Ιανουάρος 2020

Καλό μήνα και καλή χρονιά. Όλοι εμείς στο Ηλιόφωτο σας ευχόμαστε μια ζεστή και δημιουργική νέα χρονιά, και πώς να μην είναι αφού ξεκινά στον απόηχο της Έκλειψης Ηλίου του Δεκεμβρίου στον Αιγόκερω και είναι σε εξέλιξη η Πανσέληνος και Έκλειψη Σελήνης στο Καρκίνο τον Ιανουάριο. Αυτό που καταλαβαίνουμε όλοι μας είναι πως χρειάζεται να αυξήσουμε τον χώρο δράσης μας, ο οποίος είχε περιοριστεί πολύ σε όλα τα επίπεδα. Μην βιαστείτε να αναλάβετε καινούργιες επαγγελματικές ευθύνες, αν δεν διευθετήσετε και ανακατανείμετε τις προϋπάρχουσες. Αποφύγετε να πιέσετε καταστάσεις στον προσωπικό και οικογενειακό τομέα, και μην μπείτε στην διαδικασία να αλλάξετε την συμπεριφορά ή την κατάσταση κοντινών σας ατόμων. Είναι σημαντικό να επαναπροσδιορίσετε πώς ακριβώς σας αφορά να σχετίζεστε με τους άλλους σε κάθε τομέα και να το ξεκαθαρίσετε στα πρόσωπα του περιβάλλοντος σας.

Κριός

Ο Ιανουάριος σας φέρνει αντιμέτωπους με ευθύνες που χρειάζονται μέτρο και κινήσεις ακριβείας σε κάθε τομέα. Οι δύσκολες όψεις των Εκλείψεων με το ζώδιο σας εύκολα μπορούν να σας οδηγήσουν σε λάθος κινήσεις. Δεν είναι λίγες οι φορές που θα νοιώσετε ότι η συναισθηματική φόρτιση διαστρεβλώνει τα πράγματα και η ένταση ξεπερνά το μέτρο. Το ζητούμενο σ’ αυτή τη φάση είναι οι ψύχραιμες και μεθοδικές κινήσεις, οι ρεαλιστικές επιλογές και απόσταση απ’ ό,τι μπερδεμένο θολώνει το τοπίο, κυρίως στον οικογενειακό αλλά και στον επαγγελματικό τομέα. Ήρθε η ώρα για ξεκαθαρίσματα ουσίας και απόδοση ευθυνών. Χειριστείτε το δύσκολο αυτό μήνα μεταλλάσσοντας τα λάθη του παρελθόντος σε γνώση και δύναμη, αποφεύγοντας τις επιλογές που σας εκθέτουν. Η απόσταση από αλαζονικές συμπεριφορές και η ενδυνάμωση της αυτοπεποίθησής σας, θα είναι το βασικό σας μάθημα. Στραφείτε βαθιά μέσα στον εαυτό σας, αναγνωρίζοντας τους φόβους που σας απομυζούν και μεταλλάσσοντας τους σε δύναμη.

Ταύρος

Ζητήματα που αντιμετωπίσατε με επιπολαιότητα και ανευθυνότητα στο παρελθόν έρχονται να σας φέρουν αντιμέτωπους με τις πραγματικές σας ευθύνες. Οι Εκλείψεις τον προηγούμενο μήνα και αυτόν σας ζητούν επιτακτικά να κλείσετε καρμικές οφειλές που σας κάνουν εδώ και χρονιά να παραπαίετε σε ασάφειες και χαώσεις σε κάθε τομέα. Ισχυρά γεγονότα, ανατροπές, αποκαλύψεις και συγκρούσεις σας λένε ξεκάθαρα πως αν θέλετε να απολαύσετε τα δώρα του Δία στον φιλικό σας Αιγόκερω χρειάζεται πρώτα να καθαρίσετε τη ζωή σας από δυσλειτουργικές και παθολογικές καταστάσεις. Στον επαγγελματικό και προσωπικό τομέα, η παρουσία του Ουρανού στο ζώδιο σας προκαλεί ανατροπές και νέα ξεκινήματα που θα σας ευνοήσουν μόνο αν στηρίζονται στην οργανωτικότητα αλλά και τα ταλέντα σας. Φορτίστε τα με θετική ενέργεια, αισιοδοξία και βάλτε πάνω σ’ αυτά νέους στόχους.

Δίδυμοι

Η ώρα της αλήθειας έφτασε και ανάλογα με το πώς διαχειριστήκατε τα γεγονότα θα είναι και το αποτέλεσμα για εσάς στο εδώ και τώρα. Όλο το σύμπαν σας ζητά να παραμερίσετε πλάνες και υπεκφυγές αναλαμβάνοντας οριστικά τις ευθύνες που θα σας φέρουν κοντά στις ανάγκες σας, τόσο εσωτερικά όσο και εξωτερικά σε κάθε τομέα. Στον τομέα των σχέσεων και των συνεργασιών, αποδεχτείτε πλέον πως ένας κύκλος ζωής κλείνει για εσάς και ένας άλλος ξεκινά αιτούμενος σημαντικές αποφάσεις. Τολμήστε νέα ξεκινήματα και σημαντικά βήματα ανακαλώντας τη δύναμη σας από καρμικές καταστάσεις που σας εγκλωβίζουν. Θέματα που αφορούν τον επαγγελματικό και οικονομικό τομέα, αλλά και η ψυχική και σωματική σας ισορροπία, θα χρειαστούν μεγάλη προσοχή και κινήσεις ακριβείας. Αποφύγετε υπερβολές και ρίσκα και μην στηριχτείτε σε υποσχέσεις τρίτων, διότι θα εκτεθείτε.

Καρκίνος

Η Έκλειψη Ηλίου που πραγματοποιείται στο ζώδιό σας αυτό το μήνα σε δύσκολη όψη με πολλούς ισχυρούς πλανήτες, δημιουργεί μεγάλες ανατροπές και δυνατές αποκαλύψεις σε κάθε τομέα. Χειριστείτε με ευελιξία το έντονο παρασκήνιο και τις κρυμμένες παγίδες στον προσωπικό και επαγγελματικό τομέα. Αποφύγετε να παραμελήσετε θέματα που αφορούν την ψυχική και σωματική σας υγεία και ενδυναμώστε τον εαυτό σας, βάζοντας τις βάσεις για μια νέα πορεία πιο κοντά στις ανάγκες σας. Ο Ιανουάριος κινείται με σημαντικά καρμικά μαθήματα, δείχνοντας σας πως έφτασε η στιγμή να παύσετε να κρύβεστε πίσω από υπερευαισθησίες και φόβους προκαλώντας ισχυρές αποκαλύψεις και ανατροπές, αλλά δίνοντας ώθηση για ξεκαθαρίσματα και νέα ξεκινήματα. Ήρθε η στιγμή να κινηθείτε αυτοδύναμα αφήνοντας πίσω σας προσκολλήσεις και εξαρτήσεις που σας απομυζούν.

Λέων

Η Έκλειψη Ηλίου που πραγματοποιείται στο γειτονικό σας ζώδιό του Καρκίνου αυτό το μήνα δημιουργεί ισχυρές ανακατατάξεις, αποκαλύψεις και ανατροπές στον προσωπικό και οικονομικό τομέα, φέρνοντας σας αντιμέτωπους με ευθύνες που αρνηθήκατε να αναλάβετε το προηγούμενο διάστημα. Ένα σαθρό και διαστρεβλωμένο κομμάτι της ζωής σας είναι πλέον αναγκαιότητα να εξαγυανθεί αφήνοντας πίσω σας πλάνες και φαντασιώσεις και αντιμετωπίζοντας την αλήθεια ως έχει. Σημαντικές αποκαλύψεις σε προσωπικό αλλά και κοινωνικό επίπεδο σας δείχνουν ότι ήρθε η στιγμή να αφήσετε πίσω σας ανώριμες συμπεριφορές και να σφραγίσετε σε ένα κουτί παιδικές φαντασιώσεις που σας στρέφουν σε παιχνίδια δύναμης και υποταγής. Τα γεγονότα θα είναι έντονα στον τομέα των σχέσεων, ζητώντας από εσάς κινήσεις ακριβείας. Δώστε μεγάλη προσοχή σε θέματα υγείας, τόσο σωματικής όσο και ψυχικής.

Παρθένος

Με την Έκλειψη Ηλίου να φορτίζει έντονα το κλίμα με ισχυρά καρμικά γεγονότα κινείται ο Ιανουάριος. Ανατροπές και πλάνες εύκολα μπορεί να σας οδηγήσουν σε λάθος αξιολογήσεις που θα επιφέρουν πανικό και αποδιοργάνωση. Εξετάστε όλες τις παραμέτρους και μη βιαστείτε να πάρετε οριστικές αποφάσεις αυτό το μήνα, αφού η περίοδος ευνοεί περισσότερο την ενδοσκόπηση και το ξεσκαρτάρισμα καταστάσεων που εκκρεμούν εδώ και καιρό, παρά την δράση. Σχέσεις και συνεργασίες που βρίσκονται σε εκκρεμότητα από το παρελθόν επανέρχονται στο προσκήνιο, επιζητώντας οριστική διευθέτηση. Οικονομικά ζητήματα, θέματα υγείας, επαγγελματικές υποθέσεις παραπαίουν μεταξύ πραγματικότητας και ασάφειας και σας αποδιοργανώνουν. Κινηθείτε με ψυχραιμία και ανοιχτείτε, με την εύνοια του Δία, μόνο στους τομείς που υπάρχουν ουσιαστικές ανάγκες.

Ζυγός

Μήνας ισχυρών αποκαλύψεων, ανακατατάξεων αλλά και σημαντικών επιτευγμάτων σε κάθε τομέα θα είναι για εσάς ο Ιανουάριος, αλλά και όλη η επόμενη περίοδος, με την Έκλειψη Ηλίου σε δύσκολη όψη με το ζώδιό σας και τη συμμετοχή πληθώρας πλανητών σ’ αυτήν. Ισχυρές καρμικές ανατροπές σε κάθε τομέα αλλά και έντονο παρασκήνιο σας ζητούν να επιστρατεύσετε όλη την ψυχραιμία και την διορατικότητα σας. Η συμμετοχή του Κρόνου σε αυτή και του Δία σε αυτή μπορεί να δώσει θετικές λύσεις αρκεί να διαχειριστείτε με απόλυτο μέτρο αλλά και γενναιότητα απαραίτητες και σημαντικές αλλαγές και να πάρετε δυναμικά την κατάσταση στα χέρια σας κυρίως στον τομέα τον οικογενειακών και προσωπικών σχέσεων. Δράστε με διαύγεια κλείνοντας οριστικά εκκρεμότητες και αξιοποιώντας ευκαιρίες που παρουσιάζονται σε κάθε τομέα. Σημαντικές σχέσεις αλλά και γεγονότα έρχονται να σας φέρουν αντιμέτωπους με την επιτακτική ανάγκη για αλλαγή πορείας και νέα υγιή ξεκινήματα που καλύπτουν και προωθούν την ανάγκη σας για ασφάλεια και σταθερότητα.

Σκορπιός

Από το πόσο θα φανείτε ικανοί να χειριστείτε ανατροπές σε κάθε τομέα της ζωής σας επιβάλλοντας την αλήθεια σας αλλά και τις επιλογές σας θα εξαρτηθεί η επιτυχής ή η μη επιτυχής μελλοντική πορεία σας. Οι Εκλείψεις της περιόδου και η παρουσία του Ουρανού απέναντι σας έρχονται να φέρουν στην επιφάνεια χαωσεις με στόχο να βγάλουν από την ζωή σας οριστικά πλάνες και ψευδαισθήσεις και να σας φέρουν αντιμέτωπους με την γυμνή αλήθεια. Πανίσχυρα γεγονότα σε κάθε τομέα σας λένε ξεκάθαρα πως η ώρα της ευθύνης σε κάθε τομέα της ζωής σας, έφτασε. Κινηθείτε με προσοχή σε θέματα συμβολαίων, δανείων και νομικών διαδικασιών και αποφύγετε να σπαταληθείτε σε υποθέσεις τρίτων. Αντιθέτως ζητήστε όπου χρειάζεστε τη βοήθεια σημαντικών προσώπων. Αξιοποιήστε τις ευκαιρίες που παρουσιάζονται, παραμερίζοντας φόβους και φορτίζοντας με όλη σας την θετικότητα τους στόχους σας.

Τοξότης

Γεγονότα, τόσο στις σχέσεις όσο και στον επαγγελματικό και οικονομικό τομέα, που ήταν αρκετά μπερδεμένα δημιουργώντας ανασφάλεια στο να κινηθείτε, αρχίζουν να ξεκαθαρίζουν. Σημαντικές αλήθειες βγαίνουν στο προσκήνιο, δίνοντάς σας απαντήσεις που σοκάρουν, αλλά σας βγάζουν από πλάνες. Αποφύγετε τις πλάνες, τις εξαπατήσεις αλλά και την εμπλοκή σε χαοτικές καταστάσεις κάθε είδους. Εστιάστε στην καθαρότητα των πραγμάτων και μην αφήνετε σε καμία περίπτωση τον εαυτό σας να παραδοθεί σε φόβους, πανικούς και ανασφάλειες που τον αποδυναμώνουν. Μην αναπαράξετε έναν ακόμη φαύλο κύκλο και αντιμετωπίστε όσα συμβαίνουν στον πυρήνα τους. Εμπιστευθείτε το ένστικτό σας και κινηθείτε με ρεαλισμό και αγάπη για τον εαυτό σας.

Αιγόκερως

Οι Εκλείψεις στον άξονα σας φορτίζουν και αυτό τον μήνα με ισχυρές ανατροπές όλη την επόμενη περίοδο. Θέματα που αφορούν στον επαγγελματικό και οικονομικό τομέα, νομικές διαδικασίες, συμβόλαια αλλά και η ψυχική και σωματική σας ισορροπία, θα χρειαστούν μεγάλη προσοχή και κινήσεις ακριβείας. Αποφύγετε υπερβολές και ρίσκα και μην στηριχτείτε σε υποσχέσεις ανώριμων ανθρώπων. Ο Ιανουάριος θα είναι για εσάς περίοδος σημαντικών ευθυνών αλλά και ισχυρών καρμικών ξεκαθαρισμάτων. Σημαντικές αλήθειες με την ισχυρή επιρροή του Ουρανού, θα σας φέρουν αντιμέτωπους με θέματα σχέσεων, συνεργασιών αλλά και ξεκαθαρισμάτων σε κάθε τομέα. Είναι η κατάλληλη στιγμή για να κλείσετε τόσο μέσα σας όσο και στο περιβάλλον σας μαύρες τρύπες που έρχονται από το μακρινό παρελθόν και που σας απομυζούν, σας σαμποτάρουν και σας αποδυναμώνουν ανοίγοντας μια νέα πορεία ζωής κοντά στις ανάγκες και την αλήθεια σας. Αποφύγετε με κάθε τρόπο να χάσετε την επαφή με τον εαυτό σας και να πέσετε σε παγίδες και τοξικές συναισθηματικά καταστάσεις. Στην παθολογική συμπεριφορά των γύρω σας απαντήστε με υγεία.

Υδροχόος

Ο Ιανουάριος προωθεί μια νέα τάξη πραγμάτων στον επαγγελματικό και προσωπικό σας τομέα μέσα από ανατροπές, αποκαλύψεις και ισχυρές αλλαγές. Αξιοποιήστε την περίοδο ώστε να εξισορροπήσετε καταστάσεις που στο παρελθόν σας ήταν δύσκολο να χειριστείτε. Στον τομέα των σχέσεων και των συνεργασιών, αποδεχτείτε πλέον πως ένας κύκλος ζωής κλείνει για εσάς και ένας άλλος ξεκινά αιτούμενος από εσάς σημαντικές αποφάσεις. Αυτό το μήνα αφήστε για λίγο την εξωτερική δράση κι εστιάστε στο πως εσείς αισθάνεστε για τα όσα συμβαίνουν. Θα χρειαστεί διάκριση σε νέα ξεκινήματα αλλά και την επίλυση εκ νέου παλαιών, κυρίως στο που θα πρέπει να επιδείξετε τη μαχητικότητά σας αλλά και στο που πρέπει να λειτουργήσετε με Αγάπη. Εστιάστε σε ό,τι έγινε πρόχειρα και επαναπροσδιορίστε την σχεδίασή του αποφεύγοντας πλάνες, χαοτικές παγίδες και παθολογικές συμπεριφορές. Ό,τι έγινε παρορμητικά σε σχέσεις, φιλίες, συνεργασίες και θέματα κοινωνικά το προηγούμενο διάστημα, ήρθε η ώρα να επανεξεταστεί και να μπει στις σωστές του διαστάσεις.

Ιχθύες

 

Είναι η στιγμή να παρθούν αποφάσεις τόσο στον προσωπικό όσο και στον επαγγελματικό και κοινωνικό τομέα. Οι Εκλείψεις σας ζητούν να στραφείτε στην ουσία των πραγμάτων αντιμετωπίζοντας τις καταστάσεις στον πυρήνα τους. Τα εξωτερικά γεγονότα και οι ανατροπές που παρουσιάζονται αιτούνται σημαντικές μετακινήσεις θέσεων ώστε να εξελιχθούν ενδυναμωτικά προς εσάς και να ενισχύσουν την ισορροπία και την αυτοδυναμία σας. Η περίοδος φέρνει στο προσκήνιο ισχυρές ανακατατάξεις, ανατροπές και αποκαλύψεις που περιέχουν αλλά και βοηθούν στο να ξεκαθαρίσει μία και καλή το τοπίο παραμερίζοντας χαώσεις και πλάνες σε κάθε τομέα. Είναι η κατάλληλη στιγμή να αντιμετωπιστούν σημαντικά καρμικά ζητήματα σε σχέσεις, συνεργασίες και γεγονότα. Η ώρα της ευθύνης έφτασε και η μελλοντική σας πορεία θα εξαρτηθεί από το πόσο ώριμοι και έτοιμοι είστε να την αναλάβετε. Ξεδιαλύνετε καταστάσεις που σας επιβάλουν χάος και πανικό και υποθηκεύουν την ζωή σας στο φόβο. Προσοχή σε θέματα ψυχικής και σωματικής ισορροπίας.