Ο χειμώνας για όλα τα ζώδια

Κριός

Αυτό το χειμώνα θα χρειαστεί να μην επαναλάβεις επιλογές που ξεκινούν με υπερ-ενθουσιασμό και καταλήγουν σε απογοητεύσεις. Με το Δεκέμβριο να ευνοεί πλάνες και αυτοεξαπατήσεις, παιδικούς ενθουσιασμούς και την εμπλοκή σε παθολογικές καταστάσεις -με τον Κυβερνήτη σου τον Άρη στο ζώδιο των Ιχθύων, να εμπλέκεται με τον Ποσειδώνα και τη Νέα Σελήνη σε μπερδέματα μέσα σου και γύρω σου- απέφυγε στην αρχή του χειμώνα λάθος επιλογές, ώστε να αποφύγεις και στη συνέχεια του χειμώνα -με τον Άρη να περνά στο ζώδιό σου και την έκλειψη του Ήλιου στον Αιγόκερω σε σύνοδο με τον Κρόνο και τον Πλούτωνα αλλά και τους δεσμούς της Σελήνης- τις εκρήξεις οργής και όχι μόνο. Αυτό το συνηθισμένο μοτίβο επιλέγω από παρόρμηση και μετά οργίζομαι και τα κάνω λαμπόγυαλο πάλι με παρόρμηση είναι που καρμικά χρειάζεται να διαχειριστείς. Βοήθησε να ενηλικιωθεί αυτό το αντιδραστικό αλλά και εξαιρετικά καταπιεσμένο παιδί που κουβαλάς μέσα σου διευθετώντας από τη θέση του ενήλικα ζητήματα που αφορούν «κακούς» μπαμπάδες και «κακές» μαμάδες και πες οριστικά αντίο στα φαντάσματα αυτού του παιδιού που με τη δική σου έγκριση ανακυκλώνονται και στη ζωή σου ως ενήλικας, τόσο στις σχέσεις σου όσο και στις επαγγελματικές σου επιλογές. Την ίδια στιγμή χρειάζεται να αποχαιρετήσεις οριστικά ρόλους θυματοποίησης, είτε πρωταγωνιστείς ως θύτης, είτε ως θύμα. Δύο σημαντικοί δάσκαλοι -ο Κρόνος και ο Δίας- έρχονται να σου τονίσουν καρμικά πως είναι σημαντικό να θυμάσαι ώστε να μην επαναλαμβάνεις διαρκώς τα ίδια λάθη, βάζοντας όριο σε αυτό το ασυγκράτητα παρορμητικό σου κομμάτι, το οποίο σε οδηγεί πρώτα να πράττεις και μετά να σκέφτεσαι τις συνέπειες. Εσύ τώρα θα χρειαστεί να αναλογίζεσαι πρώτα τις συνέπειες και μετά να πράττεις, αξιοποιώντας με τα μάτια «ανοιχτά», με συνειδητότητα, ωριμότητα και επαφή με την πραγματικότητα τις καινούργιες ευκαιρίες που θα ανοίξει ο Δίας από το φιλικό σου ζώδιο του Τοξότη, οι οποίες δεν θα είναι λίγες.

Ταύρος

Αυτό το χειμώνα που ξεκινά με την Αφροδίτη επιτέλους ευθύδρομη απέναντί σου στο ζώδιο του Σκορπιού, σου ζητιέται να κάνεις ένα βαθύ restart επαναπροσδιορίζοντας και «θεραπεύοντας» σε βάθος, παιδικούς φόβους και τρόμους που σε καθηλώνουν από τη μία και σε οδηγούν σε λάθος επιλογές από την άλλη, που στηρίζονται στην παιδική σου συναισθηματικοποίηση και καθόλου στην καθαρότητα που έχει το βλέμμα του ενήλικα που είσαι σήμερα. Την ίδια στιγμή χρειάζεται να αξιοποιήσεις και να βάλεις σε καινούρια βάση σχέσεις, οικονομικές αλλά και επαγγελματικές ευκαιρίες με στόχο την απελευθέρωσή σου από εξαρτητικές επιλογές κάθε είδους. Οι Εκλείψεις άλλωστε τον Ιανουάριο στον Αιγόκερω και στον Λέοντα σου ζητούν να πεις οριστικά αντίο σε τραύματα και αυτοκαταστροφικές επιλογές, που προέρχονται από τα παιδικάτα σου και αφορούν σε «κακούς» μπαμπάδες και «κακές» μαμάδες, που αντί να σε μεγαλώσουν σε καθήλωσαν και απέμεινες σε πολλά κομμάτια της ζωής σου μικρός, τρομαγμένος και αδύναμος, ενώ μεγάλωσες. Είναι η ώρα καρμικά να αφήσεις οριστικά πίσω σου ό,τι σου «κόβει» τα πόδια και σε συρρικνώνει, επιλέγοντας ό,τι σε μεγαλώνει, σε ενδυναμώνει, σε προχωράει και σε εξελίσσει. Ο φετινός χειμώνας, με την παρουσία σημαντικών Πλανητών και Αστρολογικών γεγονότων στο φιλικό σου ζώδιο του Αιγόκερω και λίγο πριν ο Ουρανός επιστρέψει οριστικά στο ζώδιό σου για μια επταετία, σου δίνει όλα τα εχέγγυα και τις δυνατότητες να πετύχεις αυτό που τα προηγούμενα χρόνια δεν γινόταν. Φύγε από τις «φυλακές» που ονόμαζες ασφάλεια, σε πραγματικές επιλογές ελευθερίας. Συνειδητοποίησε ότι η ασφάλεια που δεν παρέχει ελευθερία και η ελευθερία που δεν παρέχει ασφάλεια μοιραία οδηγούν σε μια ανασφαλή ανελευθερία. Είναι η ώρα που καρμικά χρειάζεται να καταλάβεις και να παντρέψεις το ασφαλής με το ελεύθερος και το ελεύθερος με το ασφαλής. Συνειδητοποίησε πως μόνο αυτές οι επιλογές που παρέχουν και τα δύο εγγυώνται εξέλιξη και απελευθέρωση αυτού του ανασφαλούς και ανελεύθερου παιδιού που ήσουν κάποτε.  Φτου ξελευθερία λοιπόν μέσω ασφαλών επιλογών.

Δίδυμοι

Ο χειμώνας αυτός ξεκινά με χαοτικές επιλογές που χρειάζεται επειγόντως να εξυγιανθούν, ώστε να πάψεις πλέον να παραπαίεις ανάμεσα στην τρέλα και την παράνοια -με τη Nέα Σελήνη και τον Δία απέναντί σου σε έντονη όψη με τον Άρη και τον Ποσειδώνα στους Ιχθύες- να παράγουν σε καθημερινή βάση τοξικές, ακραίες και έντονα παθολογικές καταστάσεις γύρω σου αλλά και μέσα σου. Βάλε όρια σε πεποιθήσεις και σενάρια του μυαλού σου, αλλά και τρομοκρατικές επιθέσεις ενοχών και οργής. Ξεχώρισε επιτέλους εσένα από τις σκέψεις σου, βάζοντας όρια στο μυαλό σου πριν σε τρελάνει, αναθεωρώντας πλήρως και ξεχωρίζοντας το τι σημαίνει αγάπη και το τι εξάρτηση και παίρνοντας ξεκάθαρες σαφείς αποστάσεις και μέσα σου και γύρω σου από τοξικές σκέψεις και συμπεριφορές. Απέφυγε με κάθε κόστος τη «φυγή» από την πραγματικότητα πατώντας και με τα δυο σου πόδια σε αυτήν, και ακούγοντας πολύ προσεκτικά τα όρια των αντοχών σου έτσι ακριβώς όπως τα υπαγορεύει το σώμα σου. Απέκρουσε ψευτοδιλήμματα που θέτεις εσύ ο ίδιος στον εαυτό σου ή σου θέτει το περιβάλλον σου, κρατώντας με σταθερότητα μια αδιαπραγμάτευτη θέση «υγείας» σε επαφή με αυτό που αισθάνεσαι και νιώθεις στο τώρα. Ο φετινός χειμώνας σου ζητά -με τις Εκλείψεις στον Αιγόκερω και τον Λέοντα- να αναλάβεις να μεγαλώσεις επιτέλους αυτό το χαομένο παιδί που υπάρχει μέσα σου, παίρνοντας το οριστικά από τα χέρια και την κηδεμονία «κακών» μπαμπάδων και «κακών» μαμάδων, αντιμετωπίζοντάς το επιτέλους με αλήθεια, σεβασμό, εντιμότητα και αγάπη, χωρίς να το παραμυθιάζεις όπως το παραμύθιαζαν κάποτε. Μάθε του πως αγάπη δεν είναι το να θυσιάζεσαι στα θέλω του άλλου, ούτε κι εκείνος στα δικά σου. Απόδιαστρέβλωσε επιτέλους στρεβλώσεις αιώνων, εξυγιαίνοντας μέσα σου και γύρω σου ό,τι τοξικό υπάρχει. Εμπιστεύσου κάτι παραπέρα από το μυαλό σου που παραπαίει μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας -με το Δία στο απέναντί σου ζώδιο του Τοξότη. Για αυτήν την υπαρξιακή ανάπτυξη καρμικά που θα σε οδηγήσει στην απελευθέρωσή σου και στην ενηλικίωσή σου, μιλά αυτός ο χειμώνας με τον Δία απέναντί σου, αλλά και όλη αυτή η χρονιά.

Καρκίνος

Αυτός ο χειμώνας σε καθιστά σε έναν από τους πρωταγωνιστές -με την Έκλειψη Ηλίου στο απέναντί σου ζώδιο του Αιγόκερω σε σύνοδο με τον Κρόνο, τον Πλούτωνα και τους δεσμούς της Σελήνης να ορίζουν καρμικά το τέλος νεκρών και φθαρμένων καταστάσεων και την απαρχή μιας νέας πορείας. Γεγονότα που αφορούν σχέσεις, επαγγελματικά θέματα, οικογενειακές καταστάσεις, θέματα σπιτιού αλλά και κοινωνικών αλλαγών θα είναι καρμικά η αιχμή του δόρατος για εσένα ώστε να απαλλαγείς οριστικά από «κακούς» μπαμπάδες και «κακές» μαμάδες που σε κρατούν καθηλωμένο μέσα σε παιχνίδια σωτήρα, θύματος και θύτη. Ήρθε η ώρα να κλείσεις οριστικά τα νταλαβέρια σου με παιχνίδια κυριαρχίας, υποτίμησης, βίας, εγκατάλειψης, προδοσίας και απειλών που προέρχονται από τα παιδικάτα σου και ανακυκλώνονται και στο τώρα μέσω στρεβλών επιλογών σου. Η παρουσία της Αφροδίτης στο φιλικό σου ζώδιο του Σκορπιού και του Άρη στο φιλικό σου ζώδιο των Ιχθύων, σου εφιστούν την προσοχή σε συναισθηματικοποιημένες αποφάσεις που -από τον Ιανουάριο με τις εκλείψεις και τον Άρη από το ζώδιο του Κριού- θα τις βρεις απέναντί σου μέσα από απογοητεύσεις, ανατροπές και ισχυρές εντάσεις. Όλο το σύμπαν αυτή την περίοδο σου ζητά να ενηλικιώσεις το εσωτερικό σου παιδί παίρνοντας το μακριά από εξαρτητικές και χειριστικές καταστάσεις και αποκαθιστώντας στρεβλώσεις που συχνά μπερδεύουν την αγάπη με την εξάρτιση. Αυτό είναι και το κυρίαρχο καρμικό μάθημα αυτής της περιόδου για εσένα: να εξυγιάνεις την αγάπη μέσα σου και γύρω σου από μολύνσεις και πεποιθήσεις αλλά και επώδυνες διαστρεβλώσεις και ενοχές σε κάθε τομέα της ζωής σου, συνειδητοποιώντας πως η αγάπη για να είναι αυθεντική ξεκινά πάντα από την αγάπη προς τον εαυτό σου και διαχέεται στους άλλους. Μόνο έτσι θα δράσεις αυτήν την εξαιρετικά φορτισμένη περίοδο από αγάπη προς τον εαυτό σου και όχι από οργή και μίσος προς τους άλλους.

Λέων

Ο φετινός χειμώνας ξεκινά με χαοτική διάθεση για εσένα και μια υπεραισιοδοξία που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και ως άγνοια κινδύνου. Η επαφή σου με την πραγματικότητα ως έχει και η ταπεινότητα είναι η μόνη σου ελπίδα αποφυγής παρασκηνιακών κινήσεων, αλλά και δικών σου εσωτερικών αυτοκαταστροφικών ασυνείδητων επιλογών. Άλλωστε μην ξεχνάς ότι οι Εκλείψεις στο ζώδιό σου δεν τελείωσαν και τα αιτήματα που έχουν θέσει περιμένουν σοβαρές καρμικές διευθετήσεις. Παιχνίδια εξουσίας, κυριαρχίας, επιβολής, υποτίμησης, αλαζονείας και ελέγχου των άλλων καραδοκούν και θα είναι πολύ εύκολο να σε εγκλωβίσουν, αν δεν λάβεις μέτρα και δεν θέσεις όρια κυρίως στην πρόθεσή σου να παίζεις με αυτά με τη γνωστή σου ευκολία. Όλο το σύμπαν σου φωνάζει πως ήρθε η ώρα να ελευθερώσεις και να ελευθερωθείς από «κακούς» μπαμπάδες και «κακές» μαμάδες, αλλά και από παντοδύναμα κυριαρχικά «παιδιά», που με ένα εντελώς παθολογικό τρόπο έχουν καβαλήσει το καλάμι και χωρίς καμία ουσιαστική υποδομή, απαιτούν να είναι οι κυρίαρχοι των πάντων, διαλύοντας οποιαδήποτε μορφή σχέτισης, επαφής, οποιαδήποτε προοπτική ισοτιμίας, ελευθερίας, αγάπης, δημιουργικότητας, και παίζοντας επικίνδυνα παιχνίδια. Η εξυγίανση αυτού του εντελώς διαστρεβλωμένου παιδιού μέσα σου είναι καρμικά αυτό που εδώ και καιρό τα έντονα Αστρολογικά γεγονότα και οι εκλείψεις σου ζητούν να φροντίσεις, ώστε να πάψεις να παραπαίεις στα άκρα της θεοποίησης ή της δαιμονοποίησης του εαυτού σου. Βοήθησε αυτό το παιδί να ελευθερωθεί από ρόλους τέτοιου είδους και να γίνει ένας ολοκληρωμένος ελεύθερος και αυτοδύναμος ενήλικας.

Παρθένος

Ο χειμώνας αυτός ξεκινά με μεγάλο βαθμό δυσκολίας με τον Άρη και τον Ποσειδώνα απέναντί σου σε εξαιρετικά δύσκολες όψεις με τη Νέα Σελήνη και τον Δία στον Τοξότη να διακινούν ανεμοστρόβιλους χάοσης, παραλογισμού, παράνοιας και τρέλας που εύκολα μπορούν να σε παρασύρουν εκτός πραγματικότητας και  εκτός εαυτού. Το ζητούμενο λοιπόν στο ξεκίνημα αυτού του χειμώνα είναι να δώσεις έμφαση στη σχέση σου με το «σώμα» σου και την πραγματικότητα, βεντουζάροντας και εστιάζοντας απόλυτα στο εδώ και το τώρα και θέτοντας αυστηρά και αδιαπραγμάτευτα όρια εκεί που το μυαλό σου πάει να σε παρασύρει σε φαντασίες, σενάρια, αλλά και δωμάτια με φαντάσματα κάθε είδους. Το πρώτο και το πιο βασικό που θα πρέπει να φροντίσεις, όσο ο Άρης θα βρίσκεται απέναντί σου μαζί με τον Ποσειδώνα, είναι η σωματική και ψυχική σου ισορροπία αποφεύγοντας κάθε είδους παράτολμες επιλογές που θα έθεταν σε κίνδυνο την ισορροπία σου. Και κυρίως να διαχειριστείς εν μέσω δύο ισχυρών εκλείψεων έντονα κύματα οργής που σχετίζονται με παιδικές καταστάσεις υποτίμησης, κυριαρχίας, καταπίεσης, αδιαφορίας, βίας, τρομοκρατίας και παράνοιας που σχετίζονται με «κακούς» μπαμπάδες και «κακές» μαμάδες και φαντάσματα των παιδικών σου χρόνων. Ήρθε η ώρα καρμικά να αντιμετωπίσεις ότι σε κρατά μικρό, χαομένο, διαστρεβλωμένο, εξαρτημένο και αδύναμο, αλλά και να αποχαιρετίσεις οριστικά τέτοιες συνθήκες επιλογών όπου υπάρχουν στη ζωή σου, επιλέγοντας αυτό που σε ενδυναμώνει και σε εξελίσσει στην ακεραιότητα του ενήλικα.

Ζυγός

Περίοδος «αποτοξίνωσης» από κάθε είδους «τοξίνες» δείχνει να είναι για εσένα ο φετινός χειμώνας, καθιστώντας αναγκαιότητα καρμικά την απόσταση από ό,τι σε τοξινώνει, σε διαστρεβλώνει, σε περιπλέκει και σε κλυδωνίζει, όπως θα σου έλεγε και ο Κρόνος από τον Αιγόκερω. Ιδιαίτερα την περίοδο του Δεκεμβρίου, που η παράνοια και η τρέλα θα κάνουν πάρτυ ολούθε γύρω σου, εσύ θα χρειαστεί να κρατήσεις σθεναρά την επαφή σου με την πραγματικότητα, αποφεύγοντας με την Κυβερνήτιδά σου την Αφροδίτη στο ζώδιο του Σκορπιού, παρασκηνιακά παιχνίδια και αποχαιρετώντας σχέσεις και επιλογές που σε αποδυναμώνουν, αντί να σε εξελίσσουν. Με την Έκλειψη Ηλίου στον Αιγόκερω τον Γενάρη σε σύνοδο με τον Κρόνο και τον Πλούτωνα, αλλά και την Έκλειψη Σελήνης στον Λέοντα και τον Άρη απέναντί σου, θα χρειαστεί να κάνεις «βαθιά», οριστικά ξεκαθαρίσματα αντιμετωπίζοντας ζητήματα που συνδέονται με «κακούς» μπαμπάδες και «κακές» μαμάδες, τραύματα και φαντάσματα από πολύ παλιά, όπως και παιχνίδια κυριαρχίας, δύναμης, υποτίμησης, ελέγχου, βίας, ανταγωνισμού, επιζητώντας υγιείς και ξεκάθαρες καταστάσεις. Παράλληλα ο Γενάρης σου δίνει την προοπτική να ανοίξεις δρόμους εξέλιξης σε κάθε τομέα της ζωής σου, αντικαθιστώντας κάθε τι που αποχαιρετάς με κάτι καινούργιο αυθεντικό και ξεκάθαρο πολύ πιο κοντά στις τωρινές σου ανάγκες. Στην ίδια λογική και ο Φλεβάρης με τη Νέα Σελήνη στο ζώδιο του φιλικού σου Υδροχόου σε προτρέπει να απελευθερωθείς από ό,τι σε κρατά δέσμιο και σου δίνει και τα μέσα για να το πετύχεις.

Σκορπιός

Ο φετινός χειμώνας ξεκινά με την παρουσία της Αφροδίτης στο ζώδιό σου επιτέλους ευθύδρομη να ενεργοποιεί ζητήματα που έθεσαν οι Εκλείψεις του καλοκαιριού και θα ξαναθέσουν εκ νέου οι Εκλείψεις του Γενάρη. Την περίοδο ιδιαιτέρως του Δεκέμβρη φρόντισε να αποφύγεις παρασκηνιακές και μπερδεμένες καταστάσεις, τόσο όσων αφορά σε ζητήματα σχέσεων όσο και σε θέματα οικονομικά. Απέφυγε να «χαθείς» σε παιχνίδια κυριαρχίας, επιβολής, υποτίμησης, βίας, ελέγχου και κάθε είδους αυτοκαταστροφικές επιλογές, κλείνοντας οριστικά και αφήνοντας πίσω σου θέματα που σχετίζονται με «κακούς» μπαμπάδες και «κακές» μαμάδες, τραύματα και φαντάσματα των παιδικών σου χρόνων. Οι Εκλείψεις του Γενάρη άλλωστε σου ζητούν καρμικά όπως και ο Ουρανός που σταδιακά επιστρέφει απέναντί σου, την πλήρη εξυγίανση σε κάθε τομέα της ζωής σου, από σκοτεινές και αυτοκαταστροφικές επιλογές και κυρίως από κάθε είδους παιχνίδια εξάρτισης. Ελευθέρωσε τον εαυτό σου, αλλά και αυτό το εσωτερικό σου παιδί από τα «σκοτεινά» δωμάτια του τρόμου που έχει εγκλωβιστεί, προς καταστάσεις φωτεινές, ασφαλείς, χωρίς θύτες και θύματα, χωρίς άλλους άσκοπους πολέμους, χωρίς νικητές και χαμένους. Αποχαιρέτα οριστικά καρμικά ό,τι μυρίζει πόλεμο και επίλεξε καρμικά πάλι να εκπαιδευτείς να υπάρχεις σε «ειρήνη» τόσο μέσα σου όσο και γύρω σου. Αυτό είναι το κυρίαρχο καρμικό σου μάθημα, όχι μόνο για αυτό το χειμώνα αλλά και για όλη την επόμενη περίοδο που θα μείνει ο Ουρανός απέναντί σου. Να μάθεις δηλαδή το καθεστώς της ειρήνης και πως να σχετίζεσαι σε αυτό, παύοντας να αναλώνεσαι και να πολεμάς με καχυποψία ακόμη και αυτό που αγαπάς, όπως για παράδειγμα τους δικούς σου ανθρώπους, θεωρώντας τους συχνά απειλητικούς και επικίνδυνους μόνο και μόνο επειδή δεν κάνουν ή δεν φέρονται όπως εσύ. Βάλε νερό στην απολυτότητά σου και συνειδητοποίησε την διαφορετικότητα που δεν είναι απαραίτητα απειλή και αιτία πολέμου.

Τοξότης

Αυτός ο χειμώνας και κυρίως το ξεκίνημά του, με την είσοδο του Δία στο ζώδιό σου και τη Νέα Σελήνη, αλλά και την σύμπτωση να συγκρούονται ο Άρης και ο Ποσειδώνας στους Ιχθύες, δημιουργεί για όλη την περίοδο του Δεκέμβρη καταστάσεις ακραίες που παραπαίουν μεταξύ τρέλας και παράνοιας, ζητώντας σου στενή επαφή, πιο στενή από ποτέ με την πραγματικότητα. Όπως επίσης σου ζητά να θέσεις όρια στα παιχνίδια του μυαλού σου, που σε αποδιοργανώνουν πλήρως. Θα χρειαστεί λοιπόν καρμικά να συνειδητοποιήσεις πως η φυγή από την πραγματικότητα και η προσδοκία σου να τα απορροφήσει όλα η «λήθη», δε σου αφήνουν κανένα περιθώριο για ενδυνάμωση και ενηλικίωση. Συνειδητοποίησε ότι μόνο τα πολύ μικρά παιδιά φεύγουν και κρύβονται από τους «μπαμπούλες» τους και πως ο μοναδικός τρόπος να ωριμάσουν και να μεγαλώσουν είναι να τους αντιμετωπίσουν. Αυτό που συμβάλλει στην ενδυνάμωση και την ωριμότητα είναι η μνήμη και η γνώση που εμπεριέχει αυτή. Η βιωματική γνώση, όχι οι φαντασίες και οι πεποιθήσεις που περιστρέφονται στο μυαλό ενός παιδιού. Όλο το Σύμπαν σου ζητά, τόσο αυτό το χειμώνα, όσο και αυτή τη χρονιά, να «θυμηθείς» αυτά που ξέρεις, αποφεύγοντας να επαναλάβεις τα ίδια λάθη και να δηλώσεις «παρών» σε ό,τι σε καλεί να αναμετρηθείς, κατατροπώνοντας επιτέλους τα «φαντάσματά» σου και κυριαρχώντας εσύ και όχι αυτά στις κυρίαρχες καρμικές επιλογές της ζωής σου. Ο Δίας στο ζώδιό σου είναι ένας Δίας επίγνωσης και σπουδής, ένας Δίας πραγματικής βιωματικής γνώσης και σε προτρέπει σε μια νέα φάση εκπαίδευσης, αυτής της ενηλικίωσης. Το ίδιο και η παρουσία του Κρόνου στο γειτονικό σου ζώδιο του Αιγόκερω, η Έκλειψη Ηλίου σε αυτό σε σύνοδο με τον Κρόνο και τον Πλούτωνα όπως και η Έκλειψη Ηλίου στο φιλικό σου Λιοντάρι σε έντονη όψη με τον Ουρανό. Φέτος ανοίγονται όλες οι προοπτικές να αφήσεις οριστικά πίσω σου ό,τι σε εγκλωβίζει και σε «πετάει» εκτός πραγματικότητας, διαμορφώνοντας μια νέα φάση ζωής που πατάει γερά στη γη και ορίζει ρεαλιστικά όλες τις προϋποθέσεις για την ευτυχία σου. Συνειδητοποίησε πως η ευτυχία που συμβολίζει ο Δίας στο ζώδιό σου και η πληρότητα, είναι θέμα οργάνωσης, σπουδής, δουλειάς με τον εαυτό σου, προδιάθεσης και ταλέντου που εσύ τα έχεις και καθόλου τύχης.

Αιγόκερως

Με τις Εκλείψεις να περνούν οριστικά στον άξονά σου, και μάλιστα σε σύνοδο με τον Κρόνο, τον Ουρανό και τους Δεσμούς της Σελήνης, αυτό που κοινώς στην Αστρολογία ονομάζουμε άξονα του κάρματος, αδιαμφισβήτητα γίνεσαι τόσο σαν ζώδιο όσο και σαν πορεία επιλογών ο πρωταγωνιστής των εξελίξεων με όλο το σύμπαν να σου ζητά να αφήσεις πίσω σου «κακούς» μπαμπάδες και «κακές» μαμάδες, αλλά και ό,τι σε εγκλωβίζει στα θολά νερά της εξάρτησης και της αποδυνάμωσης που συμβολίζει η αρνητική πλευρά του απέναντί σου ζωδίου, του Καρκίνου. Με τον Πλούτωνα και τον Κρόνο να κυριαρχούν αυτό το χειμώνα στο ζώδιό σου, τόσο προσωπικά όσο και κοινωνικά, είναι σίγουρο πως μια φάση στρεβλών και ανήθικων «εξουσιαστών» και εξουσιών τελειώνει προστάζοντας ταυτοχρόνως την αναγκαιότητα για μια καινούργια πορεία απεγκλωβισμού από τα αδιέξοδα της προηγούμενης. Εσύ καλό είναι να ασχοληθείς πρωτίστως με τους δικούς σου «εξουσιαστές», αυτούς που σε κρατάνε αδύναμο, στερώντας σου οποιαδήποτε προοπτική ενδυνάμωσης και ενηλικίωσης. Ήρθε η ώρα να πεις οριστικά αντίο σε ρόλους και παιχνίδια αποδυνάμωσης, όπως επίσης και στα κλειστά σκοτεινά δωμάτια του τρόμου των παιδικών σου χρόνων, αλλά και σε παιχνίδια θύματος, θύτη και σωτήρα, παιχνίδια κυριαρχίας, επιβολής, δύναμης, εξουσίας, υποτίμησης, απαξίωσης, αλλά και σε ό,τι μυρίζει εγκατάλειψη, προδοσία, αδιαφορία, αποπλάνηση και έλεγχο των άλλων. Ήρθε η ώρα να στραφείς μέσα σου, να εντοπίσεις και να μεγαλώσεις αυτό το «παιδί» που ήσουν κάποτε απεγκλωβίζοντάς το και ελευθερώνοντάς το προς την ενηλικίωση. Ήρθε η ώρα να γίνεις εσύ ο «καλός» μπαμπάς και η «καλή» μαμά, ο γονιός εκείνος που θα αγαπήσει και θα μεγαλώσει αυτό το παιδί, παύοντας να αναζητάς ανάδοχους προς υιοθεσία σου ή φτιάχνοντας σχέσεις που εσύ υιοθετείς τους άλλους. Και αυτό με τον Κρόνο και τον Πλούτωνα στο ζώδιό σου είναι μονόδρομος.

Υδροχόος

Ο χειμώνας σε υποδέχεται με μια βαριά διάθεση, με την Αφροδίτη σε δύσκολη όψη από το Σκορπιό επιτέλους ευθύδρομη, να αναζωπυρώνει σαφώς τα ζητήματα που έθεσαν οι Εκλείψεις το καλοκαίρι στον άξονά σου, αλλά και που θα ξανατεθούν τον Γενάρη με την Έκλειψη Σελήνης στο απέναντί σου ζώδιο του Λιονταριού, φέρνοντάς σε αντιμέτωπο με την αναγκαιότητα να αποχαιρετίσεις όσο κι αν σε πονάει οριστικά «κακούς» μπαμπάδες και «κακές» μαμάδες γύρω σου και μέσα σου, οι οποίοι αρέσκονται να σε κρατούν μικρό, τρομαγμένο και αδύναμο και φυσικά εξαρτημένο από τη δύναμή τους, εναλλάσσοντας ρόλους και παιχνίδια θύτη, θύματος και σωτήρα και μεθόδους κυριαρχίας, επιβολής, υποτίμησης, εγκατάλειψης, προδοσίας κοκ. Όλο το σύμπαν σου φωνάζει πως ήρθε η ώρα να ελευθερώσεις αυτό το παιδί που ήσουν κάποτε από την καθήλωση και τα δεσμά που του έχουν επιβληθεί αναλαμβάνοντας εσύ να το μεγαλώσεις, να το εξυγιάνεις, να το αποδιαστρεβλώσεις και να το απεμπλέξεις οριστικά από τα φαντάσματα που το κρατούν, χαμένο, μικρό και αδύναμο, ή το ωθούν να μιμείται τον παντοδύναμο κυρίαρχο, επιζητώντας να επιβάλλεται ως η αρχή των πάντων, αποκλείοντας από την πραγματικότητά του οποιαδήποτε μορφή υγιούς σχέτισης, αγάπης, ισοτιμίας, αρμονίας, συντροφικότητας, συνεργασίας, και αναπαραγάγοντας διαρκώς φαύλους κύκλους θύτη – θύματος. Ήρθε η ώρα να αφήσεις οριστικά πίσω σου τα πεδία των μαχών ανοίγοντας προοπτικές στο να εκπαιδευτείς εν τάχει μέσα σου και γύρω σου με ειρήνη και σεβασμό. Επανεκπαιδεύσου και άλλαξε τελείως πορεία ζωής προς αυτό ακριβώς που συμβολίζει το ζώδιό σου: την ελευθερία σαν δικαίωμα και προϋπόθεση τόσο στον εαυτό σου όσο και προς τους άλλους, εκεί που κανείς δεν πολεμάει κανέναν για τη διαφορετικότητά του και εκεί που εσύ αποδέχεσαι και παύεις να πολεμάς τη δική σου διαφορετικότητα.

Ιχθύες

Ο χειμώνας σε υποδέχεται μέσα σε ένα κλίμα πλήρους χάοσης, παράνοιας, παραλογισμού και ασυνέπειας που αγγίζει συχνά τα όρια της τρέλας. Με τη Νέα Σελήνη στις αρχές του Δεκεμβρίου σε σύνοδο με το Δία στο ζώδιο του Τοξότη σε εξαιρετικά δύσκολη όψη με τον Άρη και τον Ποσειδώνα να κάνουν τεράστιο ζητούμενο την όποια επαφή με την πραγματικότητα, θέτοντας σου καρμικά την ευθύνη να εξυγιάνεις και να βάλεις τάξη σε ό,τι μέχρι τώρα επέλεγες (τη «φυγή» και τη «λήθη») συνειδητοποιώντας αυτό που επιτρέπεις να κυριαρχεί κατά την απουσία σου σε κάθε τομέα της ζωής σου. Δήλωσε επιτέλους «παρών» ηχηρά και με δύναμη τώρα που μεγάλωσες και είσαι εσύ πια όσο και αν δεν το ξέρεις ο κυρίαρχος του παιχνιδιού, εξωστρακίζοντας οριστικά από τη ζωή σου «κακούς» μπαμπάδες και «κακές» μαμάδες που σε εγκλώβισαν σε παιχνίδια κυριαρχίας, υποτίμησης, τρέλας, παράνοιας, αδιαφορίας, χειρισμού, αλλά και σε ρόλους σωτήρα, θύτη και θύματος. Και κυρίως σε νταλαβέρια βαθιών συναισθηματικών εξαρτήσεων όπου κρέμεσαι από τις αποφάσεις των άλλων. Ήρθε η ώρα να αναλάβεις την ευθύνη με τις Εκλείψεις κυρίαρχες μες τον Γενάρη να πάρεις αυτό το μικρό παιδάκι που ήσουν κάποτε από τα χέρια όσων συνεχίζουν να το θέλουν εξαρτημένο, αδύναμο και παράλληλα υπεύθυνο για την ευτυχία τους. Ήρθε η ώρα να βοηθήσεις αυτό το παιδί να αποδιαστρεβλωθεί, να μεγαλώσει, να αφήσει πίσω του ενοχές και βάρη άλλων φροντίζοντας εσύ για το μεγάλωμά του, την απελευθέρωσή του και την ενηλικίωσή του. Φρόντισε επίσης με τον Άρη και τον Ποσειδώνα στο ζώδιό σου όλο αυτό το διάστημα την ψυχική και σωματική σου ισορροπία, εστιάζοντας και πάλι στην φροντίδα του εαυτού σου, αποφεύγοντας κάθε είδους υπερβολές. Ο Δίας από τον Τοξότη είναι σε θέση να σου δώσει όλη την επίγνωση και τη θεραπευτικότητα που έχεις ανάγκη, αλλά και να ορίσει ένα καινούργιο στάδιο μαθητείας, φέρνοντας στη ζωή σου δασκάλους που θα σε εξελίξουν ουσιαστικά και βιωματικά, αν φυσικά κάνεις χώρο προς αυτήν την κατεύθυνση, αποχαιρετώντας οριστικά ό,τι δεν σε πάει παραπέρα και ό,τι δεν σε εξελίσσει.

Comments

  1. Αγαπητέ Πέτρο,

    Διαβάζω αυτή την ιστοσελίδα πολλά χρόνια και ομολογώ ότι με βοηθά να δώ βαθιά μέσα μου να λύσω και να βρώ τρόπους να απελευθερωθώ από όλα αυτά που κουβαλώ. Υπάρχουν στιγμές που δεν μπορώ να διαχειριστώ την αρνητικότητα και τον θυμώ που μου προκαλούν μνήμες του παρελθόντος και θέλω να λυτρωθώ για να μπορέσω να γίνω ευτυχισμένη. ‘Ολα αυτά που γράφεις είναι τόσο αλήθεια αλλά αδυνατώ να απελευθερωθώ παιριμαίνω και ψάχνομαι για να βρώ τον τρόπο να τα αφήσω πήσω μου αλλά μάταια. Πάντως ομολογώ ότι αυτά που διαβάζω είναι πολύ βοηθητικά με κάνουν τουλάχιστω και κοιτάζω βαθιά μέσα μου αλλά φαίνεται πως είμαι πολύ αδύνατη να ξεπεράσω και να αφήσω πήσω μου καταστάσεις ή τουλάχιστον δεν ξαίρω τον τρόπο.

Leave a Comment