Ιούνιος 2018

Πολύ θα ήθελα να σου γράψω ότι από αυτό το μήνα ξεκινάει ένα χαρωπό και ξένοιαστο καλοκαίρι και άλλα τέτοια ειδυλλιακά, αλλά οι Αστρολογικές συνθήκες αυτόν τον Ιούνιο δεν αφήνουν τέτοια περιθώρια. Σίγουρα όμως μπορώ να σε διαβεβαιώσω ότι ξεκινά καρμικά ένα πολύ ενδιαφέρον καλοκαίρι. Ο πρώτος μήνας του καλοκαιριού σε υποδέχεται καταρχήν με τον Άρη στο Ζώδιο του Υδροχόου και μάλιστα σε φαινομενικά ανάδρομη πορεία, που θα διαρκέσει ως τα τέλη Αυγούστου, ζητώντας μια άλλη θεώρηση του πως δρας. Στην συνέχεια, με την έντονη επιρροή της Έκλειψης Ηλίου στο Ζώδιο του Καρκίνου ήδη ισχυρή, σε όψη με τον Πλούτωνα, έρχονται στην επιφάνεια ζητήματα που έχουν να κάνουν με τη θυματοποίηση που υπέστης ως παιδί κυρίως από τη μητέρα, αλλά και με την επιρροή των Εκλείψεων στον άξονα Λέοντα-Υδροχόου και από τον πατέρα, την οικογενειακή βία, την κακοποίηση, τα παιδικά τραύματα, την αδιαφορία, γυρίζοντάς σε συχνά σε άλλες ηλικίες ευαλωτότητας, ανημπόριας και παιδικής υστερίας. Η θετική όψη του Δια σε αυτή την Έκλειψη έρχεται φέτος να σε βοηθήσει να διερευνήσεις ό,τι σε καθηλώνει σε καταστάσεις παιδικής και βρεφικής μη σου πω αδυναμίας και ασθένειας, εκεί δηλαδή που σου λείπει το «σθένος», όπου εσύ είσαι μικρός και ανήμπορος και το κυριότερο βαθιά εξαρτημένος από τις αποφάσεις των άλλων. Όπως καταλαβαίνεις όσο πιο πολύ είσαι εξαρτημένος ή φαντάζεσαι ότι είσαι, τόσο πιο πολύ είσαι και οργισμένος. Αυτή την περίοδο «πληγές» εγκατάλειψης, προδοσίας, απόρριψης, αποπλάνησης, κακοποίησης και παραβίασης έρχονται στο προσκήνιο μέσα από γεγονότα που τις ξυπνάνε και το να χάσεις τη μπάλα και να μπεις στο ρόλο του «θύματος» είναι το πλέον εύκολο. Αυτό με το οποίο θα αναμετρηθείς είτε ευθέως είτε όχι, είναι επαγγελματίες θύτες, είναι γυναίκες «σκληρές» ή διαταραγμένες ή ακόμη και άντρες με εξαιρετικά ανώριμη χειριστική συμπεριφορά «κωλόπαιδου». Η κακή «μαμά» και ο κακός «μπαμπάς» θα μπορούσε να είναι ο τίτλος των αναμετρήσεων σου. Το ζητούμενο θα είναι η καλή «μαμά» και ο καλός «μπαμπάς».  Τώρα η κακή «μαμά» μπορεί να είναι η κακή εταιρεία, η κακή φίλη, η κακή σύντροφος, ή και η κακή χώρα που σου φέρεται με σκληρότητα, αδιαφορία και απόρριψη προς τις ανάγκες σου. Το ζητούμενο είναι καρμικά να μην είσαι εσύ αυτή η κακή «μαμά» και ο κακός «μπαμπάς» προς τον εαυτό σου.

Ο Ιούνιος επίσης, που ξεκινά με την με την είσοδο του Ουρανού στον Ταύρο να βγάζει στη φόρα παλιά βαθιά καρμικά ζητήματα, θα σε φέρει αντιμέτωπο με την αναγκαιότητα να συνειδητοποιήσεις πως φέρεσαι στον εαυτό σου, είτε συνειδητά, είτε ασυνείδητα, και ποιους επιλέγεις να έχεις δίπλα σου, ώστε να αισθάνεσαι διαρκώς ανασφάλεια και αγωνία, απαιτώντας άμεσες «αλλαγές» με σκοπό και ευθύνη προς τα εκεί που λέει υλική και συναισθηματική ασφάλεια. Το να χρειάζεται να έρθεις αντιμέτωπος με αυτό που σε πόνεσε τόσο πολύ σε σημείο σχεδόν ψυχολογικής διάλυσης και αργότερα διαμόρφωσε τις σκληρές και αυτοκαταστροφικές σου επιλογές, είναι αυτό που θα χρειαστεί να αντιμετωπίσεις από τη θέση του ενήλικα πλέον αυτό το μήνα. Εστίασε στην βαθιά «θεραπεία» αυτών που σε καθηλώνουν σε θέση αδυναμίας και μιζέριας, αλλά και στην δική σου τάση θυματοποίησης. Όπως καταλαβαίνεις η συναισθηματική φόρτιση αυτό το μήνα θα χτυπήσει αρκετές φορές κόκκινο, γιατί τα χτυπήματα της Έκλειψης Σελήνης στον Καρκίνο σε διάμετρο με τον Πλούτωνα, είναι χτυπήματα απ’ ευθείας στην καρδιά και την ψυχή. Είναι χτυπήματα στις πιο ευάλωτες περιοχές του ψυχισμού σου, είτε έλθουν από προσωπικές σχέσεις, είτε από επαγγελματικά θέματα, είτε από οικογενειακά ζητήματα ή καριέρας. Το δικό σου καρμικό μάθημα είναι να αντιμετωπίσεις την προσκόλληση στο ρόλο του «θύματος», γιατί όσο αναγνωρίζεις τον εαυτό σου ως το «θύμα» ό,τι επιλέγεις θα δικαιώνει αυτή την αναγνώριση. Άλλωστε κανένα θύμα καριέρας δεν αντέχει υποσυνείδητα να είναι ευτυχισμένο, χαρούμενο, άνετο, πετυχημένο και εκπληρωμένο. Ό,τι καλό του τύχει, θα το αντιστρέψει αρνητικά. Αλλιώς χάνει το «ρόλο» και την ταυτότητά του. Θύμα που δεν βασανίζεται και δεν υπερ-προσπαθεί αδιάκοπα τι θύμα είναι;  Γι’ αυτό δεν έχει και νόημα να σου μιλήσω για οτιδήποτε «εξωτερικό» αν δεν κατανοηθεί σε βάθος η ουσία. Αν δεν αλλάξει η «μέσα» αρνητικά καρμική θέση, τότε απλά θα ανακυκλώνεις φαύλους κύκλους θύτη – θύματος.

Σε αυτή την κυρίαρχη καρμική κατάσταση για αυτό το μήνα αλλά και έπειτα, να θυμάσαι πως η θέση Δια στον Σκορπιό δρα ευνοϊκά, αλλά απολύτως απαιτητικά,  δείχνοντάς πως χωρίς «απώλειες» δεν υπάρχει εξέλιξη. Το ζητούμενο είναι να αποχαιρετίσεις οριστικά επιλογές – μέσα σου και γύρω σου – που καλλιεργούν την ανασφάλεια και την αγωνία, και να επιλέξεις περιβάλλοντα που ευνοούν την υλική και συναισθηματική σου ασφάλεια. Δημιούργησε ισχυρές αλλαγές σε θέματα σχέσεων που επαναπροσδιορίζουν τις σχέσεις αυτές κάθε αυτές, αλλά και τον τρόπο που επιλέγεις να υπάρχεις και να σχετίζεσαι. Εσύ χρειάζεται να θυμάσαι διαρκώς – με τον Άρη στο ζώδιο του Υδροχόου και μάλιστα ανάδρομου – πως πλέον μεγάλωσες και δεν είσαι το θύμα κανενός, αν δεν το επιλέξεις εσύ να είσαι, αλλά και πως το τίμημα της «Ελευθερίας» είναι οι «Απώλειες» τον αλυσίδων κάθε είδους και ίσως κατά διαστήματα η μοναχικότητα.

Κριός

Βαθιά συναισθηματικά ξεκαθαρίσματα φέρνει στο φως ο Ιούνιος, με τον Κυβερνήτη σου τον Άρη στο Ζώδιο του Υδροχόου και μάλιστα σε φαινομενικά ανάδρομη πορεία, αλλά και με την Έκλειψη Ηλίου στον Καρκίνο, σε όψη με τον Πλούτωνα να πυροδοτεί τραύματα και «πληγές» εγκατάλειψης, προδοσίας, απόρριψης, αποπλάνησης, κακοποίησης και παραβίασης που έχουν να κάνουν με τη πρώιμη παιδική σου ηλικία και τη σχέση σου με τη μητέρα και την οικογένεια, ενεργοποιούνται ξανά. Από τη μία έρχεσαι αντιμέτωπος με σκληρές και επώδυνες καταστάσεις και από την άλλη σου δίνει την ευκαιρία να κλείσεις οριστικά τα νταλαβέρια σου με ό,τι σε καθήλωσε, σε θυματοποίησε και σε διέλυσε ψυχικά στο παρελθόν, διαμορφώνοντας αργότερα μοντέλα αυτοκαταστροφικών επιλογών που σε σαμποτάρουν σε κάθε βήμα εξέλιξης. Το να αποχαιρετίσεις λοιπόν οριστικά ό,τι σε κρατά σε μόνιμη αγωνία και τρόμο σχεδόν επιβιωτικό σε σχέσεις, οικογενειακές καταστάσεις, θέματα καριέρας και οικονομικά ζητήματα είναι το ζητούμενο, όπως και το να επιλέξεις να επαναπροσδιορίσεις τη ζωή σου με επιλογές ασφάλειας. Κι όπως θα σου έλεγε και ο Κρόνος το να μετακινηθείς από τη θέση του θύματος και του θύτη σε μια νέα θέση που δεν περιέχει ρόλους υποταγής και επιβολής, ακρότητες και βία, σημαίνει ότι αλλάζεις εκ βάθρων όλα σου τα παθολογικά κριτήρια. Σε τέτοια φάση βαθιών και δομικών αλλαγών σε βρίσκει καρμικά αυτό το καλοκαίρι στο ξεκίνημά του, θυμίζοντάς σου πως τώρα που μεγάλωσες, κανένας δεν μπορεί να σε θυματοποιήσει αν δεν το θες εσύ, αλλά και πως κανένα από τα «θύματα καριέρας» που προσπαθείς να σώσεις παντοιοτρόπως δεν θα θελήσει να σωθεί, γιατί απλούστατα η θέση του θύματος είναι η πιο ισχυρή συναισθηματικά χειριστική θέση. Να θυμάσαι πως το θύμα ελέγχει το πιο βαθύ κομμάτι των ενοχών του άλλου, άρα ελέγχει όλο το παιχνίδι. Και ό,τι καλό πάει να το μετακινήσει από αυτή τη θέση απλούστατα το καταστρέφει με χάρη, διότι θύμα που ευημερεί, αγαπιέται, χαίρεται και ευτυχεί, παύει να είναι θύμα. Άρα παύει να ελέγχει και να ενοχοποιεί. Με την επιρροή του Κρόνου σε αυτή τη λογική επαναπροσδιόρισε όλο το φάσμα της ζωής σου και των επιλογών σου.

Ταύρος

Η παρουσία του Ουρανού στο ζώδιό σου, σου ζητάει να βάλεις σε τάξη καρμικά ζητήματα που σε κρατούν σε αγωνία και ανασφάλεια. Από την άλλη, η είσοδος του Άρη στον Υδροχόο σε φαινομενικά ανάδρομη πορεία και η Έκλειψη στο ζώδιο του Καρκίνου βγάζει στο προσκήνιο θέματα που αφορούν το οικογενειακό σου περιβάλλον, θέματα σπιτιού, κληρονομιές, αλλά και θέματα σχέσεων που πηγάζουν από το παρελθόν και σου στερούν την «ελευθερία» σου. Ζητήματα που έχουν να κάνουν με εγκατάλειψη, προδοσία, βία από την πρώιμη παιδική σου ηλικία και λειτουργούν καθηλωτικά για εσένα στο τώρα, επανέρχονται μέσα από ανατροπές και επώδυνες καταστάσεις, με στόχο να τα δεις από μια άλλη «θέση» στο τώρα, τη θέση του ενήλικα. Αυτή την «άλλη θέση» που δεν είναι σίγουρα η θέση του «θύματος» των εκάστοτε επιλογών σου. Η επιρροή των Εκλείψεων  διακινούν τραύματα που έχουν να κάνουν με το πώς δέχθηκες την αγάπη, την φροντίδα, την ασφάλεια από την μητέρα σου ή το στενό οικογενειακό σου περιβάλλον. Τραύματα που σε καθήλωσαν σε μια θέση αδυναμίας και σε εγκλώβισαν καρμικά σε ένα φαύλο κύκλο και ρόλους θύτη – θύματος. Σε μια μόνιμη αγωνία τόσο συναισθηματική όσο και επιβιωτική, που στην ουσία στο σήμερα στηρίζεται στη αναπαραγωγή δικών σου επιλογών που σε οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στην αποδυνάμωσή σου. Αυτή η περίοδος, με τις Εκλείψεις να έρχονται ντάλα καλοκαίρι στον Άξονα Υδροχόου – Λέοντα, σε ωθεί καρμικά να κλείσεις κάθε είδους αποδυναμωτικούς φαύλους κύκλους, ενισχύοντας την αυτοδυναμία και την ελευθερία σου, απεγκλωβίζοντας τον εαυτό σου απ’ ό,τι σου στερεί τη δύναμή σου σε κάθε τομέα και σου κλείνει το δρόμο της εξέλιξης. Ήρθε η ώρα να αφήσεις πίσω σου ό,τι δεν σε προχωράει και να επιλέξεις – με την εύνοια του Δια απέναντι σου – αυτό που θα σε πάει «μπροστά». Διαχειρίσου με προσοχή θέματα σχέσεων που εμπεριέχουν εμπλοκές και εξαρτήσεις, σχέσεις με γυναίκες σκληρές και άντρες ανώριμους, αλλά και την δική σου τάση να παίζεις μία το ρόλο του θύτη και μια το ρόλο του θύματος, αναζητώντας μια τρίτη θέση να «στήσεις» εκ νέου τη ζωή σου, χωρίς θύτες και θύματα, χωρίς αγωνία, ανασφάλεια και παιχνίδια επιβολής. Δες επιτέλους με ανοιχτή καρδιά το «καινούργιο», χωρίς φόβο και εμπιστεύσου το. Άλλωστε δεν έχεις άλλη επιλογή από το να πας παρακάτω. Τόλμησέ το φέτος. Ίσως να είναι η χρονιά σου.

Δίδυμοι

Με τον Κυβερνήτη σου τον Ερμή να αλλάζει τρία Ζώδια μέσα στον Ιούνιο και τον Άρη στον Υδροχόο σε φαινομενικά ανάδρομη πορεία, ο Ιούνιος αν μη τι άλλο σου ζητάει να αναλογιστείς από τι τρέχεις αδιάκοπα να ξεφύγεις με τόση αγωνία. Την απάντηση θα στη δώσει η ίδια η ζωή μέσα από έντονα καρμικά γεγονότα που διακινεί η Έκλειψη σε όψη με τον Πλούτωνα στο γειτονικό σου Ζώδιο του Καρκίνου, που πλησιάζει. Τραύματα που εδρεύουν στην πρώιμη παιδική σου ηλικία τότε που ήσουν μικρός και αδύναμος και σχετίζονται πολύ στενά με τη μητέρα σου και το περιβάλλον που «μεγάλωσες», επανέρχονται με διάφορες αφορμές και πάλι στο προσκήνιο, ζητώντας σου να αφήσεις πίσω σου την εναλλαγή των ρόλων του θύτη και του θύματος. Να απεμπλακείς τώρα που μεγάλωσες από δραματοποιήσεις, καταστάσεις εγκατάλειψης, προδοσίας, κακοποίησης, συνειδητοποιώντας ότι στο σήμερα κανείς δεν μπορεί να σε προδώσει, να σε εγκαταλείψει, να σε κακοποιήσει αν εσύ δεν το επιλέξεις και δεν το επιτρέψεις. Αν εσύ ο ίδιος δεν εγκαταλείψεις και δεν προδώσεις τον εαυτό σου, τις ανάγκες του, τις αγωνίες του, τα λάθη του αφήνοντάς τον έρμαιο στην κριτική των άλλων. Είναι η στιγμή να «θεραπεύσεις» με αγάπη μέσα σου τέτοια παλιά τραύματα, ώστε να πάψεις να «τρέχεις» να σωθείς από αυτό που συμβαίνει μέσα σου, κοιτώντας μονίμως «έξω» από εσένα. Να θεραπεύσεις και να δημιουργήσεις «μέσα σου» ένα χώρο απαλλαγμένο από φαντάσματα, εφιάλτες και αγωνία, ώστε να μπορείς να «αναπαύεσαι» στην ασφάλεια και την ηρεμία της ύπαρξής σου ό,τι κι αν γίνεται στον έξω κόσμο. Να βρεις επιτέλους την ασφάλεια που αναζητάς από μικρός χωρίς διλλήματα, δυναμώνοντας τη «θέση σου» απέναντι στα συμβάντα. Αυτό είναι που καρμικά διακινεί το φετινό καλοκαίρι με τα έντονα αστρολογικά γεγονότα και τις Εκλείψεις στον Άξονα Υδροχόου – Λέοντα. Να ενδυναμωθείς τόσο ώστε να ελευθερωθείς από τα ψευτο-διλλήματα, τα σενάρια, τις φαντασίες και την τρομοκρατία που φτιάχνει αδιάκοπα ο νους σου. Να πάψεις να διασπάσαι και να χωρίζεσαι σε κομμάτια, συνειδητοποιώντας ότι ήρθε η ώρα να πάρεις «θέση» σαν ενήλικας. Κι ο ενήλικας έχει πάντα μια ξεκάθαρη «θέση» απέναντι στο εκάστοτε συμβάν. Αυτή που του υπαγορεύει η ύπαρξή του. Ενώ το παιδάκι είναι χαμένο ανάμεσα σε πολλές θέσεις. Αυτές που του υπαγορεύουν οι άλλοι.

Καρκίνος

Ο Ιούνιος φέρνει σταδιακά τα φώτα των εξελίξεων σε ζητήματα γύρω από την ποιότητα που αφορά στο Ζώδιό σου. Η Έκλειψη Ηλίου σε όψη με τον Πλούτωνα φέρνει στο προσκήνιο έντονες καταστάσεις στο τώρα με βαθιές ρίζες όμως στο πολύ μακρινό παρελθόν. Επί της ουσίας φέρνουν στο φως σκληρά θέματα που σχετίζονται με καταστάσεις καθήλωσης στο σήμερα, εξάρτησης, αποδυνάμωσης, προδοσίας και εγκατάλειψης που η ρίζα τους εδρεύει στη σχέση με το περιβάλλον στο οποίο αναπτύχθηκες και κυρίως στη σχέση με την «κακή» μητέρα. Καταστάσεις που σε καθήλωσαν σε θέση αδυναμίας και εξακολουθούν και σήμερα να το κάνουν. Η περίοδος αυτή σου ζητά να επαναπροσδιορίσεις και να «θεραπεύσεις» ό,τι σε «θυματοποίησε» τότε, αναπαράγοντας αργότερα πλήθος αυτοκαταστροφικών επιλογών. Με λίγα λόγια είναι η στιγμή να συνειδητοποιήσεις πως όσο εγκλωβίζεσαι και επιλέγεις τη θέση του θύματος, αναγνωρίζοντας τον εαυτό σου ως το χαμένο της υπόθεσης, τόσο θα αναπαράγεις και θα επιλέγεις και τους αντίστοιχους θύτες κάθε είδους ώστε να δικαιώνεις τη θέση αυτή. Διότι κανένα θύμα δεν επιτρέπει την άνεση, την ευημερία, την αγάπη, την χαρά, την φροντίδα, την υποστήριξη στη ζωή του γιατί απλούστατα παύει να είναι θύμα. Αυτή η περίοδος, κατ’ επέκταση αυτό το καλοκαίρι με τις Εκλείψεις στον γειτονικό σου Λέοντα αλλά και τον Υδροχόο, μιλάει για την απελευθέρωσή σου από ρόλους και παιχνίδια ρόλων υποταγής και επιβολής με στόχο την αναζήτηση του αληθινού σου εαυτού. Να αφήσεις πίσω σου αυτά που σε διαμόρφωσαν αδύναμο και σε εγκλώβισαν στην ταυτότητα του θύματος, και να συνειδητοποιήσεις πως τώρα που μεγάλωσες κανένας δεν μπορεί να σε αποδυναμώσει, αν δεν το επιτρέψεις εσύ ο ίδιος. Αυτή τη φορά φρόντισε να μην πολεμήσεις να αλλάξεις κανέναν, αλλά εστίασε να πολεμήσεις και να νικήσεις αυτό που μέσα σου σε καθηλώνει και σε εγκλωβίζει σε καταστάσεις εξάρτησης. Οι άλλοι έρχονται απλά να σου δείξουν τι χρειάζεται να αλλάξεις μέσα σου. Ο Πλούτωνας και ο Δίας σου τονίζουν πως μόνο αλλάζοντας πραγματικά θέση μέσα σου θα δεις να αλλάζουν και οι συνθήκες γύρω σου. Άλλαξε λοιπόν αυτή την παιδική πεποίθηση που λέει πως για να νιώσεις ασφαλής μέσα σου χρειάζεται να αλλάξεις τον κόσμο γύρω σου. Η αιχμή του δόρατος αυτό το μήνα θα είναι θέματα με γυναίκες σκληρές, άντρες ανώριμους, οικογενειακά και κληρονομικά θέματα, θέματα καριέρας που εμπεριέχουν παρασκήνιο αλλά και σημαντικές αποκαλύψεις που θα χρειαστούν εσωτερική διαχείριση και σε καμία περίπτωση ξεσπάσματα, εντάσεις και άκρα.

Λέων

Αμφιθυμικά ξεκινάει ο πρώτος μήνας του καλοκαιριού για εσένα, με την επιρροή της Πανσέληνου στο φιλικό σου Τοξότη και τον Ουρανό από τον Ταύρο να ευνοεί το «συμμάζεμα» εκκρεμοτήτων που αφορούν σε νομικά θέματα, ζητήματα σπουδών, εξωτερικού, συμβόλαια αλλά και ταξίδια. Από την άλλη, η παρουσία του Άρη απέναντι σου και μάλιστα σε φαινομενικά ανάδρομη πορεία και έντονη επιρροή της Έκλειψης στον γειτονικό σου Καρκίνο σε Όψη με τον Δία και τον Πλούτωνα βγάζουν στη φόρα έντονη ψυχολογική φόρτιση, αλλά και καταστάσεις που εδρεύουν στο πρώιμο παιδικό σου παρελθόν και έχουν να κάνουν με το πώς διαμορφώθηκες, αλλά κυρίως το πώς τραυματίστηκες σε σχέση με συμπεριφορές εγκατάλειψης, αδιαφορίας, βίας, επιβολής διαιωνίζοντας μέχρι και σήμερα ένα παιχνίδι ρόλων θύτη και θύματος. Με τις Εκλείψεις άλλωστε στον Άξονά σου να πλησιάζουν, το καρμικό ζητούμενο αυτής της περιόδου είναι να αφήσεις πίσω σου ό,τι σε καθηλώνει στο ρόλο του θύματος, χωρίς να επιλέξεις σε καμία περίπτωση το ρόλο του θύτη. Συνειδητοποίησε πως τα παιχνίδια δύναμης και κυριαρχίας δεν αφορούν έναν άνθρωπο εσωτερικά δυνατό, αλλά έναν εξαιρετικά αδύναμο άνθρωπο που για να νιώσει δυνατός θέλει να επιβάλλεται και να εξουσιάζει τους άλλους. Η Έκλειψη στο Ζώδιό σου αλλά και στο απέναντί σου Ζώδιο του Υδροχόου μιλάει ξεκάθαρα για ελευθερία και απεμπλοκή από τέτοιου είδους παιχνίδια. Σε ωθεί να βρεις μέσα σου τη συνειδητοποίηση ότι είσαι πλέον ελεύθερος να είσαι αυτός που είσαι, χωρίς την έγκριση των άλλων. Αλλά και οι άλλοι είναι ελεύθεροι να είναι αυτοί που είναι, χωρίς την δική σου έγκριση. Η περίοδος αυτή σου ζητάει να αναθεωρήσεις εκ νέου το ποια είναι η πηγή της δύναμής σου, και πως η πραγματική δύναμη πηγάζει από την αυθεντική αγάπη προς τον εαυτό σου που θεραπεύει πληγές και τραύματα, και όχι από την εκδίκηση ή την επιβολή της δύναμής σου στους άλλους. Να θυμάσαι πως ο πραγματικά «δυνατός» άνθρωπος είναι ελεύθερος και όχι εγκλωβισμένος σε παιχνίδια εξάρτησης, παιδικά τραύματα και δεν καθορίζεται από τα θέλω των άλλων, αλλά ούτε καθορίζει τα θέλω των άλλων. Μια καινούργια φάση ζωής έρχεται στο προσκήνιο για εσένα εντελώς άγνωστη, αλλά εξαιρετικά ελπιδοφόρα.

Παρθένος

Ο Ιούνιος έχει απ’ όλα για εσένα. Με τον Κυβερνήτη σου τον Ερμή να αλλάζει τρία Ζώδια, έντονη θα είναι η κινητικότητα μέσα από επαφές και συζητήσεις που θα χρειαστούν ένα μέτρο, ώστε να μην ξοδευτείς και σκορπιστείς άσκοπα. Κυρίως εκεί  που ο Ερμής θα βρίσκεται στους Διδύμους σε δύσκολη όψη με τον Ποσειδώνα απέναντί σου ευνοώντας χαώσεις, μπερδέματα, παράνοιες και ψευτοδιλήμματα κάθε είδους, κάνοντας ζητούμενο την επαφή με την πραγματικότητα. Η παρουσία του Κρόνου στον Αιγόκερω σε στηρίζει, ανοίγοντας θετικές προοπτικές στο να φροντίσεις επιτέλους εκτός από τους άλλους και τον εαυτό σου, αλλά και να αδράξεις τις ευκαιρίες στον επαγγελματικό, οικονομικό και συναισθηματικό τομέα χωρίς υπερβολές. Δώσε ιδιαίτερη προσοχή – με την Έκλειψη Ηλίου στον Καρκίνο σε όψη με τον Πλούτωνα να πλησιάζει – σε επώδυνες καταστάσεις που εμπεριέχουν ακρότητες. Θέματα που έχουν τις ρίζες τους στο μακρινό παρελθόν και εδρεύουν σε ευάλωτες δικές σου κυρίως ψυχολογικές καταστάσεις και σχετίζονται με τραύματα από εγκατάλειψη, προδοσία, βία, κακοποίηση, αδιαφορία και μετέπειτα ολίσθησαν σε αυτοκαταστροφικές επιλογές, βγαίνουν στο προσκήνιο. Η αιτία, η σχέση σου με τη μητέρα και το οικογενειακό περιβάλλον τότε, ενώ στο σήμερα η αιχμή του δόρατος μπορεί να είναι γυναίκες σκληρές, ανώριμες και θυμωμένες, θέματα καριέρας, θέματα σπιτιού, οικογενειακά θέματα και σχέσεις εξάρτισης. Σε συνδυασμό με τον Άρη σε φαινομενικά ανάδρομη πορεία στον Υδροχόο, τον Ουρανό στον Ταύρο και τις Εκλείψεις που έρχονται στον Λέοντα και τον Υδροχόο, ο Ιούνιος θα είναι έντονα καρμικός μήνας δίνοντάς σου έντονα καρμικά μαθήματα και ζητώντας σου να αλλάξεις την «θέση» σου, ώστε να μην είσαι πλέον εσύ το «θύμα» της υπόθεσης. Θεράπευσε λοιπόν παλιά τραύματα τότε που ενδεχομένως υπήρξες θύμα ή ένιωθες «θύτης» και πνιγόσουν στις ενοχές όταν δεν έκανες αυτό που ευχαριστούσε τους άλλους. Βάλε τώρα ένα όριο στο πως θυσιάζεσαι χωρίς όρια και μετά οργίζεσαι χωρίς όρια. Η αναζήτηση μιας νέας θέσης που σταματάει εδώ το φαύλο κύκλο θύτη – θύματος είναι το ζητούμενο για εσένα αυτή την περίοδο και το εισιτήριο για μια εντελώς καινούργια φάση ζωής.

Ζυγός

Έντονος εξαιρετικά θα είναι για εσένα ο Ιούνιος μέσα από σημαντικά καρμικά γεγονότα που σου ζητούν να κρατήσεις «ισορροπίες», αποφεύγοντας ό,τι κινείται στα άκρα. Η Έκλειψη Ηλίου στον Καρκίνο σε όψη με τον Πλούτωνα φέρνει στο προσκήνιο καταστάσεις επώδυνες που σχετίζονται με τη «μητέρα» και εδρεύουν στο πολύ μακρινό σου παρελθόν, τότε που ήσουν μικρούλης και αδύναμος και έγινες το «θύμα» της προδοσίας, της αδιαφορίας, της εγκατάλειψης, της ενοχοποίησης, της βίας και της κακοποίησης των σημαντικών άλλων. Ενώ ο Άρης στον φιλικό σου Υδροχόο σε φαινομενικά ανάδρομη πορεία σε στηρίζει με σκοπό να επαναπροσδιορίσεις τη θέση σου από το τότε, στο τώρα, ώστε να πεις το φτου ξελευτερια σε ό,τι σε κρατά ανελεύθερο. Να πάψεις πλέον να είσαι εγκλωβισμένος στο παιχνίδι του θύματος και του θύτη σε σχέσεις, συνεργασίες, θέματα καριέρας αλλά και μέσα στις οικογενειακές σου σχέσεις. Να απεγκλωβιστείς καρμικά από τραύματα που σε καθήλωσαν τότε και σε αποδυναμώνουν ακόμα και σήμερα, βάζοντάς σε, σε άλλες «θέσεις» από αυτές που προσδιορίζει η βιολογική σου ηλικία, χάνοντας εντελώς τη δύναμή σου στο τώρα. Άλλωστε, με τις Εκλείψεις να πλησιάζουν στον Άξονα Λέοντα – Υδροχόου, που συμβολίζουν τους κακούς «μπαμπάδες», και την επιρροή τους να είναι ήδη έντονη, αυτό θα είναι και το κυρίαρχο καρμικό θέμα αυτού του καλοκαιριού, όπως και το να βρεις και να εδραιώσεις την αληθινή σου δύναμη, απελευθερώνοντας τον εαυτό σου από παιχνίδια κυριαρχίας, επιβολής, θυματοποίησης, και κλείνοντας οριστικά τα νταλαβέρια σου με παιδικές «αρρώστιες» εξάρτησης κάθε είδους αλλά και τις αυτοκαταστροφικές τάσεις που αυτά διαμόρφωσαν. Κυρίως μέσα από το πόσο «ένοχος» νιώθεις όταν δεν κάνεις αυτό που θέλουν οι άλλοι ή ακόμα χειρότερα, όταν κάνεις αυτό που θες εσύ. Συνειδητοποίησε πλέον πως το να «ανέχεσαι» και να υπομένεις αφορά μια άλλη περίοδο της ζωής σου, τότε που ήσουν μικρός και δεν είχες καμία άλλη επιλογή. Όπως επίσης συνειδητοποίησε πως η πεποίθησή σου πως οι σχέσεις χτίζονται πάνω στη χωρίς όρους ανεκτικότητα δεν απέδωσε μακροπρόθεσμα σχέσεις αγάπης και στήριξης στη ζωή σου. Αυτή η περίοδος σου ζητά να θέσεις «ενήλικα» πλέον όρια στην εντελώς ανοριοθέτητη ανεκτικότητα και δοτικότητά σου, δείχνοντας ξεκάθαρα τι αντέχεις και τι δεν αντέχεις. Λάβε σοβαρά υπόψη σου πως ο στόχος δεν είναι να σε θέλουν «όλοι» και κυρίως να θυσιάζεσαι για να σε θέλουν όλοι και να «προσαρμόζεσαι» έτσι ώστε να είσαι αρεστός σε όλους. Αυτή η περίοδος φέρνει ισχυρές εκκαθαρίσεις σε κάθε τομέα, ζητώντας σου να κλείσεις οριστικά μέσα σου και γύρω σου παθολογικούς φαύλους κύκλους με ό,τι σε καθηλώνει και σε κρατάει «πίσω» και αδύναμο, επιλέγοντας μόνο αυτό που σε πάει μπροστά και σε ενδυναμώνει. Αποχαιρέτα οριστικά τους θύτες και τα θύματα και αναζήτησε τη νέα σου «θέση» πέρα από ρόλους και παιχνίδια επιβολής και υποτίμησης σε κάθε τομέα της ζωής σου.

Σκορπιός

Ο πρώτος μήνας του καλοκαιριού έρχεται αποφασισμένος να σου ανοίξει δρόμους και προοπτικές «απελευθέρωσης» από «βαριές» συναισθηματικές καταστάσεις που όρισαν και αντίστοιχα γεγονότα. Με τον Ουρανό απέναντι σου, τον Άρη στον Υδροχόο σε φαινομενικά ανάδρομη πορεία, την Έκλειψη Ηλίου στον Καρκίνο σε όψη με τον κυβερνήτη σου τον Πλούτωνα και τον Δια στο ζώδιο σου, αυτά είναι η αρχή. Και μετέπειτα δύο ισχυρές Εκλείψεις τον Ιούλιο και τον Αύγουστο να πλησιάζουν στον Άξονα Λέοντα – Υδροχόου και να σου ζητούν να βγεις από σκοτεινές καταστάσεις καθήλωσης, κλείνοντας οριστικά τα νταλαβέρια σου με παιχνίδια εξουσίας, επιβολής και υποτίμησης. Ο Ιούνιος σου δείχνει φωτεινά λιβάδια και παραλίες και σου ζητά να θέσεις ένα οριστικό τέλος σε ό,τι σε καθηλώνει στη μαυρίλα κάθε είδους. Η περίοδος φέρνει στο προσκήνιο τραύματα βίας, εγκατάλειψης, κακοποίησης, αδιαφορίας που υπέστης στο μακρινό παρελθόν και αφορούν στις σχέσεις με τον «κακό» μπαμπά αλλά και την «κακή» μαμά, που αντί να σε «μεγαλώσουν», σε καθήλωσαν και σε αποδυνάμωσαν, θέτοντας την αναγκαιότητα να στραφείς προς ό,τι είναι καλός μπαμπάς και καλή μαμά. Τραύματα γεμάτα ενοχές, που αργότερα λειτούργησαν σαν αυτοκαταστροφικοί μηχανισμοί εναντίον σου. Τραύματα που σε εγκλώβισαν σε έναν αδιάκοπο φαύλο κύκλο, παίρνοντας μία το ρόλο του θύτη και μία το ρόλο του θύματος, γεμίζοντας τη ζωή σου «πόλεμο», βία, τρόμο, αγωνία, νικητές και χαμένους, στερώντας σου την ασφάλεια, τη στήριξη και την αγάπη. Αυτή τη βαθιά σχεδόν υπαρξιακή αγωνία του να μην είσαι ποτέ και με κανέναν ασφαλής ακόμα και με τον ίδιο σου τον εαυτό, χτίζοντας και γκρεμίζοντας αδιάκοπα, φέρνει προς καρμική αναθεώρηση αυτός ο μήνας. Το πέρασμα από τα πεδία των μαχών στα ήσυχα λιβάδια, που συμβολίζει  ο  Ουρανός στο απέναντί σου Ζώδιο του Ταύρου, είναι για εσένα το κυρίαρχο καρμικό ζητούμενο όλης αυτής της περιόδου. Το τίμημα είναι να δεχθείς να απολέσεις ό,τι μέσα σου και γύρω σου δομεί τον τρόμο, την αγωνία και σε στέλνει να θυσιαστείς στα εκάστοτε πεδία των μαχών. Να αφήσεις οριστικά πίσω σου αυτό το θύμα που ήσουν κάποτε και που στοιχειώνει ακόμη και σήμερα τη ζωή σου, βάζοντάς σε να νιώθεις τόσο πολύ θύμα που μετά επιζητάς με μίσος και εκδικητικότητα να επιβληθείς σαν θύτης. Είναι σημαντικό να θυμάσαι πως κανένα «θύμα» δεν επιτρέπει στον εαυτό του μια ζωή με ασφάλεια, αγάπη, άνεση, χαρά και ηρεμία γιατί απλούστατα παύει να είναι θύμα, και ό,τι καλό συμβεί στη ζωή του και πάει να το βγάλει από το ρόλο του χαμένου και του θύματος, το καταστρέφει και επιστρέφει εκεί. Αυτός ο μήνας αλλά και αυτό το καλοκαίρι σου ζητούν να ανακατέψεις, να κόψεις και να μοιράσεις την τράπουλα εντελώς διαφορετικά, αναθεωρώντας πλήρως ό,τι σε διαμόρφωσε και σε εγκλώβισε στον πόνο, επιλέγοντας μια νέα φάση ζωής και επανατοποθετώντας με αγάπη τον εαυτό σου σε ό,τι σε ενδυναμώνει και σε πάει μέσω της χαράς προς την αγάπη.

Τοξότης

Ο Ιούνιος ξεκινάει με την επιρροή της Πανσέληνου στο Ζώδιό σου σε όψη με τον Ερμή και τον Ποσειδώνα, φέρνοντας στο προσκήνιο σημαντικές καρμικές διευθετήσεις που εκκρεμούν από το μακρινό παρελθόν. Επί της ουσίας, αυτό που σου ζητιέται αυτή την περίοδο είναι χωρίς να διαρρεύσεις σε ακρότητες και άσκοπες συζητήσεις να επαναπροσδιορίσεις και να βάλεις στη σωστή τους θέση εκκρεμότητες αλλά και καταστάσεις που κινούνται μεταξύ τρέλας και παράνοιας. Η λέξη κλειδί είναι ωριμότητα και σοφία. Το ζητούμενο είναι η επαφή με τον εαυτό σου και την πραγματικότητα και όχι με τον νου σου που πηδάει ξέφρενος σαν την αφηνιασμένη μαϊμού από κλαδί σε κλαδί και κοντεύει να σε τρελάνει. Με την επιρροή δύο Εκλείψεων ισχυρή στον άξονα Υδροχόου – Λέοντα και μια στο Ζώδιο του Καρκίνου, αυτή η περίοδος θέτει σαν αναγκαιότητα να στηριχθείς μόνο σε αυτό που αποδειγμένα υπάρχει και όχι σε αυτό που φαντάζεσαι. Μιας και στο προσκήνιο έρχονται μέσω ακραίων καταστάσεων τραύματα από την εξαιρετικά πρώιμη παιδική σου ηλικία που σχετίζονται κατά βάση τόσο με την κακή «μαμά» όσο και με τον κακό «μπαμπά», ανοίγοντας την πόρτα στο να κατρακυλήσεις σε καταστάσεις θυματοποίησης, είτε παίζοντας το ρόλο του θύματος είτε παίζοντας το ρόλο του θύτη. Το ζητούμενο με τον Άρη στον Υδροχόο και μάλιστα και σε φαινομενικά ανάδρομη πορεία είναι να συνειδητοποιήσεις πως στο σήμερα είσαι Ελεύθερος. Κανένας δεν μπορεί να σε βάλει στη θέση του αδύναμου θύματος αν δεν το επιλέξεις εσύ, έστω και υποσυνείδητα. Όπως επίσης το ζητούμενο είναι να δεις μήπως στο σήμερα συνεχίζεις να επιλέγεις κακές μαμάδες ή μπαμπάδες ή ακόμα χειρότερα να γίνεσαι εσύ κακή μαμά ή κακός μπαμπάς, εγκαταλείποντας, προδίδοντας, αδιαφορώντας και κακοποιώντας αυτοκαταστροφικά τον εαυτό σου, καθηλώνοντάς τον σε καταστάσεις αποδυνάμωσης και καταστρέφοντας ό,τι σου δίνει προοπτικές εξέλιξης. Η αιχμή του δόρατος στο τώρα μπορεί να είναι θέματα καριέρας, σκληρές ή παρανοϊκές γυναίκες, θέματα οικογενειακά αλλά και σχέσεων και ο στόχος είναι να επαναπροσδιορίσεις τη «θέση» σου στο τώρα κλείνοντας οριστικά τα νταλαβέρια με τη φυγή από την πραγματικότητα, από αυτό που αισθάνεσαι και νιώθεις, αλλά και από το φαύλο κύκλο του να παίζεις ρόλους και να μην «γίνεσαι» ποτέ αυτό που «είσαι». Μην επιτρέπεις να χάνεις διαρκώς τον εαυτό σου σαν παιδάκι στα παιχνίδια ρόλων του νου σου που σε προσδιορίζουν σαν το χαμένο του παιχνίδι. Το να αφήσεις οριστικά πίσω σου τα επικίνδυνα αυτά παιχνίδια και ότι σε αποδυναμώνει και να επιλέξεις ό,τι σε ενδυναμώνει και σε ελευθερώνει, είναι το ζητούμενο αυτής της περιόδου σε κάθε τομέα.

Αιγόκερως

Ο Ιούνιος αλλά και το μεγαλύτερο μέρος του καλοκαιρού φορτίζουν εξαιρετικά έντονα το Ζώδιό σου, με την Έκλειψη Ηλίου στον Καρκίνο σε όψη με τον Πλούτωνα, βγάζοντας στο προσκήνιο ό,τι «χτύπησε» απ’ ευθείας την ψυχή σου όταν ήσουν πολύ μικρός και αδύναμος, γι’ αυτό και «συμβολίζει» την κακή μητέρα που κακοποιεί, εγκαταλείπει, προδίδει, αδιαφορεί, παραβιάζει, δημιουργώντας βαθιά τραύματα που αργότερα λειτουργούν σαν αυτοκαταστροφικοί μηχανισμοί εναντίον σου. Και ενδεχομένως σε εγκλώβισαν σε επιλογές αντίστοιχων σκληρών καταστάσεων και ανθρώπων, παίζοντας και ανακυκλώνοντας διαρκώς το φαύλο κύκλο του θύτη και του θύματος. Η περίοδος αυτή σου ζητά να αναθεωρήσεις σε βάθος και να επαναπροσδιορίσεις τη «θέση» σου στο τώρα, ορίζοντάς σου την αναγκαιότητα να γίνεις εσύ αυτή η καλή μητέρα για εσένα στο τώρα. Να αποχαιρετίσεις καρμικά – με τον Κρόνο στο ζώδιο σου – ό,τι κακοποιεί, εγκαταλείπει, προδίδει, αδιαφορεί και παραβιάζει. Δημιουργώντας βαθιά τραύματα, κρατάς στη ζωή σου και παριστάνεις το θύμα, ενώ στην πραγματικότητα εσύ το επιλέγεις. Αυτό το να μετακινηθείς από τη θέση του θύματος και του θύτη σε μια καινούργια «θέση» χωρίς ρόλους και παιχνίδια που απλώς θα είσαι ο εαυτός σου, είναι το δύσκολο καρμικό έργο που σου θέτει προς επίλυση αυτή η περίοδος. Το πιο πιθανό είναι να χρειαστεί να αναμετρηθείς με ό,τι έχεις βάλει στη θέση του κακοποιητή σου, είτε αυτό είναι η καριέρα σου, η «δουλειά», ο σύντροφος, διάφοροι αναξιοπαθούντες που απαραιτήτως πρέπει να σώσεις, ενώ αυτοί δεν θέλουν, κληρονομικά ζητήματα ή σπιτιού, μητρότητας, αλλά και σκληρές γυναίκες με μια ισχυρή δόση παράνοιας που για χάρη τους εγκαταλείπεις, προδίδεις, κακοποιείς, αδιαφορείς, παραβιάζεις το σώμα σου, την ψυχή σου, τις ανάγκες σου και «ανέχεσαι» χωρίς όρους και όρια, γεμίζοντας σε δεύτερο χρόνο, οργή, μίσος και αναπαράγοντας φαύλους κύκλους αυτοκαταστροφικότητας. Και επειδή το θύμα είναι ίσως ο πιο ισχυρός ρόλος χειρισμού, μιας και ελέγχει το παιχνίδι των ενοχών και «δίκαια» μπορεί να ζητάει γη και ύδωρ αφού αδικήθηκε, είναι καλό να γνωρίζεις πως είναι ένας ρόλος, που όσοι έμαθαν να τον παίζουν από τα μικράτα τους, όπως δείχνει και η όψη με τον Πλούτωνα, σπάνια τον εγκαταλείπουν. Αντιθέτως, «οργανώνουν» με τον έναν ή τον άλλον τρόπο να είναι αυτοί οι χαμένοι του παιχνιδιού, ανακυκλώνοντας το παιχνίδι της συγγνώμης και ξανά προς την δόξα τραβά. Όπως επίσης καλό είναι να θυμάσαι πως κανένα «θύμα καριέρας» που σέβεται τον εαυτό του ουδέποτε δέχθηκε μακροπρόθεσμα να είναι σε επιλογές ασφάλειας, ηρεμίας, ευημερίας, απόλαυσης, χαράς, υποστήριξης και αγάπης με διάρκεια, διότι απλώς παύει να είναι θύμα, να κυριαρχεί και να επιβάλλεται ολούθε γύρω του μέσω των ενοχών. Και το χειρότερο ό,τι καλό του τύχει, «πρέπει» να το καταστρέψει, γιατί επίσης χάνει το παιχνίδι του ελέγχου και της δύναμης. Χάνει το ρόλο του θύματος. Το να αφήσεις πίσω σου αυτά που σε «διαμόρφωσαν» τότε από άνθρωπο σε ρόλο και να σχετιστείς ως ο αυθεντικός εαυτός είναι αυτό που θα ανοίξει τις προοπτικές της εξέλιξης αλλά και θα ορίσει οριστικές απώλειες όλων αυτών που σε κρατούν καθηλωμένο και αδύναμο.

Υδροχόος

Ο Ιούνιος και γενικά αυτό το καλοκαίρι με τρεις ισχυρές Εκλείψεις σε αναμονή, μιλάει για μια «υπαρξιακή» ανάγκη απελευθέρωσης από ό,τι σε καθηλώνει, σε απομυζά, σε αποδυναμώνει και από ό,τι δεν σε αφήνει να πας παρακάτω. Αλλά για να συμβεί αυτό, και με την παρουσία του Άρη στο Ζώδιο σου σε φαινομενικά ανάδρομη πορεία και έντονες όψεις με τον Δία, τις Εκλείψεις, αλλά και τον Κυβερνήτη σου τον Ουρανό, θα χρειαστεί να αναμετρηθείς με όποιες εκκρεμότητες και φαντάσματα, αλλά και με όποιες πληγές και τραύματα σε κρατούν καθηλωμένο. Καταστάσεις στο τώρα που ενεργοποιούν βαθιά τραύματα από τότε που ήσουν πολύ μικρούλης και αδύναμος και έχουν να κάνουν με την κακή μαμά (Έκλειψη στον Καρκίνο) αλλά και τον κακό μπαμπά (Εκλείψεις στον Λέοντα και στο Ζώδιό σου) και φέρνουν στο προσκήνιο τραύματα εγκατάλειψης, προδοσίας, κακοποίησης, αδιαφορίας, αλλά και παιχνίδια υποταγής και επιβολής. Στόχος είναι στο «τώρα» που μεγάλωσες και αν δεν μεγάλωσες επείγει να το πράξεις, να συνειδητοποιήσεις πως κανείς δεν είναι σε θέση να σε εγκαταλείψει, να σε προδώσει, να σε κακοποιήσει, να σε υποτιμήσει και να σου επιβληθεί, αν εσύ ο ίδιος δεν το κάνεις στον εαυτό σου και δεν το επιτρέψεις. Να απελευθερωθείς βαθιά μέσα σου από ρόλους «θύματος» και «θύτη». Να ξανακοιτάξεις από άλλη «θέση» αυτό το «θύμα» που ενδεχομένως υπήρξες κάποτε, τότε που όντως ήσουν αδύναμος και οι σημαντικοί και δυνατοί σου επέβαλλαν αυτό που ήθελαν και σε κακοποιούσαν. Όπως επίσης να απελευθερωθείς και από τη βαθιά σου τάση να το παίζεις «σωτήρας» και να αναλαμβάνεις να σώζεις θύματα. Συνειδητοποίησε πως ο ρόλος του «θύματος» είναι ο πιο ισχυρός ρόλος μιας και ελέγχει όλο το παιχνίδι των ενοχών και σπανίως κάποιος που τον υποκρίνεται και τον υπηρετεί θα τον εγκαταλείψει. Γιατί απλούστατα δεν ξέρει και δεν εμπιστεύεται κανέναν άλλο τρόπο να συναλλάσσεται και να υπάρχει. Αναγνωρίζει τον εαυτό του μόνο σαν τον χαμένο του παιχνιδιού και τίποτε άλλο. Αυτό έμαθε από μικρός, αυτό ξέρει καρμικά, αυτό και ανακυκλώνει, έχοντας δρομολογήσει τα τραύματα και τις πληγές του να δρουν όχι προς τη θεραπεία του αλλά προς την αυτοκαταστροφή του στο τώρα. Διότι θύμα που ευημερεί, ευτυχεί, εισπράττει στήριξη, χαρά, αγάπη και δεν καταδυναστεύεται από τις επιλογές του, απλούστατα παύει να είναι θύμα. Και μετά ποιος είναι; Αυτό ακριβώς σου ζητάει καρμικά αυτή η περίοδος να κάνεις. Να βρεις αυτό το μετά ποιος θα είμαι, εγκαταλείποντας ρόλους θύματος και θύτη, ψάχνοντας να βρεις αυτήν την τρίτη θέση, που ούτε καταδυναστεύεσαι, ούτε καταδυναστεύεις, ούτε υποτιμάς, ούτε επιβάλλεσαι, αλλά ούτε σε υποτιμούν και ούτε σου επιβάλλονται.

Ιχθύες

Ο Ιούνιος, ξεκινώντας με την επιρροή της Πανσελήνου στον Τοξότη σε δύσκολη όψη με τον Ερμή και τον Ποσειδώνα στο Ζώδιό σου, σου εφιστά την προσοχή σε καταστάσεις που παραπαίουν μεταξύ παράνοιας και τρέλας, τόσο μέσα σου όσο και γύρω σου. Όπως επίσης και σου εφιστά την προσοχή στην φροντίδα της σωματικής και ψυχικής σου ισορροπίας, σε διαρροές προς τρίτους που ενδεχομένως αφορούν θέματα σπουδών, συμβόλαια, σημαντικές υπογραφές, ταξίδια, καταστάσεις που ενδέχεται να σχετίζονται με το εξωτερικό αλλά και τα αδέλφια, τα παιδιά και το συγγενικό περιβάλλον. Μη βιαστείς σε καμία περίπτωση μέσα από τη γνωστή σου τάση να «αποφύγεις», να εμπλακείς, κρατώντας προς το παρόν στάση αναμονής και απόστασης. Δώσε ιδιαίτερη προσοχή – με την Έκλειψη Ηλίου στον Καρκίνο ήδη ισχυρή – να ενεργοποιεί παλιά βαθιά τραύματα που έχουν να κάνουν με την παιδική σου ηλικία και κυρίως τη βία, την εγκατάλειψη, την κακοποίηση, την αδιαφορία και τα παιχνίδια υποτίμησης και υποταγής που υπέστης όντας μικρός και αδύναμος. Υιοθετώντας ενδεχομένως δια βίου το ρόλο του θύματος και «παίζοντάς» τον στο τώρα σε γεγονότα που βγαίνουν στο προσκήνιο αυτή την περίοδο μέσα από επώδυνες οικογενειακές καταστάσεις, γυναίκες σκληρές και παρανοϊκές, χαοτικά και παράλογα γεγονότα σε θέματα καριέρας ή σπιτιού, αλλά και ζητήματα που έχουν να κάνουν με την μητρότητα ή τη σύντροφο. Το ζητούμενο είναι η βαθιά θεραπεία όλων όσων σε καθήλωσαν σε θέσεις αδυναμίας και θύματος, χωρίς να περάσεις στο απέναντι άκρο, υιοθετώντας το ρόλο του θύτη. Σταμάτα να επαναλαμβάνεις το φαύλο κύκλο που σε τραυμάτισε και ενδεχομένως αργότερα δημιούργησε αυτοκαταστροφικές συμπεριφορές και επιλογές. Η παρουσία του Δια στον φιλικό σου Σκορπιό σου δίνει την προοπτική να συνειδητοποιήσεις πως είναι η ώρα να αφήσεις πίσω σου ό,τι σε απομυζά και σε αποδυναμώνει, ό,τι δεν σε πάει παρακάτω, ό,τι σε καθηλώνει, επιλέγοντας αυτό που σήμερα σε δυναμώνει, σε εξελίσσει και σε προχωρά. Ξεκίνα από την βαθιά καρμική συνειδητοποίηση πως σήμερα κανείς δεν μπορεί να σε εγκαταλείψει, προδώσει, κακοποιήσει και υποτιμήσει, εκτός από εσένα τον ίδιο που συχνά παίρνοντας το ρόλο του σωτήρα και του θυσιαζόμενου, εγκαταλείπεις τον εαυτό σου και τις ανάγκες του στο έλεος των συνθηκών για να αρέσεις στους άλλους. Ήρθε η ώρα να επιστρέψεις στην πραγματικότητα των αναγκών σου, επαναπροσδιορίζοντας καρμικά τη «θέση» σου από μέσα προς τα έξω και θεραπεύοντας και εξυγιαίνοντας το σώμα και την ψυχή σου, θέτοντας ισχυρά όρια στα σενάρια, στις φαντασίες και στις παράνοιες που φτιάχνει ο νους σου, τρομοκρατώντας σε και ξοδεύοντάς σε χωρίς κανένα όφελος.