Ο Πλανήτης Αφροδίτη

Η Αφροδίτη είναι ο κατεξοχήν πλανήτης του έρωτα και της αγάπης! Σε ένα ωροσκόπιο, είναι ο πλανήτης εκείνος που δείχνει τον τρόπο που καθένας από εμάς έχει μάθει να δίνει και να παίρνει αγάπη. Είναι λοιπόν ο πλανήτης εκείνος που δίνει πληροφορίες ως προς το πότε αλλά και το πως, δηλαδή με ποιο τρόπο, ερωτευόμαστε. Ανάλογα με τη θέση που κατέχει στο προσωπικό ωροσκόπιο του καθενός, αλλά και το ζώδιο στο οποίο ανήκει ο ενδιαφερόμενος, η Αφροδίτη δείχνει τις δυνατότητες που έχουμε ώστε να ευτυχήσουμε μέσα στη σχέση μας και να την απολαύσουμε, τους τρόπους που γοητευόμαστε αλλά και γοητεύουμε τους άλλους, και τον ερωτισμό μας γενικότερα. Οι άνθρωποι που έχουν μια «καλά τοποθετημένη Αφροδίτη» στο προσωπικό τους ωροσκόπιο, έλκουν εύκολα τους γύρω τους και ασκούν γοητεία στους άλλους και ξέρουν να απολαμβάνουν τη ζωή και τον έρωτα.

Είναι άτομα με καλλιτεχνικές τάσεις, αυξημένη την αίσθηση της αισθητικής, ιδιαίτερα εκφραστικοί, αλλά και οικονομικά και γενικότερα όσον αφορά τα υλικά αγαθά είναι σε πολύ καλή κατάσταση. Είναι τυχεροί στη ζωή τους, ιδιαίτερα στην ερωτική τους ζωή. Αυτό που χαρακτηρίζεται ως τύχη σε σ’ αυτά τα άτομα δεν είναι τίποτε άλλο παρά η δυνατότητα που τους προσφέρει η Αφροδίτη να εκπέμπουν και να έλκουν αρμονία και ισορροπία, αγάπη, πλούτο, επαγγελματική επιτυχία και φυσικά δυνατές και γεμάτες έρωτα σχέσεις! Η Αφροδίτη βρίσκεται σε κατοικία στον Ταύρο και το Ζυγό, σε πτώση στην Παρθένο και τον Κριό και σε έξαρση στους Ιχθύες.

Μια «δύσκολα» τοποθετημένη Αφροδίτη σε ένα προσωπικό ωροσκόπιο, κάνει το συγκεκριμένο άνθρωπο ιδιαίτερα κλειστό και ανασφαλή. Συνήθως είναι στερημένος από χαρά και αγάπη και είναι φοβικός στις σχέσεις του, με αποτέλεσμα να επιλέγει σχετικά προβληματικές σχέσεις. Υλικά θα έλεγε κανείς πως είναι στερημένος, όσο για τα επαγγελματικά του ζητήματα η επιτυχία δεν είναι η λέξη που θα χαρακτήριζε τον τομέα αυτό.

Τα άτομα με δυσαρμονική Αφροδίτη συνήθως είχαν δύσκολη παιδική ηλικία, στερητική κατά βάση. Δεν είχαν πάρει την αγάπη και την ασφάλεια που χρειαζόταν. Έχουν βιώσει επίκριση, δυσαρμονικές σχέσεις γονιών που ήταν απόμακροι σε σχέση με τα παιδιά τους, και ίσως έχουν μεγαλώσει σε ένα περιβάλλον χωρίς αισθητική. Αποτέλεσμα αυτών τους των βιωμάτων είναι να αναπαράγουν το ίδιο μοντέλο και ως ενήλικες στις σχέσεις τους, αλλά και σε σχέση με τον εαυτό τους.
Η ύπαρξη μιας δυσαρμονικής Αφροδίτης δε σημαίνει απαραίτητα ότι τα άτομα αυτά δεν έχουν τη δυνατότητα αλλαγής και βελτίωσης της ζωής τους. Το μόνο που χρειάζεται είναι να συνειδητοποιήσουν τα αδύνατα σημεία τους και να τα «δουλέψουν», ώστε να αλλάξουν τη ροή των πραγμάτων. Σε αυτό μπορεί να φανεί πολύτιμη η βοήθεια ενός έμπειρου και καταρτισμένου αστρολόγου, που μπορεί μέσα από τη μελέτη του συνόλου του προσωπικού του ωροσκοπίου να του επισημάνει τα σημεία που χρειάζονται βελτίωση, αλλά και τα στοιχεία εκείνα που εννοούν το συγκεκριμένο άτομο ώστε να τα αξιοποιήσει κατάλληλα, υπερκαλύπτοντας πολλές φορές τις αδυναμίες του. (Περισσότερες πληροφορίες δείτε στο λινκ: Ο πλανήτης Αφροδίτη).

Ο Πλανήτης Δίας

Ο Δίας, ο Ήλιος και η Αφροδίτη θεωρούνται οι ευεργέτες πλανήτες. Στη συνείδηση των περισσότερων, ο Δίας έχει καταγράφει ως ο πλανήτης του πλούτου και της αφθονίας. Ο πλανήτης που, στο πέρασμα του φέρνει «τύχη» σε οποίον τομέα του ωροσκόπιου μας αγγίζει! Ο Δίας κυβερνά το ζώδιο του Τοξότη, είναι σε έξαρση στον Καρκίνο και στους Ιχθύες, σε αδυναμία στους Δίδυμους, σε πτώση στον Αιγόκερο και την Παρθένο.

Ο Δίας είναι ο δάσκαλος που, σε αντίθεση με τον Κρόνο, δίνει τα μαθήματά του μέσα από την άφθονη παροχή, η οποία φτάνει ως και την υπερβολή πολλές φορές. Ειδικά αν είναι δυσαρμονικά τοποθετημένος, εύκολα χάνει τα ηθικά του κριτήρια, οδηγώντας πολλές φορές σε τυχοδιωκτισμούς και απάτες, με κίνητρο το εύκολο κέρδος. Η αλήθεια είναι ότι πολλές φορές στο πέρασμά του έχει «τυφλώσει» αρκετούς από εμάς με αλαζονεία και εγωισμό, ή μας έχει οδηγήσει σε υπεραισιόδοξες κινήσεις που μελλοντικά ίσως έχουν αποδειχτεί καταστροφικές!

Ο Δίας είναι ο πλανήτης της επέκτασης, γι’ αυτό ακριβώς και κατά την διέλευσή του ό,τι ακριβώς βρει, αυτό και θα επεκτείνει. Αν βρει χαρά, θα επεκτείνει τη χαρά, αν βρει φόβο θα επεκτείνει το φόβο κ.τ.λ. Καλό είναι λοιπόν, τις περιόδους που ο Δίας περνά από το προσωπικό μας ωροσκόπιο, να έχουμε φροντίσει να το «βρει» ισορροπημένο. Επίσης να δεχόμαστε με ευγνωμοσύνη τα δώρα του, αλλά να τα διαχειριζόμαστε «Κρόνια», δηλαδή με μέτρο!

Ο Πλανήτης Κρόνος

Ο Κρόνος κυβερνά του ζώδιο του Αιγόκερου και είναι ίσως ο πιο παρεξηγημένος πλανήτης. Στην συνείδηση των περισσότερων έχει καταγράφει ως ο πλανήτης «τιμωρός».Ο οποίος κάθε φορά που αγγίζει κάποιο σημείο του ωροσκοπίου μας, μας φέρνει αντιμέτωπους με πόνο, δυστυχία, απώλειες, και φτώχεια. Η αλήθεια είναι ότι τα παραπάνω «δεινά» έχουν συμβεί σε αρκετούς από εμάς στο περάσματα του.

Αν θέλουμε όμως να είμαστε δίκαιοι μαζί του, οφείλουμε να ομολογήσουμε ότι μας έκανε σοφότερους και μας ωρίμασε δείχνοντας μας τον τρόπο να έρθουμε πιο κοντά στον εαυτό μας και της ανάγκες του, απομακρύνοντας ότι περιττό συντηρούσαμε από ανασφάλεια, εξάρτηση και φόβο.

Ο Κρόνος είναι ο Δάσκαλος που με πειθαρχία και μέτρο θα μας οδηγήσει στη συνειδητή διαχείριση της πορείας μας (Δείτε ψυχολογική αστρολογία). Η δύσκολη περίοδος που προξενείται σε εμάς κατά το πέρασμα του είναι ουσιαστικά η δική μας αντίσταση να αποδεχτούμε ομαλά το «μάθημα» που έχει να μας δώσει. Αυτό συμβαίνει με όλους τους λεγόμενους «Αργούς πλανήτες» ή Πλανήτες της συνείδησης, που είναι επίσης ο Ουρανός, ο Ποσειδώνας και ο Πλούτωνας. Μείνετε λοιπόν ανοιχτοί στην ενέργειά του Κρόνου, αποδεχτείτε με ευγνωμοσύνη τα μαθήματα και να είστε σίγουροι ό,τι τα δώρα του θα σας ανταμείψουν για κάθε προσπάθεια πλουσιοπάροχα.

Ο Πλανήτης Ουρανός

Πολλά ακούγονται για την ένταση των αλλαγών του. Ο Ουρανός είναι ένας πλανήτης βαθιά ανατρεπτικός και ανεξάρτητος. Είναι ο πλανήτης των μεγάλων αλλαγών. Ετσι, κάθε φορά που διελαύνοντας κάνει όψη με κάποιον πλανήτη ή σημείο του προσωπικού μας ωροσκοπίου, ξαφνικές αλλαγές εμφανίζονται στο προσκήνιο. Λειτουργεί πάντα ενάντια στις δυσλειτουργικές συμβάσεις που έχουμε κάνει με το περιβάλλον, την οικογένεια μας, το κοινωνικό κατεστημένο, ενάντια σε ότι μας καταπιέζει και από φόβο συντηρούμε στην ζωή μας, για αυτό και οι αλλαγές είναι βαθιά υπαρξιακές, δύσκολες αλλά, στο τέλος, λυτρωτικές. Κρόνος σε ένα ωροσκόπιο συμβολίζει το κατεστημένο την συρρίκνωση, το μέτρο, την πειθαρχία, το σεβασμό στην ιεραρχία και τον περιορισμό των αναγκών, τα όρια. Όρια που ίσως να είναι πολύ χρήσιμα την περίοδο που μπαίνουν για την σωστή ανάπτυξη του ατόμου και την περιφρούρησή της, τα οποία όμως ξεχνάμε στη συνέχεια να χαλαρώσουμε, κυρίως από φόβο, με αποτέλεσμα την συρρίκνωση και καταπίεση του ατόμου.

Γι’ αυτό, όσο πιο λειτουργικός και δουλεμένος είναι ο Κρόνος την σωστή χρονική περίοδο (σωστά όρια, λειτουργικές ευθύνες, θετική πειθαρχία, σωστή αντίληψη του μέτρου, κ.τ.λ.) σε ένα ωροσκόπιο, τόσο πιο ήπιο θα είναι το πέρασμα του Ουρανού. Ο Ουρανός σαν αντίποδας του Κρόνου, συμβολίζει την επανάσταση, την ελευθερία με κάθε τίμημα, την απελευθέρωση. Περνάει και σε ρωτάει: Θέλεις να στερείς από τον εαυτό σου την εξέλιξη και την ελευθερία της επιλογής για την ζωή σου, ή θέλεις να του προσφέρεις τη δυνατότητα να δηλώσει την πραγματικότητά του και να ζήσεις ελεύθερος; Με τον Ουρανό δεν έχεις και πολλές επιλογές.

Ή τον ακολουθείς και αλλάζεις ομαλά, ή αντιστέκεσαι και σε αλλάζει με βίαιο τρόπο. Ο Ουρανός είναι ένας πλανήτης με έντονη ενέργεια, σχεδόν “ηλεκτρική”. Επηρεάζει το νευρολογικό και το αιματολογικό σύστημα, απελευθερώνει τον καταπιεσμένο θυμό που κρύβουμε μέσα μας, γι αυτό και οι ψυχολογικές αλλαγές, αλλά και οι νευρικές εκρήξεις κατά την διέλευσή του είναι ασύλληπτα έντονες. Ουσιαστικά μας ωθεί να εκφραστούμε να αποτινάξουμε κάθε μοχλό πίεσης και όσο εμείς δεν το κάνουμε και συσσωρεύουμε όλη αυτή την ένταση μέσα μας αντί να την κάνουμε επανάσταση, μας αποσυντονίζει εντελώς.

Ισως και αυτός είναι ο λόγος που πολλές φορές στην άρνηση μας να αλλάξουμε κατά την διέλευση του φθείρουμε την υγεία μας και ορισμένες φορές υπερβολικά. Εγκεφαλικά επεισόδια, νευρολογικές καταρρεύσεις, καρδιολογικά προβλήματα, διάφορα ψυχοσωματικά προβλήματα, είναι αρκετές φορές Ουράνια γεγονότα.

Η ενέργεια του Ουρανού είναι σαν τον κεραυνό: ή θα σε φωτίσει ή θα σε κάψει!! Το σίγουρο είναι πώς, στο πέρασμά του τίποτα δεν θα μείνει το ίδιο, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο. Σεβαστείτε την ενέργειά του και ακολουθήστε τον προς την αλήθεια, την ελευθερία, την αγάπη χωρίς όρους και εξαρτήσεις. Αφήστε τον να σας δείξει το δρόμο για να ξανασυστηθείτε με τον εαυτό σας και τις ανάγκες σας, αλλά και με τους γύρω σας. Αποβάλλετε τα “πρέπει” και εστιάστε στα “θέλω” σας. Διαχειριστείτε τον με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, ώστε να σας αποδώσει τα μέγιστα.

Ο Πλανήτης Ποσειδώνας

Ο Ποσειδώνας είναι ο πλανήτης που κυβερνά το ζώδιο των Ιχθύων, είναι σε έξαρση στο ζώδιο του Λέοντα, σε αδυναμία στην Παρθένο και το ζώδιο της πτώσης του είναι ο Υδροχόος( που βρίσκετε αυτή την στιγμή). Είναι γνωστός ως ο πλανήτης της φαντασίας, της τέχνης, της Ιατρικής, της θεραπευτικής, της θρησκείας, των υψηλών ιδανικών, των συμβόλων, του υποσυνειδήτου, του ύπνου, της φυγής, των ονείρων, της μεταφυσικής της μαντείας, της μαγείας, της Αγάπης.

Όταν χάσει όμως τον δρόμο του, τότε γίνεται ο πλανήτης της απάτης, της πλάνης, του ψέματος, της σύγχυσης, του χάους, της ψυχικής και σωματικής αρρώστιας, της διαστρέβλωσης, της γοητείας, της απουσίας επαφής με την πραγματικότητα, της φυγής μέσω τοξικών συναισθημάτων και ουσιών, η και με τον θάνατο ακόμα.

Η «Πραγματικότητα» του Ποσειδώνα.

Ας προσπαθήσουμε να δούμε όμως το βάθος της λειτουργίας του μυστηριώδη αυτού πλανήτη. Ο Ποσειδώνας συμβολίζει μια πραγματικότητα που δεν είναι αντιληπτή με την βιολογική μας όραση αλλά με άλλες ποιότητες αισθήσεων, -αυτό που λέει ο λαός «τα ματιά της ψυχής» – τις οποίες όλοι περιέχουμε, αλλά δυστυχώς τις περισσότερες φορές έχουμε χάσει την δυνατότητα να είμαστε σε επαφή μαζί τους, καθώς οι διαστρεβλώσεις που έχουμε δεχτεί είναι τόσες πολλές που λειτουργούν σαν παραμορφωτικά κάτοπτρα προς αυτήν μας την ποιότητα.

Αν ο Κρόνος συμβολίζει το γειωμένο, το ξεκάθαρο, το δομημένο, το υλικά ορατό, τους στόχους, το αποδεκτό και κοινωνικά χρήσιμο ο Ποσειδώνας συμβολίζει το μη ορατό (παρά μονό για κάποιους) την Πνευματικότητα, την Αγάπη, τις υψηλές Ιδέες και τα Ιδανικά, την Ευδαιμονία, την Ολοκλήρωση, την Φώτιση.

Η Αρνητική Επιρροή του Ποσειδώνα.

Σε αντίθεση με τις παραπάνω ποιότητες όταν ο Ποσειδώνας είναι άσχημα τοποθετημένος σ’ ένα ωροσκόπιο ο άνθρωπος βιώνει μια διαρκεί σύγχυση, παρουσιάζει απώλεια μνήμης και συνειδητότητας, δεν είναι σε θέση να έρθει σε επαφή με τον εαυτό του, τα συναισθήματα του αλλά και τους γύρω του . Η ανάγκη του για προσέγγιση υψηλών ιδεών συνήθως τον οδηγεί σε δονκιχωτικούς ανεμόμυλους, με αποτέλεσμα η ρήξη με την πραγματικότητα να είναι ορισμένες φορές ο δρόμος προς την τρέλα και η φυγή από την πραγματικότητα χωρίς επιστροφή. Πάντως το επικίνδυνο με τον Ποσειδώνα είναι ότι κατασκευάζει πολύ γοητευτικούς «τρελούς» που μέχρι να αποκαλυφθούν έχουν προλάβει να σου αφήσουν κληρονομιά μια γερή δόση χάους!

Τον Ποσειδώνα αρνητικά τοποθετημένο τον βρίσκουμε συχνά στα ωροσκοπία αυτών που έχουν αναγάγει την απατή σε επιστήμη και τρόπο ζωής. Συνήθως «συνεργάτης» σε αυτά τα ωροσκόπια είναι ένας δυσλειτουργικός Κρόνος που, αφού απέτυχε να γειώσει το άτομο και να του διαμορφώσει ηθική και όρια, συμμαχεί με τον Ποσειδώνα. Οργανώνουν μαζί απάτες και αλίμονο σε όποιον βρεθεί στον δρόμο τους. Το δύσκολο με το παραπάνω δίδυμο είναι ότι από την μια ο Ποσειδώνας δίνει την δυνατότητα στο άτομο να μαντεύει που το θύμα είναι ευάλωτο και έτσι να εισχωρεί εύκολα στο ψυχισμό του και στο συναίσθημα του και να το γοητεύει έλκοντας το σαν μαγνήτης και από την άλλη ο Κρόνος έχει στήσει τόσο μελετημένα την απάτη που μοιάζει εντελώς υπέρ του θύματος.

Ποσειδώνας Τέχνη, Μαντεία και Αγάπη

Ο Ποσειδώνιος άνθρωπος (αυτός που έχει πολύ έντονα τοποθετημένο τον πλανήτη στο ωροσκόπιο του ή πολλούς πλανήτες η σημεία στο ζώδιο των Ιχθύων), κρύβει μέσα του μια άλλη πραγματικότητα. Μια πολύ σημαντική και υγιής έκφραση αυτής είναι η τέχνη. Η δυναμική και η έκφραση της μέσα από χρώματα, συναισθήματα, ήχους και ρυθμό βοηθούν τον άνθρωπο -μέσω της υπεραναπλήρωσης- να παράγει ένα κόσμο ιδανικό γεμάτο αρμονία, ισορροπία, που λειτουργεί θεραπευτικά για τον εαυτό του και για τους άλλους, δημιουργώντας μια γέφυρα επικοινωνίας με ανώτερες ποιότητες. Ένα άλλο Ποσειδώνιο ταλέντο είναι η δυνατότητα που δίνει στον άνθρωπο να αποκωδικοποιεί τα σύμβολα. Ένας τρόπος είναι τα όνειρα αλλά και η διόραση, η ενόραση, η προφητεία αλλά και η δυναμική της αποκωδικοποίησης των Αρχετύπων αλλά και των κρυφών μηνυμάτων, όπου αυτά υπάρχουν.

Το μεγαλύτερο όμως δώρο του Ποσειδώνα είναι η Αγάπη, για αυτό και ο πλανήτης θεωρείται η ανώτερη οκτάβα της Αφροδίτης. Η Αγάπη του Ποσειδώνα δεν είναι συναίσθημα όπως αυτή της Αφροδίτης αλλά «κατάσταση», η οποία ωθεί τον άνθρωπο στην πιο υψηλή μορφή έκφρασης της, που είναι η θυσία του «Εγώ». Η θυσία που δεν υποκινείται από ενοχές, κοινωνικό καθήκον, εγωιστική ιδιοτέλεια, ούτε από την απογοήτευση του ανθρώπου από την Κρόνια δομημένη Γη, ο οποίος θυσιάζεται «αυτοκτονώντας» στην ουσία.

Αντίθετα, πηγάζει από την κατάσταση της Αγάπης και αγγίζει τα όρια της Φώτισης. Ο συντονισμός του ανθρώπου με την υψηλή δόνηση της ιδέας της Αγάπης είναι η στιγμή της μετάβασης από την κατάσταση της ύλης σε μια καθαρά πνευματική κατάσταση. Στην οποία ο άνθρωπος μπορεί να πετύχει συνειδητά την αλλαγή του δυναμικού του πεδίου η να μεταβάλει τα δυναμικά πεδία των άλλων δημιουργώντας φαινόμενα που ξεπερνούν τα όρια της φυσικής και αγγίζουν τα όρια της μεταφυσικής. Ο φωτισμένος άνθρωπος με το εσωτερικό του Φως καταλύει το σκοτάδι και αυτόφωτος φωτίζει τον δρόμο τον δικό και τον όμοιων του παρακάμπτοντας τις αρνητικές δονήσεις όπου υπάρχουν.

Ποσειδώνας και Θεός. Χάος και… Πραγματικότητα.

Ένας μύθος για τον Θεό και το συμπάν αναφέρει ότι ο Θεός για να εξελιχθεί και να γνωρίσει το Είναι του αποφάσισε να μοιραστεί στα δυο ώστε το ένα του κομμάτι να γίνει ο καθρέφτης του αλλού. Λέγεται ότι το δεύτερο κομμάτι του Θεού που ονομαζόταν Εωσφόρος –και είναι η διάσταση που ζούμε- μέσα από μια παρορμητική διάθεση απομακρύνθηκε τόσο που χάθηκε και εγκλωβίστηκε μέσα στο χάος. Από τότε πολλές ενέργειες από την ποιότητα του πρώτου κομματιού –οι άνθρωποι- ενσαρκώνονται μέσα στην έκταση του δευτέρου κομματιού με σκοπό να ανεβάσουν, κατά την επιστροφή τους, και ένα μέρος του Εωσφόρου στο Θεό. Ώστε έτσι να ξανά ενοποιηθούν και να σταματήσει η βίωση της διαίρεσης, της απώλειας, του χωρισμού και να επέλθει η ολοκλήρωση.

Αυτός είναι και ο απώτερος σκοπός του Ποσειδώνα. Η προτροπή να ανέβει τόσο ψηλά δονητικά ο άνθρωπος ώστε να ολοκληρωθεί. Ο τρόπος για να επιτευχθεί η ολοκλήρωση είναι η συνειδητή απομάκρυνση από το χάος και η επιστροφή στη πηγή της ύπαρξης. Η ικανότητα αναγνώρισης της υψηλής καταγωγής απ’ όπου προερχόμαστε ως είδος, η άρνηση της ταύτισης με την υπόσχεση της ευκολίας που προσφέρει το χάος, η γνώση πως «ότι γυαλίζει δεν είναι χρυσός», η ικανότητα να αποφεύγουμε πλάνες και την γοητεία που ασκούν ώστε να μείνουμε εστιασμένοι στο στόχο μας, είναι σημαντικά εφόδια.

Η προσπάθεια επίσης να μένουμε σε εγρήγορση και να κρατάμε την μνήμη και την συνείδηση μας σε κατάσταση ικανή να θυμούνται την αποστολής μας, τον πραγματικό δικό μας σκοπό, για τον οποίον και υπάρχουμε, ώστε να μην ταυτιζόμαστε με την αποστολή ή την πορεία κάποιου άλλου. Τέλος να κρατάμε στη μνήμη μας την αίσθηση της ολοκλήρωσης και τον εαυτό μας στην κατάσταση της Αγάπης και της Σοφίας ώστε να μην διαπραγματευόμαστε με τίποτα λιγότερο από αυτές τις έννοιες την ύπαρξη μας. Άλλωστε όλοι καταλαβαίνουμε ότι το χάος τρέφεται από την εσωτερική μας διάσπαση και διαστρέβλωση απορροφώντας την ενεργεία μας ώστε να καθιστά τον καθένα μας μέρος του χάους.

Αυτό- το χάος- είναι και αρνητική πλευρά του Ποσειδώνα. Την ίδια στιγμή, η υψηλότερη οκτάβα του Ποσειδώνα είναι ταυτισμένη με τον Θεό δηλαδή με την ολοκλήρωση, την Φώτιση του Ανθρώπου και την Αγάπη. Πόσες φορές όλοι μας δεν έχουμε εξαπατηθεί πιστεύοντας ότι έχουμε βρει τη ολοκλήρωση μέσα στις ερωτικές μας σχέσεις για να απογοητευτούμε και να νιώσουμε εξαπατημένοι, απογοητευμένοι και θυμωμένοι μετά όταν …τραβηχτεί η κουρτίνα. Η γνώμη μου είναι ότι η ύπαρξη του καθενός διατηρεί σαφώς την αίσθηση του «Όλου» της ύπαρξης είτε πριν διαιρεθεί από την μητέρα του με την γέννηση και την διαίρεση τους, είτε πριν διασπαστεί από τον ολόκληρο εαυτό του (γιν, γιανκ) σε κομμάτια (λογική, συναίσθημα και άλλα).

Όταν χαθεί η σύνδεση και η επαφή με τον εαυτό μας προβάλουμε την ανάγκη για ολοκλήρωση σε σχέσεις που υπόσχονται την πληρότητα αλλά αυτό είναι αδύνατο να συμβεί γιατί η πληρότητα είναι ανώτερη ατομική εσωτερική κατάσταση. Η ακόμη χειρότερα σε τοξικές ουσίες, τοξικά χειροκροτήματα, καριέρα, χρήματα, θρησκείες, εξουσία, σεξ και μεγαλόπνοες χίμαιρες που μας απομακρύνουν από τον εαυτό και μας απομυζούν μέσω τις εξάρτησης και της προσδοκίας.

Ποσειδώνας και Κοινωνικό Σύστημα Αξιών

Η εξωτερική πραγματικότητα που ζούμε είναι πολύ ταυτισμένη με τη χαμηλή ποιότητα του Ποσειδώνα. Χαοτικές και τοξικές σχέσεις, πρότυπα γοητείας κακού τύπου (πολιτικοί, καλλιτέχνες, μόδα, διαφήμιση, καριέρα κ.τ.λ.) μόλυνση του περιβάλλοντος, ναρκωτικά, ψυχική αποδιοργάνωση, αρρώστιες, φόβος στερούν από τον καθένα την δυνατότητα να συνδεθεί με το Φως. Το κοινωνικό σύστημα όπου ζούμε τρέφεται και αναπτύσσεται με την διάσπαση του ανθρώπου από τον εαυτό του ώστε ο άνθρωπος στη προσπάθεια του να νιώσει πληρότητα, να γίνεται όλο και πιο πολύ καταναλωτής.

Από την άλλη, το κοινωνικό σύστημα προβάλει υψηλά όμως ψευδή πρότυπα και ιδανικά, τα οποία δεν έχουν καμιά σχέση με τις ανθρώπινες ανάγκες αλλά με την ανάγκη του συστήματος να βιώνει ο άνθρωπος τον εαυτό του ως ανεπαρκή και σταδιακά, μέσα από την αποδυνάμωση του και την χαμηλή αυτοεκτίμηση, να γίνεται εύκολο θήραμα. Όλο αυτό το σύστημα και η σύγχυση που περιέχει είναι αποτέλεσμα της κακής χρήσης που έκανε η εκάστοτε εξουσία στη εποχή των Ιχθύων, η οποία εντός ολίγου ευτυχώς τελειώνει μιας και ήδη οδεύουμε στη εποχή του Υδροχόου.

Ποσειδώνας Υποσυνείδητο και Πλάνες

Το πρόβλημα με τον δυσλειτουργικό Ποσειδώνα είναι ότι ο πλανεμένος από αυτόν δύσκολα αναγνωρίζει την πλάνη του για αυτό και κατά την γνώμη μου είναι ο πλανήτης με την πιο ισχυρή επικινδυνότητα για την πορεία του ανθρώπου. Μαθαίνει στον άνθρωπο ένα «ποίημα» τον πείθει για την εγκυρότητα του και τον αφήνει να πορεύεται επαναλαμβάνοντας το διαρκώς και παραπατώντας. Όταν τραβηχτεί η κουρτίνα της πλάνης -αν τραβηχτεί ποτέ –έχουν χαθεί τόσα πολλά επεισόδια που το δράμα και ο πόνος της ψυχής του ανθρώπου, αν δεν υπάρξει η κατάλληλη καθοδήγηση, είναι ικανό να διαρρήξει οριστικά τις σχέσεις του με την πραγματικότητα μέσω της τρέλας, των τοξικών ουσιών ή της αυτοκτονίας -πραγματικής ή ψυχολογικής.

Η σωστή διαπαιδαγώγηση και η ομαλή βίωση των ποιοτήτων του πλανήτη κατά την περίοδο της κύησης αλλά και ως την ενηλικίωση του ατόμου είναι ο πιο ενδεδειγμένος τρόπος για να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για την ψυχική και σωματική υγειά του ατόμου. Ο Ποσειδώνας είναι σημαντικό να γνωρίζουμε ότι επικοινωνεί μέσω ενεργειακών δονήσεων που διαπερνούν το νευρολογικό σύστημα με κατεύθυνση τον ψυχικό χώρο και τον εγκέφαλο ώστε εκεί να αποκωδικοποιηθούν και να γίνουν έργο ζωής. Συλλέγει κάθε αίσθηση, κάθε αντιληπτή και μη αντιληπτή ενεργειακή δόνηση σαν σφουγγάρι- για αυτό και οι Ποσειδώνιοι τύποι είναι τόσο ευάλωτοι στις ενέργειες των άλλων- και την αποθηκεύει (υποσυνείδητο).

Γι’ αυτό και έχει αποδειχτεί ότι πολλά από τα αδόμητα αισθήματα που βγαίνουν στην επιφάνεια την περίοδο που περνά από το ωροσκόπιο μας ο Ποσειδώνας και η αίσθηση απώλειας συνειδητότητας που δημιουργεί είναι συνδεδεμένα με την περίοδο της κύησης του ατόμου, με την πρώτη του εφηβεία ή με συναισθήματα που έχουν μεταβιβαστεί από τη μητέρα του ή τη γενιά του (συλλογικό ασυνείδητο). Εκεί είναι και η δυσκολία της διαχείρισης της ζωής του ατόμου την περίοδο που διελαύνει ο πλανήτης, μιας και ο άνθρωπος έρχεται σε επαφή με άγνωστο για αυτόν υλικό αλλά επίσης με παθολογικά συναισθήματα και σχέσεις, αρρωστοφοβίες, ανεξήγητους φόβους και νευρώσεις, που αν δεν αντιμετωπιστούν σε βάθος, εύκολα μπορεί να σωματοποιηθούν (για αυτό και καλό είναι να απευθυνόμαστε σε κάποιον ειδικό).

Κατά την γνώμη μου καλό είναι να γνωρίζουμε αρκετό καιρό πριν, με την βοήθεια ενός αστρολόγου, ποτέ θα περάσει από καίρια σημεία του ωροσκοπίου μας ο Ποσειδώνας ώστε να έχουμε δουλέψει τα δύσκολα σημεία από πριν. Καλές περίοδοι για οργάνωση και αντιμετώπιση των δυσλειτουργιών του πλανήτη ώστε να προσεγγίσουμε το περισσότερο δυνατό την αλήθεια είναι η περίοδος που περνούν από το ωροσκόπιο μας ο Κρόνος και ο Ουρανός.

Ο Πλανήτης Πλούτωνας

Ο Πλούτωνας, από τους δέκα πλανήτες, είναι αυτός που ανακαλύφθηκε πιο πρόσφατα. Τον Αύγουστο του 2006 «υποβιβάστηκε» αστρονομικά από πλανήτης σε νάνος, μαζί με τον – σχετικά – μεγάλο σε μέγεθος δορυφόρο του, Χάροντα. Για του αστρολόγους εξακολουθεί να είναι εξαιρετικά σημαντικός. Είναι ο κυβερνήτης του Σκορπιού και ο τελευταίος πλανήτης του ηλιακού μας συστήματος. Συμβολίζει το “συλλογικό ασυνείδητο”, αλλά και το βαθύ και ενστικτώδες κομμάτι του εαυτού μας που ονομάζουμε “ασυνείδητο”.

Είναι ο πλανήτης του θανάτου και της αναγέννησης, του πάθους, αλλά και των μεγάλων παθών. Είναι βαθιά υπαρξιακός πλανήτης, για αυτό και στο πέρασμα του από κάποιο ζώδιο, αλλά και όταν αγγίζει πλανήτες του προσωπικού ωροσκοπίου ή της συναστρίας μας με κάποιο πρόσωπο, ενεργοποιεί τεράστιες αλλαγές σε όλους τους τομείς. Σκοπός του είναι να ανταλλάξει κάθε τι νεκρό και μη λειτουργικό στη ζωή του καθενός με κάτι νέο και υγιές. Μας φέρνει αντιμέτωπους με το κομμάτι των φόβων, των καταπιεσμένων ενστίκτων, των εξαρτήσεων μας. Δημιουργώντας ανατροπές, μέσα από δύσκολα βιώματα, θανάτους, πτωχεύσεις, χωρισμούς, σοβαρές ασθένειες, ατυχήματα.

Ανάλογα με την διαχείριση που κάνει ο κάθε ένας από μας στην ζωή του (ωροσκόπιο) είναι και ο βαθμός δυσκολίας και ο πόνος που θα του προκαλέσει ο Πλούτωνας. Η ανάγκη του Πλούτωνα δεν είναι να τιμωρήσει “αθώους”, αλλά να μας εξελίξει ξεκολλώντας μας από ότι μας κρατάει δέσμιους και συρρικνωμένους. Αν η διαχείριση που έχουμε κάνει είναι καλή, τότε ο Πλούτωνας θα μας ανταμείψει πλουσιοπάροχα με τα πολύτιμα δώρα του, την Αγάπη, την Αλήθεια και την Σοφία με πλούτο και δόξα. Και η αλήθεια είναι ότι οι αλλαγές που προξενεί ο Πλούτωνας είναι “αλλαγές ζωής”. Μετά το πέρασμα του, τίποτα δεν μένει σίγουρα το ίδιο.