Από τον

Πέτρο Κατσαμάκη,

Αστρολόγο – Ερευνητή

 

Και σαν να μην σου έφτανε αυτό το τόσο δύσκολο καλοκαίρι, έρχεται το φθινόπωρο με δυο Εκλείψεις από το ξεκίνημα του. Μια Έκλειψη Ηλίου στο Ζώδιο της Παρθένου και μια Σελήνης στον Κριό, φορτίζουν τον Σεπτέμβριο με έντονα καρμικά γεγονότα. Σημαντικές αναθεωρήσεις και αλλαγές σε κοινωνικό επίπεδο επηρεάζουν άμεσα την καθημερινότητα σου, βάζοντας σε και πάλι στο κυνήγι του χαμένου θησαυρού. Από την άλλη η Αφροδίτη περνά σε ευθύδρομη πορεία και ο Ερμής σε Ανάδρομη φαινομενικά πορεία, κάνοντας τον Σεπτέμβριο ένα μήνα δύσκολο για οριστικές και ξεκάθαρες αποφάσεις. Η ανάγκη να μπει τάξη και να υπάρξει σταθερότητα προσκρούει σε μπερδεμένες καταστάσεις και αστάθμητους παράγοντες. Σημαντικές αλλαγές στον εργασιακό τομέα είναι σε θέση να ανοίξουν προοπτικές αρκεί να ξεκαθαριστούν οι προθέσεις και τα κίνητρα και να αποφευχθούν συναισθηματικοποιήσεις εκεί που δε χρειάζεται. Η Όψη του Κρόνου που περνά οριστικά στο Ζώδιο του Τοξότη, με το Δία και τον Ποσειδώνα δείχνει πως η φαντασία είναι πολύ διαφορετική από την πραγματικότητα, όπως και αυτά που λέγονται σε σχέση με αυτά που πραγματικά μπορούν να συμβούν. Πλάνες καταρρέουν και δίνουν τη θέση τους σε οριστικά ξεκαθαρίσματα σε κάθε τομέα της ζωής σου, αρκεί να έχεις ελέγξει διεξοδικά πρώτα όλες τις παραμέτρους. Αυτό συχνά θα σε αναγκάσει να αναθεωρήσεις αποφάσεις και επιλογές, σπάζοντας χρόνιες κατεστημένες καταστάσεις, με την Έκλειψη Σελήνης σε Όψη με τον Κρόνο.

Ο Σεπτέμβριος θα είναι σημαντικός και σε θέματα σχέσεων τόσο προσωπικών όσο και κοινωνικών, δίνοντας προοπτικές να κλείσεις σχέσεις που δε σε εξελίσσουν, αλλά και να δημιουργήσεις σχέσεις που μπορούν να σε πάνε παρακάτω. Αυτό το παρακάτω θέτει σαν κυρίαρχο θέμα ο πρώτος μήνα του Φθινοπώρου ζητώντας σημαντικές αλλαγές και διαφοροποιήσεις, ώστε να είναι δρόμος εξέλιξης για σένα και όχι φούρλες γύρω από την ουρά σου. Εκεί είναι που θα χρειαστεί να δώσεις και την ενέργεια σου αυτό το φθινόπωρο. Στο πως δηλαδή θα οργανώσεις όλους τους τομείς της ζωής σου, ώστε να οδηγούν στη δημιουργία και την εξέλιξη σου με δεδομένες τις νέες συνθήκες που διαμορφώνονται, τόσο μέσα σου, όσο και γύρω σου. Ο Σεπτέμβριος είναι περισσότερο ένας μήνας οργάνωσης, επανα-διευθέτησης και όχι τόσο ένας μήνας οριστικών αποφάσεων. Κάτι αλλάζει οριστικά και χρειάζεται να το συμπεριλάβεις με ρεαλιστική διάθεση και σαφήνεια στα σχέδια σου, δημιουργώντας μια νέα μορφή οργάνωσης και καινούργιες συμμαχίες, εμπιστευόμενος περισσότερο αυτό που αισθάνεσαι και όχι τόσο αυτό που ακούς να λέγεται. Ο Σεπτέμβριος παρόλα αυτά, κινεί έντονα τον ερωτικό τομέα, φέρνοντας στο προσκήνιο καινούργιες σχέσεις και βάζοντας σε νέα βάση παλιές σχέσεις. Το οριστικό πέρασμα άλλωστε του Κρόνου από τον Σκορπιό στον Τοξότη παίρνει μαζί του και τη θανατήλα και την παγωμάρα του καλοκαιριού, ανοίγοντας προοπτικές σε επιλογές ζωής.

Ο Σεπτέμβριος ξεκινάει θετικά για εσένα, με τον Άρη και την Αφροδίτη στον Λέοντα που περνά σε ευθύδρομη πορεία επιτέλους, αλλά και τον Ερμή απέναντι σου. Σημαντικές προοπτικές σε θέματα σχέσεων και συνεργασιών φτάνουν ως το «γάμο» δημιουργώντας προϋποθέσεις για σχέσεις φαινομενικά σταθερές τουλάχιστον. Το δεύτερο δεκαπενθήμερο του μήνα όμως, η Έκλειψη Σελήνης στο Ζώδιο σου και ο Ερμής Ανάδρομος και ο Κρόνος από το φιλικό σου Τοξότη σου τονίζουν πως, για να γίνει η φαινομενική σταθερότητα ουσιαστική θέλει όρια και προϋποθέσεις. Διότι, όπως σου λέει και ο Κρόνος, άλλο έρωτας, άλλο αγάπη. Παρόλα αυτά, οι προοπτικές εξακολουθούν να είναι θετικές για εσένα εφόσον αποφάσισες να φτιάξεις «φίλτρα» και να μην κάνεις γιούρια εμπιστευόμενος την παρορμητικότητά σου. Τον Σεπτέμβριο θα χρειαστεί να κάτσεις να σκεφτείς και να επαναπροσδιορίσεις με λίγα λόγια τρόπους και συμπεριφορές που στο παρελθόν σε οδήγησαν συχνά να τα κάνεις λαμπόγυαλο. Αναθεωρώντας αυτούς τους τρόπους και αντικαθιστώντας τους με νέους πιο ενήλικους και ταπεινούς, θα δώσεις σημαντικές προοπτικές στον εαυτό σου, ώστε να μην γκρεμίζεις αυτό που χτίζεις. Ο Σεπτέμβριος δεν θέλει καθόλου βιασύνες στην εξωτερική δράση. Θέλει μέτρο, πειθαρχία,, αλλά και να προσέχεις τι λες και σε ποιον το λες. Σημαντικά πρόσωπα σε στηρίζουν, δίνοντας σου ευνοϊκές προοπτικές.

Η θετική Όψη της Έκλειψης Ηλίου με το Ζώδιο σου, αλλά και του Δία, μπορούν να σου ανοίξουν νέους δρόμους στον επαγγελματικό τομέα, αλλά και σε θέματα που αφορούν τη σωματική και ψυχική σου ισορροπία. Εκεί που ενδέχεται όμως να χρειαστεί να φορέσεις πλήρη εξάρτιση και κράνος είναι ο ερωτικός τομέας, με τον Άρη και την Αφροδίτη σε δύσκολη Όψη από το Λιοντάρι, να φορτίζουν έντονα διαθέσεις και συναισθήματα. Θέματα που εκκρεμούν από το παρελθόν φαίνεται να είναι η αιχμή του δόρατος. Εσύ φρόντισε να μην εμπλακείς σε παιχνίδια δύναμης, παίζοντας το «θα σου δείξω εγώ ποιος κάνει κουμάντο εδώ πέρα», διότι στο τέλος του μήνα με την Έκλειψη Σελήνης στο γειτονικό σου Κριό, οι ρήξεις θα είναι οριστικές και μόνιμες. Άσε που με τον Ερμή Ανάδρομο σπανίως αυτό που λέγεται είναι και αυτό που εννοείται. Αν εξαιρέσεις λοιπόν τις εντάσεις στον τομέα των σχέσεων, οι προοπτικές για μια καλύτερη μορφή οργάνωσης στον επαγγελματικό και οικονομικό τομέα, μπορούν να εξελιχθούν ιδιαίτερα ευνοϊκά για εσένα, δίνοντας σου τις βάσεις για την πολυπόθητη ασφάλεια και σταθερότητα που αναζητάς, αρκεί να είσαι έτοιμος να αφήσεις πίσω σου με την οριστική αποχώρηση του Κρόνου από το απέναντι σου Ζώδιο του Σκορπιού, όλα όσα έχουν φθαρεί και δεν σε εξελίσσουν, αλλά σε βαραίνουν και σε ψυχοπλακώνουν.  

Οι υπερβολές είναι αυτό που χρειάζεται να αποφύγεις πάνω από όλα το Σεπτέμβριο. Όπως επίσης και να διαχειριστείς σωστά σημαντικά θέματα στον εργασιακό σου τομέα, με την Έκλειψη Ηλίου από την Παρθένο σε δύσκολη Όψη με το Ζώδιο σου. Αυτό το μήνα θα χρειαστεί να φροντίσεις επισταμένα την ψυχική και σωματική σου υγεία και να σεβαστείς και να προσέξεις τα όρια σου ως «κόρην οφθαλμού». Κύκλοι που κλείνουν οριστικά για εσένα αυτή την περίοδο χρειάζονται προσεκτικές κινήσεις, ώστε να γίνουν με σεβασμό οι όποιοι σημαντικοί «αποχωρισμοί» χωρίς εντάσεις και συγκρούσεις. Με τον Κυβερνήτη σου τον Ερμή σε φαινομενικά ανάδρομη πορεία άλλωστε αυτό το μήνα, αυτά που λέγονται δεν σημαίνει και ότι ισχύουν. Όπως καταλαβαίνεις, ο Σεπτέμβριος είναι ένας έντονα φορτισμένος μήνας για εσένα και θα χρειαστεί αρκετές φορές να αξιοποιήσεις την παρουσία του Κρόνου στο απέναντι σου Ζώδιο του Τοξότη, που εισήλθε πλέον οριστικά, ώστε να μην χάσεις το μέτρο και την ψυχραιμία σου. Όπως επίσης και να αξιοποιήσεις σημαντικές αλλαγές που προκύπτουν σε κάθε τομέα που στην αρχή μοιάζουν με ανατροπές και ξεβόλεμα, αλλά αν τις διαχειριστείς σωστά, θα σε ανταμείψουν στο μέλλον πλουσιοπάροχα. Έντονες σχέσεις στον ερωτικό τομέα, που προκύπτουν σε εξιτάρουν μιας και εμπεριέχουν έντονα καρμικά μαθήματα. 

Ισορροπίες σου ζητάει να κρατήσεις σε θέματα επικοινωνίας σε κάθε τομέα ο Σεπτέμβριος. Ο Ερμής Ανάδρομος σε δύσκολη Όψη με το Ζώδιο σου από το Ζυγό και η Έκλειψη της Κυβερνήτιδας σου της Σελήνης στον Κριό, φορτίζουν έντονα την ατμόσφαιρα, δημιουργώντας συχνά επικοινωνιακό αλαλούμ. Εσύ πάλι απέφυγε να συναισθηματικοποιήσεις και να δραματοποιήσεις τις καταστάσεις τόσο στον οικογενειακό όσο και στον επαγγελματικό τομέα. Η δυσκολία σου να «κλείσεις» οριστικά σχέσεις και επιλογές, σε κρατάει στάσιμο και αυτό πολλές φορές ατυχώς, οδηγεί σε συγκρούσεις. Το να μάθεις να λες αντίο χωρίς ενοχές και φόβο είναι καρμικά το μάθημα σου αυτήν την περίοδο. Άλλωστε για να πας παρακάτω, κάτι πρέπει να αφήσεις πάντοτε. Και αυτό το κάτι, δεν σημαίνει πως δεν το αγαπάς. Σημαίνει πως δεν σε εξελίσσει άλλο. Αυτό κάνει και δύσκολους αυτούς τους αποχαιρετισμούς αυτήν την περίοδο. Το ότι χρειάζεται να αποχαιρετίσεις κάτι που αγαπάς. Κάνοντας το πάντως, ανοίγεις σημαντικές προοπτικές σε κάθε τομέα της ζωής σου, περνώντας σε μια νέα φάση εξέλιξης και σε μια εντελώς διαφορετική πορεία οργάνωσης. Σημαντικές προοπτικές ανοίγονται χαρωπές και στον ερωτικό τομέα. 

 Με την Αφροδίτη πλέον σε ευθύδρομη πορεία συνάμα με τον Άρη στο Ζώδιο σου, τα πράγματα αρχίζουν να γίνονται πιο ξεκάθαρα ανάμεσα στο ποιοι είναι μαζί σου και ποιοι εναντίον σου. Συγκρούσεις σε σχέσεις που εμπεριέχουν καρμικά ζητήματα και εκκρεμότητες από το παρελθόν σε ωθούν να προβείς σε οριστικά ξεκαθαρίσματα. Στόχος είναι να αποφύγεις παιχνίδια επιβολής και δύναμης, χωρίς να υποταχθείς, αλλά ούτε και να προσπαθήσεις να το κάνεις στους άλλους. Ο μήνας αυτός σου ζητά να διαχειριστείς ανατροπές με πραγματική δύναμη και εσωτερική συνέπεια. Προοπτικές που σου ανοίγονται αυτή την περίοδο, δείχνουν μία ακαθόριστα θετικές, και μία ακαθόριστα αρνητικές, με τον Ερμή σε φαινομενικά ανάδρομη πορεία και δύο Εκλείψεις να αλλάζουν τους ισχυρισμούς των δυνάμεων και τις ισορροπίες. Εσύ απέφυγε πάλι υπερβολές και δράματα, κρατώντας σταθερή επαφή με την πραγματικότητα, αλλά και την ψυχραιμία σου, με τον Άρη στο Ζώδιο σου να οδηγεί συχνά τα πράγματα στα άκρα. Πάντως το παιχνίδι της δικαίωσης αυτή την περίοδο παίζεται κυρίως μέσα σου, ζητώντας σου να σεβαστείς και να αντιμετωπίσεις τον εαυτό σου σαν αυτό που είναι και όχι σαν αυτό που θα ήθελες να είναι. Η αποδοχή του εαυτού σου και όταν δεν καταφέρνει και όταν τα καταφέρνει, θα σε στηρίξει, ώστε να πάρεις τις σωστές αποφάσεις που θα σε οδηγήσουν στην προσωπική σου αυτοπραγμάτωση. 

Η Έκλειψη Ηλίου στο Ζώδιο σου σε θετική Όψη με τον Πλούτωνα, φέρνει στο δρόμο σου ανατροπές που, αν τις αξιοποιήσεις σωστά, θα λειτουργήσουν θετικά για εσένα. Φαίνεται πως ένας κύκλος κλείνει οριστικά για εσένα αυτή την περίοδο, και ένας καινούργιος ανοίγει με τον Δία στο Ζώδιο σου. Αυτό το μία φούρνος και μία κατάψυξη είναι που έχεις να προσέξεις, αποφεύγοντας να εγκλωβιστείς σε παρανοϊκές καταστάσεις. Αυτό είναι άλλωστε που έχεις να διαχειριστείς και να εξυγιάνεις αυτό το φθινόπωρο. Καταστάσεις που παραπαίουν ανάμεσα στη φαντασία και την τρέλα, βάζοντας τάξη και δημιουργώντας μια νέα πορεία πραγμάτων που υποστηρίζεται από την πραγματικότητα και δεν απορυθμίζει την ψυχική και σωματική σου ισορροπία. Θα χρειαστεί να αφήσεις πίσω σου οριστικά χαοτικές καταστάσεις, παύοντας να παριστάνεις το σωτήρα, που μετά ψάχνει για σωτηρία. Ένας καινούργιος κύκλος ζωής σου ζητάει υγιείς επιλογές, και θα αποδώσει τα μέγιστα αν το κάνεις. Σημαντικές αλλαγές στον επαγγελματικό τομέα δημιουργούν καινούργιες προοπτικές, όπως επίσης και ξεκαθαρίσματα στον τομέα των σχέσεων. Στον τομέα των ερωτικών σχέσεων, αν αλλάξεις πεποιθήσεις και συμπεριφορά, δεν αποκλείεται ακόμα και να ευτυχίσεις. Άλλωστε… εσύ αποφασίζεις.

 

 

 

 

Με την Αφροδίτη την Κυβερνήτιδά σου να περνά επιτέλους σε ευθύδρομη πορεία, σε Σύνοδο με τον Άρη στον Λέοντα, θέματα σχέσεων με καρμική προέλευση, διακινούνται με τη διάθεση να σου δώσουν σημαντικά μαθήματα. Σε συνδυασμό με τον Ερμή ανάδρομο στο Ζώδιο σου, την Έκλειψη Ηλίου στο γειτονικό σου Ζώδιο της Παρθένου, και την Έκλειψη Σελήνης στο τέλος του μήνα απέναντί σου στον Κριό, όπως καταλαβαίνεις ο Σεπτέμβρης χρήζει ειδικής διαχείρισης. Το κυρίαρχο μάθημα που έχεις καρμικά να λάβεις αυτό το μήνα, είναι η επαναδιαπραγμάτευση στους τρόπους και στους όρους με τους οποίους σχετίζεσαι. Παιχνίδια του τύπου ποιος έχει το πάνω χέρι και ποιος θα επιβληθεί στον άλλον τελικά, αλλά και το πλαίσιο των αληθινών αντοχών σου, θα χρειαστεί να αντιμετωπιστούν με ψυχραιμία. Η παιδική σου ανάγκη να ανήκεις κάπου και η επίσης παιδική σου ανάγκη να σε καταλαβαίνουν οι άλλοι, συχνά σε εγκλωβίζει σε σχέσεις που για να «ανήκεις» αυτό-ακρωτηριάζεσαι. Η επίγνωση πως τώρα που μεγάλωσες χρειάζεται να ανήκεις στον εαυτό σου και μόνο, και πως ο μόνος που πραγματικά μπορεί να σε καταλάβει είσαι εσύ και ουδείς άλλος οφείλει να το κάνει αυτό, θα σε βοηθήσουν να αλλάξεις ριζικά τον τρόπο που σχετίζεσαι και να απαλλαγείς από χειρισμούς και βίαια παιχνίδια. Σχέσεις κλείνουν οριστικά και καινούργιες σχέσεις έρχονται στο προσκήνιο, που περιέχουν και χωρούν τις ανάγκες σου και δεν απειλούνται από τη δύναμη σου. Άλλωστε το να συνδεθείς με την αληθινή σου δύναμη, που πετσόκοψες στο παρελθόν για να «αγαπιέσαι», είναι το ζητούμενο για εσένα όλη αυτή την περίοδο.

Ο τομέας των σχέσεων φαίνεται πως θα είναι για εσένα το κυρίαρχο ζήτημα αυτό το μήνα. Η Αφροδίτη που περνά σε ευθύδρομη πλέον πορεία και ο Άρης στον Λέοντα, σε δύσκολη Όψη με τον Κρόνο στο Ζώδιο σου που αναχωρεί οριστικά προς τα μέσα του μήνα για τον Τοξότη, θέτουν σημαντικά καρμικά ζητήματα. Η επιλογή σου να κινείσαι στα άκρα - μια στην παντοδυναμία και στη θεοποίηση του εαυτού σου και μία στην κατάρρευση, στην αυτολύπηση και την κατάθλιψη - ενδέχεται να σε τρελάνουν και εσένα και τους γύρω σου. Δύο Εκλείψεις σου τονίζουν πως είναι επείγουσα αναγκαιότητα να πάψεις να παίζεις επικίνδυνα παιχνίδια με τον ψυχισμό σου, να κοιτάξεις με ταπεινότητα μέσα σου και να βρεις τρόπους να ισορροπήσεις επιτέλους στο «κέντρο» σου. Η περίοδος αυτή σου ανοίγει προοπτικές, ώστε να ζητήσεις τη βοήθεια εκεί που δεν τα καταφέρνεις και να φροντίσεις με ευθύνη τη σωματική και ψυχική σου ισορροπία. Έτσι ώστε να πάψεις να γίνεσαι μια το αδύναμο παιδί που καταρρέει και μια ο σκληρός γονιός που δεν έχει ίχνος συμπόνιας και κουνάει το δάχτυλο «απαιτώντας» τα πάντα, ωριμάζοντας απλώς σε έναν οριοθετημένο ενήλικα. Είναι κρίμα, σου λέει ο Πλούτωνας σε Όψη με την Έκλειψη Ηλίου, να γκρεμίζεις ό,τι χτίζεις και μετά να θρηνείς τα συντρίμμια της καταστροφής, που ο ίδιος προκάλεσες. Είναι η στιγμή να μάθεις να προσφέρεις στον εαυτό σου σταθερότητα και ασφάλεια. 

 Ο Σεπτέμβριος κινείται τόσο αντιφατικά, που επάξια συναγωνίζεται ακόμα και τον αμφιθυμικό εαυτό σου. Αυτό είναι άλλωστε και το κύριο μάθημα για σένα, με την είσοδο του Κρόνου στο Ζώδιο σου, αλλά και την Έκλειψη Ηλίου και το Δία και τον Ποσειδώνα σε δύσκολη όψη: οι εσωτερικές σου συγκρούσεις, τα ψευτοδιλήμματα και η αμφιθυμία σου, που διαρκώς αναπαράγεις κινούμενος σε μια επώδυνη διαίρεση και διχοτόμηση του εαυτού σου. Η ανάγκη σου να κοιτάξεις επιτέλους μέσα σου, να αφήσεις πίσω σου παιδικά βιώματα και γονεϊκές εντολές και να γίνεις «ένας» ενιαίος και ολόκληρος. Σε αυτή την κατεύθυνση ο Άρης και η Αφροδίτη ευθύδρομη πλέον από το φιλικό σου Λέοντα, σου δίνουν μέσα από καρμικές συναντήσεις την προοπτική να αλλάξεις τρόπους και να αναθεωρήσεις σε βάθος τι σημαίνει αγαπάω και αγαπιέμαι. Η ανάγκη σου να είσαι ανεξάρτητος, συγκρούεται διαρκώς με την ανάγκη σου να ανήκεις κάπου, φτιάχνοντας αυτή την αδιάκοπη πεντοζάλη αμφιθυμίας. Το τι σημαίνει «ελεύθερος» και το τι σημαίνει «δεσμεύομαι» είναι δύο καρμικά θέματα που χρειάζεται να ζητήσεις να σου τα εξηγήσουν σε βάθος αυτοί που τα γνωρίζουν και να ξανακάτσεις στα θρανία με ταπεινότητα και όρεξη να μάθεις. Αυτό που ίσως τελικά σε ξαφνιάσει και σε αφήσει σύξυλο είναι η συνειδητοποίηση πως, πραγματικά ελεύθερος είναι εκείνος που ξέρει να δεσμεύεται με συνέπεια. Η συνειδητοποίηση, πως η δέσμευση είναι ελευθερία - αρκεί η δέσμευση να είναι στις ανάγκες σου και όχι στις επιθυμίες και τις ανάγκες των άλλων.

Μέσα σε δύσκολους καιρούς, ο Σεπτέμβριος φαίνεται πως σε οδηγεί να βρεις το φως στην άκρη του τούνελ. Η θετική Όψη της Έκλειψης Ηλίου και ο Δίας από τη φιλική σου Παρθένο προτείνουν μέσα από ανατροπές που ενδεχομένως αρχικά να σε ταράξουν, μια νέα πορεία οργάνωσης που θα αποδώσει εξαιρετικά θετικά για εσένα μακροπρόθεσμα. Καινούργιες προοπτικές σε οδηγούν σε μια άλλη πορεία, τόσο στον επαγγελματικό σου τομέα όσο και στην καθημερινότητά σου. Αυτή η περίοδος σου δίνει επίσης τα μέσα, ώστε να ισορροπήσεις και να φροντίσεις την ψυχική και σωματική σου ισορροπία. Οι σημαντικές αναθεωρήσεις, με τον Ερμή Ανάδρομο στον Ζυγό και την Έκλειψη Σελήνης στον Κριό, θα είναι καταρχήν στον τομέα των σχέσεων και των συνεργασιών. Αυτό που χρειάζεται να αναθεωρηθεί σε βάθος, είναι οι τρόποι με τους οποίους σχετίζεσαι, αλλά και οι όροι και τα όρια. Καρμικές σχέσεις επανέρχονται στο προσκήνιο, με στόχο να σε βοηθήσουν να επαναπροσδιορίσεις ποια είναι η «θέση» σου και πως μπορείς να συνυπάρχεις με τους άλλους χωρίς συγκρούσεις, βία και παιχνίδια επιβολής και κυριαρχίας. Άλλωστε το «άνοιγμα» του δρόμου της συντροφικότητας περνάει μέσα από την ισοτιμία, που απέχει από ρόλους και παιδικά παιχνίδια. Αυτή η περίοδος λοιπόν, σου δίνει σημαντικές προοπτικές να δεις εσύ που «πολώνεις» τις σχέσεις και τις συνεργασίες σου, να θεραπεύσεις πληγές και τραύματα και να ανοιχτείς, ώστε να λάβεις τα δώρα του Δία σε κάθε τομέα της ζωής σου.

 Με την Αφροδίτη να περνά σε φαινομενικά ευθύδρομη πορεία και τον Άρη απέναντί σου, ο τομέας των σχέσεων φαίνεται πως είναι για εσένα αυτό το μήνα το κυρίαρχο θέμα. Σημαντικά καρμικά γεγονότα και σχέσεις που αναδύονται «μισοτελειωμένες» από το παρελθόν έρχονται να σου δώσουν σημαντικά μαθήματα, αλλά και να σε ωθήσουν να θεραπεύσεις πληγές και τραύματα που σε κρατάνε καθηλωμένο και συχνά σε οδηγούν σε αυτοκαταστροφικές επιλογές. Ο Κρόνος, που αυτό το μήνα φεύγει οριστικά από τον Σκορπιό, σου ζητάει να απαντήσεις σε ένα καίριο για την πορεία σου ερώτημα. Γιατί γκρεμίζεις ό,τι χτίζεις; Γιατί κάνεις τη χαρά σου πόνο, πένθος και απώλεια; Γιατί ότι αρχίζει ωραίο, τελειώνει με πόνο και οι πικραμένες καρδιές το ξέρουν μόνο; Γιατί η χαρά, η αγάπη, η ευτυχία είναι τόσο απειλητικές για εσένα και έχεις ταμπουρωθεί στον πόνο και στην απελπισία; Ερωτήματα, που αν δεν τα απαντήσεις τώρα, θα τα βρεις μπροστά σου, διότι ο Κρόνος θα ξαναγυρίσει να σε εξετάσει και να βαθμολογήσει την επιμέλεια σου. Ήρθε η ώρα λοιπόν να μάθεις να δημιουργείς με ασφάλεια και σταθερότητα, να μάθεις να προστατεύεις από την αυτό-καταστροφικότητά σου αυτά που αγαπάς και να κάνεις επιλογές που θα φροντίσεις να σου «μένουν» στη ζωή σου και σε βάθος χρόνου. Με λίγα λόγια, ήρθε η ώρα να μάθεις αυτό που λέμε αυθεντική άδολη Αγάπη.

 Άμα είσαι άτυχος βρε παιδί μου, τι να σου κάνει και το Σύμπαν. Διότι με το που ήρθε ο Δίας απέναντί σου και είπες να σκάσει το χειλάκι σου, τσουπ σου μπαστακώνεται και μια Έκλειψη Ηλίου, επίσης απέναντί σου και σε βάζει στο μάτι και ο Κρόνος, ώστε να μη δεις άσπρη μέρα. Όπως καταλαβαίνεις ο Σεπτέμβριος θα έχει από όλα για εσένα. Και την εύνοια του Δία και το καρμικό βάρος μιας Έκλειψης Ηλίου και τα καρμικά μαθήματα του Κρόνου. Που θα πει «κόρη μου, πριν από τη γιορτή πρέπει να συγυρίζεις», που θα ξαναπεί ότι μου τα άφησες χύμα και ανοργάνωτα τα εσωτερικά και τα εξωτερικά σου πλάνα και πρέπει επειγόντως να οργανώσεις και να οργανωθείς. Χρειάζεται, σου λέει ο Σύμπαν, για να έρθει το καινούργιο, να πετάξεις το παλιό, και για να έρθει το «υγιές», να θεραπεύσεις το «άρρωστο». Να εξυγιάνεις σε βάθος σημαντικές καρμικές αρνητικές καταστάσεις, κυρίως γύρω από το τι θα πει αγάπη, τι θα πει εξάρτιση, τι θα πει παιδί και τι θα πει ενήλικας. Και ίσως τελικά ο Σύμπαν να μην θέλει το κακό σου. Να θέλει απλώς να σου κάνει σαφές και ξεκάθαρο πως ήρθε η ώρα επιτέλους να μεγαλώσεις, να θεραπεύσεις τραύματα και παιδικές αρρώστιες και να μάθεις να αντέχεις τη χαρά, την αφθονία και την αγάπη, ώστε να στα πριμοδοτήσει. Αν εσύ πάλι, δεν ξέρεις πώς να τα κάνεις όλα αυτά, ζήτα βοήθεια. Η προοπτική φέτος να λάβεις αυτή τη βοήθεια, είναι τεράστια, αρκεί να κόψεις νταλαβέρια με το παιχνιδάκι της «φυγής» και να δεσμευτείς σαν μεγάλος άνθρωπος με συνέπεια, πειθαρχία και ευθύνη. Να μάθεις αυτά που πρέπει να ξέρεις από αυτούς που πραγματικά τα γνωρίζουν.

 

 

 

 

 

 SunPlanetSymbol
ΗΛΙΟΣ
Από 1 ως 23 Σεπτεμβρίου στην Παρθένο
Από 24 Σεπτεμβρίου και μέχρι τέλος του μήνα στο Ζυγό

ΕΥΝΟΕΙ Συναισθηματικά θέματα, τον έρωτα, τις σχέσεις, τη διασκέδαση, τα φλερτ, το γάμο, την αισθητική, την ομορφιά τη διακόσμηση, την υγειά, τα ξεκαθαρίσματα σε βάθος, το σεξ, τα οικονομικά.
ΔΕΝ ΕΥΝΟΕΙ   Τις συναισθηματικές υπερβολές, τις σπατάλες τις συγκρούσεις , την έλλειψη ισορροπίας.

ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΘΕΝΟ: Με δύσκολα μαθήματα Διδύμους, Τοξότες και Ιχθύες, ενώ πιο θετικά επηρεάζει Ταύρους, Παρθένους και Αιγόκερους.
ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΖΥΓΟ:
Με δύσκολα μαθήματα Κριούς, Καρκίνους και Αιγόκερους, ενώ πιο θετικά επηρεάζει Διδύμους, Ζυγούς και Υδροχόους.

 

 MercuryPlanetSymbol
ΕΡΜΗΣ
Από 1 μέχρι και τις 17 Σεπτεμβρίου σε Ορθή πορεία στο Ζυγό
Από τις 18 ως το τέλος του μήνα σε Ανάδρομη πορεία στο Ζυγό
Ο Ερμής θα μείνει ανάδρομος μέχρι και τις 9 Οκτωβρίου
Κατά την Αναδρομή του θα φτάσει μέχρι και την 0η μοίρα του Ζωδίου
ΔΕΙΤΕ ΑΡΘΡΟ «ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΠΕΡΙΟΔΟΥ»

ΕΥΝΟΕΙ  Συζητήσεις, καινούργιες γνωριμίες και φλερτ. Συναισθηματικές και επαγγελματικές σχέσεις. Ζητήματα υγείας, επαγγελματικά ταξίδια, επανασυνδέσεις σχέσεων με ωριμότητα και λογική.
ΔΕΝ ΕΥΝΟΕΙ Εντάσεις και διαφωνίες με συναδέλφους αλλά και συναισθηματικές και επαγγελματικές αντιδικίες.

ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΖΥΓΟ: Με δύσκολα μαθήματα Κριούς, Καρκίνους και Αιγόκερους, ενώ πιο θετικά επηρεάζει Διδύμους, Ζυγούς και Υδροχόους.


VenusPlanetSymbol
ΑΦΡΟΔΙΤΗ
Από την 1η Σεπτεμβρίου μέχρι και τις 5 σε αναδρομη πορεία στο Λέοντα
Από τις 6 Σεπτεμβρίου μέχρι και το τέλος του μήνα σε Ορθή πορεία στο Λέοντα
Η Αφροδίτη κινειται αναδρομη στην 14η Μοίρα του ζωδίου
Σε ορθή πορεία κινείται από τη 14η μέχρι και την 23η μοίρα του ζωδίου
Η Αφροδίτη θα παραμείνει στο Λέοντα μέχρι και τις 8 Οκτωβρίου 2015
ΔΕΙΤΕ ΑΡΘΡΟ «ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΠΕΡΙΟΔΟΥ»

ΕΥΝΟΕΙ Την συναισθηματική επικοινωνία και την διασκέδαση, την επανατοποθέτηση ορίων, τις συναισθηματικές συζητήσεις, το φλερτ,  τις σχέσεις με μέλλον, τα ουσιαστικά ξεκαθαρίσματα, τις προσωπικές συζητήσεις, την οικονομική οργάνωση
ΔΕΝ ΕΥΝΟΕΙ Την ανοργανωσιά, τις συγκρούσεις, την έλλειψη  μέτρου, την απολυτότητα

ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΕΟΝΤΑ: Με δύσκολα μαθήματα Ταύρους, Σκορπιούς και Υδροχόους, ενώ πιο θετικά επηρεάζει Κριούς, Λέοντες και Τοξότες

 

MarsPlanetSymbol
ΑΡΗΣ
Από την 1η Σεπτεμβρίου μέχρι και τισ 25 στον Λέοντα
Από τις 26 Σεπτεμβρίου και μέχρι τέλος του μήνα στο Ζυγό
ΔΕΙΤΕ ΑΡΘΡΟ «ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΠΕΡΙΟΔΟΥ»

ΕΥΝΟΕΙ Συναισθηματικές  και ερωτικές  διεκδικήσεις, την διασκέδαση, τα φλερτ, την δράση, συναισθηματικά ξεκαθαρίσματα
ΔΕΝ ΕΥΝΟΕΙ  Εντάσεις και διαφωνίες με φίλους καθώς και συναισθηματικές, ερωτικές και επαγγελματικές ρήξεις.  Προσοχή σε υστερίες

ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΕΟΝΤΑ: Με δύσκολα μαθήματα Ταύρους, Σκορπιούς και Υδροχόους, ενώ πιο θετικά επηρεάζει Κριούς, Λέοντες και Τοξότες
ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΖΥΓΟ:
Με δύσκολα μαθήματα Κριούς, Καρκίνους και Αιγόκερους, ενώ πιο θετικά επηρεάζει Διδύμους, Ζυγούς και Υδροχόους

 

JupiterPlanetSymbol
ΔΙΑΣ
Όλο το μήνα σε Ορθή πορεία στην Παρθένο
Στο ζώδιο της Παρθένου θα παραμείνει μέχρι τις 9 Σεπτεμβρίου 2016
Κατά την παραμονή του στην Παρθένο θα γυρισει σε αναδρομη πορεια από το τις 8 Ιανουαρίου 2016 στην 23η μοιρα του ζωδίου μέχρι και τις 10 Μαΐου 2016 στην 13η μοιρα της Παρθένου
ΔΕΙΤΕ ΑΡΘΡΟ «ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΠΕΡΙΟΔΟΥ»

ΕΥΝΟΕΙ  Το γάμο, τον τομέα των σχέσεων και των συνεργασιών. Το να περνάμε καλά.  Επίσης, ζητήματα ομορφιάς, αισθητικής, διακόσμησης, δίκες και συμβόλαια
ΔΕΝ ΕΥΝΟΕΙ  Υπερβολές, επιπόλαιες κινήσεις, αντιδικίες με ανώτερους, την ανισορροπία, την έλλειψη  μέτρου

ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΘΕΝΟ: Με δύσκολα μαθήματα Διδύμους, Τοξότες και Ιχθύες, ενώ πιο θετικά επηρεάζει Ταύρους, Παρθένους και Αιγόκερους

 

SaturnPlanetSymbol
ΚΡΟΝΟΣ
Την 1η Σεπτεμβριου μέχρι και τις 17 του μήνα σε Ορθή πορεία στον Σκορπιό
 Από τις 18 Σεπτεμβριου μέχρι και τέλος του μήνα σε ορθή πορεία στον Τοξότη
Ο Κρόνος θα παραμείνει στον Τοξότη μέχρι τις 21 Δεκεμβρίου 2017
ΔΕΙΤΕ ΑΡΘΡΟ «ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΠΕΡΙΟΔΟΥ»

ΕΥΝΟΕΙ  Τη δουλειά, την πειθαρχεία, την οργάνωση, την ανάληψη των προσωπικών και κοινωνικών ευθυνών, το μέτρο, την ισοτιμία και τις ισότιμες συνεργασίες και σχέσεις.
ΔΕΝ ΕΥΝΟΕΙ Τις εύκολες λύσεις, την τεμπελιά, την ανευθυνότητα, την ασυνέπεια, την φυγοπονία, το «βόλεμα», τις υπερβολές, την εξάρτηση.

            ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΟΞΌΤΗ: Με δύσκολα μαθήματα Διδύμους, Παρθένους και Ιχθύες, ενώ πιο ήπια και θετικά επηρεάζει Κριούς, Λέοντες και Τοξότες

UranusPlanetSymbol
ΟΥΡΑΝΟΣ
Όλο το μήνα σε ανάδρομη πορεία στον Κριό
Αυτό το μηνα κινείται στην 19Η μοίρα του Ζωδίου
Επηρεάζει περισσότερο το τέλος του 2ου δεκαημερου
Ο Ουρανός θα περάσει στον Ταύρο στις 16 Μαΐου 2018
ΔΕΙΤΕ ΑΡΘΡΟ «ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΠΕΡΙΟΔΟΥ»

ΕΥΝΟΕΙ Τις αλλαγές σε κάθε τομέα. Τα καινούργια ξεκινήματα.
ΔΕΝ ΕΥΝΟΕΙ Τις εξαρτήσεις, την συντήρηση φθαρμένων σχέσεων, τις πλάνες.

ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΡΙΟ: Με δύσκολα μαθήματα Αιγόκερους, Ζυγούς και Καρκίνους, ενώ πιο θετικά επηρεάζει Κριούς, Λέοντες και Τοξότες, αλλά και Διδύμους και Υδροχόους.

NeptunePlanetSymbol
ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ
Όλο το Μήνα σε Ανάδρομη πορεία στους Ιχθύες
Κινείται στην 8η και 7η μοίρα του ζωδίου
Επηρεάζει περισσότερο το τέλος του 1ου δεκαημέρου του ζωδίου
Θα παραμείνει ανάδρομοσ μέχρι τις 19 Νοεμβρίου 2015
Ο Ποσειδώνας θα βρισκεται στους Ιχθύες μεχρι τις 26 Ιανουαρίου 2026
ΔΕΙΤΕ ΑΡΘΡΟ «ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΠΕΡΙΟΔΟΥ»

ΕΥΝΟΕΙ Τα όνειρα, την χαλάρωση, τις τέχνες.
ΔΕΝ ΕΥΝΟΕΙ Την υγεία ,τις αυταπάτες, τις καταχρήσεις.

ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΧΘΥΕΣ: Με δύσκολα μαθήματα Παρθένους, Τοξότες και Δίδυμους, ειδικά όσους από εσάς έχετε γεννηθεί κατά το πρώτο δεκαήμερο του ζωδίου σας, ενώ πιο θετικά επηρεάζει Ιχθύες, Σκορπιούς, Καρκίνους, αλλά και Ταύρους και Αιγόκερους.

PlutoPlanetSymbol
ΠΛΟΥΤΩΝΑΣ
Από την 1η Σεπτεμβρίου μέχρι και τις 24 του μήνα σε ανάδρομη πορεία στον Αιγόκερω
Κινείται στην 13η μοίρα του ζωδίου
Επηρεάζει από τη θέση αυτή το 2ο δεκαήμερο των Ζωδίων του Παρορμητικού Σταυρού (Κριούς, Καρκίνους, Ζυγούς και Αιγόκερους) 
Από τις 25 μέχρι και τέλος του μήνα σε Ορθή πορεία στον Αιγόκερω
Ο Πλούτωνας θα παραμείνει στο ζώδιο του Αιγόκερω μέχρι τις 24 Μαρτίου 2023
ΔΕΙΤΕ ΑΡΘΡΟ «ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΠΕΡΙΟΔΟΥ»

ΕΥΝΟΕΙ Αλλαγές μέσα από γνώση , ταξίδια, σπουδές, την προσωπική ελευθερία.
ΔΕΝ ΕΥΝΟΕΙ Νομικές  εκκρεμότητες, δάνεια, εκκρεμότητες σε σπουδές, επικοινωνίες.

ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΙΓΟΚΕΡΩ: Με δύσκολα μαθήματα Αιγόκερους, Ζυγούς, Κριούς και Καρκίνους, ενώ πιο θετικά επηρεάζει Παρθένους, Ταύρους αλλά και Σκορπιούς και Ιχθύες (ο Πλούτωνας στον Αιγόκερω είναι σε δυσμενή θέση).


ΛΙΛΙΘ – ΜΑΥΡΗ ΣΕΛΗΝΗ
Όλο το μήνα σε ορθή πορεία στο Ζυγό
Θα παραμείνει στο Ζυγό μέχρι και τις 21 Μαΐου 2016
ΔΕΙΤΕ ΑΡΘΡΟ «ΜΑΥΡΗ ΣΕΛΗΝΗ - ΛΙΛΙΘ»

ΕΥΝΟΕΙ Τους παθιασμένους έρωτες, τον σκοτεινό μαγνητισμό.
ΔΕΝ ΕΥΝΟΕΙ Τις κρυφές σχέσεις, τις οικονομικές ατασθαλίες.

ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΖΥΓΟ: Με δύσκολα μαθήματα Κριούς, Καρκίνους και Αιγόκερους, ενώ πιο ήπια επηρεάζει Διδύμους, Ζυγούς και Υδροχόους


ΧΕΙΡΩΝΑΣ
Όλο το μήνα σε ανάδρομη πορεία στο ζώδιο των Ιχθύων
Κινείται στην 19η και την 18η μοίρα του ζωδίου
Θα παραμείνει στο ζώδιο των Ιχθύων μέχρι και τις 17 Απριλίου 2018
Δείτε Άρθρο «Όψεις Χείρωνα»

ΕΥΝΟΕΙ  Την καριέρα, επαγγελματικές διεκδικήσεις, την θεραπεία μέσω δουλειάς, την επίλυση οικογενειακών σχέσεων αλλά και με τους ανώτερους μας.
ΔΕΝ ΕΥΝΟΕΙ Εξαρτήσεις, τεμπελιά, ανευθυνότητα.

ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΧΘΥΕΣ: Με δύσκολα μαθήματα Παρθένους, Τοξότες και Δίδυμους, ενώ πιο θετικά επηρεάζει Ιχθύες, Σκορπιούς, Καρκίνους, αλλά και Ταύρους και Αιγόκερους.


ΔΕΣΜΟΙ ΤΗΣ ΣΕΛΗΝΗΣ
Οι Δεσμοί της Σελήνης τον Σεπτέμβριο βρισκονται στον άξονα Κριού – Ζυγού
Κινούνται από την 1η μοίρα μέχρι και την 0η μοίρα των ζωδίων του άξονα αυτού
ΔΕΙΤΕ ΑΡΘΡΟ «ΟΙ ΔΕΣΜΟΙ ΤΗΣ ΣΕΛΗΝΗΣ»

ΕΥΝΟΟΥΝ Την καρμική εξέλιξη, τα μαθήματα, τον σκοπό της ζωής του ανθρώπου από τον Νότιο προς τον Βόρειο Δεσμό.
ΔΕΝ ΕΥΝΟΟΥΝ Οτιδήποτε είναι ασυνείδητο.
ΕΠΗΡΕΑΖΟΥΝ: Με δύσκολα μαθήματα Καρκίνους, Αιγόκερους, Κριούς και Ζυγούς, ενώ πιο θετικά επηρεάζουν Διδύμους, Υδροχόους, Λέοντες και Τοξότες.
 

 
ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΣ ΚΑΙ ΝΕΑ ΣΕΛΗΝΗ ΤΟΥ ΜΗΝΑ

Νέα Σελήνη και ηλιακη έκλειψη: 13 Σεπτεμβρίου 2015, στις 09:45 και στην 20η μοίρα της Παρθένου
ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΘΕΝΟ: Με δύσκολα μαθήματα Διδύμους, Τοξότες και Ιχθύες του 3ου δεκαημέρου, ενώ πιο θετικά επηρεάζει Ταύρους, Παρθένους και Αιγόκερους του 3ου δεκαημέρου.

Πανσέληνος ΚΑΙ ΣΕΛΗΝΙΑΚΗ έΚΛΕΙΨΗ: 28 Σεπτεμβρίου 2015, στις 05:45 και στην 4η μοίρα του Κριού
ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΡΙΟ: Με δύσκολα μαθήματα Καρκίνους, Ζυγούς και Αιγόκερους του 1ου δεκαημέρου, ενώ πιο θετικά επηρεάζει Κριούς, Λέοντες και Τοξότες του 1ου δεκαημέρου

 

 

 

 

 

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ

ΕΩΣ

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ

ΖΩΔΙΟ

Τρίτη, 1 Σεπτεμβρίου 2015

ΕΩΣ

Τετάρτη, 2 Σεπτεμβρίου 2015

ΚΡΙΟΣ

Πέμπτη, 3 Σεπτεμβρίου 2015

ΕΩΣ

Παρασκευή, 4 Σεπτεμβρίου 2015

ΤΑΥΡΟΣ

Σάββατο, 5 Σεπτεμβρίου 2015

ΕΩΣ

Κυριακή, 6 Σεπτεμβρίου 2015

ΔΙΔΥΜΟΙ

Δευτέρα, 7 Σεπτεμβρίου 2015

ΕΩΣ

Τετάρτη, 9 Σεπτεμβρίου 2015

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Πέμπτη, 10 Σεπτεμβρίου 2015

ΕΩΣ

Παρασκευή, 11 Σεπτεμβρίου 2015

ΛΕΟΝΤΑΣ

Σάββατο, 12 Σεπτεμβρίου 2015

ΕΩΣ

Δευτέρα, 14 Σεπτεμβρίου 2015

ΠΑΡΘΕΝΟΣ (Νέα Σελήνη και Έκλειψη Ηλίου)

Τρίτη, 15 Σεπτεμβρίου 2015

ΕΩΣ

Τετάρτη, 16 Σεπτεμβρίου 2015

ΖΥΓΟΣ

Πέμπτη, 17 Σεπτεμβρίου 2015

ΕΩΣ

Σάββατο, 19 Σεπτεμβρίου 2015

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Κυριακή, 20 Σεπτεμβρίου 2015

ΕΩΣ

Δευτέρα, 21 Σεπτεμβρίου 2015

ΤΟΞΟΤΗΣ

Τρίτη, 22 Σεπτεμβρίου 2015

ΕΩΣ

Τετάρτη, 23 Σεπτεμβρίου 2015

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Πέμπτη, 24 Σεπτεμβρίου 2015

ΕΩΣ

Παρασκευή, 25 Σεπτεμβρίου 2015

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Σάββατο, 26 Σεπτεμβρίου 2015

ΕΩΣ

Κυριακή, 27 Σεπτεμβρίου 2015

ΙΧΘΥΕΣ

Δευτέρα, 28 Σεπτεμβρίου 2015

ΕΩΣ

Τρίτη, 29 Σεπτεμβρίου 2015

ΚΡΙΟΣ (Πανσέληνος και Έκλειψη Σελήνης)

Τετάρτη, 30 Σεπτεμβρίου 2015

ΕΩΣ

Πέμπτη, 1 Οκτωβρίου 2015

ΤΑΥΡΟΣ