Εβδομάδα 14 – 20 Αυγούστου 2017

Κριός

Παρότι διανύουμε περίοδο διακοπών, η κατάσταση συνεχίζει να είναι έντονη σε αρκετούς τομείς της ζωής σας. Καλό θα είναι λοιπόν να αποφύγετε αντιπαραθέσεις που μόνο θα σας κουράσουν και θα σας απορυθμίσουν, παραδεχόμενοι τα λάθη σας και αναλαμβάνοντας τις ευθύνες σας, κυρίως απέναντί στον εαυτό σας. Κατανοήστε πως όταν καταφέρετε να επιλύσετε την ένταση και τον αντιπαλότητα που υπάρχει μέσα σας, αλλά και την χάωση και την αποδιοργάνωση που επιφέρει, τότε θα είστε και ικανοί να υποστηρίξετε τις σχέσεις σας με ενότητα και αγάπη. Εκτός από τον ανταγωνισμό, τις πολεμικές τεχνικές και την επιβολή της δύναμης με κάθε τρόπο, υπάρχει και η συνεργασία, η μοιρασιά και η συντροφικότητα. Χειριστείτε επαγγελματικά και οικονομικά θέματα αλλά και οικογενειακές και προσωπικές υποθέσεις, που προκύπτουν, με ψυχραιμία και χωρίς να κινηθείτε σε ακραίες αντιδράσεις και ανταγωνισμούς. Εμπιστευθείτε την κρίση σας και επικοινωνήστε τα ειλικρινή σας συναισθήματα, για να βρείτε την ισορροπία μέσα σας και να επιλέξτε το σωστό από το εύκολο

Ταύρος

Αποφύγετε να πάρετε σημαντικές αποφάσεις και ρίσκα αυτή την εβδομάδα εν αναμονή της Έκλειψης την άλλη εβδομάδα σε δύσκολη όψη με το ζώδιο σας, χωρίς να είστε σίγουροι για τις προθέσεις σας ή για τον τρόπο με τον οποίο θα υλοποιηθούν. Οι ημέρες αυτές των διακοπών ευνοούν το να παρασυρθείτε σε φαντασιώσεις, υποσχέσεις τρίτων και μη ρεαλιστικά σενάρια. Φροντίστε λοιπόν να μην εκτεθείτε, ή ακόμα και να απογοητευτείτε. Κατανοήστε πως μόνο ό,τι είναι αληθινό και υγιές μπορεί να αντέξει τους κλονισμούς της πραγματικότητας. Ευθύνες επαγγελματικές και οικογενειακές, σας φέρνουν αντιμέτωπους με έντονα συναισθήματα, τόσο δικά σας όσο και κοντινών προσώπων. Προσπαθήστε να έρθετε όσο το δυνατόν πιο κοντά στον εαυτό σας και τις αληθινές σας ανάγκες, με σκοπό να αναγνωρίσετε και να σκιαγραφήσετε νέα, υγιή πλάνα με όπλα τον δυναμισμό και την γνώση από την εμπειρία προηγούμενων λαθών σας. Αν δεν διαφοροποιηθείτε από πρόσωπα και καταστάσεις που αρνούνται να εξυγιανθούν και δεν λάβετε τα μέτρα σας σε ό,τι σας απορυθμίζει στα επαγγελματικά, οικονομικά και συναισθηματικά σας, είναι πάρα πολύ εύκολο να χαθείτε σε πλάνες, αυτοεξαπατήσεις, δυσλειτουργικές φαντασιώσεις και επικίνδυνες συνήθειες.

Δίδυμοι

Γεμάτες από συναντήσεις και επαφές σε κάθε τομέα είναι οι επόμενες ημέρες για εσάς, με τον Ερμή ανάδρομο στην Παρθένο σε δύσκολη όψη με το ζώδιο σας, εγείροντας θέματα οργάνωσης τόσο στον προσωπικό όσο και στον επικοινωνιακό τομέα. Οργανώστε τόσο μέσα σας όσο και στο περιβάλλον σας καινούριους τρόπους, που με την βοήθεια σημαντικών προσώπων θα σας οδηγήσουν στους στόχους σας. Διερευνήστε σε βάθος μπερδεμένες καταστάσεις στον επαγγελματικό και προσωπικό τομέα, αποκαλύπτοντας έτσι τις αιτίες σημαντικών δυσλειτουργιών και μην αρκεστείτε σε πρόχειρες αξιολογήσεις ή συμπεράσματα τρίτων, που το πιο πιθανό είναι να μην σας ταιριάζουν. Καινούριες στρατηγικές με την επίγνωση του τι είναι αυτό που στρέβλωνε τα πράγματα, μπορούν να βρουν σημαντικούς υποστηρικτές και θετική αντιμετώπιση, αν εσείς αποφασίσετε να αφήσετε πίσω σας ό,τι σας χωρίζει στα δύο, προκαλώντας ισχυρές εσωτερικές συγκρούσεις αλλά και εξωτερικές. Στοχεύστε σε επιλογές που ενδυναμώνουν την αρμονία και την ισορροπία και συνενώνουν συναισθήματα, πρόσωπα και καταστάσεις.

Καρκίνος

Εν αναμονή της Έκλειψης την άλλη εβδομάδα με την συμμετοχή του Άρη και του Κρόνου, οι επόμενες ημέρες σας ζητούν να πάψετε να χωρίζετε τον κόσμο, τόσο μέσα σας όσο και εξωτερικά. Βρείτε τρόπους να ενώσετε αντίθετες πλευρές και καταστάσεις σε θέματα σχέσεων και συνεργασιών, με γνώμονα τον σεβασμό, την αγάπη και την συνεργασία. Ο μόνος τρόπος αυτή την περίοδο να πάρετε τις σωστές αποφάσεις για πράγματα που σας απασχολούν έντονα είναι να κοιτάξετε κατάματα τις πραγματικές σας ευθύνες και να πάψετε να κρύβεστε πίσω από πρόσωπα, καταστάσεις και ιδεολογικές κατασκευές. Επαναπροσεγγίστε με καθαρότητα, διαύγεια και ψυχική ευθύνη θέματα σχέσεων, επαγγελματικά ζητήματα αλλά και στρατηγικές που αφορούν στην οικονομική σας αυτονομία, και αποφύγετε υπερβολές στον προσωπικό τομέα, παίζοντας μία τον ρόλο του θύματος και μία του θύτη με στόχο να ελέγξετε πρόσωπα και καταστάσεις. Αν προβείτε σε ξεκαθαρίσματα, τόσο στον εργασιακό σας χώρο, όσο και στον τομέα των σχέσεων ή τον οικογενειακό, φροντίστε να μείνετε όσο το δυνατόν πιο κοντά στην πραγματικότητα μπορείτε. Σταματήστε να ζητάτε την ασφάλεια από τους άλλους. Δημιουργήστε την εσείς για εσάς

Λέων

Εν αναμονή της Έκλειψης, αυτή η εβδομάδα σας εφιστά την προσοχή σε χαώσεις στον ερωτικό, τον επαγγελματικό και τον οικονομικό τομέα. Καταστάσεις και γεγονότα αλλά και προσωπικές σχέσεις στις οποίες επιτρέπετε εδώ και καιρό να σας ανισορροπούν, χρειάζονται όρια και εσωτερική διαφοροποίηση. Αποστασιοποιηθείτε από την έντονη δράση στρέφοντας την προσοχή σε αυτό που συμβαίνει μέσα σας. Διεκπεραιώστε τις υποχρεώσεις της καθημερινότητας όσο πιο γρήγορα και ανώδυνα μπορείτε, αφιερώνοντας χρόνο και ενέργεια στον εαυτό σας και σε αγαπημένα πρόσωπα. Επιλέξτε να ξεκαθαρίσετε ασάφειες και πλάνες τόσο στον συναισθηματικό όσο και στον οικογενειακό τομέα, διαφοροποιώντας τη θέση σας από πρόσωπα και καταστάσεις που λειτουργούν χαοτικά, χωρίς όμως να χάσετε την καλή σας διάθεση. Αρχίστε να ξανασκέπτεστε πως θα μπορέσετε να λάμψετε ξανά, να φανείτε και πάλι ισχυροί, να ξαναβρείτε τη δημιουργικότητα σας και να ξανανιώσετε ικανοί να υλοποιήσετε τις επιλογές σας. Οπλιστείτε με υπομονή και ψυχραιμία, και ξεκινήστε να αποκαλύπτετε και να αποκαθιστάτε όλα όσα σας κάνουν να δυσφορείτε στον προσωπικό, οικογενειακό και επαγγελματικό τομέα.

Παρθένος

Αποφύγετε να ασχοληθείτε υπερβολικά με αψυχολόγητες συμπεριφορές τρίτων που στόχο έχουν να σας μπερδέψουν και να σας ενοχοποιήσουν. Συζητήσεις στον επαγγελματικό τομέα εδραιώνουν νέες συνεργασίες και το ίδιο ισχύει και στον συναισθηματικό τομέα, αρκεί να κινηθείτε με γνώμονα την ισορροπία. Επιλέξτε να βάλετε σε τάξη συναισθήματα και σκέψεις και ξεκαθαρίστε θολές και μπερδεμένες καταστάσεις, τόσο μέσα σας όσο και σε σημαντικά για εσάς πρόσωπα, με τον Ερμή ανάδρομο στο ζώδιο σας. Κινήσεις σε κάθε τομέα που προωθούν την αυτοδυναμία σας, αλλά και τους στόχους σας, σας καλούν να κινηθείτε έτσι, ώστε να εξασφαλίσετε την υποστήριξη σημαντικών συμμάχων, φροντίζοντας να γίνουν άμεσες κινήσεις προς την υλοποίηση των όσων στοχεύετε να πετύχετε. Προσοχή στις καταχρήσεις κάθε είδους. Αν σκέπτεστε να προχωρήσετε σε αναθεωρήσεις, καλό θα είναι να μετρήσετε μέσα σας αλλά και να επικοινωνήσετε το μέχρι που αντέχετε και μέχρι που επιθυμείτε να φτάσετε. Η παγίδα που μπορείτε να πέσετε είναι τα παιχνίδια δύναμης και κυριαρχίας που μπορεί είτε να ασκήσετε είτε να δεχτείτε να σας ασκήσουν οι άλλοι, στην προσπάθεια σας να επαναδιαπραγματευτείτε προσωπικά και επαγγελματικά σας ζητήματα με πιο ευνοϊκές για εσάς προϋποθέσεις, που μπορούν να σας κλυδωνίσουν και να σας δημιουργήσουν εντάσεις.

Ζυγός

Το ζητούμενο για εσάς είναι να εκφράσετε αυτό που είστε. Τόσο στον επαγγελματικό όσο και στο προσωπικό και οικονομικό τομέα, σας ζητείται να πάψετε να συνθηκολογείτε με πεποιθήσεις, πρόσωπα και καταστάσεις που δεν έχετε κοινές θέσεις. Η έντονη συναισθηματική φόρτιση των ημερών φέρνει στο προσκήνιο σημαντικές καταστάσεις, τις οποίες όσο καταπιέζετε και απωθείτε, τόσο αυτές θα σας αποδιοργανώνουν. Εστιάστε σε αυτό που θέλετε και όχι σε αυτό που πρέπει, παρακάμπτοντας την άρνηση σας και δίνοντας ενέργεια στον εαυτό σας να διαφοροποιήσει την θέση του από πιεστικές καταστάσεις. Πάψτε να στρέφετε το δυναμικό σας σε λάθος επιλογές και ουτοπίες, αναθεωρώντας εφηβικές και παιδικές ανώριμες συμπεριφορές και επιλογές, που σας στερούν την ελευθερία και αυτοδυναμία σας. Διευθετήστε και αναλάβετε αυτές τις ευθύνες, που διαχειριστήκατε ανώριμα το περασμένο διάστημα, με γνώμονα την αγάπη προς τον εαυτό σας και την αυτοδυναμία σας, θέτοντας σε νέες, πιο σταθερές βάσεις παλαιότερες σχέσεις και συνεργασίες. Σταματήστε να συντηρείτε καταστάσεις που σας φθείρουν και στραφείτε προς την εξέλιξη και ανάπτυξη σας. Δράστε με δύναμη, μέτρο και τόλμη αλλά σε καμία περίπτωση παρορμητικά, και ανοίξτε νέους, θετικούς δρόμους σε κάθε τομέα, που θα συμβάλλουν στο να νοιώσετε όσο το δυνατόν περισσότερη συναισθηματική και υλική ασφάλεια.

Σκορπιός

Εν αναμονή της Έκλειψης την άλλη εβδομάδα σε δύσκολη όψη με το ζώδιο σας, επιλέξτε να αποφύγετε πλάνες, αυτοεξαπατήσεις και μπερδεμένες καταστάσεις, δημιουργώντας συνθήκες αρμονίας και αγάπης. Διανύετε μία περίοδο ζωής που η λύση των περισσοτέρων θεμάτων που σας απασχολούν βρίσκεται σε αυτό που καλείστε να υλοποιήσετε. Σχέσεις και συνεργασίες αιτούνται επαναπροσδιορισμό και αναθεώρηση, ζητώντας από εσάς να αναλάβετε τις συναισθηματικές αλλά και τις πρακτικές σας ευθύνες, ζητώντας και από τους άλλους να κάνουν το ίδιο. Αξιοποιήστε αποκαλύψεις τόσο στον συναισθηματικό όσο και στον επαγγελματικό και οικογενειακό τομέα, μένοντας στο ύψος των περιστάσεων και αποφεύγοντας να καταναλωθείτε σε άγονες αντιπαραθέσεις. Δώστε προσοχή σε καταχρήσεις κάθε είδους και μην αφήσετε τα όσα βγαίνουν στην επιφάνεια να λειτουργήσουν εναντίον σας. Κρατήστε απόσταση και μέτρο από δραματοποιήσεις και υπερβολικές συναισθηματικές εκρήξεις σε οικογενειακά θέματα και τα συναισθηματικά σας, που αν τα αφήσετε να σας επηρεάσουν, μπορούν εύκολα να σας μπερδέψουν και να σας αποπροσανατολίσουν. Καταλάβετε ότι τα παθολογικά μοντέλα συμπεριφορών κυριαρχίας και επιβολής θα είναι ενεργά και έτοιμα να σας καθηλώσουν, όσο εσείς επιλέγετε να μπαίνετε σε σχέσεις εξάρτησης.

Τοξότης

Με τον Ερμή ανάδρομο στην Παρθένο σε δύσκολη όψη με το ζώδιο σας, και εν αναμονή της Έκλειψης την άλλη εβδομάδα, συναισθηματικοί και πρακτικοί φόβοι στην καθημερινότητα σας καλό είναι να αντιμετωπιστούν με νέες οργανωτικές δομές, ώστε να πάψουν σταδιακά να ανακυκλώνονται. Όσο προσπαθείτε εντελώς απορυθμισμένοι από αρνητικά φανταστικά σενάρια να ιεραρχήσετε καταστάσεις και γεγονότα, τόσο θα αποδιοργανώνεστε και θα απογοητεύεστε. Βγείτε από ασαφείς και μπερδεμένες καταστάσεις και χαλαρώστε κοντά σε αγαπημένα σας πρόσωπα. Αυτή την περίοδο σας ζητείται να ξεκαθαρίσετε τόσο μέσα σας όσο και στο περιβάλλον σας τα πιστεύω και τις ηθικές σας αξίες, ενεργοποιώντας με ωριμότητα και πειθαρχία τους στόχους σας. Ξανα-εξετάστε τις μεθόδους και τις λύσεις που έχετε διαλέξει για την επίλυση θεμάτων του άμεσου παρελθόντος, αλλά και εστιάστε στο άνοιγμα νέων δρόμων και την αξιοποίηση νέων ευκαιριών για μια διαφορετική αντιμετώπιση των παραπάνω θεμάτων. Με τις διακοπές να είναι σε εξέλιξη, τολμήστε να ξεκαθαρίσετε σχέσεις και θέματα σε σχέσεις, που δεν έχουν ολοκληρωθεί, γεγονός που σας κρατά συναισθηματικά και σωματικά καθηλωμένους στο παρελθόν. Είστε κοντά σε αυτό που επιθυμείτε και σας αξίζει.

Αιγόκερως

Εν αναμονή της Έκλειψης την άλλη εβδομάδα με την συμμετοχή του Άρη και του Κρόνου, αυτές οι ημέρες δημιουργούν ένα κλίμα αντιπαράθεσης και αντιπαλότητας που επηρεάζει έντονα τις σχέσεις και τις συνεργασίες σας. Αποφύγετε ανταγωνιστικές συμπεριφορές και ρίξτε όλο το βάρος σε νέες μεθόδους επικοινωνίας, αλήθειας και ξεκάθαρων ορίων που θα προάγουν την συνεργασία. Προχωρήστε στη διευθέτηση εκκρεμοτήτων, τόσο επαγγελματικών όσο και εκείνων που αφορούν σε  ζητήματα οικογενειακά και σπιτιού. Αναλάβετε την ευθύνη της διεκπεραίωσης τους, μιας και θα ανακουφιστείτε βαθιά όταν ολοκληρωθούν. Είναι σημαντικό να κατανοήσετε πως δύναμη έχει αυτός που καταφέρνει να ενώνει και να εξισορροπεί και όχι να χωρίζει και να αποδυναμώνει σχέσεις και γεγονότα σε κάθε τομέα. Χρειάζεται να αποφύγετε να συναισθηματικοποιήσετε καταστάσεις και γεγονότα, ώστε να χειριστείτε επαγγελματικές και εργασιακές ανακατατάξεις όσο το δυνατόν υπέρ σας, δρομολογώντας σημαντικά ξεκαθαρίσματα και δημιουργικά ξεκινήματα σε θέματα σχέσεων και συνεργασιών. Σας είναι απαραίτητο να πάρετε αυτά τα μέτρα και αυτές τις αποφάσεις, ώστε να νοιώσετε ότι κάνατε ό,τι καλύτερο μπορούσατε. Προσέξτε όμως, γιατί αποφάσεις που παίρνονται υπό το κράτος έντονης φόρτισης, μπορούν να σας πισωγυρίσουν σε φόβους και ανώριμες συμπεριφορές και καταστάσεις. Θέστε νέα όρια.

Υδροχόος

Εν αναμονή της Έκλειψης την άλλη εβδομάδα στον άξονα σας με την συμμετοχή του Άρη και του Κρόνου, αυτές οι επόμενες ημέρες σας καλούν να οραματιστείτε αλλά και να υλοποιήσετε μια καλύτερη πορεία στο συναισθηματικό και επαγγελματικό τομέα που να περιέχει περισσότερη αρμονία και αγάπη. Με αυτή την αίσθηση αντιμετωπίστε και τους άλλους τομείς της ζωής σας, ενώνοντας αντίθετες και συγκρουσιακές διαδικασίες, τόσο μέσα σας όσο και στο περιβάλλον σας. Έντονα γεγονότα σας φέρνουν αντιμέτωπους με αποκαλύψεις σε θέματα επιβολής και κυριαρχίας κυρίως στις σχέσεις σας. Αξιοποιήστε τη θετική διάθεση ανθρώπων που θέλουν να σας στηρίξουν, μεταδίδοντας τους ασφάλεια και σταθερότητα. Πολλές και διαδοχικές συζητήσεις που θα κάνετε, στόχο έχουν να αποκατασταθούν και να εξισορροπηθούν θέματα στον επαγγελματικό και προσωπικό τομέα. Σταθείτε ώριμα απέναντι σε όσα ζητήματα κινητοποιούνται αυτή την περίοδο, αναγνωρίζοντας τα λάθη και τις αδυναμίες σας, κατανοώντας παράλληλα και την θέση της άλλης πλευράς. Οι εντάσεις δύσκολα θα αποφευχθούν, όπως και η συναισθηματική φόρτιση, μιας και καλείστε να ρίξετε φως ξεκαθαρίζοντας τη φαντασία από την πραγματικότητα.

Ιχθύες

Δείξτε προσοχή σε πλάνες, αυτοεξαπατήσεις αλλά και ρίσκα που δεν έχουν καμία ρεαλιστική υποδομή. Συμφωνίες, οικονομικές διευθετήσεις, θέματα σπουδών, υγείας και αγορών, χρειάζονται πολλή προσοχή και εξονυχιστικό έλεγχο κάθε πιθανής παραμέτρου. Αναζητήστε επίμονα τη διαύγεια, την ευστροφία αλλά και τα ισχυρά εκείνα επιχειρήματα που θα σας βοηθήσουν να θέσετε ώριμα τους όρους σας σε κάθε τομέα. Κινηθείτε σε πλαίσιο ισορροπίας και δικαιοσύνης, αξιοποιώντας υπέρ σας την εύνοια σημαντικών προσώπων. Κατανοήστε αλλά και στοχεύστε σε ολοκληρωμένες σχέσεις που έχουν την δύναμη να σας στηρίξουν αλλά και να σας αγαπήσουν. Αρκεί να το προσφέρετε πρώτοι εσείς στον εαυτό σας. Δείξτε προσοχή στις καταχρήσεις κάθε είδους. Η ασάφεια και το χάος επιβάλουν να κρατήστε αποστάσεις από συγκρούσεις που μόνο θα περιπλέξουν τα όσα λέγονται και γίνονται. Μην πάρετε αποφάσεις για πρακτικά θέματα ή για να λύσετε οικογενειακά ζητήματα, μιας και η πιο καλή επιλογή είναι να κρατήσετε το μέτρο και την ψυχραιμία σας, ώστε να μπορέσετε να αποστασιοποιηθείτε. Σενάρια πανικού, στρεβλώσεις ειδήσεων και ψευδοδιλλήματα μπορούν, αν δεν φανείτε ψύχραιμοι, να σας αποσυντονίσουν σε κάθε τομέα. Επιδίωξε να βρεθείτε κοντά σε αγαπημένα σας πρόσωπα, με τα οποία νοιώθετε ασφάλεια, ηρεμία και άνεση.

Πως διαβάζουμε τις εβδομαδιαίες προβλέψεις
Στο «Εβδομαδιαίο Ωροσκόπιο» γίνεται ανάλυση των δώδεκα ζωδίων ανά εβδομάδα. Ζώδιο έχει επικρατήσει να λέγεται η θέση του Ήλιου κατά την ημέρα της γέννησής μας. Είμαι Ζυγός, για παράδειγμα, σημαίνει ότι την ημέρα που γεννήθηκα (24/09 έως 23/10), ο ένας από τους δέκα πλανήτες του προσωπικού μου ωροσκοπίου, συγκεκριμένα ο Ήλιος, βρισκόταν στο ζώδιο του Ζυγού.

Επειδή ο Ήλιος είναι ένα ουράνιο σώμα που, σε αντίθεση με τους υπόλοιπους εννέα πλανήτες, εύκολα παρακολουθείται η κίνησή του έχει επικρατήσει η άποψη ότι είναι και το ζώδιό μας. Στην πραγματικότητα μπορεί ο Ήλιος του συγκεκριμένου ωροσκόπιου να βρίσκεται στον Ζυγό, αλλά η Αφροδίτη στο ζώδιο του Ταύρου, ο Ερμής στην Παρθένο, ο Άρης στον Αιγόκερω, ο ωροσκόπος στον Υδροχόο, κτλ. Το σωστό λοιπόν είναι να αντικαταστήσουμε τη φράση: «το ζώδιό μου λέει..» με τη φράση: «η ανάλυση του προσωπικού μου ωροσκοπίου δείχνει…»

Ένας ευσυνείδητος και ικανός αστρολόγος οφείλει να μελετήσει προσεκτικά το κάθε προσωπικό ωροσκόπιο στο σύνολό του, αφού προηγουμένως του έχουμε δώσει ακριβή ημερομηνία, ώρα και τόπο γέννησης. Να ασχοληθεί με τις όψεις που κάνουν οι πλανήτες μεταξύ τους, την οικοθεσία τους αλλά και τον κάθε πλανήτη ξεχωριστά, ώστε να είναι σε θέση να δώσει μια έγκυρη και εμπεριστατωμένη απάντηση.

Παρόλα αυτά, επειδή ο Ήλιος είναι βασικός πλανήτης έκφρασης, χρωματίζει πιο έντονα από άλλα ουράνια σώματα την συμπεριφορά μας, ανάλογα με το ζώδιο στο οποίο βρίσκεται. Για τον λόγο αυτό, η παρακάτω εβδομαδιαία πρόβλεψη και ανάλυση έχει νόημα και μπορεί να μας προσφέρει έναν γενικό μεν, ουσιαστικό δε τρόπο να διαχειριστούμε τα γεγονότα και τις καταστάσεις της κάθε εβδομάδας