Το καλοκαίρι για όλα τα ζώδια

Κριός

Έντονο καλοκαίρι και μάλιστα σε όλους τους τομείς, αλλά όχι απαραιτήτως δυσοίωνο, μιας και στα δύσκολα καρμικά θέματα που προκύπτουν για εσένα, εμφανίζονται παράλληλα ευκαιρίες, βοηθοί, προοπτικές και φώτιση. Η κύρια πρόκληση αυτού του καλοκαιριού είναι η παραμονή του Κυβερνήτη σου Άρη (ο Άρης του θύματος) στη χειρότερή του θέση στο Ζωδιακό, στο Ζώδιο του Καρκίνου, σε θέση πτώσης. Και ενώ εσύ τώρα που ξάνοιξε ο καιρός θέλεις να βάλεις τα κέρατα μπροστά και όποιον πάρει ο χάρος, η συγκεκριμένη θέση του Άρη σε έντονες όψεις με τον Δία, τον Πλούτωνα και τον Ουρανό, σε προειδοποιεί ότι θα βρεις μπροστά σου τοίχο. Μιας και ο εν λόγω Άρης δεν ευνοεί καθόλου την εξωτερική δράση, αντιθέτως σου ζητά να κινηθείς εξαιρετικά προσεκτικά και αργά. Μιας και τα θέματα που διακινεί, είναι καθαρά ψυχολογικά έως ψυχοπαθολογικά, φαντάσματα, εφιάλτες,  παράνοιες, θέματα κακοποίησης, βίας, προδοσίας και εγκατάλειψης, που αφορούν την πολύ παιδική σου ηλικία, βγαίνουν στο προσκήνιο, διαστρεβλώνοντας τα πάντα. Θέματα με άτομα που εμπεριέχουν εξουσία και δύναμη κυρίως σκληρές και άκαρδες γυναίκες, αλλά και εξαιρετικά ανώριμους άντρες, μπορούν να οδηγηθούν σε επικίνδυνα άκρα μέσα από ρόλους θύτη και θύματος.

Από την άλλη σου δίνεται μια σημαντική ευκαιρία να αναβιώσεις, να αντιμετωπίσεις και να λύσεις τα εν λόγω τραύματα που σε καθηλώνουν σε καταστάσεις είτε ακραίας δύναμης, είτε ανημποριάς. Η θετική παρουσία του Κρόνου, του Δία απέναντί σου, αλλά και της Έκλειψης Ηλίου στο Λέοντα, δείχνουν πως σε αυτό το δύσκολο παιχνίδι αναμέτρησης δεν πας μόνος σου και είναι σοφό το να μην πάς μόνος σου. Καλείς βοηθούς, που σε στηρίζουν, σε δυναμώνουν και σου μαθαίνουν αυτά που χρειάζεται να ξέρεις ώστε να ανταπεξέλθεις και να βγεις νικητής. Τόσο σε θέματα καριέρας, όσο και σε θέματα σχέσεων οικογενειακών και προσωπικών, όσο και σε θέματα που αφορούν σπίτια, κληρονομιές, αλλά και παιχνίδια εξουσίας κάθε είδους. Επίσης το φετινό καλοκαίρι, κάτι για εσένα τελειώνει οριστικά και εύχομαι ολόψυχα να είναι η κακώς νοούμενη εφηβικότητά σου, που σε οδηγεί συχνά σε κινδύνους και πόνο, διαρροές και οικονομικά αδιέξοδα. Ο φόβος που έρχεται από παλιά, μη σε υποτάξουν και σου επιβληθούν, μην σου στερήσουν την ελευθερία σου, σε κρατάει σε μια μόνιμη ένταση και αντιδραστικότητα, που ξεχυλίζουν παιδική οργή, χωρίς στην πραγματικότητα να παίρνεις μια ξεκάθαρη ενήλικη θέση. Ασχολούμενος διαρκώς με το τι κάνουν ή λένε οι άλλοι και όχι με το τι θες εσύ.

Οπότε αυτό το καλοκαίρι απέφυγε να ξοδευτείς κάνοντας πολύ σημαντικές τις απόψεις των άλλων και ενίσχυσε τις δικές σου θέσεις και απόψεις, χωρίς να χρειαστεί να πολεμήσεις για αυτές. Απλά δήλωσέ τες ήρεμα και ξεκάθαρα, επιτρέποντας σε όποιον θέλει να μείνει και σε όποιον θέλει να φύγει. Πραγματικά αυτό το καλοκαίρι σου ανοίγονται προοπτικές και ευκαιρίες που αν τις διαχειριστείς σωστά και  πάψεις να πιστεύεις πως τα ξέρεις όλα και ζητήσεις βοήθεια, μάθεις να ακούς, να «υποτάσσεσαι» στη ανωτερότητα της δύναμης του άλλου και μάθεις όσα δεν ξέρεις, θα σε οδηγήσει μέσα από ανατροπές σε ευτυχείς συγκυρίες, δυναμώνοντάς σε, ώστε να απελευθερώσεις τον εαυτό σου σε κάθε τομέα

Ταύρος

Αυτό το καλοκαίρι ξεκινά αμφιθυμικά για εσένα. Από τη μια η Κυβερνήτιδά σου η Αφροδίτη όλο τον Ιούνιο βρίσκεται στο Ζώδιό σου, ανοίγοντας προοπτικές απόλαυσης, χαράς, ερώτων, αλλά και ευκαιριών που παρέχουν συναισθηματική και υλική ασφάλεια. Αλλά από την άλλη, η παρουσία του Άρη σε θέση πτώσης στον Καρκίνο και δύο έντονες Εκλείψεις στον Άξονα Υδροχόου – Λέοντα να σε έχουν βάλει στο μάτι, με έντονα καρμικά μαθήματα, σου χτυπούνε την πόρτα και εσύ χρειάζεται να ανοίξεις. Αυτό το να «ανοίξεις» την καρδιά σου, το πνεύμα σου, την αντίληψή σου, είναι το κλειδί που θα σε οδηγήσει στην επιτυχή έκβαση σε αυτό το παιχνίδι του θησαυρού αυτό το σημαντικό καλοκαίρι για εσένα. Για να βάλουμε τα πράγματα σε μια σειρά, το παιχνίδι στον πυρήνα του, παίζεται εκεί που λέει αδύναμο θύμα και αδίστακτος θύτης. Εσύ θα χρειαστεί να θυμάσαι πως έστω κι αν υπήρξες το θύμα παλιά, πολύ παλιά, όταν ήσουν μικρός, σήμερα δεν είσαι το θύμα κανενός, αν ο ίδιος δεν εγκλωβίζεσαι μέσα σε τέτοια παιχνίδια ρόλων. Από την άλλη, ο Άρης στον Καρκίνο σε έντονες όψεις, σου φέρνει στο προσκήνιο ό,τι σε «θυματοποίησε» και σε έπεισε πως πάντα θα είσαι ανήμπορος μπροστά σε σημαντικές προκλήσεις. Αυτό το φτου ξελευθερία από καταστάσεις ανελευθερίας, καθήλωσης, εγκατάλειψης, αδυναμίας και φόβου, έρχεται να σου ζητήσει καρμικά να επαναδιαπραγματευτείς το φετινό καλοκαίρι.
Εσύ χρειάζεται να θυμάσαι πως το να συνδέεις το αισθάνομαι ασφαλής με το υποτάσσομαι και υποτάσσω, θα σε οδηγεί μονίμως σε φυλακές και όχι στα λιβάδια που ονειρεύεται η ψυχή κάθε Ταύρου. Αυτό το καλοκαίρι εστίασε στο να συνειδητοποιήσεις πως, αν η ασφάλεια δεν είναι και ελευθερία και η ελευθερία δεν είναι και ασφάλεια, δεν έχει κανένα νόημα εξελικτικά να τις αποδεχθείς. Έντονα καρμικά γεγονότα με πρόσωπα εξουσίας, με σπίτια, κληρονομιές, οικογενειακά θέματα, κακές «μαμάδες» και σκληρούς «μπαμπάδες» άλλωστε θα σε φέρνουν συχνά πυκνά αντιμέτωπο με ένα κύκλο αποδυνάμωσης που χρειάζεται να αφήσεις οριστικά πίσω σου και με την ανάγκη από την άλλη να βρεις τη θέση σου ως ελεύθερος ενήλικας άνθρωπος. Επίσης έντονα θα σε απασχολήσουν θέματα καριέρας, γονεϊκά ζητήματα αλλά και οικονομικά ζητήματα που σου ζητούν γη και ύδωρ, αλλά και υπερπροσπάθεια. Το αν θα ενδώσεις στο ρόλο του σωτήρα ή όχι, εξαρτάται όπως θα σου δείξει και ο Άρης από τον Λέοντα μετά τα μέσα Ιουλίου, αποκλειστικά από εσένα. Εσύ χρειάζεται να θυμάσαι πως κανένα «θύμα» ανά τους αιώνες, δεν επέτρεψε στον εαυτό του να ευτυχίσει, γιατί απλούστατα θα έπαυε να είναι θύμα. Και για να είναι θύμα, πρέπει διαρκώς να ορίζει γύρω του και να επιλέγει θύτες και δυνάστες. Όπως επίσης χρειάζεται να θυμάσαι πως και η θέση του θύτη ή του σωτήρα είναι η άλλη όψη του ίδιου νομίσματος. Καρμικά, ούτε η μία θέση ούτε η άλλη θα σε πάνε εκεί που έχεις ανάγκη, με τις Εκλείψεις στον Άξονα Υδροχόου – Λέοντα. Η απεμπλοκή από αυτούς τους ρόλους όμως εγγυάται την εξέλιξή σου προς την τρίτη θέση. Αυτή του ελεύθερου ανθρώπου, που επιλέγει ο ίδιος τη μοίρα του.

Δίδυμοι

Το φετινό καλοκαίρι σημαντικά Αστρολογικά γεγονότα σου ζητούν να πάψεις να παριστάνεις τον χαριτωμένο και την ψυχή του πάρτι, και να βρεις τη δύναμή σου αποχαιρετώντας  μια τρελή και απολύτως αποπροσανατολιστική εφηβεία που διαρκεί πολλές ενσαρκώσεις και σου κατασπαράζει την ενήλική σου δύναμη. Η παρουσία του Δία στο φιλικό σου Ζώδιο του Ζυγού, οι Εκλείψεις στα φιλικά σου Ζώδια του Λέοντα και του Υδροχόου, ο Κρόνος απέναντί σου και ο Κυβερνήτης σου ο Ερμής που αλλάζει τρία-τρία τα Ζώδια κάθε μήνα και καταλήγει Ανάδρομος στο τέλος του καλοκαιριού, σου δίνουν ισχυρές προοπτικές να παλέψεις με τα παιχνίδια αποδυνάμωσης που φτιάχνεις, ώστε να είσαι γλυκούλης, καημενούλης και μικρούλης. Όπως επίσης και να αποχαιρετίσεις τραύματα που βγαίνουν στο φως φέτος το καλοκαίρι με την παραμονή του Άρη στο γειτονικό σου Ζώδιο του Καρκίνου, δηλαδή στη χειρότερή του θέση στο Ζωδιακό, που όσο αρνείσαι να τα αγγίξεις και να τα θεραπεύσεις, θα παραμένεις το «θύμα» της υπόθεσης. Και μάλιστα στην περίπτωσή σου ένα εξαιρετικά θυμωμένο θύμα, γεμάτο παθητική επιθετικότητα, που θεωρεί ότι όλοι του χρωστάνε, το αδικούν, το εγκαταλείπουν, σαν τον Βασιλάκη Καήλα στα μικράτα του. Και επειδή αυτό το καλοκαίρι καταπιάνεται καρμικά εξαιρετικά έντονα με κακούς «μπαμπάδες» και «μαμάδες», κανένας δεν σου αναιρεί ότι μπορεί πραγματικά κάποτε να υπήρξες το «θύμα» των άλλων. Αυτό όμως που αναρωτιέται διαρκώς ο Κρόνος απέναντί σου και απάντηση δεν παίρνει, είναι γιατί επιλέγεις και σήμερα ενώ μεγάλωσες, λέμε τώρα, να παίζεις αυτό το ρόλο. Γιατί επιλέγεις διαρκώς τους κατάλληλους ανθρώπους και τις κατάλληλες συνθήκες, και οδηγείς τα πράγματα, ώστε να νιώθεις ο χαμένος της υπόθεσης. Αυτό καρμικά θα είναι το ερώτημα που θα χρειαστεί να απαντήσεις χωρίς χαριτωμενιές, αλλά μέσω βαθιάς ενδοσκόπησης και ευθύνης στο σύμπαν, στην ύπαρξή σου και σε αυτόν τον άνθρωπο που παιδεύεις, υπερκοπώνεις και δεν εξελίσσεις, τον εαυτό σου, φέτος το καλοκαίρι.

Φέτος λοιπόν θα χρειαστεί να «παγώσεις» το χρόνο και να κοιτάξεις τη ζωή σου από την αρχή, παρατηρώντας με «ανοιχτή» καρδιά και καθόλου μυαλό τη διαχείριση που κάνεις, και τους φαύλους κύκλους θυματοποίησης που αναπαράγεις με τσαχπινιά και χάρη. Να δεις αυτό το ατελείωτο παιχνίδι των λυγμών που είναι γεμάτο εγκαταλείψεις, προδοσίες, συγνώμες, κυνηγητό και κλέφτες και αστυνόμους. Και ίσως μπορέσεις να δεις πως σε αυτή τη φάση δεν σε προδίδει και δεν σε εγκαταλείπει κανένας άλλος εκτός από εσένα. Δεν αδιαφορεί κανένας άλλος για τις ανάγκες σου, παρά εσύ. Κανένας δεν σε βάζει με το ζόρι να υποστείς σκληρές καταστάσεις παρά μόνο εσύ. Κανένας δεν σε κοροϊδεύει και δεν σε εξαπατά τόσο καλά, όσο εσύ τον εαυτό σου, ιδεολογικοποιώντας παθολογίες και κάνοντάς τες καθεστώς. Αυτό το καλοκαίρι ολόκληρο το σύμπαν σου καθιστά σαφές πως η ζωή σου είναι δική σου, και πως κανένας δεν θα έρθει να σε απαλλάξει από αυτά που σε κλειδώνουν στις φυλακές τις παιδικής σου ηλικίας, αν δεν το κάνεις εσύ ο ίδιος. Γιατί πολύ απλά κανείς δεν σου χρωστάει κάτι τέτοιο. Και κανένας δεν οφείλει να αντέχει να συνδιαλέγεται σε βάθος χρόνου με έναν οργισμένο έφηβο σε συσκευασία μεσήλικα. Οι προοπτικές και οι ευκαιρίες που εμφανίζονται είναι άριστες, αν εσύ αποφασίσεις να τις αξιοποιήσεις, να ακούσεις, να δεχθείς και να αφήσεις οριστικά πίσω σου παιδικές αρρώστιες, πατώντας γερά και με τα δυο σου πόδια στην ενηλικίωση και στη δύναμη που αυτή θα σου παρέχει, διαλύοντας κάθε λεκέ «θύματος» από πάνω σου, με μπλε και πράσινους κόκκους.

Καρκίνος

Αυτό το καλοκαίρι είσαι ένα από αυτά τα Ζώδια που «παίζουν» κυρίαρχο ρόλο στα γεγονότα. Η παρουσία του Άρη στο Ζώδιό σου όλο τον Ιούνιο και το μεγαλύτερο μέρος του Ιουλίου, διαμορφώνουν ακραία τη δράση αυτού του καλοκαιριού. Ο Άρης λοιπόν στο Ζώδιό σου σε θέση πτώσης, στη χειρότερή του θέση δηλαδή στο Ζωδιακό, σε όψεις έντονες με το Δία, τον Ουρανό και τον Πλούτωνα κινούν εξαιρετικά ακραία καρμικά γεγονότα. Φυσικά το πόσο ακραία θα είναι στη δική σου ζωή, εξαρτάται απολύτως από τη διαχείριση που εσύ θα κάνεις. Ο Άρης στο Ζώδιό σου μπορεί και να λέγεται ο Άρης του αδύναμου ή του «θύματος», και επειδή το Ζώδιό σου συμβολίζει τη μητέρα, την κύηση, την πρώιμη παιδική ηλικία, ο Άρης εκεί πάντα δείχνει βία και σκληρά τραύματα στο τότε. Καθηλώσεις, κακοποίηση, εγκατάλειψη, προδοσία, αδιαφορία και αργότερα σκληρά παιχνίδια εξάρτησης. Στο τώρα έρχεται προφανώς να βγάλει στη φόρα όλα αυτά που σε κρατούν μικρό, αδύναμο, ανίσχυρο και να σου δώσει μέσα από καρμικά γεγονότα σχέσεων, καριέρας, κληρονομικά θέματα αλλά και θέματα που δείχνουν τη δυσκολία σου να είσαι αυτάρκης, άνετος και ενήλικας. Ο στόχος είναι να στραφείς χωρίς υπερβολές, συναισθηματικοποιήσεις και εκρήξεις βίας που πάντα εμπεριέχουν οι ρόλοι του θύτη και του θύματος να απελευθερωθείς με την εύνοια δύο Εκλείψεων στον Άξονα Λέοντα – Υδροχόου τον Αύγουστο, ανακτώντας τη δύναμή σου και απελευθερώνοντας τον εαυτό σου από αυτά που σε κρατούν δέσμιο και ανελεύθερο. Τα έντονα γεγονότα καρμικά φαίνεται πως θα είναι τον Ιούνιο και τον Ιούλιο, ενώ ο Αύγουστος με την Αφροδίτη στο Ζώδιό σου, μαλακώνει την ένταση και σε ωθεί σε δυναμικές λύσεις.

Εσύ χρειάζεται να ξέρεις και να θυμάσαι πως όσο επιλέγεις να μασάς στη θυματοποίηση τη δική σου και των άλλων, πάντα η αποδυνάμωση, οι ανατροπές και τα «σοβαρά» βάσανα και προβλήματα θα ορίζουν την καθημερινότητά σου σαν να είναι μοίρα. Διότι απλούστατα η επιλογή και η τοποθέτηση στο ρόλο του θύματος, δεν αφήνει κανένα περιθώριο επιτυχίας, ευτυχίας, οικονομικής άνεσης, χαράς και απόλαυσης που να μακροημερεύει. Διότι πολύ απλά, όταν η χαρά και η ευτυχία μακροημερεύει, ο ρόλος του «θύματος» απειλείται. Και ο ρόλος του «θύματος» έχει τόση δύναμη, που σπανίως ένα «θύμα» επιλέγει να τον εγκαταλείψει. Το πολύ πολύ να τον εναλλάσσει με τον ρόλο του σωτήρα και του θύτη, φτιάχνοντας έναν παθολογικό αδιάκοπο φαύλο κύκλο. Άρα δεν χρειάζεται πια να αναρωτιέσαι γιατί βασανίζεσαι και κακοπαθαίνεις. Γιατί έτσι απλούστατα το θύμα έχει μάθει να επιβάλλεται και να εκβιάζει την προσοχή και την αγάπη, μέσω των ενοχών, της σιωπής και του «εγώ ο καημένος τι περνάω». Και μετά λύπης μου σε πληροφορώ πως ένας «επαγγελματίας θύμα» για να παραμένει θύμα και να σέβεται την μακρόχρονη καριέρα στη θυματοποίηση, πρέπει να καταστρέφει ό,τι καλό του τυχαίνει, είτε συνειδητά, είτε ασυνείδητα. Αυτό το καλοκαίρι λοιπόν θα χρειαστεί να πάρεις σοβαρές αποφάσεις απολύτως καρμικές, για το που θα συνεχίσεις να δίνεις την ενέργεια, που η ζωή σε τροφοδοτεί: σε ρόλους θυματοποίησης ή στο να απαλλαγείς από ό,τι σε κρατάει εκεί και να απελευθερώσεις τον εαυτό σου;

Λέων

Το φετινό καλοκαίρι είσαι ένα από τα Ζώδια με τα πιο έντονα Αστρολογικά γεγονότα. Ο Άρης στο γειτονικό σου Ζώδιο του Καρκίνου και έπειτα στο δικό σου, και δύο Εκλείψεις τον Αύγουστο, που η επιρροή τους θα είναι ισχυρή όλο το καλοκαίρι, μια Ηλίου στο Ζώδιό σου και μία Σελήνης απέναντί σου, θέτουν καρμικά ζητήματα που αφορούν στη διαχείριση της «δύναμής» σου. Αλλά και βγάζουν στη φόρα ρόλους και παιχνίδια ρόλων, που σου απομυζούν στην κυριολεξία τη ζωή και τη δύναμη. Παιχνίδια και ρόλοι κυριαρχίας, επιβολής με στόχο το ποιος έχει το πάνω χέρι, εύκολα μπορεί να διαμορφώσουν πολώσεις στο ρόλο του «θύτη» και του «θύματος». Ρόλοι που εναλλάσσεις διαρκώς βγαίνοντας έξω από τον εαυτό σου και τη ροή της ζωής, και χάνοντας την ουσία του να είσαι ο εαυτός σου. Εντάσεις, συγκρούσεις και παρασκήνιο με πρόσωπα εξουσίας ή πρόσωπα που επιτρέπεις να σε «εξουσιάζουν» ή σου επιτρέπουν να τα «εξουσιάζεις», αλλά και πρόσωπα με εντελώς στρεβλωμένη καρμικά την αντίληψη και την έννοια της δύναμης, θα είναι το πεδίο δράσης από το οποίο θα πάρεις σημαντικά καρμικά μαθήματα αυτήν την περίοδο. Με στόχο τι άλλο; Την ελευθερία σου. Να ελευθερώσεις και να ελευθερωθείς από καταστάσεις καταπίεσης, υπερπροσπάθειας και θυματοποίησης. Να συνειδητοποιήσεις πως όσο εγκλωβίζεσαι σε παιχνίδια δύναμης, χάνεις κάθε ευκαιρία να βρεις το νόημα της ζωής, μιας και δεν ζεις και διάγεις την πορεία του βίου σου σαν ρόλος. Εκτός από την ελευθερία, η Έκλειψη στο απέναντί σου Ζώδιο του Υδροχόου, θα σε φέρει αντιμέτωπο με δύο άλλες σημαντικές έννοιες, της αλήθειας και της αγάπης. Αλλά και με έντονα ψυχολογικά τραύματα που αφορούν στα παιδικά σου χρόνια, τη σχέση με τον πατέρα σου, τη μητέρα σου, την καταπίεση και την αδιαφορία που βίωσες και μετέπειτα προσπαθείς να ρεφάρεις μάταια παίζοντας ρόλους και παριστάνοντας κάτι που δεν είσαι. Αυτό το καλοκαίρι πραγματικά θα χρειαστεί να κοιτάξεις βαθιά μέσα σου, πίσω από παιχνίδια αλαζονείας, περηφάνιας, κυριαρχίας και βίας, και να επικοινωνήσεις επί της ουσίας με αυτό τον άνθρωπο μέσα σου που φοβάται και πονάει πολλά χρόνια τώρα.

Έντονα θα είναι τα γεγονότα και στον ερωτικό τομέα, φέρνοντας στο προσκήνιο δυνατούς έρωτες με σημαντικά καρμικά μαθήματα. Αλλά και ζητήματα που αφορούν σε παιδιά ή το παιδί μέσα σου. Αυτό το καλοκαίρι δεν ευνοείται καθόλου το «φαίνεσθαι» αλλά το «Είμαι». Είναι η ώρα που όλο το Σύμπαν σου ζητά και σε ωθεί να βρεις ποιος είσαι, αλλά και το κουράγιο να το δηλώσεις. Όχι ποιος φαντάζεσαι ότι είσαι ή ποιος σούπερ ήρωας θα ήθελες να είσαι, αλλά αυτός που πραγματικά είσαι. Χωρίς φαμφάρες, υπερβολές, υπερπροσπάθεια, σενάρια, σκηνοθεσίες και φαντασίες. Να απογυμνωθείς από βάρη, προσδοκίες και το ρόλο αυτού που πάντα πρέπει να είναι αγέρωχος, δυνατός και κυρίαρχος. Να αφήσεις λίγο να ανασάνει και η ευαλωτότητά σου, να θυμηθείς ότι είσαι άνθρωπος και δεν χρειάζεται όσο κι αν σου είπαν ότι χρειάζεται να κάνεις τους άθλους του Ηρακλή σε καθημερινή βάση για να αξίζεις και να αγαπιέσαι. Να συνειδητοποιήσεις πως η αγάπη όταν είναι ειλικρινής και αληθινή, δεν θέλει να αλλάξει κανέναν, δεν εγκλωβίζει, δεν πνίγει, δεν καταπιέζει. Αντιθέτως ελευθερώνει τον καθένα στο δρόμο του και στην αλήθεια του. Να ελευθερώσεις καταρχήν τον εαυτό σου, σπάζοντας φαύλους κύκλους χρόνων αγωνίας, καταπίεσης και υπερπροσπάθειας. Γιατί η πραγματική δύναμη, προϋποθέτει το κουράγιο να σε αγαπάς τόσο, ώστε να είσαι αυτός που φαίνεσαι και να φαίνεσαι αυτός που είσαι. Σ’ αυτή τη λογική το σίγουρο είναι πως θα υπάρχουν σημαντικές αλλαγές θέσεων, που θα θέσουν την αναγκαιότητα να επαναπροσδιορίσεις τη θέση σου στις σχέσεις σου, στις συνεργασίες σου αναπλαισιώνοντας ό,τι σε κρατάει πίσω και δεν σε αφήνει να προχωρήσεις μπροστά, με την εύνοια του Δία από το φιλικό σου Ζυγό να δίνει θετικές προοπτικές.

Παρθένος

Αντιφατικό θα είναι για εσένα αυτό το καλοκαίρι. Από τη μία σου ζητάει να «ανοιχτείς» σε ό,τι σου δίνει αυθεντική χαρά και από την άλλη σου ζητάει να «κλείσεις» ό,τι νταλαβέρια έχεις ανοιχτά με ό,τι δεν σε πάει παρακάτω. Και αυτό που δε σε πάει παρακάτω είναι καρμικά το να πιστεύεις αυτά που σου λέει ο νους σου «κλείνοντας» ερμητικά την καρδιά σου. Και αντίστροφα να «ανοίξεις» την καρδιά σου βάζοντας φρένο και όριο στα παιχνίδια παράνοιας, ελέγχου, δύναμης του νου σου$, παύοντας να παριστάνεις το σωτήρα και το θύμα εναλλάξ. Ο Κρόνος σε έντονη όψη με το Ζώδιό σου αλλά και η Έκλειψη Ηλίου στο γειτονικό σου Ζώδιο του Λέοντα και όχι μόνο, σου ζητούν να βάλεις ισχυρά όρια σε αυτές τις ακατάπαυστες συζητήσεις που ουδέποτε οδήγησαν σε συνεννόηση τόσο μέσα σου όσο και έξω σου. Είναι σημαντικό αυτό το καλοκαίρι να συνειδητοποιήσεις πως κανένας δεν σε έχρησε σωτήρα κανενός, αφήνοντας επιτέλους τους άλλους να κάνουν αυτό που θέλουν με τη ζωή τους. Όπως επίσης να συνειδητοποιήσεις πως ό,τι δεν μπορείς εσύ να καταλάβεις ή δεν θα επέλεγες, δεν είναι απαραιτήτως και λάθος. Να ανοιχτείς «εγκάρδια» στο δικαίωμα του καθενός να κάνει αυτό που θέλει και να είναι αυτός που θέλει να είναι. Να συνειδητοποιήσεις πως τα «σκληρά πρέπει» αφορούν αυταρχικούς ρόλους γονιών και δεν προάγουν τη σχέτιση και την αγάπη σε καμία περίπτωση. Και πως οι αυταρχικές συμπεριφορές συνήθως εγείρουν βία και επιθέσεις, παύοντας να παριστάνεις το θύμα όταν οι άλλοι ή ο εαυτός σου αντιδρούν στη βία και την καταπίεση που τους ασκείς.

Αυτό το καλοκαίρι ασχολήσου με εσένα και μόνο με εσένα. Και δοκίμασε να βρεις το κουράγιο να υπάρχεις χωρίς παιχνίδια ρόλων, χωρίς να παριστάνεις μία το δάσκαλο, μία τον κατήγορο, μία το θύτη και μία το θύμα. Αυτό το καλοκαίρι σου κάνει σαφές πως αν είναι να πας παρακάτω θα πας μόνο ως ο εαυτός σου. Όχι αυτός ο εαυτός που φαντάζεσαι, αλλά ο πραγματικός, ο αληθινός εαυτός που χρόνια κρύβεις πίσω από παιχνίδια ρόλων. Σε αυτή την λογική θα χρειαστεί να επαναπροσδιορίσεις τις σχέσεις σου στο σύνολό τους. Αλλά και τις επιλογές σου χωρίς να χρεώνεις τα λάθη των εν λόγω επιλογών στους άλλους. Αυτό που καρμικά θα σου δώσει τη δυνατότητα να δημιουργήσεις θετικές προοπτικές είναι ακριβώς αυτό που έλεγε η αλεπού στο μικρό πρίγκιπα, να μάθεις να βλέπεις με την καρδιά σου. Συνειδητοποιώντας πως αυτό που σκέφτεσαι δεν ισχύει. Ισχύει όμως αυτό που αισθάνεσαι. Και αν δεν το γνωρίζεις «επιτρέπεται» να ζητήσεις και να αφεθείς να στο μάθουν. Έρωτες, συνεργασίες, ανατροπές, αλλά και πρόσωπα που κατέχουν αυτό που έχεις ανάγκη άλλωστε θα βρίσκονται στο πλευρό σου, με την εύνοια του Δία στο γειτονικό σου Ζώδιο του Ζυγού, με στόχο να στο μάθουν. Εσύ απέφυγε να «κλείσεις» και να παγώσεις, καθηλώνοντας τον εαυτό σου στο γνώριμο που δεν σε πάει παρακάτω, μένοντας «ανοιχτός» στις προκλήσεις, καλωσορίζοντας το «άγνωστο» που έρχεται να σε πάει παραπέρα στην εξέλιξή σου. Και θα εκπλαγείς συχνά συνειδητοποιώντας πως όταν η καρδιά είναι «ανοιχτή» και συντονίζεσαι με τη ροή της ζωής, γίνονται θαύματα χωρίς καμία υπερπροσπάθεια.

Ζυγός

Υποτίθεται πως φέτος το καλοκαίρι είσαι το φαβορί από άποψη τύχης. Ο Δίας στο Ζώδιό σου και μάλιστα σε φαινομενικά ευθύδρομη πλέον πορεία, από τις αρχές του Ιουνίου, φέρνει σαφώς επέκταση σε κάθε τομέα της δράσης σου. Επέκταση, όχι απαραιτήτως τύχη. Αυτό είναι που χρειάζεται να ξεδιαλύνεις πριν αφήσεις τα πάντα στην τύχη τους. Φέτος το καλοκαίρι λοιπόν, η παρουσία του Δία στο Ζώδιό σου θα «επεκτείνει» ό,τι βρει. Και το καλό και το κακό. Οπότε φρόντισε καρμικά να έχεις κάνει αλλά και να κάνεις όλες τις απαραίτητες εκκαθαρίσεις και εξυγιάνσεις πριν δώσεις το σήμα στο σύμπαν για επέκταση. Και για να μην σ’ αφήσω χωρίς πυξίδα, το φετινό καλοκαίρι καρμικά φέρνει στο προσκήνιο σημαντικά ξεκαθαρίσματα με την παρουσία του Άρη στον Καρκίνο σε έντονη όψη με το Ζώδιό σου, αλλά και τον Ουρανό και τον Πλούτωνα, που αφορούν σε τραύματα και καθηλώσεις από τα παιδικάτα σου. Τραύματα προδοσίας, θυματοποίησης, κακοποίησης και εγκατάλειψης από ισχυρούς άλλους, τότε που ήσουν μικρός και αδύναμος και σε καθήλωσαν σε θέσεις ανημποριάς, αδυναμίας, εξάρτησης, σε φαύλους κύκλους ανακυκλώνοντας ρόλους θύματος και θύτη, είναι αυτό που θα χρειαστεί να επεξεργαστείς καρμικά όλη αυτή την περίοδο. Η παρουσία του Άρη στον Καρκίνο και οι Εκλείψεις στον Άξονα Λέοντα – Υδροχόου, συμβολίζουν σαφώς την σχέση με τη μητέρα, αλλά και τη σχέση με τον πατέρα. Και τους ρόλους εξουσίας που «μασάς» στην ενήλικη ζωή σου. Άρα όπως καταλαβαίνεις, η τύχη που φέρνει ο Δίας, εξαρτάται απόλυτα από το πώς ορίζεις μέσα σου την αγάπη, την χαρά, την συντροφικότητα, την φιλία, την αφθονία, την ευτυχία. Όχι το πως τα σκέφτεσαι και τα αναπαράγεις θεωρητικά, αλλά το πώς τα αισθάνεσαι. Γιατί το σήμα προς το σύμπαν δεν φεύγει από την κεραία του νου, αλλά από αυτό που αισθάνεται το σώμα και η καρδιά σου. Αν μέσα σου συνεχίζεις να αισθάνεσαι ένα αδύναμο, κακοποιημένο και εγκαταλελειμμένο θύμα, μοιραία και αυτό θα έλξεις. Έστω και υποσυνείδητα.

Το να επαναπροσδιορίσεις λοιπόν καρμικά αυτό που σου είπαν ή σου έμαθαν ότι είσαι, σε αυτό που θέλεις να είσαι σήμερα, μοιάζει με θάνατο και αναγέννηση. Ένα κομμάτι χρειάζεται να «πεθάνει» οριστικά, που έτσι κι αλλιώς δεν ήσουν εσύ και ένα κομμάτι να «αναγεννηθεί» φωτίζοντας αυτό που πραγματικά είσαι. Εσύ χρειάζεται να θυμάσαι πως όσο συστήνεσαι με αυτό που θέλουν οι άλλοι από εσένα να είσαι και όχι συστηνόμενος  με αυτό που πραγματικά είσαι, οι επιλογές σου θα καταλήγουν στον ίδιο φαύλο κύκλο αδικίας και θυματοποίησης. Φρόντισε λοιπόν οι καινούργιες σου επιλογές να είναι επιλογές αυθεντικές, ειλικρινείς και να περιλαμβάνουν τα όρια, τις αντοχές σου και τις ανάγκες σου. Αξιοποιώντας μετά το πέρασμα του Άρη από τον Καρκίνο σαφώς τη δυναμική του Δία στο Ζώδιό σου αλλά και την έντονη παρουσία σημαντικών Αστρολογικών γεγονότων στον Άξονα Υδροχόου – Λέοντα. Ανακτώντας την δύναμή σου αλλά και το κουράγιο να είσαι αυτός που είσαι, αφήνοντας πίσω σου ό,τι δε σε προχωράει και ελευθερώνοντας τον εαυτό σου από τα καρμικά δεσμά στην εξέλιξή σου με όποιον πραγματικά προτίθεται να είναι δίπλα σου προς αυτή την κατεύθυνση. Ευκαιρίες άλλωστε και προσφορές θα έχεις άφθονες φέτος το καλοκαίρι σε κάθε τομέα.

Σκορπιός

Αυτό το καλοκαίρι σου ζητάει να «ανοίξεις» την καρδιά σου σε ό,τι σε πηγαίνει προς τη χαρά, την αγάπη και την αλήθεια σου. Σε ό,τι σε απελευθερώνει και σε απεγκλωβίζει από σκοτεινές, βαριές και επώδυνες καταστάσεις, αλλά και από παιχνίδια δύναμης και κυριαρχίας που σε εγκλωβίζουν σε αυτές. Δύο Εκλείψεις στον Άξονα Λέοντα – Υδροχόου σε έντονη όψη με το Ζώδιό σου άλλωστε, θα φέρουν μπροστά σου σημαντικά καρμικά γεγονότα με στόχο να αφήσεις ό,τι είναι «νεκρό» και να επιστρέψεις ακέραιος στη «ζωή». Έντονο θα είναι για εσένα φέτος το πεδίο των σχέσεων, αλλά και των συνεργασιών, επηρεάζοντας μετέπειτα και τον τομέα των επαγγελματικών και των οικονομικών. Η παρουσία του Άρη στο Ζώδιο του Καρκίνου σε έντονη όψη με τον Ουρανό, τον Δία αλλά και τον Κυβερνήτη σου τον Πλούτωνα, σε συνδυασμό με τις Εκλείψεις, σου ζητούν να εργαστείς σε ένα πεδίο που εσύ ειδικά το ξέρεις πολύ καλά. Τον ψυχολογικό. Να κοιτάξεις μέσα σου και να ελευθερώσεις τον εαυτό σου από τραύματα κακοποίησης, εγκατάλειψης, προδοσίας και εξάρτησης που φέρεις από πολύ μικρός και σε οδηγούν να ανακυκλώνεις παιχνίδια και ρόλους θύτη – θύματος. Να ελευθερωθείς από τον βαθύ σου φόβο ότι οι άλλοι θα σου επιβληθούν, θα σε αλλοιώσουν και θα σε προδώσουν, αλλά και από την πεποίθηση πως αν κλειστείς από τους άλλους και ελέγχεις τα πάντα γύρω σου, είσαι προστατευμένος και ασφαλής. Όσο κι αν προσπαθείς, όσο κουβαλάς αυτά τα τραύματα μέσα σου και σε προσδιορίζουν, αυτό ακριβώς και θα έλκεις.

Όσο προσπαθείς να είσαι ο «δυνατός» και αυτός που έχει το πάνω χέρι σαν ρόλος, τόσο θα παγιδεύεσαι στο παιχνίδι του θύματος και του θύτη. Το να αποχαιρετήσεις αυτά που συνέβησαν κάποτε και να επαναπροσδιοριστείς μέσα από την επίγνωση πως κανείς δεν θα σε φέρει σε θέση αδυναμίας, αν εσύ δεν το επιλέξεις και δεν το επιτρέψεις, είναι το κυρίαρχο καρμικό μάθημα αυτών των εκλείψεων. Όπως και το να επαναπροσδιορίσεις στο σήμερα τη δύναμή σου, ξεχωρίζοντάς την από παιχνίδια εξουσίας και επιβολής. Να μάθεις να ζεις ελεύθερος από ρόλους και μάσκες χειρισμών, ενοχών, κατακτητή και κατακτημένου. Να απενεργοποιήσεις αυτούς τους μηχανισμούς αποδυνάμωσης μέσα σου μαθαίνοντας σταδιακά να επιλέγεις αυτό που σε εξελίσσει και μη βρίσκοντας πλέον νόημα στο να ανακυκλώνεις αδιάκοπα αυτό το παιχνίδι των λυγμών. Να θυμάσαι πως η αυτοκαταστροφικότητα ξεκινά από την προσκόλληση στο ρόλο του θύματος, διότι κανένα «θύμα καριέρας» δεν επιτρέπει να είναι χαρούμενο, ευτυχισμένο, συντροφευμένο με άνεση και αφθονία στη ζωή. Αν το κάνει αυτό, θα πάψει να είναι θύμα. Οπότε καταστρέφει ό,τι καλό του συμβεί και συνεχίζει ακάθεκτο την καριέρα του στην θυματοποίηση. Αυτό το καλοκαίρι λοιπόν σου ζητάει να βγει στο φως, στη χαρά, στην επιτυχία και κυρίως στην αγάπη προς τον εαυτό σου. Αυτή την αγάπη που είναι σε θέση να σε ελευθερώσει από θυματοποιήσεις, αυτοκαταστροφές, επώδυνες επιλογές και να σε εξελίξει προς την εκπλήρωση και την ευτυχία σου.

Τοξότης

Αυτό το καλοκαίρι θα είναι ιστορικής σημασίας για σένα, μιας και ο Κρόνος στο Ζώδιό σου κάνει την τελευταία του βόλτα με σκοπό την Πρωτοχρονιά του 2018 να σε αποχαιρετίσει οριστικά και να πάει στον Αιγόκερω, όπου σημειωτέον, όλο το καλοκαίρι θα βρίσκεται σε φαινομενικά Ανάδρομη πορεία, με σκοπό να στρωθείς και να αναθεωρήσεις «δομικές» καταστάσεις στη συμπεριφορά σου, στο χαρακτήρα σου, στον τρόπο που σχετίζεσαι, στα χρήματά σου, αλλά κυρίως στη στάση ζωής σου, ώστε από το Σεπτέμβριο ως το τέλος του χρόνου να διαπρέψεις, βάζοντας τα πράγματα στη σωστή τους θέση. Διότι, όταν έχεις να κάνεις με τον Κρόνο, δεν περνάς τα πάνω πάνω και όσα βλέπει η πεθερά, αλλά αλλάζεις, βελτιώνεις, εξελίσσεις θέματα στη δομή του εαυτού σου και κατ’ επέκταση της ζωής σου εν γένει. Όπως καταλαβαίνεις λοιπόν, όπως όλοι οι μετεξεταστέοι έτσι και εσύ αυτό το καλοκαίρι συμμαζεύεσαι και μελετάς σε βάθος ό,τι άφησες από τη διδακτέα Κρόνια ύλη, μιας και αυτή η περίοδος δεν χωράει σκονάκια, αντιγραφές και λευκές κόλλες. Κάθε φορά που ο Κρόνος περνάει από ένα Ζώδιο, πόσο μάλλον όταν «κλείνει» την παρουσία του σε αυτό, είναι και μία αλλαγή φάσης ζωής. Για την ακρίβεια μια ουσιαστική και βαθιά αναθεώρηση των «δομών» που στηρίζεις το οικοδόμημα της ζωής σου.  Ο Κρόνος μιλάει πάλι για εξέλιξη και ωριμότητα σε απόλυτη επαφή με την πραγματικότητα και το εδώ και τώρα, που θα πει ότι η αναθεώρηση εφ’ όλης της ύλης δεν αφορά το πώς θα ήθελες να είναι τα πράγματα, αλλά το πώς είναι. Και εδώ σου λέει, ο Κρόνος πάντα,  η ευθύνη καρμικά του που βρίσκεται αυτή τη στιγμή η ζωή σου, είναι δική σου και κανενός άλλου. Άλλωστε μην ξεχνάς ότι ο Κρόνος είναι ο πλέον και με διαφορά πιο καρμικός Πλανήτης. Άρα, όπως λέει και ο νόμος του κάρματος, αυτό το καλοκαίρι θα χρειαστεί να δεις την αιτία που συνδέεται με το αποτέλεσμα. Θα χρειαστεί να ανατρέξεις σε βάθος χρόνου μέσα σου και να βρεις την αιτία σε ό,τι δυσλειτουργεί στη ζωή σου. Όχι για να το χρεώσεις στους άλλους, αλλά για να αναλάβεις πλέον την ευθύνη να το αναδομήσεις ώστε το αποτέλεσμα να είναι αυτό που προάγει την εξέλιξη και την αυτοδυναμία σου.

Τώρα αν σκεφτείς ότι αυτό το καλοκαίρι ο Άρης βρίσκεται για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα στο Ζώδιο του Καρκίνου, αναζωπυρώνοντας βαθιά παιδικά τραύματα που έχουν να κάνουν με την αγάπη και την μητέρα, και οι Εκλείψεις βρίσκονται στον Άξονα Λέοντα – Υδροχόου, που έχει να κάνει ξανά μανά με τα τραύματα αλλά αυτή την φορά από την μεριά του πατέρα, που καθρεφτίζονται στο σήμερα σε όλων των ειδών τις σχέσεις σου, όπως καταλαβαίνεις δεν θα πλήξεις καθόλου. Και επειδή είσαι μεγάλος πια για να χρεώσεις στον μπαμπά και στην μαμά αυτά που δεν προχωράνε στην ζωή σου, η μοναδική λύση και αυτή που προτείνει ο Κρόνος είναι να τα πάρεις πάνω σου με πειθαρχία, μέτρο, ταπεινότητα όπως αρμόζει στην Κρόνια διαχείριση και να κλείσεις οριστικά τα νταλαβέρια σου με ό,τι σε κρατά μικρό, αδύναμο και θύμα των εκάστοτε περιστάσεων και προσώπων που επιλέγεις. Αν όλο αυτό το project το δεις με καλό μάτι και διάθεση εξέλιξης, ίσως αυτό το καλοκαίρι θα είναι από τα πιο ουσιαστικά στη ζωή σου. Άλλωστε το Ζώδιό σου συμβολίζει τη χαρά του να μαθαίνεις να αναθεωρείς, να κλείνεις κύκλους και να εξελίσσεσαι. Συμβολίζει τη σύνδεση της ύπαρξης με τη χαρά μπροστά σε κάθε είδους εμπειρία εξέλιξης. Ακόμη και αν αυτή εμπεριέχει πόνο, λύπη, θλίψη και απώλειες. Αυτός όπως θα σου μάθει ο Κρόνος είναι ο ανώτερος κραδασμός του Ζωδίου σου, και όχι το να την κοπανάς και όπου φύγει φύγει από ό,τι δεν σε βολεύει, αναζητώντας διαρκώς μία ψεύτικη χαρά. Να χαίρεσαι τη ζωή όπως έρχεται και για ό,τι έχει να σου μάθει. Για ό,τι σε τραυμάτισε, σε πόνεσε, σε διαμόρφωσε, σε έφτασε ως εδώ και για ό,τι χρειάζεται να αφήσεις πίσω σου, αλλά και για ό,τι χρειάζεται να καλοδεχθείς στο παρακάτω σου. Με τη συνειδητοποίηση ότι τώρα «μπορείς» πια να αφήσεις στη μπάντα το παιχνίδι της φυγής από την πραγματικότητα και από ό,τι δεν σε βολεύει, και να αντιμετωπίσεις κατάματα και να νικήσεις ότι στο παρελθόν σε νίκησε σε κάθε τομέα της ζωής σου.

Αιγόκερως

Και επειδή το Σύμπαν ξέρει πόσο εργατικός, επιμελής και άνθρωπος του καθήκοντος είσαι, είπε να μη σε αφήσει να πλήξεις αυτό το καλοκαίρι. Η παρουσία του Άρη στο απέναντι σου Ζώδιο του Καρκίνου, δηλαδή στη χειρότερή του θέση «τη θέση του θύματος», για όλο τον Ιούνιο και τον Ιούλιο μη σου πω, κινητοποιεί με την καθόλου φιλική συμμετοχή του Δία, του Ουρανού και του Πλούτωνα στο Ζώδιό σου, ότι σε καθηλώνει σε θέση θύματος και ανημποριάς. Παλιά επώδυνα τραύματα που περιφέρονται ακόμα στη ζωή σου σαν φαντάσματα και την στοιχειώνουν και έχουν να κάνουν κυρίως με τη σχέση, με τη μητέρα έρχονται με διάφορες καρμικές αφορμές στο προσκήνιο. Θέματα εγκατάλειψης, βίας, κακοποίησης, υπερπροσπάθειας, ώστε να είσαι αρεστός στους «σημαντικούς» άλλους ξυπνούν με στόχο να τα αντιμετωπίσεις στη ρίζα τους. Τα πεδία της αναμέτρησης θα είναι πρωτίστως οι σχέσεις αλλά και ο τρόπος με τον οποίον οργανώνεις να σχετίζεσαι με οτιδήποτε και να ανακυκλώνεις το ρόλο του θύματος. Νιώθοντας σχεδόν πάντα στο τέλος ο χαμένος της ιστορίας. Αυτή η «οργάνωση» των επιλογών σου αλλά και του τρόπου διαχείρισής τους, είναι που πρέπει να αναθεωρηθεί πλήρως καρμικά, αυτό το καλοκαίρι. Διότι ουδείς αμφισβητεί την πιθανότητα να υπήρξες πραγματικά «θύμα» των σημαντικών άλλων στα μικράτα σου και να δέχθηκες ή να ανέχτηκες συμπεριφορές βίας και αποδυνάμωσης, αλλά τώρα που μεγάλωσες ουδείς μπορεί να σε βάλει σε αυτή τη θέση εκτός από εσένα τον ίδιο.

Το κλειδί καρμικά της θυματοποίησής σου είναι αυτή η βαθιά ριζομένη ταυτότητα της υπερπροσπάθειας σε ότι καταπιάνεσαι. Σχεδόν σου είναι αδύνατον να δικαιολογήσεις την ύπαρξή σου αν δεν κοπιάζεις υπερβολικά και δεν υπερκοπώνεσαι σε ημερήσια βάση. Το ότι κάποτε σου ζήτησαν να κάνεις τους άθλους του Ηρακλή και τους δώδεκα μαζί σε καθημερινή βάση, ώστε να σε «αγαπάνε» και να σε αποδέχονται, ώστε να ανήκεις και εσύ «κάπου», δεν σημαίνει ότι πρέπει σου λέει ο Άρης απέναντί σου σε Όψη με τον Πλούτωνα να το κάνεις πατέντα και τώρα που μεγάλωσες. Αντιθέτως οι Εκλείψεις στο γειτονικό σου Υδροχόο και στον Λέοντα, έρχονται φορτσάτοι να σου μάθουν πως δεν χρειάζεται να κάνεις τόσα πολλά για να αγαπιέσαι και να είσαι αποδεκτός. Και να εγκαταλείπεις και να προδίδεις εσύ πια τον εαυτό σου και τις ανάγκες του για να είσαι αποδεκτός. Ούτε να αναλαμβάνεις πλέον την ευθύνη των «σημαντικών» άλλων και να τα ακούς και από πάνω. Η Όψη του Κρόνου άλλωστε με τον Ουρανό και τις Εκλείψεις σου φέρνει μπροστά σου ένα σημαντικό ερώτημα. Ποιος είναι πλέον τόσο σημαντικός ώστε να εγκαταλείπεις τον εαυτό σου για αυτόν; Ένα ερώτημα που χρειάζεται για να το απαντήσεις ως ενήλικας αλλάζοντας προτεραιότητες και επαναπροσδιορίζοντας φαύλους κύκλους στρεβλών σχετίσεων χρόνων για να μην σου πω αιώνων. Στα οποία αν συμπεριλάβεις και τις Εκλείψεις στον Άξονα Υδροχόου – Λέοντα αυτό το καλοκαίρι που έχουν να κάνουν απολύτως με τη σχέση με τον πατέρα και πολλά σιθρού μοντελάκια επιβολής κυριαρχίας και επιβολής της δύναμης, καταλαβαίνεις ότι θα χρειαστεί να ξαναδείς ότι δεν προχωράει στη ζωή σου ή για να προχωρήσει χρειάζεται εσύ να καταρρέεις από την υπερπροσπάθεια και την υπερκόπωση, από μια νέα τελείως διαφορετική οπτική γωνία. Διότι ό,τι θέλει τόσο μεγάλη προσπάθεια για να υπάρχει και δεν ρέει αβίαστα με την ενέργεια της ζωής, χρειάζεται πλήρη επαναπροσδιορισμό και ίσως και ένα οριστικό αντίο.

Τέτοια σημαντικά αντίο κυρίως σε καταστάσεις και πεποιθήσεις που εδραιώθηκαν μέσα σου με σφυρί και αμόνι κάποτε ώστε να είναι οι άλλοι ευχαριστημένοι και εσύ ρετάλι από την κούραση χωρίς να λαμβάνεις και τους καρπούς των κόπων σου, είναι το τίμημα της ελευθερίας σου αλλά και της εξέλιξής σου αυτή την περίοδο πριν την οριστική είσοδο στο τέλος της χρονιάς του Κυβερνήτη σου του Κρόνου στο Ζώδιό σου. Δώσε ιδιαίτερη προσοχή σε προκλήσεις που αφορούν το οικογενειακό σου περιβάλλον, θέματα καριέρας, μητρότητας, πατρότητας, ακίνητα, αποφεύγοντας οποιαδήποτε μορφή άκρων και άφησε ευθύς αμέσως κάτω τις ευθύνες των άλλων. Αυτό που μόλις εμφανιστούν μπροστά σου «Άθλοι» και «άθλιοι» τρέχουν τα σάλια σου να αναλάβεις την διεκπεραίωσή τους χρειάζεται επειγόντως να μεταλλαχθεί σε μια βαθιά αυθεντική απέχθεια για ότι εμπεριέχει κάθε είδους υπερπροσπάθεια. Ότι δεν ρέει και δεν έχει τις προϋποθέσεις να εξελιχθεί «ισότιμα» και χωρίς «κόπο» το αποχαιρετάς χαριτωμένα και αγέρωχα. Αυτός είναι καρμικά ο μπούσουλας για εσένα αυτού του καλοκαιριού.

Υδροχόος

Αυτό το καλοκαίρι θα είσαι και πάλι ο πρωταγωνιστής των εξελίξεων. Μόνο που αυτό το καλοκαίρι με δύο ισχυρές Εκλείψεις στον Άξονά σου στον Λέοντα απέναντί σου και στο Ζώδιό σου δηλαδή, θα χρειαστεί να πρωταγωνιστήσεις παίζοντας κανένα ρόλο. Αυτό το καλοκαίρι θα χρειαστεί να αποτινάξεις από πάνω σου ότι δεν είσαι εσύ. Θα χρειαστεί να αναθεωρήσεις ότι σου έμαθαν ότι πρέπει να είσαι από τα μικράτα σου και εσύ υποτάχθηκες σε αυτό μην μπορώντας τότε να κάνεις κάτι άλλο. Η παρουσία άλλωστε του Άρη λοξός απέναντί σου στο Ζώδιό του Καρκίνου, στη χειρότερή του θέση δηλαδή στο Ζωδιακό (θέση του θύματος), μαζί με τις Εκλείψεις στον Άξονά σου κινητοποιούν τραύματα, καθηλώσεις που δέχθηκες και υπέστης όταν ήσουν μικρούλης και αδύναμος από τον πατέρα και την μητέρα. Θέματα εγκατάλειψης, προδοσίας, βίας, κακοποίησης, επιβολής, υποταγής, αλλά και παιχνίδια κυριαρχίας έρχονται στο προσκήνιο με στόχο την οριστική αποδέσμευσή σου και την απελευθέρωσή σου τώρα που μεγάλωσες από αυτόν τον φαύλο κύκλο θύτη – θύματος. Άλλωστε μην ξεχνάς ότι το Ζώδιό σου συμβολίζει την ελευθερία σε βαθύ υπαρξιακό επίπεδο. Αυτή η περίοδος σου δίνει την δυνατότητα να αφήσεις πίσω σου οριστικά ότι σε γυρίζει σε καταστάσεις θυματοποίησης και αποδυνάμωσης αλλά και ότι σε βάζει σε θέση θύτη και τύραννου. Να επαναπροσδιορίσεις από το εδώ και τώρα το ποιος πραγματικά θες να είσαι δίνοντας δύναμη, θάρρος και φωνή σε αυτό το παιδάκι που ήσουν κάποτε να πει αυτά που δεν μπόρεσε να πει τότε από φόβο και τρόμο. Να υπερασπίσεις την «αλήθεια» σου όποια και αν είναι αυτή, αρκεί να απορρέει από το βάθος της ύπαρξής σου, συνειδητοποιώντας πως εδώ που έφτασες δεν υπάρχουν πλέον «σημαντικοί άλλοι» ώστε να υποκριθείς για να μην «πάθεις». Όπως επίσης να συνειδητοποιήσεις πως ο μόνος που πραγματικά έχεις είσαι εσύ και να σου φερθείς έτσι όπως δεν σου φέρθηκαν.

Αυτό το καλοκαίρι θα χρειαστεί να συνειδητοποιήσεις πως όσο μέσα σου κρατάς το ρόλο του θύματος τόσο στη ζωή σου θα χρειαστεί να καταστρέφεις ότι καλό έρχεται. Διότι θύμα που δεν υποφέρει, δεν αδικείται, δεν εγκαταλείπεται, δεν κακοποιείται, δεν προδίδεται και ευημερεί, δεν υπάρχει. Και φυσικά πάντα θα χρειαστεί να θυμάσαι πως η άλλη πλευρά του θύματος είναι ο θύτης, ο οποίος όμως μέσα του νιώθει και αυτός βαθιά αδικημένος και θύμα. Αυτή η περίοδος σε καλεί να αφήσεις τελείως το φαύλο κύκλο της θυματοποίησης και να σταθείς σαν ελεύθερος άνθρωπος μπροστά στο άγνωστο σε μια καινούργια φάση ζωής χωρίς ρόλους που ανακυκλώνουν τον εν λόγω φαύλο κύκλο. Ο Δίας από το φιλικό σου Ζώδιο του Ζυγού σου ανοίγει αληθινές προοπτικές εξέλιξης, αλλά και την αναγκαιότητα να πεις οριστικά αντίο όχι τόσο σε πρόσωπα, αλλά σε καταστάσεις που δεν σε εξελίσσουν πλέον. Είναι σημαντικό να θυμάσαι πως όταν καρμικά συμβαίνουν τόσα σημαντικά βήματα εξέλιξης, η μοναχικότητα είναι πολύ συχνά ο δρόμος για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα, «σπάζοντας» το μύθο της μοναξιάς. Άλλωστε καλό είναι να θυμάσαι πως μοναξιά είναι η έλλειψη του άλλου, ενώ μοναχικότητα είναι η παρουσία του εαυτού. Αυτή η παρουσία του εαυτού είναι το ζητούμενο που χρειάζεται να κάνεις χώρο να υπάρξει αυτή την περίοδο στη ζωή σου. Δημιουργώντας μια αληθινή σχέση αγάπης με τον εαυτό σου και κατ’ επέκταση αληθινές σχέσεις που προάγουν την αγάπη με ότι σχετίζεσαι γύρω σου.

Ιχθύες

Αυτό το καλοκαίρι σε βρίσκει πλέον απαλλαγμένο από τις Εκλείψεις στον Άξονά σου χωρίς να σημαίνει ότι τα θέματα που αυτές έθεσαν δεν είναι ακόμα ενεργά. Απλά θα «φωτιστούν» και από άλλες πλευρές ίσως πιο ξεκάθαρες και πιο ευδιάκριτες. Η παρουσία του Άρη στο Ζώδιο του Καρκίνου στη χειρότερή του θέση στο Ζωδιακό (Άρης του θύματος), δύο Εκλείψεις δίπλα σου και διαγώνια στον Άξονα Υδροχόου – Λέοντα αλλά και έντονη παρουσία σημαντικών Αστρολογικών γεγονότων στον Μεταβλητό Σταυρό συν την παρουσία του Κρόνου στον Τοξότη, «κυκλώνουν» βαθιά θέματα που εδρεύουν από το παρελθόν και έχουν να κάνουν με τη σχέση σου με τον πατέρα και την μητέρα αλλά και με όλο το περιβάλλον και στις συνθήκες με τις οποίες διαμορφώθηκες. Αυτό το «διαμορφώθηκες» είναι που σε συνέχεια με τις Εκλείψεις στον Άξονά σου, ενεργοποιεί αυτό το καλοκαίρι. Διαμορφώθηκες να είσαι αυτός που είσαι; Ή διαμορφώθηκες να είσαι αυτό που θέλουν οι άλλοι να είσαι;  Αυτό είναι το κύριο καρμικό ερώτημα αυτού του καλοκαιριού. Ένα ερώτημα που για να το απαντήσεις θα χρειαστεί από το εδώ και τώρα να ξανακοιτάξεις με τα μάτια του ενήλικα όλο το φιλμ της ζωής σου. Από τότε που οι «σημαντικοί» άλλοι καθόριζαν το τι πρέπει να αισθάνεσαι, να νιώθεις, να θες και να μην θες, ώστε να σε αποδέχονται και να σε αγαπάνε. Όπως επίσης και σενάρια εγκατάλειψης, αδιαφορίας, βίας, προδοσίας, κακοποίησης, επιβολής που σε τοποθέτησαν στη θέση του θύματος ή στην εναλλαγή ενός φαύλου κύκλου θύτη – θύματος. Επαγγελματικά ζητήματα και θέματα που έχουν να κάνουν με την υγεία σου αλλά και την ψυχική και σωματική σου ισορροπία όπως και θέματα σχέσεων με γονείς, παιδιά, φίλους και ερωτικές σχέσεις γίνονται καρμικά η αιχμή του δόρατος με στόχο να αναθεωρήσεις το τι στάση κρατάς και τι επιλογές κάνεις. Το κριτήριο σε αυτό το ξεκαθάρισμα είναι τι σε πάει μπροστά και τι σε κρατάει πίσω όχι μόνο στις εξωτερικές σου επιλογές αλλά και στον τρόπο που σκέφτεσαι και αντιλαμβάνεσαι τον εαυτό σου.

Το φετινό καλοκαίρι σου ανοίγει προοπτικές ώστε να αφήσεις πίσω σου όλα αυτά που σε κρατούν ανελεύθερο, «μικρό», αδύναμο και συχνά τρέπεσαι σε φυγή ψάχνοντας άλλες φανταστικές πραγματικότητες ώστε να κρυφτείς. Η «ευθεία» αντιμετώπιση χωρίς χειρισμούς και παιχνίδια χωρίς να δέχεσαι να σε πονάνε αλλά και χωρίς να πονάς τους άλλους είναι το ζητούμενο. Το να «βρεις» δηλαδή ποιος είσαι εσύ, τι θες εσύ, τι νιώθεις εσύ, τι έχεις ανάγκη εσύ και να βρεις το κουράγιο να το δηλώσεις ξεκάθαρα. Αλλά και να δεχθείς αυτό που είναι και θέλουν οι άλλοι χωρίς να τους εκβιάζεις συναισθηματικά ή με άλλους τρόπους να αλλάξουν. Αυτό που θα χρειαστεί να αντιμετωπίσεις με έντονη ψυχικό σθένος και τον εαυτό σου παρόντα εξ ολοκλήρου είναι σε κάθε τομέα καταστάσεις που εμπεριέχουν παράνοια, τρέλα, ψυχική αποδιοργάνωση, αλλά και υπερβολές και καταχρήσεις επαναπροσδιορίζοντας τα όρια μεταξύ παθολογικού και υγιούς. Όπως επίσης και να αξιοποιήσεις τη διαίσθησή σου ώστε να αποφύγεις κρυμμένες παγίδες, αποφεύγοντας να επιλέξεις καταστάσεις που δείχνουν ονειρικές αλλά καταλήγουν σε εφιάλτες ως συνήθως καρμικά. Τα κριτήρια των επιλογών σου και η επαφή με τον αληθινό σου εαυτό είναι αυτό που επί της ουσίας χρειάζεται πλήρη αναθεώρηση σε κάθε τομέα της ζωής σου. Η τελευταία βόλτα του Κρόνου άλλωστε αυτό το καλοκαίρι στον Μεταβλητό Σταυρό μιλάει για αλλαγή θέσης ζωής με στόχο την αποσυμπίεσή σου από μέσα προς τα έξω και τούμπαλιν. Απέφυγε με την έντονη κινητικότητα στο Ζώδιο των Διδύμων να ασχοληθείς με το τι κάνουν οι άλλοι και εστίασε και συγκεντρώσου στο τι θέλεις εσύ. Απέφυγε με κάθε κόστος άσκοπες συζητήσεις και αναλύσεις που μόνο θα σε ξοδέψουν και δώσε την ενέργειά σου μόνο σε ότι σε βοηθάει να «κερδίζεις», να δυναμώνεις, να ενηλικιώνεσαι, να χαίρεσαι και να αγαπιέσαι, αφήνοντας στην άκρη ρόλους και παιχνίδια ρόλων. Και ζήτησε αυθεντικά και από καρδιάς βοήθεια και στήριξη εκεί που χρειάζεσαι. Η ανταπόκριση θα σε εκπλήξει θετικά.

 

Διαβάστε επίσης:

Καλοκαίρι 2017: Τι θα μας συμβεί

Καλοκαίρι 2017: Οικονομικά και Επαγγελματικά

Καλοκαίρι 2017: Σχέσεις

Leave a Comment