Μηνιαίες Προβλέψεις: Οκτώβριος 2017

Από τον Πέτρο Κατσαμάκη

Ο Οκτώβριος, με τους περισσότερους πλανήτες να περνούν στο Ζώδιο του Ζυγού, την Πανσέληνο στον Κριό, τη Νέα Σελήνη στο Ζυγό και το Δία να αποχαιρετά τον Ζυγό για να πάει να εγκατασταθεί για την επόμενη σεζόν στον Σκορπιό, σου στέλνει ένα πολύ συγκεκριμένο μήνυμα σε πρώτο επίπεδο. Έρχεται κρύο, καιρός για δύο. Με λίγα λόγια ο Οκτώβριος εστιάζει κατά βάση, μετά τις οργανωτικές δραστηριότητες του Σεπτεμβρίου στην καθημερινότητά σου, σε θέματα σχέσεων αλλά και τρόπων σχέτισης. Είτε αυτό αφορά – με τον Άρη στον Ζυγό – σχέσεις υπάρχουσες που βίωσαν κλυδωνισμούς στο άμεσο παρελθόν και χρειάζεται να επαναπροσδιοριστούν, είτε – με την Αφροδίτη στον Ζυγό –  καινούργιες σχέσεις με προοπτικές συντροφικότητας ή και συνεργασίας. Ο Οκτώβριος για όσους έχουν αποφασίσει να «μοιραστούν» αυτό το χειμώνα με ένα ταίρι αλλά και ταιριαστούς φίλους και συνεργάτες, δίνει σημαντικές προοπτικές προς αυτήν την κατεύθυνση. Και ξεκινώντας με την ισχυρή όψη του Δία στον Ζυγό με τον Ουρανό απέναντι του στον Κριό, ξεκαθαρίζει πως οι γνωριμίες που θα «κρατήσουν» και θα γίνουν σχέσεις, είναι απαραίτητο να στηρίζονται σε συμφωνίες που κερδίζουν και οι δύο, και εμπεριέχουν καθαρότητα, αυθεντικότητα και αλήθεια. Άλλωστε το ξεκίνημα και πάλι του Οκτώβρη με την Πανσέληνο στο Ζώδιο του Κριού σε έντονες όψεις με τον Ουρανό και τον Πλούτωνα μιλάει για οριστικά ξεκαθαρίσματα σε σχέσεις και συνεργασίες, μη αυθεντικές, ανειλικρινείς και χωρίς ουσιαστική δυνατότητα επαφής, που κινούνται εδώ και καιρό μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας.

Η Νέα Σελήνη το τρίτο δεκαήμερο του Οκτώβρη στο Ζώδιο του Ζυγού, απέναντι ακριβώς από τον Ουρανό, μιλάει και πάλι για νέα ξεκινήματα σε θέματα σχέσεων και συνεργασιών, αλλά και καινούργια «συμβόλαια» που καταργούν παιχνίδια ρόλων, και προάγουν την καθαρότητα και την αυθεντικότητα. Αυτή η περίοδος δίνει μια ισχυρή ώθηση στην ανάγκη για συντροφικότητα, αγάπη και μοίρασμα της καθημερινότητας, ξεκαθαρίζοντας πως μόνο ό,τι είναι αυθεντικό και δεν παριστάνει τίποτα άλλο πέρα του εαυτού του, θα αντέξει και θα εξελιχθεί σε βάθος χρόνου. Είναι η ώρα καρμικά να ειπωθούν σημαντικές αλήθειες και αποκαλύψεις καταρχήν στον εαυτό σου και μετέπειτα στο περιβάλλον σου. Εσύ αυτό που χρειάζεται να εστιάσεις είναι στη συνειδητοποίηση πως «σχέσεις» που στηρίζονται στην ανοχή ή την δοτικότητα του ενός, είναι σχέσεις γονιού – παιδιού, και σε καμία περίπτωση σχέσεις ενηλίκων, γι’ αυτό και μοιραία ο παιδικός σταθμός τα «Αηδονάκια» που πας μες τον ενθουσιασμό και την χαριτωμενιά να λειτουργήσεις κάθε φορά, μετά από λίγο κατεβάζει ρολά.

Αυτή η ισχυρή σύναξη στο Ζώδιο του Ζυγού έρχεται να σου ξεκαθαρίσει πως οι σχέσεις χτίζονται με αλήθειες και γκρεμίζονται με ρόλους και σενάρια. Η έντονη συμμετοχή του Ουρανού άλλωστε σου λέει ξεκάθαρα πως για να χτιστεί μια αληθινή σχέση, χρειάζεται αμφότερα τα μέλη να δώσουν το 100% του αληθινού τους εαυτού. Και για να δώσουν τον αληθινό τους εαυτό, χρειάζεται καταρχήν να τον «έχουν» και όχι να το χρωστάνε σε μπαμπάδες, μαμάδες, προηγούμενες μισοτελειωμένες σχέσεις, παιδικές αρρώστιες, παιχνίδια εξουσίας και υποτίμησης. Η σχέση χρειάζεται δυο ολόκληρους ανθρώπους χωρίς διαρροές, που τους απομυζούν και τους αφήνουν μισούς. Διότι, όπως ξεκαθαρίζει ο Ουρανός, μισό και μισό κάνει μισό, και μόνο δύο ολόκληρα μπορούν να φτιάξουν κάτι ολόκληρο που να τους εμπεριέχει.

Οι σχέσεις που θα ευνοηθούν αυτή την περίοδο, με την είσοδο του Δία στον Σκορπιό, δεν είναι παυσίλυπα που κουκουλώνουν την εσωτερική μοναξιά και ερημιά. Αλλά ούτε και τάπες που θα βουλώσουν την έλλειψη εσωτερικής επαφής με τον εαυτό σου και την κάλυψη του εσωτερικού κενού μέσω της κατανάλωσης και της χρήσης άλλων ανθρώπων ως υποκατάστατα. Όπως επίσης δεν είναι σίγουρα και γονείς να σε αναλάβουν, ούτε παιδάκια για να τα αλλάξεις. Όπως επίσης δεν είναι θύματα για να τα σώσεις, ούτε μπαμπούλες και θύτες για να τους σωφρονίσεις. Οι σχέσεις που θα ευνοηθούν θα είναι ζωντανές, θα πάλλονται από τη ζωή αυτή καθεαυτή, δεν θα δημιουργηθούν μέσα από νεκρά παιχνίδια ρόλων και από φόβο μοναξιάς, αλλά από πραγματική ενήλικη ανάγκη σχέτισης και επαφής και αληθινό έρωτα. Άλλωστε οι άνθρωποι που γνωρίζουν να σχετίζονται είναι κατά βάση μοναχικοί, γιατί καταρχήν εμπεριέχουν τον έρωτα και αφιερώνουν χώρο και χρόνο στο να σχετίζονται με τον εαυτό τους και έχουν να καταθέσουν τον εαυτό τους αυθεντικά σε μια σχέση. Δεν φοβούνται να μείνουν χωρίς τους άλλους και ούτε σχετίζονται μαζί τους από φόβο μοναξιάς. Σχετίζονται από βαθιά πηγαία έλξη και αληθινό έρωτα. Άλλωστε, όπως λέει και ο Ουρανός, μοναχικότητα σημαίνει παρουσία του εαυτού και μοναξιά σημαίνει έλλειψη του άλλου από τον οποίο εξαρτώμαι.

Οι σχέσεις που θα ευνοηθούν αυτή την περίοδο απαρτίζονται από ανθρώπους που εμπεριέχουν ισχυρά συμβόλαια με τη ζωή αυτή καθεαυτή, είναι ζωντανοί στην ροή της ζωής και βρίσκονται σε συντροφικότητα με τον εαυτό τους και είναι σε θέση να κινηθούν και προς τη συντροφικότητα με άλλους ανθρώπους. Έχουν κοιτάξει μέσα τους, έχουν γνωρίσει και έχουν αποδεχθεί τον εαυτό τους και την ζωή έτσι όπως είναι, τον έχουν φροντίσει, αγαπήσει, θεραπεύσει, ακουμπάνε ήρεμα σε αυτόν και δεν χρειάζονται κανέναν να τους σώσει από το μέσα κενό. Γιατί απλούστατα οι ζωντανοί δεν έχουν κενό, αλλά ξεχειλίζουν από ζωή. Τα έχουν βρει με λίγα λόγια με τον εαυτό τους και είναι σε θέση να τα βρουν και με τους άλλους, δημιουργώντας ξεκάθαρες συμφωνίες και συμβόλαια σχέσεων που ελευθερώνουν τα μέλη τους μέσω της αγάπης και της συντροφικότητας. Αυτή η βαθιά αναθεώρηση της έννοιας συντροφικότητα είναι και το κυρίαρχο καρμικό θέμα αυτού του μήνα, και κυρίως η συνειδητοποίηση πως η συντροφικότητα δεν μπορεί να είναι κατάκτηση του καθενός, γιατί προϋποθέτει σημαντικά επίπεδα εξέλιξης από μέσα, ώστε να την έλξεις και στον έξω κόσμο.

Τον Οκτώβριο, με την είσοδο του Δία στο Σκορπιό να ανοίγει καρμικά μαθήματα περί Ζωής και Θανάτου, θέλοντας να σου δώσει να συνειδητοποιήσεις πως ο πλούτος είναι πάντα εσωτερικός και υπάρχει όταν είσαι συνδεδεμένος πυρηνικά με τη ζωή. Και όταν συμβαίονει αυτό, έλκει και τον εξωτερικό αληθινό πλούτο, διαλύοντας ό,τι είναι ψέμα, σκηνοθεσία και θάνατος. Δίνοντας έμφαση στην ποιότητα και την αυθεντικότητα και όχι στην ποσότητα και τα αξεσουάρ, όποιος έχει πολλά και κακής ποιότητας αποκτήματα, είναι φτωχός, όσο κι αν παριστάνει τον πλούσιο. Φτωχός καταρχήν μέσα του, άδειος από ζωή, γεμάτος πένθη. Γι’ αυτόν τον μέσα πλούτο, αλλά και την ασφάλεια που δίνει σε όποιον τον κατέχει, έρχεται να παραδώσει καρμικά μαθήματα ο εν λόγω Δίας. Έρχεται να ξεκαθαρίσει πως τίποτα και κανένας δεν μπορεί να σου το παρέχει αυτό, αν δεν το εμπεριέχεις, γιατί απλούστατα αυτό είναι δώρο Θεού. Ήρθε η ώρα να ελευθερωθείς από τους ρόλους και από ό,τι είναι νεκρό, συνειδητοποιώντας πως η αληθινή τροφοδοσία πηγάζει στο τώρα από μέσα σου, και να αναζητήσεις επιλογές και περιβάλλοντα που αυτές οι απαραίτητες για τη ζωή ανάγκες, θα καλύπτονται. Αυθεντικά, ξεκάθαρα, δίνοντας ο ένας στον άλλο την ελευθερία και την κατανόηση να είναι ο εαυτός του. Ο Δίας στον Σκορπιό έρχεται να κάνει σαφές πως πλουτίζοντας ο άνθρωπος στον πυρήνα του, πλουτίζουν και ευημερούν οι κοινωνίες του.

Κριός

Ο Οκτώβρης ξεκινά με την Πανσέληνο στο Ζώδιο σου και την όψη του Δία απέναντί σου στον Ζυγό με τον Ουρανό στο Ζώδιό σου να ζητούν οριστικά καρμικά ξεκαθαρίσματα σε θέματα σχέσεων και συνεργασιών. Ξεκαθαρίσματα δηλαδή καταρχήν με τον εαυτό σου και με τον τρόπο που σχετίζεσαι. Είναι η ώρα να επαναπροσδιορίσεις το αν θες να παραμείνεις ρόλος ή να σχετιστείς αυθεντικά θέτοντας σε νέες βάσεις το ποιος είσαι στο τώρα. Και αυτός ο επαναπροσδιορισμός θα γίνει απόλυτα ορατός, αν απλά κοιτάξεις πόσο απέχουν πολλές από τις επιλογές σου από τις ανάγκες σου. Αυτές οι ακάλυπτες για χρόνια ανάγκες, αν τις σεβαστείς, θα σου οριοθετήσουν πως «σαπουνίζοντας γουρούνι, χάνεις χρόνο και σαπούνι». Εσύ χρειάζεται να εστιάσεις στο που ξοδεύεις ενέργεια χωρίς να έχεις κέρδος, που παρατάς τον εαυτό σου και τις ανάγκες του και γίνεσαι ρόλος, που εγκλωβίζεται σε παιδικά παιχνίδια και φαύλους κύκλους διαρροών. Αυτή την περίοδο θα χρειαστεί όσο ποτέ να θυμηθείς πως η φράση κλειδί για το Ζώδιό σου είναι το «Εγώ είμαι», επαναπροσδιορίζοντας στο τώρα το ποιος είσαι και το τι έχεις ανάγκη. Αναθεώρησε το ποιος σου είπαν ότι είσαι και το τι σου είπαν ότι έχεις ανάγκη. Με τη Νέα Σελήνη στο απέναντί σου Ζώδιο του Ζυγού αλλά και το Δία να εισέρχεται στον Σκορπιό, δημιούργησε σχέσεις και επιλογές που σε θρέφουν, σε εξελίσσουν και σε πηγαίνουν παρακάτω, αποχαιρετώντας οριστικά νεκρές καταστάσεις που εδώ και χρόνια σε απομυζούν σαν μαύρες τρύπες. Ο μπούσουλας είναι εξαιρετικά απλός καρμικά. Ελευθερώνεσαι από ό,τι σε απομυζά και δεσμεύεσαι σε ό,τι σε δυναμώνει. Αφήνεις ό,τι είναι θάνατος και επιλέγεις ό,τι είναι Ζωή.

Ταύρος

Ο Οκτώβριος σε βρίσκει σε διαδικασίες εσωτερικές και εξωτερικές, μετά τα έντονα γεγονότα όλης της προηγούμενης περιόδου, που καρμικά σου ζητούν να απελευθερωθείς από ό,τι δε σε πάει πια παρακάτω. Και κυρίως από την τάση σου να παραχωρείς την ελευθερία σου και την αυθεντικότητά σου γι’ αυτή την περιβόητη ασφάλεια, που πλέον θυμίζει φυλακή. Η είσοδος αυτό το μήνα του Δία στο απέναντί σου Ζώδιο του Σκορπιού, όπου θα παραμείνει και για περίπου ένα χρόνο, σε κάνει από τους πλέον ευνοημένους της φετινής χρονιάς. Αρκεί να κάνεις χώρο, ώστε ο Δίας να μπορέσει να εναποθέσει τα δώρα του. Ήρθε η ώρα να βάλεις στην μπάντα μια σωρεία πεποιθήσεων που σε καθηλώνουν και σε απομυζούν σε φαύλους κύκλους νεκρούς χωρίς καμία δυναμική εξέλιξης. Ο Οκτώβριος λέει, με μία εξαιρετικά έντονη κίνηση στον άξονα Κριού – Ζυγού, πως το πρώτο που χρειάζεται αναθεώρηση είναι ο τρόπος με τον οποίον σχετίζεσαι και δημιουργείς τις σχέσεις σου, ανακυκλώνοντας επιλογές που δεν έχουν πλέον να σου δώσουν, αλλά σου αφαιρούν. Εστίασε καρμικά στη συνειδητοποίηση που έρχεται να φέρει ο Δίας απέναντί σου, πως ο πλούτος ξεκινά από μέσα σου και αντανακλάται στο περιβάλλον σου, και σε καμία περίπτωση το αντίστροφο. Και αυτός ο πλούτος ρέει μέσα στη φέρουσα ενέργεια της ζωής η οποία διαλύει ό,τι δεν είναι ζωή, και σε προχωράει μέσα από αλλαγές βαθιές στο παρακάτω της εξέλιξής σου. Εσύ χρειάζεται να καταλάβεις πως η κανονικότητα στη ζωή είναι οι ανατροπές και οι αλλαγές σε όλα τα επίπεδα που τόσο πολύ φοβάσαι, κρατώντας νεκρές καταστάσεις και καθηλώνοντας τη ζωή σου σε έναν διαρκή φαύλο κύκλο. Ο Δίας λοιπόν για να σε πάει εκεί που θα νιώθεις πλήρης και εκπληρωμένος θέτει ένα σημαντικό όρο: αλλαγές και εμπιστοσύνη στην ροή της Ζωής.

Δίδυμοι

Και μετά από ένα έντονο και δύσκολο Σεπτέμβρη, έρχεται ο Οκτώβριος όπου σταδιακά η είσοδος αρκετών πλανητών στο φιλικό σου Ζώδιο του Ζυγού, αλλά και η Πανσέληνος στον Κριό στο ξεκίνημα του μήνα σου δίνουν ευνοϊκές προϋποθέσεις να διορθώσεις τη λάθος διαχείριση που σε οδήγησε σε αδιέξοδα. Η όψη του Άρη από την Παρθένο με τον Κρόνο απέναντί σου, μιλάει τα πρώτα δύο δεκαήμερα του μήνα για ασκήσεις ακριβείας με στόχο το μέτρο σε κάθε σου δράση και την επαφή σου με την πραγματικότητα. Οι τομείς που θα σε απασχολήσουν έντονα αυτό το μήνα είναι η καθημερινότητα και οι εκκρεμότητες στην εργασία σου, που όμως από πίσω κρύβουν ζητήματα σε θέματα σχέσεων. Ο Οκτώβριος σε βοηθά να αναθεωρήσεις λάθος κινήσεις σου που απέβησαν μοιραίες σε σχέσεις και συνεργασίες, και τις οδήγησαν είτε σε ρήξεις, είτε στο να παραπαίουν μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας. Εσύ χρειάζεται να ξανακοιτάξεις το τι συνέβη στις εν λόγω σχέσεις βλέποντας αυτή τη φορά καθαρά όχι μόνο τα λάθη των άλλων, αλλά και τα δικά σου. Να βγεις από την αμυντική θέση της αντίδρασης του εφήβου, αλλά και της φυγής από ό,τι εμπεριέχει ενήλικες ευθύνες, αφήνοντας στην μπάντα παιδικά καμώματα και λάθος ευθύνες. Πάτησε και με τα δυο σου πόδια στο τώρα και στην πραγματικότητα, αποφασίζοντας κατά πόσο θέλεις οι άλλοι να σε παίρνουν σοβαρά. Και για να γίνει αυτό, χρειάζεται να πάρεις πρώτα εσύ σοβαρά τον εαυτό σου, παύοντας να παίζεις ρόλους και φανταστικά σενάρια, δείχνοντας αυθεντικά τι νιώθεις και τι αισθάνεσαι. Σχετίσου πραγματικά, δημιουργώντας αληθινές σχέσεις, με τη Νέα Σελήνη στο φιλικό σου Ζώδιο του Ζυγού σε όψη με τον Ουρανό να σου τονίζει πως όσο συστήνεσαι λάθος μέσα από φανταστικούς εαυτούς, τόσο η πραγματικότητα θα αναιρεί και εσένα και την αξιοπιστία σου, και εσύ σε αυτή τη φάση της ζωής σου χρειάζεσαι ισχυρούς συμμάχους και συμμαχίες.

Καρκίνος

Ο Οκτώβριος σε υποδέχεται με την Πανσέληνο στο Ζώδιο του Κριού σε έντονη όψη με τον Πλούτωνα απέναντί σου και την επίσης έντονη όψη του Ουρανού με τον Δία να σου ουρλιάζουν πλέον, μπας και το ακούσεις, πως ό,τι δεν προχωράει άλλο στη ζωή σου χρειάζεται να τελειώσει εδώ, αλλά και πως εκτός από το να ανοίγεις σχέσεις, είναι σημαντικό να μάθεις και να κλείνεις σχέσεις. Ο Οκτώβριος θα σε φέρει αντιμέτωπο με εξιδανικεύσεις και φαντασίες που δεν υπάρχει καμία δυνατότητα στην πραγματικότητα να υλοποιηθούν, ζητώντας σου να αποχαιρετήσεις προσδοκίες και σενάρια αλλά και μία παιδική στάση απέναντι στις σημαντικές σου σχέσεις, που βρίθει από εξαρτήσεις και απέχει πολύ από αυτό που έχεις ανάγκη. Με άλλα λόγια εσύ ασκείσαι στην Καθαρή ενήλικη γειωμένη αγάπη, χωρίς χειρισμούς, εξαγορές, θύματα, θύτες, σωτήρες και παιχνίδια επιβολής και υποτίμησης. Είναι η στιγμή που χρειάζεται επιτέλους να θεραπεύσεις και να εξυγιάνεις τον τρόπο με τον οποίον αγαπάς και ζητάς να αγαπηθείς, συνειδητοποιώντας πως οι επιλογές σου είναι τόσο εκτός πραγματικότητας, που μονίμως θα ματαιώνονται οι ανάγκες σου. Μία πλειάδα Πλανητών στο Ζυγό σε ωθούν μέσα από ανατροπές και συγκρούσεις με την πραγματικότητα να αλλάξεις κριτήρια επιλογών και να δεχθείς επιτέλους πως αυτό που δεν καλύφθηκε στα παιδικάτα σου, χρειάζεται να το πενθήσεις και να αποδεχθείς πως αυτό που μπορεί να αλλάξει υπέρ σου είναι μόνο το τώρα. Άφησε οριστικά πίσω σου αυτό που σε καθηλώνει και κάνε χώρο, ώστε ο Δίας που εισέρχεται αυτό το μήνα στο φιλικό σου Ζώδιο του Σκορπιού, να σου φέρει επιλογές ενδυνάμωσης προς τον ενήλικά σου. Διότι όπως λένε και οι Κινέζοι: για να καλέσεις εκλεκτούς προσκεκλημένους σπίτι σου, πρέπει να κάνεις χώρο και να το καθαρίσεις πρώτα.

Λέων

Ο Οκτώβριος ξεκινά με θετικές προϋποθέσεις, με την Πανσέληνο από το φιλικό σου Ζώδιο του Κριού να σε ενδυναμώνει να δράσεις, ώστε να ξεκαθαριστούν ασαφείς και μπερδεμένες καταστάσεις της προηγούμενης περιόδου. Η θετική όψη της Πανσελήνου και του Ουρανού με τον Κρόνο στο φιλικό σου Ζώδιο του Τοξότη σε ευνοούν, ώστε να αλλάξεις τα κακώς κείμενα χωρίς να χαθεί το μέτρο. Αλλά και να θεμελιώσεις καινούργιες συμφωνίες που πατάνε στην πραγματικότητα και ισορροπούν καταστάσεις που στο προηγούμενο διάστημα κλυδωνίζονταν έντονα. Στην ίδια λογική εύνοιας προς εσένα είναι και μια πλειάδα Πλανητών αλλά και η Νέα Σελήνη από το Ζυγό, δίνοντας έμφαση κυρίως στο δεύτερο δεκαπενθήμερο του μήνα σε σχέσεις και συνεργασίες αλλά και σε καινούργια ανοίγματα σχέσεων τόσο στον προσωπικό όσο και στον επαγγελματικό τομέα. Είναι η στιγμή να ξεκαθαριστούν και να επαναπροσδιοριστούν συμπεριφορές και θέματα σχέσεων βάζοντας σε νέα βάση παλαιότερες σχέσεις και ανοίγοντας προοπτικές για μελλοντικές. Παιχνίδια κυριαρχίας, επιβολής, υποτίμησης, σωτήρες, θύματα και θύτες είναι η ώρα να τελειώσουν οριστικά, ώστε να δημιουργηθούν αυθεντικές και ισότιμες σχέσεις που στηρίζονται στην καθαρότητα και όχι στους χειρισμούς. Η είσοδος του Δία στον Σκορπιό έρχεται να σου δώσει μια σημαντική ανάσα ζωής, διαλύοντας ό,τι είναι πλέον νεκρό και δεν σε πάει παρακάτω. Φέρε μέσα από τη ροή της ζωής, αν την εμπιστευτείς, αυθεντικές καταστάσεις έξω από σκηνοθεσίες και ρόλους, έξω από παιχνίδια ελέγχου και χειρισμών. Επίλεξε να αποφύγεις υπερβολές κάθε είδους, τηρώντας το μέτρο, μαθαίνοντας καρμικά αυτή την περίοδο πως να μαζεύεσαι και να κερδίζεις, αλλάζοντας μία στάση διαρροών και ξοδέματος τόσο συναισθηματική όσο και οικονομική, που μόνο σε αποδυνάμωσε ως τώρα.

Παρθένος

Ο Οκτώβριος, που ξεκινά με τον Άρη και την Αφροδίτη στο Ζώδιό σου σε έντονη όψη με τον Κρόνο αλλά και τον Πλούτωνα, σου ζητά να κινηθείς με ακρίβεια και στενή επαφή με την πραγματικότητα, αντιμετωπίζοντας χαώσεις και μπερδέματα, αλλά και παγίδες που στήνει αδιάκοπα ο Ποσειδώνας απέναντί σου. Αυτή την περίοδο θα χρειαστεί να εξυγιάνεις καταστάσεις που βάλουν τόσο την ψυχική όσο και την σωματική σου υγεία, αντιμετωπίζοντας παιχνίδια του μυαλού σου, αλλά και την έντονη τάση σου να εγκαταλείπεις εσένα, αγνοώντας αυτό που νιώθεις και αισθάνεσαι. Αυτή την τάση σου να «ερμηνεύεις» τη ζωή και τον εαυτό σου και να μην τη ζεις, χρειάζεται να αναθεωρήσεις πλήρως. Αυτή η περίοδος σου ζητάει να «γνωρίσεις» τον εαυτό σου, αυτόν τον άγνωστο, όπως είναι και όχι όπως σου είπαν ότι είναι ή φαντάζεσαι ότι είναι. Να «κοιτάξεις» μέσα σου, λαμβάνοντας σοβαρά αυτό που νιώθεις και αισθάνεσαι, όπως και τα όρια των αντοχών σου. Χρειάζεται να θεραπεύσεις σε βάθος αυτοπεριορισμούς και απαγορεύσεις, όπως επίσης και αυτή την ατελείωτη επίκριση σε ό,τι ευάλωτο και ανθρώπινο περιέχεις. Διότι όσο οι στόχοι σου μπαίνουν από έναν εντελώς διαστρεβλωμένο νου, που παραπαίει μεταξύ παράνοιας και προγραμματισμών, εσύ στο τώρα αισθάνεσαι μονίμως ακάλυπτος, ανασφαλής, πιεσμένος, αγχωμένος και πολύ συχνά παντελώς αποπροσανατολισμένος, φθείροντας ανεπανόρθωτα τον εαυτό σου. Αυτή η περίοδος σου ζητά να επαναπροσδιορίσεις τη ζωή σου επί της ουσίας, αλλάζοντας στάση και θέση, κρατώντας μόνο ό,τι σε ενδυναμώνει και σε προχωράει, και αποχαιρετώντας και απελευθερώνοντας ό,τι δεν σε πάει παρακάτω. Είναι η ώρα λοιπόν να αποχαιρετίσεις ό,τι παθολογικό σε οδηγεί σε ρήξη με τον αληθινό σου εαυτό και ξεπερνά τα όρια και τις αντοχές σου, χτίζοντας από την αρχή μια νέα πραγματικότητα που ξεκινά από μέσα σου και αντανακλάται έξω από εσένα, και σέβεται τις ανάγκες σου.

Ζυγός

Τον Οκτώβριο τα φώτα των εξελίξεων πέφτουν στο Ζώδιό σου. Ξεκινώντας ο δεύτερος μήνας του φθινοπώρου, με την Πανσέληνο στο απέναντί σου Ζώδιο του Κριού, αλλά και την όψη του Δία στο Ζώδιό σου με τον Ουρανό απέναντί σου να θέτουν την ανάγκη για βαθιά ξεκαθαρίσματα, αποδιαστρεβλώσεις και ξεμπερδέματα σε σχέσεις και συνεργασίες που εδώ και καιρό παραπαίουν μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας, και συνεχίζοντας με μια πλειάδα Πλανητών στο Ζώδιό σου να σου ζητούν να επαναπροσδιορίσεις στο τώρα πως θέλεις πλέον να σχετίζεσαι και να συνυπάρχεις, όπως καταλαβαίνεις αυτή η περίοδος φέρνει στο προσκήνιο σημαντικές ανακατατάξεις με στόχο να πέσουν οι «μάσκες», να μπούνε στην μπάντα οι «ρόλοι» και να επαναπροσδιοριστούν οι σχέσεις σου προς την αυθεντικότητα και την αλήθεια σου στο τώρα. Είναι η ώρα που καρμικά χρειάζεται να μάθεις να δημιουργείς συμβόλαια σχέσεων που θα περιλαμβάνουν όχι μόνο το τι θα δώσεις αλλά και το τι θέλεις εσύ να πάρεις. Συνειδητοποίησε πως ο μοναδικός λόγος του να μπαίνεις στον κόπο να σχετίζεσαι, είναι το να κερδίζεις και να εξελίσσεσαι και όχι το να χάνεις και να αναπαράγεις φαύλους κύκλους αποδυνάμωσης. Η περίοδος αυτή σου δίνει τη δυνατότητα να εξελιχθείς, να αποχαιρετίσεις σωτήρες, θύτες και θύματα και να έλξεις σχέσεις που σε γεμίζουν και σε τροφοδοτούν στο βάθος των αναγκών σου. Εσύ απλώς χρειάζεται να βρεις το κουράγιο να τινάξεις τα ξερά φύλλα που απομυζούν το δέντρο της ζωής σου, και να ενισχύσεις τις ρίζες του και την τροφοδοσία του. Άλλαξε πεποιθήσεις χρόνων που σε θέλουν από τα μικράτα σου να απορροφάς τις τοξίνες των άλλων με χάρη και χαμόγελο. Ήρθε η ώρα για μια καινούργια φάση ζωής που δεν θα σχετίζεσαι με τα σκουπίδια των άλλων, αλλά με την πολύτιμη πλευρά τους, σεβόμενος τον εαυτό σου, την εξέλιξή σου, τα όρια των αντοχών σου, και επιλέγοντας τους αντίστοιχους άλλους που είναι σε θέση και θέλουν αυτό να το καταθέσουν στη σχέση με καθαρότητα. Αυτή η περίοδος, με την είσοδο του Δία στον γειτονικό σου Σκορπιό και τη Νέα Σελήνη στο Ζώδιό σου σε όψη με τον Ουρανό, αν πάρεις σοβαρά τον εαυτό σου, σου ανοίγει σοβαρές προοπτικές σε κάθε τομέα της ζωής σου και κυρίως ανοίγει δρόμους προς τη συντροφικότητα, τις αληθινές φιλίες και τις καλές συνεργασίες. Μετακινώντας σε από το σχετίζομαι και χάνω, στο σχετίζομαι και πλουτίζω σε κάθε τομέα της ζωής σου.

Σκορπιός

Μετά από μια μεγάλη περίοδο ανατροπών – με δυο Εκλείψεις το προηγούμενο καλοκαίρι να σείουν συθέμελα δομικά ζητήματα που αφορούσαν σε κακούς μπαμπάδες και κακές μαμάδες, ελπίζω και εύχομαι να έχεις προβεί στις απαραίτητες εκκαθαρίσεις ώστε η είσοδος του Δία στο ζώδιό σου από αυτό το μήνα, να σε βρει έτοιμο να βάλεις μπρος μια νέα φάση ζωής. Αν δεν το έκανες, η περίοδος αυτή σου ζητάει να αφήσεις οριστικά πίσω σου ό,τι δεν σε προχωράει παρακάτω, επιλέγοντας χωρίς φόβο αλλά με πάθος αυτό που θα σε εξελίξει και θα σε βγάλει έξω από νεκρές καταστάσεις. Είναι η στιγμή να αξιοποιήσεις την ικανότητά σου να βουτάς στα βαθιά και σκούρα νερά του εαυτού σου, και να αλλάξεις καταρχήν μέσα σου ό,τι σε κάνει μικρό, φτωχό, αδύναμο, εξαρτημένο, αυτοκαταστροφικό και κατ’ επέκταση σκληρό, κλειστό και χειριστικό. Είναι η στιγμή για ένα ρεσιτάλ αυθεντικότητας και αλήθειας καταρχήν με τον εαυτό σου και μετέπειτα με κάθε πτυχή του περιβάλλοντός σου. Ό,τι δεν συνάδει απολύτως με το εδώ και το τώρα και σε εγκλωβίζει σε πεποιθήσεις, τραύματα, παιχνίδια επιβολής, κυριαρχίας και υποτίμησης και άλλα ακραία  καρμικά φαινόμενα, ήρθε η ώρα να εκριζωθεί, κλείνοντας φαύλους κύκλους αποδυνάμωσης. Και επειδή πάντα το δικό σου στοίχημα είναι το αν θα επιλέξεις κυριολεκτικά και μεταφορικά τη ζωή ή το θάνατο, δηλαδή αν θα απασχοληθείς πάνω σε νεκρές καταστάσεις, γεγονότα του παρελθόντος, πένθη και άλλα τέτοια χαριτωμένα ή θα εστιάσεις στη ροή της ζωής και στο Τώρα, διαλύοντας ό,τι δεν είναι ζωή, ο Δίας έρχεται να σε ενδυναμώσει προς τη δεύτερη προοπτική. Στην πραγματικότητα από αυτόν τον μήνα ξεκινάει μια περίοδος που αν πράξεις τα πρέποντα, θα φέρει μια βαθιά αναγέννηση, αλλά και τους αντίστοιχους υποστηρικτικούς μηχανισμούς που θα σου δείξουν τον δρόμο προς τα εκεί που λέει Ζωή, Δημιουργία, Χαρά, Πλούτο, Αφθονία αλλά και Έρωτες που πάλλονται από ζωντάνια, αυθεντικότητα και ρέουν φυσικά και ανεμπόδιστα. Ο Οκτώβριος εστιάζει στο να συνειδητοποιήσεις πως ο πλούτος ξεκινά από μέσα σου, και επεκτείνεται στο περιβάλλον σου, όπως άλλωστε και η φτώχεια. Έλκεις ακριβώς αυτό που περιέχεις. Το ίδιο και η ασφάλεια, που τόσο αναζητάς μέσω της δύναμης, της κυριαρχίας ή του πλούτου. Αν τα εμπεριέχεις, σου λέει ο Δίας ντεκλαρέ, θα τα δεις και να έρχονται να σε συναντήσουν χωρίς να πρέπει να βιώσεις, όπως δυστυχώς σου έμαθαν ή πιστεύεις καρμικά, όλη την τριλογία του Άρχοντα των δαχτυλιδιών. Που θα πει ότι, αυτή την περίοδο απέφυγε να ξοδευτείς σε εξωτερικές μάχες, αλλάζοντας θέση μέσα σου και έχε την πίστη ότι αυτό θα προβληθεί και έξω σου, έλκοντας το όμοιό του.

Τοξότης

Ο Οκτώβριος, μετά από μια έντονη καραμπόλα ανατροπών και πιέσεων τον Σεπτέμβρη που σου ουρλιάζει με κορυφαίο του χορού της «τραγωδίας» τον Κρόνο στο Ζώδιό σου «παρ’ το αλλιώς, θα βρεις», έρχεται να σου κάνει ξανά μανά σαφές πως όσο δεν αλλάζεις τη δομή του προβλήματος, αλλά στρώνεις επάνω του τραπεζομάντηλα λουλουδάτα για να φαίνεται χαριτωμένο, τόσο το σώμα σου, η ψυχή σου, αλλά και η καθημερινότητά σου θα κλυδωνίζονται μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας. Με τον Κρόνο να κάνει την τελευταία του γύρα αυτό το Φθινόπωρο στο ζώδιό σου, τον Κυβερνήτη σου τον Δία και τη Νέα Σελήνη σε απευθείας σύγκρουση με τον Ουρανό και τον Άρη από την Παρθένο να σου ζητούν βαθιές και ουσιαστικές εξυγιάνσεις σε όποια παιδική αρρώστια προσκολλάσαι και τη φυλάς ως κόρη οφθαλμού, επιλέγοντας μονίμως τη φυγή από την ευθεία αναμέτρηση, εσύ έρχεσαι αντιμέτωπος με την τάση σου να κυνηγάς ξοπίσω το καλοκαίρι, απαξιώνοντας φθινόπωρα και χειμώνες, με το γνωστό μότο δεν μου αρέσει, δεν το θέλω, δεν μπορώ, δεν το αντέχω, μαζεύτηκε αρκετή βαρυχειμωνιά και σου ζητά την δέουσα σημασία, γιατί κι αυτή όσο κι αν δεν σου αρέσει, είναι μέρος της ζωής σου. Κοινώς η πραγματικότητα σου καθιστά σαφές πως εκτός από αυτό που σου αρέσει, χρειάζεται να αντιμετωπίσεις κι αυτό που δεν σου αρέσει, γιατί αυτό καρμικά θα σε εξελίξει. Η όψη του Άρη με τον Κρόνο και η είσοδος του Κυβερνήτη σου του Δία στα μέσα του μήνα στο ζώδιο του Σκορπιού, σου ζητούν επιτέλους να εμβαθύνεις και να αντιμετωπίσεις σαν ενήλικας όχι μόνο αυτό που σε ευχαριστεί, αλλά και αυτό που σε πονάει, σε θλίβει και σε φοβίζει, βάζοντας στην μπάντα φαντασίες και σενάρια του μυαλού σου και πατώντας γερά στην πραγματικότητα. Είναι η στιγμή να αφήσεις πίσω σου ρόλους, παιχνίδια και παιδικές αρρώστιες, καταρχήν μέσα σου και μετέπειτα έξω σου, αντιμετωπίζοντας κατάματα το θηρίο, ενδυναμώνοντας επιτέλους τον ενήλικα που είσαι σήμερα. Ο Οκτώβριος με μια έντονη κίνηση στον Άξονα Κριού – Ζυγού, σου ζητά να αντιμετωπίσεις κυρίως θέματα σχέσεων, αλλά και τον τρόπο που σχετίζεσαι, συνειδητοποιώντας ότι στην πραγματικότητα δεν σχετίζεσαι, αλλά υποδύεσαι ρόλους. Ήρθε η ώρα λοιπόν να πάψεις να παριστάνεις το θύμα και το θύτη, αντιμετωπίζοντας κατάματα αυτό που προκάλεσες, αλλά και τις συνέπειες του, παύοντας να φορτώνεις στους άλλους το ρόλο του κακού, κρατώντας για τον εαυτό σου το ρόλο του καλού και αδικημένου. Ήρθε η ώρα να συνειδητοποιήσεις πως οι χειμώνες είναι μέσα σου και όσο και να φεύγεις και να αποφεύγεις το μέσα σου, θα το παίρνεις πάντα μαζί σου.

Αιγόκερως

Στην ίδια λογική του Σεπτεμβρίου είναι και το ξεκίνημα του Οκτωβρίου, που σου ζητά να βάλεις σε τάξη την καθημερινότητα, αναζητώντας μια καλύτερη μορφή οργάνωσης που θα συμπεριλαμβάνει και τις ανάγκες σου, το σώμα σου αλλά και αυτό που νιώθεις και αισθάνεσαι. Και αν αντισταθείς, θα έλξεις καταστάσεις και γεγονότα – με τον Κυβερνήτη σου τον Κρόνο σε ευθεία σύγκρουση με μια πλειάδα πλανητών – που θα στο θέσουν επί τάπητος, επιζητώντας τη δέουσα και απαραίτητη φροντίδα. Ο Οκτώβριος, ξεκινώντας με την Πανσέληνο στον Κριό και την όψη του Δία με τον Ουρανό, και συνεχίζοντας με μια πλειάδα πλανητών αλλά και τη Νέα Σελήνη στο ζώδιο του Ζυγού, σου θέτει προς αναθεώρηση θέματα σχέτισης και σχέσεων. Καταρχήν σου ζητά να αποφασίσεις τι ακριβώς επιζητάς από τις σχέσεις σου με ακρίβεια και τι ακριβώς είσαι διατεθειμένος να δώσεις από εδώ και πέρα, ώστε να πάψεις να γκρινιάζεις και να κακοτροπιάζεις. Όπως επίσης σου καθιστά καρμικά σαφές ότι ήρθε η ώρα να κάνεις ξεκάθαρα συμβόλαια σχέσεων όχι μόνο επάνω στο τι θα δώσεις, αλλά και στο τι θα πάρεις, και τούμπαλιν, αφήνοντας κατά μέρος τα αυτονόητα. Συνειδητοποίησε πως δεν υπάρχουν αυτονόητα παρά μόνο καθαρές εξηγήσεις που ή τηρούνται ή δεν τηρούνται. Εξηγήσεις που καταρχήν χρειάζεται να κάνεις λίγο πριν ο Κρόνος εισέλθει οριστικά στο ζώδιό σου, όπου θα παραμείνει αρκετά χρονάκια. Και δεύτερον να τα τηρήσεις εσύ με συνέπεια απέναντι σε αυτόν τον έρμο τον εαυτό σου που όλο του τάζεις πως θα του δώσεις, και όλο τον κλέβεις μετά στην μοιρασιά. Συνειδητοποίησε πως η γκρίνια και η δυσαρέσκεια δεν έρχονται επειδή σε ρίχνουν στη μοιρασιά οι άλλοι, αλλά εσύ ο ίδιος. Φέρσου στον εαυτό σου έτσι ακριβώς όπως θέλεις να σου φέρονται, και γίνε εσύ ο καλός μπαμπάς και η καλή μαμά, ώστε να απελευθερωθείς οριστικά από τραύματα και εγκλωβισμούς αποδυνάμωσης, με το Δία να εισέρχεται στο ζώδιο του Σκορπιού αυτό το μήνα, θυμίζοντάς σου πως η ασφάλεια, η αγάπη, η αφθονία αλλά και ο σεβασμός είναι εσωτερική θέση που έλκει και τα αντίστοιχα από την έξω ζωή. Κοινώς ό,τι είσαι έλκεις, και όπως σου φέρεσαι σου φέρονται. Πράξε αναλόγως.

Υδροχόος

Μετά από ένα έντονο χειμώνα και ακόμα μετέπειτα ένα πιο έντονο καλοκαίρι, με τις εκλείψεις στον άξονά σου να σε φέρνουν αντιμέτωπο με ισχυρές ανατροπές που μοναδικό στόχο έχουν την απελευθέρωσή σου από κακούς μπαμπάδες και κακές μαμάδες, αλλά και παιχνίδια βίας, εγκατάλειψης, προδοσίας, κυριαρχίας, επιβολής και υποτίμησης, ήρθε η ώρα να αποδείξεις καρμικά τι έμαθες. Ο Οκτώβριος που σε υποδέχεται με την όψη του Δία από το φιλικό σου Ζυγό με τον Ουρανό, την Πανσέληνο στον Κριό και μια πλειάδα πλανητών στο Ζυγό, σου ζητά να κάνεις πράξη μια νέα θέση και στάση ζωής, επιλέγοντας με ποιους θα πάς και ποιους θα αφήσεις. Μια φάση ζωής κλείνει οριστικά για εσένα και αν είσαι καλός και επιμελής μαθητής μια καινούργια φάση ζωής έρχεται με στόχο να σε πάει παραπέρα και παραπάνω. Ο Οκτώβριος διακινεί κατά βάση θέματα σχέτισης και σχέσεων, που χρειάζεται να είναι αυθεντικές και ξεκάθαρες χωρίς ρόλους, παιχνίδια δύναμης, θύτες και θύματα, αλλά ενήλικες συμφωνίες που ή καταλήγουν στο μαζί ή στο χώρια. Κυρίως το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Οκτωβρίου, με τη Νέα Σελήνη στο Ζυγό και μια πλειάδα πλανητών εκεί σε έντονη όψη με τον Κυβερνήτη σου τον Ουρανό , αυτός ο μήνας σε καλεί να αλλάξεις ό,τι δεν είναι αληθινό, ό,τι υποδύεσαι και παριστάνεις, ό,τι ανέχεσαι σαν μικρό παιδάκι που δεν έχει άλλη επιλογή από το να υποτάσσεται σε αυτόν που του επιβάλλει. Η αλήθεια είναι πως, αν το πάρεις στρωτά, ο Οκτώβριος για ό,τι παθολογικό αποχαιρετάς θα σου δίνει απευθείας μπόνους καινούργιες επιλογές συνεργασιών, ερώτων, αλλά και σχέσεων, που αν το επιτρέψεις και ξεκολλήσεις από το μόνος σου και το δε θέλω να έχω κανέναν ανάγκη, μπορούν να σε ταξιδέψουν σε καινούργιες χώρες συντροφικότητας, αγάπης, αλληλοϋποστήριξης και φιλίας αλλά και συνεργασιών. Μην ξεχνάς πως η είσοδος του Δία στον Σκορπιό μπορεί να σε οδηγήσει σταδιακά σε άλλα επίπεδα ασφάλειας, ελευθερίας και αυτοδυναμίας.

Ιχθύες

Με την αναγκαιότητα να βάλεις σε μια νέα μορφή τάξης την καθημερινότητά σου, λαμβάνοντας υπ’ όψη σου, με τον Άρη και την Αφροδίτη απέναντί σου σε όψη με τον Κρόνο και τον Ποσειδώνα στο ζώδιό σου, την πραγματικότητα ως έχει και όχι το τι θα ήθελες να μπορούσες στη φαντασία σου, μπαίνει σε συνέχεια του Σεπτεμβρίου ο Οκτώβριος. Εσύ είναι πολύ σημαντικό να βάλεις στην μπάντα αυτό το βουλημικό παιδάκι που θέλει να φάει όλο το ζαχαροπλαστείο, επιλέγοντας ρεαλιστικά αυτό που αντέχεις και μπορείς. Κυρίως μετά το πρώτο δεκαήμερο του μήνα, με τον Δία να εισέρχεται στο φιλικό σου ζώδιο του Σκορπιού, να ενισχύει την τάση σου για υπερβολές κάθε είδους, αλλά και την τάση σου να αποφεύγεις αυτό που δεν θες να αντιμετωπίσεις κυρίως συναισθηματικά, μέσα από μηχανισμούς φυγής, αποφυγής και φαντασιωσικά σενάρια, κοίτα κατάματα το θηρίο που αποφεύγεις και τρέχεις διαρκώς μέσα στο άγχος και την αγωνία να του ξεφύγεις. Διότι, όπως λέει και η παροιμία, αν δεν κοιτάς εκεί που θες να πας, θα πας εκεί που κοιτάς, αναπαράγοντας για άλλη μια φορά σενάρια αγωνίας, τρόμου και πίεσης. Η περίοδος αυτή σου ζητά μια νέα μορφή οργάνωσης που να συμπεριλαμβάνει και τον εαυτό σου στην ανθρώπινη διάστασή του και πρωτίστως τα όρια των αντοχών σου και τις ανάγκες σου, παρατηρώντας που διαφεύγεις της πραγματικότητας και αλλάζοντας παιχνίδια ρόλων και σχέσεις εξαρτητικές, που δεν σε εξελίσσουν στο τώρα. Με μια πλειάδα πλανητών στο ζώδιο του Ζυγού και τη Νέα Σελήνη εκεί, ο Οκτώβριος θα θέσει θέματα επιλογής σχέσεων κυρίως στο συντροφικό κομμάτι, που χρειάζεται να ξεκαθαριστούν και να εξυγιανθούν από παιδογονεϊκά μοντέλα επιλογών που δεν σε διακινούν και δεν σε εκπληρώνουν ως ενήλικα. Η παρουσία του Δία στο φιλικό σου ζώδιο του Σκορπιού, που εισέρχεται αυτό το μήνα και θα παραμείνει εκεί έναν χρόνο, σου ξεκαθαρίζει πως θα ευδοκιμήσει στη ζωή σου ό,τι είναι αληθινό, αυθεντικό και πάλλεται από τη δυναμική και το πάθος της ζωής αυτής καθεαυτής. Ό,τι παριστάνει και υποδύεται, συμβιβάζεται και ανέχεται ή θα το τελειώσεις ή θα σε τελειώσει. Άλλωστε μην ξεχνάς πως, με τον Δία στα βαθιά νερά του απόλυτου Σκορπιού, δεν παίζουμε. Εσύ εστίασε σε ό,τι σε αναγεννά και σε εμπλουτίζει, βάζοντας στην άκρη την τάση σου να κουκουλώνεις και να κρύβεις αυτό που σε απομυζά και σε αποδυναμώνει. Η τύχη είναι με το μέρος σου. Φρόντισε να είσαι και εσύ.