Φεβρουάριος 2019

Με την Νέα Σελήνη στον Υδροχόο να «ενεργοποιεί» την Πανσέληνο και Έκλειψη Σελήνης ταυτοχρόνως στο ζώδιο του Λέοντα σε υποδέχεται ο Φεβρουάριος και φέρνει στο προσκήνιο ζητήματα καρμικά, που έχουν να κάνουν με θέματα κυριαρχίας, επιβολής, υποτίμησης, βίας, αλλά και παιχνίδια και ρόλους θύτη, θύματος και σωτήρα. Είναι τα ίδια ζητήματα που είχαν «θιχτεί» και το καλοκαίρι με τις Εκλείψεις εκεί και συνεχίζουν να καταδεικνύουν παιδικές αρρώστιες και «κουσούρια» με πρωταγωνιστές απόλυτα εξαρτημένους «τύπους», που ταυτοχρόνως θέλουν να έχουν και το πάνω χέρι, όπως τα «κακομαθημένα» παιδάκια. Η παρουσία του Ερμή στο ζώδιο των Ιχθύων σε σύνοδο με τον Ποσειδώνα και η συμμετοχή του Δια δημιουργούν χαωτικές καταστάσεις, όπου κυριαρχεί η τρέλα και η παράνοια, εφιστώντας σου την προσοχή σε ακρότητες, πλάνες και απάτες κάθε είδους. Στην πραγματικότητα, με την Αφροδίτη και τον Κρόνο στον Αιγόκερω να «γυροφέρνουν» την Έκλειψη Ηλίου πριν ένα μήνα, σου ζητιέται να ασχοληθείς με τα «παλιά και άλυτα» που δεν αντιμετωπίστηκαν με την δέουσα προσοχή στο παρελθόν και αφορούν σε οικογενειακές καταστάσεις, θέματα καριέρας αλλά και σχέσεις με μεγαλύτερα άτομα ή πρόσωπα εξουσίας. Επίσης σε φέρνει αντιμέτωπο με ό,τι σε κρατά μικρό, αδύναμο, ανυπεράσπιστο και υποταγμένο παιδί μπροστά σε ένα παράλογα κυριαρχικό γονέα, αλλά και με «παιδιά» κακομαθημένα και απολύτως απαιτητικά που θέλουν και απαιτούν ο άλλος να υποτάσσεται στα θέλω τους, επιζητώντας επί της ουσίας την οριστική σου απελευθέρωση από καταστάσεις επώδυνες αλλά με έναν ουσιαστικό και ενήλικο τρόπο.

Η περίοδος αυτή, δημιουργεί καρμικές αλλαγές που ξεκινούν από την υγιή «αμφισβήτηση» σε ό,τι δεν σε εξελίσσει, δεν σε εκπληρώνει, δεν διακινεί μέσα σου αγάπη. Ήρθε η ώρα να αυτοπροσδιοριστείς με γνώμονα αυτό που αισθάνεσαι για εσένα «σωστό» και όχι αυτό που λένε οι άλλοι πως είναι σωστό. Αυτή την περίοδο απέφυγε κάθε είδους «δράματα» με την επίγνωση ότι οι άνθρωποι δραματοποιούν και υστεριάζουν όταν αρνούνται να δουν την πραγματικότητα και την αλήθεια τους και δεν θέλουν να αναλάβουν την ευθύνη τους. Η αποδοχή της όποιας πραγματικότητας άλλωστε και η επίγνωση ότι αυτή είναι και δεν αλλάζει, θα σε απελευθερώσει από φαύλους κύκλους υπερπροσπάθειας, αλλαγής και «σωτηρίας» των άλλων. Η Πανσέληνος στο Ζώδιο της Παρθένου σου ζητά να φανείς ιδιαίτερα προσεκτικός σε ό,τι αφορά την ψυχική και σωματική σου ισορροπία και να δώσεις χρόνο στον εαυτό σου για ανάπαυση. Να σταματήσεις δηλαδή να διαρρέεις σε σενάρια, φαντασίες, αγωνίες και συγκρούσεις που δεν οδηγούν πουθενά, να πάρεις την απαραίτητη απόσταση και να σεβαστείς τα όρια των αντοχών σου.

Κριός

Αν ακούσεις με σεβασμό και προσοχή το τι ακριβώς σου λέει ο Κρόνος από το θρόνο του στον Αιγόκερω, αυτή η έντονη περίοδος θα σου βγει απολύτως σε καλό. Άλλωστε ο Άρης στο ζώδιο σου και ο Δίας στον Τοξότη σε ευνοούν να δράσεις κάτω από τις επιταγές του Κρόνου «αφαιρώντας» οριστικά και δια βίου από πάνω σου ρόλους και παιχνίδια κυριαρχίας, αλλά και υποτίμησης και θυματοποίησης που δρουν αυτοκαταστροφικά σε κάθε σου επιλογή. Ο Κρόνος και η Αφροδίτη από τον Αιγόκερω σου ζητάνε να «μαζευτείς» μαζεύοντας και κάθε είδους διαρροές και «παιδικές αρρώστιες» που αναπαράγουν φαύλους κύκλους αποτυχίας και αποδυνάμωσης. Συνειδητοποιώντας επιτέλους, τώρα που μεγάλωσες, ότι ο κόσμος είναι αυτός που είναι και όχι αυτός που θα ήθελες να είναι. Κι αυτό δεν θα αλλάξει όπως και δεν άλλαξε, όσο κι αν εσύ διαρρέεις και ξοδεύεσαι. Είναι η ώρα να συνειδητοποιήσεις την πραγματικότητα ως έχει και με ταπεινότητα να κάνεις τα κουμάντα σου, να συμπορευτείς με αυτή, συνειδητοποιώντας πως αν μπορείς να αλλάξεις κάτι είναι μόνο η δική σου «στάση» απέναντι στα πράγματα και μόνο αυτή. Αποχαιρέτα με την δύσκολη όψη Δία – Ποσειδώνα οριστικά εξιδανικεύσεις που οδηγούν σε μεγάλες απογοητεύσεις, καβαλημένα καλάμια και ρόλους παντοδυναμίας, και πάτα γερά και με τα σου πόδια στην πραγματικότητα και στην αλήθεια σου, όποια και αν είναι αυτή.

Ταύρος

Ένα σαρωτικό κύμα, με τον Άρη να εισέρχεται στο ζώδιο σου και τον Ουρανό να πλησιάζει σε αυτό με αίτημα την απελευθέρωσή σου από παιδικές καταστάσεις αποδυνάμωσης και φόβου, φέρνει στο προσκήνιο ο Φεβρουάριος, ανοίγοντας καρμικά θέματα προς επίλυση που σχετίζονται με παιδικά παιχνίδια κυριαρχίας, υποτίμησης και ανελευθερίας, εξαρτήσεις και προσκολλήσεις που σε κρατούν μικρό και αδύναμο μέσα σου, παρότι έξω σου δείχνεις εντελώς ενήλικας. Αυτή την περίοδο μπερδεύεις συχνά το ασφαλής και προστατευμένος με το φυλακισμένος και ανελεύθερος, και την ίδια στιγμή συνειδητοποιείς ότι ασφάλεια και προστασία που δεν παρέχει ελευθερία, αλήθεια και αυθεντικότητα, δεν είναι ασφάλεια. Όπως και πως ελευθερία που δεν παρέχει ασφάλεια και προστασία, δεν είναι ελευθερία. Όπως επίσης, τώρα που «μεγάλωσες», καταλαβαίνεις πως το να μην είσαι ο εαυτός σου αυθεντικά και να παίζεις ρόλους για να σε αποδεχθούν, δεν προάγει κανένα δρόμο ενηλικίωσης και ούτε καμία υπαρξιακή ασφάλεια μιας και οι άλλοι αποφασίζουν το σωστό ακόμη για εσένα. Μόνο φρόντισε αυτό το φτου ξελευθερία να γίνει με ενήλικους τρόπους και μεθόδους, και όχι ως επαναστατημένος έφηβος, διαχειριζόμενος απόλυτα θετικά ως προς εσένα αυτά που νιώθεις και αισθάνεσαι και αξιοποιώντας την ορμή και το πάθος της ζωής που ξυπνάει μέσα σου σε αυτή τη φάση ισχυρό, μέσω δυνατών «ερώτων» για να καθαρίσεις τους κόπρους του Αυγεία, και να δυναμώσεις τόσο, ώστε να αντιμετωπίσεις φόβους χρόνων που σε κρατούσαν καθηλωμένο και ανελεύθερο. Άλλωστε η Αφροδίτη αυτό το μήνα στον φιλικό σου Αιγόκερω έχει πολλά να σου δώσει και όπως λένε οι κινέζοι για να δεχθείς καλεσμένους σπίτι σου, πρέπει να το έχεις καθαρίσει πρώτα.

Δίδυμοι

Η Νέα Σελήνη στον Υδροχόο, η Πανσέληνος στην Παρθένο και η έντονη όψη Δία – Ποσειδώνα θέτουν ως προτεραιότητα αυτή την περίοδο να επαναπροσδιορίσεις χαοτικές και ακραίες καταστάσεις και επιλογές σε κάθε τομέα της ζωής σου, θεραπεύοντας με τον κυβερνήτη σου τον Ερμή στους Ιχθύες τον πυρήνα των «μπερδεμάτων» μέσα σου, εξυγιαίνοντας παιδικές αρρώστιες που σχετίζονται με παιχνίδια κυριαρχίας, επιβολής, υποτίμησης αλλά και ρόλους θύτη, σωτήρα και θύματος, που σε κρατούν μικρό, εξαρτημένο και αδύναμο. Άφησε πίσω σου ρόλους και παιχνίδια και επεδίωξε να σχετιστείς καταρχήν με τον εαυτό σου και μετέπειτα με το περιβάλλον σου αυθεντικά και ξεκάθαρα, δείχνοντας πραγματικά ποιος είσαι, αφού πρώτα φυσικά το αποδεχθείς εσύ. Έτσι κι αλλιώς το κρυφτό, το κυνηγητό, το κλέφτες κι αστυνόμοι, τα δράματα και οι υστερίες, οι σωτήρες και τα θύματα που εφάρμοσες κατά συρροή, δεν οδήγησαν σε τίποτα άλλο παρά μόνο σε φαύλους κύκλους αποδυνάμωσης και αποτυχίας, όπως πολύ καλά γνωρίζεις εξ ιδίας πείρας. Μια καινούργια προοπτική ανοίγεται, εάν το θελήσεις αυτή την περίοδο μπροστά σου που μπορεί να σε λυτρώσει από χαοτικές και επώδυνες καταστάσεις χρόνων που παραπαίουν μεταξύ παράνοιας και τρέλας, αρκεί να επιλέξεις μια νέα πορεία ζωής με ενήλικη στάση, ξεκάθαρες συμφωνίες και αυθεντικότητα. Ο εξιδανικευμένος τρόπος εκτός πραγματικότητας άλλωστε που κάνεις τις συμφωνίες σου, είναι αυτό που ανακυκλώνει την αγωνία, την ανασφάλεια, την οργή και την αυτοκαταστροφικότητα σε κάθε τομέα της ζωής σου. Ωρίμασε αν θες να κερδίσεις με την εύνοια του Δια απέναντι σου.

Καρκίνος

Η Αφροδίτη απέναντι σου στον Αιγόκερο αλλά και η Νέα Σελήνη στον Υδροχόο σε βοηθούν μετά τα έντονα γεγονότα που έφεραν οι Εκλείψεις να ρεφαρεις. Αρκεί να είσαι αποφασισμένος να αφήσεις πίσω σου ό,τι σε κρατάει μικρό και αδύναμο, εξαρτημένο και προσκολλημένο σε «παιδικές αρρώστιες». Η θετική επιρροή της Αφροδίτης και του Ερμή από το φιλικό σου ζώδιο, αλλά και η «καλή» θέση του Κρόνου απέναντί σου, σε συνδυασμό με την εύνοια του Δία σε βοηθούν να κάνεις πράξη τον αίτημα τον Εκλείψεων και να απεμπλακείς από ό,τι «νεκρό» και μη εξελίξιμο και να προχωρήσεις σε «ζωντανές» επιλογές που συνδέονται απολύτως με την εξέλιξή σου και την ωριμότητά σου. Απέφυγε με κάθε κόστος να πισωγυρίσεις σε εμπλοκές και ρόλους θύτη – θύματος, αλλά και παιχνίδια επιβολής, κυριαρχίας, υποτίμησης, συνειδητοποιώντας πως είσαι πολύ μεγάλος πια για να σου επιβληθούν χωρίς τη θέλησή σου ή και να σε «θυματοποιήσουν», αν εσύ δεν το επιτρέψεις. Απέσυρε την ενέργειά σου και την προσοχή σου από τέτοιου είδους «ξοδέματα» αυτή την περίοδο που δεν σε οδηγούν πουθενά και στρέψε τη σε ό,τι σε «δυναμώνει», σε ό,τι σε οδηγεί στο να κερδίζεις.

Λέων

Ο Φεβρουάριος ξεκινά την Νέα Σελήνη απέναντι σου ενεργοποιώντας τα θέματα που έθεσε λίγες ημέρες πριν η Έκλειψη Σελήνης και Πανσέληνος στο ζώδιό σου, εφιστώντας σου την προσοχή σε υπερβολές και παρατραβηγμένες καταστάσεις. Κράτα αποστάσεις ασφαλείας από ό,τι μέσα σου ή γύρω σου ξεφεύγει του μέτρου, ώστε να αποφύγεις ακρότητες που πιθανόν δεν έχουν «γυρισμό». Άλλαξε στάση και συμπεριφορά αφήνοντας πίσω σου καταστάσεις που αφορούν σε σκληρές ή αδιάφορες συμπεριφορές από «κακούς» μπαμπάδες και «κακές» μαμάδες μέσα από ρόλους θύτη, θύματος αλλά και παιχνίδια κυριαρχίας, επιβολής, δύναμης, υποτίμησης και ανεύθυνες παιδικές συμπεριφορές. Ο Ουρανός άλλωστε που πλησιάζει τον Ταύρο σου τονίζει πως ήρθε η ώρα να «αποκαλύψεις» το αληθινό σου πρόσωπο παύοντας να προσποιείσαι μια το αδύναμο παιδί και μία τον Κόναν τον βάρβαρο. Ήρθε η ώρα να πεις καταρχήν σε εσένα και σε δεύτερο χρόνο γύρω σου το ποιος πραγματικά είσαι «σήμερα» και τι χρειάζεσαι αλλά και σε τι είσαι διατεθειμένος να συμμετέχεις ή να μη συμμετέχεις, αποχαιρετώντας με σεβασμό ό,τι πλέον δεν είναι συμβατό προς την εξέλιξή σου. Αυτός ο μήνας σε εκλιπαρεί να μην δώσεις άλλες άσκοπες μάχες, συνειδητοποιώντας πως δύναμη είναι να αποδεχθείς την πραγματικότητα ως έχει, δηλώνοντας επιτέλους και την ευαλωτότητά σου σε αυτά που δεν αντέχεις ή δεν μπορείς.

Παρθένος

Αυτός ο μήνας έχει από όλα για εσένα. Ο Φεβρουάριος με την Πανσέληνο στο ζώδιο σου, σου ζητά να επαναπροσδιορίσεις καταρχήν μέσα σου τι τελικά σε ωφελεί και τι επαναλαμβάνεις αντανακλαστικά ενώ δεν σε ωφελεί. Τι σε εξελίσσει και τι σε αποδυναμώνει. Και όλο αυτό θα χρειαστεί να το επαναπροσδιορίσεις μέσα από σημαντικά καρμικά γεγονότα που βγάζουν στο φως οι εκλείψεις και σχετίζονται με «κακούς» μπαμπάδες και «κακές» μαμάδες, παιχνίδια βίας, επιβολής, κυριαρχίας που αναπαράγουν παιχνίδια ρόλων με κυρίαρχο αυτό του θύτη, του θύματος και του σωτήρα. Ήρθε η ώρα να βάλεις ένα αμετάβλητο όριο σε αυτοκαταστροφικές επιλογές κλείνοντας τώρα που «μεγάλωσες» οριστικά τα νταλαβέρια σου με ό,τι σε θέλει υποταγμένο, μικρό και αδύναμο. Ο Κρόνος από το σπίτι του άλλωστε στον Αιγόκερω σου δίνει άπλετα την εύνοιά του στο να οριοθετήσεις πατώντας και με τα δυο πόδια στην πραγματικότητα ό,τι στο τώρα σε αποδυναμώνει σε κάθε τομέα της ζωής σου, βοηθώντας σε να αλλάξεις καρμικά επίπεδο συνειδητότητας. Αυτή είναι η δική σου καρμική πρόκληση αυτή την περίοδο, να «ανέβεις» πάνω από τα παιχνίδια της προσωπικότητας και του μυαλού σου κάνοντας επιλογές που συνδέονται με την βιολογική σου ηλικία και όχι με τα παιδικά σου τραύματα. Απέφυγε με την δύσκολη όψη Δια – Ποσειδώνα δύσκολες και χαωτικές καταστέσεις σε μετακινήσεις και ταξίδια.

Ζυγός

Ο Φεβρουάριος με την Σελήνη στον φιλικό σου Υδροχόο σου δίνει τις προοπτικές να επαναπροσδιορίσεις πεποιθήσεις χρόνων πάνω στο πως σχετίζεσαι αλλά και το πώς επιλέγεις αυτούς με τους οποίους σχετίζεσαι. Και κυρίως να αναθεωρήσεις την πεποίθηση που λέει ότι πρέπει και οφείλεις να υπομένεις, αν θέλεις να έχεις γύρω σου αγάπη και σχέσεις. Επί της ουσίας σου ζητά η περίοδος αυτή να επαναπροσδιορίσεις θέματα καρμικά που σχετίζονται με τον Άρη απέναντι σου, με τη δύναμη, την αξία και την σημαντικότητά σου, τις οποίες σημειωτέον παραχωρείς με τεράστια ευκολία στους άλλους, κάνοντας τις όποιες συμφωνίες σου με γνώμονα όχι τι θα κερδίσεις εσύ από τον άλλο, αλλά τι θα κερδίσει αυτός από εσένα. Καρμικά ζητήματα που βγαίνουν στο προσκήνιο και σχετίζονται με παιχνίδια αποδυνάμωσης, επιβολής, κυριαρχίας αλλά και ρόλους θύτη, θύματος και σωτήρα, σου ζητούν να αφήσεις οριστικά πίσω σου ό,τι σε θέλει μικρό και αδύναμο, επιλέγοντας ό,τι φροντίζει και ενισχύει το εύρος της δύναμής σου. Η θετική θέση του δεύτερου κυβερνήτη σου του Κρόνου στο «σπίτι» του στον Αιγόκερω, σου δίνει όλη την εύνοια και την ωριμότητα να οριοθετήσεις αλλά και να αποχαιρετήσεις ό,τι δεν σε εξελίσσει πια, επιλέγοντας από μια ανώτερη θέση συνειδητότητας αυτό που σε ενδυναμώνει και ισοφαρίζει τη χασούρα των λάθος και μειωτικών επιλογών του παρελθόντος σου ανοίγοντας προοπτικές σε συνεργασίες και θέματα φιλίας και συντροφικότητας.

Σκορπιός

Ο Φεβρουάριος με τον Άρη απέναντι σου και την Νέα Σελήνη στον Υδροχόο σου εφιστά την προσοχή σε ακρότητες κάθε είδους αυτή την περίοδο και σου ζητά καρμικά να αποχαιρετήσεις και να απελευθερώσεις παιχνίδια ελέγχου, κυριαρχίας, δύναμης και υποτίμησης που συνδέονται με παιδικά σου τραύματα και «κακούς» μπαμπάδες αλλά και «κακές» μαμάδες. Όπως επίσης και να πεις οριστικά αντίο σε παιχνίδια ρόλων, θύτες, θύματα, σωτήρες και άλλα τέτοια χαριτωμένα που σε «κρατούν» φυλακισμένο σε δράματα και καταστάσεις μιας άλλης εποχής, τότε που ήσουν μικρός και αδύναμος. Ο Ουρανός που πλησιάζει απέναντι στο ζώδιό σου, σου ξεκαθαρίζει πως δεν έχει κανένα νόημα να «πολεμήσεις» και πάλι με στόχο να αλλάξεις τους γύρω σου, διότι όπως γνωρίζεις και εσύ πολύ καλά, σαπουνίζοντας γουρούνι χάνεις χρόνο και σαπούνι. Ήρθε η στιγμή να πατήσεις και με τα δυο σου πόδια στην τώρα πραγματικότητα συνειδητοποιώντας πως σήμερα κανένας δεν μπορεί να σε κάνει θύμα, αν εσύ δεν το επιτρέψεις. Ξεκλείδωσε και ελευθέρωσε τον εαυτό σου από εκεί που τον έχεις φυλακίσει, αλλάζοντας εντελώς το κριτήριο των επιλογών σου σε κάθε τομέα της ζωής σου, προς τα εκεί που λέει χαρά, σεβασμό, αλληλοϋποστήριξη και αγάπη. Τα άλλα απλώς αγνόησέ τα. Δεν σου χρειάζονται.

Τοξότης

Ο Φεβρουάριος σε υποδέχεται με τον Άρη θετικό προς στο ζώδιό σου, αλλά και τον Δια σε έντονη όψη με τον Ποσειδώνα να φορτίζουν με ένταση και χαωτικες καταστάσεις την καθημερινότητά σου. Είναι περίπου τα ίδια που δεν φρόντισες κατά πως τους αρμόζει την προηγούμενη άνοιξη και το καλοκαίρι, επιλέγοντας την αγαπημένη σου συνήθεια αυτή της φυγής από την εδώ πραγματικότητα. Αυτό θα χρειαστεί να είναι και το κυρίαρχο μέλημά σου αυτό το μήνα – με τον Ερμή σε όψη με τον Ποσειδώνα και τη Νέα Σελήνη στον Υδροχόο να σου καταδεικνύουν πως όσο δεν ξεκαθαρίζεις την θέση σου στο τώρα και ολισθαίνεις σε ρόλους και παιχνίδια, τόσο μέσα σου και γύρω σου θα επικρατεί χάος και μπάχαλο, και διαρκώς θα αναπαράγονται παιχνίδια δύναμης, επιβολής, κυριαρχίας, υποτίμησης, ελέγχου, αλλά και θα ορθώνονται εμπρός σου «κακοί» μπαμπάδες και «κακές» μαμάδες, αλλά και «ρόλοι» όπου μια θα «παριστάνεις» πάλι το θύμα και μία το θύτη ή το σωτήρα, ενισχύοντας την αποδυνάμωσή σου και το κενό μέσα σου. Η περίοδος αυτή σου ζητά να αφήσεις οριστικά πίσω σου σενάρια φαντασίας και παιδικές αρρώστιες πατώντας και με τα δύο πόδια στην πραγματικότητα και αναλαμβάνοντας την ευθύνη σου ως ενήλικας σε ό,τι άφησες να αιωρείται και να εκκρεμεί το προηγούμενο διάστημα. Ελευθέρωσε οριστικά τον εαυτό σου από ρόλους και παιχνίδια και οδήγησε τον σε ενήλικες επιλογές που δρουν απολύτως ενδυναμωτικά.

Αιγόκερως

Ο Φεβρουάριος έρχεται ένα μήνα μετά την Έκλειψη Ηλίου στο ζώδιο σου να θέσει καρμικά θέματα που εμφανίζονται εμπρός σου και σου ζητά να αποχαιρετίσεις οριστικά παιχνίδια ρόλων, θύματα, θύτες και σωτήρες, αλλά και παιχνίδια επιβολής, κυριαρχίας, υποτίμησης, βίας, ελέγχου και θα γίνεις επιτέλους ο εαυτός σου. Άκου επιτέλους σοβαρά την κούραση σου, αλλά και τη χασούρα και τη διαρροή της ενέργειάς σου, και συνειδητοποίησε πως ενήλικας δεν είναι αυτός που αναλαμβάνει την ευθύνη της ζωής των άλλων και τους χειρίζεται κατά πως τον βολεύει. Αντιθέτως, όπως ήρθε να σου βροντοφωνάξει ο Κρόνος στο ζώδιό σου, ενήλικας είναι εκείνος που αναλαμβάνει την ευθύνη να είναι ο εαυτός του ελεύθερος και ωραίος χωρίς να «κρέμεται» από το τι κάνουν οι άλλοι και να εξαρτάται από αυτούς, εξαρτώντας τους από τον ίδιο. Με τέτοια μπερδέματα με έντονο «παρασκήνιο» σε προσωπικό, οικονομικό και επαγγελματικό επίπεδο θα σε φέρει αντιμέτωπο αυτή η περίοδος αλλά ευτυχώς η παρουσία της Αφροδίτης στο ζώδιο σου και του Άρη στο φιλικό σου ζώδιο του Ταύρου, σου δίνουν εξαιρετικά θετικές προοπτικές να «αλλάξεις» υπερ σου την οποια ανατροπή, αρκεί να τα οργανώσεις με βαθιά επίγνωση, αυτογνωσία και διάθεση ουσιαστικών αλλαγών.

Υδροχόος

Με τη Νέα Σελήνη στο ζώδιο σου να ενεργοποιεί την επιρροή της Έκλειψης Σελήνης του Ιανουαρίου στο απέναντί σου ζώδιο του Λέοντα ξεκινάει ο Φεβρουάριος, επαναφέροντας τα καρμικά ζητήματα που έθεσαν οι Εκλείψεις και βγάζοντας για μια ακόμα φορά στο προσκήνιο θέματα που έχουν να κάνουν με ρόλους που εναλλάσσονται από το θύμα στο θύτη και το σωτήρα. Όπως επίσης και παιχνίδια επιβολής, υποτίμησης, κυριαρχίας, ελέγχου και βίας. Παιδικά τραύματα από τότε που ήσουν μικρός και αδύναμος βγαίνουν στο προσκήνιο, αλλά και αυτοκαταστροφικές επιλογές που γεννήθηκαν με αιτία αυτά τα τραύματα και συνεχίζουν να σε εγκλωβίζουν ενώ μεγάλωσες σε φαύλους κύκλους αποδυνάμωσης, χάνοντας την αυθεντικότητα και την ουσία του εαυτού σου και παριστάνοντας μια τον Κόναν τον βάρβαρο και μία το κοριτσάκι με τα σπίρτα. Μέσα από ισχυρές βαθιές ανατροπές η περίοδος αυτή με τα φώτα των εκλείψεων να πέφτουν επάνω σου, σου ζητά να ελευθερώσεις τον εαυτό σου από άσκοπες μάχες αποχαιρετώντας οριστικά ό,τι σε κρατάει καθηλωμένο, μικρό, αδύναμο ή σε ωθεί να παριστάνεις τον μπαμπούλα, βγάζοντας σε εντελώς εκτός από το σχέδιο της ψυχής σου, από το δρόμο σου. Η συμμετοχή του Άρη από το ζώδιο του Ταύρου και ο Κυβερνήτης σου ο Ουρανός που πλησιάζει σε αυτό, σου εφιστούν την προσοχή σε ακρότητες, υπερβολές και δράματα ωθώντας σε να στραφείς βαθιά μέσα σου εξυγιαίνοντας τις αιτίες και όχι στο να ασχοληθείς με τις αφορμές ή να ξοδευτείς στους άλλους. Το θέμα στην παρούσα φάση είναι να «ξεμπλέξεις» και όχι να μπλέξεις και να εγκλωβιστείς ακόμη πιο βαθιά. Απελευθέρωσε και απελευθερώσου.

Ιχθύες

Το να διαχειριστείς συναισθηματικοποιήσεις, δραματοποιήσεις και υπερβολές με τον Ερμή στο ζώδιό σου, αλλά και τον Δια σε όψη με τον Ποσειδώνα θα είναι το κυρίαρχο μέλημά σου για όλο αυτό το μήνα. Αν στο παιχνίδι προσθέσεις και την επιρροή της Νέας Σελήνης στην αρχή του μήνα στο γειτονικό σου Υδροχόο, αλλά και την Πανσέληνο στο τέλος του μήνα απέναντι σου στην Παρθένο, καταλαβαίνεις πως το να κρατηθεί η επαφή με την πραγματικότητα θα είναι ζητούμενο γι’ αυτό το μήνα. Ισχυρά καρμικά ζητήματα που αφορούν σε σχέσεις αλλά και «μοντέλα σχέσεων» που εμπλέκονται με παρασκηνιακά παιχνίδια, βία, υποτίμηση, κυριαρχία, εγκατάλειψη, προδοσία που προάγουν εναλλάξ ρόλους θύτη, θύματος, σωτήρα σε καλούν να κλείσεις οριστικά νταλαβέρια με ό,τι σε φθείρει, σε αποδυναμώνει και σε «ξανακλειδώνει» στις φυλακές των τραυμάτων της παιδικής σου ηλικίας. Η συμμετοχή του Δία σε όλα αυτά τα Αστρολογικά γεγονότα σου ζητά να «μάθεις» από τα λάθη σου και να αφήσεις πίσω σου ό,τι είναι «νεκρό», φθαρμένο και δεν ζει πια και να επιλέξεις ό,τι πάλλεται από τη ζωή αυτή καθεαυτή. Όπως επίσης και το να κρατήσεις συνειδητά αδιαπραγμάτευτες αποστάσεις από ό,τι κινείται μεταξύ παράνοιας και τρέλας, ό,τι σε αποσυντονίζει, σε αποδυναμώνει και σε φθείρει. Ισχυρές ανατροπές σου ζητούν αυτόν το μήνα να είσαι «παρόντας» και να μην επιλέξεις πάλι την «φυγή» κάνοντας αναγεννητικές αλλαγές και επιλογές και ταυτοχρόνως οριστικούς αποχαιρετισμούς σε ό,τι δεν σε εξελίσσει και δεν σε πηγαίνει παρακάτω σε κάθε τομέα της ζωής σου.