Εισαγωγή στο Εκκρεμές

Το εκκρεμές είναι ένα πολύ σημαντικό εργαλείο, που μας βοηθά να ανασύρουμε πληθώρα πληροφοριών, οι οποίες βρίσκονται κρυμμένες βαθιά στην ύπαρξή μας. Αυτές τις πληροφορίες συνήθως δεν μπορεί να τις δώσει ο καθημερινός μας νους, διότι δεν έχει την δυνατότητα αυτή. Ωστόσο μπορούμε, με συγκεκριμένο τρόπο να αντλήσουμε τις πληροφορίες αυτές από τον διευρυμένο μας εαυτό, μιας και ενυπάρχουν μέσα μας. Η χρήση του εκκρεμούς είναι κατά βάση μια διαρκής έρευνα.  Έρευνα που μας βοηθά να μάθουμε πολύτιμες πληροφορίες για το προσωπικό μας μονοπάτι, την εξέλιξή μας, την ανάπτυξή μας και την βελτίωσή μας. Ας διευκρινίσουμε λοιπόν εμείς τον τρόπο χρήσης του εκκρεμούς, για να διορθώσουμε όποια παραπληροφόρηση υπάρχει – αν υπάρχει πάνω στο θέμα αυτό.

Ο τρόπος χρήσης του εκκρεμούς ονομάζεται ραδιαισθησία και είναι μια «τέχνη» που όλοι έχουμε μέσα μας. Είναι η «τέχνη» του να εμπιστευόμαστε  την εσωτερική μας φωνή και του να αφηνόμαστε σε αυτήν. «Τέχνη» διότι όπως η μουσική ή η ζωγραφική έτσι και η ραδιαισθησία ενυπάρχει μέσα μας, που με την συνεχή εξάσκηση αναδύεται και σιγά-σιγά δυναμώνει περισσότερο

Η χρήση του Εκκρεμούς

Δεν υπάρχει κανένα είδος μεταφυσικής η «μαγείας» στην χρήση του εργαλείου αυτού, μιας και όλα αιτιολογούνται πλέον βάση της κβαντικής φυσικής. Μια από τις πολλαπλές χρήσεις του εκκρεμούς είναι να μας βοηθά να πάρουμε απάντηση – με ΝΑΙ ή ΟΧΙ – σε ερωτήματα που του θέτουμε. Μια ακόμη χρήση του είναι να μας δείχνει  ποσοστά συμβατότητας. Για παράδειγμα, ποσοστά συμβατότητάς μας σε συγκεκριμένες τροφές, ή ποσοστά συμβατότητας σχέσεων. Μια ερώτηση μας θα μπορούσε να είναι η εξής: πόσο τοις εκατό είναι ωφέλιμο για μένα να πιώ καφέ σήμερα; Βάσει λοιπόν του πίνακα των εκατοστιαίων ποσοστών, το εκκρεμές θα μας δείξει κάποιον αριθμό μικρό ή μεγάλο και ανάλογα θα πορευτούμε.

Το ουσιαστικό όμως εδώ είναι να κατανοήσουμε ότι δεν είναι αυτό καθαυτό το εκκρεμές  που μας δίνει τις απαντήσεις. Το εκκρεμές είναι απλά ο δείκτης. Στην πραγματικότητα, το σώμα μας είναι αυτό που το οδηγεί μέσω μιας ελαφριάς μυϊκής ταλάντωσης που καθοδηγείται από την διαίσθησή μας ή το διευρυμένο κομμάτι του εαυτού μας. Η κίνηση λοιπόν του εκκρεμούς, με πιο απλά λόγια, είναι  η αντίδραση του χεριού μας στις ερωτήσεις που θέτουμε. Γι’ αυτό είναι πολύ σημαντικό πριν την χρήση του να κάνουμε τον συγκεκριμένο προγραμματισμό του εκκρεμούς, που θα μάθουμε μαζί στα σεμινάρια. Ο προγραμματισμός αυτός μας βάζει σε κατάσταση ελαφριάς χαλάρωσης και έτσι οι πληροφορίες που θα λαμβάνουμε θα έρχονται κατευθείαν από την πηγή του διευρυμένου μας εαυτού. Γι’ αυτό ακριβώς τον λόγο χρειάζεται να δώσουμε τον ανάλογο σεβασμό και την ανάλογη προσήλωση, όταν πρόκειται να του κάνουμε χρήση.

Η κατάσταση αυτή της ελαφριάς χαλάρωσης (επίπεδο ΑΛΦΑ εκγεφάλου) είναι το λεγόμενο Ραδιαισθητικό Επίπεδο ή Dowsing State. Το επίπεδο αυτό μας βοηθά να διευρύνουμε το νου μας, αλλά και την διαίσθησή μας, δίνοντάς μας έναν διαφορετικό τρόπο λήψης πληροφοριών, έχοντας έτσι καλύτερες επιλογές στην καθημερινότητά μας – όπως ακριβώς συμβαίνει με τον διαλογισμό. Μπορούμε να πούμε λοιπόν εδώ ότι το εκκρεμές βοηθά στην διεύρυνση της φυσικής μας διάνοιας.

Ιστορική αναδρομή

Η χρήση του εκκρεμούς χάνεται μέσα στους αιώνες, τότε που οι άνθρωποι ήταν πολύ πιο κοντά στη φύση και το σύμπαν και είχαν μεγαλύτερη σύνδεση με την διαίσθησή τους. Γνώριζαν πως το σύμπαν ήταν υποστηρικτικό προς αυτούς και η Θεία καθοδήγηση ήταν κρυμμένη εντός τους. Χιλιετίες πίσω, η ραδιαισθησία βοήθησε τους ανθρώπους να βρίσκουν νερό κάτω από το έδαφος σε ώρα ανάγκης. Ο εντοπισμός τοποθεσίας για την ανέγερση ναών στην αρχαιότητα επιλέγονταν βάσει ραδιαισθησίας των τελουριακών ρευμάτων της γης. Κάθε αρχαίος ναός εκπέμπει αντίστοιχη συχνότητα δόνησης με τον θεό που αντιπροσωπεύει. Ιστορικά γνωρίζουμε πως οι αρχαίοι Αιγύπτιοι έκαναν χρήση ραδιαισθητικής ράβδου και εκκρεμούς. Εκκρεμή όπως το Καρνάκ έχουν πάρει το όνομά τους λόγω του ότι ανακαλύφθηκαν σε αρχαίους αιγυπτιακούς τάφους. Το εκκρεμές Ίσις είναι εμπνευσμένο από τον αιγυπτιακό σταυρό.
Ο περίφημος Πολωνός σχεδιαστής, ερευνητής και κατασκευαστής ενεργειακών εκκρεμών Josef Baj, κέρδισε την ζωή του στο Αουζβιτς ανταλλάσσοντάς την με την ικανότητά του να εντοπίζει ραβδοσκοπικά υπόγειο νερό. Σήμερα η τεράστια εισροή πληροφοριών και ο συνεχής θόρυβος του μυαλού – κυρίως στις πόλεις – εύκολα εμποδίζει την αβίαστη διαισθητική αυτή ροή και σχεδόν την εκμηδενίζει.

Το Εκκρεμές στο σήμερα

Σε τι όμως είναι χρήσιμη η ραδιαισθησία για εμάς σήμερα; Σίγουρα όχι στην εύρεση νερού. Ωστόσο μέσω της ραδιαισθησίας παίρνουμε εσωτερικά μηνύματα και μεταβάλουμε την πραγματικότητά μας, βελτιώνοντάς την. Πειράματα έχουν δείξει πως η ραδιαισθησία εντοπίζει τόσο λεπτές δονήσεις που σύγχρονα μηχανήματα αδυνατούν να εντοπίσουν.

Σκοπός του Σεμιναρίου

Στα σεμινάρια μας, με την βοήθεια της διπλής και της μονής ράβδου, αλλά κυρίως του εκκρεμούς, θα εξασκηθούμε στο να θυμηθούμε τους λεπτούς αυτούς ψιθύρους της διαίσθησής μας, να τους αναγνωρίζουμε και να τους αφουγκραζόμαστε ευκολότερα. Σήμερα, η ξεχασμένη αυτή τέχνη κοιμάται μέσα μας και μαζί της κοιμάται και η εμπιστοσύνη στον εσώτερο εαυτό μας και στις επιλογές του. Η διαίσθηση λοιπόν δεν είναι τίποτε άλλο παρά η επιστήμη του μέλλοντος.

Γνωρίζουμε ότι ζούμε μέσα σε μια θάλασσα δονήσεων. Ο Νικόλα Τέσλα υποστήριξε πως για να γνωρίσεις καλύτερα το σύμπαν που ζεις, χρειάζεται να μάθεις την γλώσσα των δονήσεων. Έτσι κι εμείς θα  γνωρίσουμε καλύτερα την γλώσσα των δονήσεων, για να βρούμε ευκολότερα τις απαντήσεις που αναζητάμε.

Τα πιο διαδεδομένα ραβδοσκοπικά εργαλεία και αυτά που θα χρησιμοποιήσουμε στο σεμινάριο είναι το εκκρεμές, οι διπλές μεταλλικοί ράβδοι ή L rods, η μονή ράβδος ή Bobber και το Υ Rod. Το καθένα από τα εργαλεία αυτά χρησιμοποιείται για συγκεκριμένες χρήσεις. Για παράδειγμα, το εκκρεμές λόγο του πολύ μικρότερου μεγέθους σε σχέση με τα υπόλοιπα, είναι βολικό για να το κρατάμε στην τσέπη μας ή στην τσάντα μας οπουδήποτε πάμε. Η διπλή μεταλλική ράβδος ή L Rods εξυπηρετεί καλύτερα όταν μετράμε εκτάσεις μεγάλες ή χώρους σπιτιών για γεωπαθητικό στρες. Η μονή ράβδος και το Υ Rod χρησιμοποιούνται κυρίως για την εύρεση νερού.

Στο σεμινάριο αυτό,  θα μάθουμε όχι μόνο πώς να ξυπνήσουμε μέσα μας την διαίσθηση αυτή, αλλά  και το πώς να ακούμε βαθύτερα τον εαυτό μας, καθώς και το πώς να τον εμπιστευόμαστε. Με τους βασικούς ραδιαισθητικούς χάρτες, που θα φτιάξουμε μαζί για τις ανάγκες του καθενός ατομικά, και με την βοήθεια των εκκρεμών, θα έχουμε ένα πλήρες σύστημα εργαλείων, που κάνοντας τις κατάλληλες ερωτήσεις θα έχουμε ορθές απαντήσεις. Για παράδειγμα θα δούμε πως περιστρέφονται τα chakras μας, πόσο διευρύνεται το ενεργειακό μας πεδίο, ποιες τροφές δεν είναι ωφέλιμες για εμάς και ποιες είναι, πόσο συμβατοί είμαστε με τους συνεργάτες μας, πως μπορούμε να βελτιώσουμε την χαμηλή συμβατότητα. Αυτά και ακόμη περισσότερα θα διδαχθούμε στον πρώτο κύκλο των σεμιναρίων με το  εκκρεμές.

Η θεραπευτική δύναμη του Εκκρεμούς

Η ενεργειακή θεραπευτική δυναμική του εκκρεμούς είναι ο δεύτερος βασικός κύκλος σεμιναρίων. Στον κύκλο αυτόν θα έχουμε στην χρήση μας ειδικά εκκρεμή, σχεδιασμένα βάσει της Ιερής Γεωμετρίας.

Έχει μελετηθεί ότι κατασκευές που έχουν σαν βάση τους την Ιερή Γεωμετρία, συμπαντική συμμετρία κλπ εκπέμπουν δονήσεις που ωφελούν όλα τα έμβια όντα σε όλους τους τομείς. Αυτό ακριβώς βλέπουμε στην φύση. Η Ιερή Γεωμετρία είναι η γλώσσα που η φύση επικοινωνεί. Η φύση αναπτύσσεται, εξελίσσεται και αναπαράγεται με συγκεκριμένα σχήματα, που στηρίζονται στην Ιερή Γεωμετρία. Τα φυτά, τα ζώα, ο άνθρωπος έχουν στην δομή τους στην Ιερή Γεωμετρία, τα γνωστά και ως fractals.

Στην χρήση των ειδικών εκκρεμών σημαντικό ρόλο παίζει η πρόθεσή μας, που ενισχύει το κβαντικό πεδίο του Αιθέρος, έτσι ώστε να πολλαπλασιάζει το επιθυμητό αποτέλεσμα. Το πεδίο του Αιθέρος είναι το πεδίο των άπειρων δυνατοτήτων και της άπειρης ενέργειας. Οι Ινδοί το λένε Prana, οι Κινέζοι Chi κλπ. Θα δούμε πως μπορούμε να ενισχυθούμε μέσω του πεδίου αυτού και θα κάνουμε ενεργειακές θεραπείες με την βοήθεια του. Επίσης θα μελετήσουμε τα ραδιαισθητικά χρώματα, θα εντοπίσουμε τη βλαβερή επιρροή του αρνητικού πράσινου ως χρώμα και θα δούμε τι είναι, που βρίσκεται και γιατί. Κατόπιν, θα εστιάσουμε στα ενδυναμωτικά χρώματα, όπως το μπλε και το γαλαζοπράσινο, και θα δουλέψουμε με αυτά πάνω στο ενεργειακό μας πεδίο. Θα δούμε ποια είναι τα Ιερά Χρώματα και οι Ανώτερες Αρμονικές τους, και θα μάθουμε να τα εντοπίζουμε.

Η ενεργειακή θεραπευτική μέσω του εκκρεμούς έχει πάρα πολλές εφαρμογές. Μπορούμε να καθαρίσουμε τα περιοριστικά πιστεύω και τις πεποιθήσεις μας, μπλοκαρίσματα της γενιάς μας, άχρηστες ή βλαβερές επιρροές από τρίτους, τραύματα του μακρινού παρελθόντος, να ανοίξουμε προς όφελός μας τα μελλοντικά μας συμβάντα κλπ. Θα μάθουμε πως ενεργοποιούμε το νερό και πως εντυπώνουμε σε αυτό ευχάριστα συναισθήματα όπως αγάπη, ειρήνη, δημιουργικότητα, χαρά. Επίσης θα μάθουμε να δημιουργούμε ωφέλιμα Vortexes. Θα μάθουμε να αναγνωρίζουμε και να εντοπίζουμε ωφέλιμα ή μη σημεία σε έναν χώρο.

Ένα από τα θέματα των σεμιναρίων είναι η αναγνώριση και εξουδετέρωση του γεωπαθητικού στρες και των βλαβερών ηλεκτρομαγνητικών πεδίων στο χώρο. Γνωρίζουμε ότι στη γη υπάρχουν τα ωφέλημα και μη υπόγεια ρεύματα, που επηρεάζουν το ανθρώπινο ενεργειακό πεδίο, πολλές φορές βλαβερά. Είναι άμεσα απαραίτητο να εντοπίζουμε και να εξουδετερώνουμε αυτές τις ενέργειες, είτε προέρχονται από την γή, είτε από το ίδιο το κτίριο.  Η χρήση διπλών ράβδων είναι το εργαλείο μας για το σεμινάριο αυτό.

Άλλα θέματα που ερευνούμε στα σεμινάρια:

  • πως συντάσσουμε εντολές για το εκκρεμές
  • ποια είναι τα επίπεδα της συνείδησης και πως βελτιώνονται
  • πώς μπορούμε να αξιοποιήσουμε την ενέργεια των πλανητών υπέρ μας.
  • πως μπορούμε να βοηθήσουμε την γη ως ομάδα, ενώνοντας και ενδυναμώνοντας το ενεργειακό μας πεδίο.