Εβδομάδα 20 – 26 Φεβρουαρίου 2019

Πρόλογος

Μια ημέρα μετά την Πανσέληνο στην Παρθένο, τον Άρη να έχει περάσει στον Ταύρο και τον Ουρανό να τον ακολουθεί με ταχείς ρυθμούς η εβδομάδα μας καλεί να φανούμε επιφυλακτικοί σε υποσχέσεις που μας δίνονται, τόσο στον επαγγελματικό όσο και στον προσωπικό τομέα. Ας ερευνήσουμε καταστάσεις που μας φοβίζουν και μας αποδυναμώνουν, ρίχνοντας άπλετο φως και αποφεύγοντας να μπλέξουμε συναισθηματικά με πρακτικά ζητήματα.

Κριός

Δώστε ιδιαίτερη προσοχή στο συναισθηματικό τομέα, αποφεύγοντας να φορτίσετε συζητήσεις με καταστάσεις του παρελθόντος και εστιάζοντας προσεκτικά στο εδώ και τώρα. Η διευθέτηση επαγγελματικών σας στόχων, που ενδεχομένως να περιέχουν και νομικές προεκτάσεις σας απασχολούν και χρειάζεται να τα διευθετήσετε.

AstroTip: Επιλέξτε τις ξεκάθαρες κινήσεις από τη δική σας πλευρά, αλλά και ζητήστε το ίδιο και από τους συνεργάτες σας, ώστε να αποφύγετε παρεξηγήσεις και ανατροπές.

Ταύρος

Η εβδομάδα που ξεκινά μετά την Πανσέληνο μπορεί να δημιουργήσει θετικό κλίμα σε επαφές και συζητήσεις που αφορούν σε οικονομικά και επαγγελματικά ζητήματα, αλλά θα είναι ιδιαίτερα εύκολο να ενδώσετε σε εντάσεις, στην προσπάθεια σας να ξεκαθαρίσετε ομιχλώδεις καταστάσεις και να καταρρίψετε μύθους, που σας χαώνουν και σας αποδυναμώνουν.

AstroTip: Κάντε το καλύτερο που μπορείτε με γνώμονα την αλήθεια σας και το σεβασμό στις ανάγκες και τις αντοχές σας.

Δίδυμοι

Η εβδομάδα που ξεκινά μετά την Πανσέληνο στην Παρθένο σε δύσκολη όψη με το ζώδιο σας, σας φέρνει αντιμέτωπους με θέματα επαγγελματικά αλλά και φιλικών σχέσεων. Εκκρεμότητες του παρελθόντος και οι αλήθειες που δε λέγονται από μέρους σας ξεκάθαρα είναι αυτό που οδηγεί τα πράγματα στο παρόν σε χαώσεις.

AstroTip: Ξεκαθαρίστε με όποιο κόστος, αρχικά με τον εαυτό σας και έπειτα με το περιβάλλον σας.

Καρκίνος

Όλες αυτές τις ημέρες εσείς χρειάζεται να κινείστε με ωριμότητα, υπευθυνότητα και μέτρο και να μην αφήσετε τον εαυτό σας σε καμία περίπτωση να υποκύψει στις παλιές του συνήθειες. Αυτή την περίοδο σας δίνεται μεν η ευκαιρία να ανακτήσετε το χαμένο έδαφος, από την άλλη όμως χρειάζεται εσείς να μην ενδώσετε σε υπερβολές.

AstroTip: Είναι η στιγμή να αποδοθεί η αλήθεια σε θέματα που σας είχαν κοστίσει.

Λέων

Ο καλύτερος σύμμαχος για να αποφύγετε να διασπαστείτε μέσα σε ένα γενικό κλίμα ανατροπών και παρεξηγήσεων είναι η καλή οργάνωση και η ψυχραιμία. Λάβετε σοβαρά υπόψη σας όσα φαίνεται να βγαίνουν στο προσκήνιο, δείχνοντας σας πλευρές της αλήθειας που αγνοούσατε, τόσο στον επαγγελματικό όσο και στον συναισθηματικό τομέα.

AstroTip: Διαχειριστείτε τα όσα προκύψουν με ψυχραιμία και ηρεμία.

Παρθένος

Με την Πανσέληνο στο ζώδιο σας ενεργή, ανατροπές που αφορούν στον επαγγελματικό τομέα, καθυστερήσεις, αναβολές αλλά και η ένταση των συνεργατών σας, είναι σημαντικό να παρακαμφτούν σήμερα όλες αυτές τις ημέρες με επιμονή και ψυχραιμία. Αφιερώστε χρόνο στον εαυτό σας, φροντίστε τη διατροφή σας και βρείτε τρόπους να εξισορροπήσετε συναισθηματικές σχέσεις, ώστε να πάψετε να διαρρέετε.

AstroTip: Το ζητούμενο είναι η σωματική και ψυχική σας φροντίδα.

Ζυγός

Συζητήσεις με πρόσωπα της οικογένειάς σας αλλά και συνεργάτες, οι οποίες έχουν να κάνουν με ζητήματα που εκκρεμούν, έρχονται στο προσκήνιο όλες τα επόμενες ημέρες. Προσπαθήστε να μην κινηθείτε φορτισμένοι υπέρμετρα από το συναίσθημα σας προς αυτές και δείτε τις αποστασιοποιημένα.

AstroTip: Το ζητούμενο για μια ακόμα φορά είναι να τοποθετηθείτε κοντά στο μέτρο και να μην παρασυρθείτε από υπερβολές και συναισθηματικές εντάσεις.

Σκορπιός

Με τον Άρη απέναντι σας και τον Ουρανό να πλησιάζει μέρα με την ημέρα, η εβδομάδα σας ζητά να δώστε προσοχή σε οικογενειακές και προσωπικές σχέσεις που χρειάζονται ειδικούς χειρισμούς, αλλά και στον επαγγελματικό τομέα. Τα πράγματα μπορούν να εξελιχθούν με λιγότερη προσπάθεια απ’ όση καταβάλλετε, αρκεί να υπάρχει ξεκάθαρος στόχος και όχι κινήσεις πανικού.

AstroTip: Ο δείκτης ότι πάτε λάθος θα είναι η κούραση σας και το αίσθημα κόπωσης.

Τοξότης

Χειριστείτε με ιδιαίτερη προσοχή μπερδεμένες καταστάσεις στον επαγγελματικό τομέα και μην ενδώσετε σε οικονομικά ρίσκα, αν δεν είστε σίγουροι και αν δεν ελέγξετε κάθε τους παράμετρο. Στον συναισθηματικό τομέα, είναι σημαντικό να αναλάβετε τις ευθύνες που σας αναλογούν και να αφαιρέσετε τα «πέπλα» της χάωσης και του θυμού.

AstroTip: Τα δώρα του Δία χρειάζονται και ένα υποστηρικτικό περιβάλλον για να λειτουργήσουν.

Αιγόκερως

Το ζητούμενο για εσάς μετά την Πανσέληνο στην φιλική σας Παρθένο είναι να ανοίξετε νέους, πιο ουσιαστικούς και πιο κοντά στις ανάγκες σας κύκλους σε όλους τους τομείς της ζωής σας. Αξιοποιήστε τη διάθεση των γύρω σας και με την υποστήριξή τους να κάνετε όλες τις απαραίτητες ενέργειες που θα σας οδηγήσουν στο παραπάνω αποτέλεσμα.

AstroTip: Συζητήσεις και επαφές σας καλό είναι να σας βοηθήσουν να βάλετε σε τάξη πρακτικά ζητήματα και εκκρεμότητες.

Υδροχόος

Σχέσεις που παλινδρομούν, ενισχύονται μέσα από τη δική σας άρνηση να αντιμετωπιστούν ουσιαστικά, αποδυναμώνοντάς σας. Το σημαντικό δεν είναι να συγκρουστείτε εκτονωτικά, αλλά να διαφοροποιήσετε τη θέση σας αποδοτικά με τις λιγότερες δυνατόν παράπλευρες απώλειες.

AstroTip: Δώστε ιδιαίτερη έμφαση, με τον Άρη σε δύσκολη όψη με το ζώδιο σας και τον Ουρανό να κάνει το ίδιο σε λίγες ημέρες, σε θέματα που πρέπει να διευθετηθούν, τόσο στον συναισθηματικό όσο και στον οικογενειακό τομέα.

Ιχθύες

Με την Πανσέληνο απέναντι σας να έχει ήδη τελεστή, έχει ήδη ξεκινήσει για εσάς μια περίοδος για τη «θεραπεία» σημαντικών θεμάτων σε κάθε τομέα, με στόχο τη θετική τους μετάλλαξη. Στραφείτε σε αυτές τις συζητήσεις, τις διαπιστώσεις και τις επαφές, που μπορούν να λειτουργήσουν επιβοηθητικά προς εσάς και μπορούν να σας δείξουν το δρόμο για μια νέα πορεία πραγμάτων.

AstroTip: Μην αφήσετε το φόβο να σας καταβάλει. Αντίθετα, αξιοποιήστε τον προς όφελός σας.

Πως διαβάζουμε τις εβδομαδιαίες προβλέψεις
Στο «Εβδομαδιαίο Ωροσκόπιο» γίνεται ανάλυση των δώδεκα ζωδίων ανά εβδομάδα. Ζώδιο έχει επικρατήσει να λέγεται η θέση του Ήλιου κατά την ημέρα της γέννησής μας. Είμαι Ζυγός, για παράδειγμα, σημαίνει ότι την ημέρα που γεννήθηκα (24/09 έως 23/10), ο ένας από τους δέκα πλανήτες του προσωπικού μου ωροσκοπίου, συγκεκριμένα ο Ήλιος, βρισκόταν στο ζώδιο του Ζυγού.

Επειδή ο Ήλιος είναι ένα ουράνιο σώμα που, σε αντίθεση με τους υπόλοιπους εννέα πλανήτες, εύκολα παρακολουθείται η κίνησή του έχει επικρατήσει η άποψη ότι είναι και το ζώδιό μας. Στην πραγματικότητα μπορεί ο Ήλιος του συγκεκριμένου ωροσκόπιου να βρίσκεται στον Ζυγό, αλλά η Αφροδίτη στο ζώδιο του Ταύρου, ο Ερμής στην Παρθένο, ο Άρης στον Αιγόκερω, ο ωροσκόπος στον Υδροχόο, κτλ. Το σωστό λοιπόν είναι να αντικαταστήσουμε τη φράση: «το ζώδιό μου λέει..» με τη φράση: «η ανάλυση του προσωπικού μου ωροσκοπίου δείχνει…»

Ένας ευσυνείδητος και ικανός αστρολόγος οφείλει να μελετήσει προσεκτικά το κάθε προσωπικό ωροσκόπιο στο σύνολό του, αφού προηγουμένως του έχουμε δώσει ακριβή ημερομηνία, ώρα και τόπο γέννησης. Να ασχοληθεί με τις όψεις που κάνουν οι πλανήτες μεταξύ τους, την οικοθεσία τους αλλά και τον κάθε πλανήτη ξεχωριστά, ώστε να είναι σε θέση να δώσει μια έγκυρη και εμπεριστατωμένη απάντηση.

Παρόλα αυτά, επειδή ο Ήλιος είναι βασικός πλανήτης έκφρασης, χρωματίζει πιο έντονα από άλλα ουράνια σώματα την συμπεριφορά μας, ανάλογα με το ζώδιο στο οποίο βρίσκεται. Για τον λόγο αυτό, η παρακάτω εβδομαδιαία πρόβλεψη και ανάλυση έχει νόημα και μπορεί να μας προσφέρει έναν γενικό μεν, ουσιαστικό δε τρόπο να διαχειριστούμε τα γεγονότα και τις καταστάσεις της κάθε εβδομάδας