Από τον

Πέτρο Κατσαμάκη,

Αστρολόγο – Ερευνητή

 

 

 

Με τον Ερμή σε φαινομενικά Ανάδρομη πορεία ξεκινάει ο πρώτος μήνας του 2017, συνεχίζοντας για όλο το πρώτο δεκαήμερο του Γενάρη τις αναθεωρήσεις που ξεκίνησαν τον Δεκέμβριο. Ενώ η Όψη του Δία με τον Ουρανό φορτίζει με έντονες αλλαγές, ξαφνικά γεγονότα και αναθεωρήσεις σε θέματα σχέσεων όλη αυτή την περίοδο. Η διάθεση να ειπωθούν αλήθειες και γιατί όχι - με τη συμμετοχή του Πλούτωνα - να αποκαλυφθούν παρασκηνιακές κινήσεις, θα είναι εξαιρετικά έντονη. Τα πράγματα δεν μπορούν να συνεχιστούν άλλο έτσι, θα είναι η φράση που θα ακούγεται διαρκώς αυτή την περίοδο. Η παρουσία της Αφροδίτης, του Άρη και του Ποσειδώνα στο Ζώδιο των Ιχθύων από την άλλη θα εντείνει τη διάθεση αυτών που θέλουν να «κρυφτούν» με στόχο ψέματα, πλάνες, εξαπατήσεις, χάωση, ασυνέπεια και στο τσακίρ κέφι πολύ συχνά θα δεις να χορεύουν πεντοζάλη η τρέλα, η παράνοια και ο παραλογισμός. Αυτό είναι το κυρίαρχο θέμα που θέτει ο Ιανουάριος: ψέμα, πλάνη και απάτη σε σύγκρουση με την ανάγκη για αλήθεια, για πραγματικότητα, για ουσιαστικά ξεκαθαρίσματα. Την περίοδο των γιορτών προσπάθησε να αποφύγεις συγκρούσεις και εντάσεις, και έντονα συναισθηματικοποιημένες καταστάσεις, που επί της ουσίας ανακυκλώνουν τον εαυτό τους, χωρίς να έχουν να προσφέρουν τίποτα άλλο πέρα από την αποδιοργάνωση που αναπαράγουν. Επίσης πρόσεξε και φρόντισε ιδιαίτερα την ψυχική και σωματική σου ισορροπία, κινήσου προς θετικές καταστάσεις και πρόσωπα, βάζοντας σαν πυξίδα σου, αλλά και σαν ασπίδα προστασίας επιλογές σχέσεων που είναι σε θέση να διακινούν αγάπη.

Ο Γενάρης δείχνει πολύ έντονα την ανάγκη για θαλπωρή, αγάπη, κοντινότητα και ξεκούραση. Μετά από μια περίοδο φορτισμένη με ανατροπές, σοκ και τεράστιες πιέσεις που δημιούργησαν οι Εκλείψεις του Φθινοπώρου και λίγο πριν τις Εκλείψεις του Φεβρουαρίου, ο Γενάρης προσφέρεται για καταμέτρηση, αποσυμπίεση και συνειδητοποιήσεις, με την όψη Κρόνου, Δία και Ουρανού επάνω σε αυτό που χρειάζεται πλέον να ειπωθεί με το όνομά του και να αλλάξει. Και όσο αυτό καθυστερεί, τόσο παρατείνεται η αγωνία, ο φόβος, η αποδιοργάνωση, η κούραση και η ανασφάλεια. Το κυρίαρχο καρμικό θέμα του Γενάρη, εκεί που θα κριθεί το παιχνίδι δηλαδή, είναι στο κατά πόσον θα θελήσεις πραγματικά να «δεις» ή να μην «δεις». Πάντως ο Δίας, ο Κρόνος, ο Ουρανός και ο Πλούτωνας σε έντονη Όψη μεταξύ τους, αλλά και ο Ερμής, σου τονίζουν πως όσο βάζεις το κεφάλι στην άμμο, μπορεί να μην βλέπεις το λιοντάρι, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως αυτό δεν σε πλησιάζει με σκοπό να σε κατασπαράξει.

Η Πανσέληνος στο Ζώδιο του Καρκίνου και η Νέα Σελήνη στον Υδροχόο, σου επισημαίνουν πως αν θέλεις να «δεις» χρειάζεσαι διαύγεια, καθαρότητα, απόσταση, ένα ξεκούραστο νευρολογικό σύστημα και μια τελείως άλλη διαχείριση της καθημερινότητάς σου, «συμμαζεύοντας» τον εαυτό σου από διαρροές κάθε είδους και βάζοντας απόλυτα όρια στο μυαλό σου, που τρέχει σαν την σβούρα δεξιά και αριστερά. Αυτό τον μήνα χρειάζεται να συνειδητοποιήσεις πως πολλές φορές το «καλό» μπορεί να είναι και πρόσκαιρα δυσάρεστο. Όσο επιτρέπεις και οργανώνεις να αποδιοργανώνεσαι και να σε αποδιοργανώνουν σαν παιδάκι χαμένο, και δεν θέτεις όρια και κριτήρια, αλλά και ισχυρά φίλτρα στο τι επιτρέπεις να περνάει στη ζωή σου και τι όχι, θα είσαι έρμαιο αυτής της παραζάλης και του αποσυντονισμού. Το να συμμαζευτείς στον εαυτό σου και να δεις την αλήθεια σου είναι αυτό που θα σε βοηθήσει να οργανώσεις τις κινήσεις σου και τη στρατηγική σου υπέρ σου.

 

Με τον Ερμή Ανάδρομο σε δύσκολη Όψη με το Ζώδιό σου, το ξεκίνημα του μήνα σε βρίσκει να προσπαθείς να συνεννοηθείς τα αυτονόητα. Αυτό το αλαλούμ στην επικοινωνία το εντείνει και ο Κυβερνήτης σου ο Άρης σε Σύνοδο με τον Ποσειδώνα. Μέσα σε αυτό το μήνα θα συνειδητοποιήσεις πως κάποιες σχέσεις σου δεν τραβάνε άλλο, αλλά και κάποιες συμπεριφορές δεν βοηθάνε τις σχέσεις να τραβάνε άλλο. Η αλήθεια είναι πως - με την όψη του Δία απέναντί σου με τον Ουρανό στο Ζώδιο σου και τον Πλούτωνα - τον πρώτο μήνα του χρόνου θα αντιμετωπίσεις εκ νέου θέματα σε σχέσεις και συνεργασίες. Αλήθειες που δεν λέγονται, παρασκηνιακές κινήσεις που ενδεχομένως να αποκαλυφθούν, αλλά και η ανάγκη να ξεκαθαριστούν ζητήματα, θα είναι έντονες. Η Πανσέληνος στον Καρκίνο και η Νέα Σελήνη στον Υδροχόο διακινούν έντονα θέματα σπιτιού και οικογενειακές σχέσεις, που λειτουργούν πιεστικά προς εσένα, αλλά και καινούργια ξεκινήματα με στόχο να νιώσεις περισσότερο ελεύθερος, αλλά και να δημιουργήσεις πλέον σχέσεις πιο κοντά στις ανάγκες σου. Ο ερωτικός τομέας επίσης θα σε απασχολήσει έντονα - κυρίως προς το τέλος του μήνα με τον Άρη να εισέρχεται στο Ζώδιό σου. Μέτρα τα λόγια και τις πράξεις σου και απέφυγε τις παρορμητικές κινήσεις.

 

Με την επιρροή της Νέας Σελήνης του Δεκεμβρίου στον Αιγόκερω έρχεται ο Ιανουάριος ορίζοντας τη διάθεση για νέα ξεκινήματα. Τόσο η καριέρα σου, όσο και ο οικογενειακός τομέας θα σε απασχολήσουν έντονα, αλλά και θα σου δώσουν ευκαιρίες να ισορροπήσεις καταστάσεις σε αυτούς τους τομείς. Ενδεχομένως να σε απασχολήσουν ζητήματα ακινήτων, που χρειάζεται να διευθετηθούν εδώ και καιρό, ώστε να ανακουφιστείς. Την περίοδο των γιορτών δώσε χρόνο στο να αποσυμπιεστείς και να αφιερώσεις χώρο στις φιλίες σου, όπου οι αποκαλύψεις και τα ξεκαθαρίσματα που θα συμβούν, θα σε βοηθήσουν να καταλάβεις αλλά και ενδεχομένως να ξεδιαλύνεις μπερδεμένες καταστάσεις, που περιείχαν παρασκήνιο και διαστρεβλώσεις. Φρόντισε τη σωματική και ψυχική σου υγεία, που ενδεχομένως είναι στα όρια τους, και περιόρισε συζητήσεις, ταξίδια και μετακινήσεις που μόνο θα σε ξοδέψουν ενεργειακά. Στο τέλος του μήνα, η Νέα Σελήνη στον Υδροχόο, σου θέτει ως αναγκαιότητα αλλαγές που θα προωθήσουν συναισθηματική και υλική ασφάλεια, και μέσα από αυτές θα νιώσεις ελεύθερος, αφήνοντας πίσω σου καταστάσεις πίεσης, καταπίεσης και φόβου.

 

Με τον Κυβερνήτη σου τον Ερμή σε φαινομενικά Ανάδρομη πορεία, αλλά και τον Άρη, την Αφροδίτη και τον Ποσειδώνα σε δύσκολη Όψη με το Ζώδιό σου, η χάωση, τα μπερδέματα και στιγμές-στιγμές η παράνοια και η τρέλα, θα είναι προσκεκλημένοι στο πάρτι της Πρωτοχρονιάς. Η ανάγκη να βρεις ισορροπίες καταρχήν με τον εαυτό σου, να βάλεις όρια σε πανικούς και παράνοιες που σερβίρει ο νους σου, χρειάζεται να είναι το πρώτο σου μέλημα. Απέφυγε δια ροπάλου καταχρήσεις συνειδητοποιώντας πως το «εκτός εαυτού» που επιδιώκεις σαν λύτρωση και φυγή από την πραγματικότητα, σε οδηγεί σε άκρα που ίσως να αποβούν μοιραία. Δώσε ιδιαίτερη προσοχή στην ψυχική και σωματική σου ισορροπία, φρόντισε το εξαιρετικά κουρασμένο νευρολογικό σου σύστημα, απέφυγε ταξίδια και ακραίες συμπεριφορές σε θέματα οδήγησης, αλλά και το να σκορπιστείς για άλλη μια φορά κυνηγώντας φαντάσματα και ανεμόμυλους ως άλλος Δον Κιχώτης. Η επιμονή σου να συντηρείς μια πραγματικότητα που έχει από καιρό τελειώσει και η τάση σου να επιμένεις σε αυτήν σε πετάνε εκτός πραγματικότητας, ενώ όλο το σύμπαν με πρωτεργάτη τον Κρόνο απέναντί σου και τις εκλείψεις του Φεβρουαρίου να πλησιάζουν, ωρύονται πως είναι αναγκαιότητα να ωριμάσεις. Και το εννοούν.

 

Με τον Ερμή Ανάδρομο απέναντί σου σε Όψη με τον Πλούτωνα, αλλά και τον Δία, τον Ουρανό και την Πανσέληνο στο Ζώδιό σου κάτι ετοιμάζεται να «εκραγεί» κι όποιον πάρει ο Χάρος. Εσύ χρειάζεται να καταλάβεις πως ό,τι δημιουργεί αφόρητες εντάσεις στη ζωή σου, είναι απαραίτητο να απομακρυνθεί, έστω κι αν είναι ο τρόπος σου να σχετίζεσαι ή να συντηρείς νάρκες και ωρολογιακές βόμβες. Ο Ιανουάριος δημιουργεί ισχυρά αδιέξοδα με στόχο να συνειδητοποιήσεις επιτέλους τι πρέπει να αφήσεις πίσω σου. Σχέσεις, οικογενειακές, καταστάσεις αλλά και ζητήματα που αφορούν στην εργασία σου και την καριέρα σου, απ’ ό,τι φαίνεται θα είναι η αιχμή του δόρατος. Απέφυγε να βρεθείς κοντά σε αυτές τις εντάσεις και σε περιβάλλοντα εξαιρετικά φορτισμένα συναισθηματικά, γιατί το πιο πιθανό είναι οι ρήξεις να είναι οριστικές και επώδυνες - κυρίως το πρώτο δεκαήμερο του μήνα, όπου η Πανσέληνος ενεργοποιεί θέματα που έθεσαν οι Εκλείψεις το προηγούμενο διάστημα. Είναι σημαντικό καρμικά να συνειδητοποιήσεις πως εκτός του να συντηρείς καταστάσεις, πρέπει να μάθεις και να «κλείνεις» καταστάσεις. Η τάση σου να κινείσαι με παιδική συναισθηματικοποίηση κρατώντας με το ζόρι στη ζωή σου σχέσεις και καταστάσεις που έχουν «πεθάνει» από καιρό, χωρίς να μπορείς να βρεις το κουράγιο να πεις αντίο και να τις πενθήσεις, όπως τους αρμόζει, δρα εξαιρετικά αποσυντονιστικά για κάθε τομέα της ζωής σου. Ο Άρης και η Αφροδίτη από το φιλικό σου Ζώδιο των Ιχθύων σε όψη με τον Κρόνο, φέρνουν κοντά σου πρόσωπα που θέλουν να σε στηρίξουν να «ελευθερωθείς», αρκεί να το θες και εσύ. Αν και περίοδος γιορτών, επέλεξε τη μοναχικότητα, αντί για επαφές που είναι εν τέλει δηλητηριώδεις και τοξικές.

 

Με θέματα οικογενειακά και κοινωνικά, που είναι έντονα συναισθηματικά φορτισμένα, θα έρθεις αντιμέτωπος την περίοδο των γιορτών. Η αλήθεια είναι πως εδώ και καιρό εκκρεμούν κάποιες εξηγήσεις, αλλά και κάποια πιο έντονα ξεκαθαρίσματα, καθώς επίσης και το να ειπωθούν και κάποιες αλήθειες που χάνονται μεταξύ μύθου, παρασκηνίου και πραγματικότητας, με τις οποίες από ό,τι φαίνεται δεν θα μπορέσεις να αποφύγεις να βρεθείς αντιμέτωπος. Και αφού δεν μπορείς να τις αποφύγεις, απόλαυσέ τες λέγοντας επιτέλους την αλήθεια σου, αλλά και ακούγοντας τις αλήθειες των άλλων, αποφεύγοντας να προσπαθήσεις να επιβάλλεις ντε και καλά το δικό σου τρόπο, αν θέλεις να αποφύγεις οριστικές ρήξεις. Η Όψη του Ουρανού με τον Δία και τον Πλούτωνα αλλά και τον Κυβερνήτη σου τον Ήλιο, δείχνουν πως τα πράγματα έχουν φτάσει στο μη περαιτέρω, και μόνο η αλήθεια αλλά και κάποιες απαραίτητες «γενναίες» διαφοροποιήσεις, μπορούν να ανοίξουν προοπτικές προς κάτι καινούργιο, μιας και το παλιό, όπως θα διαπιστώσεις αργοπεθαίνει. Αυτήν ακριβώς την ανάγκη καρμικά - για ξεκάθαρες σχέσεις, σημαντικές αλήθειες, ισότιμές σχέσεις και εντελώς καινούργιες επιλογές - φέρνει και η Νέα Σελήνη απέναντί σου στον Υδροχόο, ως τη μοναδική σου επιλογή για εξέλιξη και οριστική φυγή από αδιέξοδες, μπερδεμένες, σαθρές καταστάσεις του παρελθόντος.

 

Εξαιρετικά αντιφατικά θα σου τη βγει εν τέλει ο πρώτος μήνας του χρόνου. Από τη μία, μια πλειάδα Πλανητών και η Νέα Σελήνη στον Αιγόκερω και ο Κρόνος από τον Τοξότη σου μιλούν για τάξη, ισορροπία και ηθική. Ενώ από την άλλη ο Άρης, ο Ποσειδώνας και η Αφροδίτη απέναντί σου σε φέρνουν αντιμέτωπο με ωκεανούς χάους, παράνοιας, τρέλας, παραλογισμού, απάτης και ανηθικότητας. Σε αυτό το αλαλούμ θα χρειαστεί να λάβεις υπόψη σου και τον Κυβερνήτη σου τον Ερμή σε Ανάδρομη φαινομενικά πορεία να σου θυμίζει τη γνωστή ρήση «άλλα λέει η θειά μου και άλλα ακούν τα αυτιά μου». Αν θες να κρατήσεις τις προσωπικές σου ισορροπίες όσο μπορείς, βάλε φίλτρα ισχυρά και αδιαπέραστα σε ό,τι ξεπερνά τα όρια της λογικής, και κράτα σοβαρές αποστάσεις απ’ ό,τι δρα αποδιοργανωτικά και αποδομητικά. Καρμικά αυτή η σύγκρουση τάξης – χάους, θα σε απασχολήσει και όλο το επόμενο διάστημα, με όλες τις Εκλείψεις στον Άξονά σου να πλησιάζουν εκεί γύρω στον Φεβρουάριο. Εστίασε τόσο στις σχέσεις σου όσο και στις συνεργασίες σου σε σχέσεις που λειτουργούν με αγάπη, σεβασμό και επαφή με την πραγματικότητα. Μην ξεχνάς πως αυτή την περίοδο ένας κύκλος επιλογών, που περιέχει το παράλογο, κλείνει για εσένα με τίμημα σημαντικούς αποχαιρετισμούς, και στόχο ένα καινούργιο κύκλο σε κάθε τομέα υγιών και ισορροπημένων επιλογών.

 

Με την Όψη του Δία στο Ζώδιο σου και τον Ήλιο, τον Ουρανό και τον Πλούτωνα να σου δείχνουν πως επιλέγεις αδιέξοδους τρόπους σχέτισης, σε υποδέχεται πασίχαρης ο Γενάρης. Τώρα, αν λάβεις υπόψη σου και τη Σύνοδο της Κυβερνήτιδας σου της Αφροδίτης με τον Άρη και τον Ποσειδώνα, το τοπίο δείχνει εξαιρετικά μαγευτικό. Σημαντικά καρμικά ζητήματα σε θέματα σχέσεων σου δείχνουν πως είναι η ώρα να πεις οριστικά το αντίο σε πρόσωπα, καταστάσεις και σχέσεις που κινούνται μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας, μεταξύ αποδιοργάνωσης, παραπλάνησης και τρέλας. Τα πεδία δράσης και ξεκαθαρισμάτων θα είναι άφθονα αυτήν την περίοδο. Η Πανσέληνος στον Καρκίνο σου ζητά να πεις φτου ξελευτερία σε οικογενειακές καταστάσεις, που δεν πάνε παρακάτω, σε θέματα καριέρας, αλλά και σε αυτό που έχεις μάθει να «αγαπάς» από παιδί και μπάζει πλέον νερά από παντού. Αυτό καρμικά είναι με το οποίο θα πρέπει να αναμετρηθείς όλη αυτή την περίοδο, μπας και βγάλεις άκρη. Το καρμικό ερώτημα που πρέπει να απαντήσεις είναι γιατί πας και αγαπάς αυτό που σε φθείρει. Η Όψη του Κρόνου με τον Δία και τον Ουρανό σου δίνει παρόλα αυτά την δυνατότητα, αφενός να λάβεις στήριξη από πρόσωπα αγαπημένα και συγκροτημένα, και αφετέρου να λάβεις τα μέτρα σου και τις απαραίτητες αποστάσεις απ’ ό,τι παριστάνει την Αστέρω που είχε μάνα τα βουνά, πατέρα της τον Ήλιο και ο πιο μικρός αδελφός της ήταν το χαμομήλι. Και άντε εσύ να βγάλεις άκρη.

 

Με την Πανσέληνο στο φιλικό σου Καρκίνο και τον Άρη, την Αφροδίτη, τον Ποσειδώνα στους επίσης φιλικούς σου Ιχθύες να σου κάνουν σκοτσέζικα ντους όλο το πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιανουαρίου, το «είναι κακό στην άμμο να χτίζεις παλάτια» θα χρειαστεί να το λάβεις σοβαρά υπόψη σου. Διότι καταστάσεις πολλά υποσχόμενες θα εμφανιστούν παρατεταγμένες εμπρός σου, που όμως πολλές από αυτές δεν θα είναι έτσι όπως παρουσιάζονται. Εσύ δώσε χώρο και χρόνο, να πάρεις και να δώσεις αγάπη αυτή την Πρωτοχρονιά και «γλέντα τον όμορφο καιρό γιατί ο κακός διαβαίνει». Παρεμπιπτόντως εκεί πάνω στο γλέντα θα χρειαστεί - με τον Κυβερνήτη σου τον Πλούτωνα να στραβοκοιτιέται με τον Ουρανό, τον Δία, τον Ήλιο και τον Ερμή - να κάνεις και κάποια βαρβάτα οριστικά ξεκαθαρίσματα. ‘Ένα ξεδιάλυμα βρε αδελφέ του τι κρατάς και τι αφήνεις. Και σε αυτή ακριβώς τη διάθεση θα εμφανιστεί και η Νέα Σελήνη ως το τέλος του μήνα στον Υδροχόο, να σου θυμίσει πως σημαντικό πια δεν είναι τι θέλουν οι άλλοι, αλλά τι θες εσύ. Λέγοντας παρεμπιπτόντως και τα απαραίτητα «όχι» και «φτου ξελευτερία» εκεί που πρέπει. Το καρμικό ζητούμενο για εσένα είναι το να αποχαιρετίσεις τους πόνους και τα πένθη, και να βάλεις πλώρη για εκεί που λέει χαρά.

 

Αυτό το Γενάρη φρόντισε καταρχήν να ανασυγκροτηθείς και να ασχοληθείς επισταμένα με την ψυχική και σωματική σου ισορροπία, μαζεύοντας το μυαλό σου από εκεί που πάει και σκορπίζεται. Βάλε στοπ σε σκέψεις, σενάρια, φαντασίες που κοντεύουν να σε τρελάνουν, αλλά και όρια σε συζητήσεις με το συγγενολόι και λοιπούς τρίτους, που σε επιβαρύνουν θυμώμενος το «πώς αν δεν γονάτιζε η καμήλα δεν θα την φορτώνανε». Απέφυγε λοιπόν να ασχοληθείς με τους τρίτους και τα θέματά τους και «βάλε μάνταλο στην πόρτα να κοιμάσαι ήσυχος». Διότι με την Όψη Άρη, Αφροδίτης, Ποσειδώνα από τους Ιχθύες και τις Εκλείψεις να έρχονται τον Φεβρουάριο, η τρέλα, η παράνοια και η αποδιοργάνωση σου κλείνουν το μάτι, όπου και αν κοιτάξεις. Οι όψεις του Κυβερνήτη σου του Δία με τον Κρόνο, αλλά και με τον Ουρανό και τον Πλούτωνα σου ζητούν να αποστασιοποιηθείς, να κοιτάξεις μέσα σου φροντίζοντας να βάλεις μια τάξη σε ό,τι σε αποδιοργανώνει, να αφήσεις πίσω σου παιδικές αρρώστιες και να αποδεχτείς πως ένας κύκλος ζωής τελειώνει οριστικά, είτε σου αρέσει, είτε δεν σου αρέσει. Και πως ένας κύκλος ανοίγει, ζητώντας από εσένα μια τελείως άλλη αντιμετώπιση, άλλη στάση ζωής πιο κοντά στην ωριμότητα και την ενηλικίωση.

 

Επαναπροσδιορισμούς κυρίως σε επαγγελματικά ζητήματα και θέματα σχέσεων θέτει σε προτεραιότητα ο πρώτος μήνας του χρόνου. Τώρα αν προσθέσεις σε αυτό και ζητήματα οικογενειακά, ακινήτων αλλά και κάποια θέματα καριέρας που προκύπτουν προς επίλυση και αναθεώρηση, ο Γενάρης σου υπόσχεται πως δεν θα πλήξεις καθόλου. Σε όλα αυτά λάβε υπόψη σου πως ο Ερμής είναι Ανάδρομος στο Ζώδιο σου, δημιουργώντας ένα υπολογίσιμο επικοινωνιακό αλαλούμ. Πρόσεξε τι συνεννοείσαι και με ποιόν, διότι το «κάνει τρέλες η Μαριώ, τις πληρώνει το χωριό» θα το δεις συχνά μπροστά σου έντρομος. Παρόλα αυτά, η Πανσέληνος απέναντί σου, σου δίνει ένα υποστηρικτικό περιβάλλον με στοργή, υποστήριξη και φροντίδα και την αγάπη αλλά και τη χαλαρότητα που χρειάζεσαι για να ανατροφοδοτηθείς. Η Νέα Σελήνη στον γειτονικό σου Υδροχόο στο δεύτερο δεκαπενθήμερο του μήνα, αλλά και η είσοδος του Άρη στον Κριό, σε φέρνουν αντιμέτωπο με σημαντικά ξεκαθαρίσματα σε σχέσεις, φιλίες και συνεργασίες, αλλά και με στόχο να νιώσεις περισσότερο ελεύθερος και απαλλαγμένος από βάρη και ευθύνες που δεν θέλεις πλέον να κουβαλάς.

 

 

Με τον Κυβερνήτη σου τον Ουρανό σε έντονη Όψη με τον Πλούτωνα, την Πανσέληνο, τον Ερμή, τον Ήλιο και τον Δία «ό,τι φοβήθηκες κι ό,τι ευχήθηκες είναι καιρός να φανεί». Καταστάσεις που εκκρεμούν από το παρελθόν σε σχέσεις, φιλίες, συνεργασίες, αλλά και στον ερωτικό τομέα, βγαίνουν στο προσκήνιο με στόχο να ξεμπλοκάρουν αλλά και να ξεμπλοκάρεις και εσύ από την ακινησία και την καθήλωση που βρίσκεσαι. Η Νέα Σελήνη στο Ζώδιο σου, σου λέει πως τα καινούργια ξεκινήματα αλλά και οι αποχαιρετισμοί που θέλεις να κάνεις είναι καλό να προχωρήσουν με ανοιχτή καρδιά κι όχι με την προσωπικότητά σου «να παίζει ρόλους». Διότι αυτό το «αλλού με τρίβεις δέσποτα κι αλλού έχω τον πόνο» κι ότι αντί να δείξεις ακριβώς αυτό που νιώθεις και αισθάνεσαι, μπερδεύεις τον εαυτό σου και τους άλλους με ρόλους και φιλοσοφίες, δεν οδήγησε όπως είδες πουθενά θετικά το προηγούμενο διάστημα. Η Νέα Σελήνη σε προτρέπει να δείξεις τον αληθινό σου εαυτό, όπως ακριβώς είναι, κι όποιος αντέξει. Προς το τέλος του μήνα οι επαγγελματικές και οικονομικές επιδιώξεις σου μπορούν να βρουν θετικές διεξόδους, αλλά και καινούργιες ευκαιρίες.

 

Αυτό το μήνα θα χρειαστεί με τον Άρη, την Αφροδίτη και τον Ποσειδώνα στο Ζώδιο σου, να «μετράς δέκα και να κόβεις μια». Που θα πει πως το χάος, η ασάφεια, η τρέλα και η παράνοια θα κάνουν πάρτι ολούθε σου. Όπως επίσης θα πει πως πολλές καλοσυνάτες ευκαιρίες που θα σε δελεάσουν ενδέχεται να είναι απλώς καλά μασκαρεμένες απάτες. Αν υπολογίσεις σε όλο αυτό και τον Ερμή σε Ανάδρομη φαινομενικά πορεία και την Όψη Δία, Ουρανού, Πλούτωνα, Ήλιου είναι σημαντικό να μην βιαστείς να πάρεις οριστικές αποφάσεις αυτό τον μήνα, πριν γίνουν τα απαραίτητα ξεκαθαρίσματα που ως καλό παιδί μονίμως αποφεύγεις, μην τυχόν και ανοίξει καμία μύτη. Δώσε χρόνο, απέφυγε παρασκηνιακές κινήσεις και κυρίως απέφυγε να δεις την πραγματικότητα όπως θα σε βόλευε να είναι, αλλάζοντας τα δεδομένα της κατά πως σε βολεύει. Τα πράγματα δείχνουν να γίνονται άλλωστε πιο ξεκάθαρα μετά το δεύτερο ήμισυ του μήνα, με την Αφροδίτη και τον Άρη σε Όψη με τον Κρόνο και τη Νέα Σελήνη στο γειτονικό σου Υδροχόο να ξεκαθαρίζουν το τοπίο αποκαλύπτοντας παρασκηνιακές και κρυφές πτυχές. Σημαντικό θα είναι επίσης αυτό το μήνα να ασχοληθείς με θέματα σχέσεων, που χρειάζεται κυρίως μέσα σου να ξεκαθαρίσουν, αλλά και να φροντίσεις απαραιτήτως την ψυχική και σωματική σου υγεία, που παραπαίουν μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας. Δώσε χώρο και χρόνο στον εαυτό σου να νιώσει ζεστασιά, τρυφερότητα, αγάπη και ασφάλεια κοντά σε ανθρώπους που σε νοιάζονται, αποφεύγοντας σχέσεις και καταστάσεις που εμπεριέχουν έντονη συναισθηματική φόρτιση, που μόνο θα σε ξοδέψει. Αξιοποίησε με προσοχή ερωτικές και οικονομικές ευκαιρίες.

 

 

 

SunPlanetSymbol
ΗΛΙΟΣ
Από 1 ως 19 Ιανουαρίου στον Αιγόκερω
Από τις 20 Ιανουαρίου και μέχρι τέλος του μήνα στον Υδροχόο

ΕΥΝΟΕΙ Συναισθηματικά θέματα, τον έρωτα, τις σχέσεις, τη διασκέδαση, τα φλερτ, το γάμο, την αισθητική, την ομορφιά τη διακόσμηση, την υγειά, τα ξεκαθαρίσματα σε βάθος, το σεξ, τα οικονομικά
ΔΕΝ ΕΥΝΟΕΙ   Τις συναισθηματικές υπερβολές, τις σπατάλες τις συγκρούσεις , την έλλειψη ισορροπίας

ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΙΓΟΚΕΡΩ: Με δύσκολα μαθήματα Κριούς, Καρκίνους και Ζυγούς, ενώ πιο ήπια και θετικά επηρεάζει Ταύρους, Παρθένους και Αιγόκερους
ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΔΡΟΧΟΟ: Με δύσκολα μαθήματα Ταύρους, Λέοντες και Σκορπιούς, ενώ πιο ήπια και θετικά επηρεάζει Διδύμους, Ζυγούς και Υδροχόους

 

MercuryPlanetSymbol
ΕΡΜΗΣ
Από 1 ως 8 Ιανουαριου σε ανάδρομη πορεία στον Αιγόκερω και τον Τοξότη
Από 9 Ιανουαρίου μέχρι και τις 12 σε ορθη πορεία στον Τοξότη
Από 12 Ιανουαρίου και μέχρι τέλος του μήνα σε Ορθή πορεία στον Αιγόκερω
ΔΕΙΤΕ ΑΡΘΡΟ «ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΠΕΡΙΟΔΟΥ»

ΕΥΝΟΕΙ  Συζητήσεις, καινούργιες γνωριμίες και φλερτ. Συναισθηματικές και επαγγελματικές σχέσεις. Ζητήματα υγείας, επαγγελματικά ταξίδια, επανασυνδέσεις σχέσεων με ωριμότητα και λογική
ΔΕΝ ΕΥΝΟΕΙ Εντάσεις και διαφωνίες με συναδέλφους αλλά και συναισθηματικές και επαγγελματικές αντιδικίες

ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΟΞΟΤΗ: Με δύσκολα μαθήματα Διδύμους, Παρθένους και Ιχθύες, ενώ πιο ήπια και θετικά επηρεάζει Κριούς, Λέοντες και Τοξότες
ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΙΓΟΚΕΡΩ: Με δύσκολα μαθήματα Κριούς, Καρκίνους και Ζυγούς, ενώ πιο ήπια και θετικά επηρεάζει Ταύρους, Παρθένους και ΑιγόκερουςVenusPlanetSymbol
ΑΦΡΟΔΙΤΗ
Από την 1 μέχρι και τις 3 Ιανουαρίου στον Υδροχόο
Από τις 4 και μέχρι τελοσ του μηνα στους Ιχθύες
ΔΕΙΤΕ ΑΡΘΡΟ «ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΠΕΡΙΟΔΟΥ»

ΕΥΝΟΕΙ Την συναισθηματική επικοινωνία και την διασκέδαση, την επανατοποθέτηση ορίων, τις συναισθηματικές συζητήσεις, το φλερτ,  τις σχέσεις με μέλλον, τα ουσιαστικά ξεκαθαρίσματα, τις προσωπικές συζητήσεις, την οικονομική οργάνωση
ΔΕΝ ΕΥΝΟΕΙ Την ανοργανωσιά, τις συγκρούσεις, την έλλειψη  μέτρου, την απολυτότητα

ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΔΡΟΧΟΟ: Με δύσκολα μαθήματα Ταύρους, Λέοντες και Σκορπιούς, ενώ πιο ήπια και θετικά επηρεάζει Διδύμους, Ζυγούς και Υδροχόους
ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΧΘΥΕΣ: Με δύσκολα μαθήματα Παρθένους, Τοξότες και Δίδυμους, ενώ πιο θετικά επηρεάζει Ιχθύες, Σκορπιούς και Καρκίνους


MarsPlanetSymbol
ΑΡΗΣ
Από την 1 μέχρι τις 28 Ιανουαρίου στους Ιχθύες
Από τις 29 μέχρι και το τελοσ του μηνα στον Κριό
ΔΕΙΤΕ ΑΡΘΡΟ «ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΠΕΡΙΟΔΟΥ»

ΕΥΝΟΕΙ Συναισθηματικές  και ερωτικές  διεκδικήσεις, την διασκέδαση, τα φλερτ, την δράση, συναισθηματικά ξεκαθαρίσματα
ΔΕΝ ΕΥΝΟΕΙ  Εντάσεις και διαφωνίες με φίλους καθώς και συναισθηματικές, ερωτικές και επαγγελματικές ρήξεις.  Προσοχή σε υστερίες

ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΧΘΥΕΣ: Με δύσκολα μαθήματα Διδύμους, Παρθένους και Τοξότες, ενώ πιο ήπια και θετικά επηρεάζει Καρκίνους, Σκορπιούς και Ιχθύες
ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΡΙΟ:
Με δύσκολα μαθήματα Αιγόκερους, Ζυγούς και Καρκίνους, ενώ πιο θετικά επηρεάζει Κριούς, Λέοντες και Τοξότες

JupiterPlanetSymbol
ΔΙΑΣ
Όλο τον Μηνά σε ορθή πορεία στον Ζυγό
Στο ζώδιο του Ζυγου θα παραμείνει μέχρι τις 11 Οκτωβρίου 2017
ΔΕΙΤΕ ΑΡΘΡΟ «ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΠΕΡΙΟΔΟΥ»

ΕΥΝΟΕΙ  Το γάμο, τον τομέα των σχέσεων και των συνεργασιών. Το να περνάμε καλά.  Επίσης, ζητήματα ομορφιάς, αισθητικής, διακόσμησης, δίκες και συμβόλαια
ΔΕΝ ΕΥΝΟΕΙ  Υπερβολές, επιπόλαιες κινήσεις, αντιδικίες με ανώτερους, την ανισορροπία, την έλλειψη  μέτρου

ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΖΥΓΟ: Με δύσκολα μαθήματα Κριούς, Καρκίνους και Αιγόκερους, ενώ πιο θετικά επηρεάζει Διδύμους, Ζυγούς και Υδροχόους

 

SaturnPlanetSymbol
ΚΡΟΝΟΣ
Αυτό το μήνα σε ορθή πορεία στον Τοξότη
κινείται από την 21η μέχρι και την 24η μοίρα του ζωδίου
Ο Κρόνος θα παραμείνει στον Τοξότη μέχρι τις 21 Δεκεμβρίου 2017
ΔΕΙΤΕ ΑΡΘΡΟ «ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΠΕΡΙΟΔΟΥ»

ΕΥΝΟΕΙ  Τη δουλειά, την πειθαρχεία, την οργάνωση, την ανάληψη των προσωπικών και κοινωνικών ευθυνών, το μέτρο, την ισοτιμία και τις ισότιμες συνεργασίες και σχέσεις.
ΔΕΝ ΕΥΝΟΕΙ Τις εύκολες λύσεις, την τεμπελιά, την ανευθυνότητα, την ασυνέπεια, την φυγοπονία, το «βόλεμα», τις υπερβολές, την εξάρτηση.

ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΟΞΟΤΗ: Με δύσκολα μαθήματα Διδύμους, Παρθένους και Ιχθύες, ενώ πιο ήπια και θετικά επηρεάζει Κριούς, Λέοντες και Τοξότες


UranusPlanetSymbol
ΟΥΡΑΝΟΣ
Όλο τον μηνα σε Ορθή πορεία στον Κριό
Αυτό το μηνα κινείται στην 20η μοίρα του Ζωδίου
Επηρεάζει περισσότερο την αρχη του 3ου δεκαημερου του ζωδίου
Ο Ουρανός θα περάσει στον Ταύρο στις 16 Μαΐου 2018
ΔΕΙΤΕ ΑΡΘΡΟ «ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΠΕΡΙΟΔΟΥ»

ΕΥΝΟΕΙ Τις αλλαγές σε κάθε τομέα. Τα καινούργια ξεκινήματα.
ΔΕΝ ΕΥΝΟΕΙ Τις εξαρτήσεις, την συντήρηση φθαρμένων σχέσεων, τις πλάνες.

ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΡΙΟ: Με δύσκολα μαθήματα Αιγόκερους, Ζυγούς και Καρκίνους, ενώ πιο θετικά επηρεάζει Κριούς, Λέοντες και Τοξότες, αλλά και Διδύμους και Υδροχόους


NeptunePlanetSymbol
ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ
Όλο το μήνα σε ορθή πορεία στους Ιχθύες
Επηρεάζει περισσότερο την αρχη του 2ου δεκαημερου και το τέλος του 1ου
Κινείται στην 9η  και 10η μοιρα του ζωδιου
Ο Ποσειδώνας θα βρισκεται στους Ιχθύες μεχρι τις 26 Ιανουαρίου 2026
ΔΕΙΤΕ ΑΡΘΡΟ «ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΠΕΡΙΟΔΟΥ»

ΕΥΝΟΕΙ Τα όνειρα, την χαλάρωση, τις τέχνες.
ΔΕΝ ΕΥΝΟΕΙ Την υγεία ,τις αυταπάτες, τις καταχρήσεις.

ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΧΘΥΕΣ: Με δύσκολα μαθήματα Παρθένους, Τοξότες και Δίδυμους, ειδικά όσους από εσάς έχετε γεννηθεί κατά το πρώτο δεκαήμερο του ζωδίου σας, ενώ πιο θετικά επηρεάζει Ιχθύες, Σκορπιούς, Καρκίνους, αλλά και Ταύρους και Αιγόκερους


PlutoPlanetSymbol
ΠΛΟΥΤΩΝΑΣ
Όλο τον μηνα σε ορθη πορεία στον Αιγόκερω
Κινείται στην 16η και 17η μοίρα του ζωδίου
Επηρεάζει από τη θέση αυτή το δευτερο μισό του 2ο δεκαήμερο των Ζωδίων του Παρορμητικού Σταυρού (Κριούς, Καρκίνους, Ζυγούς και Αιγόκερους) 
Ο Πλούτωνας θα παραμείνει στο ζώδιο του Αιγόκερω μέχρι τις 24 Μαρτίου 2023
ΔΕΙΤΕ ΑΡΘΡΟ «ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΠΕΡΙΟΔΟΥ»

ΕΥΝΟΕΙ Αλλαγές μέσα από γνώση , ταξίδια, σπουδές, την προσωπική ελευθερία.
ΔΕΝ ΕΥΝΟΕΙ Νομικές  εκκρεμότητες, δάνεια, εκκρεμότητες σε σπουδές, επικοινωνίες.

ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΙΓΟΚΕΡΩ: Με δύσκολα μαθήματα Αιγόκερους, Ζυγούς, Κριούς και Καρκίνους, ενώ πιο θετικά επηρεάζει Παρθένους, Ταύρους αλλά και Σκορπιούς και Ιχθύες (ο Πλούτωνας στον Αιγόκερω είναι σε δυσμενή θέση).ΛΙΛΙΘ – ΜΑΥΡΗ ΣΕΛΗΝΗ
Όλο το μήνα στον Σκορπιό
Θα παραμείνει στον Σκορπιό μέχρι και τις 17 Φεβρουαρίου 2017
ΔΕΙΤΕ ΑΡΘΡΟ «ΜΑΥΡΗ ΣΕΛΗΝΗ - ΛΙΛΙΘ»

ΕΥΝΟΕΙ Τους παθιασμένους έρωτες, τον σκοτεινό μαγνητισμό.
ΔΕΝ ΕΥΝΟΕΙ Τις κρυφές σχέσεις, τις οικονομικές ατασθαλίες.

ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΚΟΡΠΙΟ: Με δύσκολα μαθήματα Ταύρους, Λέοντες και Υδροχόους, ενώ πιο ήπια επηρεάζει Καρκίνους, Σκορπιούς και ΙχθύεςΧΕΙΡΩΝΑΣ
Όλο τον μήνα σε Ορθή πορεια στο ζώδιο των Ιχθύων
Θα παραμείνει στο ζώδιο των Ιχθύων μέχρι και τις 17 Απριλίου 2018
Δείτε Άρθρο «Όψεις Χείρωνα»

ΕΥΝΟΕΙ  Την καριέρα, επαγγελματικές διεκδικήσεις, την θεραπεία μέσω δουλειάς, την επίλυση οικογενειακών σχέσεων αλλά και με τους ανώτερους μας.
ΔΕΝ ΕΥΝΟΕΙ Εξαρτήσεις, τεμπελιά, ανευθυνότητα.

ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΧΘΥΕΣ: Με δύσκολα μαθήματα Παρθένους, Τοξότες και Δίδυμους, ενώ πιο θετικά επηρεάζει Ιχθύες, Σκορπιούς, Καρκίνους, αλλά και Ταύρους και Αιγόκερους.ΔΕΣΜΟΙ ΤΗΣ ΣΕΛΗΝΗΣ
Οι Δεσμοί της Σελήνης τον Ιανουάριο βρισκονται στον άξονα Παρθένου – Ιχθύων
Κινούνται από την 3η μέχρι και την 6η μοίρα της Παρθένου και των Ιχθύων
ΔΕΙΤΕ ΑΡΘΡΟ «ΟΙ ΔΕΣΜΟΙ ΤΗΣ ΣΕΛΗΝΗΣ»

ΕΥΝΟΟΥΝ Την καρμική εξέλιξη, τα μαθήματα, τον σκοπό της ζωής του ανθρώπου από τον Νότιο προς τον Βόρειο Δεσμό.
ΔΕΝ ΕΥΝΟΟΥΝ Οτιδήποτε είναι ασυνείδητο.
ΕΠΗΡΕΑΖΟΥΝ (από το άξονα Παρθένου - Ιχθύων): Με δύσκολα μαθήματα Διδύμους, Τοξότες, Παρθένους και Ιχθύες, ενώ πιο θετικά επηρεάζουν Ταύρους, Αιγόκερους, Καρκίνους και Σκορπιούς


ΝΕΑ ΣΕΛΗΝΗ ΚΑΙ ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΣ ΤΟΥ ΜΗΝΑ

ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΣ:  12 Ιανουαρίου στην 22η μοίρα του Καρκίνου
ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ: Με δύσκολα μαθήματα Κριούς, Ζυγούς και Αιγόκερους, ενώ πιο θετικά επηρεάζει Καρκίνους, Σκορπιούς και Ιχθύες

ΝΕΑ ΣΕΛΗΝΗ:  28 Ιανουαρίου στην 8η μοίρα του Υδροχόου
ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΔΡΟΧΟΟ: Με δύσκολα μαθήματα Ταύρους, Λέοντες και Σκορπιούς, ενώ πιο ήπια και θετικά επηρεάζει Διδύμους, Ζυγούς και Υδροχόους

 

 

 

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ

ΖΩΔΙΑ

Κυριακή, 1 Ιανουαρίου 2017

έως

Δευτέρα, 2 Ιανουαρίου 2017

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Τρίτη, 3 Ιανουαρίου 2017

έως

Τετάρτη, 4 Ιανουαρίου 2017

ΙΧΘΥΕΣ

Πέμπτη, 5 Ιανουαρίου 2017

έως

Παρασκευή, 6 Ιανουαρίου 2017

ΚΡΙΟΣ

Σάββατο, 7 Ιανουαρίου 2017

έως

Κυριακή, 8 Ιανουαρίου 2017

ΤΑΥΡΟΣ

Δευτέρα, 9 Ιανουαρίου 2017

έως

Τρίτη, 10 Ιανουαρίου 2017

ΔΙΔΥΜΟΙ

Τετάρτη, 11 Ιανουαρίου 2017

έως

Παρασκευή, 13 Ιανουαρίου 2017

ΚΑΡΚΙΝΟΣ (Πανσέληνος)

Σάββατο, 14 Ιανουαρίου 2017

έως

Κυριακή, 15 Ιανουαρίου 2017

ΛΕΩΝ

Δευτέρα, 16 Ιανουαρίου 2017

έως

Τρίτη, 17 Ιανουαρίου 2017

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Τετάρτη, 18 Ιανουαρίου 2017

έως

Πέμπτη, 19 Ιανουαρίου 2017

ΖΥΓΟΣ

Παρασκευή, 20 Ιανουαρίου 2017

έως

Κυριακή, 22 Ιανουαρίου 2017

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Δευτέρα, 23 Ιανουαρίου 2017

έως

Τρίτη, 24 Ιανουαρίου 2017

ΤΟΞΟΤΗΣ

Τετάρτη, 25 Ιανουαρίου 2017

έως

Παρασκευή, 27 Ιανουαρίου 2017

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Σάββατο, 28 Ιανουαρίου 2017

έως

Κυριακή, 29 Ιανουαρίου 2017

ΥΔΡΟΧΟΟΣ (Νέα Σελήνη)

Δευτέρα, 30 Ιανουαρίου 2017

έως

Τρίτη, 31 Ιανουαρίου 2017

ΙΧΘΥΕΣ