Εκλείψεις Περιόδου 2017.

Οι Εκλείψεις αυτής της Περιόδου

Από τον
Πέτρο Κατσαμάκη,
Αστρολόγο-Ερευνητή

Το 2017 μας επιφυλάσσει τέσσερις (4) εκλείψεις.

Με ημερολογιακή σειρά έχουν ως εξής:

1. Έκλειψη Σελήνης και Πανσέληνος στις 10 Φεβρουαρίου στην 22η μοίρα του Λέοντα

2. Έκλειψη Ηλίου και Νέα Σελήνη στις 26 Φεβρουαρίου στην 8η μοίρα των Ιχθύων

3. Έκλειψη Σελήνης και Πανσέληνος στις 7 Αυγούστου στην 15η μοίρα του Υδροχόου

4. Έκλειψη Ηλίου και Νέα Σελήνη στις 21 Αυγούστου στην 28η μοίρα του Λέοντα

Έκλειψη Σελήνης και Πανσέληνος στον Υδροχόο στις 7 Αυγούστου 2017

Στις 7 Αυγούστου 2017 θα πραγματοποιηθεί Έκλειψη Σελήνης και Πανσέληνος στην 15η μοίρα του ζώδιου του Υδροχόου, σε όψεις με τον Άρη στον Λέοντα, τον Δία στον Ζυγό, τον Κρόνο και την Μαύρη Σελήνη στον Τοξότη. Το ζώδιο του Υδροχόου συμβολίζει την ανύψωση του ανθρώπου στην αλήθεια, την ελευθερία, την πνευματικότητα. Η έκλειψη επηρεάζει όσους από σας ανήκετε στο 2ο δεκαήμερο του Υδροχόου, του Ταύρου, του Λέοντα, του Σκορπιού, των Διδύμων και του Ζυγού, αλλά και όσους έχετε πλανήτες και  σημεία εκεί.

Η συγκεκριμένη έκλειψη μας εφιστά την προσοχή σε πλάνες και εξαπατήσεις που καλλιεργούμε απέναντι στον εαυτό μας, αλλά και πεποιθήσεις και στερεότυπα που μας στερούν την προσωπική μας ανάπτυξη και ελευθερία και μας οδηγούν σε ψεύτικους «ρόλους» και σε ισχυρές συγκρούσεις με την πραγματικότητα και την αλήθεια. Η συμμετοχή του Δία από τον Ζυγό μας δίνει μια κατεύθυνση να στραφούμε και να βρούμε την αλήθεια μέσα από τις σχέσεις, αλλά και να αναμετρηθούμε με τις φαντασιώσεις και να τις ανατρέψουμε. Την περίοδο που βρισκόμαστε αντιμέτωποι με πλάνες, ενδεχομένως αυτές να κυριαρχούν στο σύστημά μας αλλοιώνοντας την συνείδηση μας.  Θα χρειαστεί αρκετή προσοχή  και εξαιρετικά σωστή διαχείριση της ψυχικής και σωματικής μας ισορροπίας, μιας και η συγκεκριμένη Έκλειψη έρχεται μέσα σε ένα ιδιαίτερα τεταμένο κλίμα, με ενεργή την όψη του Δία με τον Πλούτωνα, αλλά και αυτή του Κρόνου με τον Ουρανό. Είναι σημαντικό να υπάρχει γύρω μας αυτή την περίοδο ένα υποστηρικτικό περιβάλλον, ώστε να μην χαθούμε, απογοητευτούμε και επιστρέψουμε σε γνώριμα παιχνίδια θύτη και θύματος, που από την εμπειρία μας όλοι γνωρίζουμε πως δεν οδηγούν πουθενά.

Η έκλειψη αυτή ευνοεί την ψυχοθεραπεία, τα βαθιά ουσιαστικά ξεκαθαρίσματα, τις συζητήσεις με στόχο την αποκάλυψη της αλήθειας, την Ελευθερία από τα δεσμά των λάθος ευθυνών και την Απελευθέρωση της Συνείδησης, αλλά και της Ψυχής και του συναισθήματος του ανθρώπου (ποιότητες που φαίνονται κυρίως από την Σελήνη στο ζώδιο του Υδροχόου) από λάθος πεποιθήσεις και ψέματα. Είναι σημαντικό να κατανοήσουμε πως χωρίς την υποστήριξη των «Φίλων» και  των ανθρώπων «Φάρων» που μας αγαπούν, δύσκολα θα στηρίξουμε τον εαυτό μας, κυρίως στο να σταθούμε με γενναιότητα και Αλήθεια απέναντι στα ψέματα που λέμε εμείς οι ίδιοι στον εαυτό μας. Το θέμα των φίλων και των πνευματικών και ουσιαστικών συντρόφων θα απασχολήσει όλους μας έντονα αυτή την περίοδο,  όπως επίσης και το  θέμα των ισότιμων και ανισότιμων σχέσεων. Σε συνδυασμό με την έκλειψη Ηλίου στον Λέοντα που ακολουθεί, είναι σημαντικό να διαπιστώσουμε πως οι σχέσεις ενηλίκων που στηρίζονται και καλλιεργούνται πάνω σε ρόλους θύματος – Σωτήρα, Γονέα – Παιδιού, Δυνατού – Αδύναμου, Θύτη – Θύματος, διαιωνίζουν την ανισοτιμία, την αντιπαλότητα, την βία και την μοναξιά. Είναι η στιγμή να «χαμηλώσουμε» και να δούμε τον εαυτό μας σαν άνθρωπο και όχι σαν ρόλο εξουσίας και δύναμης και να του παρέχουμε αυτά που έχει ανάγκη, αναλαμβάνοντας την ευθύνη της αυτοπραγμάτωσης αλλά και την ευθύνη του δικού μας μοναδικού δρόμου. Οι δυο εκλείψεις του Αυγούστου γίνονται σε σύνοδο η μια και διάμετρο η άλλη με τον Ήλιο της Ελλάδας, γεγονός που σημαίνει ότι και σε κοινωνικό επίπεδο τα γεγονότα θα είναι ισχυρά και σε ημερησία διάταξη αυτό το καλοκαίρι.

Έκλειψη Ηλίου και Νέα Σελήνη στον Λέοντα στις 21 Αυγούστου 2017

Την 21η Αυγούστου 2017 θα πραγματοποιηθεί Νέα Σελήνη και Έκλειψη Ηλίου στην 28η μοίρα του ζωδίου του Λέοντα σε σύνοδο με τον Ερμή και τον Άρη, και σε όψη Μεγάλου Τριγώνου με τον ανάδρομο Κρόνο και τον ανάδρομο Ουρανό. Θα επηρεάσει με δύσκολα μαθήματα τα ζώδια του 3ου δεκαημέρου του σταθερού σταυρού: Ταύρους, Λέοντες, Σκορπιούς και Υδροχόους και με ευνοϊκότερα μαθήματα Κριούς, Τοξότες, Ζυγούς και Διδύμους, καθώς και όσους έχουν πλανήτες και σημεία εκεί.

Το ζώδιο του Λέοντα συμβολίζει την πατρότητα, την δημιουργία, τα παιδιά, τους δημιουργούς, την τέχνη, το θέατρο, αλλά και τα πρόσωπα εξουσίας. Επίσης, συμβολίζει την δύναμη και την ικανότητα της προσωπικότητας του ατόμου να εκπέμπει και να φωτίζει με τα έργα και τις πράξεις της. Κυβερνήτης του ζωδίου είναι ο Ήλιος, που συμβολίζει την ολοκληρωμένη δομή του ενήλικα, την στιγμή που η ύπαρξή του ολοκληρώνεται και είναι έτοιμη να θρέψει και να φωτίσει μικρότερα από αυτήν συστήματα. Στο σώμα συμβολίζει την καρδιά, που εξαιτίας της λειτουργίας της «κυλά» η ζωή, αλλά και την πλάτη (στήριξη, έχω πλάτες να στηριχτώ) και το δεξί μάτι. Ένας ισορροπημένος και υγιής Ήλιος, δείχνει μια ολοκληρωμένη και σεβαστή οντότητα που κινείται με φωτεινότητα προς το ντάρμα της, ή αλλιώς προς τον σκοπό της ζωής της, γνωρίζοντας την αξία της χωρίς φανφάρες και αλαζονικές συμπεριφορές, περιέχοντας ουσιαστική και φωτοβόλα δύναμη.

Η έκλειψη στο ζώδιο του Λέοντα έρχεται να θέσει τέλος σε παιχνίδια εξουσίας και δύναμης, τόσο στον προσωπικό όσο και στον κοινωνικό τομέα. Αυτό το καλοκαίρι θα σημάνει μέσα από ανατροπές για τα ζώδια του Σταθερού Σταυρού την ώρα της πραγματικής ευθύνης και το κλείσιμο ανεύθυνων και ανώριμων επιλογών και συμπεριφορών. Σχέσεις τόσο προσωπικές, όσο και επαγγελματικές και κοινωνικές, θα περάσουν από ισχυρές ανακατατάξεις και ανατροπές. Πρόσωπα που συντηρούσαν και υποστήριζαν καταστάσεις, παύουν να στηρίζουν και η ώρα της αναμέτρησης με την πραγματικότητα έφτασε. Αποφύγετε κρίσεις αλαζονείας και υπερβολές, κινούμενοι με μέτρο, ταπεινότητα και χωρίς πολεμικές τακτικές που δεν θα οδηγήσουν πουθενά. Μην στηριχτείτε σε υποσχέσεις τρίτων, όσον αφορά στην διεκπεραίωση σημαντικών υποχρεώσεων, διότι θα εκτεθείτε. Αποφύγετε απάτες (θελημένες ή μη), πλάνες αλλά και αυτοεξαπατήσεις και παγίδες. Πάψτε να θεωρείτε δύναμη τον θυμό, την εμπάθεια, την ματαιοδοξία και την αλαζονεία.

Σταθείτε στα πόδια σας ενδυναμώνοντας τον εαυτό σας και καλύπτοντας κενά όπου υπάρχουν, μιας και η πραγματικότητα θα σας ζητήσει άμεσο αποτέλεσμα αλλά και σημαντικές υπερβάσεις. Χειριστείτε προσεκτικά σχέσεις με πρόσωπα εξουσίας. Αναλάβετε την ευθύνη της ύπαρξής σας και αποδεσμευτείτε από παιχνίδια εξάρτησης και ελέγχου, από αποδυναμωτικές επιλογές και πρόσωπα, αλλά και από δικές σας παθολογικές συμπεριφορές. Εμπλουτίστε τον εαυτό σας με πραγματική δύναμη που να στηρίζεται στην δημιουργικότητα, τον Σεβασμό και την Αγάπη προς κάθε τι στον κόσμο αυτό, αλλά κυρίως προς τον εαυτό σας. Αυτό το καλοκαίρι μας φέρνει μπροστά στην αναγκαιότητα να πούμε «φτου ξελευθερία», αφήνοντας πίσω μας συντρίμμια, αρρωστημένους και αγρίμια, συνειδητοποιώντας πως η αντίδραση δεν οδηγεί πουθενά. Ήρθε η ώρα για δράση.

Αναφορικα στις Εκλείψεις χρειάζεται να θυμάστε:
Η ενεργοποίηση των Εκλείψεων μπορεί να γίνει πριν ή μετά από ένα μήνα, τρεις μήνες, έξι μήνες, ένα χρόνο ή και δυο χρόνια, ανάλογα με τον πλανήτη που τις ενεργοποιεί, αλλά και το ζώδιο, και τις διελεύσεις των πλανητών. Την περίοδο των Εκλείψεων η ενέργεια μειώνεται εξαιρετικά πολύ και συνήθως δεν επαρκεί για να δοθούν ολοκληρωμένες λύσεις, όπως επίσης και για να κάνουμε την διαχείριση που χρειάζεται όσον αφορά στην συμπεριφορά μας, αλλά και τα εξωτερικά γεγονότα, ώστε να πάρουμε το μάθημα.

Όταν η Έκλειψη γίνεται στον Σταθερό Σταυρό (Ταύρος, Λέων, Σκορπιός και Υδροχόος), η ενεργοποίηση της γίνεται την περίοδο της Έκλειψης και το επακόλουθο διάστημα. Σε αντίθεση, όταν η Έκλειψη λαμβάνει χώρα στον Παρορμητικό Σταυρό (Κριός, Καρκίνος, Ζυγός και Αιγόκερως), τα γεγονότα που «βγάζει» ξεκινούν νωρίτερα από την ημέρα πραγματοποίησής της. Οι άνθρωποι του Σταθερού Σταυρού ή όσοι από εσάς έχετε πλανήτες και σημεία στον Σταθερό, αποφεύγουν τις αλλαγές, για αυτό και η πίεση που τους ασκείται από γεγονότα και καταστάσεις είναι ισχυρή και ανάλογη με την άρνησή τους για αλλαγή. Είναι ο Σταυρός που παίρνει το μάθημα πιο δύσκολα και επώδυνα από τους άλλους δυο Σταυρούς. Συνήθως, όταν αυτό θα επιτευχθεί, θα έχουν πολλές απώλειες και ανατροπές. Ίσως πάλι να έχουν χάσει εντελώς την ευκαιρία να ανατρέψουν υπέρ τους τον τομέα της ζωής τους που δεικνύει η συγκεκριμένη Έκλειψη.

Κάθε καρμικό μάθημα μπορεί να ολοκληρωθεί μόνο αν αξιοποιηθεί στον σωστό τόπο και χρόνο. Ειδάλλως, το σωρευμένο καρμικό του βάρος δεν αφήνει περιθώρια για απεμπλοκή, αλλά δημιουργεί αυτό που λέμε «κλειστό δρόμο» στην ζωή του ατόμου. Άνθρωποι με κλειστό δρόμο καθηλώνουν όχι μονό την δική τους ζωή, αλλά και των γύρω τους. Για παράδειγμα, το πρότυπο που δίνει και ο πόνος που δημιουργεί στο παιδί του ένας κλειστός και ανώριμος συναισθηματικά γονέας, γίνεται το μέσο για την επιλογή ενός ή πολλών αντιστοίχων συντρόφων, που το παιδί θα προσπαθεί να αλλάξει, καταναλώνοντας την ζωή του. Αν δεν πάρει έγκαιρα το μάθημα, ώστε να αποχωρήσει από το συγκεκριμένο μοντέλο, θα διάγει μια ζωή στη μοναξιά, τον πόνο, την απώλεια και την απόγνωση. Θα βλέπει και θα βιώνει κάθε εμπιστοσύνη να χάνεται, θα γίνει απόμακρος και κλειστός, και θα κλείσει οριστικά και ο δικός του δρόμος στη σχέτιση, τη Συντροφικότητα και την Αγάπη (Αρνητικό Κάρμα)