Από τον

Πέτρο Κατσαμάκη,

Αστρολόγο – Ερευνητή

 

 

Με έντονη ερωτική διάθεση, αλλά και οικονομικά ζητήματα και θέματα σχέσεων κινείται κατά βάση ο μήνας των Χριστουγέννων. Η Όψη του Κρόνου με τον Ποσειδώνα, αλλά και του Ουρανού με τον Πλούτωνα, διακινούν εκρηκτικά ζητήματα, που συχνά σε οδηγούν να κάνεις ασκήσεις ψυχραιμίας. Μια πραγματικότητα που διαρκώς αλλάζει, χωρίς να ξεκαθαρίζει που πάει, σε φέρνει αντιμέτωπο με παρανοϊκά σενάρια, παρασκήνια, ασύλληπτη αμφιθυμία και χάωση τόσο μέσα σου όσο και στο περιβάλλον σου. Η Νέα Σελήνη στο Ζώδιο του Τοξότη, σε Όψη με το Δία και τον Ουρανό κινητοποιεί έντονα στις αρχές του μήνα ζητήματα που αφορούν το εξωτερικό, ταξίδια, μετακομίσεις, συμφωνίες, θέματα παιδείας και μετακινήσεων. Εσύ φρόντισε να αποφύγεις υπερβολές και υπεραισιόδοξα σενάρια που δεν εγγυώνται και τα αντίστοιχα αποτελέσματα. Αυτός ο μήνας σου ζητάει να βάλεις μαχαίρι σε ό,τι είναι περιττό και επιβαρυντικό εν τέλει για την ψυχική και σωματική σου ισορροπία. Αυτό καρμικά άλλωστε είναι και ένα από τα σημαντικά μαθήματα αυτής της περιόδου: η απαλλαγή από τα περιττά. Τα περιττά όχι μόνο στην ύλη, αλλά και στη συμπεριφορά και στα συναισθήματα, αλλά και όπου δίνεις και δεν παίρνεις. Η περίοδος αυτή σου κάνει σαφές, πως χρειάζεται να κοιτάξεις μέσα σου και να επαναπροσδιορίσεις το εσωτερικό σου μέτρο, μιας και το εξωτερικό μέτρο είναι εντελώς χαμένο. Η περίοδος αυτή τελικά, σου ζητά να περιορίσεις τις «διαρροές». Σε αυτό έρχεται να υπερθεματίσει και η Πανσέληνος στο Ζώδιο του Καρκίνου, την ημέρα των Χριστουγέννων, προτείνοντας σου λύσεις απλές, λιτές και απέριττες. Και ευνοώντας ξεκαθαρίσματα σχέσεων, αλλά και καινούργια ξεκινήματα, ευνοώντας θέματα καριέρας αλλά και οικογενειακές επαφές. Η είσοδος της Αφροδίτης στον Αιγόκερω στο τέλος του μήνα, ευνοεί ταξίδια και μετακινήσεις που όμως θέλουν, με την Όψη του Κρόνου και του Ποσειδώνα, εξαιρετικά καλή οργάνωση και ιδιαίτερα προσεκτική οδήγηση. Επίσης φέρνει κοντά σας πρόσωπα και ερωτικές σχέσεις από μακριά. Ο Δεκέμβριος, με την παρουσία της Αφροδίτης από το Ζώδιο του Σκορπιού, ευνοεί λύσεις που αφορούν οικονομικά ζητήματα, δάνεια, αποζημιώσεις αλλά και κληρονομικά ζητήματα.

Η παρουσία του Άρη στο απέναντί σου Ζώδιο του Ζυγού, σε βρίσκει αυτό το μήνα εν εξάλλω καταστάσει αναφορικά σε σχέσεις και συνεργασίες, αλλά και με ζητήματα που αφορούν τον σύντροφό σου, αν έχεις φυσικά. Αν δεν έχεις, σου καθιστά αναγκαιότητα να αποκτήσεις. Όπως επίσης, σου εφιστά της προσοχή στην αναγκαιότητα να «μαζέψεις» το πληθωρικό ταπεραμέντο σου, που ξεχειλίζει από πόρτες και παράθυρα, ώστε να μπορέσει να χωρέσει και κάποιος άλλος στο σπίτι. Με τη Νέα Σελήνη στον Τοξότη, ο Δεκέμβριος ευνοεί ταξίδια, μετακινήσεις, αλλά και την επίλυση θεμάτων που αφορούν συμβόλαια, σπουδές αλλά και θέματα εξωτερικού. Στην περίοδο των Χριστουγέννων η Πανσέληνος σε δύσκολη Όψη από τον Καρκίνο σου καθιστά σαφές πως είναι η στιγμή να πάψεις να διαρρέεις στο τι κάνουν οι άλλοι, και να «μαζέψεις» την ενέργεια σου στον εαυτό σου. Αυτό θα είναι για σένα το κυρίαρχο καρμικό μάθημα όλης αυτής της περιόδου. Κλείσε για να ευοδώσουν λοιπόν οι στόχοι σου, οικονομικές και συναισθηματικές διαρροές, και στρέψε την ενέργεια σου σε εσένα και στο βαθύτερο εαυτό σου, «κοιτώντας» μέσα σου και παίρνοντας απόσταση από τους άλλους και τον κόσμο.

 Ο Δεκέμβριος σου δίνει κατά κόρον θετικές επιρροές, τόσο στον οικονομικό τομέα όσο και στον ερωτικό τομέα, με την Αφροδίτη απέναντί σου. Ο Δίας πάλι από το φιλικό σου Ζώδιο της Παρθένου ευνοεί εργασιακά ζητήματα και ζητήματα καθημερινότητας. Όπως καταλαβαίνεις, είσαι από τους πλέον ευνοημένους αυτής της περιόδου και γι’ αυτό βάλε καμιά γαλάζια χάντρα μη σε ματιάσουν. Είναι η στιγμή σεμνά, ταπεινά, λιτά και απέριττα να μεταλλάξεις αρνητικές καταστάσεις, που εκκρεμούν από το παρελθόν σου, σε θετικές. Δύο είναι τα βασικά ζητήματα που χρειάζεται να εστιάσεις: το πρώτο να είσαι διαλλακτικός, και το δεύτερο να δοκιμάσεις καινούργιες μεθόδους αλλά και να είσαι ανοικτός να ξεκουνηθείς από τη βολή σου. Σημαντικές ευκαιρίες λοιπόν ζητάνε από εσένα μια άλλη αντιμετώπιση, με περισσότερη χάρη και τσαχπινιά, για να μην πετάξουν μέσα από τα χέρια σου σαν διαβατάρικα πουλιά προς άλλη κατεύθυνση. Ξεκλείδωσε, ανοίξου, δώσε και θα πάρεις πολλά. Είναι βέβαιο αυτή την περίοδο. Άσε κατά μέρος πεποιθήσεις που σε εγκλωβίζουν στα ίδια και στα ίδια, και εμπιστεύσου τη ζωή να σε πάρει σε δρόμους καινούργιους και πολλά υποσχόμενους.

Τον Δεκέμβριο, μια σωρεία πλανητών σου υπόσχεται πως δεν θα πλήξεις καθόλου. Ζητήματα σχέσεων, εργασίας, ταξίδια και θέματα σπουδών ζητούν από εσένα να τα συμπεριλάβεις στο πρόγραμμα σου και, με τον κυβερνήτη σου τον Ερμή στον Αιγόκερω, να τα διαχειριστείς με μέτρο και ρεαλισμό. Η Νέα Σελήνη απέναντί σου το πρώτο δεκαήμερο του μήνα, φορτίζει την περιρρέουσα ατμόσφαιρα με θέματα σπουδών, συμβολαίων, μετακινήσεων και σου ζητά να αποφύγεις οτιδήποτε περιττό. Αυτό το «περιττό» είναι το μεγάλο καρμικό μάθημα για εσένα αυτά τα δύο χρόνια, που ο Κρόνος θα είναι απέναντί σου και οι Εκλείψεις θα χτυπούν συχνά πυκνά την πόρτα σου αλλά και το νευρικό σου σύστημα. Το περιττό στο λόγο, το περιττό στις σκέψεις, το περιττό στα συναισθήματα, στη σωματική κόπωση και διαρροή, το περιττό στα χρήματά σου, αλλά και στον τρόπο που σχετίζεσαι, είναι αναγκαιότητα να κινηθεί προς την απόλυτη λιτότητα. Είναι η στιγμή να αναλογιστείς πως χάνεις τόση πολλή ενέργεια ασχολούμενος διαρκώς με τους άλλους, που δεν μένει ενέργεια ώστε να ευοδώσουν οι στόχοι σου. Και αφού το αναλογιστείς, το επόμενο βήμα είναι οριζόντιες και κάθετες περικοπές. «Γύρνα» την ενέργεια σε εσένα και θα δεις μαγικά τους στόχους σου να ανθίζουν.

Μια φούρνο και μία κατάψυξη θα σε πάει ο Δεκέμβριος. Από τη μία, ανοίγματα οικονομικά και ερωτικά σε αναζωογονούν και σε ενθουσιάζουν. Από την άλλη, συγκρούσεις σε σχέσεις και συνεργασίες σε φέρνουν πέρα από τα όρια σου συχνά πυκνά αυτό το μήνα. Εσύ απλώς χρειάζεται να καταλάβεις πως όσο αντιστέκεσαι να πεις αντίο σε σχέσεις που δεν προχωράνε, το τίμημα θα είναι πόνος και τσαταλιασμένα νεύρα. Εστίασε αυτό το μήνα σε όλα αυτά που ανοίγουν και σου δίνουν χαρά, και κλείσε την πόρτα σε ό,τι δεν σε εξελίσσει, αλλά σε απομυζά. Αυτό το «κλείνω - ανοίγω» πόρτες είναι το καρμικό μάθημα αυτής της περιόδου, που για κάποιο λόγο δυσκολεύεσαι να εμπεδώσεις. Ίσως γιατί το να εξαρτάσαι και να συναλλάσσεις την μία εξάρτηση με μια άλλη εξάρτιση είναι αυτό που χρειάζεται να αντιμετωπίσεις κατάματα πλέον, και όχι να μην το κοιτάς σαν την στρουθοκάμηλο. Τα θέματα των εξαρτήσεων, είτε αυτές είναι συναισθηματικές είτε άλλου είδους, αλλά και την εξάρτηση μέσα στη σχέση σου, σου ζητά να βάλεις σε τάξη επειγόντως και η Πανσέληνος στο ζώδιο σου ανήμερα τα Χριστούγεννα, αλλά και η όψη Ουρανού - Πλούτωνα που φαίνεται να μη χωρατεύει καθόλου. Που θα πει, δεν έχεις περιθώρια διαφυγής αυτή τη φορά, θα χρειαστεί να συνειδητοποιήσεις πως άλλο εξάρτηση και άλλο αγάπη, και να πράττοντας ευθέως τα πρέποντα, και όλα θα δεις πως μπορούν να εξελιχθούν επίσης ευθέως θετικά.

Αυτό το μήνα, θα χρειαστεί να θυμάσαι συχνά πως ό,τι γυαλίζει δεν είναι χρυσός και ό,τι μαυρίζει δεν είναι «κακάκια» απαραιτήτως. Που θα πει πως, όλη αυτή την περίοδο, θα χρειαστεί να ασκηθείς σε μια σημαντική αρετή που λέγεται διάκριση. Σε μια πραγματικότητα όπου τίποτα και κανείς δεν είναι όπως ήταν, ο επαναπροσδιορισμός των πάντων τείνει να είναι για σένα άμεσα αναγκαίος. Απέφυγε δια ροπάλου υπερβολές που τις έχεις και εύκολες, τόσο οικονομικές όσο και συναισθηματικές, με την Νέα Σελήνη και την Αφροδίτη να σε ιντριγκάρουν. Μέτρα πολύ προσεκτικά κάθε σου κίνηση επίσης σε θέματα σχέσεων και συνεργασιών, βάζοντας φίλτρα στις σκέψεις και στα λόγια σου. Διότι ο τελευταίος μήνας του χρόνου θα είναι για σένα μήνας ξεκαθαρισμάτων στον τομέα των σχέσεων. Καινούργια ξεκινήματα στον επαγγελματικό τομέα θα χρειαστούν προσεκτική διερεύνηση, όπως και μια πλειάδα ερωτικών προκλήσεων αμφιβόλου ποιότητας και προελεύσεως. Διαχειρίσου προσεκτικά θέματα παρασκηνίου και ίντριγκες, που στην πραγματικότητα δεν είναι σε θέση να σε βλάψουν, αλλά θα σε δυσκολέψουν για κάποιο διάστημα. Το τέλος του μήνα σου ανοίγει προοπτικές για ταξίδια και διασκέδαση, αλλά και για πιο βατές ερωτικές σχέσεις.

Το ξεκαθάρισμα των μπερδεμένων και χαοτικών καταστάσεων και η αποκατάσταση της ισορροπίας και της πραγματικότητας είναι ο τομέας που χρειάζεται να πάρεις μάστερ και διπλό ντοκτορά αυτή την περίοδο. Σημαντικές ευκαιρίες αλλά και στόχοι, που βάζεις προς την εξέλιξη σου, σκοντάφτουν επάνω σε ένα κλίμα ασάφειας, παράνοιας και αμετροέπειας. Σε καμία περίπτωση αυτό δεν σημαίνει πως οι στόχοι σου τελικά δεν θα ευοδώσουν. Απλά χρειάζεται συχνά αυτήν την περίοδο να μην επιμένεις εκεί που δεν προχωράει, και επίσης να δημιουργείς εναλλακτικές μιας και οι συνθήκες έχουν αλλάξει εντελώς και τελείως. Αυτή την περίοδο χρειάζεσαι περισσότερο από κάθε άλλη φορά να είσαι σε «επαφή» με το μέσα σου, με τον εαυτό σου, με την ύπαρξή σου. Μιας και σε αυτό το απέραντο πανηγύρι ασάφειας, μόνο η ύπαρξη είναι αυτή που μπορεί να σου υποδείξει δρόμους διαφυγής και εξέλιξης. Ο Δεκέμβριος σε καλεί να ξεκαθαρίσεις άλλωστε και οικονομικά ζητήματα, και ζητήματα σχέσεων, αλλά και να προχωρήσεις θέματα καριέρας, σπιτιού, μετακομίσεων αλλά και οικογενειακά ζητήματα και κληρονομικά. Δώσε ιδιαίτερη προσοχή σε θέματα σπουδών, συμβολαίων, ζητήματα εξωτερικού, μετακινήσεις και απέφυγε να ξοδευτείς σε επαφές και συζητήσεις, που μόνο κούραση θα σου αφήσουν.

 

 

Με έντονα ξεκαθαρίσματα, με τον Άρη στο ζώδιο σου, κινείται δυναμικά για σένα ο Δεκέμβριος. Ειδικά το πρώτο δεκαήμερο, θα χρειαστεί να κλείσεις κύκλους με το παρελθόν, αλλά και να ξεκαθαρίσεις σχέσεις και συνεργασίες που σε μπλοκάρουν. Η όψη του Άρη – Ουρανού σε ωθεί να τα πεις έξω από τα δόντια και να σεβαστείς το δικαίωμα σου να είσαι ελεύθερος άνθρωπος. Καινούριες προοπτικές που ανοίγονται χαρωπές μπροστά σου αυτή την περίοδο, σου ζητούν επιτακτικά να αλλάξεις τρόπο σκέψης και διεκδίκησης. Διότι για να πάρεις αυτό που θες, θα χρειαστεί να δείξεις αρκετές φορές τα δόντια σου και όχι φυσικά για να δουν οι άλλοι το χαμόγελο σου. Σημαντικές συμμαχίες αλλά και καινούριες ερωτικές γνωριμίες αλλάζουν τελείως αυτή την περίοδο το κοινωνικό σου περιβάλλον και φέρνουν νέες θετικές προοπτικές. Απέφυγε την περίοδο των Χριστουγέννων να εγκλωβιστείς μέσα σε οικογενειακές πιέσεις και σενάρια καταστροφολογίας, και δώσε χρόνο στον εαυτό σου να χαρεί με πρόσωπα που είναι ανοιχτά και διαθέσιμα να ανταλλάξετε θετικά πράγματα. Επίσης δώσε προσοχή σε μετακινήσεις την περίοδο των γιορτών, με την Πανσέληνο στον Καρκίνο σε δύσκολη όψη με το ζώδιο σου, να εγγυάται ταλαιπωρίες.

Η Αφροδίτη στο ζώδιο σου εγγυάται μια γλυκιά ποιότητα στη διάθεση σου το μήνα των Χριστουγέννων. Όπως επίσης εγγυάται και μια γλυκιά ποιότητα στα οικονομικά σου. Η όψη του κυβερνήτη σου Πλούτωνα με τον Άρη εγγυάται μια ποιότητα ταραχής και σημαντικών-απαραίτητων ξεκαθαρισμάτων. Οπότε όπως καταλαβαίνεις, η σάλτσα τον Δεκέμβριο είναι γλυκόξινη με ολίγη ταραχή. Αυτό που σίγουρα μπορεί να πάρει την πάνω βόλτα είναι η ερωτική σου ζωή, σύναμμα με την ερωτική σου διάθεση. Σχέσεις που περνούν κρίση φαίνεται να ξεκαθαρίζουν θετικά και αυτό σε χαρωποεί τα δέοντα. Ενώ καινούριες ερωτικές γνωριμίες σε ενθουσιάζουν και σε ανανεώνουν, ως και που σε συγκλονίζουν. Εσύ από την άλλη έχεις να αφήσεις τον έλεγχο και να απολαύσεις. Καινούριοι στόχοι στον επαγγελματικό σου τομέα γεννιούνται αυτή την περίοδο με πολύ θετικές προϋποθέσεις και διάθεση καλών συνεργασιών και καλών εξηγήσεων. Απέφυγε αυτό το μήνα γρήγορες αποφάσεις και υπερβολές στους στόχους σου γιατί απλώς τα πράγματα δεν είναι ώριμα να ξεκινήσουν τώρα, μιας και τώρα κυοφορούνται.

Η Νέα Σελήνη στο ζώδιο σου σε δύσκολη όψη με το Δία, θέτει ζητήματα που αφορούν κληρονομιές, συμβόλαια, ταξίδια, υποθέσεις που έχουν να κάνουν με το εξωτερικό και θέματα παιδείας, που χρειάζεται να συμμαζέψεις. Εσύ πάλι είσαι τόσο κουρασμένος, που θα ήθελες οι άλλοι να κάνουν αυτά για σένα. Το τρίγωνο της Νέας Σελήνης με τον Ουρανό, δείχνει πως υπάρχουν διαθέσιμοι άνθρωποι να σε στηρίξουν, αλλά με τον τρόπου που αυτοί θέλουν και όχι με τον τρόπου θα ήθελες εσύ. Βγες από το καβούκι σου και ζήτα. Ζήτα καθαρά, χαμηλά, χωρίς απαιτήσεις αλλά και χωρίς ντροπές. Ζήτα σαν μεγάλο παιδί. Κάτι που τελειώνει οριστικά, κάτι που αποχαιρετάς για πάντα, είναι αυτό που καρμικά έχεις να διαχειριστείς όλη αυτή την περίοδο, διαπιστώνοντας πως όσο αποχαιρετάς παλιά πράγματα, τόσο εμφανίζονται καινούρια. Την περίοδο των γιορτών, τα πράγματα είναι πολύ πιο ήρεμα, και χαλαρά, και κυρίως στο τέλος του μήνα, με την Αφροδίτη να μπαίνει στο ζώδιο σου, η διάθεση σου να επικοινωνήσεις, να ταξιδέψεις, να διασκεδάσεις, να χαρείς και να νοιώσεις ζωντανός, βρίσκει άμεση και θετική ανταπόκριση.

Με διάθεση καλοκαιρινή σε βρίσκει ο Δεκέμβριος, μιας και το καλοκαίρι σου το κατανάλωσες να τρέχεις και να σκέφτεσαι υποχρεώσεις. Τώρα η διάθεση σου είναι να χαρείς, ξεκαθαρίζοντας πού χαίρεσαι και πού όχι. Αυτό θα πάρει αμπάριζα σχέσεις, συνεργασίες αλλά και ερωτικούς συντρόφους, και θα χρειαστεί να αποφύγεις υπερβολές αρκετές φορές. Ένας κύκλος κλείνει αυτή την περίοδο οριστικά για σένα, και ένας καινούριος ανοίγει πιο κοντά στις ανάγκες σου. Αυτό είναι που διακινεί σημαντικά ξεκαθαρίσματα, αλλά και οριστικούς αποχαιρετισμούς - όχι απαραίτητα τόσο θλιβερούς, όσο αναγκαίους. Ο Ερμής στο ζώδιο σου και η Πανσέληνος απέναντι σου την περίοδο των γιορτών, θα σε φέρουν μπροστά σε νέα ξεκινήματα αναφορικά σε θέματα που αφορούν την καριέρα σου, αλλά και το οικογενειακό σου περιβάλλον. Η θετική σου διάθεση είναι το κλειδί που ανοίγει αυτή την περίοδο όλες τις κλειστές πόρτες, που δεν άνοιγαν στο παρελθόν, είναι η διάθεση σου να ζήσεις όπως θες εσύ με την όψη Άρη - Πλούτωνα – Ουρανού, αλλά είναι και η αποφασιστικότητα σου να το πράξεις. Το μυστικό είναι να στηρίξεις τη θέση σου με δύναμη και αγάπη για τον εαυτό σου και όχι με θυμό προς τους άλλους.

Η θετική όψη του Άρη σε κινητοποιεί να βγεις προς τον κόσμο και να δράσεις με επιτυχία σε κάθε τομέα. Όπως επίσης σε κινητοποιεί να ξεκαθαρίσεις σχέσεις και συνεργασίες που καιρό κάτι σε πιέζει, αλλά αποφεύγεις να το δείξεις ή να το πεις. Ο Δεκέμβριος σου δίνει την απαραίτητα φούρια, αλλά και σημαντικές όψεις, ώστε να πεις ξεκάθαρα τι νοιώθεις και τι θέλεις. Η Αφροδίτη σε δύσκολη όψη με το ζώδιο σου από την άλλη, σου λέει να μην χαραμίσεις την ενεργητικότητα σου προσπαθώντας να «αναστήσεις» καταστάσεις νεκρές, που παραπαίουν μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας. Σου λέει όμως να τις χαιρετίσεις με αγάπη και να πας παρακάτω. Άλλωστε, όλη η φετινή χρονιά είναι γεμάτη διεργασίες με σκοπό να αφήσεις αυτά τα φθαρμένα και νεκρά που κουβαλάς, και να κάνεις χώρο για τα δώρα του Δία το καλοκαίρι. Διότι, όπως λένε και οι Κινέζοι, για να καλέσεις κόσμο σπίτι σου, πρέπει να το καθαρίσεις πρώτα. Η περίοδος των γιορτών σου δίνει τη δυνατότητα αλλά και τα καθαριστικά για να κάνεις τη λάτρα και να παράξεις το λευκότερο λευκό. Ο έρωτας θα σου χτυπήσει αρκετές φορές την πόρτα και θα σου δείξει πως κάτι καινούριο είναι αυτό που θες.

Το πρώτο δεκαπενθήμερο του Δεκέμβριου, με τη Νέα Σελήνη στον Τοξότη σε όψη με τον Δία, θα βρεθείς να κλείνεις το ρήμα «τρέχω» σε όλους τους χρόνους. Συμβόλαια, κληρονομικά, θέματα οργάνωσης, σπουδών, μετακινήσεων και εξωτερικού θα σε απασχολήσουν, φορτίζοντας την καθημερινότητα σου έντονα. Παρόλα αυτά, δεν θα σου λείπει ούτε η διάθεση, ούτε η ενέργεια, με τον Δία απέναντι σου. Για αυτό θα χρειαστεί αρκετές φορές να αποφύγεις υπερβολές, σεβόμενος τα όρια των αντοχών σου. Το δεύτερο δεκαπενθήμερο του μήνα και προς τις γιορτές, όλα δείχνουν να κινούνται σε πολύ πιο ήπιους ρυθμούς, με εσένα να σε απασχολούν θέματα σχέσεων και ξεκαθαρίσματα κυρίως μέσα σου στο πώς εσύ θες να σταθείς στις εν λόγω σχέσεις. Η Αφροδίτη από το φιλικό σου Σκορπιό άλλωστε, σου δίνει με θετικό τρόπο προοπτικές να αφήσεις πίσω σου φθαρμένες και παλιές επιλογές, ανοίγοντας προοπτικές. Η Αφροδίτη επίσης εντείνει και την ερωτική σου διάθεση, αλλά και φέρνει θετικές προοπτικές στον οικονομικό τομέα. Δώσε ιδιαίτερη προσοχή την περίοδο των Γιορτών με τον Κρόνο σε δύσκολη όψη με το ζώδιο σου από τον Τοξότη, σε μετακινήσεις που περιέχουν κούραση και ταλαιπωρία, και δώσε χρόνο στον εαυτό σου να ξεκουραστεί και να χαλαρώσει.

 

 

 

SunPlanetSymbol
ΗΛΙΟΣ
Από 1 ως 22 Δεκεμβρίου στον Τοξότη
Από 23 Δεκεμβριου και μέχρι τέλος του μήνα στον Αιγόκερω

ΕΥΝΟΕΙ Συναισθηματικά θέματα, τον έρωτα, τις σχέσεις, τη διασκέδαση, τα φλερτ, το γάμο, την αισθητική, την ομορφιά τη διακόσμηση, την υγειά, τα ξεκαθαρίσματα σε βάθος, το σεξ, τα οικονομικά
ΔΕΝ ΕΥΝΟΕΙ   Τις συναισθηματικές υπερβολές, τις σπατάλες τις συγκρούσεις , την έλλειψη ισορροπίας

ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΟΞΟΤΗ: Με δύσκολα μαθήματα Διδύμους, Παρθένους και Ιχθύες, ενώ πιο θετικά επηρεάζει Κριούς, Λέοντες και Τοξότες
ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΙΓΟΚΕΡΩ:
Με δύσκολα μαθήματα Κριούς, Καρκίνους και Ζυγούς, ενώ πιο θετικά επηρεάζει Ταύρους, Παρθένους και Αιγόκερους

 

 MercuryPlanetSymbol
ΕΡΜΗΣ
Από 1 μέχρι και 10 Δεκεμβριου στον Τοξότη
Από τις 11 ως και τέλοσ του μήνα στον Αιγόκερω
ΔΕΙΤΕ ΑΡΘΡΟ «ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΠΕΡΙΟΔΟΥ»

ΕΥΝΟΕΙ  Συζητήσεις, καινούργιες γνωριμίες και φλερτ. Συναισθηματικές και επαγγελματικές σχέσεις. Ζητήματα υγείας, επαγγελματικά ταξίδια, επανασυνδέσεις σχέσεων με ωριμότητα και λογική
ΔΕΝ ΕΥΝΟΕΙ Εντάσεις και διαφωνίες με συναδέλφους αλλά και συναισθηματικές και επαγγελματικές αντιδικίες

ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΟΞΟΤΗ: Με δύσκολα μαθήματα Διδύμους, Παρθένους και Ιχθύες, ενώ πιο θετικά επηρεάζει Κριούς, Λέοντες και Τοξότες
ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΙΓΟΚΕΡΩ:
Με δύσκολα μαθήματα Κριούς, Καρκίνους και Ζυγούς, ενώ πιο θετικά επηρεάζει Ταύρους, Παρθένους και Αιγόκερους


VenusPlanetSymbol
ΑΦΡΟΔΙΤΗ
Από 1 μέχρι και 5 Δεκεμβρίου στον Ζυγό
Από τις 6 μέχρι και το τέλος του μήνα στον Σκορπιό
ΔΕΙΤΕ ΑΡΘΡΟ «ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΠΕΡΙΟΔΟΥ»

ΕΥΝΟΕΙ Την συναισθηματική επικοινωνία και την διασκέδαση, την επανατοποθέτηση ορίων, τις συναισθηματικές συζητήσεις, το φλερτ,  τις σχέσεις με μέλλον, τα ουσιαστικά ξεκαθαρίσματα, τις προσωπικές συζητήσεις, την οικονομική οργάνωση
ΔΕΝ ΕΥΝΟΕΙ Την ανοργανωσιά, τις συγκρούσεις, την έλλειψη  μέτρου, την απολυτότητα

ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΖΥΓΟ: Με δύσκολα μαθήματα Κριούς, Καρκίνους και Αιγόκερους, ενώ πιο θετικά επηρεάζει Διδύμους, Ζυγούς και Υδροχόους
ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΚΟΡΠΙΟ:
Με δύσκολα μαθήματα Ταύρους, Λέοντες και Υδροχόους, ενώ πιο θετικά επηρεάζει Καρκίνους, Σκορπιούς και Ιχθύες

 

MarsPlanetSymbol
ΑΡΗΣ
Όλο τον Δεκέμβριο στον Ζυγό
ΔΕΙΤΕ ΑΡΘΡΟ «ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΠΕΡΙΟΔΟΥ»

ΕΥΝΟΕΙ Συναισθηματικές  και ερωτικές  διεκδικήσεις, την διασκέδαση, τα φλερτ, την δράση, συναισθηματικά ξεκαθαρίσματα
ΔΕΝ ΕΥΝΟΕΙ  Εντάσεις και διαφωνίες με φίλους καθώς και συναισθηματικές, ερωτικές και επαγγελματικές ρήξεις.  Προσοχή σε υστερίες

ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΖΥΓΟ: Με δύσκολα μαθήματα Κριούς, Καρκίνους και Αιγόκερους, ενώ πιο θετικά επηρεάζει Διδύμους, Ζυγούς και Υδροχόους

 

JupiterPlanetSymbol
ΔΙΑΣ
Όλο το μήνα σε Ορθή πορεία στην Παρθένο
Αυτό το μήνα κινείται από την 21η μέχρι και την 23η μοίρα του ζωδίου
Επηρεάζει την αρχη του 3ου δεκαημέρου των ζωδίων του Μεταβλητού σταυρού και των ζωδίων της φωτιάσ
Στο ζώδιο της Παρθένου θα παραμείνει μέχρι τις 9 Σεπτεμβρίου 2016
Κατά την παραμονή του στην Παρθένο θα γυρισει σε αναδρομη πορεια από το τις 8 Ιανουαρίου 2016 στην 23η μοιρα του ζωδίου μέχρι και τις 10 Μαΐου 2016 στην 13η μοιρα της Παρθένου
ΔΕΙΤΕ ΑΡΘΡΟ «ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΠΕΡΙΟΔΟΥ»

ΕΥΝΟΕΙ  Το γάμο, τον τομέα των σχέσεων και των συνεργασιών. Το να περνάμε καλά.  Επίσης, ζητήματα ομορφιάς, αισθητικής, διακόσμησης, δίκες και συμβόλαια
ΔΕΝ ΕΥΝΟΕΙ  Υπερβολές, επιπόλαιες κινήσεις, αντιδικίες με ανώτερους, την ανισορροπία, την έλλειψη  μέτρου

ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΘΕΝΟ: Με δύσκολα μαθήματα Διδύμους, Τοξότες και Ιχθύες, ενώ πιο θετικά επηρεάζει Ταύρους, Παρθένους και Αιγόκερους

 

SaturnPlanetSymbol
ΚΡΟΝΟΣ
Όλο το μήνα σε Ορθή πορεία στον Τοξότη
Αυτό το μήνα κινείται από την 7η μέχρι και την 11η μοίρα του ζωδίου
Από αυτές τις μοίρες επηρεάζει το τελοσ του 1ο δεκαημερο των ζωδίων του Μεταβλητού Σταυρού και των Ζωδίων της φωτιάς
Ο Κρόνος θα παραμείνει στον Τοξότη μέχρι τις 21 Δεκεμβρίου 2017
ΔΕΙΤΕ ΑΡΘΡΟ «ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΠΕΡΙΟΔΟΥ»

ΕΥΝΟΕΙ  Τη δουλειά, την πειθαρχεία, την οργάνωση, την ανάληψη των προσωπικών και κοινωνικών ευθυνών, το μέτρο, την ισοτιμία και τις ισότιμες συνεργασίες και σχέσεις.
ΔΕΝ ΕΥΝΟΕΙ Τις εύκολες λύσεις, την τεμπελιά, την ανευθυνότητα, την ασυνέπεια, την φυγοπονία, το «βόλεμα», τις υπερβολές, την εξάρτηση.

            ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΟΞΟΤΗ: Με δύσκολα μαθήματα Διδύμους, Παρθένους και Ιχθύες, ενώ πιο ήπια και θετικά επηρεάζει Κριούς, Λέοντες και Τοξότες

UranusPlanetSymbol
ΟΥΡΑΝΟΣ
Από 1 μέχρι και 25 Δεκεμβρίου σε ανάδρομη πορεία στον Κριό
από τις 26 και μέχρι τέλος του μήνα σε ορθή πορεία στον Κριό
Αυτό το μηνα κινείται στην 16Η μοίρα του Ζωδίου
Επηρεάζει περισσότερο το 2ου δεκαημερο των ζωδίων του Παρορμητικού Σταυρού και των ζωδίων της Φωτιάς
Ο Ουρανός θα περάσει στον Ταύρο στις 16 Μαΐου 2018
ΔΕΙΤΕ ΑΡΘΡΟ «ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΠΕΡΙΟΔΟΥ»

ΕΥΝΟΕΙ Τις αλλαγές σε κάθε τομέα. Τα καινούργια ξεκινήματα.
ΔΕΝ ΕΥΝΟΕΙ Τις εξαρτήσεις, την συντήρηση φθαρμένων σχέσεων, τις πλάνες.

ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΡΙΟ: Με δύσκολα μαθήματα Αιγόκερους, Ζυγούς και Καρκίνους, ενώ πιο θετικά επηρεάζει Κριούς, Λέοντες και Τοξότες, αλλά και Διδύμους και Υδροχόους.

NeptunePlanetSymbol
ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ
Όλο τον Δεκέμβριο σε Ορθή πορεία στο ζώδιο των Ιχθύων
Κινείται στην 7η μοίρα του ζωδίου
Επηρεάζει περισσότερο το τέλος του 1ου δεκαημέρου των ζωδίων του Μεταβλητού Σταυρού και των ζωδίων του Νερού
Ο Ποσειδώνας θα βρισκεται στους Ιχθύες μεχρι τις 26 Ιανουαρίου 2026
ΔΕΙΤΕ ΑΡΘΡΟ «ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΠΕΡΙΟΔΟΥ»

ΕΥΝΟΕΙ Τα όνειρα, την χαλάρωση, τις τέχνες.
ΔΕΝ ΕΥΝΟΕΙ Την υγεία ,τις αυταπάτες, τις καταχρήσεις.

ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΧΘΥΕΣ: Με δύσκολα μαθήματα Παρθένους, Τοξότες και Δίδυμους, ειδικά όσους από εσάς έχετε γεννηθεί κατά το πρώτο δεκαήμερο του ζωδίου σας, ενώ πιο θετικά επηρεάζει Ιχθύες, Σκορπιούς, Καρκίνους, αλλά και Ταύρους και Αιγόκερους.

PlutoPlanetSymbol
ΠΛΟΥΤΩΝΑΣ
Όλο του μήνα σε Ορθή πορεία στον Αιγόκερω
Κινείται στην 14η και 15η μοίρα του ζωδίου
Επηρεάζει από τη θέση αυτή το πρώτο μισό του 2ο δεκαήμερο των Ζωδίων του Παρορμητικού Σταυρού και των ζωδίων της Γησ 
Ο Πλούτωνας θα παραμείνει στο ζώδιο του Αιγόκερω μέχρι τις 24 Μαρτίου 2023
ΔΕΙΤΕ ΑΡΘΡΟ «ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΠΕΡΙΟΔΟΥ»

ΕΥΝΟΕΙ Αλλαγές μέσα από γνώση , ταξίδια, σπουδές, την προσωπική ελευθερία.
ΔΕΝ ΕΥΝΟΕΙ Νομικές  εκκρεμότητες, δάνεια, εκκρεμότητες σε σπουδές, επικοινωνίες.

ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΙΓΟΚΕΡΩ: Με δύσκολα μαθήματα Αιγόκερους, Ζυγούς, Κριούς και Καρκίνους, ενώ πιο θετικά επηρεάζει Παρθένους, Ταύρους αλλά και Σκορπιούς και Ιχθύες (ο Πλούτωνας στον Αιγόκερω είναι σε δυσμενή θέση).


ΛΙΛΙΘ – ΜΑΥΡΗ ΣΕΛΗΝΗ
Όλο το μήνα σε ορθή πορεία στο Ζυγό
Κινείται από την 10η μέχρι και την 14η μοίρα του ζωδίου
Θα παραμείνει στο Ζυγό μέχρι και τις 21 Μαΐου 2016
ΔΕΙΤΕ ΑΡΘΡΟ «ΜΑΥΡΗ ΣΕΛΗΝΗ - ΛΙΛΙΘ»

ΕΥΝΟΕΙ Τους παθιασμένους έρωτες, τον σκοτεινό μαγνητισμό.
ΔΕΝ ΕΥΝΟΕΙ Τις κρυφές σχέσεις, τις οικονομικές ατασθαλίες.

ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΖΥΓΟ: Με δύσκολα μαθήματα Κριούς, Καρκίνους και Αιγόκερους, ενώ πιο ήπια επηρεάζει Διδύμους, Ζυγούς και Υδροχόους


ΧΕΙΡΩΝΑΣ
Όλο τον Δεκέμβριο σε Ορθή πορεία στο ζώδιο των Ιχθύων
Κινείται στην 16η και την 17η μοίρα του ζωδίου
Θα παραμείνει στο ζώδιο των Ιχθύων μέχρι και τις 17 Απριλίου 2018
Δείτε Άρθρο «Όψεις Χείρωνα»

ΕΥΝΟΕΙ  Την καριέρα, επαγγελματικές διεκδικήσεις, την θεραπεία μέσω δουλειάς, την επίλυση οικογενειακών σχέσεων αλλά και με τους ανώτερους μας.
ΔΕΝ ΕΥΝΟΕΙ Εξαρτήσεις, τεμπελιά, ανευθυνότητα.

ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΧΘΥΕΣ: Με δύσκολα μαθήματα Παρθένους, Τοξότες και Δίδυμους, ενώ πιο θετικά επηρεάζει Ιχθύες, Σκορπιούς, Καρκίνους, αλλά και Ταύρους και Αιγόκερους.


ΔΕΣΜΟΙ ΤΗΣ ΣΕΛΗΝΗΣ
Οι Δεσμοί της Σελήνης τον Δεκεμβριο βρισκονται στον άξονα Παρθένου – Ιχθύων
Κινούνται από την 28η μέχρι και την 24η μοίρα της Παρθένου
ΔΕΙΤΕ ΑΡΘΡΟ «ΟΙ ΔΕΣΜΟΙ ΤΗΣ ΣΕΛΗΝΗΣ»

ΕΥΝΟΟΥΝ Την καρμική εξέλιξη, τα μαθήματα, τον σκοπό της ζωής του ανθρώπου από τον Νότιο προς τον Βόρειο Δεσμό.
ΔΕΝ ΕΥΝΟΟΥΝ Οτιδήποτε είναι ασυνείδητο.

ΕΠΗΡΕΑΖΟΥΝ από το άξονα Παρθένου - Ιχθύων:
 Με δύσκολα μαθήματα Διδύμους, Τοξότες, Παρθένους και Ιχθύες, ενώ πιο θετικά επηρεάζουν Ταύρους, Αιγόκερους, Καρκίνους και Σκορπιούς
 

 
ΝΕΑ ΣΕΛΗΝΗ ΚΑΙ ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΣ ΤΟΥ ΜΗΝΑ

Νέα Σελήνη: 11 δεκεμβρίου 2015, στις 13:35 και στην 19η μοίρα τΟΥ Τοξότη
ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΟΞΟΤΗ: Με δύσκολα μαθήματα Διδύμους, Παρθένους και Ιχθύες του 1ου δεκαημέρου, ενώ πιο θετικά επηρεάζει Κριούς, Λέοντες και Τοξότες του 1ου δεκαημέρου

Πανσέληνος: 25 δεκεμβριου 2015, στις 13:30 και στην 3η μοίρα του Καρκίνου
ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ: Με δύσκολα μαθήματα Κριούς, Ζυγούς και Αιγόκερους του 1ου δεκαημέρου, ενώ πιο θετικά επηρεάζει Καρκίνους, Σκορπιούς και Ιχθύες του 1ου δεκαημέρου

 

 

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ

ΕΩΣ

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ

ΖΩΔΙΟ

Τρίτη, 1 Δεκεμβρίου 2015

ΕΩΣ

Τετάρτη, 2 Δεκεμβρίου 2015

ΛΕΟΝΤΑΣ

Πέμπτη, 3 Δεκεμβρίου 2015

ΕΩΣ

Παρασκευή, 4 Δεκεμβρίου 2015

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Σάββατο, 5 Δεκεμβρίου 2015

ΕΩΣ

Δευτέρα, 7 Δεκεμβρίου 2015

ΖΥΓΟΣ

Τρίτη, 8 Δεκεμβρίου 2015

ΕΩΣ

Τετάρτη, 9 Δεκεμβρίου 2015

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Πέμπτη, 10 Δεκεμβρίου 2015

ΕΩΣ

Σάββατο, 12 Δεκεμβρίου 2015

ΤΟΞΟΤΗΣ (Νέα Σελήνη)

Κυριακή, 13 Δεκεμβρίου 2015

ΕΩΣ

Δευτέρα, 14 Δεκεμβρίου 2015

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Τρίτη, 15 Δεκεμβρίου 2015

ΕΩΣ

Τετάρτη, 16 Δεκεμβρίου 2015

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Πέμπτη, 17 Δεκεμβρίου 2015

ΕΩΣ

Παρασκευή, 18 Δεκεμβρίου 2015

ΙΧΘΥΕΣ

Σάββατο, 19 Δεκεμβρίου 2015

ΕΩΣ

Δευτέρα, 21 Δεκεμβρίου 2015

ΚΡΙΟΣ

Τρίτη, 22 Δεκεμβρίου 2015

ΕΩΣ

Τετάρτη, 23 Δεκεμβρίου 2015

ΤΑΥΡΟΣ

Πέμπτη, 24 Δεκεμβρίου 2015

ΕΩΣ

Παρασκευή, 25 Δεκεμβρίου 2015

ΔΙΔΥΜΟΙ

Σάββατο, 26 Δεκεμβρίου 2015

ΕΩΣ

Κυριακή, 27 Δεκεμβρίου 2015

ΚΑΡΚΙΝΟΣ (Πανσέληνος)

Δευτέρα, 28 Δεκεμβρίου 2015

ΕΩΣ

Τρίτη, 29 Δεκεμβρίου 2015

ΛΕΟΝΤΑΣ

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου 2015

ΕΩΣ 

Πέμπτη, 31 Δεκεμβρίου 2015

ΠΑΡΘΕΝΟΣ