Από τον

Πέτρο Κατσαμάκη,

Αστρολόγο – Ερευνητή

 

 

Καλή Ανάσταση! Ο Μάιος, με τον Άρη σε φαινομενικά Ανάδρομη πορεία έως και τα τέλη Ιουνίου στο Ζώδιο του Τοξότη και του Σκορπιού, και τον Ερμή Ανάδρομο στο Ζώδιο του Ταύρου, είναι μήνας ανακατατάξεων. Κοινώς θα έρθουν τα πάνω κάτω. Η αιχμή του δόρατος θα είναι θέματα που αφορούν το εξωτερικό, μετακινήσεις προς και από το εξωτερικό, θέματα παιδείας, συμβόλαια, νομοσχέδια, ανατροπές σε νομικά ζητήματα και έντονη διάθεση για παρορμητικές αποφάσεις και εξαπατήσεις. Ο Άρης συμβολίζει τη δράση, ο Ερμής τη δυνατότητα να συνεννοούμαστε και να επικοινωνούμε, οπότε όπως καταλαβαίνεις, με τη «δράση και την επικοινωνία» σε φάση αλαλούμ, δεν είναι η στιγμή να προβείς σε καίριες κινήσεις. Άλλωστε, στην περιρρέουσα ατμόσφαιρα η χάωση, η ασάφεια, τα μπερδέματα και τα παρανοϊκά σενάρια, κάνουν party. Όπως επίσης και μια έντονη φόρτιση που κινείται ανάμεσα στον τρόμο και την οργή. Ο Μάιος ζητάει να ξεκαθαριστούν οριστικά καταστάσεις και να ειπωθούν ξεκάθαρα τα πράγματα με το όνομά τους. Το κυρίαρχο θέμα για εσένα είναι ο καθείς να λάβει θέση με ξεκάθαρες επιλογές και να πάψει αυτό το κάθε μέρα αλλάζω γνώμη, που δημιουργεί και αυτήν την τόσο οργισμένη απραξία. Αν συμπεριλάβεις ότι στην παρούσα φάση του Άρη και του Ερμή, είναι σε φαινομενικά Ανάδρομη πορεία και ο Δίας και ο Κρόνος και ο Πλούτωνας, είναι η στιγμή να συνειδητοποιήσεις πως η αδράνεια δεν είναι θέση, και πως ενδέχεται αυτά που επέλεξες τον προηγούμενο καιρό να χρειάζεται να αναθεωρηθούν εξ’ ολοκλήρου, παύοντας να πιστεύεις πως θα συμβούν θαύματα.

Η Νέα Σελήνη στο Ζώδιο του Ταύρου στις αρχές του μήνα και η Πανσέληνος στο τέλος του Μαΐου στο Ζώδιο του Τοξότη θέτουν επαναδιαπραγματεύσεις σε ζητήματα καίρια και ενδεχομένως να φέρουν μαζί με τον Άρη Ανάδρομο στο Ζώδιο του Σκορπιού και μια εσάνς οριακών και ακραίων καταστάσεων, που θυμίζουν το περσινό καλοκαίρι που, όπως θα θυμάσαι, δεν σου ήταν και το πιο ευχάριστο. Μόνο που αυτή τη φορά οι οικονομικές πιέσεις δημιουργούν έντονες μαζικές αντιδράσεις, και δείχνουν να κινούνται κυρίως προς το καλοκαίρι μέσα από αποκαλύψεις, την αναγκαιότητα για ανατροπές και οριστικές αλλαγές, και ακραίες εντάσεις, με τον Άρη στον Σκορπιό να ενισχύει όλο τον Ιούνιο και τον Ιούλιο τη διάθεση για ένα οριστικό τέλος σε ό,τι δεν προχωράει παρακάτω. Ο Μάιος με την Αφροδίτη και τον Ερμή Ανάδρομο στον Ταύρο φωτίζει ερωτικές σχέσεις που είχαν περάσει σε ένα στάδιο αδράνειας ή απομάκρυνσης, με επανασυνδέσεις αλλά και με καινούργιους έρωτες που εμφανίζονται ήρεμα και χαλαρά στο προσκήνιο.

 

Ο Μάιος, με τον Κυβερνήτη σου τον Άρη και τον Κρόνο σε φαινομενικά Ανάδρομη πορεία, σου θέτει περιορισμούς στην εξωτερική δράση και την αναγκαιότητα να αναθεωρήσεις σε βάθος επιλογές που στην ουσία σε αποδυναμώνουν και δεν σε εξελίσσουν. Είναι η στιγμή να δεις ξεκάθαρα τι κάνεις εσύ λάθος στον τρόπο που δρας και διεκδικείς, με αποτέλεσμα ό,τι αρχίζει ωραία να τελειώνει με πόνο. Το να συμμαζέψεις παιδικά παιχνίδια και σενάρια είναι αυτό που κατά κόρον ζητάει από εσένα αυτή η περίοδος. Διότι τώρα που μεγάλωσες, χρειάζεται να επαναπροσδιοριστείς προς τα εκεί που λέει ενήλικας και τον τρόπο που ξοδεύεις την ενέργεια σου, αλλά και το που καταναλώνεις άσκοπα τη δύναμη σου. Αυτή η περίοδος σου ζητάει να αφήσεις την εξωτερική δράση και να ασχοληθείς με τον εαυτό σου. Να τακτοποιήσεις και να βάλεις σε τάξη άκρα και παιχνίδια ρόλων, παύοντας να κινείσαι από την υποταγή στην επανάσταση και από την επανάσταση στην υποταγή. Είναι η στιγμή να συνειδητοποιήσεις ότι ο ενήλικας κινείται με επιλογές και τη διάθεση να αναλαμβάνει το κόστος αυτών των επιλογών. Δεν είναι ένα παιδάκι που αναγκάζεται να υποτάσσεται σε  αυτό που του λένε οι κακοί άλλοι. Επιλέγει και οφείλει να σέβεται και τις επιλογές των άλλων.

 

Με τον Ερμή Ανάδρομο, την Αφροδίτη στο Ζώδιο σου αλλά και την Πανσέληνο στο απέναντι σου Ζώδιο του Σκορπιού, ο Μάιος διακινεί θέματα οικονομικά, κληρονομικά αλλά και ερωτικά. Ενδεχομένως, με τον Άρη Ανάδρομο μια στον Τοξότη και μία στον Σκορπιό, να υπάρξουν σοβαρές καθυστερήσεις και συγκρούσεις με το συγγενικό σου περιβάλλον, που αν όμως κινηθείς μεθοδικά, βγαίνεις νικητής. Θα χρειαστεί να επιστρατεύσεις τη διορατικότητα σου, αποφεύγοντας παρασκηνιακές κινήσεις και παγίδες που χρειάζεται να προσπεράσεις με χάρη. Γύρω σου άλλωστε υπάρχει ένα θετικό περιβάλλον που κινείται με αγάπη προς εσένα, στο οποίο μπορείς να στηριχτείς αδιαμφισβήτητα. Έρωτες παλιοί έρχονται στο προσκήνιο φουριόζοι, αλλά και καινούργιες προοπτικές ανοίγονται που σε κάνουν πασίχαρη και σου διακινούν όλο τον ερωτισμό που κράταγες στην κατάψυξη. Άλλωστε, το μεγάλο τρίγωνο της Αφροδίτης και του Ερμή στο Ζώδιο σου με το Δία και τον Πλούτωνα, σου ανοίγουν πανταχόθεν ευκαιρίες τόσο σε οικονομικά όσο και σε επαγγελματικά θέματα, αλλά και σε διασκέδαση, ταξίδια και κυρίως στο να δώσεις και να πάρεις αγάπη. Ανοίξου, ξεπάγωσε, διακίνησε μέσα σου ζωή και χαρά, εξέπεμψε το και θα ανταμειφθείς πλουσιοπάροχα.

 

Με τον Άρη Ανάδρομο απέναντι σου, τον Κυβερνήτη σου τον Ερμή σε φαινομενικά Ανάδρομη πορεία και με τη φιλική συμμετοχή του Κρόνου και του Ποσειδώνα, ο Μάιος σου ζητάει να επιστρατεύσεις όση ψυχραιμία σου έχει απομείνει. Κυρίως το πρώτο και το δεύτερο δεκαήμερο του Μαΐου που η παράνοια, η ασάφεια και η κάθε είδους τρέλα θα χτυπούν αλύπητα και ακούραστα. Ψυχραιμία και απόσταση είναι αυτό που θα σου διαφυλάξει ουσιαστικές ισορροπίες. Η αιχμή του δόρατος θα είναι μετακινήσεις, ταξίδια, συμβόλαια, θέματα που αφορούν το εξωτερικό, σπουδές, το συγγενολόι σου, αλλά και συζητήσεις που δεν οδηγούν πουθενά. Όσο ο Άρης μένει Ανάδρομος, εσύ έχεις να προσέχεις κάθε σου κίνηση και να μη βιαστείς να κινηθείς παρορμητικά και με παιδικό ενθουσιασμό, ώστε να αποφύγεις παγίδες και να μπορέσεις να διακρίνεις παγίδες που μοιάζουν με ευκαιρίες. Προς το τέλος του μήνα άλλωστε, μέσα από αποκαλύψεις και ξεκαθαρίσματα, με την Πανσέληνο απέναντί σου και την Αφροδίτη να μπαίνει στο Ζώδιο σου, πολλά μπερδεμένα σενάρια θα ξεκαθαριστούν. Όπως επίσης θα ξεκαθαριστούν και θα δημιουργηθούν προοπτικές και στον ερωτικό και οικονομικό τομέα, και θα πάρεις βαθιές ανάσες επιτέλους.

 

Με την Πανσέληνο στο φιλικό σου Σκορπιό ξεκινάει ο Μάιος, δίνοντάς σου ευκαιρίες να βάλεις σε τάξη οικονομικά θέματα και να ξεκαθαρίσεις θέματα σχέσεων που αφορούν τη δουλειά σου αλλά και τον οικογενειακό σου περίγυρο. Αν σκέφτεσαι να μετακινηθείς ή να υπογράψεις συμβόλαια, κάντο με μεγάλη προσοχή, και αν οι συνθήκες δεν ευνοούν, απέφυγε το. Δεν είναι η ώρα για σημαντικές αποφάσεις, με τον Ερμή σε Ανάδρομη φαινομενικά πορεία, αλλά είναι η κατάλληλη στιγμή να αναθεωρήσεις στόχους και πλάνα αλλά και σχέσεις που έχουν τοποθετηθεί σε λάθος βάση. Απ’ το τέλος του μήνα, με τον Άρη να περνάει Ανάδρομος στο φιλικό σου Σκορπιό, ζητήματα περιουσιακά και οικονομικά που σε απασχόλησαν χωρίς αποτέλεσμα τους προηγούμενους μήνες, θα χρειαστεί να μπουν σε μια νέα βάση. Και ενδεχομένως να χρειαστεί να αφήσεις το ρόλο του καλού παιδιού και να δείξεις τα δόντια σου, αλλά και να μη φοβηθείς να προβείς σε ρήξεις εφόσον αυτό είναι απαραίτητο. Διότι το «όποιος αγαπάει παιδεύει» είναι θεμιτό, αλλά κάποιοι το παράκαναν και καλό είναι να αφήσεις πίσω σου κάθε είδους σαδομαζοχιστικά παιχνίδια. Άλλωστε οι αναθεωρήσεις στο τι είναι τελικά αγάπη και ποια τα όρια, οι όροι και οι προϋποθέσεις που αυτή εκφράζεται, είναι το κύριο καρμικό ζήτημα για εσένα όλη αυτή την περίοδο.

Και εκεί που κάλπαζες καβάλα στο άλογο, έρχεται από τη μια ο Άρης Ανάδρομος μαζί με τον Κρόνο και η Αφροδίτη με τον Ερμή Ανάδρομο από τον Ταύρο και σου λένε βλοσυρά ξεπέζεψε και επανα-συλλογίσου. Κοινώς ξεκαβάλα! Πιο κοινώς συμμαζέψου και πάρε και λίγο επαφή με την πραγματικότητα και τον πλανήτη Γη. Από τον Μάιο, με τον Άρη Ανάδρομο στον Τοξότη και μετέπειτα στον Σκορπιό, θα χρειαστεί να μαζέψεις και να μαζευτείς. Θα χρειαστεί να επαναπροσδιορίσεις τι από αυτά που τάζεις και ονειρεύεσαι στον εαυτό σου και στους γύρω σου, είναι εφικτά και πατάνε στην πραγματικότητα. Σημαντικές αποκαλύψεις αλλά και η δυσαρέσκεια των γύρω σου θα σου δείξουν αρκετά συχνά πως έχεις ξεπεράσει όρια και πως, αν δεν προσέξεις, θα βρεθείς από το βάθρο στο βάραθρο. Πιέσεις οικονομικές αλλά και ζητήματα ζόρικα που αφορούν μετακινήσεις, το εξωτερικό, θέματα σπουδών, συμβόλαια, υπογραφές και νομικές διαδικασίες, αλλά και το συγγενικό σου περιβάλλον θα είναι από ότι φαίνεται η αιχμή του δόρατος. Επίσης θα χρειαστεί να φανείς εξαιρετικά προσεκτικός στον ερωτικό τομέα και να καταλάβεις σε βάθος πως, όσο παίζεις παιδικά παιχνίδια και ρόλους εξουσιαστή, τόσο θα εκτίθεσαι. Συμμαζέψου.

 

Ο Μάιος κινείται για εσένα εξαιρετικά αντιφατικά, μια με μαστίγιο και μια με καρότο. Ο Άρης Ανάδρομος και ο Κρόνος από τον Τοξότη, ασκούν μαζί με τη συμμετοχή του Ποσειδώνα απέναντί σου, τεράστιες πιέσεις που αφορούν θέματα παιδείας, εξωτερικού, μετακινήσεων, συμβολαίων αλλά και ψυχικής και σωματικής υγείας, ενώ η Αφροδίτη και ο Ερμής, έστω και Ανάδρομος στο φιλικό σου Ταύρο, σε μεγάλο τρίγωνο με τον Δία και τον Πλούτωνα, σου δίνουν μεγάλες ευκαιρίες και σημαντικές προοπτικές σε θέματα οικονομικά, καριέρας, αλλά και σχέσεων. Εσύ έχεις να κρατήσεις την ψυχραιμία σου, να προφυλαχθείς από την παράνοια, την ασάφεια και την τρέλα που κάνουν πάρτι όλη αυτή την περίοδο και να μην βιαστείς να υπογράψεις και να δώσεις οριστικές απαντήσεις, διακρίνοντας τις πραγματικές ευκαιρίες από τις ευκαιρίες παγίδες. Ό,τι σου φαίνεται ότι λοξοδρομεί της λογικής και πέφτει σε αντιφάσεις και άκρα, θα χρειαστεί να του πεις φτου κακά και να κόψεις ρόδα μυρωμένα. Η περίοδος αυτή σε ευνοεί να βάλεις σε τάξη περιπλεγμένες και ασαφείς καταστάσεις, και να αναθεωρήσεις κενά στα πλάνα και τους στόχους σου, κινούμενος προσεκτικά, όσο ο Άρης βρίσκεται σε φαινομενικά Ανάδρομη πορεία. Επίσης άνοιξε τα φτερά σου στον ερωτικό τομέα, όπου οι ευκαιρίες θα είναι αρκετές.

 

 

Με την επιρροή της Έκλειψης στο Ζώδιο σου από τον προηγούμενο μήνα σε βρίσκει και ο Μάιος να προχωράς σε ξεκαθαρίσματα σχέσεων και συνεργασιών, αλλά με διάθεση ήπια και στιγμές-στιγμές θετική. Αποχαιρετισμοί και επαναπροσδιορισμοί μπορεί τελικά να διαπιστώσεις πως είναι και οι ευκαιρίες για καινούργια ανοίγματα και επιλογές πιο κοντά σε εσένα στο σήμερα. Κινήσου αργά, ψύχραιμα και σταθερά, διότι έτσι κι αλλιώς ο Μάιος με τον Ερμή Ανάδρομο αλλά και τον Άρη σε φαινομενικά Ανάδρομη πορεία, δεν ευνοεί καθόλου οριστικές αποφάσεις και αποτελέσματα. Ευνοεί όμως τις διαδικασίες. Αναπλαισίωσε και αναθεώρησε στόχους σου και βάλε σε τάξη εκ νέου, μετά τις ανατροπές τις τελευταίας περιόδου, τα σχέδια σου. Το μεγάλο τρίγωνο της Κυβερνήτιδας σου της Αφροδίτης με τον Δία και τον Πλούτωνα ανοίγει θετικές προοπτικές σε κάθε τομέα δίνοντας σου ευκαιρίες σε επαγγελματικά και οικονομικά ζητήματα, αλλά και στον ερωτικό τομέα. Στο τέλος του μήνα, η είσοδος της Αφροδίτης στους φιλικούς σου Διδύμους ανοίγει προϋποθέσεις για θετική και ουσιαστική επικοινωνία, αλλά και μετακινήσεις, ταξίδια και θέματα σπουδών, αλλά και για καινούργιες σχέσεις στον ερωτικό τομέα.

 

Με την Πανσέληνο στο Ζώδιο σου ξεκινάει ο Μάιος, την Αφροδίτη στο απέναντι Ζώδιο σου του Ταύρου, αλλά και τον Ερμή Ανάδρομο να σου δίνει ευκαιρίες και προϋποθέσεις τόσο στον οικονομικό τομέα, όσο και σε εκείνο των σχέσεων. Ο Άρης σε Ανάδρομη φαινομενικά πορεία σου ζητάει να προσέξεις πολύ τις κινήσεις σου, ώστε να αποφύγεις παγίδες αλλά και το να εμπλακείς σε παρανοϊκές καταστάσεις. Το μεγάλο τρίγωνο της Αφροδίτης απέναντί σου με τον Κυβερνήτη σου τον Πλούτωνα αλλά και τον Δία, φαίνεται πως ανοίγει σημαντικές προοπτικές. Επίσης, κάτι που κάνει τον Μάιο εξαιρετικά θετικό μήνα, είναι η ενίσχυση και η προώθηση στόχων σου αλλά και η θετική επαφή με τους γύρω σου. Προς το τέλος του μήνα, το πέρασμα του Άρη Ανάδρομου στο Ζώδιο σου, σου εφιστά την προσοχή σε καρμικά ζητήματα που εκκρεμούν εδώ και καιρό και σε κρατούν τρομαγμένο και καθηλωμένο, αποφεύγοντας να τα αντιμετωπίσεις. Ένας καινούργιος καρμικός κύκλος ανοίγει, με στόχο να κλείσεις πληγές και να ελευθερωθεί οριστικά αυτό το καλοκαίρι από ό,τι σε συρρικνώνει και εγκλωβίζει το δυναμικό σου.

 

Με τον Άρη σε Σύνοδο με τον Κρόνο σε Ανάδρομη φαινομενικά πορεία στο Ζώδιο σου ξεκινά ο Μάιος, φέρνοντας σε μπροστά σε αλλαγές, ανατροπές και σημαντικές αναθεωρήσεις. Η αιχμή του δόρατος θα είναι θέματα που αφορούν συμβόλαια, το εξωτερικό, θέματα σπουδών, μετακινήσεις, αλλά και συγγενείς. Η συμμετοχή του Ποσειδώνα κάνει την κατάσταση έκρυθμη, ασαφή, χαοτική, εξαιρετικά μπερδεμένη και στιγμές-στιγμές παρανοϊκή. Ο Μάιος ευνοεί περισσότερο το να κοιτάξεις μέσα σου, αποφεύγοντας άσκοπες συζητήσεις που θα οδηγήσουν σε αδιέξοδα, και σου εφιστά την προσοχή στο τι λες και σε ποιον το λες. Η Πανσέληνος στο τέλος του μήνα στο Ζώδιο σου και η είσοδος της Αφροδίτης στους φιλικούς σου Διδύμους αλλά και το πέρασμα του Άρη από το Ζώδιο σου στον Σκορπιό, ηρεμεί και θετικοποιεί το κλίμα στη γενικότερη επικοινωνία, και ανοίγει προοπτικές για θετικές επαφές που προάγουν πραγματικές και ουσιαστικές λύσεις σε αυτά που σε απασχολούν, δίνοντας σου σημαντικές ευκαιρίες να βάλεις σε τάξη τις υπάρχουσες ανατροπές. Επίσης σημαντική κινητικότητα θα υπάρξει και στον ερωτικό τομέα, κινητοποιώντας σε να επαναπροσεγγίσεις σχέσεις που εκκρεμούν από το παρελθόν, αλλά και να δημιουργήσεις καινούργιες σχέσεις που σου δίνουν χαρά στο τώρα.

 

Η Αφροδίτη και ο Ερμής Ανάδρομος σε θετική Όψη με το Ζώδιο σου ευνοούν θετικά ξεκαθαρίσματα και αλλαγές πλεύσης σε οικονομικά ζητήματα, επαγγελματικά αλλά και σε θέματα σχέσεων και συνεργασιών, που επλήγησαν από τις Εκλείψεις της τελευταίας περιόδου. Η Σύνοδος του Άρη Ανάδρομου από την άλλη σε Σύνοδο με τον Κυβερνήτη σου τον Κρόνο στο γειτονικό σου Ζώδιο του Τοξότη, σου εφιστούν την προσοχή σε παρορμητικές κινήσεις αλλά και στο να μετράς την κάθε σου κίνηση σε αυτά που κάνεις, αλλά και σε αυτά που λες. Μπερδεμένες και χαοτικές καταστάσεις που παραπαίουν μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας, τρέλας και παράνοιας σου ζητούν να κρατήσεις την ψυχραιμία σου παίρνοντας αποστάσεις από ό,τι διαφεύγει της λογικής. Το μεγάλο τρίγωνο της Αφροδίτης με τον Δία και τον Πλούτωνα στο Ζώδιο σου, σου δίνουν σημαντικές ευκαιρίες στα μέσα του μήνα στον οικονομικό τομέα, αλλά και στον ερωτικό. Ο Ερωτικός τομέας άλλωστε θα είναι κυρίαρχος όλη αυτή την περίοδο, δίνοντας σου την δυνατότητα να ξεκαθαρίσεις σχέσεις που εκκρεμούν από το παρελθόν, είτε οδηγώντας τες σε επανασυνδέσεις, είτε σε οριστικά αντίο αλλά με θετική διάθεση. Επίσης καινούργιες σχέσεις με έντονη ερωτική διάθεση εμφανίζονται στο προσκήνιο, που σε ξεπαγώνουν, σε ζωντανεύουν και σου διακινούν βαθιά και έντονα συναισθήματα, βάζοντας την προϋπόθεση πως για να εξελιχθούν θετικά, χρειάζεται να υπάρξουν σημαντικές αλλαγές. Τόλμησε!

 

Με πιέσεις που αφορούν σε συναισθηματικά ζητήματα αλλά και τον οικονομικό τομέα ξεκινά ο Μάιος για εσένα, με τον Ερμή Ανάδρομο και την Αφροδίτη σε δύσκολη Όψη από το Ζώδιο του Ταύρου, όπως και την Πανσέληνο από το Ζώδιο του Σκορπιού. Ο Άρης Ανάδρομος σε Σύνοδο με τον Κρόνο σου ζητάει προσεκτικές κινήσεις σε θέματα που αφορούν σπουδές, επικοινωνία, συμβόλαια, μετακινήσεις από και προς το εξωτερικό, αλλά και το συγγενικό σου περιβάλλον, όπου, με την συμμετοχή του Ποσειδώνα, επικρατούν συνθήκες ακραίες, χαοτικές και συχνά παρανοϊκές. Τα πράγματα αρχίζουν να μπαίνουν σε μια καλύτερη φάση για εσένα στο τέλος του μήνα, με την Αφροδίτη και τον Ήλιο να σε ευνοούν από το φιλικό σου Ζώδιο των Διδύμων, τόσο σε θέματα επικοινωνίας όσο και το να σου παρέχουν ένα υποστηρικτικό περιβάλλον. Επίσης ανοίγουν προοπτικές στον ερωτικό σου τομέα, ξεκαθαρίζοντας σε θετική βάση σχέσεις που εκκρεμούν από το παρελθόν, αλλά και δίνοντας σου την προοπτική για καινούργιες σχέσεις που σε ανανεώνουν. Το πέρασμα του Άρη στο τέλος του μήνα Ανάδρομου στο Σκορπιό φέρνει στο προσκήνιο θέματα καρμικά, που σε τρομοκρατούν και σε καθηλώνουν και που αυτό το καλοκαίρι σου δίνεται η ευκαιρία να τα αντιμετωπίσεις, αποδεσμεύοντας τον εαυτό σου και το δυναμικό σου, ώστε να ανοίξεις το φθινόπωρο με το Δία στο φιλικό σου Ζώδιο του Ζυγού τους δρόμους της επιτυχίας.

 

Ο Μάιος σου ζητά προσεκτικές κινήσεις, με την επιρροή της Έκλειψης ακόμη ισχυρή στο Ζώδιο σου και τον Άρη σε Ανάδρομη φαινομενικά πορεία από τον Τοξότη σε Σύνοδο με τον Κρόνο και δύσκολη Όψη με τον Ποσειδώνα, να κινητοποιούν καταστάσεις ακραίες, βάλλοντας την ισορροπία σου σε κάθε επίπεδο. Δώσε προσοχή σε εξαπατήσεις, παγίδες, καταστάσεις που κινούνται ανάμεσα στην παράνοια και την τρέλα, μετακινήσεις, συμβόλαια, αλλά και συγκρουσιακές καταστάσεις με το συγγενικό σου περιβάλλον. Η εύνοια της Πανσελήνου από το φιλικό σου Σκορπιό σου ζητά να κινηθείς διορατικά, με σταθερότητα και να αποφύγεις επιλογές που σε πιέζουν, σε τρομοκρατούν και σε καθηλώνουν. Ο Μάιος δεν ευνοεί καθόλου οριστικές αποφάσεις, αλλά μετρημένες κινήσεις σε κάθε τομέα, όπως και την αναθεώρηση των στόχων σου και όχι την υλοποίησή τους. Δώσε ιδιαίτερη προσοχή στη διαχείριση των σχέσεων τόσο σε προσωπικό όσο και σε κοινωνικό επίπεδο, αποφεύγοντας παρασκηνιακές κινήσεις και εξαπατήσεις, αλλά και παρορμητικές κινήσεις που δεν στηρίζονται στην πραγματικότητα. Άλλωστε η επαφή με την πραγματικότητα και η απόσταση από παιδικά σενάρια που σε αποδιοργανώνουν είναι αυτό που χρειάζεται να επιδιώξεις αυτό το μήνα, αποφεύγοντας ό,τι ολισθαίνει της λογικής, όπως επίσης και το να φροντίσεις την ψυχική και σωματική σου ισορροπία.

  

 

 

SunPlanetSymbol
ΗΛΙΟΣ
Από 1 ως 20 Μαΐου στον Ταύρο
Από 21 Μαΐου και μέχρι τέλος του μήνα στους Διδυμουσ

ΕΥΝΟΕΙ Συναισθηματικά θέματα, τον έρωτα, τις σχέσεις, τη διασκέδαση, τα φλερτ, το γάμο, την αισθητική, την ομορφιά τη διακόσμηση, την υγειά, τα ξεκαθαρίσματα σε βάθος, το σεξ, τα οικονομικά
ΔΕΝ ΕΥΝΟΕΙ   Τις συναισθηματικές υπερβολές, τις σπατάλες τις συγκρούσεις , την έλλειψη ισορροπίας

ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΥΡΟ: Με δύσκολα μαθήματα Λέοντες, Σκορπιούς και Υδροχόους, ενώ πιο θετικά επηρεάζει Ταύρους, Παρθένους και Αιγόκερους
ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΙΔΥΜΟΥΣ: Με δύσκολα μαθήματα Παρθένους, Τοξότες και Ιχθύες, ενώ πιο θετικά επηρεάζει Διδύμους, Ζυγούς και Υδροχόους

 

MercuryPlanetSymbol
ΕΡΜΗΣ
Από 1 μέχρι και τις 22 Μαίου σε ανάδρομη πορεια στον Ταύρο
Από τις 23 μέχρι και το τελοσ του μηνα σε ορθή πορεια στον Ταύρο
ΔΕΙΤΕ ΑΡΘΡΟ «ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΠΕΡΙΟΔΟΥ»

ΕΥΝΟΕΙ  Συζητήσεις, καινούργιες γνωριμίες και φλερτ. Συναισθηματικές και επαγγελματικές σχέσεις. Ζητήματα υγείας, επαγγελματικά ταξίδια, επανασυνδέσεις σχέσεων με ωριμότητα και λογική
ΔΕΝ ΕΥΝΟΕΙ Εντάσεις και διαφωνίες με συναδέλφους αλλά και συναισθηματικές και επαγγελματικές αντιδικίες

ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΥΡΟ: Με δύσκολα μαθήματα Λέοντες, Σκορπιούς και Υδροχόους, ενώ πιο θετικά επηρεάζει Ταύρους, Παρθένους και ΑιγόκερουςVenusPlanetSymbol
ΑΦΡΟΔΙΤΗ
Από την 1 μέχρι και τις 24 Μαΐου στον Ταυρο
Από τις 25 μέχρι τελοσ του μηνα στους Διδυμουσ
ΔΕΙΤΕ ΑΡΘΡΟ «ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΠΕΡΙΟΔΟΥ»

ΕΥΝΟΕΙ Την συναισθηματική επικοινωνία και την διασκέδαση, την επανατοποθέτηση ορίων, τις συναισθηματικές συζητήσεις, το φλερτ,  τις σχέσεις με μέλλον, τα ουσιαστικά ξεκαθαρίσματα, τις προσωπικές συζητήσεις, την οικονομική οργάνωση
ΔΕΝ ΕΥΝΟΕΙ Την ανοργανωσιά, τις συγκρούσεις, την έλλειψη  μέτρου, την απολυτότητα

ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΥΡΟ: Με δύσκολα μαθήματα Λέοντες, Σκορπιούς και Υδροχόους, ενώ πιο θετικά επηρεάζει Ταύρους, Παρθένους και Αιγόκερους
ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΙΔΥΜΟΥΣ: Με δύσκολα μαθήματα Παρθένους, Τοξότες και Ιχθύες, ενώ πιο θετικά επηρεάζει Διδύμους, Ζυγούς και Υδροχόους

MarsPlanetSymbol
ΑΡΗΣ
Από την 1 Μαΐου μέχρι και τις 27 σε Ανάδρομη Πορεία στον Τοξότη
Από τις 27 μέχρι και τέλος του μήνα σε ανάδρομη πορεία στον Σκορπιό
Στο ζώδιο του Σκορπιού θα γυρίσει σε Ορθή πορεία στις 30 Ιουνίου
Περνά οριστικά στον Τοξότη στις 3 Αυγούστου, όπου συνεχίζει μέχρι και τον Αιγόκερω στις 28 Σεπτεμβρίου
ΔΕΙΤΕ ΑΡΘΡΟ «ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΠΕΡΙΟΔΟΥ»

ΕΥΝΟΕΙ Συναισθηματικές  και ερωτικές  διεκδικήσεις, την διασκέδαση, τα φλερτ, την δράση, συναισθηματικά ξεκαθαρίσματα
ΔΕΝ ΕΥΝΟΕΙ  Εντάσεις και διαφωνίες με φίλους καθώς και συναισθηματικές, ερωτικές και επαγγελματικές ρήξεις.  Προσοχή σε υστερίες

ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΚΟΡΠΙΟ: Με δύσκολα μαθήματα Ταύρους, Λέοντες και Υδροχόους, ενώ πιο θετικά επηρεάζει Καρκίνους, Ιχθύες και Σκορπιούς
ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΟΞΟΤΗ:
Με δύσκολα μαθήματα Διδύμους, Παρθένους και Ιχθύες, ενώ πιο ήπια και θετικά επηρεάζει Κριούς, Λέοντες και Τοξότες

JupiterPlanetSymbol
ΔΙΑΣ
Από την 1 Μαΐου μέχρι τις 10 σε ανάδρομη πορεία στην Παρθένο
Από τις 11 μέχρι τέλος του μηνα σε ορθή πορεία στην Παρθένο
Αυτό το μήνα κινείται στην 13η μοίρα του ζωδίου
Στο ζώδιο της Παρθένου θα παραμείνει μέχρι τις 9 Σεπτεμβρίου 2016
Η ανάδρομη πορεία του πλανήτη ξεκίνησε στις 8 Ιανουαρίου 2016 στην 23η μοιρα του ζωδίου
ΔΕΙΤΕ ΑΡΘΡΟ «ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΠΕΡΙΟΔΟΥ»

ΕΥΝΟΕΙ  Το γάμο, τον τομέα των σχέσεων και των συνεργασιών. Το να περνάμε καλά.  Επίσης, ζητήματα ομορφιάς, αισθητικής, διακόσμησης, δίκες και συμβόλαια
ΔΕΝ ΕΥΝΟΕΙ  Υπερβολές, επιπόλαιες κινήσεις, αντιδικίες με ανώτερους, την ανισορροπία, την έλλειψη  μέτρου

ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΘΕΝΟ: Με δύσκολα μαθήματα Διδύμους, Τοξότες και Ιχθύες, ενώ πιο θετικά επηρεάζει Ταύρους, Παρθένους και Αιγόκερους

 

SaturnPlanetSymbol
ΚΡΟΝΟΣ
Όλο το μηνα σε αναδρομη πορεία στον Τοξότη
Αυτό το μήνα κινείται από την 15η μέχρι και την 13η μοίρα του ζωδίου
Θα παραμείνει αναδρομοσ μέχρι και τις 13 Αυγούστου 2016, όπου θα φτάσει στην 9η μοίρα του ζωδίου
Ο Κρόνος θα παραμείνει στον Τοξότη μέχρι τις 21 Δεκεμβρίου 2017
ΔΕΙΤΕ ΑΡΘΡΟ «ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΠΕΡΙΟΔΟΥ»

ΕΥΝΟΕΙ  Τη δουλειά, την πειθαρχεία, την οργάνωση, την ανάληψη των προσωπικών και κοινωνικών ευθυνών, το μέτρο, την ισοτιμία και τις ισότιμες συνεργασίες και σχέσεις.
ΔΕΝ ΕΥΝΟΕΙ Τις εύκολες λύσεις, την τεμπελιά, την ανευθυνότητα, την ασυνέπεια, την φυγοπονία, το «βόλεμα», τις υπερβολές, την εξάρτηση.

ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΟΞΟΤΗ: Με δύσκολα μαθήματα Διδύμους, Παρθένους και Ιχθύες, ενώ πιο ήπια και θετικά επηρεάζει Κριούς, Λέοντες και Τοξότες


UranusPlanetSymbol
ΟΥΡΑΝΟΣ
Όλο το μήνα σε Ορθή πορεία στον Κριό
Αυτό το μηνα κινείται στην 21Η ωσ και την 23η μοίρα του Ζωδίου
Επηρεάζει περισσότερο το τέλος του 2ου δεκαημερου και την αρχη του 3ου
Ο Ουρανός θα περάσει στον Ταύρο στις 16 Μαΐου 2018
ΔΕΙΤΕ ΑΡΘΡΟ «ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΠΕΡΙΟΔΟΥ»

ΕΥΝΟΕΙ Τις αλλαγές σε κάθε τομέα. Τα καινούργια ξεκινήματα.
ΔΕΝ ΕΥΝΟΕΙ Τις εξαρτήσεις, την συντήρηση φθαρμένων σχέσεων, τις πλάνες.

ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΡΙΟ: Με δύσκολα μαθήματα Αιγόκερους, Ζυγούς και Καρκίνους, ενώ πιο θετικά επηρεάζει Κριούς, Λέοντες και Τοξότες, αλλά και Διδύμους και Υδροχόους


NeptunePlanetSymbol
ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ
Όλο το Μήνα σε Ορθή πορεία στους Ιχθύες
Κινείται στην 11η μοίρα του ζωδίου
Επηρεάζει περισσότερο την αρχη του 2ου δεκαημερου και το τέλος του 1ου
Ο Ποσειδώνας θα βρισκεται στους Ιχθύες μεχρι τις 26 Ιανουαρίου 2026
ΔΕΙΤΕ ΑΡΘΡΟ «ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΠΕΡΙΟΔΟΥ»

ΕΥΝΟΕΙ Τα όνειρα, την χαλάρωση, τις τέχνες.
ΔΕΝ ΕΥΝΟΕΙ Την υγεία ,τις αυταπάτες, τις καταχρήσεις.

ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΧΘΥΕΣ: Με δύσκολα μαθήματα Παρθένους, Τοξότες και Δίδυμους, ειδικά όσους από εσάς έχετε γεννηθεί κατά το πρώτο δεκαήμερο του ζωδίου σας, ενώ πιο θετικά επηρεάζει Ιχθύες, Σκορπιούς, Καρκίνους, αλλά και Ταύρους και Αιγόκερους.


PlutoPlanetSymbol
ΠΛΟΥΤΩΝΑΣ
Όλο το μήνα σε ανάδρομη πορεία στον Αιγόκερω
Κινείται στην 17η μοίρα του ζωδίου
Θα παραμείνει ανάδρομος μέχρι και τις 29 Σεπτεμβρίου 2016, όπου θα φτασει στην 12η μοιρα του ζωδιου
Επηρεάζει από τη θέση αυτή το δευτερο μισό του 2ο δεκαήμερο των Ζωδίων του Παρορμητικού Σταυρού (Κριούς, Καρκίνους, Ζυγούς και Αιγόκερους) 
Ο Πλούτωνας θα παραμείνει στο ζώδιο του Αιγόκερω μέχρι τις 24 Μαρτίου 2023
ΔΕΙΤΕ ΑΡΘΡΟ «ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΠΕΡΙΟΔΟΥ»

ΕΥΝΟΕΙ Αλλαγές μέσα από γνώση , ταξίδια, σπουδές, την προσωπική ελευθερία.
ΔΕΝ ΕΥΝΟΕΙ Νομικές  εκκρεμότητες, δάνεια, εκκρεμότητες σε σπουδές, επικοινωνίες.

ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΙΓΟΚΕΡΩ: Με δύσκολα μαθήματα Αιγόκερους, Ζυγούς, Κριούς και Καρκίνους, ενώ πιο θετικά επηρεάζει Παρθένους, Ταύρους αλλά και Σκορπιούς και Ιχθύες (ο Πλούτωνας στον Αιγόκερω είναι σε δυσμενή θέση).ΛΙΛΙΘ – ΜΑΥΡΗ ΣΕΛΗΝΗ
Από την 1 μέχρι τις 21 Μαΐου σε ορθή πορεία στο Ζυγό
από τις 22 μέχρι τέλος του μήνα στον Σκορπιό
Θα παραμείνει στον Σκορπιό μέχρι και τις 17 Φεβρουαρίου 2017
ΔΕΙΤΕ ΑΡΘΡΟ «ΜΑΥΡΗ ΣΕΛΗΝΗ - ΛΙΛΙΘ»

ΕΥΝΟΕΙ Τους παθιασμένους έρωτες, τον σκοτεινό μαγνητισμό.
ΔΕΝ ΕΥΝΟΕΙ Τις κρυφές σχέσεις, τις οικονομικές ατασθαλίες.

ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΖΥΓΟ: Με δύσκολα μαθήματα Κριούς, Καρκίνους και Αιγόκερους, ενώ πιο ήπια επηρεάζει Διδύμους, Ζυγούς και Υδροχόους
ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΚΟΡΠΙΟ: Με δύσκολα μαθήματα Ταύρους, Λέοντες και Υδροχόους, ενώ πιο ήπια επηρεάζει Καρκίνους, Σκορπιούς και ΙχθύεςΧΕΙΡΩΝΑΣ
Όλο το μήνα σε ορθη πορεία στο ζώδιο των Ιχθύων
Κινείται από την 23η μεχρι και την 24η μοίρα του ζωδίου
Θα παραμείνει στο ζώδιο των Ιχθύων μέχρι και τις 17 Απριλίου 2018
Δείτε Άρθρο «Όψεις Χείρωνα»

ΕΥΝΟΕΙ  Την καριέρα, επαγγελματικές διεκδικήσεις, την θεραπεία μέσω δουλειάς, την επίλυση οικογενειακών σχέσεων αλλά και με τους ανώτερους μας.
ΔΕΝ ΕΥΝΟΕΙ Εξαρτήσεις, τεμπελιά, ανευθυνότητα.

ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΧΘΥΕΣ: Με δύσκολα μαθήματα Παρθένους, Τοξότες και Δίδυμους, ενώ πιο θετικά επηρεάζει Ιχθύες, Σκορπιούς, Καρκίνους, αλλά και Ταύρους και Αιγόκερους.ΔΕΣΜΟΙ ΤΗΣ ΣΕΛΗΝΗΣ
Οι Δεσμοί της Σελήνης τον Μαΐου βρισκονται στον άξονα Παρθένου – Ιχθύων
Κινούνται από την 20η μέχρι και την 17η μοίρα της Παρθένου και των Ιχθύων
ΔΕΙΤΕ ΑΡΘΡΟ «ΟΙ ΔΕΣΜΟΙ ΤΗΣ ΣΕΛΗΝΗΣ»

ΕΥΝΟΟΥΝ Την καρμική εξέλιξη, τα μαθήματα, τον σκοπό της ζωής του ανθρώπου από τον Νότιο προς τον Βόρειο Δεσμό.
ΔΕΝ ΕΥΝΟΟΥΝ Οτιδήποτε είναι ασυνείδητο.
ΕΠΗΡΕΑΖΟΥΝ (από το άξονα Παρθένου - Ιχθύων): Με δύσκολα μαθήματα Διδύμους, Τοξότες, Παρθένους και Ιχθύες, ενώ πιο θετικά επηρεάζουν Ταύρους, Αιγόκερους, Καρκίνους και Σκορπιούς


ΝΕΑ ΣΕΛΗΝΗ ΚΑΙ ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΣ ΤΟΥ ΜΗΝΑ

Νέα Σελήνη: 6 Μαΐου 2016, στις 22:20 και στην 16η μοιρα του Ταυρου
ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΥΡΟ: Με δύσκολα μαθήματα Λέοντες, Σκορπιούς και Υδροχόους, ενώ πιο θετικά επηρεάζει Ταύρους, Παρθένους και Αιγόκερους

Πανσέληνος: 22 Μαΐου 2016, στις 00:15 και στην 1η μοίρα τΟΥ Τοξοτη
ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΥΡΟ: Με δύσκολα μαθήματα Λέοντες, Σκορπιούς και Υδροχόους, ενώ πιο θετικά επηρεάζει Ταύρους, Παρθένους και Αιγόκερους του 1ου δεκαημέρου

 

 

 

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ

ΖΩΔΙΑ

Κυριακή, 1 Μαΐου 2016

έως

Κυριακή, 1 Μαΐου 2016

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Δευτέρα, 2 Μαΐου 2016

έως

Τρίτη, 3 Μαΐου 2016

ΙΧΘΥΕΣ

Τετάρτη, 4 Μαΐου 2016

έως

Πέμπτη, 5 Μαΐου 2016

ΚΡΙΟΣ

Παρασκευή, 6 Μαΐου 2016

έως

Σάββατο, 7 Μαΐου 2016

ΤΑΥΡΟΣ (Νέα Σελήνη)

Κυριακή, 8 Μαΐου 2016

έως

Δευτέρα, 9 Μαΐου 2016

ΔΙΔΥΜΟΙ

Τρίτη, 10 Μαΐου 2016

έως

Τετάρτη, 11 Μαΐου 2016

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Πέμπτη, 12 Μαΐου 2016

έως

Σάββατο, 14 Μαΐου 2016

ΛΕΩΝ

Κυριακή, 15 Μαΐου 2016

έως

Δευτέρα, 16 Μαΐου 2016

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Τρίτη, 17 Μαΐου 2016

έως

Πέμπτη, 19 Μαΐου 2016

ΖΥΓΟΣ

Παρασκευή, 20 Μαΐου 2016

έως

Σάββατο, 21 Μαΐου 2016

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Κυριακή, 22 Μαΐου 2016

έως

Τρίτη, 24 Μαΐου 2016

ΤΟΞΟΤΗΣ (Πανσέληνος)

Τετάρτη, 25 Μαΐου 2016

έως

Πέμπτη, 26 Μαΐου 2016

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Παρασκευή, 27 Μαΐου 2016

έως

Σάββατο, 28 Μαΐου 2016

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Κυριακή, 29 Μαΐου 2016

έως

Τρίτη, 31 Μαΐου 2016

ΙΧΘΥΕΣ