Από τον

Πέτρο Κατσαμάκη,

Αστρολόγο – Ερευνητή

 

 

 

Ο Δεκέμβριος κινεί θέματα σχέσεων. Επίσης με τον Ερμή Ανάδρομο σε όψη με τον Πλούτωνα, τον Δία και τον Ουρανό, φέρνει σημαντικές αλλαγές, σχεδόν δομικές και σίγουρα βαθιά καρμικές, όχι μόνο σε προσωπικό επίπεδο, αλλά και σε παγκόσμιο. Έτσι κι αλλιώς, τα θέματα των σχέσεων θα σε απασχολήσουν κι όλο το 2017. Το θέμα για την ακρίβεια δεν είναι οι σχέσεις, αλλά αυτό που έχεις μάθει να λες σχέση. Και έπειτα απορείς, γιατί δέχεσαι προδοσίες, ανατροπές, έντονες ρήξεις και άλλα τέτοια χαριτωμένα. Ο Δίας στον Ζυγό σε όψη με τον Πλούτωνα, τον Ουρανό, τον Άρη και την Αφροδίτη, έρχονται να σου φέρουν πεσκέσι αυτά τα Χριστούγεννα σημαντικές καρμικές συνειδητοποιήσεις, και να σε ενημερώσουν πως το σχετίζομαι είναι τέχνη. Μια τέχνη που θέλει να της αφιερωθείς, για να την μάθεις, να την κατέχεις, να την διαχειρίζεσαι. Έχει όρους, προϋποθέσεις, κανόνες, άνοιγμα καρδιάς, αυθεντικότητα, επαφή με την πραγματικότητα, μοίρασμα και πρωτίστως επαφή με τον εαυτό σου. Έτσι κι αλλιώς, όλα στις σχέσεις ξεκινάνε από τη σχέση με τον εαυτό σου. Για να σχετιστείς με τους άλλους χρειάζεται πρώτα να δομήσεις σχέση με τον ίδιο σου τον εαυτό. Αλλιώς, τι να μοιραστείς, αν όχι εσένα; Θα μου πεις τώρα και δίκιο θα’ χεις, εμένα μου μάθανε να μοιράζομαι τους τίτλους, τις περγαμηνές, τις επιτυχίες μου, τι είπε ο ένας, τι είπε ο άλλος, πως είναι ο καιρός σήμερα και ποτέ να μην λέω τι νιώθω, τι αισθάνομαι κυρίως όταν αυτό που νιώθω και αισθάνομαι δεν θα είναι αρεστό. Θα σου πω και εγώ με την σειρά μου και δίκιο θα’ χω, πως αυτό στην καλύτερη περίπτωση το λέμε δημόσιες σχέσεις και στη χειρότερη κουτσομπολιό. Και δεν προωθεί την επαφή και το δέσιμο των ανθρώπων.

Αυτό που θα καταλάβεις μετά από πολλές μετωπικές συγκρούσεις είναι πως αυτό που κάνεις είναι για να αποφεύγεις να σχετίζεσαι και να ενδυναμώνεις διαρκώς το πώς να νιώθεις μόνος σε μια εποχή που, όπως καταλαβαίνεις, χωρίς ουσιαστικούς συμμάχους είναι δύσκολο να τα βγάλεις πέρα. Η Καρμική ανάγκη όμως αυτής της περιόδου σε φέρνει αντιμέτωπο με το κρύο, την παγωμάρα, την ατελείωτη εσωτερική ένταση, τον φόβο και τη θλίψη, ακριβώς επειδή δεν σχετίζεσαι. Καταρχήν με εσένα τον ίδιο, με το σώμα σου, με τις αντοχές σου, με τις ανάγκες σου, με αυτό που νιώθεις και αισθάνεσαι. Δεν το επικοινωνείς, το καταχωνιάζεις, άλλο νιώθεις και άλλο λες ότι νιώθεις. Άλλο αισθάνεσαι και άλλο λες ότι αισθάνεσαι, και δεν ξέρεις πια πώς να διαχειριστείς τον εαυτό σου, αυτόν τον ξένο. Μια έντονη σύναξη Πλανητών έρχεται για να σε φέρει καρμικά αντιμέτωπο με αυτό το τεράστιο κενό σχέτισης στη ζωή σου. Και την επίγνωση πως όσο λες εσύ ψέματα στον εαυτό σου, όσο σε φιμώνεις, σε καταπιέζεις, σε αποπροσανατολίζεις και σε κακοποιείς, όσο προδίδεις τις ανάγκες σου, το στόχο της ζωής σου και τις επιθυμίες σου, γιατί να περιμένεις οι άλλοι να σου φερθούν καλύτερα;

Ο Ερμής Ανάδρομος σε Σύνοδο με τον Πλούτωνα και έντονη Όψη με τον Δία και τον Ουρανό, η Πανσέληνος στους Διδύμους σε Όψη με τον Κρόνο και η Νέα Σελήνη στον Αιγόκερω φέρνουν στο προσκήνιο ισχυρές ανατροπές που σου δείχνουν ακριβώς που δεν σχετίστηκες και αντιμετωπίζεις κενά σχέσεων αλλά και επώδυνες ρήξεις. Αλλά και ευκαιρίες να εμβαθύνουν σχέσεις που πραγματικά είναι «σχέσεις», προάγοντας ζεστασιά, αγάπη, στήριξη αλλά και μηχανισμούς εξέλιξης, που τόσο έχεις ανάγκη. Ο Ερμής Ανάδρομος από τα μέσα του μήνα περισσότερο σου ζητά αναθεωρήσεις και επαναπροσδιορισμούς, παρά οριστικές αποφάσεις. Σε αυτήν την διάθεση κινείται προς αναθεώρηση και η σχέση σου με τα χρήματα, και η σχέση σου με την καριέρα σου και την εργασία σου, αλλά και η σχέση σου με την πραγματικότητα, το χώρο και τον χρόνο, μιας και τα πάντα στη ζωή μας είναι σχέσεις. Κι όπως κατέχει την τέχνη του να σχετίζεται, μπορεί να ισχυρίζεται πως διαθέτει και ελεύθερη βούληση.

 

Έντονα τον Δεκέμβριο θα σε απασχολήσουν πρωτίστως οι σχέσεις σου και δευτερευόντως οι σχέσεις σου στο χώρο της καριέρας σου. Κυρίως το πώς να διαχειριστείς ζητήματα που από ό,τι φαίνεται εκκρεμούν εδώ και καιρό σε προσωπικές σου σχέσεις, σε συνεργασίες αλλά και το πώς να αντιμετωπίσεις οικογενειακά ζητήματα. Το να ρήξεις εντάσεις και να «χαμηλώσεις» την έπαρσή σου είναι το πρώτο βήμα, ώστε να μπορέσεις να αποφύγεις συγκρούσεις. Αυτό που σε πιάνει και τα παίρνεις όλα παραμάζωμα, δεν είναι χαρά και δημιουργικότητα καλό μου, ούτε αυτοπεποίθηση, είναι απλώς μανία. Αυτή η περίοδος σου ζητά να ανοίξεις την καρδιά σου, να την ζεστάνεις, να δεχθείς να δεις και τους άλλους έτσι όπως είναι, κι όχι όπως θα σε βόλευε να είναι και να «σχετιστείς». Να σχετιστείς βαθιά με την διαχείριση που κάνεις, με τη θέση που επιλέγεις, με το πώς ξοδεύεις την ενέργειά σου για τα κολλήματά σου και δεν βλέπεις, φαντάζεσαι, φτιάχνεις σενάρια και μοιράζεις ρόλους. Ο Δεκέμβριος μπορεί να είναι για εσένα ένα ξεκίνημα μιας ισχυρής ανάκαμψης σε όλους τους τομείς, αρκεί να αποχαιρετήσεις οριστικά ό,τι σε καθηλώνει και σε αποδυναμώνει, παριστάνοντας τον αλαζονικά δυνατό. Χαμήλωσε.

Ολόκληρες περιοχές της ζωής σου που τις έσκιαζε η φοβέρα και τις πλάκωνε η σκλαβιά, θα σου ζητήσουν - με τον Άρη και την Αφροδίτη σε έντονη Όψη από τον Υδροχόο - να τις απελευθερώσεις. Που θα πει, πως θα χρειαστεί να αντιμετωπίσεις αυτή την περίοδο φόβους, αναστολές και να ανοιχτείς σε αυτό που υπάρχει για εσένα παρακάτω. Αυτό φαίνεται πως ξεκινά από τον τομέα των σχέσεων και επεκτείνεται σταδιακά και στους άλλους τομείς. Αρκεί να θελήσεις να «ανοίξεις» την καρδιά σου, να δεχθείς την πραγματικότητα ως έχει, να δεχθείς τον εαυτό σου, τις ανάγκες σου, να δεχθείς αυτό που σου αρέσει και αυτό που δεν σου αρέσει. Ο Ερμής Ανάδρομος σε Όψη άλλωστε με τον Ουρανό και τον Πλούτωνα, και ο Άρης και η Αφροδίτη σε Όψη με τον Δία σου βροντοφωνάζουν πως εκεί που πας και «κλείνεσαι» δεν έχει για εσένα άλλη ανάπτυξη. Η δική σου ανάπτυξη έρχεται μαζί με την απόφαση να ανοιχτείς σε νέες καταστάσεις, επιλογές, συμπεριφορές, ανθρώπους, αλλά και σε νέους τρόπους να υπάρχεις και να σχετίζεσαι. Και αν δεν ξέρεις πώς να το κάνεις, ρώτα. Ρώτα, μάθε, συμβουλεύσου. Αυτό θα σου φέρει την συναισθηματική και οικονομική ασφάλεια, την αυτονομία και την ελευθερία να υπάρχεις ολόκληρος, που εδώ και καιρό αναζητάς.

 Ο μήνας των Χριστουγέννων ξεκινάει φορτισμένος με την Νέα Σελήνη απέναντί σου, και προχωράει με την Πανσέληνο στο Ζώδιό σου φέρνοντάς σε αντιμέτωπο με την αναγκαιότητα να αναθεωρήσεις σε βάθος τρόπους και επιλογές διαχείρισης σε όλους τους τομείς της ζωής σου. Οι βαθιές αναθεωρήσεις κινούνται εκεί που λέει «σχετίζομαι επί της ουσίας» και σταματώ να διαρρέω σε σενάρια, φαντασίες, προσδοκίες και επιθυμίες εκτός πραγματικότητας. Εκεί που λέει ωριμάζω και «δέχομαι» την πραγματικότητα ως έχει και όχι όπως θα ήθελα εγώ να έχει. Ο Δίας, ο Άρης και η Αφροδίτη άλλωστε σου παρέχουν ένα εξαιρετικά υποστηρικτικό περιβάλλον, για να προχωρήσεις παρακάτω. Το αν θα το αξιοποιήσεις ή όχι, ή ακόμα και αν θα το επιλέξεις ή όχι, εξαρτάται αποκλειστικά και μόνο από εσένα. Καρμικά βρίσκεσαι στην περίοδο μιας μαθητείας αποδιαστρέβλωσης, καθόλου εύκολης - κυρίως το δεύτερο δεκαπενθήμερο του μήνα, με τον Άρη σε δύσκολη Όψη με το Ζώδιο σου, να θέτει σαν ζητούμενο το ξεκαθάρισμα του που σταματάει η παιδική φαντασία και που ξεκινάει η ενήλικη πραγματικότητα. Βάλε όρια εκεί που λέει παράνοια, τρέλα, διαρροή και αποδιοργάνωση, τόσο μέσα σου όσο και γύρω σου, ώστε να λάβεις τα δώρα του Δία.

Ο τομέας των σχέσεων - με τον Δία από τον Ζυγό σε έντονη Όψη με τον Ουρανό, τον Πλούτωνα και τον Ερμή Ανάδρομο αλλά και την Νέα Σελήνη απέναντί σου - θα σε απασχολήσει έντονα τον μήνα των Χριστουγέννων. Στην πραγματικότητα αυτό που καρμικά έχεις να κοιτάξεις δεν είναι οι σχέσεις πρωτίστως, αλλά το πώς εσύ σχετίζεσαι. Ισχυρές ανατροπές έρχονται με στόχο να σου δείξουν τα φάουλ που κάνεις, αλλά και τα γκολ που τρως στον τρόπο που διαχειρίζεσαι αφενός τη σχέση με τον εαυτό σου και αφετέρου τις σχέσεις με τους γύρω σου. Σημαντικά θα σε απασχολήσουν θέματα καριέρας και κοινωνικά ζητήματα, αλλά και πάλι από τη μεριά των σχέσεων. Αυτό που αποφεύγεις να «κλείσεις» οριστικά και να πας παρακάτω αυτή την περίοδο θα διαπιστώσεις πως είναι και αυτό που σου στερεί την δύναμη και την εξέλιξή σου. Αποχαιρέτα ό,τι είναι εξάρτηση και προχώρα προς την καθαρότητα της αγάπης.

Έντονος θα είναι για εσένα ο μήνας των Χριστουγέννων - με τον Άρη απέναντί σου να εντείνει τη δράση κυρίως σε θέματα σχέσεων τόσο κοινωνικών, όσο και προσωπικών. Η αναγκαιότητα να διαφοροποιηθείς άμεσα από καταστάσεις, επιλογές και ομάδες στις οποίες έχεις εμπλακεί - όχι απαραίτητα με θετικό τρόπο - θα σε φέρει προ των ευθυνών σου. Οι ανατροπές είναι αναπόφευκτες και θα χρειαστεί να επιλέξεις με ποιους θα πας και ποιους θα αφήσεις. Σεβάσου πρωτίστως την ανάγκη σου να είσαι ελεύθερος και βάλ’ την πάνω από τις φιλοδοξίες σου και τα παιχνίδια δύναμης. Η Αφροδίτη επίσης απέναντί σου άλλωστε σε Όψη με τον Δία σου δίνει την ευκαιρία να ανοίξεις καινούργιους δρόμους, αρκεί να κλείσεις τα νταλαβέρια σου με τους παλιούς. Είναι η στιγμή να συνειδητοποιήσεις πως, παίζοντας σε πολλά ταμπλό, χάνεις σε αξιοπιστία και σεβασμό. Επέλεξε να σταθείς ξεκάθαρα, βάλε όρια στις φιλοδοξίες σου και εστίασε σε αυτό που έχει ανάγκη η καρδιά σου και όχι η αλαζονεία και η τάση σου να κυριαρχείς με κάθε κόστος. Εκτός του ό,τι θα δικαιωθείς, θα βρεθείς κερδισμένος με τρόπους που δεν φαντάζεσαι.

 

Ο Δεκέμβριος κινείται στα πλαίσια του επαναπροσδιορισμού και των αναθεωρήσεων - με τον Ερμή Ανάδρομο σε θετική Όψη με το Ζώδιο σου. Θα σε απασχολήσουν έντονα ζητήματα που αφορούν στην καριέρα σου, την εργασία σου και τη σχέση σου. Αλήθειες που βγαίνουν στο φως δημιουργούν ισχυρές εντάσεις, κυρίως μετά τα μέσα του μήνα - με τον Άρη να εισέρχεται απέναντι σου στο Ζώδιο των Ιχθύων. Τώρα, εάν υπολογίσεις σε αυτό και τη συμμετοχή του Ποσειδώνα, το αλαλούμ, η παράνοια, η τρέλα και οι χαοτικές καταστάσεις είναι αυτό που χρειάζεται να αντιμετωπίσεις, κρατώντας σταθερά την επαφή σου με την πραγματικότητα. Επίσης το κύριο μέλημά σου θα χρειαστεί να είναι αυτή την περίοδο η ψυχική και σωματική σου ισορροπία. Μην διαρρεύσεις σε άσκοπες συγκρούσεις, μην σκορπιστείς σε δράματα και συναισθηματικοποιήσεις, και κυρίως απέφυγε κάθε είδους καταχρήσεις. Ευτυχώς η Νέα Σελήνη στο φιλικό σου Αιγόκερω, σου δίνει αυτοσυγκράτηση και μέτρο, και μια σοβαρή προοπτική να νιώσεις θαλπωρή και αγάπη αυτές τις γιορτές.

 Πάνω που είπες «δόξα το Θεό», αρχίζεις ξανά τα «βόηθα Παναγιά μου». Η Όψη του Δία στο Ζώδιο σου με τον Ουρανό και τον Πλούτωνα, θα σε ταράξουν όσο να πεις. Όμως αυτές οι αναταράξεις και οι ανατροπές είναι για καλό σκοπό. Είναι για να δεις, να συνειδητοποιήσεις, να ξεσκαρτάρεις, να αφήσεις πίσω σου, να αναθεωρήσεις τρόπους σχέτισης και μοντέλο επιλογών. Είναι για να απαλλαγείς απ’ αυτά που σε εγκλωβίζουν και σε πιέζουν και να πας πιο κοντά στο φτου ξελευτερία. Πιο κοντά στο να είσαι ο εαυτός σου, κάτω και μέσα σε όλες τις συνθήκες. Οικογενειακά ζητήματα, επαγγελματικά και κυρίως ζητήματα σχέσεων θα είναι η αιχμή του δόρατος και εκεί που θα χρειαστεί να πεις σημαντικά «όχι», υψώνοντας την καρδιά και το φρόνιμα σου. Η θετική Όψη του Άρη και της Αφροδίτης, σου θυμίζουν για άλλη μια φορά πως «σαπουνίζοντας γουρούνι, χάνεις χρόνο και σαπούνι» και σε στρέφουν σε επιλογές εξαιρετικά πιο φιλικές για την ανάπτυξη σου και, γιατί όχι και για την ευτυχία σου. Να θυμάσαι πως πολλές φορές η αναζήτηση της αρμονίας περνά και μέσα από δυσαρμονικές διαδικασίες. Τράβα μπρος.

Κάτι σε πνίγει, σε πιέζει, σου περιορίζει το χώρο και την ανάσα το τελευταίο διάστημα. Αυτό το «κάτι» θα σε απασχολήσει έντονα το Δεκέμβριο - με τον Άρη και την Αφροδίτη σε έντονη Όψη από τον Υδροχόο - να ανεμίζουν τα λάβαρα της απελευθέρωσης. Φόβοι, ανασφάλειες, φαντάσματα του παρελθόντος, είναι η ώρα να εξορκιστούν από εσένα στο πυρ το εξώτερον, ώστε να μπορέσεις να αναπνεύσεις και να πας παρακάτω. Η Όψη του Δία με τον Ουρανό και τον Πλούτωνα και τον Ερμή Ανάδρομο, σου δείχνουν πως κάτι βαθειά δομικό, που το θεωρείς βασικό και αναπόσπαστο κομμάτι του χαρακτήρα σου, χρειάζεται να αλλάξει, να αναθεωρηθεί και να δώσει στη θέση του σε σαφώς πιο εποικοδομητικές επιλογές. Και αυτό δεν είναι άλλο από την απολυτότητά σου, την τάση σου για κυριαρχία και το να κλείνεσαι ερμητικά, όταν κάτι δεν συμβαδίζει με αυτό που εσύ εγκρίνεις. Διότι έτσι κλείνεις κάθε προοπτική στην αλλαγή, στο καινούργιο, στην εξέλιξή σου. Σημαντικές ανατροπές έρχονται να σου δείξουν αυτή την περίοδο τι να κρατήσεις και τι να αφήσεις, που να κλείσεις και που να ανοίξεις πόρτες. Όπως και εσύ θα έχεις συνειδητοποιήσει σε πολλά κομμάτια της ζωής σου, η κατάσταση όπως τη διαχειρίζεσαι δεν πάει άλλο παρακάτω.

Ο μήνας ξεκινάει φορτισμένος με την επιρροή της Νέας Σελήνης στο Ζώδιο σου να καθιστά ως αναγκαιότητα την επίλυση των θεμάτων που έθεσαν το προηγούμενο διάστημα οι Εκλείψεις. Θέματα που σχετίζονται με το εξωτερικό, με σπουδές, με συμβόλαια, ταξίδια αλλά και συγγενείς θα χρειαστούν ένα σημαντικό επαναπροσδιορισμό. Αλλά και η Όψη του Κυβερνήτη σου του Δία με τον Ουρανό και τον Πλούτωνα, όπως και του Άρη με τον Ποσειδώνα από τα Ψάρια, σου ζητούν ουσία, ωριμότητα και στενή επαφή με την πραγματικότητα, ώστε να διαχειριστείς καταστάσεις που αγγίζουν τα όρια της τρέλας, της παράνοιας και του παραλογισμού. Αυτός ο έφηβος μέσα σου, που για χρόνια πρότεινε τη φυγή σε ό,τι σε ζόριζε, δημιούργησε ένα βουνό εκκρεμοτήτων ανεπίλυτων. Αυτό είναι που καρμικά καλείσαι να διαχειριστείς τώρα, τόσο σε θέματα σχέσεων, όσο και σε οικονομικές διαδικασίες. Την περίοδο των γιορτών θα σου δοθεί άλλωστε η ευκαιρία, αν το θελήσεις, να δεχθείς στήριξη και βοήθεια, αρκεί να βάλεις στην μπάντα αυτή την εφηβική πεποίθηση ότι τα ξέρεις όλα.

Ο τομέας των σχέσεων αναζωπυρώνεται μετά από μια φάση αποστασιοποίησης αυτό το μήνα. Η Όψη του Δία και του Ουρανού με τον Πλούτωνα, τον Ερμή Ανάδρομο και τη Νέα Σελήνη στο Ζώδιό σου, ανακινούν θέματα σχέσεων τόσο σε προσωπικό όσο και σε επαγγελματικό επίπεδο. Σχέσεις που πέρασαν μέσα από δύσκολες διαδικασίες το προηγούμενο διάστημα ή που πάγωσαν στο παρελθόν, βγαίνουν ξανά στο προσκήνιο, με στόχο μια πιο ώριμη και ουσιαστική αντιμετώπιση. Θα χρειαστεί από εσένα κάτι δύσκολο και επαναστατικό: να μείνεις ανοιχτός μπροστά στη διαφορετικότητα των άλλων, αποφεύγοντας με κάθε τρόπο να κρίνεις και να απορρίψεις ό,τι δεν συμβαδίζει με τις πεποιθήσεις και τα κολλήματά σου. Όλη αυτή η περίοδος άλλωστε - που θα συνεχιστεί και το 2017 - σου ζητάει να «ανοίξεις» και να εμπιστευθείς το καινούργιο, αφήνοντας πίσω σου αυτό που σε εγκλωβίζει, σε κλείνει, σε πιέζει αφόρητα και εσύ έμαθες να το λες ασφάλεια. Αν δεις τα πράγματα με αυτό τον τρόπο, τα ανοίγματα που έρχονται στη ζωή σου θα σε εκπλήξουν ευχάριστα αυτές τις γιορτές, τόσο πρακτικά όσο και συναισθηματικά.

Η παρουσία του Άρη και της Αφροδίτης στο Ζώδιο σου, αλλά και η Όψη του Κυβερνήτη σου του Ουρανού με τον Δία, τον Πλούτωνα και τον Ερμή Ανάδρομο, σου δίνουν προοπτικές να ανοιχτείς σε σχέσεις, συνεργασίες αλλά και να διευθετήσεις αυτό το μήνα σημαντικά οικονομικά ζητήματα. Ο Δεκέμβριος θα έχει για εσένα έντονα ξεκαθαρίσματα σε σχέσεις σου που εμπεριέχουν εκκρεμότητες από το παρελθόν και που ενώ σε απασχολούν έντονα μέσα σου, δεν έχεις κάνει τίποτα για αυτές. Τόσο ο ερωτικός τομέας, όσο και οι φιλίες σου είναι αυτό με το οποίο θα ασχοληθείς περισσότερο αυτό το μήνα. Η Όψη του Δία άλλωστε με την Αφροδίτη και τον Άρη στο Ζώδιο σου, σου βροντοφωνάζουν «ανοίξου», αναθεώρησε τα κολλήματά σου, τις εμμονές και τις προκαταλήψεις σου, παραδέξου τα λάθη σου και δώσε χώρο στο καινούργιο, σε αυτό που θα σε εξελίξει. Άσε κατά μέρος την πανοπλία της προσωπικότητάς σου και άνοιξε την καρδιά σου, αναθεωρώντας ό,τι σε κρατάει κλειστό, θυμωμένο και μόνο σου.

Ο Δεκέμβριος μπαίνει φορτισμένος με τη Νέα Σελήνη από τον Τοξότη να σου ζητά να επανατοποθετηθείς σε προσωπικά, επαγγελματικά και οικονομικά πλάνα με γνώμονα την πραγματικότητα και όχι την φυγή από την πραγματικότητα. Σχέσεις και συνεργασίες θα χρειαστεί να επαναπροσδιοριστούν, αντιμετωπίζοντας τη χάοση, την αποδιοργάνωση και τις διαστρεβλώσεις που εμπεριέχουν. Αυτό το μήνα φρόντισε ως κόρη οφθαλμού την ψυχική και σωματική σου ισορροπία - με τον Άρη στο Ζώδιο σου σε Σύνοδο με τον Ποσειδώνα να αποδομούν και να χαώνουν τα πάντα γύρω σου. Απέφυγε να σκορπιστείς, να διαρρεύσεις αλλά και να πεις το άσπρο μαύρο, ώστε να αποφύγεις τις απαραίτητες ανατροπές και συγκρούσεις εκεί που χρειάζεται, κλείνοντας οριστικά πληγές αγωνίας, έντασης και αποδιοργάνωσης. Βάλε όρια στο μυαλό σου, που κοντεύει να σε τρελάνει, και εμπιστεύσου τις αντοχές και τα όρια που θέτει το σώμα σου. Η Πανσέληνος στους Διδύμους σε βοηθά προς αυτήν την κατεύθυνση δείχνοντάς σου ξεκάθαρα πως όλα αυτά που φαντάζεσαι ότι μπορείς και επιδιώκεις χωρίς όρια και μέτρο, σε απομυζούν, σε αποδιοργανώνουν και σε αποσυντονίζουν μόνο. Συμμάζεψε ό,τι κινείται πέρα από τα όρια των αντοχών σου, ξεχωρίζοντας το επιθυμώ από το έχω ανάγκη.

  

 

SunPlanetSymbol
ΗΛΙΟΣ
Από 1 ως 21 Δεκεμβρίου στον Τοξότη
Από 22 Δεκεμβρίου και μέχρι τέλος του μήνα στον Αιγόκερω

ΕΥΝΟΕΙ Συναισθηματικά θέματα, τον έρωτα, τις σχέσεις, τη διασκέδαση, τα φλερτ, το γάμο, την αισθητική, την ομορφιά τη διακόσμηση, την υγειά, τα ξεκαθαρίσματα σε βάθος, το σεξ, τα οικονομικά
ΔΕΝ ΕΥΝΟΕΙ   Τις συναισθηματικές υπερβολές, τις σπατάλες τις συγκρούσεις , την έλλειψη ισορροπίας

ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΟΞΟΤΗ: Με δύσκολα μαθήματα Διδύμους, Παρθένους και Ιχθύες, ενώ πιο ήπια και θετικά επηρεάζει Κριούς, Λέοντες και Τοξότες
ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΙΓΟΚΕΡΩ: Με δύσκολα μαθήματα Κριούς, Καρκίνους και Ζυγούς, ενώ πιο ήπια και θετικά επηρεάζει Ταύρους, Παρθένους και Αιγόκερους

 

MercuryPlanetSymbol
ΕΡΜΗΣ
Από 1 και 2 Δεκεμβρίου στον Τοξότη
Από 2 Δεκεμβρίου μέχρι και 18 σε ορθή πορεία στον Αιγόκερω
Από 18 Δεκεμβρίου και μέχρι τέλος του μήνα σε Αναδρομη πορεία στον Αιγόκερω
ΔΕΙΤΕ ΑΡΘΡΟ «ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΠΕΡΙΟΔΟΥ»

ΕΥΝΟΕΙ  Συζητήσεις, καινούργιες γνωριμίες και φλερτ. Συναισθηματικές και επαγγελματικές σχέσεις. Ζητήματα υγείας, επαγγελματικά ταξίδια, επανασυνδέσεις σχέσεων με ωριμότητα και λογική
ΔΕΝ ΕΥΝΟΕΙ Εντάσεις και διαφωνίες με συναδέλφους αλλά και συναισθηματικές και επαγγελματικές αντιδικίες

ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΟΞΟΤΗ: Με δύσκολα μαθήματα Διδύμους, Παρθένους και Ιχθύες, ενώ πιο ήπια και θετικά επηρεάζει Κριούς, Λέοντες και Τοξότες
ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΙΓΟΚΕΡΩ: Με δύσκολα μαθήματα Κριούς, Καρκίνους και Ζυγούς, ενώ πιο ήπια και θετικά επηρεάζει Ταύρους, Παρθένους και ΑιγόκερουςVenusPlanetSymbol
ΑΦΡΟΔΙΤΗ
Από την 1 μέχρι και τις 7 Δεκεμβρίου στον Αιγόκερω
Από τις 8 και μέχρι τελοσ του μηνα στον Υδροχοο
ΔΕΙΤΕ ΑΡΘΡΟ «ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΠΕΡΙΟΔΟΥ»

ΕΥΝΟΕΙ Την συναισθηματική επικοινωνία και την διασκέδαση, την επανατοποθέτηση ορίων, τις συναισθηματικές συζητήσεις, το φλερτ,  τις σχέσεις με μέλλον, τα ουσιαστικά ξεκαθαρίσματα, τις προσωπικές συζητήσεις, την οικονομική οργάνωση
ΔΕΝ ΕΥΝΟΕΙ Την ανοργανωσιά, τις συγκρούσεις, την έλλειψη  μέτρου, την απολυτότητα

ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΙΓΟΚΕΡΩ: Με δύσκολα μαθήματα Κριούς, Καρκίνους και Αιγόκερους, ενώ πιο ήπια και θετικά επηρεάζει Ταύρους, Παρθένους και Αιγόκερους ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΔΡΟΧΟΟ: Με δύσκολα μαθήματα Ταύρους, Λέοντες και Σκορπιούς, ενώ πιο ήπια και θετικά επηρεάζει Διδύμους, Ζυγούς και Υδροχόους


MarsPlanetSymbol
ΑΡΗΣ
Από την 1 μέχρι τις 19 Δεκεμβρίου στον Υδροχόο
Από τις 20 μέχρι και το τελοσ του μηνα στους Ιχθύες
ΔΕΙΤΕ ΑΡΘΡΟ «ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΠΕΡΙΟΔΟΥ»

ΕΥΝΟΕΙ Συναισθηματικές  και ερωτικές  διεκδικήσεις, την διασκέδαση, τα φλερτ, την δράση, συναισθηματικά ξεκαθαρίσματα
ΔΕΝ ΕΥΝΟΕΙ  Εντάσεις και διαφωνίες με φίλους καθώς και συναισθηματικές, ερωτικές και επαγγελματικές ρήξεις.  Προσοχή σε υστερίες

ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΔΡΟΧΟΟ: Με δύσκολα μαθήματα Ταύρους, Λέοντες και Σκορπιούς, ενώ πιο ήπια και θετικά επηρεάζει Διδύμους, Ζυγούς και Υδροχόους
ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΧΘΥΕΣ: Με δύσκολα μαθήματα Διδύμους, Παρθένους και Τοξότες, ενώ πιο ήπια και θετικά επηρεάζει Καρκίνους, Σκορπιούς και Ιχθύες

JupiterPlanetSymbol
ΔΙΑΣ
Όλο τον Μηνά σε ορθή πορεία στον Ζυγό
Στο ζώδιο του Ζυγου θα παραμείνει μέχρι τις 11 Οκτωβρίου 2017
ΔΕΙΤΕ ΑΡΘΡΟ «ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΠΕΡΙΟΔΟΥ»

ΕΥΝΟΕΙ  Το γάμο, τον τομέα των σχέσεων και των συνεργασιών. Το να περνάμε καλά.  Επίσης, ζητήματα ομορφιάς, αισθητικής, διακόσμησης, δίκες και συμβόλαια
ΔΕΝ ΕΥΝΟΕΙ  Υπερβολές, επιπόλαιες κινήσεις, αντιδικίες με ανώτερους, την ανισορροπία, την έλλειψη  μέτρου

ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΖΥΓΟ: Με δύσκολα μαθήματα Κριούς, Καρκίνους και Αιγόκερους, ενώ πιο θετικά επηρεάζει Διδύμους, Ζυγούς και Υδροχόους

 

SaturnPlanetSymbol
ΚΡΟΝΟΣ
Αυτό το μήνα σε ορθή πορεία στον Τοξότη
κινείται από την 17η μέχρι και την 21η μοίρα του ζωδίου
Ο Κρόνος θα παραμείνει στον Τοξότη μέχρι τις 21 Δεκεμβρίου 2017
ΔΕΙΤΕ ΑΡΘΡΟ «ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΠΕΡΙΟΔΟΥ»

ΕΥΝΟΕΙ  Τη δουλειά, την πειθαρχεία, την οργάνωση, την ανάληψη των προσωπικών και κοινωνικών ευθυνών, το μέτρο, την ισοτιμία και τις ισότιμες συνεργασίες και σχέσεις.
ΔΕΝ ΕΥΝΟΕΙ Τις εύκολες λύσεις, την τεμπελιά, την ανευθυνότητα, την ασυνέπεια, την φυγοπονία, το «βόλεμα», τις υπερβολές, την εξάρτηση.

ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΟΞΟΤΗ: Με δύσκολα μαθήματα Διδύμους, Παρθένους και Ιχθύες, ενώ πιο ήπια και θετικά επηρεάζει Κριούς, Λέοντες και Τοξότες


UranusPlanetSymbol
ΟΥΡΑΝΟΣ
Από την 1 μέχρι και τις 28 Δεκεμβρίου σε αναδρομη πορεία στον Κριό
Από τις 29 και μέχρι τέλος του μήνα σε ορθή πορεία στον Κριό
Αυτό το μηνα κινείται στην 20η μοίρα του Ζωδίου
Επηρεάζει περισσότερο την αρχη του 3ου δεκαημερου του ζωδίου
Ο Ουρανός θα περάσει στον Ταύρο στις 16 Μαΐου 2018
ΔΕΙΤΕ ΑΡΘΡΟ «ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΠΕΡΙΟΔΟΥ»

ΕΥΝΟΕΙ Τις αλλαγές σε κάθε τομέα. Τα καινούργια ξεκινήματα.
ΔΕΝ ΕΥΝΟΕΙ Τις εξαρτήσεις, την συντήρηση φθαρμένων σχέσεων, τις πλάνες.

ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΡΙΟ: Με δύσκολα μαθήματα Αιγόκερους, Ζυγούς και Καρκίνους, ενώ πιο θετικά επηρεάζει Κριούς, Λέοντες και Τοξότες, αλλά και Διδύμους και Υδροχόους


NeptunePlanetSymbol
ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ
Όλο το μήνα σε ορθή πορεία στους Ιχθύες
Επηρεάζει περισσότερο την αρχη του 2ου δεκαημερου και το τέλος του 1ου
Κινείται στην 9η μοιρα του ζωδιου
Ο Ποσειδώνας θα βρισκεται στους Ιχθύες μεχρι τις 26 Ιανουαρίου 2026
ΔΕΙΤΕ ΑΡΘΡΟ «ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΠΕΡΙΟΔΟΥ»

ΕΥΝΟΕΙ Τα όνειρα, την χαλάρωση, τις τέχνες.
ΔΕΝ ΕΥΝΟΕΙ Την υγεία ,τις αυταπάτες, τις καταχρήσεις.

ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΧΘΥΕΣ: Με δύσκολα μαθήματα Παρθένους, Τοξότες και Δίδυμους, ειδικά όσους από εσάς έχετε γεννηθεί κατά το πρώτο δεκαήμερο του ζωδίου σας, ενώ πιο θετικά επηρεάζει Ιχθύες, Σκορπιούς, Καρκίνους, αλλά και Ταύρους και Αιγόκερους.


PlutoPlanetSymbol
ΠΛΟΥΤΩΝΑΣ
Όλο τον μηνα σε ορθη πορεία στον Αιγόκερω
Κινείται στην 15η και 16η μοίρα του ζωδίου
Επηρεάζει από τη θέση αυτή το δευτερο μισό του 2ο δεκαήμερο των Ζωδίων του Παρορμητικού Σταυρού (Κριούς, Καρκίνους, Ζυγούς και Αιγόκερους) 
Ο Πλούτωνας θα παραμείνει στο ζώδιο του Αιγόκερω μέχρι τις 24 Μαρτίου 2023
ΔΕΙΤΕ ΑΡΘΡΟ «ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΠΕΡΙΟΔΟΥ»

ΕΥΝΟΕΙ Αλλαγές μέσα από γνώση , ταξίδια, σπουδές, την προσωπική ελευθερία.
ΔΕΝ ΕΥΝΟΕΙ Νομικές  εκκρεμότητες, δάνεια, εκκρεμότητες σε σπουδές, επικοινωνίες.

ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΙΓΟΚΕΡΩ: Με δύσκολα μαθήματα Αιγόκερους, Ζυγούς, Κριούς και Καρκίνους, ενώ πιο θετικά επηρεάζει Παρθένους, Ταύρους αλλά και Σκορπιούς και Ιχθύες (ο Πλούτωνας στον Αιγόκερω είναι σε δυσμενή θέση).ΛΙΛΙΘ – ΜΑΥΡΗ ΣΕΛΗΝΗ
Όλο το μήνα στον Σκορπιό
Θα παραμείνει στον Σκορπιό μέχρι και τις 17 Φεβρουαρίου 2017
ΔΕΙΤΕ ΑΡΘΡΟ «ΜΑΥΡΗ ΣΕΛΗΝΗ - ΛΙΛΙΘ»

ΕΥΝΟΕΙ Τους παθιασμένους έρωτες, τον σκοτεινό μαγνητισμό.
ΔΕΝ ΕΥΝΟΕΙ Τις κρυφές σχέσεις, τις οικονομικές ατασθαλίες.

ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΚΟΡΠΙΟ: Με δύσκολα μαθήματα Ταύρους, Λέοντες και Υδροχόους, ενώ πιο ήπια επηρεάζει Καρκίνους, Σκορπιούς και ΙχθύεςΧΕΙΡΩΝΑΣ
Όλο τον μήνα σε Ορθή πορεια στο ζώδιο των Ιχθύων
Θα παραμείνει στο ζώδιο των Ιχθύων μέχρι και τις 17 Απριλίου 2018
Δείτε Άρθρο «Όψεις Χείρωνα»

ΕΥΝΟΕΙ  Την καριέρα, επαγγελματικές διεκδικήσεις, την θεραπεία μέσω δουλειάς, την επίλυση οικογενειακών σχέσεων αλλά και με τους ανώτερους μας.
ΔΕΝ ΕΥΝΟΕΙ Εξαρτήσεις, τεμπελιά, ανευθυνότητα.

ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΧΘΥΕΣ: Με δύσκολα μαθήματα Παρθένους, Τοξότες και Δίδυμους, ενώ πιο θετικά επηρεάζει Ιχθύες, Σκορπιούς, Καρκίνους, αλλά και Ταύρους και Αιγόκερους.ΔΕΣΜΟΙ ΤΗΣ ΣΕΛΗΝΗΣ
Οι Δεσμοί της Σελήνης τον Δεκεμβριο βρισκονται στον άξονα Παρθένου – Ιχθύων
Κινούνται από την 4η μέχρι και την 7η μοίρα της Παρθένου και των Ιχθύων
ΔΕΙΤΕ ΑΡΘΡΟ «ΟΙ ΔΕΣΜΟΙ ΤΗΣ ΣΕΛΗΝΗΣ»

ΕΥΝΟΟΥΝ Την καρμική εξέλιξη, τα μαθήματα, τον σκοπό της ζωής του ανθρώπου από τον Νότιο προς τον Βόρειο Δεσμό.
ΔΕΝ ΕΥΝΟΟΥΝ Οτιδήποτε είναι ασυνείδητο.
ΕΠΗΡΕΑΖΟΥΝ (από το άξονα Παρθένου - Ιχθύων): Με δύσκολα μαθήματα Διδύμους, Τοξότες, Παρθένους και Ιχθύες, ενώ πιο θετικά επηρεάζουν Ταύρους, Αιγόκερους, Καρκίνους και Σκορπιούς


ΝΕΑ ΣΕΛΗΝΗ ΚΑΙ ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΣ ΤΟΥ ΜΗΝΑ

ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΣ: 14 Δεκεμβρίου στην 22η μοίρα των Διδύμων
ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΙΔΥΜΟΥΣ: Με δύσκολα μαθήματα Παρθένους, Τοξότες και Ιχθύες, ενώ πιο θετικά επηρεάζει Διδύμους, Ζυγούς και Υδροχόους

ΝΕΑ ΣΕΛΗΝΗ:  29 Δεκεμβρίου στην 7η μοίρα του Αιγόκερω
ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΙΓΟΚΕΡΩ: Με δύσκολα μαθήματα Κριούς, Καρκίνους και Αιγόκερους, ενώ πιο ήπια και θετικά επηρεάζει Ταύρους, Παρθένους και Αιγόκερους

 

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ

ΖΩΔΙΑ

Πέμπτη, 1 Δεκεμβρίου 2016

έως

Πέμπτη, 1 Δεκεμβρίου 2016

ΤΟΞΟΤΗΣ

Παρασκευή, 2 Δεκεμβρίου 2016

έως

Σάββατο, 3 Δεκεμβρίου 2016

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Κυριακή, 4 Δεκεμβρίου 2016

έως

Τρίτη, 6 Δεκεμβρίου 2016

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Τετάρτη, 7 Δεκεμβρίου 2016

έως

Πέμπτη, 8 Δεκεμβρίου 2016

ΙΧΘΥΕΣ

Παρασκευή, 9 Δεκεμβρίου 2016

έως

Σάββατο, 10 Δεκεμβρίου 2016

ΚΡΙΟΣ

Κυριακή, 11 Δεκεμβρίου 2016

έως

Δευτέρα, 12 Δεκεμβρίου 2016

ΤΑΥΡΟΣ

Τρίτη, 13 Δεκεμβρίου 2016

έως

Τετάρτη, 14 Δεκεμβρίου 2016

ΔΙΔΥΜΟΙ (Πανσέληνος)

Πέμπτη, 15 Δεκεμβρίου 2016

έως

Παρασκευή, 16 Δεκεμβρίου 2016

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Σάββατο, 17 Δεκεμβρίου 2016

έως

Κυριακή, 18 Δεκεμβρίου 2016

ΛΕΩΝ

Δευτέρα, 19 Δεκεμβρίου 2016

έως

Τετάρτη, 21 Δεκεμβρίου 2016

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Πέμπτη, 22 Δεκεμβρίου 2016

έως

Παρασκευή, 23 Δεκεμβρίου 2016

ΖΥΓΟΣ

Σάββατο, 24 Δεκεμβρίου 2016

έως

Δευτέρα, 26 Δεκεμβρίου 2016

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Τρίτη, 27 Δεκεμβρίου 2016

έως

Τετάρτη, 28 Δεκεμβρίου 2016

ΤΟΞΟΤΗΣ

Πέμπτη, 29 Δεκεμβρίου 2016

έως

Σάββατο, 31 Δεκεμβρίου 2016

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ (Νέα Σελήνη)