Εβδομαδιαίες Προβλέψεις

Πρόλογος

22 – 28 Ιανουαρίου 2020

Νέα Σελήνη λέει αυτή την εβδομάδα σε δύσκολη όψη τετραγώνου με τον Ουρανό στον Ταύρο. Να πούμε αρχικά χρόνια πολλά σε όλους τους Υδροχόους μιας και ο Ήλιος περνά στο ζώδιο τους και να συνεχίσουμε λέγοντας πως αυτή η Νέα Σελήνη δίνει τα εφόδια για μια νέα πορεία πραγμάτων και μας φέρνει αντιμέτωπους με καταστάσεις που στηρίζονται σε καθηλώσεις του παρελθόντος. Μην ξεχνάτε πως βγήκαμε από μια δύσκολη περίοδο Εκλείψεων, των οποίων η επιρροή είναι ακόμα εμφανής.

Κριός

Με τη Νέα Σελήνη στον Υδροχόο φανείτε προσεκτικοί στην επαναδιαπραγματευση σχέσεων, συνεργασιών και οικονομικών ζητημάτων που το προηγούμενο διάστημα περνούσαν κρίση και συνεχίζουν να σας ταλαιπωρούν. Κατανοήστε πως για να είστε και να νοιώθετε ελεύθεροι χρειάζεται να κάνετε βήματα μπροστά και όχι να γυρνάτε σε σενάρια, πρακτικές και δεδομένα του παρελθόντος που γνωρίζετε ότι σας πόνεσαν και θα συνεχίσουν να σας πονούν.

AstroTip: Συνειδητοποιήστε πως η πραγματική ευτυχία πηγάζει από το είμαι και όχι από το έχω.

Ταύρος

Βάλτε σε τάξη επαγγελματικά και οικονομικά ζητήματα, καθώς και συναισθηματικά θέματα, που το προηγούμενο διάστημα σας ταλαιπωρούσαν. Mε τη Νέα Σελήνη στον Υδροχόο αποφύγετε να ανοιχτείτε περισσότερο από όσο αντέχετε, ώστε να μην επιβαρυνθείτε με περισσότερες ευθύνες από αυτές που είστε σε θέση να φέρετε σε πέρας.

AstroTip: Θα χρειαστεί να περιορίσετε τη διάθεσή σας για κριτική και επίκριση, που αποδυναμώνει και εσάς και τους συνομιλητές σας.

Δίδυμοι

Mε τη Νέα Σελήνη στον Υδροχόο προσπαθήστε να αποστασιοποιηθείτε από ανταγωνιστικές συμπεριφορές στον προσωπικό, οικογενειακό αλλά και επαγγελματικό τομέα και πάψτε να κατηγορείτε τους άλλους για ανευθυνότητα, παρατηρώντας τη δική σας άρνηση να αναλάβετε τις ευθύνες σας. Αυτές τις ημέρες επιλέξτε να ρίξετε φως σε οικονομικά, συναισθηματικά και επικοινωνιακά ζητήματα που σας απασχολούν.

AstroTip: Επιλέξτε να μην παίξετε περίπλοκα παιχνίδια με το μυαλό σας, αναλογιζόμενοι ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος να εξελίξετε τη ζωή σας και τι ευθύνες σας αναλογούν.

Καρκίνος

Επαφές με σημαντικά για εσάς πρόσωπα, προωθούν διευθετήσεις συναισθηματικών και πρακτικών ζητημάτων που εκκρεμούν από το παρελθόν. Mε τη Νέα Σελήνη στον Υδροχόο αρνηθείτε να συμμετάσχετε σε παιχνίδια δύναμης και ενοχών, αλλά και ανταγωνισμού και ανώριμων συμπεριφορών, και τοποθετηθείτε επί της ουσίας στις προκλήσεις που θα παρουσιαστούν χωρίς να διαρρεύσετε και να καταναλωθείτε σε δυσλειτουργικούς φαύλους κύκλους.

AstroTip: Το ζητούμενο για εσάς είναι να αναγεννήσετε συμπεριφορές σας και να διαμορφώσετε τον τρόπο που εκφράζεστε, απολαμβάνετε και αισθάνεστε

Λέων

Συναντήσεις και επαφές με στόχο οργανωτικά ζητήματα, τόσο στον οικονομικό όσο και στον επαγγελματικό τομέα, μπορούν να έχουν θετικά αποτελέσματα, αν εσείς δεν αρκεστείτε στις υπερβολές και τις φαντασίες, αλλά δείτε και επικοινωνήσετε την πραγματικότητα σας καθαρά. Mε τη Νέα Σελήνη απέναντι σας εσείς χρειάζεται να επαναπροσδιορίσετε τα πλάνα σας και να αναθεωρήσετε σε βάθος παλιούς και φθαρμένους τρόπους, χωρίς όμως να στραφείτε στην κριτική και την επίκριση, που πιο πολύ θα εντείνει τα πράγματα, παρά θα σας βοηθήσει να φτάσετε στο επιθυμητό αποτέλεσμα.

AstroTip: Βάλτε όρια στην απέραντη δοτικότητα σας και στην τάση σας να υποδύεστε τον «τέλειο μπαμπά».

Παρθένος

Mε τη Νέα Σελήνη στον Υδροχόο εσείς χρειάζεται να αντιμετωπίσετε μπερδεμένες καταστάσεις που προκύπτουν όλες αυτές τις ημέρες, τόσο στον επαγγελματικό όσο και στον συναισθηματικό και οικογενειακό τομέα, που ενδεχομένως να κρύβουν και παρασκήνιο. Δοκιμάστε την τύχη σας στον ερωτικό τομέα, χωρίς να κάνετε βιαστικές κινήσεις.

AstroTip: Θέματα που αφορούν στον οικογενειακό τομέα, αλλά και επαγγελματικά ζητήματα θα σας απασχολούν, καθώς θα διαπιστώνετε ότι χρειάζονται διευθέτηση με μέτρο, πειθαρχία και σύνεση.

Ζυγός

Οι επόμενες ημέρες σας ζητούν να βάλετε τάξη σε κάθε είδους εκκρεμότητες, μέσα από συζητήσεις και συναντήσεις με πρόσωπα, που τον τελευταίο καιρό η σχέση σας περνά κρίση. Mε τη Νέα Σελήνη στον Υδροχόο διερευνήστε κάθε σας κίνηση αυτή την περίοδο όχι με ενθουσιασμό, αλλά με βάση μόνο ρεαλιστικά δεδομένα και κριτήρια, για να μην οδηγηθείτε σε υπερβολές που θα λειτουργήσουν πιεστικά για εσάς στο άμεσο μέλλον.

AstroTip: Εστιάστε στις αποκαλύψεις ης εβδομάδας, μένοντας σε επαφή με αυτό που νιώθετε.

Σκορπιός

Συζητήσεις που προκύπτουν με στόχο την επίλυση σημαντικών ζητημάτων στον προσωπικό κι επαγγελματικό τομέα, μπορούν να διαφωτίσουν σημεία στα οποία κυριαρχούσε η ασάφεια. Mε τη Νέα Σελήνη στον Υδροχόο αλήθειες που θα λεχθούν αυτή την περίοδο μπορούν είτε να σας φέρουν κοντά με αγαπημένα πρόσωπα, ή να σας αποκαλύψουν παρασκήνιο.

AstroTip: Μη βιαστείτε να προχωρήσετε σε οριστικές κινήσεις, πριν νοιώσετε απόλυτα ξεκάθαροι και σίγουροι για αυτό που θέλετε να κάνετε.

Τοξότης

Mε τη Νέα Σελήνη στον Υδροχόο έντονα ψυχολογικά γεγονότα διακινούνται αυτή την εβδομάδα, που δεν σας επιτρέπουν να χαλαρώσετε, αφενός στον προσωπικό σας τομέα και αφετέρου σε άτομα του περιβάλλοντος σας. Συζητήσεις που περιέχουν ένταση, καλό είναι να αντιμετωπιστούν με αποστασιοποίηση και όχι με υπερβολή και διάθεση κριτικής και επίκρισης.

AstroTip: Βάλτε όρια στην σκέψη σας και προσπαθήστε να χαλαρώσετε. Ο τρόπος που αισθάνεστε και σκέφτεστε καταλαβαίνετε πως χρειάζεται αναπροσαρμογή, για να έρθετε πιο κοντά στην πραγματικότητα.

Αιγόκερως

Αυτή η εβδομάδα σας ωθεί σε ξεκαθαρίσματα και έντονες συζητήσεις, τόσο στον επαγγελματικό όσο και στον προσωπικό σας τομέα, όπου θα χρειαστεί αρκετή προσπάθεια από μέρους σας για να κρατήσετε τις ισορροπίες. Στο συναισθηματικό τομέα τίθενται θέματα που αφορούν στην πορεία των σχέσεών σας και την θέση σας μέσα σε αυτές, ζητώντας σας να επανεξετάσετε τους τρόπους που σχετίζεστε.

AstroTip: Δείτε πόσο πιέζετε τον εαυτό σας με υποχρεώσεις και ευθύνες άλλων και κατά πόσο σπαταλάτε την ενέργειά σας άσκοπα για το συμφέρον τρίτων.

Υδροχόος

Mε τη Νέα Σελήνη στο ζώδιο σας, αυτή η εβδομάδα σας ζητά να αφήσετε πίσω σας πεποιθήσεις χωριστότητας και να ανοιχτείτε σε τρόπους που προάγουν την ένωση και την συνεργασία σε κάθε τομέα. Μια νέα τάξη πραγμάτων που ανοίγεται στη ζωή σας, θα υλοποιηθεί μόνο μέσα από ισχυρές συμμαχίες, που κινούνται εγκάρδια, αυθεντικά και ισότιμα, και όχι με αδιάκοπη κριτική και επίκριση.

AstroTip: Κατανοήστε πως η πραγματική ελευθερία ξεκινά πάντα από μέσα μας.

Ιχθύες

Είναι η στιγμή να εναρμονίσετε σχέσεις σε κάθε τομέα που κινούνται εδώ και καιρό μέσα σε αντιπαλότητα και ψυχρότητα. Δείξτε προσοχή σε όλη αυτή τη χάωση και την αναστάτωση που υπάρχει τόσο μέσα σας όσο και γύρω σας. Τα όρια της πραγματικότητας σε ό,τι είναι «τρέλα» και ασυνέπεια είναι το κυρίαρχο μάθημα, στο οποίο έχετε να ασκηθείτε όλο αυτό το διάστημα.

AstroTip: Συνειδητοποιήστε πως η καλοσύνη και η δοτικότητα έχουν όρια. Ζητήστε βοήθεια όπου δεν επαρκείτε και φροντίστε να αποφύγετε εξαρτήσεις και πιέσεις.

Πως διαβάζουμε τις εβδομαδιαίες προβλέψεις
Στο «Εβδομαδιαίο Ωροσκόπιο» γίνεται ανάλυση των δώδεκα ζωδίων ανά εβδομάδα. Ζώδιο έχει επικρατήσει να λέγεται η θέση του Ήλιου κατά την ημέρα της γέννησής μας. Είμαι Ζυγός, για παράδειγμα, σημαίνει ότι την ημέρα που γεννήθηκα (24/09 έως 23/10), ο ένας από τους δέκα πλανήτες του προσωπικού μου ωροσκοπίου, συγκεκριμένα ο Ήλιος, βρισκόταν στο ζώδιο του Ζυγού.

Επειδή ο Ήλιος είναι ένα ουράνιο σώμα που, σε αντίθεση με τους υπόλοιπους εννέα πλανήτες, εύκολα παρακολουθείται η κίνησή του έχει επικρατήσει η άποψη ότι είναι και το ζώδιό μας. Στην πραγματικότητα μπορεί ο Ήλιος του συγκεκριμένου ωροσκόπιου να βρίσκεται στον Ζυγό, αλλά η Αφροδίτη στο ζώδιο του Ταύρου, ο Ερμής στην Παρθένο, ο Άρης στον Αιγόκερω, ο ωροσκόπος στον Υδροχόο, κτλ. Το σωστό λοιπόν είναι να αντικαταστήσουμε τη φράση: «το ζώδιό μου λέει..» με τη φράση: «η ανάλυση του προσωπικού μου ωροσκοπίου δείχνει…»

Ένας ευσυνείδητος και ικανός αστρολόγος οφείλει να μελετήσει προσεκτικά το κάθε προσωπικό ωροσκόπιο στο σύνολό του, αφού προηγουμένως του έχουμε δώσει ακριβή ημερομηνία, ώρα και τόπο γέννησης. Να ασχοληθεί με τις όψεις που κάνουν οι πλανήτες μεταξύ τους, την οικοθεσία τους αλλά και τον κάθε πλανήτη ξεχωριστά, ώστε να είναι σε θέση να δώσει μια έγκυρη και εμπεριστατωμένη απάντηση.

Παρόλα αυτά, επειδή ο Ήλιος είναι βασικός πλανήτης έκφρασης, χρωματίζει πιο έντονα από άλλα ουράνια σώματα την συμπεριφορά μας, ανάλογα με το ζώδιο στο οποίο βρίσκεται. Για τον λόγο αυτό, η παρακάτω εβδομαδιαία πρόβλεψη και ανάλυση έχει νόημα και μπορεί να μας προσφέρει έναν γενικό μεν, ουσιαστικό δε τρόπο να διαχειριστούμε τα γεγονότα και τις καταστάσεις της κάθε εβδομάδας