Ετήσιο Ωροσκόπιο

Το άρθρο αυτό αναφέρεται στα καρμικά ζητήματα που το κάθε ζώδιο έχει να ανταπεξέλθει στην πορεία της εξέλιξής του. Τα μαθήματα που έχει να δώσει και να πάρει, ώστε να απεγκλωβιστεί από αρνητικές καρμικές καταστάσεις, περνώντας και κατακτώντας πεδία ελευθερίας που δεν υπόκεινται στην ανελευθερία της επιβολής του κάρματος. Το άρθρο αυτό απευθύνεται προς την «ελεύθερη βούληση» και την «ύπαρξη» του καθενός προσδιορίζοντας τα καρμικά μαθήματα, και εστιάζει στη λογική του νόμου του κάρματος, στην αιτία και όχι στο αποτέλεσμα. Με βαθιά πίστη ότι όσο δεν αντιμετωπίζονται οι αιτίες, το αποτέλεσμα θα εξακολουθεί να είναι το ίδιο, αλλάζοντας απλά τόπους, ονόματα, περιβάλλοντα, αλλά σε καμία περίπτωση συμπεριφορές, σας εύχομαι μια καλή και δημιουργική χρονιά, με την υπενθύμιση ότι είμαστε υπάρξεις που φιλοξενούμαστε σε ένα σώμα – όχημα με στόχο να εξελιχθούμε και να μάθουμε να διαχειριζόμαστε τις αιτίες και τα αποτελέσματα και την επίγνωση πως δεν θα πάρουμε τίποτα μαζί μας από αυτόν τον κόσμο παρά μόνο την εμπειρία. Με την πίστη ότι δεν είμαστε άνθρωποι που βιώνουμε μια πνευματική εμπειρία, αλλά πνεύματα που βιώνουμε μια ανθρώπινη εμπειρία. Περισσότερες πληροφορίες στο άρθρο «Καρμική Αστρολογία».

Τα σημαντικά αστρολογικά γεγονότα αυτού του έτους

*Ανάδρομη Αφροδίτη στον Αιγόκερω ως και τις 4 Φεβρουαρίου 2022
*Είσοδος του Δία στους Ιχθύες ως τις 11 Μαΐου 2022
*Ερμής σε φαινομενικά ανάδρομη πορεία στον Υδροχόο και τον Αιγόκερω ως και τις 4 Φεβρουαρίου 2022.
*Έκλειψη Ηλίου στις 30 Απριλίου στον Ταύρο
*Ερμής σε φαινομενικά ανάδρομη πορεία στους Διδύμους και τον Ταύρο
*Έκλειψη Σελήνης στις 16 Μαΐου στον Σκορπιό στην 25η μοίρα.
*Είσοδος του Δία στον Κριό στις 11 Μαΐου 2022 ως τις 28 Οκτωβρίου.
*Ερμής σε φαινομενικά ανάδρομη πορεία στις 10 Σεπτεμβρίου ως τις 2 Οκτωβρίου στον Ζυγό και την Παρθένο.
*Έκλειψη Ηλίου στις 28 Οκτωβρίου στην 2η μοίρα του Σκορπιού.
*Έκλειψη Σελήνης στις 8 Νοεμβρίου στην 16η μοίρα του Ταύρου.

Αντιμετωπίζοντας την αιτία του Κάρματος

Το 2022 ξεκινά επιφορτισμένο με την ένταση που δημιούργησε η τελευταία Έκλειψη στον άξονα Διδύμων-Τοξότη σε έντονη όψη με τον Πλανήτη του Χάους τον Ποσειδώνα, ενεργοποιώντας θέματα που αφορούν την ψυχική και σωματική υγεία τον περιορισμό της κίνησης και της δράσης (τουλάχιστον εξωτερικά) την επικοινωνία, την εγκυρότητα των πληροφοριών, το κατά πόσο σχετιζόμαστε σαν άνθρωποι ή επιλέγουμε την μοναξιά και το «φαίνεσθαι», αλλά και θέματα που αφορούν το εξωτερικό, νομικές διαδικασίες, τα ΜΜΕ, την τάση να «ξεγελάμε» τον εαυτό μας με επίπλαστες παροχές αλλά και με την συνειδητοποίηση των ελλείψεων και των δυσκολιών μας σχετικά με τις δεξιότητές μας για σχέτιση, οικειότητα, εγγύτητα και αγάπη. Η έναρξη της χρονιάς βρίσκει τους περισσότερους από εμάς με εξαιρετικά κουρασμένο νευρικό σύστημα και πολλά σημαντικά ερωτηματικά σε σχέση με ζητήματα που αφορούν την ψυχική και σωματική μας υγεία, την Ελευθερία την Ασφάλεια αλλά και την επιβίωση. Το 2022 θα θέσει πολύ σοβαρά ζητήματα αναθεώρησης σε ζητήματα οικονομικών κα εργασίας, αλλά και του πλαισίου των όρων και του τρόπου που αυτά προσφέρονται ή επιδιώκονται. Με την είσοδο του Δία στο ζώδιο των Ιχθύων, η χρονιά θα μας φέρει πολύ συχνά αντιμέτωπους με τη φθορά που προκαλούμε στον εαυτό μας μέσω του στρες και της συναισθηματικής και ψυχικής καταπίεσης που μας ασκείται μαζικά αλλά και ατομικά.
Τέσσερις εκλείψεις, όλες στον άξονα Ταύρου-Σκορπιού, εντείνουν την παραπάνω κατάσταση, και κυρίως την τεράστια εκροή ενέργειας λόγω του τρόμου και της οργής μέσα από την υλική και συναισθηματική ανασφάλεια που βρίσκεται παντού. Μας δείχνουν πως οι κοινωνίες που έχουμε φτιάξει αλλά και οι σχέσεις που διαπροσωπικά έχουμε δημιουργήσει μέσα σε αυτές δεν έχουν καμία σχέση με την κάλυψη των πραγματικών αναγκών του ανθρώπου, αλλά με «χίμαιρες», εξαπατητικούς και δόλιους μηχανισμούς που μοιραία στρέφονται πλέον ενάντια στον άνθρωπο. Είναι πλέον κατανοητό από όλους πως ο κόσμος που έχουμε δομήσει δεν έχει καμία δυνατότητα να πάει παρακάτω έως έχει, γιατί πολύ απλά έχει φτιαχτεί πάνω σε τεράστια άλυτα «πένθη». Όλη η ανθρωπότητα αιώνες τώρα πενθεί την απώλεια της Αγάπης, της Αλήθειας και της Ελεύθερης Βούλησης, είτε τον ξέρει, είτε όχι. Κυρίως γιατί ανταγωνίζονται την φθαρτότητα και την θνητότητα του ανθρώπου, διαμορφώνοντας τα ως απειλές και όχι ως μέρος της διαδικασίας της Φύσης. Όλη αυτή η «αντίσταση» της διαπαιδαγώγησης των κοινωνιών στην συμφιλίωση με την φθορά και τον Θάνατο και την «ματαίωση» έρχεται να ανατραπεί συθέμελα αυτή την χρονιά με τις εκλείψεις στον άξονα Ταύρου-Σκορπιού, αλλά και τον Ουρανό στον Ταύρο σε έντονη όψη με τον Κρόνο στον Υδροχόο, να τονίζουν πως Ασφάλεια που δεν παρέχει Ελευθερία, δεν είναι Ασφάλεια, όπως και Ελευθερία που δεν παρέχει Ασφάλεια, δεν είναι Ελευθερία. Οι προσωπικές σχέσεις που δομήθηκαν έτσι θα δοκιμαστούν, διότι δεν συμβάλλουν καθόλου στην ανατροφοδοσία του ανθρώπου με αγάπη, ενώ η μοναξιά, ο ανταγωνισμός και η κατάκτηση μιας «ξεχωριστής» θέσης στο κοινωνικό σύνολο, χωρίς καθόλου αυτή να περιέχει την απαραίτητη ουσιαστική υποδομή, οδήγησαν τον άνθρωπο και τις κοινωνίες του στην συναισθηματική απομόνωση και στη βία.
Το πέρασμα του Δία στους Ιχθύες σε σύνοδο με τον Ποσειδώνα μπορεί, αν το θελήσετε, να κάνει την φετινή χρονιά την στιγμή της «Θεραπείας» σε κάθε τομέα. Ο Ουρανός στον Ταύρο και ο Κρόνος στον Υδροχόο σε δύσκολες όψεις με τις Εκλείψεις αυτής της χρονιάς έρχονται να θέσουν σημαντικά ερωτήματα που εγείρουν την αναγκαιότητα επίλυσης και ουσιαστικής θεραπείας για όλα τα άλυτα πένθη που θα επιφέρουν ισχυρές δομικές αλλαγές πάνω στο τρίπτυχο Αλήθεια-Ελευθερία-Αγάπη, αλλά και στον μύθο του ξεπουλήματος της Ελευθερίας για την «ασφάλεια». Καταφέραμε να εξελιχθούμε και να «θεραπευτούμε» πραγματικά; Τι εξέλιξη είναι αυτή, όταν δεν περιέχει Αλήθεια, Ελευθερία και Αγάπη προς τον άνθρωπο; Πώς μπορεί ο άνθρωπος να είναι ευτυχισμένος καταναλώνοντας και φθείροντας τον εαυτό του σε απάνθρωπα περιβάλλοντα και συνθήκες, φορτισμένος όχι με την ανάγκη της δημιουργικότητας, αλλά την χωριστότητα και την άνοδο μέσω της «εξόντωσης» του άλλου; Μπορούμε να ΖΗΣΟΥΜΕ χωρίς αγάπη; Πώς θα μάθουμε να αγαπάμε τον εαυτό μας; Πως θα μάθουμε να αγαπιόμαστε και να αγαπάμε τους άλλους; Βιώνουμε τη ζωή και τα συναισθήματα μας ή απλά τη διεκπεραιώνουμε; Η παραμονή του Ποσειδώνα στους Ιχθύες σε όψη με τον Δία θα μας φέρουν όλους αντιμέτωπους με την αναγκαιότητα να μάθουμε την Αλήθεια για το τι είναι Αγάπη και αυτό που λέγεται αγάπη, εντελώς διαστρεβλωμένα και είναι εξάρτηση κάθε είδους. Η ανθρωπότητα γέμισε τεχνολογικά επιτεύγματα, αλλά τον ίδιο τον άνθρωπο τον καταδίκασε και τον υποβίβασε στο να μείνει «μικρός» συναισθηματικά ανώριμος, εξαρτημένος και ανίκανος για να πραγματώσει την ανάγκη του για εσωτερική εξέλιξη, πληρότητα, ασφάλεια, συντροφικότητα και Αγάπη. Του πρότεινε μια ζωή τελείως έξω από τις πραγματικές, ουσιαστικές, αρχέγονες ανάγκες του, έξω από την «φύση», οδηγώντας τον από τον πόνο στον πόνο.
Το 2022 έρχεται να μας θυμίσει με το Δια στον Κριό, όλο το καλοκαίρι και το φθινόπωρο πως η αγάπη είναι αυθεντική μόνο όταν πηγάζει από την αγάπη προς τον εαυτό μας και διαχέεται προς του άλλους, και σε καμία περίπτωση το αντίθετο. Δεν μπορούμε να αγαπήσουμε κανέναν και να δομήσουμε στην πραγματικότητα τίποτα που θα έχει διάρκεια, όταν αυτό που μας κινεί δεν είναι η αυθεντική αγάπη προς την Ύπαρξη, το «Αθάνατο» κομμάτι του θνητού ανθρώπου. Για άλλη μια φορά βρισκόμαστε μπροστά σε μια πραγματικότητα υψηλής τεχνολογικής ανάπτυξης των κοινωνιών μας, αλλά η θέση της «ύπαρξης» σε αυτές τις κοινωνίες εξακολουθεί να αντιμετωπίζεται με την ίδια βαναυσότητα, σκληρότητα, βία και απαξίωση. Μόνο που αυτή τη φορά δεν ομολογείται τόσο ξεκάθαρα η πρόθεση αυτή. Αυτή την χρονιά θα χρειαστεί να αναθεωρήσουμε το αν οι κοινωνίες που έχουμε δομήσει είναι υπέρ της ύπαρξης του ανθρώπου ή εναντίον αυτής. Αυτό το ερώτημα θα μας απασχολήσει όλους. Ο άνθρωπος στο σύνολο του είναι σημαντικό να κατανοήσει ότι υπάγεται σε πανάρχαιους συμπαντικούς νόμους που εκατομμύρια χρόνια τώρα κρατούν σε αρμονία και ισορροπία όλη την συμπαντική δημιουργία, και οι οποίοι δεν επιδέχονται καμία «λαμογιά», παραβατικότητα και κατάχρηση ιεραρχίας, γιατί τα αποτελέσματα είναι αυτά που όλοι βιώνουμε. Η αλαζονεία του ανθρώπου και η τάση του να πολεμά αντί να εξελίσσει τον εαυτό του, να αλλοιώνει ό,τι είναι φύση και ζωή, οδηγεί για μια ακόμα φορά τα πράγματα στο χείλος της καταστροφής και καταδεικνύει σαφέστατα την πανάρχαια σύγκρουση της ζωής με τον θάνατο. Αυτό είναι και το ισχυρό υπαρξιακό θέμα που παρά την τεράστια τεχνολογική ανάπτυξη δεν «φωτίστηκε» ποτέ. Η άρνηση του ανθρώπου να δεχτεί την ζωή και τον θάνατο σαν μέρος της συμπαντικής διαδικασίας και η σύγκρουση του με τον θνητό εαυτό του, οδήγησε τις κοινωνίες που δημιούργησε σε ατελείωτα αδιέξοδα διότι «ξέχασε» ότι είναι θνητός άνθρωπος που εμπεριέχει μια Αθάνατη Ύπαρξη, στρεβλωνοντας κατά το δοκούν της «πατριαρχίας» την Αλήθεια, προσπαθώντας να γίνει Αθάνατος άνθρωπος και μέσα του μια «νεκρωμένη» Ύπαρξη. Το πένθος της απώλειας της σύνδεσης με την Αθανασία της Ύπαρξης, η ψευδής αίσθηση αθανασίας που προβάλουν οι πατριαρχικές κοινωνίες και η συσσώρευση δύναμης και πλούτου με κάθε θεμιτό και αθέμιτο μέσο, με στόχο την «λήθη» του Θανάτου, άφησαν τον άνθρωπο τρομαγμένο και άγριο, εσωτερικά «κενό» και ανίκανο να ζήσει όση Ζωή του Δόθηκε. Απώλεσε την σύνδεση με το μέσα «Φως» και από τότε πενθεί στην στρέβλωση του σκοταδιού.
Αυτή η χρονιά θέτει ως προτεραιότητα και αναγκαιότητα τη συνειδητοποίηση της θνητότητας μας αλλά και της Αθανασίας, εκεί που αυτές είναι. Μόνο όποιος «γνωρίζει» ότι είναι θνητός μπορεί να σεβαστεί την αξία του «μαθήματος» της ζωής, να την αξιοποιήσει σαν κομμάτι του παζλ της Αθανασίας του και όχι να την ευτελίσει. Μόνο όποιος έχει επίγνωση της θνητότητας και της φθαρτότητας του και έχει αγαπήσει και αποδεχτεί τον εαυτό του ως θνητό, ατελή, ανεπαρκή και έχει αγαπήσει τη ζωή μέσα του και γύρω του για όσο του δίνεται, μπορεί να δημιουργήσει ένα κόσμο με σεβασμό και αγάπη στην πραγματική υπόσταση του ανθρώπου. Μόνο όποιος έχει σκύψει τόσο βαθιά στον εαυτό του, ώστε να γνωρίσει τον παλμό και τα μύχια της ψυχής του, είναι σε θέση να γνωρίζει πως ένα μέρος της υπόστασής του είναι αθάνατο και μόνο αυτός έχει απαντήσει μέσω της ψυχής του στο Υπαρξιακό ζήτημα που ταλανίζει χιλιετηρίδες τώρα την ανθρωπότητα: Το θέμα του τέλους των πραγμάτων και του «θανάτου» ως μια ακόμα αλλαγή του οχήματος της Ύπαρξης τον «άνθρωπο» με στόχο την ολοκλήρωση των μαθημάτων και την ολοκλήρωση.
Είναι σημαντικό να συνειδητοποιήσουμε ότι η ψεύτικη απόκτηση της αθανασίας μέσω μιας επίπλαστης αφύσικης δύναμης δεν προάγει την ζωή, αλλά τον θάνατο. Επίσης, ο Δίας σε όψη με τον Ποσειδώνα στο ζώδιο των Ιχθύων έρχονται να μας μάθουν πως ο άνθρωπος δεν πεθαίνει μόνο βιολογικά, πεθαίνει και όταν του σκοτώσουν τα όνειρα του ή ακόμα χειρότερα την καρδιά του. Και πραγματικά όνειρα έχει την δυνατότητα να δημιουργεί ο άνθρωπος μόνο όταν είναι σε επαφή με την καρδιά και την ύπαρξη του. Το να σεβαστούμε τη ζωή, τους πανάρχαιους συμπαντικούς νόμους και την ύπαρξη και να τα υπηρετήσουμε με ταπεινότητα, αλήθεια, αγάπη και ελευθερία, είναι το κύριο αίτημα του 2022 προς την ανθρωπότητα και τον καθένα από εμάς ξεχωριστά. Διότι η αγάπη είναι ελευθερία και η ελευθερία είναι αγάπη, που για να υπάρξουν τροφοδοτούνται από την Αλήθεια και οι δυο. Το να διαχωρίσουμε τον άνθρωπο από τα «αξεσουάρ» του, είναι η απαραίτητη διαδικασία της «διάκρισης» που θέτει ως αναγκαιότητα η παρουσία του Ουρανού στον Ταύρο και του Κρόνου στον Υδροχόο σε όψεις με τις Εκλείψεις στον ίδιο άξονα. Η ταύτιση της Αξίας του Ανθρώπου με τα αποκτήματά του και η υποδούλωση του σε αυτά που ουσιαστικά φτιάχτηκαν για να τον υπηρετούν, όπως τα χρήματα και οι υλικές παροχές και η τάση του για ιδιοκτησιακές σχέσεις, είναι και η αιτία που διαστρέβλωσε και αποξένωσε τον άνθρωπο από τον εαυτό του.
Ο Ουρανός στον Ταύρο έρχεται να μας θυμίσει πως αξίζουμε όλη την άνεση, την απόλαυση και την χαρά, αρκεί να συνειδητοποιήσουμε πως η ικανότητα του ανθρώπου να χαίρεται τη ζωή του δεν εξαρτάται κυρίως από τα εξωτερικά αντικείμενα, αλλά από την ικανότητα του ίδιου του ανθρώπου να είναι σε θέση να βιώνει τη ζωή σαν δώρο και να την απολαμβάνει σε αληθινές και αυθεντικές σχέσεις με τους ομοίους του. Η αξία μιας αγκαλιάς, ενός χαδιού, μιας ουσιαστικής επαφής και της αγάπης, είναι πραγματικά ανεκτίμητη και παράλληλα τζάμπα και αδύνατον να κοστολογηθούν με χρήματα.

Οικονομικά και επαγγελματικά

Συγκρούσεις που αφορούν στην ποιότητα των εργασιακών σχέσεων και στην αμοιβή της προσφοράς εργασίας, στρεβλώσεις, εξαπατήσεις, εντάσεις και ανατροπές δεν θα λείψουν στον τομέα της εργασίας για το 2022. Καινούριοι τομείς θα δημιουργηθούν ενώ παλαιότεροι θα αναθεωρηθούν ή και θα καταρρεύσουν. Σοβαρά ζητήματα θα τεθούν στον τομέα του τουρισμού, του real estate, της ενέργειας, της γεωργίας, των πλουτοπαραγωγικών δυνάμεων, της ενέργειας και των καυσίμων καθώς και των επαγγελμάτων που ασχολούνται με τη σίτιση και τη διατροφή. Το 2022 έρχεται να θέσει την ανάγκη σημαντικών ξεκαθαρισμάτων σε ζητήματα συνεργασιών και συνεταιρισμών, εφιστώντας την προσοχή στη διαχείριση ζητημάτων που προκύπτουν με νέες συνεργασίες αλλά και παλαιότερες, κυρίως όσον αφορά την αναθεώρηση συνεργατικών σχέσεων.
Το 2022 θα υπάρξουν σημαντικές αλλαγές στον οικονομικό τομέα, με το μοντέλο των οικονομικών συναλλαγών να αλλάζει, κυρίως μέσα από την αλλαγή του τρόπου των εργασιακών σχέσεων. Οι επενδυτές, οι εργοδότες και οι κατέχοντες τον πλούτο θα επιδιώξουν και θα προωθήσουν νομοθετικά μέτρα με στόχο τη μείωση των οικονομικών απολαβών. Από ό,τι φαίνεται αστρολογικά, αυτό δεν είναι κάτι που θα περάσει εύκολα σε πραγματοποίηση, μιας και θα υπάρξουν εντάσεις, ανατροπές και συγκρούσεις με τον Ουρανό στον Ταύρο και τον Κρόνο στον Υδροχόο. Οι οικονομικές εξουσίες θα έχουν σαν στόχο να πισωγυρίσουν τις σύγχρονες κοινωνίες στον τρόμο της επιβίωσης, τον οποίο οι χώρες του δυτικού κόσμου τουλάχιστον στην πλειονότητα τους, είχαν τελειώσει εδώ και δεκαετίες. Αυτό που πολεμάται αυτή την χρονιά είναι η ευημερία και η πνευματική εξέλιξη, ενώ προωθείται η πρακτική και πνευματική φτώχεια. Ο άνθρωπος από τη φύση του, όταν απειλείται η επιβίωσή του, «ξεχνά» κάθε γνωσιακή και πνευματική εξέλιξη και επιστρέφει την πρωτογένεια των αρχέγονων ενστίκτων, μιας και το κυρίαρχο γι’ αυτόν δεν είναι να καλλιεργήσει τον εαυτό του αλλά να επιβιώσει με κάθε τρόπο.
Δυστυχώς, το 2022, όπως και το 2021, η ανθρωπότητα κάνει ένα τραγικό για την εξέλιξη της πισωγύρισμα σε εποχές και τρόπους εξαιρετικά ξεπερασμένους, όπου η ανθρώπινη ύπαρξη δεν είχε καμία αξία, και η δημιουργική προσφορά του ανθρώπου καμία αξιοπρεπή ανταμοιβή. Ο τρόμος, η οργή και ο φόβος για την επιβίωση και την καθημερινότητα διακινούν τις σκέψεις και τα συναισθήματα του μέσου ανθρώπου και αυτή η στροφή στο «πρωτόγονο» παρελθόν μας δεν γίνεται με στόχο τη δόμηση καλύτερων και δικαιότερων κοινωνιών φιλικών προς τον άνθρωπο, αλλά με στόχο τη συσσώρευση και την απομύζηση του πλούτου στα χέρια των λίγων. Αν ο άνθρωπος της εποχής μας δεν έχει το δικαίωμα να ζήσει μια ποιοτική ζωή και πρέπει να επιστρέψει στην εποχή της φτώχειας και του ξεπεσμού της αξίας του, τότε τα πολιτικά συστήματα έχουν αποτύχει παταγωδώς.
Η φετινή χρονιά θα είναι μια χρονιά σημαντικών αποφάσεων αλλά και έντονων συγκρούσεων με στόχο να καθοριστεί το αν η ανθρωπότητα θα εξελιχθεί προς τον εξανθρωπισμό ή θα καταβαραθρωθεί προς την υποτίμηση αυτού που θεωρείται η κορωνίδα της δημιουργίας, που είναι ο άνθρωπος. Είναι σημαντικό ο καθένας από εμάς να αντισταθεί στις οικονομικές και ηθικές ενοχές που προσπαθούν να του φορτωθούν σε σχέση με την ανάγκη του να ζει και να υπάρχει με άνεση, αξιοπρέπεια και αυτοσεβασμό. Το πέρασμα του Δία στο ζώδιο των Ιχθύων σε δύσκολες όψεις με τον Ήλιο της Ελλάδας, δείχνει πως θα υπάρξουν σημαντικές υποσχέσεις ανάκαμψης στον οικονομικό τομέα, αλλά καλό είναι να είμαστε επιφυλακτικοί ανάμεσα σε αυτό που λέγεται και σε αυτό που πραγματικά θα ισχύσει.

Σχέσεις

Το πέρασμα από τις «δημόσιες» στις προσωπικές σχέσεις και την αντιμετώπιση του εαυτού μας αλλά και του άλλου με ευθύνη, συνέπεια, σεβασμό και ισοτιμία είναι το ζητούμενο για όλους μας το 2022. Η εξωτερική πίεση θέτει ως αναγκαιότητα πλέον για την ψυχική και σωματική μας ισορροπία την ύπαρξη «πραγματικών και ουσιαστικών σχέσεων» που είναι σε θέση να μας στηρίξουν αυτούς τους δύσκολους καιρούς. Το εμπόδιο; Οι ελλείπεις δεξιότητες χειρισμού και δημιουργίας πραγματικών σχέσεων που να στηρίζονται στην αμοιβαία και ισορροπημένη συναλλαγή και όχι στον ανταγωνισμό, στην απώθηση, την εξαπάτηση, στα παιχνίδια δύναμης και επιβολής, στο τεράστιο και υπερφίαλο «εγώ», που δεν αφήνει κανένα «χώρο» για την ύπαρξη του άλλου δίπλα μας. Η ανάγκη για επαφή, εγγύτητα, συμπαράσταση, στήριξη, φροντίδα και αγάπη, είναι περισσότερο από ποτέ αυτό που μπορεί να μας κρατήσει σε ισορροπία την περίοδο που διανύουμε.

Λόγω των Εκλείψεων στον άξονα Σκορπιού–Ταύρου, τα ζώδια του Σταθερού Σταυρού (Υδροχόοι, Λέοντες, Ταύροι και Σκορπιοί), αν θέλουν να οδηγηθούν σε αρμονικές και ουσιαστικές σχέσεις, πρέπει να ξεπεράσουν καρμικά εμπόδια που θέτουν τα ίδια στον εαυτό τους, είτε μέσω της συμπεριφοράς τους, είτε μέσω των επιλογών τους. Η αναγκαιότητα να κλείσουν οριστικά φαύλοι κύκλοι και να δημιουργηθούν καινούριοι αυθεντικοί και υγιείς τρόποι σχέτισης και επιλογές, θα μας απασχολήσει έντονα. Το ίδιο ισχύει και στον τομέα των οικογενειακών σχέσεων όπου η απεξάρτηση από δεκανίκια και καθηλώσεις που μας κρατούν ανόητους και «μικρούς» θα τεθεί ως βασική αναγκαιότητα. Ο Δίας στο ζώδιο των Ιχθύων άλλωστε, έρχεται να μας μάθει πως η αγάπη είναι ελευθερία και μόνο οι μόνοι άνθρωποι που μπορούν να δημιουργήσουν σχέσεις με σεβασμό και αγάπη που θα τους συντροφεύσουν στην πορεία της ζωής τους, είναι οι ελεύθεροι. Όπως προανέφερα, η Αγάπη όταν είναι αυθεντική, ξεκινάει πάντα από την Αγάπη προς τον εαυτό μας.

Κριός

Για εσάς τους Κριούς, το 2022 θα σας φέρει αντιμέτωπους με την αναγκαιότητα ξεκαθαρίσματος σημαντικών σχέσεων. Μην προσπαθήσετε να δημιουργήσετε τίποτα καινούριο αν πρώτα δεν «κλείσετε» με θετικό τρόπο σχέσεις που εκκρεμούν από το παρελθόν. Η τάση σας για παρόρμηση και φυγή και η δυσκολία σας να βιώσετε τη θλίψη και τον πόνο που αυτές οι σχέσεις περιέχουν, σας κρατούν δέσμιους σε επαναληπτικούς, αρνητικούς φαύλους κύκλους. Τα παιχνίδια δύναμης και επιβολής και η τάση σας να ελέγχετε τους άλλους και να επιβάλλεστε με κάθε κόστος, είναι ο λόγος που οδηγείτε τον εαυτό σας στον πόνο και τη μοναξιά. Το κλειδί της εξέλιξής σας είναι το πέρασμα από την αλαζονεία και την εξιδανίκευση στην ταπεινότητα και την ισοτιμία. Ο «ανταρτοπόλεμος» που οδήγησε στη συσσώρευση πόνου και πένθους δεν έχει πλέον καμία τύχη να σας οδηγήσει σε κάτι θετικό. Ήρθε η στιγμή να αποχαιρετήσετε παλιούς δυσλειτουργικούς τρόπους και επιλογές και να αλλάξετε σε βάθος τις πεποιθήσεις σας. Η φετινή χρονιά με τον Δια στον Κριό όλο το καλοκαίρι και το φθινόπωρο θα έχει για εσάς αρκετές ευκαιρίες για εξέλιξη. Αποφύγετε να πιέσετε καταστάσεις που δεν έχουν καμία δυνατότητα να εξελιχθούν και στραφείτε σε νέους τρόπους και επιλογές.

Ταύρος

Με τον Ουρανό στο ζώδιο σας, τις Εκλείψεις στον άξονα σας και τον Κρόνο να σας αγριοκοιτά από τον Υδροχόο, το 2022 σας δίνει την δυνατότητα για σημαντικές εξελίξεις σε όλους τους τομείς της ζωής σας. Οι κινήσεις σας όμως χρειάζεται να είναι στοχευμένες, να παράγουν ασφάλεια και σταθερότητα και να απομακρύνουν καταστάσεις και επιλογές που σας αποσυντονίζουν και σας γεμίζουν με ανασφάλεια. Έτσι κι αλλιώς είστε στην διαδικασία αλλαγών, που επίκεντρο έχουν την επίλυση των πενθών που κουκουλώνετε  όσο και αν αυτές σας φοβίζουν. Το αποτέλεσμα αυτών των αλλαγών ή θα σας επιβραβεύσει με σταθερότητα ή θα απορρίψει μέσω δυσάρεστων ανατροπών το αποτέλεσμα της δράσης και των αλλαγών σας. Αναθεωρήστε σε βάθος τρόπους σχέτισης αλλά και μοντέλα, κατευθύνσεις και συμπεριφορές που σας κρατούν δέσμιους σε καταστάσεις καθόλου ενδυναμωτικές για εσάς. Η χρονιά ευνοεί τον ερωτικό τομέα, τόσο μέσα από καινούριες σχέσεις, όσο και μέσα από την επισημοποίηση παλαιότερων σχέσεων και φέρνει κοντά σας καινούριες φιλίες και συνεργασίες που, αν τις διαχειριστείτε σωστά, θα σας στηρίξουν και θα σας δώσουν ασφάλεια.

Δίδυμοι

Τη φετινή χρονιά σημαντικά καρμικά μαθήματα θα σας φέρουν συχνά αντιμέτωπους με αδιέξοδα και μεγάλες δυσκολίες που έχουν τη ρίζα τους σε παλαιότερες επιπόλαιες και ανώριμες δικές σας επιλογές. Την ίδια στιγμή σας ξεκαθαρίζει πως όσο θέλετε να μένετε «μικροί» και «ανέμελοι», τόσο οι άλλοι και η πραγματικότητα θα σας αντιμετωπίζουν με υποτίμηση και απαξίωση. Τα διλήμματα που θέτετε αδιάκοπα στον εαυτό σας και ο επιφανειακός τρόπος αντιμετώπισης τόσο των ουσιαστικών ευθυνών σας όσο και της πραγματικότητας, δεν είναι πια σε θέση να σας εξασφαλίσουν το αγαπημένο σας μότο «θέλω να περνάω καλά». Η διάκριση ανάμεσα στο «δυσάρεστο» που τελικά οδηγεί στο καλό και το ευχάριστο που τελικά οδηγεί στο κακό, είναι το καρμικό μάθημα της φετινής χρονιάς. Σχέσεις εξάρτισης και ανισοτιμίας, τόσο στον επαγγελματικό όσο και στον οικογενειακό και τον προσωπικό τομέα, είναι σημαντικό να αντικατασταθούν με κόπο, συνέπεια, οργάνωση και πειθαρχεία, με σχέσεις ισοτιμίας και σεβασμού που προάγουν την αυτοδυναμία σας. Η φετινή χρονιά μπορεί να σας οδηγήσει σε ένα καινούριο, δυνατό και ολοκληρωμένο εαυτό, αλλά και να σας βουλιάξει σε έναν αδύναμο και απόλυτα εξαρτημένο εαυτό. Η επιλογή του ποιού δρόμου θα ακολουθήσετε θα εξαρτηθεί απόλυτα από εσάς.

Καρκίνος

Η φετινή χρονιά κινείται για εσάς μέσα από έντονες και βαθιές αλλαγές. Ένας κύκλος κλείνει και στο χέρι σας είναι να αντικατασταθεί από μια νέα φάση ζωής και επιλογών, μιας και τίποτα από ό,τι ξέρατε μέχρι τώρα στη ζωή σας δεν θα παραμείνει ίδιο. Αυτό θα γίνει είτε με τη συγκατάθεσή σας, είτε χωρίς αυτήν. Το πέρασμα από σχέσεις εξάρτησης στον οικογενειακό, επαγγελματικό και προσωπικό τομέα σε σχέσεις ισοτιμίας, ελευθερίας και αυτάρκειας, είναι  το μάθημα που έχετε να αντιμετωπίσετε. Το κλείσιμο σχέσεων είτε μέσω οριστικών αποχαιρετισμών, είτε μέσω της αλλαγής του τρόπου σχέτισης, είναι για εσάς μια ισχυρή αναγκαιότητα. Το να «κρέμεστε» επάνω σε άλλους και να αφήνετε άλλους να κρέμονται πάνω σε εσάς, είναι ο τρόπος με τον οποίο χάνεται χρόνο, ενέργεια και ζωή και αποκόπτεστε από τις ευθύνες σας και την πραγματικότητα. Αυτό που έχετε να ξεκαθαρίσετε ουσιαστικά μέσα σας είναι η διαφορά που έχει η εξάρτηση από την αγάπη. Στον επαγγελματικό τομέα θα χρειαστεί να προβείτε σε καλύτερους τρόπους οργάνωσης που θα προάγουν την ασφάλεια και την σταθερότητά σας. Ευκαιρίες θα υπάρξουν αρκετές τόσο στον επαγγελματικό όσο και στον οικονομικό τομέα. Είναι σημαντικό για να υλοποιηθούν αυτές οι ευκαιρίες να στηριχτείτε στις δικές σας δυνάμεις και να τολμήσετε με θάρρος να ζητήσετε και να διεκδικήσετε αυτά που επιθυμείτε.

Λέων

Ο Κρόνος απέναντι σας καθώς και ο Ουρανός και οι Εκλείψεις σε δύσκολη όψη με το ζώδιο σας, σας δοκιμάζουν στο πως θα υλοποιήσετε μια νέα τάξη πραγμάτων τόσο στον επαγγελματικό όσο και στον οικονομικό τομέα. Αυτό που έχετε να αντιμετωπίσετε σαν εμπόδιο φέτος είναι η τάση σας για υπερβολές, αλλά και το χάσιμο του μέτρου μέσω εξιδανικεύσεων, αποπλανήσεων και υπέρμετρης αισιοδοξίας. Το μέτρο σε κάθε δράση σας είναι το ζητούμενο για εσάς όλο το 2022, μιας και ο Κρόνος και ο Ουρανός είναι αποφασισμένοι να ανατρέψουν κάθε τι που στηρίζεται σε μη ρεαλιστικές και υπερβολικές επιλογές. Θα σας δοθούν σημαντικές ευκαιρίες να εξελιχθείτε τόσο επαγγελματικά όσο και οικονομικά, που θα στηρίζονται όμως στη σκληρή δουλειά και την πειθαρχία. Σημαντικά ξεκαθαρίσματα τόσο στον προσωπικό όσο και στον οικογενειακό τομέα, έρχονται στο προσκήνιο και σας ζητούν να ωριμάσετε αφήνοντας πίσω σας δυσλειτουργικές κουκουλώνοντας άλυτα πένθη με  παιχνίδια δύναμης, κυριαρχίας, γοητείας και αποπλάνησης. Έχετε ανάγκη αυτή τη περίοδο της ζωής σας από πραγματικούς ισότιμους και ισοδύναμους συμμάχους, με τον Δια στον Κριό όλο το καλοκαίρι και το φθινόπωρο, γι’ αυτό καλό θα είναι να αφήσετε πίσω σας ανισότιμες σχέσεις αλλά και σχέσεις που κρατάτε από φόβο στη ζωή σας.

Παρθένος

Το 2022 θα είναι για εσάς μια εξαιρετικά έντονη χρονιά, με την είσοδο του Δία απέναντι σας να σας λέει πως στο χέρι σας είναι η φετινή χρονιά να είναι η τυχερή χρονιά σας. Δύο είναι οι τομείς που θα σας απασχολήσουν πολύ έντονα φέτος: ο εργασιακός τομέας και ο τομέας της ψυχικής και σωματικής σας ισορροπίας. Τη φετινή χρονιά κόντρα στην ιδιοσυγκρασία σας που δυσκολεύεται να «ζητήσει» βοήθεια και υποστήριξη, θα χρειαστείτε συμμάχους αλλά και την βοήθεια σημαντικών προσώπων για να τα βγάλετε πέρα. Αποφύγετε να οδηγήσετε τον εαυτό σας πέρα από τα όρια του, γιατί θα βρεθείτε αντιμέτωποι με τη σωματική και ψυχική σας κατάρρευση. Κλείστε ερμητικά στο παρελθόν σχέσεις που σας απομυζούν και σας αποδιοργανώνουν και στραφείτε σε σχέσεις που είναι έτοιμες να σας υποστηρίξουν σε κάθε τομέα. Σημαντικές αλλαγές στον επαγγελματικό τομέα ζητούν από εσάς κινήσεις με στόχο τις λιγότερες δυνατές διαρροές. Καινούρια ξεκινήματα στον επαγγελματικό τομέα μπορούν να στεφθούν με επιτυχία, αν στηριχτούν σε νέους τρόπους αντιμετώπισης με γνώμονα και επίκεντρο την αγάπη για τον εαυτό σας. Η φετινή χρονιά για εσάς είναι η ευκαιρία αφετηρία για το πέρασμα σας από την μοναξιά, την προσφορά χωρίς αντάλλαγμα και την αδιάκοπη κατανάλωση του εαυτού σας, στην αγάπη προς τον εαυτό σας.

Ζυγός

Το 2022 θα είναι επιφορτισμένη με σημαντικά ξεκαθαρίσματα και αποχαιρετισμούς στον τομέα των σχέσεων αλλά και με σημαντικές κινητοποιήσεις, με στόχο να βρείτε ποιοι πραγματικά είστε και όχι ποιοι σας έμαθαν ή θέλουν οι άλλοι να είστε. Αυτό όπως καταλαβαίνετε θα εγείρει σημαντικές διαφοροποιήσεις, οι οποίες δεν θα είναι πάντα χωρίς ένταση. Η τάση σας να υποκύπτεται σε ανάγκες άλλων θα είναι το βασικό σας εμπόδιο τη φετινή χρονιά, αλλά και η αιτία της αλλοίωσης και της διαστρέβλωσης του εαυτού σας. Το κλείσιμο μισοτελειωμένων σχέσεων στον ερωτικό τομέα αλλά και η ανάγκη να βρείτε την πραγματική σας θέση στην ιεραρχία, στον επαγγελματικό και οικογενειακό τομέα θα είναι αυτό που θα σας απασχολήσει έντονα. Τη φετινή χρονιά θα νιώσετε έντονα την επιθυμία να αφήσετε πίσω σας σχέσεις που στην ουσία τις ανέχεστε μέσω των ενοχών που σας τροφοδοτούν ή εσείς οι ίδιοι δημιουργείτε στον εαυτό σας, και να δημιουργήσετε αυθεντικές ισότιμες σχέσεις, που θα σας βοηθήσουν να περπατήσετε τον δικό σας δρόμο ζωής. Να θυμάστε πως το βασικό αίτημα αυτής της χρονιάς είναι με τον Δια στον Κριό όλο το καλοκαίρι και το φθινόπωρο οι επιλογές σας να γίνονται αποκλειστικά με γνώμονα τον εαυτό σας και την αγάπη σας προς αυτόν και όχι τους εκάστοτε «σημαντικούς άλλους». Άλλωστε είναι η χρόνια σας.

Σκορπιός

Χρονιά πολύ σημαντικών οικονομικών αλλαγών θα είναι για εσάς το 2022 με τις Εκλείψεις στον άξονα σας, τον Ουρανό στο ζώδιο σας, τον Κρόνο σε δύσκολη όψη από τον Υδροχόο και τον Δία να περνά στους φιλικούς σας Ιχθύες. Η χρονιά σας ζητά να αφήσετε πίσω σας οτιδήποτε νεκρό και φθαρμένο το οποίο σας βαραίνει και κλείνει όλο τον εσωτερικό και εξωτερικό χώρο προς νέες θετικές επιλογές. Η τάση σας να κρατάτε άλυτα πένθη «νεκρές» καταστάσεις, κυρίως λόγω της ανάγκης σας να ελέγχετε τα πάντα, είναι το μάθημα με το οποίο θα έρθετε αντιμέτωποι αυτή τη χρονιά. Μη ξεχνάτε άλλωστε πως δεν είστε μόνο το ζώδιο του θανάτου αλλά και της αναγέννησης. Η επιλογή του φοίνικα, που όταν κατανοήσει πως έχει φθαρεί, καίγεται και έπειτα αναγεννάται από τις στάχτες του, είναι αυτό που χρειάζεται να κάνετε φέτος επί της ουσίας. Σημαντικά πρόσωπα έρχονται με την διάθεση να σας στηρίξουν να απεγκλωβιστείτε από τελματωμένες καταστάσεις σε κάθε τομέα και να κατανοήσετε πως η εξάρτηση δεν είναι αγάπη. Η ικανότητα σας να αντέχετε μακροχρόνιες επώδυνες καταστάσεις και η «εκπαίδευση» που έχετε λάβει από την παιδική σας ηλικία προς αυτή τη κατεύθυνση στο παρελθόν, σας οδήγησε σε παθολογικές επιλογές στερώντας σας τη δυνατότητα να προσφέρετε στον εαυτό σας μια ζωή που περιέχει άνεση, απόλαυση και αγάπη. Η φετινή χρονιά θα σας δώσει πολλές ευκαιρίες να στραφείτε οριστικά προς αυτή τη κατεύθυνση της αγάπης και της άνεσης, τόσο στον συναισθηματικό όσο και στον επαγγελματικό και οικονομικό τομέα. Αν δεν ξέρετε πώς να το κάνετε, μη χαραμίσετε την ευκαιρία, ζητήστε απλά βοήθεια.

Τοξότης

Στον απόηχο των Εκλείψεων στον άξονα σας ξεκινά η χρονιά και συνεχίζει να τις κρατά ενεργές η είσοδος του Δία στους Ιχθύες σε δύσκολη όψη με το ζώδιο σας, θέτοντας σας ξεκάθαρα την αναγκαιότητα της αλλαγής πορείας της ζωής σας σε κάθε τομέα. Η τάση σας για φυγή από την πραγματικότητα και η διάθεση σας να επιλέγετε «ευχάριστους» τρόπους που στο τέλος αποδεικνύονται ζημιογόνοι για εσάς, είναι το μάθημα που έχετε να αντιμετωπίσετε το 2022. Η διάκριση ανάμεσα στο «ευχάριστο» που αποδεικνύεται τελικά κακό και στο «δυσάρεστο» που αποδεικνύεται καλό, είναι η σας σπουδή για φέτος. Συσσωρευμένες καταστάσεις που δεν αντιμετωπίστηκαν επί της ουσίας τα προηγούμενα χρόνια, επειδή αρνηθήκατε να βιώσετε το συναισθηματικό τους κόστος. Ο ρόλος του κλόουν και του γελωτοποιού που είναι και η κατώτερη οκτάβα του ζωδίου σας δεν έχει να σας οδηγήσει πλέον πουθενά, αν δεν αποφασίσετε να αντιμετωπίσετε επί της ουσίας τον πόνο και τη θλίψη που φέρετε και απωθείτε μέσα σας. Η φετινή χρονιά σας ωθεί προς την ενηλικίωση, θυμίζοντας σας πως σοφός δεν είναι ο άνθρωπος που γνωρίζει πολλά, αλλά ο άνθρωπος που έχει βιώσει πολλά. Θέματα τάξης, μέτρου, πειθαρχίας και σεβασμού στην ιεραρχία θα σας απασχολήσουν επίσης έντονα το 2022. Το πέρασμα του Δία στους Ιχθύες είναι σημαντικό να σας βρει τόσο ψυχικά όσο και νοητικά σε ισορροπία, ώστε να υλοποιήσετε με την εύνοια του με τον Δια να περνά στον φιλικό σας Κριό όλο το καλοκαίρι και το φθινόπωρο τα όνειρα σας και όχι «δονκιχωτικούς ανεμόμυλους».

Αιγόκερως

Η φετινή χρονιά κινείται με δύο ταχύτητες για εσάς. Η πρώτη προϋποθέτει βαθιές και ουσιαστικές αλλαγές που στηρίζονται στο κλείσιμο του κύκλου ενός παλαιού τρόπου ζωής και χρειάζεται από εσάς το απαραίτητο θάρρος αλλά και την ψυχική δύναμη για να τις υλοποιήσετε, ενώ η δεύτερη φέρνει στη ζωή σας ευκαιρίες σε κάθε τομέα, που σας οδηγούν σε μια νέα τάξη πραγμάτων πολύ πιο κοντά στις ανάγκες σας από την προηγούμενη. Η προϋπόθεση για να υλοποιηθεί η δεύτερη φάση είναι η πραγματοποίηση της πρώτης. Δοκιμάστε αυτή την χρονιά να αναδιοργανώσετε τους στόχους σας, να τους βελτιώσετε, αλλά και να εστιάσετε στο να βρείτε την ισορροπία σας τόσο σε ψυχικό όσο και σε σωματικό επίπεδο. Η φετινή χρονιά θα σας φέρει κυρίως αντιμέτωπους με θέματα σχέσεων, είτε αυτά αφορούν συνεργασίες, είτε προσωπικές είτε οικογενειακές σχέσεις. Σημαντικά ξεκαθαρίσματα στις σχέσεις σας, που μέχρι τώρα τις κρατάτε ενώ δεν σας ικανοποιούν από τον φόβο σας να ρισκάρετε σε κάτι καινούριο που δεν γνωρίζετε και δεν ελέγχετε, είναι το κλειδί ώστε να γίνει χώρος για νέες επιλογές κοντά στις ανάγκες σας. Η έντονη συναισθηματική σύνδεση και η εξάρτιση που έχετε από πρόσωπα και καταστάσεις, είναι αυτό που χρειάζεται να αντιμετωπίσετε όλο το 2022. Δώστε προσοχή όλη την χρονιά στον οικονομικό και επαγγελματικό τομέα, και αποφύγετε ρίσκα και υπερβολές ειδικά το καλοκαίρι και το φθινόπωρο με τον Δια στον Κριό.

Υδροχόος

Η χρονιά σας φέρνει αντιμέτωπους με αλλαγές σε κάθε τομέα της ζωής σας, αλλά κυρίως στον επαγγελματικό και οικογενειακό. Αν και θεωρείστε το ζώδιο των αλλαγών, η σταθερή φύση του ζωδίου σας πολλές φορές δρα σαν τροχοπέδη στο να αφήσετε πίσω σας καταστάσεις που δεν εξελίσσονται πλέον. Το εμπόδιο για να κλείσουν οριστικά αυτές οι καταστάσεις που σας ταλαιπωρούν είναι όχι η εγκεφαλική κατανόηση αλλά η βίωση των συναισθημάτων σας και η επίλυση των πενθών που κρύβετε κάτω από το «χαλί». Η άρνηση σας να δεχθείτε το συναισθηματικό κόστος, είναι και ο βασικός κίνδυνος να οδηγηθείτε για άλλη μια φορά σε άκρα εξιδανίκευσης και καταβαράθρωσης. Αποφύγετε την τάση σας να αντιμετωπίζετε με αλαζονεία και υπεροψία την ανθρώπινη φύση σας και σεβαστείτε τα όρια των αντοχών σας, παραμερίζοντας ό,τι σας απομυζά και σας αποδυναμώνει, έστω κι αν αυτό είναι οι πεποιθήσεις σας. Βασική προϋπόθεση για την επιτυχία των στόχων σας είναι η καλή οργάνωση, το μέτρο, ο ρεαλισμός και η θετική διάθεση για δημιουργία και προσφορά. Αποφύγετε να προβείτε σε σημαντικές αποφάσεις την περίοδο των εκλείψεων.

Ιχθύες

Έντονα φορτισμένους σας βρίσκει το 2022 με την επιρροή των δύο τελευταίων ισχυρών εκλείψεων στον άξονα Διδύμων – Τοξότη στο τέλος του 2021, αλλά και την είσοδο του Δία στο ζώδιο σας με το ξεκίνημα της χρονιάς. Το κλειδί της επιτυχίας των στόχων σας είναι η δέσμευση, η συνέπεια, η ανάληψη των πραγματικών σας ευθυνών και η πειθαρχία στην αγάπη προς τον εαυτό σας. Η φετινή χρονιά θα φέρει στο προσκήνιο ό,τι στο παρελθόν αρνηθήκατε να αντιμετωπίσετε, με τις εκλείψεις στον άξονα Διδύμων-Τοξότη. Το πέρασμα του Δία στο ζώδιο σας είναι ένα από τα πιο σημαντικά αστρολογικά γεγονότα του 2022 και σας επιφορτίζει με την ευθύνη του να μάθετε τι σημαίνει «αγαπάω τον εαυτό μου». Η πραγματική αγάπη οδηγεί τον άνθρωπο στη δύναμη, ενώ η στρεβλή και συνεξαρτησιακή αγάπη οδηγεί τον άνθρωπο στην φυγή, στη θυσία και την αποδυνάμωση. Η ανάληψη της πραγματικής δύναμης είναι το μάθημα που έχετε να αντιμετωπίσετε φέτος, μαζί με το μάθημα του πώς να κλείνετε τις πύλες διαφυγής από την πραγματικότητα. Η ενδυνάμωση σας στον επαγγελματικό και οικονομικό τομέα είναι δυο σημαντικοί στόχοι που θα «δυναμώσουν» τη σχέση σας με την πραγματικότητα. Όπως επίσης και το ξεκαθάρισμα των παθολογικών επιλογών στο τομέα των σχέσεων και η δημιουργία ενός νέου εαυτού που σχετίζεται με αγάπη και υγεία διότι με τον Δια στο ζώδιο σας είναι η χρονιά σας.