Το φθινόπωρο για όλα τα ζώδια

Κριός

Το φθινόπωρο αυτό, μετά από ένα έντονο καλοκαίρι γεγονότων και συνειδητοποιήσεων, σου ζητά με το καλημέρα να εφαρμόσεις αυτά που συνειδητοποίησες στην πράξη αλλάζοντας εντελώς την οργάνωση της καθημερινότητάς σου σε κάθε τομέα. Ξεκινώντας με μια τελείως άλλη οργάνωση στην καθημερινότητά σου, αλλά και σε επαγγελματικούς στόχους που δεν εξελίσσονται όπως θα ήθελες, και προχωρώντας σε μια άλλη μορφή οργάνωσης των σχέσεών σου τον Οκτώβριο και μετέπειτα των οικονομικών σου, που θα σε απασχολήσει σε βάθος χρόνου, πέρα και από αυτό το φθινόπωρο. Εσύ χρειάζεται να αποχαιρετίσεις με μπρίο και χάρη οριστικά ό,τι σε αποδυναμώνει και σε καθηλώνει σε θέση αδυναμίας και ανήμπορου και οργισμένου παιδιού, αναζητώντας μια καινούργια «θέση», αυτή του αυτοδύναμου ενήλικα. Αποχαιρέτα παιχνίδια και ρόλους θύτη και θύματος οριστικά και δια βίου όπως επίσης και παιχνίδια επιβολής, κυριαρχίας, υποτίμησης και εξιδανίκευσης. Σταμάτα εδώ και τώρα να παριστάνεις μια τον υπεργονιό και την άλλη το υπερπαιδί γινόμενος απλώς επιτέλους ο εαυτός σου. Όπως επίσης πάψε να υπερκοπώνεσαι και να υπερπροσπαθείς να είσαι αρεστός σε όλους και να κατέχεις την πρωτιά, καταντώντας πολύ συχνά στο τέλος να είσαι ο βασιλιάς της μοναξιάς.

Αυτή η περίοδος με τον Δία απέναντί σου σε όψη με τον Ουρανό αλλά και με το πέρασμα πολλών πλανητών απέναντί σου στο Ζώδιο του Ζυγού και την είσοδο του Δία στον Σκορπιό, σου ζητά να «θεραπεύσεις» φοβίες και τρόμους απόρριψης από τα παιδικάτα σου, και να αφήσεις πίσω σου παιχνίδια εντυπωσιασμών και γοητείας που όμως υποτιμούν πλήρως αυτό που πραγματικά είσαι. Και αυτό που πραγματικά είσαι είναι σε θέση να αγαπηθεί και να λάβει πολύ περισσότερα από αυτό που παριστάνεις ότι είσαι – λίγο πριν ο Κρόνος από τον φιλικό σου Τοξότη πει το οριστικό αντίο και εγκαθιδρυθεί οριστικά στον Αιγόκερω. Άφησε ξοπίσω σου το περιττό και ψεύτικο, κράτα το ουσιαστικό και αληθινό και πάνω σε αυτό χτίσε μια καινούργια φάση ζωής που θα σε ανταμείψει με αληθινές σχέσεις, φιλίες, συντροφικότητα, ασφάλεια, εμπιστοσύνη, ευημερία και αγάπη χωρίς τους άθλους του Ηρακλή.

Ταύρος

Μετά από ένα πραγματικά έντονο καλοκαίρι, με δυο εκλείψεις να σε έχουν βάλει στο στόχαστρο από τον Λέοντα και τον Υδροχόο, ζητώντας σου να αποχαιρετίσεις οριστικά παιχνίδια αποδυνάμωσης, «κακούς μπαμπάδες» και «κακές μαμάδες» και να ελευθερωθείς απελευθερώνοντας ό,τι δεν σε πάει παρακάτω, ήρθε το φθινόπωρο δίνοντάς σου την δυναμική και την εύνοια, αυτά να τα κάνεις πράξεις. Μια στρατιά πλανητών στο φιλικό σου Ζώδιο της Παρθένου σε υποδέχονται σε συνδυασμό με τον Πλούτωνα και τη Νέα Σελήνη, ζητώντας σου να οργανώσεις έτσι τη ζωή σου ώστε να εμπεριέχει ασφάλεια κάθε είδους και ελευθερία. Απελευθερώνοντας τον εαυτό σου από σενάρια τρομοκρατίας, αρνητικές πεποιθήσεις και φοβίες που σου έκαναν ενέσιμα από τα παιδικάτα σου και σου κόβουν τα πόδια και τα φτερά κάθε φορά που πας να προχωρήσεις σε ένα καλύτερο επίπεδο ζωής. Αυτή η βαθιά εκκαθάριση φόβων είναι το κυρίαρχο καρμικό μάθημα αυτού του φθινοπώρου με σύμμαχο το Δία απέναντί σου στο Σκορπιό που ήρθε και θα μείνει για περίπου ένα χρόνο, με σκοπό να σου θυμίσει ότι η αληθινή ασφάλεια πηγάζει από μέσα σου και όχι από το «έχω» και το «κατέχω». Διότι ό,τι και να αποκτήσεις, αν μέσα σου συνεχίζεις να είσαι ένα τρομαγμένο παιδί, ασφάλεια πραγματική δεν θα αισθανθείς ποτέ. Ο Δίας στον Σκορπιό μιλάει για αυτή τη δύναμη που πηγάζει από τον πυρήνα σου, από το βάθος της ύπαρξής σου κι όταν δεν νοθεύεται από «σκοτεινές φιγούρες» και επιβιωτικούς φόβους, σου δίνει το αυθεντικό πάθος και τη δύναμη να αντιμετωπίσεις ό,τι χρειαστεί στο διάβα σου. Κι όταν γνωρίζεις ότι μπορείς να τα βγάλεις πέρα με ό,τι κι αν χρειαστεί, τότε αισθάνεσαι πραγματικά ασφαλής και εμπιστεύεσαι τον εαυτό σου. Αυτή η βαθιά ασφάλεια και εμπιστοσύνη στον πυρήνα της ύπαρξής σου διαχέεται και έλκει ό,τι προσθέτει θετικά στην ανάπτυξή της.

Μην ξεχνάς ότι αυτή τη χρονιά – με τον Δία στο απέναντί σου Ζώδιο του Σκορπιού, ένα Δία βαθιά υπαρξιακό – έρχεται να σε αλλάξει από μέσα προς τα έξω, δίνοντάς σου αν το επιτρέψεις, αληθινές πηγές τροφοδοσίας όπως η αυταγάπη, ο αυτοσεβασμός, η αυτοεκτίμηση, η αυτοδυναμία, το αληθινό πάθος για τη ζωή που σαρώνει ότι δεν είναι ζωή. Το φετινό φθινόπωρο ορίζει το ξεκίνημα μιας περιόδου που θα είναι η χρονιά σου. Αν και εσύ θέλεις να πράξεις τα δέοντα, αποχαιρετώντας ό,τι δεν σε εξελίσσει πλέον και ελευθερώνοντας τον εαυτό σου από φυλακές και τιμωρίες αυτοκαταστροφής. Αυτό το φθινόπωρο σημαντικό ρόλο εκτός από πολλές ευκαιρίες στον επαγγελματικό και οικονομικό τομέα, θα παίξει και ο έρωτας, που αν επιλέξεις να είναι απαλλαγμένος από παιδικά παιχνίδια και αρρώστιες, ώστε να είναι αληθινός και πηγαίος, θα σε οδηγήσει σε επίπεδα συντροφικότητας, ασφάλειας και ευτυχίας, αλλά και αισθήσεις που σου είναι ακόμα άγνωστες.

Δίδυμοι

Το φθινόπωρο σε υποδέχεται με μια πλειάδα πλανητών στην Παρθένο, τη Νέα Σελήνη στους Ιχθύες και τον Κρόνο απέναντί σου στην τελευταία του γύρα πριν εγκαταλείψει το Ζώδιο του Τοξότη, σαν τη σύζυγο που περιμένει τον σύζυγο μετά από ξενύχτι με την παντόφλα στην πόρτα μες τα νεύρα. Έντονα αστρολογικά γεγονότα σε εξαιρετικά δύσκολες όψεις με το Ζώδιό σου, σου ουρλιάζουν πλέον πως αυτή η περιβόητη οργάνωση πεντάχρονου δεν αποδίδει. Του εναντίον υπονομεύει ό,τι είναι ενήλικας στη ζωή σου. Το φθινόπωρο αυτό σου ζητάει μια εντελώς διαφορετική μορφή οργάνωσης, ελπίζοντας πως έχεις αξιοποιήσει τα έντονα καρμικά γεγονότα και τις Εκλείψεις του καλοκαιριού, αλλά και του προηγούμενου χρόνου, συνειδητοποιώντας ότι η «φυγή» από ό,τι είναι ενήλικη ευθύνη δεν προάγει σε καμία περίπτωση την ελευθερία σου, αντιθέτως σε κρατάει ένα μικρό αδύναμο και τρομαγμένο παιδάκι, σε ένα κόσμο γεμάτο θύματα και θύτες, γεμάτο «κακούς μπαμπάδες» και «κακές μαμάδες». Όπως επίσης σου ζητάει καρμικά να αναθεωρήσεις πλήρως τον τρόπο που χτίζεις τις συμφωνίες σου, προσθέτοντας ένα πολύ σημαντικό στοιχείο. Συμφωνίες όχι μόνο που θα στηρίζονται στο τι θα πάρεις, αλλά και που θα συμπεριλαμβάνουν ξεκάθαρα και το τι θα δώσεις και αντίστροφα, όχι μόνο τι θα δώσεις αλλά και τι θα πάρεις. Αυτές τις μονόπλευρες συμφωνίες που μόνο δίνω ή μόνο παίρνω, είναι που καρμικά φέρνει σε πλήρη αναθεώρηση το φθινόπωρο αυτό.

Όλα τα προβλήματα σε κάθε τομέα της ζωής σου ξεκινούν από χαοτικές και λάθος συμφωνίες, όπου τα περισσότερα υπονοούνται, τίποτα δεν είναι ξεκάθαρο και όταν έρχεται η ώρα του ισολογισμού, όλοι βγαίνουν χαμένοι. Το φθινόπωρο αυτό με την όψη Δία – Ουρανού, μία πλειάδα πλανητών στον Ζυγό και στον Σκορπιό και τον Δία να εισέρχεται οριστικά στο Ζώδιο του Σκορπιού, σου ζητάει να επαναπροσδιορίσεις μια σειρά από καρμικές σχέσεις που έχεις αφήσει μισοτελειωμένες τόσο στον προσωπικό όσο και στον επαγγελματικό τομέα και δεν υπάρχει χώρος να πάει παρακάτω. Θα χρειαστεί να βρεις το κουράγιο να κοιτάξεις κατάματα πρόσωπα και καταστάσεις, να ξεκαθαρίσεις τις εν λόγω σχέσεις ενήλικα, με δύναμη και αλήθεια και να αποκαταστήσεις αυτή την τόσο κλονισμένη εμπιστοσύνη τόσο προς τον εαυτό σου όσο και προς τους άλλους. Φεύγοντας διαρκώς χωρίς να «κλείνεις» αυτά που «ανοίγεις», θα αναπαράγεις διαρκώς ένα εξαιρετικά αρνητικό φαύλο κύκλο που λειτουργεί σαν αρνητική δίνη και απορροφά ό,τι σε ενδυναμώνει. Και αυτό χρειάζεται να το κάνεις μέχρι το τέλος του φθινοπώρου και πριν ο Κρόνος φύγει από απέναντί σου.

Καρκίνος

Μετά από ένα εξαιρετικά έντονο καλοκαίρι, που κίνησε συθέμελα ό,τι παθολογικό συντηρείς στη ζωή σου, βγάζοντας στη φόρα θέματα με «κακούς μπαμπάδες» και «κακές μαμάδες», θύματα και θύτες, το φθινόπωρο έρχεται και σου ζητάει να επαναπροσδιορίσεις πρακτικά πλέον αυτά που συνειδητοποίησες. Προχωρώντας σε μια τελείως άλλη οργάνωση της καθημερινότητάς σου, των επαγγελματικών και οικονομικών σου θεμάτων, αλλά και των σχέσεών σου. Με κυρίαρχο γνώμονα όχι την συναισθηματικοποίηση, αλλά την ψυχρή λογική που ορίζει η πραγματικότητα ως έχει. Η τάση σου να «συναισθηματικοποιείς» καταστάσεις αρνούμενος να δεις αυτό που λέει η πραγματικότητα, είναι το κυρίαρχο καρμικό εμπόδιο που βάζεις στον εαυτό σου για την εξέλιξή σου. Ήρθε η ώρα, σου λέει μια πλειάδα πλανητών από την Παρθένο και η νέα Σελήνη εκεί, αλλά και ο Δίας που εισέρχεται στο φιλικό σου Ζώδιο του Σκορπιού, να αλλάξεις τελείως γραμμή πλεύσης στον τρόπο που δομείς τις «συμφωνίες» σου και μετέπειτα στις κάθε είδους σχέσεις σου. Ήρθε η ώρα με την όψη Δία – Ουρανού οι συμφωνίες σου να έχουν σαν στόχο το «κέρδος» σου και όχι τη χασούρα σου. Αποχαιρέτισε οριστικά την υπερπροσπάθεια του να είσαι αρεστός σε όλους, δείχνοντας τον εαυτό σου όπως είναι χωρίς ρόλους, ανοχές και ενοχές που δρουν τελικά αυτοκαταστροφικά εναντίον σου.

Ο Δίας στον Σκορπιό, μιλάει καθαρά για μια νέα κατάσταση στη ζωή σου, όπου οι συμφωνίες σου δεν θα στηρίζονται μόνο στο τι θα δώσεις, αλλά και στο τι θα πάρεις. Το πιο πιθανό είναι να χρειαστεί να αποχαιρετίσεις μπόλικες βδέλες και παράσιτα που σε απομυζούν και σου πίνουν το αίμα τόσο μέσα σου, δηλαδή σε επίπεδο πεποιθήσεων, όσο και γύρω σου, λίγο πριν ο Κρόνος έρθει στο απέναντί σου Ζώδιο του Αιγόκερου και να ανοίξεις το δρόμο για τα δώρα του Δία σε κάθε τομέα πετώντας στην κυριολεξία ό,τι δεν σε πάει παρακάτω. Η τύχη είναι με το μέρος σου, αλλά η «παθολογία» εναντίον σου. Επέλεξε στρατόπεδο αλλά και θέση διαλέγοντας τι από τα δύο θα ενισχύσεις.

Λέων

Μετά από ένα καλοκαίρι που καρμικά αλλά και αστρολογικά υπήρξες αδιαμφισβήτητα ο πρωταγωνιστής των γεγονότων, με δυο ισχυρές εκλείψεις στον άξονά σου να βγάζουν στη φόρα θέματα με «κακούς μπαμπάδες» και «κακές μαμάδες» αλλά και αλαζονικά παιδάκια που απαιτούν να γίνεται το δικό τους, πουλώντας νταηλίκια και απειλές, αυτή η περίοδος σε φέρνει αντιμέτωπο με παιχνίδια κυριαρχίας, επιβολής και υποτίμησης με στόχο το ποιος εξουσιάζει και το ποιος έχει το πάνω χέρι τελικά, μεταξύ αδυνάτων που θέλουν να παριστάνουν τους δυνατούς. Οι δύο εκλείψεις σου βροντοφωνάζουν πως κανένας δυνατός δεν έχει ανάγκη να επιβληθεί σε κανέναν και κανένας «ελεύθερος» άνθρωπος δεν έχει ανάγκη να υποτάξει κάποιον άλλον, όπως επίσης και κανένας που σέβεται πραγματικά τον εαυτό του δεν κερδίζει τίποτα υποτιμώντας τους άλλους, αντιθέτως χάνει από τη δική του «Τιμή». Άλλωστε η όψη της έκλειψης στο Ζώδιό σου με τον Κρόνο και τον Ουρανό σου ξεκαθαρίζουν ότι δεν είναι τυχαίο ότι η αλαζονεία είναι το πρώτο και το πιο ισχυρό στα επτά θανάσιμα αμαρτήματα και η «μάνα» που γεννά τα υπόλοιπα έξι. Όσο προσπαθείς να παίζεις ρόλους κυρίαρχου και βασιλιά, όσο παριστάνεις το «Θεό» και ξεχνάς τον ευάλωτο άνθρωπο που είσαι, όσο επιζητάς τα παλαμάκια και τα γιούχου, τόσο καρμικά θα παραμένεις ένα τρομαγμένο παιδί που φοβάται μην του επιβληθούν και το υποτάξουν, όπως τότε που ήσουν μικρό παιδάκι και το υπέστης.

Αυτό το φθινόπωρο τα ζητήματα που έθεσαν οι εκλείψεις «βράζουν» ακόμα και προκαλούν ισχυρές ανατροπές, κυρίως σε ό,τι είναι ρόλος ψεύτικης δύναμης στη ζωή σου, ωθώντας σε να ανακαλύψεις την πραγματική δύναμη που πηγάζει από την αγάπη για τον άνθρωπο και όχι από την υποτίμηση και την απαξίωση προς αυτόν. Αλλά και την ανάγκη – με την έκλειψη στο απέναντί σου Ζώδιο του Υδροχόου – να δεις την αλήθεια σου κατάματα και να «ελευθερωθείς» από αυτό που παριστάνεις χωρίς πραγματικά να ζεις τη «δική» σου ζωή. Το φθινόπωρο σε υποδέχεται όπως καταλαβαίνεις με πολλά ανοιχτά θέματα προς επίλυση, τονίζοντας σου πως η ώρα της αλήθειας έφτασε, με μια πλειάδα αστρολογικών γεγονότων στο γειτονικό σου Ζώδιο της Παρθένου να σου δείχνει ξεκάθαρα ότι τα περισσότερα από αυτά που «φαντάζεσαι», είναι στην πραγματικότητα ανεφάρμοστα. Ζητώντας σου να αναθεωρήσεις πλήρως και σε επαφή με την πραγματικότητα ως έχει, στόχους και επιλογές εντελώς λάθος. Το φθινόπωρο αυτό σου ζητάει μια τελείως άλλη μορφή οργάνωσης αλλά και στάση ζωής σε κάθε τομέα με βασικό κριτήριο τον «Άνθρωπο» και την πραγματικότητα ως έχει. Η όψη του Δία – Ουρανού και η παρουσία του Δία στο Σκορπιό, σου μιλάνε για την ανάγκη να ανακαλύψεις μια άλλη μορφή δύναμης και «πλούτου» που πηγάζει από το βάθος της ύπαρξής σου και όχι από την έγκριση ή την απόρριψη των άλλων. Μια πλειάδα πλανητών άλλωστε από τον Σκορπιό, σου ξεκαθαρίζει ότι ήρθε η ώρα να βρεις τον «πλούτο» και τη δύναμη μέσα σου, γιατί μόνο τότε θα τον έλξεις και γύρω σου.

Παρθένος

Το φθινόπωρο ξεκινάει με το Ζώδιό σου να κυριαρχεί έχοντας σχεδόν όλοι οι πλανήτες συναχθεί σε αυτό, αρχίζοντας με την Πανσέληνο στο απέναντί σου Ζώδιο των Ιχθύων και τελειώνοντας με τη Νέα Σελήνη στο Ζώδιό σου. Μετά από ένα καλοκαίρι με δυο ισχυρές εκλείψεις και όχι μόνο να έχουν θέσει επί τάπητος θέματα με «κακούς μπαμπάδες» και «κακές μαμάδες», θύματα – θύτες, θυσιαστές και θυσιαζόμενους στο βωμό της αλαζονείας και της ματαιοδοξίας, μπαίνοντας το φθινόπωρο, ήρθε η ώρα τα πράγματα να ειπωθούν με το όνομά τους, κάνοντας αναγκαιότητα μια άλλη τάξη πραγμάτων. Μια καινούργια μορφή οργάνωσης επάνω στο εφικτό και στην πραγματικότητα και όχι σε φαντασίες, σενάρια που αναπαράγουν φόβο και αγωνία. Με τον Κρόνο στην τελευταία του γύρα από τον Τοξότη να συγκρούεται με όλη αυτή την πλειάδα πλανητών στο Ζώδιό σου, να σου ζητά να βάλεις όρια σε άσκοπες διαρροές μέσω σκέψεων και συζητήσεων, κοιτώντας ρεαλιστικά τι είναι αυτό που αξίζει να μείνει στη ζωή σου και τι είναι αυτό που χρειάζεται να αποχαιρετίσεις οριστικά. Ώστε να κλείσει ο φαύλος κύκλος μιας ατελείωτης υπερπροσπάθειας να είσαι αρεστός, ώστε να μην είσαι απορριπτέος.

Όλο το φθινόπωρο σου ζητάει να δεις πως θα οργανώσεις αυτό το χειμώνα ώστε να μην φθείρεις άλλο ψυχικά και σωματικά τον εαυτό σου, υπερπροσπαθώντας για την έγκριση των άλλων, επιλέγοντας μια νέα κατάσταση σχέσεων όπου λαμβάνεις αποδοχή, στήριξη και αγάπη. Χωρίς επαναλαμβανόμενες κατατακτήριες εξετάσεις. Κυρίως το δεύτερο μήνα του φθινοπώρου, όπου μια πλειάδα πλανητών στον γειτονικό Ζυγό ενισχύει την όψη του Δία – Ουρανού, προτείνοντάς σου μια εντελώς διαφορετική μορφή σχέτισης που σε λυτρώνει από την μέσα μοναξιά και ερημιά, και ανοίγει προοπτικές συμπόρευσης και συντροφικότητας σε κάθε τομέα της ζωής σου. Αλλά και μετέπειτα το Δία να περνά οριστικά στο Ζώδιο του Σκορπιού ζητώντας σου να συνειδητοποιήσεις πως η δύναμη, ο πλούτος και η αφθονία ξεκινάνε από μέσα σου και έλκουν τις ίδιες δονήσεις και στο περιβάλλον. Θέτοντας ως προτεραιότητα τη φροντίδα του εαυτού σου και το «γέμισμα» της ύπαρξής σου με όλα αυτά που χρόνια στερείς από τον εαυτό σου ασχολούμενος διαρκώς με τους άλλους. Αυτό το φθινόπωρο σου ανοίγει καρμικά ισχυρές προοπτικές, που αν τις ακολουθήσεις αλλάζοντας πεποιθήσεις χρόνων, θα πάψεις οριστικά να είσαι ο χαμένος του παιχνιδιού, αρκεί να συνειδητοποιήσεις πως το κενό και η ανασφάλεια μέσα σου δεν γεμίζει με παιχνίδια ρόλων. Αλλά εστιάζοντας στην αυθεντικότητα και την αλήθεια σου, όποια και αν είναι αυτή.

Ζυγός

Μετά από ένα καλοκαίρι συνεχόμενων συνειδητοποιήσεων και ανατροπών, που ελπίζω να σου έδειξαν ξεκάθαρα πως όσο προσπαθείς να ανέχεσαι και να παίζεις ρόλους, ώστε να ικανοποιούνται οι γύρω σου και να συντηρείς με αγωνία αυτή την περιβόητη «αρμονία» που σε φορτίζει εσένα με θλίψη και δυσαρμονία τελικά, αυτό το φθινόπωρο σου λέει ξεκάθαρα πως κάτι «δομικά» χρειάζεται να αλλάξει. Με δυο εκλείψεις να κουνούν συθέμελα σχέσεις και συνεργασίες που στηρίζονται σε ρόλους και παιχνίδια κυριαρχίας και υποτίμησης, θύματα, θύτες, «κακούς μπαμπάδες» και «κακές μαμάδες», ήρθε η στιγμή να συνειδητοποιήσεις πως ως «ρόλος» δεν θα πάρεις σε καμία περίπτωση αυτό που έχεις ανάγκη. Ο ρόλος του «καλού» παιδιού που εκλιπαρεί υπερκοπώνοντας τον εαυτό του για επιβραβεύσεις από τους ανικανοποίητους γονείς του, ήρθε η ώρα καρμικά να αντικατασταθεί από την αυθεντικότητα και την αλήθεια ενός ενήλικα, «ελεύθερου» να είναι ο εαυτός του και να αντέχει να μην «αρέσει» σε όλους. Αφήνοντας επιτέλους προοπτικές να αγαπηθείς έτσι όπως είσαι από αυτή την κατηγορία ανθρώπων που μπορεί να το κάνει, και επιλέγοντας αυτούς που σε θέλουν έτσι όπως είσαι και θα σου μείνουν σαν «στηρίγματα» στη ζωή σου.

Ο Δίας στο Ζώδιό σου με τον Ουρανό στο ξεκίνημα του φθινοπώρου σου ζητάνε να ελευθερώσεις σχέσεις του «μπελά» που απαιτούν πολύ κόπο χωρίς να ανταποδίδουν αυτά που δίνεις. Ήρθε η ώρα με μια μεγάλη σύναξη πλανητών στην γειτονική σου Παρθένο να επαναπροσδιορίσεις πλήρως τις συμφωνίες της ζωής σου εκ νέου, προσθέτοντας ένα πολύ σημαντικό στοιχείο σε αυτές που είναι  όχι μόνο τι θα δώσεις, αλλά και τι θες να πάρεις. Και όλο αυτό σε μια ρεαλιστική βάση όπου οι συμφωνίες αυτές δεν λέγονται μόνο αλλά και τηρούνται με την ευθύνη και των δύο. Άνοιξε δρόμους για σχέσεις που προϋποθέτουν σεβασμό, εμπιστοσύνη, ισοτιμία, αγάπη και συντροφικότητα. Η είσοδος του Δία στον γειτονικό Σκορπιό σου δίνει άλλωστε τη δυνατότητα να αντιμετωπίσεις φόβους και φοβίες σχεδόν επιβιωτικούς, που κουβαλάς από τα παιδικάτα σου συνειδητοποιώντας πως τώρα που μεγάλωσες δεν έχεις κανένα λόγο να «ανέχεσαι» συμφωνίες σε βάρος σου, όπως αναγκαζόσουν να κάνεις τότε που ήσουν μικρός.  Βρες πλέον μέσα σου τη δύναμη να είσαι και όχι να φαίνεσαι, δηλώνοντας ποιος είσαι, τι θέλεις, τι αντέχεις, τι δεν αντέχεις, τι έχεις ανάγκη, τι δεν έχεις ανάγκη, απελευθερώνοντας αυτούς που δεν σε πάνε παρακάτω και ελευθερώνοντας τον εαυτό σου σε μια καινούργια πορεία ζωής, με βασικό κριτήριο την ελαφρότητα και την χαρά του να σχετίζεσαι, να αγαπάς και να αγαπιέσαι.

Σκορπιός

Με έντονη και εξαιρετικά ενεργή την επιρροή δυο ισχυρών εκλείψεων του Αυγούστου σε δύσκολη όψη με το Ζώδιό σου από τον Λέοντα και τον Υδροχόο, να «φέρνουν» και στο φθινόπωρο προς επίλυση σοβαρά καρμικά θέματα. Τα οποία σχετίζονται με «κακούς μπαμπάδες» που είτε υποτάσσουν και επιβάλλονται, είτε αδιαφορούν και απαξιώνουν, αλλά και παιχνίδια κυριαρχίας, εξάρτισης και τρομοκρατίας που σου ζητούν να αναθεωρήσεις «καθηλώσεις» χρόνων, ελευθερώνοντας τον εαυτό σου καταρχήν υπαρξιακά από ότι σε εγκλωβίζει σε καταστάσεις του παρελθόντος τότε που ένιωθες μικρός, ευάλωτος και αδύναμος. Μια τεράστια σύναξη αστρολογικών γεγονότων και πλανητών σε όψη θετική με τον Κυβερνήτη σου τον Πλούτωνα, λίγο πριν ο Δίας περάσει οριστικά στο Ζώδιό σου όπου θα παραμείνει για ένα χρόνο, σου ζητούν επιτακτικά να καθαρίσεις και να εξυγιάνεις μέσα σου φαντάσματα, φόβους και φοβίες που σε αποδυναμώνουν και σε οδηγούν σε μάχες άσκοπες σαν εκείνες που έκανε ο Δον Κιχώτης με τους ανεμόμυλους.

Ήρθε η ώρα να αφήσεις πίσω σου όλο τον παιδικό τρόμο που συσσώρευσες, αντιμετωπίζοντας πολύ συχνά τη «Ζωή» σαν πρόβλημα κάνοντας επιβιωτικό τρόμο ασήμαντες πια προκλήσεις για τη δύναμη και την ηλικία που έχεις σήμερα. Συνειδητοποιώντας ότι πλέον τώρα που μεγάλωσες κανένας δεν μπορεί να σε πανικοβάλλει, να σε τρομάξει, να σε εξαρτίσει, να σου επιβληθεί, να σε προδώσει, να σε εξαπατήσει, χωρίς τη συγκατάθεσή σου. Και απελευθερώνοντας αυτοκαταστροφικές επιλογές πανικού σε κάθε τομέα της ζωής σου που δεν σε προχωράνε προς την αυτοδυναμία σου και την ελευθερία σου, αλλά και την βαθιά εσωτερική εμπιστοσύνη και ηρεμία που τόσο έχεις ανάγκη. Μια σύναξη πλανητών τον Οκτώβριο στον Ζυγό και μία μετέπειτα τον Νοέμβριο στο Ζώδιό σου, με τον Δία για τα καλά σε αυτό έρχονται να σου μάθουν πως η ασφάλεια, ο πλούτος, η δύναμη και η αγάπη πηγάζουν και εδρεύουν στον «πυρήνα» σου και έλκουν μετέπειτα αντίστοιχες επιλογές. Αυτή η βαθιά κατάδυση στον «πυρήνα» της ύπαρξής σου, την εξυγίανση και την θετικοποίησή του έρχεται να σε στηρίξει να πράξεις ο Δίας στο Ζώδιό σου αλλάζοντας και ανυψώνοντας τους κραδασμούς μέσα σου ώστε καθώς τους εκπέμπεις να απομακρύνουν από γύρω σου ότι σε θέλει μικρό, τρομαγμένο και καθηλωμένο και να έλξουν νέες καταστάσεις και επιλογές που θα φέρουν με τη σειρά τους πλούτο, αφθονία, εμπιστοσύνη, συντροφικότητα και αγάπη. Εσύ ασχολήσου επισταμένα με το μέσα σου «κομμάτι»  και άσε μετέπειτα να κάνει ο Δίας τη δουλειά του έτσι όπως αυτός ξέρει. Άλλωστε φέτος είναι η χρονιά σου.

Τοξότης

Μετά από ένα έντονο καλοκαίρι με δύο ισχυρές εκλείψεις να διακινούν ακόμη έντονα καρμικά ζητήματα με «κακούς μπαμπάδες» και «κακές μαμάδες», αλλά και απαιτητικά παιδάκια που παριστάνουν τους «κακούς μπαμπάδες» και τις «κακές μαμάδες», θέλοντας να επιβάλλουν ντε και καλά το δικό τους παραπαίοντας ανάμεσα στην παράνοια και την τρέλα, ήρθε και το φθινόπωρο. Ζητώντας από το ξεκίνημά του μια τελείως άλλη οργάνωση ζωής από εσένα με μια πλειάδα πλανητών στην Παρθένο αλλά και τη νέα Σελήνη σε έντονη όψη με τον Κρόνο στο Ζώδιό σου να σου τονίζουν πως η «φυγή» δεν προάγει ελευθερία και δεν θα δώσει λύσεις. Ήρθε η στιγμή που τα ίσως, τα δεν ξέρω, τα δεν μπορώ και οι γενικολογίες, κάνουν έξαλλο τον Κρόνο στο Ζώδιό σου ζητώντας σου να «πατήσεις» και με τα δυο πόδια στην πραγματικότητα αναλαμβάνοντας να θεραπεύσεις και να εξυγιάνεις και να βάλεις σε τάξη όλα όσα άφησες να γίνουν γης μαδιάμ την περίοδο που εσύ «έλειπες». Με τον Κρόνο να κάνει την τελευταία γύρα στο Ζώδιό σου αυτό το φθινόπωρο, θα χρειαστείς κατεπειγόντως μια εντελώς διαφορετική οργάνωση της ζωής και της καθημερινότητάς σου, αφήνοντας «ρόλους» και παιχνίδια και αναπλαισιώνοντας με αυθεντικότητα και ευθύνη τη ζωή σου σε κάθε τομέα.

Η όψη του Κυβερνήτη σου του Δία άλλωστε από το Ζυγό με τον Ουρανό σου ζητά να ξεκαθαρίσεις σχέσεις και συνεργασίες καρμικές που εμπεριέχουν άπειρες εκκρεμότητες και χρειάζονται μια άλλη «θέση» για να πάνε παρακάτω, αυτή του ενήλικα. Το πέρασμα του Κυβερνήτη σου του Δία από τον Οκτώβριο στο Σκορπιό άλλωστε σου ξεκαθαρίζει πως παίζοντας κρυφτό, κυνηγητό και άλλα τέτοια χαριτωμένα, παραμένεις ένα μικρό φοβισμένο παιδί που λειτουργεί αυτοκαταστροφικά στην ενδυνάμωση του ενήλικά του. Είναι η στιγμή που θα χρειαστεί να κοιτάξεις όσο ποτέ άλλοτε μέσα σου αντιμετωπίζοντας φόβους και φοβίες που από τη μία σε καθηλώνουν και από την άλλη σε θέτουν εκτός τροχιάς πραγματικότητας, ελευθερώνοντας τον εαυτό σου από φαντάσματα και τέρατα που κάποτε σε συρρίκνωναν αλλά δεν έχουν καμία δύναμη πια επάνω σου αν εσύ σταθείς και με τα δυο πόδια και ενδυναμώσεις «πυρηνικά» τον εαυτό σου ως ενήλικα. Αποχαιρετώντας οριστικά «κακούς μπαμπάδες» και «κακές μαμάδες», θύματα, θύτες, χαριτωμενιές και ρόλους παιδικούς που σου στερούν την εξέλιξή σου στο τώρα.

Αιγόκερως

Αν πήρες σαν καλός και επιμελής μαθητής τα μαθήματά σου σοβαρά φέτος το καλοκαίρι, το φθινόπωρο έρχεται ζητώντας σου να κάνεις και την πρακτική σου. Μια πλειάδα πλανητών στο φιλικό σου Ζώδιο της Παρθένου και η νέα Σελήνη εκεί, μιλούν για μια τελείως άλλη οργάνωση της ζωής σε κάθε τομέα της καθημερινότητας αλλά και της «θέσης», βρίσκοντας μια τελείως άλλη «θέση» καταρχήν μέσα σου. Μια «θέση» που εξοστρακίζει «κακούς μπαμπάδες» και «κακές μαμάδες» στο πυρ το εξώτερο όπως επίσης και οποιαδήποτε νταλαβέρια με θύματα και θύτες, μέσα σου και έξω σου. Ελευθερώνοντας τον εαυτό σου από παιχνίδια επιβολής, κυριαρχίας, απαξίωσης και υποτίμησης. Κυρίως αυτά τα δύο τελευταία χρειάζεται να τα αναθεωρήσεις σε μεγάλο βάθος, σου λέει η όψη του Κυβερνήτη σου του Κρόνου – λίγο πριν αφήσει το Ζώδιο του Τοξότη και περάσει οριστικά στο Ζώδιό σου – σε όψη έντονη με όλο αυτόν το πλανητικό χορό στην Παρθένο. Διότι μπορεί κάποτε να απαξιώθηκες και να υποτιμήθηκες, να εγκαταλείφθηκες και να προδόθηκες, αλλά σήμερα το κάνεις αυτό εσύ στον εαυτό σου απαξιώνοντας ό,τι είναι ανθρώπινη ανάγκη και όριο αντοχής. Και μετά από τόσα χρόνια υπερπροσπάθειας να είσαι αρεστός και αποδεκτός, ώστε να μην απορριφθείς, παίζοντας με σφιγμένα δόντια όλους τους ρόλους, για να έχεις ευχαριστημένους τους άλλους. Ήρθε η ώρα να πεις φτου ξελευτερία τραγουδώντας το «σ’ όποιον αρέσουμε, για τους άλλους δεν θα μπορέσουμε…», παύοντας καρμικά να επιζητάς κριτές και να δίνεις εξετάσεις τρέμοντας από την αγωνία, τις κακές κριτικές, τις κατσάδες και την απόρριψη όπως τότε που ήσουν παιδάκι.

Τώρα θα μου πεις και τι σόι ζωή είναι αυτή άμα δεν υπερκοπώνομαι να αρέσω, τι στόχο θα έχω πια. Η όψη Δία – Ουρανού σου απαντάει ευθέως και σταράτα ότι υπάρχει κάτι καλύτερο για εσένα από το παιχνίδι των ρόλων και του αρέσω, που το ήθελες από πάντα, ασχέτως άμα σε παραμύθιασαν ότι δεν το ήθελες. Να αγαπηθείς έτσι όπως είσαι, για ό,τι είσαι, για ό,τι μπορείς, για ό,τι δεν μπορείς, ανοίγοντας μια καινούργια προοπτική προς την αυταγάπη και την αποδοχή του εαυτού σου, τον αυτοσεβασμό και την φροντίδα του και επιζητώντας μετέπειτα και αυτούς που θέλουν και μπορούν να σε αγαπήσουν και να σε «καταλάβουν» έτσι όπως είσαι. Αυτούς που έχουν κάνει ένα βήμα παραπέρα από το να παίρνουν μόνο, και ξέρουν και να δίνουν. Αυτούς που περιέχουν ενσυναίσθηση και να δημιουργήσεις σχέση συντροφικότητας χωρίς την αγωνία των αδιάκοπων εξετάσεων.

Όπως καταλαβαίνεις αυτό το φθινόπωρο σε περιμένει πολύ δουλειά, αλλά αυτή τη φορά αυτή η δουλειά αφορά εσένα, αναθεωρώντας τις συμφωνίες σου όχι μόνο στο τι θα δώσεις αλλά και στο τι θα πάρεις, παύοντας να παριστάνεις την υπερμαμά και τον υπερμπαμπά, που θυσιάζει τις ανάγκες του. Κάνοντας συμφωνίες και για το δικό σου συμφέρον και όχι για τη χασούρα σου αναθεωρώντας παθολογικές πεποιθήσεις και φόβους αυτομείωσης από πολύ παλιά και υποδεχόμενος τον Κρόνο στο Ζώδιό σου. έτσι όπως του πρέπει.

Υδροχόος

Μετά από ένα «καυτό» καλοκαίρι με δυο εκλείψεις στον άξονά σου να κουνούν συθέμελα δομικά καρμικά ζητήματα και παιχνίδια εξουσίας, επιβολής, κυριαρχίας και υποτίμησης βγάζοντας στη φόρα ότι καρμικά σε επιφόρτισε από τα παιδικάτα σου από «κακούς μπαμπάδες» και «κακές μαμάδες», το φθινόπωρο σε βρίσκει με ανοιχτές εκκρεμότητες  και την αναγκαιότητα της απελευθέρωσής σου. Από ότι σε κρατάει αδύναμο και καθηλωμένο. Ήρθε η ώρα να αποχαιρετίσεις οριστικά κακομαθημένα παιδάκια που παριστάνουν τους σκληρούς γονιούς, απαιτώντας να γίνεται το δικό τους, παίζοντας με τους φόβους σου. Αν όμως εσύ αυτό το φθινόπωρο φροντίσεις να εξυγιάνεις και να θεραπεύσεις σε βάθος υπαρξιακό τέρατα και μπαμπούλες που κουβαλάς, ίσως αυτοί δεν έχουν σε ποιόν να επιβληθούν. Αυτό σου ζητάει καρμικά αυτό το φθινόπωρο με μια πλειάδα πλανητών στην Παρθένο να σου λέει ότι είναι όσο ποτέ αναγκαίο να αναθεωρήσεις πλήρως τον τρόπο που οργανώνεις τόσο να στέκεσαι όσο και να διαβιώνεις απέναντι στην καθημερινότητά σου.

Με την όψη του Δία από το φιλικό σου Ζυγό με τον Κυβερνήτη σου τον Ουρανό να μιλούν για ένα απαραίτητο και αν δεν του αντισταθείς αρκετά εύκολου φτου ξελευτερία από σχέσεις και καταστάσεις ρόλων και υποκρισίας σε κάτι αυθεντικό και ειλικρινές που μπορεί να σε πάει παρακάτω, ξεκολλώντας σε από το βάλτο των φόβων σου. Και με σύμμαχο μια πλειάδα πλανητών στο φιλικό σου Ζώδιο του Ζυγού αλλά και τον Δία που εισέρχεται στο Ζώδιο του Σκορπιού να σου ζητάει βαθιές πυρηνικές αλλαγές αλλά και εστίαση στην εσωτερική σου ενδυνάμωση, γεμίζοντας την ύπαρξή σου με πλούτο και αφθονία θετικών πραγμάτων. Αλλάζοντας τους κραδασμούς σου καρμικά σε μια καινούργια θέση αυταγάπης, αυτοδυναμίας και αυτοσεβασμού που θα λειτουργήσει προς την απώθηση του ότι σε αποδυναμώνει και σε συρρικνώνει. Έλκοντας ενδυναμωτικές καταστάσεις και επιλογές που θα σε «βγάλουν» σε μια τελείως άλλη φάση ζωής που δεν θα χρειάζεται να κάνεις τους άθλους του Ηρακλή για να είσαι αρεστός, αλλά θα προάγουν τη συντροφικότητα, την αλληλουποστήριξη, την αλήθεια, την αυθεντικότητα. Κλείνοντας τα νταλαβέρια με «κακούς μπαμπάδες» και «κακές μαμάδες», θύματα και θύτες

Ιχθύες

Έπειτα  από ένα καλοκαίρι έντονων γεγονότων, με δυο εκλείψεις να ενεργοποιούν παιχνίδια ρόλων, «κακούς μπαμπάδες» και «κακές μαμάδες» και πριν αδειάσεις τις βαλίτσες σου από τις διακοπές σου, το φθινόπωρο σε υποδέχεται με ένα πλήθος αστρολογικών γεγονότων. Το ξεκίνημα του Σεπτεμβρίου σε υποδέχεται με την Πανσέληνο στο Ζώδιό σου και μια πλειάδα πλανητών στο απέναντί σου Ζώδιο της Παρθένου να σου ζητούν μια τελείως άλλη τάξη και οργάνωση της πραγματικότητάς σου, που θα στηρίζεται στην πραγματικότητα ως έχει και όχι όπως θα ήθελες, ή φαντάζεσαι πως έχει. Που θα προάγει με αυθεντικότητα αυτό που είσαι χωρίς παιχνίδια ρόλων αλλά και μη αυθεντικές σχέσεις που είναι επιλογή των φόβων σου και όχι δικές σου. Η Νέα Σελήνη άλλωστε στο απέναντί σου Ζώδιο της Παρθένου και μια πλειάδα πλανητών εκεί σε όψη με τον Πλούτωνα και τον Κρόνο που κάνει την τελευταία του περατζάδα στον Τοξότη, αυτό το φθινόπωρο σου ζητούν να δεις καθαρά χωρίς παιχνίδια «φυγής» από τις ανάγκες της ηλικίας σου, αν οι επιλογές σου σε εκπληρώνουν αλλά και ποιες από αυτές θα πάνε παρακάτω και ποιες σε γυρίζουν πίσω, εκεί που ως παιδάκι όφειλες να ανέχεσαι χωρίς να χαίρεσαι.

Τα θέματα σχέσεων θα είναι κυρίαρχα και τον Οκτώβριο με μια πλειάδα πλανητών στον Ζυγό, αλλά και τον Δία να εισέρχεται στον Σκορπιό μιλώντας καθαρά για αυθεντικές επιλογές που πάλλονται από ζωή στο τώρα, χωρίς να μυρίζουν ναφθαλίνη και θανατήλα. Επιλογές που διακινούν το πάθος, τη δύναμη μέσα σου, τον αληθινό έρωτα και δεν αναπαράγουν παιδογονεϊκά μοντέλα, που σε κρατάνε σε ομηρία μιας άλλης εποχής, που δεν έχει τίποτα να σου δώσει πια. Ο Δίας στο Σκορπιό άλλωστε είναι ένας Δίας βαθύς και μαζί με την παρουσία πολλών πλανητών στο Ζώδιο του Σκορπιού τον Νοέμβριο, έρχονται να σε φέρουν αντιμέτωπο με αυτούς τους φόβους που σε κρατάνε κλειδωμένο και τους κουβαλάς από την παιδική σου ηλικία. Αυτή τη φορά είναι η ευκαιρία σου – με την εύνοια ενός τόσο δυνατού Δία – να πεις το φτου ξελευτερία από ό,τι κρατάς διασωληνωμένο και με τεχνητή αναπνοή στη ζωή, μέσα σου και γύρω σου, δυναμώνοντας την ποσόστοση της ζωής στον «πυρήνα» σου, την δύναμή σου. Συνειδητοποίησε πως η ασφάλεια που αναζητάς εξαρτημένα από τους άλλους και τα αποκτήματα δεν θα έρθει ποτέ, αν δεν την εμπεριέχεις καταρχήν μέσα σου. Και αυτή η δύναμη όταν υπάρχει στον πυρήνα σου έλκει τη δύναμη, τον πλούτο, την αφθονία, την αγάπη και στο περιβάλλον σου.  Αυτό το φθινόπωρο, η τύχη είναι με το μέρος σου, αρκεί να είσαι αποφασισμένος να δηλώσεις παρουσία υποστηρίζοντας ό,τι είναι «Ζωή» και απελευθερώνοντας ό,τι είναι «Θάνατος».

Leave a Comment