Το φθινόπωρο για όλα τα ζώδια

Κριός

Όλο το σύμπαν αυτό τον χειμώνα και κατ’ επέκταση αυτή τη χρονιά αλλά και την προηγούμενη σου ουρλιάζει να αφήσεις τα παιχνίδια επιβολής, κυριαρχίας και επικράτησης αλλά και υποτίμησης και εξόντωσης του εαυτού σου και εν γένει ό,τι θυμίζει πόλεμο. Με αυτή την τάση σου να πολεμάς επί παντός επιστητού και όχι να ζεις και να συνυπάρχεις, θα σε φέρει αντιμέτωπο ο Άρης στο ζώδιο σου μια ευθύδρομος και μια ανάδρομος σε «δολοφονική» όψη με τον Δία, τον Κρόνο και τον Πλούτωνα, συνειδητοποιώντας πως αν δεν έχεις κάτι να τρώγεσαι και να πολεμάς, ακόμη κι αν αυτό είναι ο ίδιος σου ο εαυτός, γίνεσαι ένα μικρό τρομαγμένο παιδί. Όλο το σύμπαν λοιπόν, σου προτείνει πριν αυτοεξοντωθείς και διαλυθείς, να δοκιμάσεις πως είναι να ζεις και εν ειρήνη τόσο μέσα σου, όσο και γύρω σου. Προοπτικές προς αυτή την κατεύθυνση θα σου ανοιχτούν πολλές, κυρίως μετά τον καινούργιο χρόνο, αρκεί εσύ να θέλεις να αποχαιρετίσεις τα πεδία των μαχών και να στραφείς προς τα ήρεμα λιβάδια της συνύπαρξης, της αποδοχής, του σεβασμού, της αγάπης, όπου κανένας δεν χρειάζεται να επιβληθεί σε κανέναν και όλα τα πλάσματα του Θεού ζουν εν ειρήνη. Τον ένα δρόμο τον έχεις δοκιμάσει πολλά χρόνια και ξέρεις που οδηγεί και αν πραγματικά ευτύχισες, αν όχι, απλά πάρε τον άλλο αλλάζοντας πυρηνικά τη δομή σου μιας και ο Κρόνος, ο Δίας, ο Πλούτωνας και οι εκλείψεις που ενεργοποιούνται στον άξονα Αιγόκερου – Καρκίνου, θα σου θυμίζουν διαρκώς πως όποιος παίζει με τα μαχαίρια, συνήθως πεθαίνει και από αυτά.

Ταύρος

 Αυτό το φθινόπωρο  έρχεται να σε ξεκουνήσει όσο κι αν εσύ αντιστέκεσαι και τα στηλώνεις τα πόδια στη γη, σε κάθε τομέα της ζωής σου που διέπεται από νέκρα, ακινησία και βόλεμα σαν να έχει σταματήσει ο χρόνος σε μια άχαρη επανάληψή του. Με λίγα λόγια, σου αρέσει δε σου αρέσει ήρθε η ώρα για το φτου ξελευθερία, τόσο στον οικονομικό όσο και στον επαγγελματικό τομέα, αλλά κυρίως στον συναισθηματικό τομέα που όλα τα σκιάζει η φοβέρα και τα πλακώνει η σκλαβιά. Το πόσες προοπτικές σου ανοίγονται δεν θα στο πω, γιατί θα πανικοβληθείς, αλλά είναι άπειρες. Αρκεί να αφήσεις το παχνί σου και την συνήθεια και να ανοιχτείς σε μέρη άγνωστα αλλά εξαιρετικά ελπιδοφόρα. Χωρίς να θέλω να σε ταράξω, οφείλω να σου πω πως είσαι από τα πιο ευνοημένα ζώδια αυτής της περιόδου και ο Δίας, σου δίνει εφόδια να ανοίξεις δρόμους επιτυχίας, πραγματικά όπου εσύ το επιθυμήσεις, αλλά σου δίνει και τα εφόδια να γυρίσεις μέσα σου και να θεραπεύσεις σε βάθος όλες αυτές τις παρανοϊκές φοβίες και κολλήματα που σε κρατάνε καθηλωμένο, περιμένοντας από τους άλλους να ανοίξουν τον δρόμο για εσένα. Μπορεί και ισχύει πως έξω το κλίμα μοιάζει σαν πολεμική σύρραξη, αλλά δεν χρειάζεται να βγεις για να πολεμήσεις και να πολεμηθείς. Μπορείς να βγεις απλώς με την πρόθεση να αγαπήσεις, να αγαπηθείς, να ευημερήσεις, να ευτυχίσεις αποφεύγοντας και κρατώντας αποστάσεις από όπου ακούγονται τα τύμπανα του πολέμου.

Δίδυμοι

Ήρθε η ώρα  να επαναπροσδιορίσεις όχι με λόγια και φαντασίες και ιδανικά σενάρια, αλλά με αυτό που πρακτικά ισχύει στην πραγματικότητα, τη θέση σου στα πράγματα. Το καρμικό σου θέμα για να μπορείς να είσαι στο εδώ και τώρα, είναι η συμφιλίωση με το χώρο, το χρόνο, τη φθαρτότητα, το θάνατο και την πραγματική σου ηλικία. Διότι όσο φαντασιώνεσαι και κολλάς σε παιδικές και εφηβικές «αρρώστιες» και αποφεύγεις να δεχθείς ότι είσαι άνθρωπος θνητός και φθαρτός, τόσο και όποια μορφή οργάνωσης και αν κάνεις, θα ανατρέπεται αρνητικά εξαιτίας αυτής της λάθος εκτίμησης. Ο Κρόνος, ο Δίας και ο Πλούτωνας και οι Εκλείψεις στον άξονα σου, σου ζητούν να «δεχθείς» την πραγματικότητα ως έχει και όχι να διαφεύγεις από αυτή αντιμετωπίζοντας όλους αυτούς τους τρόμους και τις φοβίες που δεν σου επιτρέπουν να ωριμάσεις και να αποκτήσεις ψυχική ηρεμία και σταθερότητα. Εγώ θέλω να σου θυμίσω πως το να κρατάς το παιδί ζωντανό μέσα σου, είναι μόνο καλό, αλλά το να παιδιαρίζεις, είναι μόνο παράνοια. Αυτό το σημαντικό διαχωρισμό θα σου ζητηθεί να κάνεις αρκετές φορές σε κάθε τομέα της ζωής σου καρμικά αυτό το χειμώνα και όσο αντιστέκεσαι τόσο οι πιέσεις της πραγματικότητας θα γίνονται πιο ισχυρές. Ήρθε η ώρα να αποχαιρετίσεις ολόκληρες φάσεις της ζωής σου να αποδεχθείς αυτή που βρίσκεσαι τώρα και θα εκπλαγείς αν το κάνεις από το πόσο κοντά στην αυτοπραγμάτωση και την ευτυχία θα βρεθείς αλλά και πόσο θα θεραπευτείς από το άγχος και τον πανικό που σε κατατρώγουν.

Καρκίνος

Ο φετινός χειμώνας με τον Κρόνο, τον Πλούτωνα και τον
Δία απέναντί σου σε «δολοφονική» όψη με τον Άρη στον Κριό,  μια ευθύδρομος και μια ανάδρομος, σε κάνουν τόσο σαν ζώδιο όσο και σαν ποιότητα ανθρώπου κυρίαρχο σε αυτή τη φάση των εξελίξεων. Αυτό ακριβώς που συμβολίζει το ζώδιό σου καρμικά, τη θηλυκή πλευρά της «ψυχής» και της ύπαρξης που εμπεριέχει ευαισθησία, καλοσύνη, αγάπη, ενσυναίσθηση, αποδοχή, κατανόηση, εγγύτητα και θετικότητα, αυτό που με λίγα λόγια συμβολίζει η Καλή Μητέρα, είναι και αυτό που ο κόσμος χρειάζεται όσο ποτέ, όπως θα διάβασες και στην εισαγωγή, στις μέρες μας, για να ισορροπήσει έναντι χιλιάδων χρόνων εξόντωσης αυτών των χαρακτηριστικών από τη «φαλλοκρατική» και πατριαρχική κοινωνική και οικογενειακή δομή. Εσύ καρμικά αυτή την περίοδο αλλά και όλη τη χρονιά που έρχεται έχεις να εργαστείς και να διακρίνεις τη διαφορά που έχει στην καθαρότητά της η «αγάπη» που εμπεριέχει όλα τα παραπάνω χωρίς να χάνει ο άνθρωπος τον εαυτό του. Αντιθέτως όσο τη βιώνει, ελευθερώνεται από την «εξάρτηση» που οδηγεί τον άνθρωπο στην απώλεια του εαυτού του και το συναισθηματικό του θάνατο, οδηγώντας τη ζωή του σε παιχνίδια επιβολής, κυριαρχίας, απαξίωσης και ενός συνεχόμενου πόλεμου που δεν αφήνει κανένα περιθώριο για την πραγματική σου ανάγκη, που είναι η αγάπη και η εγγύτητα. Απενοχοποίησε τον εαυτό σου για την ευαισθησία του και συνειδητοποίησε πως η ευαισθησία στην καθαρότητά της είναι δύναμη και ο μοναδικός τρόπος και δρόμος για να φτάσεις στην εκπλήρωση και στην ευτυχία όσο κι αν γύρω σου λέγεται το ακριβώς αντίθετο. Όλο το σύμπαν σου δηλώνει πως ήρθε η ώρα να βρεις τον αληθινό εαυτό σου, αποχαιρετώντας οριστικά με «Αγάπη» ό,τι σε αλλοιώνει και σε καθηλώνει.

Λέων

Αυτό το φθινόπωρο σου ζητά να επαναπροσδιορίσεις ό,τι κινείται μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας στη ζωή σου. Ό,τι αναπαράγει καταστάσεις παράνοιας, χάοσης και τρέλας χρειάζεται να εξυγιανθεί πλήρως σε κάθε τομέα της ζωής σου, ξεκινώντας από εσένα τον ίδιο. Βάζοντας όρια υγιή σε αυτοκαταστροφικές σου επιλογές και θεραπεύοντας τραύματα που σχετίζονται με αυτό που θα λέγαμε «κακή» μητέρα και εμφανίζονται καρμικά μέσα από καταστάσεις που εμπεριέχουν βία, απαξίωση, παιχνίδια επιβολής, αποπλάνηση, αυτοεξαπάτηση, αδιαφορία, παιχνίδια απειλής, εγκατάλειψης, κρίσεις μεγαλείου και επιλογές εξάρτισης. Ο Άρης από το φιλικό σου ζώδιο του Κριού, μια ευθύδρομος και μια ανάδρομος σου  δίνει αν το ζητήσεις και το δεχθείς τη στήριξη και τις προϋποθέσεις ώστε να δεις καθαρά τι είναι αυτό που χρειάζεται να αφήσεις οριστικά πίσω σου καρμικά,  και προς τα πού να κινηθείς  ανανεωτικά σε κάθε τομέα. Οι «αποχαιρετισμοί» σε ό,τι δεν σε εξελίσσει αυτή την περίοδο είναι το κυρίαρχο καρμικό θέμα με τον Ουρανό στον Ταύρο, να σου ζητά βαθιές αλλαγές στην πορεία και τον σκοπό της ζωής σου. Ακούγοντας προσεκτικά το Σύμπαν που σου ζητά να αφήσεις πίσω σου ρόλους που υποδύεσαι και να ανακαλύψεις ποιος πραγματικά είσαι και ποιος ο σκοπός της δικής σου ζωής. Γνωρίζοντας πως είσαι από τους ευνοημένους αυτής της περιόδου.

Παρθένος

Αυτήν την περίοδο σου δίνεται πραγματικά η δυνατότητα να επαναπροσδιορίσεις τη ζωή σου εξ ολοκλήρου και να μεταλλάξεις όσα σε καθήλωναν και σε αποδυνάμωναν. Η παρουσία του Δία, του Κρόνου, του Πλούτωνα και των εκλείψεων στο φιλικό σου ζώδιο του Αιγόκερου και του Καρκίνου μπορούν να λειτουργήσουν τόσο βαθιά αναγεννητικά με την συμπαράσταση του Ουρανού από το φιλικό σου ζώδιο του Ταύρου για εσένα, ανοίγοντάς σου προοπτικές «απελευθέρωσης» από καρμικούς εγκλωβισμούς αιώνων, που ίσως ούτε κι εσύ ο ίδιος μπορούσες να φανταστείς. Η επιρροή των εκλείψεων στον Άξονα Διδύμων –Τοξότη, σου δίνει όλη τη δυναμική για να πας στο βάθος της αιτίας και να μεταλλάξεις πυρηνικά ότι σε τραυμάτισε, σε διαστρέβλωνε και σε καθήλωνε, δημιουργώντας σου ένα τεράστιο υπαρξιακό στρες και μια συνεχόμενη απόγνωση μη μπορώντας να είσαι αυτό που πραγματικά είσαι. Είναι μια περίοδος που αν επιτρέψεις στον εαυτό σου, θα αποχαιρετίσεις ότι δεν σε εξελίσσει πια και θα υποδεχθείς σταδιακά αυτό που πάντα ήθελες να έχεις σαν ζωή, σαν καθημερινότητα, σαν τρόπο να υπάρχεις. Το μόνο που σου ζητιέται είναι να βιώσεις σε βάθος όλα αυτά που απέφευγες και διέφευγες το προηγούμενο διάστημα και να αποφύγεις να ανακυκλώσεις κυρίως το Γενάρη και τον Φλεβάρη, παιχνίδια επιβολής, δύναμης, εξουσίας τόσο στο να τα ασκήσεις όσο και στο να τα δεχθείς. Η φετινή χρονιά σου ζητάει να αφήσεις τον πόλεμο να μαίνεται για αυτούς που τον έχουν ανάγκη και να εστιάσεις στην ανάγκη σου για εγγύτητα, αγάπη, συντροφικότητα, καλοσύνη, μη συμμετέχοντας απλώς και αποχαιρετώντας από αγάπη ότι δεν εμπεριέχει τις έννοιες αυτές.

Ζυγός

Βαθιές αλλαγές σου ζητάει αυτή η περίοδος,  κυρίως αν ανήκεις στο δεύτερο δεκαπενθήμερο, που αν τις ακολουθήσεις θα σε πάνε στον πυρήνα τις ιδιοσυγκρασίας σου, «εξαγνίζοντάς» σε από όλα αυτά που σε διαστρέβλωσαν, σε καθήλωσαν και σε οδήγησαν να υιοθετήσεις το ρόλο του διαιτητή, στις «μάχες» των άλλων, από τα παιδικάτα σου. Πατώντας οσονούπω και με τα δυο πόδια στην εποχή του Υδροχόου και το πέρασμα στην πέμπτη διάσταση που οδηγούν μοιραία μια μεγάλη σύναξη πανίσχυρων πλανητών στον φιλικό σου Υδροχόο τα επόμενα χρόνια, μια εξίσου μεγάλη σύναξη πλανητών στον Αιγόκερω στο τώρα, σε φέρνει καρμικά αντιμέτωπο με τις εκκαθαρίσεις μέσα σου και γύρω σου που ορίζουν το τέλος μιας εποχής, αλλά και το πώς να υποδεχθείς την επόμενη. Το τέλος της εποχής της πατριαρχίας που ο πόλεμος, η δυσαρμονία, η επιβολή του ενός στον άλλο, η βία, η υποτίμηση και η απαξίωση, κάνανε αιώνες πάρτι. Κόντρα και ενάντια στην φύση που συμβολίζει το ζώδιό σου, που είναι η συντροφικότητα, η αγάπη, η αρμονία, η ειρηνική συνύπαρξη, η αποδοχή, η ενσυναίσθηση και η καλοσύνη. Ήρθε η ώρα που καρμικά χρειάζεται να απαλλαγείς από τον ρόλο του διπλωμάτη και του διαμεσολαβητή και να επαναπροσδιοριστείς στην καθαρότητα της πραγματικής σου φύσης, αποχαιρετώντας ότι δεν εμπεριέχει εγγύτητα και αντιθέτως επιζητά και επιβάλλει χωριστότητα. Απενοχοποιώντας και ενισχύοντας την «Αφροδιτική» φύση σου και αποβάλλοντας όλα τα εμπόλεμα χαρακτηριστικά που σε διαστρεβλώνουν και σου στερούν τη χαρά του να ζεις εν ειρήνη. Όπως καταλαβαίνεις, διανύεις καρμικά μια βαθιά περίοδο κάθαρσης και απεμπλοκής, γιατί πολύ συχνά θα χρειαστεί να αποχαιρετίσεις καταστάσεις και πρόσωπα που αγάπησες, αλλά δεν σε εξελίσσουν άλλο, αντιθέτως σε αλλοιώνουν. Έχοντας πάντα επαφή με τη συνειδητότητα ότι αυτό δεν θα κρατήσει για πάντα, αλλά και πως δεν σε οδήγησε πουθενά εν τέλει το να παριστάνεις κάτι που δεν είσαι.

Σκορπιός

Το Φθινόπωρο αυτό  σε υποδέχεται με τον Κυβερνήτη σου τον Πλούτωνα στον Αιγόκερω  σε «δολοφονική όψη» με τον άλλον κυβερνήτη σου τον Άρη μια ανάδρομο και μια ευθύδρομο στο ζώδιο του Κριού επίσης σε όψη με τον Δία, τον Κρόνο και δύο ισχυρές εκλείψεις να ενισχύουν τη δράση του Κυβερνήτη σου εκεί. Αυτή η περίοδος ζητάει ακριβώς αυτό που έχει σαν δυναμική το ζώδιό σου. Μετάλλαξη. Αλλά και αυτό που κάνει τους περισσότερους ανθρώπους να «φοβούνται» το ζώδιό σου, που συμβολίζει το τέλος αυτού που έχει φθαρεί, τον θάνατο και την αναγέννηση. Η σύναξη τόσο ισχυρών πλανητών γύρω από τη χειρότερη θέση στο ζωδιακό του Κυβερνήτη σου του Πλούτωνα που συμβολίζει τις κοινωνικές δομές, δείχνει ξεκάθαρα το τέλος μιας εποχής, πριν το πέρασμα στην εποχή του Υδροχόου. Μιας εποχής που ξεκίνησε περίπου πριν από δέκα χιλιάδες χρόνια, από την εποχή του Λέοντα και δόμησε εξαιτίας του φόβου και του τρόμου,  τότε αλλά δυστυχώς και μετέπειτα ακαλλιέργητους ανθρώπους για τη φθορά, το θάνατο και την επιβίωση, ένα παρανοϊκό σύστημα πολέμου, επιβολής, κυριαρχίας, υποτίμησης και εξόντωσης της ελεύθερης βούλησης, αλλά και της «Υπαρξιακής Αθανασίας» που είναι το κέντρο και η δομή αυτού που λέμε άνθρωπου. Αποκόπτωντας τον άνθρωπο από την ύπαρξή του, από τις ποιότητες της ψυχής του και εξαναγκάζοντάς τον να υιοθετεί κτηνώδη και απάνθρωπα μέσα. Ο φετινός χειμώνας σου φέρνει βαθιές αλλαγές ζητώντας σου να θυμηθείς ποιος πραγματικά είσαι, ποιος πλάστηκες να είσαι, ποιος είναι ο πραγματικός σκοπός της ζωής σου και πόσο η αληθινή σου φύση σαν το κορυφαίο θηλυκό ζώδιο σου ζητά να ανακτήσεις τις τεράστιες δυνάμεις αυτής της θηλυκής ποιότητας που εμπεριέχεις που είναι η καλοσύνη, η αγάπη, η ελευθερία, η σύνδεση με την υπαρξιακή καθοδήγηση, η ικανότητα να βρίσκεσαι σε αυτόν τον κόσμο αλλά να συνδέεσαι με τον πυρήνα της συμπαντικής αγάπης και να το διαχέεις αυτό παντού γύρω σου. Ενισχύοντας την πραγματική σου φύση και αποχαιρετώντας οριστικά ότι σε διαστρεβλώνει και νοθεύει την καθαρότητα της αγάπης που εμπεριέχεις με εξάρτηση, τρόμο, απειλές επιβίωσης, αλλά και σου κρύβει πως η ζωή και ο θάνατος είναι το ίδιο και το αυτό.

Τοξότης

Με τον Κυβερνήτη σου τον Δία στο ζώδιο του Αιγόκερου στην χειρότερη του θέση  όπου θα συναναστραφεί τον Κρόνο, τον Πλούτωνα αλλά και τις εκλείψεις στον άξονά σου, η περίοδος αυτή θα είναι πολύ διαφορετική από την προηγούμενη και κατά μήκος και κατά βάθος. Αυτό το «βάθος» που δεν εμπεριέχει ερμηνείες, φιλοσοφίες, αναλύσεις και πολεμικές συρράξεις κάθε είδους με κεντρικό θέμα εσύ φταις που εγώ δεν είμαι καλά και το πέταγμα των δικών σου ευθυνών στους άλλους, είναι που έχεις να διαχειριστείς και πολύ φοβάμαι δεν θα σου αρέσει καθόλου. Όλο το σύμπαν  σου ζητάει να επαναπροσδιορίσεις και να αναθεωρήσεις σε βάθος το ξόδεμα και την αποφυγή του εαυτού σου, αλλά και την παραβατικότητα στον τρόπο που σκέφτεσαι και πράττεις, αναλαμβάνοντας επιτέλους την ευθύνη αυτή που νιώθεις και αισθάνεσαι. Σου ζητά να διαχειριστείς την τάση σου να επιβάλλεις και να επιβάλλεσαι, να απαξιώνεις και να υποτιμάς ότι και όποιον δεν κάνει αυτό που εσύ θέλεις. Σου ζητά να πάψεις να αναπαράγεις μάχες και πολέμους τόσο στο κεφάλι σου, στη φαντασία σου όσο και στην πραγματικότητα και γύρω σου, βάζοντας όρια σε αυτόν τον τεράστιο επεκτατισμό και την παραβατικότητα που εσύ την αναλύεις και την ερμηνεύεις ως ελευθερία, καταστρατηγώντας κάθε όριο και δικό σου και των άλλων. Σου ζητά με λίγα λόγια να αποκτήσεις όρια και εκτός από πλάτος, και βάθος. Ψυχικό και συναισθηματικό βάθος. Βάθος αγάπης, καλοσύνης, συμπόνιας καταρχήν προς το ίδιο σου το σώμα και τον ίδιο σου τον εαυτό και κατ’ επέκταση προς όλα τα πλάσματα του Θεού γύρω σου. Τέλος σου ζητάει να συμφιλιωθείς με το χώρο, το χρόνο, το ανέφικτο, με την ανώτερη ιεραρχία της φύσης, με την ζωή και τον θάνατο ώστε να πάψεις να φθείρεις αυτό τον άνθρωπο που είσαι, αδιάκοπα. Σου ζητά να ησυχάσεις.

Αιγόκερως

Κυρίαρχο και Αστρολογικά και καρμικά είναι το ζώδιό σου στο παιχνίδι των εξελίξεων. Η εισαγωγή αυτού του άρθρου σε αφορά περισσότερο από όλα τα άλλα ζώδια. Με τον Δία στο ζώδιό σου στην χειρότερη του θέση  τον Κρόνο, τον Πλούτωνα, αλλά και τον Άρη μια ευθύδρομο και μια ανάδρομο να ενεργοποιεί τις εκλείψεις, ισχυρά αστρολογικά γεγονότα που σημειολογούν το τέλος μιας εποχής αμιγώς πατριαρχικής όπου ο άνθρωπος δεν έμαθε να υπάρχει χωρίς να πολεμά, να μη μπορεί να ζήσει και να υπάρχει εν ειρήνη. Αντιθέτως έμαθε να είναι ο ισχυρός πατριάρχης που εξουσιάζει και επιβάλλει τη θέληση και τη βούλησή του σε όλους τους άλλους και ακόμη χειρότερα έμαθε να εξοντώνει και να διαστρεβλώνει την «ελεύθερη βούληση», το δικαίωμα της αυτοδιάθεσης του καθενός στη ζωή του. Καθιστώντας ως καθεστώς την υπακοή στη θέληση του ενός και την εξόντωση και τον πόλεμο εναντίον  όποιου διαφωνούσε με αυτόν. Μια παρανοϊκή και αφύσικη απαίτηση που δυστυχώς αφομοιώθηκε και οδήγησε στο τέλμα, την ένταση, τον πανικό τόσο σε διαπροσωπικό όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο που βιώνει σήμερα. Στερώντας και απαγορεύοντας δια ροπάλου όποια ψυχική και «θηλυκή» ποιότητα αγάπης, καλοσύνης, ενσυναίσθησης, συντροφικότητας, κατανόησης, φροντίδας, θεραπείας, στρέφοντας ακόμη και τους οικείους να πολεμούν με τους αγαπημένους τους μέχρι το όριο της απόλυτης επιβολής ή της εξόντωσης της βούλησης του άλλου. Αυτό που καρμικά ζητιέται από εσένα με τον Δία και τον Πλούτωνα σε πτώση φέτος στο ζώδιό σου, είναι να επαναπροσδιορίσεις τον εαυτό σου μακριά από τον πόλεμο, την καχυποψία, την χωριστότητα, τον τρόμο, το μένος και τον πανικό, ανακαλύπτοντας αυτή την «καλή μαμά» της καθαρότητας της αγάπης κι όχι της εξάρτησης, που έχει την τεράστια δύναμη να «μεγαλώνει» τα πλάσματά της με σεβασμό και ταπεινότητα ακούγοντας τη σοφία που εμπεριέχουν, ξεκινώντας να γίνεις αυτή η «καλή μαμά» για τον ίδιο σου τον εαυτό αποχαιρετώντας ότι δεν σε «μεγαλώνει» αλλά σε αποδυναμώνει. Ενθυμούμενος πάντα πως ουδέποτε κάποιος μεγάλωσε μεθόδους βίας, τρομοκρατίας, επιβολής, απαξίωσης και υποτίμησης. Αντίθετα έμεινε μέσα του μικρός, αδύναμος και ένα φοβισμένο παιδί που απλά έξω του αναπαράγει τον μπαμπούλα που του μάθανε.

Υδροχόος

Η κορύφωση της έντασης, της βίας, της παράνοιας και του τρόμου που υπάρχει ολούθε σου αυτή την περίοδο, σε ενημερώνω πως γίνονται για να «καθαριστούν» τα «σκουπίδια» της προηγούμενης εποχής και να υποδεχθούμε την εποχή της αφεντιάς σου, την εποχή του Υδροχόου. Η οποία με το πέρασμα του Πλούτωνα στο ζώδιό σου σε λίγα χρόνια ξεκινά και επισήμως. Οδηγώντας όπως θα διάβασες και στην εισαγωγή από την εποχή της επιβολής του ενός στους άλλους, στην εποχή του ελεύθερου ανθρώπου, στην εποχή που οι αρχηγοί και οι πατριάρχες που επιβάλλουν τη βούλησή τους στους άλλους εξαφανίζοντας αυτό ακριβώς που συμβολίζει το ζώδιό σου, θα είναι παρελθόν. Όπως καταλαβαίνεις μέχρι να συμβεί αυτό, είσαι από τα ζώδια που βάλλονται σαν έννοια περισσότερο από όλα. Εσύ από την άλλη μεριά ως άνθρωπος χρειάζεται να γνωρίζεις πως βρίσκεσαι καρμικά τόσο αυτό το χειμώνα όσο και όλα τα τελευταία χρόνια αλλά και αυτά που θα ακολουθήσουν σε μια ισχυρή φάση επαναπροσδιορισμού, με στόχο την απομόλυνσή σου από παιχνίδια επιβολής, κυριαρχίας, δύναμης, παράνοιας, τρέλας και την ενίσχυση της αληθινής και πραγματικής ποιότητάς σου που έμοιαζε να είναι άπιαστο όνειρο. Αυτή η περίοδος σου ζητάει να συνεχίσεις υπομονετικά, να ελευθερώνεσαι και να ελευθερώνεις το δρόμο για την Αγάπη, τον σεβασμό, την αυτοδιάθεση, την ελεύθερη βούληση, ξεκινώντας από εσένα τον ίδιο και αποχαιρετώντας ότι σε αλλοιώνει και σε δεσμεύει, σε καθηλώνει και αλλοιώνει την καθαρότητα της φύσης σου. Ανακαλύπτοντας και αποκαλύπτοντας την αλήθεια σου χωρίς να προσπαθείς να την επιβάλλεις σε κανέναν συνυπάρχοντας με αγάπη, ενσυναίσθηση, κατανόηση, συντροφικότητα και βαθιά σχέση με αυτό που νιώθεις και αισθάνεσαι, όσο κι αν σε πληγώνει αυτό που αντικρίζεις. Ξέροντας πως ξέρεις βαθιά μέσα σου πως ο άνθρωπος πλάστηκε για άλλους λόγους από αυτούς για τους οποίους «χρησιμοποιείται».

Ιχθύες

Η περίοδος αυτή σε υποδέχεται με τον Άρη μια ευθύδρομο και μια ανάδρομο  στο γειτονικό σου ζώδιο του Κριού σε σκληρές όψεις με τον Δία στο ζώδιο του Αιγόκερου τον Κρόνο και τον Πλούτωνα ενεργοποιώντας τις εκλείψεις, ενισχύοντας την ανάγκη να μπει τέλος σε ότι είναι πλέον «νεκρό» και σου απομυζά ζωή και δύναμη. Η περίοδος αυτή  σου ζητά ισχυρές εκκαθαρίσεις όπως ίσως διάβασες και στην εισαγωγή σε ότι σε αλλοιώνει, σε μολύνει, σε διαστρέφει και σε οδηγεί σε παιχνίδια εξάρτησης που σε αρρωσταίνουν και σε εγκλωβίζουν σε ρόλους κυριαρχίας, επιβολής, υποτίμησης, απαξίωσης και βίας. Είναι η ώρα να επαναπροσδιορίσεις τον εαυτό σου στην καθαρότητά του αποχαιρετώντας αυτό το τέλος εποχής τόσο μέσα σου όσο και γύρω σου, κοιτώντας πολύ βαθιά μέσα σου και παύοντας να διαφεύγεις διαρκώς  από ότι είναι ο άνθρωπος που είσαι από ότι εμπεριέχει φθαρτότητα, απώλεια και θνητότητα. Είναι η ώρα που ένα ολόκληρο σύστημα κοινωνικό και διαπροσωπικό καταρρέει κάνοντας χώρο για το πέρασμα σε μια νέα εποχή, μακριά από την παράνοια του «πατριάρχη» που η δύναμή του πηγάζει από το να υποτάσσονται οι άλλοι στη βούλησή του, εξοντώνοντάς τους κάθε ίχνος ελεύθερης βούλησης, ελευθερίας και αυτοδιάθεσης. Κάθε ίχνος καθαρής «θηλυκότητας», αγάπης, καλοσύνης, φροντίδας, ενσυναίσθησης, συντροφικότητας, αποδοχής και σεβασμού. Ήρθε η ώρα με τον Πλούτωνα κυρίαρχο και τον Ποσειδώνα στο ζώδιό σου σε έντονες όψεις αλλά και τον Άρη από τον Τοξότη, να αποφύγεις να πολεμάς άλλο τον εαυτό σου, να απενοχοποιήσεις βαθιά την ευαισθησία σου και να γυρίσεις «σπίτι» σου, αφήνοντας τους άλλους στα πεδία των μαχών αν αυτό επιθυμούν. Να επιστρέψεις στην αληθινή σου φύση, που είναι η αγάπη στην καθαρότητά της. Εξυγιαίνοντας και κλείνοντας νταλαβέρια με ότι παθολογικά σε βυθίζει στα μαύρα νερά της εξάρτησης, της αποδυνάμωσης και του μύθου ότι η ευαισθησία και η ευαλωτότητα είναι αδυναμία.

Comments

  1. Αγαπητέ Πέτρο,

    Διαβάζω αυτή την ιστοσελίδα πολλά χρόνια και ομολογώ ότι με βοηθά να δώ βαθιά μέσα μου να λύσω και να βρώ τρόπους να απελευθερωθώ από όλα αυτά που κουβαλώ. Υπάρχουν στιγμές που δεν μπορώ να διαχειριστώ την αρνητικότητα και τον θυμώ που μου προκαλούν μνήμες του παρελθόντος και θέλω να λυτρωθώ για να μπορέσω να γίνω ευτυχισμένη. ‘Ολα αυτά που γράφεις είναι τόσο αλήθεια αλλά αδυνατώ να απελευθερωθώ παιριμαίνω και ψάχνομαι για να βρώ τον τρόπο να τα αφήσω πήσω μου αλλά μάταια. Πάντως ομολογώ ότι αυτά που διαβάζω είναι πολύ βοηθητικά με κάνουν τουλάχιστω και κοιτάζω βαθιά μέσα μου αλλά φαίνεται πως είμαι πολύ αδύνατη να ξεπεράσω και να αφήσω πήσω μου καταστάσεις ή τουλάχιστον δεν ξαίρω τον τρόπο.

Leave a Comment