Ετήσιο Ωροσκόπιο

Το άρθρο αυτό αναφέρεται στα καρμικά ζητήματα που το κάθε ζώδιο έχει να ανταπεξέλθει στην πορεία της εξέλιξής του. Τα μαθήματα που έχει να δώσει και να πάρει, ώστε να απεγκλωβιστεί από αρνητικές καρμικές καταστάσεις, περνώντας και κατακτώντας πεδία ελευθερίας που δεν υπόκεινται στην ανελευθερία της επιβολής του κάρματος. Το άρθρο αυτό απευθύνεται προς την «ελεύθερη βούληση» και την «ύπαρξη» του καθενός προσδιορίζοντας τα καρμικά μαθήματα, και εστιάζει στη λογική του νόμου του κάρματος, στην αιτία και όχι στο αποτέλεσμα. Με βαθιά πίστη ότι όσο δεν αντιμετωπίζονται οι αιτίες, το αποτέλεσμα θα εξακολουθεί να είναι το ίδιο, αλλάζοντας απλά τόπους, ονόματα, περιβάλλοντα, αλλά σε καμία περίπτωση συμπεριφορές, σας εύχομαι μια καλή και δημιουργική χρονιά, με την υπενθύμιση ότι είμαστε υπάρξεις που φιλοξενούμαστε σε ένα σώμα – όχημα με στόχο να εξελιχθούμε και να μάθουμε να διαχειριζόμαστε τις αιτίες και τα αποτελέσματα και την επίγνωση πως δεν θα πάρουμε τίποτα μαζί μας από αυτόν τον κόσμο παρά μόνο την εμπειρία. Με την πίστη ότι δεν είμαστε άνθρωποι που βιώνουμε μια πνευματική εμπειρία, αλλά πνεύματα που βιώνουμε μια ανθρώπινη εμπειρία. Περισσότερες πληροφορίες στο άρθρο «Καρμική Αστρολογία».

Τα σημαντικά αστρολογικά γεγονότα αυτού του έτους

 • 10 Ιανουαρίου – Έκλειψη Σελήνης στον Καρκίνο
 • 17 Φεβρουαρίου  – Ερμής σε φαινομενικά ανάδρομη πορεία στους Ιχθύες από 4 Μαρτίου έως 10 στον Υδροχόο
 • 22 Μαρτίου ο Κρόνος εισέρχεται στον Υδροχόο
 • 4 Μαΐου οι Δεσμοί της Σελήνης (άξονας του κάρματος) περνούν στον Άξονα Διδύμων – Τοξότη
 • 5 Ιουνίου Έκλειψη Σελήνης στην 15η μοίρα του ζωδίου του Τοξότη
 • 18 Ιουνίου ο Ερμής σε φαινομενικά ανάδρομη πορεία στο ζώδιο του Καρκίνου έως και τις 12 Ιουλίου
 • 21 Ιουνίου Έκλειψη Ηλίου στη 0η μοίρα του Καρκίνου
 • 2 Ιουλίου ο Κρόνος ανάδρομος επιστρέφει στον Αιγόκερω
 • 5 Ιουλίου Έκλειψη Σελήνης στη 13η μοίρα του Αιγόκερου
 • 9 Σεπτεμβρίου έως 14 Νοεμβρίου Άρης ανάδρομος σε φαινομενικά ανάδρομη πορεία στον Κριό
 • 13 Οκτωβρίου ο Ερμής περνά σε φαινομενικά ανάδρομη πορεία στον Σκορπιό από 28 Οκτωβρίου συνεχίζει τη φαινομενικά ανάδρομη πορεία στον Ζυγό έως και τις 4 Νοεμβρίου που ευθυδρομεί

Αντιμετωπίζοντας την αιτία του Κάρματος

Έντονη θα είναι η φετινή χρονιά, ξεκινώντας με δύο ισχυρές Εκλείψεις στον άξονα Αιγόκερου – Καρκίνου, αλλά και μία ισχυρή σύναξη πλανητών στο ζώδιο του Αιγόκερου όπου ήδη εκεί βρίσκονται ο Κρόνος και ο Πλούτωνας και από τις 3 Δεκέμβρη εισέρχεται και ο Δίας. Όπως καταλαβαίνετε με τόσο έντονη κινητικότητα στο ζώδιο που κυβερνά ο Κρόνος (ο πλανήτης που σημειολογεί το κάρμα) τον Αιγόκερω, τα καρμικά μαθήματα θα είναι εντονότερα από ποτέ. Με τον Δία και τον Πλούτωνα στην πιο αδύναμή τους θέση (θέση πτώσης), που εκ των πραγμάτων συμβολίζει τη μορφή αλλά και την ποιότητα των εξουσιών κάθε είδους και τις Εκλείψεις εκεί, ο φετινός χειμώνας μιλάει για την κατάρρευση ενός πανάρχαιου συστήματος διακυβέρνησης που γέννησε και όλα τα υποσυστήματά του και δεν είναι άλλο από την πατριαρχία. «Φαλλικές» κοινωνίες που ήδη ταρακουνήθηκαν πάρα πολύ τα προηγούμενα χρόνια με τις Εκλείψεις στον Λέοντα και τον Υδροχόο, κορυφώνοντας παιχνίδια εξουσίας, κυριαρχίας, επιβολής, βίας, πολέμου, υποτίμησης και όλη την παράνοια που εμπεριέχει και σε διαπροσωπικό επίπεδο, το να απαιτεί ο ένας να του υποτάσσεται ο άλλος, επανέρχονται αλλά από άλλη θέση και άλλο καρμικό βάθος. «Πολεμοχαρείς» πατριαρχικές κοινωνίες που δεν ξέρουν άλλο τρόπο να υπάρξουν από το να υποτάσσει και να εξοντώνει ο ένας την «Ελεύθερη Βούληση» του άλλου, ζουν το απόγειο της τρέλας τους πλήρως στερημένες από οποιαδήποτε μορφή θηλυκότητας και ειρηνικής συνύπαρξης, που (από τα λίγα που γνωρίζουμε) εμπεριέχουν οι μητριαρχικές κοινωνίες.

Αυτό που βγάζει στη φόρα αυτή την περίοδο καρμικά η παρέα του Κρόνου, του Πλούτωνα και του Δία στον Αιγόκερω, αλλά και οι Εκλείψεις εκεί και στο απέναντι ζώδιο του Καρκίνου τόσο κοινωνικά όσο και διαπροσωπικά είναι το πόσο λείπουν από αυτόν τον κόσμο οι θηλυκές ενέργειες. Πόσο δεν ξέρουμε να συνυπάρχουμε ανθρώπινα και ειρηνικά (Καρκίνος) με αγάπη, συνεργασία, ενσυναίσθηση, φροντίδα, σεβασμό και αρμονία. Πόσο λείπει από αυτόν τον κόσμο η «καλή μητέρα» και κυριαρχεί το κακέκτυπο του «κακού πατριάρχη πατέρα» και της σκληρής «πατριαρχικής μητέρας». Έτσι τα πάντα γίνονται «πόλεμος» και «επιβίωση». Ακόμη και στις πιο στενές διαπροσωπικές σχέσεις, ακόμη και μέσα στις οικογένειες οι άνθρωποι πολεμούν ο ένας τον άλλο μέχρι τελικής επιβολής και εξόντωσης της «Ελεύθερης Βούλησης» του ενός από τον άλλο, με πλήρη απουσία της αγάπης και γιγαντωμένη την παθολογία της εξάρτησης. Και όταν οι άνθρωποι δεν έχουν να πολεμήσουν κάποιον άλλον, πολεμάνε και εξοντώνουν τον ίδιο τους τον εαυτό, τη δική τους «Ελεύθερη Βούληση», γιατί πολύ απλά δεν ξέρουν, δεν έχουν διδαχθεί, δεν έχουν καμία μορφή δεξιότητας στην αγάπη και την ελευθερία. Αντιθέτως, φοβούνται αυτές τις έννοιες όπως το χειρότερό τους εφιάλτη και έχουν εκπαιδευτεί χιλιετηρίδες τώρα στην χωριστότητα, στον εθισμό, την ανελευθερία και τον πόλεμο. Διαμορφώνουν διαρκώς προσωπικά, κοινωνικά και παγκόσμια αδιέξοδα, πολεμώντας για τον πόλεμο. Γιατί όταν δεν πολεμούν και δεν κατακλύζονται από πανικό και άγχος, καχυποψία και τρόμο, αισθάνονται νοσηρές και φανταστικές απειλές μπροστά στην Ελευθερία τους. Απειλές που θα ενταθούν σπέρνοντας άπειρα ψευδοδιλλήματα μέσω των μέσων μαζικής ενημέρωσης, με τις Εκλείψεις στο ζώδιο του Τοξότη, που έρχονται μέσα από τις νοσηρές φαντασίες που τους «φυτεύθηκαν» από την κοιλιά της μαμάς τους, με τα γνωστά σενάρια, «όλοι θέλουν το κακό σου», «δεν θα επιβιώσεις αν είσαι καλός», «η ζωή είναι ένας πόλεμος», «υπόταξε για να μην σε υποτάξουν» και πάει λέγοντας. Ο μοναδικός στόχος και πρότυπο δύναμης είναι το να γίνεις ο «πατριάρχης» αυτός που πατάει όλους τους άλλους, τους επιβάλλεται και τους εξουσιάζει, που τα έχει όλα μεγάλα, μεγάλο αυτοκίνητο, μεγάλο σκάφος, μεγάλο σπίτι, μεγάλη οργή, μεγάλο μίσος και πάρα πολύ μικρό έως ανύπαρκτο «Εαυτό» που τρέμει τη φθορά, το κενό και τη θνητότητα. Και δυστυχώς αυτή η «φαλλική – πατριαρχική» προτροπή και απαίτηση δεν αφορά μόνο στους άντρες, αλλά και τις γυναίκες που ταυτίζουν τη δύναμη με κακού τύπου αρσενικές ανόητες ποιότητες, χάνοντας στο βάθος των αιώνων τον εαυτό τους, την αυθεντική ποιότητά τους, τη θηλυκότητά τους, την ικανότητα για αγάπη και ενσυναίσθηση, χάνοντας τον σκοπό της ζωής τους. Κι αυτό έρχεται να μας θυμίσει αυτή η χρονιά: πως η θηλυκή ενέργεια είναι τεράστια, αλλά άλλης ποιότητας και πολύ πιο κοντά στον κραδασμό της ζωής αυτής καθεαυτής.

Η είσοδος του Κρόνου στον Υδροχόο για ένα διάστημα που σηματοδοτεί και το πέρασμα στην εποχή του Υδροχόου και στην πέμπτη διάσταση, όπου σταδιακά εκεί στο ζώδιο του Υδροχόου θα συναχθούν όλοι οι καρμικοί πλανήτες στο άμεσο μέλλον, έρχονται να δείξουν πως κατασκευάστηκε ένας εξαιρετικά τεχνολογικά ανεπτυγμένος πολιτισμός που απογειώνει το ποιος θα την πει σε ποιόν, τη μοναξιά, τη χωριστότητα, την κατάθλιψη, διαστρέφοντας πλήρως ό,τι είναι φύση, εγγύτητα, ζωή και θάνατος, διαρρηγνύοντας πλήρως τη θέση του ανθρώπου στη φύση και στη φυσική λειτουργία και πολεμώντας αμείλικτα ό,τι είναι ευαισθησία, καλοσύνη, ευαλωτότητα, αδυναμία, ανθρωπιά, φθαρτότητα και αποδοχή των φυσικών νόμων και λειτουργιών. Πολεμάμε νομοτέλειες αξεπέραστες και αδιαμφισβήτητες όπως η Ζωή και ο Θάνατος και τις κάνουμε απειλές, ενώ δεν είναι, και δημιουργούμε ανθρώπους που δεν ξέρουν να «κλείνουν» καταστάσεις, που φοβούνται να θέσουν το «τέλος» και καθηλώνονται σε μια φρίκη χωρίς τέλος. Και μη μπορώντας να «κλείσουν»  ό,τι είναι νεκρό ό,τι δεν τους εξελίσσει ό,τι δεν τους ελευθερώνει και τους αναγκάζει, όντας εντελώς εγκλωβισμένοι και απελπισμένοι χωρίς κανένα περιθώριο διαφυγής, αλληλοεξοντώνονται πολεμώντας βίαια την ελεύθερη βούληση του άλλου. Ξεχνούν όμως ή ακόμη καλύτερα αποκρύπτουν ότι ποτέ κανένας δεν «μεγάλωσε» με απειλές και βία, αλλά με αγάπη και μόνο με αγάπη που ελευθερώνει. Κάθε φορά που έρχεται η βία σαν το πιο ισχυρό μέσο διαπαιδαγώγησης, καταδικάζουν τους ανθρώπους και τις κοινωνίες στο να μην ωριμάσουν συναισθηματικά ποτέ. Έτσι ώστε όλη τους τη ζωή να μην έχουν εαυτό, να μην έχουν «ελεύθερη βούληση» που είναι το δώρο του Θεού στον άνθρωπο και ο μοναδικός σκοπός της ζωής του και να χρειάζονται κάποιον να τους λέει ποιοι είναι και τι θα κάνουν. Και να ρωτούν με απελπισία τους άλλους τι πρέπει να νιώθουν, τι πρέπει να αισθάνονται, ποιο είναι το σωστό, και ποιο το λάθος. Έτσι κάνουν μοιραία σκοπό ζωής τους το «θέλω» αυτού του κάποιου, αφού δεν έχουν καμία επαφή με τις δικές τους αισθήσεις, με το δικό τους σώμα, με τη δική τους ύπαρξη, αλλά μόνο με τον τρόπο από πάντα να είναι αρεστοί και αποδεκτοί από τους σημαντικούς εξουσιαστές τους. Έτσι κι αλλιώς δεν τους ρώτησε κανείς: πώς είσαι; Πώς νιώθεις; Πως αισθάνεσαι; Τι έχεις ανάγκη; Τι θέλεις εσύ; Αντιθέτως από την κούνια τους είπαν τι πρέπει να θέλουν, τι να αισθάνονται, τι να έχουν ανάγκη, τι πρέπει να γίνουν όταν μεγαλώσουν, ποιον πρέπει να παντρευτούν, τι δουλειά να κάνουν, με ποιον πρέπει να συνάπτουν σεξουαλικές και διαπροσωπικές σχέσεις, με ποιον θα μιλάνε από το σόι τους, με ποιον απαγορεύεται να σχετίζονται, εξαφανίζοντας οποιαδήποτε μορφή εαυτού, βομβαρδίζοντας την όταν εμφανίζεται με ντροπή και ενοχές.

Την έλλειψη αυτής της «καλής μητέρας» που γνωρίζει εκ των προτέρων ότι από τη στιγμή που συλλαμβάνει μπαίνει στην υπηρεσία της ζωής, με στόχο να υπηρετήσει την ανάγκη του παιδιού να είναι ο εαυτός του, φέρνουν αυτό το χειμώνα στο προσκήνιο οι Εκλείψεις και τα έντονα Αστρολογικά γεγονότα στον άξονα Καρκίνου – Αιγόκερου. Αυτή τη μητέρα που γνωρίζει πως το παιδί δεν ανήκει σε κανένα παρά μόνο στη ζωή και πιο συγκεκριμένα στη Ζωή του. Δεν είναι αντικείμενο για χρήση και κατάχρηση, δεν γεννήθηκε για να εξυπηρετήσει και να υποταχθεί και να «βουλώσει» τα αδιέξοδα κανενός. Γεννήθηκε για να είναι Ελεύθερο, και Ελεύθερο θα είναι μόνο αν διαπαιδαγωγηθεί να αυτοκαθοδηγείται από την ύπαρξή του και όχι από τον «νοσηρά προγραμματισμένο νου» τον δικό του και κανενός άλλου. Ελεύθερο θα είναι μόνο αν μάθει εκτός από το να πολεμά και να εξοντώνει και να αυτοεξοντώνεται, να υποτάσσει και να υποτάσσεται, να μάθει να αγαπά τον εαυτό του, να τον ακούει, να τον αισθάνεται, να τον νιώθει και να επιτρέπεται να είναι ο εαυτός του ανά πάσα στιγμή κάνοντας επιλογές ευτυχίας, αυτοπραγμάτωσης, εκπλήρωσης, σύμφωνα με τη δική του διαφορετικότητα, ζώντας εν ειρήνη και όχι γινόμενο μαριονέτα και «εγκλωβισμένο» στις εκάστοτε απαιτήσεις του εκάστοτε «πατριάρχη».

Αυτή την περίοδο λοιπόν ένα ολόκληρο κοινωνικό σύστημα φαίνεται πως ξεψυχά και καταρρέει προσπαθώντας με τους πιο παρανοϊκούς τρόπους να κρατηθεί στη ζωή, παίζοντας παιχνίδια δύναμης και «πολεμώντας» χωρίς αύριο μιας και δεν μπορεί και δεν ξέρει να κάνει κάτι άλλο, και μάλιστα με ισχυρές κορυφώσεις τις περιόδους των Εκλείψεων, αλλά και εκείνη που θα είναι ο Άρης ανάδρομος στο ζώδιο του Κριού. Εσύ χρειάζεται να καταλάβεις πως βρίσκεσαι εν ζωή σε μια από τις πιο σημαντικές εποχές της ανθρωπότητας και το σύμπαν σου ζητάει να πάρεις «θέση». Μπορείς να ακολουθήσεις ή όχι αυτή την πορεία, αξιοποιώντας την ελεύθερή σου βούληση κόντρα στον πανικό της παγκόσμιας κρίσης και ενδυναμώνοντας τη σχέση αγάπης με τον εαυτό σου και τους γύρω σου, ανακτώντας δεξιότητες και δυνάμεις τεράστιες όπως η ενσυναίσθηση, η αυτογνωσία, η αγάπη, η ελευθερία και η ειρηνική συνύπαρξη καταρχήν με τον εαυτό σου, αλλά και με το περιβάλλον σου, θεραπεύοντας ό,τι σε κρατά σε χωριστότητα ό,τι σε κάνει αντικείμενο προς χρήση ό,τι σου επιβάλλει ένας σκοπός ζωής που δεν είναι ο δικός σου. Η ανώτερη συμπαντική βούληση έτσι κι αλλιώς θα οδηγήσει τον άνθρωπο στην Αυτονομία του παρά τα εμπόδια των απάνθρωπων κοινωνιών, την Ελευθερία του ή στον αφανισμό του. Αφού πρώτα ο ίδιος έχει αφανίσει ό,τι σημαίνει  Άνθρωπος. Το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω και εσύ έχεις το δώρο της Ελεύθερης Βούλησης να αποφασίσεις αν θα πας με τη ροή του ποταμού ή κόντρα σε αυτή.

Οικονομικά και επαγγελματικά

Το 2020 έρχεται με μια διάθεση να επαναπροσδιορίσει κάτι που είχε καταρρεύσει τα προηγούμενα χρόνια και αφορούσε στις σοβαρές προοπτικές επαγγελματικής εξέλιξης, κοινώς την προοπτική καριέρας. Η φετινή χρονιά φέρνει μεγάλες αλλαγές στον τρόπο, την διαχείριση και την ποιότητα της εξέλιξης της καριέρας, αλλάζοντας όμως τελείως τον παλιό τρόπο και αυτό όχι πάντα ευχάριστα, τόσο σε εγχώριο αλλά και σε παγκόσμιο επίπεδο. Ευνοεί κατά βάση η φετινή χρονιά, τα ζώδια της γης, τόσο επαγγελματικά όσο και οικονομικά, αλλά και όσους έχουν πλανήτες και σημεία εκεί, αλλά και με την ύπαρξη του Δία στον Αιγόκερω και το απέναντι ζώδιο του Καρκίνου, με δεδομένο ότι εκεί θα πραγματοποιηθούν και οι Εκλείψεις. Οπότε, οι όποιες θετικές εξελίξεις σε θέματα καριέρας, αλλά και οικονομικά ζητήματα θα περάσουν μέσα από βαθιές αλλαγές, αλλά και οριστικούς αποχαιρετισμούς σε καταστάσεις που εδώ και καιρό δεν μπορούν να εξελιχθούν άλλο και δυστυχώς λειτουργούν ως μαύρες τρύπες, απορροφώντας ενέργεια, δύναμη και χρήματα μόνο. Αυτό που θα είναι πολύ έντονο το 2020 σε θέματα οικονομικών και καριέρας και που θα παίξει καθοριστικό ρόλο αυτή τη χρονιά, είναι η διαχείριση των οικονομικών και επαγγελματικών σχέσεων και η ανάγκη για ξεκάθαρες συνεπείς ενήλικες σχέσεις και συμφωνίες. Η φετινή χρονιά δεν αφήνει καθόλου περιθώριο για παιδικά παιχνίδια, παρορμητισμούς, παραβατικότητες, ανευθυνότητα, αλλά και κανένα συναισθηματικό περιθώριο με δεδομένο ότι οι αντοχές έχουν τελειώσει. Ό,τι κρατιέται από νοσταλγία, φόβο, συναισθηματικοποίηση και αποφυγή της αναστάτωσης των αλλαγών, φαίνεται πως θα καταρρεύσει, μιας και η περίοδος χάρητος φαίνεται πως τελειώνει γι’ αυτό. Ο Δίας στο ζώδιο του Κρόνου – τον Αιγόκερω αυτή τη χρονιά σε θέση πτώσης, δεν μοιάζει καθόλου με τον περσινό του Τοξότη, που ευνοούσε παιδιάστικές συμπεριφορές, παρανοϊκές και αλλόκοτες, ασυνεπείς και παραβατικές συμπεριφορές. Ο Δίας φέτος «ζητά» για να «δώσει» τόσο οικονομικά όσο και επαγγελματικά, επαφή με την πραγματικότητα 100% και σε αυτό το σιγοντάρουν η παρουσία του Πλούτωνα στον Αιγόκερω, των Εκλείψεων αλλά και η παρουσία του Ουρανού στον Ταύρο. Ό,τι εννοεί να διαφεύγει από την πραγματικότητα, να «παιδιαρίζει», να επιλέγει ως μέσο διαφυγής την ασυνέπεια, το παράλογο, την τρέλα, την απόσταση από τον εαυτό στο εδώ και το τώρα, είναι ξεκάθαρο πως θα τα βρει μπαστούνια καρμικά το 2020. Το βασικό καρμικό θέμα άλλωστε αυτής της χρονιάς, είναι το τέλος των «παιχνιδιών» κάθε είδους και η παράταση της ανωριμότητας μέσα από παιχνίδια επιβολής, απαξίωσης, βίας και ασυνέπειας. Όποιος αρνείται να μεγαλώσει επαγγελματικά και να συμβαδίζει η επαγγελματική του ωριμότητα με την βιολογική του ηλικία, θα βρει μόνο κλειστές πόρτες και δυσάρεστες ανατροπές. Η περίοδος του νταντέματος σε «παιδιά» μεσήλικες, θα δώσει τη θέση της στην αγανάκτηση του «ωρίμασε επιτέλους αν θέλεις να συνυπάρξουμε και να συνεργαστούμε».

Όλο το σύμπαν φέτος καρμικά οδηγεί τους πάντες προς την ενηλικίωση και την αυτονομία τους, προς την ωριμότητα, την συνέπεια με κύριο γνώμονα την πραγματικότητα, αλλά και την βαθιά καρμική ευθύνη του καθενός να εξελίξει τον εαυτό του, να αναπτύξει τα κενά των δεξιοτήτων του, να γίνει καταρχήν ο ίδιος μια κερδοφόρα «επιχείρηση», αποχαιρετώντας κάθε είδους «παιδικές αρρώστιες» και παιδικές τρελλίτσες. Αυτός θα είναι φέτος καρμικά ο βαθύς επαναπροσδιορισμός τόσο στον επαγγελματικό όσο και στον οικονομικό τομέα, ο οποίος έρχεται να φέρει στο φως την ανάγκη -λίγο πριν από το πέρασμα στην εποχή του Υδροχόου το 2021 με τον Κρόνο και τον Δία να «κόβει την κορδέλα» της εποχής αυτής και να κηρύσσει την έναρξη- δημιουργικών και ειρηνικών σχέσεων, όπου κανένας δεν κουβαλάει στην πλάτη του την ευθύνη να μεγαλώσει κανέναν εκτός από τον εαυτό του, καθιστώντας ως βαθιά ανάγκη την ειρηνική συνύπαρξη μεταξύ ισοτίμων. Η φετινή χρονιά βάζει καρμικά ένα οριστικό τέλος σε παιδογονεϊκά παιχνίδια και ρόλους και ορίζει εκ νέου το παιχνίδι σε πλαίσιο καθαρών σχέσεων, όπου ό,τι λέγεται εννοείται, παρέχεται και αποδεικνύεται. Όχι με χαρτιά και περγαμηνές αλλά από προσόντα ουσιαστικών και βιωματικών ικανοτήτων και πραγματικών δεξιοτήτων, δημιουργώντας ένα εντελώς καινούργιο πλαίσιο εξέλιξης στη δομή των επαγγελματικών και οικονομικών σχέσεων.

Σχέσεις

Το 2020 είναι και αριθμολογικά η κατεξοχήν χρονιά των σχέσεων. Και νομίζω πως όλοι έχουμε καταλάβει πως το οικονομικό μέρος της παγκόσμιας κρίσης είναι το μικρότερο. Εκεί που στοχεύει όμως και αποσκοπεί η παγκόσμια κρίση είναι πασιφανές πως είναι η διάλυση της εγγύτητας και των αυθεντικών σχέσεων. Ποτέ οι άνθρωποι δεν υπήρξαν τόσο «μόνοι» τους όσο τώρα, τόσο εγκλωβισμένοι στο προσωπικό τους κενό και αδιέξοδο, τόσο τρομαγμένοι και απελπισμένοι, χωρίς να μπορούν να το μοιραστούν με κανέναν και κυρίως με τον ίδιο τους τον εαυτό, ποστάροντας το εντελώς αντίθετο, γιατί μόνο αυτό είναι κοινωνικά αποδεκτό με ψεύτικες χαμογελαστές πόζες. Αν και νομίζω πως τα έχω πει όλα στην εισαγωγή και όποιος θέλει να καταλάβει έχει ήδη καταλάβει τι είναι αυτό που νοσεί και τι είναι αυτό που πρέπει να αλλάξει, ώστε να περάσει από την εμπόλεμη ζώνη σχέσεων στην ειρηνική. Δευτερολογώντας οφείλω να σου ομολογήσω πως αυτή τη χρονιά όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά, διότι ελεύθερη βούληση έχεις και αποφασίζεις εσύ αν θα συνεχίσεις να ζεις υπό το κράτος της εξόντωσης και του πολέμου, εξοντώνοντας καταρχήν τον ίδιο σου τον εαυτό ή θα επιλέξεις να επαναπροσδιορίσεις πλήρως και να αποχαιρετίσεις οριστικά τα όπλα, συντασσόμενος με την ενέργεια της ροής του σύμπαντος, που είναι η Εγγύτητα. Η Εγγύτητα καταρχήν με τον εαυτό σου και η εγγύτητα στις σχέσεις σου, συνειδητοποιώντας πως ο άνθρωπος χωρίς αυτήν αρρωσταίνει, φθείρεται αφύσικα γρήγορα και επιλέγει σε ένα άλλο επίπεδο τη φυγή από τη ζωή, μιας έτσι κι αλλιώς έχει πεθάνει, αναλαμβάνοντας πλήρως την ευθύνη του εαυτού σου και παύοντας να χρεώνεις στους άλλους τον δικό σου εθισμό στο να επιβάλλεσαι, να υποτάσσεσαι και να κυριαρχείς.

Οι εποχές που ζούμε είναι εποχές ευθύνης και επαναπροσδιορισμού μέσα στον απόλυτο αποπροσανατολισμό που κυριαρχεί ολούθε γύρω σου. Και αυτό είναι που κάνει την ανάγκη για τον καθένα μας, για εγγύτητα, συντροφικότητα, τρυφερότητα, φροντίδα και νοιάξιμο, πιο δύσκολη από ποτέ. Γιατί άτυπα, ύπουλα και υπόγεια αυτές οι πολύ αναγκαίες ποιότητες για την ύπαρξη της ζωής του ανθρώπου αυτή καθεαυτή, έχουν «απαγορευτεί» και αφανιστεί. Ήρθε η ώρα να καταλάβεις πως όποιος κοιτάει γύρω του, αποπροσανατολίζεται και μόνο όποιος κοιτάει μέσα του ανακαλύπτει το κέντρο της αλήθειας. Η πηγή που θα σε οδηγήσει στο πέρασμα στην πέμπτη εποχή του Υδροχόου ή αλλιώς στην εποχή του Υδροχόου, που σημειολογεί το τέλος της εποχής των αρχηγών, βρίσκεται μόνο μέσα σου, αλλά και σε αυτούς που κοίταξαν μέσα τους από αρχαιοτάτων χρόνων, και πουθενά γύρω σου στις μέρες που ζεις. Και ίσως ήρθε η ώρα να καταλάβεις πως αυτό που ζητάει από πάντα ο εαυτός σου και η ψυχή σου, όσο κι αν αγωνίστηκες και θυσίασες τον εαυτό σου για να το αποκτήσεις, δεν το βρήκες ποτέ σταθερά γύρω σου, αλλά μόνο μέσα σου και μέσα στους άλλους ανθρώπους μέσω της εγγύτητας και κοντά στη φύση.

Τη φετινή χρονιά, με τις Εκλείψεις στο ζώδιο του Καρκίνου, πριμοδοτείται όσο ποτέ συμπαντικά η αλλαγή κατεύθυνσης από τον πόλεμο στην συνύπαρξη εν ειρήνη και αντιστρόφως πριμοδοτείται από το πατριαρχικό μοντέλο που καταρρέει όσο ποτέ η χωριστότητα, η μοναξιά, το κενό, η κατάθλιψη, η βία, η υποτίμηση, ο πόλεμος και η αποκοπή από την ύπαρξή σου. Όλα τα αδιέξοδα και η τεράστια κρίση των σχέσεων θυμίζουν αυτόν τον καιρό τα λόγια του Σοπενχάουερ: «…οι άνθρωποι πλάστηκαν να είναι τεράστιοι και ελεύθεροι όπως οι ρινόκεροι, συνυπάρχοντας και μοιραζόμενοι τον περίπατο της ζωής και οι κοινωνίες τους κατάντησαν σαν τους σκαντζόχοιρους που γεμάτοι αγκάθια κλείνονται σε μια φωλιά για να σωθούν κοιτώντας εχθρικά ο ένας τον άλλο, γιατί ο ένας τρυπάει με τα αγκάθια του τον άλλο και μισιούνται αντί να είναι σε θέση να αγκαλιαστούν». Ίσως δεν είναι στο χέρι σου λοιπόν να αλλάξεις τον κόσμο, αλλά είναι στο χέρι σου να σταματήσεις τη βία, την εξόντωση, την υποτίμηση και την απαξίωση καταρχήν στη σχέση με τον εαυτό σου και μετέπειτα στη σχέση με τους γύρω σου, επιλέγοντας να αποχαιρετήσεις οριστικά τα πεδία των μαχών και όσους αρέσκονται να ζουν σε αυτά. Επίλεξε και μάθε να συνυπάρχεις εν ειρήνη, δημιουργώντας σχέσεις εγγύτητας, αγάπης, φροντίδας, ενσυναίσθησης και ελευθερίας, αποδιαστρεβλώνοντας πλήρως την εξάρτηση από την αγάπη αλλά και θεραπεύοντας όλα τα ναρκισσιστικά σου τραύματα που μπερδεύουν το θαυμασμό με την αγάπη. Κατανόησε πως ο θαυμασμός ουδέποτε οδήγησε στην αγάπη, αλλά χτίζει τείχη αδιαπέραστα προς αυτήν. Πάψε να κάνεις τα πάντα για να σε «θαυμάζουν» και στο τέλος να βρίσκεσαι να είσαι αξιοθαύμαστος και μόνος.

Κριός

Η φετινή χρονιά, με μια πλειάδα Πλανητών να σε κοιτάει αυστηρά από το ζώδιο του Αιγόκερου και κάμποσες ισχυρές Εκλείψεις από εκεί και από το ζώδιο του Καρκίνου, σου καθιστά σαφέστατο όσο ποτέ καρμικά πως δεν υπάρχει άλλος χρόνος παράτασης σε παιδικές αρρώστιες και παθολογικά παιδικά παιχνίδια. Τη φετινή χρονιά θα αναγκαστείς όσο κι αν δεν σου αρέσει αυτό να αφήσεις πίσω σου παιχνίδια βίας, κυριαρχίας, εξουσίας, υποτίμησης, απαξίωσης και να ωριμάσεις. Όλο το σύμπαν το 2020 σου αφήνει μόνο μια πόρτα ανοιχτή, αυτή της ενηλικίωσης χωρίς πολέμους, νικητές και νικημένους. Σου ζητά να αποχαιρετίσεις οριστικά και δια βίου ό,τι σημαίνει παρόρμηση, ένταση, βία, παραβατικότητα είτε τα ασκείς στους άλλους είτε στον ίδιο σου τον εαυτό. Μια ολόκληρη πλειάδα Πλανητών από τον Αιγόκερω, έρχεται και είναι αποφασισμένη να σου καταστήσει σαφές πως το πρόβλημά σου δεν είναι οι άλλοι που δεν κάνουν αυτό που θες εσύ και πρέπει να τους υποτάξεις, αλλά η δική σου εσωτερική και υπαρξιακή ανεπάρκεια που δεν «δουλεύτηκε» ποτέ, ασχολούμενος διαρκώς με τους άλλους. Φέτος λοιπόν θα χρειαστεί να αντιμετωπίσεις βαθιά υπαρξιακά ζητήματα όπως η ματαίωση που δεν την αντέχεις καθόλου, αλλά και η «φθορά» και ο «θάνατος», που για να τα αποφύγεις μαζί με όλο τον τρόμο που σου προκαλούν διαρκώς μετατρέπεις το φόβο σου σε οργή και σε επιθετικότητα. Ήρθε η ώρα να κατανοήσεις πως ο Ήλιος του Κυβερνήτη σου εκτός από το να μεσουρανεί και να λάμπει, όπως συμβολίζει το ζώδιό σου, περνάει και στη φάση του να δύει και να σκοτεινιάζει όπως συμβολίζει και το απέναντί σου ζώδιο του Ζυγού, καρμικά. Ήρθε η ώρα να επαναπροσδιορίσεις πλήρως τα προσωπικά σου κενά και να μάθεις από την αρχή να συνυπάρχεις με ποιότητες θηλυκές όπως η κατανόηση, η συμπόνια, ο σεβασμός, η ενσυναίσθηση, η αποδοχή της διαφορετικότητας, αλλά και η ευαλωτότητα, η αδυναμία, η φθορά και το τέλος. Ήρθε η ώρα να μην παριστάνεις τον δυνατό, αλλά να γίνεις δυνατός κι ολόκληρος παύοντας να πολεμάς τις μισές σου «ποιότητες» κυρίως από ανωριμότητα και φόβο. Αν καταφέρεις να σε «συμμαζέψεις» και να το κάνεις, η ανταμοιβή από την νέα εποχή που έρχεται θα σε εκπλήξει εξαιρετικά ευχάριστα.

Ταύρος

Αδιαμφισβήτητα φέτος φαίνεται να είσαι από τους πλέον ευνοημένους με την προϋπόθεση ότι είσαι διατεθειμένος να δεχθείς να υπάρξουν βαθιές δομικές αλλαγές σε κάθε τομέα της ζωής σου. Αυτή η χρονιά έρχεται με τις καλύτερες προθέσεις προς τα εσένα και από τη δική σου αντίσταση στις αλλαγές που φέρνεις θα εξαρτηθεί αν θα είναι μια εύκολη χρονιά ή μια δύσκολη χρονιά. Πάντως όσο «πολεμάς» και αγωνίζεσαι και ματώνεις να αναστήσεις νεκρές καταστάσεις και νοσταλγείς περιόδους από το παρελθόν, τόσο θα ματαιώνεσαι. Όσο επιτρέπεις και καλοδέχεσαι το καινούργιο και την εξέλιξη του εαυτού σου, αποχαιρετώντας ό,τι δεν μπορεί να σε εξελίξει άλλο και ό,τι τέλειωσε, τόσο η συμπαντική ροή θα σε πηγαίνει από το καλό στο καλύτερο. Η φετινή χρονιά σου ζητάει να αναθεωρήσεις σε βάθος αυτόν τον τρομακτικό μύθο της ασφάλειας, που καταντάει για εσένα τη ζωή σου φυλακή, συνειδητοποιώντας πως η ασφάλεια πηγάζει από τις προθέσεις που έχεις προς τον εαυτό σου και από τίποτα και κανέναν άλλο. Κανένας δεν μπορεί να στην παρέχει πλην εσού του ιδίου, οπότε πάψε να ξεπουλιέσαι και να καθηλώνεσαι για αυτήν. Εστίασε στην εκκαθάριση των όποιων αυτοκαταστροφικών σου προθέσεων και κυρίως των ενοχικών και αυτοτιμωριτικών προθέσεών σου που σε καθηλώνουν. Το 2020 είναι για εσένα καρμικά μια ουσιαστικά σημαντική χρονιά απελευθέρωσης και κατά συνέπεια εξέλιξης, κάνοντας σου ξεκάθαρο ότι χωρίς το πρώτο δεν πρόκειται να έρθει το δεύτερο. Απελευθέρωσε λοιπόν αρχικά τον εαυτό σου από παλιά φαντάσματα, τρόμους και κολλήματα του μυαλού σου, δημιούργησε τις καλύτερες προθέσεις μέσα σου για τον εαυτό σου και ανοίξου στα καλά που σε περιμένουν.

Δίδυμοι

Η φετινή χρονιά έρχεται καρμικά να διορθώσει – θεραπεύσει με μια μεγάλη σύναξη πλανητών στον Αιγόκερω και ισχυρές Εκλείψεις εκεί, στον Καρκίνο και στο απέναντί σου ζώδιο του Τοξότη σε συνολικό επίπεδο ό,τι αρνείται να ωριμάσει και να ενηλικιωθεί. Οπότε όπως καταλαβαίνεις θα είναι μια χρονιά που ο παιδικός σταθμός τα «Αηδονάκια» που χρόνια συντηρείς με κόπο να κλείσει οριστικά. Εγώ θέλω να σου θυμίσω πως το να κρατάς το παιδί ζωντανό μέσα σου είναι μόνο καλό, αλλά το να «παιδιαρίζεις» παίζοντας επικίνδυνα παιχνίδια κυρίως ενάντια στον εαυτό σου, είναι μόνο παράνοια και φθορά. Αυτόν τον σημαντικό διαχωρισμό θα σου ζητηθεί να κάνεις αρκετές φορές φέτος και από τη στάση που θα κρατήσεις θα εξαρτηθεί και η στάση της πραγματικότητας απέναντί σου. Η φετινή χρονιά σου ζητάει να καταλάβεις πως ήρθε η ώρα να συμφιλιωθείς με όλα αυτά που αποφεύγεις στο εδώ και τώρα, τον πραγματικό χώρο, χρόνο, φθαρτότητα, τον θάνατο και την πραγματική σου ηλικία. Αποχαιρέτα οριστικά τα παιχνίδια και τους ρόλους που φτιάχνεις διαρκώς για να αποφύγεις εσένα τον ίδιο και κυρίως το ότι είσαι ένας «Άνθρωπος» με όρια, αντοχές, φόβους και κυρίως τεράστια κενά ανάπτυξης που τα κουκουλώνεις με φαντασίες και ψέματα. Ψέματα που τα λες στον ίδιο σου τον εαυτό και σε οδηγούν διαρκώς σε τεράστιο άγχος, φόβο και λάθος εκτιμήσεις που καταρχήν πληγώνουν εσένα τον ίδιο. Αυτή η χρονιά σου ζητάει να αντιμετωπίσεις την αλήθεια κατάματα κι όχι όπως θα ήθελες να είναι, ανακτώντας την αυτοεκτίμησή σου και κλείνοντας οριστικά τα νταλαβέρια σου με παιχνίδια επιβολής, γοητείας, κυριαρχίας, απαξίωσης, προδοσίας, εγκατάλειψης, βίας και οδηγώντας τον εαυτό σου σε «καθαρές» σχέσεις και συνεργασίες που διέπονται και εξελίσσονται με βάση την ειρηνική συνύπαρξη. Βασική προϋπόθεση λοιπόν για αυτό είναι η ειρηνική συνύπαρξη με τον εαυτό σου που θα σου δώσει την αποδοχή, τον χώρο και το δικαίωμα να καλύψεις καταρχήν τα εσωτερικά σου κενά και όχι να τα κουκουλώνεις γινόμενος ένα ασυνεπές παιδάκι που κανείς δεν εμπιστεύεται. Ήρθε η ώρα να αποχαιρετίσεις ολόκληρες φάσεις της ζωής σου, να αφήσεις τα κόλπα και τα τεχνάσματα, να αποδεχθείς τον εαυτό σου έτσι όπως είναι, σαν καλή «μαμά» και με φροντίδα, αγάπη, καλοσύνη και ενσυναίσθηση να καλύψεις τα βαθιά συναισθηματικά σου κενά με κύριο στόχο την βαθιά δική σου ασφάλεια και ηρεμία. Διότι μπορείς να κοροϊδέψεις κάποιον για κάποια στιγμή, αλλά δεν μπορείς να τους κοροϊδεύεις για πάντα και κυρίως δεν μπορείς να κοροϊδεύεις τον εαυτό σου, το σώμα σου, τα αληθινά σου συναισθήματα, την ύπαρξή σου κι αυτό πλέον το άγχος και ο πανικός στο καθιστούν ολοκληρωτικά σαφές. Όλο το σύμπαν σου ζητάει να εξελιχθείς αρχικά εκεί που δεν έχει γίνει μέχρι τώρα, να ωριμάσεις φέτος ώστε να υποδεχθείς του χρόνου τα δώρα του Δία και του Κρόνου από το φιλικό σου Υδροχόο που δεν παρέχονται δυστυχώς χωρίς το πάσο της αλήθειας.

Καρκίνος

Η φετινή χρονιά σε φέρνει στο επίκεντρο καρμικά των εξελίξεων καταδεικνύοντας πόσο αρρώστησαν οι κοινωνίες των ανθρώπων από την έλλειψη των καθαρών ποιοτήτων που συμβολίζει το ζώδιό σου. Το 2020 έρχεται ήδη φορτισμένο με την Έκλειψη Ηλίου στο απέναντί σου ζώδιο του Αιγόκερου, αλλά και την παρουσία του Δία, του Κρόνου αλλά και των δεσμών της Σελήνης εκεί αλλά και στο ζώδιό σου και συνεχίζει με την Έκλειψη Ηλίου απέναντι από όλους αυτούς τους πλανήτες στο δικό σου ζώδιο, στην αρχή του έτους αλλά και σε όλη την διάρκεια, συμβολίζοντας την κατάρρευση ενός πανάρχαιου συστήματος αυτού της πατριαρχίας, όπου κάθε θετική, θηλυκή ποιότητα στην καθαρότητά της εξοντώθηκε, απαγορεύτηκε και στάλθηκε στο πυρ το εξώτερον, ορίζοντας ως καθεστώς τον κυρίαρχο αφέντη που επιβάλλει, κυριαρχεί, απαξιώνει, βιάζει όποιον δεν κάνει ακριβώς αυτό που θέλει αυτός, οδηγώντας την ανθρωπότητα στην κρίση των αξιών και της εγκαθίδρυσης της βίας ολούθε γύρω μας. Σε μια εποχή που σταδιακά πριν το πέρασμα στην εποχή του Υδροχόου και την πέμπτη διάσταση, αυτό το σύστημα καταρρέει, γίνεται αναγκαίο όσο ποτέ καρμικά να αναδειχθούν οι ποιότητες που συμβολίζει το ζώδιό σου, την θηλυκή πλευρά της ψυχής και της ύπαρξης του ανθρώπου που εμπεριέχει ευαισθησία, καλοσύνη, αγάπη, ενσυναίσθηση, κατανόηση, εγγύτητα, κυρίως σε κάθε είδους ευαλωτότητες όπως η «καλή» μητέρα. Εσύ καρμικά όλη αυτή τη χρονιά που έρχεται θα χρειαστεί να εργαστείς και να διακρίνεις την ποιότητα αυτής της καλής κοσμικής μητέρας, αλλά και να εξυγιάνεις μέσα σου και γύρω σου τη διαφορά που έχει η αγάπη στην καθαρότητά της που ελευθερώνει τον άνθρωπο από την αρρώστια της εξάρτησης του ιδίου και των σχέσεών του, στην απώλεια του εαυτού του και τέλος στον συναισθηματικό του θάνατο. Φέτος ήρθε η ώρα να αποχαιρετίσεις οριστικά ό,τι σε βουλιάζει σε παιχνίδια επιβολής, κυριαρχίας, κατάκτησης, απαξίωσης, βίας, ενοχής και αυτό-εξόντωσης και ό,τι μολύνει την βαθιά υπαρξιακή σου ανάγκη για αγάπη και εγγύτητα. Η φετινή χρονιά έρχεται να σου ζητήσει να πενθήσεις και να αποχαιρετίσεις ό,τι δεν σε εξελίσσει προς το σκοπό της ζωής σου, προς τον αληθινό σου εαυτό ό,τι σε κρατά μικρό, εγκλωβισμένο, ανίσχυρο, τρομαγμένο, γεμάτο πανικό και άγχος κυρίως μέσα σου. Η φετινή χρονιά σου ζητάει να απενοχοποιήσεις τον εαυτό σου για την ευαισθησία του, την καθαρότητά του αλλά και την ανάγκη του να συνεχίσει να υπάρχει μέσα σε άσκοπους πολέμους με μοναδικό στόχο το ποιος θα επιβληθεί σε ποιον. Η φετινή χρονιά σου ζητάει να σεβαστείς την ειρηνική ποιότητα της φύσης σου ξεχωρίζοντάς τη από αυτή της «υποταγής», συνειδητοποιώντας ότι οι άνθρωποι επιλέγουν τον «πόλεμο» όταν δεν μπορούν να αντέξουν τη δική τους ευαλωτότητα και αδυναμία, τη φθαρτότητα και την θνητότητά τους, κοροιδεύοντας τον εαυτό τους πως είναι δυνατοί, επειδή μπορούν και κυριαρχούν πάνω στους άλλους. Η φετινή χρονιά σου ζητάει να ανακαλύψεις την αληθινή σου δύναμη που πηγάζει από την βαθιά αγάπη για τον εαυτό σου και διαχέεται προς όλα τα πλάσματα του Θεού, αποχαιρετώντας οριστικά και με «Αγάπη» ό,τι σε μεταλλάσσει ενάντια στον εαυτό σου, σε καθηλώνει, σε προσκολλά, σε οδηγεί σε εφιάλτες, σχέσεις εξάρτησης και συνεξάρτησης ό,τι σε «αρρωσταίνει» αντί να σε εξελίσσει. Η φετινή χρονιά είναι καρμικά η ευκαιρία σου προς την Αγάπη και την Ελευθερία, δίνοντάς σου την ευκαιρία για σημαντικές καρμικές συναντήσεις που ξέρουν να σε οδηγήσουν προς αυτήν την κατεύθυνση.

Λέων

Το 2020, μια χρονιά πριν αρχίσουν να περνούν απέναντί σου στον Υδροχόο σταδιακά ισχυροί καρμικοί πλανήτες όπως ο Κρόνος, έρχεται με τη διάθεση ισχυρών εκκαθαρίσεων και αλλαγών που ξεκίνησαν πριν χρόνια με τις Εκλείψεις στον άξονά σου και συνεχίζουν φέτος με τον Ουρανό από τον Ταύρο και αφορούν τη διάκριση ανάμεσα στην αγάπη της πατρότητας και την επιβολή του πατριάρχη που συμβολίζει κατεξοχήν το ζώδιό σου. Είσαι από τα ζώδια που η εισαγωγή αυτού του άρθρου σε αφορά καρμικά περισσότερο από όλα τα υπόλοιπα. Σε μια περίοδο που καρμικά το μοντέλο της πατριαρχίας που εγκαθιδρύθηκε εδώ και χιλιάδες χρόνια, επιβάλλοντας τον «πατριάρχη» σαν εξουσία που κυριαρχεί, απαξιώνει, υποτιμά και επιβάλλει με τη βία τη θέλησή του, ενάντια στην ελεύθερη βούληση του άλλου, καταρρέει λίγο πριν ξεκινήσει η εποχή του Υδροχόου, έχεις αρκετή δουλειά σε υπαρξιακό και συνειδησιακό επίπεδο για να εισέλθεις ομαλά σε αυτήν. Επαναπροσδιόρισε τι σημαίνει πραγματική δύναμη καρμικά κι αν και κατά πόσο αληθινή δύναμη νοείται η επιβολή σου επάνω στους άλλους και ο φόβος που γίνεται τρόμος, όταν αυτοί δεν κάνουν αυτό που θέλεις εσύ. Καρμικά φέτος θα χρειαστεί πολλές φορές να αντιμετωπίσεις αυτήν την τεράστια στρέβλωση της δύναμης, που συχνά κάνει το ζώδιό σου να ολισθαίνει από την καθαρότητά της ποιότητάς του. Και να θυμηθείς πως η καθαρή σου ποιότητα είναι ο πραγματικά δυνατός άνθρωπος που εμπεριέχει ωριμότητα, αγάπη και ελευθερία και στηρίζει και τους «μικρότερους» από αυτόν προς αυτήν την κατεύθυνση της ανακάλυψης της δικής τους ελευθερίας και δύναμης μέσω της «ελεύθερης βούλησης» που θα τους οδηγήσει έτσι όπως θα ήθελε ο Θεός στο σκοπό της ζωής τους. Η φετινή χρονιά θα σε αναγκάσει να αντιμετωπίσεις τον εθισμό σου στον «πόλεμο», την επιβολή και την κυριαρχία που έμαθες να δημιουργείς και να ασκείς σαν μικρό, παντοδύναμο αλαζονικό παιδάκι που δεν αντέχει να αντιμετωπίσει τα κενά της ευαλωτότητας μέσα του. Οι Εκλείψεις στο γειτονικό σου ζώδιο του Καρκίνου αλλά και στον Αιγόκερω, έρχονται να σου ξεκαθαρίσουν πως δύναμη που δεν πηγάζει από την αγάπη και την ελευθερία, από την συμπόνια, την κατανόηση, την ευαισθησία και τον σεβασμό, είναι μια δύναμη παθολογική ενάντια στην θέληση της ζωής, ενάντια στην δική σου ελεύθερη βούληση. Η φετινή χρονιά θα σε φέρει αντιμέτωπο με τα δικά σου «κενά», τις δικές σου ευαλωτότητες και ελλείψεις και την ανάγκη να φροντίσεις, να θεραπεύσεις και να αναπτύξεις τον εαυτό σου, ολοκληρώνοντάς τον τόσο ώστε να μην χρειάζεται να επιβάλλεσαι και να κυριαρχείσαι σε κανέναν για να νιώθεις «δυνατός». Κατανόησε πως όταν κάνεις σκοπό της ζωής σου την κυριαρχία πάνω στους άλλους, ο πρώτος που αποδυναμώνεις και απαξιώνεις είσαι εσύ. Ήρθε η στιγμή να απελευθερώσεις τον εαυτό σου από αυτήν την καταδίκη, από αυτόν τον τραγικό καρμικό φαύλο κύκλο, αποχαιρετώντας κάθε είδους εξάρτηση από ρόλους και παιχνίδια κυριαρχίας.

Παρθένος

Η φετινή χρονιά σου δίνει πραγματικά αν το θελήσεις όλη την εύνοια, τα εφόδια και τις δυνατότητες να μεταλλάξεις σε ελευθερία και αυτοπραγμάτωση όσα σε εγκλώβιζαν και σε καθήλωναν σε κάθε τομέα της ζωής σου. Ο Ουρανός από το φιλικό σου ζώδιο του Ταύρου αλλά και η παρουσία του Δία, του Πλούτωνα αλλά και των Εκλείψεων στο φιλικό σου ζώδιο του Αιγόκερου και του Καρκίνου, έρχονται να σου ανοίξουν βαθιές καρμικές προοπτικές απελευθέρωσης σε κάθε επίπεδο της ζωής σου και να σε οδηγήσουν να γίνεις ένας ολοκληρωμένος ενήλικας, θεραπεύοντας τραύματα αιώνων. Η φετινή χρονιά σου δίνει όλη τη δυναμική για να πας στο βάθος της αιτίας παθολογικών δικών σου συμπεριφορών και επιλογών και να μεταλλάξεις αυτό το τεράστιο υπαρξιακό στρες που πηγάζει από τις λάθος επιλογές εναντίον σου, σε επιλογές αληθινής εξέλιξης και ευτυχίας σε κάθε τομέα της ζωής σου. Η φετινή χρονιά σου δίνει απλόχερα την τύχη (με την υπαρξιακή έννοια του όρου) να αποχαιρετήσεις ό,τι δε σε εξελίσσει, αλλά σε διαστρεβλώνει και σε βασανίζει, και να αναγεννηθείς ως ελεύθερος άνθρωπος. Αυτό που ζητιέται από εσένα είναι να πάψεις να ερμηνεύεις νοητικά τον εαυτό σου, να βιώσεις σε βάθος τα κενά του και να αποφύγεις να ανακυκλώσεις, ώστε να αποφύγεις τα κενά σου, παιχνίδια επιβολής, κυριαρχίας και δύναμης τόσο στο να τα ασκήσεις όσο και στο να τα δεχθείς. Η φετινή χρονιά σου ζητάει να πάρεις «θέση» πυρηνική έξω από τον οποιοδήποτε πόλεμο μαίνεται, εστιάζοντας στο βάθος των αναγκών σου και αποχαιρετώντας από αγάπη ό,τι δεν εμπεριέχει εξέλιξη για εσένα. Όλο το σύμπαν το 2020 σου ζητά να βρεις εσένα και να ανακτήσεις τη συνειδητότητα της ελεύθερης βούλησης του εαυτού σου, διαμορφώνοντας μια άλλη θέση και στάση ζωής, κατανοώντας στον πυρήνα σου τι είναι πραγματικά η αγάπη, δίνοντάς σου διαρκώς ευκαιρίες να αποκτήσεις τη βαθιά ηρεμία, ευτυχία, εγγύτητα, συντροφικότητα και αφθονία του ανθρώπου που γνωρίζει καλά τον εαυτό του και δεν κρέμεται στις απαιτήσεις των άλλων προς αυτόν. Φέτος αν το θελήσεις σε κάθε τομέα της ζωής σου αλλά και σε πολύ πιο βαθύ υπαρξιακό επίπεδο μπορείς να βιώσεις μια χρονιά σταθμό για ολόκληρη τη ζωή σου. Μια χρονιά που επιτέλους θα συναντήσεις εσύ εσένα.

Ζυγός

Η φετινή χρονιά μπορεί να είναι για εσένα το τέλος μιας εποχής που τράβηξε πολύ στο χρόνο μέσα σε σκληρές μάχες, απώλειες και αγωνίες. Φέτος το πέρασμα σταδιακά σημαντικών Πλανητών στο ζώδιο του Υδροχόου κηρύσσει το ξεκίνημα μιας νέας εποχής που συμβολίζει την κατάρρευση μιας πανάρχαιας κοινωνικά πατριαρχικής δομής, όπου κυριαρχούσε η βία, η επιβολή, η απαξίωση και τα παιχνίδια ρόλων σε κάθε τομέα σχέσεων, μετατρέποντας δυστυχώς κάθε προσπάθεια συντροφικότητας και συνεργασίας σε χωριστότητα και
«πόλεμο». Κόντρα και ενάντια στην ποιότητα που συμβολίζει το ζώδιό σου που είναι η συντροφικότητα, η αγάπη, η αρμονία, η ειρηνική συνύπαρξη, η ενσυναίσθηση, η αποδοχή, η καλοσύνη, η κατανόηση σε κάθε μορφή ευαλωτότητας. Φέτος με μια μεγάλη σύναξη πλανητών στον Αιγόκερω και τις Εκλείψεις εκεί αλλά και στο ζώδιο του Καρκίνου, έρχεσαι καρμικά αντιμέτωπος με όλα αυτά που σε καθήλωσαν και σε οδήγησαν από μικρό παιδί στο ρόλο του διαιτητή και του πυροσβέστη στις μάχες των άλλων, απορροφώντας τη βία, καθηλωμένος σε επιλογές που δεν έχουν καθόλου να κάνουν με τη φύση σου και τις ανάγκες σου. Λίγο πριν λοιπόν την καινούργια «εποχή» ήρθε η ώρα να επαναπροσδιορίσεις καρμικά ποιος πραγματικά είσαι στην καθαρότητά σου αποχαιρετώντας ειρηνικά και με αγάπη ό,τι δεν εμπεριέχει εγγύτητα και αντιθέτως επιζητά και επιβάλλει χωριστότητα. Απενοχοποίησε μέσα σου όλα αυτά που σου χρεώθηκαν ως αδυναμία με στόχο να μειώσουν την «αξία» σου και επαναπροσδιόρισε συνειδητά πως η δική σου δύναμη πηγάζει από την αγάπη, την εγγύτητα και την ειρηνική συνύπαρξη. Η φετινή χρονιά στο μεγαλύτερό της μέρος καρμικά είναι μια χρονιά απεμπλοκής επί της ουσίας και πολύ συχνά θα χρειαστεί να αποχαιρετίσεις καταστάσεις και πρόσωπα που αγάπησες αλλά και μορφές οργάνωσης της καθημερινότητας, συνεργασίες και σχέσεις που δεν σε εξελίσσουν, αντιθέτως σε αλλοιώνουν και σε καθηλώνουν. Διότι όπως λένε οι Κινέζοι, για να φέρεις τιμώμενους καλεσμένους στο σπίτι σου, χρειάζεται να το καθαρίσεις πρώτα. Εσύ καρμικά χρειάζεται να ξέρεις πως όσο δεν προχωράς σε αυτές τις βαθιές εκκαθαρίσεις, τόσο ο τρόμος όσο και η απαξίωση του εαυτού σου θα διαλύουν κάθε μορφή αυτοεκτίμησης και αυτοπεποίθησης και θα σε κρατούν καθηλωμένο σε μια χωματερή που σε μολύνει, σε αλλοιώνει και δεν σε αναπτύσσει. Ήρθε η ώρα να αφήσεις πίσω σου την «αναγνώριση» που σου έκαναν τότε, πως είσαι αντικείμενο για χρήση και κατάχρηση και να επαναπροσδιορίσεις στο τώρα το ποιός είσαι, τι αξίζεις και πως θέλεις εσύ να αγαπιέσαι. Άνοιξε μέσω της ελεύθερης βούλησης ένα καινούργιο κύκλο ζωής προς την αυτοπραγμάτωση και την ευτυχία σου.

Σκορπιός

Τη φετινή χρονιά ο Ουρανός απέναντί σου και η σύναξη τόσο ισχυρών πλανητών γύρω από τον Κυβερνήτη σου τον Πλούτωνα σε μια από τις χειρότερες θέσεις του που είναι αυτή στο ζώδιο του Αιγόκερου, δείχνει ξεκάθαρα το τέλος μιας εποχής πριν το πέρασμα στην εποχή του Υδροχόου, μια εποχή που κυριάρχησε για χιλιάδες χρόνια αποκρύπτοντας από τον άνθρωπο τη βαθιά σχέση που συμβολίζει το ζώδιό σου με υπαρξιακά θέματα, όπως η φθορά, η επιβίωση και ο θάνατος. Δημιούργησε μια κοινωνία τρομαγμένων ανθρώπων που «παραχωρεί» την ελεύθερη βούληση και την ελευθερία της στον εκάστοτε πατριάρχη και δέχεται από αυτόν όλη την επιβολή, την απαξίωση, την υποτίμηση, την βία, μέσα στον απέραντο τρόμο της επιβίωσης που αυτή η ίδια δομή της πατριαρχίας την δημιουργεί. Ο φετινός χρόνος σου ζητάει να ανακαλύψεις την ανώτερη ποιότητα του ζωδίου σου, να αντιμετωπίσεις τον τρόμο και τον φόβο που σε καθηλώνουν, να κάνεις αυτό που οφείλει να κάνει κάθε Σκορπιός που σέβεται τον εαυτό του: να ανακαλύψεις το βάθος της αλήθειας μέσα σου και να ελευθερωθείς από τον τρόμο. Να μην ξεχάσεις ούτε στιγμή πως είσαι το ζώδιο που συμβολίζει εκτός από το θάνατο και τη βία, τη ζωή, την αγάπη και την αναγέννηση στην μεγαλύτερή τους καθαρότητα, το φως, τον πλούτο, την αφθονία, που πηγάζουν από την ίδια σου την ύπαρξη, από την ίδια την θηλυκή ποιότητα του ζωδίου σου. Που σε αντίθεση με την κακή ποιότητα της αρσενικότητας του πατριάρχη και του φαλλοκράτη, η δική σου ποιότητα συμβολίζει συμπαντικά και ανθρώπινα, ποιότητες όπως η αγάπη, η καλοσύνη, η ελευθερία, η σύνδεση με την υπαρξιακή καθοδήγηση, η ικανότητα να βρίσκεσαι σε αυτόν τον κόσμο και να συνδέεσαι με τον πυρήνα της συμπαντικής αγάπης αλλά και η ικανότητα να το διαχέεις αυτό παντού γύρω σου. Ίσως ήρθε η ώρα να καταλάβεις καρμικά ότι μπορεί να πολεμάς σε λάθος στρατόπεδο. Εκεί που ο πόλεμος δεν γίνεται με στόχο την ειρήνη, αλλά με στόχο τον πόλεμο αυτό καθεαυτό. Η φετινή χρονιά σου ζητάει όσο ποτέ, στο τέλος μιας εποχής που καταρρέει, και στο ξεκίνημα μιας καινούργιας, να πάρεις θέση. Θέση στο αν θα συνεχίσεις να χάνεις τον εαυτό σου μέσα στην εξάρτηση, αναγνωρίζοντας πως δυνατός είναι μόνο αυτός που επιβάλλει, κυριαρχεί, απαξιώνει και οι άλλοι υπηρετούν αυτό που θέλει αυτός, μένοντας εντελώς εξαρτημένος από τους άλλους. Ή αν θα ελευθερώσεις τον εαυτό σου προς την αληθινή σου φύση που είναι η αληθινή δύναμη της ποιότητας της ύπαρξης του ανθρώπου, το δώρο του Θεού σε αυτόν, η ελεύθερη βούληση, το δικαίωμα του καθενός να είναι ελεύθερος και μέσα σε αυτήν την ελευθερία του να είναι ο εαυτός του, να συναλλάσσεται με αγάπη, σεβασμό, χαρά και να ευτυχεί. Η φετινή χρονιά σου δίνει, αν εσύ το θελήσεις, την προοπτική να είναι για εσένα η χρονιά σταθμός για τη ζωή σου.

Τοξότης

Η φετινή χρονιά, με τις Εκλείψεις και τους Δεσμούς της Σελήνης να περνούν σταδιακά στον άξονά σου, αλλά και τον Κυβερνήτη σου τον Δία να περνά και αυτός στο ζώδιο του Αιγόκερου όπου θα συναντηθεί μέσα στον επόμενο χρόνο με τον Κρόνο, τον Πλούτωνα αλλά και ισχυρές Εκλείψεις, σου ζητά να αφήσεις στην μπάντα επιφανειακές εκτιμήσεις και να ασχοληθείς με το «βάθος» των πραγμάτων. Το 2020 για εσένα επιζητά υπαρξιακές αναθεωρήσεις και καθόλου φιλοσοφίες, αναλύσεις, ερμηνείες και τη «φυγή» από ό,τι δεν σε βολεύει που συχνά και εντελώς εσφαλμένα την ονομάζεις ελευθερία. Αντιθέτως σου ζητά να ανακαλύψεις πυρηνικά μέσα σου την αληθινή ποιότητα της ελευθερίας, αντιμετωπίζοντας παιδικούς τρόμους και κενά που σε καθηλώνουν και σε εγκλωβίζουν σε μια επιφανειακή αντιμετώπιση που δεν αρμόζει και δεν αξίζει στην ποιότητα και την αξία του ζωδίου σου. Σου ζητά να δυναμώσεις και να χτίσεις τα εσωτερικά σου κενά χωρίς να επιλέγεις την φυγή που κάθε φορά χρειάζεται να τα αντιμετωπίσεις. Σε μια εποχή που ένα ολόκληρο πανάρχαιο μοντέλο διακυβέρνησης καταρρέει, αυτό της πατριαρχίας, που εγκαθίδρυσε ως αξία τον «ένα» που επιβάλλεται, κυριαρχεί, απαξιώνει, υποτιμά την «ελεύθερη βούληση» του άλλου ανθρώπου καταντώντας τον ως αντικείμενο προς χρήση, να επιλέξεις να αποχαιρετίσεις τα παιχνίδια αυτών των άσκοπων μαχών. Φέτος είναι η ευκαιρία σου να επαναπροσδιοριστείς σε κάθε τομέα της ζωής σου και να συντονιστείς με την συχνότητα μιας καινούργιας εποχής που ξεκινάει τώρα, μιας εποχής που εκτός από πλάτος εμπεριέχει και βάθος. Και που όσο ποτέ σε αυτήν την εποχή χρειάζεται η ανθρωπότητα να αναπτύξει ποιότητες καθαρής θηλυκής ενέργειας όπως η αγάπη, η αποδοχή, η ενσυναίσθηση, η συντροφικότητα, η συνύπαρξη, η εγγύτητα, η ανθρωπιά. Ποιότητες που θα σε βοηθήσουν να συμφιλιωθείς με τον χώρο, τον χρόνο, το ανέφικτο, τη φθαρτότητα, τη θνητότητα αλλά και την αθανασία που εμπεριέχεις σαν ύπαρξη. Η φετινή χρονιά σου ζητάει υπαρξιακά να ησυχάσεις, να εξυγιανθείς, να βρεις και να αναγνωρίσεις τον αληθινό σου εαυτό, την αληθινή σου δύναμη στο βάθος του «δασκάλου» που εμπεριέχεις, κόντρα στον περιρρέοντα κοινωνικό αποπροσανατολισμό.

Αιγόκερως

Αδιαμφισβήτητα τα πιο ισχυρά Αστρολογικά γεγονότα φέτος συμβαίνουν στο ζώδιό σου, καθορίζοντας την ποιότητα και το ύφος των εξελίξεων όλη τη χρονιά που έρχεται, με τον Δία να έρχεται και αυτός στο ζώδιό σου όπου θα συναναστραφεί με τον Πλούτωνα, τον Κρόνο και τους Δεσμούς της Σελήνης ως ένα διάστημα, αλλά και τις Εκλείψεις που θα πραγματοποιηθούν τόσο στο ζώδιό σου όσο και στο απέναντί σου ζώδιο του Καρκίνου. Ισχυρά καρμικά γεγονότα για το ζώδιο σου που είναι και στην κορυφή του ζωδιακού κύκλου και συμβολίζει τις εξουσίες, αλλά και την ποιότητά τους, καταδεικνύουν το τέλος μιας εποχής πατριαρχικής, όπου η επιβολή του ενός στον άλλον, η κυριαρχία, η απαξίωση και η βία σε περίπτωση ανυπακοής προς τον «πατριάρχη», έγιναν καθεστώς, αποκρύπτοντας και βάζοντας σε καθεστώς παρανομίας όποια καθαρή «θηλυκή» ποιότητα εμφανιζόταν, απαξιώνοντάς τη ως ευαλωτότητα και αδυναμία. Ποιότητες όπως η αγάπη, η ενσυναίσθηση, η κατανόηση, ο σεβασμός, η φροντίδα, η καλοσύνη κατάντησαν ντροπή, διαστρεβλώνοντας τον άνθρωπο και θέτοντάς του ως αξία τον πόλεμο και την βία και διαμορφώνοντας μια κοινωνική παγκόσμια πραγματικότητα όπου αυτές οι ποιότητες λείπουν όσο ποτέ, τόσο σε διαπροσωπικό όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο, καταντώντας τους ανθρώπους να μην μπορούν να σταματήσουν να πολεμούν ακόμη και τους οικείους τους, τους «αγαπημένους» τους, με απώτερο σκοπό την υποταγή και την εξόντωση της ελεύθερης βούλησης του ενός στου άλλου. Η φετινή χρονιά σου ζητάει να επαναπροσδιορίσεις μέσα από τη θηλυκή ποιότητα του ζωδίου σου τον εαυτό σου από την αρχή, παίρνοντας μια ξεκάθαρη θέση προς την ειρηνική συνύπαρξη και αποχαιρετώντας τη χωριστότητα, την καχυποψία, τον τρόμο και τα όποια παιχνίδια ρόλων επιβολής και υποταγής. Οι Εκλείψεις στο απέναντί σου ζώδιο του Καρκίνου φέρνουν καρμικά στο φως την ανάγκη να ανακαλύψεις μέσα σου την «καλή μητέρα» , αυτή που μεγαλώνει τα παιδιά της με καθαρή αγάπη και τα ενδυναμώνει ενάντια σε κάθε μορφής εξάρτηση. Αυτή που περικλείει και ενσωματώνει όλες τις ανώτερες ποιότητες της «δύναμης» και που η αγάπη της οδηγεί στην ελευθερία και τον σεβασμό της ελεύθερης βούλησης του πλάσματος που «υπηρετεί». Αυτή την «καλή μητέρα» σου ζητιέται να ανακαλύψεις μέσα σου, συνειδητοποιώντας πως ποτέ κανένα παιδί δεν «μεγάλωσε» με βία, αλλά μόνο με αγάπη, και πως το μοναδικό μέσο εξέλιξης του ανθρώπου, είναι η αγάπη στην καθαρότητά της. Και πως αυτός ο κόσμος σε καμία περίπτωση δεν χτίστηκε από «μεγάλους» ανθρώπους και ολοκληρωμένους ψυχικά και συναισθηματικά, αλλά από ανώριμα τραυματισμένα παντοδύναμα παιδάκια που δεν έχουν καμία σχέση με την αρσενική ποιότητα στην καθαρότητά της. Η φετινή χρονιά είναι για εσένα χρονιά ισχυρών εκκαθαρίσεων, αποχαιρετισμών και επαναπροσδιορισμών λίγο πριν το πέρασμα του Κυβερνήτη σου του Κρόνου στον Υδροχόο ορίσει το ξεκίνημα μιας νέας εποχής ελευθερίας.

Υδροχόος

Η φετινή χρονιά ορίζει και επίσημα το πέρασμα στην εποχή του Υδροχόου. Με τον Κρόνο να κόβει την κορδέλα για ένα διάστημα και από το 2021 σταδιακά το παράδειγμά του θα ακολουθήσουν κι άλλοι ισχυροί και σημαντικά καρμικοί πλανήτες. Μια εποχή καταρρέει και τελειώνει έχοντας απλώσει παντού τα σκουπίδια της. Η φετινή χρονιά είναι όπως καταλαβαίνεις χρονιά εκκαθάρισης κατά βάση σε υπαρξιακό και κοινωνικό παγκόσμια επίπεδο, μιας και τελειώνει η εποχή που κυριαρχούσαν οι αρχηγοί και οι πατριάρχες, που όριζαν ως καθεστώς το να επιβάλλουν τη θέλησή τους στους άλλους, εξαφανίζοντας αυτό που καρμικά συμβολίζει το ζώδιό σου: την ελεύθερη βούληση. Όπως καταλαβαίνεις σε μια εποχή που οι κόσμοι συγκρούονται και μεταβάλλονται, αυτό που συμβολίζει το ζώδιό σου σαν ζητούμενο γίνεται βαθιά ανάγκη. Την ελευθερία και την αποδοχή της διαφορετικότητας του ανθρώπου αλλά και την ειρηνική συνύπαρξη των κοινωνιών. Εσύ χρειάζεται καρμικά να επιτρέψεις να ελευθερωθείς επαναπροσδιορίζοντας τον εαυτό σου και απομακρύνοντας τον από παιχνίδια κυριαρχίας, επιβολής, απαξίωσης, τρέλας και παράνοιας, κοιτάζοντας βαθιά μέσα σου και ανακαλύπτοντας ποιος πραγματικά είσαι και όχι τι σου ζήτησαν να γίνεις. Να αποδιαστρεβλωθείς από μία ψεύτικη δύναμη επιβολής που επιζητά να αλλάζει για το «καλό» τους, λες και υπάρχει κάποιος που ξέρει το καλό του άλλου. Να αντικαταστήσεις το βίαιο ρήμα αλλάζω, στο θετικό ρήμα εξελίσσω, κατανοώντας πως όποιος γνωρίζει την «αλήθεια», γνωρίζει και την Αγάπη και γνωρίζει σίγουρα και την Ελευθερία στην καθαρότητά της. Και αποκλείεται έχοντας αυτή τη γνώση να θέλει να επιβάλλει και να επιβληθεί. Αποκλείεται να απειλείται από τη διαφορετικότητα του άλλου, γιατί αν γνωρίζει τότε ξέρει πως ο καθένας έχει έναν εντελώς διαφορετικό δρόμο εξέλιξης. Η φετινή χρονιά σου ζητάει να ελευθερωθείς και να ελευθερώσεις ό,τι δεν σε εξελίσσει άλλο, να αποχαιρετίσεις παιδικές αρρώστιες και εφηβικές τρέλες και άσκοπους πολέμους, ανακαλύπτοντας δικές σου ποιότητες βαθιές, όπως ειρηνική συνύπαρξη, συντροφικότητα, συνεργασία, μέσω της ελεύθερης βούλησης. Να προετοιμάσεις το έδαφος για την είσοδο του Δία και του Κρόνου το 2021 στο ζώδιό σου, όπου φέρνουν το ξεκίνημα μιας νέας εποχής.

Ιχθύες

Η φετινή χρονιά, με τον Δία τον δεύτερο Κυβερνήτη σου να εισέρχεται στον Αιγόκερω, όπου θα συναντηθεί με τον Κρόνο, τον Πλούτωνα και τις ισχυρές Εκλείψεις εκεί αλλά και στο ζώδιο του Καρκίνου, θα είναι μια χρονιά για εσένα βαθύ επαναπροσδιορισμού. Θα είναι μια χρονιά «κατάρρευσης» μύθων και φαντασμάτων, ενισχύοντας την βαθιά υπαρξιακή σου ανάγκη για εξέλιξη και αποχαιρετισμού σε ό,τι είναι πλέον νεκρό και σε απομυζά χωρίς να σε εξελίσσει. Σε μια εποχή που ένας κόσμος επιβολής και κυριαρχίας καταρρέει, οι ποιότητες που συμβολίζει το ζώδιό σου αυτές της αγάπης, της ενσυναίσθησης, της κατανόησης, της ευαισθησίας, της καλοσύνης και της ειρηνικής συνύπαρξης, γίνονται όσο ποτέ αναγκαιότητα. Αρκεί να απεμπλακείς καρμικά απ’ αυτό που η «πατριαρχική» δομή σου επέβαλλε, σου απαίτησε και σου άσκησε βία ώστε να είσαι, «θυσιάζοντας» τον εαυτό σου, για αυτό που εξυπηρετεί τους άλλους. Εσύ χρειάζεται να απενοχοποιήσεις τη βαθιά σου ανάγκη για αγάπη και εγγύτητα, αλλά και την ευαισθησία σου που έχει κατηγορηθεί ως ευαλωτότητα, απεμπλέκοντας τον εαυτό σου από παιχνίδια ρόλων, εξουσίας και δύναμης που εντελώς στρεβλά σου έχουν δοθεί ως πρότυπα. Αξιοποίησε την φετινή χρονιά ώστε να «ξεχωρίσεις» και να διακρίνεις τη διαφορά που έχει η πραγματική αγάπη που βοηθά τον άνθρωποι να ελευθερώνεται και να βρίσκει τον εαυτό του και την ελεύθερη βούλησή του από την εξάρτηση που οδηγεί τον άνθρωπο στο χάσιμο του εαυτού του, στην αυτοκαταστροφή του και στο ψυχικό του τέλμα. Είναι η χρονιά που οι εκλείψεις από το φιλικό σου ζώδιο του Καρκίνου σε ωθούν να ανακαλύψεις την καλή μητέρα μέσα σου, αυτή που δεν πατρονάρει αλλά αγαπά καθαρά και ελευθερώνει το πλάσμα που μεγαλώνει στον αληθινό σκοπό της ζωής του και στην ευτυχία του, αυτή που του μαθαίνει την αρχή και το τέλος, την αποδοχή της ευαλωτότητάς του, της διαφορετικότητάς του, αυτή που δεν τον τρομάζει με θάνατο, απόρριψη, εγκατάλειψη και φόβο, αλλά αντιθέτως του μαθαίνει ότι η ζωή και ο θάνατος είναι ακριβώς το ίδιο πράγμα και δεν εξαρτώνται από κανέναν άλλο αλλά από την ελεύθερη βούληση αυτού του ίδιου πλάσματος. Αυτή που του μαθαίνει να πηγαίνει εκεί που αγαπιέται και επίσης του μαθαίνει να φεύγει επίσης χωρίς ενοχές από εκεί που δεν αγαπιέται. Αυτή που δεν του μαθαίνει πως είναι αντικείμενο για χρήση, αλλά μια ύπαρξη αιώνια, προικισμένη με όλη την Αγάπη και την αξία του Θεού. Εσύ λίγο πριν το πέρασμα στην εποχή του Υδροχόου, χρειάζεται να μείνεις στο παρόν και να αντιμετωπίσεις ό,τι σε τρομάζει, απελευθερώνοντας τον εαυτό σου και όχι να τραπείς σε φυγή όπως συνηθίζεις, από τον εαυτό σου και εντελώς στρεβλωμένα μετά αυτό να το ονομάζεις ελευθερία. Η φετινή χρονιά αν το επιτρέψεις μπορεί να σου αλλάξει επίπεδο, χρησιμοποιώντας τις δονήσεις της για να ανακαλύψεις και να εγκαθιδρύσεις στη ζωή σου το τι αξίζεις και πως θέλεις σήμερα να αγαπιέσαι και όχι τι σου είπαν να κάνεις για να αγαπιέσαι.