Εκλείψεις Περιόδου 2017.

Οι Εκλείψεις του 2019

Από τον Πέτρο Κατσαμάκη,
Αστρολόγο-Ερευνητή

(επιμέλεια Ανεστόπουλος Γιώργος)

Το 2019 μας επιφυλάσσει πέντε (5) Εκλείψεις, οι τρεις από τις οποίες είναι Ηλίου και οι υπόλοιπες είναι Σελήνης.

Με ημερολογιακή σειρά, θα συμβούν ως εξής:

  • 6 Ιανουαρίου 2019: Έκλειψη Ηλίου στον Αιγόκερω
  • 21 Ιανουαρίου 2019 Έκλειψη Σελήνης στον Λέοντα
  • 2 Ιουλίου 2019 Έκλειψη Ηλίου στον Καρκίνο
  • 16 Ιουλίου 2019 Έκλειψη Σελήνης στον Αιγόκερω
  • 26 Δεκεμβρίου 2019 Έκλειψη Ηλίου στον Αιγόκερω

Όπως καταλαβαίνετε, το γενικό κλίμα, τόσο του χειμώνα όσο και του καλοκαιριού του 2019 θα είναι εξαιρετικά έντονο, με ισχυρά καρμικά γεγονότα, όχι μόνο για όσους ανήκουν στα παραπάνω ζώδια, αλλά και για όλους όσους έχετε πλανήτες και σημεία σε αυτά στο προσωπικό σας ωροσκόπιο. Οι Εκλείψεις τόσο του χειμώνα όσο και του καλοκαιριού αφορούν κατά κύριο λόγο τον άξονα Καρκίνου – Αιγόκερω, ενώ τον Ιανουάριο είναι η τελευταία Έκλειψη στον άξονα Λέοντα – Υδροχόου. Η συμμετοχή εξαιρετικά ισχυρών πλανητών όπως ο Πλούτωνας, ο Ουρανός και ο Κρόνος δείχνουν πως τα μαθήματα αυτών των Εκλείψεων θα είναι έντονα καρμικά, βαθιά και με μεγάλη διάρκεια, ανάλογα πάντα με την διαχείριση που θα τους κάνουμε.

Οι Εκλείψεις περιέχουν δύσκολα μαθήματα, διότι αυτό που χρειάζεται να πετύχουμε ώστε να αποφύγουμε την περίοδο δυσμένειας που δημιουργείται σε συγκεκριμένους τομείς της ζωής μας, μας είναι συνειδησιακά άγνωστο και, πολύ συχνά, διαστρεβλωμένο ή μολυσμένο από πλάνες και χαώσεις. Οπότε, στην προσπάθειά μας να αντιδράσουμε στα γεγονότα, εφαρμόζουμε ασυνείδητα την λάθος διαχείριση που γνωρίζαμε από το παρελθόν, χειροτερεύοντας έτσι τα πράγματα και αναπαράγοντας τον – αρνητικό καρμικά – φαύλο κύκλο. Οι Εκλείψεις είναι πάντα μια πύλη μύησης και εξέλιξης για την συνείδησή μας σε όλα τα πεδία εξέλιξης του ανθρώπου: πνευματικό, νοητικό, ψυχικό, συναισθηματικό, κοινωνικό και υλικό, όπως θα διαβάσετε στο άρθρο Αστρολογία και Κάρμα. Τα μαθήματα που σημειοδοτούν οι Εκλείψεις αλλά και τα γεγονότα που  επιφέρουν, βρίσκονται σε αυτά τα πεδία και είναι πολύ συγκεκριμένα, όπως και οι λύσεις που χρειάζεται να ακολουθήσουμε.

Οι Εκλείψεις ενεργοποιούν πάντα ζητήματα που για να επιλυθούν και να μεταλλαχθούν από επώδυνα και καθηλωτικά σε ενδυναμωτικά και εξελικτικά, ζητούν από εμάς να προχωρήσουμε αρκετά πιο μπροστά από αυτό που γνωρίζουμε. Γι’ αυτό και η επήρειά τους μπορεί να διαρκέσει δυο μήνες, δυο χρόνια, 19 χρόνια (το διάστημα που μεσολαβεί μεταξύ των εκλείψεων στον ίδιο άξονα) έως και μια ζωή. Ανάλογα με το πόσο ουσιαστική είναι η ευθύνη που αναλαμβάνουμε ως ελεύθερες βουλήσεις, ή η απώθηση και η ανευθυνότητα που επιδεικνύουμε.

Ας δούμε τις Εκλείψεις χωρισμένες σε α’ και β’ εξάμηνο για το 2019

Οι Εκλείψεις το α’ εξαμηνο του 2019

Την 6η Ιανουαρίου 2019 πραγματοποιείται Έκλειψη Ηλίου στην 15η μοίρα του ζωδίου του Αιγόκερου. Επηρεάζει με δύσκολα μαθήματα τα ζώδια του Παρορμητικού Σταυρού: Κριούς, Καρκίνους, Ζυγούς, Αιγόκερους του δεύτερου δεκαημέρου, και με ευνοϊκότερα μαθήματα τα ζώδια της Γης: Ταύρους και Παρθένους, καθώς και όσους έχετε πλανήτες και σημεία εκεί στο προσωπικό σας ωροσκόπιο.

Το ζώδιο του Αιγόκερω συμβολίζει την ιεραρχία, τα πρόσωπα εξουσίας, τους μεγαλύτερους από μας ανθρώπους, την πειθαρχία, την τάξη, αλλά και τα παλαιά πράγματα όπως οικήματα, ακίνητα, αλλά και την καριέρα και την ανάγκη να διακριθεί κανείς μέσα στο κοινωνικό σύνολο. Ο Ήλιος, από την άλλη πλευρά, συμβολίζει την πατρότητα και την αρσενική μας πλευρά. Η Έκλειψη Ηλίου στον Αιγόκερω, φέρνει στην επιφάνεια ζητήματα δυσλειτουργίας που καλό είναι να διορθωθούν. Όταν ο Ήλιος στο ζώδιο του Αιγόκερω δυσλειτουργεί, χάνει την «φλογώδη» και εντυπωσιακή δύναμη του. Αποκτά ευθύνες και υποχρεώσεις. Παύει να είναι ο εαυτός του. Και ένας Ήλιος που δεν είναι ο εαυτός του, δεν είναι Ήλιος. Χρειάζεται να είναι συνεπής, αυτάρκης, αυτόνομος, και υπόδειγμα για τους γύρω του. Επειδή πιστεύει ότι τα συναισθήματα θα τον εκθέσουν, τα καταπιέζει και απαγορεύει τις επιθυμίες του, με στόχο να είναι αρεστός  στο κοινωνικό σύνολο. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να μειώνεται σημαντικά ο συναισθηματικός χώρος μέσα στον άνθρωπο αλλά και η επαφή με τον εαυτό του. Είναι στραμμένος όχι στο πώς θα ευτυχήσει και να χαρεί όπως στον Λέοντα που είναι και το ζώδιο που κυβερνά, αλλά στο πώς θα διακριθεί κοινωνικά. Είναι σε θέση να αποκτήσει δόξα, πλούτη και σημαντικές κοινωνικές διακρίσεις, χωρίς όμως να μπορεί να απολαύσει τις πραγματικές χαρές της ζωής.

Η πρόκληση που θέτει η συγκεκριμένη Έκλειψη, είναι η ολοκλήρωση. Στην θετική του έκφραση ο Ήλιος στον Αιγόκερω είναι ο άνθρωπος που έχει «φτάσει» την ενηλικίωση. Έχει ωριμάσει αλλά δεν έχει μαραθεί. Είναι αυτόνομος, έχει συνέπεια και ευθύνη, είναι ηθικά ακέραιος, δυνατός, σε επαφή με τα συναισθήματα του, ανοιχτόκαρδος, δημιουργικός, και μέσα από την εμπειρία που απέχτησε Σοφός. Δεν θέλει να φαίνεται. Θέλει να είναι ολοκληρωμένος. Είναι ο εαυτός εμπλουτισμένος με την εμπειρία και την ευθύνη των επιλογών. Σε ένα κόσμο ενήλικων-παιδιών, η έκλειψη Ηλίου στον Αιγόκερο έρχεται να θέσει την αναγκαιότητα της καρμικής ενηλικίωσης της ανθρωπότητας αλλά και του καθενός  από εμάς ξεχωριστά.

Στις 21 Ιανουαρίου 2019 πραγματοποιείται η τελευταία Έκλειψη Σελήνης στην 1η μοίρα του ζωδίου του Λέοντα. Επηρεάζει με δύσκολα μαθήματα τα ζώδια του Σταθερού Σταυρού: Ταύρους, Λέοντες, Σκορπιούς και Υδροχόους, και με ευνοϊκότερα μαθήματα Κριούς και Τοξότες, καθώς και όσους έχετε πλανήτες και σημεία εκεί στο προσωπικό σας ωροσκόπιο. Το ζώδιο του Λέοντα συμβολίζει την δύναμη, την εξουσία, τον «Βασιλιά». Μας δίνει πληροφορίες για την πατρότητα, την δημιουργία, τα παιδιά, τους δημιουργούς, την τέχνη, το θέατρο αλλά και τα πρόσωπα εξουσίας. Επίσης, συνδέεται με την δύναμη του Πνεύματος, τον Θεό δημιουργό αλλά και τον Θεό μέσα μας, και την ικανότητα της πνευματικότητας του ατόμου (Ήλιος) να εκπέμπει και να φωτίζει με τα έργα και τις πράξεις της. Η Σελήνη από την άλλη, συμβολίζει την Μητέρα, την μεγάλη κόρη, την σύντροφο, την βασίλισσα αλλά και το κοινό, τον λαό, το πλήθος, την θάλασσα και την οικία.

Στην παρούσα περίπτωση της Έκλειψης της Σελήνης σ’ ένα κατ’ εξοχήν αρσενικό ζώδιο, το ζήτημα που αναδεικνύεται είναι το εξής: η ψυχή, η σύντροφος, η μητέρα, έχει διαστρεβλωμένα αναλάβει αρσενικό ρόλο, αλλοιώνοντας έτσι την φύση και την δομή της, είτε γιατί διψά για δύναμη (αλαζονεία), είτε γιατί ανταγωνίζεται τους άνδρες, είτε γιατί της είπαν ότι μόνο σαν άνδρας θα είναι αποδεκτή, είτε γιατί οι συνθήκες ήταν τέτοιες που δεν είχε άλλη επιλογή. Τα  βασικότερα ζητήματα που έρχεται να φωτίσει η Έκλειψη Σελήνης στον Λέοντα είναι οι ρόλοι, η σκλαβιά του χρήματος και της ψεύτικης δύναμης και οι πλάνες που συντηρούν τον φαύλο κύκλο της αλλοτρίωσης του ανθρώπου. Το να προσπαθώ όλη μου την ζωή να παίξω ένα «ρόλο» αντί να είμαι ο εαυτός μου, αλλά και οι λάθος ρόλοι στα δυο φύλα που οδηγούν στην χωριστότητα, στην κατάθλιψη, στον πόνο, στην ψυχική και σωματική αποδιοργάνωση.

Με τον έναν ή με τον άλλο τρόπο θα δούμε πως τα αδιέξοδα και η δυστυχία μας είναι αποτέλεσμα μιας πλάνης και μιας αδιάκοπης προσπάθειας να «είμαι κάτι που δεν είμαι». Ενώ είμαι ενήλικας, θέλω να είμαι παιδί. Ενώ είμαι γυναίκα, θέλω να είμαι άντρας. Ενώ είμαι άνθρωπος, θέλω να είμαι θεός. Ενώ είμαι δυνατός, παριστάνω τον αδύνατο. Ενώ είμαι φοβισμένος, παριστάνω τον ατρόμητο. Ενώ είμαι παιδί, παριστάνω τον γονέα. Ενώ είμαι ανίκανος, θέλω να είμαι εξουσία. Ενώ είμαι φτωχός, θέλω να παριστάνω τον πλούσιο. Ενώ είμαι άρρωστος, θέλω να παριστάνω τον υγιή. Ενώ είμαι υγιής, θέλω να παριστάνω τον άρρωστο. Ενώ είμαι μητέρα, θέλω να παριστάνω το πατέρα. Ενώ είμαι κόρη, θέλω να παριστάνω την μάνα. Ενώ είμαι θηλυκό, θέλω να δείχνω αρσενικό, κτλ. Και φυσικά, όλα αυτά που δεν είμαι και πιέζω τον εαυτό μου να είμαι, διαστρεβλώνουν την ύπαρξη μου, την ψυχή μου, το πνεύμα μου, την ζωή μου και την ζωή των άλλων γύρω μου.

Η πρόκληση αυτής της Έκλειψης είναι να σταματήσω να συντηρήσω τον ρόλο μου, επιστρατεύοντας κάθε θεμιτό και αθέμιτο μέσον, κόντρα στην φυσική ροή της ζωής: ενοχές, απειλές, παιχνίδια δύναμης, εκβιασμούς, παρασκήνιο, αυλοκόλακες κλπ. Χρειάζεται να σταματήσω να πηγαίνω κόντρα στην ζωή. Ο στόχος είναι η χαρά, ο σεβασμός και η αγάπη. Ο σύγχρονος άνθρωπος έχει ξεχάσει τις παραπάνω έννοιες και συναισθήματα κάτω από την προσπάθεια τον κοινωνικών συστημάτων να τον στρέψουν στο παιχνίδι της δύναμης χωρίς αγάπη, με στόχο να τον απομονώσουν και να τον απομυζούν. Όταν καταργείται η ισοτιμία όμως, καταργείται και το παιχνίδι της ζωής. Και ό,τι είναι κόντρα στην ζωή, ρέπει προς τον θάνατο και την εντροπία. Ρέπει προς το ψέμα, την ψυχική, σωματική και πνευματική αποδιοργάνωση. Έρχονται λοιπόν οι Εκλείψεις του καλοκαιριού και του χειμώνα στον άξονα Καρκίνου Αιγόκερου, που ζητούν να μπει ένα τέλος σε αυτή την τρέλα και τον παραλογισμό.

Οι Εκλείψεις το β’ εξάμηνο του 2019

Στις 2 Ιουλίου 2019 θα πραγματοποιηθεί Έκλειψη Ηλίου στην 10η μοίρα του Καρκίνου, που επηρεάζει με δύσκολα μαθήματα τα ζώδια του παρορμητικού σταυρού: Κριούς, Καρκίνους, Ζυγούς, Αιγόκερους του δεύτερου δεκαημέρου, και με ευνοϊκότερα μαθήματα τα ζώδια του Νερού, Σκορπιούς και Ιχθύες, καθώς και όσους έχετε πλανήτες και σημεία εκεί στο προσωπικό σας ωροσκόπιο.

Από την άλλη, στις 16 Ιουλίου 2019 πραγματοποιείται Έκλειψη Σελήνης στην 23η μοίρα του Αιγόκερω, ενώ στις 26 Δεκεμβρίου πραγματοποιείται Έκλειψη Ηλίου στην 4η μοίρα του Αιγόκερω, που επηρεάζουν με δύσκολα μαθήματα τα ζώδια του παρορμητικού σταυρού: Κριούς, Καρκίνους, Ζυγούς, Αιγόκερους, και με ευνοϊκότερα μαθήματα Παρθένους και Ταύρους του τρίτου και πρώτου δεκαημέρου αντίστοιχα των παραπάνω ζωδίων, καθώς και όσους από εσάς έχετε πλανήτες και σημεία εκεί στο προσωπικό σας ωροσκόπιο.

Το ζώδιο του Αιγόκερω συμβολίζει την ιεραρχία, τα πρόσωπα εξουσίας, τους μεγαλύτερους από μας ανθρώπους, την πειθαρχία, την τάξη, αλλά και τα παλαιά πράγματα όπως οικήματα, ακίνητα, αλλά και την καριέρα και την ανάγκη να διακριθεί κανείς μέσα στο κοινωνικό σύνολο. Το ζώδιο του Καρκίνου συμβολίζει τη μητέρα, την κύηση, τη θρέψη, την ανατροφή, την προστασία, και τη μητρική αγάπη. Η μητέρα για τον κάθε ένα από εμάς είναι αυτή που μας μαθαίνει από την κοιλιά της να νιώθουμε, να αγαπάμε και να φροντίζουμε τον εαυτό μας. Ένας άνθρωπος που έχει δεχτεί τη φροντίδα, την αγάπη, και την προστασία της μητέρας του με υγιή τρόπο διαμορφώνει και ως ενήλικας ένα γερά δομημένο και υγειή ψυχισμό. Αντίθετα ένας άνθρωπος που έχει δεχτεί απαξίωση, βία, πόνο, φόβο, συναισθηματική απόρριψη, και έχει στερηθεί τη συναισθηματική ανταλλαγή με τη μητέρα, σχετίζεται παρόμοια και στην ενήλικη ζωή του. Η τραυματική σχέση με τη μητέρα αναπαράγει τραυματικές σχέσεις με τους άλλους ενήλικες στη ζωή. Ζητάει αγάπη και εισπράττει απαξίωση, βία, πόνο, φόβο, συναισθηματική απόρριψη. Και όταν του ζητούν αγάπη δίνει αυτό που αυτός θεωρεί αγάπη, δηλαδή αυτό που πήρε από τη σχέση με τη μητέρα του, απαξίωση, βία, πόνο, φόβο, συναισθηματική απόρριψη. Στο ωροσκόπιο η Ψυχή συμβολίζεται από τη Σελήνη – Μητέρα, ενώ το πνεύμα από τον Ήλιο – πατέρα.

Οι δύο Εκλείψεις Ηλίου και η μία Σελήνης που γίνονται μέχρι το τέλος της χρονιάς φέρνουν στην επιφάνεια πανάρχαια καρμικά ζητήματα εξουσίας που διαιωνίζονται έως τις μέρες μας μέσα από τον πόλεμο των δύο φύλων, αλλά και από του διπολισμού σε θέματα εξουσίας. Ποιο φύλο είναι ανώτερο και ποιο ασθενές; Είναι καλύτερη η αγάπη ή η δύναμη; Ποιος παίζει από τους δύο τον καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξή μας; Τί θα γίνει αν ένας από τους δύο παίξει το ρόλο του λάθος ή καθόλου στη ζωή μας; Πώς διαταράσσεται η πνευματική και ψυχική μας ισορροπία; Μήπως μαθαίνουμε να σχετιζόμαστε με διαταραγμένους ανθρώπους και παθολογικές συμπεριφορές; Αν τα συμβόλαια με τη μητέρα μας είναι στρεβλωμένα και παθολογικά, τί συμβαίνει με τα συμβόλαια με τη ζωή; Αν νιώθουμε ότι η μητέρα μας χρωστάει μήπως όλη μας τη ζωή ταλαιπωρούμαστε με χρέη; Μία ανώριμη συναισθηματικά μητέρα πόσο μπορεί να δώσει τις βάσεις για ένα ώριμο, ευτυχισμένο, και ενήλικο παιδί; Καλύτερα να κυβερνάει τη ζωή μας η λογική ή το συναίσθημα; Αν οι ρόλοι των δύο γονιών μας ήταν ανεστραμμένοι ή λάθος, τί σημαίνει αυτό για την ψυχική και πνευματική μας ισορροπία; Μία κοινωνία με μητριαρχικό καθεστώς είναι καλύτερη από μία κοινωνία με πατριαρχικό καθεστώς; Τί καρμικά ζητήματα άφησε η μητριαρχία στο πέρασμα των αιώνων, αλλά και η πατριαρχία σε όλους μας; Η αγάπη δίνεται με όρους ή χωρίς όρους; Η αφθονία και ο πλούτος γιατί πρέπει να είναι στους λίγους; Τί σημαίνει πλούτος ψυχής και πνεύματος, αλλά και πώς αυτό καθορίζει τον υλικό πλούτο; Γιατί η συντροφικότητα είναι διαποτισμένη με τόση αντιπαλότητα και χωριστότητα; Είμαστε μια ώριμη και ενήλικη εξουσία για τη ζωή μας;

Αυτά τα ερωτήματα έρχονται να θέσουν οι Εκλείψεις στον άξονα Καρκίνου – Αιγόκερου, σε μια περίοδο αρκετά διαταραγμένη, αλλά και στρεβλωμένη από όλες τις απόψεις. Ερωτήματα που έχουν βαθιές καρμικές ρίζες στη ζωή όλων μας και μας ταλαιπωρούν διαρκώς οδηγώντας μας σε αδιέξοδα. Ζητήματα που αφορούν σε ακίνητα, σχέσεις, ζητήματα θρέψης και αφθονίας, ασφάλειας και σταθερότητας, οικογενειακής και κοινωνικής ισορροπίας θα είναι σε ημερήσια διάταξη μέχρι το τέλος της χρονιάς. Το ζητούμενο σε αυτή την Έκλειψη είναι να θελήσουμε να αναλάβουμε τις ευθύνες μας και να σταματήσουμε να στρεφόμαστε προς το περιβάλλον με ψυχική σκληρότητα, μιζέρια, θυμό και μίσος, για όσα δεν καταφέραμε να πάρουμε ως παιδιά. Η περίοδος χρειάζεται μικρά και σταθερά βήματα, που θα περιορίζουν την ανεξέλεγκτη παρορμητική δραστηριότητα, αλλά θα ενισχύουν την στρατηγική και την ωριμότητα. Σε αντίθετη περίπτωση θα εσωτερικεύσουμε τεράστιες ποσότητες έντασης, ανισορροπώντας ψυχικά και σωματικά.

Η πρόκληση αυτών των Εκλείψεων είναι να δούμε πώς θα ευτυχήσουμε και θα απολαύσουμε τις πραγματικές χαρές της ζωής, και όχι πώς θα διακριθούμε κοινωνικά, πως θα αποκτήσουμε δόξα, πλούτη και σημαντικές κοινωνικές διακρίσεις. Όλοι θα έλθουμε αντιμέτωποι με καταπιεσμένα συναισθήματά και απαγορευμένες επιθυμίες με στόχο να είμαστε αρεστοί στο κοινωνικό σύνολο, που υπονομεύουν την επαφή με τον εαυτό του. Η περηφάνια, ο εγωισμός αλλά και η ανάγκη για πρωτιές και διακρίσεις δεν μας αφήνουν χώρο για ισότιμη σχέτιση και κοντινή επαφή με τους ανθρώπους γύρω μας και τα συναισθήματά μας. Μοιραία, η μοναξιά γίνεται η μοναδική μας επιλογή, γιατί δεν αντέχουμε σε καμία περίπτωση να δουν οι άλλοι τις ατέλειες και τα λάθη μας. Ο διαθέσιμος χώρος διαρκώς στενεύει, γιατί δεν ακούμε την ανάγκη μας για προστασία, εσωτερίκευση και καθόλου κοινωνική έκθεση και εξωστρέφεια.

Οι απαιτητικές όψεις που κάνουν οι τρεις τελευταίες Εκλείψεις με τον Πλούτωνα και τον Κρόνο σηματοδοτούν το τέλος. Ας βγάλουμε τους εαυτούς μας από την βιτρίνα. Ας σχετιστούμε περισσότερο χωρίς μάσκες και ρόλους, και ας ζητήσουμε βοήθεια όπου χρειαζόμαστε. Τα όρια στενεύουν και οι Εκλείψεις στον άξονα Καρκίνου – Αιγόκερου μέχρι και τον Ιούλιο του 2020 έρχονται να μας δείξουν πως άλλο είναι τα σύμβολα (σπίτια, καριέρες, κοινωνική θέση), και άλλο η πραγματική ουσία της ζωής. Οι περισσότεροι ζούμε συμβολικά και όχι ουσιαστικά και κοντά στον εαυτό και στις ανάγκες μας. Τώρα που οι κοινωνικές δομές και τα λάθος στερεότυπα σταδιακά καταρρέουν, θα φανούν και τα κενά που δημιούργησε η στήριξη της κοινωνική μας δομής σε στείρα και απάνθρωπα πρότυπα που διόλου δεν ανταποκρίνονται στις ανθρώπινες ανάγκες, δυνατότητες και επιθυμίες μας. Θα χρειαστεί σημαντική προσοχή σε θέματα που αφορούν στην ψυχική μας  ισορροπία, μιας και οι συγκεκριμένες εκλείψεις θα βγάλουν στην επιφάνεια παλιά καρμικά τραύματα, φόβους και αναστολές που έχουμε θάψει κάτω από καριέρες και ρόλους, τα οποία μπορεί να κλονίσουν την ισορροπία μας, να μας καθηλώσουν  και να μας αποδιοργανώσουν, αν δεν τα φροντίσουμε με την δέουσα προσοχή και αγάπη. Τέλος, ζητήματα που αφορούν ακίνητα, κληρονομιές, θέματα εξουσίας, καριέρας, σχέσεις που είναι σε απόσταση ή διάγουν τον βίο τους νεκροζώντανες και υποθέσεις που αφορούν γηραιοτέρους ανθρώπους, επίσης θα  ζητήσουν επιτακτικά την  προσοχή μας.

Οι Εκλείψεις για τα ζώδια

Σε αυτή την παράγραφο δίνονται μικρά tips και συμβουλές, για τους τομείς που θα επηρεάσουν οι Εκλείψεις σε κάθε ζώδιο χωριστά. Θα είναι ιδιαίτερα εμφανή την περίοδο πριν και μετά τις Εκλείψεις, χωρίς να σημαίνει πως τα θέματα αυτά δεν θα σας απασχολούν και όλη την υπόλοιπη χρονιά.

Κριός

Έντονες αντιπαραθέσεις και ανταγωνιστικές σχέσεις που δυσκολεύουν θέματα επικοινωνίας, σπουδών και μετακινήσεων, χρειάζονται ψυχραιμία και αποστασιοποίηση κάθε φορά που πλησιάζουν οι Εκλείψεις. Οικονομικές και συναισθηματικές δυστοκίες καλό είναι να αντιμετωπίζονται με μέτρο και ψυχραιμία. Ελέγξτε τον παρορμητισμό σας και αποφύγετε υπερβολές και φραστικούς ανταγωνισμούς. Οργανώστε με ακρίβεια τις εκκρεμότητες που σας αναλογούν, δείχνοντας προσοχή σε συνεννοήσεις, μετακινήσεις και ταξίδια, όπως και σε θέματα υγείας, τόσο σωματικής όσο και ψυχολογικής, δικά σας ή κοντινών προσώπων.

Ταύρος

Αρκετές επώδυνες διαδικασίες περνούν σε φάση επίλυσης αυτή την χρονιά, αρκεί να  αντιμετωπιστούν με σοφία και διορατικότητα. Οι Εκλείψεις στον φιλικό σας Αιγόκερω σας ευνοούν τόσο στην υλοποίηση και τακτοποίηση πρακτικών ζητημάτων, όσο και σε οικογενειακά θέματα. Επαγγελματικές συζητήσεις και οικονομικές συμφωνίες, μπορούν να εξελιχθούν με τον καλύτερο τρόπο, αρκεί να είστε σε θέση να παρακάμψετε κρυμμένες παγίδες. Στον συναισθηματικό τομέα, η σχέση με τον εαυτό σας και τους γύρω σας αλλάζει θετικά και αυτό διαφοροποιεί υπέρ σας τα γεγονότα. Αποφύγετε να δείτε τα πάντα σαν υποχρέωση και δώστε κίνητρα στον εαυτό σας να αναζωογονηθεί. Αποφύγετε υπερβολές και μην περιέλθετε σε εντάσεις. Προσοχή στις ανατροπές.

Δίδυμοι

Οι Εκλείψεις αυτής της χρονιάς φέρνουν στο προσκήνιο ζητήματα με μεγάλη σημασία που καιρό τώρα δεν έχουν αντιμετωπιστεί με την δυναμική που τους αναλογεί. Θέματα νομικά, κληρονομικά, δημοσίου, δάνεια, συμβόλαια, υγείας, σπουδών αλλά και επαγγελματικές αλλαγές, θα χρειαστούν ακριβή αντιμετώπιση. Το περιβάλλον μπορεί να σας προσφέρει την βοήθεια και τις λύσεις που χρειάζεστε. Σχέσεις που περνούσαν κρίση επαναπροσδιορίζονται θετικά, αλλά και οικονομικά θέματα και νέες γνωριμίες κινούνται σε θετικό δρόμο. Προσοχή χρειάζονται ανατροπές στις μετακινήσεις, αλλά και εντάσεις σε θέματα στα οποία εμπλέκονται συγγενικά πρόσωπα.

Καρκίνος 

Έντονη προβλέπεται για εσάς αυτή η χρονιά με τις Εκλείψεις στον άξονά σας να δείχνουν ότι θέματα δανείων, αγορών και συμβολαίων μπορούν να διευθετηθούν αποτελεσματικά μόνο αν αποφύγετε κρυμμένες παγίδες και ψάξετε διεξοδικά κάθε λεπτομέρεια, σε απόσταση από παρορμητικές αποφάσεις. Ανατροπές σε ζητήματα σχέσεων, επίσης χρήζουν διευθέτησης με οργάνωση και απόλυτα πρακτικό τρόπο. Οικογενειακά και επαγγελματικά ζητήματα που προκύπτουν, καλό είναι να αντιμετωπιστούν με ψυχραιμία, σε απόσταση από αντιπαραθέσεις. Μετακινήσεις θα χρειαστούν προσοχή ώστε να αποφύγετε ταλαιπωρίες. Αποκαλυπτικά γεγονότα και σημαντικές ανατροπές, δείχνουν πως έφτασε η ώρα για ουσιαστικές, βαθιές αλλαγές ζωής, με στόχο την αλήθεια που ελευθερώνει.

Λέων

Με την συμμετοχή του κυβερνήτη σας Ήλιου σε όλες τις Εκλείψεις, έντονη θα είναι η δράση τους και για εσάς τόσο στον επαγγελματικό όσο και στον προσωπικό και κοινωνικό τομέα. Κυρίως οι Εκλείψεις του Ιανουαρίου σας φέρνουν αντιμέτωπους με ευαίσθητες ισορροπίες σε κάθε τομέα και προωθούν την επαναπροσέγγιση παλαιών σχέσεων και συνεργασιών που είχαν πληγεί από ανατροπές. Μην μείνετε στην επιφάνεια των πραγμάτων. Λειτουργήστε αποκαλυπτικά, μιας και τα γεγονότα που θα συμβούν έχουν πολλά επίπεδα και χρήζουν βαθιάς διερεύνησης. Αλλαγές και ανατροπές χρειάζονται ψύχραιμη αντιμετώπιση και καθόλου βιαστικές κινήσεις. Αποφύγετε υπερβολές και μην αναβάλετε την διευθέτηση θεμάτων που επείγουν.

Παρθένος

Την περίοδο των Εκλείψεων αποφύγετε άσκοπες και αποδιοργανωτικές εντάσεις και επαναπροσδιορίστε τα σχέδιά σας με πρόσωπα και καταστάσεις που περιέχουν συγκρότηση και αίσθημα ευθύνης. Αναλάβετε τις ευθύνες σας απέναντι σε κοντινά σας πρόσωπα και ζητήστε να κάνουν και αυτά το ίδιο. Μην ξεχνάτε ότι οι νέες προσπάθειες χρειάζονται καινούργιους τρόπους αλλά και συγκρότηση και ρεαλιστικά πλάνα, ώστε να αποδώσουν. Σημαντικές επαφές, ταξίδια και λύσεις σε ζητήματα που σας είχαν πιέσει, θα σας ανεβάσουν την διάθεση. Αξιοποιήστε τις ευκαιρίες που θα σας δοθούν για χαλάρωση, συναισθηματική ανανέωση και χαρά, και αντιμετωπίστε ψύχραιμα θέματα υγείας. Όλη την χρονιά κρατήστε αποστάσεις από θέματα που περιέχουν παρασκήνιο και πίεση.

Ζυγός

Αποφύγετε παρακινδυνευμένες επαγγελματικές κινήσεις και οργανώστε προσεκτικά ταξίδια και μετακινήσεις. Από την άλλη, σας δίνεται η δυνατότητα για επαφές που περιέχουν αγάπη, χαρά, χαλαρότητα και ελευθερία, που τόσο έχετε ανάγκη. Αποσαφηνίστε όσα σας έχουν χαώσει και προβείτε σε οικονομικές διευθετήσεις και επαγγελματικά πλάνα που θα σας αποδώσουν. Στον οικονομικό, συναισθηματικό κι ερωτικό τομέα, η χρονιά σας δίνει σημαντικές ευκαιρίες.

Σκορπιός

Αυτή η χρονιά και με την είσοδο του Ουρανού απέναντι σας, σας επιφυλάσσει ανατροπές και παγίδες. Για αυτό τον λόγο χρειάζεται να  οργανώστε προσεκτικά μετακινήσεις και επαγγελματικές εκκρεμότητες. Φροντίστε όσο χρειάζεται σχέσεις με κοντινά σας πρόσωπα που περιέχουν ένταση. Δηλώστε με ειλικρίνεια και πρόθεση σχέτισης πράγματα που δεν έχετε πει, τα οποία δημιουργούν σύγχυση και σας απομακρύνουν. Σχέσεις, παλιές και καινούργιες, και θέματα υγείας, χρειάζονται επίσης ρεαλιστικές κινήσεις με ακρίβεια και απόσταση από νεφελώδη και ασαφή «σενάρια». Μην ενδώσετε σε συγκρούσεις με φίλους και συνεργάτες. Κινηθείτε μέσα από νέους τρόπους και χωρίς καθόλου υπερβολές, ώστε να ανατρέψτε αρνητικά δεδομένα και παγιωμένες καταστάσεις.

Τοξότης

Αλλαγές στον επαγγελματικό και οικονομικό τομέα που χρειάζονται δραστικές και μελετημένες λύσεις, φέρνει στο προσκήνιο αυτή η χρονιά για εσάς. Σημαντικά νομικά θέματα, ζητήματα δανείων, υγείας, εξωτερικού και σπουδών, επιζητούν διαχείριση ακριβείας. Ζητήματα που αφορούν πολύ σε κοντινά σας πρόσωπα είναι πιθανό να σας απορροφήσουν χρόνο και ενέργεια. Στον προσωπικό και συναισθηματικό τομέα αξιοποιήστε τις ευκαιρίες που θα σας δοθούν, ώστε να χαλαρώσετε και να πάρετε και να δώσετε χαρά και αγάπη. Αποστασιοποιηθείτε από πρόσωπα και καταστάσεις που περιέχουν ένταση και μην επιτρέψετε σε αντιδικίες να σας χαλάσουν τα σχέδια.

Αιγόκερως

Έντονη κινητικότητα θα έχει για εσάς αυτή η χρονιά με τις εκλείψεις στον άξονα σας να σας φορτίζουν με καταστάσεις που περιέχουν ανατροπές και ένταση. Τα γεγονότα σας ωθούν σε σημαντικές ανακατατάξεις σε σχέσεις και συνεργασίες μέσα από επαφές και συζητήσεις, φέρνοντας σας αντιμέτωπους με ζητήματα που σας προκαλούν πίεση, στρες και φόβο. Η όψη Κρόνου – Πλούτωνα και η συμμετοχή τους στις Εκλείψεις σας δείχνουν πως μόνο μεταλλάσσοντας τομείς, δραστηριότητες, πεποιθήσεις και τρόπους σκέψης και σχέτισης που σας εγκλωβίζουν, θα απαλλαγείτε οριστικά από αυτά. Μείνετε ψύχραιμοι σε σχέση με τυχόν ανατροπές στον επαγγελματικό και προσωπικό τομέα, οργανώστε ρεαλιστικά την τακτική σας, και εκμεταλλευτείτε τις ευκαιρίες που θα παρουσιαστούν για επαφή και οικειότητα με κοντινά σας πρόσωπα.

Υδροχόος

Αυτή η χρονιά σας κινητοποιεί προς επαφές και συζητήσεις που προωθούν συνεργασίες και σας υπόσχεται θετικές εξελίξεις σε συναισθηματικά θέματα. Ταξίδια κοντινά και μακρινά, επαφές με οικεία πρόσωπα αλλά και νέες γνωριμίες σας κρατούν σε συνεχή δράση. Παρόλα αυτά, θέματα που περνούν από ανατροπές και εντάσεις, μπορούν να επιλυθούν ουσιαστικά μόνο μέσα από ισχυρές συναισθηματικές διαφοροποιήσεις. Βρείτε το σθένος να αλλάξετε καταστάσεις που δεν σας ωφελούν, δίνοντας στον εαυτό σας την δυνατότητα για νέες συμπεριφορές και επιλογές. Δώστε προσοχή σε ανατροπές, τόσο στον προσωπικό και οικονομικό τομέα, όσο και σε μετακινήσεις.

Ιχθύες

Αυτή η χρονιά έρχεστε αντιμέτωποι με ανολοκλήρωτα επαγγελματικά και θέματα σχέσεων, τα οποία με σωστή διαχείριση μπορούν να εξελιχθούν θετικά, μιας και θα σας δοθούν οι τρόποι να συνεργαστείτε αρμονικά με τους γύρω σας. Στο προσκήνιο έρχονται επαφές με στενά σας πρόσωπα, που κατέχουν σημαντικές αλήθειες και απαντήσεις σε όσα σας απασχολούν. Χαωμένες συμπεριφορές αιτούνται άμεσα κάθαρση και ρεαλιστική, δυναμική διευθέτηση, τόσο στον προσωπικό όσο και στον οικονομικό και επαγγελματικό τομέα. Αποστασιοποιηθείτε από ό,τι ενδέχεται να σας δημιουργήσει άσκοπο στρες και πίεση, και επιλέξτε την συναναστροφή με πρόσωπα και καταστάσεις που σας δίνουν χαρά.

Διαβάστε επίσης

• Εβδομαδιαίες Προβλέψεις
• Μηνιαίες Προβλέψεις
• Ετήσιες Προβλέψεις 
• Καλοκάιρι 2019: τι θα μας συμβεί;
• Οικονομικά και Επαγγελματικά
• Τι θα συμβεί σε όλα τα ζώδια.
Σχέσεις και καρμικά ζητήματα του καλοκαιριού

Αναφορικα στις Εκλείψεις χρειάζεται να θυμάστε:
Η ενεργοποίηση των Εκλείψεων μπορεί να γίνει πριν ή μετά από ένα μήνα, τρεις μήνες, έξι μήνες, ένα χρόνο ή και δυο χρόνια, ανάλογα με τον πλανήτη που τις ενεργοποιεί, αλλά και το ζώδιο, και τις διελεύσεις των πλανητών. Την περίοδο των Εκλείψεων η ενέργεια μειώνεται εξαιρετικά πολύ και συνήθως δεν επαρκεί για να δοθούν ολοκληρωμένες λύσεις, όπως επίσης και για να κάνουμε την διαχείριση που χρειάζεται όσον αφορά στην συμπεριφορά μας, αλλά και τα εξωτερικά γεγονότα, ώστε να πάρουμε το μάθημα.

Όταν η Έκλειψη γίνεται στον Σταθερό Σταυρό (Ταύρος, Λέων, Σκορπιός και Υδροχόος), η ενεργοποίηση της γίνεται την περίοδο της Έκλειψης και το επακόλουθο διάστημα. Σε αντίθεση, όταν η Έκλειψη λαμβάνει χώρα στον Παρορμητικό Σταυρό (Κριός, Καρκίνος, Ζυγός και Αιγόκερως), τα γεγονότα που «βγάζει» ξεκινούν νωρίτερα από την ημέρα πραγματοποίησής της. Οι άνθρωποι του Σταθερού Σταυρού ή όσοι από εσάς έχετε πλανήτες και σημεία στον Σταθερό, αποφεύγουν τις αλλαγές, για αυτό και η πίεση που τους ασκείται από γεγονότα και καταστάσεις είναι ισχυρή και ανάλογη με την άρνησή τους για αλλαγή. Είναι ο Σταυρός που παίρνει το μάθημα πιο δύσκολα και επώδυνα από τους άλλους δυο Σταυρούς. Συνήθως, όταν αυτό θα επιτευχθεί, θα έχουν πολλές απώλειες και ανατροπές. Ίσως πάλι να έχουν χάσει εντελώς την ευκαιρία να ανατρέψουν υπέρ τους τον τομέα της ζωής τους που δεικνύει η συγκεκριμένη Έκλειψη.

Κάθε καρμικό μάθημα μπορεί να ολοκληρωθεί μόνο αν αξιοποιηθεί στον σωστό τόπο και χρόνο. Ειδάλλως, το σωρευμένο καρμικό του βάρος δεν αφήνει περιθώρια για απεμπλοκή, αλλά δημιουργεί αυτό που λέμε «κλειστό δρόμο» στην ζωή του ατόμου. Άνθρωποι με κλειστό δρόμο καθηλώνουν όχι μονό την δική τους ζωή, αλλά και των γύρω τους. Για παράδειγμα, το πρότυπο που δίνει και ο πόνος που δημιουργεί στο παιδί του ένας κλειστός και ανώριμος συναισθηματικά γονέας, γίνεται το μέσο για την επιλογή ενός ή πολλών αντιστοίχων συντρόφων, που το παιδί θα προσπαθεί να αλλάξει, καταναλώνοντας την ζωή του. Αν δεν πάρει έγκαιρα το μάθημα, ώστε να αποχωρήσει από το συγκεκριμένο μοντέλο, θα διάγει μια ζωή στη μοναξιά, τον πόνο, την απώλεια και την απόγνωση. Θα βλέπει και θα βιώνει κάθε εμπιστοσύνη να χάνεται, θα γίνει απόμακρος και κλειστός, και θα κλείσει οριστικά και ο δικός του δρόμος στη σχέτιση, τη Συντροφικότητα και την Αγάπη (Αρνητικό Κάρμα)