Φθινόπωρο 2017: Σχέσεις

Μετά από ένα πολυτάραχο καλοκαίρι με δυο εκλείψεις στον άξονα Λέοντα – Υδροχόου, αλλά και το πέρασμα του Άρη από τον Καρκίνο να κλυδωνίζουν συθέμελα σχέσεις που στηρίζονται σε ρόλους θύτη – θύματος βγάζοντας στο προσκήνιο παιδικά τραύματα από «κακούς μπαμπάδες» και «κακές μαμάδες», έρχεται το φετινό φθινόπωρο. Σχέσεις κάθε είδους που στηρίζονται σε ρόλους κυριαρχίας, υποτίμησης και επιβολής και σε πισωγυρίζουν αποδυναμώνοντάς σε, σε άλλες «ηλικίες» τότε που ήσουν μικρός και αδύναμος και οι άλλοι σου επέβαλαν το ποιος θα είσαι, ώστε να σε εγκρίνουν και να τους είσαι αρεστός, θα τεθούν σε πλήρη διαθεσιμότητα με σκοπό βαθιές αναθεωρήσεις. Άλλωστε το φθινόπωρο σε υποδέχεται με την όψη του Δία από το Ζυγό με τον Ουρανό στον Κριό, μιλώντας για την ανάγκη της απελευθέρωσής σου από ό,τι σε κρατάει αδύναμο και σε καθηλώνει, θέτοντας σου πως η υποχρέωση σου να ελευθερώσεις τον εαυτό σου από ό,τι σε συρρικνώνει και να απελευθερώσεις ό,τι δεν μπορεί πλέον να σε πάει παρακάτω. Σχέσεις κλείνουν οριστικά και δυνατοί έρωτες έρχονται να σε οδηγήσουν σε νέες επιλογές ζωής χωρίς δυνάστες, θύματα και θύτες αλλά με ξεκάθαρες ισότιμες συμφωνίες.

Όσον αφορά στον τομέα των σχέσεων, η Έκλειψη στον Υδροχόο και οι έντονες όψεις του Ουρανού έρχονται να βάλουν σε πλήρη αναθεώρηση και κρίση έννοιες όπως η φιλία και η συντροφικότητα. Εσύ χρειάζεται να συνειδητοποιήσεις ότι φιλία και συντροφικότητα παίζοντας ρόλους και παιχνίδια είναι αδύνατον να δημιουργηθούν έτσι κι αλλιώς. Οι αληθινές σχέσεις και μάλιστα όταν μιλάμε για τέτοιες υψηλές έννοιες, προϋποθέτουν και αληθινούς ανθρώπους και όχι ρόλους. Όπως επίσης χρειάζεται να καταλάβεις πως όσο υπερπροσπαθείς να είσαι «αρεστός» στα θέλω και στις επιθυμίες των άλλων, τόσο θα είσαι και ένα μικρό παιδάκι που αγωνιά για την αποδοχή και τρέμει την απόρριψη των γονιών του. Ήρθε η ώρα να αναζητήσεις κάτι περισσότερο από το αρέσω, που είναι το αγαπιέμαι έτσι όπως είμαι, χωρίς να αλλάξω με το ζόρι εκεί που δεν μπορώ να αλλάξω ή να απαιτώ από τους άλλους να αλλάξουν έτσι ώστε να μου αρέσουν. Να δημιουργήσεις καθαρές και αληθινές σχέσεις με την υπόσταση και το θάρρος του ενήλικα, δείχνοντας  ποιος πραγματικά είσαι και βάζοντας τα θεμέλια για κάτι αληθινό που έχει δυνατότητες να εξελιχθεί σε συντροφικότητα, αγάπη και φιλία.

Το φετινό φθινόπωρο συνεχίζει να ευνοεί συντροφικά και συνεργατικά τα ζώδια του αέρα (Υδροχόους, Διδύμους, Ζυγούς) αλλά και Κριούς, Λέοντες και Τοξότες, αν και με την παρουσία του Κρόνου στον Τοξότη σε έντονες όψεις με ισχυρούς πλανήτες και αστρολογικά γεγονότα και κυρίως με τον εντελώς χαοτικό Ποσειδώνα, οι Δίδυμοι και οι Τοξότες θα χρειαστεί να αναθεωρήσουν πολλά παιδικά τους κουσούρια και να ενηλικιωθούν επειγόντως, ώστε να ανακτήσουν την εμπιστοσύνη στο ότι μπορούν να δημιουργήσουν σχέσεις χωρίς διαρροές και παιχνίδια φυγής τύπου κρυφτό, κυνηγητό, μακριά γαϊδούρα και δε συμμαζεύεται. Από τον Οκτώβριο ευνοούνται από την παρουσία του Δια στον Σκορπιό, τα Ζώδια του νερού  (Ιχθύες, Καρκίνοι, Σκορπιοί) αλλά και Παρθένοι και Αιγόκεροι. Τώρα θα πω πως το ίδιο ακριβώς που ισχύει για τους Τοξότες και τους Διδύμους ισχύει και για τους Ιχθύες και τους Παρθένους με τον Κρόνο, τον Ποσειδώνα και έντονα πλανητικά γεγονότα να τους ζητούν να ωριμάσουν, να ενηλικιωθούν, παύοντας από τη μία να παίζουν κι αυτοί κρυφτό και κυνηγητό και από την άλλη να παριστάνουν το μικρό καθηγητή που τα ξέρει όλα και άλλα τέτοια παιχνίδια υποτίμησης, αν θέλουν να ευνοηθούν σε φιλίες, συνεργασίες και θέματα συντροφικότητας, συνειδητοποιώντας πως όσο παράγουν χάος, θα εισπράττουν χάος και αποδιοργάνωση τόσο ψυχικά όσο και σωματικά.

Καλό θα είναι λοιπόν τα Ζώδια του μεταβλητού Σταυρού (Ιχθύες, Παρθένοι και Τοξότες) να ψάξουν να βρουν κοιτώντας τον Κρόνο κατάματα, από τι τρέχουν να κρυφτούν και ποιος δράκος τους κυνηγάει, τι θέλουν να αποφύγουν τρέχοντας και δεν το λένε ξεκάθαρα, θολώνοντας όπως η σουπιά τα νερά και αφήνοντας μελάνι σε σχήμα γρίφου και ερωτηματικού στο διάβα τους. Ας αναθεωρήσουν μια στάση υποτίμησης που όμως πηγάζει από την υποτίμηση του ίδιου τους του εαυτού από ενήλικα σε πανικόβλητο παιδάκι. Διότι η παρουσία του Δία στο Σκορπιό ζητάει όσο ποτέ αυτή την περίοδο την αποκατάσταση της πίστης και της εμπιστοσύνης σε ένα κόσμο που όλα διασαλεύονται όσο και των ξεκάθαρων ενήλικων συμφωνιών χωρίς αλλά, ίσως, μπορεί, αλλά με ευθύνη και ευθύτητα. Άλλωστε ο Δίας στο Σκορπιό μιλάει για σχέσεις αυθεντικές, που διακινούνται από το πάθος της ζωής και όχι από παιχνίδια και σενάρια. Διότι φέτος μόνο αυτές οι σχέσεις που πηγάζουν από αυθεντικό πάθος, έρωτα, αγάπη και πυρηνική σχέτιση θα αντέξουν και θα ευδοκιμήσουν.