Από τον

Πέτρο Κατσαμάκη,

Αστρολόγο – Ερευνητή

 

 

Με τον Άρη και τον Κρόνο στον Τοξότη σε ευθύδρομη πορεία, αλλά και τον Ερμή και την Αφροδίτη στην Παρθένο να φλερτάρουν μία με τον Δία και μία με τον Κρόνο, τον Ποσειδώνα και τον Πλούτωνα, δεn το λες και χαλαρές διακοπές. Παραδόξως ή ίσως και καθόλου παραδόξως ο Αύγουστος βάζει θέματα τάξης και οργάνωσης μέσα την κάψα του καλοκαιριού. Η Νέα Σελήνη στο Λιοντάρι στο ξεκίνημα του μήνα, και η Πανσέληνος στον Υδροχόο στα μέσα είναι ίσως οι δύο μόνο νότες ξενοιασιάς, διασκέδασης και παιχνιδιού αυτό το μήνα. Η έντονη παρουσία Πλανητών στο Ζώδιο της Παρθένου σημειοδοτεί περισσότερο την ανάγκη για ξεκούραση, παρά για ξεφάντωμα. Διότι σου λέει: πώς είναι εφικτό να ξεσαλώσεις με την υπερκόπωση ολούθε πάνω σου; Οπότε τον Αύγουστο, φτιάξε ένα ελαφρύ πρόγραμμα και δώσε προτεραιότητα σε αυτό που αντέχεις και μπορείς, επιτρέποντας στον εαυτό σου να καταρρεύσει επιτέλους όπου βρει βολικά και άνετα. Επίσης με τον Άρη στον Τοξότη σε δύσκολη Όψη με τον Κρόνο και τον Ποσειδώνα, πρόσεχε διαδρομές, προορισμούς, θέματα οδήγησης και ταλαιπωρίες, κυρίως από το πρώτο δεκαήμερο του μήνα και μετά. Εμφανώς θα σε απασχολήσουν δε και θέματα που αφορούν στην καθημερινότητα και την εργασία σου, που χρειάζονται μια άλλη μορφή οργάνωσης από αυτή που υπάρχει.

Η αντιφατική διάθεση τον Αύγουστο είναι στις ερωτικές σχέσεις, που από τη μία η Νέα Σελήνη και η Πανσέληνος σου ζητούν να ξαμοληθείς αλέγκρος σε νέες περιπέτειες, ενώ ο Άρης, ο Ερμής, η Αφροδίτη και ο Κρόνος σου δημιουργούν έντονα τη διάθεση αυτοσυγκράτησης και υπερβολικής εκλογίκευσης. Και άμα πας να εκλογικεύσεις τον έρωτα, πάει καλιά του. Βέβαια με την είσοδο του Δία στον Ζυγό από το Σεπτέμβρη, οι έρωτες θα έχουν την τιμητική τους για έναν ολόκληρο χρόνο. Οπότε μην χολοσκάς. Δώσε λοιπόν ενέργεια στην ξεκούραση και την ανατροφοδοσία, να ανέβει το μάτι και το βλέφαρο που έχουν φτάσει στο σαγόνι, και όλα τα άλλα, όταν θα είσαι ντούρος και ξεκούραστος, εύκολα τα βάζεις σε σειρά. Αυτό που χρειάζεται να προσέξεις τον Αύγουστο, είναι μια δυσθυμία που έρχεται από την έλλειψη «χώρου», οπότε δώσε την προτεραιότητά σου στο να πάρεις χώρο και να νιώσεις και να αισθανθείς άνεση και χαλαρότητα, κανονίζοντας τις αντίστοιχες παρέες που δεν σου περιορίζουν το «χώρο» σου στις διακοπές σου, αλλιώς δεν θα αποφύγεις εντάσεις και συγκρούσεις. Κάνε προσεκτικές επιλογές λοιπόν με γνώμονα την ψυχική και σωματική σου ανάταση και ανατροφοδοσία.

 

Ο Αύγουστος, κυρίως το πρώτο δεκαπενθήμερο, σε βάζει στους ευνοημένους αυτού του μήνα, δίνοντάς σου ευκαιρίες για διασκέδαση και ξεκούραση, αλλά και έντονες ερωτικές περιπέτειες. Αυτό το δεύτερο, καλό είναι να το προσέξεις ως προς την ένταση, μιας και η Αφροδίτη και ο Ερμής στην Παρθένο σου προτείνουν μετρημένες κινήσεις. Επίσης καλό είναι να προσέξεις και το πώς θα οργανώσεις τις διακοπές σου, τις διαδρομές σου αλλά και τα ταξίδια σου, γιατί η δύσκολη όψη του Άρη στον Τοξότη με την Αφροδίτη, τον Ερμή, τον Κρόνο και τον Ποσειδώνα επιφυλάσσουν δυσάρεστες εκπλήξεις και ταλαιπωρία. Οπότε, απέφυγε να κινηθείς παρορμητικά, επιλέγοντας προσεκτικά προορισμούς και παρέες. Ο Άρης σε ευθύδρομη πορεία επίσης στον Τοξότη, θα σε βοηθήσει να ξεκαθαρίσεις καταστάσεις και εκκρεμότητες που σε αγχώνουν εδώ και μήνες. Και μάλιστα με εύκολο τρόπο. Επίσης δεν αποκλείεται μες την ντάλα του καλοκαιριού να προκύψουν επαγγελματικές προτάσεις ή σημαντικές εξελίξεις στην εργασία σου. Εσύ κάνε προσεκτικές κινήσεις και περιφρούρησε την ανάγκη σου για χαρά και διασκέδαση χωρίς υπερβολές, που θα σε οδηγήσουν στα αντίθετα αποτελέσματα.

 

Ο Αύγουστος κινείται ευνοϊκά για πρακτικά και επαγγελματικά ζητήματα, αλλά εκρηκτικά και έντονα στα ερωτικά ζητήματα. Η παρουσία του Ερμή, της Αφροδίτης και του Δία στη φιλική σου Παρθένο σε ευνοούν όσο δεν φαντάζεσαι σε εργασιακά θέματα, ζητήματα οργάνωσης αλλά και ξεκούρασης και ανατροφοδοσίας. Ενώ ζητήματα σχέσεων, κυρίως ερωτικών αλλά και σχέσεων που βάζουν θέματα ιεραρχίας, εμφανίζονται στην αρχή του μήνα με έντονη διάθεση σύγκρουσης και αντιπαράθεσης, και τη διάθεση του ποιος θα επιβληθεί σε ποιον. Μια έντονη παρόρμηση κτητικότητας και διάθεσης κυριαρχίας ενδέχεται να σε κάνουν να χάσεις το μέτρο και να παριστάνεις τον Οθέλο, ή, σε θέματα καριέρας και φιλίες, να αναλωθείς στο ποιός έχει το πάνω χέρι παριστάνοντας τον επαναστάτη έφηβο. Ο Αύγουστος ευνοεί θέματα που αφορούν στην ψυχική και σωματική ισορροπία τόσο τη δική σου όσο και αγαπημένων σου ανθρώπων, και λειτουργεί εξαιρετικά θεραπευτικά τόσο σε σωματικό όσο και σε ψυχικό επίπεδο. Χαλάρωσε, ξεκουράσου και απέφυγε ό,τι ξεπερνά τα όρια των αντοχών σου.

Με την Αφροδίτη, τον Ερμή και τον Δία στην Παρθένο να σε λοξοκοιτάνε, ο Αύγουστος δείχνει φορτισμένος σε θέματα καθημερινότητας, εργασίας αλλά και ζητήματα οργάνωσης που χρειάζεται να ξανασχεδιαστούν εκ νέου. Ενώ ο Άρης απέναντί σου στον Τοξότη σε δύσκολη Όψη με τον Ποσειδώνα και τον Κρόνο, σου ζητά να ξεκαθαρίσεις πριν δράσεις τα όρια μεταξύ φαντασίας και πραγματικότητας, παράνοιας αλλά και ψυχοπνευματικής ισορροπίας. Επίσης ένα μήνα πριν τις Εκλείψεις και πριν την είσοδο του Δία στο Ζυγό, έντονα θα είναι τα ξεκαθαρίσματα επάνω στο ποιος είσαι, που πας, ποιος είναι ο σκοπός της ζωής σου, πόσο συνδέεται η βιολογική με τη συναισθηματική σου ηλικία, τι κρατάς και τι αφήνεις πίσω σου. Άλλωστε πολλάκις σου έχω πει, ότι η ενηλικίωση είναι κάτι που μέσα σε αυτά τα χρόνια δύσκολα θα αποφύγεις, οπότε χαλάρωσε και απόλαυσε το. Όλο το Σύμπαν σου ζητάει να αφήσεις πίσω σου παιδικά και εφηβικά σουσούμια και να μεγαλώσεις. Και όσο το αρνείσαι, αυτό το αδυσώπητο Σύμπαν όπως διαπιστώνεις βαράει αλύπητα. Αυτό ακριβώς που εγώ θα σου πρότεινα είναι να «μαλακώσεις» την αντίσταση σου και να δεχθείς να προχωρήσεις παρακάτω, εκεί που πραγματικά είναι να είσαι, συνειδητοποιώντας πως όσο αντιστέκεσαι, κρίνεις, επικρίνεις επί παντός επιστητού, απαιτείς και τσαμπουκαλεύεσαι δίχως λόγο και αιτία, τόσο πονάς, σφίγγεσαι, πιέζεσαι και χάνεις το όποιο δίκιο σου μέσα στον παραλογισμό σου. Φρόντισε όσο περισσότερο μπορείς αυτό το μήνα την ψυχική και σωματική σου ισορροπία.

 

Ο Αύγουστος είναι ένας μήνας που επιζητάς διακαώς να διαφύγεις από περιβάλλοντα με εντάσεις, συγκρούσεις αλλά και σχέσεις που έχουν βάρος, πίεση και εξαρτήσεις. Η αλήθεια είναι πως το τελευταίο διάστημα φορτίστηκες με έντονες καταστάσεις και έχεις άμεσα ανάγκη από χαλαρότητα, αγάπη και προδέρμ. Για καλή σου τύχη, αυτός ο μήνας, αν είσαι φρόνιμο παιδάκι, δεν επιφυλάσσει εντάσεις και ανατροπές, αν βέβαια και εσύ παραιτηθείς από αυτές. Ο Αύγουστος προτείνει «απόσταση» από όλους και από όλα που σε πιέζουν και σε φορτίζουν, αλλά και απόσταση «μέσα» σου από σκέψεις και σενάρια που σε απομυζούν. Κάτι χρειάζεται να αλλάξει, κάτι χρειάζεται να αφήσεις πίσω σου, κάποιοι κύκλοι πρέπει οριστικά να κλείσουν και αυτό όσο το αναβάλεις, τόσο θα αποδιοργανώνεσαι. Περισυλλογή λοιπόν, ηρεμία, αποχαιρετισμούς και εσωτερικά ξεκαθαρίσματα προτείνει αδιαμφισβήτητα ο Αύγουστος, αλλά και νέες επιλογές που εμπεριέχουν χαρά, εξέλιξη και δημιουργία, που σε ανανεώνουν. Κοίτα μπροστά και αποχαιρέτα τα πίσω.

 

Η Νέα Σελήνη στο Ζώδιο σου στο ξεκίνημα του μήνα, ανοίγει προοπτικές για εξέλιξη αλλά και διασκέδαση. Όπως επίσης και για καυτά νταλαβέρια στον ερωτικό τομέα που πιο πολύ θα είναι ερωτικές περιπέτειες, παρά σχέσεις με μακροημέρευση. Μέσα σε αυτή τη διάθεση θα εμφανιστούν σημαντικές ευκαιρίες στον επαγγελματικό τομέα, αλλά και η ανάγκη να εξυγιάνεις ολόκληρους τομείς στη ζωή σου, που παραπαίουν μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας. Ο Άρης από το φιλικό σου Τοξότη από τη μια, σου δίνει την ορμητικότητα να κλείσεις εκκρεμότητες παλιές, αλλά η δύσκολη Όψη του με τον Κρόνο και τον Ποσειδώνα σου εφιστούν την προσοχή σε σοβαρά «Καρμικά» ζητήματα που μόνο αψήφιστα δεν πρέπει να πάρεις. Αντιθέτως θα χρειαστεί να διαχωρίσεις σε κάθε σου κίνηση παγίδες που στηρίζονται σε φανταστικά σενάρια και να πατάς διαρκώς και με τα δυο σου πόδια στην πραγματικότητα. Η Πανσέληνος απέναντί σου άλλωστε σε προτρέπει να δεις την αλήθεια ως έχει, αλλά και να διαχειριστείς αυτά τα κομμάτια της προσωπικότητάς σου, που λόγο της έπαρσης και της αλαζονείας τους σε εγκλωβίζουν σε πιεστικές καταστάσεις ανελευθερίας. Σημαντικές επαφές με φιλικά σου πρόσωπα άλλωστε σου ξεκαθαρίζουν πως έφτασε η στιγμή να βαδίσεις σε σημαντικές αναθεωρήσεις που θα ενισχύσουν την αυτοεκτίμηση και τον αυτοσεβασμό σου.

Η παρουσία του Ερμή, του Δία και της Αφροδίτης στο Ζώδιο σου δημιουργούν ντάλα καλοκαίρι σημαντικές ευκαιρίες για εξέλιξη τόσο σε προσωπικό όσο και σε επαγγελματικό επίπεδο. Αρκεί να αποφύγεις σκοπέλους και παγίδες, με την δύσκολη Όψη του Άρη, του Κρόνου και του Ποσειδώνα να φέρνουν μπροστά σου καρμικές προκλήσεις που χρειάζονται γενναίες αποφάσεις και αλλαγές. Ο Αύγουστος σου ζητά να φροντίσεις την ψυχική και σωματική σου ισορροπία, να ανατροφοδοτηθείς και να ισορροπήσεις μετά από μια μεγάλη περίοδο πίεσης και έντασης που σε έχουν αποκάμει. Η παρουσία σημαντικών Πλανητών στο Ζώδιο σου, σου ζητάει να πάρεις απόσταση και να ξαναδείς από «μακριά» πού το πράγμα σου ξεφεύγει και τι χρειάζεται να αφήσεις οριστικά πίσω σου. Έναν μήνα πριν από τις Εκλείψεις στον Άξονά σου, δημιουργούνται ευκαιρίες αλλά δυστυχώς και μεγάλα διλλήματα. Το πιο πιθανό είναι ούτε η μία ούτε η άλλη εκδοχή να είναι αυτό που πραγματικά έχεις ανάγκη, αλλά μια τελείως καινούργια προοπτική ζωής, που για να σου αποκαλυφθεί, χρειάζεται να κοιτάξεις καταρχήν μέσα σου. Ένας καινούργιος εαυτός σου γεννιέται αυτή την περίοδο και χρειάζεται να τον αφουγκραστείς προσεκτικά, πριν προβείς σε οποιαδήποτε κίνηση.

 

 

Προς την ανάγκη για διασκέδαση και χαρά, αλλά και εγκάρδιες επαφές σε ωθεί η Νέα Σελήνη στον φιλικό σου Λέοντα στο ξεκίνημα του μήνα. Ενώ η Κυβερνήτιδά σου η Αφροδίτη στην Παρθένο σε πολλαπλές Όψεις με ένα λεφούσι Πλανητών σου προτείνει να επανα-οργανώσεις ζητήματα που αφορούν στην καθημερινότητά σου, αλλά και την εργασία σου, με στόχο μια πιο άνετη και λιγότερο πιεστική διαβίωση. Όπως επίσης σου προτείνει να ασχοληθείς σοβαρά με την ψυχική και σωματική σου ισορροπία, η οποία λόγω υπερβάλλοντα ζήλου, παραπαίει μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας. Η Όψη της με τον Κρόνο και τον Ποσειδώνα σε φέρνουν αντιμέτωπο σε σαράντα βαθμούς υπό σκιά με σημαντικά Καρμικά ζητήματα, που περιστρέφονται γύρω από τον φόβο να αφήσεις το παλιό και γνώριμο, και να ανοιχτείς σε νέες περιπέτειες ζωής, ένα μήνα πριν ο Δίας έρθει να κατοικοεδρεύσει στο Ζώδιο σου για ένα ολόκληρο χρόνο με σκοπό να επεκτείνει ό,τι εσύ του δώσεις σαν «υλικό». Και επειδή ο Δίας δεν είναι ο Πλανήτης της τύχης, αλλά της επέκτασης, φρόντισε να έχεις απομακρύνει μέσα σου και έξω σου ό,τι δεν είναι για «επέκταση», αλλά αντιθέτως χρειάζεται συρρίκνωση, μη σου πω εξαφάνιση.

 

Με τη Νέα Σελήνη στο Λέοντα να δημιουργεί μέσα σου μνησικακίες και ανταγωνισμούς ή μια φωτεινή διάθεση προς κάθε κατεύθυνση, εσύ επιλέγεις πώς θα ξεκινήσει αυτός ο μήνας. Εγώ θα σου έλεγα να σταματήσεις να σκορπάς την ενέργεια σου σε αυτά που δεν αλλάζουν και να φωτίσεις αυτά που μπορούν να σε πάνε προς τη ζωή, τη χαρά, τη δημιουργία και τον έρωτα. Να ενισχύσεις τη ζωή και όχι τον θάνατο, τόσο μέσα σου όσο και γύρω σου. Ο μήνας αυτός σε ωθεί να δημιουργήσεις νέους στόχους ζωής αλλά και να αποχαιρετήσεις τα παλιά εξ ολοκλήρου. Σου προτείνει να ανοιχτείς σε φιλίες με θετική διάθεση, να «μοιραστείς», να βγεις βρε αδελφέ από το καβούκι σου επιτέλους. Απέφυγε ό,τι μυρίζει μπαρούτι, ό,τι κινείται σε παιχνίδια επιβολής και απαιτήσεων, χαλάρωσε και πάρ’ το ξανά από την αρχή. Η Όψη του Δία άλλωστε με τον Κυβερνήτη σου τον Πλούτωνα σου προτείνει μια βαθιά και ουσιαστική ανανέωση σχεδόν σε κυτταρικό επίπεδο, αφήνοντας τις «τοξίνες» μιας δύσκολης προηγούμενης περιόδου να εκπνεύσουν και να εξανεμιστούν. Η φροντίδα προς τον εαυτό σου με αγάπη είναι το κλειδί αλλά και το να πάψεις να ψάχνεις το σωστό, το λάθος, το δίκιο, το άδικο με σκληρή απαίτηση. Ο κόσμος αλλάζει. Αποδέξου το και προχώρα.

Μια ισχυρή ένεση αισιοδοξίας και χαράς σου δίνει η Νέα Σελήνη από τον φιλικό σου Λέοντα, ώστε να δεις μπροστά σου μια νέα προοπτική ζωής και εξέλιξης. Από την άλλη, η Αφροδίτη, ο Ερμής, ο Δίας σε δύσκολη Όψη από την Παρθένο αλλά και ο Κρόνος και ο Άρης στο Ζώδιο σου σε δύσκολη Όψη με τον Ποσειδώνα σου εφιστούν την προσοχή σε συμπεριφορές, συναισθηματικοποιήσεις και δράματα που στήνεις διαρκώς εμπρός σου μέσα από παιχνίδια φαντασίας και οράματα. Το κυριότερο καρμικό μάθημα αυτού του μήνα λέγεται εξυγίανση. Και αυτό που χρειάζεται να κάνεις είναι να θεραπεύσεις ό,τι νοσεί και ό,τι σε διαρρέει σε άλλους χρόνους, τόπους και ηλικίες. Αποδέξου ότι μεγάλωσες και συνδέσου επιτέλους με την ηλικία σου και ό,τι αυτή φέρνει. Άσε τα επώδυνα παιδικά και εφηβικά παιχνίδια πίσω σου και αναδιαμόρφωσε την πραγματικότητα σου σε αυτό που είσαι «τώρα». Αυτό το μήνα φρόντισε τη ψυχική και σωματική σου ισορροπία ως κόρην οφθαλμού, ξεκουράσου και πάρε απόσταση κυρίως από τα παιχνίδια του μυαλού σου, δίνοντας περισσότερο χώρο σε αυτό που λέει η καρδιά σου.

Μετά τις έντονες φορτισμένες καταστάσεις του προηγούμενου μήνα, ο Αύγουστος σου προτείνει περισυλλογή, ανατροφοδοσία, ξεκούραση και απόσταση από συναισθηματικές εντάσεις, αλλά και σχέσεις και επιλογές εξάρτησης και συνεξάρτησης. Κάτι τελειώνει αυτή την περίοδο για εσένα σε κίνηση αργή και κάτι καινούργιο δημιουργείται. Ο Ερμής, η Αφροδίτη, ο Δίας στην Παρθένο σε Όψη με το Ζώδιο σου, σου ανοίγουν ντάλα καλοκαίρι προοπτικές και ευκαιρίες τόσο στον εργασιακό τομέα όσο και στο να φροντίσεις την ψυχική και σωματική σου ισορροπία, διαχωρίζοντας τι εξυπηρετεί την προσωπικότητά σου και τι την ύπαρξή σου. Ενώ όλα δείχνουν πως ευνοείσαι και έτσι είναι, εσύ είναι σημαντικό να δώσεις προσοχή σε παγίδες, φαντασίες και σενάρια που σε εγκλωβίζουν σε παιδικές καταστάσεις πίεσης αλλά και αγωνίας. Η διάκριση του ποιός είσαι σήμερα και το τι έχεις πραγματικά σήμερα, θα σε βοηθήσει να αφήσεις πίσω σου αυτά που δεν χρειάζεσαι άλλο και να αναζητήσεις μια καινούργια «θέση» προς τον εαυτό σου, τους άλλους, τη ζωή σου. Ο Αύγουστος σου προτείνει να ανοιχτείς προς την αγάπη, τον έρωτα και να επαναπροσδιορίσεις φιλίες και συνεργατικές σχέσεις, με διάθεση γλυκιά, μαλακή και με τη γενναιότητα να προβείς σε σημαντικούς αποχωρισμούς.

Η Νέα Σελήνη απέναντί σου, σου δίνει προοπτικές να βγεις από ένα σκοτεινό «τούνελ» που έχεις μπει εδώ και καιρό, και να οραματιστείς ξανά τη ζωή σου με χαρά, έρωτα, δημιουργικότητα, φως αλλά και μια αυθεντική βαθιά αγάπη προς τον εαυτό σου, έτσι όπως είναι και για ό,τι έχει καταφέρει. Ενώ η Πανσέληνος στο Ζώδιο σου στα μέσα του μήνα σε φέρνει σε επαφή με όλα αυτά που συντηρείς και σε εγκλωβίζουν σε μια προηγούμενη κατάσταση ζωής, ανελεύθερη και πιεστική. Όπως επίσης και σε προτρέπει, λίγο πριν ο Δίας μπει στον φιλικό σου Ζυγό, να κρατήσεις τις ρίζες που σε συνδέουν με τον παρελθόν σου, αλλά να κόψεις τις αλυσίδες που σε κρατάνε φυλακισμένο εκεί. Επίσης ο Αύγουστος με μια Πλειάδα Πλανητών στην Παρθένο, σε φέρνει μπροστά σε επαγγελματικές αναθεωρήσεις, αλλά και αλλαγές, με στόχο μια άλλη φιλική πραγματικότητα στην καθημερινότητά σου, προς την ψυχική και σωματική σου ισορροπία. Ένα μεγάλο καρμικό κεφάλαιο αυτό το μήνα που θα σε απασχολήσει σοβαρά είναι η φιλία και το πόσο ανάγκη έχεις να μπορείς να είσαι πραγματικά φίλος χωρίς παιχνίδια υποταγής από τη μία, αλλά και επιβολής από την άλλη. Η ανάγκη σου για συνοδοιπόρους, φίλους, συμπαραστάτες αλλά και το πώς αυτό μπορεί να δημιουργηθεί, είναι αυτό που καρμικά χρειάζεται να επεξεργαστείς και να επενδύσεις. Άλλωστε ο Δίας στο Ζυγό σου λέει πως για να πας παρακάτω, το κλειδί είναι το να μάθεις να σχετίζεσαι ισότιμα.

Ο Δίας, η Αφροδίτη και ο Ερμής απέναντί σου σε δύσκολη Όψη με τον Άρη τον Κρόνο και τον Ποσειδώνα σου δημιουργούν από την μία ευκαιρίες και από την άλλη παγίδες, ασάφειες αλλά και την αναγκαιότητα να εξυγιάνεις ό,τι διαστρεβλώνει το νου σου και την πραγματικότητα. Ο Αύγουστος παρότι θα έχει έντονα γεγονότα για εσένα, σου ζητάει να αποστασιοποιηθείς από όλο αυτό το πάρτι τρέλας, να αποφύγεις συναισθηματικοποιήσεις, δραματοποιήσεις και σενάρια, και να εμπιστευτείς τα αληθινά σου συναισθήματα. Όπως επίσης σου ζητάει να βρεις χρόνο να φροντίσεις την ψυχική και σωματική σου ισορροπία και να επαναπροσδιορίσεις τις διαρροές στην καθημερινότητά σου. Ό,τι καρμικά σου ζητάει να ξεπερνάς διαρκώς τις αντοχές σου, είναι το ίδιο που μετά σε καθηλώνει μέσα σε παιδικά φαντάσματα και φόβους. Θα σε απασχολήσουν πολύ αυτόν τον μήνα θέματα σχέσεων, φιλίες αλλά και ο στόχος και ο σκοπός της ζωής σου στο σήμερα. Κάτι σου ξεφεύγει διαρκώς και χάνεις το σκοπό της ζωής σου, μπερδεύοντας το ποιος είσαι και το τι θέλεις με αυτό που θέλει η προσωπικότητα σου να είσαι και να θέλεις. Ο Αύγουστος είναι για εσένα σημαντικός μήνας και αυτό που χρειάζεται να κάνεις είναι γενναίες αναθεωρήσεις και αλλαγές, ένα μήνα πριν ο Δίας φύγει απέναντι από το Ζώδιο σου και έρθουν οι Εκλείψεις στον Άξονα σου.

  

 

 

SunPlanetSymbol
ΗΛΙΟΣ
Από 1 ως 22 Αυγούστου στον Λέοντα
Από 23 Αυγούστου και μέχρι τέλος του μήνα στην Παρθένο

ΕΥΝΟΕΙ Συναισθηματικά θέματα, τον έρωτα, τις σχέσεις, τη διασκέδαση, τα φλερτ, το γάμο, την αισθητική, την ομορφιά τη διακόσμηση, την υγειά, τα ξεκαθαρίσματα σε βάθος, το σεξ, τα οικονομικά
ΔΕΝ ΕΥΝΟΕΙ   Τις συναισθηματικές υπερβολές, τις σπατάλες τις συγκρούσεις , την έλλειψη ισορροπίας

ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΕΟΝΤΑ: Με δύσκολα μαθήματα Ταύρους, Σκορπιούς και Υδροχόους, ενώ πιο θετικά επηρεάζει Κριούς, Λέοντες και Τοξότες
ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΘΕΝΟ:
Με δύσκολα μαθήματα Διδύμους, Τοξότες και Ιχθύες, ενώ πιο θετικά επηρεάζει Ταύρους, Παρθένους και Αιγόκερους.

 

MercuryPlanetSymbol
ΕΡΜΗΣ
Από 1 μέχρι και τις 30 Αυγούστου σε ορθή πορεία στην Παρθένο
Από 31 Αυγούστου μέχρι και τις 21 Σεπτεμβρίου σε ανάδρομη πορεία στην Παρθένο
ΔΕΙΤΕ ΑΡΘΡΟ «ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΠΕΡΙΟΔΟΥ»

ΕΥΝΟΕΙ  Συζητήσεις, καινούργιες γνωριμίες και φλερτ. Συναισθηματικές και επαγγελματικές σχέσεις. Ζητήματα υγείας, επαγγελματικά ταξίδια, επανασυνδέσεις σχέσεων με ωριμότητα και λογική
ΔΕΝ ΕΥΝΟΕΙ Εντάσεις και διαφωνίες με συναδέλφους αλλά και συναισθηματικές και επαγγελματικές αντιδικίες

ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΘΕΝΟ: Με δύσκολα μαθήματα Διδύμους, Τοξότες και Ιχθύες, ενώ πιο θετικά επηρεάζει Ταύρους, Παρθένους και Αιγόκερους.VenusPlanetSymbol
ΑΦΡΟΔΙΤΗ
Από την 1 μέχρι και τις 5 Αυγούστου στον Λέοντα
Από τις 6 και μέχρι τελοσ του μηνα στην Παρθένο
ΔΕΙΤΕ ΑΡΘΡΟ «ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΠΕΡΙΟΔΟΥ»

ΕΥΝΟΕΙ Την συναισθηματική επικοινωνία και την διασκέδαση, την επανατοποθέτηση ορίων, τις συναισθηματικές συζητήσεις, το φλερτ,  τις σχέσεις με μέλλον, τα ουσιαστικά ξεκαθαρίσματα, τις προσωπικές συζητήσεις, την οικονομική οργάνωση
ΔΕΝ ΕΥΝΟΕΙ Την ανοργανωσιά, τις συγκρούσεις, την έλλειψη  μέτρου, την απολυτότητα

ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΕΟΝΤΑ: Με δύσκολα μαθήματα Ταύρους, Σκορπιούς και Υδροχόους, ενώ πιο θετικά επηρεάζει Κριούς, Λέοντες και Τοξότες
ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΘΕΝΟ:
Με δύσκολα μαθήματα Διδύμους, Τοξότες και Ιχθύες, ενώ πιο θετικά επηρεάζει Ταύρους, Παρθένους και Αιγόκερους.

MarsPlanetSymbol
ΑΡΗΣ
Από την 1 μέχρι τις 2 Αυγούστου στον Σκορπιό
Από τις 3 μέχρι και το τελοσ του μηνα στον Τοξότη
ΔΕΙΤΕ ΑΡΘΡΟ «ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΠΕΡΙΟΔΟΥ»

ΕΥΝΟΕΙ Συναισθηματικές  και ερωτικές  διεκδικήσεις, την διασκέδαση, τα φλερτ, την δράση, συναισθηματικά ξεκαθαρίσματα
ΔΕΝ ΕΥΝΟΕΙ  Εντάσεις και διαφωνίες με φίλους καθώς και συναισθηματικές, ερωτικές και επαγγελματικές ρήξεις.  Προσοχή σε υστερίες

ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΚΟΡΠΙΟ: Με δύσκολα μαθήματα Ταύρους, Λέοντες και Υδροχόους, ενώ πιο θετικά επηρεάζει Καρκίνους, Ιχθύες και Σκορπιούς
ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΟΞΟΤΗ:
Με δύσκολα μαθήματα Διδύμους, Παρθένους και Ιχθύες, ενώ πιο ήπια και θετικά επηρεάζει Κριούς, Λέοντες και Τοξότες

JupiterPlanetSymbol
ΔΙΑΣ
Όλο το μήνα σε Ορθή πορεία στην Παρθένο
Αυτό το μήνα κινείται από την 17η μοίρα του ζωδίου μεχρι και την 21η
Στο ζώδιο της Παρθένου θα παραμείνει μέχρι τις 9 Σεπτεμβρίου 2016
ΔΕΙΤΕ ΑΡΘΡΟ «ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΠΕΡΙΟΔΟΥ»

ΕΥΝΟΕΙ  Το γάμο, τον τομέα των σχέσεων και των συνεργασιών. Το να περνάμε καλά.  Επίσης, ζητήματα ομορφιάς, αισθητικής, διακόσμησης, δίκες και συμβόλαια
ΔΕΝ ΕΥΝΟΕΙ  Υπερβολές, επιπόλαιες κινήσεις, αντιδικίες με ανώτερους, την ανισορροπία, την έλλειψη  μέτρου

ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΘΕΝΟ: Με δύσκολα μαθήματα Διδύμους, Τοξότες και Ιχθύες, ενώ πιο θετικά επηρεάζει Ταύρους, Παρθένους και Αιγόκερους

 

SaturnPlanetSymbol
ΚΡΟΝΟΣ
Από την 1 μέχρι και τις 12 Αυγούστου σε αναδρομη πορεία στον Τοξότη
Από τις 13 μέχρι και το τέλος του μήνα σε ορθή πορεία στον Τοξότη
Αυτό το μήνα κινείται από την 9η μέχρι και την 10η μοίρα του ζωδίου
Ο Κρόνος θα παραμείνει στον Τοξότη μέχρι τις 21 Δεκεμβρίου 2017
ΔΕΙΤΕ ΑΡΘΡΟ «ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΠΕΡΙΟΔΟΥ»

ΕΥΝΟΕΙ  Τη δουλειά, την πειθαρχεία, την οργάνωση, την ανάληψη των προσωπικών και κοινωνικών ευθυνών, το μέτρο, την ισοτιμία και τις ισότιμες συνεργασίες και σχέσεις.
ΔΕΝ ΕΥΝΟΕΙ Τις εύκολες λύσεις, την τεμπελιά, την ανευθυνότητα, την ασυνέπεια, την φυγοπονία, το «βόλεμα», τις υπερβολές, την εξάρτηση.

ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΟΞΟΤΗ: Με δύσκολα μαθήματα Διδύμους, Παρθένους και Ιχθύες, ενώ πιο ήπια και θετικά επηρεάζει Κριούς, Λέοντες και Τοξότες


UranusPlanetSymbol
ΟΥΡΑΝΟΣ
Όλο το μήνα σε αναδρομη πορεία στον Κριό
Αυτό το μηνα κινείται στην 24η μοίρα του Ζωδίου
Επηρεάζει περισσότερο την αρχη του 3ου δεκαημερου του ζωδίου
Ο Ουρανός θα περάσει στον Ταύρο στις 16 Μαΐου 2018
ΔΕΙΤΕ ΑΡΘΡΟ «ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΠΕΡΙΟΔΟΥ»

ΕΥΝΟΕΙ Τις αλλαγές σε κάθε τομέα. Τα καινούργια ξεκινήματα.
ΔΕΝ ΕΥΝΟΕΙ Τις εξαρτήσεις, την συντήρηση φθαρμένων σχέσεων, τις πλάνες.

ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΡΙΟ: Με δύσκολα μαθήματα Αιγόκερους, Ζυγούς και Καρκίνους, ενώ πιο θετικά επηρεάζει Κριούς, Λέοντες και Τοξότες, αλλά και Διδύμους και Υδροχόους


NeptunePlanetSymbol
ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ
Όλο τον Μήνα σε Ανάδρομη Πορεία στους Ιχθύες
Θα βρισκεται αναδρομοσ μέχρι και τις 19 Νοεμβρίου 2016
Αυτόν το μήνα Κινείται στην 11η μοίρα του ζωδίου
Επηρεάζει περισσότερο την αρχη του 2ου δεκαημερου και το τέλος του 1ου
Ο Ποσειδώνας θα βρισκεται στους Ιχθύες μεχρι τις 26 Ιανουαρίου 2026
ΔΕΙΤΕ ΑΡΘΡΟ «ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΠΕΡΙΟΔΟΥ»

ΕΥΝΟΕΙ Τα όνειρα, την χαλάρωση, τις τέχνες.
ΔΕΝ ΕΥΝΟΕΙ Την υγεία ,τις αυταπάτες, τις καταχρήσεις.

ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΧΘΥΕΣ: Με δύσκολα μαθήματα Παρθένους, Τοξότες και Δίδυμους, ειδικά όσους από εσάς έχετε γεννηθεί κατά το πρώτο δεκαήμερο του ζωδίου σας, ενώ πιο θετικά επηρεάζει Ιχθύες, Σκορπιούς, Καρκίνους, αλλά και Ταύρους και Αιγόκερους.


PlutoPlanetSymbol
ΠΛΟΥΤΩΝΑΣ
Όλο το μήνα σε ανάδρομη πορεία στον Αιγόκερω
Κινείται στην 15η μοίρα του ζωδίου
Θα παραμείνει ανάδρομος μέχρι και τις 29 Σεπτεμβρίου 2016, όπου θα φτασει στην 12η μοιρα του ζωδιου
Επηρεάζει από τη θέση αυτή το δευτερο μισό του 2ο δεκαήμερο των Ζωδίων του Παρορμητικού Σταυρού (Κριούς, Καρκίνους, Ζυγούς και Αιγόκερους) 
Ο Πλούτωνας θα παραμείνει στο ζώδιο του Αιγόκερω μέχρι τις 24 Μαρτίου 2023
ΔΕΙΤΕ ΑΡΘΡΟ «ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΠΕΡΙΟΔΟΥ»

ΕΥΝΟΕΙ Αλλαγές μέσα από γνώση , ταξίδια, σπουδές, την προσωπική ελευθερία.
ΔΕΝ ΕΥΝΟΕΙ Νομικές  εκκρεμότητες, δάνεια, εκκρεμότητες σε σπουδές, επικοινωνίες.

ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΙΓΟΚΕΡΩ: Με δύσκολα μαθήματα Αιγόκερους, Ζυγούς, Κριούς και Καρκίνους, ενώ πιο θετικά επηρεάζει Παρθένους, Ταύρους αλλά και Σκορπιούς και Ιχθύες (ο Πλούτωνας στον Αιγόκερω είναι σε δυσμενή θέση).ΛΙΛΙΘ – ΜΑΥΡΗ ΣΕΛΗΝΗ
Όλο το μήνα στον Σκορπιό
Θα παραμείνει στον Σκορπιό μέχρι και τις 17 Φεβρουαρίου 2017
ΔΕΙΤΕ ΑΡΘΡΟ «ΜΑΥΡΗ ΣΕΛΗΝΗ - ΛΙΛΙΘ»

ΕΥΝΟΕΙ Τους παθιασμένους έρωτες, τον σκοτεινό μαγνητισμό.
ΔΕΝ ΕΥΝΟΕΙ Τις κρυφές σχέσεις, τις οικονομικές ατασθαλίες.

ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΚΟΡΠΙΟ: Με δύσκολα μαθήματα Ταύρους, Λέοντες και Υδροχόους, ενώ πιο ήπια επηρεάζει Καρκίνους, Σκορπιούς και ΙχθύεςΧΕΙΡΩΝΑΣ
Όλο τον μήνα σε ανάδρομη πορεια στο ζώδιο των Ιχθύων
Θα παραμείνει στο ζώδιο των Ιχθύων μέχρι και τις 17 Απριλίου 2018
Δείτε Άρθρο «Όψεις Χείρωνα»

ΕΥΝΟΕΙ  Την καριέρα, επαγγελματικές διεκδικήσεις, την θεραπεία μέσω δουλειάς, την επίλυση οικογενειακών σχέσεων αλλά και με τους ανώτερους μας.
ΔΕΝ ΕΥΝΟΕΙ Εξαρτήσεις, τεμπελιά, ανευθυνότητα.

ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΧΘΥΕΣ: Με δύσκολα μαθήματα Παρθένους, Τοξότες και Δίδυμους, ενώ πιο θετικά επηρεάζει Ιχθύες, Σκορπιούς, Καρκίνους, αλλά και Ταύρους και Αιγόκερους.ΔΕΣΜΟΙ ΤΗΣ ΣΕΛΗΝΗΣ
Οι Δεσμοί της Σελήνης τον Ιούλιο βρισκονται στον άξονα Παρθένου – Ιχθύων
Κινούνται από την 12η μέχρι και την 14η μοίρα της Παρθένου και των Ιχθύων
ΔΕΙΤΕ ΑΡΘΡΟ «ΟΙ ΔΕΣΜΟΙ ΤΗΣ ΣΕΛΗΝΗΣ»

ΕΥΝΟΟΥΝ Την καρμική εξέλιξη, τα μαθήματα, τον σκοπό της ζωής του ανθρώπου από τον Νότιο προς τον Βόρειο Δεσμό.
ΔΕΝ ΕΥΝΟΟΥΝ Οτιδήποτε είναι ασυνείδητο.
ΕΠΗΡΕΑΖΟΥΝ (από το άξονα Παρθένου - Ιχθύων): Με δύσκολα μαθήματα Διδύμους, Τοξότες, Παρθένους και Ιχθύες, ενώ πιο θετικά επηρεάζουν Ταύρους, Αιγόκερους, Καρκίνους και Σκορπιούς


ΝΕΑ ΣΕΛΗΝΗ ΚΑΙ ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΣ ΤΟΥ ΜΗΝΑ

Νέα Σελήνη: 3 αυγουστου 2016 στην 11η μοιρα τΟΥ λεοντα
ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΕΟΝΤΑ: Με δύσκολα μαθήματα Ταύρους, Σκορπιούς και Υδροχόους, ενώ πιο θετικά επηρεάζει Κριούς, Λέοντες και Τοξότες

Πανσέληνος: 18 αυγουστου 2016 στην 25η μοίρα τΟΥ υδροχοου
ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΔΡΟΧΟΟ: Με δύσκολα μαθήματα Ταύρους, Λέοντες και Σκορπιούς, ενώ πιο θετικά επηρεάζει Διδύμους, Ζυγούς και Υδροχόους

 

 

 

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ

ΖΩΔΙΑ

Δευτέρα, 1 Αυγούστου 2016

έως

Τρίτη, 2 Αυγούστου 2016

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Τετάρτη, 3 Αυγούστου 2016

έως

Πέμπτη, 4 Αυγούστου 2016

ΛΕΩΝ (Νέα Σελήνη)

Παρασκευή, 5 Αυγούστου 2016

έως

Σάββατο, 6 Αυγούστου 2016

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Κυριακή, 7 Αυγούστου 2016

έως

Τρίτη, 9 Αυγούστου 2016

ΖΥΓΟΣ

Τετάρτη, 10 Αυγούστου 2016

έως

Πέμπτη, 11 Αυγούστου 2016

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Παρασκευή, 12 Αυγούστου 2016

έως

Κυριακή, 14 Αυγούστου 2016

ΤΟΞΟΤΗΣ

Δευτέρα, 15 Αυγούστου 2016

έως

Τρίτη, 16 Αυγούστου 2016

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Τετάρτη, 17 Αυγούστου 2016

έως

Πέμπτη, 18 Αυγούστου 2016

ΥΔΡΟΧΟΟΣ (Πανσέληνος)

Παρασκευή, 19 Αυγούστου 2016

έως

Σάββατο, 20 Αυγούστου 2016

ΙΧΘΥΕΣ

Κυριακή, 21 Αυγούστου 2016

έως

Δευτέρα, 22 Αυγούστου 2016

ΚΡΙΟΣ

Τρίτη, 23 Αυγούστου 2016

έως

Τετάρτη, 24 Αυγούστου 2016

ΤΑΥΡΟΣ

Πέμπτη, 25 Αυγούστου 2016

έως

Σάββατο, 27 Αυγούστου 2016

ΔΙΔΥΜΟΙ

Κυριακή, 28 Αυγούστου 2016

έως

Δευτέρα, 29 Αυγούστου 2016

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Τρίτη, 30 Αυγούστου 2016

έως

Τετάρτη, 31 Αυγούστου 2016

ΛΕΩΝ