Καλοκαίρι 2017: Σχέσεις

Αδιαμφισβήτητα το «φόρτε» του φετινού καλοκαιριού θα είναι οι σχέσεις. Άλλωστε να σου θυμίσω ότι σε αυτό το καλοκαίρι οδηγήθηκες μετά από μία μεγάλη παραμονή της Αφροδίτης, του Ερμή και του Δία σε φαινομενικά Ανάδρομη πορεία, να έχουν ξεβράσει στην επιφάνεια έντονα καρμικά ζητήματα σχέσεων.Πέτρος Κατσαμάκης

Οι καρμικές σχέσεις είναι σχέσεις «μαθητείας». Σχέσεις που εμπεριέχουν σημαντικά καρμικά μαθήματα εξέλιξης. Ούτε μία στιγμή μη φανταστείς ότι είναι σχέσεις εκδίκησης από προηγούμενες ζωές και ότι ο άλλος ενσαρκώθηκε για να σε εκδικηθεί, που τον παράτησες σύξυλο και έφυγες με τον κουμπάρο δέκα ζωές πιο πριν στο Μάτσου Πίτσου ντάλα καλοκαίρι. Είναι μια συμφωνία υπάρξεων σε ένα «άλλο επίπεδο» με στόχο η μια ύπαρξη να συμβάλλει στην εξέλιξη της άλλης. Δεν έχει έρθει ο άλλος να σε πονέσει, αυτό που έχεις να μάθεις «πονάει», αλλά και ο «ρόλος» που κρατάς στην εν λόγω σχέση. Και φυσικά ο πόνος είναι πάντα αντιστρόφως ανάλογος της αντίστασης που βάζεις, ώστε να αποφύγεις το «μάθημα». Το σίγουρο είναι ότι οι σχέσεις αυτές δεν γίνεται σε καμία περίπτωση να αξιοποιηθούν μέσα από παιδικά παιχνίδια και ρόλους. Προϋποθέτουν υπερβάσεις, άρα στενή επαφή με την ψυχή και το πνεύμα σου και όχι με σαλιάρες, μπιμπερό και κουδουνίστρες, τσαχπινιές, χειρισμούς και παιδικά νάζια. Συνήθως οι περισσότερες από αυτές κεντρίζουν παλιά τραύματα που σε καθήλωσαν σε ρόλους θύματος τότε που οι σημαντικοί άλλοι είχαν το πάνω χέρι. Και ασχέτως αν σε αυτή τη ζωή «παίζεις» το ρόλο του θύματος ή του θύτη, και στις δύο περιπτώσεις σίγουρα από πίσω υπάρχουν τραύματα που πονάνε. Και το ότι υπάρχουν τραύματα, όπως θα σου μάθουν αυτό το καλοκαίρι, αν είσαι επιμελής, ο Άρης στον Καρκίνο σε Όψη με τον Δία, τον Ουρανό και τον Πλούτωνα, συν δύο Εκλείψεις και άλλα πολλά Αστρολογικά γεγονότα, φαίνεται από το ότι μεγαλώνοντας δεν έγινες ο εαυτός σου, αλλά ένας ρόλος. Αυτός είναι ο στόχος αυτών των σχέσεων λοιπόν. Να αφήσεις ό,τι σε μεταβάλλει και σε αλλοιώνει και να γίνεις ο εαυτός σου.

Αυτό το καλοκαίρι έντονα γεγονότα και σχέσεις παλιές αλλά καθόλου ξεχασμένες που διακόπηκαν άδοξα και δεν ολοκλήρωσαν το έργο τους προς την εξέλιξή σου, θα έρθουν φάντης μπαστούνι, ξανά μανά μπροστά σου με στόχο μια άλλη πιο ώριμη, πιο ουσιαστική, πιο υπαρξιακή αντιμετώπιση. Έξω από ρόλους θύτη και θύματος, δυνατού και αδύναμου, έξω από παιδικές αρρώστιες εξάρτησης, εμπλοκών και διαγωνισμούς στο ποιος βασάνισε τον άλλον περισσότερο με την επίγνωση ότι ο καθένας βασανίστηκε με τη θέλησή του, θέλοντας και παραμένοντας εκεί, γιατί απλώς δεν μπορούσε να κάνει αλλιώς. Άρα, δεν έρχονται στο προσκήνιο με την πρόθεση να «δικαστούν» αυτές οι σχέσεις δίνοντας αποφάσεις δικαίωσης και καταδίκης, αλλά με σκοπό να βοηθήσουν αμφότερα τα μέλη τους να δουν τι κάνουν και πονάνε, πως σχετίζονται και προδίδονται, τι λείπει εξελικτικά και σε επίπεδο δεξιοτήτων και το αποτέλεσμα οδηγεί σε οδύνη, πόνο και απέραντη μοναξιά και «κλείσιμο». Η παρουσία του Άρη στον Καρκίνο και οι Εκλείψεις στον Άξονα Υδροχόου – Λέοντα με την συνοδεία σημαντικών Πλανητών θα φέρουν στο προσκήνιο παλιά «άκλειστα τραύματα» που πιθανόν ακόμα αιμορραγούν και σχετίζονται με τη στάση των γονιών που ανακυκλώνεται έως και σήμερα μέσα από παρόμοιες επιλογές. Ό,τι χειρότερο αυτό το καλοκαίρι είναι το να παραμείνεις με την καρδιά σου κλειστή και το μυαλό σου να χτυπιέται σαν να είναι σε ρέιβ πάρτι. Το «άνοιγμα» της καρδιάς είναι η βασική προϋπόθεση, για να πετύχει αυτή η άλλη προσέγγιση της εν λόγω σχέσης. Μόνο μια καρδιά ανοιχτή μπορεί να δει καθαρά, όπως έλεγε και η αλεπού στον μικρό πρίγκιπα, και να σε οδηγήσει στη θεραπεία σου, στη λευτεριά σου. Να σε ελευθερώσει μέσω της αγάπης και της βαθιάς κατανόησης, μέσω της επίγνωσης και της σοφίας της ύπαρξης, από τις φυλακές των παιδικών σου χρόνων. Αυτό το καλοκαίρι ευνοεί προς αυτή την κατεύθυνση τα Ζώδια του Αέρα (Υδροχόους, Διδύμους, Ζυγούς) αλλά και τους Κριούς, Τοξότες και Λέοντες, αλλά και όσους έχουν Πλανήτες και Σημεία εκεί στο προσωπικό τους Ωροσκόπιο. Επίσης με την παρουσία του Άρη στον Καρκίνο, δίνει ισχυρά μαθήματα σε όσους έχουν Πλανήτες ή ανήκουν στον Παρορμητικό Σταυρό (Κριούς, Καρκίνους, Ζυγούς και Αιγόκερους) αλλά και με τις Εκλείψεις στον Άξονα Υδροχόου – Λέοντα, σε Υδροχόους, Λέοντες, Σκορπιούς και Ταύρους.

Όπως καταλαβαίνεις, με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο κανένα Ζώδιο δεν μένει απ’ έξω αυτό το καλοκαίρι. Άρα αφού δεν μπορείς και δεν πρέπει να το αποφύγεις, χαλάρωσε και απόλαυσέ το. Μάθε αυτό που χρειάζεται να μάθεις, για να πας παρακάτω και κλείσε αυτό που χρειάζεται να κλείσεις, για να μη διαρρέεις στα φαντάσματα του παρελθόντος. Και να θυμάσαι πως αυτές τις συναντήσεις πρέπει να πας καλά φροντισμένος, με την καρδιά σου ΑΝΟΙΧΤΗ και να σταθείς απέναντι στον άλλον με την καθαρότητα και την αλήθεια και τον σεβασμό μιας ύπαρξης απέναντι σε μιαν άλλη ύπαρξη. Αν πας «φορώντας» ρόλους και παίζοντας παιχνίδια, το αποτέλεσμα θα είναι αντιστρόφως ανάλογο. Πόνος, απελπισία, καθήλωση, «κλείσιμο», μοναξιά. Διότι όταν κλείνεις την καρδιά σου, ο χρόνος παγώνει και τίποτα δεν ρέει. Όταν κλείνεις την καρδιά σου, φυλακίζεσαι στους εφιάλτες του μυαλού σου χωρίς καμιά ελπίδα απελευθέρωσης. Όταν κλείνεις την καρδιά σου, δεν ζεις στον αληθινό κόσμο, στο εδώ και στο τώρα. Όμως μέσα σου ξέρεις πως όποια ελπίδα υπάρχει να ευτυχίσεις, βρίσκεται μόνο στο εδώ και στο τώρα.

 

Διαβάστε επίσης:

Καλοκαίρι 2017: Τι θα μας συμβεί

Καλοκαίρι 2017: Οικονομικά και Επαγγελματικά

Καλοκαίρι 2017: Το καλοκαίρι για όλα τα ζώδια