Δεκέμβριος 2018

Με τον Ερμή σε φαινομενικά Ανάδρομη πορεία ξεκινάει ο τελευταίος μήνας του 2018, συνεχίζοντας για όλο το πρώτο δεκαήμερο τις αναθεωρήσεις που ξεκίνησαν τον Νοέμβρη. Η παρουσία της Νέας Σελήνης και του Δια στον Τοξότη σε δύσκολη όψη με  τον  Άρη και τον Ποσειδώνα στο Ζώδιο των Ιχθύων θα εντείνει ψέματα, πλάνες, εξαπατήσεις, χάοση, ασυνέπεια και πολύ συχνά θα δεις να χορεύουν πεντοζάλη η τρέλα, η παράνοια και ο παραλογισμός με βαθιά κοινή ρίζα όλων τις εξαρτητικές παθολογικές επιλογές. Αυτό είναι το κυρίαρχο θέμα που θέτει ο Δεκέμβριος: τις εξαρτήσεις που παράγουν χειρισμό, είτε είναι ψέμα, είτε πλάνη και απάτη σε σύγκρουση με την ανάγκη για αλήθεια, για πραγματικότητα, για ουσιαστικά ξεκαθαρίσματα και εξυγίανση. Σε καμία περίπτωση μη βιαστείς να αντιδράσεις παρορμητικά κυρίως την πρώτη περίοδο του Δεκέμβρη, που ο Ερμής βρίσκεται σε φαινομενικά Ανάδρομη πορεία, περιμένοντας να ξεκαθαρίσουν πρώτα τα πράγματα. Και για να ξεκαθαρίσουν τα πράγματα, χρειάζεται να ξεκαθαρίσεις πρωτίστως εσύ μέσα σου πέρα από το τι κάνουν ή λένε οι άλλοι, τι «θέση» θέλεις να κρατήσεις εσύ και κατά πόσο είσαι διατεθειμένος να συμμετέχεις σε αυτό το μπάχαλο που είναι αποφασισμένο να ανακυκλώνεται διαρκώς ποσό εξαρτημένος ή πόσο ελεύθερος θέλεις να είσαι τελικά. Με την παρουσία του Δία στον Τοξότη και του Κρόνου στον Αιγόκερω -και οι δύο στα σπίτια τους- η περίοδος σου τονίζει πως η «φυγή» από την πραγματικότητα και η προσδοκία πως αυτά που σε πονάνε θα γίνουν «λήθη» δεν θα σου δώσουν καμία ουσιαστική λύση. Αυτό που σου ζητιέται είναι η απόλυτη «παρουσία» σου με «μνήμη» και συνειδητότητα, παύοντας να ανακυκλώνεις τους ίδιους φαύλους κύκλους. Επίσης πρόσεξε και φρόντισε ιδιαίτερα την ψυχική και σωματική σου ισορροπία, κινήσου προς θετικές καταστάσεις και πρόσωπα, βάζοντας σαν πυξίδα σου, αλλά και σαν ασπίδα προστασίας επιλογές σχέσεων που είναι σε θέση να διακινούν αγάπη και προπάντων Υγεία. Ο Δεκέμβρης -με την Πανσέληνο στον Καρκίνο απέναντι από τον Κρόνο- δείχνει πολύ έντονα την ανάγκη για θαλπωρή, αγάπη, κοντινότητα και ξεκούραση κοντά σε ασφαλείς επιλογές.

Μετά από μια περίοδο φορτισμένη με ανατροπές, σοκ και τεράστιες πιέσεις που δημιούργησαν οι Εκλείψεις του καλοκαιριού και λίγο πριν τις Εκλείψεις του Γενάρη, ο Δεκέμβριος σε καλεί να εστιάσεις πάνω σε αυτό που χρειάζεται πλέον να ειπωθεί με το όνομά του και να αλλάξει. Και όσο αυτό καθυστερεί, τόσο παρατείνεται η αγωνία, ο φόβος, η αποδιοργάνωση, η κούραση και η ανασφάλεια. Το κυρίαρχο καρμικό θέμα του Δεκέμβρη και εκεί που θα κριθεί το παιχνίδι είναι στο κατά πόσον θα θελήσεις πραγματικά να «δεις» καθαρά την πραγματικότητα ή να μην «δεις», επιλέγοντας την «φυγή» από αυτήν. Πάντως ο Δίας και ο Κρόνος στα σπίτια τους και η έντονη επιρροή των Εκλείψεων που έρχονται σου τονίζουν πως όσο βάζεις το κεφάλι στην άμμο, μπορεί να μην βλέπεις το λιοντάρι αλλά αυτό δεν σημαίνει πως αυτό δεν σε πλησιάζει με σκοπό να σε κατασπαράξει. Και αν θέλεις να «δεις» χρειάζεται απόσταση από εξαρτήσεις κάθε είδους και  ό,τι άλλο σε χαώνει, διαύγεια, καθαρότητα, ένα ξεκούραστο νευρολογικό σύστημα και μια τελείως άλλη διαχείριση της καθημερινότητάς σου, «συμμαζεύοντας» τον εαυτό σου από διαρροές κάθε είδους και βάζοντας απόλυτα όρια στο μυαλό σου που τρέχει σαν τη σβούρα δεξιά και αριστερά, συνειδητοποιώντας πως πολλές φορές το «καλό» μπορεί να είναι και πρόσκαιρα δυσάρεστο. Όσο επιτρέπεις και οργανώνεις να αποδιοργανώνεσαι και να σε αποδιοργανώνουν σαν παιδάκι χαμένο και δεν θέτεις όρια και κριτήρια αλλά και ισχυρά φίλτρα στο τι επιτρέπεις να περνάει στη ζωή σου και τι όχι, θα είσαι έρμαιο αυτής της παραζάλης και του αποσυντονισμού. Το να συμμαζευτείς στον εαυτό σου και να δεις την αλήθεια σου είναι αυτό που θα σε βοηθήσει να οργανώσεις τις κινήσεις σου και τη στρατηγική σου υπέρ σου. Η διάθεση να ειπωθούν αλήθειες και γιατί όχι -με την Αφροδίτη στον Σκορπιό επιτέλους ευθύδρομη- να αποκαλυφθούν και να επαναπροσδιοριστούν παθολογικές επιλογές με σκοπό την εξυγίανση τους, θα είναι απαραίτητη. Τα πράγματα δεν μπορούν να συνεχιστούν άλλο «έτσι» θα είναι η φράση που θα ακούγεται διαρκώς «Συμπαντικά» αυτή την περίοδο.

Κριός

Μετά από έναν έντονο Οκτώβρη να σε φέρνει αντιμέτωπο με βαθιά ζητήματα στον τρόπο που σχετίζεσαι, τόσο με τον εαυτό σου, όσο και με τους γύρω σου, αλλά και τις επιλογές σου, ο Νοέμβριος με ισχυρά έντονη την παρουσία του Δια στον φιλικό σου Τοξότη σου ζητάει μεταμορφωτικές αλλαγές που θα προάγουν την «ασφάλειά» σου. Εσύ με την Αφροδίτη ανάδρομη στο απέναντί σου ζώδιο του Ζυγού χρειάζεται να συνειδητοποιήσεις πως δεν έχεις να πολεμήσεις και να εξοντώσεις κανέναν άλλο εκτός από τις δικές σου στρεβλώσεις και τα «φαντάσματα», που σε πανικοβάλουν μέσα σου και συνήθως τα «προβάλλεις» στους γύρω σου. Συνειδητοποίησε πως η «ασφάλεια» είναι εσωτερική και υπαρξιακή υπόθεση και μόνο και όταν υπάρχει μέσα σου διαμορφώνει την ίδια δόνηση ακριβώς και στο περιβάλλον σου. Άλλαξε – όπως θα σου έλεγε και ο Κρόνος από τον Αιγόκερω – την πανάρχαια καρμική πεποίθηση, ότι για να νιώσεις ασφαλής πρέπει να επιβληθείς και να υποτάξεις τους άλλους στα θέλω σου ή να υποταχτείς εσύ στα δικά τους. Ήρθε η ώρα να μάθεις να διαχειρίζεσαι την οργή σου υπέρ σου και όχι εναντίον σου, συνειδητοποιώντας ότι το «σχετίζομαι» δεν έχει να κάνει με το ότι επιβάλλομαι στους άλλους, αλλά με το επιβάλλομαι και θεραπεύω αυτό που αλλοιώνει τον εαυτό μου.

Ταύρος

Με την Αφροδίτη ευθύδρομη επιτέλους απέναντι σου σε υποδέχεται ο Δεκέμβριος. Τόσο η καριέρα σου όσο και ο οικογενειακός τομέας θα σε απασχολήσουν έντονα αλλά και θα σου δώσουν ευκαιρίες να ισορροπήσεις καταστάσεις σε αυτούς τους τομείς. Ενδεχομένως να σε απασχολήσουν ζητήματα κληρονομικά και ακινήτων  που χρειάζεται να διευθετηθούν εδώ και καιρό, ώστε να ανακουφιστείς. Την περίοδο των γιορτών δώσε χρόνο στο να αποσυμπιεστείς και να αφιερώσεις χώρο στις φιλίες σου όπου οι αποκαλύψεις και τα ξεκαθαρίσματα που θα συμβούν θα σε βοηθήσουν να καταλάβεις αλλά και ενδεχομένως να ξεδιαλύνεις μπερδεμένες καταστάσεις, που εμπεριείχαν παρασκήνιο και στρεβλώσεις. Φρόντισε τη σωματική και ψυχική σου υγεία, που ίσως να είναι στα όρια τους και απέφυγε χαωτικές καταστάσεις που κινούνται παντού γύρω σου, όπως και άσκοπες συζητήσεις, ταξίδια και μετακινήσεις που μόνο θα σε ξοδέψουν ενεργειακά. Κάνε «χώρο» στον ερωτισμό σου να υπάρχει και εκφράζεται. Ο Δεκέμβριος σου ζητά με την καθαρότητα και την ψυχραιμία του ενήλικα ανθρώπου να λάβεις οριζόντια μέτρα χωρίς συναισθηματικοποιήσεις και δράματα, αποχαιρετώντας ό,τι σε καθηλώνει στα βάσανα, και να επιλέξεις ό,τι σε προάγει προς την ευτυχία σου.

Δίδυμοι

Με τον Κυβερνήτη σου τον Ερμή σε φαινομενικά Ανάδρομη πορεία, αλλά και τον Άρη, την Νέα Σελήνη απέναντι σου και τον Ποσειδώνα σε δύσκολη Όψη με το Ζώδιό σου, η χάωση, τα μπερδέματα και στιγμές-στιγμές η παράνοια και η τρέλα, θα είναι προσκεκλημένοι στο πάρτυ των Χριστουγέννων. Η ανάγκη να βρεις ισορροπίες καταρχήν με τον εαυτό σου και να βάλεις όρια σε πανικούς και παράνοιες που σερβίρει ο νους σου, χρειάζεται να είναι το πρώτο σου μέλημα. Απέφυγε δια ροπάλου εξαρτήσεις που οδηγούν σε χειρισμούς και καταχρήσεις κάθε είδους, συνειδητοποιώντας πως το «εκτός εαυτού» που επιδιώκεις σαν λύτρωση και φυγή από την πραγματικότητα σε οδηγεί σε άκρα που ίσως να αποβούν μοιραία. Δώσε ιδιαίτερη προσοχή στην ψυχική και σωματική σου ισορροπία, φρόντισε το εξαιρετικά κουρασμένο νευρολογικό σου σύστημα, απέφυγε ταξίδια και ακραίες συμπεριφορές σε θέματα οδήγησης, αλλά και το να σκορπιστείς για άλλη μια φορά κυνηγώντας φαντάσματα και ανεμόμυλους ως άλλο Δον Κιχώτης. Η επιμονή σου να επιδιώκεις  μια πραγματικότητα που δεν υπάρχει και η τάση σου να επιμένεις σε αυτήν, σε πετάνε εκτός πραγματικότητας, ενώ όλο το σύμπαν με πρωτεργάτη τον Δια απέναντί σου, περιμένει να ωριμάσεις για να σε ανταμείψει με σημαντικά δώρα που χρειάζονται ενήλικες για να τα διαχειριστούν.

Καρκίνος

Με τον Έκλειψη Ηλίου απέναντι σου να πλησιάζει σε όψη με τον Κρόνο και τον Πλούτωνα, κάτι ετοιμάζεται σταδιακά να «εκραγεί» κι όποιον πάρει ο Χάρος. Εσύ χρειάζεται να καταλάβεις πως χρειάζεται να προετοιμαστείς για σημαντικούς αποχωρισμούς και αποχαιρετισμούς. Ο Δεκέμβριος δημιουργεί ισχυρά αδιέξοδα και άκρα με στόχο να συνειδητοποιήσεις επιτέλους τι πρέπει να αφήσεις πίσω σου. Σχέσεις, οικογενειακές καταστάσεις αλλά και ζητήματα που αφορούν στην εργασία σου και την καριέρα σου απ’ ότι φαίνεται θα είναι η αιχμή του δόρατος. Απέφυγε να βρεθείς κοντά σε αυτές τις εντάσεις και σε περιβάλλοντα εξαιρετικά φορτισμένα συναισθηματικά, γιατί το πιο πιθανό είναι οι ρήξεις να είναι οριστικές και επώδυνες. Κυρίως το πρώτο δεκαήμερο του μήνα, όπου η Νέα Σελήνη σε δύσκολες όψεις φορτίζει με παράνοια, παραλογισμό και τρέλα όλη την περιρρεούσα ατμόσφαιρα. Είναι σημαντικό καρμικά να συνειδητοποιήσεις πως εκτός του να συντηρείς καταστάσεις πρέπει να μάθεις και να «κλείνεις» καταστάσεις. Η τάση σου να κινείσαι με παιδική συναισθηματικοποίηση κρατώντας με το ζόρι στη ζωή σου σχέσεις και καταστάσεις που έχουν «πεθάνει» από καιρό χωρίς να μπορείς να βρεις το κουράγιο να πεις αντίο και να τις πενθήσεις όπως τους αρμόζει, δρα εξαιρετικά αποσυντονιστικά για κάθε τομέα της ζωής σου. Ο Άρης και η Αφροδίτη από το φιλικό σου Ζώδιο των Ιχθύων και του Σκορπιού και η Πανσέληνος απέναντι σου σε σύνοδο  με τον Κρόνο φέρνουν κοντά σου τις ημέρες των Χριστουγέννων πρόσωπα που θέλουν να σε στηρίξουν να «ελευθερωθείς», αρκεί να το θες και εσύ. Αν και περίοδος γιορτών επέλεξε τη μοναχικότητα αντί για επαφές εν τέλει δηλητηριώδεις και τοξικές.

Λέων

Με θέματα οικογενειακά και κοινωνικά, έντονα συναισθηματικά φορτισμένα, θα έρθεις αντιμέτωπος την περίοδο των γιορτών. Η αλήθεια είναι πως εδώ και καιρό  λίγο πριν την τελευταία Έκλειψη στο ζώδιο σου, εκκρεμούν κάποιες εξηγήσεις αλλά και κάποια πιο έντονα ξεκαθαρίσματα αλλά και θα ειπωθούν και κάποιες αλήθειες που χάνονται μεταξύ μύθου, παρασκηνίου και πραγματικότητας, με τις οποίες από ότι φαίνεται δεν θα μπορέσεις να αποφύγεις να βρεθείς αντιμέτωπος. Και αφού δεν μπορείς να τις αποφύγεις, απόλαυσέ τες λέγοντας επιτέλους την αλήθεια σου, αλλά και ακούγοντας τις αλήθειες των άλλων, αποφεύγοντας να προσπαθήσεις να επιβάλλεις ντε και καλά το δικό σου τρόπο, αν θέλεις να αποφύγεις οριστικές ρήξεις. Η είσοδος του Ουρανού στον Ταύρο -που επίσης πλησιάζει- δείχνει πως τα πράγματα έχουν φτάσει στο μη περαιτέρω, και μόνο η αλήθεια αλλά και κάποιες απαραίτητες «γενναίες» διαφοροποιήσεις μπορούν να ανοίξουν προοπτικές προς κάτι καινούργιο, μιας και το παλιό, όπως θα διαπιστώσεις αργοπεθαίνει. Αυτήν ακριβώς την ανάγκη καρμικά για ξεκάθαρες σχέσεις, σημαντικές αλήθειες, ισότιμές σχέσεις και εντελώς καινούργιες επιλογές φέρνει και ευνοεί ο Δίας από τον φιλικό σου Τοξότη ως τη μοναδική σου επιλογή για εξέλιξη και οριστική φυγή από αδιέξοδες, μπερδεμένες, σαθρές καταστάσεις του παρελθόντος. Οι συνθήκες σε ευνοούν απόλυτα άλλωστε.

Παρθένος

Εξαιρετικά αντιφατικά θα σου τη βγει εν τέλει ο τελευταίος μήνας του χρόνου. Από τη μία μια υποστηρικτική ομάδα Πλανητών στον Αιγόκερω και ο Κρόνος εκεί σου μιλούν για τάξη, ισορροπία και ηθική. Ενώ από την άλλη ο Άρης, Ποσειδώνας απέναντί σου σε έντονη όψη με τον Δια σε φέρνουν αντιμέτωπο με ωκεανούς χάους, παράνοιας, τρέλας, παραλογισμού, απάτης και ανηθικότητας. Σε αυτό το αλαλούμ θα χρειαστεί να λάβεις υπόψη σου και τον Κυβερνήτη σου τον Ερμή σε Ανάδρομη φαινομενικά πορεία, να θυμίζει τη γνωστή ρήση «άλλα λέει η θεια μου κι άλλα ακούν τα αυτιά μου». Αν θες να κρατήσεις τις προσωπικές σου ισορροπίες, βάλε φίλτρα ισχυρά και αδιαπέραστα σε ό,τι ξεπερνά τα όρια της λογικής και κράτα σοβαρές αποστάσεις απ’ ό,τι δρα αποδιοργανωτικά και αποδομητικά. Καρμικά αυτή η σύγκρουση τάξης – χάους, θα σε απασχολήσει και όλο το επόμενο διάστημα με όλες τις Εκλείψεις στον Αιγόκερω και τον γειτονικό σου Λέοντα σε φινάλε να πλησιάζουν εκεί γύρω στον Ιανουάριο. Εστίασε τόσο στις σχέσεις σου όσο και στις συνεργασίες σου σε σχέσεις που λειτουργούν με αγάπη, σεβασμό και επαφή με την πραγματικότητα. Μην ξεχνάς πως αυτή την περίοδο ένας κύκλος επιλογών που εμπεριέχει το παράλογο κλείνει για εσένα με τίμημα σημαντικούς αποχαιρετισμούς, με στόχο ένα καινούργιο κύκλο σε κάθε τομέα υγιών και ισορροπημένων επιλογών. Δώσε προσοχή στην σωματική και ψυχική σου ισορροπία και απόφυγε κάθε είδους υπερβολές τις γιορτές.

Ζυγός

Με την Έκλειψη Ηλίου να πλησιάζει από τον Αιγόκερω σε όψη με τον Κρόνο και  τον Πλούτωνα και να σου δείχνει ήδη πως επιλέγεις αδιέξοδους τρόπους σχέτισης, σε υποδέχεται ο Δεκέμβρης. Τώρα, αν λάβεις υπόψη σου και την όψη της Κυβερνήτιδας σου της Αφροδίτης με τον Άρη και τον Ποσειδώνα, το τοπίο δείχνει εξαιρετικά μαγευτικό. Σημαντικά καρμικά ζητήματα σε θέματα σχέσεων σου δείχνουν πως είναι η ώρα να πεις οριστικά το αντίο σε πρόσωπα, καταστάσεις και σχέσεις που κινούνται μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας, μεταξύ αποδιοργάνωσης, παραπλάνησης και τρέλας. Τα πεδία δράσης ξεκαθαρισμάτων θα είναι άφθονα αυτήν την περίοδο. Η Πανσέληνος στον Καρκίνο σου ζητά να πεις φτου ξελευτερία σε οικογενειακές καταστάσεις που δεν πάνε παρακάτω, σε θέματα καριέρας, αλλά και σε αυτό που έχεις μάθει να «αγαπάς» από παιδί και μπάζει πλέον νερά από παντού. Αυτό είναι που καρμικά θα πρέπει να αναμετρηθείς όλη αυτή την περίοδο, μήπως και βγάλεις άκρη. Το ερώτημα που πρέπει να απαντήσεις όμως είναι γιατί πας και αγαπάς αυτό που σε φθείρει. Η όψη του Κρόνου και του Δία σου δίνουν παρόλα αυτά την δυνατότητα τις γιορτές αφενός να λάβεις στήριξη από πρόσωπα αγαπημένα και συγκροτημένα και αφετέρου να λάβεις τα μέτρα σου και τις απαραίτητες αποστάσεις απ’ ό,τι παριστάνει την Αστέρω που είχε μάνα τα βουνά, πατέρα της τον Ήλιο και ο πιο μικρός αδελφός της ήταν το χαμομήλι…και άντε εσύ να βγάλεις άκρη.

Σκορπιός

Με την Πανσέληνο στο φιλικό σου Καρκίνο και τον Άρη, τον Ποσειδώνα στους επίσης φιλικούς σου Ιχθύες να σου κάνουν σκοτσέζικα ντους όλο το πρώτο δεκαπενθήμερο του Δεκέμβριου, το «είναι κακό στην άμμο να χτίζεις παλάτια» θα χρειαστεί να το λάβεις σοβαρά υπόψη σου. Διότι καταστάσεις πολλά υποσχόμενες θα εμφανιστούν παρατεταμένες εμπρός σου που όμως πολλές από αυτές δεν θα είναι έτσι όπως παρουσιάζονται. Εσύ δώσε χώρο και χρόνο, να πάρεις και να δώσεις αγάπη αυτά τα Χριστούγεννα και, με την Αφροδίτη στο ζώδιο σου, «γλέντα τον όμορφο καιρό γιατί ο κακός διαβαίνει». Παρεμπιπτόντως, εκεί πάνω στο γλέντα θα χρειαστεί με τον Κυβερνήτη σου τον Πλούτωνα, που κάνει σύνοδο με την Έκλειψη Ηλίου που πλησιάζει, να κάνεις και κάποια βαρβάτα οριστικά ξεκαθαρίσματα, ένα ξεδιάλυμα βρε αδελφέ του τι κρατάς και τι αφήνεις. Και σε αυτή ακριβώς την διάθεση θα εμφανιστεί να σου θυμίσει πως σημαντικό πια δεν είναι τι θέλουν οι άλλοι, αλλά τι θες εσύ. Λέγοντας παρεμπιπτόντως και τα απαραίτητα όχι και φτου ξελευτερία εκεί που πρέπει, το καρμικό ζητούμενο για εσένα είναι το να αποχαιρετίσεις τους πόνους και τα πένθη και να βάλεις πλώρη για εκεί που λέει χαρά.

Τοξότης

Αυτόν τον Δεκεμβρη φρόντισε καταρχήν να ανασυγκροτηθείς και να ασχοληθείς επισταμένα με την ψυχική και σωματική σου ισορροπία, μαζεύοντας το μυαλό σου από εκεί που πάει και σκορπίζεται. Βάλε στοπ σε σκέψεις, σενάρια, φαντασίες που κοντεύουν να σε τρελάνουν αλλά και όρια σε συζητήσεις με το συγγενολόι και λοιπούς τρίτους που σε επιβαρύνουν, καθώς θυμάσαι «πώς αν δεν γονάτιζε η καμήλα δεν θα την φορτώνανε». Απέφυγε λοιπόν να ασχοληθείς με τους τρίτους και τα θέματά τους και «βάλε μάνταλο στην πόρτα να κοιμάσαι ήσυχος». Διότι με την Όψη Άρη, Ποσειδώνα από τους Ιχθύες σε έντονη όψη με τον Δία στο ζώδιο σου και τις Εκλείψεις να έρχονται από ώρα σε ώρα, η τρέλα, η παράνοια και η αποδιοργάνωση σου κλείνουν το μάτι όπου και αν κοιτάξεις. Η παρουσία του Κυβερνήτη σου του Δία στο ζώδιο σου σε σύνοδο με τον Ερμή σου ζητούν να αποστασιοποιηθείς, να κοιτάξεις μέσα σου φροντίζοντας να βάλεις μια τάξη σε ό,τι σε αποδιοργανώνει αφήνοντας πίσω σου παιδικές αρρώστιες και αποδεχόμενος πως ένας κύκλος ζωής τελειώνει οριστικά, σου αρέσει δεν σου αρέσει. Και πως ένας κύκλος ανοίγει, ζητώντας από εσένα μια τελείως άλλη αντιμετώπιση, άλλη στάση ζωής πιο κοντά στην ωριμότητα και την ενηλικίωση.

Αιγόκερως

Επαναπροσδιορισμούς κυρίως σε επαγγελματικά ζητήματα και θέματα σχέσεων θέτει σε προτεραιότητα ο πρώτος μήνας του χρόνου. Τώρα, αν προσθέσεις σε αυτό και ζητήματα οικογενειακά, ακινήτων, αλλά και κάποια θέματα καριέρας που προκύπτουν προς επίλυση και αναθεώρηση, ο Δεκέμβρης σου υπόσχεται πως δεν θα πλήξεις καθόλου. Σε όλα αυτά λάβε υπόψη σου πως ο Ερμής είναι Ανάδρομος και η Έκλειψη στο ζώδιο πλησιάζει απειλητικά, δημιουργώντας ένα υπολογίσιμο επικοινωνιακό αλαλούμ. Πρόσεξε τι συνεννοείσαι και με ποιόν, διότι το «κάνει τρέλες η Μαριώ, τις πληρώνει το χωριό» θα το δεις συχνά μπροστά σου έντρομος. Παρόλα αυτά, η Πανσέληνος απέναντί σου, σου δίνει ένα υποστηρικτικό περιβάλλον με στοργή, υποστήριξη και φροντίδα και την αγάπη αλλά και τη χαλαρότητα που χρειάζεσαι για να ανατροφοδοτηθείς. Η περιρρέουσα ατμόσφαιρα τις ημέρες των γιορτών σε φέρνει αντιμέτωπο με σημαντικά ξεκαθαρίσματα  και «αποχαιρετισμούς» σε σχέσεις, φιλίες και συνεργασίες, αλλά και με στόχο να νιώσεις περισσότερο ελεύθερος και απαλλαγμένος από βάρη και ευθύνες που δεν θέλεις πλέον να κουβαλάς.

Υδροχόος

Αυτό το μήνα, καταστάσεις που εκκρεμούν από το παρελθόν σε σχέσεις, φιλίες, συνεργασίες αλλά και στον ερωτικό τομέα βγαίνουν στο προσκήνιο με στόχο να ξεμπλοκάρουν, αλλά και να ξεμπλοκάρεις και εσύ από την ακινησία και την καθήλωση και την ασάφεια που βρίσκεται μέσα σου και γύρω σου. Πρόσεχε εξαιρετικά την περιρρέουσα ατμόσφαιρα χάους και τρέλας, ειδικά στις αρχές του μήνα. Οι επαγγελματικές και οικονομικές επιδιώξεις σου μπορούν να βρουν θετικές διεξόδους, αλλά και καινούργιες ευκαιρίες, αν αλλάξεις πάγιες αυτοκαταστροφικές σου «θέσεις». Οι Εκλείψεις, που πλησιάζουν και η επιρροή τους που είναι ήδη ισχυρή, σου λένε πως τα καινούργια ξεκινήματα αλλά και οι αποχαιρετισμοί που θέλεις να κάνεις είναι καλό να προχωρήσουν με ανοιχτή καρδιά, κι όχι με την προσωπικότητά σου να παίζει ρόλους θύτη, θύματος και παιχνίδια υποτίμησης επιβολής και κυριαρχίας. Διότι αυτό το «αλλού με τρίβεις δέσποτα, κι αλλού έχω τον πόνο» κι ότι αντί να δείξεις ακριβώς αυτό που νιώθεις και αισθάνεσαι, μπερδεύεις τον εαυτό σου και τους άλλους με ρόλους και φιλοσοφίες, δεν οδήγησε όπως είδες πουθενά θετικά το προηγούμενο διάστημα. Η Πανσέληνος τις μέρες των γιορτών σε προτρέπει να δείξεις τον αληθινό σου εαυτό, όπως ακριβώς είναι, χωρίς να κρύβεις την ευαλωτότητα σου και την ευαισθησία σου.

Ιχθύες

Αυτό το μήνα – με τον Άρη και τον Ποσειδώνα στο Ζώδιο σου σε έντονη όψη με τον Δια, τον Ήλιο και τον Ερμή σε φαινομενικά ανάδρομη πορεία – θα χρειαστεί να «μετράς δέκα και να κόβεις μια». Που θα πει πως το χάος, η ασάφεια, η τρέλα και η παράνοια θα κάνουν πάρτι ολούθε σου. Όπως επίσης θα πει πως πολλές καλοσυνάτες ευκαιρίες που θα σε δελεάσουν ενδέχεται να είναι απλώς καλά μασκαρεμένες απάτες. Αν υπολογίσεις σε όλο αυτό και την έντονη επιρροή των Εκλείψεων που καταφθάνουν είναι σημαντικό να μην βιαστείς να πάρεις οριστικές αποφάσεις αυτό τον μήνα, πριν γίνουν τα απαραίτητα ξεκαθαρίσματα που ως καλό παιδί μονίμως αποφεύγεις, μην τυχόν και ανοίξει καμία μύτη. Δώσε χρόνο, απέφυγε παρασκηνιακές κινήσεις και κυρίως απέφυγε να δεις την πραγματικότητα όπως θα σε βόλευε να είναι, αλλάζοντας τα δεδομένα της κατά πως σε βολεύει. Τα πράγματα δείχνουν να γίνονται άλλωστε πιο ξεκάθαρα μετά το δεύτερο ήμισυ του μήνα, με την Αφροδίτη και τον Άρη  να ξεφεύγουν από την πλανερή επιρροή του Ποσειδώνα και με την Πανσέληνο στον φιλικό σου Καρκίνο σε βοηθούν να ξεκαθαρίσει το τοπίο, αποκαλύπτοντας παρασκηνιακές και κρυφές πτυχές. Σημαντικό θα είναι επίσης αυτό το μήνα να ασχοληθείς με θέματα σχέσεων που χρειάζεται κυρίως μέσα σου να ξεκαθαρίσουν, αλλά και να φροντίσεις απαραιτήτως την ψυχική και σωματική σου υγεία, που παραπαίουν μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας, αποφεύγοντας υπερβολές δια ροπάλου. Δώσε χώρο και χρόνο στον εαυτό σου να νιώσει ζεστασιά, τρυφερότητα, αγάπη και ασφάλεια κοντά σε ανθρώπους που σε νοιάζονται, αποφεύγοντας σχέσεις και καταστάσεις που εμπεριέχουν έντονη συναισθηματική φόρτιση που μόνο θα σε ξοδέψει. Αξιοποίησε με προσοχή ερωτικές και οικονομικές ευκαιρίες.