Από τον

Πέτρο Κατσαμάκη,

Αστρολόγο – Ερευνητή

 

 

Φορτισμένος από την επιρροή της Πανσελήνου στον Υδροχόο, να θέτει θέματα σχέσεων κυρίως προς την κατεύθυνση του τι τελικά σημαίνει φιλία και συντροφικότητα, έρχεται να σε συναντήσει ζαβλακωμένο ο Αύγουστος. Η ισχυρή επιρροή της Πανσελήνου στον Υδροχόο λοιπόν και η εξίσου ισχυρή επιρροή της Νέας Σελήνης στο ζώδιο του Λέοντα, με τη συμμετοχή του Κρόνου και του Ουρανού προβάλλουν εκ νέου ένα σχήμα σύγκρουσης. Από τη μία η πρώτη μιλάει για ισοτιμία, φιλία, συντροφικότητα, δημοκρατία, κατανόηση πέραν του ορίου του προσωπικού συμφέροντος, ενώ η δεύτερη ενεργοποιεί  μία θέση απολυταρχική, παίζοντας σκοτεινά παιχνίδια κυριαρχίας και τρομοκρατίας, με τη συμμετοχή του Κρόνου από το Σκορπιό. Όπως καταλαβαίνεις θα βρεθείς και πάλι - ντάλα καλοκαίρι - να κρατάς από τη μία το καρπούζι και την ομπρέλα και από την άλλη την ψυχραιμία σου.

Μια βαθειά παιδική ανάγκη να σε καταλάβουν επιτέλους οι «γονείς σου» σε φορτίζει έντονα συναισθηματικά, αγνοώντας το ότι ούτε έχουν την πρόθεση ούτε και θέλουν να σε καταλάβουν. Από την άλλη όμως, η τεράστια παιδική σου ανάγκη – φοβία να ανήκεις κάπου ως παιδί και εσύ, σε βάζει να ξανα-εξηγείς τα αυτονόητα με την ελπίδα πως ίσως σε καταλάβουν και σωθείς. Αυτό το νταλαβέρι με το παρελθόν που ξανάρχεται στο παρόν, με την Αφροδίτη Ανάδρομη στο ζώδιο του Λεόντα, φέρνοντας στο προσκήνιο όλα αυτά που μέσα σου και «έξω σου» σε πονάνε, καθιστά καρμικά την ανάγκη να φροντίσεις τον πόνο σου, απόλυτα επιτακτική. Με λίγα λόγια, το καρμικό ζητούμενο αυτού του μήνα είναι να κοιτάξεις μέσα σου, γιατρεύοντας πληγές που κουβαλάς και ελευθερώνοντας τον εαυτό σου από την παιδική του ανημπόρια. Και αντίστοιχα τον παιδικό του τρόμο, θλίψη, απόγνωση και απογοήτευση. Η επίγνωση σου πως όσο και αν προσπαθήσεις, κάποιοι δεν θα θέλουν ποτέ να σε καταλάβουν, και αντιθέτως θα θέλουν να σε χειρίζονται, για να γίνεται το δικό τους, είναι αυτό που θα σε βοηθήσει να δεις καθαρά την πραγματικότητα.

Ο Αύγουστος αυτός, κόντρα στη φυσική του θέση, σου προτείνει ως μοναδική λύση ισορροπίας την εσωστρέφεια. Το «κοίταγμα» μέσα σου και η ευκαιρία που σου δίνεται καρμικά να καθαρίσεις τραύματα και σκληρά βιώματα που ενεργοποιεί η τραγική εξωτερική πραγματικότητα, είναι αυτό που θα σε βοηθήσει να αποφύγεις να ολισθήσεις στην τρέλα και στον παραλογισμό που σε περιβάλει ολούθε γύρω σου. Αν κάνεις το λάθος και «προβάλεις» προς τα έξω αυτό που κουβαλάς, η Νέα Σελήνη σε Σύνοδο με τον Άρη σου καθιστά σαφές, πως το μόνο που θα εισπράξεις είναι κι άλλο πόνο, κι άλλη βία, κι άλλο παραλογισμό, κι άλλη απόγνωση.  Ο Αύγουστος μιλάει για συμμαχίες που στηρίζονται στο νοιάξιμο, στην αλληλοστήριξη, στην αγάπη, στην καθαρότητά της σαν αντίδοτο στην περιρρέουσα πίεση και θανατήλα. Το μεγαλύτερο μέρος του Αυγούστου θα κυλήσει αργά και βασανιστικά, χωρίς σημαντικές εξελίξεις και απαντήσεις εξωτερικές σ’ αυτά που σε απασχολούν. Μπορεί όμως να σου δώσει σημαντικές εσωτερικές απαντήσεις. Απαντήσεις που θα σε βοηθήσουν να ξεκαθαρίσεις ποιος είσαι, που πας, τι θέλεις. Αλλά και να διαμορφώσεις εκ νέου την ηθική σου στάση σε επαφή με την ύπαρξή σου και όχι τις απαιτήσεις των άλλων.

Ο Αύγουστος για όσους το επιλέξουν είναι σε θέση καρμικά να προσφέρει τεράστια εσωτερική δύναμη, συνδέοντας τον άνθρωπο με την πηγή της δημιουργίας του και τη φώτιση να κινηθεί προς την εξέλιξη του. Με λίγα λόγια, ο Αύγουστος μπορεί, αν τον αξιοποιήσεις εσωτερικά, να σε βοηθήσει να γίνεις ο εαυτός σου, πετώντας από πάνω σου οριστικά ρόλους και παιχνίδια που φορτώθηκες, για να είσαι αρεστός και να «ανήκεις» κάπου. Ο Αύγουστος θα σε φέρει ακριβώς αντιμέτωπο με αυτό το ερώτημα. Που θες να ανήκεις; Και με ένα δεύτερο καίριο ερώτημα που λέει πόσο ελεύθερος και ενήλικας είσαι, αν δεν ανήκεις πρωτίστως στον εαυτό σου; Ερχόμενος λοιπόν αντιμέτωπος με τόσο καίρια υπαρξιακά ερωτήματα, κατανοείς πως, πολλά θα αλλάξουν και θα αναθεωρηθούν, τόσο σε προσωπικό επίπεδο, όσο και στις επιλογές σου. Αυτός ο Αύγουστος μιλάει για προσωπική ενδυνάμωση, μιλάει και πάλι καρμικά για την ακέραιη έννοια της δύναμης. Της δύναμης που κρατάει τον άνθρωπο ακέραιο στις σημαντικές δομικές του αξίες, και τον καθιστά ικανό να μην ξεπουλά τη ζωή του και την ύπαρξή του στο παζάρι των απειλών και τον χειρισμό των «σημαντικών» άλλων.

 Η είσοδος του Δία στην Παρθένο στα μέσα του μήνα και η Πανσέληνος στους Ιχθύες σε διάμετρο με το Δία και δύσκολη όψη με τον Κρόνο, σου ζητούν να προστατευτείς από τον παραλογισμό, την τρέλα, την παράνοια, τις αυτοεξαπατήσεις, αλλά και τη διάθεση των άλλων να σε εξαπατήσουν. Το εντυπωσιακό αυτό το μήνα είναι πως μέσα σε όλη αυτή την πίεση η ζωή ανοίγει μια καινούργια πόρτα χαράς, δίνοντας σημαντικές προοπτικές στη δημιουργία ουσιαστικών σχέσεων, αληθινών ερώτων, πραγματικής αγάπης και δημιουργικότητας. Άλλωστε ένας κύκλος ψεύτικων σχέσεων και επιλογών κλείνει οριστικά αυτήν την περίοδο. Φρόντισε τον εαυτό σου και δώστου χωρίς διλήμματα ό,τι χρειάζεται, ώστε να μπορέσει να παραμείνει λειτουργικός και κυρίως άνθρωπος. 

 

Παρά τις αντίξοες εξωτερικές συνθήκες, ο Αύγουστος σου δίνει απλόχερα σημαντικές προοπτικές, αλλά και τη δυνατότητα να αναθεωρήσεις σε βάθος τη σχέση με τον εαυτό σου και τους γύρω σου. Μετά από αλλεπάλληλες προσπάθειες να ενταχθείς στον παιδικό σταθμό τα «Αηδονάκια», ο Αύγουστος σε ωθεί να πατήσεις και με τα δυο πόδια στην ενηλικίωση, αναζητώντας τελείως διαφορετικούς τρόπους σχέτισης. Μετά τα έντονα γεγονότα του Ιουλίου που όσο να πεις σε πονέσανε, τόσο στο κοινωνικό όσο και στο προσωπικό σου επίπεδο ζωής, ήρθε η ώρα να συνειδητοποιήσεις πως οι συμφωνίες μεταξύ «παιδιών» δεν είναι να τις εμπιστεύεσαι τελικά. Μία πλειάδα πλανητών από τον φιλικό σου Λέοντα άλλωστε, σου ξεκαθαρίζουν πως μόνο τα λόγια των ουσιαστικά ενηλίκων τηρούνται και μετά τον πρώτο ενθουσιασμό. Ο Αύγουστος σε ωθεί προς την ενδυνάμωσή σου και τη συνειδητοποίηση πως όσο στηρίζεσαι σε κάτι που κλυδωνίζεται και μεταβάλλεται διαρκώς, τόσο θα οργίζεσαι. Και σου ανοίγει προοπτικές για σταθερές, ισότιμες επιλογές που ξέρουν να σέβονται και να τιμούν τον εαυτό τους και τον λόγο τους.

 

Το πρώτο δεκαπενθήμερο του Αυγούστου θα σου πέσει κομματάκι βαρύ. Κάτι ο Άρης από τον Λέοντα που σε έχει βάλει στόχο, κάτι ο Κρόνος απέναντί σου, κάτι η Νέα Σελήνη και η Πανσέληνος, κάτι η Αφροδίτη ανάδρομη που ξαναζωντανεύει φαντάσματα και μνήμες, καθιστούν την ψυχραιμία σου σαν τον μοναδικό ζητούμενο. Στην πραγματικότητα η τάση σου να κοιτάς αυτό που «έχεις» και όχι αυτό που «είσαι» είναι καρμικά ο λόγος που θα βρεθείς έξω από τα όρια των αντοχών σου. Ο Αύγουστος σου ζητά να πάρεις την προσοχή σου από τον «έξω» κόσμο και να την φέρεις στον «μέσα» κόσμο. Σου ζητά να ακούσεις όλα αυτά που σε πονάνε εδώ και χρόνια, να γιατρέψεις παλιές βαθιές πληγές, να δυναμώσεις τον εαυτό σου, ώστε να μην τρομάζει τόσο από τις αποφάσεις των άλλων, αλλά να στηρίζεται ακέραιος στις δικές σου αποφάσεις. Η παιδική σου ανάγκη να ανήκεις κάπου, συχνά σε εγκλωβίζει σε επιλογές πίεσης και βίας. Αυτό τον Αύγουστο, θα χρειαστεί να συνειδητοποιήσεις καρμικά πως η πραγματική ασφάλεια απορρέει από την επιλογή να ανήκεις πρωτίστως στον εαυτό σου… αυτόν τον άγνωστο. Όσο προσπαθείς να νιώσεις ασφαλής από τους άλλους, τόσο η ανασφάλεια θα είναι η καλύτερή σου φίλη, σου λέει ο Δίας από τη φιλική σου Παρθένο, δίνοντας σου σημαντικές προοπτικές αυτονομίας.

 

Το να βάλεις όρια στο πραγματικά αχαλίνωτο μυαλό σου και να μην ενδώσεις στις σκέψεις σου, που σε εξωθούν να συμπράξεις με αυτό το πάρτυ παράνοιας και τρέλας που έχει στηθεί γύρω σου, είναι το πρώτο και κύριο μέλημά σου αυτό το μήνα. Πάρε ευθύς αμέσως την προσοχή σου από τον έξω κόσμο και φέρε τη κατ’ επειγόντως στον μέσα κόσμο, ώστε να μπορέσεις να κρατήσεις τον εαυτό σου σε συνοχή και ισορροπία. Αποχαιρέτισε γλυκά και τρυφερά αυτό το παιδάκι που ακόμη πιστεύει, ενώ «μεγάλωσε», πως οι άλλοι μπορούν παρά τη θέληση του να επηρεάζουν την ζωή, τις αξίες του και τα αισθήματά του, και καλοδέξου αυτόν τον ενήλικα εαυτό σου, που ξέρει τι θέλει και δεν διαπραγματεύεται την ισορροπία του. Αυτόν που πατάει γερά στα πόδια του και είναι διατεθειμένος να αφήσει πίσω του ό,τι χρειάζεται και να πει όλα τα απαραίτητα «όχι» και «ναι», έστω και αν χρειαστεί να περπατήσει το δικό του δρόμο μόνος του. Να ξέρεις πως, αν αποφασίσεις να τιμήσεις τον εαυτό σου, σημαντικές προοπτικές ανοίγονται αυτή την περίοδο και κάθε τι δυσλειτουργικό που αφήνεις, θα αντικατασταθεί με νέες λειτουργικές επιλογές σε κάθε τομέα. Δώσε ιδιαίτερη προσοχή στο δεύτερο δεκαπενθήμερο του μήνα, με τη Νέα Σελήνη στους Ιχθείς σε Όψη με τον Ποσειδώνα και τον Δία να στήνουν παγίδες εξαπάτησης διαρκώς.

 

Σταδιακά τα πράγματα ηρεμούν για εσένα αυτό το μήνα. Οι εντάσεις, οι συγκρούσεις και οι ρήξεις που επέφερε ο Ιούλιος, χρειάζεται τώρα να αξιοποιηθούν με ηρεμία και χωρίς ταρατατζούμ και υπερσυναισθηματισμούς. Η συναισθηματικοποίηση των πάντων είναι ακριβώς αυτό που χρειάζεται να προσέξεις αυτή την περίοδο κάνοντας τη διάκριση ανάμεσα στο αυθεντικό νιώθω και στο κατασκευάζω σενάρια και νιώθω. Ο Αύγουστος σου ζητάει  να αναθεωρήσεις καρμικά την παιδική σου ανάγκη να ανήκεις «κάπου» δίνοντας σου με τη νέα Σελήνη στο γειτονικό σου Λέοντα τη δύναμη να συνειδητοποιήσεις πόσο σημαντικό είναι να ανήκεις εξ’ ολοκλήρου στον εαυτό σου. Για να το πετύχεις αυτό θα χρειαστεί να κόψεις γέφυρες με επιλογές εξάρτησης και να δημιουργήσεις καινούργιους τρόπους αυτάρκειας. Το βασικό για σένα όπως πολύ καλά ξέρεις και όπως σου λέει ο Κρόνος στο φιλικό σου Σκορπιό είναι η συναισθηματική αυτάρκεια. Σταμάτα λοιπόν ευθύς αμέσως να αναλαμβάνεις την ευθύνη της ζωής των άλλων και ανέλαβε επιτέλους την ευθύνη της δικής σου ζωής καθ’ ολοκληρία. Σημαντικές διαφοροποιήσεις και αλλαγές σε αναγκάζουν να θέσεις και να δεχθείς όρια έξω από χειρισμούς με στόχο ξεκάθαρες ενήλικες ουσιαστικές σχέσεις κυρίως προς το τέλος του μήνα που θα χρειαστεί πολλές φορές να διακρίνεις την αλήθεια μέσα σε βουνά ασάφειας και παράνοιας.

 

Αυτό το μήνα, ντάλα καλοκαίρι, τα φώτα τα αστρολογικά είναι στραμμένα επάνω σου. Η Αφροδίτη Ανάδρομη στο ζώδιο σου, η Νέα Σελήνη, ο Δίας, ο Άρης σε αυτό και ο Κρόνος από το Σκορπιό που σε λοξοκοιτάει, σε φέρνουν αντιμέτωπο με υπερβάσεις που χρειάζονται «πραγματική δύναμη». Τη δύναμη που απορρέει από την αγάπη και τη σοφία. Τη δύναμη που απορρέει από την ίδια την αλήθεια της ζωής. Είναι η ώρα να αφήσεις πίσω σου ό,τι νεκρό και τοξικό, και στη θέση του να βάλεις επιλογές «ζωντανές», δημιουργικές, επιλογές εξέλιξης. Αυτή η διαδικασία με τον Άρη στο Ζώδιο σου, την Αφροδίτη Ανάδρομη και τη Νέα Σελήνη θα εμπεριέχει σημαντικές ρήξεις και οριστικά κλεισίματα σχέσεων που εκκρεμούν και σε ταλαιπωρούν και τα ταλαιπωρείς από το παρελθόν. Η ανάγκη σου για ελευθερία, η ανάγκη σου να ανήκεις στον εαυτό σου, καθιστούν καρμικά τη διαδρομή προς τον αυθεντικό εαυτό σου μονόδρομη, χωρίς γέφυρες επιστροφής. Αυτός ο μήνας κινεί έντονες καρμικές διαδικασίες για την εξέλιξη σου σε κάθε τομέα, που καιρό τώρα αποφεύγεις, αναβάλεις ή απεύχεσαι. Η σκληρή συνειδητοποίηση πως ό,τι πέθανε δεν γίνεται να ζωντανέψει έρχεται για να σε ξεκολλήσει από πένθη και μάταιες προσπάθειες νεκραναστάσης και να σε σπρώξει σε νέες επιλογές. Απέφυγε παρασκηνιακές υπονομεύσεις και εμπλοκές, κινήσου με καθαρότητα χωρίς χειρισμούς και παιχνίδια επιβολής, λέγοντας όχι σε ό,τι επιδιώκει να σε κρατά μικρό, αδύναμο και εξαρτημένο, έστω και αν είναι οι ίδιες σου οι πεποιθήσεις. Φτου ξελευθερία λοιπόν και η Μεγαλόχαρη να βάλει το χέρι της.

Ένα μήνα πριν την Έκλειψη Ηλίου στο ζώδιο σου, η ανάγκη σου να αράξεις και να απολαύσεις τις διακοπές σου, όπως καταλαβαίνεις βρίσκει σε τοίχο. Όπως βρίσκει σε τοίχο και η ανάγκη σου για τάξη, ισορροπία και καθαρές εξηγήσεις. Από την άλλη η παράνοια, ο παραλογισμός και η τρέλα κάνουν πάρτυ με την Πανσέληνο και τον Ποσειδώνα απέναντι σου και το Δία στο ζώδιο σου. Ο μήνας αυτός σου ζητά μέσα στον καύσωνα να καθαρίσεις τους κόπους του Αυγεία, και να ξεμπλέξεις της τρελής τα μαλλιά. Από την άλλη όμως, η παρουσία του Ερμή στο ζώδιο σου, σου δίνει τη δυνατότητα να κρατήσεις την επαφή σου με την πραγματικότητα, αποφεύγοντας να παγιδευτείς σε καταστάσεις χάους. Φρόντισε λοιπόν να κρατήσεις αποστάσεις από όλο αυτό το χαμό, απαγορεύοντας στον εαυτό σου να «θυσιαστεί» για σκοπούς και συμφέροντα άλλων. Απέφυγε κάθε είδους υπερβολή με το Δία να εισέρχεται στο ζώδιο σου και φρόντισε τη σωματική και ψυχική σου ισορροπία. Συνειδητοποίησε τώρα που μεγάλωσες, πως όποιος αρνείται να σε καταλάβει, δεν είναι χαζός και παραστρατημένος όπως νομίζεις. Δεν θέλει απλώς να σε καταλάβει. Πάψε λοιπόν να ωρύεσαι και να καταναλώνεσαι παντοιοτρόπως με την ελπίδα να σε καταλάβει. Μάζεψε το βλέμμα σου και την προσοχή σου από τους άλλους και στρέψ’ τη στον εαυτό σου, ακούγοντας από μέσα σου τι έχεις ανάγκη εσύ. Και όχι χάνοντας τον εαυτό σου στο να εξυπηρετήσεις ανάγκες τρίτων. Αυτές τις γενναίες αλλαγές σου ζητούν τα έντονα αστρολογικά γεγονότα στον Άξονα σου και αν τις υλοποιήσεις θα ανταμειφθείς αντίστοιχα.

 

 

 

Μετά τα έντονα γεγονότα του Ιουλίου, φαίνεται πως τον Αύγουστο οι συγκρούσεις περνούν σε ύφεση, τουλάχιστον επιφανειακά για εσένα. Η  Κυβερνήτιδά σου όμως η Αφροδίτη σε φαινομενικά Ανάδρομη πορεία, κάνοντας παρέα με τη Νέα Σελήνη και τον Άρη στο Λέοντα φέρνει στο φως παλιές, αλλά καθόλου ξεχασμένες ιστορίες. Ο Αύγουστος σου δίνει τη δυνατότητα να κάνεις ένα φλας μπακ στο παρελθόν σου θεραπεύοντας πληγές και κλείνοντας οριστικά διαρροές που σου απομυζούν τη δύναμη σου στο τώρα. Αυτό προϋποθέτει ότι σταματάς τις δημόσιες σχέσεις, και μαζεύεις την προσοχή σου σε αυτό που συμβαίνει μέσα σου. Η τάση σου προς την ομορφιά και την χαρά συχνά σου απαγορεύει να βιώσει συναισθήματα όχι και τόσο ευχάριστα και κυρίως «αντικοινωνικά» όπως ο πόνος, η θλίψη, η λύπη και άλλα τέτοια, που και μόνο στο άκουσμα τους βγάζεις αυτομάτως εισιτήριο χωρίς επιστροφή για Μύκονο. Όσο εσύ όμως τα αποφεύγεις, σου λέει η Αφροδίτη Ανάδρομη σε όψη με τον Κρόνο στον Σκορπιό, η αυτογνωσία πάει περίπατο και η θλίψη γίνεται κατάθλιψη μέσα σου και σε ρουφάει ολόκληρο το χειμώνα, που δεν έχει Μύκονο. Ένα μήνα πριν την Έκλειψη Σελήνης απέναντι σου, η πραγματικότητα σου ζητά να βιώσεις τη θλίψη σου και να αποχαιρετήσεις οριστικά ολόκληρους κύκλους ζωής, σχέσεις και επιλογές που κρατάς με τεχνητή αναπνοή διασωληνωμένες στο υποσυνείδητό σου και αλλοιώνουν πανταχόθεν το συνειδητό σου. Μετά από αυτό το γενναίο βήμα, ανοίγει ο δρόμος διάπλατα για επιλογές χαράς, αφθονίας και συντροφικότητας που είναι αυτό που δείχνουν χωρίς να κρύβουν από κάτω τους τρία υπόγεια παθολογίας. Νιώσε και δείξε αυθεντικά αυτό που νιώθεις, αν θες να αγαπηθείς για αυτό που είσαι και όχι για αυτό που παριστάνεις ότι είσαι.

 

Μια ολόκληρη σύναξη Πλανητών και η Νέα Σελήνη στο Λέοντα σε δύσκολη Όψη με τον Κρόνο στο ζώδιο σου Ανάδρομο έρχονται ντάλα καλοκαίρι να σου φωνάξουν: υπάρχει ζωή και πριν τον θάνατο. Ξεκόλλα από το μοιρολόι, δέξου πως ό,τι τέλειωσε, τέλειωσε και εστίασε στο παρακάτω που λέγεται Ζωή. Η Αφροδίτη σε φαινομενικά Ανάδρομη πορεία από το Λέοντα σε δύσκολη Όψη με τον Κρόνο επίσης Ανάδρομο στο Ζώδιο σου, φέρνουν στο φως καρμικές ιστορίες που σε πάγωσαν, σε τρόμαξαν και σε καθήλωσαν στο παρελθόν. Στόχος αυτής της παλινδρόμησης είναι να «θεραπεύσεις» επιτέλους τραύματα, πληγές και δύσκολα βιώματα που σε κρατάνε εγκλωβισμένο στη ζώνη του λυκόφωτος. Άσε λοιπόν την αλαζονεία σου στην μπάντα, δέξου πως μόνος σου δεν τα καταφέρνεις να τα βγάλεις πέρα, και ζήτα βοήθεια με την πρόθεση να αφήσεις όλα αυτά πίσω σου, κρατώντας μόνο το κέρδος της εμπειρίας. Απέφυγε να κάνεις αυτό που συνήθως κάνεις. Να πας από το ένα άκρο στο άλλο. Κρατήσου σε επαφή με αυτό που νιώθεις, σεβάσου το και θα σε σεβαστεί. Απέφυγε με τον Άρη σε δύσκολη Όψη με το ζώδιο σου, να πας από την καθόλου δράση στον πόλεμο, συνειδητοποιώντας πως η βία δεν σου πρόσφερε ποτέ εν τέλει μια ουσιαστική λύση. Αποδέξου με αγάπη προς τον εαυτό σου καταρχήν όλα αυτά που σου έχουν συμβεί και άλλαξε τρόπους και επιλογές, ώστε να μην σου ξανασυμβούν, αλλά αντιθέτως να έλξεις φωτεινές επιλογές. Πάψε να ασχολείσαι με το τι κάνουν οι άλλοι και να μαυρίζεις από οργή και μίσος, και ασχολήσου με το τι κάνεις εσύ και έλκεις αυτή τη μαυρίλα. Ο Αύγουστος πάντως δε μιλάει απλώς για αλλαγή. Μιλάει για μετάλλαξη. Δική σου, όχι των άλλων.

 

Το πρώτο δεκαπενθήμερο του Αυγούστου, σου δίνει σημαντικές προοπτικές χαράς αλλά υπό προϋποθέσεις. Που θα πει, αληθινή, ήσυχη χαρά και όχι μανία, φρενίτιδα και τα μυαλά στα κάγκελα. Που θα ξαναπεί ότι, η όποια εύνοια δέχεσαι τον Αύγουστο θα υπάρξει μόνο και εφόσον κρατάς σταθερή και ακλόνητη επαφή με τον εαυτό σου, βιώνοντας με σεβασμό όλα τα συναισθήματα σου και όχι πετώντας όσα δεν σε βολεύουν στη θάλασσα. Διότι η θάλασσα θα στα γυρίσει πίσω αυτό το καλοκαίρι, σου λέει ξεκάθαρα ο Κυβερνήτης σου ο Δίας σε Όψη με την Αφροδίτη Ανάδρομη και τον Κρόνο. Με απλά λόγια, όλο το Σύμπαν σου φωνάζει επιτέλους μεγάλωσε, ωρίμασε και πάρε σοβαρά τον εαυτό σου και τους γύρω σου. Η φυγή από ό,τι δεν σε βολεύει, η φυγή από αυτά που νιώθεις, μόνο σε κινδύνους θα σε εκθέσουν, βάζοντας σε κρίση σχέσεις και επιλογές σημαντικές. Αυτό τον Αύγουστο η Αφροδίτη Ανάδρομη σου δίνει την δυνατότητα να θεραπεύσεις πληγές που άνοιξες στην προσπάθεια σου να μείνεις ένα αιώνιο παιδί. Σου δίνει την ευκαιρία να αναθεωρήσεις λάθη και υπερβολές, και να αποκαταστήσεις με ευθύνη και σοβαρότητα ό,τι έφερες σε κρίση στη ζωή σου. Από αυτή την αποκατάσταση θα επέλθει και η χαρά και η ασφάλεια και η ηρεμία, τόσο μέσα σου, όσο και γύρω σου, μετατρέποντας σε αγάπη αρνητικές καταστάσεις και επιλογές του παρελθόντος. Η Νέα Σελήνη και ο Ποσειδώνας στους Ιχθύες στο τέλος του μήνα, σου ζητούν να φανείς εξαιρετικά προσεκτικός μιας και η παράνοια θα κάνει πάρτυ και εσύ σε αυτά τα πάρτυ έχεις μια επιρρέπεια.

Μετά τις εντάσεις του Ιουλίου ο Αύγουστος δείχνει πιο ήρεμος για σένα, τουλάχιστον σε εξωτερικά γεγονότα, αλλά κινεί έντονες εσωτερικές διαδικασίες. Σημαντικές αναθεωρήσεις, ξεκαθαρίσματα που έρχονται στο φως μέσα από καταστάσεις του παρελθόντος σε φέρνουν αντιμέτωπο με μια καινούργια εσωτερική δική σου στάση. Γιατί όσο και αν λένε οι κακιές οι γλώσσες πως μένεις κολλημένος και δεν αλλάζεις, εσύ θα διαπιστώσεις με έκπληξη πως άλλαξες. Δεν είσαι πια ο ίδιος. Δεν νιώθεις το ίδιο, δε σκέφτεσαι το ίδιο, δε ζητάς το ίδιο. Ζητάς άλλα πράγματα, διαφορετικά, και κατά προτίμηση αυθεντικά κι ας μην έχουν προοπτική καριέρας. Κάτι μέσα σου κλωτσάει το «πρέπει», και χαμογελάει στο «θέλω». Και η έκπληξη σου είναι πως όλα αυτά τα κάνει σε δύσκολους καιρούς που όλα τα ‘σκιαζε η φοβέρα και τα πλάκωνε η σκλαβιά. Και ενώ σου σερβίρουν και πάλι όπως από τότε που ήσουν παιδάκι, την τρομάρα με το τσουβάλι, εσύ λες δεν θα πάρω. Φτου ξελευτερία. Διότι τόσα χρόνια από τη Σκύλα, στη Χάρυβδη με τον Πλούτωνα να σε σπαζοχολιάζει νυχθημερόν, είδες και αποείδες, και ωρίμασες. Πάει καλιά της και η οργή, διότι τώρα που μεγάλωσες κατάλαβες πως, αν μπορεί να αλλάξει κάτι, αυτό είναι ο εαυτός σου. Πάει περίπατο και η παιδική σου ανάγκη να ανήκεις κάπου, πάει και η επίσης παιδική σου ανάγκη να σε καταλάβουν οι άλλοι. Τώρα πια θες να ανήκεις σε εσένα και σου αρκεί που σε καταλαβαίνεις εσύ. Αυτά για τους Αιγόκερους του πρώτου δεκαπενθημέρου. Όσο για τους Αιγόκερους του δεύτερου δεκαπενθημέρου παραδειγματιστείτε από αυτούς του πρώτου και πράξτε τα δέοντα, για να έχετε τις ίδιες απολαβές ελευθερίας και εσωτερικής μακαριότητας, με το Δία από τη φιλική σας Παρθένο να υπόσχεται σημαντικές δυναμικές εξέλιξης.

 

Αυτό το μήνα βρίσκεσαι στο επίκεντρο των εξελίξεων. Μια πλειάδα πλανητών απέναντί σου, συν την Αφροδίτη ανάδρομη και τη Νέα Σελήνη να κινούν διαδικασίες που σε βάζουν να επανεξετάσεις καρμικά θέματα με βαθιές ρίζες στο παρελθόν σου. Σημαντικές αναθεωρήσεις σχέσεων σε πρώτο πλάνο έρχονται να σε φέρουν αντιμέτωπο με το πώς σχετίζεσαι, παραχωρώντας τη δύναμη και την ελευθερία σου στον κάθε τυχάρπαστο. Έρχονται να σου θυμίσουν πληγές, τραύματα και περιόδους υποταγής και ανελευθερίας από τότε που ήσουν μικρός και αδύναμος. Να σου θυμίσουν πόσα παραχώρησες και παραχωρείς στην ανάγκη σου να ανήκεις κάπου. Όμως έρχονται και να σου θυμίσουν πως τώρα που μεγάλωσες, δεν έχεις ανάγκη να ανήκεις σε κανέναν άλλον, εκτός από τον εαυτό σου. Στον εαυτό σου έτσι ακριβώς όπως είναι, και όχι όπως θα ήθελαν να είναι. Αυτή η συνειδητοποίηση συχνά θα σε φέρει αντιμέτωπο με το πώς εσύ σχετίζεσαι, ποιος πραγματικά είσαι και τι λες ότι είσαι, ώστε να είσαι αρεστός. Ο Αύγουστος σου δίνει απλόχερα όλες τις προϋποθέσεις, ώστε να ξανασυνδεθείς με τη δύναμή σου αυθεντικά και ουσιαστικά, σπάζοντας αυτή τη μόνιμη παγωμάρα που αισθάνεσαι. Σου δίνει τη δυνατότητα να νιώθεις πάλι τη ζωή να ρέει μέσα σου, να νιώσεις το σώμα σου ζωντανό, την ύπαρξη σου παρούσα, ώστε να πάψεις να είσαι έρμαιο ενός υπερτροφικού μυαλού, που σε χειρίζεται και σε πάει όπου το βολεύει. Σημαντικές προοπτικές σε κάθε τομέα ανοίγονται μπροστά σου, αρκεί να είσαι έτοιμος να αφήσεις οριστικά πίσω σου το «θάνατο» και να εμπιστευτείς τη ζωή να σε πάει στον προορισμό σου.

 

Μπροστά στην αναγκαιότητα να εξυγιάνεις σε βάθος στρεβλωμένες επιλογές και πεποιθήσεις σε φέρνει ο Αύγουστος. Χαοτικές σχέσεις και επιλογές σε κάθε τομέα που στηρίζονται σε μια εξαιρετικά στρεβλωμένη αντίληψη της έννοιας αγαπάω και αγαπιέμαι, γίνονται το καρμικό επίκεντρο για σένα. Μια σωρεία χειρισμών που σου ασκούνται είναι αυτό που έχεις να αποδιαστρεβλώσεις, αντιμετωπίζοντας ένα ισχυρό μπαράζ ενοχών, σε σχέση με το πόσο καλός είσαι. Πόσο καλός είσαι όταν κάνεις αυτό που θέλεις, και όχι όταν κάνεις αυτό που θέλουν οι άλλοι; Πόσο καλός είσαι όταν δεν είσαι χρήσιμος, πόσο καλός είσαι όταν λες αυτό που νιώθεις και αισθάνεσαι; Η αγάπη και η καλοσύνη είναι αυτό που έχεις να βάλεις σε υγιείς βάσεις καρμικά αυτή την περίοδο, με τον Δία και τον Ερμή απέναντί σου, αλλά και την Πανσέληνο στο Ζώδιο σου. Στην προσπάθεια σου να φροντίσεις επιτέλους εσένα, πολλά είναι αυτά που θα θιχτούν σε σχέσεις κάθε είδους. Η είσοδος του Δία απέναντι από το Ζώδιο σου όμως, σου ξεκαθαρίζει πως όσο δεν σε αντιμετωπίζεις με αγάπη και φροντίδα, και δέχεσαι να γίνεσαι ο σκουπιδοντενεκές των άλλων, αυτό θα εισπράττεις, και όχι προοπτικές εξέλιξης, ανάπτυξης και ευημερίας. Η ανάγκη σου να αγαπιέσαι είναι τεράστια. Αλλά οι τρόποι με τους οποίους έχεις ανάγκη να εισπράξεις αυτή την αγάπη, χρειάζονται να γίνουν πολύ συγκεκριμένοι, ώστε να δεχτείς απλόχερα τα δώρα του Δία σε κάθε τομέα της ζωής σου.

 

 

 

 

 SunPlanetSymbol
ΗΛΙΟΣ
Από 1 ως 23 Αυγούστου στον Λέοντα
Από 24 Αυγούστου και μέχρι τέλος του μήνα στην Παρθένο

ΕΥΝΟΕΙ Συναισθηματικά θέματα, τον έρωτα, τις σχέσεις, τη διασκέδαση, τα φλερτ, το γάμο, την αισθητική, την ομορφιά τη διακόσμηση, την υγειά, τα ξεκαθαρίσματα σε βάθος, το σεξ, τα οικονομικά.
ΔΕΝ ΕΥΝΟΕΙ   Τις συναισθηματικές υπερβολές, τις σπατάλες τις συγκρούσεις , την έλλειψη ισορροπίας.

ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΛΕΟΝΤΑ: Με δύσκολα μαθήματα Ταύρους, Σκορπιούς και Υδροχόους, ενώ πιο θετικά επηρεάζει Κριούς, Λέοντες και Τοξότες.
ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΘΕΝΟ:
Με δύσκολα μαθήματα Διδύμους, Τοξότες και Ιχθύες, ενώ πιο θετικά επηρεάζει Ταύρους, Παρθένους και Αιγόκερους.

 

 MercuryPlanetSymbol
ΕΡΜΗΣ
Από 1 μέχρι και τις 7 Αυγούστου σε Ορθή πορεία στο Λέοντα
Από 8 ως και τις 27 Αυγούστου στην Παρθένο
Από 28 Ιουλίου μέχρι και τέλος του μήνα στον Ζυγό
ΔΕΙΤΕ ΑΡΘΡΟ «ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΠΕΡΙΟΔΟΥ»

ΕΥΝΟΕΙ  Συζητήσεις, καινούργιες γνωριμίες και φλερτ. Συναισθηματικές και επαγγελματικές σχέσεις. Ζητήματα υγείας, επαγγελματικά ταξίδια, επανασυνδέσεις σχέσεων με ωριμότητα και λογική.
ΔΕΝ ΕΥΝΟΕΙ Εντάσεις και διαφωνίες με συναδέλφους αλλά και συναισθηματικές και επαγγελματικές αντιδικίες.

ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΛΕΟΝΤΑ: Με δύσκολα μαθήματα Ταύρους, Σκορπιούς και Υδροχόους, ενώ πιο θετικά επηρεάζει Κριούς, Λέοντες και Τοξότες.
ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΘΕΝΟ: Με δύσκολα μαθήματα Διδύμους, Τοξότες και Ιχθύες, ενώ πιο θετικά επηρεάζει Ταύρους, Παρθένους και Αιγόκερους.
ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΖΥΓΟ: Με δύσκολα μαθήματα Κριούς, Καρκίνους και Αιγόκερους, ενώ πιο θετικά επηρεάζει Διδύμους, Ζυγούς και Υδροχόους.


VenusPlanetSymbol
ΑΦΡΟΔΙΤΗ
Όλο το μήνα σε αναδρομη πορεία στο Λέοντα
Η Αφροδίτη κινειται από την 29η Μοίρα ωσ και την 15η μοίρα του ζωδίου
Η Αφροδίτη θα παραμείνει στο Λέοντα μέχρι και τις 8 Οκτωβρίου 2015
Θα βρισκεται σε Ανάδρομη Πορεία από τις 25 Ιουλίου 2015 μέχρι και τις 6 Σεπτεμβρίου 2015
ΔΕΙΤΕ ΑΡΘΡΟ «ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΠΕΡΙΟΔΟΥ»

ΕΥΝΟΕΙ Την συναισθηματική επικοινωνία και την διασκέδαση, την επανατοποθέτηση ορίων, τις συναισθηματικές συζητήσεις, το φλερτ,  τις σχέσεις με μέλλον, τα ουσιαστικά ξεκαθαρίσματα, τις προσωπικές συζητήσεις, την οικονομική οργάνωση
ΔΕΝ ΕΥΝΟΕΙ Την ανοργανωσιά, τις συγκρούσεις, την έλλειψη  μέτρου, την απολυτότητα

ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΕΟΝΤΑ: Με δύσκολα μαθήματα Ταύρους, Σκορπιούς και Υδροχόους, ενώ πιο θετικά επηρεάζει Κριούς, Λέοντες και Τοξότες

 

MarsPlanetSymbol
ΑΡΗΣ
Από την 1η Αυγούστου μέχρι τισ 8 στον Καρκίνο
Από τις 9 Αυγούστου και μέχρι τέλος του μήνα στο Λέοντα
ΔΕΙΤΕ ΑΡΘΡΟ «ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΠΕΡΙΟΔΟΥ»

ΕΥΝΟΕΙ Συναισθηματικές  και ερωτικές  διεκδικήσεις, την διασκέδαση, τα φλερτ, την δράση, συναισθηματικά ξεκαθαρίσματα
ΔΕΝ ΕΥΝΟΕΙ  Εντάσεις και διαφωνίες με φίλους καθώς και συναισθηματικές, ερωτικές και επαγγελματικές ρήξεις.  Προσοχή σε υστερίες

ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ: Με δύσκολα μαθήματα Κριούς, Ζυγούς και Αιγόκερους, ενώ πιο θετικά επηρεάζει Καρκίνους, Σκορπιούς και Ιχθύες, αλλά και Ταύρους και Παρθένους
ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΕΟΝΤΑ: Με δύσκολα μαθήματα Ταύρους, Σκορπιούς και Υδροχόους, ενώ πιο θετικά επηρεάζει Κριούς, Λέοντες και Τοξότες

 

JupiterPlanetSymbol
ΔΙΑΣ
Από την 1 Αυγούστου μέχρι και τις 11 του μήνα στο Λέοντα
Από τις 12 μέχρι τέλος του Μήνα στην Παρθένο
Στο ζώδιο της Παρθένου θα παραμείνει μέχρι τις 9 Σεπτεμβρίου 2016
Κατά την παραμονή του στην Παρθένο θα γυρισει σε αναδρομη πορεια από το τις 8 Ιανουαρίου 2016 στην 23η μοιρα του ζωδίου μέχρι και τις 10 Μαΐου 2016 στην 13η μοιρα της Παρθένου
ΔΕΙΤΕ ΑΡΘΡΟ «ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΠΕΡΙΟΔΟΥ»

ΕΥΝΟΕΙ  Το γάμο, τον τομέα των σχέσεων και των συνεργασιών. Το να περνάμε καλά.  Επίσης, ζητήματα ομορφιάς, αισθητικής, διακόσμησης, δίκες και συμβόλαια
ΔΕΝ ΕΥΝΟΕΙ  Υπερβολές, επιπόλαιες κινήσεις, αντιδικίες με ανώτερους, την ανισορροπία, την έλλειψη  μέτρου

ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΛΕΟΝΤΑ: Με δύσκολα μαθήματα Ταύρους, Σκορπιούς και Υδροχόους, ενώ πιο ήπια επηρεάζει Κριούς, Λέοντες και Τοξότες
ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΘΕΝΟ: Με δύσκολα μαθήματα Διδύμους, Τοξότες και Ιχθύες, ενώ πιο θετικά επηρεάζει Ταύρους, Παρθένους και Αιγόκερους

 

SaturnPlanetSymbol
ΚΡΟΝΟΣ
Την 1η Αυγούστου σε ανάδρομη πορεία στον Σκορπιό στην 28η μοίρα του ζωδίου
Από τις 2 Αυγούστου μέχρι και τέλος του μήνα σε ορθή πορεία στην 28η μοίρα του Σκορπιού
Θα Φύγει από το Σκορπιό και θα περάσει στον Τοξότη στις 18 Σεπτεμβρίου 2015
Ο Κρόνος θα παραμείνει στον Τοξότη μέχρι τις 21 Δεκεμβρίου 2017
ΔΕΙΤΕ ΑΡΘΡΟ «ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΠΕΡΙΟΔΟΥ»

ΕΥΝΟΕΙ  Τη δουλειά, την πειθαρχεία, την οργάνωση, την ανάληψη των προσωπικών και κοινωνικών ευθυνών, το μέτρο, την ισοτιμία και τις ισότιμες συνεργασίες και σχέσεις.
ΔΕΝ ΕΥΝΟΕΙ Τις εύκολες λύσεις, την τεμπελιά, την ανευθυνότητα, την ασυνέπεια, την φυγοπονία, το «βόλεμα», τις υπερβολές, την εξάρτηση.

            ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΚΟΡΠΙΟ: Με δύσκολα μαθήματα Διδύμους, Παρθένους και Ιχθύες, ενώ πιο ήπια και θετικά επηρεάζει Κριούς, Λέοντες και Τοξότες

UranusPlanetSymbol
ΟΥΡΑΝΟΣ
Όλο το μήνα σε ανάδρομη πορεία στον Κριό
Αυτό το μηνα κινείται στην 20Η μοίρα του Ζωδίου
Επηρεάζει περισσότερο το τέλος του 2ου δεκαημερου
Ο Ουρανός θα περάσει στον Ταύρο στις 16 Μαΐου 2018
ΔΕΙΤΕ ΑΡΘΡΟ «ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΠΕΡΙΟΔΟΥ»

ΕΥΝΟΕΙ Τις αλλαγές σε κάθε τομέα. Τα καινούργια ξεκινήματα.
ΔΕΝ ΕΥΝΟΕΙ Τις εξαρτήσεις, την συντήρηση φθαρμένων σχέσεων, τις πλάνες.

ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΡΙΟ: Με δύσκολα μαθήματα Αιγόκερους, Ζυγούς και Καρκίνους, ενώ πιο θετικά επηρεάζει Κριούς, Λέοντες και Τοξότες, αλλά και Διδύμους και Υδροχόους.

NeptunePlanetSymbol
ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ
Όλο το Μήνα σε Ανάδρομη πορεία στους Ιχθύες
Κινείται στην 9η και 8η μοίρα του ζωδίου
Επηρεάζει περισσότερο το τέλος του 1ου δεκαημέρου του ζωδίου
Θα παραμείνει ανάδρομοσ μέχρι τις 19 Νοεμβρίου 2015
Ο Ποσειδώνας θα βρισκεται στους Ιχθύες μεχρι τις 26 Ιανουαρίου 2026
ΔΕΙΤΕ ΑΡΘΡΟ «ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΠΕΡΙΟΔΟΥ»

ΕΥΝΟΕΙ Τα όνειρα, την χαλάρωση, τις τέχνες.
ΔΕΝ ΕΥΝΟΕΙ Την υγεία ,τις αυταπάτες, τις καταχρήσεις.

ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΧΘΥΕΣ: Με δύσκολα μαθήματα Παρθένους, Τοξότες και Δίδυμους, ειδικά όσους από εσάς έχετε γεννηθεί κατά το πρώτο δεκαήμερο του ζωδίου σας, ενώ πιο θετικά επηρεάζει Ιχθύες, Σκορπιούς, Καρκίνους, αλλά και Ταύρους και Αιγόκερους.

PlutoPlanetSymbol
ΠΛΟΥΤΩΝΑΣ
Όλο το μήνα σε ανάδρομη πορεία στον Αιγόκερω
Κινείται στην 13η μοίρα του ζωδίου
Επηρεάζει από τη θέση αυτή το 2ο δεκαήμερο των Ζωδίων του Παρορμητικού Σταυρού (Κριούς, Καρκίνους, Ζυγούς και Αιγόκερους) 
Ο Πλούτωνας θα παραμείνει στο ζώδιο του Αιγόκερω μέχρι τις 24 Μαρτίου 2023
ΔΕΙΤΕ ΑΡΘΡΟ «ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΠΕΡΙΟΔΟΥ»

ΕΥΝΟΕΙ Αλλαγές μέσα από γνώση , ταξίδια, σπουδές, την προσωπική ελευθερία.
ΔΕΝ ΕΥΝΟΕΙ Νομικές  εκκρεμότητες, δάνεια, εκκρεμότητες σε σπουδές, επικοινωνίες.

ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΙΓΟΚΕΡΩ: Με δύσκολα μαθήματα Αιγόκερους, Ζυγούς, Κριούς και Καρκίνους, ενώ πιο θετικά επηρεάζει Παρθένους, Ταύρους αλλά και Σκορπιούς και Ιχθύες (ο Πλούτωνας στον Αιγόκερω είναι σε δυσμενή θέση).


ΛΙΛΙΘ – ΜΑΥΡΗ ΣΕΛΗΝΗ
Από την 1 Αυγούστου μέχρι και τις 25 του μήνα σε ορθή πορεία στην Παρθένο
Από τις 26 μέχρι τέλος του μήνα περνάει στο Ζυγό
Θα παραμείνει στο Ζυγό μέχρι και τις 21 Μαΐου 2016
ΔΕΙΤΕ ΑΡΘΡΟ «ΜΑΥΡΗ ΣΕΛΗΝΗ - ΛΙΛΙΘ»

ΕΥΝΟΕΙ Τους παθιασμένους έρωτες, τον σκοτεινό μαγνητισμό.
ΔΕΝ ΕΥΝΟΕΙ Τις κρυφές σχέσεις, τις οικονομικές ατασθαλίες.

ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΘΕΝΟ: Με δύσκολα μαθήματα Διδύμους, Τοξότες και Ιχθύες, ενώ πιο ήπια επηρεάζει Ταύρους, Παρθένους και Αιγόκερους
ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΖΥΓΟ: Με δύσκολα μαθήματα Κριούς, Καρκίνους και Αιγόκερους, ενώ πιο ήπια επηρεάζει Διδύμους, Ζυγούς και Υδροχόους


ΧΕΙΡΩΝΑΣ
Όλο το μήνα σε ανάδρομη πορεία στο ζώδιο των Ιχθύων
Κινείται στην 20η και την 19η μοίρα του ζωδίου
Θα παραμείνει στο ζώδιο των Ιχθύων μέχρι και τις 17 Απριλίου 2018
Δείτε Άρθρο «Όψεις Χείρωνα»

ΕΥΝΟΕΙ  Την καριέρα, επαγγελματικές διεκδικήσεις, την θεραπεία μέσω δουλειάς, την επίλυση οικογενειακών σχέσεων αλλά και με τους ανώτερους μας.
ΔΕΝ ΕΥΝΟΕΙ Εξαρτήσεις, τεμπελιά, ανευθυνότητα.

ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΧΘΥΕΣ: Με δύσκολα μαθήματα Παρθένους, Τοξότες και Δίδυμους, ενώ πιο θετικά επηρεάζει Ιχθύες, Σκορπιούς, Καρκίνους, αλλά και Ταύρους και Αιγόκερους.


ΔΕΣΜΟΙ ΤΗΣ ΣΕΛΗΝΗΣ
Οι Δεσμοί της Σελήνης τον Αύγουστο βρισκονται στον άξονα Κριού – Ζυγού
Κινούνται από την 3η μοίρα μέχρι και την 1η μοίρα των ζωδίων του άξονα αυτού
ΔΕΙΤΕ ΑΡΘΡΟ «ΟΙ ΔΕΣΜΟΙ ΤΗΣ ΣΕΛΗΝΗΣ»

ΕΥΝΟΟΥΝ Την καρμική εξέλιξη, τα μαθήματα, τον σκοπό της ζωής του ανθρώπου από τον Νότιο προς τον Βόρειο Δεσμό.
ΔΕΝ ΕΥΝΟΟΥΝ Οτιδήποτε είναι ασυνείδητο.
ΕΠΗΡΕΑΖΟΥΝ: Με δύσκολα μαθήματα Καρκίνους, Αιγόκερους, Κριούς και Ζυγούς, ενώ πιο θετικά επηρεάζουν Διδύμους, Υδροχόους, Λέοντες και Τοξότες.
 

 
ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΣ ΚΑΙ ΝΕΑ ΣΕΛΗΝΗ ΤΟΥ ΜΗΝΑ

Νέα Σελήνη: 14 Αυγούστου 2015 στις 17:55 στην 21η μοίρα του Λέοντα
ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΕΟΝΤΑ: Με δύσκολα μαθήματα Ταύρους, Σκορπιούς και Υδροχόους του 3ου δεκαημέρου, ενώ πιο θετικά επηρεάζει Κριούς, Λέοντες και Τοξότες του 3ου δεκαημέρου.

Πανσέληνος: 29 Αυγούστου 2015 στις 21:35 και την 06η μοίρα των ιχθυων  
ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΧΘΥΕΣ: Με δύσκολα μαθήματα Διδύμους, Παρθένους και Τοξότες του 1ου δεκαημέρου, ενώ πιο θετικά επηρεάζει Καρκίνους, Σκορπιούς και Ιχθύες του 1ου δεκαημέρου

 

 

 

 

 

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ

ΕΩΣ

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ

ΖΩΔΙΟ

Σάββατο, 1 Αυγούστου 2015

ΕΩΣ

Σάββατο, 1 Αυγούστου 2015

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Κυριακή, 2 Αυγούστου 2015

ΕΩΣ

Δευτέρα, 3 Αυγούστου 2015

ΙΧΘΥΕΣ

Τρίτη, 4 Αυγούστου 2015

ΕΩΣ

Πέμπτη, 6 Αυγούστου 2015

ΚΡΙΟΣ

Παρασκευή, 7 Αυγούστου 2015

ΕΩΣ

Σάββατο, 8 Αυγούστου 2015

ΤΑΥΡΟΣ

Κυριακή, 9 Αυγούστου 2015

ΕΩΣ

Δευτέρα, 10 Αυγούστου 2015

ΔΙΔΥΜΟΙ

Τρίτη, 11 Αυγούστου 2015

ΕΩΣ

Τετάρτη, 12 Αυγούστου 2015

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Πέμπτη, 13 Αυγούστου 2015

ΕΩΣ

Σάββατο, 15 Αυγούστου 2015

ΛΕΟΝΤΑΣ (Νέα Σελήνη)

Κυριακή, 16 Αυγούστου 2015

ΕΩΣ

Δευτέρα, 17 Αυγούστου 2015

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Τρίτη, 18 Αυγούστου 2015

ΕΩΣ

Πέμπτη, 20 Αυγούστου 2015

ΖΥΓΟΣ

Παρασκευή, 21 Αυγούστου 2015

ΕΩΣ

Σάββατο, 22 Αυγούστου 2015

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Κυριακή, 23 Αυγούστου 2015

ΕΩΣ

Τρίτη, 25 Αυγούστου 2015

ΤΟΞΟΤΗΣ

Τετάρτη, 26 Αυγούστου 2015

ΕΩΣ

Πέμπτη, 27 Αυγούστου 2015

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Παρασκευή, 28 Αυγούστου 2015

ΕΩΣ

Σάββατο, 29 Αυγούστου 2015

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Σάββατο, 29 Αυγούστου 2015

ΕΩΣ

Δευτέρα, 31 Αυγούστου 2015

ΙΧΘΥΕΣ (Πανσέληνος)