Ο χειμώνας για όλα τα ζώδια

Κριός

Ο φετινός χειμώνας φέρνει έντονα καρμικά μαθήματα για εσένα και όχι απαραιτήτως δύσκολα αρκεί να αποφύγεις να αντισταθείς σε αυτό που έχεις να μάθεις. Το πέρασμα του Κρόνου στον Αιγόκερω σε έντονη όψη με το ζώδιό σου, δύο ισχυρές Εκλείψεις και η παρουσία του Κυβερνήτη σου του Άρη σε σύνοδο με τον Δία στο Σκορπιό σου θέτουν ως αναγκαιότητα την εξής καρμική επίγνωση. Το να έχεις τη διαύγεια και τη φώτιση να αλλάξεις αυτό που μπορεί να αλλάξει, να μην αναμετρηθείς με αυτό που δεν μπορεί να αλλάξει και να έχεις την ικανότητα να κάνεις τη διάκριση ανάμεσα στα δύο. Επί της ουσίας η περίοδος αυτή κυρίως μετά τα τέλη του Δεκέμβρη σου ζητά να πάψεις να διαρρέεις σε πολέμους και παιχνίδια είτε επιβολής είτε θυματοποίησης, χάνοντας άσκοπα την ενέργειά σου στο να επαναλαμβάνεις φαύλους κύκλους που μόνο σε αποδυναμώνουν. Η τήρηση του μέτρου και οι ασκήσεις ακριβείας που σου ζητάει ο Κρόνος σαν σκοπό άλλωστε έχουν να φύγεις οριστικά από ότι δημιουργεί αγωνία, τρόμο και οργή δημιουργώντας προϋποθέσεις ασφάλειας και εσωτερικής ησυχίας. Τόσο στην προσωπική σου ζωή όσο και στην επαγγελματική και οικονομική σου πορεία. Το σημαντικό είναι να συνειδητοποιήσεις πως ο έξω κόσμος κινείται αντιστρόφως ανάλογα με το πώς εσύ αισθάνεσαι μέσα σου και να επικεντρωθείς στο να αλλάξεις ότι σε αποδυναμώνει μέσα σου ώστε να έλξεις θετικές καταστάσεις κι έξω σου. Απέφυγε κάθε είδους παρόρμηση και κάθε είδους «μάχη» εστιάζοντας σε μια νέα θέση όπου δεν είναι όλα θέμα επιβίωσης και ούτε χρειάζεται να επιβληθείς σε όλους ώστε να νιώσεις ασφαλής αλλά ούτε και χρειάζεται να κάνεις τους άθλους του Ηρακλή για να νιώθεις σπουδαίος. Αυτός ο χειμώνας προτείνει ασκήσεις ταπεινότητας και εμπιστοσύνη στο ότι η ζωή δεν είναι τόσο δύσκολη αν εσύ μέσα σου δεν την προσδιορίζεις ως τέτοια. Βρες τη χαρά της ζωής όχι στο να νικάς αλλά στο να απολαμβάνεις.

Ταύρος

Η παρουσία του Άρη και του Δία απέναντί σου στο Σκορπιό από το ξεκίνημα αυτού του χειμώνα σου δίνουν την προοπτική να βγεις νικητής αντιμετωπίζοντας φοβίες και τρόμους που σε καθηλώνουν στερώντας σου εξέλιξη και δύναμη. Αρκεί να είσαι καρμικά συνειδητός πως η όψη αυτή δεν είναι για να ξοδευτείς σε εξωτερικές ανώφελες μάχες στο να αλλάξεις τους άλλους. Το πέρασμα του Κρόνου στο φιλικό σου ζώδιο του Αιγόκερω και δύο ισχυρές Εκλείψεις στο τέλος του Γενάρη και το Φεβρουάριο στον Λέοντα και στον Υδροχόο φέρνουν και πάλι στο προσκήνιο τα ζητήματα που τέθηκαν το καλοκαίρι φέρνοντας μπροστά σου «κακούς» μπαμπάδες, «κακές» μαμάδες. Παιχνίδια επιβολής, κυριαρχίας, υποτίμησης και βίας έρχονται εμπρός σου όχι για να φτιάξεις δράματα με θύματα και θύτες αλλά για να «κλείσεις» οριστικά τώρα που ενηλικιώθηκες με ότι σε αποδυνάμωσε στο παρελθόν. Απέφυγε οποιαδήποτε συμμετοχή σε παιχνίδια τέτοιου είδους αποχαιρετώντας τις «απειλές» που σε κρατάνε δέσμιο στον τρόμο και την οργή και εστιάζοντας σε αυτό που πάντα είχες ανάγκη, το να νιώθεις συναισθηματικά και υλικά ασφαλής. Ήρθε η ώρα να αποχαιρετίσεις τα πεδία των άσκοπων μαχών και τα φαντάσματα του παρελθόντος που σου απομυζούν μεγάλο κομμάτι από την ευτυχία σου και την αυτοπραγμάτωσή σου, αλλάζοντας επί της ουσίας «θέση» και περνώντας σε μια τελείως διαφορετική φάση ζωής σε κάθε τομέα της ζωής σου. Η τύχη είναι με το μέρος σου και το κλειδί της επιτυχίας στην περίπτωσή σου λέγεται αυτογνωσία.

Δίδυμοι

Με τον Κρόνο να φεύγει οριστικά από το απέναντί σου ζώδιο του Τοξότη σε υποδέχεται αυτός ο χειμώνας αρωντας ένα μέρος από τα βάρη και τις πιέσεις που σου ασκήθηκαν τα τελευταία χρόνια αρκεί φυσικά να έμαθες καρμικά το μάθημά σου. Ο Δεκέμβρης με την Πανσέληνο στο ζώδιο σου και τη νέα Σελήνη απέναντί σου δημιουργεί ισχυρή κινητικότητα αλλά και χρειάζεται μεγάλη προσοχή με τον Ερμή ανάδρομο ώστε να αποφύγεις αναβολές, ματαιώσεις, αλλά και δυσάρεστες εκπλήξεις σε θέματα που αφορούν ταξίδια, συμβόλαια και ζητήματα που αφορούν συγγενείς. Ενώ ο Γενάρης κινείται με περισσότερη αξιοπιστία και ελάχιστες ανατροπές φέρνοντας όμως στο προσκήνιο με δύο Εκλείψεις να σε επηρεάζουν έντονα από τον Υδροχόο και από τον Λέοντα ζητήματα που έχουν να κάνουν με θέματα σχέσεων ή ακόμη πιο συγκεκριμένα με τρόπους σχέτισης. Κάνοντας ως επιτακτική την ανάγκη να αποχαιρετήσεις παιχνίδια ρόλων επιβολής, υποτίμησης, κυριαρχίας, βίας αλλά και θυματοποίησης. Κλείνοντας φαύλους κύκλους «εμπλοκών», δημιουργώντας επιτέλους καθαρές σχέσεις που κανένας δεν είναι το θύμα του άλλου και κανείς δεν είναι ο θύτης του άλλου. Συνειδητοποιώντας καθώς θα απεμπλέκεσαι αν θες να μείνεις ή όχι στις σχέσεις αυτές και ανοίγοντας προοπτικές για σχέσεις, συνεργασίες και μια νέα πορεία στην καριέρα και τα οικονομικά σου που θα βασίζονται σε καθαρές συμφωνίες ενηλίκων. Κυρίως το Φλεβάρη με τον Άρη απέναντί σου απέφυγε να ολισθήσεις σε παιχνίδια ρόλων αξιοποιώντας την δυναμική του Άρη στο να ανοίξεις «κλειστούς» δρόμους ξεκαθαρίζοντας μπερδεμένες σχέσεις και συνεργασίες που στέκονται εμπόδιο στην εξέλιξή σου.

Καρκίνος

Αδιαμφισβήτητα ο φετινός χειμώνας είναι από αυτούς που θα θυμάσαι ίσως για πάντα και όχι απαραιτήτως δυσάρεστα. Η αλήθεια είναι ότι αυτό το χειμώνα θα μπορούσες να ψηφιστείς ο πλέον τυχερός του ζωδιακού αρκεί να διαχειριστείς έτσι όπως πρέπει το πέρασμα του Κρόνου στα τέλη του Δεκέμβρη στο απέναντί σου ζώδιο του Αιγόκερω που θα παραμείνει για τα επόμενα τρία περίπου χρόνια. Ο οποίος Κρόνος βρίσκεται σε πολύ καλή θέση που θα πει ότι έρχεται με πολύ καλές προθέσεις να σου θέσει ένα ζήτημα που δεν θες ούτε να το ακούσεις. Την ενηλικίωση. Η οποία προϋποθέτει ότι θα αφήσεις πίσω σου «παιδικές αρρώστιες», εξαρτήσεις και εξαρτητικές σχέσεις, αλλά και ότι δεν σε εξελίσσει και δεν σε προχωράει παρακάτω. Η εύνοια της όψης του Άρη με τον Δία από το φιλικό σου Σκορπιό άλλωστε σε ωθούν αυτό το χειμώνα σε επιλογές εξαιρετικά πετυχημένων στόχων τόσο στον επαγγελματικό όσο και στον οικονομικό τομέα, αλλά και σε νέους ολοκληρωμένους έρωτες. Όλα σου προσφέρονται πλουσιοπάροχα αρκεί να αποφασίσεις να πας να τα παραλάβεις, αποχαιρετώντας οριστικά οικογενειακές «αλυσίδες» κοιτώντας τη ζωή σου σοβαρά και απεμπλέκοντας τον εαυτό σου από βάρη και λάθος ευθύνες προς τρίτους. Επίσης οι Εκλείψεις αυτό το χειμώνα έρχονται για να σε φέρουν αντιμέτωπο ώστε να πεις και πάλι αντίο σε παιχνίδια και ρόλους κυριαρχίας, επιβολής, υποτίμησης και βίας, αλλά και θυματοποίησης. Αναζητώντας έναν άλλο τρόπο να υπάρχεις και να σχετίζεσαι χωρίς ενοχές, νικητές και χαμένους αλλά με καθαρές σχέσεις που κερδίζουν όλοι και προωθούν την αγάπη, την χαρά και την ευημερία. Σε αυτή την λογική βίωσε και την περίοδο των γιορτών.

Λέων

Αυτόν τον χειμώνα θα χρειαστεί να αφήσεις τους «ρόλους» και τα «φώτα» της σκηνής και να στραφείς σε όσο πιο βαθιά και υπαρξιακά επίπεδα αυτογνωσίας μπορείς. Η έντονη όψη του Άρη και του Δία από το Σκορπιό από τις αρχές του Δεκέμβρη και δύο ισχυρές Εκλείψεις που έπονται τον Γενάρη και τον Φλεβάρη στο ζώδιό σου και στο απέναντί σου του Υδροχόου «ανοίγουν» διαρκώς μπροστά σου ισχυρά καρμικά μαθήματα. Μαθήματα που ξανά διακινήθηκαν με τις Εκλείψεις του προηγούμενου καλοκαιριού που αν θυμάσαι και αν δεν θυμάσαι θα στο θυμίσω εγώ, αφορούσαν «κακούς» μπαμπάδες, «κακές» μαμάδες, παιχνίδια κυριαρχίας, επιβολής, υποτίμησης αλλά και εναλλαγές ρόλων μεταξύ του θύτη και του θύματος. Ένα ολόκληρο συμπαντικό τσουνάμι σε προτρέπει να επαναπροσδιορίσεις τι εστί δύναμη επί της ουσίας. Οδηγώντας σε αυτό το χειμώνα να αναζητήσεις την αληθινή «Δύναμη» έξω από το έχω και το κατέχω, έξω από το κυριαρχώ, από το εξουσιάζω, έξω από άσκοπους πολέμους. Θυμώμενος πως ούτε το σώμα σου δεν κατέχεις μιας και θα το αφήσεις κάποια στιγμή και θα «φύγεις» για να συνεχίσεις την περιπέτεια της εξέλιξης της ύπαρξης σου σε άλλα σώματα και πως σε αυτό τον κόσμο τίποτα και κανέναν δεν εξουσιάζεις γιατί δεν θα πάρεις τίποτα μαζί σου, εκτός από τα αυθεντικά σου βιώματα. Η σύνοδος του Άρη και του Δία από το Σκορπιό σου ζητούν να κοιτάξεις βαθιά μέσα σου εκεί που χάθηκε το νόημα, εκεί που μπερδεύτηκαν τα πράγματα, εκεί που αντί να αντιμετωπίσεις το φόβο της φθαρτότητάς σου ξέφυγες στο να παριστάνεις τον παντοδύναμο και αθάνατο, αλλάζοντας «θέση» και επιστρέφοντας και πάλι στην αληθινή ζωή και στο Άνθρωπος.

Παρθένος

Αυτός ο χειμώνας ξεκινά με ένα έντονο αλαλούμ το Δεκέμβρη με την Πανσέληνο στους Διδύμους τη νέα Σελήνη και τον Ερμή ανάδρομο στον Τοξότη να καθιστούν ως αναγκαιότητα την επαφή με την πραγματικότητα σε κάθε τομέα της ζωής σου. Από τα μέσα όμως του Δεκέμβρη η είσοδος του Κρόνου και της Αφροδίτης στο φιλικό σου ζώδιο του Αιγόκερω έρχονται να βάλουν σε τάξη καταρχήν το νου σου που παραπαίει ανάμεσα σε παιδικά σενάρια και φαντασίες αλλά και την καθημερινότητά σου, ωθώντας σε σε επιλογές ωριμότητας και ουσιαστικά ξεκαθαρίσματα. Κάτι που θα ενισχυθεί αρκετά περισσότερο το Γενάρη με την παρουσία και του Ερμή στο ζώδιό σου βοηθώντας σε να βάλεις σε τάξη με την παραμονή του Κρόνου για τουλάχιστον τρία χρόνια στο φιλικό σου Αιγόκερω όσα αποδιοργάνωσε τα τελευταία χρόνια η παραμονή του Ποσειδώνα απέναντί σου. Ήρθε η στιγμή κι αυτό θα το συνειδητοποιήσεις ακόμα περισσότερο το Φεβρουάριο με τη συμμετοχή των Εκλείψεων, να αφήσεις πίσω σου ότι σε αποδιοργανώνει και σε αποδυναμώνει κυρίως ρόλους και παιχνίδια και χειρισμούς που ασκείς και σου ασκούνται, επιζητώντας ξεκάθαρες σχέσεις επί της ουσίας, ξεκινώντας από το ξεκαθάρισμα της σχέσης με τον εαυτό σου. Κάτι που από ότι φαίνεται θα σου αποφέρει ισχύ και ουσιαστική δύναμη, αληθινές σχέσεις, αφθονία, επαγγελματική και οικονομική σταθερότητα αρκεί να δεχθείς να ελευθερώσεις τον εαυτό σου από ότι δεν σε εξελίσσει προς την ευτυχία σου και να απελευθερώσεις όποια επιλογή σου δρα αποδιοργανωτικά για εσένα με αγάπη και χωρίς να πολεμήσεις μαζί της.

Ζυγός

Αυτός ο χειμώνας σου ζητάει να κάνεις πράξη αυτά που συνειδητοποίησες όλο το προηγούμενο διάστημα επαναπροσδιορίζοντας με τον Κρόνο να εισέρχεται στο ζώδιο του Αιγόκερου την καθημερινότητά σου σε ένα ανώτερο επίπεδο σε κάθε τομέα. Ο Δεκέμβριος ίσως είναι και ο μήνας που εξαιτίας της έντασης και της χάοσης που εμπεριέχει σε φτάσει στο «Αμήν» και σε ωθήσει να κινητοποιηθείς προς μια τελείως άλλη φάση επιλογών κοντά σε αυτό που είσαι σήμερα και σε αυτό που έχεις ανάγκη στο τώρα, αποχαιρετώντας επιλογές φθοράς που δεν έχουν να σου προσφέρουν τίποτα. Από το Γενάρη όπου τα πράγματα έχουν περισσότερη σταθερότητα και γίνονται πιο ξεκάθαρα παρόλη την επιρροή των δύο ισχυρών Εκλείψεων στο φιλικό σου Υδροχόο και στον Λέοντα που όμως δεν είναι αρνητικές για το ζώδιό σου, μιας άλλης δυναμικής επιλογές εμφανίζονται με στόχο να σε πάνε παρακάτω. Πέρα από ρόλους θύτη και θύματος και παιχνίδια κυριαρχίας, επιβολής, εξουσίας και βίας. Ωθώντας σε να ελευθερώσεις τον εαυτό σου από ότι δεν σε εξελίσσει και δεν σε εκπληρώνει απελευθερώνοντας χωρίς να αναμετρηθείς μαζί του και ότι σε πισωγυρίζει και σε αποδυναμώνει. Περνώντας καρμικά από μία ετερόφωτη φάση σε μια φάση αυτόφωτη και σε συμφωνίες που δεν θα εμπεριέχουν καρμικά μόνο το τι θα δώσεις αλλά και το τι θα πάρεις. Σημαντικά θα είναι αυτό το χειμώνα ξεκαθαρίσματα που αφορούν το οικογενειακό σου περιβάλλον, την ανάγκη σου για ουσιαστική συντροφικότητα αλλά και η εξέλιξη της καριέρας σου σε ένα άλλο στάτους. Όλη αυτή η δυναμική αυτής της περιόδου σε ωθεί να ανακαλύψεις και να υλοποιήσεις τη ζωή σου όπως θέλεις εσύ να είναι και όχι ευχαριστεί τους άλλους.

Σκορπιός

Αυτός ο χειμώνας έρχεται να επαναφέρει ζητήματα που έθεσε το προηγούμενο καλοκαίρι αλλά σε ένα πιο υπαρξιακό επίπεδο. Το οποίο το θέτει ως αναγκαιότητα σε αυτή τη φάση το ζώδιό σου και για την ακρίβεια η παρουσία του Δία και του Άρη όλο το Δεκέμβριο και τον Ιανουάριο σε αυτό, αλλά και με τα σημεία που πραγματοποιούνται οι Εκλείψεις φέτος το χειμώνα στο ζώδιο του Λέοντα και του Υδροχόου. Η σύνοδος του Άρη και του Δία στο ζώδιό σου είναι μια όψη μεγάλης δύναμης χωρίς όμως να εγγυάται την ποιότητα αυτής της δύναμης. Η ποιότητα της δύναμης αυτής θα καθοριστεί από τη δική σου ελεύθερη βούληση. Οπότε εσύ επιλέγεις αν θα ξοδέψεις αυτή τη δύναμη σε παιχνίδια κυριαρχίας, επιβολής, υποτίμησης και θυματοποίησης ή θα αναζητήσεις τα βαθύτερα αίτια που σε εμπλέκουν καρμικά σε αυτά απεμπλέκοντας οριστικά τον εαυτό σου αλλά και κάθε τομέα της ζωής σου. Αφήνοντας οριστικά πίσω σου τα πεδία των άσκοπων μαχών και αντιμετωπίζοντας τα φαντάσματα, τους τρόμους, τον πανικό που καρμικά κουβαλάς και σε κρατούν μονίμως σε τρόμο, αγωνία, οργή, κάνοντας την εσωτερική ησυχία και την ασφάλεια το μόνιμο ζητούμενο. Ο Κρόνος στον Αιγόκερω και οι δύο Εκλείψεις στον Λέοντα και στον Υδροχόο αλλά και η θετική όψη του Ποσειδώνα από τους Ιχθύες σου δίνουν σε αυτή την φάση τη δυνατότητα να «οραματιστείς» μια νέα πραγματικότητα χωρίς Λαιστρυγόνες και Κύκλωπες, χωρίς καχυποψία για το κάθε τι που υπάρχει και αναπνέει γύρω σου, χωρίς παιχνίδια κυριαρχίας και ελέγχου. Ωθώντας σε, σε μια νέα μορφή ανώτερης δύναμης που δεν προϋποθέτει νικητές και χαμένους αλλά πραγματικές σχέσεις που στηρίζονται στην εμπιστοσύνη, στην εκτίμηση, στην συντροφικότητα, στην αγάπη και προάγουν την συναισθηματική και υλική ασφάλεια που τόσο πολύ έχεις ανάγκη. Η τύχη είναι με το μέρος σου.

Τοξότης

Ο χειμώνας ξεκινάει με τον Ερμή ανάδρομο στο ζώδιό σου, την Πανσέληνο απέναντί σου και τη νέα Σελήνη και πάλι στο ζώδιό σου, σε όψεις με τον Ποσειδώνα να δημιουργούν ένα αλαλούμ κάνοντας την επαφή με την πραγματικότητα το ζητούμενο σχεδόν όλο το Δεκέμβρη. Επίσης προς τα τέλη αυτού του Δεκέμβρη ο Κρόνος φεύγει μετά από χρόνια οριστικά από το ζώδιό σου, περνώντας στο γειτονικό σου ζώδιο του Αιγόκερω και παίρνοντας μαζί του ένα μεγάλο κομμάτι από την βαριά ατμόσφαιρα που διακατέχει τα τελευταία χρόνια την καθημερινότητά σου. Αφήνοντας σε εσένα την ευθύνη του μέτρου και της πειθαρχίας. Κυρίως μετά το τέλος του Γενάρη με τον Άρη να εισέρχεται στο ζώδιό σου και δύο Εκλείψεις ισχυρές να ορίζουν ως αναγκαιότητα την ορθή διαχείριση της δράσης και της δύναμής σου. Αυτό το χειμώνα απέφυγε να ξοδευτείς και να χαοθείς σε άσκοπες συζητήσεις, συγκρούσεις με το συγγενικό σου περιβάλλον και δώσε ιδιαίτερη προσοχή το Δεκέμβριο και το Φεβρουάριο σε αναβολές και καθυστερήσεις, ταξίδια και θέματα σπουδών, αποφεύγοντας σημαντικές κινήσεις αν πρώτα δεν έχεις ελέγξει όλες τις παραμέτρους. Επίσης αυτό το χειμώνα άφησε πίσω σου οριστικά παιχνίδια κυριαρχίας, δύναμης, επιβολής και υποτίμησης αλλάζοντας οριστικά «θέση» και ελευθερώνοντας ότι δεν σε πάει παρακάτω, εστιάζοντας σε αυτό που πραγματικά σε πάει παρακάτω. Ευκαιρίες εξέλιξης σε κάθε τομέα της ζωής σου θα υπάρξουν άλλωστε αρκετές, ζητώντας σου καρμικά να αποδείξεις αν έμαθες να ξεχωρίζεις και να διακρίνεις τις πραγματικές ευκαιρίες από τις ευκαιρίες παγίδες.

Αιγόκερως

Αυτό το χειμώνα είσαι Αστρολογικά ένας εκ των πρωταγωνιστών με τον Κυβερνήτη σου τον Κρόνο αυτό το Δεκέμβρη να επιστρέφει στο ζώδιό σου, δηλαδή στο σπίτι του, όπου και θα παραμείνει για τα επόμενα περίπου τρία χρόνια. Στην ουσία ξεκινά για εσένα μια μακρά περίοδος επαναπροσδιορισμού πάντα σε σχέση με το απέναντί σου ζώδιο του Καρκίνου και θέματα εξάρτισης, «παιδικές αρρώστιες», ζόρικες μαμάδες και παιχνίδια ρόλων που ήρθε η ώρα να επιλύσεις και να αφήσεις πίσω σου. Είτε αυτά εδρεύουν στην οικογενειακή και προσωπική σου ζωή είτε ακόμη χειρότερα «μολύνουν» την επαγγελματική και οικονομική σου πραγματικότητα, αποδυναμώνοντάς σε. Εσύ καλό είναι να θυμάσαι ότι ο Κρόνος στο ζώδιό σου είναι σε μια από τις καλύτερές του θέσεις, έχει πάντα καλές προθέσεις και όταν επιτρέπει να συμβούν γεγονότα και όταν δεν επιτρέπει να συμβούν γεγονότα, ο στόχος του είναι πάντα το καλό σου. Οπότε μείωσε κάθε μορφή αντίστασης  γιατί μια από τις «δουλειές» που έρχεται να πραγματοποιήσει είναι να «πετάξει» από τη ζωή σου ότι είναι «νεκρό» και εξελικτικά στέκεται σαν εμπόδιο προς την ενδυνάμωσή σου. Στρέφοντάς σε σε μια ανώτερη μορφή επιλογών που πραγματικά είναι σε θέση να σε εξελίξουν προς την αυτοεκπλήρωσή σου. Από ότι κατάλαβες, αυτό που επιζητά ο Κρόνος στο ζώδιό σου και προωθεί είναι το τέλος μιας φθοροποιάς παιδικότητας, στρέφοντάς σε προς τα εκεί που λέει ενηλικίωση, πραγματικότητα, υποστήριξη, ισότιμες σχέσεις, αφήνοντας οριστικά πίσω σου ρόλους θύματος και θύτη, αναζητώντας το πέρασμα σε μια νέα φάση ζωής που η οργάνωση των σχέσεων είναι τέτοια που όλοι κερδίζουν. Αυτή η καινούργια πραγματικότητα χωρίς εμπλοκές και θυματοποιήσεις είναι επί της ουσίας και το καρμικό μάθημα τόσο αυτού του χειμώνα όσο και αυτής της περιόδου.

Υδροχόος

Ο φετινός χειμώνας ξεκινάει ήδη αρκετά έντονος για εσένα με την παρουσία του Άρη και του Δία έντονη από το ζώδιο του Σκορπιού και δύο ισχυρές Εκλείψεις στην πορεία στο ζώδιό σου και στο ζώδιο του Λέοντα να ξαναφέρνουν στο προσκήνιο ζητήματα που τέθηκαν και το προηγούμενο καλοκαίρι. Ζητήματα που αφορούν «κακούς μπαμπάδες» αλλά και παιχνίδια επιβολής, υποτίμησης, κυριαρχίας και βίας όπως επίσης και ένα φαύλο κύκλο ρόλων με ιδιαίτερη προτίμηση στα παιχνίδια θύτη θύματος. Η έντονη όψη του Άρη και του Δία από το Σκορπιό σου ζητάει αυτή τη φορά να αντιμετωπίσεις την αιτία και το βάθος που γεννά την αναπαραγωγή αυτών των «δραμάτων» στη ζωή σου, επιλέγοντας τώρα που μεγάλωσες ένα νέο κύκλο ζωής χωρίς δράματα, συνειδητοποιώντας την ευθύνη της ελευθερίας σου και των επιλογών σου. απελευθερώνοντας οριστικά τον εαυτό σου από φαντάσματα του παρελθόντος που κάποτε σε καθήλωσαν και σε αποδυνάμωσαν αλλά που πλέον δεν έχουν καμία δύναμη να το κάνουν αν εσύ δεν τους τη δώσεις. Αυτός ο χειμώνας σου ζητά επιτακτικά μέσα από γεγονότα και ανατροπές καρμικές να αφήσεις πίσω τα παιχνίδια του εγώ σου συνειδητοποιώντας που ξοδεύεις τον εαυτό σου. Όπως επίσης και συνειδητοποιώντας ότι δεν ήρθες σε αυτόν τον δανεικό κόσμο για να εξουσιάσεις κανέναν αλλά ούτε και να κατέχεις μιας και δεν θα πάρεις τίποτα μαζί σου φεύγοντας παρά μόνο την ουσία της εμπειρίας. Αφήνοντας πίσω σου άσκοπες μάχες, βάρος και οδηγώντας τη ζωή σου προς τα εκεί που υπάρχει εξέλιξη, αυτοπραγμάτωση, αγάπη, συντροφικότητα, στήριξη και ουσιαστικά ειρηνική συνύπαρξη. Αν ακολουθήσεις τη ροή της ζωής ο φετινός χειμώνας θα είναι ίσως από τις πιο ουσιαστικές περιόδους της ζωής σου και οι ευκαιρίες για εξέλιξη θα εμφανίζονται διαρκώς μπροστά σου.

Ιχθύες

Ο φετινός χειμώνας κινείται σε πολλά επίπεδα για εσένα. Δίνοντάς σου ισχυρά επίπεδα δύναμης με την όψη του Άρη και του Δία από τον φιλικό σου Σκορπιό αλλά και ένα αλαλούμ εξαιρετικά έντονο κυρίως την περίοδο του Δεκεμβρίου όπου θα χρειαστεί να διακρίνεις μέσα σε ένα τεράστιο σύννεφο ασάφειας το τι είναι πραγματικά καλό για εσένα. Διότι ναι μεν η όψη του Άρη – Δία εμπεριέχει μεγάλη δύναμη αλλά κανείς δεν εγγυάται την ποιότητά της. Αυτή ακριβώς την ευθύνη το σύμπαν την εναποθέτει αποκλειστικά σε εσένα. Το σίγουρο είναι ότι όλη αυτή η περίοδος σου ζητά να αφήσεις πίσω σου ότι είναι «νεκρό», ότι είναι ρόλος, ότι είναι «παιχνίδι», εστιάζοντας επιλογές που πάλλονται από την αλήθεια των αναγκών σου στο τώρα από την αλήθεια της «Ζωής» αυτής κάθε αυτής. Παραμερίζοντας ότι δεν σε εξελίσσει και αντιθέτως σε εγκλωβίζει σε παιχνίδια επιβολής, κυριαρχίας, υποτίμησης και βίας αλλά και ρόλους θύτη και θύματος. Αξιοποιώντας την δυναμική της όψης Άρη – Δία αλλά και δύο ισχυρές Εκλείψεις στον Λέοντα και στον Υδροχόο «μέσα» σου αλλάζοντας «υπαρξιακά» θέση ελευθερώνοντας τον εαυτό σου από ότι δεν σε εξελίσσει και απελευθερώνοντας ότι στέκεται εμπόδιο προς την εξέλιξή σου. Χωρίς πόλεμο, χωρίς δράματα, χωρίς βία, με ένα απλό ταπεινό εσωτερικό «αντίο» και με την επίγνωση ότι κάποτε αυτό που σήμερα δεν σε προχωράει υπήρξε αγαπημένο και σημαντικό για εσένα. Άλλωστε μια ολόκληρη πλανητική συγκυρία σου ζητάει καρμικά να συνειδητοποιήσεις πως η πραγματική δύναμη εκπορεύεται από την αληθινή αγάπη και προάγει την ελευθερία αλλά και τον σεβασμό στη «θέση» του καθενός. Όπως και το να συνειδητοποιήσεις πως τώρα που μεγάλωσες κανείς δεν σε υποχρεώνει, εκτός από το «μυαλό» σου, να μένεις εκεί που δεν θέλεις. Με αυτές τις επιγνώσεις αξιοποίησε τις ευκαιρίες που ανοίγονται αυτή την περίοδο μπροστά σου είτε είναι οικονομικές, είτε είναι επαγγελματικές, είτε είναι προσωπικές.

Leave a Comment