Να είσαι ειλικρινής απέναντι στον εαυτό σου

Ερμηνεία: Αυτή η κάρτα υποδηλώνει ότι κρύβεις τα πραγματικά σου αισθήματα και ότι δεν είσαι ειλικρινής σχετικά μ’ ένα σημαντικό θέμα. Οι νεράιδες σε ωθούν να παραδεχτείς τα πραγματικά σου αισθήματα στον εαυτό σου.

Νιώθεις μπλοκαρισμένος/η; Σε κατάθλιψη; Κουρασμένος/η; Θυμωμένος/η ή οξύθυμος/η; Αυτά είναι τα συμπτώματα όταν κάποιος είναι ανειλικρινής με τον εαυτό του. Ίσως αισθάνεσαι ότι δεν μπορείς να είσαι ειλικρινής με τον εαυτό σου και δεν έχεις επιλογή. Αυτή η κάρτα δεν σου ζητάει να κάνεις ριζοσπαστικές αλλαγές στην ζωή σου ή να έρθεις σε έντονη αντιπαράθεση με κάποιον. Όμως σε ωθεί να αποδεχθείς τα πραγματικά αισθήματά σου για τον εαυτό σου. Ένας εύκολος τρόπος για να έρθεις σε επαφή με τα πραγματικά σου αισθήματά είναι να πας έξω στη φύση και να κάνεις μια σιωπηρή συνομιλία με τις νεράιδες που ζουν ανάμεσα στα λουλούδια, τα δένδρα και το γρασίδι. Παρότι μπορεί να μην καταφέρεις να δεις ή ν’ ακούσεις τις νεράιδες, νοητικά πες όλα όσα σκέφτεσαι, αισθάνεσαι και ζεις αυτό τον καιρό. Ζήτησε τους να σε βοηθήσουν να έρθεις σε επαφή με τα βαθύτερα συναισθήματά σου. Οι νεράιδες ενθουσιάζονται να κρατάνε ένα καθρέπτη προς εμάς ώστε να μπορούμε να δούμε και να παραδεχτούμε την αλήθεια.

Θετική δήλωση: Είναι ασφαλές για μένα να είμαι ειλικρινής με τον εαυτό μου και τους άλλους. Εκφράζω την αλήθειά μου με αγάπη.

Γέλιο

Ερμηνεία: Κάθε σύννεφο δεν έχει μόνο ένα γκρι περίγραμμα, έχει επίσης και μια χιουμοριστική πλευρά. Προσπάθησε αντικειμενικά να πάρεις απόσταση από το θέμα σου και να βρεις μια χιουμοριστική πλευρά. Το γέλιο θα σε βοηθήσει να δεις την ζωή από μια άλλη οπτική ώστε να σου έρθουν δημιουργικές ενοράσεις και λύσεις.

Είσαι πολύ σοβαρός/ή σχετικά με την ζωή, σύμφωνα με τις νεράιδες. Δεν σου ζητούν ν’ αμελήσεις τις ευθύνες σου, να μην θεωρείς την ζωή ιερή, ή να υπερασπίζεσαι τα συναισθήματά σου με ανέκδοτα. Αντίθετα, σου ζητούν να δεις το χιούμορ που εμποτίζει το νήμα της ζωής. Σαν μια εξαίσια κωμωδία, οι ζωές μας γίνονται πιο ευχάριστες όταν τις δούμε με τα μάτια ενός χιουμορίστα. Το γέλιο μας βοηθά να κρατήσουμε μια απόσταση και να δούμε τις καταστάσεις μας πιο αντικειμενικά. Όταν γελάμε, ηρεμούμε. Όταν ηρεμούμε, δημιουργικές λύσεις και ανανεωμένη ενέργεια περνούν μέσα μας πιο εύκολα. Οπότε, κράτησε λίγο χρόνο σήμερα για γέλιο. Για παράδειγμα, πήγαινε να δεις ένα νέο αστείο έργο, αγόρασε ένα βιβλίο από τον αγαπημένο σου κωμικό συγγραφέα, ή πες ανέκδοτα μ’ ένα φίλο.

Θετική δήλωση: Βρίσκω το χιούμορ στη ζωή μου και γελάω εύκολα.

Κοίταξε μέσα σου

Ερμηνεία: Προσπαθείς να βρεις ευχαρίστηση από εξωτερικές πηγές, όπως υλικά πλούτη ή σχέσεις. Επίσης ψάχνεις για βοήθεια από άλλους ανθρώπους. Οι νεράιδες σου ζητούν να κοιτάξεις μέσα σου για τις απαντήσεις που χρειάζεσαι.

Μερικές φορές όταν αισθάνεσαι άδειος/α, η πρώτη σου αντίδραση είναι να γεμίσεις αυτό το κενό αποκτώντας κάτι ή κάποιον. Μπορεί να πέσεις στην παγίδα της σκέψης: θα είμαι ευτυχής άμα ή όταν θα έχω (ένα νέο σύντροφο, ένα καλύτερο δίπλωμα, καλύτερα ρούχα κλπ.). Όταν όμως αποκτήσεις τα καινούργια πράγματα, θα είσαι ευχαριστημένος/η για λίγο χρόνο. Οι νεράιδες σου υπενθυμίζουν ότι η μόνη πηγή αληθινής ολοκλήρωσης είναι η σύνδεση με το Πνεύμα που είναι μέσα σου. Άρχισε μια νοητική συνομιλία με τον Δημιουργό σου και νιώσε τον εαυτό σου να γεμίζει με θεϊκή αγάπη. Το ίδιο ισχύει αν ψάχνεις για απαντήσεις από ειδικούς. Δεν είναι κακό να ζητάς συμβουλές από σοφούς φίλους, ιδιαίτερα αν οι συμβουλές τους συμφωνούν με αυτά που ξέρεις ότι είναι αλήθεια. Αλλά ίσως ζητάς από τους φίλους σου, τους μέντορες σου ή ανθρώπους με ψυχικές ικανότητες λύσεις και αισθάνεσαι μπερδεμένος/η με συμβουλές που αλληλοσυγκρούονται. Αν καθένας σου δίνει διαφορετικές συμβουλές, θα χρειαστεί να διαλογιστείς σε αυτό που η εσωτερική σου καθοδήγηση σου λέει.

Θετική δήλωση: Έχω εξαιρετική ομορφιά και φως μέσα μου αυτή την στιγμή. Έχω σύνδεση με όλη την γνώση του Σύμπαντος.