Εβδομάδα 16 – 22 Οκτωβρίου 2017

Κριός

Εξελίξεις σε θέματα σχέσεων σας επιφυλάσσει αυτή η εβδομάδα, με τη Νέα Σελήνη απέναντι σας στο Ζυγό σε απαιτητικές όψεις, αλλά και την παρουσία του Δια στον Σκορπιό, που σας επηρεάζει κυρίως μέσα από εκκαθαρίσεις που χρειάζεται να βάλουν στην άκρη πλάνες και μπερδεμένες καταστάσεις. Χειριστείτε να δείτε χωρίς υπεκφυγές και διλήμματα επαγγελματικά και προσωπικά ζητήματα, και να αποφύγετε να κινηθείτε σε δραματοποιήσεις και φαντασιώσεις. Μείνετε μακριά από παρορμητικές συγκρούσεις, δίνοντας στον εαυτό σας τη δυνατότητα να επαναξιολογήσει κινήσεις, τόσο στον επαγγελματικό όσο και στον προσωπικό τομέα, μέσα από μια δεύτερη, πιο «σοφή» σκέψη με στόχο την αρμονία. Επιτρέψτε προσεκτικές κινήσεις και χειρισμούς ακριβείας σε οικονομικά, συναισθηματικά και επαγγελματικά θέματα, μιας και σύντομα θα χρειαστεί να πάρετε αποφάσεις.

Ταύρος

Συζητήσεις που αφορούν σε οικονομικά και επαγγελματικά θέματα, θα χρειαστούν ιδιαίτερη προσοχή και καλή οργάνωση από μέρος σας, ώστε να αποφύγετε μπερδέματα και ανατροπές. Είναι σημαντικό αυτή την εβδομάδα να αποφύγετε παγίδες που μπορούν να δημιουργήσουν ένταση και δυσαρμονικό κλίμα αντιπαράθεσης με το σύντροφό σας. Στραφείτε σε επαφές που θα διαφωτίσουν την τάση σας να επιλέγετε αδιέξοδες και χαοτικές καταστάσεις, τις οποίες είναι καιρός πλέον να αφήσετε πίσω σας. Αποφύγετε να πανικοβληθείτε από ανατροπές και αλλαγές, ακολουθώντας μόνο τους δρόμους που είναι ανοιχτοί. Στο συναισθηματικό και οικογενειακό τομέα, θα χρειαστεί να γίνουν σημαντικές συζητήσεις και διευθετήσεις σε θέματα που παρουσιάζονται, κάνοντας νέες επιλογές πιο κοντά στην αρμονία.

Δίδυμοι

Κινηθείτε με τέτοιο τρόπο, ώστε να αξιοποιήσετε τις ευκαιρίες που σας προκύπτουν στον επαγγελματικό και οικονομικό τομέα, χωρίς να χάσετε την ικανότητά σας για αξιολόγηση. Στο προσωπικό πεδίο, αποφύγετε επαναλήψεις λαθών σε θέματα σχέσεων και καταστάσεων πιστεύοντας πως απλώς μια νέα αρχή θα δώσει και λύση σε παλαιότερα ζητήματα. Καλό θα είναι να θυμάστε πως κάθε καινούρια αρχή στον επαγγελματικό τομέα και στον τομέα των σχέσεων χρειάζεται να στηρίζεται σε υγιείς βάσεις. Με τη Νέα Σελήνη στο Ζυγό στραφείτε προς την εναρμόνιση σχέσεων, που είναι σε εκκρεμότητα και αποφύγετε την εναπόθεση των πάντων στην τύχη.

Καρκίνος

Κινηθείτε με μέτρο, καλή οργάνωση και αποφασιστικότητα σε ζητήματα που προκύπτουν, τόσο στον οικογενειακό όσο και στον οικονομικό τομέα τις επόμενες ημέρες, με τη Νέα Σελήνη σε απαιτητικές όψεις, που επηρεάζει περισσότερο όσους είστε γεννημένοι το τρίτο δεκαήμερο του ζωδίου. Αν σκέφτεστε να κάνετε οικονομικές διευθετήσεις, να προχωρήσετε σε αλλαγές στο σπίτι σας ή να ξεκαθαρίσετε ζητήματα που σας απασχολούν εδώ και καιρό στο συναισθηματικό τομέα, η περίοδος το ευνοεί. Αποφύγετε τις παρορμητικές κινήσεις, και οδηγήστε συζητήσεις με σημαντικά πρόσωπα στην απελευθέρωσή σας από ζητήματα που εκκρεμούσαν και λειτουργούν απορρυθμιστηκά. Η περίοδος αυτή χρειάζεται αρκετά προσεκτικές κινήσεις από μέρους σας, ώστε να βγείτε από περίπλοκες καταστάσεις στον επαγγελματικό και τον τομέα των σχέσεων.

Λέων

Σημαντικές αλλαγές έρχονται στο προσκήνιο αυτές τις ημέρες τόσο στον συναισθηματικό τομέα όσο και σε πρακτικά θέματα. Στραφείτε στην ουσία των πραγμάτων και αποφύγετε να διασκορπιστείτε σε γενικόλογες επιφανειακές αξιολογήσεις, αν θέλετε πραγματικά να δοθούν οριστικές λύσεις. Σε αυτή τη λογική, θα σας απασχολήσει έντονα και ο τομέας των σχέσεων. Με τη Νέα Σελήνη στον Ζυγό σε απαιτητικές όψεις, που επηρεάζει περισσότερο όσους είστε γεννημένοι το τρίτο δεκαήμερο του ζωδίου, διαχειριστείτε εγκάρδια σχέσεις του περιβάλλοντός σας που μπορούν να σας στηρίξουν τόσο σε επαγγελματικά όσο και σε προσωπικά ζητήματα. Συζητήσεις που προκύπτουν με το σύντροφό σας, φίλους και οικογενειακά σας άτομα, αν γίνουν χωρίς κριτική, θα διαφωτίσουν καταστάσεις και θα φέρουν αρμονία.

Παρθένος

Έντονη συναισθηματική φόρτιση με αρκετές αντιφάσεις και κυκλοθυμία όσον αφορά στην διάθεσή σας, σας δείχνουν αυτή την περίοδο πως κάτι χρειάζεται να αλλάξει επί τους ουσίας στη ζωή σας. Η εξωτερικές διαμάχες και η ένταση με συναδέλφους, συνεργάτες και κοντινά σας πρόσωπα, μόνο θα επιδεινώσει την κατάσταση, αν εσείς δεν ξεκινήσετε σταδιακά να ψάχνετε μέσα σας για λύσεις. Με τη Νέα Σελήνη στον Ζυγό σε απαιτητικές όψεις με τον Ουρανό και τον Πλούτωνα, που επηρεάζει περισσότερο όσους είστε γεννημένοι το τρίτο δεκαήμερο του ζωδίου, θετικοποιήστε μελανά σημεία του άμεσου παρελθόντος και προχωρήστε σε μια υγιή νέα αρχή στον τομέα των σχέσεων. Κινηθείτε με σύνεση και καλή οργάνωση, δίνοντας χρόνο στον εαυτό σας να εξετάσει όλα τα δεδομένα, και αποφεύγοντας να αρκεστείτε σε παλιές συμπεριφορές και τρόπους, που έχετε ήδη δοκιμάσει και δεν αποδίδουν.

Ζυγός

Η περίοδος αυτή περιέχει σημαντικές αποκαλύψεις, που σας από-διαστρεβλώνουν τόσο σε επαγγελματικά όσο και σε προσωπικά θέματα, με τη Νέα Σελήνη στο ζώδιο σας σε απαιτητικές όψεις με τον Ουρανό και τον Πλούτωνα, που επηρεάζει περισσότερο όσους είστε γεννημένοι το τρίτο δεκαήμερο του ζωδίου. Χειριστείτε με θετική διάθεση θέματα ευθύνης σε σχέσεις και συνεργασίες, και αποφύγετε να απωθήσετε σημαντικές αλήθειες που έρχονται στο προσκήνιο αυτή την περίοδο. Τα όποια καινούργια ελπιδοφόρα ξεκινήματα, αλλά και σημαντικά ξεκαθαρίσματα που χρειάζεται να γίνουν, έχουν σαν στόχο να ενεργοποιήσουν την αρμονία και την ισορροπία στη ζωή σας. Αν η εξέλιξη δικών σας ζητημάτων συνδέεται με την εξέλιξη ζητημάτων προσώπων της οικογένειας σας, προσπαθήστε να τα ξεχωρίσετε, για να έλθει στη ζωή σας η ανακούφιση κι η αισιοδοξία, που χρειάζεστε.

Σκορπιός

Με τη Νέα Σελήνη στον Ζυγό σε απαιτητικές όψεις με τον Ουρανό και τον κυβερνήτη σας Πλούτωνα, που επηρεάζει περισσότερο όσους είστε γεννημένοι το τρίτο δεκαήμερο του ζωδίου, αλλά και την παρουσία του Δία στο ζώδιο σας, οι επόμενες ημέρες εύκολα μπορούν να σας οδηγήσουν σε ανατροπές στον τομέα των προσωπικών σχέσεων και τον επαγγελματικό, αν δεν προσέξετε ιδιαίτερα την οργάνωσή σας. Αν σκέφτεστε να πραγματοποιήσετε κάποια σημαντική αλλαγή ή να υπογράψετε κάποιο συμβόλαιο, που να αφορά στο σπίτι σας, εξετάστε προσεκτικά όλες τις παραμέτρους. Αποφύγετε το παρασκήνιο, σκοτεινές και μπερδεμένες καταστάσεις, δίνοντας προτεραιότητα σε ξεκαθαρίσματα στον τομέα των σχέσεων με στόχο να έλθει η ισορροπία. Συζητήσεις και επαφές φαίνεται πως μπορούν να σας βγάλουν από την πίεση της περιόδου, αρκεί να είστε έτοιμοι και ευέλικτοι στο να αλλάξετε πορεία. Εστιάστε σε ρεαλιστικούς τρόπους, που θα σας κάνουν πιο ισχυρούς προς το περιβάλλον σας και αποφύγετε τις ανυπόστατες αξιολογήσεις.

Τοξότης

Είναι σημαντικό αυτή την περίοδο να καταλάβετε πως η ισορροπία σε θέματα σχέσεων και συνεργασιών θα έρθει, αν αποδεχθείτε ποιοι είναι οι γύρω σας. Κάντε τις επιλογές σας αντί να προσπαθείτε να τους αλλάξετε. Σημαντικές εξελίξεις στον οικονομικό τομέα, αλλά και επαφές στον οικογενειακό, σας δείχνουν πως είναι η στιγμή για μια νέα πορεία πραγμάτων. Με τη Νέα Σελήνη στον Ζυγό σε απαιτητικές όψεις με τον Ουρανό και τον Πλούτωνα, που επηρεάζει περισσότερο όσους είστε γεννημένοι το τρίτο δεκαήμερο του ζωδίου, αλλά και τον κυβερνήτη σας στον Σκορπιό, οι ημέρες σας ωθούν σε επαναξιολόγηση των όσων έχουν συμβεί, καλώντας σας να δείτε κατάματα αλήθειες. Στον οικογενειακό τομέα, είναι η στιγμή να διαφοροποιηθούν σχέσεις που εδώ και καιρό σας πιέζουν, μέσα από αλλαγή συμπεριφοράς και πεποιθήσεων.

Αιγόκερως

Με τη Νέα Σελήνη στον Ζυγό σε απαιτητικές όψεις με τον Ουρανό και τον Πλούτωνα, που επηρεάζει περισσότερο όσους είστε γεννημένοι το τρίτο δεκαήμερο του ζωδίου, αυτή η περίοδος σας ζητά να στραφείτε με καθαρότητα και διαύγεια σε αλλαγές και αναδιευθετήσεις που αφορούν σε οικονομικές, επαγγελματικές και συναισθηματικές ευθύνες. Κοντινά σας πρόσωπα θα χρειαστούν τη βοήθειά σας, αλλά και την παρουσία σας σε σοβαρά ζητήματα που τους απασχολούν. Αποφύγετε τις συναισθηματικές εντάσεις, τόσο με το σύντροφό όσο και με πρόσωπα του περιβάλλοντος σας χωρίς να αποφεύγετε όμως τα σημαντικά ξεκαθαρίσματα. Προσπαθήστε να μην πισωγυρίσετε σε συμπεριφορές κι επιλογές προσώπων και καταστάσεων που έχουν αποδείξει ότι δεν έχουν δυνατότητες εξέλιξης αλλά και εξυγίανσης.

Υδροχόος

Ξεκαθαρίστε με διαύγεια επαγγελματικά και οικονομικά ζητήματα, αλλά κυρίως θέματα σχέσεων, βάζοντας τα πράγματα στη θέση τους, με τη Νέα Σελήνη στον φιλικό σας Ζυγό σε απαιτητικές όψεις με τον Ουρανό και τον Πλούτωνα, που επηρεάζει περισσότερο όσους είστε γεννημένοι το τρίτο δεκαήμερο του ζωδίου, αλλά και τον Δία στον Σκορπιό σε δύσκολη όψη με το ζώδιο σας. Αν σκέφτεστε αυτή την περίοδο να δράσετε σε θέματα σπουδών, δανείων, νομικών διαδικασιών αλλά και συμβολαίων, κάντε το χωρίς υπερβολές και υπερενθουσιασμούς. Οργανώστε προσεκτικά κάθε σας κίνηση αναφορικά σε οικονομικές κι επαγγελματικές συμφωνίες, οικονομικά ζητήματα αλλά και σχέσεις με συγγενείς ή το σύντροφό σας, ώστε να αποφύγετε ανατροπές και ένταση.

Ιχθύες

Με τη Νέα Σελήνη στον Ζυγό σε απαιτητικές όψεις με τον Ουρανό και τον Πλούτωνα, που επηρεάζει περισσότερο όσους είστε γεννημένοι το τρίτο δεκαήμερο του ζωδίου, αλλά και την παρουσία του Δία στον φιλικό σας Σκορπιό, οι επόμενες ημέρες φορτίζονται με έντονη επαγγελματική δράση, αλλά και ιδιαιτέρως φορτισμένα συναισθήματα. Οικογενειακά και πρακτικά ζητήματα, και θέματα σπιτιού, καλό είναι να αντιμετωπιστούν με ψυχραιμία και πρακτικότητα, αφήνοντας χώρο και χρόνο για εσάς και τον σύντροφό σας, μακριά από υπερβολές. Ζητήματα σχέσεων και συνεργασιών θα σας απασχολήσουν, στρέφοντας σας να αναθεωρήσετε δημιουργικά τους στόχους σας, τις επιλογές και τη συμπεριφορά σας. Τολμήστε μια καινούργια ισορροπημένη αρχή που θα αποδώσει αρμονία και ισορροπία στις σχέσεις σας. Αποφύγετε να βασιστείτε σε πράγματα που δεν πιστεύετε, αλλά και να βιαστείτε να περάσετε σε αντιπαραθέσεις.

Πως διαβάζουμε τις εβδομαδιαίες προβλέψεις
Στο «Εβδομαδιαίο Ωροσκόπιο» γίνεται ανάλυση των δώδεκα ζωδίων ανά εβδομάδα. Ζώδιο έχει επικρατήσει να λέγεται η θέση του Ήλιου κατά την ημέρα της γέννησής μας. Είμαι Ζυγός, για παράδειγμα, σημαίνει ότι την ημέρα που γεννήθηκα (24/09 έως 23/10), ο ένας από τους δέκα πλανήτες του προσωπικού μου ωροσκοπίου, συγκεκριμένα ο Ήλιος, βρισκόταν στο ζώδιο του Ζυγού.

Επειδή ο Ήλιος είναι ένα ουράνιο σώμα που, σε αντίθεση με τους υπόλοιπους εννέα πλανήτες, εύκολα παρακολουθείται η κίνησή του έχει επικρατήσει η άποψη ότι είναι και το ζώδιό μας. Στην πραγματικότητα μπορεί ο Ήλιος του συγκεκριμένου ωροσκόπιου να βρίσκεται στον Ζυγό, αλλά η Αφροδίτη στο ζώδιο του Ταύρου, ο Ερμής στην Παρθένο, ο Άρης στον Αιγόκερω, ο ωροσκόπος στον Υδροχόο, κτλ. Το σωστό λοιπόν είναι να αντικαταστήσουμε τη φράση: «το ζώδιό μου λέει..» με τη φράση: «η ανάλυση του προσωπικού μου ωροσκοπίου δείχνει…»

Ένας ευσυνείδητος και ικανός αστρολόγος οφείλει να μελετήσει προσεκτικά το κάθε προσωπικό ωροσκόπιο στο σύνολό του, αφού προηγουμένως του έχουμε δώσει ακριβή ημερομηνία, ώρα και τόπο γέννησης. Να ασχοληθεί με τις όψεις που κάνουν οι πλανήτες μεταξύ τους, την οικοθεσία τους αλλά και τον κάθε πλανήτη ξεχωριστά, ώστε να είναι σε θέση να δώσει μια έγκυρη και εμπεριστατωμένη απάντηση.

Παρόλα αυτά, επειδή ο Ήλιος είναι βασικός πλανήτης έκφρασης, χρωματίζει πιο έντονα από άλλα ουράνια σώματα την συμπεριφορά μας, ανάλογα με το ζώδιο στο οποίο βρίσκεται. Για τον λόγο αυτό, η παρακάτω εβδομαδιαία πρόβλεψη και ανάλυση έχει νόημα και μπορεί να μας προσφέρει έναν γενικό μεν, ουσιαστικό δε τρόπο να διαχειριστούμε τα γεγονότα και τις καταστάσεις της κάθε εβδομάδας