Από τον

Πέτρο Κατσαμάκη,

Αστρολόγο – Ερευνητή

 

Μήνας εκλείψεων θα είναι ο Οκτώβριος, με δύο εκλείψεις να φορτίζουν την ατμόσφαιρα σε κάθε τομέα. Η πρώτη έκλειψη στις αρχές του μήνα θα πραγματοποιηθεί στο ζώδιο του Κριού, σε σύνοδο με τον πλανήτη Ουρανό, σε θετική όψη με τον Άρη και τον Δία σε όψη διαμέτρου με την Αφροδίτη στο ζώδιο του Ζυγού. Η έκλειψη αυτή έχει έντονα επαναστατική διάθεση αφενός, φορτισμένη απ΄ τη συμμετοχή του Ουρανού αλλά και τη δύσκολη όψη που πραγματοποιεί με τον Πλούτωνα στο ζώδιο του Αιγόκερω. Η έκλειψη αυτή πραγματοποιείται «επάνω» στην όψη Ουρανού – Πλούτωνα που κυριαρχεί τα τελευταία χρόνια και είναι η βάση που στηρίζονται όλες οι έντονες παγκόσμιες αλλαγές. Όπως καταλαβαίνετε, ενεργοποιώντας την όψη Ουρανού – Πλούτωνα η έκλειψη στο ζώδιο του Κριού, όλοι θα έρθουμε αντιμέτωποι με ισχυρές ανατροπές - κυρίως σε θέματα που αφορούν τον τομέα των σχέσεων, των συνεργασιών, αλλά και το κοινωνικό κομμάτι όσον αφορά σε αλλαγές, οι οποίες θα επιφέρουν ισχυρές διαφωνίες, εντάσεις, συγκρούσεις, ανατροπές και παρασκήνιο. Αυτά που θα πραγματοποιηθούν, που θα βγουν δηλαδή στο φως με την έκλειψη της Σελήνης στο ζώδιο του Κριού, τη συμμετοχή όλων των παραπάνω πλανητών που αναφέρονται στην αρχή και την έντονη συμμετοχή του Πλούτωνα, δείχνουν πως προετοιμάζονται στο παρασκήνιο εδώ και πάρα πολύ καιρό. Η αντιδράσεις που θα συνοδεύσουν όσα βγουν στο φως μπορεί να περιέχουν ξάφνιασμα και σοκ, αλλά τα γεγονότα προϋπάρχουν και η ρίζα τους χάνεται στο μακρινό παρελθόν. Η περίοδος αυτή έχει να κάνει επίσης με σημαντικούς αποχωρισμούς, αποχαιρετισμούς, αλλά και το «κλείσιμο» ολόκληρων φάσεων και περιόδων της προσωπικής αλλά και κοινωνικής ζωής μας.

Σε βαθύτερο επίπεδο, αυτό που φέρνει στο προσκήνιο η συγκεκριμένη έκλειψη είναι έντονη συσσωρευμένη οργή, που προέρχεται από χρόνια υποταγής και καταπίεσης σε σχέσεις κάθε είδους, που δεν εκπληρώνουν τις ανάγκες του ενήλικα. Στην ουσία, αυτό που εσωτερικά κινητοποιεί αυτή η έκλειψη είναι η πάλη και η σύγκρουση εσωτερικά του παιδιού με τον καταπιεστικό γονέα, που όλοι εν δυνάμει περιέχουμε. Είναι σημαντικό να συνειδητοποιήσουμε πως κανένα παιδί δεν είναι σε θέση να «μεγαλώσει» μέσω της βίας, της επιβολής, της στέρησης, της υποτίμησης και της τρομοκρατίας. Μπορεί για ένα διάστημα να κάνει αυτό που του επιβάλλεται, αλλά στην πραγματικότητα, δεν το κάνει γιατί το θέλει, αλλά γιατί φοβάται. Στην ουσία δεν έχει σε καμία περίπτωση κατανοήσει το γιατί πρέπει να κάνει αυτό που του ζητιέται, αλλά υποτάσσεται στον τρόμο που του ασκείται. Δεν ωριμάζει, δε μεγαλώνει, δεν εξελίσσεται. Αντιθέτως παγώνει, τρομάζει και σε δεύτερο χρόνο οργίζεται. Και αυτή η οργή τοκίζεται στο χρόνο μέσα του και ψάχνει διεξόδους για να εκφραστεί εντελώς παρορμητικά, επαναστατικά και παιδικά. Πάντα έτσι κι αλλιώς το «υποταγμένο» παιδί εξελίσσεται σε «επαναστατημένο» παιδί και ουδέποτε σε ενήλικα. Μπορεί να μεγαλώσει ηλικιακά, αλλά και ως μεσήλικας π.χ συνεχίζει αυτό τον φαύλο κύκλο. Υποτάσσεται και μετέπειτα επαναστατεί. Έτσι χτίζει τον εαυτό του, τις σχέσεις του, τη ζωή του, την κοινωνία στην οποία υπάρχει.

Η δεύτερη έκλειψη Ηλίου στο ζώδιο του Σκορπιού έχει να κάνει με αυτή ακριβώς τη μέθοδο «διαπαιδαγώγησης», γνωστή και ως μαστίγιο και καρότο, που δημιούργησε μια κοινωνία παιδιών και την πλήρη απουσία «ενηλίκων» ανθρώπων. Η μέθοδος διαπαιδαγώγησης στηρίζεται στα μέσα υποταγής που είναι η αλάνθαστη μέθοδος της τρομοκρατίας, της απειλής και της επιβίωσης. Με λίγα λόγια, η φόρτιση η οποία όπως φαίνεται πλανητικά θα είναι τεράστια αυτή την περίοδο θα προέλθει και πάλι από τη σκληρή και ανελέητη συμπεριφορά του «γονέα» με στόχο να υποτάξει τις αληθινές ανάγκες αλλά και την τεράστια οργή του «παιδιού», που φαινομενικά υποτάσσεται στον παραλογισμό και στη βία του «γονέα», αλλά μέσα του βράζει, μισεί, οργίζεται και πολύ συχνά καταστρέφει ή αυτοκαταστρέφεται. Την αναγκαιότητα να κλείσει οριστικά αυτός ο φαύλος κύκλος και η πόλωση ανάμεσα σ’ αυτά τα δύο άκρα έρχεται καρμικά αυτή την περίοδο στο προσκήνιο, μέσω των δύο αυτών σημαντικών εκλείψεων, αλλά και τη συμμετοχή πλειάδας ισχυρών πλανητών δείχνοντας ξεκάθαρα πως τα μέσα «διαπαιδαγώγησης» αυτού του τύπου αναπαράγουν μόνο πόνο και τρόμο, και δεν είναι σε θέση να δημιουργήσουν το επόμενο βήμα, που θα οδηγήσει τον καθένα από μας ξεχωριστά αλλά και τις κοινωνίες τις οποίες δημιουργούμε σε εξέλιξη, και - όπως θα έλεγε και η Αφροδίτη στο ζώδιο του Ζυγού που συμμετέχει ενεργά -σε αρμονική συνύπαρξη, ισορροπία, συντροφικότητα, δημιουργικότητα, σεβασμό και αγάπη. Έννοιες πολύ βασικές για τη δόμηση ενός πραγματικού και ολοκληρωμένου ενήλικα.

Τα φώτα θα πέσουν πολύ έντονα στον τομέα των σχέσεων, τόσο σε προσωπικό όσο και σε οικογενειακό αλλά και επαγγελματικό και κοινωνικό επίπεδο. Σχέσεις που στηρίζονται στην υποταγή, την καταπίεση, την επιβολή και τη βία, με την ευθύνη φυσικά όλων των συμμετεχόντων, θα βρεθούν απέναντι σε ισχυρές ανατροπές, οριστικές ρίξεις και θα χρειαστεί πραγματική ψυχραιμία, ώστε να αποφευχθούν ακρότητες σε κάθε τομέα. Η συμμετοχή του Άρη και του Δία σε θετική όψη, αλλά και του Ποσειδώνα, καθώς και ο Ερμής σε ανάδρομη φαινομενικά πορεία στα ζώδια του Σκορπιού και του Ζυγού καθιστούν σαφές πως ο δρόμος προς την «ελευθερία» και την αυτοπραγμάτωση, αλλά και την ασφάλεια και την ευημερία, δεν μπορούν να πραγματωθούν στα χέρια παιδιών που τρομοκρατούν και παιδιών που υποτάσσονται και έπειτα επαναστατούν. Η αναγκαιότητα για ουσιαστικό «μεγάλωμα» και ενηλικίωση θα φέρει σε όλους μας σημαντικούς αποχωρισμούς αλλά και την ανάγκη να κλείσουν οριστικά κύκλοι που κρατιούνται ανοιχτοί, παρατείνοντας τον τρόμο, τον φόβο και την ανασφάλεια και αποδυναμώνοντας ανθρώπους, σχέσεις και κοινωνίες. Φανείτε ιδιαίτερα προσεκτικοί σε θέματα οδήγησης, αλλά και οικονομικά ρίσκα. Προσέξτε παρασκηνιακές κινήσεις και παγίδες, μετρήστε πολλές φορές την κάθε σας κίνηση πριν την υλοποιήσετε και δώστε μεγάλη προσοχή στο πόσο ευθύνεστε γι’ αυτό που θα συμβαίνει πριν αποφασίσετε να επιτεθείτε. Διαχωρίστε, με τον Δία στο ζώδιο του Λέοντα, την ψεύτικη δύναμη από την πραγματική που είναι πάντοτε εσωτερικευμένη και στηρίζεται στο σεβασμό και την αγάπη χωρίς όρους προς τον εαυτό μας και τα λειτουργικά όρια.

 

Η έκλειψη Σελήνης στο ζώδιό σας με τη συμμετοχή μιας πλειάδας σημαντικών πλανητών, έρχεται αυτό το μήνα να σας καταστήσει σαφές πως ο τρόπος που οριοθετείτε αφενός τον εαυτό σας και αφετέρου τις επιλογές σας «μπάζει πολλά νερά», κυρίως γιατί αυτή η οριοθέτηση στηρίζεται στη χάωση και στην ασάφεια, αλλά και τα εντελώς στρεβλωμένα κριτήρια του «παιδιού», δυσλειτουργώντας δυστυχώς την πραγματικότητα και τη ζωή του ενήλικα εαυτού σας. Αυτό το μήνα έχετε να επιλέξετε, αν για άλλη μία φορά θα ξεχυθείτε στα πεδία των μαχών, αλαλάζοντας και ζητώντας πίσω αυτά που εσείς οι ίδιοι προ καιρού παραχωρήσατε με τη συγκατάθεσή σας, αλλά και το αν θα πάρετε με τη βία αυτά που δεν είναι πλέον δικά σας και δεν φροντίσατε να τα προστατέψετε τότε που έπρεπε. Η τάση σας να τα δίνετε όλα και μετά να θυμώνετε, θα χρειαστεί ισχυρή αναθεώρηση σε κάθε τομέα της ζωής σας αυτή την περίοδο, χωρίς να σημαίνει πως δεν είστε πραγματικά δοτικοί, αλλά πως η δοτικότητα έχει όρια τα οποία όταν ξεπεραστούν κυρίως από εσάς τους ίδιους, επέρχεται μοιραία η οργή και η σύγκρουση. Η αναγκαιότητα για λειτουργικά όρια, που σας τοποθετούν στο κέντρο της πραγματικότητας και όχι στα άκρα των παιδικών σας επιθυμιών είναι αυτό με το οποίο χρειάζεστε να εργαστείτε καρμικά αυτή την περίοδο, ισορροπώντας τον εαυτό σας στην πραγματικότητα ως έχει και όχι όπως εσείς θα θέλατε να είναι. Δώστε μεγάλη προσοχή σε θέματα οδήγησης, αλλά και στον τομέα των σχέσεων, συνειδητοποιώντας πως όσο επιλέγετε να σχετίζεστε με τρόπους παιδικούς και ακραίους, τόσο οι σχέσεις σας θα οδηγούνται από τη λατρεία στον όλεθρο. Η εύνοια του Δία και του Άρη, αλλά και της Αφροδίτης απέναντί σας, σας ωθούν να αφήσετε πίσω σας δυσλειτουργικές παιδικές επιλογές, αποπλάνησης του ίδιου σας του εαυτού και, δίνοντας ουσιαστικές ματαιώσεις, να οργανώσετε εκ νέου τη ζωή σας με γνώμονα την πραγματικότητα αλλά και την ηλικιακή φάση στην οποία βρίσκεστε. Ευκαιρίες θα υπάρξουν πολλές αλλά αυτός ο μήνας, με τον Ερμή ανάδρομο, δεν εγγυάται την αξιοπιστία τους, οπότε αποφύγετε οριστικές αποφάσεις.

 

Θέματα που αφορούν τον τομέα των σχέσεων, αλλά και τα άκρα σας όσον αφορά στην παιδική σχεδόν ανεκτικότητά σας και το σκληρό και ανελέητο «κλείσιμο» που ακολουθεί μετέπειτα σε κάθε τομέα σχέτισης της ζωής σας, θα χρειαστεί να αντιμετωπίσετε καρμικά αυτή την περίοδο, αν θέλετε να δημιουργήσετε την σταθερότητα και την ασφάλεια που τόσο έχετε ανάγκη. Όσο αφήνετε τον εαυτό σας να ανέχεται τα πάντα σαν παιδί, τόσο σαν παιδί πάλι θα κλείνεστε και θα γκρεμίζετε και ό,τι λειτουργικό χτίσατε. Όσο επιτρέπετε στον εαυτό σας να εισχωρεί σε πεδία που δεν αντέχετε τη φόρτιση αλλά και την επικινδυνότητα που εμπεριέχουν, τόσο μετά θα τρομάζετε και θα αμπαρώνεστε καθηλωμένοι στον «πύργο» σας. Η Έκλειψη Σελήνης στο γειτονικό σας ζώδιο του Κριού, αλλά και η Έκλειψη Ηλίου στο απέναντί σας ζώδιο του Σκορπιού σας ωθούν καρμικά να συνειδητοποιήσετε πως η σταθερότητα και η ασφάλεια εκπορεύονται από τα αδιάβλητα εσωτερικά όρια που σας προστατεύουν από επιλογές και καταστάσεις στις οποίες, όταν εμπλακείτε, αλλοιώνεστε, τρομάζετε, οργίζεστε, ξοδεύεστε και ενδεχομένως κινδυνεύετε. Η ασφάλεια, που τόσο επιζητάτε θεοποιώντας τα χρήματα και τα υλικά μέσα, αλλά και τους ιδανικούς «καλούς» ανθρώπους που αναζητάτε, θα έρθει μόνο όταν εσείς αποφασίσετε να θέσετε λειτουργικά όρια στον εαυτό σας, τα οποία θα τηρείτε με συνέπεια και στα οποία εμπεριέχεται ο σεβασμός στα όρια των αντοχών σας, ματαιώνοντας κάθε παιδικό ρίσκο που θα σας επιφέρει μία τεράστια ποσότητα τρόμου και καθήλωσης. Με λίγα λόγια, δε θα νοιώσετε ποτέ ασφαλείς με όσους «καλούς» ανθρώπους κι αν έχετε γύρω σας και όσα υλικά αγαθά και αν αποκτήσετε, όσο δεν έχετε εμπιστοσύνη ότι εσείς οι ίδιοι είστε σε θέση να θέσετε κατ’ αρχήν στον εαυτό σας τα όριά σας και να μην εμπλακείτε σε σκοτεινές και επώδυνες επιλογές.

 

 

 Αν και φαινομενικά οι Εκλείψεις αυτού του μήνα δε φαίνεται να σας αφορούν, παρ’ όλα αυτά η επιρροή τους θα είναι αρκετά ισχυρή για εσάς, κυρίως όσον αφορά στον τομέα των σχέσεων, αλλά και θέματα που αφορούν σπουδές, νομικές υποθέσεις, μετακινήσεις και συμβόλαια. Η καρμική πίεση που σας ασκείται αυτή την περίοδο είναι η αναγκαιότητα της συνειδητοποίησης πως, όσο σχετίζεστε σαν παραπλανημένο παιδί, θα έχετε και τα αντίστοιχα αποτελέσματα. Η πραγματικότητα σας ζητάει διαρκώς ξεκάθαρες και ενήλικες αποφάσεις αλλά και την ανάληψη της ευθύνης του ενήλικα που είστε, και όχι του παιδιού που σας παραπλανά και παραπλανάει, χαώνοντας κάθε τομέα της ζωής σας και κυρίως εσάς τους ίδιους. Με λίγα λόγια, είναι σημαντικό να συνειδητοποιήσετε πως είναι αδύνατον να έχετε θετικά αποτελέσματα, όταν βάζετε διαρκώς ένα παιδί να κάνει δουλειές μεγάλου. Είναι η στιγμή να αφήσετε οριστικά πίσω σας τουλάχιστον τους μισούς από τους εκατό εαυτούς σας, και να εστιάσετε στη μία θέση, αυτή του ενήλικα, ώστε να εδραιώσετε κατ’ αρχήν την αυτασφάλεια και τον αυτοσεβασμό και να νιώσετε εσείς οι ίδιοι ικανοί να υπάρξετε και να ευτυχήσετε. Η εύνοια της Αφροδίτης απ’ το απέναντί σας ζώδιο του Ζυγού σε όψη με την Έκλειψη Σελήνης, τον Ουρανό και μια πλειάδα πλανητών σας καθιστά άλλωστε καρμικά σαφέστατο πως ο μοναδικός τρόπος να ισορροπήσει η ζωή σας, είναι οι καθαρές σχέσεις τόσο με τους γύρω σας, όσο και με τον ίδιο σας τον εαυτό.

 

Έντονος θα είναι για εσάς ο Οκτώβρης, μιας και οι δύο Εκλείψεις που πραγματοποιούνται αυτό το μήνα σας αφορούν άμεσα. Η Έκλειψη στο ζώδιο του Κριού θα είναι πολύ έντονη για εσάς και οι ανατροπές που θα επιφέρει θα είναι αντιστρόφως ανάλογες με την αντίστασή σας ν’ αφήσετε πίσω σας επιλογές, γεγονότα, καταστάσεις και φάσεις ζωής που δεν ανταποκρίνονται επ’ ουδενι στο τώρα και στην πραγματικότητα στην οποία ζείτε, και σας απομυζούν κρατώντας σας υποταγμένα και αδύναμα «παιδιά». Θα χρειαστεί αυτή την περίοδο να θέσετε ξεκάθαρα όρια, κλείνοντας φαύλους κύκλους εξάρτησης και συνεξάρτησης και παίρνοντας απόσταση από σχέσεις στις οποίες συμμετέχετε, είτε με το ρόλο του θύματος, είτε με το ρόλο του σωτήρα. Αυτός που θα χρειαστεί να διασώσετε αυτή την περίοδο άλλωστε είναι ο εαυτός σας και οι ισορροπίες του. Η δεύτερη Έκλειψη φαίνεται πως σας δίνει το απαραίτητο κουράγιο, την κατανόηση και την αγάπη, ώστε να αποχαιρετήσετε με ζεστασιά όλα αυτά που σας συντρόφευσαν στο προηγούμενο διάστημα της ζωής σας όπως ήξεραν και μπορούσαν, αλλά αυτήν την στιγμή στέκονται εμπόδιο στην εξέλιξή σας. Ο Ερμής ανάδρομος άλλωστε σας δίνει όλο το χρόνο να μετρήσετε μέσα σας και να αποφασίσετε, χωρίς να χρειαστεί να πάρετε άμεσα οριστικές αποφάσεις ή να δράσετε κάτω από πίεση και παρόρμηση.

Έντονος θα είναι για εσάς ο Οκτώβριος, με την Έκλειψη Σελήνης και μια πλειάδα πλανητών θετικούς προς το ζώδιό σας να σας φέρνουν προοπτικές και εφόδια, ώστε να ανακαλύψετε την πραγματική σας δύναμη και να πάρετε απόσταση από τρόπους και παιχνίδια γοητείας, επιβολής, αποπλάνησης και κυριαρχίας που παλαιότερα θεωρούσατε πως είναι η δύναμή σας. Η περίοδος αυτή σας δίνει καρμικά την ευκαιρία για εσωτερική ανάπτυξη και τη μετάβαση από το παιδί στον ενήλικα. Καρμικά φαίνεται πως η εύνοια της πραγματικότητας είναι με το μέρος σας, αλλά και πως οι ισχυροί κριτές που παρακολουθούν τις επιλογές σας, την πρόοδό σας και τις αποφάσεις σας, ο Κρόνος και η Έκλειψη Ηλίου από το Σκορπιό δηλαδή, είναι αποφασισμένοι να σας θέσουν ξεκάθαρα και αυστηρά όρια. Αυτή η περίοδος για εσάς είναι περισσότερο μία φάση ισχυρής υπαρξιακής αναζήτησης με στόχο να συνειδητοποιήσετε πως εκτός από την αρχή των πραγμάτων υπάρχει και το τέλος των πραγμάτων, και πως «γητεύοντας» τους άλλους δεν εξαγοράζετε το χρόνο, απλώς κρατάτε τον εαυτό σας μικρό, διαστρεβλωμένο και αδύναμο να αντιμετωπίσει την πραγματικότητα που εμπεριέχει τη φθορά, την ωριμότητα, το τέλος και την πραγματική αγάπη. Ο Δίας στο ζώδιό σας, σας καθιστά σαφές πως σας συμφέρει να τολμήσετε να ρισκάρετε, να μεγαλώσετε, να ωριμάσετε, να ενηλικιωθείτε και, φυσικά σε καμία περίπτωση δε σας προτείνει να θεωρήσετε πως μεγαλώσατε, κυριαρχώντας πάνω στους άλλους. Αυτή η περίοδος μπορεί πραγματικά, αν σεβαστείτε τους καρμικούς νόμους που εμπεριέχει, να σας στηρίξει έτσι, ώστε να κλείσετε οριστικά κενά πολλών χρόνων, να ανατρέψετε αποτυχίες και να ισοφαρίσετε όλα τα κακώς κείμενα των προηγούμενων χρόνων. Εσείς επιλέγετε.

 

Απέναντι σε ισχυρές αναθεωρήσεις σε κάθε τομέα της ζωής σας θα σας φέρει ο Οκτώβριος με δύο Εκλείψεις να φορτίζουν την περιρρέουσα ατμόσφαιρα. Κυρίαρχος φαίνεται πως θα είναι για εσάς αυτή την περίοδο ο τομέας των σχέσεων με ό,τι αυτό συμπεριλαμβάνει στον τομέα δράσης του. Ξεκαθαρίσματα, κλείσιμο κύκλων, αλλαγές επιλογών και οριστικούς αποχαιρετισμούς, αλλά και τη δημιουργία νέων επιλογών με καινούριες και πιο υγιείς προϋποθέσεις. Η φόρτιση των Εκλείψεων αλλά και του Άρη σε δύσκολη όψη με το ζώδιό σας και ο κυβερνήτης σας ο Ερμής σε φαινομενικά ανάδρομη πορεία σας ζητούν να συμφιλιωθείτε και να επιτρέψετε μία περίοδο χάους στην ταξινομημένη και απαραβίαστα τετράγωνη ζωή σας, ώστε να δημιουργηθεί μέσα από αυτό μια νέα ανώτερη τάξη πραγμάτων, που η τάση σας για έλεγχο δεν επιτρέπει. Με λίγα λόγια θα χρειαστεί αυτή την περίοδο καρμικά να συμφιλιωθείτε με ό,τι στην πραγματικότητα φοβάστε περισσότερο, την αταξία. Είστε στη φάση που χρειάζεται μία φάση ζωής που εμπεριέχει πολλές υποκατηγορίες να επιτρέψετε να ανατραπεί και στη θέση της να αναδυθεί μία νέα πραγματικότητα για εσάς πολύ πιο κοντά στις ανάγκες σας. Αυτός ο μήνας και η περίοδος που διανύετε, είναι εξαιρετικά σημαντικές για την καρμική σας πορεία, αλλά δεν είναι κατ’ ουσία μία φάση που ευνοεί την πραγματοποίηση των στόχων σας, αλλά όλες τις απαραίτητες εξυγιάνσεις, εκκαθαρίσεις, ώστε να προβείτε μετέπειτα στην πραγματοποίησή τους.

 

 

 

Τα φώτα των εξελίξεων αυτό το μήνα πέφτουν στον άξονά σας, με την Έκλειψη Σελήνης στο απέναντί σας ζώδιο του Κριού στο ξεκίνημα αυτού του μήνα σε όψεις με ισχυρούς πλανήτες, να σας ζητούν σημαντικές καρμικές διευθετήσεις που αφορούν τα όριά σας, αλλά και το πώς τοποθετείτε τον εαυτό σας μέσα σε σχέσεις συνεργασίας, αλλά και στην κοινωνική σας πραγματικότητα. Το σίγουρο είναι πως η περίοδος αυτή για εσάς εμπεριέχει ισχυρές αναθεωρήσεις, μιας και ο τρόπος με τον οποίο οριοθετείστε αλλάζει και πολλές από τις επιλογές σας δεν μπορούν πλέον να εμπεριέχονται στη νέα σας επιλογή πραγματικότητας. Το αν αυτό θα συμβεί με σεβασμό στον εαυτό σας, αλλά και στα όρια των γύρω σας ή θα εμπλακείτε σε καινούριες μάχες, θα εξαρτηθεί απόλυτα απ’ το βαθμό ωριμότητάς σας και απ’ το πόσο πλέον αγαπάτε τον εαυτό σας, ώστε να τον διαθέσετε ή να μην τον διαθέσετε στη βία και στα παιχνίδια επιβολής, κατάκτησης και εξουσίας. Αν αποφασίσετε να σεβαστείτε τον εαυτό σας, το τίμημα αυτών των αποχαιρετισμών και του «κλεισίματος» ολόκληρων φάσεων της ζωής σας, αλλά και το σταμάτημα των σχέσεων εξάρτησης και συνεξάρτησης που με χαρά επιλέγατε ονομάζοντάς τις αγάπη, συντροφικότητα, φιλία και τις χρησιμοποιούσατε έντεχνα, ώστε να μην πραγματοποιείτε τις δικές σας σημαντικές ανάγκες, θα βρεθείτε αντιμέτωποι με την απαραίτητη λύπη και θλίψη που αυτοί οι αποχαιρετισμοί εμπεριέχουν. Γιατί όσο και αν αυτές οι επιλογές σας διέλυαν, είναι αυτό που ξέρετε και γνωρίζετε. Η εστίασή σας καρμικά αυτό το μήνα θα χρειαστεί να είναι με δέσμευση και πειθαρχία στο να δημιουργήσετε καινούρια λειτουργικά όρια, τόσο στο πώς επιλέγετε αλλά και στο πώς σχετίζεστε, ώστε να αποφύγετε άκρα καλοσύνης, παιδικής δοτικότητας και θυμού, οργής και σκληρότητας. Αλλά και να συνειδητοποιήσετε πως δεν είστε υποχρεωμένοι να αντέχετε τα πάντα και να σχετίζεστε με όλους και με όλα, όταν αυτό ξεπερνά τα όρια των αντοχών σας, και πως αυτό δεν είναι σκληρότητα, αλλά η στοιχειώδης αγάπη και σεβασμός προς τον εαυτό σας.

 

Είστε ένα εξαιρετικά ισχυρό ζώδιο, κυρίως γιατί εμπεριέχετε πεδία ανάπτυξης και δυνατότητας όπως αυτή της αγάπης. Η παραμονή σας σε παιχνίδια θύτη – θύματος, τρομοκράτη – θύματος και η τάση σας να κυριαρχείτε μέσω του τρόμου είναι αυτό που χρειάζεται ν’ αλλάξετε καρμικά στη ζωή σας με την Έκλειψη Ηλίου στο ζώδιό σας σε θετική όψη με τον Ποσειδώνα. Θα χρειαστεί αυτή την περίοδο μια ισχυρή αναθεώρηση ζωής, ελευθερώνοντας τον εαυτό σας οριστικά από θέματα επιβίωσης που σας ωθούν σε απεριόριστο τρόμο και καθήλωση και να προβείτε στη συνειδητοποίηση πως, τρομάζοντας τον εαυτό σας και τους γύρω σας, πρόσκαιρα επιβάλλεστε αλλά το κόστος αυτή της στρατηγικής σας στο τέλος αποβαίνει μοιραίο με ισχυρές καταστροφικές συνέπειες. Η ανάγκη σας για ασφάλεια, τόσο συναισθηματική όσο και υλική, αλλά και για αγάπη καθαρή και αυθεντική χωρίς χειρισμούς και παιχνίδια εξάρτησης και συνεξάρτησης, είναι αυτό που θα χρωματίσει τη ζωή σας, αλλάζοντάς σας την πεποίθηση πως είναι μόνο δύσκολη και άδικη. Είστε μπροστά σε αυτό που λέμε καρμική μεταμόρφωση, η οποία στηρίζεται στη συνειδητοποίηση πως η ζωή έχει τα χρώματα που της δίνουμε ή της αφαιρούμε. Αποφύγετε οριστικές αποφάσεις αυτή την περίοδο με τον Ερμή σε ανάδρομη φαινομενικά πορεία, αλλά και υπερβολές, που η βάση τους στηρίζεται στο πόσο πολύ φοβάστε και η έκφρασή τους δείχνει σκληρότητα.

 

Ισχυρές ανακατατάξεις σε θέματα σχέσεων, συνεργασιών, αλλά και στον οικογενειακό τομέα φέρνει για εσάς ο Οκτώβριος με δύο Εκλείψεις να δρομολογούν σημαντικές αλλαγές, αλλά και έντονη συναισθηματική φόρτιση και μεγάλη ασάφεια. Η παρουσία του Άρη στο ζώδιό σας, σας εφιστά την προσοχή σε συμβόλαια, ταξίδια, νομικές υποθέσεις, θέματα μετακινήσεων, αλλά και θέματα σπουδών. Αυτή την περίοδο, θα χρειαστεί να σταθείτε με περισσότερη διάθεση ανάληψης των προσωπικών σας ευθυνών και να αποφύγετε εύκολα να περάσετε σε επιθέσεις και συγκρούσεις με τρίτους, κυρίως όταν χρεώνετε σε αυτούς δικές σας ελλείψεις ή τα δικά σας ασαφή όρια. Τα όρια είναι αυτό ακριβώς που θα σας απασχολήσει αυτή την περίοδο, μια και η τάση σας είναι να σχετίζεστε σαν παιδί, δίνοντας τα πάντα ή παίρνοντας πίσω τα πάντα. Θα χρειαστεί λοιπόν να εστιάσετε σε καινούρια λειτουργικά όρια και να σταθείτε εκ νέου να ανανεώσετε συμβόλαια σχέσεων και συνεργασιών, λέγοντας σαν ενήλικες τι αντέχετε και τι δεν αντέχετε, τι μπορείτε και τι δεν μπορείτε, αποφεύγοντας να αποπλανηθείτε και να αποπλανήσετε, αλλά και να σεβαστείτε τα όρια αντοχής των άλλων σε σχέση με τις επιθυμίες και τις απαιτήσεις σας. Ο σεβασμός είναι η λέξη – κλειδί που θα σας βγάλει από χρόνιες, δυσλειτουργικές, παιδικές επιλογές και θα σας δώσει την ευκαιρία να δημιουργήσετε στέρεες και ενήλικες επιλογές που στηρίζονται απολύτως στην πραγματικότητα και όχι στη φαντασία σας.

 

Αυτό το μήνα βρίσκεστε στο επίκεντρο των γεγονότων, με δύο Εκλείψεις να φορτίζουν την καθημερινότητά σας με την αναγκαιότητα σημαντικών αλλαγών, αλλά και απαραίτητων αποχαιρετισμών με στόχο μια νέα πιο λειτουργική πραγματικότητα, που δε θα στηρίζεται σε πρέπει και υποχρεώσεις μόνο, αλλά και θα αφήνει χώρο για την κάλυψη των ουσιαστικών αναγκών σας. Η τάση σας να συν-εξαρτάστε και να αφήνετε πίσω τις δικές σας ανάγκες για να καλύψετε τις ανάγκες που αυτές εμπεριέχουν, με αποτέλεσμα να επαναστατείτε, να οργίζεστε και να διαλύετε σχέσεις, ενώ το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να θέσετε εκ νέου των άλλων, ίσως είναι και η κύρια πηγή της οργής σας με την Έκλειψη της Σελήνης στο ζώδιο του Κριού σε εξαιρετικά δύσκολη όψη με το ζώδιό σας. Η παρορμητικότητά σας πολύ συχνά σας εμπλέκει σε υποσχέσεις και υποθέσεις που στην πορεία συνειδητοποιείτε ότι δεν μπορείτε να σηκώσετε, αλλά και δεν αντέχετε το βάρος τα όριά σας, παραδεχόμενοι ότι οι αντοχές σας δεν είναι αυτές που φαντάζεστε. Αυτή η «ανωτερότητα» είναι και ο λόγος που οι σχέσεις σας συχνά περνούν απ’ την αγάπη στο μίσος, μιας και σπανίως δηλώνετε τα όρια των πραγματικών σας αντοχών, αφήνοντας τους άλλους να φαντάζονται ότι είστε κάτι πολύ περισσότερο, πολύ πιο ισχυρό και άκαμπτο απ’ αυτό που στην πραγματικότητα είστε. Αν θέλετε να δημιουργήσετε πραγματικές σχέσεις που δε θα διαλύονται στην πορεία του χρόνου σε κάθε τομέα της ζωής σας ήρθε η στιγμή να βρείτε το κουράγιο ν’ αποκαλύψετε ποιος πραγματικά είστε, ώστε να δώσετε την ευκαιρία και στους άλλους να σας γνωρίσουν και να σας οικειοποιηθούν. Τον Οκτώβριο αποφύγετε να πάρετε σημαντικές αποφάσεις με τον Ερμή σε ανάδρομη πορεία, αλλά και να αποφύγετε ανατροπές στο μέλλον που θα δημιουργηθούν μέσα από παρορμητικές αποφάσεις στο τώρα.

 

Η φετινή χρονιά είναι εξαιρετικά σημαντική για εσάς, γιατί σας ωθεί καρμικά στην ενηλικίωσή σας. Σ΄ αυτό το πλαίσιο κινείται και ο Οκτώβριος με δύο ισχυρές Εκλείψεις να σας φέρνουν αντιμέτωπους με δύο ακραίες δυσλειτουργικές επιλογές σας που πυροδοτούν αδιάκοπους αρνητικούς φαύλους κύκλους. Την τάση σας να υποτάσσεστε και μετέπειτα να επαναστατείτε διαλύοντας μέσα σας και γύρω σας σχέσεις, συνεργασίες, αλλά και τον αυτοσεβασμό και την αυτοεκτίμησή σας. Όσο επιτρέπετε στον εαυτό σας να βάζει ένα μικρό και πλανεμένο παιδί να διαχειρίζεται υποθέσεις μεγάλων, τόσο τα άκρα στη ζωή σας θα ενισχύονται. Ο Δίας στο απέναντί σας ζώδιο του Λέοντα σας προτρέπει να βρείτε επιτέλους τη θέση σας στον κόσμο σύμφωνα με την ηλικιακή σας φάση και την ιδιότητα του ενήλικα, ο οποίος εμπεριέχει λειτουργικά όρια και σχετίζεται ξεκάθαρα, εξυγιαίνει τις εσωτερικές του παιδικές ασάφειες πριν αποφασίσει να σχετιστεί. Αυτό που φαντάζεστε ότι είστε σαν «παιδί» και αυτό που πραγματικά είστε, είναι σε πλήρη αντίστιξη δημιουργώντας έντονες εσωτερικές συγκρούσεις. Από τη μία σαν παιδί θέλετε να μπορείτε τα πάντα ή υπόσχεστε τα πάντα και από την άλλη σαν σκληρός γονιός επικρίνετε τα πάντα και απαγορεύετε τα πάντα. Από τη μία θέλετε να ικανοποιήσετε όλες τις επιθυμίες των άλλων και από την άλλη επαναστατείτε και χρεώνετε στους άλλους το κόστος των επιλογών και των υποσχέσεών σας. Αυτή την περίοδο, με την εύνοια μιας πλειάδας αστρολογικών γεγονότων και τον Δία απέναντί σας, είναι σημαντικό να δημιουργήσετε μέσα σας έναν καλό «πατέρα» που σας οριοθετεί με αγάπη, βάζοντας γλυκά ματαιώσεις στις παιδικές σας φαντασιώσεις, ότι είστε απ’ τη μία παντοδύναμοι και απ’ την άλλη ανίκανοι, και να δημιουργήσετε την πραγματική δύναμη που στηρίζεται στα πραγματικά όρια και τις αντοχές του εαυτού σας χωρίς ίχνος επίκρισης, αλλά με άπλετη αποδοχή και σεβασμό.

 

Σημαντικές ανακατατάξεις, ανατροπές, αποκαλύψεις αλλά και ισχυρό παρασκήνιο θα χρειαστεί να αντιμετωπίσετε τον Οκτώβριο με δύο ισχυρές Εκλείψεις, τον Ερμή σε φαινομενικά ανάδρομη πορεία, τον Άρη σε δύσκολη όψη με το ζώδιό σας και την όψη Κρόνου – Δία να ζητά ακριβείς και ισορροπημένες αποφάσεις. Αυτή την περίοδο θα χρειαστεί να αναμετρηθείτε καρμικά με αυτό που σας δυσκόλευε πάντα περισσότερο. Με τα όριά σας. Η τάση σας να δίνεστε χωρίς όρους και να κλείνεστε μετά επίσης χωρίς όρους, αλλά και η τεράστια ανασφάλεια που στηρίζεται στο πόσο δυσκολεύεστε να θέσετε όρια στο παιδικό σας κομμάτι, που θέλει να τους σώσει όλους και να είναι καλός με όλους, και να τους ανέχεται όλους, και να τους αγαπάει όλους, διαλύοντας οποιαδήποτε συγκρότηση ορίων του ενήλικα εαυτού σας, είναι αυτό που καρμικά θα χρειαστεί να διευθετήσετε τον Οκτώβριο με την Έκλειψη Σελήνης στο γειτονικό σας ζώδιο του Κριού σε εξαιρετικά έντονες όψεις με σημαντικούς πλανήτες. Η δημιουργία λειτουργικών ορίων που ούτε χύνεστε σαν νερό, αλλά ούτε μετά παγώνετε σαν νερό είναι το ζητούμενο για εσάς. Ο τρόπος είναι η ματαίωση των παιδικών εγωκεντρικών σας ονείρων και η συνειδητοποίηση, πως δεν είναι εφικτά ανθρώπινο να είστε αυτό που σαν παιδί φαντάζεστε πως θέλετε να είστε. Και η συνειδητοποίηση επίσης πως όσο δε βάζετε όρια σ’ αυτή την ανόητη καλοσύνη, που δεν πρόκειται ποτέ να φτάσετε, τόσο θα βουλιάζετε σε φαύλους κύκλους ατελείωτων αυτοκαταστροφικών ενοχών. Η δεύτερη έκλειψη στο φιλικό σας ζώδιο του Σκορπιού σε θετική όψη με τον Ποσειδώνα στο ζώδιό σας ζητά να κατανοήσετε πως η πηγή της ανασφάλειάς σας, του άγχους και της αγωνίας σας δεν είναι πραγματική, αλλά εξωπραγματική, όπως και οι παιδικοί σας στόχοι.

 

 

 


SunPlanetSymbol

ΗΛΙΟΣ
Από 1 ως 22 Οκτωβρίου στο Ζυγο
Από 23 Οκτωβρίου μέχρι τέλος του μήνα στο Σκορπιό

ΕΥΝΟΕΙ Συναισθηματικά θέματα, τον έρωτα, τις σχέσεις, τη διασκέδαση, τα φλερτ, το γάμο, την αισθητική, την ομορφιά τη διακόσμηση, την υγειά, τα ξεκαθαρίσματα σε βάθος, το σεξ, τα οικονομικά.
ΔΕΝ ΕΥΝΟΕΙ   Τις συναισθηματικές υπερβολές, τις σπατάλες τις συγκρούσεις , την έλλειψη ισορροπίας.

ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΖΥΓΟ: Με δύσκολα μαθήματα Κριούς, Καρκίνους και Αιγόκερους, ενώ πιο ήπια επηρεάζει Διδύμους, Υδροχόους και Ζυγούς.

ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΚΟΡΠΙΟ: Με δύσκολα μαθήματα Λέοντες, Υδροχόους αλλά και Σκορπιούς και Ταύρους, ενώ πιο ήπια και θετικά επηρεάζει Ιχθύες και Καρκίνους αλλά και Αιγόκερους και Παρθένους

 

MercuryPlanetSymbol

ΕΡΜΗΣ
Την 1 ως 3 Οκτωβρίου σε ορθη πορεια στο Σκορπιό.
Από 4 ως 24 Οκτωβρίου σε αναδρομη πορεία στο Σκορπιό και το Ζυγο.

Από 25 Οκτωβρίου μέχρι τέλος του μήνα σε ορθη πορεία στο Ζυγό
ΔΕΙΤΕ ΑΡΘΡΟ «ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΠΕΡΙΟΔΟΥ»

ΕΥΝΟΕΙ  Συζητήσεις, καινούργιες γνωριμίες και φλερτ. Συναισθηματικές και επαγγελματικές σχέσεις. Ζητήματα υγείας, επαγγελματικά ταξίδια, επανασυνδέσεις σχέσεων με ωριμότητα και λογική.
ΔΕΝ ΕΥΝΟΕΙ Εντάσεις και διαφωνίες με συναδέλφους αλλά και συναισθηματικές και επαγγελματικές αντιδικίες.

 

ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΖΥΓΟ: Με δύσκολα μαθήματα Κριούς, Καρκίνους και Αιγόκερους, ενώ πιο ήπια επηρεάζει Διδύμους, Υδροχόους και Ζυγούς.

ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΣΚΟΡΠΙΟ: Με δύσκολα μαθήματα Ταύρους, Λέοντες και Υδροχόους, ενώ πιο ήπια επηρεάζει Καρκίνους, Ιχθύες και Σκορπιούς.

VenusPlanetSymbol
ΑΦΡΟΔΙΤΗ
Από 1 ως 23 Οκτωβρίου στο Ζυγό
Από 24 ως τέλος του Μηνα στο Σκορπιό
ΔΕΙΤΕ ΑΡΘΡΟ «ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΠΕΡΙΟΔΟΥ»

ΕΥΝΟΕΙ Την συναισθηματική επικοινωνία και την διασκέδαση, την επανατοποθέτηση ορίων, τις συναισθηματικές συζητήσεις, το φλερτ,  τις σχέσεις με μέλλον, τα ουσιαστικά ξεκαθαρίσματα, τις προσωπικές συζητήσεις, την οικονομική οργάνωση.
ΔΕΝ ΕΥΝΟΕΙ Την ανοργανωσιά, τις συγκρούσεις, την έλλειψη  μέτρου, την απολυτότητα.

ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΖΥΓΟ: Με δύσκολα μαθήματα Κριούς, Καρκίνους και Αιγόκερους, ενώ πιο ήπια επηρεάζει Διδύμους, Υδροχόους και Ζυγούς.

ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΣΚΟΡΠΙΟ: Με δύσκολα μαθήματα Ταύρους, Λέοντες και Υδροχόους, ενώ πιο ήπια επηρεάζει Καρκίνους, Ιχθύες και Σκορπιούς

 

MarsPlanetSymbol
ΑΡΗΣ

Από 1 ως 25 Οκτωβρίου στον Τοξοτη
Από 26 Οκτωβρίου μεχρι τελοσ του μηνα στον Αιγόκερω

ΔΕΙΤΕ ΑΡΘΡΟ «ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΠΕΡΙΟΔΟΥ»

ΕΥΝΟΕΙ Συναισθηματικές  και ερωτικές  διεκδικήσεις, την διασκέδαση, τα φλερτ, την δράση, συναισθηματικά ξεκαθαρίσματα.
ΔΕΝ ΕΥΝΟΕΙ  Εντάσεις και διαφωνίες με φίλους καθώς και συναισθηματικές, ερωτικές και επαγγελματικές ρήξεις.  Προσοχή σε υστερίες.

ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΟΞΟΤΗ: Με δύσκολα μαθήματα Διδύμους, Παρθένους και Ιχθύες, ενώ πιο ήπια και θετικά επηρεάζει Κριούς, Λέοντες και Τοξότες.

ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΙΓΟΚΕΡΩ: Με δύσκολα μαθήματα Ζυγούς, Κριούς και Καρκίνους, ενώ πιο θετικά επηρεάζει Παρθένους, Ταύρους και Αιγόκερους.

 

JupiterPlanetSymbol

ΔΙΑΣ
Όλο το μήνα σε ορθη πορεία στο Λέοντα
Αυτό το μήνα κινείται από την 16η μοίρα του ζωδίου ως και την 20η.
Στο ζώδιο του Λέοντα θα παραμείνει μέχρι τις 10 Αυγούστου 2015
Κατά την παραμονή του στο λεοντα θα γυρισει σε αναδρομη πορεια από το τις 8 δεκεμβριου 2014 στην 22η μοιρα του ζωδίου μέχρι και τις 8 Απριλίου 2015 στην 12η μοιρα.
ΔΕΙΤΕ ΑΡΘΡΟ «ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΠΕΡΙΟΔΟΥ»

ΕΥΝΟΕΙ  Το γάμο, τον τομέα των σχέσεων και των συνεργασιών. Το να περνάμε καλά.  Επίσης, ζητήματα ομορφιάς, αισθητικής, διακόσμησης, δίκες και συμβόλαια.
ΔΕΝ ΕΥΝΟΕΙ  Υπερβολές, επιπόλαιες κινήσεις, αντιδικίες με ανώτερους, την ανισορροπία, την έλλειψη  μέτρου.

ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΛΕΟΝΤΑ: Με δύσκολα μαθήματα Ταύρους, Σκορπιούς και Υδροχόους, ενώ πιο ήπια επηρεάζει Κριούς, Λέοντες και Τοξότες.

 

SaturnPlanetSymbol

ΚΡΟΝΟΣ
Όλο το μήνα σε Ορθή πορεία στο ζώδιο του Σκορπιού
Ο Κρόνος αυτό το μήνα κινειται από την 20η ως και την 23η μοίρα του ζωδίου

Ο κρονοσ θα περάσει στο ζωδιο του Τοξότη στις 24 Δεκεμβριου 2014
ΔΕΙΤΕ ΑΡΘΡΟ «ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΠΕΡΙΟΔΟΥ»

ΕΥΝΟΕΙ  Τη δουλειά, την πειθαρχεία, την οργάνωση, την ανάληψη των προσωπικών και κοινωνικών ευθυνών, το μέτρο, την ισοτιμία και τις ισότιμες συνεργασίες και σχέσεις.
ΔΕΝ ΕΥΝΟΕΙ Τις εύκολες λύσεις, την τεμπελιά, την ανευθυνότητα, την ασυνέπεια, την φυγοπονία, το «βόλεμα», τις υπερβολές, την εξάρτηση.

ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΚΟΡΠΙΟ: Με δύσκολα μαθήματα Λέοντες, Υδροχόους αλλά και Σκορπιούς και Ταύρους, ενώ πιο ήπια και θετικά επηρεάζει Ιχθύες και Καρκίνους αλλά και Αιγόκερους και Παρθένους

                                                                                                                                               

UranusPlanetSymbol

ΟΥΡΑΝΟΣ
Όλο το μήνα σε ανάδρομη πορεία στον Κριό
Αυτό το μηνα κινείται μεταξυ 14ης και 13ης μοίρας του Ζωδίου
Ο Ουρανός θα μεινει αναδρομοσ μεχρι και τις 20 Δεκεμβρίου 2014 

Ο Ουρανός θα περάσει στον Ταύρο στις 16 Μαΐου 2018
ΔΕΙΤΕ ΑΡΘΡΟ «ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΠΕΡΙΟΔΟΥ»

ΕΥΝΟΕΙ Τις αλλαγές σε κάθε τομέα. Τα καινούργια ξεκινήματα.
ΔΕΝ ΕΥΝΟΕΙ Τις εξαρτήσεις, την συντήρηση φθαρμένων σχέσεων, τις πλάνες.

ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΡΙΟ: Με δύσκολα μαθήματα Αιγόκερους, Ζυγούς και Καρκίνους, ενώ πιο θετικά επηρεάζει Κριούς, Λέοντες και Τοξότες, αλλά και Διδύμους και Υδροχόους.

 

NeptunePlanetSymbol

ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ
Όλο το μήνα σε αναδρομη πορεια στο ζωδιο των Ιχθύων
Θα βρισκεται στην 5η και 4η μοίρα του ζωδίου

Ο Ποσειδώνας θα μεινει σε αναδρομη πορεία μεχρι τις 15 Νοεμβρίου 2014

Ο Ποσειδώνας θα βρισκεται στους Ιχθύες μεχρι τις 26 Ιανουαρίου 2026
ΔΕΙΤΕ ΑΡΘΡΟ «ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΠΕΡΙΟΔΟΥ»

ΕΥΝΟΕΙ Τα όνειρα, την χαλάρωση, τις τέχνες.
ΔΕΝ ΕΥΝΟΕΙ Την υγεία ,τις αυταπάτες, τις καταχρήσεις.

ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΧΘΥΕΣ: Με δύσκολα μαθήματα Παρθένους, Τοξότες και Δίδυμους, ειδικά όσους από εσάς έχετε γεννηθεί κατά το πρώτο δεκαήμερο του ζωδίου σας, ενώ πιο θετικά επηρεάζει Ιχθύες, Σκορπιούς, Καρκίνους, αλλά και Ταύρους και Αιγόκερους

 

PlutoPlanetSymbol

ΠΛΟΥΤΩΝΑΣ
Όλο το μήνα σε ορθη πορεια στο ζωδιο του Αιγόκερω

Θα βρισκεται στην 11η του ζωδίου

Ο Πλούτωνασ θα παραμείνει στο ζώδιο του Αιγόκερω μέχρι τις 24 Μαρτίου 2023

ΔΕΙΤΕ ΑΡΘΡΟ «ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΠΕΡΙΟΔΟΥ»

ΕΥΝΟΕΙ Αλλαγές μέσα από γνώση , ταξίδια, σπουδές, την προσωπική ελευθερία.
ΔΕΝ ΕΥΝΟΕΙ Νομικές  εκκρεμότητες, δάνεια, εκκρεμότητες σε σπουδές, επικοινωνίες.

ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΙΓΟΚΕΡΩ: Με δύσκολα μαθήματα Αιγόκερους, Ζυγούς, Κριούς και Καρκίνους, ενώ πιο θετικά επηρεάζει Παρθένους, Ταύρους αλλά και Σκορπιούς και Ιχθύες (ο Πλούτωνας στον Αιγόκερω είναι σε δυσμενή θέση).

 

ΛΙΛΙΘ – ΜΑΥΡΗ ΣΕΛΗΝΗ

Όλο το μήνα θα βρισκεται στο Λέοντα
Τον Αύγουστο θα κινείται από την 23η
ως και την 26η Μοίρα του ζωδίου
ΔΕΙΤΕ ΑΡΘΡΟ «ΜΑΥΡΗ ΣΕΛΗΝΗ - ΛΙΛΙΘ»

ΕΥΝΟΕΙ Τους παθιασμένους έρωτες, τον σκοτεινό μαγνητισμό.
ΔΕΝ ΕΥΝΟΕΙ Τις κρυφές σχέσεις, τις οικονομικές ατασθαλίες.

ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΛΕΟΝΤΑ: Με δύσκολα μαθήματα Ταύρους, Σκορπιούς και Υδροχόους, ενώ πιο ήπια επηρεάζει Κριούς, Λέοντες και Τοξότες.

ΧΕΙΡΩΝΑΣ
Όλο το μήνα σε αναδρομη πορεία στο ζώδιο των ιχθυων
Το Αύγουστο κινείται στην 14η ως και 13η μοίρα του ζωδίου

Δείτε Άρθρο «Όψεις Χείρωνα»

ΕΥΝΟΕΙ  Την καριέρα, επαγγελματικές διεκδικήσεις, την θεραπεία μέσω δουλειάς, την επίλυση οικογενειακών σχέσεων αλλά και με τους ανώτερους μας.
ΔΕΝ ΕΥΝΟΕΙ Εξαρτήσεις, τεμπελιά, ανευθυνότητα.

ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΧΘΥΕΣ: Με δύσκολα μαθήματα Παρθένους, Τοξότες και Δίδυμους, ενώ πιο θετικά επηρεάζει Ιχθύες, Σκορπιούς, Καρκίνους, αλλά και Ταύρους και Αιγόκερους

 


ΔΕΣΜΟΙ ΤΗΣ ΣΕΛΗΝΗΣ
Οι Δεσμοί της Σελήνης τον Αύγουστο βρισκονται στον άξονα Κριού – Ζυγού
Κινούνται Στη 19η μοίρα των ζωδίων του άξονα αυτού
ΔΕΙΤΕ ΑΡΘΡΟ «ΟΙ ΔΕΣΜΟΙ ΤΗΣ ΣΕΛΗΝΗΣ»

ΕΥΝΟΟΥΝ Την καρμική εξέλιξη, τα μαθήματα, τον σκοπό της ζωής του ανθρώπου από τον Νότιο προς τον Βόρειο Δεσμό.
ΔΕΝ ΕΥΝΟΟΥΝ Οτιδήποτε είναι ασυνείδητο.

ΕΠΗΡΕΑΖΟΥΝ: Με δύσκολα μαθήματα Καρκίνους, Αιγόκερους, Κριούς και Ζυγούς, ενώ πιο θετικά επηρεάζουν Διδύμους, Υδροχόους, Λέοντες και Τοξότες.

 

ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΣ ΚΑΙ ΝΕΑ ΣΕΛΗΝΗ ΤΟΥ ΜΗΝΑ

 

Πανσέληνος ΚΑΙ ΣΕΛΗΝΙΑΚΗ ΕΚΛΕΙΨΗ: 8 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2014 στη 15η Μοίρα τΟΥ ΚΡΙΟΥ

ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΡΙΟ: Με δύσκολα μαθήματα Αιγόκερους, Ζυγούς και Καρκίνους, ενώ πιο θετικά επηρεάζει Κριούς, Λέοντες και Τοξότες, αλλά και Διδύμους και Υδροχόους.

 

Νέα Σελήνη ΚΑΙ ΗΛΙΑΚΗ ΕΚΛΕΙΨΗ: 23 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2014 στη 0η μοίρα του ΣΚΟΡΠΙΟΥ

ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΚΟΡΠΙΟ: Με δύσκολα μαθήματα Λέοντες, Υδροχόους αλλά και Σκορπιούς και Ταύρους, ενώ πιο ήπια και θετικά επηρεάζει Ιχθύες και Καρκίνους αλλά και Αιγόκερους και Παρθένους

 

 

 

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ

ΕΩΣ

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ

ΖΩΔΙΟ

Τετάρτη, 1 Οκτωβρίου 2014

ΕΩΣ

Πέμπτη, 2 Οκτωβρίου 2014

ΤΟΞΟΤΗΣ

Πέμπτη, 2 Οκτωβρίου 2014

ΕΩΣ

Παρασκευή, 3 Οκτωβρίου 2014

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Σάββατο, 4 Οκτωβρίου 2014

ΕΩΣ

Κυριακή, 5 Οκτωβρίου 2014

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Δευτέρα, 6 Οκτωβρίου 2014

ΕΩΣ

Τρίτη, 7 Οκτωβρίου 2014

ΙΧΘΥΕΣ

Τετάρτη, 8 Οκτωβρίου 2014

ΕΩΣ

Πέμπτη, 9 Οκτωβρίου 2014

ΚΡΙΟΣ (Έκλειψη Σελήνης και Πανσέληνος)

Παρασκευή, 10 Οκτωβρίου 2014

ΕΩΣ

Σάββατο, 11 Οκτωβρίου 2014

ΤΑΥΡΟΣ

Κυριακή, 12 Οκτωβρίου 2014

ΕΩΣ

Δευτέρα, 13 Οκτωβρίου 2014

ΔΙΔΥΜΟΙ

Τρίτη, 14 Οκτωβρίου 2014

ΕΩΣ

Πέμπτη, 16 Οκτωβρίου 2014

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Παρασκευή, 17 Οκτωβρίου 2014

ΕΩΣ

Σάββατο, 18 Οκτωβρίου 2014

ΛΕΟΝΤΑΣ

Κυριακή, 19 Οκτωβρίου 2014

ΕΩΣ

Τρίτη, 21 Οκτωβρίου 2014

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Τετάρτη, 22 Οκτωβρίου 2014

ΕΩΣ

Πέμπτη, 23 Οκτωβρίου 2014

ΖΥΓΟΣ

Παρασκευή, 24 Οκτωβρίου 2014

ΕΩΣ

Κυριακή, 26 Οκτωβρίου 2014

ΣΚΟΡΠΙΟΣ (Έκλειψη Ηλίου και Νέα Σελήνη)

Δευτέρα, 27 Οκτωβρίου 2014

ΕΩΣ

Τρίτη, 28 Οκτωβρίου 2014

ΤΟΞΟΤΗΣ

Τετάρτη, 29 Οκτωβρίου 2014

ΕΩΣ

Πέμπτη, 30 Οκτωβρίου 2014

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Πέμπτη, 30 Οκτωβρίου 2014

ΕΩΣ

Παρασκευή, 31 Οκτωβρίου 2014

ΥΔΡΟΧΟΟΣ