Ετήσιο Ωροσκόπιο 2017

Το 2017 έρχεται με κυρίαρχη την Όψη Δία – Κρόνου – Ουρανού – Πλούτωνα, να θέτει θέματα σχέσεων, τόσο προσωπικά όσο και παγκόσμια, αλλά και αιτήματα ισορροπιών ανάμεσα στη μία ή στην άλλη «στρατηγική» διαχείρισης σχέσεων. Η φετινή χρονιά ξεκινάει και φαίνεται πως κάτι αλλάζει πολύ στο πως διακινούνται πλέον οι σχέσεις ανθρώπων – ομάδων – κρατών, αν σκεφτείς και τις Εκλείψεις που από φέτος πραγματοποιούνται στον Άξονα Λέοντα – Υδροχόου, βάζοντας σοβαρά θέματα ισοτιμίας στο προσκήνιο, παιχνίδια ελέγχου και δύναμης αλλά και ισχυρές ανατροπές σε ό,τι προσπαθεί να παριστάνει τον «αρχηγό», χωρίς να έχει τις δυνατότητες. Η καρμική επίγνωση ότι «αρχηγός» δεν είναι αυτός που θέλει να διοικεί, αλλά αυτός που οι άλλοι έχουν ανάγκη να τους διοικήσει, κυρίως γιατί αυτός γνωρίζει να τους οδηγήσει και να τους εξελίξει, θα επισύρει σειρά ζητημάτων όλη αυτή την χρονιά, δημιουργώντας ισχυρές ανακατατάξεις και φέρνοντας την αναγκαιότητα και τη συνειδητότητα του κατά πόσο γνωρίζουμε να σχετιζόμαστε.

Από την άλλη, η παρουσία του Κρόνου και του Ποσειδώνα στον Μεταβλητό Σταυρό (τον Τοξότη και τους Ιχθύες αντίστοιχα), η τελευταία Έκλειψη στον άξονα Παρθένου – Ιχθύων, αλλά και η παρουσία του Άρη εκεί, θα φέρουν αντιμέτωπους με δύσκολα καρμικά μαθήματα όσους αυτό-εξαπατούνται και εξαπατούν, όσους «παραμυθιάζουν και παραμυθιάζονται», όσους πουλάνε τρέλα και αρνούνται να δεχθούν τα όρια και τους κανόνες της ενηλικίωσης, αποδεικνύοντας πως η φυγή και η διαστρέβλωση της πραγματικότητας, δεν μπορεί να είναι για πάντα η σωσίβια λέμβος. Το 2017 προβάλλει την αναγκαιότητα για σχέσεις πραγματικής εμπιστοσύνης, σχέσεις ξεκάθαρες χωρίς παιχνίδια, αποπλανήσεις, παραπλανήσεις, διαστρεβλώσεις και παιχνίδια κυριαρχίας, σε ένα κόσμο που ανατρέπεται και καταρρέει διαρκώς.

Την αναγκαιότητα να επαναπροσδιοριστούν τα κριτήρια της «αλήθειας», της αγάπης, της φιλίας, της συντροφικότητας, του πως δίνω και πως παίρνω, διαμορφώνοντας σχέσεις που βγαίνουν όλοι κερδισμένοι. Συστήματα, μέθοδοι και στρατηγικές σχέτισης με στόχο το κέρδος του ενός και την απώλεια των άλλων, φαίνεται πως πλέον φέτος συμπαντικά και καρμικά μπαίνουν σε πλήρη αναθεώρηση, δίνοντας ισχυρές ωθήσεις για βαθιές ανατροπές τόσο σε σχέσεις που έχουν διαμορφωθεί επάνω σε αυτό, αλλά και στο πόσο ο καθένας προσωπικά ορίζει ρεαλιστικά το «σχετίζομαι». Και αυτοί που καρμικά σχετίζονται μόνο για να «χάσουν» σε βάρος της εξέλιξής τους, αλλά και αυτοί που σχετίζονται μόνο για να «κερδίσουν» σε βάρος και της εξέλιξής τους αλλά και της εξέλιξης των άλλων, θα αναγκαστούν εκ των πραγμάτων να αναθεωρήσουν σε βάθος τους τρόπους αυτούς.

Τόσο η Όψη του Δία – Ουρανού – Πλούτωνα, όσο και οι Εκλείψεις στον Άξονα Υδροχόου – Λέοντα θα σε αναγκάσουν να εστιάσεις σοβαρά «στο κενό μεταξύ συρμού και αποβάθρας», όπως επίσης και το να συνειδητοποιήσεις πως τόσο ο ρόλος του θύτη όσο και ο ρόλος του θύματος, όπως και του κυρίαρχου αφέντη και του υπόδουλου στην εποχή μας θέλουν τη συγκατάθεση και των δύο για να παιχτούν.

Επίσης θα χρειαστεί να συνειδητοποιήσεις πως οι «θύτες» για να υπάρχουν χρειάζονται απέναντί τους πρόθυμα εκ πεποιθήσεως θύματα. Σε αυτό το τέλος εποχής, με τον Κρόνο να φεύγει από τον Τοξότη και να περνάει στο Ζώδιο που κυβερνά – τον Αιγόκερω – η ανάγκη για μια άλλη ξεκάθαρη ισορροπία προετοιμάζεται όλο το 2017. Όταν ένας «βαρύς» Πλανήτης άλλωστε – πόσο μάλλον ο Κρόνος – αλλάζει Ζώδιο, και ακόμα περισσότερο όταν εισέρχεται στο Ζώδιο που κυβερνά, όλη η προηγούμενη περίοδος, κινείται με στόχο αυτή την αλλαγή θέσης σε κάθε επίπεδο.

Κι όταν μιλάμε για τον Κρόνο, μιλάμε για δομικές αλλαγές, όπως κι όταν μιλάμε για Εκλείψεις στον Άξονα των Σταθερών Ζωδίων (Ταύρο, Λέοντα, Σκορπιό και Υδροχόο). Οπότε, όπως καταλαβαίνεις, όλο το 2017 κινείται δείχνοντας ξεκάθαρα πως το κτίριο δεν πάσχει απ’ τα παράθυρα, τους τοίχους και τις πόρτες.

Αυτό που πρέπει να αλλαχθεί είναι οι κολώνες και τα θεμέλια. Αυτό άλλοτε ορίζει την κατεδάφιση του κτιρίου ή την ενδυνάμωση στις δομές του, με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Η θετική Όψη του Κρόνου στον Τοξότη, με τον Ουρανό στον Κριό και τον Δία στον Ζυγό, δίνει σημαντικές προοπτικές διάσωσης σε αυτούς που θα θελήσουν να αναθεωρήσουν και να επαναπροσδιορίσουν την στάση ζωής τους σε επαφή με αυτό που ζητά η πραγματικότητα στο τώρα.

Σε αυτούς που έχουν την ικανότητα να λάβουν το μήνυμα, πως όλα αλλάζουν, αναθεωρώντας πεποιθήσεις χρόνων και να επανατοποθετηθούν ηθικά και ουσιαστικά μπροστά στις καινούργιες προκλήσεις. Ένας κόσμος καταρρέει και θα παρασύρει μαζί του όσους επιμένουν να ανήκουν σε αυτόν, και ένας καινούργιος αναδύεται, ανυψώνοντας εξελικτικά όσους τον επιλέξουν. Η κυρίαρχη ανάγκη όσο ποτέ άλλοτε είναι το πέρασμα στον καινούργιο κόσμο, αυτόν που οι πρόγονοί μας όριζαν ως τη βάση και τη δομή κάθε υγιούς πολιτείας ανθρώπων. Η αυτογνωσία.

Η ανάγκη της επίγνωσης του εαυτού, το «κοίταγμα» προς τα μέσα, η επαφή με τις αισθήσεις, τα συναισθήματα και την αλήθεια σου, είναι αυτό που μπορείς να εμπιστευτείς. Αυτοί είναι οι μόνοι ειλικρινείς «οδηγοί» που μπορούν να σε βγάλουν αλώβητο και κερδισμένο από αυτό τον πόλεμο των κόσμων. Ένας κύκλος κλείνει οριστικά και ένας καινούργιος ξεκινά, που είτε σου αρέσει, είτε όχι, η είσοδος στον καινούργιο κόσμο δεν επιτρέπει «παλιές» και τοξικές αποσκευές.

Η περίοδος των σημαντικών ξεκαθαρισμάτων είναι για φέτος το ξεκίνημα της άνοιξης. Η Αφροδίτη Ανάδρομη στον Κριό και στους Ιχθύες και η έντονη επιρροή των Εκλείψεων ανοίγουν τις πύλες του παρελθόντος και φέρνουν στο φως προς αναθεώρηση και επίλυση σχέσεις αλλά και καταστάσεις παλιές μεν, αλλά καθόλου ξεχασμένες, οι οποίες μάλιστα περιέχουν έντονη καρμική χροιά.

Όπως καταλαβαίνεις το 2017 φαίνεται να είναι η πύλη στην μετάβαση σε μια άλλη πραγματικότητα, αλλά και ταυτόχρονα το «καθαρτήριο» πριν τη μετάβαση σε αυτή την άλλη πραγματικότητα. Το να στραφείς στην αυτογνωσία και να ξεφορτωθείς οριστικά ό,τι σε αλλοιώνει και σε βαραίνει είναι καρμικά αυτό που έχεις εσύ να κάνεις. Η εστίασή σου όλη αυτή την περίοδο χρειάζεται να φύγει από τον φόβο ότι η πραγματικότητα όπως την ξέρεις αλλάζει, και να στραφείς στην προετοιμασία σου για αυτό που έρχεται. Το ό,τι κάτι «τελειώνει» δεν είναι απαραιτήτως κακό, είναι Εξέλιξη.

2017 & Χρήματα

Το 2017 ευνοεί οικονομικά, με την παρουσία του Δία έως και τον Οκτώβριο στο Ζώδιο του Ζυγού, τα ζώδια του Αέρα (Υδροχόους, Διδύμους, Ζυγούς, αλλά και τους Κριούς, τους Λέοντες και τους Τοξότες). Ενώ από τον Οκτώβριο και μετά ευνοεί τα Ζώδια του Νερού (Ιχθύες, Καρκίνους και Σκορπιούς αλλά και Ταύρους, Παρθένους και Αιγόκερους) καθώς και όσους έχουν πλανήτες ή σημεία εκεί στο προσωπικό τους Ωροσκόπιο. Η εύνοια του Δία στον Ζυγό συνήθως έρχεται μέσα από την ανάπτυξη σχέσεων και συνεργασιών, ενώ η εύνοια του Δία στον Σκορπιό μέσα από την διαχείριση κεφαλαίων, μέσα από αναπάντεχα κέρδη όπως κληρονομιές, πωλήσεις ή επιστροφή χρεών. Όσον αφορά τον Δία στον Ζυγό, η σύγκρουσή του αρκετές φορές μέσα στο 2017 με τον Πλούτωνα και τον Ουρανό, δείχνει πως θα χρειαστεί βαθιά αναθεώρηση και αλλαγές στον οικονομικό τομέα, για τα Ζώδια του Παρορμητικού Σταυρού (Αιγόκερους, Κριούς, Καρκίνους και Ζυγούς) κυρίως τις περιόδους που συντελείται η Όψη αυτή. Αυτές είναι το ξεκίνημα του χρόνου έως και το τέλος της Άνοιξης αλλά και η περίοδος του Αυγούστου και του Σεπτεμβρίου. Επίσης είναι σημαντικό για όσους μελετούν την Αστρολογία να υπολογίσουν πως το πέρασμα του Δία από τον Ζυγό, ενεργοποιεί και την επιρροή των Εκλείψεων που πραγματοποιήθηκαν τα δυόμιση τελευταία χρόνια στον Άξονα Κριού – Ζυγού. Ενώ φαινομενικά λοιπόν ο Δίας έχει έρθει με τη διάθεση της επέκτασης στα Ζώδια του Αέρα και στον Παρορμητικό Σταυρό, είναι πολύ πιθανό αντί για αυτή την εύνοια, να παρουσιαστούν ισχυρές ανατροπές και απώλειες. Αυτό σημαίνει πως για να λάβουν τα δώρα του Δία οι ενδιαφερόμενοι, χρειάζεται να προβούν σε ισχυρές αναθεωρήσεις και αλλαγές τόσο στον οικονομικό τρόπο διαχείρισης, όσο και στον τρόπο που διαχειρίζονται σχέσεις και συνεργασίες που εμπλέκονται με τον οικονομικό τομέα. Η παρουσία του Ουρανού και του Πλούτωνα φέρνουν στο προσκήνιο σημαντικά καρμικά γεγονότα, που ενώ αφορούν κατ’ ουσίαν σχέσεις και τρόπους σχέτισης, επηρεάζουν τον οικονομικό τομέα. Ιδιαίτερα προσεκτικοί θα πρέπει να είστε την περίοδο των Εκλείψεων. Παρόλα αυτά η φετινή χρονιά ευνοεί συνεργασίες και οικονομικές συμμαχίες.

2017 & Εργασία

Το 2017 ευνοεί οικονομικά, με την παρουσία του Δία έως και τον Οκτώβριο στο Ζώδιο του Ζυγού, τα ζώδια του Αέρα (Υδροχόους, Διδύμους, Ζυγούς, αλλά και τους Κριούς, τους Λέοντες και τους Τοξότες). Ενώ από τον Οκτώβριο και μετά ευνοεί τα Ζώδια του Νερού (Ιχθύες, Καρκίνους και Σκορπιούς αλλά και Ταύρους, Παρθένους και Αιγόκερους) καθώς και όσους έχουν πλανήτες ή σημεία εκεί στο προσωπικό τους Ωροσκόπιο. Η εύνοια του Δία στον Ζυγό συνήθως έρχεται μέσα από την ανάπτυξη σχέσεων και συνεργασιών, ενώ η εύνοια του Δία στον Σκορπιό μέσα από την διαχείριση κεφαλαίων, μέσα από αναπάντεχα κέρδη όπως κληρονομιές, πωλήσεις ή επιστροφή χρεών. Όσον αφορά τον Δία στον Ζυγό, η σύγκρουσή του αρκετές φορές μέσα στο 2017 με τον Πλούτωνα και τον Ουρανό, δείχνει πως θα χρειαστεί βαθιά αναθεώρηση και αλλαγές στον οικονομικό τομέα, για τα Ζώδια του Παρορμητικού Σταυρού (Αιγόκερους, Κριούς, Καρκίνους και Ζυγούς) κυρίως τις περιόδους που συντελείται η Όψη αυτή. Αυτές είναι το ξεκίνημα του χρόνου έως και το τέλος της Άνοιξης αλλά και η περίοδος του Αυγούστου και του Σεπτεμβρίου. Επίσης είναι σημαντικό για όσους μελετούν την Αστρολογία να υπολογίσουν πως το πέρασμα του Δία από τον Ζυγό, ενεργοποιεί και την επιρροή των Εκλείψεων που πραγματοποιήθηκαν τα δυόμιση τελευταία χρόνια στον Άξονα Κριού – Ζυγού. Ενώ φαινομενικά λοιπόν ο Δίας έχει έρθει με τη διάθεση της επέκτασης στα Ζώδια του Αέρα και στον Παρορμητικό Σταυρό, είναι πολύ πιθανό αντί για αυτή την εύνοια, να παρουσιαστούν ισχυρές ανατροπές και απώλειες. Αυτό σημαίνει πως για να λάβουν τα δώρα του Δία οι ενδιαφερόμενοι, χρειάζεται να προβούν σε ισχυρές αναθεωρήσεις και αλλαγές τόσο στον οικονομικό τρόπο διαχείρισης, όσο και στον τρόπο που διαχειρίζονται σχέσεις και συνεργασίες που εμπλέκονται με τον οικονομικό τομέα. Η παρουσία του Ουρανού και του Πλούτωνα φέρνουν στο προσκήνιο σημαντικά καρμικά γεγονότα, που ενώ αφορούν κατ’ ουσίαν σχέσεις και τρόπους σχέτισης, επηρεάζουν τον οικονομικό τομέα. Ιδιαίτερα προσεκτικοί θα πρέπει να είστε την περίοδο των Εκλείψεων. Παρόλα αυτά η φετινή χρονιά ευνοεί συνεργασίες και οικονομικές συμμαχίες.

2017 & Σχέσεις

Αν θα μπορούσε να χαρακτηρίσει κάποιος το 2017 ως σημαντικό για κάτι, αυτό θα ήταν οι σχέσεις. Όλα τα φώτα – από το ξεκίνημα του 2017 – πέφτουν λοιπόν στον τομέα των σχέσεων μιας και μας θυμίζουν πως όλα στη ζωή είναι στη πραγματικότητα σχέσεις. Η Όψη Δία – Ουρανού – Πλούτωνα ενεργοποιεί φέτος έντονα τα θέματα που τέθηκαν τα προηγούμενα δυόμιση χρόνια στον Άξονα Κριού – Ζυγού και κάνει ξεκάθαρη την αναγκαιότητα του να μάθουμε να σχετιζόμαστε επί της ουσίας. Μια μεγάλη περίοδος που μάθαμε να καταναλώνουμε και να σχετιζόμαστε μέσω των αξεσουάρ μας και όχι του εαυτού μας αυτού καθεαυτού, κλείνει οριστικά και αφήνει ένα σημαντικό κενό σε όσους είχαν ταυτιστεί με αυτό που «έχουν» και όχι με αυτό που «είναι». Και ενώ όλοι περίμεναν πως η κρίση θα μας φέρει πιο κοντά, αυτό κάθε άλλο παρά πραγματοποιήθηκε. Το 2017 μας φέρνει αντιμέτωπους με ένα τεράστιο καρμικό κενό: την αδυναμία να σχετιστούμε όπως είμαστε και όχι όπως θα θέλαμε να είμαστε, κάνοντας σχεδόν επιβιωτικό ζήτημα την ανάγκη για αλληλοϋποστήριξη. Η φυγή από τον εαυτό μας και η προσκόλληση στα αξεσουάρ που τον «ντύνουν», είναι η βάση του «κακού» και η ουσιαστική πηγή της ανασφάλειας, του εσωτερικού παγώματος και της τεράστιας μοναξιάς που απλώνεται παντού γύρω μας.

Για πολλά χρόνια η ανθρωπότητα έκανε ό,τι μπορούσε για να παριστάνει πως δεν πονάει, δεν φοβάται, δεν λυπάται, δεν πληγώνεται. Αντιθέτως στέκει αγέρωχη, περήφανη, πετυχημένη, μέσα σε μια ψευδή εικόνα γκλαμουριάς και χαράς, που συχνά ξεπερνούσε τα όρια της μανίας, αποφεύγοντας ο καθένας χωριστά και όλοι μαζί να δηλώσουμε αυτό που νιώθουμε, που αισθανόμαστε, που έχουμε ανάγκη. Ασχολούμασταν διαρκώς με την εικόνα μας και παίζαμε τον ρόλο του «πετυχημένου». Η απουσία από τη ζωή, την πραγματικότητα και τον εαυτό μας έφτιαξε ένα τεράστιο κενό. Ένα κενό που χρειάζεται να επαναπροσδιοριστεί όχι μέσα από αυτό που θα θέλαμε να είμαστε, αλλά μέσα από αυτό που ΜΠΟΡΟΥΜΕ να είμαστε. Σχέσεις που δεν μοιράζονται αυθεντικά τα αληθινά συναισθήματα του ανθρώπου, δεν μπορούν να υπάρχουν. Δεν γίνεται εξ ορισμού. Αν δεν μοιραστούμε τον πόνο μας, τον φόβο μας, την αδυναμία μας, την ανεπάρκειά μας, την ανικανότητά μας, αυτό το μόνιμο σφίξιμο στην καρδιά βρε αδελφέ, πώς θα σχετιστούμε τελικά; Πώς θα γνωρίσουμε ο ένας τον άλλο; Παριστάνοντας κάτι που δεν είμαστε; Λέγοντας ψέματα για αυτό που νιώθουμε; Κοροϊδεύοντας τον ίδιο μας τον εαυτό και τους γύρω μας; Βάζοντας διαρκώς αποστάσεις στους άλλους, ώστε να μην έρθουμε κοντά και συνδεθούμε και παραδεχτούμε πως δεν μπορούμε, πως είμαστε άνθρωποι, πονάμε και συχνά δεν τα καταφέρνουμε; Και μετά να αναρωτιόμαστε γιατί δεν μπορούμε να χτίσουμε μια σχέση, μια φιλία, μια συνεργασία της προκοπής; Ίσως ήρθε η ώρα να συνειδητοποιήσουμε τη διαφορά που έχουν οι «δημόσιες σχέσεις» μαζικής κατανάλωσης ψυχών, από τις «ουσιαστικές σχέσεις». Να συνειδητοποιήσουμε πως «λείπουμε» πολύ καιρό από τον εαυτό μας, τη ζωή μας, την πραγματικότητα, από αυτό που νιώθουμε και αισθανόμαστε. Και όσο εμείς λείπουμε, οι «άλλοι» παίρνουν πολύ σημαντικές αποφάσεις για τη ζωή μας εν αγνοία μας. Όσο εμείς «λείπουμε», οι δεσμοί με την πραγματικότητα και τους άλλους κόβονται. Και η αγάπη πάει περίπατο. Και μένουμε να αναρωτιόμαστε, γιατί οι άλλοι μας φέρονται σαν να είμαστε ξένοι και αόρατοι; Γιατί δεν μας εμπιστεύονται; Σε έναν κόσμο που αλλάζει διαρκώς προς το χειρότερο και καθημερινά μας τρομάζει, μας παγώνει, μας απειλεί, χρειάζεται καρμικά να πάρουμε μια γενναία απόφαση: θα «μείνουμε» σε αυτόν τον κόσμο ή θα φύγουμε; Και μεταφορικά και κυριολεκτικά.

Το 2017 δυο είναι οι ισχυρές αστρολογικές Όψεις που δημιουργούνται: οι Όψεις του Δία – Ουρανού – Πλούτωνα στον Παρορμητικό Σταυρό, που πάντα προασπίζει τη ζωή αυτή κάθε αυτή, και οι Όψεις στον Μεταβλητό Σταυρό με τις Εκλείψεις να εντείνουν την παρουσία του Ποσειδώνα εκεί, που προτείνει την «φυγή» σαν λύση. Τη «φυγή» από το σώμα μας, από τα συναισθήματά μας, την πραγματικότητα, από τις σχέσεις και στο τέλος από την ίδια την ζωή. Η εξαπάτηση που οι περισσότεροι βιώνουμε και φοβόμαστε, δεν είναι τίποτα άλλο από αποφυγή της αλήθειας και της πραγματικότητας. Όπως το ίδιο είναι και η προδοσία. Και για να είναι παρών ένας άνθρωπος στην «πραγματικότητα», χρειάζεται να είναι παρών σε αυτό που νιώθει, και όχι στις φαντασίες και τα σενάρια του νου του. Όσο είναι παρών στις φαντασίες και τα σενάρια, και φεύγει από το σώμα του, αυτό δίνει και στην ενέργειά του, αυτό υλοποιεί. Οι αληθινές σχέσεις χρειάζονται διαρκή παρουσία, γιατί απλούστατα είναι αδύνατο να σχετιστούμε με αυτό που λείπει. Και είναι σημαντικό να συνειδητοποιήσουμε πως «σχέσεις» είναι τα πάντα γύρω μας. Η σχέση με τον εαυτό μας, η σχέση με τη δουλειά μας, η σχέση με το σώμα μας, η σχέση με το σύντροφο μας, η σχέση με τον φίλο μας, η σχέση με το συναίσθημά μας, με τις αισθήσεις μας, με τις σκέψεις μας, η σχέση με τον πλανήτη, η σχέση με την πολιτική, η σχέση με την εξουσία, η σχέση με την οικονομία, η σχέση με την οικογένεια, η σχέση με τον ενήλικα που είμαστε, η σχέση με το παιδί μέσα μας, η σχέση με τη βιολογική μας ηλικία, η σχέση με τις επιλογές μας, η σχέση με τις ανάγκες μας, η σχέση με τις επιθυμίες μας, η σχέση με τη δύναμή μας, η σχέση με την ύλη, η σχέση με τα χρήματα, η σχέση με την απόλαυση, η σχέση με την χαρά, η σχέση με την δημιουργία, η σχέση με τον έρωτα, η σχέση με τη «ζωή», είναι όλα αυτά που χρειάζεται να γνωρίσουμε, να βιώσουμε, να ανα-πλαισιώσουμε και να εξελίξουμε το 2017. Να αποφασίσουμε, αν θα δηλώσουμε παρουσία ή απουσία, ώστε να πάψουμε να αναρωτιόμαστε γιατί οι παραπάνω τομείς δεν προχωράνε στη ζωή μας. Δεν προχωράνε γιατί απλούστατα λείπουμε.

Και δεν χρειάζεται να ψάχνουμε για προδότες, όταν εμείς οι ίδιοι πρώτοι από όλους προδίδουμε το πιο πολύτιμο αγαθό που μας έχει δοθεί, την ΖΩΗ. Και η ζωή δεν εξελίσσεται πάντα όπως εμείς θα θέλαμε. Εξελίσσεται έτσι όπως αυτή κρίνει πως πρέπει, ώστε να μας φέρει αντιμέτωπους με αυτά που καρμικά έχουμε να μάθουμε. Να «δούμε» καθαρά, να συνειδητοποιήσουμε όσο και αν μας πονάει αυτή η πραγματικότητα, μόνο όταν αποφασίσουμε να «δούμε την εικόνα ολόκληρη» και όχι ό,τι μας ευχαριστεί από την εικόνα, θα μπορέσουμε να πάρουμε ουσιαστικές αποφάσεις εξέλιξης. Και για να δούμε την εικόνα ολόκληρη, χρειάζεται να μπορούμε να νιώσουμε όλα μας τα συναισθήματα καθώς την κοιτάμε κατάματα. Τον πόνο, την απελπισία, την θλίψη, τον θυμό, την αδυναμία, να αισθανθούμε το σφίξιμο στην καρδιά, το στομάχι, αλλά και να δούμε αντίστοιχα και τον πόνο του άλλου. Όπως επίσης να δούμε καθαρά πως με αυτούς που έχουν αποφασίσει την «φυγή», σχέσεις είναι αδύνατον να δημιουργήσουμε.

Οι σχέσεις, το ξαναλέω προϋποθέτουν παρουσία. Την πραγματικότητα και την αλήθεια μας ως έχει. Οι σχέσεις δεν χτίζονται με απόσταση, αποφυγή και ψεύτικες υποσχέσεις πρόσκαιρης ανακούφισης. Για να δώσουμε τον εαυτό μας σε μια σχέση, χρειάζεται πρώτα να τον έχουμε. Για να σχετιστούμε σε όλους τους τομείς της ζωής μας, χρειάζεται όσο ποτέ σε αυτούς τους καιρούς αυτογνωσία. Σε αυτούς τους καιρούς που τίποτα δεν έχει μείνει όρθιο, αυτό που μπορεί να μας κρατήσει ζεστούς και ζωντανούς, είναι η αγάπη. Όπως η αγάπη κράτησε στη ζωή σε αντίστοιχες δύσκολες στιγμές της ανθρωπότητας, τους ανθρώπους που την υπηρέτησαν. Ο άνθρωπος χωρίς οξυγόνο, αγάπη και νερό αντέχει να ζήσει ελάχιστα. Το 2017 με τις Εκλείψεις στον Άξονα Παρθένου – Ιχθύων και Υδροχόου – Λέοντα, κινεί όλες τις καρμικές διαδικασίες γύρω από την αποδιαστρέβλωση της αγάπης. Μας τονίζει πως αν δεν «τραφούμε» με αγάπη, δεν θα αντέξουμε. Η δομή της ανθρώπινης ύπαρξης είναι αγάπη. Και λειτουργεί άριστα μόνο όταν μέσα στον άνθρωπο διακινείται αγάπη. Όλα μας τα συστήματα, ανοσοποιητικό, καρδιαγγειακό, μυοσκελετικό, αναπνευστικό, νευρολογικό κτλ, λειτουργούν άριστα και χωρίς φθορά του σώματος όταν βρισκόμαστε σε κατάσταση αγάπης. Όταν φροντίζουμε να αγαπάμε και να αγαπιόμαστε. Και αγαπάω τον εαυτό μου σημαίνει τον αποδέχομαι και όταν πονάει και όταν είναι απελπισμένος και όταν θλίβεται και όταν δεν τα καταφέρνει, όταν κάνει λάθη, όταν πονάει τους συνανθρώπους του, ασυνείδητα αλλά και όταν οι άλλοι τον εγκαταλείπουν και τον προδίδουν. «Αγαπάω τον εαυτό μου» σημαίνει, σέβομαι τα όρια της αντοχής του, τις ανάγκες του, τα συναισθήματά του και τα δηλώνω ξεκάθαρα χωρίς να ντρέπομαι και να φοβάμαι. «Χτίζω σχέσεις αγάπης» σημαίνει πως επιλέγω αυτούς που κάνουν το ίδιο και είναι σε θέση να ακούσουν και να συναισθανθούν αυτό που είμαι, αυτό που μπορώ, αυτό που αντέχω, αυτό που νιώθω και δηλώνουν παρουσία σε αυτό. Αγαπάω τον εαυτό μου σημαίνει καρμικά ότι παύω να κυνηγάω «φυγάδες» της «αγάπης».

Το 2017 που ξεκινά με Όψη Δία – Πλούτωνα – Ουρανού και συνεχίζεται με την παρουσία της Αφροδίτης Ανάδρομης στο ζώδιο του Κριού, να ενεργοποιούν όσα αιτήματα έθεσαν οι Εκλείψεις στον άξονα Κριού – Ζυγού τα προηγούμενα χρόνια αλλά και ο Κρόνος και ο Ουρανός εκεί, που έρχονται καρμικά να μας αναπτύξουν με την επίγνωση αλλά και την κατανόηση, πως όλα στη ζωή είναι «ΣΧΕΣΕΙΣ» και πως ο τρόπος, που έχουμε εκπαιδευτεί ή επιλέξει να σχετιζόμαστε είναι ακριβώς αυτό που καθορίζει το τι θα πάρουμε από αυτή τη ζωή, είτε σε ποσότητα είτε σε ποιότητα. Οι άνθρωποι δημιουργούν δύο είδη σχέσεων. Στην πρώτη περίπτωση σχετίζονται με στόχο να λύνουν προβλήματα ή να φτιάχνουν αυταπάτες ευτυχίας, άρα χωρίς προβλήματα και αυταπάτες δεν υπάρχει και σχέση, άρα για να υπάρχει και σχέση πρέπει να δημιουργούμε προβλήματα ή αυταπάτες. Στη δεύτερη περίπτωση οι άνθρωποι σχετίζονται για να ζήσουν και να μοιραστούν τη ζωή τους όπως είναι, και μέσα στον παλμό και στη δύναμη της ζωής παρεμπιπτόντως επιλύουν και τα όποια προβλήματα. Ο στόχος τους είναι να μοιραστούν τη ζωή και τον εαυτό τους όπως είναι, χωρίς καμία σκηνοθεσία, χωρίς καμία αλλοίωση, χωρίς ρόλους, παιχνίδια επιβολής, εξαρτήσεις, επίκριση, σεβόμενοι ο ένας τον άλλο, συντροφεύοντας και μοιράζοντας τη ζωή τους. Στη δεύτερη κατηγορία ο στόχος είναι να σε γνωρίσω, να σε καταλάβω, να σε συναισθανθώ και να είμαι κοντά σου όσο μπορώ και αντέχω. Όσο μου επιτρέπουν τα όρια και οι αντοχές μου. Αυτή η προσέγγιση μοιραία οδηγεί στην αγάπη και στην χαρά. Και η χαρά και η αγάπη οδηγούν μοιραία στην πραγματική ροή της ζωής, στην αλήθεια και στο Θεό.

Ο κόσμος βιώνεται για το λόγο ακριβώς για τον οποίο πλάστηκε. Η ζωή βιώνεται στην αυθεντικότητα της. Αντίθετα, στην πρώτη περίπτωση, ο στόχος δεν είναι να σε γνωρίσω, είναι να σε «καταναλώσω», να σε χρησιμοποιήσω, να σε ανταγωνιστώ, να κυριαρχήσω επάνω σου και να σε αλλάξω. Πρέπει να σε αλλάξω, γιατί δεν με εξυπηρετείς έτσι όπως είσαι, «έχεις πρόβλημα» και το να σε σώσω από το πρόβλημα σου γίνεται ο σκοπός μου και μάλιστα ένας τόσο ιερός σκοπός, που αγιάζει όλα τα μέσα. «Για το καλό σου» θα σε υποτιμήσω, θα σε επικρίνω, θα σε τιμωρήσω, θα σε τρομοκρατήσω, θα σου ασκήσω βία, θα σε εγκλωβίσω, θα σε χειριστώ, θα σε κοροϊδέψω, θα σε εγκαταλείψω και όλα όσα φαντάζεστε ότι περιλαμβάνει η φράση «θα σε αλλάξω». Όλα εκτός από το «θα σε σεβαστώ». Αυτό τώρα προσαρμόστε το σε κάθε σχέση, κάνοντας το «λογαριασμό» και αναλογιστείτε τον πόνο, που αναπαράγει αυτός ο φαύλος κύκλος σχέτισης. Και το «κέρδος» αυτού του τρόπου: να μην αναμετρηθώ ποτέ με τις δικές μου ελλείψεις, με τα δικά μου συναισθήματα, με τη δική μου αδυναμία, με την έλλειψη των δεξιοτήτων μου, με την θνητότητα μου, με την ευαλωτότητα μου, με την ανικανότητά μου, τα όρια μου, τις αντοχές μου, τις ανάγκες μου και τις επιθυμίες μου. Για ό,τι μου συμβαίνει άλλωστε, φταις εσύ, γι’ αυτό και πρέπει να σε αλλάξω. Και σε αυτό το ψεύτικο παιχνίδι δεν μαθαίνουμε ποτέ τον εαυτό μας, τις ανάγκες μας, τις επιθυμίες μας. Αντίθετα, ασχολούμαστε διαρκώς με ό,τι είναι έξω από εμάς, γινόμαστε όλο και πιο ξένοι με τον εαυτό μας, και η ζωή περνάει και χάνεται. Έτσι δεν φτιάχνουμε ποτέ σχέσεις, φτιάχνουμε εμπλοκές. Εμπλεκόμαστε, δεν σχετιζόμαστε.

Είναι λογικό και αποδείξιμο με τους νόμους της φυσικής, πως όταν ένα σώμα δίνει όλη την ενέργεια του στο περιβάλλον, σταδιακά παγώνει και αργοπεθαίνει. Όπως επίσης είναι αποδείξιμο, πως όταν ένα σώμα συσσωρεύει την ενέργεια στον εαυτό του, ακτινοβολεί, αναπτύσσεται και ολοκληρώνεται. Οι καρμικές διαδικασίες, αλλά και τα καρμικά μαθήματα, δεν είναι μια μεταφυσική διαδικασία. Είναι – για όποιον γνωρίζει σε βάθος τη λειτουργία τους – μια απολύτως φυσική διαδικασία. Όταν μιλάμε για καρμικά μαθήματα, μιλάμε πάντα για μαθήματα ζωής. Και τι άλλο μπορεί να είναι η ζωή, παρά μόνο σχέσεις. Η σχέση μας με το κάθε τι ξεχωριστά συνθέτει αυτό που ονομάζουμε «η ζωή μου». Αυτή η χρονιά είναι η στιγμή για όσους καρμικά δέχτηκαν να αναμετρηθούν με τα λάθος μοντέλα σχέτισης, που συντηρούσαν και επέλεγαν στη ζωή τους, πόνεσαν, ματαιώθηκαν, τρόμαξαν και καθηλώθηκαν. Είναι για όλους όσοι συνειδητοποίησαν πως ο τρόπος που σχετίζονται είναι η αιτία του πόνου, του φόβου και της «φτώχειας» τους και επιθυμούν να τολμήσουν να αναθεωρήσουν και να αλλάξουν τρόπους σχέτισης σε κάθε τομέα. Να δεχτούν να χαμηλώσουν και να ξανα-εκπαιδευτούν και να εξελιχθούν στο πως σχετίζονται, να ανταμειφθούν με νέες καλύτερες επιλογές σε κάθε τομέα κοντά στις ανάγκες τους και στην αυτό-εκπλήρωσή τους. Είναι για αυτούς που έχουν συνειδητοποιήσει πως όταν κλείνεις την καρδιά σου και «φεύγεις», κλείνεις και την ροή των πάντων. Της χαράς, της αγάπης, της αφθονίας, της καλής υγείας, της εξέλιξης, της ζωής αυτής κάθε αυτής. Παύεις να βλέπεις, να αισθάνεσαι, να νιώθεις. Παύεις να υπάρχεις. Σε αυτούς που μπόρεσαν να κρατήσουν την καρδιά τους ανοιχτή, κοιτώντας την εικόνα ολόκληρη, ό,τι και αν αυτή εμπεριέχει, σε αυτούς που ξέρουν πως όταν η καρδιά είναι ανοιχτή και ρέει αγάπη, ο ενήλικας άνθρωπος μπορεί να διαχειριστεί τα πάντα και να πλουτίσει από αυτά, σε αυτούς που επέλεξαν να μείνουν, να δηλώσουν παρουσία σε αυτή τη φάση της ανθρωπότητας, να σχετιστούν, να τροφοδοτήσουν τον κόσμο με αγάπη, κατανόηση, σεβασμό και αυθεντικότητα «κλείνοντας» και πάλι με αγάπη και αποδοχή σχέσεις διαρροής με φυγάδες εκ πεποιθήσεως, αναγνωρίζοντας στον καθένα το δικαίωμα να διαχειριστεί τη ζωή του όπως θέλει αυτός. Για όλους αυτούς είναι το 2017.

Aries

Το 2017 αυτό που θα σε απασχολήσει, με τον Δία απέναντί σου για μια μεγάλη περίοδο του χρόνου σε Όψη με τον Ουρανό, την Αφροδίτη Ανάδρομη στο Ζώδιό σου, αλλά και τον Πλούτωνα να ενεργοποιούν ζητήματα που έθεσαν τα τελευταία χρόνια οι Εκλείψεις στον Άξονά σου, είναι αδιαμφισβήτητα οι σχέσεις. Είτε αυτές που έχεις, είτε αυτές που δεν έχεις, συνειδητοποιώντας πως είναι αναγκαιότητα σε αυτούς τους καιρούς να υπάρχει γύρω σου ένα σημαντικό, ουσιαστικό, υποστηρικτικό περιβάλλον. Και πως το «μόνος μου θα τα βγάλω πέρα» είναι ένα μότο που αφορά σε άλλες περιόδους και εποχές της ιστορίας. Είτε αφορά στον οικονομικό τομέα, είτε τον επαγγελματικό, είτε την δική σου κάλυψη και υποστήριξη, όλα περνούν, φιλτράρονται, δομούνται και αποδομούνται βάσει του τρόπου που σχετίζεσαι με αυτά.

Η φετινή χρονιά είναι για εσένα ένα σχολείο καρμικών μαθημάτων, αναθεωρήσεων, αλλά και καινούργιων επιλογών. Και όπως καταλαβαίνεις όλα ξεκινούν από την πρώτη και πιο σημαντική σχέση «τη μητέρα όλων», τη σχέση με τον εαυτό σου, αυτόν τον άγνωστο. Στην προσπάθειά σου να αποφύγεις το αδύναμος και μόνος, πήγες ενδεχομένως στο άλλο άκρο, ορίζοντας εσένα ως τον δυνατό και τον κυρίαρχο και τους άλλους ως τα «μέσα» διασφάλισης της δύναμής σου επιλέγοντας να κυριαρχείς πάνω στους αδύναμους, ώστε να μην ξαναβρεθείς στην δυσάρεστη θέση να είσαι εσύ ο «αδύναμος». Η φετινή χρονιά σου ξεκαθαρίζει πως η όποια μορφή ανάπτυξης είναι να έρθει στη ζωή σου, θα έρθει μέσα από σχέσεις ισοτιμίας, σεβασμού και όχι αναπαράγοντας τον παιδικό σταθμό «τα Αηδονάκια». Χρειάζεται να αναθεωρήσεις, να κλείσεις και να ανοίξεις προς τα εκεί που λέει σχέσεις ενηλίκων. Χρειάζεσαι κατεπειγόντως ανθρώπους ενήλικες να σε στηρίζουν ενήλικα και να τους στηρίζεις ενήλικα. Αυτό το παιδικό παιχνίδι του αρχηγού και της κυριαρχίας είναι αυτό που σε αφήνει τελικά μόνο σου, αστήριχτο και αβοήθητο, τόσο συναισθηματικά όσο και οικονομικά και επαγγελματικά, κλείνοντας καρμικά το δρόμο προς την δύναμη, την αφθονία, την ασφάλεια, την αγάπη και το μοίρασμα, που τόσο πολύ έχεις ανάγκη όσο και αν δηλώνεις προκλητικά το αντίθετο. Η φετινή χρονιά μπορεί να είναι η χρονιά σου, αρκεί να δεχθείς να αλλάξεις βαθιά και ουσιαστικά όχι τους άλλους, αλλά τον εαυτό σου και μόνο.

Taurus

Το 2017 είναι μια συνεχόμενη διαδικασία εξέλιξης για εσάς, με στόχο να αναθεωρήσετε και να αλλάξετε όλα αυτά που σας καθηλώνουν, ώστε να είστε έτοιμοι για τα δώρα του Δία απέναντί σας, αλλά και του Κρόνου στο φιλικό σας Αιγόκερω από το τέλος της χρονιάς και για όλο το 2018. Η φετινή χρονιά θα σας φέρει αντιμέτωπους με πεποιθήσεις σας και άκαμπτες συμπεριφορές με πολλούς και ποικίλους τρόπους, που χρειάζεται κατεπειγόντως να αλλάξουν, ώστε να ανοίξει η ροή της εξέλιξης σε κάθε τομέα της ζωής σας. Αυτή η χρονιά θα μπορούσε περισσότερο να χαρακτηριστεί για τους περισσότερους από εσάς ως ένα ταχύρρυθμο φροντιστήριο σημαντικών καρμικών επιγνώσεων και σημαντικών καρμικών αλλαγών. Η έντονη κινητικότητα στον Παρορμητικό Σταυρό, η παρουσία της Κυβερνήτιδάς σας Αφροδίτης Ανάδρομης στο γειτονικό σας Ζώδιο του Κριού και των Ιχθύων, η Όψη Δία – Ουρανού – Πλούτωνα και οι Εκλείψεις στον Άξονα Λέοντα – Υδροχόου σε έντονη Όψη με το Ζώδιό σας, μιλούν για την αναγκαιότητα όχι απλώς αλλαγών, αλλά μεταλλάξεων. Συχνά φέτος θα βρεθείτε αντιμέτωποι με λάθος τρόπους σχέτισης που περιλαμβάνουν παιχνίδια κυριαρχίας, επιβολής, κτίσης και ανελευθερίας τόσο δικών σας όσο και των άλλων.

Αυτό που ουσιαστικά σας δείχνει το 2017, είναι πως τίποτα δεν μπορεί να πάει παρακάτω μέσα σε αυτό το «κλείσιμο» και τη συρρίκνωση που επιβάλλετε εδώ και καιρό στον εαυτό σας συναισθηματικά και συνειδησιακά. Αλλά και η συνειδητοποίηση πως όσο προσπαθείτε να κλείσετε τα μάτια στον πόνο και στις απώλειες που έχετε δεχθεί το προηγούμενο διάστημα, τόσο οι απώλειες θα σας απειλούν διαρκώς. Χρειάζεται να ανοίξετε την καρδιά σας και τους ορίζοντές σας συνειδητοποιώντας πως πραγματικά ασφαλής είναι αυτός που μπορεί να διαχειριστεί απώλειες και όχι αυτός που διαρκώς φοβάται μη «χάσει». Να δείτε τη ζωή έτσι όπως πραγματικά είναι, ένα συνεχόμενο αλισβερίσι σκόπιμου κέρδους και σκόπιμης χασούρας, και πως ό,τι τελειώνει δίνει τη θέση του σε κάτι καινούργιο, αρκεί να βιώσουμε τα συναισθήματα που μας προκαλεί, να το αποχαιρετίσουμε και να κάνουμε χώρο. Παγώνοντας την ψυχή, το σώμα σας και το πνεύμα σας κλείνετε διαρκώς τον «χώρο» για να έρθουν καινούργια πράγματα. Όπως επίσης πως οι άλλοι δεν έχουν να πάρουν τίποτα από εσάς και εσείς τίποτα από τους άλλους. Όλα νεκρώνουν, γιατί κρατάτε επάνω σας «πεθαμένες» καταστάσεις από το φόβο του να βιώσετε τον πόνο του αποχωρισμού. Με λίγα λόγια, για να πάρετε τα δώρα του Δία και του Κρόνου, χρειάζεται να αποδεχθείτε να χάσετε, να αφήσετε και να αποχαιρετίσετε, ώστε να ξανα-υποδεχθείτε. Οι σχέσεις σας είναι ο κυρίαρχος τομέας που θα σας απασχολήσει όλη αυτή τη χρονιά, αλλά και η υλική ασφάλεια. Εσείς χρειάζεται να συνειδητοποιήσετε καρμικά πως και στους δύο τομείς έχετε παγώσει τη ροή της ενέργειας και πως χρειάζεται να την «ξανά ανοίξετε». Το ρήμα «ανοίγω» προς κάθε κατεύθυνση είναι αυτό που χρειάζεται να μάθετε φέτος, ώστε να λάβετε όλες αυτές τις θετικές προοπτικές που ανοίγονται προς εσάς κυρίως προς το τέλος του χρόνου και έπειτα.

Gemini

Το 2017 για εσάς δείχνει να είναι καρμικά η πιο σημαντική χρονιά της τελευταίας περιόδου. Δύο σημαντικά Αστρολογικά γεγονότα ανοίγονται μπροστά σας, θέτοντάς σας καρμικά ένα τεράστιο υπαρξιακό ζήτημα. Η Όψη του Δία στο φιλικό σας Ζώδιο του Ζυγού, σε Όψη με τον Ουρανό και τον Πλούτωνα και ο Κρόνος απέναντί σας, σας δηλώνουν πως εδώ και πολύ καιρό «λείπετε» από τη ζωή σας και όλα γύρω σας κινούνται σε μια ατελείωτη χάωση εξαιτίας της υπαρξιακής απουσίας σας. Ενώ η Όψη του Ποσειδώνα από την άλλη και για ένα μεγάλο διάστημα του Άρη και των Εκλείψεων στον Μεταβλητό Σταυρό, εντείνουν την τάση σας προς την φυγή από τον εαυτό σας, τα συναισθήματά σας, το σώμα σας, τις ανάγκες σας και την πραγματικότητα. Το 2017 σας θέτει ένα πολύ ξεκάθαρο υπαρξιακό ερώτημα: θα μείνεις ή θα φύγεις; Θα πατήσεις με τα δυο πόδια στη ζωή, θα κατοικήσεις στο σώμα σου ή θα τα αφήσεις όλα στο έλεος των γεγονότων; Κυρίαρχος τομέας αναμέτρησης στην καθημερινότητά σας θα είναι αυτός των σχέσεων και δευτερευόντως της εργασίας και των οικονομικών.

Στην ουσία αυτό που έχετε να δείτε, είναι πως όσο επιλέγετε να «λείπετε» από εσάς και τη ζωή, οι σχέσεις διαλύονται, το ίδιο και τα μέσα της διαβίωσης. Αυτή η παλιά πεποίθηση ότι μπορείτε να διαφεύγετε διαρκώς σε έναν φανταστικό κόσμο, όταν τα πράγματα ζορίζουν, ορίζει απώλειες σε κάθε πτυχή της πραγματικότητας. Όσο δεν δηλώνετε παρουσία του εαυτού σας, όσο δεν τροφοδοτείτε τη ζωή σας, αποδυναμώνεται και διαλύεται. Όσο αποφεύγετε να αναμετρηθείτε με τα συναισθήματά σας, να αποδεχθείτε ότι είστε πλέον ενήλικες και όχι παιδιά ή έφηβοι, αλλά και πως η ζωή δεν τα φέρνει πάντα έτσι όπως σας βολεύει, αλλά όπως χρειάζεται να τα φέρει για να εξελιχθείτε, η αποδόμηση, το άγχος και η αγωνία, θα είναι παντού ολούθε σας. Όλο το Σύμπαν σας ζητά να αντιμετωπίσετε κατάματα ό,τι σας πονά, να δείτε την εικόνα ολόκληρη, να επιστρέψετε και να αναλάβετε, να δηλώσετε παρόντες με κάθε τρόπο και θα ανταμειφθείτε με μια καινούργια ζωή κοντά στις ανάγκες σας, στο τώρα. Φροντίστε την ψυχική και σωματική σας ισορροπία και ζητήστε βοήθεια με ταπεινότητα όπου δεν τα καταφέρνετε.

Cancer

Το 2017 σας υπόσχεται πως θα καθαρίσει όσα εδώ και χρόνια παραμελείτε να καθαρίσετε εσείς, λόγω έντονης συναισθηματικοποίησης, και πλέον έχει δημιουργηθεί το αδιαχώρητο. Μην ξεχνάτε άλλωστε, πως στο τέλος του χρόνου, ο Κρόνος περνά απέναντί σας και ο Δίας έρχεται στο φιλικό σας Σκορπιό γεμάτος δώρα και υποσχέσεις. Αλλά για να καλέσεις κόσμο σπίτι σου, λένε οι Κινέζοι, πρέπει να το καθαρίσεις πρώτα. Αυτό ακριβώς έρχεται να κάνει τη φετινή χρονιά, ξεκινώντας δυναμικά με την Όψη Δία – Πλούτωνα – Ουρανού σε Όψη Σταυρού με το Ζώδιό σας, να σηματοδοτεί πως ήρθε η ώρα να δώσετε ένα οριστικό τέλος σε ό,τι δεν προχωρά, δεν εξελίσσεται και σας καθηλώνει στο παρελθόν, κλείνοντας τις προοπτικές στο τώρα. Το 2017 θα είναι για εσάς μια χρονιά έντονη, μιας και θα αναγκαστείτε να αντιμετωπίσετε σοβαρά καρμικά γεγονότα, γι’ αυτό και θα χρειαστεί να είστε ανά πάσα στιγμή παρόντες σε κάθε διαδικασία της ζωής σας.

Το πεδίο αναμέτρησης θα είναι αυτό των σχέσεων. Τόσο ως ποιότητα επιλογών, αλλά και ως στάση και συμπεριφορά. Η Αφροδίτη Ανάδρομη την άνοιξη σε έντονη Όψη με το Ζώδιό σας από τον Κριό, αλλά και από τους Ιχθύες φέρνει στο προσκήνιο καταστάσεις από το παρελθόν προς καρμική διευθέτηση. Αυτή τη χρονιά θα χρειαστεί να δεχθείτε πως το τίμημα του προχωράω και εξελίσσομαι, είναι ότι συχνά χρειάζεται να αποχαιρετάτε ολόκληρες φάσεις ζωής, που κάποτε με εξέλιξαν, αλλά τώρα δεν το κάνουν πια. Να τις αφήνω πίσω μου και να πηγαίνω παρακάτω. Η τάση σας να προσκολλάστε και να δυσκολεύεστε να απεξαρτηθείτε από καταστάσεις του παρελθόντος, ακόμα και αν σας απομυζούν, είναι αυτό που χρειάζεται καρμικά να μάθετε φέτος. Διότι φέτος ό,τι είναι να τελειώσει, θα τελειώσει, για να ανοίξει «χώρο» για τις καινούργιες προοπτικές εξέλιξης που φέρνουν ο Δίας και ο Κρόνος στο τέλος του χρόνου, αλλά και όλο το 2018 για εσάς.

Leo

Το 2017 σας καλωσορίζει με τη επιρροή των Εκλείψεων στον Άξονα Λέοντα – Υδροχόου ήδη έντονη, και σας ζητά ανατρεπτικές αλλαγές, σηματοδοτώντας έντονα καρμικά γεγονότα. Η φετινή χρονιά φέρνει στο προσκήνιο μεγάλες αλλαγές για εσάς που επαναπροσδιορίζουν όλη την πορεία των σχέσεών σας, κυρίως όσον αφορά σε θέματα ιεραρχίας. Κοινώς, οι ανατροπές θέτουν προς αναθεώρηση συμπεριφορές στις σχέσεις και τις συνεργασίες σας κυρίως γύρω από το ποιος έχει το πάνω χέρι, ποιος κάνει κουμάντο στο μαγαζάκι, αλλά και την ανάγκη να δείτε ξεκάθαρα πως οι προοπτικές της εξέλιξής σας έρχονται μέσα από ισότιμες σχέσεις και συνεργασίες. Και για εσάς το πεδίο των αναμετρήσεων αυτή τη χρονιά βρίσκεται στον τομέα των σχέσεων, με την Όψη Δία – Ουρανού – Πλούτωνα, την Αφροδίτη Ανάδρομη, τις Εκλείψεις το Φεβρουάριο και το καλοκαίρι επάνω σας, να δημιουργούν ισχυρές ανατροπές και να σας ζητούν μια τελείως άλλη διαχείριση. Οι επαγγελματικές και οι οικονομικές σας επιδιώξεις όμως θα εξαρτηθούν από την πορεία των σχέσεων και των συνεργασιών σας, μιας και, όπως δείχνει, κινούνται αλληλένδετα. Η φετινή χρονιά έχει θετικές προοπτικές για εσάς πάντα όμως μέσα από ανατροπές, που θα ευοδώσουν μόνο εάν τις διαχειριστείτε με την καρδιά σας ανοιχτή.

Βάζοντας στην μπάντα αυτό το σκληρό σας κομμάτι, που θέλει πάντα να κυριαρχεί με κάθε κόστος. Φέτος θα χρειαστεί ταπεινότητα, αλήθεια, μέτρο και μια μεγάλη δόση αυτογνωσίας, για να μπορέσετε να ανατρέψετε αρνητικές καταστάσεις του παρελθόντος υπέρ σας. Αλλιώς, θα βιώσετε έντονα τη μοναξιά και την αποδυνάμωση αλλά και την απόρριψη που θα είναι αποτέλεσμα του αλαζονικού τρόπου συμπεριφοράς σας. Αν δεν προσέξετε, θα βρεθείτε βασιλιάδες σε ένα έρημο βασίλειο. Πολύ λεπτά θέματα ισορροπιών σας καλούν φέτος να αναθεωρήσετε χοντροκομμένους τρόπους συμπεριφοράς, αλλά και ρόλους πίσω από τους οποίους κρύβεστε, παριστάνοντας τον δυνατό, χωρίς ουσιαστικά να είστε. Η «Δύναμη» και η διαχείρισή της είναι το κυρίαρχο καρμικό μάθημα πάνω στο οποίο θα εκπαιδευτείτε φέτος. Η δύναμη που πηγάζει από την αγάπη για τον εαυτό σας και διαχέεται στην αγάπη για τους γύρω σας. Η δύναμη που απελευθερώνει και εξελίσσει. Ενώ η δύναμη που σκλαβώνει και υποτάσσει, τόσο εσάς όσο και τους γύρω σας, είναι αυτό που χρειάζεται να αναθεωρηθεί σε βάθος. Και να είστε βέβαιοι πως αυτό φέτος θα συμβεί. Το αν θα γίνει εύκολα ή δύσκολα, εξαρτάται απόλυτα από το πόσο εσείς θα αντισταθείτε.

Virgo

Η φετινή χρονιά σας ζητά να οργανώσετε σε μια τελείως άλλη βάση τη ζωή σας, σε κάθε της πτυχή, παίρνοντας πραγματικές αποστάσεις από ό,τι κλυδωνίζεται επικίνδυνα τόσο μέσα σας, όσο και γύρω σας. Η παρουσία του Κρόνου στον Τοξότη, οι Εκλείψεις στον Άξονά σας, αλλά και το ξεκίνημα της χρονιάς με τον Άρη, την Αφροδίτη και τον Ποσειδώνα απέναντί σας, θέτουν ως αναγκαιότητα το να βάλει κάποιος τάξη επιτέλους σε αυτό το τρελοκομείο που σας περιβάλλει. Θέματα σχέσεων, συνεργασιών, επαγγελματικά και οικονομικά ζητήματα, σας δείχνουν πως όσο εσείς «λείπετε» από την πραγματικότητα και «κλείνεστε» μέσα στις φαντασίες και τα σενάρια του μυαλού σας, τόσο το παράλογο θα γίνεται καθεστώς. Η φετινή χρονιά σας ζητά να δηλώσετε «παρουσία», συνειδητοποιώντας πως το παιχνίδι της φυγής από την πραγματικότητα, είναι ο κύριος λόγος καρμικά που ταλαιπωρήστε εδώ και καιρό βάναυσα. Η τάση να μην υπολογίζετε τα καθαρά σημάδια κατάρρευσης του σώματός σας, αλλά και το να μην ακούτε ποτέ σχεδόν τα συναισθήματά σας, προσκολλημένοι σε ένα μυαλό που, όπως όλα τα μυαλά, παράγει αδιάκοπα αρλούμπες, φαντασίες και σενάρια, σας πηγαινοφέρνει διαρκώς από την παράνοια στην τρέλα και τούμπαλιν.

Φέτος θα χρειαστεί να κατοικήσετε επιτέλους αυτό το σώμα, να μπείτε «καθαρά», να νιώσετε και να αντιμετωπίσετε τα συναισθήματά σας, να κοιτάξετε βαθιά μέσα στον εαυτό σας και να εξυγιάνετε ό,τι σας απορυθμίζει, έστω και αν αυτό είναι η δική σας διαχείριση ζωής. Όλο το Σύμπαν ουρλιάζει πως χρειάζεται σε αυτούς τους καιρούς να έχετε τα μάτια σας ανοιχτά και να πατάτε στην πραγματικότητα. Ειδάλλως, μην αναρωτιέστε γιατί τα πράγματα στραβώνουν, οι απώλειες διαδέχονται η μία την άλλη και εσείς παραπαίετε μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας. Γιατί απλώς λείπετε. Φέτος θα χρειαστεί να δώσετε μεγάλη προσοχή στη σωματική και ψυχική σας ισορροπία, ξαναπιάνοντας τα πράγματα από την αρχή, από εκεί που λέει είμαι άνθρωπος. Άνθρωπος που πονάει, πληγώνεται, θλίβεται, πιέζεται και έχει συγκεκριμένο πλαίσιο αντοχών. Αυτή η επαφή με τον εαυτό σας, θα σας δώσει την ικανότητα να επαναπροσδιορίσετε κάθε τομέα της ζωής σας, προβαίνοντας σε ισχυρές εκκαθαρίσεις που θα ανοίξουν τον δρόμο προς την ευημερία σας. Η αυτογνωσία είναι το κύριο καρμικό μέλημά σας φέτος. Μιας και, όπως γνωρίζετε, είμαστε ηλεκτρομαγνήτες. Ότι εκπέμπουμε, αυτό και λαμβάνουμε.

Libra

Το 2017 χρωματίζεται από τις ποιότητες του Ζωδίου σας αρκετά έντονα. Ο Δίας στο Ζώδιό σας φέρνει μια δυναμική ανατροπή εφέτος σε μια περίοδο ήδη ισχυρών ανατροπών, δημιουργώντας μια έντονη Όψη με τους Πλανήτες που αλλάζουν τον κόσμο τα τελευταία χρόνια, τον Ουρανό και τον Πλούτωνα. Και ενώ αυτό που κυκλοφορούσε ευρέως, ότι φέτος θα είναι η χρονιά σας, εσείς ίσως αυτό δεν το έχετε δει, έτσι τουλάχιστον όπως λέγεται. Η αλήθεια είναι πως η φετινή χρονιά έχει πολλά δώρα για εσάς, αλλά σε περίεργα πακέτα περιτυλίγματος. Το 2017 αιτείται τη συνειδητοποίηση πως σε ένα κόσμο που αλλάζει εντελώς, σε ένα κόσμο που δεν υπάρχουν πια κρυψώνες ιλουστρασιόν και ο πόνος και η απώλεια γίνονται κυρίαρχα καθεστώτα, αλλάζει και η διαχείριση των σχέσεων με το καθετί γύρω μας. Η Όψη Δία – Ουρανού – Πλούτωνα, η Αφροδίτη Ανάδρομη για ένα μεγάλο διάστημα απέναντί σας και οι Εκλείψεις στον Άξονα Λέοντα – Υδροχόου φέρνουν μπροστά σας την καρμική αναγκαιότητα να υπάρχετε σε ένα περιβάλλον δυσαρμονίας αρμονικά.

Αυτό εγείρει βαθιές και ουσιαστικές αλλαγές στον τρόπο με τον οποίο σχετίζεστε καταρχήν με τον εαυτό σας και μετά με τους υπόλοιπους. Η Όψη του Δία στο Ζώδιό σας, σας λέει ξεκάθαρα πως όσο ξοδεύεστε να ισορροπήσετε το περιβάλλον γύρω σας, χωρίς αυτό να το θέλει, απλώς διαρρέετε και αποδυναμώνεστε. Και παρότι ο Δίας στο Ζυγό είναι ένας Δίας που προσφέρει στους άλλους και εξαρτάται από τους άλλους, φέτος θα χρειαστεί να το χρησιμοποιήσετε υπέρ σας. Να προσφέρετε σε εσάς αυτά που χρόνια έχετε μάθει να προσφέρετε στους άλλους. Να προσφέρετε στον εαυτό σας αγάπη, αποδοχή, παρουσία, στήριξη, καλοσύνη, χαρά και ευημερία. Να κλείσετε οριστικά με καταστάσεις και επιλογές που σας απομυζούν και να δώσετε χώρο στις δικές σας ανάγκες, επιλέγοντας περιβάλλοντα που καλύπτουν τις ανάγκες σας και όχι τις ανάγκες των άλλων. Η ανατροπή που φέρνει καρμικά η φετινή χρονιά είναι η συνειδητοποίηση πως μπορείτε να υπάρξετε και χωρίς όλους τους άλλους. Και όχι μόνο μπορείτε να υπάρξετε, αλλά μπορείτε και να ευτυχίσετε. Αρκεί να είστε έτοιμοι να συνειδητοποιήσετε πως η αγάπη είναι αυθεντική μόνο όταν ξεκινάει από την αγάπη για τον εαυτό μας και διαχέεται στους άλλους.

Scorpio

Η φετινή χρονιά βάζει σημαντικά θέματα επάνω στο τραπέζι για ξεκαθάρισμα. Μιας και στο τέλος αυτής της χρονιάς ο Δίας περνάει στο Ζώδιό σας, με σκοπό να σας δώσει, σε όσους είστε σε θέση να λάβετε, καινούργιες προοπτικές, ώστε να καλυφθούν οι απώλειες που έχετε δεχθεί. Έτσι το 2017 διαμορφώνεται για εσάς σαν μια χρονιά που καρμικά οφείλετε να κλείσετε τις επώδυνες καταστάσεις του παρελθόντος, και να κάνετε χώρο για εντελώς καινούργιες επιλογές. Η Όψη του Δία με τον Ουρανό και τον Κυβερνήτη σας τον Πλούτωνα, αλλά και οι Εκλείψεις στον Άξονα Λέοντα – Υδροχόου, σας ζητούν να αφήσετε πίσω σας καταστάσεις, πεποιθήσεις, σενάρια και τρόπους, και να γίνεται καινούργιοι. Να αφήσετε πίσω σας αυτό το αδιάκοπο φλερτ με την απώλεια, τον θάνατο, την απόσυρση από την χαρά της ζωής και να δηλώσετε ξανά «παρουσία» διεκδικώντας την ευτυχίας σας.

Μόνο που φροντίστε αυτή τη φορά να μην δηλώσετε την παρουσία σας μέσα από παιχνίδια κυριαρχίας, επιβολής, χειρισμούς και ακραίες καταστάσεις. Η φετινή χρονιά σας ωθεί να κλείσετε τραύματα, πληγές και πόνους, και να αναγεννηθείτε. Δώστε ιδιαίτερη προσοχή φέτος στο πως εσύ σχετίζεστε με τους άλλους, μιας και ο τομέας των σχέσεων φαίνεται πως είναι για εσάς φέτος το πεδίο αναμέτρησης. Αναθεωρήστε σε βάθος την τάση σας να θέλετε να κυριαρχείτε τόσο συναισθηματικά όσο και με κάθε τρόπο επάνω στους άλλους, δημιουργώντας σχέσεις καθαρές, ισότιμες, που δεν σκοτεινιάζουν από τα σύννεφα των παρερμηνειών. Αυτό το δίλλημα ανάμεσα στο αν θα σχετιστείτε ελεύθερα ή κυριαρχικά θα τεθεί πολύ έντονα για εσάς την περίοδο των Εκλείψεων. Η φετινή χρονιά σας προτρέπει να δημιουργήσετε ένα υγιές υποστηρικτικό περιβάλλον, ώστε να ανθίσετε μέσα σε αυτό. Αυτό είναι για εσάς καρμικά το 2017, μια χρονιά αναγέννησης σε κάθε τομέα της ζωής σας. Μια αναγέννηση που ξεκινά από βαθιά μέσα σας, και απλώνεται σε ό,τι σας περιβάλλει και όχι το αντίθετο.

Sagittarius

Το 2017 θα είναι για εσάς ένας χρόνος σημαντικών μαθημάτων και καρμικών αναμετρήσεων. Το ξεκίνημα της χρονιάς με τον Άρη, την Αφροδίτη και τον Ποσειδώνα να σας στοχεύει από το Ζώδιο των Ιχθύων, αλλά και την Όψη του Κυβερνήτη σας του Δία με τον Ουρανό και τον Πλούτωνα, σας θέτουν ισχυρά καρμικά ερωτήματα. Ερωτήματα που έχουν να κάνουν με μια εσφαλμένη αντίληψη της ελευθερίας και της αυτονομίας. Την τάση σας να φεύγετε – και κυριολεκτικά και μεταφορικά – κάθε φορά που οι καταστάσεις ή τα γεγονότα που δημιουργείτε δεν εξελίσσονται έτσι όπως θα σας βόλευε. Την τάση σας να διαρρηγνύετε κάθε σχέση με την πραγματικότητα, να «φεύγετε» από το σώμα σας, από τα συναισθήματά σας, από τις σχέσεις σας, από τη ζωή σας, αφήνοντας ενεργειακά τη ζωή σας στο έλεος των καιρών. Και μετά αναρωτιέστε γιατί τίποτα δεν πάει καλά; Την φετινή χρονιά, όπως για όλους έτσι και για εσάς, το πεδίο της αναμέτρησης είναι ο τομέας των σχέσεων, και οι δυσκολίες που έχετε να σχετιστείτε πραγματικά και ουσιαστικά φεύγοντας κάθε φορά που τα πράγματα ζορίζουν, αντί να μείνετε να αντιμετωπίσετε τις συνέπειες των επιλογών σας.

Αυτό φυσικά δεν συμβαίνει μόνο με τις ανθρώπινες σχέσεις αλλά και σε σχέση με τη δουλειά σας, τα οικονομικά σας και πρωτίστως με τη σχέση με τον εαυτό σας. Τώρα που μεγαλώσατε, είναι σημαντικό να καταλάβετε πως όσο αποφεύγετε τον εαυτό σας και τα συναισθήματα που νιώθετε, τόσο θα τρομάζετε και θα νιώθετε ανασφάλειες. Μια μεγάλη πορεία φυγής σας φέρνει αντιμέτωπους εδώ και καιρό με πόνο, θλίψη και λύπη, που αν δεν τα βιώσετε και κλείσετε τα μάτια, δεν υπάρχει καμία πιθανότητα εξέλιξης. Η φετινή χρονιά σας ζητάει να κλείστε τους ισολογισμούς ολόκληρων κύκλων ζωής, να αναμετρηθείτε και να ακούσετε πολύ προσεκτικά αυτά που νιώθετε και αισθάνεστε, να ακούσετε τον πόνο των γύρω σας και να αναθεωρήσετε τρόπους και συμπεριφορές. Τόσο η Αφροδίτη Ανάδρομη από τον Κριό και τους Ιχθύες, όσο και οι Εκλείψεις, φέρνουν ξανά στο προσκήνιο καταστάσεις καρμικές από τις οποίες φύγατε σαν «κλέφτης» με στόχο μια πιο ώριμη και ουσιαστική προς εσάς αντιμετώπιση. Για να ανοιχτούν προοπτικές στο μέλλον χρειάζεται απαραιτήτως να κλείσετε εκκρεμότητες του παρελθόντος. Οι προοπτικές υπάρχουν για εξαιρετικά θετικές εξελίξεις, αλλά όλα σε αυτό το Σύμπαν ακολουθούν μια ιεραρχία, που όσο την παραβιάζετε, τόσο θα πονάτε. Πρώτα κλείνουμε και μετά ανοίγουμε.

Capricorn

Η φετινή χρονιά θα είναι ιδιαίτερα σημαντική για εσάς, γιατί εκτός των σημαντικών Αστρολογικών γεγονότων που θα συμβούν, εισέρχεται και ο Κρόνος στο Ζώδιό σας. Οπότε όπως καταλαβαίνετε το 2017 ανοίγει σεντούκια θησαυρών, αλλά και σημαντικών καρμικών μαθημάτων για εσάς. Ως γνήσιοι εκπρόσωποι του Παρορμητικού Σταυρού και με το Δία στο Ζυγό, τον Ουρανό στον Κριό και τον Πλούτωνα στο Ζώδιό σας, το πεδίο της καρμικής αναμέτρησης θα είναι ο τομέας των σχέσεων κάθε είδους. Κυρίως στις αρχές της άνοιξης, που η Αφροδίτη γίνεται Ανάδρομη στον Κριό, ξαναεμφανίζονται στο προσκήνιο σχέσεις ή ποιότητες σχέσεων με τις οποίες έχετε πει «γεια», αλλά δεν έχετε πει αντίο. Σχέσεις καρμικές με τις οποίες χρειάζεται να «κλείσετε». Είτε να κλείσετε τις σχέσεις αυτές καθαυτές, είτε τον μέχρι τώρα τρόπο σχέτισης, δημιουργώντας ένα καινούργιο τελείως διαφορετικό τρόπο για την συνύπαρξη μεταξύ σας. Αδιαμφισβήτητα πάντως ο τρόπος με τον οποίο σχετιζόσασταν μέχρι τώρα αλλάζει. Και από εσάς εξαρτάται απολύτως η ποιότητα της αλλαγής. Είναι σημαντικό φέτος να αναθεωρηθούν παιχνίδια ρόλων, πεποιθήσεις, κολλήματα, που οδηγούν σε σχέσεις ανισοτιμίας.

Σε αυτούς τους καιρούς που διανύουμε, χρειάζεστε ένα πραγματικά υποστηρικτικό περιβάλλον που δεν καθοδηγεί, δεν επιβάλλει, δεν κρίνει, δεν μειώνει σαν να είναι κακός γονιός. Αλλά ούτε και αναλαμβάνει να νταντεύει μωρά σε συσκευασία ενήλικα. Αυτό το δύσκολο για εσάς καρμικό ζήτημα τίθεται το 2017 προς κάθε στόχο ανάπτυξής σας, είτε είναι προσωπικός, είτε επαγγελματικός, είτε συντροφικός, είτε οικονομικός, είτε στόχος προσωπικής ανάπτυξης και εξέλιξης. Είναι σημαντικό να συνειδητοποιήσετε πως έχετε ξοδέψει ένα μεγάλο κομμάτι της ενέργειας και της ζωής σας, έχοντας διαρκώς την προσοχή σας σε αυτά που κάνουν οι άλλοι και σχεδόν καθόλου στον εαυτό σας, πιστεύοντας πως αν αλλάξετε τους άλλους, θα βρείτε την ευτυχία, την ασφάλεια, την αγάπη και την πληρότητα που έχετε τόσο ανάγκη. Το 2017 – φέρνοντας τον Κρόνο στο Ζώδιό σας – θα σας μάθει πως η αγάπη, η πληρότητα, η ευτυχία και η ασφάλεια δεν έρχονται από έξω προς τα μέσα, αλλά είτε διακινούνται μέσα σας ή καθόλου. Οπότε, αφήστε τους άλλους και ασχοληθείτε με εσάς, αντιμετωπίζοντας αυτό που κουβαλάτε, αισθάνεστε και νιώθετε, μιας και οι άλλοι απλώς το ενεργοποιούν, χωρίς να έχουν καμία δύναμη να το δημιουργήσουν.

Aquarius

Το 2017 θα είναι για εσάς μια έντονη χρονιά, βαθιών και ουσιαστικών καρμικών αλλαγών, με στόχο την ανάκτηση ή την απώλεια της δύναμής σας. Υπάρχει ελεύθερη βούληση και εσείς θα αποφασίσετε αν θέλετε να ανακτήσετε χαμένα εδάφη ή να χάσετε και αυτά που έχετε. Ο Δίας από τον φιλικό σας Ζυγό σε Όψη με τον Κυβερνήτη σας τον Ουρανό και τον Πλούτωνα, αλλά και οι Εκλείψεις στον Άξονά σας από φέτος, ενεργοποιούν βαθιά θέματα σχέσεων και σας ζητούν παρουσία και επαφή με τον εαυτό σας όσο ποτέ. Η φετινή χρονιά δείχνει Αστρολογικά πως κάθε είδους εξέλιξη σε κάθε τομέα της ζωής σας έρχεται μέσα από έναν άλλο τρόπο σχέτισης, τόσο με τον εαυτό σας όσο και με τους γύρω σας. Προσπαθώντας να αποφύγετε αυτά που νιώθετε και αισθάνεστε, δεν βλέπετε μπροστά σας καθαρή την εικόνα της πραγματικότητας. Το αποτέλεσμα είναι λάθος κινήσεις, καθήλωση, ματαίωση και επανάληψη αρνητικών φαύλων κύκλων. Η πεποίθηση δε ότι δεν αντέχετε αυτά που νιώθετε, χρειάζεται καρμικά να αναθεωρηθεί σε κάθε μήκος, βάθος και πλάτος της.

Είναι σημαντικό να συνειδητοποιήσετε πως δεν είστε πια αυτά τα αδύναμα παιδάκια που διαλύονταν από την απόρριψη, τη βία και την κριτική των σημαντικών άλλων. Οι Εκλείψεις στο απέναντί σας Ζώδιο του Λέοντα όσο και στο δικό σας, έρχονται να σας θυμίσουν πως μεγαλώσατε και στην πραγματικότητα δεν παθαίνετε τίποτα, νιώθοντας πόνο, θλίψη ή εισπράττοντας ματαιώσεις. Είστε απολύτως σε θέση όχι μόνο να τις αντέξετε, αλλά και να τις χρησιμοποιήσετε υπέρ σας, τόσο εξελικτικά όσο και στο να έχετε μια πλήρη εκτίμηση της πραγματικότητας. Βιώνοντας αυτά που αισθάνεστε και νιώθετε, γνωρίζετε από μέσα σας που θέλετε να πάτε και τι θέλετε να αφήσετε πίσω σας. Η φετινή χρονιά σας ζητάει να αντιμετωπίσετε κατάματα αυτά που για πολλά χρόνια αποφεύγετε, βιώνοντας και αναπτύσσοντας τη δύναμή σας. Η ασφάλεια που τόσο έχετε ανάγκη άλλωστε, δημιουργείται μόνο όταν θυμίζετε διαρκώς στον εαυτό σας ότι είναι σε θέση να ανταπεξέλθει επί παντός καιρού, και αυτό ενδυναμώνει την εμπιστοσύνη των γύρω σας αλλά και μπορεί να σας ανοίξει δρόμους στην συντροφικότητα, την αγάπη, την φιλία, στην επαγγελματική και οικονομική επιτυχία.

Pisces

Έντονα έρχεται το 2017 για εσάς με τον Άρη, την Αφροδίτη και τον Ποσειδώνα στο Ζώδιό σας, αλλά και τις Εκλείψεις να εντείνουν καρμικά ζητήματα που αρνείστε να δείτε και να αντιμετωπίσετε. Διότι στην ουσία, αυτό που σας πιέζει τα τελευταία χρόνια δεν είναι τίποτα άλλο από αυτό που αρνείστε να δείτε και να βιώσετε. Η έντονη Όψη του Κρόνου σας δίνει φέτος την ευκαιρία να αναθεωρήσετε τον τρόπο με τον οποίο υπάρχετε και κυρίως τον τρόπο με τον οποίο δεν υπάρχετε. Η τάση σας για φυγή είναι αυτό που έρχεται καρμικά μπροστά σας όλη αυτή την περίοδο, αλλά και όλο το 2017. Η τάση να φεύγετε από το σώμα σας, από τα συναισθήματά σας, από τις αισθήσεις σας, αποφεύγοντας και βάζοντας το κεφάλι στην άμμο σαν την στρουθοκάμηλο. Μόνο που όσο εσείς έχετε το κεφάλι στην άμμο και πλήρη άγνοια της πραγματικότητας, η πραγματικότητα συνεχίζει να παίρνει αποφάσεις για εσάς και εσείς είστε εντελώς «απροστάτευτοι» στις επιθέσεις. Το 2017 σας ζητά να αντιμετωπίσετε τον πόνο, τις απώλειες, τις ματαιώσεις, να δηλώστε παρών και να πατήσετε και με τα δύο πόδια στη γη.

Στους καιρούς που διανύουμε, θα επιβιώσουν αυτοί που προχωράνε με τα μάτια ανοιχτά και δεν αποσύρονται στις φαντασίες και τα σενάρια του μυαλού τους, δεν μπερδεύουν την ευαισθησία με την παιδική ευαλωτότητα, την άγνοια κινδύνου και την αδυναμία. Αποφεύγοντας τα συναισθήματά σας και κλείνοντας την καρδιά σας, κλείνετε και κάθε ευκαιρία για εξέλιξη και σχέτιση. Φθείρετε ανεπανόρθωτα τον εαυτό σας και διαταράσσετε την ψυχική και σωματική σας ισορροπία. Αυτή τη χρονιά δείτε όλη την εικόνα, ό,τι και αν εμπεριέχει, πριν πάρετε σημαντικές αποφάσεις για τη ζωή σας. Διότι καραδοκούν ισχυρές αυτοεξαπατήσεις αλλά και απάτες τρίτων με σημαντικό κόστος για την μετέπειτα ζωή σας. Καθαρίστε και εξυγιάντε ό,τι νοσεί, κλείστε εκκρεμότητες του παρελθόντος, αντιμετωπίζοντας αυθεντικά τα συναισθήματά σας, ώστε να δώσετε στον Δία από το φιλικό σας Ζώδιο του Σκορπιού, τη δυνατότητα και το χώρο να σας φέρει από το τέλος του χρόνου τα δώρα του. Η φετινή χρονιά σας ζητά να βγείτε από το τέλμα της συναισθηματικής απόσυρσης, να δηλώσετε τον εαυτό σας και να σχετιστείτε επί της ουσίας, αναθεωρώντας στρεβλούς τρόπους σχέτισης σε κάθε τομέα της ζωής σας. Πάψτε να θεωρείτε τον εαυτό σας σαν ένα αδύναμο παιδί που δεν «αντέχει» τη σκληρή πραγματικότητα, και συνειδητοποιήστε, ως ενήλικες πλέον, πως η πραγματικότητα είναι μια, είτε σας αρέσει, είτε όχι, και χρειάζεται να την διαχειριστείτε με ωριμότητα και αυτογνωσία.