Εβδομάδα 17 – 23 Απριλίου 2019

Πρόλογος

Αυτή η εβδομάδα χρωματίζεται από την δεύτερη και ιδιαιτέρως απαιτητική Πανσέληνο στον Ζυγό, αλλά και την είσοδο του Ήλιου στον Ταύρο σε όψη με τον ανάδρομο Ουρανό. Το ζητούμενο αυτές τις ημέρες είναι οι αλλαγές σε θέματα προσωπικά και σχέσεων που έχουν κλείσει και δεν λέμε να το πάρουμε χαμπάρι, αλλά και η ανάγκη για μια καινούρια ματιά σε όσα ονομάζουμε ασφάλεια – συναισθηματική και υλική.

Κριός

Η εβδομάδα σας ζητά να βάλετε σε τάξη επαγγελματικά και οικονομικά θέματα που δεν χωρούν άλλη αναβολή, αλλά και να προσέξετε ζητήματα σχέσεων που κρύβουν ενοχές και παρασκήνιο. Ανατροπές, καθυστερήσεις, αναβολές αλλά και η ένταση των συνεργατών σας, είναι σημαντικό να παρακαμφθούν με επιμονή και ψυχραιμία.

AstroTip: Στον προσωπικό τομέα καλό θα είναι να μην περάσετε σε αντιπαραθέσεις με αγαπημένα σας πρόσωπα και να αποφύγετε κάθε είδους καταχρήσεις.

Ταύρος

Αυτή η εβδομάδα σας στρέφει στο να δείτε πως θα επωφελείστε από ό,τι κι αν κάνετε με το λιγότερο δυνατό κόστος για εσάς, τόσο στον επαγγελματικό όσο και στον προσωπικό τομέα. Μην επιτρέψετε σε τρίτους να εμπλακούν στις σχέσεις σας παραπάνω από όσο χρειάζεται, και μην επιμείνετε σε θέσεις και απόψεις που δημιουργούν χωριστότητα.

AstroTip: Η απόσταση με τα αγαπημένα σας πρόσωπα και οι έντονες αντιπαραθέσεις δεν θα δώσουν λύσεις.

Δίδυμοι

Πρόσωπα και γεγονότα σας κινητοποιούν και σας φορτίζουν, φέρνοντας σας αντιμέτωπους με επείγουσες καταστάσεις, που έχουν ανακύψει τόσο στον επαγγελματικό όσο και στον τομέα των σχέσεων και αιτούνται διευθέτησης. Η βοήθεια που θα ζητήσετε από κοντινούς σας ανθρώπους θα αποδειχθεί πολύτιμη, για να υλοποιηθούν όλα αυτά που έχετε ανάγκη.

AstroTip: Ζητήστε αυτό που χρειάζεστε πιο οργανωμένα και συγκεκριμένα, και δείξτε στο περιβάλλον σας ότι την αξίζετε.

Καρκίνος

Άλλη μια δύσκολη Πανσέληνος αυτή την εβδομάδα που σας καλεί να πάρετε απόσταση από συζητήσεις που περιέχουν αντιπαραθέσεις και ενδέχεται να σας αποπροσανατολίσουν, τόσο στον επαγγελματικό όσο και στον προσωπικό τομέα. Κοιτάξτε καλύτερα πως εσείς θα επωφεληθείτε καλύτερα από όσα θα κάνετε. Αποφύγετε να ολοκληρώσετε συμφωνίες και συνεργασίες, καθώς είναι πιθανό να σας φανούν αρκετά δελεαστικές και να παραβλέψετε επικίνδυνες παραμέτρους.

AstroTip:  Αποφύγετε φραστικές εντάσεις και συναισθηματικές και οικονομικές υπερβολές.

Λέων

Αποστασιοποιηθείτε από επαναλαμβανόμενες εντάσεις που ουδέποτε απέδωσαν το αποτέλεσμα που θέλατε και χειριστείτε με λιγότερη παρόρμηση επαγγελματικά ζητήματα. Με την απαιτητική Πανσέληνο, αλλά και την είσοδο του ήλιου στον Ταύρο, η περίοδος σας καλεί να δώσετε προσοχή σε θέματα που προκύπτουν στις προσωπικές σας σχέσεις και ενδέχεται να σας ταλαιπωρήσουν από το ενδεχόμενο παρασκήνιο ή τις ενοχές που κρύβουν.

AstroTip: Επικοινωνήστε με σαφήνεια και βάθος, εκφράζοντας την αλήθεια σας και αποφεύγοντας τις παρανοήσεις.

Παρθένος

Αλλαγές σε κάθε τομέα και νέοι επαγγελματικοί στόχοι τίθενται και πάλι υπό συζήτηση. Μην βιαστείτε να προχωρήσετε σε οριστικές αποφάσεις με τον Άρη σε δύσκολη όψη με το ζώδιο σας και τον Ποσειδώνα. Ελέγξτε διεξοδικά όλες τις διαδικασίες προτού προχωρήσετε στην υλοποίηση των στόχων σας.

AstroTip: Προσέξτε τον οικονομικό τομέα, αλλά και συζητήσεις με τον σύντροφο και αγαπημένα σας πρόσωπα, που ενδεχομένως να κρύβουν ενοχές και παρασκήνιο, και αργά ή γρήγορα θα βγουν στην επιφάνεια.

Ζυγός

Άλλη μια απαιτητική Πανσέληνος στο ζώδιο σας και εσείς χρειάζεται για μια ακόμα φορά να δείξετε προσοχή σε εντάσεις και αντιπαραθέσεις. Φροντίστε ιδιαίτερα οικογενειακές και προσωπικές σας σχέσεις που χρειάζονται ειδικούς χειρισμούς, ενώ δώστε ιδιαίτερη προσοχή και σε μπερδεμένες και χαοτικές υποθέσεις του επαγγελματικού και οικονομικού σας τομέα.

AstroTip: Αποφύγετε άτομα και καταστάσεις που σας αποσυντονίζουν και κινηθείτε συνενωτικά.

Σκορπιός

Δείξτε προσοχή σε καταστάσεις που περιέχουν φόρτιση και αψιμαχίες, κυρίως στον προσωπικό / οικογενειακό αλλά και τον επαγγελματικό τομέα. Αποφύγετε ή διαχωρίστε τη θέση σας από συμπεριφορές εκτός ορίων και το χάσιμο του μέτρου από πρόσωπα του περιβάλλοντός σας, μιας και θα είναι ιδιαίτερα εύκολο να ολισθήσετε σε ενοχές ή εξιδανικεύσεις.

AstroTip: Με τον Ήλιο να περνά απέναντι σας, ξεκινά ένας μήνας αλλαγών και αποσαφηνίσεων, που από ό,τι φαίνεται το χρειάζεστε.

Τοξότης

Η περίοδος σας ωθεί σε διεκδικήσεις αλλά και σας εφιστά την προσοχή σε θέματα που έχουν αποσταθεροποιηθεί στον επαγγελματικό και οικονομικό τομέα, όπως και σε θέματα σχέσεων. Με τον Άρη σε όψη με τον Ποσειδώνα και τον Δία, αποφύγετε υπεραισιόδοξες και παρορμητικές κινήσεις.

AstroTip: Μην ξεχνάτε ότι η επικοινωνία με φιλικά σας πρόσωπα, μπορεί να σας βοηθήσει να είστε ξεκάθαροι και σίγουροι σε σχέση με τις αποφάσεις σας.

Αιγόκερως

Άλλη μια Πανσέληνος που σας ζητά να χειριστείτε με ιδιαίτερη προσοχή επαγγελματικές και οικονομικές διευθετήσεις, αποφεύγοντας τις επιφανειακές και πρόχειρες λύσεις, διότι στο άμεσο μέλλον θα κληθείτε να αντιμετωπίσετε τα λάθη σας. Ζητήματα που αφορούν στον συναισθηματικό τομέα χρειάζονται προσοχή, γιατί αν αντιμετωπιστούν με εγκεφαλικό τρόπο θα οδηγηθούν σε ρήξεις, δημιουργώντας χάσμα ανάμεσα σε εσάς και τους γύρω σας.

AstroTip: Μέτρο, σταθερότητα και άνοιγμα στο καινούριο και πιο λειτουργικό.

Υδροχόος

Αυτή η περίοδος δημιουργεί δυσπραγία σε οικονομικά, επαγγελματικά αλλά και θέματα σχέσεων και επικοινωνίας με συγγενείς, φίλους και συνεργάτες. Αποφύγετε άκρα χαώδους συναισθηματισμού και υπερβολικής λογικής, ενώ με τον Ήλιο σε όψη με τον Ουρανό στον Ταύρο και δύσκολη όψη με το ζώδιο σας, κατανοήστε πως έχετε τη δυνατότητα να ανατρέψετε τα εμπόδια που παρουσιάζονται.

AstroTip: Μείνετε μακριά από ενοχές και παρασκήνιο, που είναι ιδιαίτερα έντονα αυτή την περίοδο.

Ιχθύες

Όλη αυτή την εβδομάδα δείξτε προσοχή σε ανατροπές και αποκαλύψεις που περιέχουν ισχυρές εντάσεις σε κάθε τομέα, τις οποίες όμως εσείς δε μπορείτε να δείτε καθαρά, αφού χάνεστε μέσα σε εξιδανικεύσεις και υπερβολές. Παραμερίστε και παρακάμψτε τις αναποδιές που δημιουργούνται, όχι με πρόχειρες αξιολογήσεις, αλλά σε βάθος και με τη συνείδησή και την επιθυμία σας καθαρή.

AstroTip: Αν επιμείνετε θα μπορέσετε να δείτε τις καταστάσεις αυτές να εξυγιαίνονται και εσείς να προχωράτε προς την εξέλιξη σας.

Πως διαβάζουμε τις εβδομαδιαίες προβλέψεις
Στο «Εβδομαδιαίο Ωροσκόπιο» γίνεται ανάλυση των δώδεκα ζωδίων ανά εβδομάδα. Ζώδιο έχει επικρατήσει να λέγεται η θέση του Ήλιου κατά την ημέρα της γέννησής μας. Είμαι Ζυγός, για παράδειγμα, σημαίνει ότι την ημέρα που γεννήθηκα (24/09 έως 23/10), ο ένας από τους δέκα πλανήτες του προσωπικού μου ωροσκοπίου, συγκεκριμένα ο Ήλιος, βρισκόταν στο ζώδιο του Ζυγού.

Επειδή ο Ήλιος είναι ένα ουράνιο σώμα που, σε αντίθεση με τους υπόλοιπους εννέα πλανήτες, εύκολα παρακολουθείται η κίνησή του έχει επικρατήσει η άποψη ότι είναι και το ζώδιό μας. Στην πραγματικότητα μπορεί ο Ήλιος του συγκεκριμένου ωροσκόπιου να βρίσκεται στον Ζυγό, αλλά η Αφροδίτη στο ζώδιο του Ταύρου, ο Ερμής στην Παρθένο, ο Άρης στον Αιγόκερω, ο ωροσκόπος στον Υδροχόο, κτλ. Το σωστό λοιπόν είναι να αντικαταστήσουμε τη φράση: «το ζώδιό μου λέει..» με τη φράση: «η ανάλυση του προσωπικού μου ωροσκοπίου δείχνει…»

Ένας ευσυνείδητος και ικανός αστρολόγος οφείλει να μελετήσει προσεκτικά το κάθε προσωπικό ωροσκόπιο στο σύνολό του, αφού προηγουμένως του έχουμε δώσει ακριβή ημερομηνία, ώρα και τόπο γέννησης. Να ασχοληθεί με τις όψεις που κάνουν οι πλανήτες μεταξύ τους, την οικοθεσία τους αλλά και τον κάθε πλανήτη ξεχωριστά, ώστε να είναι σε θέση να δώσει μια έγκυρη και εμπεριστατωμένη απάντηση.

Παρόλα αυτά, επειδή ο Ήλιος είναι βασικός πλανήτης έκφρασης, χρωματίζει πιο έντονα από άλλα ουράνια σώματα την συμπεριφορά μας, ανάλογα με το ζώδιο στο οποίο βρίσκεται. Για τον λόγο αυτό, η παρακάτω εβδομαδιαία πρόβλεψη και ανάλυση έχει νόημα και μπορεί να μας προσφέρει έναν γενικό μεν, ουσιαστικό δε τρόπο να διαχειριστούμε τα γεγονότα και τις καταστάσεις της κάθε εβδομάδας