Εβδομάδα 14 – 20 Νοεμβρίου 2018

Πρόλογος

Πολλή δουλειά έχει αυτή η εβδομάδα: 
1. Ο Δίας είναι ήδη στον Τοξότη και αυτό δεν αλλάζει. Θα μείνει εκεί για έναν χρόνο. 
2. Ο Άρης περνά στα Ψάρια…μίλησε κανείς για καταχρήσεις;; 
3. Η Αφροδίτη περνά σε ορθή πορεία στον Ζυγό, ώστε να φροντίσουμε τα θέματα που άνοιξαν όλη την προηγούμενη περίοδο σε σχέση με τα οικονομικά και τα συναισθηματικά.
4. Τέλος ο Ερμής γυρνά ανάδρομος στον Τοξότη…και γιατί παρακαλώ να μην το ρίξουμε και λίγο έξω; 
Είναι πολλά και αντιφατικά και μπερδεύεστε; Τέτοια είναι η περίοδος…

Κριός

Με τον Άρη να περνά στους Ιχθύες και τον Ερμή να γυρνά ανάδρομος, αντιφατική θα είναι η εβδομάδα που έρχεται, φορτισμένη με παρεξηγήσεις, πλάνες και ανατροπές εφιστώντας την προσοχή σας σε οικονομικά και συναισθηματικά ζητήματα, που κρύβουν παγίδες. Αποφύγετε τις υπερβολές. 
AstroTip: Οι αρνητικές πολώσεις το μόνο που σας προσφέρουν είναι απογοήτευση και αποδυνάμωση. Βρείτε τρόπους να εκφράσετε με γλυκύτητα και ειλικρίνεια τα συναισθήματά σας προς τον σύντροφο σας και αγαπημένα πρόσωπα.

Ταύρος

Μείνετε μακριά από ασάφειες και φυλαχτείτε από παρασκήνιο, πλάνες, εξαπατήσεις, υπόγειες κινήσεις και διεκδικήσεις που αφορούν τόσο τον συναισθηματικό, όσο και τον επαγγελματικό τομέα. Αυτή η εβδομάδα χρωματίζεται από συζητήσεις και επαφές, που στόχο έχουν τη διευθέτηση οικονομικών, νομικών και επαγγελματικών ζητημάτων. 
AstroTip: Αναζητήστε τη στήριξη των δικών σας ανθρώπων, που πρόθυμα είναι στο πλάι σας, δίνοντας σας κουράγιο. Στον συναισθηματικό τομέα, οι επόμενες ημέρες περιέχουν έντονη φόρτιση.

Δίδυμοι

Αυτή η εβδομάδα χρωματίζεται από συζητήσεις και συμφωνίες στον συναισθηματικό και επαγγελματικό τομέα από τη μία, και έντονες ανατροπές, πλάνες και εξαπατήσεις από την άλλη. Η είσοδος του Άρη στα Ψάρια και ο ανάδρομος Ερμής σας δυσκολεύουν στο να ξεμπλοκάρετε θέματα που είχαν μείνει στάσιμα και έχουν αντίκτυπο στον τομέα των σχέσεων και των συνεργασιών. 
AstroTip: Αποφύγετε τα οικονομικά ρίσκα και τις καταχρήσεις, και χειριστείτε με προσοχή θέματα μετακινήσεων αλλά και υγείας.

Καρκίνος

Η εβδομάδα που μας έρχεται είναι φορτισμένη στα επαγγελματικά και τα οικογενειακά σας. Ενδιαφέρουσες συζητήσεις αλλά και νέοι τρόποι αντιμετώπισης εκκρεμοτήτων που σας πιέζουν σας ζητούν να τους εξετάσετε. Στον συναισθηματικό τομέα, καυγάδες και ανισορροπίες χρειάζονται προσοχή και όχι παρορμητικές αντιδράσεις.
AstroTip: Αν έχετε στα σχέδια σας πωλήσεις, αγορές, κληρονομικές διευθετήσεις, συμβόλαια και νομικά θέματα, κάντε το με απόλυτα μετρημένα βήματα, εξετάζοντας προσεκτικά κάθε παράμετρο.

Λέων

Αν θέλετε οι εξελίξεις σε θέματα επαγγελματικά, οικονομικά, εξωτερικού και συναισθηματικά να πάνε καλύτερα, εσείς χρειάζεστε μια ρεαλιστική προσέγγιση και σωστή οργάνωση, που θα οδηγήσει στην σταδιακή λύση τους στην πραγματικότητα και όχι στην φαντασία σας. Αποφύγετε υπερβολές και επιπόλαιες κινήσεις και μη στηριχτείτε καθόλου σε πρόχειρες αξιολογήσεις.
AstroTip: Αυτή την εβδομάδα οι συζητήσεις και τα γεγονότα που θα προκύψουν είναι σημαντικό να σας βρουν ξεκάθαρους και διαυγείς, ώστε να εξελιχθούν με θετικό τρόπο.

Παρθένος

Συναισθηματικά ζητήματα και θέματα σχέσεων εύκολα μπορούν να σας αποσυντονίσουν, αν δεν τα αντιμετωπίσετε αποστασιοποιημένα. Συζητήσεις που αφορούν τον τομέα των σχέσεων σας ζητούν να μην αφεθείτε σε πρόχειρες αξιολογήσεις, ώστε να προλάβετε και να ξεπεράσετε εμπόδια και απογοητεύσεις. 
AstroTip: Ο καλύτερος και ο πιο ουσιαστικός τρόπος οριστικής διευθετήσεις οικονομικών και επαγγελματικών σας θεμάτων χρειάζεται να είναι το κύριο μέλημά σας. Αποφύγετε να ανοίξετε εστίες έντασης, χάωσης και αποδιοργάνωσης.

Ζυγός

Με την παρουσία της Αφροδίτης σε ορθή πορεία πια στο ζώδιο σας η εβδομάδα θέτει επί τάπητος θέματα οικονομικά, σχέσεων και συνεργασιών, που δημιουργούν αντιπαραθέσεις. Επαφές στον συναισθηματικό αλλά και τον επαγγελματικό τομέα σας προσφέρουν λύσεις. Ελαφρώστε τον εαυτό σας από αρνητικές πεποιθήσεις, ένταση και φόβους.
AstroTip: Αναζητήστε λύσεις με ηρεμία και διαύγεια, και δώστε ιδιαίτερη προσοχή στο τί θα πείτε και με ποιο τρόπο, χωρίς να είστε καυστικοί.

Σκορπιός

Αυτή η εβδομάδα χρειάζεται κινήσεις ακρίβειας, απόσταση από μπερδέματα και παρεξηγήσει, αλλά και ουσιαστική ανάληψη ευθυνών. Χειριστείτε με δεξιότητα θέματα σχέσεων, συνεργασιών αλλά και σοβαρών υποθέσεων, η επιτυχία των οποίων θα σας απαλλάξει από το άγχος της τελευταίας περιόδου. 
AstroTip: Αξιοποιείστε την παρουσία του Ήλιου για λίγο ακόμα στο ζώδιο σας, ώστε να επικοινωνήσετε σε αγαπημένα σας πρόσωπα πράγματα που σας βαραίνουν, με σκοπό να ελαφρώσετε.

Τοξότης

Η ανάγκη για χαρά, ξεκούραση και διασκέδαση είναι ισχυρή για εσάς, ιδιαίτερα τώρα με τον Δία στο ζώδιο σας. Παρόλα αυτά τα εμπόδια που συναντάτε δείχνουν ότι οι γύρω σας δεν την συμμερίζονται. Αποφύγετε να αναλωθείτε σε άσκοπες συζητήσεις και προστατέψτε τον εαυτό σας από παθολογικές σχέσεις και καταστάσεις που τον απομυζούν.
AstroTip: Δείτε σοβαρά την προοπτική για μια σειρά αλλαγών, που θα αναγεννήσουν και θα επαναδομήσουν όλους τους τομείς της ζωής σας.

Αιγόκερως

Η εβδομάδα προωθεί συζητήσεις και συμφωνίες που αφορούν σε επαγγελματικά, οικονομικά και συναισθηματικά θέματα, η πορεία των οποίων σας είχε αγχώσει. Αποφύγετε υπερβολές και επιπόλαιες κινήσεις, και μη στηριχτείτε καθόλου σε πρόχειρες αξιολογήσεις ή υποσχέσεις τρίτων που αφορούν υποθέσεις μεγάλης σημασίας για εσάς. 
AstroTip: Κρατήστε χαμηλά τους τόνους και μην πραγματοποιήσετε συζητήσεις, αν νοιώθετε ότι το κλίμα δεν τις σηκώνει. Κρατήστε ισορροπίες, χωρίς να δειλιάσατε να προβείτε σε ξεκαθαρίσματα.

Υδροχόος

Αποφύγετε να ανοιχτείτε περισσότερο από όσο αντέχετε στον οικονομικό τομέα και μη δημιουργήσετε καινούργιες εκκρεμότητες που στο άμεσο μέλλον θα λειτουργήσουν πολύ πιεστικά. Οι επιπόλαιες κινήσεις και επιλογές είναι αυτό που χρειάζεται να αποφύγετε. Επιλέξτε να θέσετε τα όριά σας απέναντι σε καταστάσεις και πρόσωπα που παλινδρομούν και σας χαώνουν.
AstroTip: Η περίοδος σας ζητά εκκαθαρίσεις σε ό,τι συντηρείτε από φόβο και κεκτημένη ταχύτητα και σας στρεσάρει επώδυνα.

Ιχθύες

Η είσοδος του Άρη στο ζώδιο σας και η ανάδρομη πορεία του Ερμή σας φορτίζουν με συζητήσεις που περιέχουν ανατροπές και πλάνες. Αν θέλετε σταδιακά τα πράγματα να αρχίσουν να ξεκαθαρίζουν και να ισορροπούν, στραφείτε στραφείτε με δυναμισμό και συνειδητότητα στην επίλυση πρακτικών θεμάτων που σας απασχολούν. 
AstroTip: Περνάτε μια περίοδο θεραπείας και αποκατάστασης παλαιών εκκρεμοτήτων, που όμως στο σήμερα σας δυσκολεύουν. Αποφύγετε τις υπερβολές και μην επαναπαυθείτε σε πρόχειρες αξιολογήσεις.

Πως διαβάζουμε τις εβδομαδιαίες προβλέψεις
Στο «Εβδομαδιαίο Ωροσκόπιο» γίνεται ανάλυση των δώδεκα ζωδίων ανά εβδομάδα. Ζώδιο έχει επικρατήσει να λέγεται η θέση του Ήλιου κατά την ημέρα της γέννησής μας. Είμαι Ζυγός, για παράδειγμα, σημαίνει ότι την ημέρα που γεννήθηκα (24/09 έως 23/10), ο ένας από τους δέκα πλανήτες του προσωπικού μου ωροσκοπίου, συγκεκριμένα ο Ήλιος, βρισκόταν στο ζώδιο του Ζυγού.

Επειδή ο Ήλιος είναι ένα ουράνιο σώμα που, σε αντίθεση με τους υπόλοιπους εννέα πλανήτες, εύκολα παρακολουθείται η κίνησή του έχει επικρατήσει η άποψη ότι είναι και το ζώδιό μας. Στην πραγματικότητα μπορεί ο Ήλιος του συγκεκριμένου ωροσκόπιου να βρίσκεται στον Ζυγό, αλλά η Αφροδίτη στο ζώδιο του Ταύρου, ο Ερμής στην Παρθένο, ο Άρης στον Αιγόκερω, ο ωροσκόπος στον Υδροχόο, κτλ. Το σωστό λοιπόν είναι να αντικαταστήσουμε τη φράση: «το ζώδιό μου λέει..» με τη φράση: «η ανάλυση του προσωπικού μου ωροσκοπίου δείχνει…»

Ένας ευσυνείδητος και ικανός αστρολόγος οφείλει να μελετήσει προσεκτικά το κάθε προσωπικό ωροσκόπιο στο σύνολό του, αφού προηγουμένως του έχουμε δώσει ακριβή ημερομηνία, ώρα και τόπο γέννησης. Να ασχοληθεί με τις όψεις που κάνουν οι πλανήτες μεταξύ τους, την οικοθεσία τους αλλά και τον κάθε πλανήτη ξεχωριστά, ώστε να είναι σε θέση να δώσει μια έγκυρη και εμπεριστατωμένη απάντηση.

Παρόλα αυτά, επειδή ο Ήλιος είναι βασικός πλανήτης έκφρασης, χρωματίζει πιο έντονα από άλλα ουράνια σώματα την συμπεριφορά μας, ανάλογα με το ζώδιο στο οποίο βρίσκεται. Για τον λόγο αυτό, η παρακάτω εβδομαδιαία πρόβλεψη και ανάλυση έχει νόημα και μπορεί να μας προσφέρει έναν γενικό μεν, ουσιαστικό δε τρόπο να διαχειριστούμε τα γεγονότα και τις καταστάσεις της κάθε εβδομάδας