Οι εκλείψεις διακρίνονται σε ηλιακές και σεληνιακές και σε ολικές και μερικές. Οι μερικές εκλείψεις δεν έχουν ίδια επιρροή με τις ολικές. Ένας άλλος σημαντικός παράγοντας όσον αφορά την ποιότητά τους, είναι οι πλανήτες που συμμετέχουν σ’ αυτές κάνοντας όψεις μαζί τους. Τα θέματα που δημιουργούν στηρίζονται στο ότι το ένα ουράνιο σώμα μπλοκάρει τη ροή της ενέργειας του άλλου. Η Σελήνη παρεμποδίζει τη ροή της ενέργειας του Ήλιου ή η Γη της Σελήνης.

Οι σεληνιακές εκλείψεις επαναλαμβάνονται κάθε 19 χρόνια και είναι σαν να δημιουργούν ένα κενό στον χρόνο. Μια έκλειψη του 1970 μπορεί να μεταφέρεται και να ενεργοποιείται πάλι μέσα μας το 1989 και το 2008, μέχρι να λύσουμε το ζήτημα που φέρει. Γίνονται πάντα σε Πανσέληνο. Χαρακτηρίζουν τις γυναίκες, τη μητέρα, την σύζυγο, την ερωμένη, την μεγάλη κόρη ή αδερφή, τις καρμικές συναντήσεις, το στομάχι, τον γάμο, τον χωρισμό στις ερωτικές σχέσεις. Χαρακτηρίζονται από γεγονότα που έχουν να κάνουν με την οικογένεια, την θάλασσα, το κοινό, την πολιτική του τόπου, ανάλογα πάντα το ζώδιο στο οποίο γίνονται και τις όψεις με τους προσωπικούς και τους transit πλανήτες.

Οι ηλιακές εκλείψεις γίνονται πάντα σε νέα Σελήνη, έχουν σχέση με τον άντρα, τον σύζυγο, τον εραστή, τον μεγάλο γιο ή αδερφό, με πρόσωπα κύρους, με τους διοικούντες. Χαρακτηρίζονται από γεγονότα που έχουν να κάνουν με το πολιτικό σκηνικό, τη διεθνή επικαιρότητα, γεωλογικά φαινόμενα, καιρικά φαινόμενα, ανάλογα πάντα το ζώδιο που γίνονται και τις όψεις με τους προσωπικούς και τους διελαύνοντες πλανήτες.

Στο σύμπαν σε εκλείψεις συμμετέχουν όλα τα ουράνια σώματα. Για παράδειγμα, συμβαίνουν εκλείψεις της Σελήνης σε σχέση με τον Άρη. Αυτό που χαρακτηρίζει τις εκλείψεις κάθε φορά, είναι ότι παρεμποδίζεται η ροή της ενέργειας, άρα και η επιρροή, ενός ουράνιου σώματος προς κάποιο άλλο.

Η ενεργοποίηση των επιπτώσεων των εκλείψεων σ’ ένα άτομο μπορεί να γίνει μετά από ένα, τρεις ή έξι μήνες, μετά από ένα ή ακόμη και από δυο χρόνια από τη στιγμή που θα συμβούν. Αυτό ποικίλει ανάλογα με τους πλανήτες που συμμετέχουν, το ζώδιο στο οποίο γίνονται και τις διελεύσεις των πλανητών που κάνουν όψεις με αυτές. Η επίδρασή τους είναι δραστική. Η σύνθεση για την αποκωδικοποίηση και ερμηνεία τους πρέπει να γίνει σε σχέση με όλους τους παραπάνω παράγοντες για να είναι έγκυρη. Για παράδειγμα, όταν συμμετέχοντας πλανήτης είναι ο Δίας, πιθανόν την περίοδο που ενεργοποιούνται οι εκλείψεις το άτομο να δράσει εποικοδομητικά. Αντίθετα, με συμμετέχοντα τον Ουρανό, μπορεί να βγουν στην επιφάνεια ισχυρές εντάσεις που μόνο θετικές δεν είναι. Στο κάθε άτομο η επίδραση είναι διαφορετική.

Όταν οι εκλείψεις γίνονται σε υδάτινα ζώδια έχουμε ναυάγια και πλημμύρες, όπως στην περίπτωση του Τιτανικού. Όταν γίνονται σε ζώδια του αέρα, αεροπορικά ατυχήματα και θύελλες. Σε ζώδια της φωτιάς πυρκαγιές, ενώ σε ζώδια της γης σεισμούς και επιδημίες.

Οι εκλείψεις μπορεί να μας «εξηγήσουν» κάποιες δυσκολίες που περνούν συνέχεια ορισμένοι άνθρωποι και που δεν φαίνονται στο γενέθλιο ωροσκόπιο. Είναι ένας παράγοντας που διαφοροποιεί τα ωροσκόπια αλλά και την πρόβλεψη. Η πιθανότητα ατυχημάτων πολλαπλασιάζεται όταν η έκλειψη «θίγει» στο ωροσκόπιο τον Ήλιο, τη Σελήνη, την Αφροδίτη, τον Άρη και τον Ωροσκόπο. Αν περιγράφονται κίνδυνοι στο γενέθλιο ωροσκόπιο, είναι πολύ πιθανόν να ενεργοποιηθούν πάνω στην έκλειψη. Υπάρχει και η πιθανότητα την περίοδο των εκλείψεων να δημιουργηθούν «καρμικές σχέσεις» και «συναντήσεις» ή σχέσεις με… ημερομηνία λήξεως! Σε γεννήσεις που επηρεάζονται από τις εκλείψεις είναι πιθανά τα προβλήματα υγείας. Αν κάποιος έχει γεννηθεί πάνω σε εκλείψεις, χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή αυτές τις περιόδους, γιατί δέχεται επιρροή σε κάθε έκλειψη.

Οι Εκλείψεις στους Άξονες και στους Οίκους.

Για να βρείτε με ακρίβεια σε ποιον άξονα του δικού σας ωροσκοπίου γίνονται οι συγκεκριμένες εκλείψεις, θα πρέπει να γνωρίζετε την ακριβή θέση του ωροσκόπου σας, ώστε να υπολογίσετε σε ποιους οίκους και σε ποιες μοίρες βρίσκεται ο άξονας Ιχθύων –Παρθένου στο δικό σας ωροσκόπιο.

ΚΡΙΟΥΖΥΓΟΥ / 1° – 7° Οίκο:

Χωρισμοί και ρήξεις σε σχέσεις και συνεργασίες. Ατυχήματα, καυγάδες, χειρουργικές επεμβάσεις, εκρήξεις θυμού και αλαζονείας. Εμφανίζονται νέα δεδομένα σε σχέσεις και συνεταιρισμούς, αλλά χρειάζονται προσεκτικούς χειρισμούς. Σχέσεις που γίνονται στη διάρκεια εκλείψεων τελειώνουν και σε διάρκεια εκλείψεων. Καρμικά ζητήματα σχέσεων βγαίνουν στην επιφάνεια.

ΤΑΥΡΟΥ ΣΚΟΡΠΙΟΥ / 2°- 8° Οίκο:

Οικονομικές, συναισθηματικές απώλειες, ψυχική αποδιοργάνωση, πένθος αλλά και αναγέννηση, εγκλήματα πάθους, αποκαλύψεις, σεξουαλικά νοσήματα. Με συμμετοχή Δία-Κρόνου έχουμε ένα είδος νομισματικής κρίσης, μετατόπιση κεφαλαίων κλπ. Καρμικά, οικονομικά και υπαρξιακά ζητήματα που οδηγούν στη μετάλλαξη προσώπων και καταστάσεων.

ΔΙΔΥΜΩΝΤΟΞΟΤΗ / 3° – 9° Οίκο:

Επηρεάζει επικοινωνίες, μεταφορές, φέρνει αναστάτωση από ειδήσεις και πληροφορίες που διογκώνονται, διαδηλώσεις, νομικά ζητήματα, εκπαίδευση, δίκες, δάνεια, σπουδές, προβλήματα σε ταξίδια. Επηρεάζει την παιδεία, τα αδέρφια, τους συγγενείς. Με Ποσειδώνα μπορεί να έχουμε ναυάγιο. Καρμικά ζητήματα με αδέρφια, ταξίδια και γνώση.

ΚΑΡΚΙΝΟΥΑΙΓΟΚΕΡΟΥ / 4° – 10° Οίκο:

Μια έκλειψη που μπορεί να φέρει αναστάτωση ή ανατροπή κυβερνήσεων. Προβλήματα στο περιβάλλον από μεταφυσικές ή ανθρώπινες παρεμβολές. Θέματα οικογενειακά αλλά και καριέρας, προβλήματα το σπίτι (σαν οίκημα), την εγκυμοσύνη, με την μητέρα, τον πατέρα ή τους παππούδες. Αποκοπή εξαρτήσεων, απώλειες στην οικογένεια. Καρμικά ζητήματα καριέρας, οικογένειας, εξέλιξης.

ΛΕΟΝΤΑ ΥΔΡΟΧΟΟΥ / 5° – 11° Οίκο:

Σχέσεις με τα παιδιά, ερωτικές σχέσεις, επιχειρήσεις, θεάματα, πολιτική. Επίσης έχει άμεση σχέση με συλλογικές δραστηριότητες, γήπεδα (π.χ. θύρα 7: ενεργοποίηση έξι μήνες μετά από έκλειψη), αεροπορικά ατυχήματα με Άρη η Ουρανό, κοινωνικά επεισόδια και εντάσεις. Καρμικοί έρωτες, καρμική σχέση με ομάδες και κοινό.

ΠΑΡΘΕΝΟΥΙΧΘΥΩΝ / 6° – 12° Οίκο:

Θέματα ασθενειών, επιδημίες, πλημμύρες, περιβαλλοντικές καταστροφές, ομαδική παραπλάνηση, αλλαγές συνείδησης. Αποκοπή από την πραγματικότητα, επαγγελματικά ζητήματα, ψυχολογικά προβλήματα, έντονες επαγγελματικές αλλαγές, διαστροφές, κατάχρηση τοξικών και φάρμακων. Καρμικές συναντήσεις αδερφών ψυχών, καρμικές επαγγελματικές σχέσεις, καρμικά ζητήματα υγείας, θρησκευτικά ζητήματα.

Πως Επηρεάζουν τους Πλανήτες και κατ’ Επέκταση την Ζωή μας οι Εκλείψεις.

Όταν οι εκλείψεις «αγγίζουν» τον Ήλιο:

Επηρεάζουν τον άντρα, τον σύζυγο, τον εραστή, τον μεγάλο γιο ή αδερφό, πρόσωπα κύρους, τους διοικούντες, το πολιτικό σκηνικό, την διεθνή επικαιρότητα, τα γεωλογικά φαινόμενα, τα καιρικά φαινόμενα.

Όταν «αγγίζουν» την Σελήνη:

Επηρεάζουν τις γυναίκες, την μητέρα, την σύζυγο, την ερωμένη, την μεγάλη κόρη ή αδερφή, το στομάχι, τον γάμο ή μπορεί να επέλθει χωρισμός στις ερωτικές σχέσεις. Επίσης, την οικογένεια, την θάλασσα, το κοινό, την πολιτική του τόπου.

Όταν «αγγίζουν» τον Ερμή:

Επηρεάζουν τις επικοινωνίες, τις μεταφορές, φέρνουν αναστάτωση από ειδήσεις και πληροφορίες που διογκώνονται, πραγματοποιούνται διαδηλώσεις και αναταραχές στην εκπαίδευση.

Όταν «αγγίζουν» την Αφροδίτη:

Μπορεί να επιφέρουν χωρισμούς και ρήξεις σε σχέσεις και συνεργασίες. Εμφανίζονται νέα δεδομένα σε σχέσεις και συνεταιρισμούς και χρειάζεται προσεκτικός χειρισμός σε σχέσεις που γίνονται σε διάρκεια εκλείψεων, ειδικά με την συμμετοχή της Αφροδίτης, γιατί συνήθως τελειώνουν και σε διάρκεια εκλείψεων.

Όταν ο Άρης σχηματίζει όψη με μια έκλειψη:

μπορεί να φέρει μεγάλους καυγάδες ή σοβαρά ατυχήματα, εντάσεις με τον σύζυγο ή τον προϊστάμενο, βλάβη στο αυτοκίνητο ή σε μηχανήματα, ακόμα και ζητήματα υγείας (πυρετό ή χειρουργική επέμβαση).

Με τον Δία:

Πολύ πιθανόν να δημιουργηθεί αναστάτωση σε ταξίδια ή με άτομα του εξωτερικού, κουτσομπολιά, διαδηλώσεις. Ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται σε νομικά ζητήματα, δίκες, τράπεζες, δάνεια, εκπαίδευση, σπουδές.

«Πάνω» σε Κρόνο:

Μια έκλειψη μπορεί να προκαλέσει καθυστερήσεις, αίσθημα ευθύνης εκεί που δεν χρειάζεται, καθυστερήσεις πραγμάτων ,φόρτο εργασίας, οικονομικές δυσκολίες, απώλεια της εργασίας.

Με τον Ουρανό:

μπορεί να υπάρξουν αεροπορικά δυστυχήματα, αποκαλύψεις και ανατροπές, εντάσεις με φίλους και κοινωνικές ομάδες, πολιτικές αλλαγές, εντάσεις σε σχέσεις, χωρισμοί, βλάβες σε υπολογιστές, πυρκαγιές, σεισμοί.

«Πάνω» σε Ποσειδώνα:

Μπορεί να έχουμε περίεργα – ωραία και άσχημα – οράματα, εξαπάτηση, κλοπή, θαλασσοταραχές, ναυάγια, δηλητηριάσεις ή και σοβαρότερα θέματα υγείας.

«Πάνω» σε Πλούτωνα:

Η έκλειψη δημιουργεί εσωτερικό προβληματισμό σε σχέση με το άτομο ή το χώρο, φοβίες και εμμονές, οικονομικά θέματα, παρασκήνιο, εκρηκτικές καταστάσεις σε όλα τα επίπεδα, σεισμούς, πυρκαγιές, πολύνεκρα ατυχήματα.