Από τον

Πέτρο Κατσαμάκη,

Αστρολόγο – Ερευνητή

 

 

 Με την Έκλειψη Ηλίου και Νέα Σελήνη στο Ζώδιο της Παρθένου σε υποδέχεται την πρωτομηνιά ο Σεπτέμβριος. Οι Όψεις της Έκλειψης με τον Κρόνο, τον Άρη, τον Ποσειδώνα και τους δεσμούς της Σελήνης δίνουν μια ιδιαίτερα καρμική χροιά στην εν λόγω Έκλειψη. Η Όψη «Τ τετραγώνου» πάλι, που σχηματίζεται, δείχνει πως τα πράγματα κινούνται στο μη περαιτέρω, και το αδιέξοδο που φέρνει, δημιουργεί το «τέλος» σε κάθε τι που δεν επικοινωνεί την «αλήθεια» του. Η αναγκαιότητα πάντως που ορίζει είναι να κλείσει ένας κύκλος ασάφειας, εξαπάτησης μπερδεμένων επιλογών και καταστάσεων, ενώ με τη συμμετοχή του Κρόνου και του Άρη, το μέτρο σε κάθε έκφανση είναι το ζητούμενο. Καρμικά ζητήματα που αφορούν στην καθημερινότητα και την εργασία, που δεν μπορούν πλέον να εξελιχθούν άλλο με τους μέχρι τώρα τρόπους, θα είναι η αιχμή του δόρατος, που θα λειτουργήσει σαν αναστάτωση και απορρύθμιση - κυρίως κοινωνικά - για ένα μεγάλο διάστημα, λόγω και του Ανάδρομου Ερμή στο Ζώδιο της Παρθένου. Σε προσωπικό επίπεδο, ο Σεπτέμβριος ξεκινάει θέτοντας σοβαρά το θέμα των ορίων και των αντοχών. Η επιστροφή στην καθημερινότητα πιθανόν να είναι σοκ και η συνειδητοποίηση ότι δεν μπορεί να κινηθεί κάτω από τόσο ισχυρές πιέσεις άλλη μια χρονιά, φέρνει στο προσκήνιο εντάσεις, συγκρούσεις, ισχυρές ανακατατάξεις, την ανάγκη καρμικά για μια καλύτερη μορφή τάξης. Αυτό που χρειάζεται να φροντίσεις μ’ όλο αυτό το συγκρουσιακό Πλανητικό συμπούρμπουλο στο μεταβλητό Σταυρό και κυρίως στο Ζώδιο της Παρθένου είναι η ψυχική και σωματική σου υγεία και ισορροπία. Αν σκεφτείς και ότι στα μέσα του μήνα έρχεται και μια δεύτερη Έκλειψη, Σελήνης αυτή τη φορά, στο Ζώδιο των Ιχθύων, που κάνει μόνο μια δύσκολη Όψη με τον Άρη στον Τοξότη, αυτό σημαίνει ότι η συναισθηματική φόρτιση θα ξεπεράσει κάθε «κράτημα» λογικής, μιας και οι ψυχικές και συναισθηματικές αντοχές ξεπερνιούνται.

Το πέρασμα του Δία στο Ζώδιο του Ζυγού, που θα παραμείνει για ένα περίπου χρόνο, και η παρουσία της Αφροδίτης αυτό το μήνα δείχνει πως αυτό που θα κινηθεί θετικά είναι οι σχέσεις. Παλιές εντάσεις και συγκρούσεις φαίνεται να ξεπερνιούνται και να υπάρχει μια διάθεση συσπείρωσης, συντροφικότητας, κοντινότητας και αγάπης. Η ανάγκη για αγάπη, αρμονία, ισορροπία φαίνεται να βγαίνουν στον προσκήνιο, αλλάζοντας καρμικά τους λάθος τρόπους σχέτισης που επέφεραν συγκρουσιακές καταστάσεις το προηγούμενο διάστημα. Άλλωστε όλος ο χρόνος που έρχεται θα ασχοληθεί κυρίως με το θέμα των σχέσεων, από το προσωπικό επίπεδο σχέτισης έως και το παγκόσμιο και το διακρατικό. Η εύνοια του Δία στα Ζώδια του Αέρα (Υδροχόους, Διδύμους, Ζυγούς) αλλά και στο Ζώδιο του Κριού, ζητά ανάπτυξη και επέκταση προς καλύτερους τρόπους επικοινωνίας και επαφής, και σου δίνει τα εφόδια για μια καινούργια αρχή στον τρόπο που σχετίζεσαι και επικοινωνείς, αλλά και στην συμπεριφορά. Ίσως, αφού δεν μπορείς να βγάλεις «άκρη» σε κοινωνικό επίπεδο, να προσπαθήσεις πλέον να βγάλεις άκρη σε προσωπικό. Η χρονιά που έρχεται ευνοεί κάτι που εδώ και καιρό είχε πάρει την κατιούσα και έκανε βαρελάκια προς τα κάτω: την συντροφικότητα. Είτε αυτή επιτευχθεί με έναν σύντροφο, είτε με τους φίλους, είτε με τους συνεργάτες, είτε με την αίσθηση του μοιράσματος σαν άνθρωπος προς άνθρωπο. Η ανάγκη να μοιραστείς αυτό που σου συμβαίνει, που σε αλλάζει, που σε καθορίζει, που σε τρομάζει, που σε κλείνει και σε απομακρύνει, θα είναι έντονη σταδιακά σε όλους. Αλλά και η ανάγκη να μάθεις καρμικά να μοιράζεσαι τον εαυτό σου χωρίς απαιτήσεις, κριτική, έπαρση και αλαζονεία επίσης. Στην ουσία αυτό που καρμικά ενεργοποιεί αυτή η χρονιά, είναι η συνειδητοποίηση πως ένας άνθρωπος τροφοδοτημένος από αυθεντική αγάπη, στήριξη, νοιάξιμο, τρυφερότητα και σεβασμό, ή που ανήκει σε μια ευρύτερη ομάδα με αυτά τα χαρακτηριστικά, έχει σοβαρές ελπίδες να επιβιώσει αλώβητος από τις εξωτερικές ασύλληπτα πιεστικές συνθήκες. Με λίγα λόγια αυτό που θα κάνει σαφές ο Δίας στο Ζυγό είναι πως χρειαζόμαστε ο ένας τον άλλον, ανθρώπινα και ουσιαστικά, και για να γίνει αυτό χρειάζεται να μπουν στην άκρη «προσωπικότητες», «παιχνίδια ανταγωνισμού», «απαιτήσεις», «χειρισμοί» και «εξαπατήσεις», αλλά και η «βία» κάθε είδους. Χρειάζεται να  αφήσουμε τον «σκληρό» μας εαυτό και να επικοινωνήσουμε τον «μαλακό» μας εαυτό, που έχει ανάγκες, όρια αντοχών, αισθάνεται, νιώθει, ζητάει, δίνει, σέβεται και ακούει. Ακούει και τον ίδιο και τους γύρω του.

Όπως καταλαβαίνετε μια φάση τελειώνει και μια καινούργια ξεκινάει και Αστρολογικά η προτεραιότητα δίνεται σε αυτούς που είναι σε θέση να ακούσουν και να σεβαστούν τα όρια και τις αντοχές. Τόσο τις δικές τους, όσο και των γύρω τους, σε αντίθεση με το προηγούμενο διάστημα που ο καθένας απαιτούσε και επιβαλλόταν, αγνοώντας τα συναισθήματα, τις ανάγκες και τα όρια τόσο του εαυτού του, όσο και των γύρω του. Αυτή η περίοδος σου μαθαίνει να ακούς το «δε μπορώ, δεν αντέχω και το δεν θέλω» τόσο το δικό σου όσο και των γύρω σου. Άλλωστε πως μπορούν να υπάρξουν «πραγματικές» σχέσεις, όταν τα μέλη αυτών των σχέσεων δεν σέβονται ο ένας αυτό που νιώθει, αισθάνεται και έχει ανάγκη ο άλλος, έστω και αν είναι εντελώς διαφορετικό από αυτό που νιώθει, αισθάνεται και έχει ανάγκη ο ίδιος. Σεβασμός στον άνθρωπο, σημαίνει σεβασμός στις ανάγκες του. Αυτό που ορίζει καρμικά αυτή την περίοδο είναι η μετάβαση από το σκληρό προς το μαλακό. Από σκληρές «πολιτικές» που πιστεύουν πως σφίγγοντας, απαιτώντας και πιέζοντας θα προάξουν ανάπτυξη στον άνθρωπο και στις κοινωνίες του, στη συνειδητοποίηση πως η ανάπτυξη είναι από τη φύση της «μαλακή» σαν αίσθηση και η δημιουργία που προάγει αυτή την ανάπτυξη επίσης. Μιας και η δημιουργία, η αγάπη, η εξέλιξη, ο πολιτισμός, η συντροφικότητα, η φιλία και η ευημερία εκπορεύονται από το πιο τρυφερό κομμάτι του ανθρώπου, την ψυχή του και την καρδιά του.

 

 

Ο Σεπτέμβριος σου προτείνει να βρεις τρόπους να αναπροσαρμόσεις την πραγματικότητά σου και κατ’ επέκταση την καθημερινότητά σου σε μια πιο ουσιαστικά οργανωμένη κατάσταση, που να περιέχει μέσα της όλες σου τις ανάγκες εκτός από όλες τους τις υποχρεώσεις. Θα χρειαστεί να κόψεις ταχύτητα, να κρατήσεις την αίσθηση του «μαλακώματος» που αισθάνθηκες στις διακοπές σου και να επαναπροσδιορίσεις σχέσεις, υποχρεώσεις, συνεργασίες και κυρίως τη στάση που κρατάς εσύ απέναντι σε αυτές. Η είσοδος του Δία στο Ζυγό απέναντί σου και η παρουσία της Αφροδίτης εν μέσω δύο έντονων Εκλείψεων σου προτείνουν να επαναπροσδιορίσεις πόσο η σκληρότητα, η χωριστότητα, οι απαιτήσεις και η βία, τόσο προς τον εαυτό σου όσο και προς τους άλλους, απέδωσαν ουσιαστικά αυτό που έχεις ανάγκη. Ίσως καρμικά ήρθε η στιγμή να συνειδητοποιήσεις πως ο τρόπος που ζητάς είναι ακριβώς αυτός που χρειάζεται, για να μην πάρεις. Η φετινή χρονιά σου δίνει με την εύνοια του Δία απέναντί σου με όλα τα εφόδια να αναθεωρήσεις και να εξελίξεις το πώς σχετίζεσαι καταρχήν με τον εαυτό σου και κατ’ επέκταση με τους άλλους. Όπως επίσης και να συνειδητοποιήσεις πως οι μεγάλοι στόχοι δεν επιτυγχάνονται ποτέ από έναν άνθρωπο μόνο του, θυμωμένο, σκληρό και απαιτητικό. Επιτυγχάνονται με τις ευχές, τη στήριξη, την αγάπη, το κουράγιο και το μοίρασμα με άλλους ανθρώπους. Και η ζωή είναι ένας μεγάλος στόχος. Μην το ξεχνάς.

 

Παρότι ο Σεπτέμβρης εμπεριέχει δύο έντονες Εκλείψεις, εσύ φαίνεται πως αν το χειριστείς σωστά μπορεί να ωφεληθείς ακόμα και από αυτές. Μη δειλιάσεις να αναζητήσεις καλύτερες εργασιακές συνθήκες, πιο καθαρές σχέσεις στον επαγγελματικό τομέα, αλλά και να βάλεις ένα καινούργιο πλάνο για την ανάπτυξη της εργασίας σου και της καθημερινότητάς σου. Κινήσου δηλαδή με σεβασμό προς τον εαυτό σου, τα όρια και τις αντοχές σου, τολμώντας καινούργιες επιλογές που προάγουν την ψυχική και σωματική σου ισορροπία και όλα θα πάνε κατ’ ευχήν. Εκεί που θα χρειαστεί να ρίξεις δουλειά, όχι μόνο αυτό το μήνα αλλά και όλο το χρόνο που θα διανύσουμε, είναι ο τομέας των σχέσεων αλλά και των συνεργασιών. Ξεκινώντας από τη σχέση με τον εαυτό σου και καταλήγοντας στη σχέση με τους άλλους. Η παρουσία του Δία άλλωστε στο άλλο Ζώδιο που κυβερνά η Αφροδίτη, τον Ζυγό, έχει να σου μάθει πολλά και ενδιαφέροντα καρμικά μαθήματα για την εξέλιξη σου. Όπως το να μάθεις να είσαι ο εαυτός σου ακόμα και όταν είσαι με άλλους ανθρώπους, συνειδητοποιώντας πως πέρα από την δική σου ικανοποίηση υπάρχουν και οι ανάγκες των άλλων, πως ο τρόπος που κρίνεις και απαιτείς ίσως είναι και η αιτία που συχνά βιώνεις τη μοναξιά. Όμως το πιο σημαντικό είναι να ανοιχτείς και να επικοινωνήσεις αυτό που νιώθεις και αισθάνεσαι, και να ακούσεις με προσοχή και ενδιαφέρον και αυτό που νιώθει και αισθάνεται ο άλλος άνθρωπος. Να πάψεις ίσως να απαιτείς από τους άλλους να έχουν ίδιες ανάγκες και αντιδράσεις με εσένα, και ίσως ήρθε η ώρα να σκεφτείς μήπως χρειάζεται να σεβαστείς τη διαφορετικότητα των γύρω σου, ώστε να συνυπάρξεις αρμονικά. Όπως επίσης να καταλάβεις πως οι άλλοι δεν είναι αποκτήματα, βάζοντας στην άκρη την τάση σου να έχεις και να κατέχεις, και αντικαθιστώντας το με το να μοιράζεσαι και να σχετίζεσαι. Η φετινή χρονιά σου ζητάει να φύγεις σταδιακά από αυτό το σκληρό κέλυφος που σε οριοθετεί στην μοναξιά, και να ανοιχτείς στην αγάπη, στο μοίρασμα, τη φροντίδα, το νοιάξιμο, την επαφή και τον σεβασμό, επικοινωνόντας τον πόνο και τον φόβο που κρατάς μέσα σου από δύσκολες ανατροπές και απώλειες που δέχθηκες στο παρελθόν και επιζητώντας αυτό που πραγματικά έχεις ανάγκη: την Αγάπη.

Δύο Εκλείψεις σε κοιτάνε βλοσυρά και πάλι αυτό το μήνα, όπως επίσης και ο Κρόνος με τον Άρη απέναντί σου, φέρνοντας σε αντιμέτωπο με το πόσο πιεστικά οργανώνεις την καθημερινότητά σου, τις σκέψεις σου, τις απαιτήσεις και την ένταση μέσα σου και γύρω σου. Εγώ πάλι θα σου πω, πως αν δεν τραβήξεις φρένο στο μυαλό σου που δουλεύει ασταμάτητα και όχι για καλό σκοπό, και δεν ψάξεις να βρεις τι είναι αυτό που σε κυνηγάει μέσα σου και διαρκώς τρέχεις να του ξεφύγεις, τίποτα δεν θα μπει σε καλύτερη φάση. Το μεγαλύτερο μέρος άλλωστε της καθημερινότητάς σου είναι μια τεράστια διαρροή ενέργειας που σε αποδιοργανώνει και δεν αποδίδει ούτε το ελάχιστο του ζητούμενου. Ο Κρόνος απέναντί σου, σου λέει ξεκάθαρα πως όταν ξοδεύεσαι και δεν αξιοποιείσαι, έχεις να αναρωτηθείς ευθέως πού κάνεις λάθος στις προθέσεις και τον τρόπο σου. Διότι στην περίπτωσή σου η απορρύθμιση, η χάωση και οι αρνητικές καταστάσεις που έλκεις σαν μαγνήτης εκπορεύονται από μέσα σου και απλά υλοποιούνται από έξω σου. Η παρουσία της Αφροδίτης και η είσοδος του Δία στο φιλικό σου Ζώδιο του Ζυγού, σου δίνουν την εύνοια και τα εφόδια να σταματήσεις τις σπασμωδικές κινήσεις και τις λάθος επιλογές, και να ζητήσεις με καθαρό τρόπο και χωρίς χειρισμούς και παιχνίδια μια πιο αρμονική, ισορροπημένη και δημιουργική ζωή και καθημερινότητα. Ο τομέας που θα χρειαστεί καρμικά να ρίξεις το βάρος είναι οι σχέσεις και ο τρόπος με τον οποίο εσύ σχετίζεσαι. Ξεκινώντας από τους λάθος τρόπους που έχεις να αναθεωρήσεις με τον εαυτό σου και προχωρώντας σε μια μαθητεία καρμική ενός άλλου τρόπου να σχετίζεσαι με τους γύρω σου, αντιμετωπίζοντας κατάματα τους φόβους σου, ώστε να πάψεις να τρέχεις διαλύοντας το νευρολογικό σου σύστημα και αποδιοργανώνοντας ό,τι καλό εμφανίζεται στη ζωή σου.

 

Θέματα σχέσεων και συνεργασιών που χρειάζονται γενναίες αποφάσεις φέρνει στο προσκήνιο ο Σεπτέμβριος όπως επίσης και την ανάγκη για μια καλύτερη οργάνωση της καθημερινότητάς σου, με δύο Εκλείψεις στον Άξονα Παρθένου – Ιχθύ να σου ζητούν να αναθεωρήσεις ό,τι δρα πιεστικά. Ο Σεπτέμβριος μαζί με το φθινόπωρο φέρνει και την ανάγκη να τινάξεις τα ξερά φύλλα και να αφήσεις πίσω σου ό,τι σε απομυζά. Η δεύτερη άλλωστε Έκλειψη στο Ζώδιο των Ιχθύων θα σε φέρει αντιμέτωπο με πίεση και κούραση, που προέρχεται από μπερδεμένες καταστάσεις και επιλογές που όσο τις κρατάς στη ζωή σου σε αποδιοργανώνουν. Σημαντικά ξεκαθαρίσματα στις οικογενειακές σχέσεις, στο γάμο σου και τις σχέσεις σου βάζουν σαν όριο την απόσταση από βίαιες, σκληρές και παρανοϊκές καταστάσεις και την ανάγκη σου να νιώσεις ασφαλής σε σχέσεις που ρέει ο σεβασμός, η αγάπη, η κατανόηση, η τρυφερότητα. Αυτό είναι που θα αναζητήσεις κατά κόρον όλη αυτή την περίοδο. Μια καινούργια κατάσταση θα υπάρχει στη σχέση σου. Διαφορετική από αυτή που ξέρεις, που βίωσες και σε πόνεσε ή σε αποδυνάμωσε. Η παρουσία της Αφροδίτης στο φιλικό σου Σκορπιό και του Άρη απέναντι σου προς το τέλος του μήνα, ορίζουν το «κλείσιμο» αρνητικών καταστάσεων και επιλογών και το ξεκίνημα μιας καινούργιας πορείας τόσο στον επαγγελματικό όσο και στον προσωπικό τομέα, δημιουργώντας τις προϋποθέσεις εάν το επιλέξεις για μια νέα φάση ανάπτυξης.

 

Οι Εκλείψεις αυτού του μήνα σου ζητούν να λάβεις σοβαρά υπόψη σου πως πιέζοντας καταστάσεις πέρα του ορίου των αντοχών σου, θα λάβεις τα εντελώς αντίθετα αποτελέσματα από αυτά που προσδοκάς. Είναι σημαντικό αυτή την περίοδο να ξαναδείς, αν οι απαιτήσεις σου και ο σκληρός τρόπος του να επιβάλλεσαι τόσο στον εαυτό σου όσο και στους γύρω σου πραγματικά αποδίδει αυτό που χρειάζεσαι. Φιλοδοξίες, φόβοι και μια παιδική και ονειροπόλα αντίληψη των πραγμάτων μάλλον σε πετάει μακριά από αυτό που θα μπορούσε να σε οδηγήσει στην επιτυχία και τη δημιουργικότητα. Ο Σεπτέμβριος, αν δεν φανείς διαλλακτικός προς τα όρια αντοχής των άλλων, θα σε οδηγήσει σε ισχυρές ανατροπές και συγκρούσεις, οι οποίες μπορούν να σε βγάλουν από το παιχνίδι. Εσύ από την άλλη που δέχεσαι την εύνοια του Δία και της Αφροδίτης από το Ζυγό έχεις να δεις πως ο τρόπος που σχετίζεσαι είναι ακριβώς αυτό που χρειάζεται να αλλάξεις, «μαλακώνοντας» τις σκληρές απαιτήσεις σου, όπως επίσης ακούγοντας και μιλώντας με καθαρότητα και ανοιχτή καρδιά προς τους άλλους. Είναι η στιγμή να επαναπροσδιορίσεις την αυθεντικότητά σου και να αναρωτηθείς αν χωρίς πραγματική αγάπη και σεβασμό μπορεί να υπάρξει εξέλιξη και δημιουργία. Είναι η στιγμή καρμικά να συνειδητοποιήσεις πως «σκληραίνοντας» για να αντιμετωπίσεις δύσκολες καταστάσεις στο πρόσφατο παρελθόν, αντί να τις αλλάξεις εσύ προς το καλύτερο, άλλαξαν αυτές εσένα προς το χειρότερο.

Με την Έκλειψη Ηλίου στο Ζώδιο σου την πρώτη μέρα του μήνα και στη συνέχεια με την Έκλειψη Σελήνης στα μέσα του μήνα στο απέναντι σου Ζώδιο των Ιχθύων, ο Σεπτέμβριος όπως καταλαβαίνεις θα είναι μήνας αλλαγών και ανατροπών. Αν σκεφτείς και ότι ο Ερμής θα είναι Ανάδρομος στο Ζώδιό σου, κατανοείς πως η ασάφεια και η χάωση θα σε περικυκλώσουν. Με την Όψη του Άρη με τον Κρόνο δε, να σε λοξοκοιτά από τον Τοξότη, εκεί που θα νομίζεις ότι γνωρίζεις τι πρέπει να κάνεις, θα έρχονται άλλα δεδομένα που θα αλλάζουν τελείως το τοπίο. Ο Σεπτέμβριος περιέχει για εσένα σημαντικά καρμικά ζητήματα, κυρίως στον τρόπο που αντιλαμβάνεσαι την οργάνωση σου, όπου συνήθως κάνεις το λάθος να ξεχνάς πως είσαι άνθρωπος με αντοχές, αισθήσεις και συναισθήματα. Όλος αυτός ο Πλανητικός χαμός στον Άξονά σου τον Σεπτέμβριο έρχεται με στόχο να σου δείξει πως για να αποδώσει αυτό που οργανώνεις, χρειάζεται να συμπεριλαμβάνεις μέσα σε αυτό, εκτός από την ψυχρή λογική των πραγμάτων, και τα όρια των αντοχών σου μιας και ήρθε η ώρα να σου αποκαλύψουνε ότι δεν είσαι μηχάνημα προς χρήση. Αυτό το πικρό συναίσθημα θα το αντιμετωπίσεις έντονα αυτή την περίοδο. Αυτό το «χρήσιμος» και «χρηστικός» που θέλεις να προβάλεις, αυτό το χωρίς ανάγκες, χωρίς συναισθήματα, χωρίς αισθήσεις που δυσανασχετούν στην υπερβολική πίεση, είναι που μπαίνει αυτή την περίοδο προς αναθεώρηση. Οι τόποι που θα αισθανθείς «χρησιμοποιημένος» θα είναι πολλοί, η εργασία σου, οι σχέσεις σου, οι φιλίες σου, αλλά και ο μισός εαυτός σου που μαστιγώνει τον άλλο σου μισό για να είναι αποδοτικός. Ήρθε η ώρα για εσένα να λάβεις σοβαρά την κούραση και την οργή σου, και να θέσεις τα όρια σου καταρχήν στον εαυτό σου και έπειτα στο περιβάλλον σου.

 

 

Το σημαντικό γεγονός αυτού του μήνα είναι η είσοδος του Δία στο Ζώδιό σου, όπου θα παραμείνει για έναν χρόνο. Μετά τις εκκαθαρίσεις και τις έντονες ανατροπές στον τομέα των σχέσεων όλα τα προηγούμενα χρόνια, είναι η στιγμή που ευνοείται η δημιουργία αλλά και ο επαναπροσδιορισμός σχέσεων και συνεργασιών, με γνώμονα αυτό που χρειάζεσαι στο τώρα. Η φετινή χρονιά δημιουργεί σημαντικές προϋποθέσεις να κλείσουν πληγές και τραύματα από έντονους και βίαιους αποχωρισμούς και να αντικατασταθούν με νέες ελπιδοφόρες σχέσεις. Οι Κινέζοι από την άλλη λάβε υπόψη σου, δεν λένε τυχαία πως «για να καλέσεις κόσμο σπίτι σου πρέπει να το έχεις καθαρίσει πρώτα». Που θα πει στην ντόπια διάλεκτο, πως αυτό που έχεις εξυγιάνει μέσα σου, αυτό θα δεις να σου έρχεται και απέξω σου. Στην ουσία ο Δίας σου δίνει την ευκαιρία να προσεγγίσεις όχι φανταστικούς και υπέροχους ανθρώπους χωρίς κουσούρια και ελαττώματα, αλλά να προσεγγίσεις εσύ με έναν άλλο τρόπο, αναλαμβάνοντας την ευθύνη για ώριμες και ενήλικες επιλογές. Καλό θα είναι να θυμάσαι πως οι σχέσεις δεν είναι τύχη σε καμία περίπτωση, αλλά δουλειά, δουλειά, δουλειά με ποιον άλλον εκτός από τον εαυτό σου. Αυτό που αλλάζει καρμικά με την παρουσία του Ουρανού και του Πλούτωνα να σε έχουν υπό επιτήρηση και που είναι η Αχίλλειος πτέρνα σου, είναι ο στόχος και η πρόθεση στο πως θα σχετιστείς. Ο στόχος σου καρμικά πρέπει να αλλάξει θέση. Το σημαντικό στην παρούσα φάση δεν είναι το να «αρέσεις» είναι το να αγαπηθείς. Όσο προσπαθείς να αρέσεις και φτιάχνεις ρόλους που είναι αρεστοί, αυτό που θα αγαπιέται θα είναι οι ρόλοι και όχι η ψυχούλα σου. Δύο Εκλείψεις άλλωστε αυτό το μήνα στο θέτουν ως προϋπόθεση, για να υπάρξει εξέλιξη και πορεία στη ζωή σου.

 

Ο επαναπροσδιορισμός των στόχων σου σε κάθε τομέα, αλλά και μια απαραίτητη για την εξέλιξη σου αλλαγή συμπεριφοράς είναι το κυρίαρχο θέμα αυτού του μήνα. Δύο εκλείψεις με τη συμμετοχή μιας Πλειάδας Πλανητών και του Κυβερνήτη σου του Πλούτωνα, σου ζητούν να αναθεωρήσεις τους τρόπους και τη θέση που παίρνεις στις σχέσεις και τις συνεργασίες σου. Θα χρειαστεί μια τελείως καινούργια οργάνωση σε κάθε στόχο σου, στην οποία καλό είναι για να αποδώσει να είσαι απαλλαγμένος από παιχνίδια ελέγχου, δύναμης, χειρισμών, τρομοκρατίας και άγχους. Είναι η στιγμή να κοιτάξεις με ψυχραιμία τι αποδίδει και τι όχι και να αφήσεις πίσω σου τη σκληρότητα αλλά και την απολυτότητα, δεχόμενος ότι κάποια πράγματα δεν αλλάζουν ή απλώς δεν γίνονται. Η είσοδος του Δία στο γειτονικό σου Ζώδιο του Ζυγού άλλωστε, που θα παραμείνει για ένα ολόκληρο χρόνο αλλά και του Άρη και του Κρόνου στο γειτονικό σου Τοξότη, σου θέτουν σοβαρά καρμικά ζητήματα σε θέματα σχέσεων, συνεργασιών αλλά και τρόπων, προθέσεων και μεθόδων. Στην ουσία θα χρειαστεί να συνειδητοποιήσεις όλα αυτά που σε τρομάζουν, σε κλείνουν, σε σκληραίνουν και να τα διαχειριστείς παύοντας να ζητάς από τους άλλους να μπαίνουν υποπόδια, ώστε να νιώθεις ισχυρός. Σημαντικές προοπτικές εξέλιξης σε κάθε τομέα της ζωής σου, ζητούν από εσένα ξεκάθαρα να αντιμετωπίσεις φόβους και αναστολές, και να μπορέσεις να εμπιστευθείς ανθρώπους, αλλά πρωτίστως τον εαυτό σου. Άλλωστε φέτος οι στόχοι σου επιτυγχάνονται μέσα από τη αλληλοστήριξη και όχι μέσα από την μοναχικότητα.

Δύο Εκλείψεις αυτό το μήνα σε έντονη Όψη με τον Άρη και τον Κρόνο στο Ζώδιο σου και η συμμετοχή του Ποσειδώνα, αλλά και του Ερμή Ανάδρομου, ανατρέπουν για άλλη μία φορά τα δεδομένα και σε καλούν να αναθεωρήσεις πλήρως τη στάση σου και την οργάνωση που κάνεις στους στόχους σου. Ο Σεπτέμβριος είναι ένας δύσκολος μήνας και κυρίως ένας μήνας που χρειάζεται από εσένα να αφήσεις στην μπάντα ό,τι σε απορυθμίζει, σε διαλύει, σε «τρελαίνει», σε κρατάει μικρό, χαωμένο και αδύναμο. Η παρουσία του Άρη και του Κρόνου στο Ζώδιο σου άλλωστε, σου ζητά μέτρο, πειθαρχία και όρια καταρχήν στον τρόπο που αφήνεις το μυαλό σου να σκέφτεται ανεξέλεγκτο και να σε αποδιοργανώνει. Και έπειτα στο τι λες, σε ποιον το λες, πως το λες και γιατί το λες. Αυτή την περίοδο είναι σημαντικό να κάνεις ένα βήμα πίσω, να αποφύγεις άσκοπες συγκρούσεις και εντάσεις, να ξαναδείς ρεαλιστικά που σου ξεφεύγουν τα πράγματα, και να τα οργανώσεις εκ νέου με έναν καλύτερο τρόπο. Όπως επίσης είναι απαραίτητο να αποφύγεις να ξεπεράσεις όρια και να απορυθμιστείς όσον αφορά στην ψυχική και σωματική σου ισορροπία. Η είσοδος του Δία στο φιλικό σου Ζυγό, σου ζητάει να δεις και να βελτιώσεις τους τρόπους με τους οποίους σχετίζεσαι, περνώντας από την ένταση, τη βία και την κριτική, στην κατανόηση, την ισοτιμία, τον σεβασμό και την αγάπη με έναν άλλο τρόπο από αυτό που γνώριζες μέχρι τώρα. Και επειδή σου αρέσει να μαθαίνεις, άσε κατά μέρος την απολυτότητα του δασκάλου και ξαναφόρα την ποδιά του μαθητή.

Παρότι ο Σεπτέμβριος είναι ένας πραγματικά δύσκολος μήνας με ισχυρές Εκλείψεις και δύσκολες Πλανητικές Όψεις, υπάρχει πιθανότητα αν διαχειριστείς κατάλληλα τις συνθήκες, οι ανατροπές και οι δυσκολίες να λειτουργήσουν ευνοϊκά προς εσένα και ίσως και να σε προστατέψουν από λάθη και υπερβολές. Θέματα επαγγελματικά αλλά και της καθημερινότητας, σου ζητούν μια τελείως διαφορετική οργάνωση με περισσότερη «μαλακότητα» αλλά και απόσταση από τη διάθεση σου να διοικείς και να ηγείσαι. Σημαντικές αποφάσεις που θα πάρεις κυρίως προς το τέλος του μήνα θα είναι σε θέση να υλοποιηθούν από το δεύτερο δεκαήμερο του Οκτωβρίου, με τον Άρη στο Ζώδιο σου και τον Ερμή σε ευθύδρομη πορεία. Η παρουσία του Δία στο Ζυγό σε έντονη Όψη με το Ζώδιο σου, θα σε φέρει αντιμέτωπο για έναν ολόκληρο χρόνο με σκληρά σου κομμάτια στον τομέα των σχέσεων. Η φετινή χρονιά σου ζητάει να αναθεωρήσεις πλήρως το πώς σχετίζεσαι και συνεργάζεσαι αφήνοντας πίσω σου το ρόλο του γονιού που υιοθετείς συχνά και βάζοντας πλώρη προς την ισοτιμία. Η περίοδος αυτή ευνοεί θέματα που σχετίζονται με τη σωματική και ψυχική σου ισορροπία αλλά και το να επουλώσεις πληγές από ανατροπές και έντονους αποχωρισμούς, ξαναβάζοντας σε άλλη βάση σχέσεις και συνεργασίες. Καινούργιες προοπτικές στον επαγγελματικό τομέα δείχνουν πως η καθημερινότητά σου μπορεί να πάρει μια πιο ευχάριστη τροπή, αρκεί να θέσεις με σεβασμό και μειλίχιο τρόπο απαρχής τα όρια σου.

Η παρουσία της Αφροδίτης και η είσοδος του Δία στο φιλικό σου Ζυγό έρχονται με στόχο να σου ανοίξουν δρόμους και προοπτικές στον τομέα των σχέσεων και των συνεργασιών, αλλά και να σε βγάλουν από το λαγούμι που κρύφτηκες όλο το προηγούμενο διάστημα. Καθώς θα βγαίνεις από το λαγούμι όμως αναρωτήσου μήπως ο τρόπος με τον οποίο σχετίζεσαι χρειάζεται να αναθεωρηθεί πλήρως. Διότι ο Δίας θα σου δώσει προοπτικές και ευκαιρίες αλλά ο τρόπος που θα επιλέξεις θα είναι δικός σου. Αυτός ο τρόπος είναι που χρήζει καρμικά σημαντικής αναθεώρησης, αφήνοντας στην μπάντα παιχνίδια κυριαρχίας, ελέγχου, επιβολής και αντιμετωπίζοντας κατάματα το γιατί σου είναι τόσο δύσκολο να σχετιστείς ισότιμα. Άλλωστε, αυτό λάβε το σοβαρά υπόψη σου: η εύνοια του Δία θα αποδώσει ουσιαστικά και μακροπρόθεσμα μόνο μέσα από σχέσεις αλληλοσεβασμού, αλληλοϋποστήριξης, ισοτιμίας και αγάπης. Δύο Εκλείψεις και ένας Πλανητικός πανικός αυτό το μήνα, δημιουργούν ισχυρές ανατροπές και εκκαθαρίσεις με στόχο να δεις, να εξυγιάνεις, να αναθεωρήσεις και να επαναπροσδιορίσεις τρόπους και προθέσεις. Η φετινή χρονιά σου δίνει τη δυνατότητα και τις προϋποθέσεις να κλείσεις πληγές παλιές που δημιουργήθηκαν από σκληρούς τρόπους αποχωρισμών, δημιουργώντας καινούργιες σχέσεις πιο κοντά στις ανάγκες σου και στην υποστήριξη που χρειάζεσαι στο τώρα. Η τύχη είναι με το μέρος σου, η ατυχία είναι οι τρόποι σου.

Δύο Εκλείψεις στον Άξονά σου με τη συμμετοχή μιας Πλειάδας Πλανητών και ο Ερμής Ανάδρομος απέναντί σου, σου θέτουν τελεσίδικα αυτό το μήνα σοβαρά καρμικά ζητήματα. Το κυρίαρχο είναι αν είσαι διατεθειμένος να βουτήξεις σύγκορμος στα λασπωμένα νερά της τρέλας ή ήρθε η ώρα να πεις σημαντικά «όχι» σε ό,τι σε αποδιοργανώνει και σε βουλιάζει στην απελπισία, στον τρόμο και την παράνοια. Τα όρια είναι αυτό που χρειάζεται να διαπραγματευτείς καταρχήν με τον εαυτό σου αυτή την περίοδο. Σκληρές και έντονες πιέσεις σου ζητούν να ορίσεις πλέον το ποιος θέλεις να είσαι το πώς θέλεις να σχετίζεσαι, τι επιτρέπεις, τι μπορείς και τι αντέχεις. Ο Σεπτέμβριος δεν προσφέρεται καθόλου για οριστικές αποφάσεις μιας και το σκηνικό θα αλλάξει εξολοκλήρου. Προσφέρεται όμως για μια βαθιά και ουσιαστική αναθεώρηση των στόχων σου, οι οποίοι μπάζουν πολλά νερά και πολλά από αυτά που θεωρείς δεδομένα θα διαπιστώσεις ότι είναι δεδομένα μόνο στην φαντασία σου. Κράτα αποστάσεις, μη βιαστείς σε καμία περίπτωση να ενδώσεις σε «ευκαιρίες» πριν ελέγξεις ό,τι δεν κρύβουν παγίδες, και άσε τις σημαντικές απαντήσεις για το τέλος του επόμενου μήνα. Αυτό που χρειάζεται να διαφυλάξεις ως κόρη οφθαλμού αυτό το διάστημα είναι η ψυχική και σωματική σου ισορροπία, αντιμετωπίζοντας τον εαυτό σου, το σώμα σου και τα συναισθήματά σου σαν κάτι σημαντικό, πολύτιμο και αναντικατάστατο. Προσπάθησε να αποφύγεις την ταύτιση με έντονες καταστάσεις και πρόσωπα, και φρόντισε να κρατήσεις γερά τις άμυνες και τα όρια σου σε επιθέσεις παραλογισμού κάθε είδους. Δώσε προτεραιότητα σε θέματα σχέσεων που χρειάζεται να επαναπροσδιοριστούν οι τρόποι που σχετίζεσαι.

  

 

 

SunPlanetSymbol
ΗΛΙΟΣ
Από 1 ως 22 Σεπτεμβρίου στην Παρθένο
Από 23 Σεπτεμβρίου και μέχρι τέλος του μήνα στον Ζυγό

ΕΥΝΟΕΙ Συναισθηματικά θέματα, τον έρωτα, τις σχέσεις, τη διασκέδαση, τα φλερτ, το γάμο, την αισθητική, την ομορφιά τη διακόσμηση, την υγειά, τα ξεκαθαρίσματα σε βάθος, το σεξ, τα οικονομικά
ΔΕΝ ΕΥΝΟΕΙ   Τις συναισθηματικές υπερβολές, τις σπατάλες τις συγκρούσεις , την έλλειψη ισορροπίας

ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΘΕΝΟ: Με δύσκολα μαθήματα Διδύμους, Τοξότες και Ιχθύες, ενώ πιο θετικά επηρεάζει Ταύρους, Παρθένους και Αιγόκερους.
ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΖΥΓΟ: Με δύσκολα μαθήματα Κριούς, Καρκίνους και Αιγόκερους, ενώ πιο θετικά επηρεάζει Διδύμους, Ζυγούς και Υδροχόους

 

MercuryPlanetSymbol
ΕΡΜΗΣ
Από 1 μέχρι και τις 22 Σεπτεμβρίου σε Ανάδρομη πορεία στην Παρθένο
Από τις 23 Σεπτεμβρίου μέχρι και τελοσ του μήνα σε Ορθή πορεία στην Παρθένο
ΔΕΙΤΕ ΑΡΘΡΟ «ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΠΕΡΙΟΔΟΥ»

ΕΥΝΟΕΙ  Συζητήσεις, καινούργιες γνωριμίες και φλερτ. Συναισθηματικές και επαγγελματικές σχέσεις. Ζητήματα υγείας, επαγγελματικά ταξίδια, επανασυνδέσεις σχέσεων με ωριμότητα και λογική
ΔΕΝ ΕΥΝΟΕΙ Εντάσεις και διαφωνίες με συναδέλφους αλλά και συναισθηματικές και επαγγελματικές αντιδικίες

ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΘΕΝΟ: Με δύσκολα μαθήματα Διδύμους, Τοξότες και Ιχθύες, ενώ πιο θετικά επηρεάζει Ταύρους, Παρθένους και Αιγόκερους.VenusPlanetSymbol
ΑΦΡΟΔΙΤΗ
Από την 1 μέχρι και τις 23 Σεπτεμβρίου στον Ζυγό
Από τις 24 και μέχρι τελοσ του μηνα στον Σκορπιό
ΔΕΙΤΕ ΑΡΘΡΟ «ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΠΕΡΙΟΔΟΥ»

ΕΥΝΟΕΙ Την συναισθηματική επικοινωνία και την διασκέδαση, την επανατοποθέτηση ορίων, τις συναισθηματικές συζητήσεις, το φλερτ,  τις σχέσεις με μέλλον, τα ουσιαστικά ξεκαθαρίσματα, τις προσωπικές συζητήσεις, την οικονομική οργάνωση
ΔΕΝ ΕΥΝΟΕΙ Την ανοργανωσιά, τις συγκρούσεις, την έλλειψη  μέτρου, την απολυτότητα

ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΖΥΓΟ: Με δύσκολα μαθήματα Κριούς, Καρκίνους και Αιγόκερους, ενώ πιο θετικά επηρεάζει Διδύμους, Ζυγούς και Υδροχόους
ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΚΟΡΠΙΟ:
Με δύσκολα μαθήματα Ταύρους, Λέοντες και Υδροχόους, ενώ πιο θετικά επηρεάζει Καρκίνους, Σκορπιούς και Ιχθύες

MarsPlanetSymbol
ΑΡΗΣ
Από την 1 μέχρι τις 27 Σεπτεμβρίου στον Τοξότη
Από τις 28 μέχρι και το τελοσ του μηνα στον Αιγόκερω
ΔΕΙΤΕ ΑΡΘΡΟ «ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΠΕΡΙΟΔΟΥ»

ΕΥΝΟΕΙ Συναισθηματικές  και ερωτικές  διεκδικήσεις, την διασκέδαση, τα φλερτ, την δράση, συναισθηματικά ξεκαθαρίσματα
ΔΕΝ ΕΥΝΟΕΙ  Εντάσεις και διαφωνίες με φίλους καθώς και συναισθηματικές, ερωτικές και επαγγελματικές ρήξεις.  Προσοχή σε υστερίες

ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΟΞΟΤΗ: Με δύσκολα μαθήματα Διδύμους, Παρθένους και Ιχθύες, ενώ πιο ήπια και θετικά επηρεάζει Κριούς, Λέοντες και Τοξότες
ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΙΓΟΚΕΡΩ: Με δύσκολα μαθήματα Κριούς, Καρκίνους και Αιγόκερους, ενώ πιο ήπια και θετικά επηρεάζει Ταύρους, Παρθένους και Αιγόκερους

JupiterPlanetSymbol
ΔΙΑΣ
Από την 1 μέχρι τις 9 Σεπτεμβρίου στην Παρθένο
Από τις 10 Σεπτεμβρίου και για έναν χρόνο θα βρίσκεται στον Ζυγο
Στο ζώδιο του Ζυγου θα παραμείνει μέχρι τις 11 Οκτωβρίου 2017
ΔΕΙΤΕ ΑΡΘΡΟ «ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΠΕΡΙΟΔΟΥ»

ΕΥΝΟΕΙ  Το γάμο, τον τομέα των σχέσεων και των συνεργασιών. Το να περνάμε καλά.  Επίσης, ζητήματα ομορφιάς, αισθητικής, διακόσμησης, δίκες και συμβόλαια
ΔΕΝ ΕΥΝΟΕΙ  Υπερβολές, επιπόλαιες κινήσεις, αντιδικίες με ανώτερους, την ανισορροπία, την έλλειψη  μέτρου

ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΘΕΝΟ: Με δύσκολα μαθήματα Διδύμους, Τοξότες και Ιχθύες, ενώ πιο θετικά επηρεάζει Ταύρους, Παρθένους και Αιγόκερους
ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΖΥΓΟ:
Με δύσκολα μαθήματα Κριούς, Καρκίνους και Αιγόκερους, ενώ πιο θετικά επηρεάζει Διδύμους, Ζυγούς και Υδροχόους

 

SaturnPlanetSymbol
ΚΡΟΝΟΣ
Αυτό το μήνα σε ορθή πορεία στον Τοξότη
κινείται από την 10η μέχρι και την 11η μοίρα του ζωδίου
Ο Κρόνος θα παραμείνει στον Τοξότη μέχρι τις 21 Δεκεμβρίου 2017
ΔΕΙΤΕ ΑΡΘΡΟ «ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΠΕΡΙΟΔΟΥ»

ΕΥΝΟΕΙ  Τη δουλειά, την πειθαρχεία, την οργάνωση, την ανάληψη των προσωπικών και κοινωνικών ευθυνών, το μέτρο, την ισοτιμία και τις ισότιμες συνεργασίες και σχέσεις.
ΔΕΝ ΕΥΝΟΕΙ Τις εύκολες λύσεις, την τεμπελιά, την ανευθυνότητα, την ασυνέπεια, την φυγοπονία, το «βόλεμα», τις υπερβολές, την εξάρτηση.

ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΟΞΟΤΗ: Με δύσκολα μαθήματα Διδύμους, Παρθένους και Ιχθύες, ενώ πιο ήπια και θετικά επηρεάζει Κριούς, Λέοντες και Τοξότες


UranusPlanetSymbol
ΟΥΡΑΝΟΣ
Όλο το μήνα σε αναδρομη πορεία στον Κριό
Αυτό το μηνα κινείται στην 24η και 23η μοίρα του Ζωδίου
Επηρεάζει περισσότερο την αρχη του 3ου δεκαημερου του ζωδίου
Ο Ουρανός θα περάσει στον Ταύρο στις 16 Μαΐου 2018
ΔΕΙΤΕ ΑΡΘΡΟ «ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΠΕΡΙΟΔΟΥ»

ΕΥΝΟΕΙ Τις αλλαγές σε κάθε τομέα. Τα καινούργια ξεκινήματα.
ΔΕΝ ΕΥΝΟΕΙ Τις εξαρτήσεις, την συντήρηση φθαρμένων σχέσεων, τις πλάνες.

ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΡΙΟ: Με δύσκολα μαθήματα Αιγόκερους, Ζυγούς και Καρκίνους, ενώ πιο θετικά επηρεάζει Κριούς, Λέοντες και Τοξότες, αλλά και Διδύμους και Υδροχόους


NeptunePlanetSymbol
ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ
Όλο τον Μήνα σε Ανάδρομη Πορεία στους Ιχθύες
Θα βρισκεται αναδρομοσ μέχρι και τις 19 Νοεμβρίου 2016
Αυτόν το μήνα Κινείται στην 10η και 9η μοίρα του ζωδίου
Επηρεάζει περισσότερο την αρχη του 2ου δεκαημερου και το τέλος του 1ου
Ο Ποσειδώνας θα βρισκεται στους Ιχθύες μεχρι τις 26 Ιανουαρίου 2026
ΔΕΙΤΕ ΑΡΘΡΟ «ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΠΕΡΙΟΔΟΥ»

ΕΥΝΟΕΙ Τα όνειρα, την χαλάρωση, τις τέχνες.
ΔΕΝ ΕΥΝΟΕΙ Την υγεία ,τις αυταπάτες, τις καταχρήσεις.

ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΧΘΥΕΣ: Με δύσκολα μαθήματα Παρθένους, Τοξότες και Δίδυμους, ειδικά όσους από εσάς έχετε γεννηθεί κατά το πρώτο δεκαήμερο του ζωδίου σας, ενώ πιο θετικά επηρεάζει Ιχθύες, Σκορπιούς, Καρκίνους, αλλά και Ταύρους και Αιγόκερους.


PlutoPlanetSymbol
ΠΛΟΥΤΩΝΑΣ
Από την 1 μέχρι και τις 26 Σεπτεμβρίου σε ανάδρομη πορεία στον Αιγόκερω
Κινείται στην 15η και 14η μοίρα του ζωδίου
Από τις 27 και μέχρι τέλοσ του μήνα σε Ορθή πορεία στην 14η μοίρα του ζωδίου
Επηρεάζει από τη θέση αυτή το δευτερο μισό του 2ο δεκαήμερο των Ζωδίων του Παρορμητικού Σταυρού (Κριούς, Καρκίνους, Ζυγούς και Αιγόκερους) 
Ο Πλούτωνας θα παραμείνει στο ζώδιο του Αιγόκερω μέχρι τις 24 Μαρτίου 2023
ΔΕΙΤΕ ΑΡΘΡΟ «ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΠΕΡΙΟΔΟΥ»

ΕΥΝΟΕΙ Αλλαγές μέσα από γνώση , ταξίδια, σπουδές, την προσωπική ελευθερία.
ΔΕΝ ΕΥΝΟΕΙ Νομικές  εκκρεμότητες, δάνεια, εκκρεμότητες σε σπουδές, επικοινωνίες.

ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΙΓΟΚΕΡΩ: Με δύσκολα μαθήματα Αιγόκερους, Ζυγούς, Κριούς και Καρκίνους, ενώ πιο θετικά επηρεάζει Παρθένους, Ταύρους αλλά και Σκορπιούς και Ιχθύες (ο Πλούτωνας στον Αιγόκερω είναι σε δυσμενή θέση).ΛΙΛΙΘ – ΜΑΥΡΗ ΣΕΛΗΝΗ
Όλο το μήνα στον Σκορπιό
Θα παραμείνει στον Σκορπιό μέχρι και τις 17 Φεβρουαρίου 2017
ΔΕΙΤΕ ΑΡΘΡΟ «ΜΑΥΡΗ ΣΕΛΗΝΗ - ΛΙΛΙΘ»

ΕΥΝΟΕΙ Τους παθιασμένους έρωτες, τον σκοτεινό μαγνητισμό.
ΔΕΝ ΕΥΝΟΕΙ Τις κρυφές σχέσεις, τις οικονομικές ατασθαλίες.

ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΚΟΡΠΙΟ: Με δύσκολα μαθήματα Ταύρους, Λέοντες και Υδροχόους, ενώ πιο ήπια επηρεάζει Καρκίνους, Σκορπιούς και ΙχθύεςΧΕΙΡΩΝΑΣ
Όλο τον μήνα σε ανάδρομη πορεια στο ζώδιο των Ιχθύων
Θα παραμείνει στο ζώδιο των Ιχθύων μέχρι και τις 17 Απριλίου 2018
Δείτε Άρθρο «Όψεις Χείρωνα»

ΕΥΝΟΕΙ  Την καριέρα, επαγγελματικές διεκδικήσεις, την θεραπεία μέσω δουλειάς, την επίλυση οικογενειακών σχέσεων αλλά και με τους ανώτερους μας.
ΔΕΝ ΕΥΝΟΕΙ Εξαρτήσεις, τεμπελιά, ανευθυνότητα.

ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΧΘΥΕΣ: Με δύσκολα μαθήματα Παρθένους, Τοξότες και Δίδυμους, ενώ πιο θετικά επηρεάζει Ιχθύες, Σκορπιούς, Καρκίνους, αλλά και Ταύρους και Αιγόκερους.ΔΕΣΜΟΙ ΤΗΣ ΣΕΛΗΝΗΣ
Οι Δεσμοί της Σελήνης τον Σεπτέμβριο βρισκονται στον άξονα Παρθένου – Ιχθύων
Κινούνται από την 11η μέχρι και την 12η μοίρα της Παρθένου και των Ιχθύων
ΔΕΙΤΕ ΑΡΘΡΟ «ΟΙ ΔΕΣΜΟΙ ΤΗΣ ΣΕΛΗΝΗΣ»

ΕΥΝΟΟΥΝ Την καρμική εξέλιξη, τα μαθήματα, τον σκοπό της ζωής του ανθρώπου από τον Νότιο προς τον Βόρειο Δεσμό.
ΔΕΝ ΕΥΝΟΟΥΝ Οτιδήποτε είναι ασυνείδητο.
ΕΠΗΡΕΑΖΟΥΝ (από το άξονα Παρθένου - Ιχθύων): Με δύσκολα μαθήματα Διδύμους, Τοξότες, Παρθένους και Ιχθύες, ενώ πιο θετικά επηρεάζουν Ταύρους, Αιγόκερους, Καρκίνους και Σκορπιούς


ΝΕΑ ΣΕΛΗΝΗ ΚΑΙ ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΣ ΤΟΥ ΜΗΝΑ

ΕΚΛΕΙΨΗ ηλιου και Νέα Σελήνη: 1 Σεπτεμβρίου 2016 στην 9η μοίρα της Παρθένου
ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΘΕΝΟ: Με δύσκολα μαθήματα Διδύμους, Τοξότες και Ιχθύες, ενώ πιο θετικά επηρεάζει Ταύρους, Παρθένους και Αιγόκερους

εκλειψη σεληνησ και Πανσέληνος: 16 Σεπτεμβρίου 2016 στην 24η μοίρα των Ιχθύων
ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΧΘΥΕΣ: Με δύσκολα μαθήματα Διδύμους, Παρθένους και Τοξότες, ενώ πιο θετικά επηρεάζει Καρκίνους, Σκορπιούς και Ιχθύες

 

 

 

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ

ΖΩΔΙΑ

Πέμπτη, 1 Σεπτεμβρίου 2016

έως

Σάββατο, 3 Σεπτεμβρίου 2016

ΠΑΡΘΕΝΟΣ (Έκλειψη Ηλίου και Νέα Σελήνη)

Κυριακή, 4 Σεπτεμβρίου 2016

έως

Δευτέρα, 5 Σεπτεμβρίου 2016

ΖΥΓΟΣ

Τρίτη, 6 Σεπτεμβρίου 2016

έως

Πέμπτη, 8 Σεπτεμβρίου 2016

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Παρασκευή, 9 Σεπτεμβρίου 2016

έως

Σάββατο, 10 Σεπτεμβρίου 2016

ΤΟΞΟΤΗΣ

Κυριακή, 11 Σεπτεμβρίου 2016

έως

Δευτέρα, 12 Σεπτεμβρίου 2016

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Τρίτη, 13 Σεπτεμβρίου 2016

έως

Πέμπτη, 15 Σεπτεμβρίου 2016

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Παρασκευή, 16 Σεπτεμβρίου 2016

έως

Σάββατο, 17 Σεπτεμβρίου 2016

ΙΧΘΥΕΣ (Έκλειψη Σελήνης και Πανσέληνος)

Κυριακή, 18 Σεπτεμβρίου 2016

έως

Δευτέρα, 19 Σεπτεμβρίου 2016

ΚΡΙΟΣ

Τρίτη, 20 Σεπτεμβρίου 2016

έως

Τετάρτη, 21 Σεπτεμβρίου 2016

ΤΑΥΡΟΣ

Πέμπτη, 22 Σεπτεμβρίου 2016

έως

Παρασκευή, 23 Σεπτεμβρίου 2016

ΔΙΔΥΜΟΙ

Σάββατο, 24 Σεπτεμβρίου 2016

έως

Κυριακή, 25 Σεπτεμβρίου 2016

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Δευτέρα, 26 Σεπτεμβρίου 2016

έως

Τρίτη, 27 Σεπτεμβρίου 2016

ΛΕΩΝ

Τετάρτη, 28 Σεπτεμβρίου 2016

έως

Παρασκευή, 30 Σεπτεμβρίου 2016

ΠΑΡΘΕΝΟΣ