Εβδομάδα 12 – 18 Δεκεμβρίου 2018

Πρόλογος

Είναι η ιδέα μου ή κάτι αρχίζει σιγά σιγά να ισορροπεί; Ο Ερμής έχει γυρίσει σε ορθή πορεία, ο Ήλιος κάνει τρίγωνο με τον ανάδρομο Ουρανό και η Αφροδίτη καλοβλέπει τον Ποσειδώνα μέρα με την ημέρα. Πάρτε μια μεγάλη ανάσα και δεύτερη και ετοιμαστείτε. Συνειδητοποιήσεις έρχονται, αλήθειες θα ξεκινήσουν να λέγονται και δειλά-δειλά θα αρχίσουμε να ανοίγουμε την καρδιά μας σε αγαπημένα μας πρόσωπα, που τον τελευταίο καιρό είχαμε απομακρυνθεί.

Κριός

Η εβδομάδα σας ζητά κινήσεις ακριβείας και καλή οργάνωση τόσο στον επαγγελματικό όσο και στον οικονομικό τομέα, αλλά και στις σχέσεις σας με το περιβάλλον σας, που περιέχουν δράση αλλά και περίσκεψη, με τον Άρη ακόμα στα Ψάρια να μπερδεύει την ενεργό δράση. Αποφύγετε φορτισμένες συζητήσεις, που αφορούν σε εκκρεμότητες, τόσο δικές σας όσο και των γύρων σας.
AstroTip: Προβείτε σε κινήσεις, αλλά και επαφές με σημαντικά για εσάς άτομα, που μπορούν να ζεστάνουν την καρδιά σας.

Ταύρος

Αυτή η εβδομάδα είναι ιδιαίτερα δραστήρια για εσάς, φέρνοντάς σας πολλές επαφές και συζητήσεις, τόσο με το οικογενειακό, όσο και με το φιλικό σας περιβάλλον, αναφορικά στα επαγγελματικά σας, αλλά και θέματα ιεραρχίας. Εσείς από την άλλη θα χρειαστεί να αποφύγετε υπερβολικές αντιδράσεις και να κρατήσετε απόσταση από συναισθηματικές εντάσεις. 
AstroTip: Χειριστείτε συνετά ξεκαθαρίσματα στον προσωπικό και συναισθηματικό τομέα, λέγοντας αλήθειες που εδώ και καιρό στέκουν εμπόδιο στις σχέσεις σας.

Δίδυμοι

Αυτή η εβδομάδα σας φέρνει σε επαφή με πρόσωπα που επιθυμείτε να σας δώσουν σημαντικές συμβουλές με καθαρότητα και διαύγεια, τόσο για τον επαγγελματικό, όσο και για τον προσωπικό τομέα, χωρίς αυτό όμως να αποτελεί και εγγύηση. Αποφύγετε εντάσεις, αντιδικίες και ανταγωνισμούς, που εύκολα μπορούν να προκαλέσουν παρεξηγήσεις και παρανοήσεις.
AstroTip: Ψάξτε να βρείτε μέσα από επαφές και συζητήσεις, νέους τρόπους να πετύχετε αυτά που επιθυμείτε και προωθήστε αλλαγές που σας είναι απαραίτητες.

Καρκίνος

Κρατήστε ισορροπίες ανάμεσα σε επαγγελματικές εντάσεις αλλά και οικογενειακές αντιδικίες. Κινηθείτε με ακρίβεια και μην αφήσετε τον εαυτό σας να παρασυρθεί εκτός μέτρου, λέγοντας πράγματα που θα χρησιμοποιηθούν εναντίον σας. Είναι καλύτερο να επιλέξετε τις ήρεμες ρεαλιστικές κινήσεις, που θα σας βοηθήσουν να χειριστείτε πιο αποδοτικά σημαντικά θέματα και να ξεκαθαρίσετε μπερδεμένες καταστάσεις, που δεν σας επιτρέπουν να δράσετε. 
AstroTip: Αποφύγετε υπερβολές στον ερωτικό τομέα ή να περάσετε σε αντιπαραθέσεις.

Λέων

Δείξτε προσοχή σε εντάσεις στον οικογενειακό, προσωπικό και εργασιακό τομέα, που θα περιέχουν κριτική, έντονους σχολιασμούς και καταπιεσμένο θυμό. Πάρτε απόσταση από αυτό, γιατί θα είναι πολύ εύκολο να οδηγηθείτε σε συγκρούσεις, που δεν θα αποδώσουν τελικά κάτι σημαντικό. Κινηθείτε με απόλυτη ακρίβεια σε νομικές διαδικασίες, δάνεια, θέματα σπουδών αλλά και θέματα από το εξωτερικό.
AstroTip: Αν κινηθείτε με ψυχραιμία και χωρίς εμπόλεμη διάθεση, τα ζητήματα που σας απασχολούν, μπορούν να αρχίσουν σταδιακά να μπαίνουν στην θέση τους.

Παρθένος

Αναζητήστε ουσιαστικές λύσεις σε μείζονα ζητήματα που αφορούν νομικές διαδικασίες, δάνεια αλλά και την επίλυση σημαντικών εκκρεμοτήτων στην εργασία σας. Αποφύγετε σπασμωδικές κινήσεις, όπως επίσης και το να μπλέξετε πρακτικά θέματα και συναισθηματικές καταστάσεις. Αναζητήστε τρόπους να ανατρέψετε την ρουτίνα της καθημερινότητας σας. 
AstroTip: Επιλέξτε τη στρατηγική, το μέτρο και την ρεαλιστική αντιμετώπιση, ώστε να οδηγηθείτε στην επιτυχή επίλυσή των ζητημάτων που σας απασχολούν.

Ζυγός

Αποφύγετε να διαρρεύσετε σε άσκοπες συγκρούσεις και επιδιώξτε να σκεφτείτε τρόπους που θα προωθήσουν τους επαγγελματικούς σας στόχους. Αν σκέφτεστε να διαφοροποιήσετε πράγματα στον επαγγελματικό τομέα, αλλά και να κάνετε σημαντικές οικονομικές κινήσεις, φροντίστε να μείνετε στην αλήθεια των γεγονότων και όχι σε σκέψεις και φαντασίες, που δεν άπτονται της πραγματικότητας. 
AstroTip: Προσέξτε συζητήσεις μέσα από τις οποίες μπορεί να εκτεθείτε και αποφύγετε να εμπλακείτε σε κάθε είδους θέματα στα οποία καραδοκούν ρήξεις.

Σκορπιός

Δείξτε προσοχή σε ζητήματα σπιτιού, νομικές διαδικασίες αλλά και συμβόλαια που περιέχουν ανατροπές, ένταση και παρασκήνιο. Στον προσωπικό και οικογενειακό τομέα, κρατήστε ισορροπίες και αποφύγετε καταστάσεις που γνωρίζετε εκ των προτέρων ότι περιέχουν έντονη φόρτιση. Ξεπεράστε τις όποιες παγίδες με λογική και ψυχραιμία. 
AstroTip: Δώστε έμφαση σε θέματα σπουδών, μετακινήσεων και υγείας. Επιστρατεύστε όλη σας την αποτελεσματικότητα, το ρεαλισμό και την ευθύνη, ώστε να μην διαρρεύσετε άσκοπα σε λάθος στόχους.

Τοξότης

Η περίοδος δυσκολεύει στην επίλυση σημαντικών εκκρεμοτήτων και σας στερεί την καλή διάθεση, που τόσο επιθυμείτε. Οι υποθέσεις σας χρειάζεται σταδιακά να ξεκαθαρίσουν και να αποκτήσουν τις δομές που εσείς θέλετε. Επιδιώξτε να διευθετήσετε πρακτικά θέματα, που σας αγχώνουν και αποφύγετε να εμπλακείτε σε σκοτεινά σενάρια. 
AstroTip: Εστιάστε στο πως θα επαναπροσδιορίσετε αποδοτικότερα στόχους που εκκρεμούν, αλλά και να ξεκαθαρίσετε με ό,τι διαπιστώνετε ότι είναι ενάντια στην πορεία σας σε κάθε τομέα.

Αιγόκερως

Αποστασιοποιηθείτε από επαναλαμβανόμενες εντάσεις και χειριστείτε με λιγότερη παρόρμηση και περισσότερη στρατηγική επαγγελματικά και προσωπικά θέματα. Επιλέξτε να παρακάμψετε δυσκολίες, αποδίδοντας ιδιαίτερη παραγωγικότητα στον επαγγελματικό τομέα αλλά και στις σχέσεις με συνεργάτες. 
AstroTip: Με την περίοδο να επιφέρει ένα γενικότερο κλίμα αποσυντονισμού, αφιερώστε χρόνο σε κάθε τομέα της ζωή σας, επαναπροσδιορίζοντας τα θέλω σας και ξεκαθαρίστε με όλες τις εκκρεμότητες και τους φόβους που τα παρακωλύουν.

Υδροχόος

Αποφύγετε τους ανταγωνισμούς και την έντονη εγωιστική διάθεση και κρατήστε χαμηλά τους τόνους, τόσο στον προσωπικό όσο και στον επαγγελματικό και οικογενειακό τομέα. Επιλέξτε να μην επαναλάβετε σενάρια που επιφέρουν χωριστότητα και απόσταση από οικείους σας και τον σύντροφό σας, αν θέλετε οι στόχοι και οι επιθυμίες σας να εξελιχθούν πιο εύκολα.
AstroTip: Κατανοήστε πως τίποτα δεν θα αλλάξει, αν εσείς δεν διαφοροποιηθείτε, κάνοντας νέες επιλογές.

Ιχθύες

Η δύσκολη αυτή περίοδος δημιουργεί ασάφεια και ένταση σε πολλούς τομείς της ζωής σας. Αξιοποιήστε επαγγελματικά ζητήματα και συνεργασίες, που βγαίνουν στο προσκήνιο. Από τον σωστό χειρισμό τους θα εξαρτηθεί η μελλοντική σας επιτυχία. Διαχειριστείτε με προσοχή οικονομικά και συναισθηματικά ζητήματα, αποφεύγοντας να εμπλέξετε συναισθηματικές σας ανάγκες με επαγγελματικές δραστηριότητες και χρήματα. 
AstroTip: Διαχειριστείτε συνετά τις καταστάσεις και αποφύγετε τις βιαστικές κινήσεις, κατανοώντας, πως αυτή την περίοδο καλό είναι να επαναπροσδιορίσετε τα όσα εκκρεμούν.

Πως διαβάζουμε τις εβδομαδιαίες προβλέψεις
Στο «Εβδομαδιαίο Ωροσκόπιο» γίνεται ανάλυση των δώδεκα ζωδίων ανά εβδομάδα. Ζώδιο έχει επικρατήσει να λέγεται η θέση του Ήλιου κατά την ημέρα της γέννησής μας. Είμαι Ζυγός, για παράδειγμα, σημαίνει ότι την ημέρα που γεννήθηκα (24/09 έως 23/10), ο ένας από τους δέκα πλανήτες του προσωπικού μου ωροσκοπίου, συγκεκριμένα ο Ήλιος, βρισκόταν στο ζώδιο του Ζυγού.

Επειδή ο Ήλιος είναι ένα ουράνιο σώμα που, σε αντίθεση με τους υπόλοιπους εννέα πλανήτες, εύκολα παρακολουθείται η κίνησή του έχει επικρατήσει η άποψη ότι είναι και το ζώδιό μας. Στην πραγματικότητα μπορεί ο Ήλιος του συγκεκριμένου ωροσκόπιου να βρίσκεται στον Ζυγό, αλλά η Αφροδίτη στο ζώδιο του Ταύρου, ο Ερμής στην Παρθένο, ο Άρης στον Αιγόκερω, ο ωροσκόπος στον Υδροχόο, κτλ. Το σωστό λοιπόν είναι να αντικαταστήσουμε τη φράση: «το ζώδιό μου λέει..» με τη φράση: «η ανάλυση του προσωπικού μου ωροσκοπίου δείχνει…»

Ένας ευσυνείδητος και ικανός αστρολόγος οφείλει να μελετήσει προσεκτικά το κάθε προσωπικό ωροσκόπιο στο σύνολό του, αφού προηγουμένως του έχουμε δώσει ακριβή ημερομηνία, ώρα και τόπο γέννησης. Να ασχοληθεί με τις όψεις που κάνουν οι πλανήτες μεταξύ τους, την οικοθεσία τους αλλά και τον κάθε πλανήτη ξεχωριστά, ώστε να είναι σε θέση να δώσει μια έγκυρη και εμπεριστατωμένη απάντηση.

Παρόλα αυτά, επειδή ο Ήλιος είναι βασικός πλανήτης έκφρασης, χρωματίζει πιο έντονα από άλλα ουράνια σώματα την συμπεριφορά μας, ανάλογα με το ζώδιο στο οποίο βρίσκεται. Για τον λόγο αυτό, η παρακάτω εβδομαδιαία πρόβλεψη και ανάλυση έχει νόημα και μπορεί να μας προσφέρει έναν γενικό μεν, ουσιαστικό δε τρόπο να διαχειριστούμε τα γεγονότα και τις καταστάσεις της κάθε εβδομάδας