Ετήσιο Ωροσκόπιο

Το 2019 σε υποδέχεται με τον άξονα του Κάρματος να βρίσκεται ήδη στον άξονα Αιγόκερου – Καρκίνου, όπου θα πραγματοποιηθούν στην πορεία της χρονιάς εκεί 5 Εκλείψεις. Στις περισσότερες μάλιστα από αυτές θα υπάρχει η συμμετοχή των δυο πιο ισχυρά καρμικών πλανητών, του Κρόνου και του Πλούτωνα, στο πιο καρμικό ζώδιο, αυτό του Αιγόκερω. Το 2019 έρχεται με την πρόθεση να δημιουργήσει κατ’ αρχάς βαθιές κοινωνικές αλλαγές, αλλάζοντας το πλαίσιο διαχείρισης τόσο στην χώρα μας, όσο και παγκόσμια. Άλλωστε, με τις Εκλείψεις σ’ αυτόν τον άξονα και την είσοδο του Πλούτωνα στο ζώδιο του Αιγόκερω ξεκίνησε η παγκόσμια κρίση κοινωνικών αξιών, 9 χρόνια περίπου πριν. Οι κοινωνικές ανακατατάξεις θα αφορούν σε διοικήσεις και διοικούντες, μιας και το ζώδιο του Αιγόκερω συμβολίζει τους κυβερνόντες και τη «γραμμή» διακυβέρνησης, αλλά και τα «πρέπει» του καθενός  που έρχονται ενάντια στη φυσική εξέλιξη. Και όντας ο Αιγόκερος το πιο καρμικό ζώδιο, θα φέρει στο προσκήνιο την ανάγκη να επιλυθούν διαστρεβλώσεις, αποπλανήσεις και ψεύδη που πάνω τους χτίστηκαν από το παρελθόν οι ζωές όλων. Όλες οι διαστρεβλώσεις που χρησιμοποίησαν οι εκάστοτε εξουσίες ώστε να επιβληθούν, θα μπουν σε αναθεώρηση από την ίδια την ζωή.

2019: Τα σημαντικά αστρολογικά γεγονότα

  • 6 Ιανουαρίου 2019 Έκλειψη Ηλίου στον Αιγόκερω
  • 21 Ιανουαρίου 2019 Έκλειψη Σελήνης στον Λέοντα
  • 5 Μαρτίου 2019 – 28 Μαρτίου 2019 ο Ερμής σε Ανάδρομη φαινομενικά πορεία στους Ιχθύες
  • 6 Μαρτίου είσοδος του Ουρανού στο ζώδιο του Ταύρου
  • 2 Ιουλίου 2019 Έκλειψη Ηλίου στον Καρκίνο
  • 7 Ιουλίου 2019 έως 2 Αυγούστου 2019 ο Ερμής σε φαινομενικά Ανάδρομη πορεία στον Λέοντα και στον Καρκίνο
  • 16 Ιουλίου 2019 Έκλειψη Σελήνης στον Αιγόκερω
  • 31 Οκτωβρίου 2019 έως 20 Νοεμβρίου 2019 ο Ερμής σε φαινομενικά Ανάδρομη πορεία στον Σκορπιό
  • 3 Δεκεμβρίου 2019 είσοδος του Δία στο ζώδιο του Αιγόκερω
  • 26 Δεκεμβρίου 2019 Έκλειψη Ηλίου στον Αιγόκερω

Αντιμετωπίζοντας την αιτία του Κάρματος για το 2019

Το 2019 ξεκινά με εξαιρετικά έντονα Αστρολογικά γεγονότα, θέτοντας το οριστικό τέλος σε ό,τι είναι ψεύτικο εκ γενετής και δομήθηκε με την πρόθεση να εξαπατήσει προς όφελός του. Είτε αυτό αφορά στο οικογενειακό περιβάλλον, είτε το κοινωνικό. Είναι η ώρα να αναθεωρηθούν διαστρεβλώσεις, ψέματα και χειρισμοί που σε έβγαλαν από τα παιδικάτα σου από το «δρόμο της ζωής» σου, σε έκαναν μαριονέτα και σε εγκλώβισαν στα θέλω των άλλων. Όπως έχεις ήδη διαπιστώσει τα θέλω των άλλων δεν είναι ο δικός σου δρόμος, δεν σε εξελίσσουν, αντιθέτως κάνουν πολύ έντονη την κούραση σου, κατευθύνοντάς σε σε μια δική σου υπερπροσπάθεια, που διαρκώς δεν φέρνει αποτέλεσμα, αλλά αντιθέτως επαναλαμβάνεται σαν ένας φαύλος κύκλος, που το μόνο που αναπαράγει είναι διαρροή ενέργειας. Η έντονη κούραση που έρχεται από το παρελθόν και κορυφώνεται την περίοδο του Ιανουαρίου και του Φεβρουαρίου θα θέσει καρμικά όρια που συνοδεύονται από βαθιά οργή σε ό,τι προωθείται να επαναληφθεί, χωρίς να σε συμφέρει και να σε εξελίσσει είτε κοινωνικά είτε προσωπικά, εξυπηρετώντας τα «συμφέροντα» των άλλων ενάντια στις δικές σου φυσικές ανάγκες. Το 2019 θα λέγαμε ότι ορίζει το τέλος της ανοχής και του όποιου περισσεύματος αντοχών σε ό,τι δεν εξελίσσεται και επαναλαμβάνεται σαν φαύλος κύκλος (και εσύ όπου φαύλος κύκλος βλέπε αρνητικό κάρμα) και όπως το λέει απλοϊκά ο λαός «σαπουνίζοντας γουρούνι, χάνεις χρόνο και σαπούνι». Είτε αυτό αφορά σε προσωπικές πεποιθήσεις των γονιών σου ή του γένους σου που σε εγκλώβισαν, είτε κοινωνικές νόρμες αυτού του είδους.

Ειδικά στο ξεκίνημα της χρονιάς, αλλά και μέσα στο καλοκαίρι ό,τι δεν εννοεί να συντονιστεί με τη ροή της ζωής, αλλά συντονίζεται με παιχνίδια εξουσίας και κυριαρχίας θα «τελειώνει», μιας και τα όρια των αντοχών στο παράλογο έχουν εξαντληθεί. «Κακοί μπαμπάδες» και «κακές μαμάδες», «μπαμπούλες», «τρελαμένα παντοδύναμα παιδιά» με παράλογες απαιτήσεις, χειρισμούς και διαστρεβλώσεις της πραγματικότητας, που παίζουν παιχνίδια ρόλων και τρομοκρατίας καθηλώνοντας τα παιδιά τους, αντί να τα «μεγαλώνουν», ήρθε η στιγμή να «εκθρονιστούν» μιας και δεν είναι σε θέση να αφουγκραστούν την ανάγκη για μεγάλωμα και εξέλιξη, τόσο σε προσωπικό όσο και σε κοινωνικό επίπεδο. Η καρμική ευθύνη του «μεγαλύτερου» είναι να καθοδηγήσει σωστά τον μικρότερο στο δρόμο του. Το 2019 -με την παρουσία του Δία στο ζώδιο του Τοξότη- καθιστά ως αναγκαιότητα την εμφάνιση σημαντικών «δασκάλων» που μπορούν να διδάξουν τη συνύπαρξη των ανθρώπων εν ειρήνη που είναι ένας τελείως διαφορετικός κώδικας από αυτόν της συνύπαρξης σε «πόλεμο», ειδικά από το Μάρτιο και μετά με την οριστική παρουσία του Ουρανού στο ζώδιο του Ταύρου να ανατρέπει ό,τι δεν συνάδει ό,τι δεν συνδέεται και δεν «υποκλίνεται» στους φυσικούς νόμους και τις νομοτέλειες ό,τι δεν προάγει επί της ουσίας συναισθηματική και υλική ασφάλεια, σε υπαρξιακό επίπεδο.

Η φετινή χρονιά σε καρμικό επίπεδο, ανατρέπει παραλογισμούς χρόνων θυμίζοντας στον άνθρωπο πως όσο παρανοεί την ανθρώπινή φύση του που είναι από ανάγκη βαθιά ειρηνική, παριστάνοντας τον κυρίαρχο πάνω στους άλλους και τον Θεό που δεν είναι, οι κοινωνίες του θα κλυδωνίζονται διαρκώς, αλλά και ο ίδιος. Η παρουσία του Ουρανού στο ζώδιο του Ταύρου, που είναι και το ζώδιο της «πτώσης» του (δηλαδή στην πιο αδύναμή του θέση) έρχεται να βάλει φρένο στην τάση του ανθρώπου να επιμένει να αλλάξει αυτό που νομοτελειακά δεν γίνεται να αλλάξει, κάνοντας πιο επίκαιρη από ποτέ την κατανόηση του νόμου του κάρματος. Η χρονιά θέτει μέσα από ισχυρές ανατροπές στον «άνθρωπο» την ανάγκη να «θεραπεύσει» την αλαζονεία του και να σεβαστεί τους φυσικούς νόμους, παρατηρώντας το αποτέλεσμα της δράσης του, ώστε να κατανοήσει την αιτία του λάθους του, παύοντας να «πολεμά» ακόμη και την ίδια του την ύπαρξη, μαθαίνοντας να υπάρχει «Ειρηνικά». Η έντονη παρουσία άλλωστε σημαντικών πλανητών φέτος στα ζώδια της γης, οι Εκλείψεις εκεί και η είσοδος του Δία στο τέλος της χρονιάς στο ζώδιο του Αιγόκερω, που ενεργοποιούν την καρμικότητα των Εκλείψεων, όχι μόνο στον άξονα Αιγόκερου-Καρκίνου αλλά και στον άξονα Υδροχόου–Λέοντα, καθιστούν σαφές πως ό,τι επηρεάζει τους φυσικούς κανόνες, μοιραία θα συγκρουστεί και μαζί τους, και φυσικά όπως πάντα οι φυσικοί νόμοι είναι αυτοί που θα νικήσουν.

Όλο το σύμπαν κινείται στην παρούσα φάση και επιζητά την αποκατάσταση της θηλυκής ενέργειας και την αποδιαστρέβλωσή της, μιας και είναι φανερό ότι αυτός ο κόσμος διαστρεβλώθηκε για ένα και μόνο λόγο: γιατί υποτιμά και διαστρέφει ό,τι συμπαντικά εκφράζει τη θηλυκή ποιότητα. Κι έτσι ξέμεινε από τις αναγκαίες θηλυκές ποιότητες που είναι απαραίτητες απολύτως για την ολοκλήρωση και την ευτυχία του ανθρώπου. Ποιότητες που εκφράζει αρχετυπικά αυτό που λέμε συμπαντική μητέρα και είναι η συνύπαρξη εν ειρήνη, η καλοσύνη, η αποδοχή, η αγάπη, η ενσυναίσθηση, η τρυφερότητα, η φροντίδα της ευαλωτότητας, που λείπουν απολύτως από ένα κόσμο που επιβάλει το διαστρεβλωμένο αρσενικό ως αρετή και το θηλυκό ως αμαρτία. Αυτό είναι η βασική καρμική αιτία του τεράστιου πόνου και τρόμου που αναπαράγουν αιώνες τώρα οι κοινωνίες των ανθρώπων, η βάση της αιτίας της δυστυχίας όλων μας. Και όταν η θηλυκή ενέργεια διαστρεβλώνεται βάναυσα, μοιραία διαστρεβλώνεται και η αρσενική ενέργεια. Διότι εφόσον δεν υπάρχει η Γυναίκα-Αγάπη, δεν υπάρχει και ο Άντρας-Δύναμη. Αντιθέτως υπάρχει η Γυναίκα-Θύμα και το δίπολό της μοιραία είναι ο Άνδρας-Θύτης, και παντού επικρατεί βιαιότητα και πόλεμος. Εδώ και αιώνες ό,τι είναι θηλυκό λείπει ή διαστρεβλώνεται, είτε αφορά στην αγάπη και τη φροντίδα της δικής σου ανθρώπινης φύσης, που είναι το σώμα σου, ή στην φυσική διαδικασία του μεγαλώματος ενός παιδιού, είτε αφορά στην φυσική ευθύνη του γονέα, είτε στην διαχείριση της φύσης γύρω σου, ή αφορά στη φύση των σχέσεων, είτε αφορά στο πώς μέσα σε αυτή τη φύση που σε φιλοξενεί δημιουργείς, διαχειρίζεσαι και τοποθετείς τις κοινωνίες σου, ορίζοντας ξεκάθαρα πως η αιτία των κοινωνικών κρίσεων είναι άμεσα συνδεδεμένη με τη θηλυκή ευαισθησία που λείπει και την διαστρεβλωμένη αρσενική σκληρότητα που επιβάλει τη σύγκρουση, τη βία και τον πόλεμο, ακόμη και μέσα στο ίδιο σου το σπίτι.

Πολύ ισχυρά σημαντικά Αστρολογικά γεγονότα έρχονται να σου δείξουν πως οι κρίσεις θα επαναλαμβάνονται τόσο προσωπικά, όσο και κοινωνικά, όσο δεν μαθαίνεις να συνυπάρχεις εν ειρήνη, κάτι που στο σύμπαν και στη φύση υπάρχει από κτίσεως κόσμου, αλλά στις κοινωνίες των ανθρώπων δεν διδάχθηκε ποτέ. Φέτος είναι η στιγμή να συνειδητοποιήσεις και να ανακαλύψεις τους κώδικες εκείνους της σχέτισης που μπορούν να σε οδηγήσουν να συνυπάρχεις εν ειρήνη, γιατί όσο αυτοί λείπουν, θα πισωγυρίζεις στο φαύλο κύκλο του πολέμου. Και δυστυχώς θα πολεμάς τους γονείς και θα πολεμιέσαι από αυτούς, θα πολεμάς το σύντροφό σου, τους φίλους σου και δυστυχώς θα πολεμάς τον ίδιο σου τον εαυτό, το σώμα σου, τις ευαισθησίες σου, τα συναισθήματά σου, τις ανάγκες σου, τη φύση γύρω σου και μέσα σου, γιατί απλούστατα δεν έμαθες να συνυπάρχεις ειρηνικά μαζί τους. Συνειδητοποίησε ότι κάθε φορά που η ανθρωπότητα έφτανε τον εαυτό της σε ειρηνική κατάσταση, πισωγύριζε στον πόλεμο, γιατί απλούστατα δεν ήξερε να διαχειριστεί και να ευημερήσει εν ειρήνη. Δεν ήξερε πώς να κατευνάσει το υπερτροφικό εγώ της, δεν ήξερε πώς να συνυπάρχει με αποδοχή και όχι με βία, επιβολή και απαξίωση σε ό,τι είναι ευαίσθητο, απαλό, θνητό, φθαρτό, ευάλωτο και διαφορετικό εν πάση περιπτώσει.

Η συνύπαρξη στην ειρήνη μέσα από τη διαφορετικότητα και την ευαλωτότητα καθενός είναι αυτό που προτείνει το σύμπαν σαν επόμενο επίπεδο εξέλιξης, εκπληρώνοντας τις κοινωνίες του ανθρώπου και τον άνθρωπο στις βασικές του ανάγκες, που είναι αυτές της αγάπης, της αποδοχής, της πραγματικής δύναμης, της κατανόησης, του σεβασμού, της τρυφερότητας, της συντροφικότητας, της φιλίας όπου συνδιαλέγεται με το «διαφορετικό», χωρίς να το πολεμά. Χωρίς να έχει σαν στόχο να του επιβληθεί και να το αλλάξει κατά πως βολεύει, χρησιμοποιώντας όλες τις μεθόδους της βίας, φυσικής και ψυχολογικής. Στη φύση άλλωστε κάθε τέλμα ορίζει και την ανάγκη μιας καινούργιας αρχής. Η ανθρωπότητα και οι άνθρωποι σε προσωπικό και σε παγκόσμιο επίπεδο είναι βαθιά κουρασμένοι και απελπισμένοι στα όρια της κατάθλιψης. Ακολουθούν αιώνες τώρα στρατηγικές πολέμου και παιχνίδια εξάρτησης, στερώντας τους τις βασικές πηγές τροφοδοσίας που έχει ανάγκη η ψυχή και η ύπαρξη του ανθρώπου, αυτές της καθαρής θηλυκής ενέργειας, που λειτουργεί και αναπτύσσεται σε καθεστώς ειρήνης. Το 2019 σε ωθεί σε ένα βαθύ φτου ξελευθερία προτείνοντας βαθιές αλλαγές στον πυρήνα της αιτίας και όχι του αποτελέσματος.

2019: οικονομικά και επαγγελματικά

Με τις Εκλείψεις και τους δεσμούς της Σελήνης στον άξονα Αιγόκερου – Καρκίνου, που συμβολίζει κατεξοχήν θέματα καριέρας, αλλά και τον Πλούτωνα και τον Κρόνο στον Αιγόκερω, όπως καταλαβαίνεις πολλά ζητήματα καρμικά θα εμφανιστούν εκεί. Το ίδιο ισχύει με την οριστική είσοδο του Ουρανού στον Ταύρο που συμβολίζει μαζί με το Σκορπιό απέναντι τα αποκτήματα, τα χρήματα αλλά και τη διαχείρισή τους, αλλά και ότι είναι για εσένα συναισθηματική και υλική ασφάλεια. Το 2019 όπως καταλαβαίνεις θα φέρει ισχυρές αλλαγές τόσο στον τρόπο με τον οποίο διαχειρίζεσαι θέματα καριέρας, οικογενειακά αλλά και κοινωνικά ζητήματα, αλλά και στον τρόπο που διαχειρίζεσαι τα οικονομικά και συναισθηματικά σου θέματα ώστε να εισπράττεις ουσιαστική ασφάλεια και ελευθερία. Ίσως η πιο ισχυρή καρμική συνειδητοποίηση για αυτή τη χρονιά είναι πως ασφαλής επιλογή που παρέχει ελευθερία, είναι εκείνη που κάνεις με γνώμονα την αγάπη προς τον εαυτό σου και αυξάνει τη διάθεσή σου για ζωή, χαρά, δημιουργικότητα, και όχι εκείνη που μπορεί να σου αποδίδει μεν σε «μπράβο» και «εύγε», αλλά σε φθείρει και σε «σκοτώνει» σωματικά, ψυχολογικά και συναισθηματικά.

Η φετινή χρονιά φέρνει στο προσκήνιο σχέσεις, συνήθειες και πεποιθήσεις που σχετίζονται με «κακούς» μπαμπάδες και «κακές» μαμάδες, που αδιαφορούσαν για το πώς αισθάνεσαι και νιώθεις εσύ, και σου επέβαλαν τρόπους και μεθόδους ενάντια στα θέλω σου, που αναπαράγουν τραύματα αδιαφορίας, εγκατάλειψης του εαυτού σου, βίας, επιβολής, προδοσίας, κυριαρχίας που λειτουργούν στη μετέπειτα ενήλικη ζωή σου ως αυτοκαταστροφικές επιλογές. Αυτές δηλαδή τις αυτοκαταστροφικές επιλογές ενάντια στον εαυτό σου, ενάντια στην ψυχική και σωματική σου ισορροπία. Επιλογές που δεν σε πάνε προς τη ζωή, αλλά προς τη φθορά και το «θάνατο», που τείνουν καρμικά να γίνουν «μοίρα» και ανακυκλώνονται ως ένας αρνητικός φαύλος κύκλος με μόνιμη απειλή και δικαιολογία θέματα επιβίωσης, ενώ στην πραγματικότητα αφορούν σε θέματα διαβίωσης. Αυτές οι επιλογές είναι και η αιτία που δε βρίσκεις πουθενά συναισθηματική και υλική ασφάλεια, γιατί συνεχίζεις να είσαι, ενώ μεγάλωσες, αυτό το μικρό αφρόντιστο, εγκαταλειμμένο, προδομένο παιδάκι που κάνει τα πάντα για το «εύγε» και το «μπράβο» αυτού του «κακού» γονέα. Η αιτία είναι ξεκάθαρη, γιατί απλούστατα στρέφεσαι καταστροφικά ενάντια στον εαυτό σου φθείροντας μέσα από αυτές το σώμα σου ανεπανόρθωτα μέσα σε συνθήκες άγχους, τρόμου, αγωνίας και πανικού. Αυτό ακριβώς έρχεται να σου τονίσει ο συνδυασμός της Έκλειψης Ηλίου στον Αιγόκερω σε σύνοδο με τον Κρόνο και τον Πλούτωνα, σε συνδυασμό με την είσοδο του Ουρανού στον Ταύρο όλο το 2019.

Η χρονιά διακινεί έντονα καρμικά ζητήματα στα ζώδια του Παρορμητικού Σταυρού και κυρίως του δευτέρου δεκαημέρου αλλά και όσους έχουν πλανήτες και σημεία εκεί (Κριός, Καρκίνος, Ζυγός, Αιγόκερως) και αυτούς του πρώτου δεκαημέρου στο σταθερό σταυρό (Υδροχόοι, Ταύροι, Λέοντες και Σκορπιοί) αλλά και όσους έχουν πλανήτες και σημεία εκεί. Το 2019 θα θέσει τόσο προσωπικά όσο και κοινωνικά σε αμφισβήτηση πόσο ωφελεί και ποιον ωφελεί εν τέλει αυτή η ατελείωτη υπερπροσπάθεια που σου ζητιέται από παιδάκι, κάτω από πιέσεις, απειλές, παιχνίδια τρομοκρατίας, κυριαρχίας και αποπλάνησης σε κάθε τομέα της ζωής σου, στο τώρα που ενώ είσαι ενήλικας συνεχίζεις να την αναπαράγεις όπως εκείνο το τρομαγμένο παιδί. Τόσο σε επαγγελματικό όσο και σε οικονομικό επίπεδο η φετινή χρονιά με τη συμμετοχή του Πλούτωνα και των δεσμών της Σελήνης στην Έκλειψη του Γενάρη στον Αιγόκερω, που είναι η ίδια περίπου που όρισε την αρχή της παγκόσμιας κρίσης, έρχεται να θέσει το «τέλος» σε αυτό που όσο κι αν προσπαθήσεις δεν είναι εφικτό να αλλάξει, γιατί είναι στρεβλό από τη ρίζα του. Σου ζητά λοιπόν να συνειδητοποιήσεις που έχεις αποπλανηθεί θυσιάζοντας τη «ζωή» σου για κάτι μη εφικτό, κάνοντας για άλλη μια φορά όχι αυτό που θέλεις και συμφέρει εσένα, αλλά τους εκάστοτε σημαντικούς άλλους. Η παρουσία του Δία στον Τοξότη μιλά για την αναγκαιότητα μιας εντελώς καινούργιας πορείας με γνώμονα την ανάπτυξη υπέρ του ανθρώπου σε παγκόσμιο επίπεδο, καθιστώντας σαφές πως ό,τι κοινωνικά έχει χτιστεί ενάντια στον άνθρωπο και την εξέλιξή του, δε θα μπορέσει να στηριχτεί σε βάθος χρόνου από την ίδια τη ζωή. Αυτό το «τέλος» των αντοχών και την ανάγκη μιας νέας προοπτικής στα πλαίσια των αντοχών του ανθρώπου, που να εμπεριέχει εξέλιξη, ανάπτυξη και ελευθερία έρχεται να θέσει αδιαπραγμάτευτα το 2019. Με λίγα λόγια είναι η ώρα να διαπραγματευτείς με τους παιδικούς σου φόβους και τις ενοχές, αλλά και με αυτούς που σε χειρίζονται με βάση αυτό, μια νέα καρμική πορεία ζωής που θα σε λυτρώσει από αυτά τα επώδυνα και αυτοκαταστροφικά τραύματα που σε καθηλώνουν σε παιχνίδια βίας, κυριαρχίας, αυτοκαταστροφής, αποπλάνησης, προδοσίας, αδιαφορίας, επιβολής, υποτίμησης αλλά και ρόλους θύτη – θύματος και σωτήρα, επιζητώντας αυτό που σε ενδυναμώνει, σε προχωράει, σε εξελίσσει και σέβεται την ανθρώπινή σου φύση και υπόσταση. Η εύνοια είναι στο πλευρό σου, αρκεί εσύ να αποφασίσεις να πεις το φτου ξελευθερία από αυθεντική αγάπη προς τον εαυτό σου και όχι από μίσος και οργή προς τους άλλους.

Η φετινή χρονιά φέρνει στο προσκήνιο σε καρμικό επίπεδο, την αναγκαιότητα αυτό το κακοποιημένο παιδάκι να αποκτήσει επιτέλους μια «καλή» μητέρα και έναν «καλό» πατέρα που εμπεριέχουν αγάπη, φροντίδα, ενδιαφέρον, τρυφερότητα, κατανόηση και αποδοχή. Και φυσικά αυτός ο «καλός» μπαμπάς και αυτή η «καλή» μαμά προς αυτό το παιδί, δεν μπορεί να είναι κανένας άλλος εκτός από εσένα τον ίδιο.

2019: Σχέσεις

Το 2019 με κυρίαρχο καρμικά τον άξονα Καρκίνου-Αιγόκερου, τους Δεσμούς της Σελήνης εκεί, τις Εκλείψεις, τον Κρόνο, τον Πλούτωνα και αργότερα τον Δία «κουνά συθέμελα» τον Παρορμητικό Σταυρό, που στην Αστρολογία συμβολίζει τα ζώδια που ευθύνονται για την εξέλιξη και την κίνηση της ροής της ζωής και τον πυρήνα κάθε είδους σχέτισης που σαφώς είναι αυτό που συμβολίζει το ζώδιο του Καρκίνου, η «Μητέρα» και η Θηλυκή ποιότητα της ενέργειας. Η «Μητέρα» που είναι στενά συνδεδεμένη με την αντίληψη του καθενός για αυτό που επίσης συμβολίζει ο άξονας αυτός, την αγάπη που όταν διαστρεβλωθεί ταυτίζεται με την εξάρτηση, δημιουργώντας στον άνθρωπο στην πορεία των χρόνων επιλογές όχι από αγάπη για τον εαυτό του, αλλά με στόχο να υπάρχει για την επιβράβευση και την «αγάπη» των άλλων, πολεμώντας αδιάκοπα κάθε ευαισθησία και ευαλωτότητα επάνω του. Η φετινή χρονιά έρχεται να σου ξεκαθαρίσει πως όταν η αγάπη στηρίζεται στην αυθεντική της νομοτέλεια πηγάζει από την Αγάπη από τον εαυτό προς τον εαυτό και μάλιστα χωρίς όρους, αλλά με όρια: τα όρια που θέτει το σώμα, και απλώς διαχέεται και προς τους άλλους. Γιατί η αγάπη δεν είναι απόκτημα. Δεν είναι κάτι που μπορεί να σου δώσει ή να σου πάρει κάποιος. Είτε το αισθάνεσαι και το βιώνεις μέσα σου, ή όχι. Όταν πιστεύεις και οργανώνεις τη ζωή σου στο να πάρεις την επιβράβευση και την αγάπη από τους άλλους, κάτι σου έχει μάθει λάθος καρμικά η «Μητέρα», και εξακολουθεί να στο ορίζει λάθος η εσωτερική σου «Μητέρα», οδηγώντας σε στα απελπιστικά και στα βαθιά παθολογικά νερά της εξάρτησης, του μίσους και της μοναξιάς.

Η αγάπη σαφώς είναι ανάγκη. Όλοι είμαστε εξαρτημένοι από την αγάπη. Όταν βρισκόμαστε σε καθεστώς αγάπης καταρχήν το σώμα λειτουργεί τέλεια, θεραπεύεται, αναπτύσσεται και βιώνει την χαρά αδιάκοπα του να υπάρχει. Όταν  υπάρχεις σε καθεστώς αγάπης, μοιραία υπάρχεις και σε καθεστώς Ειρήνης. Είσαι ελεύθερος, είσαι ενήλικας, είσαι αυτοτροφοδοτούμενος και δεν εξαρτάσαι από την αγάπη κανενός άλλου, και δεν εμπλέκεσαι σε καταστάσεις «πολέμου» που δεν έχουν να σου προσφέρουν αυθεντική αγάπη, φροντίδα, σεβασμό, θεραπεία, ανάπτυξη, εξέλιξη. Όταν βρίσκεσαι σε καθεστώς αγάπης, δεν χάνεις το σκοπό της πορείας της ύπαρξής σου μέσα στις ανάγκες και τις επιθυμίες των άλλων. Αντιθέτως διαθέτεις «αυτογνωσία», προχωράς από αγάπη τον εαυτό σου και κοντά σου είναι μόνο όποιος είναι σε θέση να αγαπά. Αν όμως η «μητέρα» σου έμαθε πως αγάπη είναι να νιώθεις, να αισθάνεσαι και να πράττεις αυτό που αυτή έχει ανάγκη και όχι εσύ, τότε παύεις να είσαι άνθρωπος και γίνεσαι ένα αντικείμενο εκπλήρωσης των επιθυμιών και των αναγκών τρίτων. Μοιραία προδίδεις, εγκαταλείπεις και κακοποιείς τον εαυτό σου αδιαφορώντας γι αυτά που αισθάνεται και νιώθεις ακόμη κι όταν το σώμα σου καταρρέει, εξαρτημένος από την αναγνώριση, την έγκριση και την «αγάπη» του άλλου. Όπως καταλαβαίνεις, αυτό από μόνο του δεν αφήνει κανένα περιθώριο για αυθεντικές και υγιείς σχέσεις, που θα έχουν μια θετική πορεία εξέλιξης, αφού ποτέ σε αυτές τις σχέσεις δε θα πεις αυτό που θες εσύ, αλλά και να το πεις, ποιος σε ακούει και αντιστρόφως, ούτε κι εσύ θα ακούσεις τις ανάγκες του άλλου, αλλά και ούτε θα τις σεβαστείς, αλλά θα τις πολεμήσεις, όπως δεν σέβεσαι και πολεμάς τις δικές σου. Και αφού κάθε είδους αυθεντικότητας έχει πεθάνει και η σύνδεσή σου με την πηγή της ζωής έχει διακοπεί και αυτή, για να μπορέσεις να πάρεις αυτό το μπράβο και να ανταπεξέλθεις στο να είσαι ο καλύτερος, για να πάρεις αυτό το μπράβο, μοιραία θα καταναλώσεις ό,τι ουσία ή νοητικό «ντόπινγκ» υπάρχει.

Το 2019 έρχεται με την Έκλειψη Ηλίου στον Αιγόκερω σε σύνοδο με τον Κρόνο, τον Πλούτωνα και τους Δεσμούς της Σελήνης και κινείται καθ’ όλη την πορεία του, θέτοντας τόσο προσωπικά, όσο και κοινωνικά την ένδεια του ανθρώπου και των κοινωνιών του στην αγάπη και τον σεβασμό σε ό,τι εκφράζει την θηλυκή ποιότητα στην καθαρότητά της, καταδεικνύοντας σαν αιτία τα θέματα εξάρτησης κάθε είδους. Αυτό θα απασχολήσει τόσο κοινωνικά όσο και προσωπικά τον τομέα των σχέσεων, θυμίζοντάς σου πως τώρα που μεγάλωσες κανένας δεν μπορεί να σε προδώσει, να σε εξαπατήσει, να σε εγκαταλείψει, αν δεν το κάνεις πρωτίστως εσύ στον εαυτό σου και δεν του δώσεις την συγκατάθεσή σου να το κάνει. Κανένας άνθρωπος, είτε αυτός είναι φίλος, ερωτικός σύντροφος, εργοδότης, πολιτική εξουσία, δεν μπορεί πια να το κάνει χωρίς τη συγκατάθεσή σου.

Το 2019 σου προτείνει αδιαμφισβήτητα να γίνεις εσύ αυτή η καλή «μητέρα» που με αγάπη χωρίς όρους, θα σε αποδιαστρεβλώσεις και θα σε απεγκλωβίσεις από τις φυλακές της παιδικής σου ηλικίας και θα σε συνδέσεις, ως οφείλεις, με την πραγματική αξία της αγάπης και του καλού Θεού, που σε αγαπά και σε αποδέχεται για ό,τι είσαι και αυτό που είσαι, μαθαίνοντάς σου να υπάρχεις στους νόμους της αγάπης που καθημερινά σε ελευθερώνουν στο να γίνεις ο ενήλικας που είσαι κι όχι αυτό που βολεύει τους άλλους να είσαι. Το τίμημα είναι λοιπόν το να κινηθείς προς την ειρηνική συνύπαρξη σε κάθε τομέα των σχέσεών σου, να προδώσεις και να εγκαταλείψεις ό,τι σε προτρέπει να πολεμάς ό,τι αγαπάς, τοποθετώντας σε στη θλίψη και τη μοναξιά. Διαφορετικά θα προδίδεις πάντα τον εαυτό σου, αποκλείοντας από τη ζωή σου σχέσεις αγάπης, φροντίδας, ενσυναίσθησης, κατανόησης, σεβασμού και αποδοχής χωρίς όρους, αλλά με όρια. Φέτος είναι η στιγμή να αναθεωρήσεις τους τρόπους με τους οποίους σχετίζεσαι και επιλέγεις αυτούς με τους οποίους σχετίζεσαι, μετακινώντας τον εαυτό σου από τα πεδία των «μαχών», σε ειρηνικές κοιλάδες συνύπαρξης με όποιον φυσικά θέλει να σε ακολουθήσει προς τα εκεί.

Κριός

Με τον Άρη να εισέρχεται στο ζώδιό σου την Πρωτοχρονιά ξεκινάει το 2019 και συνεχίζει με πέντε Εκλείψεις σε έντονη όψη, ξεκαθαρίζοντάς σου πως ό,τι δε σε εξελίσσει χρειάζεται να τελειώσει εδώ. Η φετινή χρονιά – με τον Δία να σε ευνοεί από τον Τοξότη και τις Εκλείψεις στον άξονα Αιγόκερου/Καρκίνου με τη συμμετοχή του Κρόνου και του Πλούτωνα να σε κοιτάζουν βλοσυρά – έρχεται να φέρει βαθιές καρμικές αλλαγές σε κάθε τομέα της ζωής σου, ζητώντας σου να αποδεχθείς, να αποδιαστρεβλώσεις και να επαναπροσδιορίσεις τρόπους, μεθόδους και πεποιθήσεις, αλλά και τραύματα που κουβαλάς από τα παιδικάτα σου και σχετίζονται με στρεβλώσεις που αφορούν στην «Αγάπη» και την «Δύναμη» που σχετίζονται με «κακούς» μπαμπάδες και «κακές» μαμάδες, καταδεικνύοντας το κενό που υπάρχει στη ζωή σου από αυτό που λέμε καθαρή θηλυκή ενέργεια και «καλή» μαμά, που εμπεριέχει αγάπη, τρυφερότητα, συμπόνια, αποδοχή, καλοσύνη, που στην συνέχεια θα φέρει την «ειρήνη» μέσα σου και γύρω σου. Αποχαιρέτα οριστικά επιλογές σκληρότητας, βίας, πολέμου και αυτοκαταστροφικότητας, αλλά και παιχνίδια επιβολής, κυριαρχίας, υποτίμησης, θύτες και θύματα που ενδεχομένως να σχετίζονται με τη στρέβλωση της αρσενικής ενέργειας και τον «κακό» μπαμπά. Η φετινή χρονιά σου ζητάει να αλλάξεις μόνο αυτό που μπορείς, να αποδεχθείς αυτό που δε γίνεται να αλλάξει και να «ασκηθείς» στη διάκριση ανάμεσα σε αυτά τα δύο. Πάψε να συνεχίζεις να κακοποιείς αυτό το παιδάκι μέσα σου, αλλά και ό,τι είναι ευάλωτο, ευαίσθητο και αδύναμο μέσα σου και γύρω σου. Η φετινή χρονιά σου ζητά με την Έκλειψη στον Λέοντα, να αναλάβεις να μεγαλώσεις και να «πάρεις» από τα πεδία των μαχών αυτό το παιδάκι, συνειδητοποιώντας πως με βία, σκληρότητα, επίκριση, απειλές, τρομοκρατία και καταναγκασμό δε μεγάλωσε ποτέ κανένα παιδί. Παρότι είσαι ζώδιο κατεξοχήν αρσενικό, η φετινή χρονιά σου ζητά να ολοκληρωθείς εντάσσοντας θηλυκές θετικές ποιότητες καταρχήν μέσα σου και μετέπειτα γύρω σου. Η φετινή χρονιά σε καλεί να μάθεις να υπάρχεις εν ειρήνη με τον εαυτό σου, το σώμα σου και τις ευαλωτότητές σου, συνειδητοποιώντας πως μόνο όταν τις αποδεχθείς και τις φροντίσεις θα δυναμώσεις πραγματικά. Όπως επίσης πως είναι πιο σημαντικό να είσαι ευτυχισμένος παρά νικητής. Και ευτυχία χωρίς αγάπη, κατανόηση, σεβασμό και αποδοχή στην ευαλωτότητα και τη διαφορετικότητα του εαυτού σου και του άλλου όπως είναι, χωρίς να πολεμάς να τους αλλάξεις και να σε αλλάξουν, δεν υπάρχει.

Ταύρος

Η είσοδος του Ουρανού στο ζώδιό σου οριστικά φέτος και οι Εκλείψεις από τον άξονα Αιγόκερου – Καρκίνου και τον Λέοντα, ξεκινούν μια πορεία έντονων αλλαγών για εσένα που θα διαρκέσει μια επταετία περίπου. Αλλαγές στον πυρήνα σου που σαφώς σχετίζονται με αυτή την περιβόητη υλική και συναισθηματική ασφάλεια που νομίζεις εντελώς στρεβλωμένα ή σαν παιδάκι εντελώς εξαρτημένο ότι θα σου την δώσουν οι άλλοι, αγνοώντας ότι πια είσαι ένας ενήλικας. Μάθε λοιπόν πως η ασφάλεια είναι εντελώς εσωτερική υπόθεση, μακριά από αυτοκαταστροφικές επιλογές που την σαμποτάρουν. Θυμήσου πως όσο κρέμεσαι από το ψέμα ότι η ασφάλειά σου εξαρτάται από τους άλλους στο τώρα, ασφάλεια δεν πρόκειται να νιώσεις ποτέ. Αυτό λοιπόν που έρχεται να σου μάθει όλη αυτή η περίοδος είναι πως η ασφάλεια πηγάζει από καθαρές δικές σου θεραπευτικές επιλογές και σε οδηγεί να σχετίζεσαι με όσους είναι σε θέση να δονούνται σε αυτήν την κατεύθυνση εξέλιξης στη ζωή σου. Με λίγα λόγια το 2019 σου λέει αναθεώρησε σε βάθος τις προθέσεις σου συνειδητές και ασυνείδητες, αποχαιρέτα «κακούς» μπαμπάδες και «κακές» μαμάδες που στην ουσία δεν σου παρείχαν ποτέ ασφάλεια, απεμπλέξου από παιχνίδια κυριαρχίας, βίας, υποτίμησης, εγκατάλειψης, προδοσίας που καρμικά αναπαράγεις και οδήγησε τον εαυτό σου σε μια ασφαλή ελευθερία σε επίπεδο αισθήσεων, συναισθημάτων και κατ’ επέκταση επιλογών. Η Έκλειψη στον Λέοντα σου τονίζει πως μόνο εσύ μπορείς πλέον να «πάρεις» αυτό το παιδάκι από ανασφαλή περιβάλλοντα, οδηγώντας το από τα πεδία των μαχών μέσα σου και γύρω σου στα ασφαλή λιβάδια που ευημερούν οι Ταύροι. Και αυτό είναι καρμική δική σου ευθύνη και κανενός άλλου σε κάθε επίπεδο και τομέα της ζωής σου. Όλη η συμπαντική συγχρονικότητα σε ωθεί προς την ελευθερία και την ασφάλεια του ενήλικα που είσαι σήμερα, απεμπλέκοντας ότι σε εξαρτά στο «έχω» και σου στερεί το είμαι. Απεξαρτήσου από τα θέλω και τις επιλογές των άλλων και σταμάτα να περιμένεις όπως τότε που ήσουν μικρός τι θα αποφασίσουν αυτοί για εσένα. Στηρίξου στις δικές σου αποφάσεις και επιλογές, παύοντας να μπερδεύεις τη διαβίωση με την επιβίωση.

Δίδυμοι

Το 2019, με τον Δία στο απέναντί σου ζώδιο του Τοξότη ισχυρό, μπορεί να είναι η χρονιά σου αν είσαι διατεθειμένος να εξελιχθείς παραπέρα από τα κολλήματα και τις πεποιθήσεις του μυαλού σου, τα διλήμματα και τους διχασμούς που αυτό παράγει, ενοποιώντας τον εαυτό σου στη μια και μόνη θέση: αυτή της ύπαρξής σου. Βάλε όρια στην τάση σου να αρνείσαι κάθε μορφή ενηλικίωσης παριστάνοντας τον έφηβο και το παιδί που πλέον δεν είσαι. Άλλωστε ο Δίας στον Τοξότη μιλάει και επιβραβεύει την εξέλιξη μέσω επίγνωσης και συνειδητότητας, πνευματικότητας και σοφίας που συνδέονται αδιάρρηκτα και βιωματικά με την πραγματικότητα. Όπως επίσης μιλά και για βαθιά θεραπεία αυτού που ως παιδί ή έφηβο σε κατακερμάτισε, σε έκανε κομμάτια, σε γέμισε στρεβλώσεις, πλάνες και αυτοκαταστροφικά τραύματα. Ο Δίας στο ζώδιο του Χείρωνα Κένταυρου είναι σημαντικό καρμικά να γνωρίζεις πως είναι Δίας της βαθιάς θεραπείας και του ουσιαστικού μεγαλώματος όπως έκανε κι ο ίδιος στους μαθητές του. Επέκταση προς την υγεία, προς την ενηλικίωση και τις δεξιότητες που αυτή εμπεριέχει. Είναι στην ουσία ένα στάδιο μαθητείας με επαφή στο εδώ και στο τώρα, ενάντια στην τάση σου που όταν τα βρίσκεις δύσκολα σε οδηγεί στην «φυγή» και στην προσδοκία της «λήθης». Η φετινή χρονιά θα είναι η χρονιά σου αρκεί να δηλώσεις «παρών» σε ό,τι φέρνει η ζωή μπροστά σου, μαθαίνοντας να το διαχειρίζεσαι με ευθύνη, συνέπεια και δέσμευση. Και το πιο σημαντικό, να θυμάσαι αυτά που συμφώνησες, αυτά που ξέρεις και το ότι είσαι ενήλικας. Οι Εκλείψεις σου ζητούν λοιπόν να στραφείς μέσα σου, απαλλάσσοντας αυτό το παιδάκι που ήσουν κάποτε από παιχνίδια αδιαφορίας, βίας, απαξίωσης, επιβολής, θύτη και θύματος, από «κακούς» μπαμπάδες και «κακές» μαμάδες, γινόμενος εσύ ο συνεπής και καλός γονιός, που θα το μεγαλώσει και θα το ενηλικιώσει. Και να θυμάσαι πως από ό,τι «έφυγες» και έστειλες στη λήθη, δε γλίτωσες καρμικά, αλλά ορθώνεται όπως λέει και ο Καβάφης συνεχώς εμπρός σου. Αφήνουμε πίσω μας καρμικά – όπως θα σου μάθουν κι οι Εκλείψεις – μόνο ό,τι αντιμετωπίσαμε κατάματα και γίναμε πιο «μεγάλοι» από αυτό. Αλλιώς θα συνεχίζεις να συρρικνώνεσαι, να γίνεσαι μικρός και αναξιόπιστος προς τον εαυτό σου καταρχήν, εξουσιάζοντας αυτά τα φαντάσματα της ζωής σου κι όχι εσύ. Η φετινή χρονιά σου δίνει όλα τα μέσα για αυτό το φτου ξελευθερία από τις φυλακές της παιδικής σου ηλικίας, αρκεί να το επιλέξεις. Όπως επίσης και τη δυνατότητα για μια καινούργια πορεία ζωής σε κάθε τομέα της ζωής σου.

Καρκίνος

Το 2019 φέρνει την ποιότητα του ζωδίου σου στο επίκεντρο των εξελίξεων. Πέντε Εκλείψεις στον άξονά σου, στο ζώδιό σου και στο απέναντί σου ζώδιο του Αιγόκερω σε συνοδεία με τον Πλούτωνα, τον Κρόνο και τους δεσμούς της Σελήνης κινούν βαθιά καρμικά θέματα, αλλά και κοινωνικά που αφορούν πατρίδα, οικογένεια, σπίτι, καριέρα, εξαρτήσεις κάθε είδους και πηγάζουν από τα τραύματα που φέρεις από τη «μητέρα». Ο χορός ξεκινά το Γενάρη με την Έκλειψη Ηλίου στον Αιγόκερω σε σύνοδο με τον Πλούτωνα, τον Κρόνο και τους δεσμούς της Σελήνης (κάρμα) να σου ξεκαθαρίζουν πως όποια προσπάθεια και να κάνεις στο τώρα θα είναι μάταιη, αν δεν γυρίσεις «πίσω» να απεμπλέξεις και να θεραπεύσεις αυτό το παιδί που ήσουν κάποτε από παιχνίδια προδοσίας, εγκατάλειψης, βίας, αδιαφορίας, μοναξιάς, επιβολής, κυριαρχίας, απαξίωσης και ρόλους θύτη, θύματος και σωτήρα. Είναι η ώρα να πάψεις να προσπαθείς γι’ αυτό που δεν γίνεται και να ζητάς αυτό που δεν υπάρχει, επαναλαμβάνοντας αυτοκαταστροφικές επιλογές που σε γυρίζουν συνέχεια στο σημείο μηδέν. Είναι η ώρα να γίνεις εσύ αυτή η «καλή» μητέρα, αφυπνίζοντας μέσα σου αυτό που συμβολίζει το ζώδιό σου: την καθαρή θηλυκή ενέργεια που «Είναι» αγάπη, συμπόνια, καλοσύνη, αποδοχή, κατανόηση και σεβασμό στη δική σου μοίρα, αλλά και τη μοίρα του καθενός. Είναι η στιγμή να αποχωρήσεις οριστικά από τα πεδία των μαχών που πολεμάς με στόχο να αλλάξεις τον κόσμο γύρω σου, και να εστιάσεις στο να «αλλάξεις» εσένα. Με την επίγνωση ότι αυτόν τον κόσμο θα τον αφήσεις έτσι ακριβώς όπως τον βρήκες, όσο κι αν αυτό πληγώνει την ευαισθησία σου και τα παιδικά σου όνειρα να τους κάνεις όλους ευτυχισμένους, αδιαφορώντας για τις συνέπειες που θα επιφέρουν οι αποφάσεις αυτού του μικρού superman που ήσουν κάποτε επάνω σου. Επάνω στο σώμα σου, στην ψυχή σου, στα συναισθήματά σου, στην καθημερινότητά σου, στην ευτυχία σου. Ήρθε η ώρα να συνδεθείς με αυτό το «παιδί» και να του εξηγήσεις πως τον μόνο που μπορείς να κάνεις ευτυχισμένο είναι τον εαυτό σου, αποχαιρετώντας οριστικά ό,τι σε εγκλωβίζει στη δυστυχία. Δύσκολο καρμικά το αίτημα αυτής της χρονιάς, αλλά φαντάζει και η μόνη σου επιλογή.

Λέων

Το 2019 σε υποδέχεται με την τελευταία Έκλειψη στο ζώδιό σου τον Γενάρη, αλλά και τον Δία στον Τοξότη να σου δηλώνει πως αν μάθεις από αυτά που έχεις πάθει, οι προοπτικές ειδικά για φέτος θα είναι εξαιρετικά ευοίωνες. Και επειδή το ξεκίνημα του έτους κρύβει όλη τη δυναμική της χρονιάς, η Έκλειψη Σελήνης στο ζώδιό σου σε όψη με τον Ουρανό στον Κριό και μετέπειτα στον Ταύρο μιλάνε για βαθιές αλλαγές και όταν ακούς βαθιές αλλαγές καρμικά, ο νους σου πάντα να πηγαίνει στην αρχή της ζωής σου, στο παιδί που ήσουν κάποτε. Ήρθε η ώρα να σχετιστείς βαθιά μέσα σου με αυτό το παιδάκι που βρίσκεται εγκλωβισμένο και καθηλωμένο από «κακούς» μπαμπάδες και «κακές» μαμάδες αλλά και παιχνίδια επιβολής, βίας, υποτίμησης, αδιαφορίας, προδοσίας και εγκατάλειψης, «παίρνοντας» το μακριά από τον τόπο του «μαρτυρίου». Ήρθε η ώρα να γίνεις εσύ ο «καλός» μπαμπάς και η «καλή» μαμά που θα φροντίσει με συνέπεια και δέσμευση αυτό το παιδί, θεραπεύοντας τις πληγές και τα τραύματά του. Εξήγησε του με τρυφερότητα, αγάπη και καλοσύνη πως δεν είναι τόσο παντοδύναμο όσο νομίζει, αλλά και ούτε τόσο αδύναμο όσο φαντάζεται. Η φετινή χρονιά σου ζητάει να «φέρεις» αυτό το παιδί σε ένα περιβάλλον ειρήνης και ειρηνικής συνύπαρξης, αποχαιρετώντας οριστικά τα πεδία των μαχών, συνειδητοποιώντας πως δεν μπορείς να αλλάξεις κανέναν καρμικά εκτός από τον εαυτό σου. Η φετινή χρονιά μιλάει για ελευθερία. Και τι άλλο μπορεί να είναι η ελευθερία από την απελευθέρωσή σου από αυτά που σε εγκλώβιζαν τότε που ήσουν μικρός και αδύναμος. Μιας και σήμερα είσαι ενήλικας, άρα ελεύθερος και κανένας δεν μπορεί να σε εξαναγκάσει αν εσύ δεν δώσεις σε αυτόν αυτό το δικαίωμα. Συνειδητοποίησε πως κάθε φορά που δίνεις μεγάλη δύναμη στους άλλους, γίνεσαι πάλι αυτό το μικρό, εγκλωβισμένο και απελπισμένο παιδί. Ο Δίας στο φιλικό σου ζώδιο του Τοξότη, αυτό του Χείρωνα Κένταυρου, έρχεται να θεραπεύσει με τον τρόπο που αυτός θεράπευε, εκπαιδεύοντας δηλαδή τα μικρά παιδιά να γίνουν ενήλικες και αργότερα οι ήρωες της ζωής τους. Εάν το αποφασίσεις, η εύνοια φέτος είναι με το μέρος σου.

Παρθένος

Η φετινή χρονιά, αν την αξιοποιήσεις χωρίς νοητικές υπερβολές και «αποφυγές» των ουσιαστικών ευθυνών σου, μπορεί πραγματικά να σου αλλάξει εξελικτικά επίπεδο, αλλά και επίπεδο ευημερίας. Πέντε Εκλείψεις εξαιρετικά ισχυρές στα φιλικά σου ζώδια του Αιγόκερου και του Καρκίνου αλλά και στο γειτονικό σου ζώδιο του Λέοντα, μαζί με τον Ουρανό από το φιλικό σου ζώδιο του Ταύρου, αιτούνται βαθιές «πυρηνικές» αλλαγές και υπόσχονται πως αν δεν «αντισταθείς» θα είναι εξαιρετικά καλοί μαζί σου. Εσύ, με τον Δία σε έντονη όψη από τον Τοξότη χρειάζεται να καταλάβεις καρμικά πως η «φυγή» από την όποια πραγματικότητα σε δυσκολεύει και η προσδοκία της εξιλέωσης μέσω της «λήθης», δεν απέδωσαν ουδέποτε στο παρελθόν, ούτε και πρόκειται να αποδώσουν στο τώρα. Η φετινή χρονιά ζητά από εσένα να δηλώσεις παρών και να συνειδητοποιήσεις πως ό,τι έστειλες στη λήθη, ξαναγύρισε μπροστά σου γιγαντωμένο. Συνειδητοποίησε πως όσον αφορά στο νόμο του κάρματος η τακτική της στρουθοκαμήλου ουδέποτε απέδωσε. Γιατί όσο εσύ βάζεις το κεφάλι στην άμμο, η πραγματικότητα συνεχίζει ακάθεκτη το έργο της. Η φετινή χρονιά, με τον Δία στο ζώδιο του Χείρωνα Κένταυρου και τις Εκλείψεις στα ζώδια που συμβολίζουν τη μητέρα, τον πατέρα, αλλά και το παιδί που ήσουν κάποτε αυτό που τραυματίστηκε από παιχνίδια εγκατάλειψης, προδοσίας, αδιαφορίας, βίας, κακοποίησης, επιβολής, κυριαρχίας, έρχεται να θεραπεύσει, αν το επιτρέψεις, κάθε είδους καθήλωση, ζητώντας σου να γίνεις εσύ ο «καλός» πατέρας και η «καλή» μητέρα που θα σταθεί δίπλα στο φόβο, τον πόνο, τον τρόμο και την απελπισία αυτού του παιδιού, «ελευθερώνοντάς» το οριστικά, από τα φαντάσματα της παιδικής του ηλικίας. Ήρθε η ώρα να αντιμετωπίσεις κατάματα όλα αυτά που σε στοιχειώνουν στο νου σου και δεν σε αφήνουν να ησυχάσεις από τις αδιάκοπες σκέψεις, είτε είναι φαντασίες, είτε είναι ενοχές, είτε διαστρεβλώσεις, είτε τραύματα, που στην ενήλικη ζωή σου μεταλλάχθηκαν σε αυτοκαταστροφικές επιλογές και εξαρτήσεις κάθε είδους. Η φετινή χρονιά σου δίνει όλα τα εχέγγυα για να φύγεις οριστικά και να αποχαιρετήσεις για πάντα τα πεδία των άσκοπων μαχών και τους πολέμους τόσο μέσα σου όσο και γύρω σου, αρκεί να αποδεχθείς πως δεν μπορείς να αλλάξεις κανέναν εκτός από τον εαυτό σου. Και ούτε κανένας μπορεί να σου επιβάλλει να αλλάξεις τώρα που μεγάλωσες και είσαι ενήλικας, αν εσύ δεν το θέλεις. Φτου ξελευθερία προτείνει το 2019 λοιπόν σε όλα τα επίπεδα και τους τομείς της ζωής σου.

Ζυγός

Με έντονη διάθεση έρχεται να σε συναντήσει το 2019, με τον Άρη να εισέρχεται την Πρωτοχρονιά στο απέναντί σου ζώδιο του Κριού και την Έκλειψη Ηλίου στο ζώδιο του Αιγόκερου σε σύνοδο με τον Πλούτωνα, τον Κρόνο και τους δεσμούς της Σελήνης, να ορίζουν καρμικά το «τέλος» κάθε προσπάθειας που δεν αποδίδει. Ζητώντας σου να απαλλάξεις τον εαυτό σου από επιλογές και καταστάσεις, αλλά και την τάση σου να επιδιώκεις αυτό που δεν υπάρχει και δεν γίνεται. Το 2019 σου ζητά να «δεχθείς» και να αποδεχθείς το ανέφικτο και το μη πραγματοποιήσιμο, παύοντας να υπερπροσπαθείς να «πολεμάς» και να «ματώνεις» να αλλάξεις αυτό που δεν αλλάζει. Το 2019 σου ζητά να κάνεις ειρήνη και να μάθεις να συνυπάρχεις ειρηνικά με ό,τι είναι διαφορετικό και δυσαρμονικό με τη μέσα σου αρμονία, συνειδητοποιώντας πως έτσι είναι αυτός ο κόσμος, έτσι τον βρήκες και έτσι θα τον αφήσεις. Γιατί απλούστατα έτσι «πρέπει» καρμικά να είναι. Οι Εκλείψεις στον άξονα Καρκίνου – Αιγόκερου αλλά και στον Λέοντα, σου ζητούν καρμικά να απαλλαγείς οριστικά χωρίς να πολεμήσεις άλλο πια μαζί τους, από «κακούς» μπαμπάδες και «κακές» μαμάδες, αλλά και παιχνίδια βίας, επιβολής, κυριαρχίας, απαξίωσης, ελέγχου, εγκατάλειψης, προδοσίας και αδιαφορίας. Ελευθερώνοντας από τα χέρια αυτών που το τραυμάτισαν αυτό το παιδάκι που ήσουν κάποτε. Γινόμενος εσύ ο «καλός» πατέρας και η «καλή» μητέρα που θα αναλάβει την ευθύνη να θεραπεύσει, να ωριμάσει, να μεγαλώσει, να αποδιαστρεβλώσει και να οδηγήσει στην ευτυχία του ενήλικα, αυτό το μικρό πλάσμα που εγκλωβίστηκε στο εκεί και στο τότε.

Η φετινή χρονιά εντείνει την αναγκαιότητα να φέρεις μέσα σου και γύρω σου καθαρές θηλυκές ποιότητες, όπως η αγάπη, η αποδοχή, η καλοσύνη, η φροντίδα, η τρυφερότητα, η συμπόνια και η ενσυναίσθηση, που θα εγκαθιδρύσουν την καθαρή αρσενικότητα, αποχαιρετώντας οριστικά από τη δική σου ζωή τις αντίθετες σε αυτές ποιότητες. «Θεραπεύοντας» με το Δία στο ζώδιο του Χείρωνα Κένταυρου, τον Τοξότη, αυτοκαταστροφικές επιλογές σωτήρα, θύματος και θύτη που κουβαλάς από τα παιδικάτα σου, αλλά και εξαρτητικές επιλογές και καταστάσεις εξάρτησης που αναπαράγουν αρνητικούς φαύλους κύκλους βίας, μοναξιάς, «παγώματος» και διαστρέφουν ό,τι είναι αγάπη και συντροφικότητα. Η φετινή χρονιά είναι το κλείσιμο ενός κύκλου, αν το επιδιώξεις φυσικά, βίας, εγκλωβισμού και ανελευθερίας και η ανάγκη να οδηγηθείς επί της ουσίας σε αυτό που συμβολίζει το ζώδιό σου, σε επιλογές ειρηνικής συνύπαρξης, αρμονίας, σεβασμού και κατανόησης όπου κανείς δεν πολεμά την διαφορετικότητα του άλλου, αλλά δέχεται το δικαίωμά του να είναι διαφορετικός και να υπάρχει όπως αυτός επιλέγει. Επιλέγοντας αυτό που ταιριάζει σε εσένα και σε εξελίσσει και αποχαιρετώντας ό,τι δε σου ταιριάζει.

Σκορπιός

Το 2019 εμπεριέχει ισχυρά καρμικά Αστρολογικά γεγονότα για εσένα με κυρίαρχο την οριστική είσοδο του Ουρανού στο απέναντί σου ζώδιο του Ταύρου, αλλά και πέντε Εκλείψεις που έχουν σαν στόχο να σε μετακινήσουν από τον τρόμο «επιβίωσης» και τη συναισθηματική και υλική ανασφάλεια, στην συναισθηματική και υλική ασφάλεια. Εσύ θα χρειαστεί καρμικά να μετακινηθείς από την τάση σου να «έχεις», να κατέχεις και να ελέγχεις, θεραπεύοντας αυτό το διαστρεβλωμένο παντοδύναμο παιδί που φέρεις και πιστεύει ακράδαντα ότι μόνο κυριαρχώντας και ελέγχοντας, θα επιβιώσει. Η φετινή χρονιά, με τις Εκλείψεις στα ζώδια του Λέοντα, του Καρκίνου και του Αιγόκερου, στα ζώδια που συμβολίζουν τον «πατέρα», τη «μητέρα» αλλά και το «παιδί» που ήσουν κάποτε, σου ζητούν με τη συμμετοχή του Κυβερνήτη σου του Πλούτωνα, να θέσεις ένα οριστικό τέλος στον πόλεμο, τη βία, τα παιχνίδια κυριαρχίας, βίας, απαξίωσης, επιβολής, εγκατάλειψης, προδοσίας και ελέγχου που σε τραυμάτισαν τότε και σε οδήγησαν σε αυτοκαταστροφικές επιλογές και εξαρτήσεις κάθε είδους, αργότερα. Αυτή η χρονιά σου ζητά να γίνεις εσύ η «καλή» μαμά και ο «καλός» μπαμπάς που θα απελευθερώσει αυτό το παιδί, θεραπεύοντάς το από την τάση να ελέγχει αυτό που δεν μπορεί να ελέγξει και να αλλάξει αυτό που δεν γίνεται νομοτελειακά να αλλάξει. Σταμάτα να πολεμάς και επιζήτα τα ήρεμα λιβάδια της ειρηνικής συνύπαρξης, συνειδητοποιώντας πως ό,τι είναι διαφορετικό από εσένα δεν είναι απαραιτήτως και απειλητικό. Φέρε στη ζωή σου καθαρές θηλυκές ενέργειες που συμβολίζουν την «καλή» μαμά, όπως η αγάπη, η καλοσύνη, η εμπιστοσύνη, η αποδοχή της ευαλωτότητας, ο σεβασμός και ξεκινώντας φυσικά να τις εφαρμόζεις καταρχήν στον εαυτό σου και στο εσωτερικό σου παιδί. Θεράπευσε ό,τι παθολογικά είναι εξάρτηση και συνειδητοποίησε πως όσο μέσα σου υπάρχουν τρόμος, οργή και βία και η τάση να κατέχεις, δεν θα νιώσεις ποτέ ασφαλής καταρχήν σε υπαρξιακό επίπεδο. Όπως επίσης συνειδητοποίησε πως τώρα που μεγάλωσες, την ασφάλεια, την εμπιστοσύνη, την θετικότητα, την ευημερία και την ευτυχία, δεν μπορεί να σου την δώσεις κανείς αν δεν την εμπεριέχεις. Όλο το σύμπαν φέτος σου τονίζει πως είναι η ώρα να μετακινηθείς καρμικά, αποχαιρετώντας οριστικά τα πεδία των άσκοπων μαχών προς εκεί που λέει ειρηνική συνύπαρξη, ευημερία, αγάπη, αποδοχή και ευτυχία. Και αν υπάρχει ένα ζώδιο που μπορεί να το πετύχει αυτό, αυτό είναι το δικό σου, αρκεί να θυμηθείς πως είσαι μια Ύπαρξη που ήρθε να μάθει σε αυτόν τον κόσμο και πως είσαι φιλοξενούμενος, δεν σου ανήκει τίποτα, δεν θα πάρεις ούτε ένα κόκκο σκόνης μαζί σου, παρά μόνο τις εμπειρίες σου και το έχω και το κατέχω είναι μια τεράστια πλάνη.

Τοξότης

Η φετινή χρονιά, με τον κυβερνήτη σου Δία στο ζώδιό σου, ακούγεται πως είναι η χρονιά σου. Και αδιαμφισβήτητα θα είναι μια σημαντική χρονιά αν θυμηθείς πως το ζώδιό σου συμβολίζεται από τον μεγαλύτερο θεραπευτή, τον Χείρωνα Κένταυρο. Αυτόν που θεράπευε τον πόνο και τις πληγές όλων των άλλων, εκτός από τις δικές του. Η φετινή χρονιά λοιπόν σου ζητάει να αλλάξεις καρμικά την τάση σου στην «φυγή» από ό,τι σε πονά και σε δυσκολεύει, ελπίζοντας πως θα το θεραπεύσει η λήθη. Συνειδητοποίησε πως η λήθη ουδέποτε θεράπευσε τίποτα από ό,τι της εναπόθεσες και ό,τι απέφυγες το βρήκες γιγαντωμένο ξανά μπροστά σου. Με λίγα λόγια φέτος, με τις Εκλείψεις στο φιλικό σου Λέοντα, στον Καρκίνο και τον Αιγόκερω, είναι η ώρα να αντιμετωπίσεις με την δύναμη του ενήλικα που είσαι από το εδώ και το τώρα όλα αυτά τα φαντάσματα, τα τραύματα και τις διαστρεβλώσεις που σου ασκήθηκαν από «κακούς» μπαμπάδες και «κακές» μαμάδες, τότε που ήσουν μικρός και αδύναμος. Αποχαιρέτα οριστικά και δια βίου παιχνίδια δύναμης, επιβολής, κυριαρχίας, ελέγχου, αλλά και τακτικές εγκατάλειψης, προδοσίας, αδιαφορίας και εξαρτήσεις κάθε είδους. Βάλε στην μπάντα την φυγή και τη λήθη και ανάλαβε να θεραπεύσεις και να μεγαλώσεις εσύ αυτό το παιδί που ήσουν κάποτε και αλυχτά εγκαταλειμμένο από εσένα μέσα σου. Παραπαίοντας το δόλιο και πολεμώντας με φαντάσματα, διαστρεβλώσεις, μοναξιά, ερημιά και απελπισία. Κάνε αυτό ακριβώς που έκανε ο Κυβερνήτης σου ο Χείρωνας Κένταυρος: θεράπευε και μεγάλωνε τα παιδιά των Βασιλιάδων, κάνοντάς τα ολοκληρωμένους ενήλικες, ικανούς να αντιμετωπίζουν όλους τους «άθλους» καρμικά που έφερνε μπροστά τους η μοίρα. Φέτος σου δίνονται λοιπόν όλα τα μέσα απλόχερα ώστε να επανεκπαιδευτείς και να θεραπεύσεις μέσα σου και γύρω σου ό,τι «ασθενεί», αποχαιρετώντας οριστικά άσκοπους πολέμους και φαντάσματα του παρελθόντος και δημιουργώντας μια νέα φάση ζωής όπου θα κυριαρχήσουν καθαρές θηλυκές και αρσενικές ποιότητες Αγάπης, Σοφίας και Δύναμης, σε κάθε τομέα της ζωής σου.

Αιγόκερως

Φέτος βρίσκεσαι αδιαμφισβήτητα στο επίκεντρο των Αστρολογικών γεγονότων με τις Εκλείψεις στον άξονά σου σε όψεις με τον Κρόνο, τον Πλούτωνα και τους Δεσμούς της Σελήνης (κάρμα) στο ζώδιό σου και τον Ουρανό στο φιλικό σου ζώδιο του Ταύρου, να επιζητούν καρμικά βαθιές πυρηνικές αλλαγές. Με τις εκλείψεις να συμβολίζουν τις ποιότητες του «πατέρα», της «μητέρας» αλλά και του «παιδιού» που ήσουν κάποτε, είναι η ώρα για οριστικούς αποχαιρετισμούς σε «κακούς» μπαμπάδες και «κακές» μαμάδες, αλλά και αυτοκαταστροφικά παντοδύναμα παιδιά. Όπως επίσης είναι η ώρα να αποχαιρετίσεις ό,τι μέσα σου αναπαράγει πόλεμο μέσα από παιχνίδια επιβολής, κυριαρχίας, απαξίωσης, ελέγχου, βίας, εγκατάλειψης, προδοσίας, αδιαφορίας, αποπλάνησης που αναπαράγει φαύλους κύκλους επιλογών εξάρτησης και αυτοκαταστροφής κάθε είδους. Είναι η ώρα να αναλάβεις την ευθύνη να απελευθερώσεις αυτό το παιδί από τους εφιάλτες και τα φαντάσματα γινόμενος εσύ ο «καλός» πατέρας και η «καλή» μητέρα που θα το μεγαλώσει και θα το ενηλικιώσει.

Φέτος θα χρειαστεί να «ανοιχτείς» φέρνοντας στη ζωή σου καθαρές θηλυκές ποιότητες αγάπης, ενσυναίσθησης, καλοσύνης, αποδοχής της ευαλωτότητας, συμπόνιας, αποχαιρετώντας ό,τι θυμίζει πόλεμο, σκληρότητα, απαίτηση και αναπαράγει τη βία μέσα σου και γύρω σου. Φρόντισε καταρχήν αυτό το εσωτερικό παιδί, το σώμα σου, τα συναισθήματά σου και πάψε να πολεμάς γι’ αυτό που δεν γίνεται να αλλάξει και άκου προσεκτικά το αδιέξοδο της «κούρασής» σου. Οι εκλείψεις στον άξονά σου μιλούν για την ανάγκη της βαθιάς φροντίδας και την αναγκαιότητα να μετακινηθείς από ό,τι θυμίζει πόλεμο σε όλα τα πεδία των επιλογών σου, μαθαίνοντας να συνυπάρχεις εν ειρήνη. Συνειδητοποίησε με τον Ουρανό για επτά χρόνια στο ζώδιο του Ταύρου πως η ασφάλεια που αναζητάς σε συναισθηματικό και υλικό επίπεδο, δεν θα έρθει απ’ έξω προς τα μέσα, αλλά θα δημιουργηθεί μέσα σου και θα μεταδοθεί και γύρω σου. Πάψε να πιστεύεις ότι για να αισθανθείς ασφαλής χρειάζεται να αλλάξεις τον κόσμο, «αλλάζοντας» τον εαυτό σου, θεραπεύοντας αυτοκαταστροφικές και εξαρτητικές επιλογές κυρίως αυτές της στρεβλής δύναμης που κρατούν αυτό το «παιδάκι» εγκλωβισμένο σε εμπόλεμο περιβάλλον, παρέχοντάς του επιτέλους το περιβάλλον και τους «γονείς» που πάντα είχε ανάγκη.

Υδροχόος

Η φετινή χρονιά  ξεκινά με την Έκλειψη Σελήνης στο απέναντί σου ζώδιο του Λέοντα που είναι και η τελευταία στον άξονά σου σε έντονη όψη με τον Κυβερνήτη σου τον Ουρανό, επιζητώντας σε συνδυασμό με τις Εκλείψεις στο γειτονικό σου άξονα του Αιγόκερου – Καρκίνου, ισχυρές αλλαγές και οριστικά αντίο ώστε να εγκαθιδρυθεί βαθιά μέσα σου και μάλιστα σε υπαρξιακό επίπεδο η ποιότητα της ασφάλειας. Με τις Εκλείψεις στα ζώδια που συμβολίζουν την «μητέρα», τον «πατέρα» και το «παιδί» που ήσουν κάποτε, όλο το σύμπαν σε προτρέπει να εξυγιάνεις επιτέλους στο τώρα ό,τι κρατάς μέσω των επιλογών σου και θυμίζει «κακούς» μπαμπάδες και «κακές» μαμάδες, αλλά και παντοδύναμα και εξαρτημένα παιδιά μέσα σου και γύρω σου. Ακολούθησε αυτό ακριβώς που συμβολίζει σαν κραδασμός το ζώδιό σου και μετακίνησε τον εαυτό σου από εμπόλεμα περιβάλλοντα και βίαιες εσωτερικές καταστάσεις, σε περιβάλλοντα ειρηνικής συνύπαρξης και πρόθεσης. Αποχαιρέτα οριστικά παιχνίδια που αναπαράγουν απαξίωση, υποτίμηση, κυριαρχία, επιβολή, απειλές, εγκατάλειψης, προδοσίας, αδιαφορίας αλλά και ψευδαισθήσεις και παραληρήματα μεγαλείου, παντοδυναμίας και ελέγχου. Ανάλαβε την ευθύνη να γίνεις εσύ αυτός ο «καλός» μπαμπάς και η «καλή» μαμά που θα αποδιαστρεβλώσει και θα ελευθερώσει αυτό το «παιδάκι» που ήσουν κάποτε, από τα τραύματα και τις αυτοκαταστροφικές επιλογές που το διαχώρισαν και το αποπροσανατόλισαν πλήρως τότε. Ήρθε η ώρα να μιλήσεις μαζί του με αποδοχή σε κάθε του ευαλωτότητα και με αγάπη, καλοσύνη, ενσυναίσθηση και προ πάντων απόλυτη ειλικρίνεια, σεβασμό και αλήθεια να το ενηλικιώσεις, απελευθερώνοντάς το από όλα αυτά που το καθηλώνουν στη βία και τον πόλεμο, αλλά και στην πλάνη ότι μπορεί να αλλάξει τους άλλους. Εγκαθίδρυσε μέσα σου και γύρω σου την ποιότητα που συμβολίζει το ζώδιό σου: την ελευθερία που παράγει η συνύπαρξη εν ειρήνη με σεβασμό στη διαφορετικότητα του άλλου ως έχει, αλλά και την παραδοχή του κόσμου έτσι όπως είναι. Συνειδητοποίησε πως όσο πολεμάς τους άλλους να αλλάξουν, η ασφάλεια σε υλικό και συναισθηματικό επίπεδο που επιζητάς, δεν θα υπάρξει ποτέ μέσα σου, όπως επίσης πως με τον Ουρανό στον Ταύρο και τον Δία στο ζώδιο του Χείρωνα Κένταυρου, η ασφάλεια είναι υπαρξιακή υπόθεση και μόνο οι καθαρές προθέσεις μπορούν να στην δώσουν τώρα που μεγάλωσες, και κανένας άλλος.

Ιχθύες

Η φετινή χρονιά, αν αποφύγεις υπερβολές και φαντασιωσικές καταστάσεις αλλά και σενάρια του μυαλού σου, μπορεί να σου δώσεις καρμικά αυτό που θα επαναπροσδιορίσει, που θα φέρει σε ισορροπία τη ζωή σου σε κάθε τομέα. Αρκεί να αποχαιρετίσεις καρμικά την τάση σου να επιλέγεις τη φυγή από την πραγματικότητα μόλις τα βρεις σκούρα, ευελπιστώντας πως όλα αυτά που σε πονάνε, σε πιέζουν και σε απελπίζουν, θα τα πάρει μαζί της η λήθη. Η φετινή χρονιά με τον Δία, τον δεύτερο Κυβερνήτη σου στο ζώδιο του Χείρωνα Κένταυρου, πέντε Εκλείψεις και τον Ουρανό στον Ταύρο, σου ζητά να δηλώσεις σθεναρά «παρών», επιλέγοντας τη μνήμη και αντιμετωπίζοντας όλα αυτά που σε αποπλανούν, σε διαστρεβλώνουν, σε περιπλέκουν και κυκλοφορούν στο μυαλό σου σαν φαντάσματα. «Φαντάσματα» που έρχονται από την παιδική σου ηλικία και σχετίζονται με «κακούς» μπαμπάδες, «κακές» μαμάδες, παιχνίδια βίας, εγκατάλειψης, αποπλάνησης και απαξίωσης αυτού του ευάλωτου πλάσματος που ήσουν τότε.

Η φετινή χρονιά όσο ποτέ καρμικά επιζητά την ενίσχυση των καθαρών θηλυκών ποιοτήτων, αυτών που συμβολίζει το ζώδιό σου, όπως και το φιλικό σου ζώδιο του Καρκίνου όπου πραγματοποιούνται οι εκλείψεις. Η φετινή χρονιά σου ζητά λοιπόν να συναντήσεις αυτό το αποπλανημένο, εγκαταλειμμένο, τρομαγμένο και απελπισμένο παιδί, να το πάρεις με ευθύνη από τους εφιάλτες που το έχουν εγκλωβίσει και να το θεραπεύσεις με αγάπη, αποδοχή στην ευαλωτότητά του, καλοσύνη και να του μάθεις να μη «θυσιάζει» άλλο τον εαυτό του, το σώμα του, την ψυχούλα του και τη ζωή του στο να «σώσει» τους εκάστοτε άλλους. Οδήγησε το από περιβάλλοντα εμπόλεμα, βίαια, χειριστικά και παρανοϊκά, σε περιβάλλοντα αγάπης που προάγουν την συνύπαρξη εν ειρήνη, το σεβασμό και τη φροντίδα στη διαφορετικότητα, δημιουργώντας επιτέλους μέσα σου αυτή την πολυπόθητη συναισθηματική και υλική ασφάλεια που τόσο έχεις ανάγκη. Το τίμημα καρμικά που θέτει αυτή η χρονιά είναι οι οριστικοί αποχαιρετισμοί σε συμπεριφορές, τρόπους σχέτισης, καταστάσεις, πρόσωπα και επιλογές που σε κρατούν ακόμη εγκλωβισμένο εκεί. Η εύνοια είναι στο πλευρό σου, αρκεί να αξιοποιήσεις τη δυναμική του Χείρωνα Κένταυρου, θεραπεύοντας και αποχαιρετώντας, και να ελευθερώσεις τον εαυτό σου από μέσα προς τα έξω χωρίς να πολεμήσεις γι’ αυτό.