Οκτώβριος 2018

Με τον Άρη στον Υδροχόο να ενεργοποιεί θέματα που έθεσαν οι Εκλείψεις και την Αφροδίτη σε φαινομενικά ανάδρομη πορεία να φέρνει στο φως παλιά αλλά καθόλου ξεχασμένα ζητήματα κινείται ο Οκτώβριος, με κύριο αίτημα μια καλύτερη μορφή οργάνωσης και οριστικά ξεκαθαρίσματα σε κάθε τομέα της ζωής σου. Ο Οκτώβριος είναι κατά βάση μήνας σημαντικών και ουσιαστικών αλλαγών. Αλλαγών απαραίτητων που καλό είναι να υποκινούνται από θετικές προθέσεις και επαφή με την πραγματικότητα ως είναι και όχι με την πραγματικότητα όπως θα ήθελες να είναι. Η Νέα Σελήνη στον Ζυγό, η Πανσέληνος στο Σκορπιό και η έντονη παρουσία πολλών πλανητών στο Ζώδιο του Σκορπιού, αλλά και η Αφροδίτη Ανάδρομη εκεί, υποδηλώνουν την αναγκαιότητα της εξυγίανσης αρνητικών επιλογών του παρελθόντος σε κάθε τομέα. Λίγο πριν την  είσοδο του Δια  στον Τοξότη η περίοδος αυτή  μιλάει ξεκάθαρα για τη διαφοροποίηση του ουσιαστικού από το επουσιώδες, του σημαντικού από το ασήμαντο, κάνοντας καθημερινή ανάγκη το να απαλλαγείς από όλα αυτά στα οποία διαρρέεις για να συντηρήσεις χωρίς πραγματικά να σε ωφελούν. Γενική καθαριότητα λοιπόν, αποψίλωση, ξεμπάζωμα και πέτα τα περιττά στη θάλασσα να αλαφρώσει το κεφάλι σου βρε αδελφέ, είναι αυτό που προτείνει έντονα ο Οκτώβριος.

Θα χρειαστεί καθαρή λογική, απόσταση από συναισθηματικοποιήσεις, μολύβι και χαρτί, ώστε ο καινούργιος σχεδιασμός ενός πιο «ελαφρού» τρόπου ζωής να είναι και πραγματικά και ουσιαστικά ενδυναμωτικός, απαλλάσσοντας τη ζωή και την καθημερινότητά σου από βάρη, άγχη και αγωνίες που δεν έχουν στην πραγματικότητα να σου προσφέρουν τίποτα. Ο Οκτώβριος μιλάει ξεκάθαρα για μια αλλαγή πορείας. Τα φώτα θα πέσουν πολύ έντονα στον τομέα των σχέσεων, τόσο σε προσωπικό όσο και σε οικογενειακό αλλά και επαγγελματικό και κοινωνικό επίπεδο. Σχέσεις που στηρίζονται στην υποταγή, την καταπίεση, την επιβολή και τη βία, με την ευθύνη φυσικά όλων των συμμετεχόντων, θα βρεθούν απέναντι σε ισχυρές ανατροπές, οριστικές ρίξεις και θα χρειαστεί πραγματική ψυχραιμία, ώστε να αποφευχθούν ακρότητες σε κάθε τομέα Η στροφή στις ουσιαστικές ανάγκες και η απαλλαγή από επιθυμίες που σε γεμίζουν αδιάκοπα αγωνία και φόβο. Είναι η ώρα να σκεφτείς σοβαρά τι «κρατάς» και τι «αφήνεις». Αυτό έχει ισχύ τόσο σε επαγγελματικούς στόχους, όσο και σε θέματα σχέσεων που σε ξοδεύουν πολύ περισσότερο παρά σου προσφέρουν.

Κριός

Η έντονη όψη του Κρόνου με ζώδιο σου και η Νέα Σελήνη στο Ζυγό, δρομολογούν σημαντικές εξελίξεις σε θέματα σχέσεων και συνεργασιών. Ο Οκτώβριος σε φέρνει αδιαμφισβήτητα μπροστά στην αναγκαιότητα να «αλλάξεις» τρόπο σκέψης, αντίληψης, αλλά και ένα μοντέλο ζωής που πλέον δεν προχωράει άλλο. Οι αλλαγές αυτές είναι μια θετική προοπτική αρκεί να γίνει με μέτρο και επαφή με την πραγματικότητα, και να μην τη στηρίζεις στην οργή και την τσαντίλα. Κάτι φεύγει οριστικά από τη ζωή σου, γιατί πρέπει να φύγει, και κάτι καινούργιο έρχεται με την διάθεση να σου δώσει ουσιαστική ασφάλεια. Είναι σημαντικό να συνειδητοποιήσεις πως δεν χρειάζεται να πολεμήσεις με κανέναν άλλο εκτός από τα κουσούρια σου. Οι άλλοι θα μείνουν όπως θέλουν να είναι. Εσύ έχεις να αλλάξεις θέση, τόσο συναισθηματικά, όσο και πρακτικά, ώστε να ελευθερωθείς και να προχωρήσεις παρακάτω στο δρόμο που λέγεται ενηλικίωση.

Ταύρος

Ο Οκτώβριος κινείται με θετική διάθεση προς εσένα, ευνοώντας πρακτικούς και επαγγελματικούς στόχους αλλά και το να αφήσεις πίσω σου βάρη κάθε είδους. Η παρουσία της Αφροδίτης ανάδρομης απέναντι σου και ο Ερμής με τον Δια σε συνεργασία με τον Άρη σε κινητοποιούν να βάλεις σε τάξη το χάος που έφτιαξε η προηγούμενη περίοδος στη ζωή σου. Ξεκαθάρισε ό,τι «νεκρό» κρατάς πεισματικά από το παρελθόν και σε καθηλώνει στο παρόν. Κυρίως είναι η ώρα να αποχαιρετίσεις παιχνίδια ρόλων. Θέματα που αφορούσαν «κακούς μπαμπάδες» και «κακές μαμάδες», θέματα που έρχονται από το μακρινό παρελθόν και αφορούν σε παιχνίδια δύναμης, κυριαρχίας, επιβολής, υποτίμησης, ελέγχου αλλά και εγκατάλειψης, προδοσίας, εξαπάτησης, βίας και κακοποίησης. Μια καινούργια ανώτερη μορφή οργάνωσης με καθαρή λογική επαφή με την πραγματικότητα και απόσταση από συναισθηματισμούς και παιδικές αρρώστιες, που σε κρατάνε μικρό και αδύναμο. Έρχονται σημαντικά ανοίγματα στη ζωή σου, που για να αποδώσουν θέλουν και το αντίστοιχο μπόι από εσένα. Το θέμα είναι να βρεις το κουράγιο να αφήσεις πίσω σου το «νεκρό» και να ανοιχτείς στις καινούργιες περιπέτειες με πίστη στον εαυτό σου και στα όνειρά σου. Κοινώς, ξεκόλλα και προχώρα σε επιλογές ασφάλειας και σταθερότητας.

Δίδυμοι

Η πίεση που σου ασκείται αυτή την περίοδο, λίγο πριν ο Δίας επισκεφτεί το απέναντι σου ζώδιο του Τοξότη, ορίζει την  αναγκαιότητα της συνειδητοποίησης πως, όσο σχετίζεστε σαν παραπλανημένο παιδί, θα έχετε και τα αντίστοιχα αποτελέσματα. Θέματα καρμικα που  σχετίζονται με  «κακούς μπαμπάδες» και «κακές μαμάδες»  και αφορούν σε ρόλους θύτη, σωτήρα και θύματος, παιχνίδια δύναμης, κυριαρχίας, επιβολής, υποτίμησης, ελέγχου αλλά και εγκατάλειψης, προδοσίας, εξαπάτησης, βίας και κακοποίησης. Η πραγματικότητα σου ζητάει διαρκώς ξεκάθαρες και ενήλικες αποφάσεις, αλλά και την ανάληψη της ευθύνης του ενήλικα που είστε, και όχι του παιδιού που σας παραπλανά και παραπλανάει, χαώνοντας κάθε τομέα της ζωής σου και κυρίως εσένα τον ίδιο. Με λίγα λόγια, είναι σημαντικό να συνειδητοποιήσετε πως είναι αδύνατον να έχετε θετικά αποτελέσματα, όταν βάζετε διαρκώς ένα παιδί να κάνει δουλειές μεγάλου. Είναι η στιγμή να αφήσετε οριστικά πίσω σας τουλάχιστον τους μισούς από τους εκατό εαυτούς σας, και να εστιάσετε στη μία θέση, αυτή του ενήλικα, ώστε να εδραιώσετε κατ’ αρχήν την αυτασφάλεια και τον αυτοσεβασμό και να νιώσετε εσείς οι ίδιοι ικανοί να υπάρξετε και να ευτυχήσετε. Η εύνοια της Νέας Σελήνης από το φιλικό σας ζώδιο του Ζυγού σας ζητά αποφάσεις ενήλικες και καλά «ζυγισμένες» σε κάθε τομέα της ζωής σου, αλλά και την μετάβαση από την χαωση και τον δονκιχωτισμό του «παιδιού» στην «ηθική» του ενήλικα. Η «φυγή» και η «λήθη» χρειάζεται να δώσουν την θέση τους στην επαφή με το τώρα, την πραγματικότητα, την πνευματικότητα και την «μνήμη», ώστε να λάβεις τα δώρα του Δια.

Καρκίνος

Και ήρθε πλέον η ώρα των οριστικών αποχωρισμών και των καινούργιων  δρόμων για εσένα, με την Αφροδίτη ανάδρομη στον Σκορπιό και τον Ερμή και τον Δια για λίγο ακόμα εκεί. Αν όλο το προηγούμενο διάστημα πήρες σοβαρά τα μηνύματα της πραγματικότητας, σημαίνει πως είσαι και έτοιμος για το φτου ξελευτερία. Αν πάλι όχι, έχω να σου πω πως αν αντιστέκεσαι, κρατώντας το παλιό και φθαρμένο, τότε άσε το ευθύς αμέσως κάτω και αποχαιρέτισέ το. Ο Κρόνος απέναντι σου δεν αστειεύεται.  Η Νέα Σελήνη από το Ζυγό σε στενή επαφή με τον Πλούτωνα σου λένε ξεκάθαρα ότι  όσο αντιστέκεσαι στις απαραίτητες αλλαγές, τόσο θα πονάς. Σταμάτα να «βαλσαμώνεις» λοιπόν τη ζωή και ακολούθησε τη ροή και την πορεία που σου ανοίγει. Αυτή την περίοδο ένας κύκλος κλείνει οριστικά για εσένα, διότι δεν έχει τίποτα άλλο να σου δώσει και ένας καινούργιος ανοίγει με σκοπό να σε πάει παρακάτω. Ξεκόλλα λοιπόν από τη φούστα της μαμάς σου, και άνοιξε τα φτερά σου για τη δική σου ζωή, απαλλάσσοντας τον εαυτό σου από εξαρτήσεις, παιδικά κολλήματα και ανασφάλειες που σε κρατάνε καθηλωμένο, όπως σου λέει ξεκάθαρα η Πανσέληνος από το φιλικό σου Σκορπιό. Αξιοποίησε την τελευταία ευκαιρία να κάνεις «χώρο» για τα δώρα του Δια, πριν αποχαιρετίσει τον φιλικό σας Σκορπιό.

Λέων

Ο Οκτώβριος για εσένα, με την Αφροδίτη ανάδρομη στον Σκορπιό και τον Άρη απέναντι σου να ενεργοποιούν τα θέματα των Εκλείψεων στο ζώδιο σου είναι περισσότερο μία φάση ισχυρής υπαρξιακής αναζήτησης. Στόχος είναι να συνειδητοποιήσεις πως εκτός από την αρχή των πραγμάτων υπάρχει και το τέλος των πραγμάτων, και πως «γητεύοντας» τους άλλους δεν εξαγοράζετε το χρόνο, απλώς κρατάτε τον εαυτό σας μικρό, διαστρεβλωμένο και αδύναμο να αντιμετωπίσει την πραγματικότητα που εμπεριέχει τη φθορά, την ωριμότητα, το τέλος και την πραγματική αγάπη. Μια ισχυρή πλανητική συγκύρια σας καθιστά σαφές πως σας συμφέρει να τολμήσετε να ρισκάρετε, να μεγαλώσετε, να ωριμάσετε, να ενηλικιωθείτε και, φυσικά σε καμία περίπτωση δε σας προτείνει να θεωρήσετε πως μεγαλώσατε, κυριαρχώντας πάνω στους άλλους. Αντιμετωπίστε καύματα και χωρίς ολιγωρίες θέματα καρμικά που σχετίζονται με «κακούς μπαμπάδες» και «κακές μαμάδες», και αφορούν ρόλους θύματος, σωτήρα και θύτη, παιχνίδια δύναμης, κυριαρχίας, επιβολής, υποτίμησης, ελέγχου αλλά και εγκατάλειψης, προδοσίας, εξαπάτησης, βίας και κακοποίησης. Αυτή η περίοδος λίγο πριν ο Δίας εισέλθει στον φιλικό σας Τοξότη μπορεί πραγματικά, αν σεβαστείτε τους καρμικούς νόμους που εμπεριέχει, να σας στηρίξει έτσι, ώστε να κλείσετε οριστικά κενά πολλών χρόνων, να ανατρέψετε αποτυχίες και να ισοφαρίσετε όλα τα κακώς κείμενα των προηγούμενων χρόνων. Εσείς επιλέγετε.

Παρθένος

Απέναντι σε ισχυρές αναθεωρήσεις σε κάθε τομέα της ζωής σου θα σε φέρει ο Οκτώβριος. Κυρίαρχος φαίνεται πως θα είναι για εσάς αυτή την περίοδο ο τομέας των σχέσεων με ό,τι αυτό συμπεριλαμβάνει στον τομέα δράσης του. Ξεκαθαρίσματα, κλείσιμο κύκλων, αλλαγές επιλογών και οριστικούς αποχαιρετισμούς, αλλά και τη δημιουργία νέων επιλογών με καινούριες και πιο υγιείς προϋποθέσεις. Η φόρτιση των Εκλείψεων που ενεργοποιεί η θέση του Άρη σου ζητούν να επιλύσεις θέματα καρμικα και «θύματα και θύτες» που σχετίζονται με «κακούς μπαμπάδες» και «κακές μαμάδες» και αφορούν σε ρόλους θύτη, σωτήρα και θύματος, παιχνίδια δύναμης, κυριαρχίας, επιβολής, υποτίμησης, ελέγχου αλλά και εγκατάλειψης, προδοσίας, εξαπάτησης, βίας και κακοποίησης. Είσαι στη φάση που χρειάζεσαι  μία φάση ζωής που εμπεριέχει πολλές δυσλειτουργικές υποκατηγορίες και επιλογές να ανατραπεί με την συγκατάθεση σου και στη θέση της να αναδυθεί μία νέα πραγματικότητα που αφορά τις ανάγκες σου στο τώρα. Αυτός ο μήνας και η περίοδος που διανύετε είναι εξαιρετικά σημαντικές για την καρμική σας πορεία και το πιο βασικό δεν ευνοεί καθόλου την «φυγή» και την «λήθη», αλλά την επαφή με την πραγματικότητα και την «μνήμη», ώστε να σταματήσεις οριστικά αρνητικούς φαύλους κύκλους που ανακυκλώνεις.

Ζυγός

Ο Οκτώβριος με την Νέα Σελήνη στο Ζώδιο σου και την κυβερνητιδα σου Αφροδίτη σε φαινομενικά ανάδρομη πορεία στον Σκορπιό προς το παρόν και αργότερα στο ζώδιο σου, φέρνει στο προσκήνιο σημαντικές ανακατατάξεις με στόχο να πέσουν οι «μάσκες», να μπούν στην μπάντα οι «ρόλοι» και να επαναπροσδιοριστούν οι σχέσεις σου προς την αυθεντικότητα και την αλήθεια σου στο τώρα. Όπως επίσης είναι η ώρα που καρμικά χρειάζεται, με τον Άρη στο φιλικό σου Υδροχόο να ενεργοποιεί τις Εκλείψεις, να αφήσεις πίσω σου θέματα καρμικά που σχετίζονται με «κακούς μπαμπάδες» και «κακές μαμάδες» και αφορούν ρόλους θύτη, σωτήρα και θύματος, παιχνίδια δύναμης, κυριαρχίας, επιβολής, υποτίμησης, ελέγχου αλλά και εγκατάλειψης, προδοσίας, εξαπάτησης, βίας και κακοποίησης. Ήρθε η ώρα να  μάθεις να δημιουργείς «συμβόλαια» σχέσεων ξεκάθαρα που θα περιλαμβάνουν όχι μόνο το τι θα δώσεις, αλλά και το τι θέλεις εσύ να πάρεις. Συνειδητοποίησε πως ο μοναδικός λόγος να μπαίνεις στον κόπο να σχετίζεσαι είναι το να «κερδίζεις» και να εξελίσσεσαι και όχι το να χάνεις και να αναπαραγάγεις φαύλους κύκλους αποδυνάμωσης. Η περίοδος αυτή σου δίνει τη δυνατότητα να εξελιχθείς, να αποχαιρετίσεις σωτήρες, θύτες και θύματα και να έλξεις σχέσεις που σε «γεμίζουν» και σε τροφοδοτούν στο βάθος των αναγκών σου, αλλάζοντας πεποιθήσεις χρόνων που σε θέλουν από τα μικράτα σου να απορροφάς τις τοξίνες των άλλων με χάρη και χαμόγελο. Ήρθε η ώρα για μια καινούργια φάση ζωής που δεν θα σχετίζεσαι με τα σκουπίδια των άλλων, αλλά με την πολύτιμη πλευρά τους, σεβόμενος τον εαυτό σου, την εξέλιξή σου, τα όρια των αντοχών σου και επιλέγοντας τους αντίστοιχους άλλους που είναι σε θέση και θέλουν αυτό να το καταθέσουν στη σχέση με καθαρότητα.

Σκορπιός

Η περίοδος αυτή, με την Αφροδίτη ανάδρομη στο ζώδιο σου, σου ζητάει να αφήσεις οριστικά πίσω σου ό,τι δεν σε προχωράει παρακάτω επιλέγοντας χωρίς φόβο αλλά με πάθος αυτό που θα σε εξελίξει και θα σε βγάλει έξω από «νεκρές» καταστάσεις. Κυρίως είναι η στιγμή να αξιοποιήσεις την ικανότητά σου να «βουτάς» στα βαθιά και σκούρα νερά του εαυτού σου και να αλλάξεις καταρχήν μέσα σου ό,τι σε κάνει μικρό, φτωχό, αδύναμο, εξαρτημένο, αυτοκαταστροφικό και κατ’ επέκταση σκληρό, κλειστό και χειριστικό. Είναι η στιγμή, με τον Άρη να ενεργοποιεί τα θέματα που έθεσαν οι Εκλείψεις του καλοκαιριού για ένα ρεσιτάλ αυθεντικότητας και αλήθειας καταρχήν με τον εαυτό σου και μετέπειτα με κάθε πτυχή του περιβάλλοντός σου. Που θα πει πως ό,τι δεν συνάδει απολύτως με το «Εδώ» και το «Τώρα» και σε εγκλωβίζει σε πεποιθήσεις, τραύματα, παιχνίδια επιβολής, κυριαρχίας και υποτίμησης και άλλα ακραία καρμικά φαινόμενα, ήρθε η ώρα να εκριζωθεί κλείνοντας φαύλους κύκλους αποδυνάμωσης. Και επειδή πάντα το δικό σου στοίχημα είναι το αν θα επιλέξεις κυριολεκτικά και μεταφορικά τη ζωή ή το θάνατο, δηλαδή αν θα απασχοληθείς πάνω σε «νεκρές» καταστάσεις, γεγονότα του παρελθόντος, πένθη και άλλα τέτοια χαριτωμένα ή θα εστιάσεις στη ροή της ζωής και στο «Τώρα», διαλύοντας ό,τι δεν είναι ζωή, όσο ακόμα ο Δια είναι στο ζώδιο σου, κινήσου προς τα εκεί που λέει Ζωή, Δημιουργία, Χαρά, Αγάπη, Αφθονία αποχαιρετώντας ότι δεν δε εξελίσσει. Που θα πει ότι αυτή την περίοδο απέφυγε να ξοδευτείς σε εξωτερικές «μάχες» αλλάζοντας «θέση» μέσα σου σε ποιο αρμονικές «δονήσεις»  και έχε την πίστη ότι αυτό θα προβληθεί και έξω σου έλκοντας το όμοιό του.

Τοξότης

Ο Οκτώβριος, ένα μήνα πριν ο κυβερνήτης σου ο Δίας επισκεφθεί το ζώδιο σου, σου ζητά βαθιές και ουσιαστικές εξυγιάνσεις σε όποια παιδική αρρώστια προσκολλάσαι και τη φυλάς ως κόρη οφθαλμού. Επίσης σου ζητά να αλλάξεις τακτική παύοντας να επιλέγεις ως λύση την  «φυγή» και την «λήθη». Και επειδή η μόνιμη τάση σου είναι να κυνηγάς ξοπίσω το «καλοκαίρι», απαξιώνοντας «φθινόπωρα» και «χειμώνες» με το γνωστό μότο δεν μου αρέσει, δεν το θέλω, δεν μπορώ, δεν το αντέχω, μαζεύτηκε αρκετή βαρυχειμωνιά και σου ζητά τη δέουσα σημασία, γιατί κι αυτή όσο κι αν δεν σου αρέσει, είναι μέρος της ζωής σου. Κοινώς η πραγματικότητα σου καθιστά σαφές πως εκτός από αυτό που σου «αρέσει» χρειάζεται να αντιμετωπίσεις κι αυτό που δεν σου «αρέσει», γιατί αυτό καρμικά και θα σε εξελίξει. Η θέση του  Κυβερνήτη σου του Δία στο ζώδιο του Σκορπιού και η Αφροδίτη σε φαινομενικά ανάδρομη πορεία εκεί, σου ζητούν επιτέλους να εμβαθύνεις και να αντιμετωπίσεις σαν ενήλικας όχι μόνο αυτό που σε ευχαριστεί αλλά και αυτό που σε πονάει, σε θλίβει και σε φοβίζει. Βάζοντας στην μπάντα φαντασίες και σενάρια του μυαλού σου και πατώντας γερά στην πραγματικότητα. Ο Οκτώβριος σου ζητά να αντιμετωπίσεις κυρίως θέματα σχέσεων αλλά και τον τρόπο που σχετίζεσαι συνειδητοποιώντας ότι στην πραγματικότητα δεν σχετίζεσαι. Ήρθε η ώρα λοιπόν να πάψεις να παριστάνεις το θύμα και το θύτη, αντιμετωπίζοντας κατάματα αυτό που «προκάλεσες» αλλά και τις «συνέπειες» του, παύοντας να φορτώνεις στους άλλους το ρόλο του κακού, κρατώντας για τον εαυτό σου το ρόλο του καλού και αδικημένου. Ήρθε η ώρα να συνειδητοποιήσεις πως οι «χειμώνες» είναι μέσα σου και όσο και να «φεύγεις» και να «αποφεύγεις» το μέσα σου θα το παίρνεις πάντα μαζί σου. Δημιούργησε λοιπόν μέσα σου τις δονήσεις που θες να επεκτείνει ο Δίας με τον ερχομό του.

Αιγόκερως

Ο Οκτώβριος με τη Νέα Σελήνη στο ζώδιο του Ζυγού σε έντονη όψη με τον Πλούτωνα στο ζώδιο σου, σου θέτει προς αναθεώρηση θέματα σχέτισης και σχέσεων. Καταρχήν ο Οκτώβριος με την Αφροδίτη σε φαινομενικά ανάδρομη πορεία σου ζητά να αποφασίσεις τι ακριβώς επιζητάς από τις σχέσεις σου με ακρίβεια και τι ακριβώς είσαι διατεθειμένος να δώσεις από εδώ και πέρα, ώστε να πάψεις να εξάντλησε και μετά να «γκρινιάζεις» και να κακοτροπιάζεις. Όπως επίσης σου καθιστά καρμικά σαφές με τον Κρόνο στο ζώδιο σου ότι ήρθε η ώρα να κάνεις ξεκάθαρα συμβόλαια σχέσεων όχι μόνο επάνω στο τι θα «δώσεις» αλλά και στο τι θα «πάρεις» και τούμπλαλιν, αφήνοντας κατά μέρος τα «αυτονόητα» συνειδητοποιώντας πως δεν υπάρχουν αυτονόητα παρά μόνο καθαρές εξηγήσεις που ή τηρούνται ή δεν τηρούνται. Και κατ’ αρχήν να τα τηρήσεις εσύ με συνέπεια απέναντι σε αυτόν τον έρμο τον εαυτό σου που όλο του τάζεις να του «δώσεις» και όλο τον «κλέβεις» μετά στην μοιρασιά. Συνειδητοποίησε ότι η γκρίνια και η δυσαρέσκεια δεν έρχονται πρωτίστως επειδή σε ρίχνουν στη «μοιρασιά» οι άλλοι, αλλά εσύ. Φέρσου στον εαυτό σου έτσι ακριβώς όπως θέλεις να σου φέρονται και γίνε εσύ ο «καλός μπαμπάς» και η «καλή μαμά», ώστε να απελευθερωθείς οριστικά από τραύματα και εγκλωβισμούς αποδυνάμωσης, με το Δία να εισέρχεται στο ζώδιο του Τοξότη όπου να ναι, θυμίζοντάς σου πως η ασφάλεια, η αγάπη και η αφθονία αλλά και ο σεβασμός είναι εσωτερική θέση που έλκει και τα αντίστοιχα από την έξω ζωή. Κοινώς ό,τι είσαι έλκεις. Και όπως σου φέρεσαι, σου φέρονται. Πράξε αναλόγως.

Υδροχόος

Μετά από ένα έντονο χειμώνα και ακόμα μετέπειτα ένα πιο έντονο καλοκαίρι, με τις Εκλείψεις στον άξονά σου να σε φέρνουν αντιμέτωπο με ισχυρές ανατροπές που μοναδικό στόχο έχουν την «απελευθέρωσή» σου από «κακούς» μπαμπάδες και «κακές» μαμάδες, αλλά και παιχνίδια βίας, εγκατάλειψης, προδοσίας, κυριαρχίας, επιβολής και υποτίμησης, ήρθε η ώρα να αποδείξεις καρμικά, τι έμαθες. Ο Οκτώβριος που σε υποδέχεται με τον Άρη στο ζώδιο σου να ενεργοποιεί τα θέματα των Εκλείψεων και πάλι και την Νέα Σελήνη στο Ζυγό σου ζητά να κάνεις πράξη μια νέα θέση και στάση ζωής, επιλέγοντας με ποιους θα πάς και ποιους θα αφήσεις. Μια φάση ζωής κλείνει οριστικά για εσένα και αν είσαι καλός και επιμελής μαθητής μια καινούργια φάση ζωής έρχεται με στόχο να σε πάει παραπέρα και παραπάνω. Ο Οκτώβριος διακινεί κατά βάση θέματα σχέτισης και σχέσεων που χρειάζεται να είναι αυθεντικές και ξεκάθαρες χωρίς ρόλους, παιχνίδια δύναμης, θύτες και θύματα αλλά ενήλικες συμφωνίες που ή καταλήγουν στο μαζί ή στο χώρια. Κυρίως το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Οκτωβρίου, με τη Πανσέληνο στον Ταύρο σε σύνοδο με τον κυβερνήτη σου τον Ουρανό να αλλάζει ό,τι δεν είναι αληθινό, ό,τι υποδύεται και παριστάνει, ό,τι ανέχεται σαν μικρό παιδάκι που δεν έχει άλλη επιλογή από το να υποτάσσεται σε αυτό που του επιβάλλει. Η αλήθεια είναι πως αν το πάρεις στρωτά ο Οκτώβριος, για ό,τι παθολογικό αποχαιρετάς θα σου δίνει απευθείας μπόνους καινούργιες επιλογές συνεργασιών, ερώτων, αλλά και σχέσεων που αν το επιτρέψεις και ξεκολλήσεις από το «μόνος» σου και το δε θέλω να έχω κανέναν ανάγκη, μπορούν και να σε ταξιδέψουν σε καινούργιες «χώρες» συντροφικότητας, αγάπης, αλληλοϋποστήριξης και φιλίας, αλλά και συνεργασιών. Και με την είσοδο του Δία στο Σκορπιό να σε οδηγήσει σταδιακά σε άλλα επίπεδα ασφάλειας, ελευθερίας και αυτοδυναμίας.

Ιχθύες

Σημαντικές ανακατατάξεις, ανατροπές, αποκαλύψεις αλλά και ισχυρό παρασκήνιο θα χρειαστεί να αντιμετωπίσετε τον Οκτώβριο με την Αφροδίτη σε φαινομενικά ανάδρομη πορεία σε έντονη όψη με τον Άρη που ενεργοποιεί τα καρπικά θέματα των Εκλείψεων, να ζητούν ακριβείς και ισορροπημένες αποφάσεις. Αυτή την περίοδο θα χρειαστεί να αναμετρηθείτε καρμικά με αυτό που σας δυσκόλευε πάντα περισσότερο: με τα όριά σας. Η τάση σας να δίνεστε χωρίς όρους και να κλείνεστε μετά επίσης χωρίς όρους, αλλά και η τεράστια ανασφάλεια που στηρίζεται στο πόσο δυσκολεύεστε να θέσετε όρια στο παιδικό σας κομμάτι, που θέλει να τους σώσει όλους και να είναι καλός με όλους, και να τους ανέχεται όλους, και να τους αγαπάει όλους, διαλύοντας οποιαδήποτε συγκρότηση ορίων του ενήλικα εαυτού σας, είναι αυτό που καρμικά θα χρειαστεί να διευθετήσετε τον Οκτώβριο. Η δημιουργία λειτουργικών ορίων που ούτε χύνεστε σαν νερό, αλλά ούτε μετά θα παγώνετε σαν πάγος είναι το ζητούμενο για εσάς. Θέματα που σχετίζονται με ρόλους θύματος, σωτήρα και θύτη αλλά και  «κακούς μπαμπάδες» και «κακές μαμάδες»  και αφορούν ρόλους θύτη, σωτήρα και θύματος, παιχνίδια δύναμης, κυριαρχίας, επιβολής, υποτίμησης, ελέγχου αλλά και εγκατάλειψης, προδοσίας, εξαπάτησης, βίας και κακοποίησης. Ο τρόπος είναι ο οριστικός αποχαιρετισμός σε ό,τι σας απομυζά και σας εγκλωβίζει σε καταστάσεις αποδυνάμωσης που σας κάνουν και πάλι ένα φοβισμένο «παιδί» γεμάτο ένοχες που επιδιώκει να είναι «καλό» μέχρι θυσίας.  Η συνειδητοποίηση επίσης πως όσο δε βάζετε όρια σ’ αυτή την ανόητη καλοσύνη, που δεν πρόκειται ποτέ να φτάσετε, τόσο θα βουλιάζετε σε φαύλους κύκλους ατελείωτων αυτοκαταστροφικών ενοχών. Η Αφροδίτη αναδρομή σε όψη με τον Δια στο φιλικό σας ζώδιο του Σκορπιού σε θετική όψη με τον Ποσειδώνα στο ζώδιό σας ζητά να κατανοήσετε πως η πηγή της ανασφάλειάς σας, των ενόχων και της αγωνίας σας δεν είναι πραγματική, αλλά εξωπραγματική, όπως και οι παιδικοί σας στόχοι «αγιοποίησης».