Φθινόπωρο 2022: Τι θα μας Συμβεί;

Πέτρος Κατσαμάκης

Το άρθρο αυτό αναφέρεται στα καρμικά ζητήματα που το κάθε ζώδιο έχει να ανταπεξέλθει στην πορεία της εξέλιξής του. Τα μαθήματα που έχει να δώσει και να πάρει ώστε να απεγκλωβιστεί από αρνητικές καρμικές καταστάσεις, περνώντας και κατακτώντας πεδία ελευθερίας που δεν υπόκεινται στην ανελευθερία της επιβολής του κάρματος. Το άρθρο αυτό απευθύνεται στην «ελεύθερη βούληση» και την «ύπαρξη» του καθενός, προσδιορίζοντας τα καρμικά μαθήματα, αλλά τις αιτίες και τα αποτελέσματα αυτών των μαθημάτων. Περισσότερες πληροφορίες σε σχέση με το Κάρμα θα μπορέσετε να διαβάσετε στο άρθρο Καρμική Αστρολογία.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

  • 10 Σεπτεμβρίου: Ο Ερμής περνά σε φαινομενικά ανάδρομη πορεία στην 8η μοίρα του Ζυγού ως την 24η μοίρα του ζωδίου της Παρθένου.
  • 1η Οκτωβρίου έως και 11 Οκτωβρίου: Ο Κρόνος ανάδρομος στον Υδροχόο σε όψη ακριβείας τετραγώνου με τον Ουρανό ανάδρομο στον Ταύρο στη 18η μοίρα των ζωδίων.
  • 25 Οκτωβρίου: Έκλειψη Ηλίου στη 2η μοίρα του Σκορπιού
  • 28 Οκτωβρίου: Ο Δίας επιστρέφει ανάδρομος στο ζώδιο των Ιχθύων όπου θα παραμείνει έως 21 Δεκεμβρίου όπου και περνά οριστικά στο ζώδιο του Κριού.
  • 30 Οκτωβρίου: ο Άρης περνά φαινομενικά σε ανάδρομη πορεία στο ζώδιο των Διδύμων όπου θα παραμείνει εκεί έως τις 12 Ιανουαρίου του 2023 και περνά σε ορθή φαινομενικά πορεία στην 8η μοίρα του ζωδίου των Διδύμων.
  • 8 Νοεμβρίου: Έκλειψη Σελήνης στη 16η μοίρα του Ταύρου

ΕΙΣΑΓΩΓΗ

Έντονο παρασκήνιο από αλήθειες που δεν λέγονται φέρνει το Φθινόπωρο του 2022, προχωρώντας σταδιακά σε όλη την διάρκειά του σε αποκαλύψεις που κάνουν επιτακτική ανάγκη τις βαθιές δομικές αλλαγές με την δύσκολη όψη Κρόνου – Ουρανού τόσο σε προσωπικό όσο και σε κοινωνικό επίπεδο. Η φαινομενική ανάδρομη πορεία του Ερμή στο ζώδιο του Ζυγού και της Παρθένου αλλά και η Αφροδίτη εκεί, ζητούν άλλους τρόπους διαχείρισης της καθημερινότητας αλλά και βάζουν σε επαναδιαπραγμάτευση σχέσεις και συνεργασίες. Το Φθινόπωρο ξεκινά με μια ξέφρενη κοινωνικότητα με τον Άρη στο ζώδιο των Διδύμων, συζητήσεις, συγκρούσεις, πλάνες, απάτες και αυτοεξαπατήσεις με τη συμμετοχή του Ποσειδώνα, θα βρίσκονται σε ημερήσια διάταξη και κυρίως μετά τις 25 Οκτωβρίου όπου ο Άρης περνά σε φαινομενικά ανάδρομη πορεία έως το τέλος του Ιανουαρίου στο ζώδιο των Διδύμων. Ένας ορυμαγδός πληροφοριών, όχι απαραιτήτως διασταυρωμένων και ωφέλιμων, αλλά κυρίως διαστρεβλωμένες και χαοτικές, είναι αυτό που θα κληθείς να διαχειριστείς καθ’ όλη τη διάρκεια του φθινοπώρου ώστε να μη χάσεις τον εαυτό σου, το μυαλό σου, την εστίαση σου στην πραγματικότητα και οδηγηθείς σε αποφάσεις και κινήσεις πανικού. Η όψη του Κρόνου – Ουρανού φέρνει στο προσκήνιο μια βαθιά αστάθεια που κρυβόταν στο παρασκήνιο και παρίστανε τη σταθερότητα. Αποκαλύψεις, αλλά και σημαντικές πιέσεις σε κάθε τομέα ζητούν βαθιές αλλαγές στη δομή των προβλημάτων που σχετίζονται με την συναισθηματική και οικονομική ασφάλεια.

Το υπάρχον σύστημα της οργάνωσης φαίνεται πως καταρρέει, αναζητώντας άλλους κοινωνικούς και προσωπικούς τρόπους διαχείρισης που θα παρέχουν Αλήθεια, Ελευθερία και Ασφάλεια. Όλο αυτό θα περάσει μέσα από ισχυρές εντάσεις, συγκρούσεις, ισχυρές αποκαλύψεις και θα έχει μια μακρόχρονη πορεία τόσο σε προσωπικό όσο και σε κοινωνικό και παγκόσμιο επίπεδο. Αν σε αυτό συμπεριλάβεις και τις δύο ισχυρές εκλείψεις που θα πραγματοποιηθούν στο ζώδιο του Σκορπιού και του Ταύρου, όπου η δεύτερη συμμετέχει στην όψη Κρόνου – Ουρανού, η κατάσταση συχνά θα ορίζεται και θα ορίζει αδιέξοδα. Αυτά τα αδιέξοδα θα σε φέρουν και πάλι αντιμέτωπο με αδιευθέτητα πένθη, απώλειες αλλά και νεκρές καταστάσεις που συντηρείς γύρω σου και μέσα σου και σε καθηλώνουν σε τρόμο και συναισθηματικό θάνατο. (Πιο αναλυτικά διάβασε το άρθρο Εκλείψεις 2022 Απώλειες και Πένθη) Σίγουρα πάντως αυτό που χρειάζεται να γνωρίσεις είναι πως αν δεν αποχαιρετίσεις το παλιό και δυσλειτουργικό πλέον πεδίο, το καινούργιο και λειτουργικό δεν θα έρθει.

Καρμικά τόσο σε προσωπικό όσο σε κοινωνικό και παγκόσμιο επίπεδο βρισκόμαστε σε βαθιά δυσεπίλυτα πένθη, που όσο δεν αντιμετωπίζονται με σεβασμό και δεν διευθετούνται, επανατοποθετούν τον εαυτό τους σε ένα φαύλο κύκλο που αναπαράγει ακόμη μεγαλύτερες απώλειες και πένθη. Η Όψη Κρόνου – Ουρανού και οι Εκλείψεις στον άξονα Ταύρου – Σκορπιού, έρχονται να σου θυμίσουν πως διάγεις μια περίοδο βαθιά υπαρξιακή και ίσως μια από τις μεγαλύτερες αποκαλύψεις είναι να θυμηθείς ποιος είσαι, από που ήρθες και με ποιο σκοπό. Ολόκληρη η πραγματικότητά σου σείεται, δημιουργώντας βαθιές ρωγμές, ώστε να θυμηθείς κοιτώντας μέσα σε αυτές τις ρωγμές αυτό που χιλιάδες χρόνια πλάνης στην πατριαρχία έχουν κουκουλώσει. Να θυμηθείς πως πρωτίστως είσαι μια ύπαρξη που ενσαρκώθηκε και πήρε ένα σώμα. Αυτό το σώμα που σε φιλοξενεί, για να αυξήσεις την εξέλιξη του “Είμαι” και όχι για να εγκλωβιστείς στη στρέβλωση του “έχω”. Είσαι μια ύπαρξη που ενσαρκώθηκε μέσα σε μια υλική πατριαρχική διάσταση, όπου τίποτα δεν είναι όπως φαίνεται και σε καμία περίπτωση δεν είναι όπως λέγεται. Βρίσκεσαι σε μια διάσταση ψεύδους, πλάνης, απάτης, όπου την αγάπη την λένε εξάρτηση, την αλήθεια υποκειμενισμό και την πληρότητα και την αξία την προσδιορίζουν σε σχέση με το τι έχεις και όχι με το ποιός είσαι. Ήρθε η ώρα να θυμηθείς πως δεν πρόκειται να πάρεις ούτε έναν κόκκο σκόνης μαζί σου, κανέναν άνθρωπο, κανένα κτίριο, κανένα τόπο, ούτε καν αυτό το σώμα που σε φιλοξενεί. Θα πάρεις μαζί σου μόνο την Αλήθεια που βίωσες, όλα αυτά που αποδιαστρέβλωσες και απελευθέρωσες, την πραγματική σου εξέλιξη.

Οι τεράστιες αυτές ισχυρές Αστρολογικές όψεις έρχονται να σου δείξουν ξεκάθαρα την πλάνη, την απάτη, το ψέμα, τον πόνο, την απελπισία και τις απώλειες που όρισε για χιλιετίες η πατριαρχία αλλά και το χάσιμο του Εαυτού σου μέσα σε αυτές. Άπειρες απώλειες συνειδητότητας, Ελεύθερης Βούλησης, Αληθινού σκοπού ζωής, Αγάπης, Ελευθερίας, Σεβασμού και Αλήθειας ζητούν το μερτικό τους αυτήν την περίοδο καθώς και οι δικές σου απώλειες, που είναι απώλειες από κούνια. Είναι η απώλεια της αγάπης δίχως όρους, φροντίδας, καλοσύνης, ασφάλειας, τρυφερότητας, μητρικότητας, πατρικότητας που έχασες, όχι γιατί δεν τα άξιζες, αλλά γιατί δεν είχαν να σου τα δώσουν, και την ίδια στιγμή στο χρέωσαν με άπειρες ενοχές και σκληρές τρομοκρατικές μεθόδους επιβολής και κυριαρχίας. Είναι η ώρα να ξαναθυμηθείς πως γεννήθηκες να αξίζεις όλη την Αγάπη, την Ελευθερία, την Ελεύθερη Βούληση, τον δικό σου σκοπό ζωής και πως όλο το σύμπαν εργάζεται διαρκώς, ώστε να βρεις τα μέσα της δικής σου εξέλιξης. Από εκεί ήρθες, από εκεί είναι η καταγωγή σου και σύντομα εκεί θα επιστρέψεις.

Ήρθε η ώρα να ξαναθυμηθείς πως αυτός εδώ δεν είναι ο τόπος σου. Είναι ένα πολύ δύσκολο σχολείο, κυρίως γιατί οι φωτισμένοι δάσκαλοι είναι “φιμωμένοι” και αυτά που σου μαθαίνουν από την πρώτη σου ανάσα είναι πατριαρχικές παράνοιες χωριστότητας από την ύπαρξή σου και από τον εαυτό σου. Και τότε ίσως συνειδητοποιήσεις πως ο τρόμος που υπάρχει γύρω σου δεν είναι δικός σου υπαρξιακός τρόμος, αλλά είναι ο τρόμος των εξουσιαστών-πατριαρχών που βλέπουν το οικοδόμημά τους να καταρρέει και σε τρομοκρατούν, για να καθυστερήσουν όσο μπορούν την παραμονή τους και την έλευση της νέας εποχής του Υδροχόου. Της εποχής που αδιαπραγμάτευτα φτάνει, της εποχής που δεν θα συστήνεσαι σαν ρόλος, φύλλο, ιδιότητα, ταυτότητα, αλλά θα συστήνεσαι έτσι όπως είσαι, σαν ύπαρξη. Όλο αυτό το παιχνίδι της πατριαρχίας ήρθε η ώρα να δεις πως χτίστηκε πάνω σε μια τεράστια ψυχοπαθολογία, όπου ο πατριάρχης είναι τόσο ευάλωτος και ανήμπορος που δεν αντέχει να χάσει, να απολέσει και να δεχθεί καμία ήττα και εξαναγκάζει εσένα να τον υπηρετείς όπως τον βολεύει, να σκέφτεσαι όπως τον βολεύει, να νιώθεις όπως τον βολεύει, να μιλάς όπως τον βολεύει, να κάνεις σκοπό της ζωής σου αυτό που τον βολεύει, να πεθαίνεις αν χρειαστεί αν τον βολεύει, ώστε να μην χρειαστεί να έρθει αντιμέτωπος με καμία ματαίωση, με καμία απώλεια, με κανένα πένθος. Και φυσικά δεν σου αναγνωρίζεται κανένα δικαίωμα προσωπικής ελεύθερης βούλησης ή δικού σου σκοπού ζωής αν δεν τον βολεύει.

Συμπαντικά ενσαρκώνεσαι για να πάρεις μαζί σου καινούργια βιώματα εξέλιξης, αλλά κυρίως για να αφήσεις, να ελευθερώσεις και να θεραπεύσεις στρεβλές πεποιθήσεις που φέρεις κατά την ενσάρκωσή σου. Να αποδιαστρεβλώσεις, να απελευθερώσεις και να αφήσεις πίσω σου μέσω της εξέλιξης ό,τι δεν συνδέεται με την καθαρότητα της ροής και τον συμπαντικό νόμο και να συνδεθείς με αυτή την καθαρότητα και την αλήθεια που θα σε οδηγήσει στην απελευθέρωση. Όλη η πατριαρχία χτίστηκε πάνω στο φόβο του να μη χάσω αυτό που έχω, ακόμα και αν αυτό που έχω είναι η καταστροφή μου και ο “θάνατος” τόσο σε σωματικό, όσο και σε συναισθηματικό και ψυχικό επίπεδο. Χιλιάδες χρόνια τώρα κρατάμε αυτό που μας “σκοτώνει”, ενώ βλέπουμε τον θάνατο που παράγει, χωρίς να το απελευθερώνουμε, ώστε να υποδεχθούμε καλύτερα επίπεδα πληρότητας και ευτυχίας. Κρατάμε με νύχια και με δόντια τους δυνάστες τόσο γύρω μας όσο και μέσα μας, γιατί αυτό μας μάθανε να κάνουμε εδώ που ήρθαμε. Και φυσικά ούτε λόγος για Ελεύθερη βούληση, Αγάπη και Ελευθερία. Αυτά τα πένθη, αυτά που δεν ελευθερώνονται, αυτά που θωρακίζονται μέσα στα σώματα και τις ψυχές των ανθρώπων έχουν γίνει πια τεράστια πεδία χωριστότητας, πολέμου, βίας, μίσους, όχι μόνο μεταξύ των ανθρώπων αλλά και εναντίον του ίδιου του ανθρώπου με τον εαυτό του.

Αυτή η περίοδος έρχεται να σου θυμίσει πως αν δεν αφήσεις το “νεκρό” πίσω σου, αυτό που πια δεν σε εξελίσσει άλλο, αν δεν δεχθείς να το απολέσεις και να το ελευθερώσεις, γίνεσαι το “νεκρό”, χωρίς καμία προοπτική ζωής, εξέλιξης και ελευθερίας. Αυτό είναι συμπαντικά και καρμικά ο δρόμος της εξέλιξης. Έρχεσαι να αφήσεις αρνητικό κάρμα και να δημιουργήσεις καινούργια καθαρή συνειδητότητα, που συνδέεται με την Αλήθεια, το Φως, την ποιότητα της ενότητας, της πληρότητας, της ευτυχίας, της αγάπης χωρίς όρους, της αφθονίας και της βαθιάς αθανασίας. Αν έχεις εγκλωβιστεί όμως μέσα στον νεκρό κόσμο της πατριαρχίας με δική σου ελεύθερη βούληση, δυστυχώς δεν μπορείς να πριμοδοτηθείς από τα πεδία της Θεϊκής συγχρονικότητας, γιατί ο ίδιος δεν επιλέγεις να θυμάσαι ότι αξίζεις όλη την Αγάπη του σύμπαντος και δεν πράττεις έτσι, ώστε να αξίζεις και όλη την ελευθερία, την ελεύθερη βούληση, τον δικό σου σκοπό ζωής και τα θαύματα που δημιουργεί η ανώτερη συγχρονικότητα, για να φτάσεις στην ολοκλήρωσή σου. Αυτή την τεράστια αλλαγή θέσης από τον άξονα του έχω, της προσκόλλησης, της εξάρτησης, της βίας, της χωριστότητας και της απελπισίας στη θέση της σύνδεσης της ύπαρξής σου με τον αληθινό σου εαυτό και όλα τα πεδία των θαυμάτων και της θείας χάρης που θα φέρουν τη νέα εποχή, είναι η στιγμή να αποφασίσεις αν θα πράξεις και θα επαναπροσδιορίσεις. Το από που παίρνεις “ρεύμα” για να φωτίζεσαι ή να σκοτώνεσαι με αυτό, το από που λαμβάνεις “ενέργεια”, είναι αυτό που θα χρειαστεί να θέσεις σε σοβαρή κρίση όλη αυτήν την περίοδο. Αυτό που σε τροφοδοτεί άλλωστε είναι αυτό που σε καθορίζει.

Τέλος δεν είναι τυχαίο ότι αυτή την περίοδο οι Εκλείψεις σε όψεις με τον Κρόνο και τον Ουρανό πραγματοποιούνται σε θηλυκά ζώδια, τον Ταύρο και τον Σκορπιό. Ο Πλούτωνας επίσης βρίσκεται στο ζώδιο του Αιγόκερου, ο Ποσειδώνας στο ζώδιο των Ιχθύων, όλα τους ζώδια θηλυκά. Όλη αυτή η στρατιά πλανητών σε θηλυκά ζώδια έρχεται με επικεφαλής τον Ουρανό στον Ταύρο να επαναπροσδιορίσει και αποκαταστήσει αυτό το τεράστιο πένθος που έφερε η πατριαρχία και αν-ισορρόπησε τα πάντα δαιμονοποιώντας ό,τι είναι θηλυκό κατά το “σαξωνικό” τρόπο αντίληψης και κυριαρχίας του κόσμου έως την τελική τους εξόντωση. Στο σύμπαν το αρσενικό και το θηλυκό είναι ένα πράγμα. Όταν δεν υπάρχει το ένα στην καθαρότητά του, δεν υπάρχει και το άλλο. Ολοκληρωμένος είναι ο άνθρωπος που εμπεριέχει όλη του την αρσενικότητα αλλά και όλη του την θηλυκότητα, είτε είναι άντρας είτε είναι γυναίκα. Δύναμη που δεν εκπορεύεται από αγάπη και αγάπη που δεν εκπορεύεται από δύναμη είναι τεράστιες παραφωνίες μέσα στις συμπαντικές νομοτέλειες. Ίσως το μεγαλύτερο πένθος που έχουμε να βιώσουμε σαν ανθρωπότητα και αυτό που οδήγησε πατριαρχικές κοινωνίες σε καταστροφή και απελπισία, είναι όλη αυτή η απώλεια της καθαρής θηλυκής ποιότητας, της αγάπης χωρίς όρους, της ενσυναίσθησης, της φροντίδας, της αγκαλιάς, της κατανόησης, της θρέψη της θηλυκής αρχής που το σαξωνικό μοντέλο πατριαρχίας καταδίκασε, κακοποίησε, δαιμονοποίησε και απαγόρευσε, εξοντώνοντας μαζί του και ό,τι είναι αρσενική καθαρή ποιότητα.

Αυτό το τεράστιο πένθος των αδικοχαμένων ζωών, όλων αυτών των γυναικών από το χέρι του εκάστοτε δυνάστη, αλλά και όλων αυτών των ανδρών που δεν μάθανε να αγαπάνε, να συναισθάνονται, να θεραπεύονται και να παραχωρούν και απέμειναν στρεβλωμένοι μέσα στη βία της πατριαρχίας, είναι ένα τεράστιο πεδίο που θρηνεί η ανθρωπότητα αυτή την περίοδο, συνειδητοποιώντας πως δεν ξέρει να αγαπά, να ενώνεται, να επιλύει, να συνυπάρχει, να γεννά, να ωριμάζει, να μεγαλώνει, να θρέφει και να τροφοδοτεί εν ειρήνη, απομένοντας στην απελπισία της χωριστότητας και του πολέμου. Αυτή η ενότητα των πεδίων, αυτή η τεράστια συγχώρεση που θα φέρει ξανά μέσα μας την ενότητα αυτών των δύο πεδίων, του “ιερού ζευγαριού”, είναι αυτό που θα μας λυτρώσει από την καταδίκη μας σε μια κοινωνία παραφρόνων και εγωκεντρικών παθολογικών “παιδιών”, που δεν έγιναν ποτέ ενήλικες και που δεν ωρίμασαν ποτέ, ώστε να γίνουν ολοκληρωμένες υπάρξεις, δημιουργώντας ένα κόσμο φωτεινό ενότητας και ολοκλήρωσης.