Αύγουστος 2019

Με την επιρροή των Εκλείψεων του Ιουλίου στον άξονα Καρκίνου – Αιγόκερω πολύ ισχυρή, αλλά και τη Νέα Σελήνη στον Λέοντα ξεκινά ο Αύγουστος, οπότε Καρκίνοι, Αιγόκεροι, Κριοί και Ζυγοί καθώς και Ταύροι, Λέοντες, Σκορπιοί και Υδροχόοι χρειάζεται να δείξουν ιδιαίτερη προσοχή σε επαγγελματικά, προσωπικά και συναισθηματικά ζητήματα που έχουν τις ρίζες τους σε οικογενειακά μοντέλα συμπεριφορών που δεν τους εξυπηρετούν πια. Αποκαλυπτικά γεγονότα και σημαντικές ανατροπές δείχνουν πως έφτασε η ώρα για ουσιαστικές διαφοροποιήσεις στις επιλογές όλων μας με στόχο την αλήθεια που ελευθερώνει. Ο δρόμος προς την ελευθερία περνά από την ευθύνη της οργάνωσης του εσωτερικού χάους που δημιουργήθηκε από δύσκολα γεγονότα στο παρελθόν, και μας οδήγησε σε συμπεριφορές που μας εγκλώβισαν και μας αποδυνάμωσαν. Το ζητούμενο είναι η παραίτηση από τις ευθύνες που δεν μας αναλογούν και η πορεία μας προς την ανάληψη των σωστών ευθυνών.

Καρμικά θέματα σχετικά με ρόλους εξουσίας, παιχνίδια επιβολής και αλαζονείας, βγαίνουν στο προσκήνιο με ένταση και καταλυτικά γεγονότα. Τον Αύγουστο θα έχουμε δύο Νέες Σελήνες και μια Πανσέληνος και την πολυαστρία στον Λέοντα. Ο μήνας λοιπόν θα περιέχει στρεβλώσεις, πλάνες, αποκαλύψεις συμβιβασμών και συνειδητοποιήσεις που αφορούν στην αλλοίωση του εαυτού μας, κυρίως μέσα από ρόλους, αλλά και μέσα από την θυματοποίηση. Είναι σημαντικό για τον καθένα να αξιολογήσει τί από όσα καταναλώνει τον θρέφει, και τι γίνεται από κεκτημένη ταχύτητα. Η ψυχολογική κούραση την περίοδο των Εκλείψεων είναι δείκτης για το πού δίνουμε ενέργεια χωρίς να μας επιστρέφεται. Το τέλος του μήνα μας βρίσκει κάτω από ένα κλίμα έντασης, που εντείνει την ούτως ή άλλως εξαιρετικά δύσκολη πραγματικότητα που ζούμε και ενισχύεται από ανατροπές. Αποφύγετε υπερβολές, πανικούς και εκτονωτικά επιθετικές συμπεριφορές, και αντιμετωπίστε με οργάνωση, ρεαλισμό και ανοιχτό μυαλό τα όσα προκύψουν.

Κριός

Οι δύσκολες όψεις των Εκλείψεων με το ζώδιό σας, καθώς και η πολυαστρία στον Λέοντα σας εφιστούν την προσοχή όλο τον Αύγουστο σε αλαζονικές συμπεριφορές και υπερβολές, τόσο στον συναισθηματικό όσο και τον οικογενειακό τομέα, όπου καλό θα είναι να αποφύγετε λάθος αξιολογήσεις και πλάνες. Η περίοδος αιτείται άμεσες και δραστικές αλλαγές σε σχέσεις και συνεργασίες, ώστε να αποφύγετε ανατροπές και παγίδες. Πάρτε αποστάσεις από χαοτικές συμπεριφορές, φαντασιώσεις και ανώριμες επιλογές. Επαγγελματικά και προσωπικά ζητήματα σας ζητούν και μια καλύτερη οργάνωση και υποστήριξη, ώστε να επαναξιολογήσετε το πώς θα πετύχετε τους στόχους σας. Δείξτε προσοχή σε συναισθηματικές και οικονομικές χαώσεις, και κινηθείτε προσεκτικά και διορατικά, αποφεύγοντας κινήσεις παρασκηνίου που μπορούν να σας φέρουν αντιμέτωπους με ανατροπές μέσα από αποκαλύψεις. Ο Αύγουστος έχει υπερενθουσιασμούς, αλλά και πλάνες σε κάθε τομέα, οικονομικά ρίσκα και ανεύθυνες επιλογές και κινήσεις στον συναισθηματικό και οικογενειακό τομέα. Προσπαθήστε να  μην οδηγηθείτε σε επώδυνες ρήξεις και δώστε προσοχή στις καταχρήσεις παντός τύπου.

Ταύρος

Ο Αύγουστος σας ωθεί σε ανακατατάξεις σε σχέσεις και συνεργασίες, που περνούν στάδια ανατροπών και αποκαλύψεων και περιέχουν ισχυρή ένταση. Η προηγούμενη περίοδος δημιούργησε έντονα γεγονότα σε κάθε τομέα. Παρασκηνιακές κινήσεις και ανατροπές στον επαγγελματικό, οικονομικό αλλά και οικογενειακό και προσωπικό τομέα που στηρίζονται σε χαωμένες καταστάσεις και επιλογές, βγαίνουν αυτόν τον μήνα στην επιφάνεια. Αποφύγετε τις πλάγιες κινήσεις που περιέχουν παγίδες και αντιμετωπίστε με ωριμότητα τα γεγονότα, αναλαμβάνοντας τις ευθύνες σας. Δράστε ρεαλιστικά σε σημαντικά ξεκαθαρίσματα, αφαιρώντας από τη ζωή σας ό,τι δεν σας ωφελεί. Αποφύγετε υπερβολές, οικονομικά και συναισθηματικά ρίσκα και τις χαώσεις που θα επιφέρουν, και μην παραμελήσετε θέματα ψυχολογικής και σωματικής ισορροπίας. Επαναπροσδιορίστε το πώς ακριβώς σας αφορά να σχετίζεστε με τους άλλους σε κάθε τομέα και ξεκαθαρίστε το στο περιβάλλον σας. Είναι σημαντικό να σταθείτε απέναντι στη αλήθεια, κάνοντας γενναίες διαφοροποιήσεις όποιο και αν είναι το κόστος.

Δίδυμοι

Αντιφατικός μήνας ο Αύγουστος για εσάς, με χαρούμενα αλλά και δύσκολα γεγονότα, ΜΕ πολλές ευκαιρίες για διασκέδαση, αλλά και ισχυρές ανατροπές και οριστικές ρήξεις σε προσωπικές σχέσεις και επαγγελματικά ζητήματα. Γενικότερα ο μήνας σας πριμοδοτεί με ενέργεια για να πετύχετε τους στόχους σας, αλλά και σας εφιστά την προσοχή σε υπερενθουσιασμούς και ρίσκα στον προσωπικό κι επαγγελματικό τομέα που περιέχουν εντάσεις, συγκρούσεις και λεκτικές αντιπαραθέσεις. Αποφύγετε να πιέσετε καταστάσεις, αλλά και να μπείτε στον κόπο να αλλάξετε την συμπεριφορά σε άτομα του περιβάλλοντος σας. Εντοπίστε τί ευθύνεται για την ανάγκη σας για δυσλειτουργικές συμπεριφορές και εστιάστε στους στόχους σας. Μην παρεκτραπείτε σε επιθετικές συμπεριφορές, αλλά διαχειριστείτε με ψυχραιμία πιεστικές καταστάσεις στους παραπάνω τομείς. Ρίξτε τους τόνους και αποφύγετε οτιδήποτε σας κάνει να χάνετε το μέτρο. Ζητήματα που σας έχουν κοστίσει σε ενέργεια και ηρεμία, βγαίνουν στο προσκήνιο με στόχο να απαλλαγείτε οριστικά. Πάρτε πίσω την δύναμη σας από πρόσωπα και καταστάσεις όπου την έχετε εγκλωβίσει και διαλύστε στρεβλώσεις και πλάνες που σας πανικοβάλουν και σας ακινητοποιούν.

Καρκίνος

Η επιρροή των Εκλείψεων του Ιουλίου στον άξονα σας φανερώνει δύσκολες εξελίξεις στον επαγγελματικό και οικογενειακό σας τομέα και δημιουργεί ισχυρά γεγονότα, αποκαλύψεις και διαφοροποιήσεις, προετοιμάζοντας σας για μια νέα τάξη πραγμάτων σε κάθε τομέα. Αποφύγετε να εμπλακείτε σε ζητήματα χάωσης και αφιερώστε χρόνο και ενέργεια στον εαυτό σας αντιμετωπίζοντας καρμικά ζητήματα από το παρελθόν και στρέφοντας όλη σας την ενέργεια στην επίλυσή τους. Αποφύγετε τις υπερβολές, τις πλάνες και τα παιχνίδια δύναμης και εξουσίας και αξιολογήστε προσεκτικά κάθε κίνηση και επιλογή. Συναισθηματικά ζητήματα εύκολα μπορεί να σας αποσυντονίσουν, αν δεν τα αντιμετωπίσετε αποστασιοποιημένα. Αναλάβετε τις ευθύνες που σας αναλογούν και αρνηθείτε να επιστρέψετε σε μοντέλα συμπεριφορών που περιέχουν εξάρτηση. Βάλτε όρια σε «παιδικές» φοβίες που απομυζούν την αξία σας στο τώρα, κάνοντάς σας «μικρούς» και αδύναμους. Στον επαγγελματικό τομέα, διεκδικήστε τα δικαιώματά σας με επιχειρήματα και μέτρο. Αναθερμάνετε σχέσεις και συνεργασίες που παλινδρομούν τον τελευταίο καιρό και κάντε σημαντικές γνωριμίες σε προσωπικό κι επαγγελματικό επίπεδο. Ασχοληθείτε επισταμένα και με ρεαλιστική διάθεση με την διευθέτηση εκκρεμοτήτων στις οποίες εμπλέκονται και άλλα άτομα.

Λέων

Η προηγούμενη περίοδος δημιούργησε έντονες ανατροπές, πλάνες και χαώσεις σε κάθε τομέα. Ο Αύγουστος, με την πολυαστρία στο ζώδιο σας, περιέχει υποθέσεις που χρειάζονται οργάνωση, ρεαλισμό και πειθαρχία, ώστε να πάψουν να παραπαίουν. Δώστε προσοχή σε ανατροπές και αποστασιοποιηθείτε από ό,τι δεν σας αφορά και μπορεί να σας προκαλέσει αναστάτωση και ένταση. Συζητήσεις αλλά και γεγονότα που προκύπτουν όσον αφορά σε συνεργασίες, οικονομικά ή επενδύσεις, στρέφουν την προσοχή σας στον εργασιακό τομέα. Αν και βρισκόμαστε στην κορύφωση των διακοπών, ίσως εσείς χρειαστεί να δώσετε ενέργεια σε επαγγελματικά ζητήματα των οποίων η λύση θα σας ανακουφίσει. Αποφύγετε ανθρώπους και καταστάσεις που σας χαώνουν, και βάλτε όρια σε δικές σας υπονομευτικές επιλογές και συμπεριφορές. Καταχρήσεις δικές σας ή ατόμων που κατέχουν θέσεις εξουσίας και παιχνίδια επιβολής, χρειάζεται να ανατραπούν προς όφελός σας, αποφεύγοντας παγίδες και πλάνες. Η περίοδος σας φέρνει σε επαφή με την διάσταση ανάμεσα στο φανταστικό και στο πραγματικό και γεννά το ερώτημα αν πραγματικά έχετε στη ζωή σας αυτό που επιθυμείτε. Ο ανταγωνιστικός τρόπος σχέτισης δεν σας εξυπηρετεί, αλλά μόνο αποδυναμώνει κάθε σας προσπάθεια. Αποφύγετε τις αντιπαραθέσεις και εστιάστε στην εύρεση τρόπων συνεργασίας, διαφοροποίησης ή αποχώρησης από ό,τι δεν σας εξελίσσει.

Παρθένος

Κινηθείτε με διαύγεια, αποφεύγοντας πλάνες και υποσχέσεις που στερούνται ρεαλιστικής υποδομής στον οικονομικό και επαγγελματικό τομέα και στο προσωπικό σας περιβάλλον. Επιλέξτε να παρακάμψετε ανατροπές και παγίδες και κλείστε εκκρεμότητες με καταστάσεις και πρόσωπα που σας αποδυναμώνουν. Πιέσεις και ανατροπές χρειάζονται ώριμη και πειθαρχημένη συμπεριφορά, ώστε να αποδώσουν υπέρ σας. Αποκαλυπτικά γεγονότα σας δημιουργούν ένταση και θα χρειαστεί να καταβάλετε ενέργεια για να τα τακτοποιήσετε, κυρίως στον επαγγελματικό και οικονομικό τομέα. Ζητήματα που αφορούν σε σχέσεις με κοντινά σας πρόσωπα, ήρθε η ώρα να εκτεθούν στην γυμνή πραγματικότητα. Τα ζητήματα που παρουσιάζονται δεν είναι καινούργια, και είναι σημαντικό να αναλάβετε την ευθύνη της οριστικής τους διευθέτησης. Η αντιπαράθεση και η συναισθηματική φόρτιση, σίγουρα δεν είναι ο τρόπος που θα επιλυθούν. Ζητήματα προσωπικών σχέσεων αλλά και θέματα υγείας, καλό είναι να αντιμετωπιστούν με ψυχραιμία και αποστασιοποίηση. Εμπλουτίστε τον εαυτό σας με δύναμη που απορρέει από εσάς, όχι από εξαρτημένες σχέσεις που περιέχουν εξιδανίκευση.

Ζυγός

Οι δυσμενείς όψεις των Εκλείψεων του Ιουλίου σας εφιστούν την προσοχή σε συναισθηματικές και οικονομικές υπερβολές αλλά και ισχυρές συγκρούσεις με σημαντικά οικογενειακά μοτίβα συμπεριφορών που δεν σας εξυπηρετούν πια. Ο Αύγουστος φέρνει σημαντικές διαφοροποιήσεις, αποκαλύψεις αλλά και αλλαγές πλεύσης σε κάθε τομέα. Η περίοδος σας ωθεί στην αυτοδυναμία και την ελευθερία σας μέσα από τον αυτοσεβασμό και την επίγνωση πως οι άλλοι είναι ισχυροί να σας καθηλώσουν μόνο αν εσείς τους επιτρέπετε. Αποστασιοποιηθείτε από εντάσεις και ανατροπές που αφορούν τον περίγυρο και όχι εσάς. Αποφύγετε να συναισθηματικοποιήσετε καταστάσεις και γεγονότα που δεν τους αρμόζει, γιατί αν πάρετε σημαντικές αποφάσεις υπό το κράτος μιας τέτοιας φόρτισης, θα πισωγυρίσετε σε ανώριμες συμπεριφορές και καταστάσεις. Εστιάστε στην ωριμότητα, τον ρεαλισμό και το μέτρο. Από το δεύτερο δεκαήμερο του μήνα έχετε περισσότερες ευκαιρίες για γνωριμίες και διασκέδαση. Όσον αφορά σε ζητήματα που εκκρεμούν στον οικονομικό, οικογενειακό και συναισθηματικό τομέα, καλό είναι να εξετάσετε το κατά πόσο αυτά που δίνετε είναι σε ισορροπία με αυτά που παίρνετε. Οι αρμονικές σχέσεις είναι άλλωστε αποτέλεσμα διεργασίας και ευθύνης και καθόλου τύχης.

Σκορπιός

Ο Αύγουστος σας καλεί να προβείτε σε ισχυρές κινήσεις και γενναίες αποφάσεις με στόχο την αυτοδυναμία σας. Η πολυαστρία στον Λέοντα προκαλεί ανατροπές σε καταστάσεις που περιέχουν παρασκήνιο και αποκαλύψεις που, ανάλογα με την διαχείριση που θα τους κάνετε, λειτουργούν καταστροφικά ή απελευθερωτικά για εσάς. Αποστασιοποιηθείτε από εντάσεις και ρήξεις με πρόσωπα εξουσίας, πάψτε να υποτιμάτε την αξία σας και μην εμπλακείτε σε στείρες αντιπαραθέσεις που μόνο αποδυνάμωση θα επιφέρουν. Χειριστείτε ψύχραιμα ό,τι προκύψει και αποφύγετε συναισθηματικές, επαγγελματικές και οικονομικές ανατροπές και καταχρήσεις. Μία νέα τάξη πραγμάτων σας ωθεί να απελευθερωθείτε από επιλογές σκλαβιάς σε κάθε τομέα, αρκεί να είστε έτοιμοι για αυτό. Σας ανοίγονται δρόμοι με δύσκολο τρόπο και σας δίνονται ευκαιρίες που αιτούνται μια διαφορετική αντιμετώπιση, ώστε οι επιλογές σας να είναι ολοκληρωμένες και βιώσιμες. Δημιουργήστε υγιείς συμμαχίες και πάρτε σωστές αποφάσεις. Μην βιαστείτε να αναλάβετε καινούργιες ευθύνες αν δεν διευθετήσετε τις υπάρχουσες και αποφύγετε τους ενθουσιασμούς αν δεν ελέγξετε κάθε παράμετρο. Επαγγελματικά θέματα, χρειάζονται προσοχή σε υπονομεύσεις και παγίδες. Παρόλα αυτά, στον οικονομικό και συναισθηματικό τομέα, υπάρχει αισθητή βελτίωση σε σχέση με τον Ιούλιο.

Τοξότης

Με αντιθέσεις θα κινηθεί ο μήνας για εσάς. Ο Αύγουστος σας υπόσχεται διασκέδαση και θετικές εξελίξεις σε προσωπικά θέματα, από την άλλη όμως σας ζητά μεγάλη προσοχή, κυρίως σε όσους ανήκετε στο δεύτερο δεκαήμερο του ζωδίου, σε ανατροπές και ρήξεις. Η πολυαστρία τον Λέοντα κάνει το κλίμα έντονο για σας, μέσα από ανατροπές σε επαγγελματικά και προσωπικά θέματα, οικονομικές υποθέσεις, συμβόλαια και ζητήματα υγείας, που θα χρειαστούν ιδιαίτερη προσοχή από μέρους σας για να αποφύγετε τις χαώσεις και τις παγίδες που κρύβουν. Έντονες αντιπαραθέσεις και ανταγωνιστικές σχέσεις χρειάζονται ψυχραιμία και αποστασιοποίηση από εκτονωτικές εκρήξεις θυμού. Οι λύσεις θα δοθούν με ήρεμο και ειλικρινή διάλογο ή καθόλου. Είναι σημαντικό να δείτε που υπάρχει θετική σύγκλιση με τον απέναντί σας και όχι να τονίζετε διαρκώς τα σημεία τριβής. Αναλάβετε ώριμα τις ευθύνες σας, με στόχο την απελευθέρωση σας από εγκλωβιστικές καταστάσεις. Αποφύγετε αλαζονικές συμπεριφορές και κρατήστε αποστάσεις από υπερβολές κάθε τύπου. Μην βιαστείτε, όσο και αν σας δελεάζουν τα γεγονότα, να ανοίξετε νέα μέτωπα στον οικονομικό τομέα πριν κλείσετε εκκρεμότητες του παρελθόντος.

Αιγόκερως

Ο Αύγουστος σας ωθεί σε ενδιαφέρουσες επαφές και σημαντικά ξεκαθαρίσματα στον επαγγελματικό και οικονομικό τομέα. Στον απόηχο των Εκλείψεων στον άξονα σας, η περίοδος σας δίνει το έναυσμα για θετικές εξελίξεις, καινούργια ξεκινήματα και ευκαιρίες. Σημαντικές διευθετήσεις και επαναπροσδιορισμοί των πρόσφατων ανατροπών, με την βοήθεια θετικών προσώπων, σας εξελίσσουν. Από την άλλη, εσείς χρειάζεται συνεχώς να είστε σε επιφυλακή σε σχέση με ανατροπές και χαώσεις σε επαγγελματικές υποθέσεις και προσωπικά ζητήματα, των οποίων η λύση βρίσκεται σε συναισθηματικά δικά σας μοτίβα που έχουν να κάνουν με οικογενειακές σας καταβολές. Επαγγελματικά, οικογενειακά και συναισθηματικά θέματα, τώρα μπορούν να μπουν σε μια νέα και ρεαλιστική βάση. Ασχοληθείτε με αυτά αναλαμβάνοντας τις ευθύνες σας και τακτοποιήστε προσωπικές σας πλάνες και χαώσεις οι οποίες σας εμποδίζουν να αντιμετωπίσετε ξεκάθαρα πρακτικά ζητήματα. Δώστε χώρο σε μια διαφορετική πορεία και ανοιχτείτε σε νέους τρόπους σε κάθε τομέα, που ίσως στο παρελθόν φάνταζαν μακριά από την λογική σας. Αφιερώστε χρόνο και προσφέρετε φροντίδα σε αγαπημένα πρόσωπα και ανατροφοδοτηθείτε.

Υδροχόος

Η περίοδος σας φέρνει σε επαφή με την άρνηση σας να ξεκαθαρίσετε επίπονες καταστάσεις σε κάθε τομέα, στις οποίες υπερισχύει η χάωση και ο πανικός. Την ίδια στιγμή έρχεστε αντιμέτωποι όλο τον μήνα με ένα έντασης, που έχει τη ρίζα του στην μεγάλη συναισθηματική φόρτιση που υπάρχει μέσα σας. Έντονες αντιφάσεις ανάμεσα στην πραγματικότητα και τις επιθυμίες σας δεν σας βοηθούν να είστε ξεκάθαροι. Με την πολυαστρία στον Λέοντα εσείς χρειάζεται να είστε προσεκτικοί σε ανατροπές και αποκαλύψεις που μπορούν να επιφέρουν οριστικές ρήξεις σε κάθε τομέα. Χειριστείτε με ψυχραιμία επαγγελματικά και οικονομικά ζητήματα, και δώστε προσοχή στον τομέα της υγείας και σε φιλικές σας σχέσεις. Αποφύγετε παρακινδυνευμένες κινήσεις σε συναισθηματικά θέματα και τις καταχρήσεις, τις εκτονωτικές εντάσεις και τις φαντασιώσεις που στερούνται υποδομής. Δώστε ιδιαίτερο βάρος στο πως θα ξεμπλέξετε ασαφείς καταστάσεις σε κάθε τομέα, μένοντας μακριά από υπερβολές και καταστάσεις έντασης. Η ωριμότητα, ο ρεαλισμός, η πειθαρχία και οι καλές στρατηγικές θα κρίνουν το αποτέλεσμα.

Ιχθύες

Μήνας εξελίξεων και σημαντικών ανακατατάξεων είναι ο Αύγουστος, με αίτημα την απελευθέρωση σας από υπονομευτικούς μηχανισμούς, κυρίως στον οικονομικό και συναισθηματικό τομέα. Όσο η ψυχολογική σας κατάσταση παραμένει χαώδης, αυτό θα αντανακλάται σε κάθε σας δραστηριότητα. Διαχωρίσετε την υπερβολική συναισθηματική φόρτιση από την πρακτική υλοποίηση όσων σας απασχολούν, αναπτύσσοντας έτσι το κριτήριό σας, καθώς δεν είναι πραγματικές όλες οι ευκαιρίες που σας παρουσιάζονται. Αναλάβετε την ευθύνη των επιλογών σας και εστιάστε στην κατανόηση πως στην ζωή έλκουμε αυτό που είμαστε. Διευθετήστε με ψυχραιμία επιθετικές συμπεριφορές και πιεστικές υποθέσεις που προκύπτουν στον επαγγελματικό και προσωπικό τομέα. Λειτουργήστε με αυτοπεποίθηση, συνέπεια και ωριμότητα. Το μυστικό είναι η ρεαλιστική διαχείριση, η εκτίμηση και η αγάπη για αυτό που είστε αλλά και για τους γύρω σας, που αποκλείει χαώσεις και διαρροές σε ό,τι σας εγκλωβίζει και σας αποδυναμώνει. Διαφορές απόψεων και επιλογών με το οικείο και επαγγελματικό σας περιβάλλον, καλό είναι να περάσουν από τον ανταγωνισμό και τις εκτονωτικές συγκρούσεις στην συμφιλίωση και την υγιή οριοθέτηση. Η σχέση με τον σύντροφό σας και συνεργάτες θα σας απασχολήσει έντονα, κυρίως όσον αφορά στο να βρεθούν αρμονικοί τρόποι συνύπαρξης. Αποφύγετε οικονομικά ρίσκα και καταχρήσεις και μην παραμελείτε θέματα υγείας.