Φεβρουάριος 2018

Με την Πανσέληνο και Έκλειψη Σελήνης ταυτοχρόνως στο ζώδιο του Λέοντα σε υποδέχεται ο Φεβρουάριος. Η έντονη όψη της Έκλειψης με τον Δία, την Αφροδίτη και τον Ήλιο φέρνει στο προσκήνιο ζητήματα που αφορούν σε κυριαρχικές γυναίκες αλλά και άντρες που θυμίζουν κακούς και τυραννικούς μπαμπάδες, ανοίγοντας καρμικά ζητήματα που έχουν να κάνουν με θέματα κυριαρχίας, επιβολής, υποτίμησης, βίας αλλά και παιχνίδια και ρόλους θύτη, θύματος και σωτήρα. Παρόμοια ζητήματα είχαν θιχτεί και το καλοκαίρι με τις Εκλείψεις εκεί και καταδεικνύουν παιδικές αρρώστιες και κουσούρια με πρωταγωνιστές απόλυτα εξαρτημένους τύπους, που ταυτοχρόνως θέλουν να έχουν και το πάνω χέρι. Η έντονη παρουσία αρκετών Πλανητών στο ζώδιο των Ιχθύων σε σύνοδο με τον Ποσειδώνα και η Έκλειψη Ηλίου στην καρδιά του μήνα στο ζώδιο του Υδροχόου δημιουργούν εκρηκτικές καταστάσεις, όπου κυριαρχεί η τρέλα και η παράνοια, εφιστώντας σου την προσοχή σε ακρότητες κάθε είδους. Στην πραγματικότητα και στο υπαρξιακό βάθος των πραγμάτων, ο μήνας αυτός -που σημειωτέον δεν έχει Νέα Σελήνη, άρα δεν προτείνει καινούργια ξεκινήματα αλλά σου ζητά να ασχοληθείς με τα παλιά και άλυτα- σε φέρνει αντιμέτωπο με ό,τι σε κρατά μικρό, αδύναμο, ανυπεράσπιστο και υποταγμένο μπροστά σε έναν παράλογα κυριαρχικό γονέα. Αλλά και με παιδιά κακομαθημένα και απολύτως απαιτητικά που θέλουν και απαιτούν ο άλλος να υποτάσσεται στα θέλω τους, επιζητώντας επί της ουσίας την οριστική σου απελευθέρωση από τις φυλακές της παιδικής σου ηλικίας, που λέγεται ενηλικίωση. Οριοθετώντας και αποχαιρετώντας οριστικά παιδικά παιχνίδια και ρόλους, αναζητώντας μια υγιή θέση στον κόσμο των ενηλίκων χωρίς θύματα, θύτες, σωτήρες και παιχνίδια κυριαρχίας, η περίοδος αυτή με τις Εκλείψεις στον Σταθερό Σταυρό δημιουργεί και κυριολεκτικά και μεταφορικά ισχυρούς σεισμούς, επιζητώντας βαθιές καρμικές αλλαγές που ξεκινούν από την υγιή αμφισβήτηση σε ό,τι δεν σε εξελίσσει, δεν σε εκπληρώνει, δεν διακινεί μέσα σου αγάπη.

Ήρθε η ώρα να αυτοπροσδιοριστείς με γνώμονα αυτό που αισθάνεσαι για εσένα «σωστό» και όχι αυτό που λένε οι άλλοι πως είναι σωστό. Αυτή την περίοδο με τις Εκλείψεις στον Λέοντα και στον Υδροχόο, θα χρειαστεί επίσης να προσέξεις ό,τι είναι φωτιά, ηλεκτρισμός, νερό και αιθέρας, αποφεύγοντας να αναμίξεις τα παραπάνω στοιχεία μεταξύ τους, και μέσα σου και γύρω σου, φροντίζοντας πρωτίστως αυτά που συμβολίζουν στο σώμα σου ο Λέοντας και ο Υδροχόος, την καρδιά σου και το νευρολογικό σου σύστημα, αποφεύγοντας κάθε είδους βραχυκυκλώματα. Καλό θα είναι να απέχεις από κάθε είδους δράματα με την επίγνωση ότι οι άνθρωποι δραματοποιούν και υστεριάζουν, όταν αρνούνται να δουν την πραγματικότητα και την αλήθεια τους ως έχει και δεν θέλουν να αναλάβουν την ευθύνη τους. Η αποδοχή της όποιας πραγματικότητας άλλωστε και η επίγνωση ότι αυτή είναι και δεν αλλάζει θα σε ελευθερώσει από φαύλους κύκλους υπερπροσπάθειας, αλλαγής και σωτηρίας των άλλων.

Εστίασε στην δική σου σωτηρία, εξέλιξη και αυτοπραγμάτωση, συνειδητοποιώντας ότι ο καθένας επιλέγει ως ενήλικας να βρίσκεται στη θέση που θέλει να βρίσκεται, ασχέτως τι λέει. Και θα το διαπιστώσεις παρατηρώντας προσεκτικά το πόσο εξαρτημένος του αρέσει να είναι παριστάνοντας τον «δραματικό» ήρωα, ή λαϊκιστή το «θύμα». Άλλωστε κανένας επαγγελματίας θύμα που σέβεται τον εαυτό του, δεν θέλει στην πραγματικότητα να σωθεί, γιατί χάνει τη δύναμη του να ελέγχει τους άλλους, τους «σωτήρες»,  μέσω των ενοχών που τους προκαλεί. Η περίοδος αυτή σε καλεί να αποχαιρετίσεις ό,τι δεν είναι «Ζωή», ό,τι είναι νεκρό, όποιο ρόλο υποδύεται και παριστάνει χωρίς να είναι πραγματικότητα, επιζητώντας το αληθινό, το αυθεντικό, το ξεκάθαρο, αυτό που ρέει, μέσα από τη ζωή αυτή καθεαυτή. Δημιούργησε πραγματικές σχέσεις που στηρίζονται στην αλήθεια και την πραγματικότητα, απαλλαγμένες από ρόλους, δράματα, θύτες, σωτήρες και θύματα. Ζήσε πραγματικά την ζωή σου και όχι αποφεύγοντας να ζήσεις να καταφεύγεις σε σκηνοθεσίες και σενάρια που οδηγούν στο ίδιο αποτέλεσμα και αναπαράγουν «παριστάνοντας» φθορά και «θάνατο» και ουδεμία σχέση έχουν με την αληθινή ροή της ζωής.

Κριός

Αν ακούσεις με σεβασμό και προσοχή το τι ακριβώς σου λέει ο Κρόνος από το θρόνο του στον Αιγόκερω, αυτή η εξαιρετικά έντονη περίοδος θα σου βγει απολύτως σε καλό. Άλλωστε η Έκλειψη Ηλίου στο Λιοντάρι και ο Άρης στον Τοξότη σε ευνοούν να δράσεις κάτω από τις επιταγές του Κρόνου «αφαιρώντας» οριστικά και δια βίου από πάνω σου ρόλους και παιχνίδια κυριαρχίας, υποτίμησης και θυματοποίησης, που δρουν αυτοκαταστροφικά σε κάθε σου επιλογή. Ο Κρόνος σου ζητάει να μαζευτείς, μαζεύοντας και κάθε είδους διαρροές και παιδικές αρρώστιες που αναπαράγουν φαύλους κύκλους αποτυχίας και αποδυνάμωσης. Συνειδητοποίησε επιτέλους τώρα που μεγάλωσες ότι ο κόσμος είναι αυτός που είναι και όχι αυτός που θα ήθελες να είναι. Κι αυτό δεν θα αλλάξει, όπως και δεν άλλαξε όσο κι αν εσύ διαρρέεις και ξοδεύεσαι. Είναι η ώρα να συνειδητοποιήσεις την πραγματικότητα ως έχει και με ταπεινότητα να κάνεις τα κουμάντα σου, να συμπορευτείς με αυτή, συνειδητοποιώντας πως αν μπορείς να αλλάξεις κάτι είναι μόνο η δική σου «στάση» απέναντι στα πράγματα και μόνο αυτή. Αποχαιρέτησε οριστικά εξιδανικεύσεις που οδηγούν σε μεγάλες απογοητεύσεις, καβαλημένα καλάμια και ρόλους παντοδυναμίας, πατώντας γερά και με τα σου πόδια στην πραγματικότητα και στην αλήθεια σου, όποια και αν είναι αυτή.

Ταύρος

Ένα σαρωτικό κύμα με δυο Εκλείψεις στον Λέοντα και στον Υδροχόο σε όψη με τον Δία απέναντί σου, με αίτημα την απελευθέρωσή σου από παιδικές καταστάσεις αποδυνάμωσης και φόβου, φέρνει στο προσκήνιο ο Φεβρουάριος, ανοίγοντας μπροστά σου καρμικά θέματα προς επίλυση που σχετίζονται με «κακούς μπαμπάδες και μαμάδες», παιχνίδια κυριαρχίας, υποτίμησης και ανελευθερίας, εξαρτήσεις και προσκολλήσεις που σε κρατούν μικρό και αδύναμο μέσα σου, παρότι έξω σου δείχνεις εντελώς ενήλικας, μπερδεύοντας συχνά το ασφαλής και προστατευμένος με το φυλακισμένος και ανελεύθερος. Είναι καιρός να συνειδητοποιήσεις πως ασφάλεια και προστασία που δεν παρέχουν ελευθερία, αλήθεια και αυθεντικότητα, δεν είναι ασφάλεια. Όπως και πως ελευθερία που δεν παρέχει ασφάλεια και προστασία, δεν είναι ελευθερία. Συνειδητοποίησε επίσης πως τώρα που μεγάλωσες το να μην είσαι ο εαυτός σου αυθεντικά και να παίζεις ρόλους για να σε αποδεχθούν, δεν προάγει κανένα δρόμο ενηλικίωσης και καμία υπαρξιακή ασφάλεια, μιας και οι άλλοι αποφασίζουν το σωστό ακόμη για εσένα. Μόνο φρόντισε αυτό το φτου ξελευθερία να γίνει με ενήλικους τρόπους και μεθόδους και όχι ως επαναστατημένος έφηβος, διαχειριζόμενος απόλυτα θετικά ως προς εσένα αυτά που νιώθεις και αισθάνεσαι, και αξιοποιώντας την ορμή και το πάθος της ζωής που ξυπνάει μέσα σου σε αυτή τη φάση ισχυρό, μέσω δυνατών «ερώτων» για να καθαρίσεις τους κόπρους του Αυγεία, και να δυναμώσεις τόσο, ώστε να αντιμετωπίσεις φόβους χρόνων που σε κρατούσαν καθηλωμένο και ανελεύθερο. Άλλωστε φέτος είναι η χρονιά σου και έχει πολλά να σου δώσει. Και όπως λένε οι κινέζοι, για να δεχθείς καλεσμένους σπίτι σου, πρέπει να το έχεις καθαρίσει πρώτα.

Δίδυμοι

Το τι έχεις περάσει και καλύτερα στη ζωή σου, δεν χρειάζεται να το συζητήσουμε. Το γιατί όμως όλα κινούνται τόσο δύσκολα νομίζω πως χρειάζεται να το αναρωτηθούμε τουλάχιστον. Αν ρωτάς εμένα, ένα έχω να σου πω: όσο αντιστέκεσαι στην ενηλικίωση, τόσο θα πονάς και θα στενάζεις. Μια πλειάδα Πλανητών στον Αιγόκερω σου ξεκαθαρίζουν πως η φυγή προς άλλες ηλικίες και πραγματικότητες μόνο αφόρητη κούραση και ματαιώσεις θα σε φιλέψουν. Ο Ιανουάριος παρόλα αυτά, σου δίνει σημαντικές προοπτικές, με την Αφροδίτη στον φιλικό σου Υδροχόο, να δεις και να επικοινωνήσεις την αλήθεια ως έχει, εξυγιαίνοντας παιδικά κουσούρια και σενάρια παντοδυναμίας, που ενώ φαντασιώνεσαι τον καλύτερο σε αντιμετωπίζουν σαν να είσαι ο χειρότερος. Εσύ πάλι, πάρε σοβαρά τον εαυτό σου και τις ανάγκες σου, και μην πάρεις καθόλου σοβαρά το μυαλό σου, τα σενάρια και τις φαντασίες του. Απόταξε πεποιθήσεις, χειρισμούς και βάλε όρια σε αυτά που σκέφτεσαι και σε αρρωσταίνουν. Αν δεν μπορείς μόνος σου, ζήτα βοήθεια, καθαρά και ξάστερα και θα τη λάβεις. Κινήσου με ευθύτητα, καθαρές εξηγήσεις, πες τι θέλεις εσύ και πάψε να κρίνεις τι κάνουν οι άλλοι, και σύντομα θα διαπιστώσεις πως τα πράγματα δεν είναι τόσο τραγικά όσο φαντάζεσαι, αλλά πως τα περισσότερα εμπόδια τα φτιάχνεις με τα χεράκια σου και τα γιγαντώνεις με το μυαλό σου. Ο Ιανουάριος σου δίνει προοπτικές θετικές σε κάθε τομέα.

Καρκίνος

Ευτυχώς για εσένα είσαι από αυτούς που εκτός από την έντονη επιρροή των Εκλείψεων στο γειτονικό σου ζώδιο του Λέοντα και στο απέναντι του Υδροχόου, αυτό το μήνα έχεις και την εύνοια αρκετών σημαντικών πλανητών. Αρκεί να είσαι αποφασισμένος να αφήσεις πίσω σου ό,τι σε κρατάει μικρό και αδύναμο, εξαρτημένο και προσκολλημένο σε «παιδικές αρρώστιες». Η θετική επιρροή της Αφροδίτης και του Ερμή από το φιλικό σου ζώδιο των Ιχθύων, αλλά και η «καλή» θέση του Κρόνου απέναντί σου, σε συνδυασμό με την εύνοια του Δία, σου ζητούν να απεμπλακείς από ό,τι «νεκρό» και μη εξελίξιμο και να προχωρήσεις σε «ζωντανές» επιλογές που συνδέονται απολύτως με την εξέλιξή σου και την ωριμότητά σου. Απέφυγε με κάθε κόστος να πισωγυρίσεις σε εμπλοκές και ρόλους θύτη – θύματος, αλλά και παιχνίδια επιβολής, κυριαρχίας, υποτίμησης, συνειδητοποιώντας πως είσαι πολύ μεγάλος πια για να σου επιβληθούν χωρίς τη θέλησή σου ή και να σε «θυματοποιήσουν», αν εσύ δεν το επιτρέψεις. Απέσυρε την ενέργειά σου και την προσοχή σου από τέτοιου είδους «ξοδέματα» αυτή την περίοδο που δεν σε οδηγούν πουθενά και στρέψε την σε ό,τι σε «δυναμώνει», σε ό,τι σε οδηγεί στο να κερδίζεις.

Λέων

Ο Φεβρουάριος ξεκινά με την έκλειψη Σελήνης και Πανσέληνο στο ζώδιό σου και συνεχίζει με την έκλειψη Ηλίου στο απέναντί σου ζώδιο του Υδροχόου και στις δυο περιπτώσεις σε έντονη όψη με τον Δία στο Σκορπιό εφιστώντας σου την προσοχή σε υπερβολές και παρατραβηγμένες καταστάσεις. Κράτησε αποστάσεις ασφαλείας από ό,τι μέσα σου ή γύρω σου ξεφεύγει του μέτρου, ώστε να αποφύγεις ακρότητες που πιθανόν δεν έχουν «γυρισμό». Οι Εκλείψεις φέρνουν στο προσκήνιο και πάλι ζητήματα που τέθηκαν με τις ίδιες εκλείψεις στα ίδια ζώδια και αφορούν σε σκληρές ή αδιάφορες συμπεριφορές από «κακούς» μπαμπάδες και «κακές» μαμάδες μέσα από ρόλους θύτη, θύματος αλλά και παιχνίδια κυριαρχίας, επιβολής, δύναμης, υποτίμησης και ανεύθυνες παιδικές συμπεριφορές. Η Έκλειψη στο απέναντί σου ζώδιο του Υδροχόου σου τονίζει πως ήρθε η ώρα να «αποκαλύψεις» το αληθινό σου πρόσωπο παύοντας να προσποιείσαι μια το αδύναμο παιδί και μία τον Κόναν τον βάρβαρο. Ήρθε η ώρα να πεις καταρχήν σε εσένα και σε δεύτερο χρόνο γύρω σου το ποιος πραγματικά είσαι «σήμερα» και τι χρειάζεσαι αλλά και σε τι είσαι διατεθειμένος να συμμετέχεις ή να μη συμμετέχεις αποχαιρετώντας με σεβασμό ό,τι πλέον δεν είναι συμβατό προς την εξέλιξή σου. Αυτός ο μήνας σε εκλιπαρεί να μην δώσεις άλλες άσκοπες μάχες, συνειδητοποιώντας πως δύναμη είναι να αποδεχθείς την πραγματικότητα ως έχει, δηλώνοντας επιτέλους και την ευαλωτότητά σου σε αυτά που δεν αντέχεις ή δεν μπορείς.

Παρθένος

Αυτός ο μήνας έχει από όλα για εσένα. Και δύο ισχυρές εκλείψεις – μία στο γειτονικό σου ζώδιο του Λέοντα και μια στον Υδροχόο – αλλά και την εύνοια της Αφροδίτης και του Ερμή, αλλά και του Κρόνου από το φιλικό σου ζώδιο του Αιγόκερου. Ο Φεβρουάριος σου ζητά να επαναπροσδιορίσεις καταρχήν μέσα σου τι τελικά σε ωφελεί και τι επαναλαμβάνεις αντανακλαστικά ενώ δεν σε ωφελεί. Τι σε εξελίσσει και τι σε αποδυναμώνει. Και όλο αυτό θα χρειαστεί να το επαναπροσδιορίσεις μέσα από σημαντικά καρμικά γεγονότα που βγάζουν στο φως οι Εκλείψεις και σχετίζονται με «κακούς» μπαμπάδες και «κακές» μαμάδες, παιχνίδια βίας, επιβολής, κυριαρχίας που αναπαράγουν παιχνίδια ρόλων με κυρίαρχο αυτό του θύτη, του θύματος και του σωτήρα. Ήρθε η ώρα να βάλεις ένα αμετάβλητο όριο σε αυτοκαταστροφικές επιλογές κλείνοντας τώρα που «μεγάλωσες» οριστικά τα νταλαβέρια σου με ό,τι σε θέλει υποταγμένο, μικρό και αδύναμο. Ο Κρόνος από το σπίτι του άλλωστε στον Αιγόκερω σου, δίνει άπλετα την εύνοιά του στο να οριοθετήσεις πατώντας και με τα δυο πόδια στην πραγματικότητα ό,τι στο τώρα σε αποδυναμώνει σε κάθε τομέα της ζωής σου, βοηθώντας σε να αλλάξεις καρμικά επίπεδο συνειδητότητας. Αυτή είναι η δική σου καρμική πρόκληση αυτή την περίοδο, να «ανέβεις» πάνω από τα παιχνίδια της προσωπικότητας και του μυαλού σου κάνοντας επιλογές που συνδέονται με την βιολογική σου ηλικία και όχι με τα παιδικά σου τραύματα.

Ζυγός

Ο Φεβρουάριος με δυο ισχυρές εκλείψεις στον Λέοντα και τον Υδροχόο σου δίνει τις προοπτικές να επαναπροσδιορίσεις πεποιθήσεις χρόνων πάνω στο πως σχετίζεσαι αλλά και το πώς επιλέγεις αυτούς με τους οποίους σχετίζεσαι. Και κυρίως να αναθεωρήσεις την πεποίθηση που λέει ότι πρέπει και οφείλεις να υπομένεις, αν θέλεις να έχεις γύρω σου αγάπη και σχέσεις. Επί της ουσίας σου ζητά η περίοδος αυτή να επαναπροσδιορίσεις θέματα καρμικά που σχετίζονται με τη δύναμη, την αξία και την σημαντικότητά σου, τις οποίες σημειωτέον παραχωρείς με τεράστια ευκολία στους άλλους, κάνοντας τις όποιες συμφωνίες σου με γνώμονα όχι τι θα κερδίσεις εσύ από τον άλλο, αλλά τι θα κερδίσει αυτός από εσένα. Καρμικά ζητήματα που βγαίνουν στο προσκήνιο και σχετίζονται με «κακούς» μπαμπάδες και «κακές» μαμάδες, παιχνίδια αποδυνάμωσης, επιβολής, κυριαρχίας αλλά και ρόλους θύτη, θύματος και σωτήρα, σου ζητούν να αφήσεις οριστικά πίσω σου ό,τι σε θέλει μικρό και αδύναμο, επιλέγοντας ό,τι φροντίζει και ενισχύει το εύρος της δύναμής σου. Η θετική θέση του δεύτερου κυβερνήτη σου του Κρόνου, στο «σπίτι» του στον Αιγόκερω, σου δίνει όλη την εύνοια και την ωριμότητα να οριοθετήσεις αλλά και να αποχαιρετήσεις ό,τι δεν σε εξελίσσει πια, επιλέγοντας από μια ανώτερη θέση συνειδητότητας αυτό που σε ενδυναμώνει και ισοφαρίζει τη χασούρα των λάθος και μειωτικών επιλογών του παρελθόντος σου.

Σκορπιός

Η έντονη επιρροή δυο ισχυρών εκλείψεων, μία στον Λέοντα και μία στον Υδροχόο με τον Δία στο ζώδιό σου, σου εφιστούν την προσοχή σε ακρότητες κάθε είδους αυτή την περίοδο. Και σου ζητούν καρμικά να αποχαιρετήσεις και να απελευθερώσεις παιχνίδια ελέγχου, κυριαρχίας, δύναμης και υποτίμησης που συνδέονται με παιδικά σου τραύματα και «κακούς» μπαμπάδες αλλά και «κακές» μαμάδες. Όπως επίσης και να πεις οριστικά αντίο σε παιχνίδια ρόλων, θύτες, θύματα, σωτήρες και άλλα τέτοια χαριτωμένα που σε «κρατούν» φυλακισμένο σε δράματα και καταστάσεις μιας άλλης εποχής, τότε που ήσουν μικρός και αδύναμος. Η Αφροδίτη από το φιλικό σου ζώδιο των Ιχθύων σε όψη θετική με το Δία στο ζώδιό σου, σου ξεκαθαρίζει πως δεν έχει κανένα νόημα να «πολεμήσεις» και πάλι με στόχο να αλλάξεις τους γύρω σου, διότι όπως γνωρίζεις και εσύ πολύ καλά, σαπουνίζοντας γουρούνι χάνεις χρόνο και σαπούνι. Ήρθε η στιγμή να πατήσεις και με τα δυο σου πόδια στην τώρα πραγματικότητα συνειδητοποιώντας πως σήμερα κανένας δεν μπορεί να σε κάνει θύμα, αν εσύ δεν το επιτρέψεις. Ξεκλείδωσε και ελευθέρωσε τον εαυτό σου από εκεί που τον έχεις φυλακίσει, αλλάζοντας εντελώς το κριτήριο των επιλογών σου, σε κάθε τομέα της ζωής σου, προς τα εκεί που λέει χαρά, σεβασμό, αλληλοϋποστήριξη και αγάπη. Τα άλλα απλώς αγνόησέ τα. Δεν σου χρειάζονται.

Τοξότης

Ο Φεβρουάριος σε υποδέχεται με τον Άρη στο ζώδιό σου σε έντονες όψεις, να φορτίζει με ένταση την καθημερινότητά σου, αλλά και δυο ισχυρές εκλείψεις, μια στο φιλικό σου Λέοντα και μια στον Υδροχόο να ανοίγουν μπροστά σου και πάλι καρμικά ζητήματα προς επίλυση. Περίπου τα ίδια που δεν φρόντιζες κατά πως τους αρμόζει την προηγούμενη άνοιξη και το καλοκαίρι, επιλέγοντας την αγαπημένη σου συνήθεια αυτή της φυγής από την εδώ πραγματικότητα. Αυτό θα χρειαστεί να είναι και το κυρίαρχο μέλημά σου αυτό το μήνα με τον Άρη, την Αφροδίτη και τον Ερμή σε όψη με τον Ποσειδώνα να σου καταδεικνύουν πως όσο δεν ξεκαθαρίζεις την θέση σου στο τώρα και ολισθαίνεις σε ρόλους και παιχνίδια, τόσο μέσα σου και γύρω σου θα επικρατεί χάος και μπάχαλο, και διαρκώς θα αναπαράγονται παιχνίδια δύναμης, επιβολής, κυριαρχίας, υποτίμησης, ελέγχου, αλλά και θα ορθώνονται εμπρός σου «κακοί» μπαμπάδες και «κακές» μαμάδες, αλλά και «ρόλοι» όπου μια θα «παριστάνεις» πάλι το θύμα και μία το θύτη ή το σωτήρα, ενισχύοντας την αποδυνάμωσή σου και το κενό μέσα σου. Η περίοδος αυτή σου ζητά να αφήσεις οριστικά πίσω σου σενάρια φαντασίας και παιδικές αρρώστιες πατώντας και με τα δύο πόδια στην πραγματικότητα και αναλαμβάνοντας την ευθύνη σου ως ενήλικας σε ό,τι άφησες να αιωρείται και να εκκρεμεί το προηγούμενο διάστημα, ελευθερώνοντας οριστικά τον εαυτό σου από ρόλους και παιχνίδια και οδηγώντας τον σε ενήλικες επιλογές που δρουν απολύτως ενδυναμωτικά.

Αιγόκερως

Ο Φεβρουάριος έρχεται αποφασισμένος να σου δώσει να καταλάβεις με δυο ισχυρές εκλείψεις και τον Κρόνο στο ζώδιό σου, πως όσο επιλέγεις να «παριστάνεις» και όχι να «είσαι», η κούραση και η εξόντωση θα είναι η καθημερινή σου «φίλη». Καρμικά θέματα που εμφανίζονται εμπρός σου, σου ζητούν επιτακτικά να αποχαιρετήσεις οριστικά παιχνίδια ρόλων, θύματα, θύτες και σωτήρες, αλλά και παιχνίδια επιβολής, κυριαρχίας, υποτίμησης, βίας, ελέγχου και θα γίνεις επιτέλους ο εαυτός σου. Άκουσε επιτέλους σοβαρά την κούραση σου, αλλά και τη χασούρα και τη διαρροή της ενέργειάς σου, και συνειδητοποίησε πως ενήλικας δεν είναι αυτός που αναλαμβάνει την ευθύνη της ζωής των άλλων και τους χειρίζεται κατά πως τον βολεύει. Αντιθέτως όπως ήρθε να σου βροντοφωνάξει ο Κρόνος στο ζώδιό σου, ενήλικας είναι εκείνος που αναλαμβάνει την ευθύνη να είναι ο εαυτός του ελεύθερος και ωραίος χωρίς να κρέμεται από το τι κάνουν οι άλλοι και να εξαρτάται από αυτούς, εξαρτώντας τους από τον ίδιο. Με τέτοια μπερδέματα σε προσωπικό, οικονομικό και επαγγελματικό επίπεδο θα σε φέρει αντιμέτωπο αυτή η περίοδος μπας και ομολογήσεις στον εαυτό σου καταρχήν ότι δεν είσαι το κέντρο του κόσμου, αλλά ένας άνθρωπος που έχει ανάγκη άλλους ανθρώπους.

Υδροχόος

Με την έκλειψη Σελήνης στο απέναντί σου ζώδιο του Λέοντα ξεκινάει ο Φεβρουάριος, και συνεχίζει με την έκλειψη Ηλίου στο ζώδιό σου. Εκλείψεις που πραγματοποιήθηκαν το καλοκαίρι και επαναλαμβάνονται, βγάζοντας και πάλι στο προσκήνιο θέματα που έχουν να κάνουν με «κακούς» μπαμπάδες, «κακές» μαμάδες, αλλά και ρόλους που εναλλάσσονται από το θύμα στο θύτη και το σωτήρα. Όπως επίσης και παιχνίδια επιβολής, υποτίμησης, κυριαρχίας, ελέγχου και βίας. Παιδικά τραύματα από τότε που ήσουν μικρός και αδύναμος βγαίνουν στο προσκήνιο, αλλά και αυτοκαταστροφικές επιλογές που γεννήθηκαν με αιτία αυτά τα τραύματα και συνεχίζουν να σε εγκλωβίζουν ενώ μεγάλωσες σε φαύλους κύκλους αποδυνάμωσης, χάνοντας την αυθεντικότητα και την ουσία του εαυτού σου και παριστάνοντας μια τον Κόναν τον βάρβαρο και μία το κοριτσάκι με τα σπίρτα. Μέσα από ισχυρές βαθιές ανατροπές, η περίοδος αυτή με τα φώτα των εκλείψεων να πέφτουν επάνω σου, σου ζητά να ελευθερώσεις τον εαυτό σου από άσκοπες μάχες, αποχαιρετώντας οριστικά ό,τι σε κρατάει καθηλωμένο, μικρό, αδύναμο ή σε ωθεί να παριστάνεις τον μπαμπούλα, βγάζοντας σε εντελώς εκτός από το σχέδιο της ψυχής σου και τον δρόμο σου. Η συμμετοχή του Δία από το ζώδιο του Σκορπιού σου εφιστά την προσοχή σε ακρότητες, υπερβολές και δράματα, ωθώντας σε να στραφείς βαθιά μέσα σου εξυγιαίνοντας τις αιτίες και όχι στο να ασχοληθείς με τις αφορμές ή να ξοδευτείς στους άλλους. Το θέμα στην παρούσα φάση είναι να «ξεμπλέξεις» και όχι να μπλέξεις και να εγκλωβιστείς ακόμη πιο βαθιά. Απελευθέρωσε και απελευθερώσου.

Ιχθύες

Το να διαχειριστείς συναισθηματικοποιήσεις, δραματοποιήσεις και υπερβολές με την Αφροδίτη και τον Ερμή στο ζώδιό σου, αλλά και τον Άρη σε όψη με τον Ποσειδώνα θα είναι το κυρίαρχο μέλημά σου για όλο αυτό το μήνα. Αν στο παιχνίδι προσθέσεις και την επιρροή δύο ισχυρών εκλείψεων, μια στο ξεκίνημα του μήνα στο Λέοντα και μία στα μέσα του μήνα στο γειτονικό σου Υδροχόο καταλαβαίνεις πως το να κρατηθεί η επαφή με την πραγματικότητα θα είναι ζητούμενο γι’ αυτό το μήνα. Ισχυρά καρμικά ζητήματα που αφορούν «κακούς» μπαμπάδες και «κακές» μαμάδες, αλλά και παιχνίδια βίας, υποτίμησης, κυριαρχίας, εγκατάλειψης, προδοσίας που προάγουν εναλλάξ ρόλους θύτη, θύματος, σωτήρα σε καλούν να κλείσεις οριστικά νταλαβέρια με ό,τι σε φθείρει, σε αποδυναμώνει και σε «ξανακλειδώνει» στις φυλακές των τραυμάτων της παιδικής σου ηλικίας. Η συμμετοχή του Δία σε όλα αυτά τα Αστρολογικά γεγονότα σου ζητά να αφήσεις πίσω σου ό,τι είναι «νεκρό», φθαρμένο και δεν ζει πια, και να επιλέξεις ό,τι πάλλεται από τη ζωή αυτή καθεαυτή. Όπως επίσης και το να κρατήσεις συνειδητά αδιαπραγμάτευτες αποστάσεις από ό,τι κινείται μεταξύ παράνοιας και τρέλας, ό,τι σε αποσυντονίζει, σε αποδυναμώνει και σε φθείρει. Ισχυρές ανατροπές σου ζητούν αναγεννητικές επιλογές και ταυτοχρόνως οριστικούς αποχαιρετισμούς σε ό,τι δεν σε εξελίσσει και δεν σε πηγαίνει παρακάτω σε κάθε τομέα της ζωής σου.