Ιούνιος 2019

Ο πρώτος μήνας του καλοκαιριού έρχεται να θέσει ζητήματα φορτισμένα με χάος, που αφορούν στο εξωτερικό, ταξίδια, θέματα σπουδών, θέματα ιεραρχίας, αλλά και θέματα που αφορούν στην ψυχική και σωματική μας ισορροπία. Αν αυτό το καλοκαίρι ήταν ταινία, ο τίτλος της θα ήταν «Από τον πόνο, στη χαρά και στην αγάπη». Διότι σου λέει το Σύμπαν μπορεί ο πόνος, η θλίψη, η αγωνία, η στέρηση και ο τρόμος να σου είναι ως συναισθήματα πολύ οικεία από τα παιδικάτα σου, αλλά δεν είναι και για χόρταση. Εσύ πάλι που εκεί νιώθεις σαν το σπίτι σου, με το που θα εμφανιστεί η χαρά λίγο παραπάνω στη ζωή σου, αυτομάτως θα αναζητήσεις την τιμωρία και τον πόνο, μην κακομάθεις κιόλας. Η αλήθεια είναι πως η χαρά και πόσο μάλλον η αγάπη που παράγεται αυτομάτως από την ύπαρξη της χαράς, είναι το πιο δύσκολο συναίσθημα να κατακτήσεις και να βιώσεις σε σταθερή βάση. Ενώ ο πόνος, η θλίψη και η στέρηση σου είναι εξαιρετικά οικεία από την κούνια σου, γι’ αυτό και πάντα επιστρέφεις σε αυτά τα γνώριμα και απολύτως διαχειρίσημα συναισθήματα. Το στοίχημα λοιπόν φέτος το καλοκαίρι είναι να καταφέρεις να κατακτήσεις τη χαρά, χωρίς ταρατατζούμ, παιδικούς ενθουσιασμούς και μανιακές κρίσεις. Τη χαρά την ήρεμη, τη γαλήνια, τη χαρά της ζωής που δεν την διαδέχεται η τιμωρία και ο πόνος. Να αφήσεις πίσω σου τα δράματα, τις δραματοποιήσεις και τα σενάρια αυτοκαταστροφής βιώνοντας ανα πάσα στιγμή τα αληθινά σου συναισθήματα όπως είναι, χωρίς να τα κρίνεις, και να στραφείς προς τη ζωή που πάλλεται και ρέει πάντα εκεί που υπάρχει χαρά.

Αυτόν τον μήνα θα χρειαστεί να ειπωθούν τα πράγματα έξω από τα δόντια μέσα από συγκρούσεις σε θέματα επικοινωνίας, αλλά και έντονες συναισθηματικές καταστάσεις. Εσύ δώσε ιδιαίτερη προσοχή σε θέματα που αφορούν μετακινήσεις, ζητήματα σπουδών, αλλά και στο τι λες και σε ποιον το λες, διότι τα πάντα μπορούν να χρησιμοποιηθούν εναντίον σου. Απέφυγε συστηματικά αυτό το μήνα ό,τι μυρίζει παράνοια και κινείται στο παράλογο, στη φθορά και σε αποδιοργανώνει, και κινήσου σε επιλογές που εμπεριέχουν χαρά και αγάπη, αφήνοντας πίσω σου ό,τι χρειαστεί να αφήσεις, παίρνοντας «γενναίες» και οριστικές αποφάσεις, που θα σε απεγκλωβίσουν από ό,τι εδώ και καιρό σε απομυζά. Άλλωστε σημαντικό είναι να θυμάσαι πως για να πας παρακάτω, πάντα κάτι χρειάζεται να αφήσεις.

Κριός

Μέσα σε δύσκολους αστρολογικά καιρούς, φαίνεται να είσαι αρκετά ευνοημένος, τόσο τον Ιούνιο όσο και όλο αυτό το καλοκαίρι. Η δική σου η ζωή αρχίζει και πάλι να αποκτά νόημα και ουσία σε αντίθεση με των κοντινών σου ανθρώπων που πολύ συχνά θα παραπαίει ανάμεσα στην φθορά και την αφθαρσία. Εσύ πάλι, πρέπει να συνειδητοποιήσεις επειγόντως πως ο δρόμος που οδηγεί στη χαρά και στη δημιουργικότητα, μάλλον αφορά μόνον εσένα και κανένας από τους γύρω σου δεν έχει τη διάθεση να ακολουθήσει. Έχει όμως τη διάθεση να σε επικρίνει, να σε συγκρίνει, να σε κρίνει, να σε μικρύνει και να σε συρρικνώσει, αν του κάτσεις βολικά και αδιαμαρτύρητα. Η μεγάλη παγίδα από την άλλη είναι να ανοίξεις πόλεμο, προσπαθώντας να αλλάξεις τη γνώμη των γύρω σου. Η μεγάλη ευκαιρία είναι να βαδίσεις το δρόμο που σου ανοίγεται, ήρεμα και ταπεινά, χωρίς προκλήσεις, αφήνοντας πίσω σου ό,τι δεν μπορεί να σε ακολουθήσει. Καινούργιες σχέσεις, έρωτες, επαγγελματικές ευκαιρίες και αυτογνωσιακή εξέλιξη σε περιμένουν, αν αποφασίσεις να πάψεις να αναλώνεσαι και να πας παρακάτω.

Ταύρος

Φουριόζο και με τη διάθεση να προβείς σε νέα ξεκινήματα σε βρίσκει ο πρώτος μήνας του καλοκαιριού. Με τον Ουρανό στο ζώδιο σου το καλοκαίρι σου ζητά να στηρίξεις τα νέα σου ξεκινήματα σε υγιείς και σταθερές βάσεις. Επίσης σου ζητά να αφήσεις οριστικά πίσω σου τη θανατήλα και τα δράματα, και να προχωρήσεις σε επιλογές που εμπεριέχουν δημιουργικότητα, χαρά και αγάπη. Την ίδια στιγμή έρχεται να σου μάθει πως ζωή είναι να ρέεις και να εξελίσσεσαι, και όχι να καθηλώνεσαι. Εσύ πάλι που πιστεύεις ότι ασφάλεια είναι να κατέχεις, έστω και αν αυτό που κατέχεις σε φθείρει ανεπανόρθωτα, θα τσινήσεις σε ό,τι πάει να «αλλάξει» καρμικά τη ζωή σου. Είναι σημαντικό όμως να γνωρίζεις πως σε αυτή τη φάση, η ευτυχία σου βρίσκεται πέρα από αυτό που εσύ ονομάζεις οικείες επιλογές. Βρίσκεται στο καινούργιο, που σε περιμένει να ρισκάρεις να το γνωρίσεις. Αυτό το να ρισκάρεις στο καινούργιο, είναι καρμικά αυτό που χρειάζεται να μάθεις αυτή τη περίοδο, μιας και το παλιό δεν έχει να σου δώσει πια τίποτα.

Δίδυμοι

Ο μήνας των γενεθλίων σου είναι εξαιρετικά φορτισμένος επικοινωνιακά, χωρίς αυτό απαραιτήτως να σημαίνει ότι η εν λόγω επικοινωνία θα οδηγήσει και σε μια όποια ουσιαστική συνεννόηση. Αυτός ο μήνας ευνοεί ένα τεράστιο επικοινωνιακό αλαλούμ γεμάτο αντιπαραθέσεις, παραλογισμούς, σενάρια παράνοιας και νευρολογικής αποδιοργάνωσης. Το χειρότερο καρμικά που έχεις να αντιμετωπίσεις αυτό το μήνα είναι ότι θα βρεθείς να κρέμεσαι στις αποφάσεις των «άλλων» και θα νιώσεις πολύ συχνά καθηλωμένος απ’ αυτές. Απέφυγε λοιπόν να στηριχθείς σε υποσχέσεις και να πιστέψεις λόγια γλυκά και δολερά, αλλά και να φθαρείς από συζητήσεις που δεν οδηγούν πουθενά. Δώσε επίσης ιδιαίτερη προσοχή σε θέματα που αφορούν το εξωτερικό, τις σπουδές, τις μετακινήσεις και τα μέσα μεταφοράς, μέσα επικοινωνίας και συμβόλαια. Δώσε το δικαίωμα στον εαυτό σου να σταθεί στα πόδια του και να μπορεί να αποφασίζει αυτός για τη ζωή του. Όσο συντηρείς παιδικά και εφηβικά παιχνίδια, πάντα θα υπόκεισαι στις αποφάσεις των εκάστοτε «γονιών σου» που απ’ ό,τι φαίνεται δεν σου αρέσουν καθόλου.

Καρκίνος

Αυτό το μήνα, θα χρειαστεί να φανείς πολύ προσεκτικός σε αυτά που λες κυρίως σε οικεία σου πρόσωπα, διότι θα βρεθείς να απολογείσαι στο εδώλιο του κατηγορούμενου. Βάλε όρια στην παρορμητική σου τάση, διότι δεν θα αντιμετωπιστούν με θετική διάθεση όλα αυτά που σκέφτεσαι ή ονειρεύεσαι ή θέλεις. Αυτή η παλιά κακή συνήθεια να τα λες όλα στη «μαμά» σου, συχνά σε φέρνει αντιμέτωπο με ένα μπαράζ χειρισμών και ενοχών εναντίον σου. Αν πραγματικά θέλεις να ανοίξεις τα φτερά σου σε νέες περιπέτειες, απέφυγε να το κοινοποιείς προκλητικά και με τη ντουντούκα. Καινούργια ανοίγματα και ευκαιρίες που παρουσιάζονται σε αυτή τη φάση στη ζωή σου και σου δίνουν χαρά και αισιοδοξία δεν είναι για όλους γύρω σου ευχάριστα, όσο και αν αυτό σε λυπεί. Αυτό το καλοκαίρι θα σου δείξει αρκετές φορές πως η ελευθερία σου και το δικαίωμα σου να επιλέγεις τη ζωή που θέλεις, δεν είναι αυτονόητα. Πολλοί έχουν εντελώς αντίθετη άποψη. Η παγίδα που συνήθως πέφτεις και καθηλώνεσαι είναι η τάση σου να ζητάς την έγκριση τους. Κινήσου σιωπηλά και με στρατηγική, αν θες να ευοδώσουν οι στόχοι σου.

Λέων

Αυτόν τον μήνα έχεις να μάθεις πολλά, ανοίγοντας προοπτικές προς τη χαρά, τη δημιουργικότητα και την αγάπη. Από την άλλη, η περίοδος σε τσεκάρει αν έμαθες καλά το μάθημά σου, και αν αποφάσισες να αφήσεις οριστικά πίσω σου τη θανατήλα και την αυτοκαταστροφικότητα. Εσύ τώρα, μεγάλο παιδί είσαι, πράξε αναλόγως. Το σημαντικό καρμικό μάθημα, που έχεις να μάθεις απέξω και ανακατωτά όλο αυτό το καλοκαίρι, είναι το αποχαιρετώ τον πόνο και βάζω πλώρη για τη χαρά. Τον Ιούνιο θα χρειαστεί να φανείς πολύ προσεκτικός σε θέματα που αφορούν στην επικοινωνία, μιας και το αλαλούμ γύρω σου θα βρίσκεται σε ημερήσια διάταξη. Διαχειρίσου με σύνεση και προσοχή θέματα που αφορούν σε σπουδές, μέσα μεταφοράς και επικοινωνίας, το εξωτερικό, συμβόλαια αλλά και σχόλια και κουτσομπολιά σε βάρος σου. Πρόσεχε τι λες και σε ποιον το λες. Διάγεις μια περίοδο που, αν τη διαχειριστείς καρμικά σωστά, οι επιτυχίες θα διαδέχονται η μία την άλλη, και αυτό δεν θα εγείρει μόνο θετικά συναισθήματα, οπότε προστατεύσου.

Παρθένος

Ο Ιούνιος φαίνεται πως σε έχει βάλει στο μάτι. Η τάξη, η λογική και η συνέπεια που τόσο έχεις ανάγκη, θα κρυφτούν αυτό το μήνα πίσω από τα μαύρα σύννεφα της ασυνέπειας, της παράνοιας και του παραλογισμού. Και αν τολμήσεις να προσπαθήσεις να βάλεις σε τάξη όλο αυτό το μακελειό, οι επιθέσεις που θα δεχθείς θα είναι καίριες και θανατηφόρες. Προσπάθησε και απόφυγε με κάθε κόστος να γίνεις ο στόχος της βίας και της τρέλας γύρω σου. Δώσε μεγάλη προσοχή σε θέματα που αφορούν συναλλαγές με το εξωτερικό, θέματα επικοινωνίας και μετακίνησης, σπουδών, συμβολαίων και φρόντισε την ψυχική και σωματική σου ισορροπία. Όσο και αν δεν αντέχεις όλο αυτό το κεραμιδαριό, να θυμίζεις συχνά στον εαυτό σου πως δεν είναι η ώρα ακόμα να μπουν σε τάξη τα πράγματα. Προς το παρόν διάγεις φάση ισχυρών αναθεωρήσεων σε κάθε τομέα, αλλά και σημαντικών εσωτερικών εξυγιάνσεων μιας και πολλά από αυτά που πίστευες θα αποδειχθούν εντελώς αναξιόπιστα. Κουράγιο!

Ζυγός

Συζητήσεις, συναντήσεις που αφορούν ξεκαθαρίσματα, αλλά και νέα ξεκινήματα σε ημερήσια διάταξη, δεν σε αφήνουν να πλήξεις ούτε στιγμή. Απέφυγε να σκορπιστείς σε συζητήσεις που δεν έχουν κανένα ουσιαστικό νόημα, αλλά και προφυλάξου από εντάσεις στο ευρύτερο περιβάλλον σου. Αναθεωρήσεις στον έρωτα, στα οικονομικά σου, στο τι είναι αγάπη, τι είναι δύναμη, αποδιαστρεβλώνοντας μπερδεμένες πεποιθήσεις που σε κρατούν δέσμιο. Το κατά πόσο εμπεριέχει τελικά αγάπη και χαρά το πλάνο των επιλογών σου, είναι αυτό που θα σε απασχολήσει καρμικά, τόσο τον Ιούνιο όσο και όλο το καλοκαίρι. Σχέσεις παλιές που επανέρχονται στο προσκήνιο, αλλά και καταστάσεις που εκκρεμούν από το παρελθόν, σου ζητούν να κλείσεις οριστικά τα νταλαβέρια σου με τον πόνο και την αγωνία και να ανοίξεις καινούρια νταλαβέρια πιο ανάλαφρα πιο κοντά στη ροή της ζωής σε απόσταση από δράματα. Η περίοδος αυτή είναι σημαντική, για να προωθήσεις σε μια πιο θετική κατεύθυνση τα οικονομικά σου, αλλά και αυτό που λέγεται ασφάλεια και εμπιστοσύνη.

Σκορπιός

Με τον Ουρανό να συνεχίζει να σε κοιτά επίμονα και βλοσυρά, εσύ θα χρειαστεί να σηκώσεις και πάλι τα μανίκια και να καθαρίσεις βαθειά και αποτελεσματικά ό,τι νεκρό έχει παραμείνει στη ζωή σου. Ήρθε η ώρα να κλείσεις οριστικά καρμικά τα νταλαβέρια σου με ό,τι πονάει και κάνει καθεστώς τη θλίψη στη ζωή σου. Ο τρόπος καρμικά που έχεις μάθει να αγαπάς είναι ακριβώς αυτό που χρειάζεται να αλλάξεις για να απαλλαγείς μια και έξω από επιλογές πόνου. Τώρα θα μου πεις, εσύ και ο πόνος, ο φόβος και ο τρόμος είστε τακίμια από παλιά. Τότε εγώ θα σου πω, ότι δεν είναι για χόρταση. Άφησε πίσω πένθη και δράματα και βάλε πλώρη προς τη χαρά, όσο και αν αυτό σου είναι δύσκολο. Όσο πένθησες, πένθησες το μακαρίτη. Τώρα ήρθε η ώρα να δεις και την άλλη πλευρά της ζωής. Αυτό που θα χρειαστεί καρμικά να αναθεωρήσεις είναι το γιατί πρέπει κάθε φορά που χαίρεσαι, μετά να σε τιμωρείς βάναυσα; Αυτό το ερώτημα σου θέτει ξεκάθαρα αυτή η περίοδος περιμένοντας από σένα να βρεις ουσιαστικές απαντήσεις.

Τοξότης

Όλο τα σημαντικά Αστρολογικά γεγονότα τον Ιούνιο κινούνται χαρωπά στον Άξονα σου. Μιας και αυτό το διάστημα θα χρειαστεί πραγματικά μεγάλη προσπάθεια να κρατήσεις γερά την επαφή σου με την πραγματικότητα. Δώσε μεγάλη προσοχή σε συζητήσεις που εμπεριέχουν ένταση και παραλογισμό, ζητήματα που αφορούν το εξωτερικό, θέματα σπουδών, συμβόλαια, αλλά και μετακινήσεις, ταξίδια και φρόντισε τη σωματική και ψυχική σου ισορροπία. Αξιοποίησε την εύνοια του Δία στο ζώδιο σου ξεκαθαρίζοντας οριστικά τι από τις επιλογές σου σε πάει στη χαρά και στην αγάπη, και τι σε καθηλώνει σύσσωμο στον πόνο. Αυτόν τον μήνα εσύ κινείς τις διαδικασίες για ξεκαθαρίσματα που θα προάγουν νέα ξεκινήματα. Ό,τι έκλεισε τον κύκλο του είναι η ώρα να το αφήσεις οριστικά στο παρελθόν ανοίγοντας πανιά για νέες χαρούμενες περιπέτειες ζωής σε κάθε τομέα. Απέφυγε απλώς υπερβολές, τόσο λεκτικές όσο και πρακτικές, που θα σε εκθέσουν ανεπανόρθωτα.

Αιγόκερως

Οι εκκαθαρίσεις με ό,τι είναι φθαρμένο και νεκρό σε κάθε τομέα της ζωής σου, γίνονται το καίριο ζήτημα. Η συνειδητοποίηση πως δεν ζωντανεύουν οι νεκροί, όπως λέει το παλιό λαϊκό άσμα, είναι αρκετά επιβοηθητική στην περίπτωση σου. Που θα πει: το να κρατάς πράγματα που έχουν φθαρεί ή πεθάνει προσπαθώντας να τους κάνεις ρετούς, σε κρατάει μακριά από ολοκαίνουριες επιλογές που τις έχεις άμεση ανάγκη για την εξέλιξη σου. Ό,τι σου είναι οικείο, δεν είναι απαραίτητα και ασφαλές, αλλά και ωφέλιμο για την εξέλιξη σου. Άσε που ορισμένες φορές για να φύγεις μπροστά χρειάζεται να «κάψεις» και τις γέφυρες που σε ενώνουν με το πίσω. Εσύ πάλι, που όσο πιο μουσειακό τόσο πιο αγαπημένο, κοιτάς το καινούριο να έρχεται λαμπερό καταπάνω σου με τρόμο. Δε θα πάθεις τίποτα καλό μου. Το πολύ πολύ να μάθεις να ζεις ανάλαφρα, χαρούμενος και ευτυχισμένος, χωρίς ένας στρατός από «πρέπει» να σε μαστιγώνει καθημερινά. Κάνε το βήμα επιλέγοντας ολοκαίνουρια πράγματα στη ζωή σου και πάψε να αναπαλαιώνεις διαρκώς το παμπάλαιο, για να παριστάνει το καινούριο.

Υδροχόος

Ο Ιούνιος και το καλοκαίρι σου λένε να πεις οριστικά φτου κακά στη θανατήλα και στον πόνο που σε έχει περιζώσει και να ανοιχτείς στη ζωή. Στη ζωή χωρίς να την κρίνεις και να την σαμποτάρεις. Στη ζωή όπως είναι και όχι όπως θα ήθελες να είναι. Μην ξαφνιαστείς από τις τονωτικές ενέσεις χαράς, ελαφρότητας και αγάπης που σου επιφυλάσσει ο μήνας, τόσο ισχυρές, που αν αφήσεις πίσω την αυτοκαταστροφικότητά σου, θα δεις τη ζωή για πρώτη φορά από την άλλη της πλευρά. Την καλή πλευρά. Όχι αυτή που συνήθως επιλέγεις και μετά συχτιρίζεις τη μοίρα σου την άπονη, αγνοώντας τεχνιέντως πως εσύ τη φτιάχνεις άπονη με τις επιλογές σου. Ξεκόλλα πλέον από το δράμα και άσε το πένθος, την παράνοια και την τρέλα στο παρελθόν, ορίζοντας με γενναίες επιλογές ένα νέο παρόν και μέλλον για σένα και μόνο για σένα. Συνειδητοποίησε πως τα δράματα, ο πόνος και οι δυσκολίες μπορεί να τρέφουν το αλαζονικό εγώ σου αλλά καθόλου την ύπαρξή σου.

Ιχθύες

Έντονα Αστρολογικά γεγονότα αυτό το μήνα φαίνεται πως σε έχουν βάλει στο μάτι, στοχεύοντας απευθείας στο νευρικό σου σύστημα, και θέτοντας σοβαρά την αναγκαιότητα να προστατευτείς από ό,τι κινείται στη βία και στο παράλογο, έστω και αν είναι οι τρόποι που αναπαράγεις. Δώσε ιδιαίτερη προσοχή σε θέματα σπουδών, εξωτερικού, μετακινήσεων, συμβολαίων και φρόντισε την ψυχική και σωματική σου ισορροπία. Ένας κύκλος παιδικών και εφηβικών ρόλων που σε αποδιοργανώνουν πλήρως χρειάζεται να κλείσει οριστικά, τοποθετώντας τον εαυτό σου στην εδώ πραγματικότητα. Θέματα που αφορούν στον τρόπο με τον οποίο επικοινωνείς με τους γύρω σου, χρειάζεται καρμικά να αλλάξουν οριστικά, φροντίζοντας να γίνεις σαφής και ξεκάθαρος, αν θέλεις η ζωή σου να αποκτήσει ισορροπίες. Η ασάφεια με την οποία κινείσαι νιώθοντας άλλο και λέγοντας άλλο, είναι αυτό που μπορεί να σε εμπλέξει σε σοβαρά καρμικά μπερδέματα αυτή την περίοδο. Δείξε ξεκάθαρα τα συναισθήματά σου, αποφεύγοντας άλλο το κρυφτό και το κυνηγητό μαζί τους, διότι η τρέλα και η λογική απέχουν ακριβώς ένα βήμα. Όσο χειρίζεσαι τα συναισθήματά σου και τον εαυτό σου εν γένει, τόσο ο χειρισμός θα είναι αυτό που θα αποδιοργανώνει πλήρως την καθημερινότητά σου. Τόλμησε να δείξεις ποιος είσαι, χωρίς μάσκες, ρόλους και δεύτερες σκέψεις και σχετίσου πραγματικά. Υπάρχει σοβαρή πιθανότητα να αγαπηθείς, αν το τολμήσεις.