Η Άνοιξη για όλα τα ζώδια

Κριός

Αυτή η Άνοιξη ξεκινά με τον Κυβερνήτη σου τον Άρη στο γειτονικό σου ζώδιο του Ταύρου όπου εγκαθίσταται οριστικά και ο Πλανήτης Ουρανός να σου ζητούν ουσιαστικές επιλογές που προάγουν την ασφάλεια και την ελευθερία σου στο τώρα, θέτοντάς σου ως αναγκαιότητα να αποχαιρετίσεις οριστικά, «παιδικές» αρρώστιες και κωλοπαιδίστικα καμώματα. Επαναπροσδιορίζοντας εξ’ ολοκλήρου τη ζωή σου και επανατοποθετώντας τη μακριά από σχέσεις και επιλογές, αλλά και συμπεριφορές που σε κρατάνε ανασφαλή και ανελεύθερο, σε συνέπεια άλλωστε με το αίτημα των Εκλείψεων του Γενάρη που συνεχίζουν να είναι ακόμη ισχυρές σε γεγονότα και επιρροή. Η Νέα Σελήνη και η παρουσία της Αφροδίτης τον Απρίλιο άλλωστε στο ζώδιό σου και ο Δίας σε φαινομενικά ανάδρομη πορεία, σου τονίζουν πως ό,τι είναι περιπλεγμένο, χαοτικό και φλερτάρει με την τρέλα και την παράνοια, δεν θα σου δώσει ποτέ τη σιγουριά, την ασφάλεια και την σταθερότητα που έχεις ανάγκη, δίνοντας σου εξαιρετικές προοπτικές πριν ο Δίας επιστρέψει σε ευθύδρομη πορεία, να ξεκαθαρίσεις μέσα σου και γύρω σου ό,τι κλυδωνίζεται και δεν μπορεί να σταθεί συνεπές απέναντι στην ευθύνη του. Η Άνοιξη αυτή σου δίνει τη δυνατότητα τόσο πρακτικά όσο επαγγελματικά και συναισθηματικά, να αφήσεις πίσω σου ό,τι σε κρατά σε αγωνία και να φέρεις στη ζωή σου ό,τι αυξάνει την ασφάλεια και την ελευθερία σου με την αυστηρή καθοδήγηση του Κρόνου από τον Αιγόκερω. Για κάποιο λόγο, βαθιά καρμικό, που εσύ γνωρίζεις καλύτερα από όλους, οι επιλογές σου δεν προχωρούν άλλο και ήρθε η ώρα για ένα γενναίο restart και μια καινούργια πορεία ζωής που εκφράζουν, πλαισιώνουν, ενισχύουν και τροφοδοτούν τις ανάγκες σου σήμερα, αφήνοντας πίσω σου ό,τι σε καθηλώνει και επιλέγοντας ό,τι σε ελευθερώνει.

Ταύρος

Η Άνοιξη σε υποδέχεται με τον Ουρανό να εγκαθίσταται οριστικά στο ζώδιό σου, όπου θα παραμείνει για επτά χρόνια, επιζητώντας βαθιές δομικές αλλαγές σε ό,τι σου στερεί την ασφάλεια και την ελευθερία σου. Αλλά και τον Άρη στο ζώδιό σου σε έντονη όψη με την Αφροδίτη στον Υδροχόο, να σου θυμίζουν μέσα από ανατροπές και εντάσεις, πως δεν γίνεται να υπάρξεις ποτέ ασφαλής αν δεν νιώθεις μέσα σου βαθιά ελεύθερος, και δεν θα υπάρξεις ποτέ ελεύθερος αν δεν νιώσεις βαθιά μέσα σου ασφαλής. Που θα πει πως ήρθε η ώρα για ένα οριστικό φτου ξελευθερία από «παιδικές» αρρώστιες, παιχνίδια υποταγής και καθήλωσης σε κάθε τομέα της ζωής σου. Στην καρμική αυτή δοκιμασία την Άνοιξη αυτή θα χρειαστεί να αντιμετωπίσεις στα ίσια ό,τι κινείται με ανευθυνότητα, ασυνέπεια, ασάφεια, χαριτωμενιές, τρέλα και παράνοια. Όπως και θα χρειαστεί να δεις εκ νέου που  σαμποτάρεις οικονομικές επιλογές, θέματα καριέρας και σχέσεων, κρατώντας τον εαυτό σου καθηλωμένο και ανελεύθερο. Στην ίδια λογική περίπου κινείται και ο Απρίλιος, ενώ ο Μάιος με τη Νέα Σελήνη στο ζώδιό σου, σου ζητά να «χτίσεις» μέσα από νέες επιλογές που εμπεριέχουν ευθύνη και συνέπεια, μια καινούρια πορεία ζωής, όπου ό,τι δεν στέκεται «ενήλικα», ξεκάθαρα, πατώντας και με τα δυο πόδια στη γη θα είναι χωρίς δεύτερη σκέψη, χωρίς καμία δικαιολογία «βολής» ή συνήθειας, έξω από το πλάνο των επιλογών σου. Επίλεξε υγιείς, ξεκάθαρες και καθαρές «συμφωνίες» και αυτούς που μπορούν να τις παρέχουν αδιαπραγμάτευτα.

Δίδυμοι

Σαφείς, ξεκάθαρες, ειλικρινείς, χωρίς παιδιάστικα παιχνίδια και καμώματα επιλογές σου ζητά αδιαπραγμάτευτα αυτή η Άνοιξη, θέτοντας ως αναγκαιότητα να αποχαιρετίσεις οριστικά ό,τι μέσα σου και γύρω σου κλυδωνίζεται από ασάφεια, ανευθυνότητα, παιχνίδια φυγής από την πραγματικότητα, φαντασίες, σενάρια, παιχνίδια, ρόλους και απάτες. Η παρουσία του Δία απέναντί σου και του Άρη στο ζώδιό σου τον Απρίλιο, αλλά και του Ερμή και της Αφροδίτης στους Ιχθύες, όπως βέβαια και του Ουρανού που εισέρχεται πλέον οριστικά στο ζώδιο του Ταύρου, σου ζητούν να κρατήσεις σαφώς την υγιή σου παιδικότητα, αλλά να εξυγιάνεις και να αποχαιρετίσεις άμεσα τα παθολογικά παιδιαρίσματα, δημιουργώντας μια βάση σταθερότητας ακέραια και αμετάβλητη. Ξεκαθάρισε υπεύθυνα μέσα σου τι χρειάζεσαι στη ζωή σου: συμφωνίες παιδιάστικες, ασαφείς που οδηγούν σε απελπισία και απογοήτευση ή συμφωνίες ξεκάθαρες, ενήλικες, υπεύθυνες που υλοποιούν αυτό που λένε; Το σύμπαν αδιαμφισβήτητα σου προτείνει το δεύτερο και θα κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του για να το καταλάβεις, να το εμπεδώσεις και να το υλοποιήσεις. Όσο εσύ αντιστέκεσαι, τόσο οι ανατροπές θα σου θυμίζουν ότι είσαι σε λάθος δρόμο. Και τα δώρα του Δία θα φτάνουν σε εσένα σαν δοκιμασίες και όχι σαν επιβεβαιώσεις. Στην πραγματικότητα δεν υπάρχουν διλλήματα. Είσαι σε μονόδρομο.

Καρκίνος

Αυτή η Άνοιξη, μετά τις ισχυρές Εκλείψεις που ήταν στην κυριολεξία «επάνω» σου, έρχεται να μαλακώσει κάπως τις σκληρές καρμικές δοκιμασίες, δημιουργώντας μια πιο ουσιαστική συναισθηματική κατανόηση, γιατί πρέπει να πεις «αντίο» σε ό,τι δε σε προχωράει, αλλά αντιθέτως σε καταναλώνει ανελέητα. Ο Μάρτιος έτσι κι αλλιώς -με τον Ερμή ανάδρομο στο φιλικό σου ζώδιο των Ιχθύων και τη Νέα Σελήνη εκεί- είναι περισσότερο μια περίοδος επαναδιαπραγμάτευσης, επαναπροσδιορισμού και σταδιακά αποφάσεων με στόχο το πέρασμα από μια φάση χάοσης, ασάφειας, εξαρτήσεων και παιδιάστικων επιλογών σε ξεκάθαρες, ενήλικες επιλογές. Ξεκαθαρίσματα που δεν χρειάζονται συγκρούσεις, αλλά μόνο τη συνειδητοποίηση ότι δεν πάει άλλο πια. Η περίοδος αυτή σου ζητάει να αφήσεις πίσω σου τραύματα παιδικά, καθηλώσεις που σε οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια σε φαύλους κύκλους εγκατάλειψης, αδιαφορίας, βίας και προδοσίας του εαυτού σου στο τώρα. Φρόντισε με ευθύνη την ψυχική και σωματική σου ισορροπία, μια και είσαι ένα από τα ζώδια που βρίσκεται στο επίκεντρο των Εκλείψεων. Ζήτα βοήθεια όπου δεν τα καταφέρνεις, όχι σαν ζητιάνος, αλλά σαν ενήλικας που χρειάζεται στήριξη και προσφέρει στήριξη, συνέπεια και υπευθυνότητα, μιας και η είσοδος του Άρη το Μάιο στο ζώδιό σου και οι Εκλείψεις που έρχονται το επόμενο καλοκαίρι σου ζητούν, για να βγεις νικητής, να πεις οριστικά «αντίο» σε ό,τι παθολογικό σε απομυζά σε κάθε τομέα της ζωής σου, να απεξαρτηθείς πλήρως από αυτό και να δημιουργήσεις συμμαχίες που θα σε στηρίξουν καρμικά προς την εξέλιξη και την ελευθερία σου.

Λέων

Μετά τις Εκλείψεις δυόμιση χρόνια στο ζώδιό σου ήρθε η ώρα της αλήθειας με ό,τι απέφυγες με τον Ουρανό να εισέρχεται οριστικά στον Ταύρο αυτό το μήνα, να σε φέρνει αντιμέτωπο με την ανάγκη για βαθιές δομικές αλλαγές. Ειδικά ο Μάρτιος -με τον Άρη επίσης στο ζώδιο του Ταύρου- δημιουργεί ισχυρές ανατροπές ζητώντας σου να αφήσεις οριστικά πίσω σου παιδιάστικά παιχνίδια, ασάφειες, ψέματα και χειρισμούς κυριαρχίας που έτσι κι αλλιώς σταδιακά θα αποκαλυφθούν παίζοντας επιτέλους ξεκάθαρα με ευθύνη, επαφή με την πραγματικότητα και συνέπεια. Αποχαιρέτα οριστικά ό,τι κινείται μεταξύ τρέλας και παράνοιας και κάνε υγιείς επιλογές που θα προωθήσουν μακροπρόθεσμα την ελευθερία σου αλλά και την ασφάλειά σου. Ξεχώρισε το αθώα παιδικό από το παθολογικά παιδιάστικο και ελευθέρωσε με ευθύνη, εσωτερικό κοίταγμα και αυτογνωσία αυτό το τραυματισμένο και χαομένο παιδί μέσα σου που άθελά του δρα αυτοκαταστροφικά στη ζωή του ενήλικα που είσαι σήμερα. Αυτή η Άνοιξη σου προτείνει να στρέψεις τον Κυβερνήτη σου τον Ήλιο και την εύνοια του Δία στην θεραπεία αυτού του ανελεύθερου παιδιού καρμικά, φροντίζοντάς το να γίνει ένας «ελεύθερος» ενήλικας, απαλλαγμένος από τα παιχνίδια του εγώ, της αλαζονείας, της ανασφάλειας και της αγωνίας. Όπως επίσης, όσο κι αν δεν το παραδέχεσαι, και από την εξάρτιση του να «φαίνεσαι» σπουδαίος στα μάτια των άλλων. Κυρίως ο Απρίλιος αλλά και ο Μάρτιος σου δίνουν τις προοπτικές να βάλεις το «τέλος» εκεί που χρειάζεται κάνοντας restart σε μια τελείως άλλη φάση ζωής και επιλογών, όπου θα κυριαρχεί η αγάπη για τον εαυτό σου, η αγάπη γύρω σου, η εκτίμηση, η ελευθερία και ο σεβασμός. Αν θελήσεις, το μπορείς. Το σύμπαν πάντως δεν παραιτείται από το να σου το θυμίζει.

Παρθένος

Αυτή την Άνοιξη – με την είσοδο του Ουρανού στο φιλικό σου ζώδιο του Ταύρου και την παρουσία του Άρη εκεί – ξεκινά μια μακρά περίοδος περίπου επταετίας όπου οφείλεις στον εαυτό σου βαθιές αλλαγές αποσκοπώντας και στοχεύοντας στην ουσιαστική απόκτηση της υλικής και συναισθηματικής σου ασφάλειας. Μια περίοδο που όπως θα δεις και εσύ μακροπρόθεσμα θα θέσει ως αναγκαιότητα το να εστιάσεις και να αφουγκραστείς τις πραγματικές σου ανάγκες και όχι τα σενάρια του μυαλού σου. Μια περίοδος που στόχο έχει να σε «πάρει» από τη «φασαρία» του νου και να σε επανατοποθετήσει στην ησυχία του σώματος. Ο Μάρτιος σου ζητά – με τον Ερμή ανάδρομο απέναντί σου και τη Νέα Σελήνη εκεί – να αποφύγεις ό,τι κινείται μεταξύ τρέλας, χάοσης και παράνοιας, επιλέγοντας ό,τι είναι σε θέση να δώσει μόνο ξεκάθαρες και διαυγείς απαντήσεις. Στην ίδια λογική και ο Απρίλιος με τον Ερμή να συνεχίζει να είναι στα Ψάρια όπως και η Αφροδίτη, αλλά και την παρουσία του Άρη στους Διδύμους και όλα αυτά σε όψεις με τον πλανερό και χαοτικό Ποσειδώνα, εντείνει ακόμη περισσότερο το αίτημα των Εκλείψεων και του Ουρανού να εστιάσεις στο βασικό χαρακτηριστικό του ζωδίου σου που είναι η «καθαρότητα». Εξυγίανε και αποτοξινώσου από ό,τι δεν είναι καθαρό, διαυγές και παράγει μπερδέματα, χαόσεις και διλλήματα. Με λίγα λόγια αποτοξινώσου από ό,τι δε θέλει και δε μπορεί να είναι ξεκάθαρο, ξεκινώντας από το νου σου που του επιτρέπεις να σε τρελαίνει με φαντασίες και σενάρια, παιχνίδια ρόλων και χειρισμούς κάθε είδους και προχώρα την εκκαθάρισή σου αυτή και προς τον έξω κόσμο. Η Άνοιξη αυτή περισσότερο μιλά για την ανάγκη σου για εξυγίανση και φροντίδα του εαυτού σου, που θα επιφέρει σαν αποτέλεσμα μια τελείως άλλη στάση ζωής και επιλογών απομακρύνοντας ό,τι είναι τοξικό σταδιακά από γύρω σου και μάλιστα σε κάθε τομέα της ζωής σου.

Ζυγός

Η Άνοιξη αυτή έρχεται φορτισμένη με τα θέματα που έχουν θέσει οι Εκλείψεις το προηγούμενο διάστημα και αφορούν τι άλλο από τον τρόπο με τον οποίο οργανώνεις να σχετίζεσαι. Έχοντας δυο Κυβερνήτες με τελείως διαφορετικά αιτήματα, φαινομενικά τουλάχιστον, την Αφροδίτη και τον Κρόνο και κάνοντας μια το χατίρι της Αφροδίτης, δίνεσαι χωρίς διάκριση προς κάθε κατεύθυνση, ενώ μετά κλείνεσαι και απομονώνεσαι δυσλειτουργικά για χρόνια. Η περίοδος αυτή σου ζητάει να «βάλεις» τους Κυβερνήτες σου να συνεργαστούν, ώστε η Αφροδίτη να αποκτήσει μέσα από τη σχέση της με τον Κρόνο, οριοθέτηση, και ο Κρόνος «άνοιγμα» και οικειότητα. Να θυμάσαι πως όταν αυτοί οι δύο συνεργάζονται και το μέτρο και το βάθος του ενός αγκαλιάζει τη δοτικότητα, την καλοσύνη και την ομορφιά της άλλης, παράγουν αυτό ακριβώς που συμβολίζει το ζώδιό σου: καθαρές σχέσεις συντροφικής αγάπης σε κάθε βαθμό σχέτισης. Παράγουν αγάπη ενήλικη, οριοθετημένη, ξεκάθαρη, που προάγει την ενότητα και την ευτυχία είτε μιλάμε για συνεργασίες, είτε για φιλίες, είτε για οικογενειακές σχέσεις, είτε για αυτή καθεαυτή την ερωτική συντροφικότητα. Καρμικά αυτό είναι που χρειάζεται να διαχειριστείς αυτή την περίοδο, εγκαταλείποντας την τάση σου μια να τα δίνεις όλα σε όλους δίχως όρια και μια να χτίζεις απροσπέλαστα τείχη και να κλείνεσαι εκεί μέσα. Η είσοδος του Ουρανού άλλωστε αυτή την Άνοιξη στο άλλο ζώδιο που Κυβερνά η Αφροδίτη, στον Ταύρο, έρχεται να επιφέρει βαθιές αλλαγές, σε ό,τι ποιοτικά και ποσοτικά παράγει χωριστότητα και ανασφάλεια κάθε είδους, σε συνεργασία με τον Κρόνο και τον Πλούτωνα, αλλά και τις Εκλείψεις στον Άξονα Αιγόκερου – Καρκίνου.  Οι ισχυρές θέσεις της Αφροδίτης άλλωστε αυτή την Άνοιξη, μια στον Υδροχόο, μία στους Ιχθύες, μια στο απέναντί σου ζώδιο τον Κριό και στον Ταύρο έρχονται να σου προτείνουν να δοκιμάσεις και να εργαστείς καρμικά στο να μάθεις το να αγαπάς και να αγαπιέσαι στην πραγματική του διάσταση, χωρίς «ξοδέματα» και άπειρες διαρροές που σε αποστραγγίζουν και μετέπειτα σε οδηγούν σε ένα είδος «αυτοφυλάκισης». Με τόσο «ισχυρές» θέσεις της Κυβερνήτιδάς σου της Αφροδίτης και το δεύτερο Κυβερνήτη σου τον Κρόνο κυρίαρχο στο σπίτι του τον Αιγόκερω, η Άνοιξη αυτή σου δίνει όλες τις προοπτικές να κινηθείς σε νέες ξεκάθαρες, υγιείς βάσεις σχέσεων, εξυγιαίνοντας ό,τι μπορεί και θέλει να ισορροπήσει, αποχαιρετώντας ό,τι δε θέλει και δε μπορεί αλλά και να καλοδεχθείς σχέσεις κάθε είδους που έρχονται να σε πάνε παραπέρα, έως και την αυθεντική Αγάπη.

Σκορπιός

Αυτή η Άνοιξη σηματοδοτεί μια επταετή περίοδο συνεχόμενων βαθιών αλλαγών με τον Ουρανό να εισέρχεται πλέον μόνιμα στο απέναντί σου ζώδιο του Ταύρου με στόχο να αλλάξει οριστικά όσα δεν κατάφεραν οι Εκλείψεις το προηγούμενο διάστημα. Το επίκεντρο των αλλαγών θα είναι ό,τι σαμποτάρει μέσα σου και γύρω σου το αίσθημα της ασφάλειας, βάζοντας με την παρουσία του Άρη το Μάρτιο σε κρίση την τάση σου για κυριαρχία, επιβολή και παθολογική κτητικότητα, αλλά και τις πεποιθήσεις σου που σε ωθούν να πιστεύεις πως ασφαλής θα αισθανθείς όταν ελέγχεις και κυριαρχείς στους άλλους. Η περίοδος αυτή έρχεται καρμικά να σου μάθει πως η ασφάλεια δεν έρχεται από τα έξω προς τα μέσα, μιας και είναι καθαρά υπαρξιακή κατάσταση και αφορά απολύτως τη σχέση με τον εαυτό σου και ελάχιστα τη σχέση του με τους γύρω. Και πως όσο εξαρτάς την ασφάλειά σου από τους γύρω, δεν θα νιώσεις ποτέ ασφαλής και κυρίως ελεύθερος. Αυτό το «ελεύθερος» είναι που έρχεται να επαναπροσδιορίσει πυρηνικά ο Ουρανός απέναντί σου, ωθώντας σε, σε μια πορεία βαθιάς υπαρξιακής απελευθέρωσης από ό,τι σε κρατά μικρό, αδύναμο, ανελεύθερο, χειριστικό και μονίμως εκτός εαυτού, χαμένο σε παιχνίδια ελέγχου και κυριαρχίας. Αν το δούμε πιο βαθιά, όλη αυτή η περίοδος που ξεκινά αυτή την Άνοιξη σε ωθεί από το είμαι αυτό που έχω, στο είμαι αυτό που είμαι. Όσο πιστεύεις ότι είσαι αυτό που έχεις, τόσο θα «τρελαίνεσαι», να κυριαρχείς σε αυτό το «δανεικό» κόσμο, που στην πραγματικότητα φεύγοντας ούτε ένα κόκκο σκόνης δεν θα πάρεις μαζί σου, και θα ξεχνάς ότι είσαι μια ύπαρξη εντελώς περαστική που ήρθε εδώ για να μάθει κι όχι για να αποκτήσει. Η περίοδος αυτή σου ζητάει επιτακτικά να εστιάσεις μόνο σε αυτό που θα πάρεις μαζί σου, παίρνοντας αποστάσεις από αυτό που δεν πρόκειται να πάρεις μαζί σου, αλλάζοντας «θέση» και επαναπροσδιορίζοντας τις αξίες σου, αλλά και τις αξιώσεις σου.

Τοξότης

Αυτή την Άνοιξη που ξεκινά με τη Νέα Σελήνη στους Ιχθύες και τον Ερμή ανάδρομο εκεί σε έντονα νταλαβέρια με τον Ποσειδώνα, θα χρειαστεί να αποφύγεις κάθε είδους υπερβολές. Με τον Δία ανάδρομο στο ζώδιό σου, η περίοδος σε οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σε χαοτικές, φασαριόζικες, μπερδεμένες, εφηβικές επιλογές, που αν δεν προσέξεις θα σε ξοδέψουν και θα σε αποδιοργανώσουν πλήρως. Απάντα καρμικά σοβαρά αυτή τη φορά στον εαυτό σου, γιατί ενώ μεγάλωσες συνεχίζεις να επιλέγεις αυτή τη «φασαρία», την αγωνία, την ένταση και τη χάοση αυτού του εφήβου και δε σου αρέσει η ησυχία του να είσαι ενήλικας; Αν αφήσεις το μυαλό σου ανεξέλεγκτο, όπως τότε, θα αναπαράγει φαντασίες, σενάρια, πανικούς, παραδείσους, φαντάσματα, κριτικές, επικρίσεις που αφ’ ενός σε διαρρέουν από το «εδώ και τώρα» και αφ’ ετέρου σε διαλύουν τόσο ψυχικά όσο και σωματικά. Αυτό είναι ένα ερώτημα που θα γίνει ακόμη πιο έντονο τον Απρίλιο και το Μάιο με τον Άρη απέναντί σου να φτάνει στο έπακρον αυτή τη διαρροή και την πολυδιάσπαση, ζητώντας σου απεγνωσμένα να θέσεις επιτέλους όρια ταιριαστά με την ηλικία σου. Ο Κρόνος στον γειτονικό σου Αιγόκερω και ο Δίας στο ζώδιό σου Ανάδρομος σε όψη με τον Ποσειδώνα και τον Πλούτωνα, σου ζητούν να πεις οριστικά αντίο σε ό,τι σε κρατά σε αυτή την αποδιοργάνωση της εφηβείας, υποδεχόμενος και αποδεχόμενος την ελευθερία του ενήλικα που είσαι σήμερα, ώστε να αξιοποιήσεις από αυτή τη θέση τα δώρα του Δία κι όχι την αποδιοργάνωση, τη διαρροή και τις υπερβολές που επίσης εμπεριέχει. Εσύ χρειάζεται να επιλέξεις κι αυτός θα πράξει αναλόγως.

Αιγόκερως

Μετά τις Εκλείψεις στον Άξονά σου και τα βαριά καρμικά ζητήματα που μαζί με αυτές θέτουν ο Κρόνος και ο Πλούτωνας εκεί, έρχεται από αυτή την Άνοιξη να προστεθεί και η δυναμική του Ουρανού που εισέρχεται και θα παραμείνει για επτά χρόνια στο φιλικό σου ζώδιο του Ταύρου, εντείνοντας τα μαθήματα εκεί που λέει συναισθηματική και υλική ασφάλεια, αλλά και ελευθερία, ζητώντας σου βαθιές και ισχυρές εκκαθαρίσεις σε ό,τι σε κρατά μικρό, αδύναμο, εξαρτημένο, χαομένο και ανασφαλή. Προδίδοντας, εγκαταλείποντας και ξεπουλώντας τον εαυτό σου, με την πίστη και την πεποίθηση ότι οι άλλοι θα σου δώσουν την πολυπόθητη ασφάλεια που εσύ δεν είσαι σε θέση να παρέχεις σε εσένα. Αυτή η περίοδος έρχεται καρμικά να σου θυμίσει πως η ασφάλεια είναι εσωτερική υπόθεση και μόνο και κανένας δεν μπορεί να σου τη δώσει, αν εσύ δεν την εμπεριέχεις όπως επίσης κανείς δεν μπορεί να σε «ελευθερώσει» καρμικά, παρά μόνο εσύ. Και πως όσο παραμένεις αυτό το μικρό εξαρτημένο πλάσμα που ήσουν κάποτε, τόσο η ανασφάλεια και η ανελευθερία θα σε κατακλίζουν από παντού. Αυτή η περίοδος που θα συνεχιστεί μέχρι το καλοκαίρι – με τις Εκλείψεις στον άξονά σου – μιλάει ξεκάθαρα για το είμαι «ενήλικας» κι όχι παριστάνω τον ενήλικα, παίζοντας το ρόλο του μπαμπά και της μαμάς. Ενήλικας σκέτος, χωρίς παιδογονεϊκά νταλαβέρια, χωρίς παιχνίδια δύναμης, εγκατάλειψης, προδοσίας, κυριαρχίας, επιβολής, υποτίμησης, χειρισμού και ελέγχου, ώστε να φτιάχνω την παραίσθηση ότι εγώ είμαι ο δυνατός, ενώ ταυτοχρόνως καταρρέω. Και ενώ φυσικά για να εξουσιάζω τους άλλους, εγκαταλείπω τις ανάγκες μου, το σώμα μου, το εδώ και τώρα, τις ευθύνες απέναντι στον εαυτό μου. Αυτό ακριβώς έρχεται να σου θυμίσει ο Ουρανός, πως ενήλικας που δεν έχει αναλάβει τις ευθύνες πλήρως απέναντι στον εαυτό του, στο σώμα του, την ψυχή του, την ύπαρξή του και ασχολείται με το να διαφεντεύει τους άλλους μέσα από κοινωνικά πόστα εξουσίας κάθε είδους, είναι παιδάκι που κατά συνέπεια θα νιώθει πάντα εξαρτημένο, εγκαταλελειμμένο, ανασφαλές και ανελεύθερο. Κάτι που θα το διαπιστώσεις εξαιρετικά έντονα με την είσοδο του Άρη στον Καρκίνο τον Μάιο και τις Εκλείψεις που συνεχίζουν στον Άξονά σου, εάν δεν αξιοποιήσεις αυτήν την Άνοιξη, ώστε να αλλάξεις εντελώς θέση καρμικά μέσα σου.

Υδροχόος

Από αυτή την Άνοιξη, ξεκινά ένα μακρύ χρονικά κύμα αλλαγής για εσένα με τον Κυβερνήτη σου τον Ουρανό να εγκαθίσταται στο ζώδιο του Ταύρου, όπου δεν είναι και το καλύτερό του. Μιας και ο Ταύρος για τον Ουρανό είναι μια θέση πτώσης, μια από τις χειρότερές του θέσεις για το κοινωνικό παιχνίδι ως έχει. Ερχόμενος να θέσει ζητήματα ασφάλειας και ελευθερίας, ανατρέποντας κοινωνικές πεποιθήσεις χρόνων αλλά και παιχνίδια ρόλων που σε κρατούν δέσμιο, ανασφαλή και ανελεύθερο. Ο Ουρανός και ο Άρης στον Ταύρο σε έντονες όψεις με την Αφροδίτη το Μάρτιο στο ζώδιό σου έρχονται να σε ωθήσουν να πεις το φτου ξελευθερία σε ό,τι σε κρατά μικρό, φοβισμένο, αδύναμο, αναλωμένο και κατάκοπο μέσα σε παιχνίδια βίας, εξουσίας, κυριαρχίας, αγωνίας και ελέγχου,.κηρύσσοντας την εκκίνηση μιας περιόδου απελευθέρωσής σου από ό,τι εξαρτητικό και αυτοκαταστροφικό σε κρατά ανελεύθερο και ανασφαλή, εντείνοντας τα ζητήματα που έθεσαν οι Εκλείψεις το προηγούμενο διάστημα στον Άξονά σου. Ήρθε η ώρα σου λέει ο Κυβερνήτης σου, να ελευθερώσεις τον εαυτό σου από ό,τι σε κρατά ακόμη ένα μικρό, αδύναμο παιδί, ή ένα εξαρτημένο και ταυτοχρόνως πλήρως αλαζονικό κωλόπαιδο, που αν το καλοσκεφτείς δεν έχουν και πολύ απόσταση μεταξύ τους. Πες οριστικά αντίο μέσα από ανατροπές που το μέγεθός τους θα το αποφασίσεις εσύ ο ίδιος σε «κακούς» μπαμπάδες, «κακές» μαμάδες και κακομαθημένα παιδάκια, εξυγίανε, καθάρισε και απελευθέρωσε τον εαυτό σου από παιχνίδια ρόλων θύματος, θύτη και σωτήρα, και πέρνα σε σχέσεις ξεκάθαρες, διαυγείς που εμπεριέχουν ευθύνη και όρια. Σχέσεις μεταξύ ενηλίκων κι όχι που παριστάνουν τους ενήλικες υποδυόμενους ο ένας τη μαμά και το μπαμπά του άλλου. Η παρουσία του Άρη στους Διδύμους, σου δίνει τη δυνατότητα για νέα ξεκινήματα και βαθιά ξεκαθαρίσματα αλλά και οριστικούς αποχαιρετισμούς σε ό,τι αρέσκεται να παριστάνει το νήπιο σε συσκευασία ενήλικα. Όλο το σύμπαν σε ωθεί να ελευθερώσεις τον εαυτό σου απελευθερώνοντας από αγάπη ό,τι δε μπορεί να εξελιχθεί μαζί σου.

Ιχθύες

Η φετινή Άνοιξη ξεκινά με τη Νέα Σελήνη στο ζώδιό σου, τον Ερμή ανάδρομο σε αυτό και φυσικά από κοντά τον Ποσειδώνα και τον Δία στον Τοξότη να εντείνουν ό,τι ασαφές, χαοτικό, μπερδεμένο δεν καθάρισες επαρκώς μέσα σου και γύρω σου. Ακολουθώντας ακατάπαυστα, ενώ διαρκώς το σύμπαν σου το λέει να μην το κάνεις, την τάση σου για φυγή σε άλλες πραγματικότητες, όταν τα πράγματα εδώ στη γη ζορίζουν. Και παρατείνοντας τοξικές, παθολογικές και χαοτικές επιλογές που σε απομυζούν αυτοκαταστροφικά και όσο τις αγνοείς τόσο αυτές μεγαλώνουν. Τώρα που μεγάλωσες, ο Ουρανός στον Ταύρο, ο Κρόνος και ο Πλούτωνας στον Αιγόκερω και οι Εκλείψεις στον εν λόγω άξονα έρχονται να σου θέσουν ένα σοβαρό ερώτημα: ποιος θα καθαρίσει τους κόπρους του Αυγεία από τη ζωή σου σε κάθε επίπεδο, αν όχι εσύ; Και επειδή το ζώδιό σου έχει μια διττή θέση, όπως κι αυτό της απέναντί σου της Παρθένου, συμβολίζοντας στην κατώτερη δυναμική του τη χωματερή και στην ανώτερη την απόλυτη καθαρότητα, που αντιστρέφει μαγικά τους νόμους της εντροπίας ή με απλά λόγια της φθοράς, ήρθε η ώρα να απαντήσεις σε αυτό το ερώτημα: Τι θες να είσαι; Σκουπιδοντενεκές ή θησαυρός. Πως θες να σε βλέπουν οι άλλοι, πως θες να σε αντιμετωπίζουν, τι πιστεύεις εσύ για τον εαυτό σου; Αν έχεις επιλέξει την απάντηση, «χωματερή», είσαι σε πάρα πολύ καλό δρόμο. Και η Άνοιξη αυτή θα σε βοηθήσει στο έπακρο να γίνεις η καλύτερη «χωματερή» με έπαθλο. Αν πάλι επιλέγεις αυτό το καθαρότητα, διαύγεια, φως, αλήθεια, εξυγίανση και αυθεντική αγάπη καταρχήν προς τον εαυτό σου, ήρθε η ώρα να σηκώσεις τα μανίκια ψηλά και να αρχίσεις να το πράττεις, γιατί πραγματικά αυτή την Άνοιξη, τα σκουπίδια θα είναι βουνό γύρω σου. Είτε αυτά είναι συναισθηματικά και αγγίζουν την παράνοια και την τρέλα, είτε τα κατασκευάζει το ανεξέλεγκτο μυαλό σου, παράγοντας διαρκώς εξαρτητικά, αυτοκαταστροφικά παιχνίδια αποδυνάμωσης και διαρροής σου σε βαθμό υψηλής επικινδυνότητας, τα οποία δεν παίρνεις χαμπάρι γιατί απλώς «λείπεις». Όλο το σύμπαν που σε θέλει εδώ γερό και παρόντα σου ουρλιάζει πάτα και με τα δυο πόδια στη γη, «διαφέντευσε» τα υπάρχοντά σου, καθάρισε ό,τι σε κρατά ένα μικρό, χαμένο, μπερδεμένο, εξαρτημένο, ανελεύθερο παιδάκι έξω από το δρόμο της ζωής σου και τις αληθινές σου επιλογές. Είτε το θες είτε όχι, η ώρα του φτου ξελευθερία έφτασε. Εσύ θα αποφασίσεις προς τα πού θα ελευθερωθείς: προς τη ζωή ή προς το θάνατο; Κυριολεκτικά και μεταφορικά.

Comments

  1. Αγαπητέ Πέτρο,

    Διαβάζω αυτή την ιστοσελίδα πολλά χρόνια και ομολογώ ότι με βοηθά να δώ βαθιά μέσα μου να λύσω και να βρώ τρόπους να απελευθερωθώ από όλα αυτά που κουβαλώ. Υπάρχουν στιγμές που δεν μπορώ να διαχειριστώ την αρνητικότητα και τον θυμώ που μου προκαλούν μνήμες του παρελθόντος και θέλω να λυτρωθώ για να μπορέσω να γίνω ευτυχισμένη. ‘Ολα αυτά που γράφεις είναι τόσο αλήθεια αλλά αδυνατώ να απελευθερωθώ παιριμαίνω και ψάχνομαι για να βρώ τον τρόπο να τα αφήσω πήσω μου αλλά μάταια. Πάντως ομολογώ ότι αυτά που διαβάζω είναι πολύ βοηθητικά με κάνουν τουλάχιστω και κοιτάζω βαθιά μέσα μου αλλά φαίνεται πως είμαι πολύ αδύνατη να ξεπεράσω και να αφήσω πήσω μου καταστάσεις ή τουλάχιστον δεν ξαίρω τον τρόπο.

Leave a Comment