Αύγουστος 2018

Και μετά τα έντονα γεγονότα του Ιουλίου ανάμεσα σε «θύματα» και «θύτες», ο Αύγουστος συνεχίζει στην ίδια λογική με την επιρροή δύο Εκλείψεων στον Άξονα του Λέοντα και του Υδροχόου, να θέτουν θέματα κυριαρχίας και εξουσίας, παίρνοντας τα φώτα από την «κακή μαμά» και ρίχνοντάς τα κατευθείαν εκεί που λέει «κακός μπαμπάς», ενώ εσύ απελπισμένα αναζητάς διακοπές και με το δίκιο σου. Σε αυτό εντείνει την κατάσταση εκτός από την Έκλειψη Ηλίου και η έντονη παρουσία του Άρη ανάδρομου  στον Υδροχόο, τον άξονα  που συμβολίζει την πατρότητα, τον πατέρα, αλλά και το «βασιλιά» που στη θετική του εκδοχή κυβερνά με ανοιχτή καρδιά και αγάπη, ενώ στην αρνητική του εκδοχή γίνεται ένας κλειστόκαρδος δυνάστης. Οι Εκλείψεις κυριολεκτικά πάνω στον Ήλιο της Ελλάδας συμβολίζουν την ελευθερία αλλά και την απελευθέρωση από δυνάστες, παιχνίδια κυριαρχίας, επιβολής, απαξίωσης, αλλά και από όλους αυτούς που αντλούν την δύναμή τους με το να επιδιώκουν να επιβάλλονται και να κυριαρχούν επάνω στους άλλους. Στην παραδοσιακή Αστρολογία λένε από πολύ παλιά ότι οι Εκλείψεις στον Άξονα Υδροχόου – Λέοντα έρχονται να «εκθρονίσουν» τον «κακό βασιλιά» και να ελευθερώσουν τον «λαό».

Ο Αύγουστος καρμικά έχει εξαιρετικό Αστρολογικό ενδιαφέρον μιας και δείχνει την αναγκαιότητα της εποχής για ατομική εξέλιξη και ευθύνη, αναλαμβάνοντας ο καθένας να επαναπροσδιορίσει το πώς επιτρέπει στους άλλους να κάνουν κουμάντο στην ζωή του, αλλά και τη συνειδητοποίηση που φέρνει το πέρασμα στην εποχή του Υδροχόου (στη λεγόμενη πέμπτη διάσταση), όπου μακροπρόθεσμα δεν θα υπάρχουν «αφεντικά» και «σκλάβοι». Όλα κινούνται άλλωστε με στόχο να διαλυθούν και οι τελευταίες αυταπάτες σε συλλογικό και ατομικό επίπεδο, προς αναζήτηση σημαντικών ηγετών, φέρνοντας την αναγκαιότητα να αναλάβει ο καθένας την ευθύνη της καθοδήγησης στην πορεία της ζωής του, είτε σε κοινωνικό, είτε σε ατομικό επίπεδο. Διότι σου λέει το Σύμπαν, μπορεί να γεννιέσαι μικρός, άβουλος, εξαρτημένος και αναγκεμένος να υποκύπτεις στην κυριαρχία του εκάστοτε σατράπη, αλλά αυτό δεν είναι και για χόρταση. Μεγάλωσες πλέον, λέμε τώρα. Και το να ενηλικιωθείς είναι ο κυρίαρχος καρμικός στόχος κάθε πλάσματος που σέβεται τον εαυτό του και την εξέλιξή του, αλλά και τη ζωή αυτή κάθε αυτή. Διότι κάθε πλάσμα που σέβεται τη ροή της ζωής σε αυτόν τον πλανήτη, οφείλει στην παγκόσμια ιεραρχία να αφήσει κάποτε πίσω του τα παιδιαρίσματα και να αναλάβει εκεί στην εφηβεία την ευθύνη της ζωής του. Στο ανθρώπινο είδος αυτό εδώ και χιλιετίες δεν συμβαίνει, γεμίζοντας ασφυκτικά τον πλανήτη από παιδάκια σε συσκευασία μεσήλικα, που οικτίρουν την τύχη τους παριστάνοντας τα θύματα του εκάστοτε «κακού μπαμπά» και «κακής μαμάς», αρνούμενοι οι ίδιοι να γίνουν οι «βασιλιάδες» της ζωής τους. Άλλωστε εδώ και καιρό η συμμετοχή του Κρόνου, του Ουρανού και του Πλούτωνα στα γεγονότα σου βροντοφωνάζουν πως αδίκως περιμένεις και εκλιπαρείς να σε ελευθερώσουν δόλιο θύμα από τις αλυσίδες και τα δεσμά σου οι εκάστοτε άλλοι, που δεν έχουν διόλου αυτή την πρόθεση, όσο και αν τους παρακαλάς να αλλάξουν «θέση» και να σε αντιμετωπίσουν σαν άνθρωπο. Όσο εσύ καρμικά δεν συνειδητοποιείς ότι γεννιέσαι ελεύθερος, ασχέτως αν σε πείθουν για το αντίθετο και δεν βάζεις την ελευθερία σου σαν την αρχική προϋπόθεση σε κάθε σου συναλλαγή, τα αποτελέσματα θα είναι τα γνωστά. Διότι στην πραγματικότητα δεν χρειάζεσαι κανέναν να σε ελευθερώσει, γιατί ως ύπαρξη είσαι ελεύθερος και φυσικά είσαι ελεύθερος να επιλέξεις και το να μην είσαι ελεύθερος. Αλλά το να  μην αναγνωρίζεις το ότι είσαι «Ελεύθερος» δεν είναι μια συμπαντική νομοτέλεια, σου λέει ξεκάθαρα η Έκλειψη Ηλίου σε ένα μεγάλο τρίγωνο με τον Ουρανό και τον Κρόνο. Είναι μια ανθρώπινη συνθήκη που διαστρέφει πλήρως κάθε συμπαντική νομοτέλεια και κυριαρχία.

Το Ζώδιο του Λέοντα συμβολίζει επίσης στην καθαρότητά του το «μεγάλωμα» κάθε παιδιού με τόση αγάπη, όση χρειάζεται, ώστε να γίνει ένας ελεύθερος και αυτάρκης ενήλικας, που χωρίς γονεϊκές απαιτήσεις θα ελευθερωθεί στην πορεία της ζωής του. Τα παιδιά δεν ανήκουν σε  κανέναν. Ανήκουν στην ζωή, η οποία για ένα διάστημα απλώς τα «εμπιστεύεται» καρμικά σε κάποιους, ώστε να τα μεγαλώσουν, να τα δυναμώσουν και έπειτα να τα ελευθερώσουν και πάλι στη ζωή, μη ζητώντας απολύτως τίποτα από αυτά εκτός από το να έχουν την καρδιά τους ανοιχτή, να σχετίζονται με ευθύτητα και ευθύνη και να είναι ο «Εαυτός» τους, αφήνοντας τα παγκόσμια ρεύματα της ζωής να τα οδηγήσουν σε αυτό που χρειάζεται να βιώσουν, ώστε να ευτυχίσουν και να ολοκληρωθούν μέσω της ελεύθερης βούλησης. Μέσω της ελευθερίας που τους δίνεται από τον ίδιο τον Θεό, που είναι και ανώτερη δόνηση του Ζωδίου του Λέοντα, να «επιλέγουν» την εκάστοτε εμπειρία εξέλιξής τους. Στη διαστρέβλωσή του όμως το Ζώδιο του Λέοντα, μιλάει για εκείνο τον μπαμπά που δεν αναγνωρίζει καμία ελευθερία βούλησης στο πλάσμα που ανατρέφει και νομίζει πως, επειδή το γέννησε, είναι και περιουσιακό του στοιχείο, που ήρθε σε αυτό τον κόσμο για να εξυπηρετεί τις δικές του ανάγκες και φιλοδοξίες και όποια ψήγματα ελεύθερης βούλησης πάει να αναπτύξει, ακρωτηριάζονται επί τόπου από το τσεκούρι του τύραννου, παραδίδοντας το απολύτως «κλαδεμένο» και υποταγμένο στην κυριαρχία του εκάστοτε δυνάστη.

Όλη αυτή η διαστρέβλωση, διαμόρφωσε τη δυστυχία αυτού του κόσμου σου λέει η Έκλειψη Σελήνης που ενεργοποιεί τη σημασία της εποχής του Υδροχόου και το πέρασμα στην πέμπτη διάσταση, κάνοντας αναγκαιότητα την πλήρη αναθεώρησή της, συνειδητοποιώντας πως όλο αυτό δεν έχει κανένα σεβασμό και καμία αγάπη για τον «Άνθρωπο». Γιατί απλούστατα ο «Άνθρωπος» δεν αντιμετωπίζεται σαν αυτό που λέει το όνομά του, σαν κάτι ανώτερο που γεννιέται με στόχο να ανυψωθεί προς το Θεό, προς την Ελευθερία του. Και αν ο ίδιος δεν καταλάβει το σκοπό που γεννήθηκε, οι άλλοι θα τον πείθουν πάντα πως γεννήθηκε για να τους εξυπηρετεί. Από την άλλη, η αρνητική δόνηση του Ζωδίου του Υδροχόου κατασκευάζει τον επαναστάτη. Αυτόν που αγνοεί ότι είναι ελεύθερος και για να ελευθερωθεί πιστεύει μέσα στην πλάνη του πως χρειάζεται να πατάξει τον δυνάστη, θεωρώντας ότι η ελευθερία του θα κερδηθεί μέσω της αντίδρασης στη δράση του εξουσιαστή του. Η ιστορία μας έχει διδάξει ότι πραγματικά «Ελεύθεροι Άνθρωποι» ήταν ελεύθεροι εξ ορισμού, ελεύθεροι μέσα τους, ελεύθεροι από «θέση» και έδρασαν, δεν αντέδρασαν, υψώνοντας τον εαυτό τους και την ανθρωπότητα, παραμένοντας ελεύθεροι ακόμα και μέσα στην φυλακή όπως ο Μαντέλα, μπροστά στο κώνειο όπως ο Σωκράτης, μπροστά στο σταυρό όπως ο Χριστός, πληρώνοντας συνειδητά το τίμημα της επιλογής τους να είναι και να παραμένουν ελεύθεροι.

Αυτά είναι καλό να αναλογιστείς αυτό τον Αύγουστο στην παραλία, αναθεωρώντας τη σχέση σου σε κάθε επίπεδο κοντά στην ελευθερία της φύσης. Διότι αυτό το καλοκαίρι θα θίξει βαθιά θέματα ελευθερίας εκτός από το κοινωνικό επίπεδο και σε προσωπικό επίπεδο, φέρνοντας έντονα την ανάγκη να αναθεωρηθούν οι τρόποι που σχετίζεσαι τόσο σε ερωτικό, όσο σε οικογενειακό και φιλικό επίπεδο, βάζοντας υπό αμφισβήτηση δύο άλλες σημαντικές έννοιες που εδρεύουν στον Υδροχόο και στον Λέοντα, τον έρωτα και την φιλία. Δύο έννοιες που αν τις σεβαστείς και τις υπηρετήσεις ως έχουν, και όχι όπως σε βολεύει να είναι, θα σε οδηγήσουν σε άλλα επίπεδα ελευθερίας, μακριά από πεποιθήσεις σου και  σχέσεις ανισοτιμίας, συνειδητοποιώντας πως και οι δύο θέτουν μια ισχυρή προϋπόθεση προς την υλοποίησή τους. Αφορούν απολύτως σε ολοκληρωμένους ενήλικες και όχι «παιδάκια» που παίζουν ρόλους αναζητώντας να εξαρτήσουν και να εξαρτηθούν. Συνειδητοποίησε πως αυτές οι δύο έννοιες όταν πληρούν τις προϋποθέσεις, ανυψώνουν τον άνθρωπο, καταλύοντας την μοναξιά δημιουργώντας μοιραία άλλες δύο τεράστιες έννοιες που είναι και η τροφή της  ύπαρξης του ανθρώπου, τη Συντροφικότητα και την Αγάπη. Εσύ, καθώς τα αναλογίζεσαι όλα αυτά, με τον Ερμή σε φαινομενικά ανάδρομη πορεία αυτό το μήνα, επίσης στον Λέοντα να φλερτάρει με τις Εκλείψεις, στη σεζ-λονγκ σου, φρόντισε απλώς να έχεις την καρδιά σου ανοιχτή, με την Αφροδίτη να σε ευνοεί από τον Ζυγό, κάνοντας ακριβώς αυτό που συμβούλεψε η αλεπού τον μικρό πρίγκιπα. Να βλέπεις με την καρδιά γιατί μόνο αυτή βλέπει καθαρά το σχέδιο του Θεού για εσένα, και να θυμάσαι πως η αγάπη πάντα όταν είναι αυθεντική ελευθερώνει και απελευθερώνει, ενώ ο νους φυλακίζει. Απελευθερώνοντας ό,τι σε καθηλώνει και σε φυλακίζει και επιλέγοντας ό,τι σε ελευθερώνει και σε εξελίσσει.

Κριός

Ο Αύγουστος επιφορτισμένος με δύο Εκλείψεις στον Άξονα Λέοντα – Υδροχόου και τον Άρη ανάδρομο σε καλεί να απελευθερωθείς και να απελευθερώσεις ό,τι σου στερεί τη δυνατότητα να εξελίσσεσαι, να είσαι δυνατός και να αγαπάς. Και αν τον πάρεις στρωτά με στόχο την αυτογνωσία σου και την απελευθέρωσή σου από παιδικές αρρώστιες και ρόλους κυριαρχίας και επιβολής, υπόσχεται μια βαθιά και ουσιαστική αναβάθμιση της ζωής σου. Η παρουσία της Αφροδίτης στον Ζυγό σε δύσκολες όψεις σου με τον Κρόνο σου ζητά, με την εύνοια μιας στρατιάς πλανητών και αστρολογικών γεγονότων, να ελευθερωθείς από ό,τι είναι εξάρτιση σε κάθε τομέα της ζωής σου. Έντονος θα είναι αυτό το καλοκαίρι για εσένα ο ερωτικός τομέας με στόχο να σου μάθει τον αληθινό έρωτα μεταξύ δύο ελεύθερων ενηλίκων ανθρώπων και όχι δύο παιδιών που χάνουν την μπάλα και προσπαθούν να εξαρτηθούν το ένα από το άλλο. Και ενώ κοπιάζεις και υπερπροσπαθείς με στόχο να αρέσεις σε όλους, ήρθε η ώρα να αναλογιστείς μήπως η πραγματική σου ανάγκη δεν είναι το «αρέσω» αλλά το «αγαπιέμαι». Απαλλάσσοντας τον εαυτό σου από τεράστιες προσπάθειες που τελικά δεν σου αποδίδουν παρά εφήμερες ικανοποιήσεις, όσο μπορείς να εξυπηρετείς το να «αρέσεις» ή να σου «αρέσουν». Αυτή η περίοδος σου ανοίγει μια προοπτική παραπέρα από επιλογές ιδανικές ή φαντασιωσικές που μετέπειτα αποδεικνύονται τζίφος, κυρίως τη στιγμή που σταματάς να παίζεις το ρόλο του αρεστού και δείχνεις στον εαυτό σου, εισπράττοντας απόρριψη και μοναξιά. Ήρθε η ώρα να αφήσεις πίσω σου ρόλους και παιχνίδια εντυπωσιασμού, αναζητώντας την προοπτική να αγαπηθείς έτσι όπως είσαι, δείχνοντας τον αληθινό σου εαυτό και αποδεχόμενος αυτόν τον εαυτό καταρχήν εσύ ο ίδιος. «Χτίζοντας» αληθινές σχέσεις που θα σε συντροφεύουν και όταν μπορείς και όταν δεν μπορείς, και όχι φανταστικές σχέσεις που όταν δείχνεις ποιος είσαι θα κόβουν «ρόδα μυρωμένα».

Ταύρος

Δύο Εκλείψεις από τον Άξονα του Λέοντα και του Υδροχόου αλλά και ο Άρης στον Υδροχόο ανάδρομο σε δύσκολη όψη με το Ζώδιό σου, φορτίζουν με ένταση και έντονα καρμικά μαθήματα όλη αυτή την περίοδο. Παιχνίδια εξουσίας, επιβολής, υποτίμησης, δίνουν και παίρνουν, φέρνοντας στο προσκήνιο καρμικά θέματα που σχετίζονται με τον «κακό μπαμπά», που είτε αδιαφορεί, είτε καταδυναστεύει. Αλλά και την αναγκαιότητα να απελευθερωθείς από πεποιθήσεις, επιλογές και σχέσεις που εμπεριέχουν παιχνίδια κυριαρχίας με στόχο ποιος κάνει κουμάντο και ποιος θα υποταχθεί. Συνειδητοποιώντας ότι πολλές φορές μπερδεύεις την ασφάλεια με την φυλακή και με την δικαιολογία του να «έχεις», θυσιάζεις το να «είσαι». Αυτή η περίοδος έρχεται να σου θυμίσει πως η ασφάλεια που δεν παρέχει ελευθερία και η ελευθερία που δεν παρέχει ασφάλεια είναι αρνητικοί καρμικοί εγκλωβισμοί που σε πισωγυρίζουν σε καταστάσεις και αισθήσεις αδυναμίας, τότε που ήσουν ένα μικρό ανήμπορο παιδάκι. Η πραγματική ασφάλεια αλλά και η αληθινή ελευθερία πηγάζουν από την επιλογή να συνδέεσαι με την αληθινή δύναμή σου, που αναβλύζει από την αυθεντική αγάπη για τον εαυτό σου και όχι από τους άλλους όπως νομίζεις. Ο Αύγουστος με τον Ερμή Ανάδρομο, σου ζητά να αναθεωρήσεις καταστάσεις και επιλογές καθήλωσης και αποδυνάμωσης, που σε φυλακίζουν σε ασφυκτικές καταστάσεις χωρίς εξέλιξη, χωρίς χαρά και αληθινή αγάπη. Ανατρεπτικά γεγονότα έρχονται να σου θυμίσουν πως κανείς δεν είναι κανενός, προτρέποντάς σε να ελευθερώσεις και να ελευθερωθείς από ό,τι κρατάς από ανασφάλεια, χωρίς πραγματικά να σου δίνει προοπτικές εξέλιξης σε κάθε τομέα.  Αν το τολμήσεις, θα δεις με έκπληξη να ελευθερώνονται μέσα σου δυνάμεις και δυνατότητες που αγνοούσες ότι έχεις.

Δίδυμοι

Αυτό το μήνα σου δίνεται η δυνατότητα να θετικοποιήσεις αρνητικές καταστάσεις. Γεγονότα έντονα και κατά βάση καρμικά που συνέβησαν τα τελευταία χρόνια στη ζωή σου και έτυχαν μιας λάθος αντιμετώπισης και διαχείρισης μπορούν να επαναπροσδιοριστούν αυτή την περίοδο εκ νέου και μάλιστα με εξαιρετικές θετικές προοπτικές. Πολλοί κύκλοι που δεν έκλεισαν ομαλά αλλά κατέληξαν σε βίαιες ανατροπές καθηλώνοντας όλους τους τομείς της ζωής σου, τώρα μπορούν να επαναπροσδιοριστούν. Αρκεί να θελήσεις να συνειδητοποιήσεις το πλαίσιο των δικών σου ευθυνών και να πάψεις να παίζεις παιχνίδια επιβολής και υποτίμησης θύματος και θύτη. Αρκεί να θελήσεις να ελευθερώσεις τον εαυτό σου από ό,τι σε κρατάει μικρό αδύναμο και αντιδραστικό και μετέπειτα σκληρό, άκαμπτο και αυτοκαταστροφικό. Να αφήσεις φαντασίες και σενάρια εξιδανίκευσης και να αντιμετωπίσεις την πραγματικότητα ως έχει αποκαθηλώνοντας τον εαυτό σου και βρίσκοντας το κουράγιο μέσα σου να αντιμετωπίσεις ό,τι σε κρατά μικρό και αδύναμο σε κάθε τομέα της ζωής σου. Ειδικά μετά τα μέσα του μήνα που ο Κρόνος γίνεται ευθύδρομος απέναντί σου και σου ζητά να αξιοποιήσεις εκ νέου με ωριμότητα, ευθύνη και ενήλικη συμπεριφορά σημαντικές καρμικές «ευκαιρίες» που διαχειρίστηκες την τελευταία περίοδο σχεδόν καταστροφικά. Πρόσωπα «κλειδιά» που πραγματικά μπορούν να σε πάνε στο παρακάτω της εξέλιξής σου, είναι καλό να επαναπροσεγγιστούν με ευθύνη από μέρους σου κλείνοντας οριστικά τα νταλαβέρια σου, με καταστάσεις και πρόσωπα που σε κρατούν σε αρνητικούς φαύλους κύκλους θυματοποίησης. Αυτή την περίοδο θα χρειαστεί, για να βρεις τη δύναμή σου, να θεραπεύσεις πληγές και τραύματα από τότε που ήσουν παιδάκι, αποκαθηλώνοντας τον εαυτό σου από καταστάσεις προδοσίας, εγκατάλειψης, αδιαφορίας και βίας και επαναπροσδιορίζοντάς τον στο τώρα ως έναν δυνατό ενήλικα που κανείς δεν μπορεί να τον «συρρικνώσει», αν αυτός δεν το θελήσει. Τόλμησέ το, είναι η ευκαιρία σου.

Καρκίνος

Αυτός ο μήνας ζητά οριστικά ξεκαθαρίσματα από καταστάσεις εξάρτησης και θυματοποίησης. Αν συμπεριλάβεις βέβαια την επιρροή των Εκλείψεων, όλο το Σύμπαν φαίνεται πως σου ζητά να απελευθερωθείς και να απελευθερώσεις ό,τι δεν σε πάει παρακάτω, αλλά σε εγκλωβίζει σε παιχνίδια εξουσίας, κυριαρχίας, υποτίμησης, αυτοκαταστροφικότητας και ενοχών. Αυτή η περίοδος ζητά επιτακτικά από εσένα ισχυρές εκκαθαρίσεις από ό,τι παθολογικό σε προσκολλά σε άρρωστες καταστάσεις και επιλογές και σου στερεί αυτό που πραγματικά σαν ιδιοσυγκρασία έχεις βαθιά ανάγκη: το να αγαπηθείς έτσι όπως είσαι, χωρίς θυσίες και παραχωρήσεις που δεν αντέχεις. Η παρουσία του Ερμή σε ανάδρομη φαινομενικά πορεία σε βοηθά να πάρεις αποστάσεις, να ξαναδείς το «έργο» της ζωής σου, να κλείσεις φαύλους κύκλους που σε γυρίζουν ξανά στα ίδια και τα ίδια, να αφήσεις την ψεύτικη ασφάλεια και να αναζητήσεις το παρακάτω της ζωής σου, το οποίο είναι πιθανόν να είναι εξαιρετικά διαφορετικό από τις επιλογές των οικείων σου. Αυτό το καλοκαίρι σε φέρνει πραγματικά μπροστά σε ισχυρές καρμικές επιλογές απελευθέρωσής σου από ό,τι σε κρατάει καθηλωμένο. Με την έντονη επιρροή του Κρόνου, σου ζητιέται να έχεις κάνει χώρο για μια νέα προοπτική ζωής, αποχαιρετώντας οριστικά ό,τι δεν μπορεί πλέον να σε εξελίσσει όσο και αν το αγαπάς. Εσύ απλώς έχεις να εμπιστευθείς το αδιέξοδο που βιώνεις εδώ και καιρό και την ανάγκη της ύπαρξής σου για εξέλιξη και νέες περιπέτειες και επιλογές που θα σου προσφέρουν χωρίς παρενέργειες αυτό που πραγματικά χρειάζεσαι και έχεις ανάγκη.

Λέων

Στο επίκεντρο των γεγονότων Αστρολογικά σε φέρνει ο Αύγουστος με την Έκλειψη  Ηλίου στο Ζώδιό σου, την επιρροή της Έκλειψης Σελήνης στο απέναντί σου Ζώδιο του Υδροχόου και τον Άρη ανάδρομο εκεί. Αυτή την περίοδο στο προσκήνιο βγαίνουν «παιχνίδια» επιβολής, κυριαρχίας, υποτίμησης που σε φέρνουν καρμικά αντιμέτωπο με ό,τι είναι «κακός μπαμπάς». Θα χρειαστεί να αναμετρηθείς αρκετές φορές με τον δυνάστη μέσα σου και γύρω σου που για να νιώσει ισχυρός, υποτιμά και ποδοπατά τους άλλους γύρω του. Ένας ξέφρενος χορός από θύματα και θύτες που ανοίγεται καρμικά αυτή την περίοδο μπροστά σου, σου ζητά να επαναπροσδιορίσεις και να βρεις την αληθινή σου «δύναμη», απελευθερώνοντας τον εαυτό σου από φαντάσματα και τραύματα που σε καθηλώνουν στο παιδικό παρελθόν, τότε που οι άλλοι σου επέβαλαν την κυριαρχία τους αγνοώντας τις δικές σου ανάγκες. Και μιας και είσαι ο «βασιλιάς» του Ζωδιακού, είναι σημαντικό να γνωρίζεις πως αρχηγός δεν είναι αυτός που θέλει να επιβάλλεται στους άλλους, αλλά αυτός που οι άλλοι του ζητούν να τους καθοδηγήσει, κυρίως γιατί αναγνωρίζουν σε αυτόν την δυνατότητα να τους εξελίξει προς την αλήθεια τους. Ψέματα, παρασκήνιο, προδοσίες, χειρισμοί, εκβιασμοί και παιχνίδια ελέγχου δεν αρμόζουν σε ένα πραγματικό «βασιλιά», κατ’ επέκταση σε έναν ολοκληρωμένο ενήλικα. Με την έντονη επιρροή της Έκλειψης Σελήνης στο απέναντί σου Ζώδιο του Υδροχόου, ήρθε η ώρα να αποπροσκοληθείς από παιχνίδια εξουσίας που παράγουν δυνάστες και σκλάβους, αναζητώντας μέσα σου τη συνειδητοποίηση ότι υπαρξιακά κάθε άνθρωπος είναι ελεύθερος καταρχήν από τον ίδιο τον Θεό και η προσπάθεια να ακρωτηριαστεί η ελεύθερή του βούληση είναι καρμικά ισχυρό ατόπημα με βαριές επιπτώσεις. Το να αναγνωρίσεις το δικαίωμα στον εαυτό σου να είναι ελεύθερος, αλλά και στους γύρω σου, είναι η αρχή ώστε να εξυγιάνεις ένα φαύλο κύκλο διαστρεβλώσεων που σε κάνουν να χάνεις το δώρο της Ζωής και να εγκλωβίζεσαι μέσα σε ψεύτικούς ρόλους που προάγουν το χάσιμο της ζωής σου. Η ανάγκη σου για δύναμη και αγάπη μπορεί να εισπραχθεί μόνο όταν είσαι ο αληθινός σου εαυτός και σε καμία περίπτωση όταν παίζεις ρόλους και χειρίζεσαι, ώστε να τα αποκτήσεις. Συνεχόμενες ανατροπές άλλωστε αυτή την περίοδο θα σε φέρουν αντιμέτωπο με ό,τι αλαζονικό χρειάζεται να επαναπροσδιοριστεί με στόχο την ελευθερία και την αλήθεια σου. Το αν θα είναι εύκολο ή δύσκολο εξαρτάται μόνο από το πόσο θα αντισταθείς εσύ στα σημαντικά αυτά καρμικά μαθήματα.

Παρθένος

Με τον κυβερνήτη σου τον Ερμή σε φαινομενικά ανάδρομη πορεία, ο Αύγουστος περισσότερο σου ζητά να αποστασιοποιηθείς και να αναθεωρήσεις στόχους, πεποιθήσεις και συμπεριφορές, αλλά και να ξανασχεδιάσεις πιο σωστά τη στρατηγική σου. Είναι σημαντικό να εντοπίσεις αυτή την περίοδο με την απόσταση των διακοπών, πού κάνεις «λάθος» και δεν σου πετυχαίνει η ομελέτα. Με τον Ποσειδώνα απέναντί σου και τον Κρόνο σε έντονη όψη, μια χάνεσαι σε παιδικά σενάρια και φαντασίες εξιδανικεύοντας επιλογές και καταστάσεις, και μία παραγίνεσαι σκληρός και αυστηρός γονιός, αντιλαμβανόμενος την πραγματικότητα πολύ πιο δύσκολη από ότι είναι. Ο Αύγουστος με την επιρροή από τρεις ισχυρές Εκλείψεις -μία στο γειτονικό σου Ζώδιο του Λέοντα και μια στον Υδροχόο και μια στον Καρκίνο- φέρνουν στο προσκήνιο θέματα καρμικά που έχουν να κάνουν με τον «κακό μπαμπά» και με θέματα επιβολής, κυριαρχίας, αδιαφορίας, απαξίωσης, αλλά και υπονόμευσης της δύναμής σου στο τώρα. Και επειδή οι στόχοι μας σαν ενήλικες πάντα σχετίζονται με το πώς ο μπαμπάς μας έμαθε ή μας έδειξε με τη στάση του να «πετυχαίνουμε» και να «νικάμε», θα χρειαστεί να αναθεωρήσεις αυτά που «αντέγραψες» από το δικό σου μπαμπά, επαναπροσδιορίζοντας καρμικά την αρσενική σου δύναμη, είτε είσαι άντρας, είτε είσαι γυναίκα. Η δύναμη και ο τρόπος που τη διαχειριζόμαστε σχετίζεται άλλωστε με τον μπαμπά, ενώ η αγάπη και ο τρόπος που τη διαχειριζόμαστε με τη μαμά. Ο Ουρανός με τον Κρόνο και τον Πλούτωνα σου κάνουν ξεκάθαρο πως αν αυτό το ζευγάρι μέσα σου δεν λειτουργεί συμμαχικά και συντροφικά, αν η δύναμη και η αγάπη δεν συμπορεύονται, οι στόχοι σου σε οποιονδήποτε τομέα, θα οργανώνονται έτσι ώστε να αποτυγχάνουν. Άλλωστε η πραγματική δύναμη πηγάζει πάντοτε από την αυθεντική αγάπη προς τον εαυτό σου και από τίποτε άλλο. Όλα τα άλλα είναι παιχνίδια ρόλων με στόχο να παριστάνεις τον δυνατό χωρίς να είσαι. Άρα, όπως καταλαβαίνεις, ήρθε η ώρα να επαναπροσδιορίσεις ποια είναι η αυθεντική πηγή της δύναμής σου, απελευθερώνοντας παιχνίδια και ρόλους «ψεύτικης» δύναμης και διαστρεβλωμένης αγάπης. Έτσι ντάλα καλοκαίρι θα χρειαστεί να ξαναδείς το σενάριο της ζωής σου ελευθερώνοντας τον εαυτό σου από καθηλώσεις και ό,τι δεν σε πάει παρακάτω και ζητά από εσένα υπερπροσπάθεια έως την κατάρρευσή σου, και στο τέλος η ανταμοιβή είναι πάντα ένα μεγαλύτερο κενό. Βάλε στην μπάντα αυτή την περίοδο τα σενάρια του μυαλού σου, που ανακυκλώνουν αυτή την αδιέξοδη «κασέτα» και αισθάνσου περισσότερο τις ανάγκες σου δίνοντάς τους προτεραιότητα, ώστε να σου δείξουν ξεκάθαρα τι πραγματικά θες και όχι τι θα έπρεπε να θες.

Ζυγός

Όλα τα Αστρολογικά γεγονότα του Αυγούστου συνωμοτούν ώστε να σε αφορούν άμεσα και αποκλειστικά.  Η επιρροή από τρεις Εκλείψεις, μια στον Καρκίνο, μια στον φιλικό σου Υδροχόο και η άλλη στον φιλικό σου Λέοντα, αλλά και η Αφροδίτη σε όψεις έντονες και καρμικές, μιλούν ξεκάθαρα για το φτου ξελευθερία που οφείλεις στον εαυτό σου. Ο Αύγουστος καρμικά σου ζητάει να ελευθερωθείς και να απελευθερώσεις ό,τι δεν σε εξελίσσει, ό,τι δεν σε προχωράει παρακάτω. Θέματα που έχουν να κάνουν με τον «κακό μπαμπά» αλλά και την «κακή μαμά» και υλοποιούν παιχνίδια κυριαρχίας, επιβολής, υποτίμησης, εγκατάλειψης, προδοσίας, αυτοκαταστροφικές επιλογές  και παιχνίδια θύτη – θύματος, ήρθε η ώρα να βγουν προτεινόμενα προς αποχώρηση. Ήρθε η ώρα καρμικά να ελευθερώσεις οριστικά τον εαυτό σου από ό,τι σε συρρικνώνει, σε τρομάζει, σε καθηλώνει, σε ενοχοποιεί και σε ωθεί να εγκαταλείψεις τον εαυτό σου και τις ανάγκες του, ώστε να είσαι «αρεστός» στους άλλους. Συνειδητοποιώντας πως έχεις ξοδέψει μια ζωή στο να «αρέσεις», να εγκρίνεσαι, να είσαι αποδεκτός, δίνοντας διαρκώς εξετάσεις, κατάκοπος από την υπερπροσπάθεια και την αγωνία. Ήρθε η ώρα να αναρωτηθείς καρμικά, αν σου αρκεί να προσαρμόζεσαι διαρκώς στις ανάγκες των άλλων, ώστε να «αρέσεις» και όταν δείχνεις τις δικές σου ανάγκες να απορρίπτεσαι εν μία νυκτί. Η περίοδος αυτή, με μία τεράστια πλανητική συμμαχία, σε ωθεί να συνειδητοποιήσεις πως οι ανάγκες σου δεν είναι να παίζεις το ρόλο που θέλουν οι άλλοι, ώστε να «αρέσεις». Οι ανάγκες σου είναι να αγαπηθείς έτσι όπως είσαι, χωρίς εξετάσεις, χωρίς υπερπροσπάθεια, χωρίς τον αδιάκοπο τρόμο της αγωνίας και της απόρριψης. Να αγαπηθείς καταρχήν από εσένα τον ίδιο, να βρεις τον εαυτό σου, να αποτινάξεις τους ρόλους και την προσπάθεια να αρέσεις σώνει και καλά σε όλους. Να αποφασίσεις αν θες να συνεχίσεις να είσαι αρεστός σαν ρόλος ή να αγαπηθείς σαν άνθρωπος. Όσο αυτό μένει διαστρεβλωμένο και άλυτο, τι να σου κάνει κι ο Δίας στο Ζώδιό σου. Πώς να σε στηρίξει στην συντροφικότητα και στην αγάπη. Αφού η αγάπη και η συντροφικότητα δεν είναι παιχνίδια ρόλων, είναι ότι πιο αυθεντικό και ειλικρινές ορίζει η σχέση δύο ανθρώπων. Με λίγα λόγια, ήρθε η ώρα καρμικά να συνειδητοποιήσεις πως αν είναι να αγαπηθείς και να τροφοδοτηθείς από αυτή την αγάπη, θα γίνει μόνο αν είσαι ο αληθινός σου εαυτός. Αυτός ο εαυτός που έχασες, αλλοίωσες, διαστρέβλωσες, κακοποίησες, καταπίεσες, ενοχοποίησες και εγκατέλειψες στο έλεος του να είσαι αρεστός στους άλλους. Φτου ξελευτερία λοιπόν προτείνει ξεκάθαρα αυτή η περίοδος, σιγοτραγουδώντας το «σ’ όποιον αρέσουμε, για τους άλλους δεν θα μπορέσουμε», άλλωστε πώς να «χωρέσουμε τόσοι άνθρωποι στο κενό». Ήρθε η ώρα να απελευθερώσεις ό,τι σε εμποδίζει να είσαι ο εαυτός σου και να απελευθερωθείς οριστικά από ότι σε εμποδίζει να βρεις τον εαυτό σου και να αγαπηθείς έτσι όπως είσαι, επιλέγοντας αν χρειαστεί τη μοναχικότητα και όχι αυτή την ατελείωτη διαρροή ψυχής και ενέργειας. Ο στόχος άλλωστε μην ξεχνάς πως είναι η συντροφικότητα, η κατανόηση, η αποδοχή και η αγάπη και η ασφάλεια που παρέχουν όταν είναι αυθεντικά.

Σκορπιός

Ο Αύγουστος, με την επιρροή από τρεις Εκλείψεις ισχυρές και έντονα καρμικά απελευθερωτικές έρχεται με στόχο να σου κάνει ορατή την «φυλακή» του φόβου που βρίσκεσαι κλεισμένος από τα παιδικάτα σου. Έντονα γεγονότα με ισχυρή καρμική χροιά σου δείχνουν ξεκάθαρα πόσο πολύ φοβάσαι, αλλά και πόσο τρομάρα κουβαλάς από παιδάκι. Έρχονται να σου αποκαλύψουν πως η αληθινή ζωή δεν είναι ένα διαρκές παιχνίδι με τον θάνατο, την απώλεια και τον τρόμο όπως σου έμαθαν, μεταδίδοντάς σου άπειρο τρόμο και αγωνία, που δεν σου επιτρέπει ούτε στιγμή να χαλαρώσεις και το κυριότερο «να εμπιστευτείς». Αυτή η περίοδος σε καλεί να απελευθερωθείς από ό,τι σε εγκλώβισε σε ένα διαρκή πόλεμο κάνοντας αγώνα επιβίωσης και κυριαρχίας τα πάντα. Σημαντικά καρμικά γεγονότα θα σε φέρουν συχνά αντιμέτωπο με τον τρομαγμένο και τρομοκράτη «μπαμπά», αλλά και την πανικόβλητη και αδύναμη χειριστική «μαμά», αλλά και τον τρόμο που σου εξέπεμψαν και ως παιδάκι τον απορρόφησες ως το μεδούλι σου. Και ίσως αυτή η περίοδος σε φέρει αντιμέτωπο με την ανάγκη για δομικές πυρηνικές αλλαγές, ίσως γιατί αυτός ο τρόμος κατέληξε να είναι ο πυρήνας σου, όχι όμως η αλήθεια σου. Ήρθε η ώρα λοιπόν να πάψεις να παίζεις παιχνίδια κυριαρχίας και επιβολής, για να νιώθεις ασφαλής και δυνατός προσπαθώντας διαρκώς να απενεργοποιείς βόμβες με την ψυχή στο στόμα, ελευθερώνοντας καρμικά τον εαυτό σου από ό,τι είναι «αστρικός φόβος» και σε φυλακίζει έτσι ώστε να μη ζεις την αληθινή ζωή. Ήρθε η ώρα να αποχαιρετίσεις οριστικά σενάρια τρόμου και πανικού που αναπαράγει ο νους σου, βρίσκοντας μέσα σου την εμπιστοσύνη και την ασφάλεια, έστω και αν δεν στην παρείχαν ποτέ. Να μετακινηθείς καρμικά από το επιβιώνω στο «Ζω» και εμπιστεύομαι τη ζωή σαν κάτι θετικό και ανώτερο. Ήρθε η ώρα να γίνεις εσύ ο καλός «μπαμπάς» που περιέχει πραγματική δύναμη και αγάπη, και μεταδίδει αντί τρόμου, ασφάλεια και εμπιστοσύνη αλλά κι η καλή «μαμά» που μεταδίδει αντί πανικού, αγάπη και αποδοχή. Αλλάζοντας πυρηνικά και δομικά τα κριτήριά σου για το τι είναι τελικά πραγματική δύναμη και αυθεντική αγάπη, διαλύοντας καρμικές διαστρεβλώσεις «αιώνων» και ξανασυνδέοντας τον εαυτό σου με τη θετικότητα της ζωής που προστατεύει όλα της τα πλάσματα, όχι μόνο στο να επιβιώνουν αλλά και στο να εξελίσσονται και να ευτυχούν. Άλλωστε είναι σημαντικό να γνωρίζεις, λίγους μήνες πριν ο Δίας εγκαταληψει το Ζώδιό σου, πως ό,τι δεν είναι φόβος, είναι αγάπη και διαμορφώνει την αληθινή δύναμη.

Τοξότης

Και ενώ εσύ επιθυμείς και ονειρεύεσαι «διαφυγές» και ταξίδια σε άλλες πραγματικότητες, η εδώ πραγματικότητα φαίνεται πως έχει άλλη γνώμη. Τρεις ισχυρές Εκλείψεις μέσα στον Αύγουστο και ο Ερμής ανάδρομος σε δύσκολη θέση σου ξεκαθαρίζουν για άλλη μια φορά πως άλλο είναι το «διαφεύγω» και άλλο το ελευθερώνομαι. Ο «φυγάς» σου λέει ο Δίας, ο κυβερνήτης σου στον Σκορπιό σε όψη με τις Εκλείψεις,  δεν είναι ελεύθερος, αλλά επικηρυγμένος. Και μπορεί στη φαντασία σου και στην εφηβική σου αντιδραστικότητα να σε αντιλαμβάνεσαι κυρίαρχο και ελεύθερο αλλά η πραγματικότητα έρχεται να σου δείξει πως αυτό δεν ισχύει. Διότι επιλέγοντας πολύ συχνά το ευχάριστο και το βολικό, από το δυσάρεστο που όμως είναι το «καλό» αυτό που θα σε δυναμώσει δηλαδή, έχεις αφήσει σε εκκρεμότητα από τα παιδικάτα σου δεμένες στο πόδι σου πολλές σιδερένιες μπάλες. Ο Αύγουστος με την Έκλειψη Ηλίου στον Λέοντα σου ξεκαθαρίζει πως ελεύθερος δεν είναι αυτός που διέφυγε του «δράκου» του, αλλά αυτός που δυνάμωσε τόσο που ο «δράκος» τράπηκε σε φυγή και δεν διανοείται να του ξανακάνει τον μάγκα και τον ζόρικο ποτέ. Εσύ πάλι που μια ζωή τρέχεις και ξοπίσω σε κυνηγάνε όλοι οι δράκοι των παραμυθιών, χωρίς να βρίσκεις πουθενά ησυχία, ασφάλεια και αναπαμό, ήρθε η ώρα να αναλογιστείς και πάλι τι σημαίνει καρμικά «ελεύθερος» στην πραγματικότητα. Ο «ελεύθερος», σου λέει το σύμπαν σύσσωμο αυτή την περίοδο, δε δομείται με στρατηγικές φυγής από την πραγματικότητα, αλλά δομείται αντιμετωπίζοντας τους φόβους του κατάματα και γινόμενος πιο ισχυρός από αυτούς. Αυτή η περίοδος όπως καταλαβαίνεις σου ζητάει να γυρίσεις πίσω, να κοιτάξεις κατάματα ό,τι σε τρομάζει από τα παιδικάτα σου, να αντιμετωπίσεις στα ίσια «κακούς μπαμπάδες» και «κακές μαμάδες» που σε ανάθρεψαν με κύριο διαπαιδαγωγικό μέσο την τρομοκρατία, τον πανικό, την επιβολή, την κυριαρχία, την εγκατάλειψη, αλλά και μια επιφανειακή στάση του να περνάμε καλά κατά τα άλλα. Στην ουσία δηλαδή ήρθε η ώρα καρμικά να αντιμετωπίσεις όλες τις καθηλώσεις τρόμου που σε εγκλωβίζουν στις εκάστοτε «φυλακές» σου θεωρώντας πως ο μόνος δρόμος, ώστε να νιώσεις ελεύθερος είναι η απόδραση. Διότι μέσα στη φυλακή, την ελευθερία μπορείς μόνο να την φαντάζεσαι ή να συνειδητοποιήσεις μια άλλη βαθύτερη μορφή ελευθερίας που δεν μπορεί κανείς να στην κλονίσει, την υπαρξιακή ελευθερία. Να συνειδητοποιήσεις πως είσαι μια ελεύθερη ύπαρξη εξ ορισμού, που δεν χρειάζεται να δίνει εξετάσεις και να παίζει ρόλους γεμάτος οργή, και δεν χρειάζεσαι τώρα που μεγάλωσες την άδεια κανενός «κηδεμόνα», ώστε να σου δώσει την έγκριση να υπάρχεις. Όσο επαναστατείς σαν έφηβος, που κρατάει μέσα του τρόμο και οργή και εξαρτάσαι από την έγκριση των άλλων, ο φαύλος κύκλος του θύματος και του θύτη θα είναι και η αποκλειστική σου παρεούλα. Η παρουσία του Άρη ανάδρομου στο φιλικό σου Λέοντα και η Έκλειψη Ηλίου εκεί, αλλά και η επιρροή της Έκλειψης Σελήνης στο κατ’ εξοχήν ζώδιο της ελευθερίας – τον Υδροχόο – σου καθιστούν επείγουσα καρμική ανάγκη την απελευθέρωσή σου από ό,τι σε κρατά θύμα και καθηλωμένο μέσα  σε παιχνίδια επιβολής και κυριαρχίας μέσα σε μια «τρέλα» εντελώς ασύμβατη με τους νόμους του σύμπαντος και της ζωής. Ο παιδικός σου φόβος και η τρομάρα που σε έχει διαπεράσει ως τα κύτταρά σου είναι αυτό που χρειάζεται να απελευθερώσεις, συνειδητοποιώντας πως η ζωή δεν είναι ένα πρόβλημα όσο κι αν σε έχουν πείσει για αυτό, αλλά ένα αδιάκοπο πάρτυ εξέλιξης και χαράς, που διαρκώς, αν την ακολουθήσεις, σε ελευθερώνει και σε ενδυναμώνει προς την ολοκλήρωσή σου και την ευτυχία σου. Φτου ξελευτερία λοιπόν προτείνει το σύμπαν κι αν δεν ξέρεις το πώς, ρώτα αυτούς που ξέρουν.

Αιγόκερως

Ο Αύγουστος, με δυο ισχυρές Εκλείψεις, η μία στον γειτονικό σου Υδροχόο και η άλλη στον Λέοντα, αλλά και την έντονη επιρροή της Έκλειψης Ηλίου ισχυρή ακόμα από το απέναντί σου Ζώδιο του Καρκίνου και να «συγκρούεται» με την συμμετοχή του  Πλούτωνα σου τονίζει πως ήρθε η ώρα να αντιμετωπίσεις φόβους και φοβίες που σε κρατούν «φυλακισμένο», μικρό και αδύναμο. Επιλογές που κρατιούνται εξαιτίας ακριβώς αυτών των φόβων στη ζωή σου και σε κρατάνε με τη σειρά τους καθηλωμένο να θλίβεσαι σκεπτόμενος τη «ζωή που δεν έζησα», είναι η ώρα να αντιμετωπιστούν κατάματα, ώστε να ζήσεις τη ζωή που θέλεις. Ο Ερμής ανάδρομος και ο Κρόνος στο ζώδιο σου σε βοηθούν να ξαναδείς  απ’ την αρχή το έργο της ζωής σου, αναθεωρώντας λάθος επιλογές, αλλά και να συνειδητοποιήσεις «κενά» και ελλείψεις που σε οδηγούν να προσκολλάσαι, αντί να ελευθερώνεσαι. Η έντονη παρουσία των Εκλείψεων άλλωστε φέρνει στο προσκήνιο ζητήματα που έχουν να κάνουν με τον «κακό μπαμπά» και την «κακή μαμά» και σε ωθούν καρμικά στην αναγκαιότητα να ανακαλύψεις την πραγματική σου δύναμη έξω και μακριά από παιχνίδια ρόλων, επιβολής, υποτίμησης, κυριαρχίας, έξω από ρόλους θύτη και θύματος. Ενώ η Αφροδίτη σε ισχυρές όψεις με σημαντικούς πλανήτες, σε φέρνει αντιμέτωπο με το πόσο φοβάσαι να χαρείς ή για την ακρίβεια πόσο σε διαπαιδαγώγησαν με τρόμο, αγωνία και καχυποψία, ώστε να κάνεις αυτό που «πρέπει» και όχι αυτό που σε κάνει ευτυχισμένο. Το κυρίαρχο καρμικό θέμα αυτής της περιόδου που είναι και η βάση για να κινηθείς προς τη ελευθερία σου, είναι η εμπιστοσύνη. Να εμπιστευθείς έξω από τα σίδερα της φυλακής σου, έξω από τα «μοντέλα» της οικογένειάς σου, έξω από τις πεποιθήσεις και τις απαγορεύσεις που θέτεις εσύ ο ίδιος στον εαυτό σου, πρόσωπα και καταστάσεις που δεν σου είναι γνώριμα αλλά εγγυώνται να σε οδηγήσουν στην εξέλιξη και στο μεγάλωμά σου. Επίσης το δεύτερο καρμικό μάθημα αυτής της περιόδου είναι να βάλεις σε κρίση την τάση σου για υποτίμηση που σου απαγορεύει να δημιουργήσεις αληθινές σχέσεις αναπαράγοντας ένα φαύλο κύκλο ρόλων, μία γονιού και μία παιδιού. Φαινομενικά αυτό που βγάζει μάτι είναι η υποτίμηση που κάνεις στους άλλους, κρίνοντάς τους ως ανεπαρκείς και παιδάκια, ενώ στην πραγματικότητα καλό είναι να ξεκινήσεις συνειδητοποιώντας την υποτίμηση που κάνεις στον ίδιο σου τον εαυτό πέραν από την εικόνα που θες να δείχνεις στους άλλους, νιώθοντας πολύ συχνά σαν φοβισμένο μικρό παιδί. Ήρθε η ώρα να κλείσεις τα νταλαβέρια σου με τον «παιδικό σταθμό» που καταπιάνεσαι, να συνειδητοποιήσεις ότι τώρα πια είσαι ενήλικας και να σχετιστείς ενήλικα με άλλους ενήλικες, φτύνοντας την πιπίλα, αφήνοντας τον χάρακα του αυστηρού δασκάλου και δίνοντας προτεραιότητα στις ενήλικες ανάγκες σου, με σεβασμό και μια καινούργια θέση και στάση ζωής που θα σε πάει σε μια νέα κατάσταση καθαρών σχέσεων χωρίς ρόλους. Το να απελευθερώσεις ό,τι δεν σε εξελίσσει και το να απελευθερωθείς από ό,τι δεν σε εξελίσσει είναι το κυρίαρχο καρμικό ζήτημα αυτής της περιόδου, ανακτώντας την εμπιστοσύνη στον εαυτό σου και ανοίγοντας τις πόρτες στην εμπιστοσύνη, στην αγάπη και την συντροφικότητα. Ο Αύγουστος πάντως σου στέλνει τον ισχυρότερο των Θεών, τον μέγα απελευθερωτή, τον έρωτα. Αξιοποίησέ τον και ελευθερώσου.

Υδροχόος

Αδιαμφισβήτητα αστρολογικά είσαι στους πρωταγωνιστές αυτού του μήνα. Η επιρροή μιας Έκλειψη Σελήνης στο Ζώδιό σου, μια Έκλειψη Ηλίου στο απέναντί σου Ζώδιο του Λέοντα, παρέα με τον Άρη ανάδρομο, τον Ήλιο και τον Κυβερνήτη σου τον Ουρανό σε σημαντικές καρμικές όψεις να κάνουν όσο ποτέ σημαντική την ανάγκη της Ελευθερίας. Σημαντικά καρμικά γεγονότα που έχουν να κάνουν με τον «κακό μπαμπά» και αφορούν σε παιχνίδια κυριαρχίας, επιβολής, υποτίμησης, αποδυνάμωσης και απαξίωσης, σου ζητούν να αναμετρηθείς με ό,τι σε κρατά μικρό, φοβισμένο και αδύναμο. Ήρθε η ώρα να σπάσεις τα σίδερα της φυλακής σου, αναθεωρώντας, χωρίς εφηβικές επαναστάσεις και αντιδραστικές παιδικές συμπεριφορές τι σε εξελίσσει και τι σε κρατάει πίσω. Ο φόβος που σου μετέδωσαν σε όλη τη διαπαιδαγωγική σου φάση, η έλλειψη εμπιστοσύνης, η λάθος διαχείριση της δίκαιης οργής σου, αλλά και η πεποίθηση ότι γεννήθηκες για να «εξυπηρετείς» και να «αρέσεις», αλλιώς η τιμωρία θα είναι μοναξιά και απόρριψη, σε καθήλωσαν στην ανελευθερία, κάτι εντελώς ασύμβατο με την ιδιοσυγκρασία σου. Η περίοδος αυτή σου ζητά καρμικά να ελευθερωθείς από ό,τι σε εγκλωβίζει σε παιχνίδια ρόλων και να ελευθερώσεις ό,τι σε κρατάει μικρό, φοβισμένο και αδύναμο, έξω από την αληθινή δική σου ζωή. Η περίοδος αυτή σου ζητάει να συνδεθείς με την αληθινή σου δύναμη που είναι αυθεντική, ακλόνητη παραμένοντας ο εαυτός σου μπροστά σε τρομοκρατίες και απειλές είτε του νου σου είτε του περιβάλλοντός σου. Ήρθε η ώρα να αποχαιρετίσεις αυτό το μικρό φοβισμένο παιδάκι που είτε εγκαταλείφθηκε, υποτιμήθηκε, κακοποιήθηκε, «χρησιμοποιήθηκε», πατώντας γερά και με τα δυο σου πόδια στη δύναμη του ενήλικα που είσαι σήμερα, διαλύοντας φόβους και φοβίες αστρικές που σου κληροδότησαν ώστε να σε έχουν του χεριού τους. Το σημαντικό είναι να μην κάνεις για άλλη μια φορά το δίκιο σου άδικο δίνοντας ανώφελες μάχες με στόχο να καταλάβουν οι άλλοι. Δεν έχει κανένα νόημα να καταλάβουν οι άλλοι στην παρούσα φάση. Σημασία έχει να συνειδητοποιήσεις και να ενδυναμωθείς μέσα σου ότι τώρα που μεγάλωσες, κανείς δεν μπορεί να σε εγκλωβίσει αν εσύ δεν το επιτρέψεις. Είσαι ελεύθερος πια και αυτό που πρέπει να διαχειριστείς είναι την αυτοδιάθεση της ελευθερίας σου, σε ένα κόσμο που κάνει ό,τι μπορεί από την πρώτη στιγμή να σε κρατάει δέσμιο και ανελεύθερο. Να συνειδητοποιήσεις πως η ελευθερία βρίσκεται μέσα σου και δομείται από την εμπιστοσύνη και από την αγάπη στον εαυτό σου και αυτό δεν μπορεί κανένας να στο αφαιρέσει σε αυτόν τον πρόσκαιρο κόσμο που ήρθες ως ύπαρξη για να «μάθεις» και όχι για να παίξεις παιχνίδια ιδιοκτησίας. Ήρθε η ώρα λοιπόν για ένα φτου ξελευθερία υπαρξιακό, βαθύ, σιωπηρό που όταν το εμπεριέχεις δεν χρειάζεται καν να το συζητάς, γιατί απλούστατα οι άλλοι δεν έχουν άλλη επιλογή, γιατί απλούστατα είναι τόσο αληθινό που δεν αφήνει κανένα  περιθώριο διαπραγμάτευσης. Μοιραία όσοι το σέβονται μένουν και μοιραία όσοι δεν μπορούν να το αντέξουν φεύγουν. Ήρθε η ώρα να σταματήσεις να υπερπροσπαθείς να «αρέσεις» και να τρέμεις την απόρριψη προχωρώντας παρακάτω στο να αγαπηθείς. Και να ανακαλύψεις πως η αγάπη και η συντροφικότητα έχουν άλλα κριτήρια από το να αρέσεις. Έχουν την αποδοχή, τον σεβασμό και την εμπιστοσύνη. Αυτό το καλοκαίρι μπορεί να είναι, αν ξεμυτήσεις έξω από τα κάγκελα της φυλακής σου, ίσως το σημείο επανεκκίνησης της ζωής σου και ο έρωτας θα παίξει καθοριστικό ρόλο σε αυτό. Φτου ξελευτερία λοιπόν.

Ιχθύες

Ο Αύγουστος σε καλεί να αντιμετωπίσεις φόβους και φοβίες από τα παιδικάτα σου, που σε συρρικνώνουν και σε καθηλώνουν σε καταστάσεις τρόμου, αγωνίας και ανελευθερίας. Καταστάσεις που έρχονται από την πρώιμη παιδική σου ηλικία και σχετίζονται με τον «κακό μπαμπά» αλλά και την «κακή μαμά» που σε χειρίζονταν με τρόμο και απειλές. Μία ολόκληρη στρατιά έντονων καρπικών αστρολογικών γεγονότων σου σιγοτραγουδούν πως ό,τι φοβήθηκες και ό,τι ευχήθηκες είναι καιρός να φανεί. Να φανεί με στόχο να «διαλύσεις» πατώντας και με τα δυο πόδια στην πραγματικότητα, πανικούς, φοβίες, τρομοκρατικά σενάρια, παιχνίδια επιβολής, κυριαρχίας, υποτίμησης και αποδυνάμωσης που σου φόρτωσαν και σε κρατούν δέσμιο και καθηλωμένο σε έναν ατελείωτο «αστρικό φόβο». Όπως επίσης και σε μια ατελείωτη υπερπροσπάθεια του να είσαι «αρεστός», ώστε να μην εισπράξεις απόρριψη και μοναξιά. Εγκαταλείποντας διαρκώς τον εαυτό σου και τις ανάγκες του για τις ανάγκες και την «έγκριση» των σημαντικών άλλων. Μια τεράστια πλανητική συμμαχία σου λέει πως ήρθε η ώρα να αναθεωρήσεις σε βάθος το αν γεννήθηκες για να εξυπηρετήσεις τρομοκρατημένος τα κενά και τις προσδοκίες αυτών των σημαντικών άλλων ή για να ζήσεις τη δική σου ζωή, χωρίς το βάρος αυτών των προσδοκιών. Κοινώς ήρθε η ώρα να ελευθερώσεις ό,τι δε σε πάει παρακάτω και να ελευθερωθείς από ό,τι σε κρατάει μικρό, καθηλωμένο και αδύναμο. Έντονα γεγονότα που σχετίζονται με το οικογενειακό και κοινωνικό σου περιβάλλον θα σε φέρουν συχνά αντιμέτωπο αυτήν την περίοδο με τη ανάγκη να αποχαιρετίσεις αδιέξοδες καταστάσεις, αλλά και να καλοδεχθείς καινούργια στάδια εξέλιξης λαμβάνοντας υπ’ όψη σου ότι πολύ σημαντικό ρόλο σε αυτό θα παίξει ο «αληθινός έρωτας», ο έρωτας μεταξύ δύο ενήλικων, ελεύθερων ανθρώπων και όχι μεταξύ δύο παιδιών που αναπαράγουν ρόλους και παιχνίδια μαμάς και μπαμπά, με συναισθηματικούς εκβιασμούς, εξιδανίκευσης και υποτίμησης. Αυτά τα δύο άκρα είναι καρμικά το κλειδί της απελευθέρωσής σου και το κυρίαρχο μάθημα αυτής της περιόδου. Η τάση σου να εξιδανικεύεις, να φαντασιώνεσαι και μετά να υποτιμάς αναπαράγοντας ένα φαύλο κύκλο παιδογονεϊκών σχετίσεων, γεμάτα από θύματα και θύτες. Συνειδητοποιώντας πως είσαι πλέον ένας ενήλικας και ψάχνεις να βρεις αλλά και να τοποθετηθείς και με τα δυο πόδια σε μια νέα θέση καθαρών σχέσεων έξω από ρόλους υπερτίμησης και υποτίμησης, είτε του εαυτού σου είτε των άλλων. Να προχωρήσεις καρμικά από το να «αρέσω» στο να «αγαπηθώ» και να αγαπήσω. Χτίζοντας με την εύνοια του Δια μέσα σου καταρχήν αυτή την αποδοχή και την αγάπη χωρίς όρους, ανακτώντας την εμπιστοσύνη στον εαυτό σου και επιλέγοντας σχέσεις συντροφικότητας και υποστήριξης που θα σε συνοδεύσουν να ελευθερωθείς από ό,τι δεν σε εξελίσσει και να ελευθερώσεις ό,τι δε σε προχωράει πια, ανοίγοντας πανιά προς την πραγματική ζωή. Αυτή που οφείλεις να ζήσεις.