Από τον

Πέτρο Κατσαμάκη,

Αστρολόγο – Ερευνητή

 

Με την Πανσέληνο στους Διδύμους σε όψη με τον Ερμή και τον Ποσειδώνα, αλλά και τον Κρόνο, σε υποδέχεται παραντουρώντας ο μήνας των Χριστουγέννων, κάνοντας το «βαδίζω και παραμιλώ» το hit της εποχής. Ειδικά για τον μεταβλητό Σταυρό (Δίδυμους, Παρθένους Τοξότες και Ιχθύες του πρώτου δεκαημέρου) και όσους έχουν πλανήτες εκεί, η επαφή με την πραγματικότητα θα είναι το ζητούμενο για όλο το πρώτο δεκαπενθήμερο του Δεκεμβρίου. Μια διάθεση για αταξίες, παιχνίδια χωρίς όρια, εφηβικές ατασθαλίες σε εξορίζουν στη θερμοκοιτίδα κοιτάζοντας με απορία την πραγματικότητα, καθώς αναρωτιέσαι τι είναι αλήθεια; τι είναι ψέμα; τι είναι φαντασία; τι πραγματικότητα;

Η διάθεση δε για αυτοεξαπατήσεις αλλά και ψέματα, υποσχέσεις και παραμύθια δίνει και παίρνει σε ημερησία διάταξη, οπότε να θυμάσαι πως τίποτα δεν είναι όπως δείχνει και κυρίως όπως λέγεται. Είναι σημαντικό να φανείς εξαιρετικά προσεκτικός σε υποσχέσεις τρίτων, στις οποίες, αν στηριχτείς, θα βρεθείς παντελώς εκτεθειμένος. Όπως επίσης και σε θέματα που έχουν να κάνουν με το εξωτερικό, με συμβόλαια, νομικές διαδικασίες, θέματα που αφορούν την παιδεία, εφήβους, παιδιά αλλά και ενήλικες που συμπεριφέροντε σαν παιδιά και έφηβοι παρά τους γκρίζους κροτάφους και το προχωρημένο της ηλικίας τους. Μετά το πρώτο δεκαήμερο του μήνα, τα πράγματα φαίνεται πως ξεκινάνε να μπαίνουν στη θέση τους με αρκετούς πλανήτες να μαζεύονται αγανακτισμένοι στο ζώδιο του Αιγόκερου με σκοπό να βάλουν τάξη στο χάος που επικρατεί.

            Στην ίδια λογική καταφθάνει στο τέλος του μήνα η Νέα Σελήνη επίσης στο ζώδιο του Αιγόκερου με διάθεση να μαλώσει όλα τα κακά και άτακτα παιδάκια, επιζητώντας άμεσα ενήλικες αποφάσεις και συμπεριφορές σε επαφή με την πραγματικότητα. Ενώ το πέρασμα του Κρόνου στο ζώδιο του Τοξότη όπου θα παραμείνει αρκετούς μήνες, κάνοντας περατζάδα μεταξύ πρώτων μοιρών του ζωδίου του Τοξότη και τελευταίων μοιρών του ζωδίου του Σκορπιού, θέτει σοβαρά καρμικά ζητήματα με κεντρικό θέμα οικονομικά θέματα, αλλά και θέματα συμβολαίων, εξωτερικού, σπουδών, δανείων, βάζοντας, με τη συμμετοχή του Ποσειδώνα σε προτεραιότητα την ψυχική και σωματική ισορροπία όλων μας. Το στοίχημα αυτό το μήνα δείχνει να είναι η προσπάθεια να μη χάσουμε τον εαυτό μας και να σταθούμε στα «πόδια μας» γερά, όσο και αν οι επιθέσεις παράνοιας, τρομοκρατίας και ασάφειας κάνουν «πάρτυ» γύρω μας, βάζοντας σε δοκιμασία την ισορροπία μας και απαιτώντας ισχυρή συγκρότηση από μέρους μας, ώστε να μην αποδομηθούμε στα εξόν συνετέθη.

 

 

Αυτό το μήνα δεν θέλω να σε στεναχωρήσω, αλλά πρέπει να σου πω να μην εμπιστευτείς και τόσο λόγια και υποσχέσεις που ενισχύουν παιδικές σου ανάγκες και φαντασιώσεις, διότι η πραγματικότητα προς το δεύτερο δεκαήμερο του μήνα, με την Πανσέληνο και μια ομάδα πλανητών στον όχι και τόσο φιλικό σου Αιγόκερω θα σε προσγειώσουν ανώμαλα στην πραγματικότητα. Φαινομενικά τα πράγματα δείχνουν πως έχεις να διαχειριστείς μια ευνοϊκή φάση, αλλά ελπίζω να σου έμαθε η μαμά σου πως ό,τι γυαλίζει δεν είναι χρυσός και πως όπου ακούς πολλά κεράσια κράτα και μικρό καλάθι. Που θα πει πως η αποπλάνηση και η παραπλάνηση αυτή τη περίοδο πάει σύννεφο και το «φοβού τους Δαναούς και δώρα φέροντας», πρέπει να αναβοσβήνει διαρκώς στο νου σου, χωρίς παράλληλα να χάσεις την πίστη σου στις πραγματικά καλές προθέσεις των γύρω σου. Άρα η προσοχή σου αυτό το μήνα δεν είναι στο τι λέγεται, αλλά στο πως νιώθεις μέσα σου καθώς ακούς αυτό που λέγεται.

 

Ο Δεκέμβριος έχει την διάθεση μετά από μια έντονη περίοδο εσωτερικών και εξωτερικών πιέσεων και κυρίως αδιεξόδων, που σε έφτασαν αρκετές φορές στα όρια της παράκρουσης και της απελπισίας, να σου ανοίξει δρόμους και προοπτικές προς την εξέλιξή σου. Εσύ πάλι έχεις τρομάξει τόσο πολύ το τελευταίο διάστημα, που η συναισθηματική σου ασφάλεια είναι καρμικά το πρώτο που πρέπει να επιδιώξεις, ώστε να μπορείς να βγεις από το τούνελ του φόβου. Η προσωπική σου αυτάρκεια είναι το μέσον που θα σε βγάλει και πάλι στο φως των προοπτικών ευημερίας, ενώ η τάση σου να εξαρτάσαι από τις αποφάσεις των άλλων, λες και είσαι τρίχρονο παιδάκι, θα σε πισωγυρίζει σε παιχνίδια φόβου και ανασφάλειας, κάνοντας την αυτοεκτίμηση σου τσατάλια. Μια πλειάδα πλανητών και η Νέα Σελήνη στο φιλικό σου Αιγόκερω, ο Κρόνος που επιτέλους έστω και για λίγο φεύγει από απέναντί σου και πάει παραδίπλα, αλλά και ο Άρης από τον Υδροχόο τσαμπουκαλεμένος με αποκαλυπτική διάθεση, σε σπρώχνει να ωριμάσεις, αναλαμβάνοντας πλήρως τις ευθύνες των αναγκών σου και ανακτώντας την αυτοεκτίμηση σου επιτέλους.

 

 

Με τη Πανσέληνο στο ζώδιό σου, σε όψεις ζόρικες από τη μία με τον Κρόνο και από την άλλη με τον Ποσειδώνα το «άλλα λέει η θειά μου και άλλα ακούν τα αυτιά μου» θα είναι το μότο σου για αυτό το μήνα. Η μοναδική σου ελπίδα να πατήσεις γη και να έχεις επαφή με την πραγματικότητα αυτή τη περίοδο είναι η είσοδος του Κρόνου στο απέναντί σου ζώδιο του Τοξότη, που έρχεται με διδακτικό ύφος να σου πει πως  το να έχεις ένα καλό και γρήγορο μυαλό, δεν σημαίνει πως πρέπει να το αφήνεις και να σε κάνει ό,τι θέλει. Με λίγα λόγια, βάλε όρια αυτή τη περίοδο στο μυαλό και στις σκέψεις σου, στις φαντασίες και τα σενάρια που αναπαράγεις, διότι θα καταντήσεις σαν την Αστέρω, που ο πιο μικρός της αδερφός ήταν το χαμομήλι. Δώσε χώρο σε παγκόσμια πρώτη επιτέλους και να νιώσεις τα συναισθήματα σου αλλά και να αισθανθείς το σώμα σου και τις ανάγκες του, που είναι και πολύ πιο αξιόπιστες πηγές πληροφοριών και κυρίως δεν έχουν στόχο να σε τρελάνουν, αλλά να σε εξελίξουν προς τα εκεί που λέει ωριμότητα και ενηλικίωση. Θα στο πω και άλλη μια για να το καταλάβεις: Βάλε όρια στο μυαλό σου!

 

 

Φαίνεται πως με άκουσες τον προηγούμενο μήνα και αποφάσισες να αποχαιρετήσεις την παιδική σου κούνια και τη μανούλα, και να βάλεις πλώρη για νέες περιπέτειες με στόχο την εξέλιξή σου σε κάθε τομέα της ζωής σου. Και αφού το αποφάσισες επιτέλους, το σύμπαν θα σε στηρίξει με κάθε τρόπο. Η Νέα Σελήνη, η Αφροδίτη και ο Ερμής απέναντί σου έρχονται αυτό το μήνα να σου σταθούν, φέρνοντας σου νέες ευκαιρίες που θα σε αναδομήσουν πλήρως μετά τις κατεδαφίσεις που υπέστης όλο το προηγούμενο διάστημα. Εσύ θα έχεις το νου σου να μάθεις να ξεχωρίζεις απαραιτήτως την αγάπη από την εξάρτηση, λέγοντας με στεντόρεια φωνή «φτου κακά» σε ό,τι σε αποδυναμώνει και ανοίγοντας δρόμους σε ό,τι σε δυναμώνει προς την αυτάρκεια και την ωριμότητα σου. Αυτό για να το πετύχεις, θα χρειαστεί να μάθεις μια νέα λεξούλα που από εδώ και στο εξής θα σου φανεί τόσο χρήσιμη, όσο δεν φαντάζεσαι: ΌΡΙΑ. Ξεκινώντας από τα όρια προς εκείνο το κομμάτι του εαυτού σου που σε θέλει μικρό και αδύναμο, και προχωρώντας να πεις αντίο σε ό,τι κάνει ακριβώς το ίδιο και στο περιβάλλον σου. Η τύχη είναι με το μέρος σου και οι δρόμοι ανοιχτοί γεμάτοι ευκαιρίες.

 

Ο Δίας περνάει αυτό το μήνα σε ανάδρομη φαινομενικά πορεία στο ζώδιό σου δίνοντας σου μια τελευταία ευκαιρία να αναλογιστείς επάνω στο κυρίαρχο καρμικό μάθημα αυτής της χρονιάς για σένα με θέμα: τι σημαίνει πραγματική δύναμη; Σημαντικοί πλανήτες όπως ο Κρόνος, ο Άρης, ο Ουρανός αλλά και ο Δίας στο ζώδιό σου έρχονται να σου μάθουν - ο καθένας με τον τρόπο που ξέρει - πως η πραγματική δύναμη πηγάζει από την αγάπη προς τον εαυτό σου και όχι από την τάση σου να κυριαρχείς πάνω στους άλλους παντοιοτρόπως. Πράγμα που σημαίνει ότι αφήνεις αυτή τη στιγμή κάτω τις ευθύνες των άλλων που αναλαμβάνεις με χαρά, κάνοντας τον μπαμπά σε όποιον βρεις, και αναλαμβάνεις με ευλάβεια τις ευθύνες των αναγκών σου εξολοκλήρου. Αυτό που μαθαίνεις είναι πως δεν χρειάζεται να κάνεις τόσα πολλά για να αγαπηθείς και πως η αγάπη δεν είναι κάτι για το οποίο πρέπει να πολεμάς αδιάκοπα. Όποιος σε αγαπάει πραγματικά, σε αγαπάει γι’ αυτό που «Είσαι» και όχι για αυτό που «Μπορείς» και κυρίως σε αγαπάει και όταν «ΔΕΝ μπορείς».  

Με τη Νέα Σελήνη στους Διδύμους σε δύσκολη όψη με τον Κρόνο, αλλά και τον Ποσειδώνα απέναντί σου, ο Δεκέμβριος σε υποδέχεται με μια ισχυρή δόση χάους, ασάφειας αλλά και εξαπατήσεων κάθε είδους. Μη βιαστείς να πανικοβληθείς, διότι η Νέα Σελήνη, ο Ερμής, ο Άρης, και η Αφροδίτη, αλλά και ο Κρόνος από τον Τοξότη, θα σε βοηθήσουν να μη χάσεις την επαφή με την πραγματικότητα εξολοκλήρου στο πρώτο δεκαπενθήμερο του μήνα, ενώ στο δεύτερο δεκαπενθήμερο θα σου δείξουν καινούριους δρόμους και ευκαιρίες. Εσύ πάλι θα θυμάσαι πως στο ξεκίνημα του μήνα, τίποτα δεν είναι όπως φαίνεται, και θα αποφύγεις να οριστικοποιήσεις οτιδήποτε, όσο δελεαστικό και αν φαίνεται, κυρίως επειδή φαίνεται δελεαστικό και κρύβει παγίδες, που θα αποκαλυφθούν στην επόμενη στροφή. Φρόντισε αυτό το μήνα αυτόν τον αιώνια «ρηγμένο». Σωστά κατάλαβες…. για τον εαυτό σου μιλάω, φροντίζοντας την ψυχική και σωματική σου ισορροπία με πειθαρχία τάξη και συνέπεια, αποφεύγοντας καταχρήσεις κάθε είδους.

 

 

 

 

 

 Με την Πανσέληνο στο φιλικό σου ζώδιο των Διδύμων, όλα δείχνουν φαινομενικά όμορφα και αγγελικά πλασμένα στο ξεκίνημα του μήνα χωρίς αυτό να ισχύει στην πραγματικότητα. Φρόντισε να έχεις τα μάτια σου ανοικτά, και κυρίως τις αισθήσεις σου σε εγρήγορση, διότι είσαι πανέτοιμος να γοητευτείς σαν «παιδί» και να απογοητευτείς μετέπειτα σαν «παιδί» και πάλι. Η τάση σου να βλέπεις καλές προθέσεις εκεί που δεν υπάρχουν, και η διάθεσή σου να συγκαλύπτεις καταστάσεις κάνοντας τον πυροσβέστη, δεν θα σε βοηθήσει σε αυτή τη φάση. Είναι η στιγμή να ειπωθούν σημαντικές αλήθειες, να μπουν όρια και να αποφύγεις ατέρμονες συζητήσεις, που δεν οδηγούν σε τίποτα άλλο εκτός από πονοκέφαλο. Είναι η στιγμή που καρμικά χρειάζεται να μάθεις και το «ΟΧΙ», το «ΔΕΝ ΘΕΛΩ», το «ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ». Και αφού το μάθεις να το εκφράζεις, παρατηρώντας πόσες σχέσεις σου στηρίζονται στην απεριόριστη ανεκτικότητα σου και στραβομουτσουνιάζουν, επειδή απλώς λες τι θες και τι δεν θες. Εσύ πάλι πρέπει να αποφασίσεις, αν το σημαντικό είναι να αρέσεις ή να είσαι ο εαυτός σου, συνειδητοποιώντας πως μπορεί να αρέσεις κάνοντας τα χατίρια των άλλων, αλλά στην πραγματικότητα δεν αγαπιέσαι σαν αυτό που είσαι. Και αυτό πονάει. Εσύ αποφασίζεις.

 

Αυτό το μήνα, ο Κρόνος αποχαιρετά πρόσκαιρα το ζώδιό σου και πάει μια βόλτα για λίγους μήνες στο γειτονικό σου Τοξότη. Αυτό δεν σημαίνει πως πρέπει να πάρουν τα μυαλά σου αέρα, γιατί ο Κρόνος θα ξαναγυρίσει αρχάς καλοκαιριού να τσεκάρει πόσο καλός μαθητής ήσουν. Εσύ πάρε μια ανάσα, απόλαυσε την περίοδο των εορτών επί της ουσίας, φροντίζοντας να βρίσκεσαι εκεί που υπάρχει αγάπη για σένα και χτίζοντας μια νέα πορεία ζωής και σχέτισης. Εκτός τούτο, χρειάζεται να σηκώσεις τα μανίκια, κάνοντας γενική καθαριότητα σε ενοχές, τύψεις αλλά και πεποιθήσεις, που σου μαυρίζουν την ψυχή, αλλά και φοβίες που φτιάχνει η φαντασία σου και καμία σχέση δεν έχουν με την πραγματικότητα. Ο Δίας ανάδρομος από το Λιοντάρι άλλωστε, σου λέει ξεκάθαρα πως είναι η στιγμή να μάθεις να αγαπάς τον εαυτό σου για ό,τι είναι, βοηθώντας τον μετέπειτα να γίνει αυτό που μπορεί. Κάνε μια νέα αρχή, πετώντας τα μαστίγια και βάζοντας στη θέση τους χάδια και τρυφερότητα, ακόμα και όταν σε «κρίνεις» λιγότερο των περιστάσεων. Συνειδητοποιώντας πως όταν τα «φτύνεις» και δεν αντέχεις άλλο, εκεί είναι που σε έχει περισσότερο ανάγκη ο εαυτός σου.

 

Με την Πανσέληνο απέναντί σου να αναπαράγει το απόλυτο χάος με τη φιλική συμμετοχή του Ποσειδώνα και guest star τον Κρόνο λίγο πριν μπει στο ζώδιό σου, σε υποδέχεται ο μήνας των Χριστουγέννων. Εσύ πάλι, που θέλεις να είναι όλα υπέροχα και είσαι πανέτοιμος να πιστέψεις σαν δίχρονο ότι σου τάξουνε, θα χρειαστεί - όπως σου λέει ο Κρόνος - καρμικά να μάθεις μια νέα λεξούλα, αν θέλεις να αποφύγεις ντράβαλα και βαριές απογοητεύσεις: ΔΙΑΚΡΙΣΗ. Ήρθε η ώρα να μάθεις να διακρίνεις το καλό από το ευχάριστο και το κακό από το δυσάρεστο. Διότι μπορεί να σε ευχαριστούν καταστάσεις πρόσκαιρα, αλλά πόσο πραγματικά καλές είναι αυτές οι καταστάσεις στη τελική για την εξέλιξη σου, σε ρωτά ο Κρόνος με βλέμμα βλοσυρό; Και από την άλλη, μπορεί να λυπάσαι με επιλογές που δείχνουν πρόσκαιρα δυσάρεστες, αλλά χρειάζεται να συνειδητοποιήσεις ότι μακροπρόθεσμα αποδίδουν θετικούς καρπούς. Αν σκέφτεσαι αυτό το μήνα να ξενιτευτείς ή απλώς να ταξιδέψεις, οργάνωσε το πολύ προσεκτικά και επίσης φρόντισε την ψυχική και σωματική σου υγεία, αποφεύγοντας καταχρήσεις παντός είδους και προέλευσης.

 

 

Τα Φώτα τον μήνα των Χριστουγέννων και των γενεθλίων σου είναι στραμμένα στο ζώδιό σου. Είναι η ώρα σου λέει το σύμπαν να χαράξεις μια καινούρια πορεία μετά από τα ατελείωτα ξεκαθαρίσματα όλης της τελευταίας περιόδου. Τώρα που πέταξες τα παλιά, ήρθε η ώρα να τα αντικαταστήσεις με καινούριες επιλογές που σου πάνε γάντι, σου κάνουν ωραία μέση και αναδεικνύουν τις χάρες και τα προσόντα σου. Μία ολόκληρη στρατιά πλανητών στο ζώδιό σου - με μπροστάρισα τη Νέα Σελήνη - έρχονται να σου μάθουν πως το καινούριο δεν είναι απαραιτήτως και απειλητικό και πως οι «ξένοι», δηλαδή όσοι δεν ανήκουν στην οικογένεια σου, δεν θέλουν σώνει και καλά το κακό σου. Αντιθέτως, μπορείς ως άλλη Μπλάνς Ντιμπουά να στηριχθείς στην καλοσύνη των ξένων και να ευτυχήσεις σε ολοκαίνουριες επιλογές, που καμία σχέση δεν έχουν με ό,τι ξέρεις μέχρι τώρα. Φρόντισε να μείνεις ανοικτός στις νέες προκλήσεις, για να μην πω ορθάνοικτος και σοκαριστεί η συντηρητική σου φύση, και αφέσου σε αυτό, αρκεί αποδεδειγμένα να έχει κάπου να σε «πάει». Ας πούμε στην καινούρια σου ζωή…

 

Με υποσχέσεις και ελπίδες έρχεται να σε συναντήσει ο Δεκέμβριος. Εσύ πάλι ελπίζω να έμαθες το μάθημά σου δυόμιση χρόνια τώρα με τον Κρόνο να σε έχει στη μπούκα και να έμαθες επιτέλους να διακρίνεις τη φαντασία από την πραγματικότητα, αλλά και το «λέω» από το «κάνω», όπως και το «σκέφτομαι» από το «νιώθω», διότι μπορεί ο Κρόνος πρόσκαιρα να σε απαλλάσσει μέχρι αρχές καλοκαιριού από τη παρουσία του, αλλά θα επιστρέψει, και αυτό είναι και απειλή και υπόσχεση. Εσύ πάτα και με τα δυο πόδια στη γη και δεν έχεις να φοβάσαι τίποτα. Αρκεί να θυμάσαι πως η ελευθερία, που τόσο ποθεί η ψυχή σου, είναι το αποτέλεσμα της επιλογής σου να δεσμεύεσαι σε αυτά που αγαπάς και να αποδεσμεύεσαι από αυτά που δεν σε εξελίσσουν. Σε αυτή ακριβώς τη λογική μπουκάρει ο Άρης αυτό το μήνα στο ζώδιό σου, μαθαίνοντας σου σε εξαιρετική συνεργασία με τον Δία ανάδρομο απέναντί σου, πως χρειάζεται καρμικά να αποδεσμευτείς οριστικά από ό,τι σε αποδυναμώνει και να δεσμευτείς με πειθαρχία και συνέπεια σε ό,τι σε εξελίσσει και σε κάνει δυνατό και κυρίως ενήλικα.

 

Το ξεκίνημα του Δεκεμβρίου, με τη Πανσέληνο σε όψη με τον Ποσειδώνα στο ζώδιό σας από τη μια να σας γεμίζει ψευδοδιλλήματα, φαντασίες και αυτοεξαπατήσεις,  και τον Κρόνο από την άλλη να σας φορτώνει με ενοχές και τύψεις, το ζητούμενο θα είναι ως τα μέσα του μήνα η επαφή με την πραγματικότητα. Διότι η τάση σας να χάνεστε στον χώρο και στον χρόνο και να πιστεύετε ό,τι ακούτε, και από τη μια να τρομοκρατήστε και από την άλλη να ενθουσιάζεστε, θα σας αποκάμει. Έχετε τα μάτια σας ανοικτά, διότι ελλοχεύουν παγίδες αυτοεξαπατήσεις, μιας και ό,τι λέγεται, σπανίως έχει σχέση με την πραγματικότητα. Το δεύτερο δεκαπενθήμερο του μήνα, η σύναξη πλανητών στο φιλικό σας Αιγόκερω και ο Κρόνος να σας στραβοκοιτάει από τον Τοξότη, σας βοηθούν κυρίως προσφέροντας σας ρεαλιστικές προοπτικές και ασφαλείς λύσεις σε όσα σας απασχολούν. Το κυρίαρχο καρμικό μάθημα αυτής της περιόδου είναι να βάλετε όρια στην τάση σας να αποδέχεστε την παράνοια και την τρέλα σαν κάτι φυσιολογικό και λειτουργικό. Τα λειτουργικά όρια άλλωστε είναι και η αχίλλειος πτέρνα σας και ο δήμιος σας.

 

 

 

 

 

 SunPlanetSymbol

ΗΛΙΟΣ
Από 1 ως 21 Δεκεμβρίου στον Τοξότη
Από 22 Δεκεμβρίου μέχρι τέλος του μήνα στον Αιγόκερω

ΕΥΝΟΕΙ Συναισθηματικά θέματα, τον έρωτα, τις σχέσεις, τη διασκέδαση, τα φλερτ, το γάμο, την αισθητική, την ομορφιά τη διακόσμηση, την υγειά, τα ξεκαθαρίσματα σε βάθος, το σεξ, τα οικονομικά.
ΔΕΝ ΕΥΝΟΕΙ   Τις συναισθηματικές υπερβολές, τις σπατάλες τις συγκρούσεις , την έλλειψη ισορροπίας.

ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΟΞΟΤΗ: Με δύσκολα μαθήματα Διδύμους, Παρθένους και Ιχθύες, ενώ πιο ήπια και θετικά επηρεάζει Κριούς, Λέοντες και Τοξότες.

 ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΙΓΟΚΕΡΩ: Με δύσκολα μαθήματα Ζυγούς, Κριούς και Καρκίνους, ενώ πιο θετικά επηρεάζει Παρθένους, Ταύρους και Αιγόκερους.

 

MercuryPlanetSymbol

ΕΡΜΗΣ
Την 1 ως 17 Δεκεμβρίου σε ορθη πορεια στον Τοξότη.
Από 18 ως το Τέλος του Μήνα στον Αιγόκερω

ΔΕΙΤΕ ΑΡΘΡΟ «ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΠΕΡΙΟΔΟΥ»

ΕΥΝΟΕΙ  Συζητήσεις, καινούργιες γνωριμίες και φλερτ. Συναισθηματικές και επαγγελματικές σχέσεις. Ζητήματα υγείας, επαγγελματικά ταξίδια, επανασυνδέσεις σχέσεων με ωριμότητα και λογική.
ΔΕΝ ΕΥΝΟΕΙ Εντάσεις και διαφωνίες με συναδέλφους αλλά και συναισθηματικές και επαγγελματικές αντιδικίες.

 

ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΟΞΟΤΗ: Με δύσκολα μαθήματα Διδύμους, Παρθένους και Ιχθύες, ενώ πιο ήπια και θετικά επηρεάζει Κριούς, Λέοντες και Τοξότες.

ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΙΓΟΚΕΡΩ: Με δύσκολα μαθήματα Ζυγούς, Κριούς και Καρκίνους, ενώ πιο θετικά επηρεάζει Παρθένους, Ταύρους και Αιγόκερους.


VenusPlanetSymbol
ΑΦΡΟΔΙΤΗ
Από 1 ως 10 Δεκεμβρίου στον Τοξότη
Από 11 ως το τέλος του Μήνα στον Αιγόκερω
ΔΕΙΤΕ ΑΡΘΡΟ «ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΠΕΡΙΟΔΟΥ»

ΕΥΝΟΕΙ Την συναισθηματική επικοινωνία και την διασκέδαση, την επανατοποθέτηση ορίων, τις συναισθηματικές συζητήσεις, το φλερτ,  τις σχέσεις με μέλλον, τα ουσιαστικά ξεκαθαρίσματα, τις προσωπικές συζητήσεις, την οικονομική οργάνωση.
ΔΕΝ ΕΥΝΟΕΙ Την ανοργανωσιά, τις συγκρούσεις, την έλλειψη  μέτρου, την απολυτότητα.

ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΟΞΟΤΗ: Με δύσκολα μαθήματα Διδύμους, Παρθένους και Ιχθύες, ενώ πιο ήπια και θετικά επηρεάζει Κριούς, Λέοντες και Τοξότες.

ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΙΓΟΚΕΡΩ: Με δύσκολα μαθήματα Ζυγούς, Κριούς και Καρκίνους, ενώ πιο θετικά επηρεάζει Παρθένους, Ταύρους και Αιγόκερους.

 

MarsPlanetSymbol
ΑΡΗΣ

Από 1 ως 4 Δεκεμβρίου στον Αιγόκερω
Από 5 ως το τέλος του Μήνα στον Υδροχόο
ΔΕΙΤΕ ΑΡΘΡΟ «ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΠΕΡΙΟΔΟΥ»

ΕΥΝΟΕΙ Συναισθηματικές  και ερωτικές  διεκδικήσεις, την διασκέδαση, τα φλερτ, την δράση, συναισθηματικά ξεκαθαρίσματα.
ΔΕΝ ΕΥΝΟΕΙ  Εντάσεις και διαφωνίες με φίλους καθώς και συναισθηματικές, ερωτικές και επαγγελματικές ρήξεις.  Προσοχή σε υστερίες.

ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΙΓΟΚΕΡΩ: Με δύσκολα μαθήματα Ζυγούς, Κριούς και Καρκίνους, ενώ πιο θετικά επηρεάζει Παρθένους, Ταύρους και Αιγόκερους.

ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΔΡΟΧΟΟ: Με δύσκολα μαθήματα Ταύρους, Λέοντες και Σκορπιούς, ενώ πιο θετικά επηρεάζει Διδύμους, Ζυγούς και Υδροχόους.

 

JupiterPlanetSymbol

ΔΙΑΣ
Από 1 ως τις 8 Δεκεμβρίου σε ορθη πορεία στο Λέοντα

Από τις 9 Δεκεμβρίου και μέχρι τέλος του Μήνα σε ανάδρομη πορεία στο Λέοντα
Αυτό το μήνα κινείται από την 22η μοίρα του ζωδίου ως και την 21η.
Στο ζώδιο του Λέοντα θα παραμείνει μέχρι τις 10 Αυγούστου 2015
Κατά την παραμονή του στο λεοντα θα γυρισει σε αναδρομη πορεια από το τις 8 δεκεμβριου 2014 στην 22η μοιρα του ζωδίου μέχρι και τις 8 Απριλίου 2015 στην 12η μοιρα.
ΔΕΙΤΕ ΑΡΘΡΟ «ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΠΕΡΙΟΔΟΥ»

ΕΥΝΟΕΙ  Το γάμο, τον τομέα των σχέσεων και των συνεργασιών. Το να περνάμε καλά.  Επίσης, ζητήματα ομορφιάς, αισθητικής, διακόσμησης, δίκες και συμβόλαια.
ΔΕΝ ΕΥΝΟΕΙ  Υπερβολές, επιπόλαιες κινήσεις, αντιδικίες με ανώτερους, την ανισορροπία, την έλλειψη  μέτρου.

ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΛΕΟΝΤΑ: Με δύσκολα μαθήματα Ταύρους, Σκορπιούς και Υδροχόους, ενώ πιο ήπια επηρεάζει Κριούς, Λέοντες και Τοξότες.

 

SaturnPlanetSymbol

ΚΡΟΝΟΣ
Από 1 ως 23 Δεκεμβρίου στο ζώδιο του Σκορπιού
Από τις 24 ως Τέλος του μήνα περνά στο ζώδιο του Τοξότη

Ο Κρόνος θα παραμείνει στον τοξότη μέχρι τις 21 Δεκεμβρίου 2017
ΔΕΙΤΕ ΑΡΘΡΟ «ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΠΕΡΙΟΔΟΥ»

ΕΥΝΟΕΙ  Τη δουλειά, την πειθαρχεία, την οργάνωση, την ανάληψη των προσωπικών και κοινωνικών ευθυνών, το μέτρο, την ισοτιμία και τις ισότιμες συνεργασίες και σχέσεις.
ΔΕΝ ΕΥΝΟΕΙ Τις εύκολες λύσεις, την τεμπελιά, την ανευθυνότητα, την ασυνέπεια, την φυγοπονία, το «βόλεμα», τις υπερβολές, την εξάρτηση.

ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΚΟΡΠΙΟ: Με δύσκολα μαθήματα Λέοντες, Υδροχόους αλλά και Σκορπιούς και Ταύρους, ενώ πιο ήπια και θετικά επηρεάζει Ιχθύες και Καρκίνους αλλά και Αιγόκερους και Παρθένους

            ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΟΞΟΤΗ: Με δύσκολα μαθήματα Διδύμους, Παρθένους και Ιχθύες, ενώ πιο ήπια και θετικά επηρεάζει Κριούς, Λέοντες και Τοξότες.

 

UranusPlanetSymbol

ΟΥΡΑΝΟΣ
Από 1 ως 21 Δεκεμβρίου σε ανάδρομη πορεία στον Κριό

Από 22 ως τέλος του μήνα σε Ορθή πορεία στον Κριό
Αυτό το μηνα κινείται στη 12η μοίρα του Ζωδίου
Ο Ουρανός θα περάσει στον Ταύρο στις 16 Μαΐου 2018
ΔΕΙΤΕ ΑΡΘΡΟ «ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΠΕΡΙΟΔΟΥ»

ΕΥΝΟΕΙ Τις αλλαγές σε κάθε τομέα. Τα καινούργια ξεκινήματα.
ΔΕΝ ΕΥΝΟΕΙ Τις εξαρτήσεις, την συντήρηση φθαρμένων σχέσεων, τις πλάνες.

ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΡΙΟ: Με δύσκολα μαθήματα Αιγόκερους, Ζυγούς και Καρκίνους, ενώ πιο θετικά επηρεάζει Κριούς, Λέοντες και Τοξότες, αλλά και Διδύμους και Υδροχόους.

 

NeptunePlanetSymbol

ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ
Όλο το μήνα σε Ορθή πορεία στους Ιχθύες.

Αυτό το Μήνα κινείται μεταξύ 4ης και 5ης μοίρας του ζωδίου.

Ο Ποσειδώνας θα βρισκεται στους Ιχθύες μεχρι τις 26 Ιανουαρίου 2026
ΔΕΙΤΕ ΑΡΘΡΟ «ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΠΕΡΙΟΔΟΥ»

ΕΥΝΟΕΙ Τα όνειρα, την χαλάρωση, τις τέχνες.
ΔΕΝ ΕΥΝΟΕΙ Την υγεία ,τις αυταπάτες, τις καταχρήσεις.

ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΧΘΥΕΣ: Με δύσκολα μαθήματα Παρθένους, Τοξότες και Δίδυμους, ειδικά όσους από εσάς έχετε γεννηθεί κατά το πρώτο δεκαήμερο του ζωδίου σας, ενώ πιο θετικά επηρεάζει Ιχθύες, Σκορπιούς, Καρκίνους, αλλά και Ταύρους και Αιγόκερους

 

PlutoPlanetSymbol

ΠΛΟΥΤΩΝΑΣ
Όλο το μήνα σε ορθη πορεια στο ζωδιο του Αιγόκερω

Θα βρισκεται στην 12η και 13η μοίρα του ζωδίου

Ο Πλούτωνας θα παραμείνει στο ζώδιο του Αιγόκερω μέχρι τις 24 Μαρτίου 2023

ΔΕΙΤΕ ΑΡΘΡΟ «ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΠΕΡΙΟΔΟΥ»

ΕΥΝΟΕΙ Αλλαγές μέσα από γνώση , ταξίδια, σπουδές, την προσωπική ελευθερία.
ΔΕΝ ΕΥΝΟΕΙ Νομικές  εκκρεμότητες, δάνεια, εκκρεμότητες σε σπουδές, επικοινωνίες.

ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΙΓΟΚΕΡΩ: Με δύσκολα μαθήματα Αιγόκερους, Ζυγούς, Κριούς και Καρκίνους, ενώ πιο θετικά επηρεάζει Παρθένους, Ταύρους αλλά και Σκορπιούς και Ιχθύες (ο Πλούτωνας στον Αιγόκερω είναι σε δυσμενή θέση).

 

ΛΙΛΙΘ – ΜΑΥΡΗ ΣΕΛΗΝΗ

Όλο το μήνα σε ορθή πορεία στην Παρθένο

Θα κινείται από τη 0η και την 3η μοίρα του ζωδίου
ΔΕΙΤΕ ΑΡΘΡΟ «ΜΑΥΡΗ ΣΕΛΗΝΗ - ΛΙΛΙΘ»

ΕΥΝΟΕΙ Τους παθιασμένους έρωτες, τον σκοτεινό μαγνητισμό.
ΔΕΝ ΕΥΝΟΕΙ Τις κρυφές σχέσεις, τις οικονομικές ατασθαλίες.

ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΘΕΝΟ: Με δύσκολα μαθήματα Διδύμους, Τοξότες και Ιχθύες, ενώ πιο ήπια επηρεάζει Ταύρους, Παρθένους και Αιγόκερους.

ΧΕΙΡΩΝΑΣ
Όλο το μήνα σε ορθη πορεία στο ζώδιο των Ιχθύων

Όλο το μήνα κινείται στην 13η μοίρα του ζωδίου

Δείτε Άρθρο «Όψεις Χείρωνα»

ΕΥΝΟΕΙ  Την καριέρα, επαγγελματικές διεκδικήσεις, την θεραπεία μέσω δουλειάς, την επίλυση οικογενειακών σχέσεων αλλά και με τους ανώτερους μας.
ΔΕΝ ΕΥΝΟΕΙ Εξαρτήσεις, τεμπελιά, ανευθυνότητα.

ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΧΘΥΕΣ: Με δύσκολα μαθήματα Παρθένους, Τοξότες και Δίδυμους, ενώ πιο θετικά επηρεάζει Ιχθύες, Σκορπιούς, Καρκίνους, αλλά και Ταύρους και Αιγόκερους

 


ΔΕΣΜΟΙ ΤΗΣ ΣΕΛΗΝΗΣ
Οι Δεσμοί της Σελήνης τον Νοέμβριο βρισκονται στον άξονα Κριού – Ζυγού
Κινούνται από τη 18η μοίρα μέχρι και τη 14η μοίρα των ζωδίων του άξονα αυτού
ΔΕΙΤΕ ΑΡΘΡΟ «ΟΙ ΔΕΣΜΟΙ ΤΗΣ ΣΕΛΗΝΗΣ»

ΕΥΝΟΟΥΝ Την καρμική εξέλιξη, τα μαθήματα, τον σκοπό της ζωής του ανθρώπου από τον Νότιο προς τον Βόρειο Δεσμό.
ΔΕΝ ΕΥΝΟΟΥΝ Οτιδήποτε είναι ασυνείδητο.

ΕΠΗΡΕΑΖΟΥΝ: Με δύσκολα μαθήματα Καρκίνους, Αιγόκερους, Κριούς και Ζυγούς, ενώ πιο θετικά επηρεάζουν Διδύμους, Υδροχόους, Λέοντες και Τοξότες.

 

ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΣ ΚΑΙ ΝΕΑ ΣΕΛΗΝΗ ΤΟΥ ΜΗΝΑ

 

Πανσέληνος: 6 Δεκεμβριου 2014 στις 14:25 στη 14η Μοίρα των Διδύμων  

ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΙΔΥΜΟΥΣ: Με δύσκολα μαθήματα Παρθένους, Τοξότες και Ιχθύες, ενώ πιο θετικά επηρεάζει Ζυγούς Υδροχόους και Διδύμους.

 

Νέα Σελήνη: 22 δεκεμβριου 2014 στις 03:35 στη 0η μοίρα του Αιγοκερω
ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΟΞΟΤΗ: Με δύσκολα μαθήματα Κριούς, Καρκίνους και Ζυγούς, ενώ πιο ήπια και θετικά επηρεάζει Ταύρους, Παρθένους και Αιγόκερους.

 

 

 

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ

ΕΩΣ

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ

ΖΩΔΙΟ

Δευτέρα, 1 Δεκεμβρίου 2014

ΕΩΣ

Δευτέρα, 1 Δεκεμβρίου 2014

ΙΧΘΥΕΣ

Τρίτη, 2 Δεκεμβρίου 2014

ΕΩΣ

Τετάρτη, 3 Δεκεμβρίου 2014

ΚΡΙΟΣ

Πέμπτη, 4 Δεκεμβρίου 2014

ΕΩΣ

Παρασκευή, 5 Δεκεμβρίου 2014

ΤΑΥΡΟΣ

Σάββατο, 6 Δεκεμβρίου 2014

ΕΩΣ

Κυριακή, 7 Δεκεμβρίου 2014

ΔΙΔΥΜΟΙ  (Πανσέληνος)

Δευτέρα, 8 Δεκεμβρίου 2014

ΕΩΣ

Τετάρτη, 10 Δεκεμβρίου 2014

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Πέμπτη, 11 Δεκεμβρίου 2014

ΕΩΣ

Παρασκευή, 12 Δεκεμβρίου 2014

ΛΕΟΝΤΑΣ

Σάββατο, 13 Δεκεμβρίου 2014

ΕΩΣ

Δευτέρα, 15 Δεκεμβρίου 2014

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Τρίτη, 16 Δεκεμβρίου 2014

ΕΩΣ

Τετάρτη, 17 Δεκεμβρίου 2014

ΖΥΓΟΣ

Πέμπτη, 18 Δεκεμβρίου 2014

ΕΩΣ

Παρασκευή, 19 Δεκεμβρίου 2014

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Σάββατο, 20 Δεκεμβρίου 2014

ΕΩΣ

Δευτέρα, 22 Δεκεμβρίου 2014

ΤΟΞΟΤΗΣ

Τρίτη, 23 Δεκεμβρίου 2014

ΕΩΣ

Τετάρτη, 24 Δεκεμβρίου 2014

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ (Νέα Σελήνη)

Πέμπτη, 25 Δεκεμβρίου 2014

ΕΩΣ

Παρασκευή, 26 Δεκεμβρίου 2014

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Σάββατο, 27 Δεκεμβρίου 2014

ΕΩΣ

Κυριακή, 28 Δεκεμβρίου 2014

ΙΧΘΥΕΣ

Δευτέρα, 29 Δεκεμβρίου 2014

ΕΩΣ

Τρίτη, 30 Δεκεμβρίου 2014

ΚΡΙΟΣ

Τετάρτη, 31 Δεκεμβρίου 2014

ΕΩΣ

Τετάρτη, 31 Δεκεμβρίου 2014

ΤΑΥΡΟΣ