Η Αφροδίτη είναι ο κατεξοχήν πλανήτης του έρωτα, του πλούτου, της αφθονίας και της αγάπης. Δείχνει τον τρόπο που ο καθένας από εμάς είναι σε θέση να δίνει και να παίρνει. Ισορροπημένα η μη, αρμονικά ή δυσαρμονικά. Σημειοδοτεί την ικανότητά μας να απολαμβάνουμε, να συνεργαζόμαστε, να ανταλλάσσουμε κομμάτια του εαυτού μας με ένα άλλο άτομο, αλλά και την συναισθηματική μας ικανότητα, τόσο στην εσωτερίκευση όσο και στην εξωτερίκευση συναισθημάτων. Δείχνει τις δυνατότητες που έχουμε να «υπάρχουμε» μέσα στη σχέση μας και να την απολαμβάνουμε, τους τρόπους που γοητευόμαστε αλλά και γοητεύουμε τους άλλους και τον ερωτισμό μας γενικότερα.

Οι άνθρωποι που έχουν μια «καλά τοποθετημένη Αφροδίτη» στο προσωπικό τους ωροσκόπιο έλκουν εύκολα τους γύρω τους, ασκούν γοητεία στους άλλους, ξέρουν να «παίρνουν» και να απολαμβάνουν τη ζωή και τον έρωτα. Είναι άτομα με καλλιτεχνικές τάσεις, αυξημένη την αίσθηση της αισθητικής, ιδιαίτερα εκφραστικοί. Οικονομικά και γενικότερα όσον αφορά τα υλικά αγαθά, είναι σε θέση να τα έλκουν με ευκολία. Θεωρούνται «τυχεροί». Αυτό όμως που χαρακτηρίζεται ως τύχη σε σ’ αυτά τα άτομα δεν είναι τίποτε άλλο παρά η δυνατότητα που τους προσφέρει η Αφροδίτη ( δηλαδή οι θετικές βιωματικές και καρμικές τους εμπειρίες) να εκπέμπουν και να έλκουν αρμονία, ισορροπία, αγάπη, πλούτο, επαγγελματική επιτυχία και, φυσικά, δυνατές και γεμάτες έρωτα σχέσεις.

Η Αφροδίτη βρίσκεται σε κατοικία στον Ταύρο και τον Ζυγό, σε πτώση στην Παρθένο και τον Κριό και σε έξαρση στους Ιχθύες. Μια «δύσκολα» τοποθετημένη Αφροδίτη σε ένα προσωπικό ωροσκόπιο, κάνει τον άνθρωπο ιδιαίτερα κλειστό και ανασφαλή συναισθηματικά. Συνήθως, έχει μεγαλώσει σε ένα περιβάλλον που δεν του έμαθαν να «παίρνει» από τους άλλους. Είναι στερημένος από χαρά και αγάπη και είναι φοβικός, με αποτέλεσμα να επιλέγει σχετικά προβληματικές σχέσεις. Υλικά, η ανικανότητά του να απολαμβάνει, η εσωστρέφειά του και η χαμηλή του αυτοεκτίμηση, τον οδηγούν σε μη κερδοφόρες επιλογές σε όλα τα επίπεδα. Τα άτομα με δυσαρμονική Αφροδίτη, συνήθως είχαν δύσκολη παιδική ηλικία, κατά βάση στερητική. Δεν είχαν πάρει την αγάπη και την ασφάλεια που χρειαζόταν.

Έχουν βιώσει επίκριση και δυσαρμονικές σχέσεις γονιών που ήταν απόμακροι σε σχέση με τα παιδιά τους. Πολύ συχνά έχουν μεγαλώσει σε ένα περιβάλλον χωρίς αισθητική και απολαύσεις. Η ανταλλαγή συναισθημάτων, ήταν ή ανύπαρκτη ή μονόπλευρη και έτσι έμαθαν να δίνουν χωρίς να ξέρουν τον τρόπο να παίρνουν ή το αντίστροφο. Δεν τους έμαθαν να αγαπούν και να σέβονται τον εαυτό τους, να θέτουν όρια στην αρνητική συμπεριφορά των γύρω τους, να αισθάνονται σημαντικοί και να το δείχνουν. Έτσι, σε κάθε δράση τους λαμβάνουν από το περιβάλλον τους αποδοκιμασία. Αποτέλεσμα αυτών τους των βιωμάτων είναι να αναπαράγουν το ίδιο μοντέλο – μη ξέροντας κάποιο άλλο- και ως ενήλικες στις σχέσεις τους, αλλά και σε σχέση με τον εαυτό τους. Η ύπαρξη μιας δυσαρμονικής Αφροδίτης δε σημαίνει απαραίτητα ότι τα άτομα αυτά δεν έχουν τη δυνατότητα αλλαγής και βελτίωσης της ζωής τους.

Το μόνο που χρειάζεται είναι να συνειδητοποιήσουν τα αδύνατα σημεία τους και να τα «δουλέψουν», ώστε να αλλάξουν τη ροή των πραγμάτων. Να μάθουν να αγαπούν και να σέβονται τον εαυτό τους, να τον φροντίζουν, να δρουν έτσι ώστε να έλκουν συναισθηματική και υλική επάρκεια. Άλλωστε, δεν είναι δυνατόν να αγαπήσουμε κάποιον άλλον αν πρώτα δεν είμαστε ικανοί να αγαπήσουμε τον εαυτό μας. Μέσα από τη μελέτη του συνόλου του προσωπικού ωροσκοπίου, μπορούν ν επισημανθούν τα σημεία που χρειάζονται βελτίωση, αλλά και τα στοιχεία και οι τρόποι που εννοούν το συγκεκριμένο άτομο ώστε να αξιοποιήσει κατάλληλα τα ταλέντα του και να υπερκαλύψει τις αδυναμίες του.

Η Αφροδίτη σε μία Ερωτική Συναστρία

Η Αφροδίτη ως πλανήτης του πλούτου, του έρωτα και της αγάπης, είναι ο βασικός πλανήτης που χρησιμοποιείται σε μια ερωτική συναστρία. Αποκαλύπτει το βαθμό που ταιριάζουν δύο άνθρωποι, το βαθμό συμπάθειας, ερωτικής τους έλξης και αγάπης, το τρόπο να περνούν καλά μέσα στη σχέση τους αλλά και το βαθμό της συναισθηματικής, κοινωνικής, υλικής προσφοράς του ενός στον άλλον. Η Αφροδίτη ως πλανήτης του έρωτα και της αγάπης, είναι ο βασικός πλανήτης που χρησιμοποιείται σε μια ερωτική συναστρία. Αποκαλύπτει το βαθμό που ταιριάζουν δύο άνθρωποι, το βαθμό συμπάθειας, ερωτικής τους έλξης και αγάπης, το τρόπο να περνούν καλά μέσα στη σχέση τους αλλά και το βαθμό της συναισθηματικής, κοινωνικής, υλικής προσφοράς του ενός στον άλλον.

Η Αφροδίτη του ενός ατόμου σε σχέση της με τους υπόλοιπους πλανήτες του άλλου, δείχνει το βαθμό της ερωτικής έλξης ή απώθησης μεταξύ τους. Φανερώνει το αν μπορούν να συνυπάρχουν σε μια ερωτική σχέση, αν έχουν κοινούς τρόπους απόλαυσης, τα αισθήματα που υπάρχουν από κάθε πλευρά, την σταθερότητα, την αφοσίωση και το πόσο δεμένοι είναι μεταξύ τους.

Η Αφροδίτη και Συνάντηση Αδελφών Ψυχών

Σε μια επαγγελματική συναστρία, η θέση της Αφροδίτης μπορεί να αποκαλύψει το βαθμό συνεργασίας των ενδιαφερομένων, αλλά και το ποσοστό επιτυχίας και κερδοφορίας που μπορούν να έχουν ως προς την επίτευξη των επαγγελματικών και οικονομικών τους στόχων.

Η Αφροδίτη σε μια συναστρία γονέα και παιδιού, μπορεί να πει πολλά για την ικανότητα ανταλλαγής αλλά και τους τρόπους βελτίωσης της σχέσης τους. Αυτό είναι πολύ σημαντικό, μιας και οι σχέσεις με τους γονείς μας είναι θεμελιώδεις. Σε όψη με Κρόνο, Δεσμούς Σελήνης αλλά και άλλους πλανήτες, φανερώνει πολλά για τη καρμικότητα μιας σχέσης, τα μαθήματα που έχουν να ανταλλαχθούν, τη διάρκεια και την ποιότητά της. Σε όψεις με τους Δεσμούς της Σελήνης ή με τον Κρόνο, δείχνει συχνά την συνάντηση δυο αδελφών ψυχών.

Η Αφροδίτη Ανάδρομη

Η ανάδρομη Αφροδίτη σ’ ένα γενέθλιο ωροσκόπιο, μοιάζει με την Αφροδίτη σε «κακή» ζωδιακή θέση, ή την Αφροδίτη που δέχεται αρνητικές όψεις. Προαναγγέλλει σοβαρά καρμικά θέματα και οφειλές στον τομέα των σχέσεων, στην υλική και συναισθηματική πορεία του ατόμου. Το αποτέλεσμα σε κάθε δράση του ατόμου, είναι μια μπερδεμένη, ανισόρροπη, μη αρμονική, πονεμένη και στερημένη συναισθηματικά και υλικά ζωή. Ενεργεί αντιφατικά προς τα αγαπημένα του πρόσωπα και προσπαθεί να κάνει απεγνωσμένα μια ερωτική σχέση, έλκοντας διαρκώς δυσαρμονικά και δυσλειτουργικά άτομα. Υπάρχει έντονη αντιπαράθεση του ατόμου με τα συναισθήματά του, όσον αφορά τον τρόπο που θα ζήσει την αγάπη του με τον σύντροφό του.

Οι δυσκολίες στις σχέσεις των ατόμων με ανάδρομη Αφροδίτη, οφείλονται στην έλλειψη εσωτερικής επαφής, αρμονίας και ασφάλειας. Τις περισσότερες φορές, ένα ισχυρό τραύμα σε πρώιμη ηλικία έχει καθηλώσει και διχάσει το άτομο. Έτσι, ενώ από την μια υποφέρει από συναισθηματική μοναξιά και αποζητά έντονα την συντροφικότητα, από την άλλη το ίδιο σαμποτάρει τις σχέσεις του υπόγεια, είτε επιλέγοντας λάθος άτομα, είτε έχοντας λάθος συμπεριφορά προς αυτά. Η ανάδρομη Αφροδίτη δείχνει έντονο κάρμα στο συναισθηματικό τομέα και σε ζητήματα χαράς, απόλαυσης και χρημάτων. Το άτομο έχει παρανοήσει αρκετά την έννοια της αγάπης, γι’ αυτό και έχει υποφέρει πολύ με συνέπεια τις περισσότερες φορές να είναι συναισθηματικά κλειστό.

Η ανάδρομη Αφροδίτη (όπως και ο Άρης) σ΄ ένα γενέθλιο ωροσκόπιο, δίνει πολλές φορές τάση για ομοφυλοφιλικές σχέσεις. Και στα δύο φύλα πάντως, τα άτομα ανταγωνίζονται αυτούς που τους αγαπούν, διότι πιστεύουν ότι οι άλλοι μένουν δίπλα τους από σκοπιμότητα. Η υποψία αυτή τους κάνει πολύ συχνά να βασανίζουν τον εαυτό τους και τους γύρω τους. Ευτυχώς, η Αφροδίτη δεν μένει ανάδρομη στο γενέθλιο ωροσκόπιο μια ολόκληρη ζωή. Έτσι, τη χρονιά που ευθυδρομεί στο προοδευτικό ωροσκόπιο, το άτομο έχει την δυνατότητα να ξεφύγει από τη συναισθηματική του φυλακή και να καλυτερεύσει την αισθηματική του ζωή. Τέλος, να γνωρίζετε ότι όταν η Αφροδίτη γίνεται ανάδρομη στο κοσμικό ωροσκόπιο, χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή από όλους μας και κυρίως από τα άτομα που την έχουν ανάδρομη στο γενέθλιο τους ωροσκόπιο..

Η Αφροδίτη στα 12 Ζώδια

Παρορμητική και με έντονη φόρα, εμφανίζεται η Αφροδίτη στον Κριό, η οποία όμως θεωρείται σε πτώση. Μπορεί να γίνει αρκετά εγωίστρια και επιθετική, ιδιαίτερα στον τομέα της επικοινωνίας. Πολλές φορές δυσκολεύεται να συζητήσει ψύχραιμα και να δώσει χώρο στον άλλο να εκφραστεί με διαφορετικό τρόπο από τον δικό της.

Η Αφροδίτη στο ζώδιο του Άρη γνωρίζει την αγάπη μέσα από την ένταση, τη βία και την επίκριση. Είναι πολύ πιθανό το άτομο να μεγάλωσε σε ένα περιβάλλον όπου για να ακουστούν οι επιθυμίες του έπρεπε να προηγηθεί «μάχη» και ίσως αυτός να είναι ο λόγος που μετατρέπει τις προσωπικές του σχέσεις σε πεδίο μαχών. Πρόκειται για μια Αφροδίτη που δεν αναπτύχθηκε σε ένα περιβάλλον ήρεμο, ασφαλές και αρμονικό. Αντίθετα, αναπτύχθηκε μέσα από δυσαρμονίες, εντάσεις, πίεση και ανευθυνότητα, με αποτέλεσμα να δυσκολεύεται να έλκει και να παράγει αρμονικές σχέσεις.

Οι άνθρωποι με Αφροδίτη στον Κριό πρέπει να αναθεωρήσουν πλήρως την άποψή τους για την έννοια της αγάπης, αφαιρώντας από αυτή κάθε στοιχείο βίας και έντασης, όπως ακριβώς η απέναντι Αφροδίτη στο Ζυγό που είναι και το σημείο που θα πρέπει να «φτάσει» η Αφροδίτη του Κριού.

Εδώ η Αφροδίτη είναι σα στο σπίτι της! Έχει όλα τα στοιχεία που χρειάζονται για να αναπτυχθεί με τον καλύτερο τρόπο, εκτός κι αν δέχεται δυσαρμονικές όψεις. Η Αφροδίτη στο ζώδιο του Ταύρου προσφέρει στο άτομο ασφάλεια αλλά και τα μέσα ώστε να απολαμβάνει και να χαίρεται. Ζητάει και παρέχει συναισθηματική και οικονομική ασφάλεια και σταθερότητα. Αν είναι καλά τοποθετημένη σε σχέση με το υπόλοιπο ωροσκόπιο, προσφέρει έντονη γοητεία, αν και όχι ιδιαίτερη ομορφιά, αφθονία, πλούτο, έντονα συναισθήματα αλλά και μια διάθεση για υπερβολές. Πολλές φορές τα άτομα με Αφροδίτη στο Ταύρο έχουν τάσεις παχυσαρκίας.

Η αλήθεια είναι ότι αρέσκεται σε ό,τι είναι ωραίο και έχει τον τρόπο της να το αποκτά. Η Αφροδίτη στον Ταύρο δημιουργεί ταλαντούχους ανθρώπους με ιδιαίτερη κλίση στη μουσική, στο θέατρο, στη μαγειρική, στις κατασκευές, στα οικονομικά και στο καλό γούστο. Η βασική της αδυναμία είναι η ακαμψία της. Πολλές φορές είναι ιδιαίτερα πεισματάρα και αδιάλλακτη. Παρ’ όλα αυτά θα τη χαρακτήριζε κανείς ιδιαίτερα γλυκιά και γοητευτική, με αποτέλεσμα να μην μπορείς εύκολα να της αρνηθείς αυτά που ζητάει.

Η Αφροδίτη στους Διδύμους είναι η πλέον κατάλληλη για δημόσιες σχέσεις. Το άτομο που έχει την Αφροδίτη του εκεί έχει όλη την ευστροφία και την ευγλωττία που του προσφέρει το ζώδιο των Διδύμων, με αποτέλεσμα να κερδίζει τον απέναντι. Έχει την τάση να ασχολείται με τα πάντα αλλά να μην τελειώνει τίποτα, έκτος και αν η Αφροδίτη κάνει όψη με Κρόνο. Παρ’ όλα αυτά, η εικόνα που βγάζει προς τα έξω είναι του ανθρώπου εκείνου που ξέρει πολλά και χειρίζεται τα πάντα χωρίς να δείχνει τις αδυναμίες του.

Όσον αφορά τις προσωπικές της σχέσεις, καλό θα είναι να είστε προσεκτικοί και επιφυλακτικοί μαζί της όσον αφορά το θέμα της απιστίας. Μιλάει ακατάπαυστα και αρνείται να συγκεντρωθεί όταν μελετά. Γενικότερα δεν της αρέσουν οι περιορισμοί. Της λείπει η συγκρότηση και η μεθοδικότητα ώστε να πετυχαίνει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα με ό,τι ασχολείται. Συναισθηματικά, πρόκειται για μια Αφροδίτη άπιστη και πολυγαμική, που κάνει τις ιδιωτικές τις σχέσεις δημόσιες! Η Αφροδίτη στους Διδύμους προσφέρει ταλέντο στη δημοσιογραφία, στη νομική, στο τραγούδι, στο θέατρο, στις δημόσιες σχέσεις και, τις περισσότερες φορές, καθιστά τα άτομα αυτά την «ψυχή της παρέας».

Έντονα μητρική και γεμάτη συναίσθημα και δεκτικότητα θα χαρακτήριζε κανείς την Αφροδίτη στον Καρκίνο. Αρκετά ανασφαλής συναισθηματικά, επιζητά την αποδοχή, την ασφάλεια και την ενθάρρυνση ώστε να εκφραστεί και να προσφέρει. Είναι γεμάτη κατανόηση και ικανοποιείται ιδιαίτερα όταν της δίνεται η ευκαιρία να συμπαραστέκεται και να στηρίζει τους άλλους. Αυτό της δίνει μεγάλη χαρά αλλά και τη δυνατότητα να αναγνωρίζεται μέσα από την προσφορά της. Έχει μεγάλη αδυναμία στη οικογένεια και στη μητέρα, εκτός και αν δέχεται αρνητικές όψεις από άλλους πλανήτες.

Συχνά είναι προσκολλημένη στα παιδικά της χρόνια που αν ήταν δύσκολα δεν τα ξεπερνάει εύκολα και τα αναπαράγει μέσα στις προσωπικές της σχέσεις, με αποτέλεσμα να πληγώνεται και να κλείνεται στον εαυτό της. Στις προσωπικές της σχέσεις πολλές φορές έχει το ρόλο του θύματος που υπομένει τα πάντα και νταντεύει διαρκώς τον κακομαθημένο σύντροφό της. Όσοι έχουν Αφροδίτη στον Καρκίνο, έχουν ταλέντο στη διακόσμηση, στη μουσική, στη μαγειρική, στη σχέση με τα παιδιά και γενικά μια έμφυτη ροπή στις τέχνες. Έχουν μεγάλη αγάπη στη θάλασσα και ηρεμούν όταν βρίσκονται κοντά της. Για να είναι ευτυχισμένη η Αφροδίτη στον Καρκίνο, χρειάζεται κάποιον να την προσέχει και να την αγαπάει απόλυτα.

Χαρούμενη και γεμάτη πάθος για τη ζωή και τις περιπέτειες είναι η Αφροδίτη στο Λέοντα. Της αρέσει να επιβάλλεται στα ερωτικά και θεωρεί αυτονόητο πως πρέπει να βασιλεύει εκείνη στη σχέση της! Είναι αρκετά γενναιόδωρη αλλά με ένα δικό της τρόπο, με αποτέλεσμα να γίνεται πολλές φορές καταπιεστική και απόλυτη. Προσπαθεί να επιβάλει τη δική της άποψη και πολλές φορές χάνει το δίκιο της εξαιτίας του πιεστικού τρόπου έκφρασής της. Απολαμβάνει τη ζωή και αγαπάει την κάθε είδους διασκέδαση.

Είναι πολύ θεατρική και υπερβολική ως προς τον τρόπο που εκφράζεται συναισθηματικά, μεγαλοποιώντας πολλές φορές τα αισθήματα της, με αποτέλεσμα να διαπρέπει εάν ασχολείται με το θέατρο και γενικότερα την ηθοποιία. Της αρέσει ιδιαίτερα η κολακεία και συχνά περιτριγυρίζεται από κόλακες. Το μόνο σίγουρο είναι ότι αναζητάει διαρκώς το μεγάλο πάθος και είναι έτοιμη να παρατήσει τα πάντα για αυτό! Είναι ενθουσιώδης και γεμάτη ζωντάνια και καλοσύνη, εκτός και αν δέχεται αρνητικές όψεις. Ιδιαίτερα προστατευτική με όσους αγαπάει, ξέρει να δίνει και να ζητά τα πάντα από τον άλλο.

Η Αφροδίτη στο ζώδιο της Παρθένου βρίσκεται σε πτώση, δηλαδή ίσως στην πιο κακή θέση σε ένα ωροσκόπιο. Το ζώδιο της Παρθένου της στερεί τη δυνατότητα να εκφραστεί συναισθηματικά και την αναγκάζει να εκλογικεύει τα αισθήματά της. Σε αυτή την περίπτωση η Αφροδίτη δεν έχει περιθώρια για απολαύσεις και ραχάτι! Πρέπει να είναι πρακτική και αποτελεσματική, με αποτέλεσμα να χάνει τη χαρά και να γίνεται επικριτική. Η Αφροδίτη στην Παρθένο θεωρείται ιδιαίτερα δυσμενής για τον έρωτα και το γάμο, ενώ είναι πολύ ευνοϊκή σε επαγγελματικά θέματα.

Στην προσπάθειά της να δώσει αγάπη, δίνει το ακριβώς αντίθετο, αυτό που έχει διδαχθεί από το ζώδιο της Παρθένου, δηλαδή την επίκριση και τη λογική χωρίς συναίσθημα, με αποτέλεσμα οι άλλοι να την αισθάνονται ιδιαίτερα στεγνή και κρύα. Θέλει από τη μια να είναι λογική και από την άλλη αποδεκτή από τους άλλους, έρχεται σε αντίθεση με τη φύση της και μαραζώνει. Χρειάζεται λοιπόν να προσπαθήσουν να τη βελτιώσουν και μάθουν να αποδέχονται και να αγαπούν τους άλλους έτσι όπως είναι! Τα άτομα με την Αφροδίτη στο ζώδιο της Παρθένου πρέπει να καταλάβουν πως η αισθηματική τους έκφραση είναι μηδαμινή, έως ανύπαρκτη. Χρειάζεται λοιπόν να προσπαθήσουν να τη βελτιώσουν και να πάψουν να ασκούν κριτική στους άλλους και στον εαυτό τους.

Πρόκειται για την πιο καλόγουστη Αφροδίτη στο ζωδιακό. Προικίζει όποιον την έχει με πολλά ταλέντα και κυρίως με γλυκύτητα, γοητεία, συντροφικότητα, βαθιά αισθήματα και καλό γούστο. Το βασικό της ελάττωμα είναι η αναβλητικότητα και η έλλειψη οργάνωσης. Πάντα όμως υπάρχουν οι πρόθυμοι φίλοι της για να τη βγάλουν από τη δύσκολη θέση και αυτός είναι και ο βασικός λόγος που θεωρείται ιδιαίτερα τυχερή.

Είναι η Αφροδίτη με το μεγαλύτερο ταλέντο στις δημόσιες σχέσεις και είναι ιδιαίτερα αγαπητή σε όλους. Επιζητά την αρμονία, τη καλαισθησία, ενώ χρειάζεται κάποιον σύντροφο όσο πιο κοντά γίνεται στις προδιαγραφές της ώστε να νιώθει πληρότητα. Μισεί οτιδήποτε είναι δυσαρμονικό και ό,τι προκαλεί ένταση. Έχει τεράστια ανάγκη να κάνει όμορφη τη ζωή των άλλων, χωρίς να υπολογίζει το κόστος. Δεν υπάρχει χειρότερο για ένα άνθρωπο με Αφροδίτη στο Ζυγό από το να ζει σε ένα ακαλαίσθητο περιβάλλον ή σε μια σχέση με ένταση, γιατί τότε σίγουρα θα μαραζώσει. Αν βρει και τον κατάλληλο σύντροφο, μπορεί να απογειωθεί σε όλα τα επίπεδα.

Η αλήθεια είναι πως το ζώδιο του Σκορπιού δεν είναι το πλέον φιλόξενο για την Αφροδίτη. Στο αντιπροσωπευτικό ζώδιο του Πλούτωνα, η Αφροδίτη νιώθει ιδιαίτερα ανασφαλής, εφόσον η φύση του Σκορπιού δεν συγκλίνει πουθενά με τη φύση της Αφροδίτης. Είναι σαν να αναγκάζεις ένα πανέμορφο λουλούδι να ζήσει σε ένα καμίνι! Οι περισσότεροι άνθρωποι με Αφροδίτη στον Σκορπιό έχουν δύσκολα παιδικά χρόνια όσον αφορά τα βιώματά τους. Αλλά και σαν ενήλικες, βρίσκονται πολλές φορές μπλεγμένοι σε δύσκολες και ψυχοφθόρες καταστάσεις που πολλές φορές αποτελούν επιλογή τους λόγω εξαρτημένων αντανακλαστικών.

Η Αφροδίτη στον Σκορπιό είναι ιδιαίτερα κτητική και ζηλιάρα, φοβική και ανασφαλής. Στη προσπάθεια της να βρει κάποιον που να την αγαπάει και να μην την εκθέτει στον πόνο, γίνεται τρομερά πιεστική. Αλλά και όταν τον βρει, είναι ιδιαίτερα χειριστική από φόβο μην τον χάσει! Είναι βαθιά συναισθηματική και πολύ σεξουαλική, με ιδιαίτερο ταλέντο στα οικονομικά. Το μυστικό για μια Αφροδίτη στον Σκορπιό είναι να καταλάβει ότι έχει μαζέψει πολύ δηλητήριο και φαρμάκι, έτσι ώστε να το «φτύσει» και να μπορέσει να επιλέξει θετικούς ανθρώπους δίπλα της!

Μια Αφροδίτη με έντονο το αίσθημα της ελευθερίας αλλά και μια τάση τυχοδιωκτισμού, είναι η Αφροδίτη στον Τοξότη. Της αρέσει διαρκώς να επεκτείνεται σε όλους τους τομείς αλλά και να ελίσσεται, ενώ από την άλλη απεχθάνεται τις αποκλειστικότητες και τη μονιμότητα. Είναι πολύ χαλαρή με την εικόνα της προς τρίτους και αυτός ίσως είναι και ο βασικός λόγος που τους κερδίζει αμέσως και τόσο εύκολα. Της αρέσουν πολύ τα ταξίδια, κοντινά και μακρινά, οι φιλοσοφικές συζητήσεις και αναζητήσεις, το διάβασμα, οι σπουδές, η διδασκαλία, το τραγούδι, ο χορός, η μουσική, η διασκέδαση, το καλό φαγητό (γι’ αυτό και προσθέτει συχνά βάρος), αλλά και τα φλέρτ.

Η Αφροδίτη στον Τοξότη είναι πολύχρωμη και χαρούμενη. Η σχέση της με τον έρωτα στηρίζεται στην παρόρμηση και στην απόλυτη ελευθερία. Δεν αντέχει την καταπίεση και τους περιορισμούς. Οι πολλές επιθυμίες της έχουν σαν αποτέλεσμα τις περισσότερες φορές να χάνει τους στόχους της. Αποφεύγει την κούραση και την επίμονη προσπάθεια και προτιμάει την ευκολία. Πολλές φορές παρατάει το ένα για το άλλο χωρίς καν να προλαβαίνει να ολοκληρώσει αυτό που αρχίζει ή να προλαβαίνει να δεσμευτεί σε σχέσεις, εκτός αν κάνει όψη με Κρόνο.

Υπεύθυνη, συντηρητική και με δυσκολία στη συναισθηματική έκφραση είναι η Αφροδίτη στον Αιγόκερω. Έχει ιδιαίτερο ταλέντο σε επαγγελματικά θέματα και ζητήματα καριέρας. Είναι ιδιαίτερα φιλόδοξη και αν και δεν το παραδέχεται έχει τεράστια ανάγκη από κοινωνική καταξίωση. Η προσοχή και η ενέργειά της είναι στραμμένες στην καριέρα και στην κοινωνική της προβολή, με αποτέλεσμα να παραμελεί πολλές φορές τον εαυτό αλλά και το σύντροφό της. Είναι ρεαλίστρια, πρακτική, φορτωμένη μονίμως με ευθύνες και υποχρεώσεις και παίρνει τα πάντα στα σοβαρά, χάνοντας έτσι την ευκαιρία να απολαύσει την ανάλαφρη πλευρά της ζωής.

Η Αφροδίτη στον Αιγόκερω στερείται κάθε χαρά και απόλαυση. Πολύ συχνά μάλιστα θα έλεγε κανείς πως τις αποφεύγει συστηματικά! Φοβάται πολύ πως εάν ανοιχθεί και χαλαρώσει θα εγκαταλειφθεί και θα πονέσει. Η άποψη που επικρατεί πως γενικά είναι άτυχη στον ερωτικό τομέα δεν ισχύει. Αρνείται συνειδητά να ανοιχθεί συναισθηματικά και να εκτεθεί ερωτικά από φόβο μήπως την εγκαταλείψουν και την απορρίψουν. Γι ‘ αυτό σαμποτάρει τις περισσότερες φορές τα συναισθηματικά της. Ένας άνθρωπος με Αφροδίτη στον Αιγόκερω μπορεί να σας κάνει να βαρεθείτε ή να σας καταπιέσει. Ποτέ όμως δεν πρόκειται να σας εγκαταλείψει ή να σας προδώσει

Ανεξάρτητη και με έντονο το αίσθημα του ανθρωπισμού, η Αφροδίτη στον Υδροχόο, έχει μια δική της αντίληψη για το τι σημαίνει σχέση, με αποτέλεσμα να μπερδεύει, να κουράζει, έως και να εξαντλεί τους συντρόφους της. Είναι ιδιαίτερα κοινωνική και αγαπητή στους γύρω της, αλλά απρόσωπη και αρκετά δύσκολη ως προς τις κλειστές σχέσεις. Παραδόξως, της είναι πολύ πιο εύκολο να ανοιχθεί σε ξένους παρά στους δικούς της ανθρώπους!

Με μια Αφροδίτη στον Υδροχόο, ανεξαρτήτως της σχέσης με τον άνθρωπο αυτόν, θα είστε σίγουρα και πάνω απ’ όλα φίλοι. Έχει πρωτότυπες ιδέες, με αποτέλεσμα να μην βαριέσαι ποτέ μαζί της. Το βασικό της ελάττωμα είναι η τάση της να υπεραναλύει και να φιλοσοφεί τα πάντα. Είναι περισσότερο της θεωρίας και σχεδόν καθόλου της πράξης! Όταν ο άλλος κουραστεί και φύγει, βιώνει έντονη εγκατάλειψη, απόρριψη και προδοσία. Αν και δεν φημίζεται για την πίστη της, οι δικαιολογίες που παρουσιάζει κάθε φορά σε ανάλογες περιπτώσεις, είναι ιδιαίτερα ευρηματικές και στηρίζονται πάντα στην ανάλογη θεωρία.

Στο ζώδιο των Ιχθύων η Αφροδίτη βρίσκεται σε έξαρση, δηλαδή στη καλύτερη δυνατή θέση στο ζωδιακό! Είναι η Αφροδίτη εκείνη που όταν βιωθεί απόλυτα, πράγμα δύσκολο, οδηγεί στην απόλυτη και χωρίς όρους αγάπη! Είναι πολύ αγαπητή και συναισθηματική. Αγαπάει σε βάθος και είναι έτοιμη να θυσιάσει τα πάντα, ακόμη και τον ίδιο της τον εαυτό, ώστε να καλύψει τις συναισθηματικές και όχι μόνο ανάγκες του συντρόφου της. Πολλές φορές πέφτει θύμα των άλλων που, εξαιτίας του υπερβολικού της συναισθήματος την εκμεταλλεύονται. Είναι όμως έτοιμη να παραβλέψει την αρνητική στάση και συμπεριφορά του άλλου όταν πιστέψει ότι την αγαπάει.

Είναι ίσως η πιο καλλιτεχνική Αφροδίτη του ζωδιακού, γεμάτη ταλέντα και φαντασία αλλά και με τις κατάλληλες προοπτικές να γίνει διάσημη στον τομέα αυτό. Οι άνθρωποι με Αφροδίτη στους Ιχθύες, είναι δώρο για τους γύρω τους και για αυτό το λόγο είναι περιζήτητοι. Αυτό που πρέπει να προσέξουν είναι να μην εκφράσουν την Αφροδίτη τους σαν να είναι απέναντι στην Παρθένο, γεγονός αρκετά συχνό, μιας και η Αφροδίτη στα ψάρια είναι πολύ δύσκολο να βιωθεί, ακριβώς γιατί είναι πολύ υψηλή. Ένας άλλος κίνδυνος για αυτή την Αφροδίτη είναι να χαωθεί και να απορροφηθεί από τον Ιχθύ μέσα σε μια ομίχλη από τοξικά συναισθήματα και ουσίες κάθε είδους. Το μόνο βέβαιο είναι πως η Αφροδίτη στους Ιχθύες είναι εν δυνάμει η Αφροδίτη της πραγματικής αγάπης, ικανή να κάνει τον άνθρωπο που την έχει πραγματικά ευτυχισμένο..