Άνοιξη 2020: Τι θα μας Συμβεί;

Πέτρος Κατσαμάκης

Το άρθρο αυτό αναφέρεται στα καρμικά ζητήματα που το κάθε ζώδιο έχει να ανταπεξέλθει στην πορεία της εξέλιξής του. Τα μαθήματα που έχει να δώσει και να πάρει ώστε να απεγκλωβιστεί από αρνητικές καρμικές καταστάσεις, περνώντας και κατακτώντας πεδία ελευθερίας που δεν υπόκεινται στην ανελευθερία της επιβολής του κάρματος. Το άρθρο αυτό απευθύνεται στην «ελεύθερη βούληση» και την «ύπαρξη» του καθενός, προσδιορίζοντας τα καρμικά μαθήματα, αλλά τις αιτίες και τα αποτελέσματα αυτών των μαθημάτων. Περισσότερες πληροφορίες σε σχέση με το Κάρμα θα μπορέσετε να διαβάσετε στο άρθρο Καρμική Αστρολογία.

ΤΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΤΗΣ ΑΝΟΙΞΗΣ

  • Ο Ερμής σε φαινομενικά ανάδρομη πορεία στους Ιχθύες έως τις 16 Μαρτίου
  • Ο Κρόνος περνά στον Υδροχόο στις 22 Μαρτίου και επιστρέφει στον Αιγόκερω τον Ιούλιο.
  • Η Αφροδίτη περνά σε φαινομενικά ανάδρομη πορεία στο ζώδιο των Διδύμων στις 13 Μαΐου.

Σαφώς πολύ πιο ήπια από άποψη ισχυρών Αστρολογικών γεγονότων θα είναι η φετινή Άνοιξη σε σχέση με το προηγούμενο διάστημα, πάντα όμως επηρεασμένη από τις έντονες Εκλείψεις στον Άξονα Καρκίνου – Αιγόκερου, οι οποίες συχνά πυκνά θα αναζωπυρώνονται και θα ενεργοποιούνται με το πέρασμα των Πλανητών από τα εν λόγω ζώδια. Η παρουσία του Άρη στο ζώδιο του Αιγόκερου όλο το Μάρτιο, αλλά και του Δία και του Πλούτωνα που επίσης βρίσκονται στον Αιγόκερω, ενεργοποιούν ζητήματα και αυτή την περίοδο της Άνοιξης και κυρίως την περίοδο του Μαρτίου -μιας και ο Κρόνος και ο Άρης από τον Απρίλιο θα περάσουν στο ζώδιο του Υδροχόου. Ένα πέρασμα εξαιρετικά σημαντικό που στην πορεία θα ακολουθήσουν κα άλλοι σημαντικοί Πλανήτες, που κηρύσσει και επίσημα πια την έναρξη της εποχής του Υδροχόου, φέρνοντας καρμικά στο προσκήνιο την ανάγκη τόσο σε προσωπικό όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο να επαναπροσδιοριστούν οι ποιότητες του ζωδίου του Υδροχόου σαν έννοιες στην καθαρότητά τους. Έχει πολύ ενδιαφέρον ότι ο Κυβερνήτης του Υδροχόου, ο Ουρανός, σε αυτή τη φάση βρίσκεται στη χειρότερή του θέση στο ζώδιο του Ταύρου. Ο συνδυασμός των Εκλείψεων στον άξονα Αιγόκερου – Καρκίνου, του Κρόνου, του Πλούτωνα και του Δία εκεί, το πέρασμα του Κρόνου στον Υδροχόο και η παρουσία του Ουρανού στον Ταύρο λοιπόν, διαμορφώνουν ξεκάθαρα καρμικά την αναγκαιότητα για την πλήρη αποδιαστρέβλωση δύο πολύ σημαντικών εννοιών, της Ελευθερίας και της Ασφάλειας, καταδεικνύοντάς σου το πόσο εύκολα «ξεπουλάς» την Ελευθερία σου τόσο σε ανθρώπινο όσο και σε υπαρξιακό επίπεδο, για μια ψευδαίσθηση υπόσχεσης Ασφάλειας. Όλο αυτό το ισχυρό Πλανητικό παρεάκι έρχεται να σου θυμίσει πως αν βαθιά μέσα σου δεν συνδέεσαι με την Ελευθερία σου, δεν θα νιώσεις ποτέ ασφαλής. Και πως την Ασφάλεια δεν μπορεί να στην παρέχει ουδείς πλην εσού του ιδίου. Τώρα εσύ έχεις να δεις πόσο «φυλακισμένος» τείνεις να καταντήσεις ονομάζοντας αυτήν την φυλακή ασφάλεια.

Ο Κρόνος και ο Άρης στο ζώδιο του Υδροχόου, έρχονται να σου θυμίσουν πως «προικίστηκες» από το δημιουργό σου με όλη την «Αξία» να αξίζεις επειδή υπάρχεις και μόνο, όλη την αγάπη του κόσμου, όλη την ελευθερία του κόσμου, την ελεύθερη βούληση, το δικό σου σκοπό ζωής και όλα τα μέσα για την εξέλιξή σου. Όλα αυτά τα αξίζεις αδιαμφισβήτητα ακόμα και τη στιγμή που δεν τα καταφέρνεις, που κάνεις μεγάλα λάθη, που δεν είσαι παραγωγικός, που είσαι απόλυτα ευάλωτος. Η αξία σου δεν αλλάζει, γιατί γεννήθηκες με αυτή και σε καμία περίπτωση δεν συγχέεται με τις καπιταλιστικές μετρήσεις της πλήρους διαστρέβλωσης του αξίζω. Εσύ απλά χρειάζεται να θυμηθείς ότι αυτά τα φέρεις και τα αξίζεις, ασχέτως αν στα «απαξίωσαν» μέσα από σκληρές μεθόδους και βασανιστήρια απαξίωσης, ώστε μετέπειτα να νομίζεις ότι την Αγάπη θα την αξίζεις μόνο αν είσαι καλό παιδάκι και κάνεις αυτό που θέλουν οι άλλοι. Ελεύθερος θα είσαι αν οι άλλοι σου αναγνωρίζουν το να είσαι. Δικό σου σκοπό ζωής δεν μπορείς να έχεις, αλλά πρέπει να υλοποιήσεις τα όνειρα του μπαμπά και της μαμάς. Και ότι τα μέσα για να εξελιχθείς και να ολοκληρωθείς σαν άνθρωπος δεν τα δικαιούσαι και δεν τα αξίζεις. Άλλωστε η εποχή του Υδροχόου, φέρνει το τέλος σταδιακά, όπως έχω ήδη αναφέρει εκτενέστερα και στο παρελθόν, ενός ολόκληρου συστήματος αξιών και εξουσίας, αυτού της πατριαρχίας και της φαλλοκρατίας, όπου ο «εξουσιαστής πατριάρχης» – φαλλοκράτης αποφασίζει ποιος είσαι, τι θέλεις, γιατί υπάρχεις στη ζωή, κατά πως αυτόν τον βολεύει και φυσικά για να μπορεί να σε εξουσιάζει, να σε ελέγχει, να σε καταδυναστεύει, να σε απομυζά, πάντα θα σε τρομοκρατεί θυμίζοντας σου πως χωρίς αυτόν δεν είσαι ασφαλής. Ο «Αφέντης» έχει τα μέσα της ασφάλειάς σου και εσύ καλό είναι να «ξεχάσεις» τι αξίζεις και ποιος είσαι και να κάνεις αυτό που θέλει αυτός, αν θέλεις να παραμείνεις ασφαλής. Και φαντάζομαι θα παρατηρείς πως αυτό το διάστημα αυτή η παρωδία σε παγκόσμιο επίπεδο αρχίζει πια και καταρρέει βλέποντας πλέον ξεκάθαρα τους παγκόσμιους «πατριάρχες» στην αληθινή τους διάσταση να παραπαίουν μεταξύ τρέλας και παράνοιας ασταμάτητα.

Όλο το σύμπαν καρμικά έρχεται να σου θυμίσει πως δεν γεννήθηκες για να διαφεντεύεσαι από κανέναν. Γεννήθηκες ελεύθερος με δικό σου σκοπό ζωής και κανένας δεν μπορεί να σου πει ποιος είσαι και που πας, πέρα από την ύπαρξή σου. Είσαι μια ύπαρξη που ταξιδεύει στον πραγματικό χώρο και χρόνο, ευλογημένη από τον Δημιουργό της να «ολοκληρωθεί» μέσα από όσα καρμικά μαθήματα εξέλιξης χρειάζεται, σε ένα σύμπαν που είναι διατεθειμένο να σε βοηθήσει να εξελιχθείς με όλη την αγάπη, τον σεβασμό και την ελευθερία, αλλά και δίνοντάς σου όλα τα μέσα εξέλιξης που σου χρειάζονται, σε αντίθεση πάντα με τον τρόπο που δομήθηκαν φαλλοκρατικά οι κοινωνίες των ανθρώπων, μη εμπεριέχοντας καμία μορφή αγάπης για τον άνθρωπο, καμία διάθεση να του αναγνωρίσουν την ελευθερία του, την πνευματικότητά του, την ελεύθερή του βούληση και να του δώσουν τα μέσα της εξέλιξής σου. Από ό,τι φαίνεται Αστρολογικά, σταδιακά αυτή η μορφή δομής καταρρέει, η εποχή των αρχηγών – εξουσιαστών, τελειώνει. Η «γη» δεν αντέχει άλλο να φιλοξενεί παρανοϊκά «ασύνδετα» με την πνευματικότητά τους όντα που για να μην έρθουν αντιμέτωπα με την ευαλωτότητά τους και για να αισθάνονται ψεύτικα δυνατοί και Θεοί, απαιτούν να εξουσιάζουν και να κατευθύνουν την ίδια την πορεία της «Ζωής», μέσα στον άνθρωπο και γύρω από αυτόν. Αλλά ούτε και όντα επίσης ασύνδετα με την ευθύνη του σκοπού της ζωής τους που επιδιώκουν να δίνουν σε άλλους την ευθύνη του σκοπού της ζωής τους σαν εξαρτημένα «μωρά» και αιώνια «θύματα».

Η «γη» είναι μια διάσταση εξέλιξης. Ένα πεδίο ισχυρών καρμικών μαθημάτων, με στόχο την ολοκλήρωση και την αυτονομία του κάθε όντος και κυρίως την προοπτική της ανάπτυξης του ανθρώπου ακριβώς όπως το ορίζει η ετυμολογία της λέξης. Και άνθρωπος που δεν εμπεριέχει ελεύθερη βούληση, αγάπη, δικό του σκοπό ζωής και βαθιά σύνδεση και αυτογνωσία, απλά δεν ορίζεται ως άνθρωπος και δεν αντιμετωπίζεται συμπαντικά ως τέτοιος. Εσύ έχεις να δεις πως η βαθιά ανασφάλεια και ο τρόμος σου πάνω στον οποίο «πατάνε» και εσύ «ξεπουλιέσαι», δεν έχει σε καμία περίπτωση να κάνει με τίποτε υλικό, μιας και όπως σου θυμίζει ο Ουρανός στον Ταύρο, δεν θα νιώσεις ποτέ ασφαλής, όσο «ξεπουλάς» τον εαυτό σου, όσο δεν συνδέεσαι με τη συνειδητότητα ότι δεν είσαι ένας άνθρωπος που βιώνει μια πνευματική εμπειρία, αλλά ένα πνεύμα αθάνατο που ταξιδεύει βιώνοντας μια ανθρώπινη εμπειρία και φέρει την «ευθύνη» της εξέλιξης και της ολοκλήρωσής του. Ένα πνεύμα που «ξέρει» πως κανείς δεν μπορεί να το σκοτώσει, να το φυλακίσει, να το αλλοιώσει, να το εξαναγκάσει. Η σύνδεσή σου με αυτό που είσαι πραγματικά πέρα και έξω από αυτό το δανεικό σώμα που σε φιλοξενεί, είναι το ζητούμενο της εποχής του Υδροχόου και κατ’ επέκταση και η «θωράκισή» σου στο κοινωνικό αλαλούμ που σε περιβάλει και διαστρεβλώνει και ευτελίζει κάθε ποιότητα υψηλής έννοιας, κάνοντας την αγάπη εξάρτιση, τον σεβασμό υποδούλωση, την ελευθερία επανάσταση ή παιχνίδια ελέγχου, την καλοσύνη ευαλωτότητα, την εγγύτητα αδυναμία, τη χαρά μανία και το φως σκοτάδι. Σαφώς χρειάζεται να καταλάβεις πως ζεις σε χρόνια καρμικά πολύ σημαντικά, χρόνια βαθιάς αφύπνισης, επαναπροσδιορισμού και επανασύνδεσης με την καθαρότητά σου σε ένα κοινωνικό σύστημα που όπου και να κοιτάξεις η μόλυνση και τα σκουπίδια σε κάθε επίπεδο, βρίσκονται παντού. Από τις σχέσεις έως την τροφή σου και τον αέρα, δηλητηριάζοντάς σε τόσο βιολογικά, όσο συναισθηματικά και πνευματικά. Δημιουργώντας μέσα στον άνθρωπο ένα τεράστιο κενό, μια ερημιά, μια θλίψη που γίνεται κατάθλιψη και μια βαθιά παραίτηση. Σε εναλλαγή με ισχυρή οργή που σε αυτοδιαλύει. Το να δεις καθαρά με τα μέσα μάτια, να αποδιαστρεβλωθείς και να απελευθερωθείς είναι καρμικά ο μόνος δρόμος που φαίνεται να ανοίγεται και να πριμοδοτείται συμπαντικά αυτή την περίοδο με άλλου είδους μπόνους από αυτά που γνωρίζεις. Μπόνους όπως πληρότητα, η εσωτερική αγάπη, η ευτυχία, η συνειδητότητα, η εγγύτητα, οι αληθινές σχέσεις, η σύνδεση με την πραγματική αφθονία, το νόημα της ζωής, τη χαρά του να υπάρχεις, να ζεις και να μαθαίνεις, να εξελίσσεσαι, χωρίς βάρος, χωρίς τρόμο. Αυτό είναι ίσως και η μόνη και η πραγματική σου ευθύνη γιατί κανείς δεν μπορεί να σε «καταντήσει», αν εσύ δεν το επιτρέψεις.