Ο χειμώνας για όλα τα ζώδια

Κριός

Αυτό το χειμώνα θα χρειαστεί να μην επαναλάβεις υπερβολές με τον Δια στο ζώδιο σου και επιλογές που ξεκινούν με υπερενθουσιασμό και καταλήγουν σε απογοητεύσεις. Με το Δεκέμβριο να ευνοεί πλάνες και αυτοεξαπατήσεις, παιδικούς ενθουσιασμούς και την εμπλοκή σε παθολογικές καταστάσεις, απόφυγε στην αρχή του χειμώνα λάθος επιλογές, ώστε στην συνέχεια να μην οδηγηθείς σε εκρήξεις οργής και όχι μόνο. Αυτό το συνηθισμένο μοτίβο επιλέγω από παρόρμηση και μετά οργίζομαι και τα κάνω λαμπόγυαλο – πάλι με παρόρμηση – είναι που καρμικά χρειάζεται να διαχειριστείς αυτό το χειμώνα, ενηλικιώνοντας επιτέλους αυτό το αντιδραστικό αλλά και εξαιρετικά καταπιεσμένο παιδί που κουβαλάς μέσα σου. Διευθέτησε από την θέση του ενήλικα ζητήματα που αφορούν «κακούς» μπαμπάδες και «κακές» μαμάδες και πες οριστικά αντίο στα φαντάσματα αυτού του παιδιού που με τη δική σου έγκριση ανακυκλώνονται και στη ζωή σου ως ενήλικας, τόσο στις σχέσεις σου όσο και στις επαγγελματικές σου επιλογές. Αποχαιρέτισε οριστικά ρόλους θυματοποίησης είτε πρωταγωνιστείς ως θύτης είτε ως θύμα, πριν ο κυβερνήτης σου ο Άρης περάσει στο ζώδιο του Καρκίνου. Δύο σημαντικοί δάσκαλοι – ο Κρόνος και ο Δίας – έρχονται να σου τονίσουν καρμικά πως είναι σημαντικό να θυμάσαι, ώστε να μην επαναλαμβάνεις διαρκώς τα ίδια λάθη, βάζοντας όριο σε αυτό το ασυγκράτητα παρορμητικό σου κομμάτι το οποίο σε οδηγεί πρώτα να πράττεις και μετά να σκέφτεσαι τις συνέπειες. Έτσι θα μπορέσεις να αξιοποιήσεις με τα μάτια «ανοιχτά», συνειδητότητα, ωριμότητα και επαφή με την πραγματικότητα τις καινούργιες ευκαιρίες που θα ανοίξει ο Δίας στο ζώδιο σου, οι οποίες δεν θα είναι λίγες.

Ταύρος

Αυτό το χειμώνα σου ζητιέται να κάνεις ένα βαθύ restart επαναπροσδιορίζοντας και θεραπεύοντας σε βάθος, παιδικούς φόβους και τρόμους που σε καθηλώνουν από τη μία και σε οδηγούν σε λάθος επιλογές από την άλλη, που στηρίζονται στην παιδική σου συναισθηματικοποίηση και καθόλου την καθαρότητα που έχει το βλέμμα του ενήλικα που είσαι σήμερα. Αξιοποίησε σχέσεις, οικονομικές αλλά και επαγγελματικές ευκαιρίες σε μια τελείως άλλη βάση με στόχο την απελευθέρωσή σου από εξαρτητικές επιλογές κάθε είδους. Οι Εκλείψεις άλλωστε στο ζώδιο σου σού ζητούν να πεις οριστικά αντίο σε τραύματα και αυτοκαταστροφικές επιλογές που προέρχονται από τα παιδικάτα σου και αφορούν σε «κακούς» μπαμπάδες και «κακές» μαμάδες, που αντί να σε μεγαλώσουν σε καθήλωσαν και απέμεινες μικρός, τρομαγμένος και αδύναμος σε πολλά κομμάτια της ζωής σου, ενώ μεγάλωσες. Είναι η ώρα καρμικά να αφήσεις οριστικά πίσω σου ό,τι σου κόβει τα πόδια και σε συρρικνώνει, επιλέγοντας αυτό που σε μεγαλώνει, σε ενδυναμώνει, σε προχωράει, σε εξελίσσει.

Ο φετινός χειμώνας με την παρουσία σημαντικών Πλανητών και Αστρολογικών γεγονότων στο φιλικό σου ζώδιο του Αιγόκερω σε όψεις με τον Ουρανό στο ζώδιό σου, σου δίνουν όλα τα εχέγγυα και τις δυνατότητες να πετύχεις αυτό που τα προηγούμενα χρόνια δεν γινόταν. Φύγε από τις «φυλακές» που ονόμαζες ασφάλεια, σε πραγματικές επιλογές ελευθερίας. Συνειδητοποίησε πως η ασφάλεια που δεν παρέχει ελευθερία και η ελευθερία που δεν παρέχει ασφάλεια μοιραία οδηγούν σε μια ανασφαλή ανελευθερία. Είναι η ώρα που καρμικά χρειάζεται να καταλάβεις και να παντρέψεις το ασφαλής με το ελεύθερος και το ελεύθερος με το ασφαλής. Μόνο αυτές οι επιλογές που παρέχουν και τα δύο εγγυώνται εξέλιξη και απελευθέρωση αυτού του ανασφαλούς και ανελεύθερου παιδιού που ήσουν κάποτε. Φτου ξελευτερία λοιπόν μέσω ασφαλών επιλογών.

Δίδυμοι

Ο χειμώνας αυτός ξεκινά με χαοτικές επιλογές που χρειάζεται επειγόντως να εξυγιανθούν ώστε να πάψεις να παραπαίεις ανάμεσα στην τρέλα και την παράνοια με τη Πανσέληνο και τον Άρη ανάδρομο στο ζώδιο σου να παράγουν σε καθημερινή βάση τοξικές, ακραίες και έντονα παθολογικές καταστάσεις γύρω σου αλλά και μέσα σου. Βάλε όρια σε πεποιθήσεις και σενάρια του μυαλού σου αλλά και τρομοκρατικές επιθέσεις ενοχών και οργής, ξεχωρίζοντας επιτέλους εσένα από τις σκέψεις σου. Βάλε επιτέλους όρια στο μυαλό σου πριν σε τρελάνει, αναθεωρώντας πλήρως και ξεχωρίζοντας το τι σημαίνει αγάπη και το τι εξάρτηση και πάρε ξεκάθαρες και σαφείς αποστάσεις μέσα σου και γύρω σου από τοξικές σκέψεις και συμπεριφορές. Απόφυγε με κάθε κόστος τη «φυγή» από την πραγματικότητα πατώντας και με τα δυο σου πόδια σε αυτήν και άκου πολύ προσεκτικά τα όρια των αντοχών σου έτσι ακριβώς όπως τα υπαγορεύει το σώμα σου. Απόκρουσε ψευτοδιλήμματα που θέτεις εσύ ο ίδιος στον εαυτό σου ή σου θέτει το περιβάλλον σου, κρατώντας με σταθερότητα μια αδιαπραγμάτευτη θέση «υγείας» σε επαφή με αυτό που αισθάνεσαι και νιώθεις στο τώρα.

Ο φετινός χειμώνας σου ζητά να αναλάβεις να μεγαλώσεις επιτέλους αυτό το χαομένο παιδί που υπάρχει μέσα σου παίρνοντας το οριστικά από τα χέρια και την κηδεμονία «κακών» μπαμπάδων και «κακών» μαμάδων, αντιμετωπίζοντάς το επιτέλους με αλήθεια, σεβασμό, εντιμότητα και αγάπη, παύοντας να το παραμυθιάζεις όπως το παραμύθιαζαν κάποτε. Μάθε του πως αγάπη δεν είναι το να θυσιάζεσαι στα θέλω του άλλου, ούτε κι εκείνος στα δικά σου. Αποδιαστρέβλωσε στρεβλώσεις αιώνων, εξυγιαίνοντας μέσα σου και γύρω σου ό,τι τοξικό υπάρχει. Εμπιστεύσου κάτι παραπέρα από το μυαλό σου που παραπαίει μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας, και αυτό είναι η ύπαρξη σου. Αυτή η υπαρξιακή ανάπτυξη είναι που θα σε οδηγήσει στην απελευθέρωσή σου και στην ενηλικίωσή σου.

Καρκίνος

Αυτός ο χειμώνας φέρνει γεγονότα που ορίζουν καρμικά το τέλος νεκρών και φθαρμένων καταστάσεων και την αρχή μιας νέας πορείας. Γεγονότα που αφορούν σε σχέσεις, επαγγελματικά θέματα, οικογενειακές καταστάσεις, θέματα σπιτιού αλλά και κοινωνικών αλλαγών θα είναι καρμικά η αιχμή του δόρατος για εσένα, ώστε να απαλλαγείς οριστικά από «κακούς» μπαμπάδες και «κακές» μαμάδες που σε κρατούν καθηλωμένο μέσα σε παιχνίδια σωτήρα, θύματος και θύτη. Ήρθε η ώρα να κλείσεις οριστικά τα νταλαβέρια σου με παιχνίδια κυριαρχίας, υποτίμησης, βίας, εγκατάλειψης, προδοσίας και απειλών που προέρχονται από τα παιδικάτα σου και ανακυκλώνονται μέχρι και το σήμερα μέσω στρεβλών επιλογών. Η παρουσία της Αφροδίτης στο φιλικό σου ζώδιο των Ιχθύων και του Κρόνου που μπαίνει σε λίγο καιρό εκεί, σου εφιστούν την προσοχή σε συναισθηματικοποιημένες αποφάσεις που από τον Ιανουάριο με τον Δια από το ζώδιο του Κριού, θα τις βρεις απέναντί σου μέσα από απογοητεύσεις, υπερβολές, ανατροπές και ισχυρές εντάσεις.

Όλο το σύμπαν αυτή την περίοδο σου ζητά να ενηλικιώσεις το εσωτερικό σου παιδί, παίρνοντας το μακριά από εξαρτητικές και χειριστικές καταστάσεις, αποκαθιστώντας στρεβλώσεις που συχνά μπερδεύουν την αγάπη με την εξάρτιση. Αυτό είναι και το κυρίαρχο καρμικό μάθημα αυτής της περιόδου για εσένα: να εξυγιάνεις την αγάπη μέσα σου και γύρω σου από μολύνσεις και πεποιθήσεις αλλά και επώδυνες διαστρεβλώσεις και ενοχές. Συνειδητοποίησε πως η αγάπη, για να είναι αυθεντική, ξεκινά πάντα από την αγάπη προς τον εαυτό σου και διαχέεται στους άλλους.

Λέων

Ο φετινός χειμώνας ξεκινά με χαοτική διάθεση για εσένα και μια υπεραισιοδοξία που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και ως άγνοια κινδύνου. Η επαφή σου με την πραγματικότητα ως έχει και όχι όπως τη φαντάζεσαι και η ταπεινότητα είναι η μόνη σου ελπίδα αποφυγής παρασκηνιακών κινήσεων, αλλά και δικών σου εσωτερικών αυτοκαταστροφικών ασυνείδητων επιλογών. Άλλωστε, μην ξεχνάς ότι οι Εκλείψεις σε δύσκολη όψη με το ζώδιό σου δεν τελείωσαν και τα αιτήματα που έχουν θέσει περιμένουν σοβαρές καρμικές διευθετήσεις. Παιχνίδια εξουσίας, κυριαρχίας, επιβολής, υποτίμησης, αλαζονείας και ελέγχου των άλλων καραδοκούν και θα είναι πολύ εύκολο να σε εγκλωβίσουν, αν δεν λάβεις μέτρα και δεν θέσεις όρια κυρίως στην πρόθεσή σου να παίζεις με αυτά με τη γνωστή σου ευκολία.

Όλο το σύμπαν σου φωνάζει πως ήρθε η ώρα να ελευθερώσεις και να ελευθερωθείς από «κακούς» μπαμπάδες και «κακές» μαμάδες αλλά και από παντοδύναμα κυριαρχικά «παιδιά» που με ένα εντελώς παθολογικό τρόπο έχουν καβαλήσει το καλάμι και χωρίς καμία ουσιαστική υποδομή απαιτούν να είναι οι κυρίαρχοι των πάντων, διαλύοντας οποιαδήποτε μορφή σχέτισης, επαφής, οποιαδήποτε προοπτική ισοτιμίας, ελευθερίας, αγάπης, δημιουργικότητας και παίζοντας επικίνδυνα παιχνίδια. Η εξυγίανση αυτού του εντελώς διαστρεβλωμένου παιδιού μέσα σου είναι καρμικά αυτό που εδώ και καιρό τα έντονα Αστρολογικά γεγονότα και οι Εκλείψεις σου ζητούν να φροντίσεις, ώστε να πάψεις να παραπαίεις στα άκρα της θεοποίησης του εαυτού σου ή / και της δαιμονοποίησης του. Βοήθησε αυτό το παιδί να ελευθερωθεί από ρόλους τέτοιου είδους και να γίνει ένας ολοκληρωμένος ελεύθερος αυτοδύναμος ενήλικας.

Παρθένος

Ο χειμώνας αυτός ξεκινά με τον Άρη ανάδρομο και τον Ποσειδώνα σε εξαιρετικά δύσκολες όψεις να διακινούν ανεμοστρόβιλους χάοσης, παραλογισμού, παράνοιας και τρέλας που εύκολα μπορούν να σε παρασύρουν εκτός πραγματικότητας και εκτός εαυτού. Το ζητούμενο λοιπόν είναι να δώσεις έμφαση στη σχέση σου με το σώμα σου και την πραγματικότητα εστιάζοντας απόλυτα στο εδώ και το τώρα και θέτοντας αυστηρά αδιαπραγμάτευτα όρια εκεί που το μυαλό σου πάει να σε παρασύρει σε φαντασίες, σενάρια, αλλά και δωμάτια με φαντάσματα κάθε είδους. Το πρώτο και το πιο βασικό που θα πρέπει να φροντίσεις είναι η σωματική και ψυχική σου ισορροπία, αποφεύγοντας κάθε είδους παράτολμες επιλογές που θα έθεταν σε κίνδυνο την ισορροπία σου. Διαχειρίσου εν μέσω εκλείψεων ισχυρά κύματα οργής που σχετίζονται με παιδικές καταστάσεις υποτίμησης, κυριαρχίας, καταπίεσης, αδιαφορίας, βίας, τρομοκρατίας και παράνοιας και έχουν αναφορές σε «κακούς» μπαμπάδες και «κακές» μαμάδες και φαντάσματα των παιδικών σου χρόνων. Ήρθε η ώρα καρμικά να αντιμετωπίσεις ό,τι σε κρατά μικρό, χαομένο, διαστρεβλωμένο, εξαρτημένο και αδύναμο, αλλά και να αποχαιρετίσεις οριστικά τέτοιες συνθήκες επιλογών όπου υπάρχουν στη ζωή σου, επιλέγοντας ό,τι σε ενδυναμώνει και σε εξελίσσει.

Ζυγός

Περίοδος αποτοξίνωσης από κάθε είδους τοξίνες δείχνει να είναι για εσένα ο φετινός χειμώνας, καθιστώντας αναγκαιότητα καρμικά την απόσταση από ό,τι σε τοξινώνει, σε διαστρεβλώνει, σε περιπλέκει και σε κλυδωνίζει, όπως θα σου έλεγε και ο Κρόνος από τον Υδροχοο. Ιδιαίτερα την περίοδο του Δεκεμβρίου που η παράνοια και η τρέλα θα κάνουν πάρτυ ολούθε γύρω σου, εσύ θα χρειαστεί να κρατήσεις σθεναρά την επαφή σου με την πραγματικότητα, αποφεύγοντας – με την κυβερνήτιδά σου την Αφροδίτη σε όψη με τον Πλούτωνα – παρασκηνιακά παιχνίδια και αποχαιρετώντας σχέσεις και επιλογές που σε αποδυναμώνουν, αντί να σε εξελίσσουν. Παράλληλα, ο Δίας περνά απέναντι σου στον Κριό και σου θυμίζει πως είναι η χρονιά σου, μιας και σου δίνει την προοπτική να ανοίξεις δρόμους εξέλιξης σε κάθε τομέα της ζωής σου, αντικαθιστώντας κάθε τι που αποχαιρετάς με κάτι καινούργιο αυθεντικό και ξεκάθαρο, πολύ πιο κοντά στις τωρινές σου ανάγκες. Στην ίδια λογική και ο Φλεβάρης, με την Αφροδίτη στους Ιχθύες και τον Κριό, σε προτρέπει να απελευθερωθείς από ό,τι σε κρατά δέσμιο και σου δίνει και τα μέσα για να το πετύχεις.

Σκορπιός

Ο φετινός χειμώνας σου λέει φρόντισε να αποφύγεις παρασκηνιακές και μπερδεμένες καταστάσεις, τόσο σε ζητήματα σχέσεων όσο και σε θέματα οικονομικά. Απέφυγε να χαθείς σε παιχνίδια κυριαρχίας, επιβολής, υποτίμησης, βίας, ελέγχου και κάθε είδους αυτοκαταστροφικές επιλογές, κλείνοντας οριστικά και αφήνοντας πίσω σου θέματα που σχετίζονται με κακούς μπαμπάδες και κακές μαμάδες, τραύματα και φαντάσματα των παιδικών σου χρόνων. Ο Κρόνος και ο Ουρανός άλλωστε σου ζητούν την πλήρη εξυγίανση σε κάθε τομέα της ζωής σου από σκοτεινές και αυτοκαταστροφικές επιλογές και κυρίως από κάθε είδους παιχνίδια εξάρτισης. Ελευθέρωσε τον εαυτό σου, αλλά και αυτό το εσωτερικό σου παιδί από τα «σκοτεινά» δωμάτια του τρόμου που έχει εγκλωβιστεί προς καταστάσεις φωτεινές, ασφαλείς, χωρίς θύτες και θύματα, χωρίς άλλους άσκοπους πολέμους, χωρίς νικητές και χαμένους. Αποχαιρέτα οριστικά ό,τι μυρίζει πόλεμο και επίλεξε να εκπαιδευτείς να υπάρχεις σε «ειρήνη» τόσο μέσα σου όσο και γύρω σου. Αυτό είναι το κυρίαρχο καρμικό σου μάθημα, όχι μόνο για αυτό το χειμώνα αλλά και για όλη την επόμενη περίοδο με τον Ουρανό και τον Δια απέναντί σου. Μάθε το καθεστώς της ειρήνης και πως σχετίζονται με αυτό, παύοντας να αναλώνεσαι και να πολεμάς με καχυποψία ακόμη και για αυτό που αγαπάς, όπως τους δικούς σου ανθρώπους, θεωρώντας τους συχνά απειλητικούς και επικίνδυνους μόνο και μόνο επειδή δεν κάνουν ή δεν φέρονται όπως εσύ. Βάλε νερό στην απολυτότητά σου και συνειδητοποίησε την διαφορετικότητα που δεν είναι απαραίτητα απειλή και αιτία πολέμου.

Τοξότης

Αυτό το χειμώνα, με τον Άρη ανάδρομο απέναντι σου και τον Ποσειδώνα στους Ιχθύες δημιουργώντας κυρίως για όλη την περίοδο του Δεκέμβρη, αλλά και τον Γενάρη καταστάσεις ακραίες που παραπαίουν μεταξύ τρέλας και παράνοιας, κράτα στενή επαφή με την πραγματικότητα. Όπως επίσης θέσε όρια στα παιχνίδια του μυαλού σου, που σε αποδιοργανώνουν πλήρως. Θα χρειαστεί καρμικά να συνειδητοποιήσεις με το Δία φιλικό προς το ζώδιό σου πως η φυγή από την πραγματικότητα και η προσδοκία σου να τα απορροφήσει όλα η «λήθη», δε σου αφήνει κανένα περιθώριο για ενδυνάμωση και ενηλικίωση. Έχε στο νου σου πως μόνο τα πολύ μικρά παιδιά φεύγουν και κρύβονται από τους «μπαμπούλες» τους και πως ο μοναδικός τρόπος να ωριμάσουν και να μεγαλώσουν είναι να τους αντιμετωπίσουν. Αυτό που συμβάλλει στην ενδυνάμωση και την ωριμότητα είναι η μνήμη και η γνώση που εμπεριέχει αυτή η βιωματική γνώση, όχι οι φαντασίες και οι πεποιθήσεις που περιστρέφονται στο μυαλό ενός παιδιού.

Όλο το Σύμπαν σου ζητά, τόσο αυτό το χειμώνα όσο και αυτή τη χρονιά, καταρχάς να «θυμηθείς» αυτά που ξέρεις, αποφεύγοντας να επαναλάβεις τα ίδια λάθη και να δηλώσεις «παρών» σε ό,τι σε καλεί να αναμετρηθείς, κατατροπώνοντας επιτέλους τα «φαντάσματά» σου και κυριαρχώντας εσύ και όχι αυτά στις κυρίαρχες καρμικές επιλογές της ζωής σου. Ο Δίας και ο Κρόνος σε προτρέπουν σε μια νέα φάση εκπαίδευσης, αυτής της ενηλικίωσης. Φέτος ανοίγονται όλες οι προοπτικές να αφήσεις οριστικά πίσω σου ό,τι σε εγκλωβίζει και σε «πετάει» εκτός πραγματικότητας, διαμορφώνοντας μια νέα φάση ζωής που πατάει γερά στη γη και ορίζει ρεαλιστικά όλες τις προϋποθέσεις για την ευτυχία σου. Συνειδητοποίησε πως η ευτυχία που συμβολίζει ο Δίας και η πληρότητα είναι θέμα οργάνωσης, σπουδής, δουλειάς με τον εαυτό σου, προδιάθεσης και ταλέντου, που εσύ τα έχεις.

Αιγόκερως

Αυτό το χειμώνα όλο το σύμπαν σου ζητά να αφήσεις πίσω σου «κακούς» μπαμπάδες και «κακές» μαμάδες αλλά και ό,τι σε εγκλωβίζει στα θολά νερά της εξάρτησης και της αποδυνάμωσης που συμβολίζει η αρνητική πλευρά του απέναντί σου ζωδίου του Καρκίνου. Με τον Ουρανό σε έντονη όψη τον Κυβερνήτη σου τον Κρόνο, είναι σίγουρο πως μια φάση στρεβλών και ανήθικων εξουσιαστών και εξουσιών τελειώνει προστάζοντας ταυτοχρόνως την αναγκαιότητα για μια καινούργια πορεία απεγκλωβισμού από τα αδιέξοδα της προηγούμενης. Εσύ καλό είναι να ασχοληθείς πρωτίστως με τους δικούς σου «εξουσιαστές», αυτούς που σε κρατάνε αδύναμο, στερώντας σου οποιαδήποτε προοπτική ενδυνάμωσης και ενηλικίωσης. Ήρθε η ώρα να πεις οριστικά αντίο σε ρόλους και παιχνίδια αποδυνάμωσης, όπως επίσης και στα κλειστά σκοτεινά δωμάτια του τρόμου των παιδικών σου χρόνων, αλλά και σε παιχνίδια θύματος, θύτη και σωτήρα, παιχνίδια κυριαρχίας, επιβολής, δύναμης, εξουσίας, υποτίμησης, απαξίωσης, αλλά και σε ό,τι μυρίζει εγκατάλειψη, προδοσία, αδιαφορία, αποπλάνηση και έλεγχο των άλλων. Ήρθε η ώρα να στραφείς μέσα σου, να εντοπίσεις και να μεγαλώσεις αυτό το «παιδί» που ήσουν κάποτε απεγκλωβίζοντάς το και ελευθερώνοντάς το προς την ενηλικίωση. Ήρθε η ώρα να γίνεις εσύ ο «καλός» μπαμπάς και η «καλή» μαμά, ο γονιός εκείνος που θα αγαπήσει και θα μεγαλώσει αυτό το παιδί, παύοντας να αναζητάς ανάδοχους προς υιοθεσία σου ή φτιάχνοντας σχέσεις που εσύ υιοθετείς τους άλλους. Και αυτό σου είναι μονόδρομος.

Υδροχόος

Ο χειμώνας σε υποδέχεται με μια βαριά διάθεση φέρνοντάς σε αντιμέτωπο με την αναγκαιότητα να αποχαιρετίσεις οριστικά, όσο κι αν σε πονάει, κακούς μπαμπάδες και κακές μαμάδες, γύρω σου και μέσα σου, οι οποίοι αρέσκονται να σε κρατούν μικρό, τρομαγμένο και αδύναμο και φυσικά εξαρτημένο από τη δύναμή τους, εναλλάσσοντας ρόλους και παιχνίδια θύτη, θύματος και σωτήρα και μεθόδους κυριαρχίας, επιβολής, υποτίμησης, εγκατάλειψης, προδοσίας κ.ο.κ. Όλο το σύμπαν σου φωνάζει πως ήρθε η ώρα να ελευθερώσεις αυτό το παιδί που ήσουν κάποτε από την καθήλωση και τα δεσμά που του έχουν επιβληθεί, αναλαμβάνοντας εσύ να το μεγαλώσεις, να το εξυγιάνεις, να το αποδιαστρεβλώσεις και να το απομπλέξεις από τα φαντάσματα που το κρατούν χαμένο, χαομένο, μικρό και αδύναμο, ή το ωθούν να μιμείται τον παντοδύναμο κυρίαρχο, επιζητώντας να επιβάλλεται ως η αρχή των πάντων, αποκλείοντας από την πραγματικότητά του οποιαδήποτε μορφή υγιούς σχέτισης, αγάπης, ισοτιμίας, αρμονίας, συντροφικότητας, συνεργασίας και αναπαράγοντας διαρκώς φαύλους κύκλους θύτη – θύματος. Ήρθε η ώρα να αφήσεις οριστικά πίσω σου τα πεδία των μαχών, ανοίγοντας προοπτικές στο να εκπαιδευτείς εν τάχει στην ειρήνη και τον σεβασμό, αλλάζοντας τελείως πορεία ζωής προς αυτό ακριβώς που συμβολίζει το ζώδιό σου, την ελευθερία σαν δικαίωμα και προϋπόθεση τόσο στον εαυτό σου όσο και προς τους άλλους, ότι κανείς δεν πολεμάει κανέναν για τη διαφορετικότητά του.

Ιχθύες

Ο χειμώνας σε υποδέχεται μέσα σε ένα κλίμα πλήρους χάοσης, παράνοιας, παραλογισμού, ασυνέπειας που αγγίζει συχνά τα όρια της τρέλας. Με την Πανσέληνο στις αρχές του Δεκεμβρίου σε σύνοδο με τον ανάδρομο Άρη και τον Ποσειδώνα στο ζώδιό σου, η περίοδος κάνει τεράστιο ζητούμενο την συνεχή επαφή με την πραγματικότητα, θέτοντας σου καρμικά την ευθύνη να εξυγιάνεις και να βάλεις τάξη σε ό,τι μέχρι τώρα επέλεγες, που ήταν η φυγή και η λήθη. Δήλωσε παρών ηχηρά και με δύναμη τώρα που μεγάλωσες και είσαι εσύ πια όσο και αν δεν το ξέρεις ο κυρίαρχος του παιχνιδιού, εξωστρακίζοντας οριστικά από τη ζωή σου κακούς μπαμπάδες και κακές μαμάδες που σε εγκλώβισαν σε παιχνίδια κυριαρχίας, υποτίμησης, τρέλας, παράνοιας, αδιαφορίας, χειρισμού, αλλά και σε ρόλους σωτήρα, θύτη και θύματος. Την ίδια στιγμή απόταξε νταλαβέρια βαθιών συναισθηματικών εξαρτήσεων όπου κρέμεσαι από τις αποφάσεις των άλλων. Ήρθε η ώρα να αναλάβεις την ευθύνη – με τον Κρόνο να πλησιάζει το ζώδιο σου – να πάρεις αυτό το μικρό παιδάκι που ήσουν κάποτε από τα χέρια όσων συνεχίζουν να το θέλουν εξαρτημένο, αδύναμο και παράλληλα υπεύθυνο για την ευτυχία τους.

Ήρθε η ώρα να βοηθήσεις αυτό το παιδί να αποδιαστρεβλωθεί, να μεγαλώσει, να αφήσει πίσω του ενοχές και βάρη άλλων φροντίζοντας εσύ για το μεγάλωμά του, την απελευθέρωσή του και την ενηλικίωσή του. Φρόντισε, με τον Άρη σε όψη με τον Ποσειδώνα στο ζώδιό σου, την ψυχική και σωματική σου ισορροπία, εστιάζοντας και πάλι στην φροντίδα του εαυτού σου, αποφεύγοντας κάθε είδους υπερβολές. Ο Κρόνος που σε πλησιάζει είναι σε θέση να σου δώσει όλη την επίγνωση και τη θεραπευτικότητα που έχεις ανάγκη, αλλά και να ορίσει ένα καινούργιο στάδιο μαθητείας, φέρνοντας στη ζωή σου δασκάλους που θα σε εξελίξουν ουσιαστικά και βιωματικά, αν φυσικά κάνεις χώρο προς αυτήν την κατεύθυνση, αποχαιρετώντας οριστικά ό,τι δεν σε πάει παραπέρα και δεν σε εξελίσσει.

Leave a Comment