Άνοιξη 2018: Τι θα μας Συμβεί;

Πέτρος Κατσαμάκης

Μετά την έντονη παρουσία δύο Εκλείψεων στον άξονα Υδροχόου και Λέοντα, έρχεται η φετινή άνοιξη με την ισχυρή επιρροή των θεμάτων που αυτές φέρνουν επαναληπτικά στο φως, μιας και οι ίδιες Εκλείψεις στον ίδιο άξονα έγιναν και το προηγούμενο καλοκαίρι. Φέρνουν λοιπόν στο φως καρμικά ζητήματα προς επίλυση που συνδέονται, όπως έχω κατ’ επανάληψη πει, με «κακούς» μπαμπάδες και «κακές» μαμάδες, «τραυματισμένα παιδιά», «δράματα», «κλειστές» καρδιές, μυαλά σε απόγνωση που εναλλάσσουν παιχνίδια και ρόλους, ώστε να μην υπάρξει αυθεντική σχέτιση. Παιχνίδια υποταγής, υποτίμησης, επιβολής, βίας, κυριαρχίας, απαξίωσης εναλλάσσονται με κρίσεις μεγαλείου και αλαζονείας που παίζουν απερίσκεπτα κακομαθημένα παιδάκια με υποταγμένα παιδάκια σε συσκευασία υπερκοπωμένου ενηλίκου. Δημιουργώντας μικρόκοσμους από θύματα και θύτες, επικριτές και σωτήρες, που για να σε «σώσουν» χρησιμοποιούν όλα τα θεμιτά και αθέμιτα μέσα μανιασμένοι από την αλαζονεία του υπερήρωα. Και η ζωή περνά και χάνεται και εσύ ασχολείσαι με ρολάκια πρώτου και δεύτερου αντρικού και γυναικείου ρόλου, χωρίς καμία δυνατότητα επαφής, καρδιά με καρδιά, χωρίς καμία πρόθεση καθαρότητας, αλήθειας, σεβασμού, ζώντας ξένος δίπλα σε ξένους, που τους λες δικούς σου, «καταναλώνοντας» ζωή, ανθρώπους, σχέσεις και κρύβοντας πίσω από τους ρόλους οτιδήποτε σχετίζεται με ανθρωπιά, συναισθήματα, αισθήσεις και αλήθεια. Αυτό δηλαδή που κατασκεύασε την κρίση, το να δείχνεις άλλο από αυτό που είσαι, μασκαρεμένοι εκτός «εαυτού» στο ρόλο του «χάϊ», χωρίς ποτέ να «γνωριζόμαστε» επί της ουσίας, αλλά μετρώντας την αξία μας σαν άνθρωποι με αυτό που «έχουμε» κι όχι με αυτό που «είμαστε». Και ο «χορός» του ποιος θα έχει το πάνω χέρι και θα «ελέγχει» το παιχνίδι, ποιος ο «αφέντης» και ποιος ο «σκλάβος» καλά κρατεί και αυτή την άνοιξη, ζητώντας σου να πεις φτου ξελευτερία και να ελευθερωθείς από ό,τι δεν σε πάει παρακάτω, και να απελευθερώσεις ό,τι είναι ψεύτικο, φτιαχτό και παριστάνει χωρίς να «Είναι».

Ο πρώτος μήνας της άνοιξης, με τον Ερμή αλλά και το Δία σε φαινομενικά ανάδρομη πορεία, και την Πανσέληνο, τη Νέα Σελήνη και τον Άρη σε ισχυρές όψεις με τον Ποσειδώνα, σου ζητούν να βάλεις όριο απόλυτο σε ό,τι είναι ρόλος και παραπαίει μεταξύ τρέλας και παράνοιας, σε ό,τι κινείται εκτός πραγματικότητας, πατώντας γερά και με τα δυο σου πόδια στο τώρα. Αλλά και να αποχαιρετήσεις παιδικές «εξιδανικεύσεις» περί τελειότητας, αφθαρσίας και απόλυτης ακεραιότητας, κοιτώντας την πραγματικότητα όπως έχει κι όχι όπως θα ήθελες να είναι. «Βλέποντας» καθαρά που εσύ «παραμυθιάζεσαι» ή ακόμη χειρότερα που γουστάρεις να παραμυθιάζεσαι σαν παιδάκι και έπειτα τρομάζεις και απογοητεύεσαι πάλι σαν παιδάκι. Συνειδητοποίησε ότι αντί για «συμμάχους» με αυτό τον τρόπο βάζεις μέσα στο «σπίτι» σου αντιπάλους. Και αντί για να επιλέξεις αυτούς που θα σε προχωρήσουν παρακάτω, επιλέγεις αυτούς που θα σε πάνε παραπίσω στα τραύματα και στις πληγές της παιδικής σου ηλικίας και έπειτα θα σε αφήσουν σακατεμένο και ανυποστήρικτο να επιβιώσεις, αν αυτό είναι εφικτό φυσικά. Επαναλαμβάνοντας τα παιχνίδια ρόλων του θύτη και του θύματος όπως είπα και πιο πάνω και απομυζώντας εξελικτικά τον ενήλικα που είσαι. Η παρουσία του Άρη και του Κρόνου στον Αιγόκερω το δεύτερο ήμισυ του Μαρτίου και όλο τον Απρίλιο και ένα μέρος του Μαϊου άλλωστε, σε ωθούν σε αυτή την πλήρη αναθεώρηση στρατηγικής και σε συνεργασία με την ποιότητα των Εκλείψεων, σου θυμίζουν πως αντίστοιχα με τους «συμμάχους» που επιλέγεις θα είναι και το αποτέλεσμα των «μαχών» που δίνεις. Οπότε χρειάζεται να κάνεις ισχυρές εκκαθαρίσεις στις πρώτες γραμμές του στρατού σου, δίνοντας «απολυτήριο» σε όσους μάχονται εναντίον σου κι όχι υπέρ σου.

Ξεκίνησε από μέσα προς τα έξω και εξυγίανε τους εσωτερικούς εχθρούς, αυτούς που σε πολεμάνε από μέσα σου, όπως το μυαλό σου και οι σκληρές οβίδες κριτικής, επίκρισης, υποτίμησης, απαξίωσης, τρομοκρατίας και πλήρους διαστρέβλωσης της πραγματικότητας που σου εξακοντίζει σε ημερήσια βάση «εξοντώνοντάς» σε. Άλλωστε η παρουσία του Δία σε φαινομενικά ανάδρομη πορεία στο Σκορπιό, που σημειωτέον είναι και ο κύριος καταλύτης και συμμετέχων στο καρμικό μέρος των Εκλείψεων, σου λέει ξεκάθαρα πως η ασφάλεια θα επέλθει από μέσα σου μόνο όταν έχεις επιβληθεί στους εσωτερικούς εχθρούς που «προδίνοντάς» σε, έλκουν και ανοίγουν τις πύλες στους εξωτερικούς εχθρούς. Ανακυκλώνοντας πάτερνς, φαντάσματα, διαπαιδαγωγικά λάθη και ψεύδη των εν λόγω «κακών» μπαμπάδων και «κακών» μαμάδων που ανακυκλώνεις εσύ στο σήμερα, ξαναστήνοντας αυτά τα παιχνίδια που αναφέραμε και στην αρχή. Άλλωστε ο Δίας στο Σκορπιό σου ζητά, σε συνεργασία με τις Εκλείψεις, να ελευθερωθείς οριστικά και για πάντα από ό,τι σε κρατάει ή σε θέλει αδύναμο, μικρό, θυματοποιημένο, τρομαγμένο ή τρομοκράτη, ορίζοντας εκ νέου μια νέα φάση ζωής που θα είναι τόσο αυθεντική όσο αυτό που συμβολίζει το ζώδιο του Σκορπιού: η ζωή στο κέντρο του πυρήνα του κυττάρου σου. Αναζήτησε αληθινούς συμμάχους σε αληθινές σχέσεις που επιτρέπεται, αγαπιέται και υποστηρίζεται η ευαλωτότητα σου και αναγνωρίζεται με σεβασμό η αξία σου, χωρίς υπερπροσπάθεια, όπως και το δικαίωμά σου στην ελευθερία.

Αυτή η άνοιξη, όπως για τη φύση έτσι και για εσένα και μάλιστα με καρμικά ισχυρούς και γρήγορους ρυθμούς, μπορεί να λειτουργήσει απολύτως μεταμορφωτικά, και στο τέλος της να δεις αυτή την αδύναμη κάμπια να μεταμορφώνεται σε μια πολύχρωμη πεταλούδα σε λιβάδια αφθονίας, συντροφικότητας, αγάπης και ασφάλειας. Απέφυγε να πάρεις σημαντικές αποφάσεις τους δύο πρώτους μήνες της άνοιξης, γιατί τίποτα δεν είναι έτσι όπως φαίνεται και αξιοποίησε αυτό το διάστημα, έως ότου ο Δίας γυρίσει σε ευθύδρομη πορεία, στο να προβείς σε ισχυρές εκκαθαρίσεις, να επιλέξεις πραγματικούς συμμάχους και με νέα αναβαθμισμένη στρατηγική να υλοποιήσεις αποτελεσματικά τους στόχους σου σε κάθε τομέα.

Διαβάστε επίσης: