Νοέμβριος 2019

Ο τελευταίος μήνας του Φθινοπώρου ξεκινά με τον Ερμή να περνά ανάδρομος στον Σκορπιό, την Πανσέληνο στον Ταύρο και συνεχίζει με τη Νέα Σελήνη στον Τοξότη, τον Δία σταδιακά να αποχωρεί και να πλησιάζει τον Αιγόκερω, όπου θα μπει τον Δεκέμβρη, αλλά και τον Άρη, που από τα μέσα του μήνα θα κάνει δύσκολη όψη με τον Ουρανό στον Ταύρο.  Η ατμόσφαιρα λοιπόν είναι φορτισμένη και γεμάτη με ισχυρά καρμικά θέματα, που θα συνεχίζονται μέχρι και τον Φλεβάρη. Συναισθηματικά θέματα που σας βαραίνουν ψυχολογικά μειώνοντας τη διαύγεια αλλά και την συνειδητότητά σας, είναι καλό να διευθετηθούν μέσα σας, ελευθερώνοντας ενέργεια και χώρο. Αναλάβετε με ωριμότητα την ευθύνη της ισορροπίας του ψυχολογικού σας τομέα και μην πιέζετε άλλο τον εαυτό σας να αποδώσει υπό το βάρος του πόνου που σας προκαλεί η συντήρηση παλαιών δυσλειτουργικών καταστάσεων. Αντιμετωπίστε με δημιουργικότητα, θετική ενέργεια αλλά και συνειδητότητα τις σημαντικές προκλήσεις της τρέχουσας καθημερινότητας, μεταλλάσσοντας υπέρ σας τις όποιες αρνητικές καταστάσεις.

Όλη αυτή η περίοδος σας ωθεί στην αυτοδυναμία, μέσα από τον αυτοσεβασμό και την επίγνωση πως η επιρροή των άλλων είναι όσο ισχυρή της επιτρέπετε εσείς να είναι. Διαχωρίστε τη θέση σας από πρόσωπα και καταστάσεις που σας περιπλέκουν εδώ και καιρό αλλά και από την ανάγκη σας να καθησυχάζεστε με «παραμύθια». Σημαντικές κοινωνικές και προσωπικές ανατροπές δείχνουν ότι η ώρα της αλήθειας πλησιάζει και θα μας αποδείξει σύντομα τι είναι πραγματικότητα και τι πλάνη σε κάθε τομέα. Όσο και αν οι συνθήκες είναι δύσκολες, θα υπάρξουν σημαντικές ευκαιρίες σε κάθε τομέα. Δώστε προσοχή σε ανατροπές σε νομικές διαδικασίες, θέματα σπουδών, εξωτερικού, υγείας αλλά και σχέσεων.

Κριός

Με καθαρότητα και διαύγεια σας ζητά να δράσετε ο μήνας που έρχεται, αποφεύγοντας παρακινδυνευμένες κινήσεις σε κάθε τομέα. Οι όψεις του μήνα κινούν την ατμόσφαιρα από την ασάφεια στην αλήθεια και αντίστροφα. Αποφύγετε υπονομευτικές παρασκηνιακές κινήσεις τρίτων, χειριζόμενοι με ψυχραιμία σημαντικά οικονομικά και επαγγελματικά ζητήματα αλλά και θέματα που αφορούν σε συμβόλαια και οικογενειακές υποθέσεις που περιέχουν ισχυρή ψυχολογικά φόρτιση. Δώστε ιδιαίτερη προσοχή σε συμβόλαια, θέματα που αφορούν το εξωτερικό, θέματα σπουδών, αλλά και μετακινήσεις. Βαθιές διεργασίες που γίνονται εδώ και καιρό μέσα σας, σας ωθούν να αποφασίσετε αν ο ρόλος του δυνατού αρχηγού και μόνου ή η συντροφικότητα είναι αυτό που επιθυμείτε. Αναζητήστε ουσιαστικές απαντήσεις αλλά και κάντε θετικές επιλογές σε θέματα σχέσεων και εξέλιξης.

Ταύρος

Είναι η στιγμή που θα βρεθείτε αντιμέτωποι με το πόσο έχετε διαστρεβλώσει και περιπλέξει τον εαυτό σας στην προσπάθειά σας να συνυπάρξετε με τους γύρω σας. Το σύμπαν σας καλεί να ξεκαθαρίσετε ποιοι πραγματικά είστε και τι πραγματικά επιθυμείτε, διαφοροποιώντας τη θέση σας από τα «θέλω» των άλλων. Με τον Νοέμβριο να επηρεάζει θέματα που αφορούν στον επαγγελματικό και οικονομικό τομέα, νομικές διαδικασίες, συμβόλαια αλλά και η ψυχική και σωματική σας ισορροπία, εσείς θα χρειαστείτε κινήσεις ακριβείας και να αποφύγετε υπερβολές. Τα εξωτερικά γεγονότα και οι ανατροπές που παρουσιάζονται, σας ζητούν σημαντικές μετακινήσεις θέσεων, ώστε να εξελιχθούν ενδυναμωτικά προς εσάς και να ενισχύσουν την ισορροπία και την αυτοδυναμία σας.

Δίδυμοι

Αποφύγετε με τον Ερμή ανάδρομο χαώσεις αλλά και μπερδεμένες καταστάσεις σε κάθε τομέα. Χειριστείτε με απόλυτη προσοχή οικονομικά και συναισθηματικά ζητήματα, ξεκαθαρίζοντας τη θέση σας και βάζοντας όρια σε πρόσωπα και καταστάσεις που σας απορυθμίζουν. Αξιοποιήστε ευκαιρίες που παρουσιάζονται στον επαγγελματικό τομέα, παραμερίζοντας εμπόδια και υπονομευτικές κινήσεις. Δώστε ιδιαίτερη προσοχή σε συμβόλαια, θέματα που αφορούν το εξωτερικό, θέματα σπουδών αλλά και μετακινήσεις. Όλο το σύμπαν σας πιέζει αυτή την περίοδο να σταθείτε με σοβαρότητα και ευθύνη απέναντι στην υλική, πνευματική και ψυχική σας αυτονομία. Η επιτυχία ή η αποτυχία των στόχων σας, θα εξαρτηθεί άμεσα από το πόσο είστε ικανοί να αναλάβετε την ευθύνη της ύπαρξής σας, παύοντας να ζητάτε από τους άλλους ευθύνες και καθοδήγηση.

Καρκίνος

Ο Νοέμβριος σας εφιστά τη προσοχή σε έντονα μπερδέματα, χαώσεις, ανατροπές, υπονομεύσεις σε βάρος σας αλλά και έντονο παρασκήνιο σε κάθε τομέα. Δώστε ιδιαίτερη προσοχή με τον Ερμή ανάδρομο σε νομικές διαδικασίες, συμβόλαια οικονομικά ζητήματα, θέματα επικοινωνίας, μετακινήσεων και υγείας, παραμένοντας διαυγείς και ψύχραιμοι αυτή την τόσο έντονη περίοδο για εσάς. Στον προσωπικό τομέα, το βασικό ερώτημα είναι «ποιός είμαι εγώ» και κατ’ επέκταση «τι θέλω από τους άλλους». Η όψη του Κρόνου με τον Πλούτωνα, καθώς καιι η είσοδος της Αφροδίτης και του Δία τον άλλο μήνα απέναντι σας θέτουν με ένταση την αναγκαιότητα του ορισμού του ατομικού πλαισίου. Όσο δεν αποσαφηνίζετε ποιοι είστε, ποιες είναι οι προθέσεις, ποιες οι ανάγκες, ποια τα πιστεύω σας και διασπάστε και μεταβάλλεστε ανάλογα με το ποιον ή τι έχετε απέναντί σας, τόσο θα «χάνετε» τον εαυτό σας και τα «θέλω» σας.

Λέων

Συζητήσεις που προάγουν ξεκαθαρίσματα σε κάθε τομέα φέρνει ο μήνας που έρχεται για εσάς. Είναι η κατάλληλη στιγμή να ξεκαθαριστούν ζητήματα που εκκρεμούν στον τομέα των σχέσεων και να μπουν καινούριες βάσεις σε αυτές με τον ένα ή με τον άλλον τρόπο. Δώστε με τον Ερμή σε φαινομενικά ανάδρομη πορεία ιδιαίτερη προσοχή σε θέματα που αφορούν σε νομικές διαδικασίες, συμβόλαια και οικονομικές υποθέσεις, αξιοποιώντας την βοήθεια που σας προσφέρεται από το περιβάλλον σας. Όσο μπλέκετε τις δικές σας ανάγκες και θέσεις με αυτές των άλλων, τόσο θα χάνετε την επαφή με τον εαυτό και την πορεία σας. Είναι σημαντικό να επαναπροσδιορίσετε τη σχέση με τον εαυτό σας αυτή την περίοδο σε κάθε τομέα και, αφού βρείτε το ακριβές πλαίσιο των ορίων σας, να μπορέσετε έπειτα να στραφείτε σε εξωτερικές συμφωνίες.

Παρθένος

Εξαιρετικά έντονος θα είναι για εσάς ο μήνας που έρχεται, με τον Ερμή ανάδρομο να σας επηρεάζει από την πρώτη ημέρα, αλλά και την απαιτητική Νέα Σελήνη στον Τοξοτη. Δράστε με διορατικότητα, αποφεύγοντας υπονομευτικές κινήσεις και στημένες παγίδες σε κάθε τομέα. Δώστε ιδιαίτερη προσοχή σε παρασκηνιακές υπονομεύσεις εις βάρος σας, επιστρατεύοντας όλη την διορατικότητά σας και κάνοντας κινήσεις ακριβείας. Επίσης, προσέξτε μην πείτε ή κάνετε πράγματα τα οποία θα σας εκθέσουν. Δώστε ιδιαίτερη προσοχή σε νομικές διαδικασίες, θέματα δανείων και οικονομικών συμφωνιών, σπουδών αλλά και κοινωνικών ανατροπών. 

Ζυγός

Ισχυρές ανακατατάξεις στον επαγγελματικό και προσωπικό τομέα, σας δείχνουν πως ήρθε η ώρα να κλείσετε επώδυνες καταστάσεις του παρελθόντος παίρνοντας δυναμικά την κατάσταση στα χέρια σας. Είναι η κατάλληλη στιγμή να ανατρέψετε υπέρ σας αρνητικές καταστάσεις σε κάθε τομέα, ενισχύοντας την αυτοδυναμία σας και επιβάλλοντας το δίκαιο. Κινηθείτε, με τον Ερμή ανάδρομο, προσεκτικά σε θέματα συμβολαίων, δανείων και νομικών διαδικασιών και αποφύγετε να σπαταληθείτε σε υποθέσεις τρίτων. Τον Νοέμβριο θα καταλάβετε πως είναι άσκοπο να προσπαθείτε να ανοίξετε κλειστούς δρόμους, προτρέποντάς σας να ακολουθήσετε με άνεση τους ήδη ανοιχτούς έστω και αν χρειαστεί να αφήσετε πίσω σας πρόσωπα και καταστάσεις. Αξιοποιήστε τις ευκαιρίες που παρουσιάζονται, παραμερίζοντας φόβους και φορτίζοντας με όλη σας την θετικότητα τους στόχους σας.

Σκορπιός

Στραφείτε στην ουσία των πραγμάτων αντιμετωπίζοντας τις καταστάσεις στον πυρήνα τους. Τα εξωτερικά γεγονότα και οι ανατροπές που παρουσιάζονται, σας ζητούν σημαντικές μετακινήσεις θέσεων ώστε να εξελιχθούν ενδυναμωτικά προς εσάς και να ενισχύσουν την ισορροπία και την αυτοδυναμία σας. Στον τομέα των σχέσεων και των συνεργασιών, αποδεχτείτε πλέον πως ένας κύκλος ζωής κλείνει για εσάς και ένας άλλος ξεκινά αιτούμενος από εσάς σημαντικές αποφάσεις. Ισχυρές ρήξεις, έντονο παρασκήνιο και κρυμμένες παγίδες, σας ζητούν να ανακαλέσετε όλη την ψυχραιμία και τον ρεαλισμό σας, ώστε να βγείτε νικητές. Χειριστείτε με προσοχή ζητήματα που αφορούν στον οικονομικό τομέα, θέματα υγείας αλλά και νομικές διαδικασίες. Κάντε αυτό το μήνα τις απαραίτητες εκκαθαρίσεις με μέτρο, ώστε να έχετε χώρο για επιτυχίες το επόμενο διάστημα.

Τοξότης

Χειριστείτε με προσοχή νομικές διαδικασίες, θέματα σπουδών, συμβόλαια, δάνεια αλλά και θέματα μετακινήσεων. Αποφύγετε χαώσεις και ρίσκα στον οικονομικό και προσωπικό τομέα και μετρήστε τις κινήσεις σας εξετάζοντας προσεκτικά κάθε παράμετρο. Επαγγελματικά ζητήματα ενέχουν ισχυρές ανατροπές που, αν δεν φανείτε προσεκτικοί, θα λειτουργήσουν απορυθμίστηκα. Δώστε ιδιαίτερη προσοχή σε συμβόλαια, θέματα που αφορούν το εξωτερικό, θέματα σπουδών αλλά και μετακινήσεις Σημαντικά ξεκαθαρίσματα θα υπάρχουν και στον τομέα των σχέσεων, που σε άλλες περιπτώσεις θα οδηγήσουν σε νέα ξεκινήματα και σε άλλες θα επιφέρουν οριστικές ρήξεις.

Αιγόκερως

Ο Νοέμβρης θα σας φέρει αντιμέτωπους με έντονη πίεση και χάωση σε κάθε τομέα. Όσο πείθετε τον εαυτό σας να υποστηρίζει θέσεις που δεν τον εκφράζουν και να διαβιώνει σε συνθήκες που τον καταπιέζουν, το αποτέλεσμα θα είναι αυτού του είδους η χάωση. Ήρθε η ώρα να επαναπροσδιορίσετε τα θέλω σας χωρίς εξαρτήσεις και προσκολλήσεις στα θέλω των άλλων, αναπροσαρμόζοντας τους στόχους σας στην δική σας αλήθεια. Είναι η κατάλληλη στιγμή να ξεκαθαρίσετε μέσα σας τι από όλα αυτά σας εκπληρώνει πραγματικά και τι θέλετε πλέον να αφήσετε πίσω σας. Αποφύγετε τις άσκοπες συζητήσεις, ξεκαθαρίζοντας πρώτα τα πραγματικά «θέλω» σας, ώστε να είστε ισχυροί και αδιαίρετοι στο να τα επιβάλλετε στο περιβάλλον σας. Δώστε ιδιαίτερη προσοχή σε συμβόλαια, θέματα που αφορούν το εξωτερικό, θέματα σπουδών, αλλά και μετακινήσεις

Υδροχόος

Δώστε προσοχή το Νοέμβριο σε ζητήματα που περιέχουν χάωση, μπερδέματα και πλάνες σε κάθε τομέα, αντιμετωπίζοντας την αλήθεια ως έχει με διαύγεια και ψυχραιμία. Δώστε προσοχή επίσης με τον Ερμή ανάδρομο σε επαγγελματικά και οικονομικά ζητήματα αλλά και νομικές διαδικασίες, συμβόλαια, θέματα επικοινωνίας, μετακινήσεων και υγείας. Κατανοήστε πως τα όνειρά σας μπορούν να γίνουν πραγματικότητα, αρκεί να διαφοροποιηθείτε από δυσλειτουργικές καταστάσεις και συμπεριφορές. Ανακατατάξεις, πιέσεις, αποκαλύψεις και ανατροπές έρχονται να σας ξεκαθαρίσουν πως όσο χάνετε την επαφή με τον εαυτό σας και τις ανάγκες του και ταυτίζεστε με πρότυπα, πρόσωπα και γεγονότα που δεν έχουν καμία σχέση με εσάς, το τίμημα θα είναι η αποδυνάμωση και η χάωση.

Ιχθύες

Δώστε προσοχή το Νοέμβριο σε επαγγελματικά, οικονομικά και προσωπικά ζητήματα που περιέχουν ισχυρές χαώσεις αλλά και παρασκήνιο και μπορούν εύκολα να σας απορυθμίσουν. Δράστε με αποστασιοποίηση και ρεαλισμό, υπερασπίζοντας μεθοδικά και ώριμα τον εαυτό σας. Οι δύσκολες όψεις του μήνα σας εφιστούν την προσοχή σε συγκρούσεις με ανώτερους, νομικές διαδικασίες, συμβόλαια και θέματα υγείας. Όσο είστε διαιρεμένοι εσωτερικά, αυτό θα εκφράζεται και σε κάθε τομέα δραστηριότητάς σας. Παραμείνετε σιωπηλοί και αποστασιοποιημένοι από τις εξωτερικές συνθήκες, ώστε να ξαναβρείτε την επαφή με τις πραγματικές σας ανάγκες και τον αληθινό εαυτό σας.