Ετήσιο Ωροσκόπιο

Το άρθρο αυτό αναφέρεται στα καρμικά ζητήματα που το κάθε ζώδιο έχει να ανταπεξέλθει στην πορεία της εξέλιξής του. Τα μαθήματα που έχει να δώσει και να πάρει, ώστε να απεγκλωβιστεί από αρνητικές καρμικές καταστάσεις, περνώντας και κατακτώντας πεδία ελευθερίας που δεν υπόκεινται στην ανελευθερία της επιβολής του κάρματος. Το άρθρο αυτό απευθύνεται προς την «ελεύθερη βούληση» και την «ύπαρξη» του καθενός προσδιορίζοντας τα καρμικά μαθήματα, και εστιάζει στη λογική του νόμου του κάρματος, στην αιτία και όχι στο αποτέλεσμα. Με βαθιά πίστη ότι όσο δεν αντιμετωπίζονται οι αιτίες, το αποτέλεσμα θα εξακολουθεί να είναι το ίδιο, αλλάζοντας απλά τόπους, ονόματα, περιβάλλοντα, αλλά σε καμία περίπτωση συμπεριφορές, σας εύχομαι μια καλή και δημιουργική χρονιά, με την υπενθύμιση ότι είμαστε υπάρξεις που φιλοξενούμαστε σε ένα σώμα – όχημα με στόχο να εξελιχθούμε και να μάθουμε να διαχειριζόμαστε τις αιτίες και τα αποτελέσματα και την επίγνωση πως δεν θα πάρουμε τίποτα μαζί μας από αυτόν τον κόσμο παρά μόνο την εμπειρία. Με την πίστη ότι δεν είμαστε άνθρωποι που βιώνουμε μια πνευματική εμπειρία, αλλά πνεύματα που βιώνουμε μια ανθρώπινη εμπειρία. Περισσότερες πληροφορίες στο άρθρο «Καρμική Αστρολογία».

Τα σημαντικά αστρολογικά γεγονότα αυτού του έτους

 • 31 Ιανουαρίου έως 19 Φεβρουαρίου, ο Ερμής θα βρίσκεται σε φαινομενικά ανάδρομη πορεία στο ζώδιο του Υδροχόου
 • 14 Μαΐου έως 29 Ιουλίου, ο Δίας εισέρχεται στο ζώδιο των Ιχθύων
 • 26 Μαΐου, Έκλειψη Σελήνης στον Τοξότη
 • 29 Μαΐου έως 22 Ιουνίου, ο Ερμής σε φαινομενικά ανάδρομη πορεία στο ζώδιο των Διδύμων
 • 10 Ιουνίου, Έκλειψη Ηλίου στους Διδύμους
 • 30 Ιουλίου, Επιστροφή του Δία στο ζώδιο του Υδροχόου
 • 27 Σεπτεμβρίου έως 18 Οκτωβρίου, ο Ερμής θα βρίσκεται σε φαινομενικά ανάδρομη πορεία στο ζώδιο του Ζυγού
 • 19 Νοεμβρίου, Έκλειψη Σελήνης στο ζώδιο του Ταύρου
 • 4 Δεκεμβρίου, Έκλειψη Σελήνης στο ζώδιο των Διδύμων
 • 19 Δεκεμβρίου, η Αφροδίτη περνά σε φαινομενικά ανάδρομη πορεία στο ζώδιο του Αιγόκερου
 • 29 Δεκεμβρίου, η οριστική είσοδος του Δία στο ζώδιο των Ιχθύων

Αντιμετωπίζοντας την αιτία του Κάρματος

Η καινούργια χρονιά ξεκινά με την ισχυρή επιρροή της Συνόδου του Κρόνου και του Δία που έχει να συμβεί εκατοντάδες χρόνια στο ζώδιο του Υδροχόου χρωματίζοντας όλο το 2021 με την αναγκαιότητα δύο πολύ σημαντικών εννοιών, της Αλήθειας και της Ελευθερίας. Ξεκινώντας και επίσημα η εποχή του Υδροχόου, το πέρασμα στην πέμπτη διάσταση, το πέρασμα σε μια τελείως άλλη πραγματικότητα, ορίζει και το τέλος ενός κόσμου και την αρχή ενός καινούργιου. Βέβαια έως το 2023 όπου θα υπάρξει και η είσοδος του Πλούτωνα στο ζώδιο του Υδροχόου, η περίοδος θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως μεταβατική τόσο κοινωνικοπολιτικά όσο και διαπροσωπικά, αλλά και όσον αφορά στην προσωπική ανάπτυξη και εξέλιξη του καθενός. Οι Εκλείψεις στον Άξονα Τοξότη και Διδύμων, σε έντονες όψεις με τον Ποσειδώνα δημιουργούν μια ισχυρή σύγκρουση αυτή τη χρονιά ανάμεσα στο ψέμα και την αλήθεια, ανάμεσα στην πραγματικότητα και την φαντασία, ανάμεσα στην αλήθεια και την εξαπάτηση, ανάμεσα στην αρρώστια και την υγεία, τόσο σε σωματικό όσο σε ψυχικό και πνευματικό επίπεδο. Το τι είναι ψέμα και τι αλήθεια, το τι πραγματικότητα και το τι χάνεται στη νοσηρή φαντασία, είναι αυτό που χρειάζεται να διαχειριστείς φέτος με την παράνοια και την τρέλα, το παρασκήνιο, την παραπληροφόρηση και την διαστρέβλωση να κάνουν πάρτι σε ξέφρενους ρυθμούς τόσο σε κοινωνικό όσο και σε διαπροσωπικό επίπεδο και τα σοκ να διαδέχονται το ένα το άλλο μέσα από ισχυρές αποκαλύψεις και αδιανόητες ανατροπές. Σε αυτό το μεταβατικό στάδιο προς την εποχή του Υδροχόου και την πέμπτη διάσταση, ο κόσμος της πατριαρχίας, της βίας, της καταστολής, του ελέγχου, της χειραγώγησης, καρμικά καταρρέει και από εσένα προσωπικά εξαρτάται επίσης καρμικά ο χρόνος που αυτό θα συμβεί, όσο και ο χρόνος της μετάβασης του κόσμου στη νέα πραγματικότητα του Υδροχόου στην εποχή της Αλήθειας, της Αγάπης, της Ελευθερίας, της εποχής αυτής που ο κόσμος θα κινείται από τις νομοτέλειες, τους αληθινούς συμπαντικούς νόμους και όχι από τους νόμους που κατασκευάζουν τα νοσηρά μυαλά, τους νόμους των εξουσιών και των κοινωνιών όπως τους ξέρεις. Οι κραδασμοί αλλάζουν καρμικά και συμπαντικά από την υποταγή προς την ελεύθερη βούληση και αυτό δεν θα γίνει «μαγικά», θα γίνει μέσω της κατάκτησης της ανώτερης συνειδητότητάς σου, μέσω της κατάκτησης της ανώτερης συνειδητότητας του καθενός. Είναι όσο ποτέ η στιγμή να συνειδητοποιήσεις πως δομήθηκες από τον Δημιουργό σου, να «αξίζεις» όλη την Αγάπη του σύμπαντος, όλη την Ελευθερία, όλο το δικαίωμα στην ελεύθερη βούληση, όλο το δικαίωμα να αξίζεις όλα τα μέσα εξέλιξης, όλο το δικαίωμα σαν ύπαρξη να κινείσαι στο δικό σου σκοπό ζωής και σε κανενός άλλου.

Ο Κρόνος και ο Δίας σε σύνοδο στο ζώδιο του Υδροχόου μιλούν για ανώτατα επίπεδα πνευματικότητας και ελευθερίας που η ανθρωπότητα θα έρθει για πρώτη φορά σε επαφή μαζί τους, μεταβάλλοντας όλο το κοινωνικό σύστημα, ανατρέποντας εξουσίες και εξουσιαστές, πατριάρχες και πατριαρχικές μεθόδους, εξευτελίζοντας τελείως όλον αυτόν τον τεράστιο παραλογισμό στην υποταγή στο θέλημα του ενός, «ελευθερώνοντας» όσους έχουν την πρόθεση να ελευθερωθούν στο να «αξιωθούν» στην μετάβαση από «λογικό» ον, σε Άνθρωπο. Εδώ ίσως χρειάζεται να σου θυμίσω ότι ο πραγματικός σου Δημιουργός δεν σε δημιούργησε για να είσαι εξαρτημένος από αυτόν, αλλά σε έχει προικίσει με το δώρο της ελεύθερης βούλησης, έχοντας απόλυτα το δικαίωμα να επιλέγεις τη ζωή σου και το θάνατό σου, τα «μαθήματά» σου, τη διαχείριση του κάρματός σου, σύμφωνα πάντα με τη νομοτέλεια και τους συμπαντικούς νόμους. Έκτοτε ταξιδεύεις ελεύθερος από αυτόν, επαναπροσδιορίζοντας «ψυχές» και «σώματα», καθορίζοντας με απόλυτα δική σου ευθύνη τη ζωή σου, την εξέλιξή σου, τον θάνατό σου, αλλά και τις κοινωνίες και τους τρόπους που εσύ δημιουργείς και εξελίσσεις. Ο Θεός της Αγάπης, της Ελευθερίας, της ελεύθερης βούλησης, δεν θα σε ανάγκαζε ποτέ, πάντα εντός πλαισίου ορίων των συμπαντικών νόμων, να κάνεις αυτό που θέλει αυτός, με τον τρόπο που τον θέλει αυτός και να σε τιμωρεί όταν δεν κάνεις εσύ αυτό που θέλει. Αυτός ο Θεός «τιμωρός» έρχονται ο Κρόνος με τον Δία να σου θυμίσουν πως δεν υπήρξε ποτέ. Είναι ένα νοητικό κατασκεύασμα των πατριαρχικών δομών, όπως και ο τρόπος επιβολής αυτού του Θεού που δεν υπάρχει πουθενά αλλού στο Σύμπαν και είναι επίσης νοητική κατασκευή, οι ενοχές. Γι’ αυτό και ο Θεός δεν πρόκειται να επέμβει ούτε και αυτή την φορά και να κάνει αυτό για το οποίο ευθύνεσαι εσύ και κανένας άλλος.

Όλο το 2021 και οι μετέπειτα χρονιές έρχονται να σου ξεκαθαρίσουν πως για να φέρεις την αξία όλης της Αγάπης του Σύμπαντος, όλης της Ελευθερίας, όλης της ελεύθερης βούλησης, της αλήθειας στο σκοπό της ζωής σου, χρειάζεται να πάρεις την ευθύνη να θυμηθείς και να επαναπροσδιορίσεις. Εσύ θα φέρεις την καινούργια δόνηση, μέσα από μία τελείως άλλη θέση και στάση ζωής, σε αυτόν τον κόσμο. Αλλιώς αν ο Θεός σε εξανάγκαζε κάνοντας όλη την δουλειά για εσένα, αυτομάτως θα καταργούνταν και οποιαδήποτε δική σου δύναμη ελεύθερης βούλησης. Αυτές είναι «δουλειές» και ευθύνες των ανθρώπων και όχι του Θεού. Ο Θεός αλλάζει τη δόνηση καρμικά της διάστασής σου. Το αν εσύ αναλάβεις την ευθύνη της γείωσης αυτής της αλλαγής, εξαρτάται από εσένα. Εσύ αυτό που χρειάζεται να αναρωτηθείς καρμικά είναι πόσο είσαι έτοιμος να αντέξεις τη δόνηση της αλήθειας, να εκφράζεις την αλήθεια σου από το κέντρο της ύπαρξής σου και όχι από τα σκοτάδια του νου σου. Και πόσο είσαι έτοιμος να είσαι Ελεύθερος εσωτερικά, υπαρξιακά από όλο αυτό το ψέμα που σε περιβάλλει, παριστάνοντας μία το Θεό και θέλοντας να κυριαρχήσεις επί παντός επιστητού, μία το θύτη, μία το θύμα. Πόσο είσαι έτοιμος να μεταβληθείς από την αλήθεια να γίνεις ο αληθινός σου εαυτός, να συνδεθείς με την αλήθεια του σύμπαντος, την αληθινή αγάπη, την πραγματική ευτυχία και πληρότητα, αποχαιρετώντας οριστικά ό,τι είναι εξάρτηση και ό,τι είναι νοσηρή χαρά του εγώ σου. Και ίσως εδώ ο Ιανουάριος, ο Φεβρουάριος και ο Μάρτιος, με την μεγάλη σύνοδο πλανητών στο ζώδιο του Υδροχόου σε σύγκρουση με τον Άρη και τον Ουρανό στον Ταύρο, αλλά και η επιρροή των Εκλείψεων στο ζώδιο του Τοξότη και των Διδύμων, σε βοηθήσουν να αποκαλύψεις πως αυτός ο άρρωστος κόσμος που κατακρίνεις, δημιουργήθηκε μέσω της μανιακής αναζήτησης μιας άρρωστης χαράς και την αποφυγή όλων των άλλων αισθήσεων και συναισθημάτων σου. Η χαρά του να καταναλώνεσαι και να καταναλώνεις ανθρώπους σαν αντικείμενα, αποδεικνύοντας πόσο «Θεός» είσαι, πόσο καλύτερος, πόσο η άποψή σου είναι η σωστότερη για να νιώσεις για λίγα δευτερόλεπτα αυτή την άγρια νοσηρή χαρά του κυρίαρχου, του παντοδύναμου που καταρρέει εν τη γενέσει της και φτου κι απ’ την αρχή.

Το Σύμπαν αυτήν την περίοδο όπως κι άλλες φορές σου κάνει το δώρο να στερηθείς αυτή την άγρια ψεύτική χαρά, μιας και δεν υπάρχει πουθενά αυτή την περίοδο, πηγαίνοντας πιο βαθιά μέσα σου και συναντώντας αυτό που δεν πρόκειται να σου πάρει ποτέ κανείς, αν το κατακτήσεις, την εσωτερική σου πληρότητα και ευτυχία. Αυτήν την πληρότητα που ρέει ασταμάτητα και σε ενώνει με τους συμπαντικούς νόμους, με τον αληθινό κραδασμό της εποχής του Υδροχόου, που είναι η ενότητα, η αγάπη, η ελευθερία στη διαφορετικότητα, της προσφοράς του εσωτερικού σου μεγαλείου στο συνάνθρωπο, την προσφορά της αλήθειας σου. Που πηγάζουν από την ενέργεια που δόμησε το σύμπαν, την ενέργεια της Α-φθονίας. Α-φθονία με την κυριολεξία της έννοιας. Μόνο η αληθινή σύνδεση με την έννοια της Α-φθονίας, την πηγή της καθαρής αγάπης, που δεν έχει ούτε ένα κόκκο φθόνου, όπως «συνδέθηκε» ο Γκάντι και άλλες ισχυρά πνευματικά συνδεδεμένες οντότητες, θα φέρει τη μετάβαση από τον κόσμο της μανιακής χαράς, του φθόνου στον κόσμο της εποχής της πέμπτης διάστασης και του Υδροχόου. Στον κόσμο που αυτή η χαρά θα έχει αντικατασταθεί από την βαθιά πληρότητα της απόλαυσης του εαυτού και όχι από της αυτοεξόντωσής του.

Άλλωστε όλο το δεύτερο εξάμηνο του 2021 με τις Εκλείψεις να περνούν σταδιακά στον Άξονα Σκορπιού και Ταύρου, η έννοια της Α-φθονίας και η κατανόηση πως ό,τι πηγάζει από την καθαρή πηγή της δημιουργίας δεν τελειώνει ποτέ, θα είναι η κυρίαρχη καρμική συνειδητοποίηση ενάντια στο φόβο της απώλειας και του τέλους, που θα είναι και το αντίπαλο δέος σε αυτόν τον κύκλο καρμικής αναμέτρησης. Τελειώνει, πεθαίνει, εξαφανίζεται μόνο ό,τι δεν είναι αληθινό, όπως θα σου μάθουν πολύ καλά ο Κρόνος, ο Δίας σε έντονη όψη με τον Ουρανό και την Έκλειψη Σελήνης στον Ταύρο. Εσύ επιλέγεις αν θέλεις να συνδέεσαι και να τροφοδοτείσαι από την α-φθονία της ενέργειας του Δημιουργού σου και να θυμάσαι πως δεν είσαι ένας άνθρωπος που βιώνει μια πνευματική εμπειρία, αλλά ένα πνεύμα που βιώνει μια ανθρώπινη εμπειρία ή θέλεις να μείνεις με πείσμα προσκολλημένος επάνω στο «ψεύτικο» που τελειώνει.

Οικονομικά και επαγγελματικά

Το 2021 θα είναι μια σημαντική χρονιά ανακατατάξεων, αλλάζοντας με τον Κρόνο και τον Δία σε έντονη όψη με τον Ουρανό, τις Εκλείψεις στον άξονα Τοξότη και Διδύμων, αλλά και στον άξονα Σκορπιού και Ταύρου τελείως τους τρόπους των εργασιακών και οικονομικών όπως τους ήξερες. Το 2021 με τον Κρόνο και τον Δία στον Υδροχόο σε σύνοδο με τον Ήλιο και τον Ωροσκόπο της Ελλάδος, θα φέρει μεταμορφωτικές αλλά όχι απαραίτητα αρνητικές αλλαγές, εδραιώνοντας καινούργιους κλάδους και αλλάζοντας τρόπο σε παλαιούς. Το 2021 θα μπορούσε αν το διαχειριστείς με όλη την ενέργεια που φέρει η εποχή του Υδροχόου, να σε απελευθερώσει επαγγελματικά και οικονομικά από καταστάσεις που δεν σε εξέλισσαν, οδηγώντας σε σε επιλογές που σε εξελίσσουν, αρκεί να είσαι έτοιμος και κυρίως βαθιά συνδεδεμένος με τον εαυτό σου να πεις το μεγάλο όχι εκεί που χρειάζεται και το μεγάλο ναι εκεί που επίσης χρειάζεται. Το 2021 ένας στρεβλά τοποθετημένος κοινωνικοπολιτικά κόσμος θα καταρρεύσει, παρασέρνοντας έναν τελείως λάθος τρόπο οικονομικής διαχείρισης, δίνοντας τη θέση του σε έναν τελείως διαφορετικό τρόπο μέσα από αλλαγή συμμαχιών.

Τα ζώδια που ευνοούνται είναι τα ζώδια του Αέρα, Υδροχόοι, Δίδυμοι, Ζυγοί αλλά και οι Λέοντες όπως επίσης και οι Τοξότες και οι Κριοί αλλά και όσοι έχουν σημεία και Πλανήτες στα παραπάνω ζώδια. Το πρώτο εξάμηνο του 2021 θα έχει ισχυρές ανατροπές τόσο σε επαγγελματικά όσο και σε οικονομικά ζητήματα που θα εξαρτηθούν από το πόσο ευέλικτα και ψύχραιμα θα τις διαχειριστείς. Και πόσο θα φροντίσεις να δημιουργηθούν οι βάσεις μιας νέας επαγγελματικής και οικονομικής πραγματικότητας. Ενώ το δεύτερο εξάμηνο του 2021 θα ορίσει μεγάλες αλλαγές στην παγκόσμια διαχείριση, αλλά και τις συμμαχίες που μπορεί να δημιουργήσει θετικές προοπτικές αφαιρώντας βάρος και πίεση και οδηγώντας σε ένα παγκόσμιο οικονομικό restart, που θα στηριχθεί σε τελείως άλλες αξίες από τις προϋπάρχουσες. Γιατί μόνο έτσι θα αντέξει στους κραδασμούς της εποχής του Υδροχόου, που υλιστικές μέθοδοι θα αναθεωρηθούν σε βάθος.

Σχέσεις

Το 2021 είναι αδιαμφισβήτητα η χρονιά που πραγματεύεται με τον Κρόνο και τον Δία στο ζώδιο του Υδροχόου μια τεράστια μεταβολή, όπως θα κατάλαβες και στην εισαγωγή, στον τρόπο που σχετίζεσαι τόσο με τον εαυτό σου όσο και με τους άλλους. Όπως επίσης και στον τρόπο που σχετίζεσαι με τις εξουσίες και αυτές μαζί σου. Το πέρασμα στην καινούργια εποχή του Υδροχόου και στην πέμπτη διάσταση και όλο αυτό το μεταβατικό στάδιο έως το 2023, ξεκαθαρίζουν σε βαθύ καρμικό επίπεδο ό,τι δομήθηκε σαν σχέση είτε με τον εαυτό σου είτε με τους άλλους, επάνω στο ψέμα, την διαστρέβλωση, τον χειρισμό, τα παιχνίδια επιβολής, κυριαρχίας, την τάση να εξουσιάζεις και να εξουσιάζεσαι, το να καταναλώνεις ανθρώπους και να καταναλώνεσαι από ανθρώπους. Η εποχή του Υδροχόου ανοίγει τις πύλες σε υψηλές δονητικά έννοιες, όπως η Αλήθεια, η Ελευθερία, η Αγάπη, διαλύοντας στα εξ ων συνετέθη ό,τι θυμίζει εξάρτηση, υποταγή ό,τι δεν είναι αυθεντικό, αληθινό, ό,τι δεν σέβεται την διαφορετικότητα και δεν κατανοεί τους νόμους της ελεύθερης βούλησης. Ο πόνος και ο φόβος του τέλους των εξαρτητικών τρόπων σχέτισης θα δεις μπροστά στα μάτια σου να αντικαθίσταται από την αναγκαιότητα του Τέλους σε ό,τι είναι νοσηρό και αρνείται να εξυγιανθεί. Το Τέλος σαν συμπαντικός νόμος, σαν Φίλος σου και όχι σαν απειλή σε ό,τι σε φθείρει, σε αρρωσταίνει και δεν σε εξελίσσει θα έρθει μπροστά σου ως ευθύνη τόσο απέναντι στον εαυτό σου όσο και στους τοξικούς τρόπους σχέτισης. Άλλωστε ελευθερία που δεν ορίζεις εσύ το τέλος, δεν υπάρχει. Η εποχή του Υδροχόου έρχεται να διαλύσει οριστικά ό,τι είναι αποπλάνηση, παραπλάνηση, ψέμα, χειρισμός, ζητώντας σου να αντέξεις τις αποκαλύψεις που θα φέρει η ενέργεια της αλήθειας, να σχετιστείς καταρχήν με τον εαυτό σου, με την ζωή σου, με τον σκοπό της ζωής σου, με το σώμα σου, τα αισθήματά σου, τα συναισθήματά σου και την ύπαρξή σου με απόλυτη καθαρότητα και αλήθεια. Να επαναπροσδιορίσεις και να κατανοήσεις πως όταν η αγάπη είναι αυθεντική, πηγάζει από την αγάπη προς τον εαυτό σου χωρίς όρους και εκπέμπεται προς τους άλλους και ουδέποτε ισχύει το αντίστροφο, εκτός αν μιλάμε για εξάρτηση. Και μόνο αυτή η αυθεντική αγάπη καρμικά είναι σε θέση να σε ανυψώσει εξελικτικά, ώστε να είσαι ικανός να αντέξεις τις τεράστιες αλλαγές που έρχονται με στόχο την ουσιαστική σου πληρότητα και ευτυχία.

Κριός

Το 2021 σε βρίσκει καταρχήν απαλλαγμένο από την έντονη όψη Κρόνου – Δία – Πλούτωνα που πυρπολούσε το ζώδιό σου το μεγαλύτερο μέρος του 2020, αλλά και επιτέλους σε απαλλάσσει και από την παρουσία του Άρη στο ζώδιό σου που βρισκόταν εκεί μια ανάδρομος και μία ευθύδρομος για περίπου μισό χρόνο. Καρμικά εύχομαι αυτή η διαδικασία να σε βοήθησε να κατανοήσεις πως χρειάζεται να αφήσεις πίσω σου όλες αυτές τις μανιακές επιλογές που συνήθως ονομάζεις χαρά.  Το 2021 σου λέει πως ήρθε η ώρα καρμικά να φύγεις από τη διαρκή επιδίωξη μιας νοσηρής χαράς που αναπαράγεις με μανία μέσω «πρωταθλητισμού» κάθε είδους παιχνιδιών (μια επιβολής, μια κυριαρχίας και μία υποταγής) και να εστιάσεις να κερδίσεις τη μια πιο σοβαρή μάχη αυτή της απόκτησης της σχέσης με τον εαυτό σου. Η μεγάλη σύνοδος του Κρόνου – Δία σου δίνει μια ισχυρή ώθηση από το ξεκίνημα της χρονιάς, να επαναπροσδιορίσεις τα εσωτερικά σου αδιέξοδα με αυτονομία και αυτάρκεια απεξαρτώντας επιτέλους εσένα από τους άλλους σε κάθε τομέα της ζωής σου. Όλο το πρώτο εξάμηνο του 2021 θα σου δώσει με τη μεγάλη σύνοδο πλανητών στο ζώδιο του Υδροχόου σε έντονη όψη με τον Κυβερνήτη σου τον Άρη και τον Ουρανό στο ζώδιο του Ταύρου σημαντικές ευκαιρίες να κατανοήσεις στο ξεκίνημα της εποχής του Υδροχόου πως ήρθε η ώρα να αναθεωρήσεις τις σχέσεις σου με τη βία. Και καταρχήν τη βία που ασκείς στον ίδιο σου τον εαυτό, απαιτώντας βιασύνη σε κάθε σου δράση.

Το 2021 θα χρειαστεί για να μπορέσεις να διαχειριστείς έναν τελείως καινούργιο κόσμο που ανοίγεται μπροστά σου, να κινηθείς σε επαφή με το μέσα σου και τις αισθήσεις σου και χωρίς καμία βιασύνη, μιας και πατάς σε αχαρτογράφητα νερά, κάνοντας ησυχία και ακούγοντας την ύπαρξή σου να σου μιλάει μέσω του σώματός σου και μην υπολογίζοντας καθόλου τις φωνές που παράγει το μυαλό σου. Με λίγα λόγια το 2021 σου ζητάει καρμικά να μάθεις να αισθάνεσαι, να «μυρίζεις» καταστάσεις και διαθέσεις αποφεύγοντας παρορμητικές επιλογές δια ροπάλου. Σου ζητάει μια καινούργια διαχείριση ζωής σε κάθε τομέα της ζωής σου που δεν θα εξοφλείται από μανιακή χαρά, στα βιαστικά και στα γρήγορα, αλλά θα δημιουργεί πληρότητα και ευτυχία μέσα σου, που δεν θα μπορεί κανένας να στην πάρει γιατί θα είναι εντελώς δική σου. Θα είναι υπαρξιακή ευτυχία.

Ταύρος

Είσαι από τα ζώδια που το 2021 σου ζητούν να προβείς σε βαθιές αλλαγές με τον Κρόνο και τον Δία στο ξεκίνημα του έτους από τον Υδροχόο σε έντονη όψη με το ζώδιό σου, να σου ξεκαθαρίζουν πως το πέρασμα στην εποχή του Υδροχόου που ανοίγεται μπροστά σου, θέλει ισχυρούς επαναπροσδιορισμούς. Επαναπροσδιορισμούς με στόχο την απελευθέρωσή σου από την τάση σου να μπερδεύεις την ασφάλεια με την φυλακή και την εξάρτηση. Άλλωστε είναι εδώ και εκατοντάδες χρόνια η πρώτη φορά που η σύνοδος αυτών των δύο Πλανητών γίνεται σε ένα ζώδιο που δεν σχετίζεται καθόλου μα καθόλου με αυτό που συμβολίζει το δικό σου ζώδιο, την ύλη. Η ταύτισή σου με το έχω και κατέχω, είναι αυτή που θα μπει σε πλήρη αναθεώρηση έως ότου συνειδητοποιήσεις καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους και με τις Εκλείψεις να ξεκινούν στο ζώδιό σου, πως είσαι ένα πνεύμα που βιώνει μια ανθρώπινη εμπειρία και πως δεν πρόκειται να πάρεις τίποτα μαζί σου πέρα από αυτή την εμπειρία. Και πως η ασφάλεια είναι εσωτερική υπόθεση σε αυτήν εδώ τη διάσταση και μόνο. Δεν είναι εφικτό καρμικά να σου την παρέχει κανένας άλλος πλην της ύπαρξής σου. Ανατροπές καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους που καλό είναι να αποδεχθείς ως εξέλιξη, θα σε οδηγήσουν να στραφείς στην αληθινή αφθονία μέσα σου, με την κυριολεξία της έννοιας, συνειδητοποιώντας ότι το τέλος του φθόνου έρχεται μαζί με την αληθινή αγάπη που είναι ελευθερία και σε καμία περίπτωση από την εξάρτηση από ανθρώπους και αποκτήματα.

Δίδυμοι

Ισχυρές αντιφάσεις εμπεριέχει για εσένα το 2021 που όμως αν τις αφουγκραστείς θα κατανοήσεις πως είναι οι δύο όψεις που ορίζουν όλες τις εσωτερικές σου συγκρούσεις. Η σύνοδος του Κρόνου – Δία και μια μεγάλη σύνοδος Πλανητών στο ζώδιο του Υδροχόου στο ξεκίνημα του χρόνου, έρχονται να ορίσουν την εποχή της αλήθειας, την εποχή του Υδροχόου, από τη μία. Από την άλλη, οι Εκλείψεις στον άξονά σου, στο ζώδιό σου και στο ζώδιο του Τοξότη, δημιουργούν ένα τεράστιο χάος στο μεταβατικό στάδιο προς τη νέα εποχή, δημιουργώντας στρεβλώσεις, ψεύδη, παρασκήνιο, απάτες, παράνοια και τρέλα, καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους. Αυτό που ζητιέται από εσένα καρμικά όλη αυτή την περίοδο ώστε να μεταβείς στην εποχή του Υδροχόου ομαλά, είναι να εξυγιάνεις πλάνες, απάτες, φαντασίες και σενάρια που σε οδηγούν διαρκώς έξω από την αλήθεια, την πνευματικότητα και την πραγματικότητά σου. Όλη αυτή η περίοδος σου ζητάει να αποδυθείς ρόλους, χειριστικά παιχνίδια και να συνδεθείς με την έννοια της αλήθειας, απελευθερώνοντας τον εαυτό σου από όλη αυτή την ταλαιπωρία, ανάμεσα σε αυτό που είσαι και σε αυτό που παριστάνεις ότι είσαι. Το 2021 είναι η χρονιά που θα «αλλάξει» τη ζωή σου για πάντα, βοηθώντας σε να αφήσεις πίσω σου αυτή την μόνιμη αναζήτηση μιας μανιακής ψεύτικης χαράς, που δεν κρατάει παρά μόνο λίγα λεπτά και να κατακτήσεις τη σύνδεση με τον εαυτό σου, την αληθινή πληρότητα και ευτυχία που θα σου μείνει για πάντα. Άλλωστε ό,τι σε οδηγεί στην παλιά σου τάση προς την «φυγή» από την αλήθεια και την πραγματικότητα, φέτος δεν θα είναι εφικτό να συμβεί. Διότι όλο το σύμπαν σου ζητάει να δηλώσεις παρών.  Καν’ το και η ανταμοιβή σου θα είναι τεράστια.

Καρκίνος

Η φετινή χρονιά σε βρίσκει απαλλαγμένο από το βάρος του Κρόνου, του Δία, του Πλούτωνα απέναντί σου στον Αιγόκερω, αλλά και του Άρη από τον Κριό, αλλά και μια γενική περιρρέουσα ατμόσφαιρα βίας, με κάθε τρόπο, που υπήρχε τα προηγούμενα χρόνια στη ζωή σου. Αρκεί βέβαια και εσύ να άφησες πίσω σου ό,τι σε βαραίνει χωρίς να σε εξελίσσει, όπως την τάση σου να εξαρτάσαι και να συνεξαρτάσαι μέσα από ένα ατελείωτο παιχνίδι ενοχών. Το σύμπαν βέβαια σου έχει αφήσει τον Πλούτωνα για άλλα δύο χρόνια απέναντί σου, να τσεκάρει αν πραγματικά θεραπεύτηκες από το να θεωρείς αγάπη την εξάρτηση και την πεποίθηση πως η ευτυχία εξαρτάται από τους άλλους. Το 2021 στο ξεκίνημα της εποχής του Υδροχόου, σου ζητά να κατανοήσεις καρμικά τη διάκριση ανάμεσα στην εξάρτηση και την αγάπη, κατανοώντας πως κανένας δεν μπορεί να θέσει προτεραιότητα κανέναν άλλο στη ζωή του παρά μόνο τον εαυτό του, αλλά και πως η αγάπη είναι αυθεντική μόνο όταν πηγάζει από τον εαυτό και διαχέεται προς τους άλλους. Το αίτημα της ελευθερίας και της αλήθειας που φέρνει η εποχή του Υδροχόου είναι αυτό που χρειάζεται να βρεις μέσα σου σε έναν κόσμο που αλλάζει εντελώς επαναπροσδιορίζοντας τη θέση σου σε κάθε τομέα της ζωής σου. Απελευθερώνοντας τον εαυτό σου από ό,τι δεν εξελίσσεται άλλο γύρω σου, από αγάπη και παραχωρώντας το δικαίωμα της ελευθερίας των επιλογών και στον εαυτό σου και στους γύρω σου. Η φετινή χρονιά σου ανοίγει το δρόμο για μια τελείως άλλη ζωή πολύ πιο κοντά στον εαυτό σου και πολύ μακριά από τις παθολογίες σου.

Λέων

Το 2021 σε βάζει στο επίκεντρο μεγάλων αλλαγών με την σύνοδο Κρόνου – Δία να ξεκινούν αυτή τη χρονιά στο ζώδιο του Υδροχόου. Μια σύνοδο που έχει να συμβεί εκατοντάδες χρόνια και φέρνει το ξεκίνημα μιας νέας εποχής, μιας εποχής χωρίς πατριάρχες, κυρίαρχους, παιχνίδια επιβολής και υποταγής, μιας εποχής που η ελευθερία, η αγάπη και η αλήθεια θα κυριαρχήσουν. Μιας εποχής που αν κοιτάξεις βαθιά μέσα σου, μιλάει στο κέντρο της καρδιάς σου. Και που σου ζητά να αφήσεις πίσω σου παιχνίδια εξουσίας και δύναμης αλλά και την τάση του εγώ σου του να είσαι ο κυρίαρχος του παιχνιδιού. Το 2021 έρχεται με τη διάθεση να αλλάξει τα πάντα, θυμίζοντας σε εσένα το τέλος του παραμυθιού «Η στολή του βασιλιά», ο «βασιλιάς» είναι γυμνός αλλά και τόσο σπουδαίος. Η χρονιά αυτή είναι το ξεκίνημα μιας περιόδου βαθιάς απελευθέρωσης και η ευκολία ή η δυσκολία της θα εξαρτηθεί από την δική σου αντίσταση να αφήσεις πίσω σου οριστικά παιχνίδια εξουσίας με θύματα και θύτες, εξουσιαστές και εξουσιαζόμενους και να σχετιστείς ισότιμα και με ανοιχτή καρδιά ανακαλύπτοντας καρμικά τη δύναμη που έχει η έννοια της αγάπης, της ελευθερίας, της αλήθειας. Αυτή η μετάβαση από την ψεύτικη δύναμη του κυρίαρχου στην αληθινή δύναμη που πηγάζει από την ύπαρξή σου, είναι αυτό με το οποίο θα καταπιαστείς όλα αυτά τα χρόνια. Άλλωστε ο Ουρανός από τον Ταύρο και οι Εκλείψεις εκεί που ξεκινούν, έρχονται να σε φέρουν σε βαθιά επαφή, πως η μεγάλη δύναμη πηγάζει από αυτή την αιώνια συμπαντική αφθονία στην κυριολεξία της έννοιας, που ορίζει το τέλος του φθόνου.

Παρθένος

Το 2021 ορίζει το ξεκίνημα της εποχής του Υδροχόου, το ξεκίνημα μιας καινούργιας εποχής που σταδιακά έρχεται να βάλει τέλος σε ό,τι δεν είναι ελευθερία, αγάπη και πραγματικότητα. Το 2021 θα είναι για εσένα μια χρονιά με τις Εκλείψεις από τον άξονα Διδύμων – Τοξότη αλλά και τον Ποσειδώνα να βγάζουν στη φόρα μέσα από ανατροπές ένα απέραντο χάος πεποιθήσεων που έχει θεσμοθετηθεί με άπειρες στρεβλώσεις της αγάπης από διάφορες «δολοφονικές» πεποιθήσεις εξάρτησης και συνεξάρτησης, που ζητούν εξυγίανση και αποδιαστρέβλωση με στόχο την ελευθερία σου. Όλη αυτή η περίοδος που ξεκινά από φέτος θα σε φέρει σε επαφή με τον αληθινό κραδασμό της «Αλήθειας» βγάζοντας στη φόρα ό,τι είναι παράνοια, πλάνη, τρέλα, αποπλάνηση και βάζοντάς τα σε «κρίση», ζητώντας σου επιτέλους να αποχαιρετίσεις όλο αυτό το χάος του μυαλού σου και να εστιάσεις σε αυτό που μιλάει με αλήθεια μέσα σου, στην ύπαρξή σου. Συνειδητοποιώντας καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους πόσο η βιασύνη και το άγχος και η προσκόλλησή σου σε εθιστικές, εξαρτησιακές και συνεξαρτησιακές καταστάσεις που νόμιζες ότι «χαιρόσουν» ενώ στην πραγματικότητα μόνο σε κατανάλωναν και σε άδειαζαν. Το 2021 σου ζητάει καρμικά να αφήσεις πίσω σου όλη αυτή την ψεύτικη χαρά που με μανία προσπαθούσες να δημιουργήσεις ζητώντας απεγνωσμένα την αποδοχή των άλλων, το μπράβο, το εύγε, την έγκριση, το δίκιο που κρατούσε για τόσο λίγο και φτου κι απ’ την αρχή και να εστιάσεις στην εσωτερική σου πληρότητα και ευτυχία που εξαρτάται από τη σχέση σου με τον εαυτό σου και από κανέναν άλλο. Φέτος δημιούργησε μια αληθινή σχέση με τον εαυτό σου που δεν θα εξαρτάται από την γνώμη των άλλων και ούτε από την απόδοσή σου ως «προϊόν», αλλά που θα στηρίζεται στη σχέση σου με τις αληθινές νομοτέλειες που σε συνδέουν με τον Δημιουργό σου και την επίγνωση πως γεννήθηκες να αξίζεις όλη την αγάπη του σύμπαντος, όλη την ελευθερία, να έχεις δικό σου σκοπό ζωής και δικό σου δρόμο εξέλιξης, άσχετα με το τι θέλουν οι άλλοι. Επαναπροσδιόρισε, όταν συναντηθείς με αυτές τις νομοτέλειες, τον εαυτό σου σε ένα καινούργιο ξεκίνημα ζωής και σχέτισης.

Ζυγός

Μετά από μια δύσκολη περίοδο που διήρκησε πάνω από μια δεκαετία ισχυρών ανατροπών, πίεσης, απωλειών, το 2021 σε βρίσκει αρκετά πιο ξαλαφρωμένο οδηγώντας σε στο ξεκίνημα μιας καινούργιας ζωής. Το 2021 ξεκινά με μια σύνοδο του Κρόνου με το Δία στο φιλικό σου ζώδιο του Υδροχόου και παράλληλα σε όλο το πρώτο τρίμηνο με μια μεγάλη σύνοδο Πλανητών επίσης στο ζώδιο του Υδροχόου δίνοντάς σου όλες τις προοπτικές να δομήσεις μια νέα πραγματικότητα απαλλαγμένη από τα βάρη του παρελθόντος. Ένας ολόκληρος κόσμος που αλλάζει κινείται θετικά για εσένα ανοίγοντας μια νέα εποχή ελευθερίας, αλήθειας και αγάπης, στην καθαρότητα αυτών των εννοιών. Η φετινή χρονιά σου δίνει όλα τα εφόδια να επαναπροσδιορίσεις πως θέλεις να σχετίζεσαι αναλαμβάνοντας εσύ την ευθύνη του ποιος είσαι και πως θέλεις να αγαπιέσαι και όχι οι άλλοι. Το 2021 θα φέρει πολλές αλλαγές στον τομέα των σχέσεων για εσένα ανοίγοντας τελείως καινούργιες προοπτικές και φέρνοντας νέες σχέσεις πολύ κοντά στις ανάγκες σου, πολύ κοντά σε αυτό που σε εξελίσσει και σε ελευθερώνει. Σχέσεις που θα εμπεριέχουν αλήθεια, αυθεντικότητα, καθαρότητα και βαθιά σύνδεση. Εσύ χρειάζεται να είσαι σταθερά συνδεδεμένος μετά από τόσα χρόνια ισχυρών καρμικών μαθημάτων με το ό,τι δεν είναι νομοτελειακά «καθαρό» χρειάζεται απλώς να το αποχαιρετάς, ώστε να γίνεται άμεσα χώρος για καινούργιες ουσιαστικές επιλογές σε κάθε τομέα της ζωής σου. Οι προοπτικές που ανοίγονται μπροστά σου είναι παραπάνω θετικές, αρκεί καρμικά να έχεις συνειδητοποιήσει πως η απώλεια είναι φίλη σου και δεν χρειάζεται να φοβάσαι μη χάσεις ό,τι δεν σε εκπληρώνει ουσιαστικά και να το χαιρετάς από αγάπη, επιτόπου. Η φετινή χρονιά έρχεται να σου ενισχύσει την πίστη πως η βία δεν επιφέρει εξέλιξη, ούτε και η ανοχή. Αντιθέτως κλείνουν την αφθονία του σύμπαντος. Σύνδεσε λοιπόν τον εαυτό σου με την αληθινή πηγή της αφθονίας και της αληθινής εξέλιξης που δεν εμπεριέχει ούτε ένα κόκκο φθόνου, αλλά εκπορεύεται από τον αληθινό κραδασμό της αληθινής αγάπης.

Σκορπιός

Η αλήθεια είναι πως το 2021 θα βρεθείς αρκετές φορές στο επίκεντρο σημαντικών Πλανητικών σχέσεων με στόχο να φύγεις μακριά από ό,τι φθονερό, νεκρό και πεθαμένο αναμασάς και δηλητηριάζεσαι, αυτοτιμωρώντας τον εαυτό σου και δημιουργώντας άπειρες ενοχές. Η σύνοδος του Κρόνου – Δία που ξεκινά αυτή η χρονιά και η επιρροή της θα κρατήσει για μεγάλο χρονικό διάστημα, αλλά και οι Εκλείψεις που ξεκινούν στον άξονά σου και ο Ουρανός απέναντί σου, δημιουργούν ισχυρές αποκαλύψεις και ανατροπές, εκεί που έχεις τις βαθιές σου στρεβλώσεις και έχεις μπερδέψει την εξάρτηση με την αγάπη, τη βία και την επιβολή με την δύναμη, τον φόβο με την ασφάλεια και την τρομοκρατία με τη δύναμη και την κυριαρχία. Ένας κόσμος τελειώνει και ένας καινούργιος ξεκινά, αυτός της εποχής του Υδροχόου, με σκοπό να σε οδηγήσει σε άλλα επίπεδα ελευθερίας, αλήθειας και αγάπης που πραγματικά η ποιότητα του ζωδίου σου μπορεί να αγγίξει. Να μεταμορφωθείς από ερπετό στην ανώτατη οκτάβα του ζωδίου σου που είναι ο λευκός αετός. Να επαναπροσδιοριστείς και να συνδεθείς με τον κραδασμό της αλήθειας, της ελευθερίας και της αγάπης φτύνοντας από μέσα σου όλο το δηλητήριο που παρήγαγαν οι πληγές και τα τραύματά σου, διαστρεβλώνοντας απόλυτα τις έννοιες αυτές. Ώστε να συνδεθείς με τις αληθινές συμπαντικές νομοτέλειες, θεραπεύοντας κάθε μορφή εξάρτησης και συνεξάρτησης και συνειδητοποιώντας πως είσαι μια ύπαρξη ελεύθερη, αυτόνομη και αυτάρκης. Γύρισε την προσοχή σου από το να εξουσιάζεις και να εξουσιάζεσαι αποζητώντας την ασφάλεια σε αυτό που δεν πρόκειται να πάρεις μαζί σου στο τέλος, σε αυτό που πραγματικά θα πάρεις μαζί σου, την εσωτερική σου πληρότητα και ευτυχία. Στην αληθινή α-φθονία που πηγάζει από μέσα σου και από την σύνδεσή σου με τον αληθινό κόσμο των εννοιών και του Δημιουργού σου, που ρέει ασταμάτητα χωρίς ίχνος φθόνου και πηγάζει από την αληθινή ενέργεια του κραδασμού της αγάπης. Κι αν τα χρόνια που έρχονται είναι δύσκολα ή εύκολα για εσένα αυτό εξαρτάται μόνο από το πόση αντίσταση εσύ θα βάλεις προς αυτήν σου τη μετάλλαξη.

Τοξότης

Η φετινή χρονιά σου ζητάει να κινηθείς προς το βάθος του εαυτού σου, αποχαιρετώντας αυτήν την τάση φυγής σου προς την επίτευξη μιας μανιακής και άρρωστης χαράς που δεν κρατάει παρά ελάχιστα, αναζητώντας την πληρότητα και την ευτυχία που πηγάζουν από το βάθος του εαυτού σου. Το 2021 με τις Εκλείψεις στον άξονά σου, στο ζώδιό σου και στο απέναντί σου ζώδιο των Διδύμων, αλλά και η σύνοδος του Κυβερνήτη σου του Δία με τον Κρόνο, που ορίζουν το ξεκίνημα της εποχής του Υδροχόου, μπλοκάρουν τα εξωτερικά ταξίδια με στόχο να σε οδηγήσουν στα μεγάλα εσωτερικά ταξίδια. Αυτή η χαρά που χρόνια είχες μάθει να αναλώνεσαι σχεδόν εθιστικά, δεν υπάρχει πια στον έξω κόσμο κι αυτό μπορείς να το δεχθείς ως μια ευλογία εξέλιξης για εσένα, ώστε να πάψεις να καταναλώνεις και να καταναλώνεσαι σε διαφυγές που δεν σου αφήνουν τίποτα ουσιαστικό και μόνο σε αδειάζουν. Εστίασε στην ανώτερη κλίμακα της εξέλιξης του ζωδίου σου, σε αυτή της επίγνωσης των εννοιών και στη σύνδεση με τον μεγάλο δάσκαλο που βρίσκεται μέσα σου. Το 2021 έρχεται να σου αλλάξει επίπεδα εξέλιξης και κατανόησης σε έναν κόσμο που αλλάζει και να σε συνδέσει με πηγές πληρότητας, απόλαυσης και αφθονίας που δεν εξαρτώνται από καμία κοινωνική κατάσταση, αλλά και από κανέναν άλλο. Κινήσου από το ψεύτικο, από τη στρέβλωση, από το ψέμα που βγάζουν στη φόρα οι Εκλείψεις στον άξονά σου σε όψη με τον Ποσειδώνα, στο αληθινό, στο υγιές, σε αυτό που σε θεραπεύει, σε εξελίσσει, σε πληρεί και σε οδηγεί στην πραγματική δόνηση της α-φθονίας, στην αληθινή πηγή του σύμπαντος, που αναδημιουργεί όλο τον κόσμο γύρω σου χωρίς ίχνος φθόνου, αλλά με άπειρη αγάπη. Και επαναπροσδιόρισε κάθε τομέα της ζωής σου σε αυτόν τον κραδασμό.

Αιγόκερως

Το 2021 ο Κρόνος και ο Δίας αποχαιρετούν το ζώδιό σου οριστικά και όλες τις άπειρες δυσκολίες που δημιουργήθηκαν με τη σύνοδο Κρόνου – Δία – Πλούτωνα  εκεί. Η φετινή χρονιά που ξεκινά με μια ιστορική σύνοδο του Κυβερνήτη σου του Κρόνου με το Δία στο ζώδιο του Υδροχόου που έχει να συμβεί εκατοντάδες χρόνια, έρχεται να αλλάξει αυτό που συμβολίζει το ζώδιό σου, τις κοινωνικές εξουσίες, αλλά και εσένα. Στην πραγματικότητα έρχεται να σε ελευθερώσει από βαθιές πληγές και τραύματα, αρκεί να είσαι διατεθειμένος να αφήσεις πίσω σου παιχνίδια επιβολής, υποταγής, αντίδρασης, τρόμου, οργής και βίας που εδρεύουν στο νου σου σαν πεποιθήσεις και σε απομυζούν. Αποχαιρέτα οριστικά τον ρόλο του «Πατριάρχη» που εξουσιάζει τους πάντες από το φόβο μην τυχόν και εξουσιαστεί, αφήνοντας τις δονήσεις της αλήθειας, της αγάπης, της ελευθερίας, να σε απελευθερώσουν από ό,τι κουβαλάς μέσα σου σαν εξάρτηση και συνεξάρτηση. Αποχαιρέτα αυτή την μανιακή χαρά του να γίνεσαι αρεστός στους άλλους και να εισπράττεις τα μπράβο τους σαν ναρκωτικό, διαλύοντας τον εαυτό σου για να το πάρεις. Κατανόησε πως είσαι άνθρωπος και όχι προϊόν προς επίδειξη και κατανάλωση και γίνε εσύ ο καλός γονιός, η καλή «μαμά», ο καλός «μπαμπάς» που σε αγαπάει χωρίς όρους ακόμη κι όταν είσαι ευάλωτος και δεν δημιουργείς επιτεύγματα για να «περηφανευθεί». Αυτή η χρονιά είναι η ευκαιρία σου να αφήσεις πίσω σου αυτόν τον ψεύτικο κόσμο και να συνδεθείς με τον αληθινό κόσμο των νομοτελειών του Δημιουργού σου, που σε αποδέχεται και σε αγκαλιάζει και σου θυμίζει ότι αξίζεις όλη την αγάπη του σύμπαντος κι όταν δεν μπορείς, όλη την ελευθερία του σύμπαντος ακόμη κι όταν εγκλωβίζεσαι στις πεποιθήσεις σου. Έτσι θα κατακτήσεις βαθιά εσωτερική πληρότητα που δεν πρόκειται να στην πάρει ποτέ κανένας.

Υδροχόος

Το 2021 αδιαμφισβήτητα είναι η χρονιά που κινείται στους κραδασμούς του ζωδίου σου, ξεκινώντας με την ιστορική σύνοδο του Κρόνου με τον Δία στο ζώδιό σου, που έχει να συμβεί εδώ και εκατοντάδες χρόνια και κηρύσσει επίσημα την εποχή του Υδροχόου. Μιας εποχής που έρχεται να αλλάξει δονητικά όλη την ενέργεια του κόσμου, οδηγώντας τον στο «άνοιγμα» προς την πέμπτη διάσταση, αλλάζοντας όλες τις εξουσιαστικές πατριαρχικές δομές και την πεποίθηση της κυριαρχίας του ενός επάνω στους άλλους. Από το 2021 έως το 2023 που θεωρείται μια εποχή μετάβασης όπου τότε θα πραγματοποιηθεί και η είσοδος του Πλούτωνα στο ζώδιό σου, ένα τεράστιο συνονθύλευμα απάτης, ψέματος, τρέλας και παράνοιας με τις Εκλείψεις στο ζώδιο του Τοξότη και των Διδύμων σε όψη με τον Ποσειδώνα, θα αναμετρηθεί για πρώτη φορά με τους αληθινούς κραδασμούς της έννοιας της αλήθειας, της ελευθερίας και της αγάπης με απώτερο συμπαντικό και καρμικό στόχο την εκκαθάριση και την εξυγίανσή τους. Κάπως έτσι θα κινηθούν και τα πράγματα μέσα σου ζητώντας σου να αποδιαστρεβλώσεις τις δικές σου πλάνες εκθέτοντάς τες στην ενέργεια της αλήθειας και της αγάπης και απελευθερώνοντάς σε από αυτές. Όπως καταλαβαίνεις η ώρα του να αποδείξεις ότι μπορείς να φέρεις την ανώτερη ποιότητα του ζωδίου σου, είναι τώρα. Άλλαξε ό,τι δεν είναι αυθεντικό, ουσιαστικό και δεν συνδέεται με την αλήθεια της ύπαρξής σου και των νομοτελειών σε κάθε τομέα της ζωής σου. Οι Εκλείψεις που περνούν και επηρεάζουν όλο το δεύτερο εξάμηνο του έτους στον Άξονα Σκορπιού και Ταύρου, σου ζητούν να συνδεθείς υπαρξιακά με την αληθινή έννοια της αφθονίας που πηγάζει από το κέντρο της δημιουργίας σου και ρέει προς κάθε κατεύθυνση μόνο όταν δεν υπάρχει φθόνος, εκπληρώνοντας την ολοκλήρωσή σου σε άλλα επίπεδα πληρότητας και ευτυχίας που όταν ο καθένας αναλάβει την ευθύνη να τα εκπέμψει, τότε πραγματικά θα βρίσκεσαι στην εποχή του Υδροχόου. Τότε τα αντίθετα μέσα σου και γύρω σου θα βρίσκονται σε ενότητα.

Ιχθύες

Το 2021 είναι πραγματικά μια χρονιά τεράστιων αντιθέσεων για το ζώδιό σου. Οι Εκλείψεις στον Άξονα Τοξότη και Διδύμων σε έντονη όψη με τον Κυβερνήτη σου τον Ποσειδώνα και η σύνοδος του Κρόνου με τον Δία αλλά και μια πολυαστρία στο γειτονικό σου ζώδιο του Υδροχόου συγκρούονται επάνω σε έννοιες του άξονά σου. Ένας ορυμαγδός από διαστρεβλώσεις, ψέματα, τρέλα, παράνοια που γεννάει η εξάρτηση και η συνεξάρτηση θα συγκρουστούν με τους κραδασμούς που φέρνει το ξεκίνημα της εποχής του Υδροχόου και με έννοιες και δονήσεις πανίσχυρες, όπως αυτές της αλήθειας, της αγάπης και της ελευθερίας. Σαφέστατα καρμικά ο στόχος σε παγκόσμια κλίμακα είναι η εξυγίανση μέσα από αποκαλύψεις και ανατροπές. Το 2021 για εσένα είναι μια χρονιά που κινείται ακριβώς σε αυτήν την κατάσταση καρμικά και που αν το επιτρέψεις έρχεται να σε ελευθερώσει από το μαρτύριο των ενοχών που πηγάζουν από δικά σου παιδικά ναρκισσιστικά τραύματα και προσκολλήσεις, στο ό,τι έχεις τη δύναμη να κάνεις τους άλλους ευτυχισμένους ή ακόμη χειρότερα στο ό,τι ευθύνεσαι για το καλό τους ή το κακό τους. Η φετινή χρονιά σου ζητάει να συνδεθείς με τις αληθινές νομοτέλειες και τους καθαρούς συμπαντικούς νόμους, όπως αυτός της ελεύθερης βούλησης, συνειδητοποιώντας βαθιά μέσα σου, πως κανένας δεν είναι σε θέση να φέρει υπαρξιακά την ευθύνη του άλλου. Και πως κάθε ύπαρξη γεννιέται με ελεύθερη βούληση και την απόλυτη ευθύνη για την εξέλιξή της. Και πως όσο εσύ πιστεύεις πως μπορείς να χρεωθείς τις ευθύνες των άλλων, συγκρούεσαι μοιραία με τις νομοτέλειες και την αλήθεια τους.
Και αυτή η σύγκρουση γίνεται επάνω στο σώμα σου. Η φετινή χρονιά με τη σύντομη είσοδο του Δία στο ζώδιό σου, έρχεται να σε βοηθήσει να θεραπεύσεις όλες αυτές τις πεποιθήσεις εξάρτησης και συνεξάρτησης, αφήνοντας πίσω σου το ρόλο του Σωτήρα και συνειδητοποιώντας πως συμπαντικά η προτεραιότητα της ευτυχίας σου εστιάζεται σε έναν άνθρωπο, σε εσένα. Όλες οι υπόλοιπες αρμοδιότητες που αναλαμβάνεις είναι παραβιάσεις και τις κοστολογείσαι αρνητικά.