Από τον

Πέτρο Κατσαμάκη,

Αστρολόγο – Ερευνητή

 

 

Και μ’ αυτά και με άλλα, ήρθε και η άνοιξη. Μαζί της φέρνει και την πρώτη Έκλειψη στον άξονα Ιχθύων – Παρθένου, που όπως καταλαβαίνεις, η ασάφεια και πάλι θα κάνει πάρτυ. Διότι ναι μεν ο Ερμής πέρασε σε φαινομενικά ευθύδρομη πορεία, αλλά το πέρασμά του στο ζώδιο των Ιχθύων και η συμμετοχή του Ποσειδώνα και η Πανσέληνος στην Παρθένο, ξανά μανά σε όψη με τον Ποσειδώνα, συνεχίζουν και αυτό το μήνα τη μεγάλη επιτυχία που έκοψε πολλά εισιτήρια τον προηγούμενο, με τίτλο «άλλα λέει η θειά μου, άλλα ακούν τα αυτιά μου». Πέρα όμως από το γελαστικό της υπόθεσης, τα πράγματα δείχνουν να είναι όσο ποτέ σοβαρά, και με την Όψη του Κρόνου ανάδρομου με τον Ποσειδώνα, επικίνδυνα πλέον, βάζοντας μπροστά την αναγκαιότητα να τεθούν σοβαρές διαχωριστικές γραμμές και όρια, ώστε να ξεδιαλυθεί και να εξυγιανθεί η παράνοια και η τρέλα από την «υγεία», η φαντασία από την πραγματικότητα, η αγάπη από την εξάρτηση, το εφικτό από το ανέφικτο.

Αυτή την άνοιξη ξεκινά ένα βαθύ ξεκαθάρισμα με την έντονη κινητικότητα στον άξονα Παρθένου – Ιχθύων με στόχο μια νέα μορφή οργάνωσης, και μέχρι την υλοποίησή της, που δείχνει να αχνο-φαίνεται προς το καλοκαίρι, παράγει μία αναγκαία περίοδο χάους, με στόχο την μετάβαση από μία κατώτερη μορφή οργάνωσης, σε μία ανώτερη μορφή οργάνωσης. Το κυρίαρχο χαρακτηριστικό του Μαρτίου, είναι η έντονη συναισθηματική φόρτιση, που προέρχεται από ισχυρές πιέσεις που ασκούνται εδώ και πολύ καιρό προς κάθε κατεύθυνση. Πιέσεις τόσο εσωτερικές, όσο και εξωτερικές, που φαίνεται να ξεπερνούν κατά πολύ τα όρια αντοχής, και να οδηγούν σε ανατροπές και αποδιοργάνωση. Αυτή η ψυχική και σωματική αποδιοργάνωση, που χρειάζεται να προσεχθεί ιδιαίτερα, γιατί τα άκρα της συχνά μπορούν να οδηγήσουν στην τρέλα με κάθε τρόπο έκφρασής της, βία, αυτοκαταστροφικότητα, καταχρήσεις και συγκρούσεις, που δύσκολα μπορούν αυτά που θα συμβούν, να παρθούν πίσω. Η παρουσία του Άρη και της Αφροδίτης άλλωστε στον Κριό, σε εξαιρετικά έντονη Όψη με τον Ουρανό και τον Πλούτωνα, και η επιρροή της Έκλειψης της Σελήνης ήδη ισχυρή να φορτίζει την περιρρέουσα ατμόσφαιρα, θέτουν την αναγκαιότητα και πάλι σημαντικών ξεκαθαρισμάτων, σε σχέσεις και συνεργασίες που δεν εμπεριέχουν σεβασμό και  ισοτιμία, αλλά κινούνται μέσα σε παιχνίδια επιβολής και καπελώματος, ανωριμότητας, διαστρέβλωσης και πλήρους ασάφειας.

Ήρθε η στιγμή για την πλήρη αναθεώρηση της έννοιας της Αγάπης. Μιας και ο τρόπος που μέχρι τώρα περιφέρεται από στόμα σε στόμα αυτή η έννοια, αλλά και προβάλλεται από την κάθε συνείδηση προς τον κόσμο, ενέχει «δολοφονικές» διαστρεβλώσεις, αλλά και πεποιθήσεις που την ωθούν να συγκαλύπτει ακρότητες, εξαρτήσεις και πιέσεις, που ελάχιστα απέχουν από το μίσος, τη βία και το παράλογο. Όλη αυτή η σύναξη Πλανητών στο Μεταβλητό Σταυρό, με επίκεντρο τον άξονα Ιχθύων – Παρθένου, έρχεται να θέσει Καρμικά σοβαρά ερωτήματα στο κατά πόσον είναι Αγάπη όλα αυτά που πράττονται στο όνομά της. Και πως είναι δυνατόν οτιδήποτε δομείται επάνω στις διαστρεβλώσεις αυτής της εξαιρετικά δομικής έννοιας, να παράξει στην τελική Αγάπη. Τα σημαντικά Καρμικά ερωτήματα που θέτει, όχι μόνο αυτός ο μήνας, αλλά και τα σημαντικά καρμικά γεγονότα στο Μεταβλητό Σταυρό για τα επόμενα χρόνια, είναι πως μπορεί μια κοινωνία και κατ’ επέκταση μία ύπαρξη, που δομείται ενάντια στην Αγάπη προς τον εαυτό της και επιλέγει διαρκώς μέτρα, κανόνες, τρόπους ενάντια στον άνθρωπο να παράξει ισορροπία, αρμονία, σεβασμό και Αγάπη.

Η περίοδος αυτή, με το Δία Ανάδρομο στο ζώδιο του Λέοντα, δε διαπραγματεύεται γενικότητες και επιθυμίες. Μιλάει καθαρά για ανάγκες, με πρώτη και κυρίαρχη την ανάγκη να νιώσουμε ασφαλείς μέσα από τις επιλογές μας, σε κάθε τομέα. Και η εσωτερική ασφάλεια, προκύπτει πάντα μέσα από επιλογές Αγάπης προς τον εαυτό μας. Η ικανότητα, το κριτήριο, η δυνατότητα να επιλέγουμε αυτό που μας «μεγαλώνει», μας εξελίσσει και η δυνατότητα να μην επιλέγουμε αυτό που μας αποδυναμώνει και μας «αρρωσταίνει», είναι η πηγή που παράγει αυτό που λέμε «ασφάλεια». Ασφάλεια εσωτερική, που μας καθιστά ικανούς να λέμε όχι χωρίς καμία εμπάθεια και βία σε ό,τι προτείνεται σε εμάς σαν τρόπος, σαν παροχή, σαν σχέση, σαν επιλογή και δεν εμπεριέχει δυνάμωμα και Αγάπη. Όλη αυτή η περίοδος θα μας φέρει κατ’ επέκταση σε επαφή με άπειρες ενοχές, που ξεπροβάλλουν κάθε φορά που λέμε αυτό το όχι, με στόχο να προστατέψουμε και να προφυλάξουμε τον εαυτό μας, από παιδάκια. Θα μας φέρει Καρμικά αντιμέτωπους με όλα αυτά που μας έμαθαν πως είναι Αγάπη. Με όλα αυτά που με σκληρή διαπαιδαγώγηση, ενοχές, τρόμο εγκατάλειψης και βαθειά αγωνία, πειστήκαμε να λέμε Αγάπη, έστω και αν η επιλογή τους άμεσα ή σταδιακά μας σκοτώνει. Έστω και αν απαρνηθήκαμε τη ζωή μας για να εξυπηρετήσουμε τις ανάγκες κάποιου άλλου. Έστω και αν ζούμε διαρκώς μια ατελείωτη δυστυχία, θυσιαζόμενοι γι’ αυτούς τους σημαντικούς άλλους. Η βαθειά πεποίθηση που μας ριζώθηκε πως η Αγάπη είναι κάτι που έρχεται απ’ έξω, είναι σημαντικό Καρμικά να αναθεωρηθεί, με την επίγνωση πως η αυθεντική Αγάπη πηγάζει πάντα από τον ίδιο μας τον εαυτό προς εμάς και πως μόνο όταν πραγματικά αγαπάμε τον εαυτό μας, είμαστε και σε θέση να τον προστατεύσουμε από ό,τι δεν είναι αγάπη.

Τα «πάθη» του ανθρώπου, όπως έρχεται να μας πει ξεκάθαρα η Έκλειψη Ηλίου στους Ιχθύες, πως πηγάζουν πάντα, όταν ο άνθρωπος δέχεται και αποδέχεται, επιλογές ενάντια στην πορεία της ζωής του, ενάντια στις «ανάγκες» του, ενάντια στην ύπαρξή του. Η ύπαρξη ενός «καλού Θεού» που θυσιάζει το γιό του, στο όνομα της «Αγάπης», είναι κάτι που πρέπει να μπει σε ισχυρή κρίση. Ίσως είναι η στιγμή να αναρωτηθούμε πόση «Αγάπη» έχει το να θυσιάζουμε τα παιδιά μας στο όνομα της «Αγάπης» για τις εκάστοτε «φιλοδοξίες». Οι συμβιβασμοί μπορούν να συμβούν, αλλά δεν μπορούν ποτέ να συμβούν επάνω στις ανάγκες μας. Γιατί απλούστατα οι ανάγκες μας δεν είναι κάτι διαπραγματεύσιμο. Η ανάγκη για ασφάλεια, για αγάπη, για θρέψη, για ζεστασιά, για σεβασμό, αν δεν τηρηθούν με δέσμευση, μοιραία οδηγούν στην ψυχική και σωματική αποδιοργάνωση. Μοιραία οδηγούν στο συναισθηματικό, πνευματικό και σωματικό θάνατο. Η επίγνωση ότι κάποια πράγματα για να μείνουν εν ζωή είναι αδιαπραγμάτευτα, είναι αυτό που Καρμικά φέρει η Όψη του Κρόνου και του Ποσειδώνα, αλλά και του Ουρανού με τον Πλούτωνα, και η ευθύνη να τηρηθούν και να προστατευθούν οι βασικές ανάγκες, βαραίνει τον κάθε ενήλικα. Ο Μάρτιος φέρνει ξεκάθαρα και πιο βαθειά στο προσκήνιο την αναγκαιότητα να αποχαιρετήσουμε οριστικά παθολογικές επιλογές, όχι με θυμό προς αυτές, αλλά με Αγάπη προς τον εαυτό μας. Και μας καθιστά σαφές μέσα από καίρια Καρμικά γεγονότα, πως είναι δικαίωμά μας να συνεχίσουμε να τις επιλέγουμε, αρκεί να είμαστε σε θέση να δεχθούμε και το κόστος των καταστροφικών συνεπειών τους, στην ύπαρξή μας, στο σώμα μας, στα συναισθήματά μας, στη λογική μας, στο κοντινό και ευρύτερο πεδίο της ζωής μας. Αυτή την περίοδο, αυτό που χρειάζεται να αλλάξει «δεν είναι πια στην επιφάνεια», είναι στο βάθος του τρόπου με τον οποίο νιώθουμε, αισθανόμαστε και υπάρχουμε.

 Ο μήνας που ξεκινούν τα γενέθλιά σου, ο πρώτος της άνοιξης, σου επιφυλάσσει σημαντικές ευκαιρίες, αρκεί να φερθείς με μέτρο, πειθαρχία και ωριμότητα και να μην κάνεις γιούργια με όλη την παρορμητικότητα που σε διέπει παραμάσχαλα. Η όψη της Αφροδίτης και του Άρη στο ζώδιό σου με τον Ουρανό και τον Πλούτωνα, σου καθιστούν σαφές πως ο μόνος που μπορείς να αλλάξεις σε αυτό τον κόσμο είσαι εσύ και μόνο εσύ. Η τάση σου πάλι να θες να αλλάξεις όλους τους άλλους γύρω σου, εκτός από εσένα, λέγεται απλώς βία και παραβατικότητα, και τιμωρείται με τις γνωστές κυρώσεις ως γνωρίζεις. Η ανάγκη σου να πας τη ζωή σου παρακάτω, έχει γίνει πλέον καθοριστική, και αν αλλάξεις τρόπους και μεθόδους, σοβαρά υλοποιήσιμη. Αρκεί να δεχθείς πως αυτό το παρακάτω αφορά εσένα και κανένα άλλο που δεν έχει τη διάθεση να ακολουθήσει. Κοινώς θα χρειαστεί να δεχθείς ότι σε αυτό το παρακάτω, πολύ πιθανό να πας μόνος σου και να σταματήσεις να εξαναγκάζεις παντοιοτρόπως και τους άλλους να ακολουθήσουν με το ζόρι. Τώρα, αν φοβάσαι να πας παρακάτω μόνος σου, σεβάσου το, αποδέξου το φόβο σου, χαμήλωσε, ζήτα βοήθεια και καθοδήγηση, σταματώντας επιτόπου να κρίνεις τους άλλους για αδύναμους προβάλλοντας την δική σου αδυναμία. Αυτή την περίοδο χρειάζεται να αναθεωρήσεις τη στρεβλή πεποίθηση της λάθος αυτοδυναμίας, κατανοώντας πως έχεις ανάγκη από στήριξη, ασφάλεια και σημαντικές συμμαχίες, για να εξελιχθείς και όχι από οπαδούς και τσιράκια. Δύναμη δεν είναι να μην φοβάσαι. Δύναμη είναι να σέβεσαι τον φόβο σου και να προχωράς, ζητώντας βοήθεια.

 Η Πανσέληνος στο φιλικό σου ζώδιο της Παρθένου, σε προτρέπει να βάλεις σε τάξη και οργάνωση όλα αυτά που παραπαίουν εδώ και καιρό μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας, ασάφειας και χάωσης. Στην προσπάθειά σου να ξεκαθαρίσεις τους «κόπρους του Αυγεία» αυτό το μήνα, θα βρεθείς συχνά αντιμέτωπος με την ανάγκη να αφήσεις πίσω σου όλα αυτά που σε βαραίνουν και σε καθηλώνουν. Το να αφήσεις πίσω σου - εσύ συγκεκριμένα - είναι αυτό που φοβάσαι τόσο πολύ και που σαν αποτέλεσμα έχει να έχουν καταντήσει διάφοροι τομείς της ζωής σου σαν αποθήκη γεμάτη άχρηστα στοιβαγμένα αντικείμενα. Η τάση σου να «κρατάς» και να προσκολλάσαι σε ό,τι είναι πλέον για «πέταμα» είναι το βασικό Καρμικό μάθημα αυτής της περιόδου. Όλο το Σύμπαν το διαλαλεί εδώ και καιρό, πως αν δεν κάνεις «χώρο», δεν έχει που να σου αφήσει τα καινούργια δώρα που προορίζει για σένα. Όσο κρατάς παθολογικές σχέσεις και επιλογές και πανάρχαιες ανεδαφικές πεποιθήσεις και παιδικά κουσούρια, σου το λένε οι δύο Εκλείψεις αυτή την περίοδο και μια σωρεία Αστρολογικών Όψεων, εξέλιξη δεν θα συμβεί. Αυτός ο μήνας σου δίνει όλα τα περιθώρια να αποχαιρετίσεις οριστικά το παλιό και με την είσοδο της Αφροδίτης στο ζώδιο σου στο δεύτερο ήμισυ του μήνα, να υποδεχθείς το καινούριο που ταιριάζει ταμάμ στις ανάγκες σου.

 Ο Μάρτιος έρχεται ντουγρού καταπάνω σου με στόχο να σε εξαναγκάσει, μέσα από γεγονότα έντονα και καρμικά, να οριοθετήσεις και να ξεκαθαρίσεις παθολογικές επιλογές και συμπεριφορές, που κλυδωνίζουν έντονα την ζωή σου εδώ και καιρό. Η Έκλειψη Ηλίου στους Ιχθύες, ο Ερμής εκεί και η Όψη του Κρόνου με τον Ποσειδώνα, καθιστούν πλέον ως αναγκαιότητα τη διάκριση ανάμεσα στο υγιές και το παθολογικό, την ισορροπία και την αποδιοργάνωση, τη διαύγεια και την καθαρότητα σε σχέση με την παράνοια και την τρέλα, την πραγματικότητα από την φαντασία. Σου καθιστούν σαφές πως όσο θέλεις να παίζεις, μία το ανεύθυνο παιδάκι και μία τον επαναστατημένο έφηβο, η ενήλικη ζωή σου θα είναι αυτή που πλήττεται και αποδιοργανώνεται. Αυτή την περίοδο αλλά και τα επόμενα δυόμιση χρόνια που έρχονται, θα χρειαστεί μέσα από ισχυρές Καρμικές ανατροπές να αποδεχθείς ότι «μεγάλωσες» και να αναλάβεις την ευθύνη να υπάρχεις, να σχετίζεσαι, να πράττεις και να επιλέγεις ως μεγάλος, εξυγιαίνοντας σε βάθος παιδικές αρρώστιες, εξαρτήσεις, παραβατικές συμπεριφορές, αλλά και την απαίτηση οι άλλοι να σε δέχονται χωρίς όρους και όρια. Μία πλειάδα ισχυρών Πλανητικών Όψεων και Θέσεων έχει βάλει σκοπό να σε «μεγαλώσει» και να σε ωριμάσει. Εσύ πάλι είναι σημαντικό να θυμάσαι πως ο πόνος που θα αντιμετωπίσεις θα είναι αντιστρόφως ανάλογος με την αντίστασή σου σ’ αυτό το «μεγάλωμα».

 Με εμπόλεμη διάθεση κινείται για σένα ο Μάρτιος, με τον Άρη και την Αφροδίτη στον Κριό, τον Ουρανό αλλά και τον Πλούτωνα απέναντί σου στον Αιγόκερω. Αν βάλεις και την επιρροή των Εκλείψεων στο λογαριασμό, σίγουρα έχεις να διαχειριστείς ένα μπαράζ ανατροπών και σημαντικών-απαραίτητων αλλαγών με στόχο να ξεκαθαριστεί σε βάθος, τι σημαίνει αγαπάω και αγαπιέμαι. Σημαντικά θέματα σχέσεων και «αποχωρισμών» που σε πονάνε εδώ και καιρό, αν θελήσεις να τα δεις με διαύγεια και καθαρό μάτι, θα διαπιστώσεις ότι η ρίζα που τα παράγει είναι αυτή καθαυτή η εξάρτηση. Εκεί είναι που έχεις να δώσεις τις εξετάσεις σου Καρμικά όλο αυτό το διάστημα, κυρίως μέσα σου και σε δεύτερη φάση - με απόσταση μεγάλη από την πρώτη - με το περιβάλλον σου. Η ανάγκη σου να αγαπάς και να αγαπιέσαι δεν πρόκειται ποτέ να καλυφθεί, όσο σχετίζεσαι με ρόλους, όπως σου λέει και ο Δίας ανάδρομος στο γειτονικό σου Λέοντα. Διότι απλούστατα δεν αγαπιέσαι εσύ, αλλά ο «ρόλος» που παίζεις. Ο Ουρανός και ο Πλούτωνας σε Όψη τετραγώνου, η συμμετοχή στην Έκλειψη της Κυβερνήτιδάς σου της Σελήνης που πλησιάζει και η Έκλειψη Ηλίου στους Ιχθύες, σου καθιστούν σαφές ότι μπορείς να βάλεις νερό στο κρασί σου σε οτιδήποτε άλλο πέρα του τρόπου που αγαπάς και αγαπιέσαι, αποδιαστρεβλώνοντας σε βάθος κάθε τι που «αρρωσταίνει» την εν λόγω αγάπη. Θα χρειαστεί αυτό το μήνα να ξεκαθαρίσεις όχι σαν θύμα που οδύρεται, αλλά σαν ενήλικας που αναλαμβάνει πλήρως την ευθύνη των επιλογών του, οικογενειακές σχέσεις, προσωπικές, οικονομικά θέματα αλλά και συνεργασίες, κλείνοντας οριστικά αρνητικούς φαύλους κύκλους.

 Την αναγκαιότητα να αναμετρηθείς με τους «ρόλους» και τα «παιχνίδια» που παίζεις σε ημερήσια διάταξη, για να κρατάς τον εαυτό σου στο βάθρο του «δυνατού» και κυρίαρχου, θέτει ως αναγκαιότητα ο Μάρτης, μέσω του Δία Ανάδρομου στο ζώδιό σου. Η φιλική συμμετοχή του Κρόνου, της Αφροδίτης, του Άρη και του Ερμή αλλά και δύο ισχυρών Εκλείψεων, σου ζητούν επιτακτικά σημαντικές αναθεωρήσεις στον τρόπο που σχετίζεσαι και αντιλαμβάνεσαι την αξία σου, αλλά και την αξία των γύρω σου. Η τάση σου να πιστεύεις πως για να γίνεις αποδεκτός πρέπει να είσαι κάτι άλλο και όχι ο εαυτός σου, είναι Καρμικά αυτό που έρχεται να αναθεωρήσει σε βάθος όλη αυτή η περίοδος. Και αυτό το κάτι άλλο δεν είναι σε καμία περίπτωση ο τέλειος άμεμπτος, πανίσχυρος, παντοδύναμος, μονίμως χαρούμενος σαν κλόουν, που παριστάνεις ότι είσαι. Ο ρόλος του «Θεού» που όλοι κρέμονται απ’ αυτόν, μπορεί σαν προσωπικότητα να σε γοητεύει, αλλά σαν ύπαρξη σε διαλύει. Η πεποίθησή σου πάλι που φτιάχτηκε με Σπαρτιάτικη εκπαίδευση και τόνους αλαζονείας στα παιδικάτα σου, πως μόνο ως τέλειος και σούπερ σταρ μπορείς να αγαπηθείς, κλυδωνίζεται Καρμικά σε βάθος και αν αντισταθείς στις απαραίτητες Καρμικές αλλαγές εξανθρωπισμού σου, αυτή την περίοδο εύκολα θα βρεθείς από το βάθρο στο βάραθρο, που δε σου πάει και καθόλου σαν χαρακτήρας. Χρειάζεται να συνειδητοποιήσεις ότι ένας άνθρωπος που φοβάται να αποδεχθεί και να δείξει την ευαλωτότητά του, την ανεπάρκειά του, την ανικανότητά του και προβάλει ψευδώς αυτό που αυτός λέει «δύναμη», είναι αδύνατο να αγαπηθεί και να αγαπήσει. Είναι αδύνατο να σχετιστεί ισότιμα με σεβασμό και σίγουρα στην προσπάθειά του να επιβληθεί με τη «δύναμη» του στους άλλους, αναπαράγει βία, μίσος και σε καμία περίπτωση αγάπη. Αυτά χρειάζεται να σκεφτείς και να αναθεωρήσεις, όσο ο Δίας παραμένει Ανάδρομος, για να δεχθείς, όταν ευθυγραμμίσει πραγματικά δώρα αγάπης και ενδυνάμωσης.

Ο Μάρτιος ξεκινά με την Πανσέληνο στο ζώδιό σου και εσένα να προσπαθείς να εκλογικεύσεις, να στραγγίξεις, να ξεσκονίσεις και να «τακτοποιήσεις» κατά την αγαπημένη σου συνήθεια αισθήσεις και συναισθήματα, που ξεπηδάνε οργισμένα από μέσα σου και σου χαλάνε την τάξη και τη λογική. Παρότι ο Κυβερνήτης σου ο Ερμής πέρασε σε ευθύδρομη πορεία, η περίοδος αυτή που διανύεις, σου ζητά να φτιάξεις αντοχές πέρα από την τάξη που κατέχεις, και να αναθεωρήσεις την αγαπημένη σου συνήθεια να κουκουλώνεις κάτω από το χαλί τα συναισθήματά σου και τις ανάγκες σου. Η Έκλειψη του Ηλίου στο απέναντί σου ζώδιο των Ιχθύων κατά τα μέσα του μήνα έρχεται να σου βροντοφωνάξει πως το σημαντικό δεν είναι τα επιτεύγματά σου, αλλά η ύπαρξή σου. Αυτή η ύπαρξη που τη διαχειρίζεσαι χρόνια τώρα μπαμπέσικα, αγνοώντας τις ανάγκες της, τις αντοχές της, τα συναισθήματά της και τις επιθυμίες της, με στόχο να εξυπηρετείς ανάγκες τρίτων. Αυτές οι χρόνια καταπιεσμένες ανάγκες θα σου κάνουν γιουρούσι αυτή την περίοδο ζητώντας δίκαια το μερτικό τους, και αν δεν τις ακούσεις, έχεις την επιλογή αγνοώντας τις να καταρρεύσεις. Οι Εκλείψεις στον Άξονά σου και ο Κρόνος σε Όψη με τον Ποσειδώνα απέναντί σου για τα επόμενα χρόνια, έρχονται να σου θέσουν ξεκάθαρα Καρμικά πως ή θα φροντίσεις τον εαυτό σου στην ολότητά του ή σταδιακά θα τον απολέσεις. Είναι η στιγμή να κοιτάξεις μέσα σου, να νιώσεις και να δώσεις επιτέλους τον απαραίτητο σεβασμό στις ανάγκες σου και στα όριά σου, αλλάζοντας την πεποίθηση πως αξίζεις να σε αγαπάνε μόνο και όταν είσαι χρήσιμος και παράγεις. Χρειάζεται να μάθεις να αγαπάς τον εαυτό σου, σου λέει μια ολόκληρη πλειάδα Πλανητών και Αστρολογικών γεγονότων και όταν δεν μπορεί, δεν αντέχει ή δεν τα καταφέρνει. Κυρίως τότε, γιατί τότε σε έχει ανάγκη και όχι να του φέρεσαι με απαξίωση και επίκριση σαν την Τασώ Καββαδία στη «Στεφανία».

 

 

 Για άλλη μία φορά βρίσκεσαι ως ζώδιο και ως άνθρωπος, στο επίκεντρο των γεγονότων. Αυτό που συμβολίζει το ζώδιό σου - οι ισότιμες σχέσεις - που προάγουν σεβασμό και αγάπη, είναι Καρμικά αυτό που έρχεται και πάλι στο επίκεντρο των γεγονότων, τόσο σε προσωπικό όσο και σε παγκόσμια κοινωνικά επίπεδο. Ο Άρης και η Αφροδίτη απέναντί σου σε Σύμπραξη με την Όψη «βόμβα» του Ουρανού και του Πλούτωνα, που ευθύνεται για όλες αυτές τις ανατροπές των τελευταίων χρόνων, Καρμικά ενισχύεται για τελευταία φορά με την Έκλειψη της Σελήνης στο ζώδιό σου, που πλησιάζει, δημιουργώντας ισχυρές ανατροπές σε σχέσεις κάθε είδους, οι όποιες χρειάζεται να αναθεωρηθούν οριστικά εκ βάθρων. Η τάση σου να εκχωρείς άνευ όρων τον εαυτό σου με στόχο να εισπράξεις αυτήν την πολυπόθητη αγάπη και συμπάθεια, είναι το κυρίαρχο Καρμικό μάθημα για σένα. Η προσπάθειά σου να χωράς εκεί που δε χωράς και να προσπαθείς να εξομαλύνεις και να απορροφήσεις εντάσεις και ανισορροπίες καταπονώντας εσένα, είναι αυτό που θα φέρει μπροστά σου αυτή η περίοδος. Πόσο δηλαδή, για αυτή την περιβόητη αρμονία και ισορροπία γύρω σου, αν-ισορροπείς εσένα σε όλα τα επίπεδα. Η περίοδος αυτή σου ζητάει επιτακτικά να απ-εξαρτηθείς από τη στρεβλή πεποίθηση πως υπάρχεις μόνο όταν οι άλλοι σε αναγνωρίζουν και να πάρεις τις απαραίτητες αποστάσεις που σου επιτρέπουν να υπάρχεις και αυτόνομα, χωρίς να εκχωρείς και να ξεπουλάς τις ανάγκες σου, παραβιάζοντας τα όρια και τις αντοχές σου για τους εκάστοτε σημαντικούς άλλους. Είναι η στιγμή να συνειδητοποιήσεις πως, αν δεν αγαπάς και δεν σέβεσαι τον εαυτό σου, δεν υπάρχει καμία περίπτωση να το εισπράξεις. Σημαντικοί αποχωρισμοί και «κλεισίματα» σχέσεων που δεν προάγουν άλλο την εξέλιξή σου, είναι σημαντικό να γίνουν με αγάπη και σεβασμό, ανοίγοντας το δρόμο σε καινούργιες επιλογές, άνετες και κερδοφόρες για την εξέλιξή σου.

Ο Μάρτης έρχεται με τη διάθεση ισχυρών αποκαλύψεων, απελευθερώνοντας σε από κρυμμένα μυστικά και ντοκουμέντα, που σε εμποδίζουν να εξελιχθείς, και σε γεμίζουν τρόμο, αγωνία, ανασφάλεια και στρες. Εσύ πάλι χρειάζεται να καταλάβεις πως όσο πιστεύεις ότι αυτό που είσαι είναι κακό και λάθος και «κρύβεις» γεμάτος ενοχές ολόκληρα κομμάτια του εαυτού σου, τόσο δεν αφήνεις κανένα περιθώριο στο «φως» να εισέλθει μέσα σου και να τα θεραπεύσει. Ο Δίας στο Λέοντα σε Ανάδρομη πορεία σε δύσκολη Όψη με το ζώδιό σου σε ωθεί να φωτίσεις και να αγαπήσεις σε βάθος τον εαυτό σου, έτσι όπως είναι, και να φροντίσεις με αγάπη όλα τα ευάλωτα και «πονεμένα» κομμάτια μέσα σου, παύοντας να τα κρύβεις σαν την Ελένη από το Κωσταλέξι. Η Έκλειψη του Ηλίου στους φιλικούς σου Ιχθύες σου ζητούν να αγαπήσεις Καρμικά την ευαλωτότητα σου, τον πόνο, τον φόβο και τα τραύματά σου, αλλά και όσα πιέστηκαν και διαστρεβλώθηκαν, βγάζοντας τα στο φως, ώστε να εξυγιανθούν και να μην αποφασίζουν πλέον αυτά για την πορεία σου, αλλά εσύ και μόνο εσύ. Ο «καυτός» Δίας από το ζώδιο του Λέοντα, οι Εκλείψεις και η Όψη Ουρανού – Πλούτωνα έρχονται να κάνουν απόψυξη στα συναισθήματά σου, δημιουργώντας σου έντονη ευ-συγκινησία. Ένας κύκλος απωλειών και πένθους μπορεί να κλείσει οριστικά για σένα, αρκεί να θελήσεις να αφήσεις τον πόνο πίσω σου, και να ανοιχτείς σε νέες επιλογές χαράς. Η Αφροδίτη απέναντί σου άλλωστε, σου δίνει αυτό το μήνα σημαντικές ευκαιρίες σε κάθε τομέα, που σε ανατροφοδοτούν και σου ανοίγουν δρόμους προς την αγάπη και την αφθονία. Εσύ πάλι πρέπει να κατανοήσεις πως ήρθε η ώρα να σπάσεις τα μαύρα με κάτι πιο εμπριμέ, και πως αυτό δε λέγεται προδοσία. Λέγεται απλώς διάθεση να ζήσω και να χαρώ.

 Το κέφι συνεχίζεται και αυτό το μήνα, διότι πλέον, εκτός της ξέφρενης Όψης Κρόνου – Ποσειδώνα, έχεις να διαχειριστείς και την Πανσέληνο από την Παρθένο και την Έκλειψη Ηλίου από τους Ιχθύες σε δύσκολη Όψη με το ζώδιό σου, να θέτουν ως ζητούμενο στην καθημερινότητά σου τη λογική, και ως καθεστώς την παράνοια και την τρέλα. Εσύ πάλι μπροστά σε διλήμματα που φτιάχνει αδιάκοπα το μυαλό σου, τάσσεσαι μία υπέρ και μία εναντίον των όσων συμβαίνουν, ψάχνοντας με αγωνία να βρεις τη θέση σου. Αυτή την περίοδο, οι αμφιβολίες θα είναι η μόνιμή σου παρέα. Αμφιβολίες που σε φέρνουν αντιμέτωπο με την αναγκαιότητα να διαμορφώσεις μια νέα ηθική πέρα από το ευχάριστο, με στόχο το ουσιαστικά Καλό. Η τάση σου για φυγή και αποφυγή σε ό,τι δεν σου «αρέσει» βάζοντας το κεφάλι στην άμμο σαν την στρουθοκάμηλο, έφτιαξε όπως σου λέει ο Κρόνος στο ζώδιό σου, μια σωρεία χάους και διαστρεβλώσεων, που χρειάζεται να εξυγιάνεις επειγόντως. Η τάση σου Καρμικά να επιλέγεις πολύ συχνά το ευχάριστο και βολικό, και να κουκουλώνεις ή να αποστρέφεσαι το δυσάρεστο που όμως κρύβει μαθήματα και εξέλιξη για σένα, είναι το μάθημά σου για τα επόμενα χρόνια, και πιθανόν να βρεις μια γενναία ποσότητα αδιευθέτητων και παραμελημένων καταστάσεων στο παρόν, που ζητούν επιτακτικά αντιμετώπιση. Η εύνοια του Άρη και της Αφροδίτης, αλλά και του Δία σε Ανάδρομη φαινομενικά πορεία, σε βοηθούν να δεχθείς τη στήριξη σημαντικών προσώπων, αρκεί να μη στηριχθείς στη μόνιμη κωλοφαρδία σου, αλλά να σχετιστείς μαζί τους ξεκάθαρα και ενήλικα, χωρίς τσαχπινιές και παιχνιδάκια.

 Ένα μπαράζ ανατροπών φέρνει στο προσκήνιο η Όψη Ουρανού – Πλούτωνα, σε Σύμπραξη με τον Άρη και την Αφροδίτη αλλά και την Έκλειψη Σελήνης που πλησιάζει, βάζοντας εκ νέου στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων σχέσεις σε κάθε τομέα. Η Πλανητική  αυτή συγκυρία πραγματοποιείται για τελευταία φορά, ζητώντας σου οριστικές και καίριες αποφάσεις, στους τρόπους με τους οποίους έχεις ανάγκη να υπάρχεις και να συναλλάσσεσαι. Σημαντικοί αποχαιρετισμοί σε καταστάσεις, πρόσωπα και γεγονότα που δείλιασες να δεις καθαρά, και να τα πεις με το όνομά τους στο παρελθόν, χρειάζεται να ειπωθούν πλέον ως έχουν, επιβάλλοντας όρια και αποστάσεις απαραίτητες τόσο για τη δική σου εξέλιξη, όσο για των γύρω σου. Εσύ πάλι μην προσπαθήσεις για άλλη μία φορά να θέσεις αυτά τα όρια με τα κέρατα κάτω, αλλά διαχειρίσου χωρίς θυμό προς τους άλλους και με αμέριστη αγάπη για τον εαυτό σου τους εν λόγω αποχαιρετισμούς, κρατώντας όσα καλά μπόρεσες να πάρεις και ελευθερώνοντας τον εαυτό σου να πάει παρακάτω για τα ακόμη καλύτερα. Η εύνοια της Αφροδίτης από τον φιλικό σου Ταύρο άλλωστε, σου δίνει ένα ισχυρό περιβάλλον υποστήριξης, αλλά και σημαντικές ευκαιρίες στον οικονομικό και επαγγελματικό τομέα, ώστε να μεταβείς από το φόβο της επιβίωσης, στη χαρά της ζωής, αφήνοντας πίσω σου ρόλους και παιχνίδια επιβολής.

 Την αναγκαιότητα να «δεσμευτείς» προς την ουσιαστική εξέλιξή σου, αφήνοντας πίσω σου μεγαλομανή σενάρια και αλαζονικές πεποιθήσεις, αλλά και σχέσεις εξάρτισης που παραπαίουν μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας, σου θέτει ο Μάρτιος. Αυτό που Καρμικά καλείσαι να αντιμετωπίσεις είναι το συνεχόμενο παιχνίδι «ρόλων» που παίζεις στη ζωή σου, κοντεύοντας να ξεχάσεις ποιος πραγματικά είσαι εσύ και ποια είναι η θέση σου. Ο Μάρτιος σου εφιστά την προσοχή μιας και η σχέση με την πραγματικότητα είναι το καίριο ζητούμενο, με διάφορες παρανοϊκές συνθήκες να φτάνουν τα γεγονότα στα όρια της τρέλας. Η τάση σου να κινείσαι ανορθόδοξα και κόντρα στο ρεύμα σαν το σολομό, αυτή τη φορά δεν θα σου βγει σε καλό. Αντιθέτως ενδέχεται να σε φέρει αντιμέτωπο με ακραίες συμπεριφορές και επικίνδυνα παιχνίδια  βίας. Η Όψη του Ουρανού με τον Πλούτωνα, δύο ισχυρές Εκλείψεις, η Αφροδίτη και ο Άρης σε Σύνοδο με τον Κυβερνήτη σου τον Ουρανό σου φωνάζουν πάρ’ το αλλιώς, γιατί θα βρεις. Κοινώς, ξεκαβάλα και συνειδητοποίησε πως διαφορετικός δεν είναι αυτός που περιφέρεται σαν UFO πάνω από τα γεγονότα, αλλά αυτός που είναι σε θέση να τα διαχειριστεί γειωμένα και ουσιαστικά. Όπως επίσης ελεύθερος δεν είναι αυτός που κάνει αντιδραστικά το αντίθετο από αυτό που του είπαν να κάνει, αλλά αυτός που σέβεται τη θέση του άλλου και τη δική του παράλληλα. Ο Δίας Ανάδρομος απέναντί σου, σου ζητάει να συνειδητοποιήσεις πως όσο αντιδράς και δε δρας, κάνεις στην ουσία τον άλλο κυρίαρχο των αποφάσεων σου και των επιλογών σου.

 Με την Πανσέληνο απέναντί σου, την Έκλειψη Ηλίου στο ζώδιό σου και την Όψη Κρόνου – Ποσειδώνα να σου ζητά απεγνωσμένα να βάλεις όρια σε παραλογισμούς, παράνοιες και τρέλες τόσο γύρω σου όσο και μέσα σου, σε υποδέχεται ο πρώτος μήνας της άνοιξης. Η αλήθεια είναι πως δέχεσαι έντονα πυρά αυτή την περίοδο, μιας και μια ολόκληρη Πλειάδα Αστρολογικών γεγονότων έχει βάλει στο μάτι το ζώδιό σου, ζητώντας σου σημαντικές εκκαθαρίσεις και αποφασιστικές εξυγιάνσεις σε εξαρτήσεις, καταχρήσεις και σχέσεις που κινούνται στα όρια του παράλογου. Εσύ θα χρειαστεί να ρίξεις άπλετο φως στον τρόπο που αγαπάς και αγαπιέσαι, συνειδητοποιώντας πολλές φορές ότι αυτό που έχεις μάθει να λες αγάπη, έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την έννοια της αγάπης αυτή κάθε αυτή, κάνοντας συχνά τη ζωή σου μπάχαλο. Σημαντικές ανατροπές σε κάθε τομέα, σου θέτουν ως αναγκαιότητα το οριστικό κλείσιμο τόσο σχέσεων όσο και ολόκληρων φάσεων ζωής, αφήνοντας πίσω σου «παιδικές αρρώστιες» και μπαμπούλες που συντηρείς μέχρι και σήμερα στην ζωή σου, αλλά και ινδάλματα και καταστάσεις εξιδανίκευσης, που σε πετάνε διαρκώς εκτός πραγματικότητας. Είναι η στιγμή, σου λέει το Σύμπαν, να αναλάβεις αποφασιστικά την ευθύνη της ύπαρξής σου, αλλά και της πραγματικής δύναμής σου, παύοντας να κάνεις το καλό παιδάκι που θέλει να το αγαπάνε όλοι αδιακρίτως, χωρίς όρους και όρια. Αυτό το χωρίς όρους και όρια από τη μια και με όρια από ατσάλι από την άλλη, να κατεβάζεις ρολά προς κάθε κατεύθυνση, Καρμικά, αν δεν το προσέξεις, είναι αυτό που μπορεί να σε στείλει αδιάβαστο. Η διάκριση και τα λειτουργικά όρια είναι από την άλλη αυτό που εγγυάται τη σωτηρία σου και την εξέλιξή σου. 

 

 

 SunPlanetSymbol
ΗΛΙΟΣ
Από 1 ως 20 Μαρτίου στους Ιχθύες
Από 21 Μαρτίου μέχρι τέλος του μήνα στον Κριό

ΕΥΝΟΕΙ Συναισθηματικά θέματα, τον έρωτα, τις σχέσεις, τη διασκέδαση, τα φλερτ, το γάμο, την αισθητική, την ομορφιά τη διακόσμηση, την υγειά, τα ξεκαθαρίσματα σε βάθος, το σεξ, τα οικονομικά.
ΔΕΝ ΕΥΝΟΕΙ   Τις συναισθηματικές υπερβολές, τις σπατάλες τις συγκρούσεις , την έλλειψη ισορροπίας.

ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΧΘΥΕΣ: Με δύσκολα μαθήματα Παρθένους, Τοξότες και Δίδυμους, ενώ πιο θετικά επηρεάζει Ιχθύες, Σκορπιούς, Καρκίνους, αλλά και Ταύρους και Αιγόκερους.
ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΡΙΟ:
Με δύσκολα μαθήματα Αιγόκερους, Ζυγούς και Καρκίνους, ενώ πιο θετικά επηρεάζει Κριούς, Λέοντες και Τοξότες, αλλά και Διδύμους και Υδροχόους.

 

 MercuryPlanetSymbol
ΕΡΜΗΣ
Την 1 ως 13 Μαρτίου σε ορθή πορεια στον Υδροχόο
Από 14 Μαρτίου  μεχρι τέλος του μήνα σε Ορθή πορεία στους Ιχθύεσ
ΔΕΙΤΕ ΑΡΘΡΟ «ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΠΕΡΙΟΔΟΥ»

ΕΥΝΟΕΙ  Συζητήσεις, καινούργιες γνωριμίες και φλερτ. Συναισθηματικές και επαγγελματικές σχέσεις. Ζητήματα υγείας, επαγγελματικά ταξίδια, επανασυνδέσεις σχέσεων με ωριμότητα και λογική.
ΔΕΝ ΕΥΝΟΕΙ Εντάσεις και διαφωνίες με συναδέλφους αλλά και συναισθηματικές και επαγγελματικές αντιδικίες.

ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΔΡΟΧΟΟ: Με δύσκολα μαθήματα Ταύρους, Λέοντες και Σκορπιούς, ενώ πιο ήπια και θετικά επηρεάζει Διδύμους, Ζυγούς και Υδροχόους.
ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΧΘΥΕΣ:
Με δύσκολα μαθήματα Παρθένους, Τοξότες και Δίδυμους, ενώ πιο θετικά επηρεάζει Ιχθύες, Σκορπιούς, Καρκίνους, αλλά και Ταύρους και Αιγόκερους.


VenusPlanetSymbol
ΑΦΡΟΔΙΤΗ
Από 1 ως 17 Μαρτίου στον Κριό
Από 18 Μαρτίου μέχρι ΤΕΛΟΣ του μηνα στον Ταύρο
ΔΕΙΤΕ ΑΡΘΡΟ «ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΠΕΡΙΟΔΟΥ»

ΕΥΝΟΕΙ Την συναισθηματική επικοινωνία και την διασκέδαση, την επανατοποθέτηση ορίων, τις συναισθηματικές συζητήσεις, το φλερτ,  τις σχέσεις με μέλλον, τα ουσιαστικά ξεκαθαρίσματα, τις προσωπικές συζητήσεις, την οικονομική οργάνωση.
ΔΕΝ ΕΥΝΟΕΙ Την ανοργανωσιά, τις συγκρούσεις, την έλλειψη  μέτρου, την απολυτότητα.

ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΡΙΟ: Με δύσκολα μαθήματα Αιγόκερους, Ζυγούς και Καρκίνους, ενώ πιο θετικά επηρεάζει Κριούς, Λέοντες και Τοξότες.
ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΥΡΟ: Με δύσκολα μαθήματα Λέοντες, Σκορπιούς και Υδροχόους, ενώ πιο θετικά επηρεάζει Ταύρους, Παρθένους και Αιγόκερους, αλλά και Ιχθύες και Καρκίνους.

MarsPlanetSymbol
ΑΡΗΣ
Όλο το μήνα σε Ορθή Πορεία στον Κριό
ΔΕΙΤΕ ΑΡΘΡΟ «ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΠΕΡΙΟΔΟΥ»

ΕΥΝΟΕΙ Συναισθηματικές  και ερωτικές  διεκδικήσεις, την διασκέδαση, τα φλερτ, την δράση, συναισθηματικά ξεκαθαρίσματα.
ΔΕΝ ΕΥΝΟΕΙ  Εντάσεις και διαφωνίες με φίλους καθώς και συναισθηματικές, ερωτικές και επαγγελματικές ρήξεις.  Προσοχή σε υστερίες.

ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΡΙΟ: Με δύσκολα μαθήματα Αιγόκερους, Ζυγούς και Καρκίνους, ενώ πιο θετικά επηρεάζει Κριούς, Λέοντες και Τοξότες.

JupiterPlanetSymbol
ΔΙΑΣ
Όλο το μήνα σε ανάδρομη πορεία στο Λέοντα
Αυτό το μήνα κινείται από την 14η μοίρα του ζωδίου ως και την 12η.
Στο ζώδιο του Λέοντα θα παραμείνει μέχρι τις 10 Αυγούστου 2015
Κατά την παραμονή του στο λεοντα θα γυρισει σε αναδρομη πορεια από το τις 8 δεκεμβριου 2014 στην 22η μοιρα του ζωδίου μέχρι και τις 8 Απριλίου 2015 στην 12η μοιρα.
ΔΕΙΤΕ ΑΡΘΡΟ «ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΠΕΡΙΟΔΟΥ»

ΕΥΝΟΕΙ  Το γάμο, τον τομέα των σχέσεων και των συνεργασιών. Το να περνάμε καλά.  Επίσης, ζητήματα ομορφιάς, αισθητικής, διακόσμησης, δίκες και συμβόλαια.
ΔΕΝ ΕΥΝΟΕΙ  Υπερβολές, επιπόλαιες κινήσεις, αντιδικίες με ανώτερους, την ανισορροπία, την έλλειψη  μέτρου.

ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΛΕΟΝΤΑ: Με δύσκολα μαθήματα Ταύρους, Σκορπιούς και Υδροχόους, ενώ πιο ήπια επηρεάζει Κριούς, Λέοντες και Τοξότες.
 

SaturnPlanetSymbol
ΚΡΟΝΟΣ
Από την 1 ως και τισ 14 Μαρτίου σε Ορθή πορεία στο ζώδιο του Τοξότη
Από τις 15 Μαρτίου ως το ΤΕΛΟΣ του μήνα σε Ανάδρομη πορεία στην 4η μοίρα του ζωδίου
Θα παραμείνει Ανάδρομος μεχρι τις 2 Αυγούστου 2015 και θα φτάσει μέχρι την 28η μοίρα του Σκορπιού
Ο Κρόνος θα παραμείνει στον τοξότη μέχρι τις 21 Δεκεμβρίου 2017
ΔΕΙΤΕ ΑΡΘΡΟ «ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΠΕΡΙΟΔΟΥ»

ΕΥΝΟΕΙ  Τη δουλειά, την πειθαρχεία, την οργάνωση, την ανάληψη των προσωπικών και κοινωνικών ευθυνών, το μέτρο, την ισοτιμία και τις ισότιμες συνεργασίες και σχέσεις.
ΔΕΝ ΕΥΝΟΕΙ Τις εύκολες λύσεις, την τεμπελιά, την ανευθυνότητα, την ασυνέπεια, την φυγοπονία, το «βόλεμα», τις υπερβολές, την εξάρτηση.

            ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΟΞΟΤΗ: Με δύσκολα μαθήματα Διδύμους, Παρθένους και Ιχθύες, ενώ πιο ήπια και θετικά επηρεάζει Κριούς, Λέοντες και Τοξότες.

UranusPlanetSymbol
ΟΥΡΑΝΟΣ
Όλο το μήνα σε Ορθή πορεία στον Κριό
Αυτό το μηνα κινείται από την 14Η μέχρι και τη 16η μοίρα του Ζωδίου
Ο Ουρανός θα περάσει στον Ταύρο στις 16 Μαΐου 2018
ΔΕΙΤΕ ΑΡΘΡΟ «ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΠΕΡΙΟΔΟΥ»

ΕΥΝΟΕΙ Τις αλλαγές σε κάθε τομέα. Τα καινούργια ξεκινήματα.
ΔΕΝ ΕΥΝΟΕΙ Τις εξαρτήσεις, την συντήρηση φθαρμένων σχέσεων, τις πλάνες.

ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΡΙΟ: Με δύσκολα μαθήματα Αιγόκερους, Ζυγούς και Καρκίνους, ενώ πιο θετικά επηρεάζει Κριούς, Λέοντες και Τοξότες, αλλά και Διδύμους και Υδροχόους.

NeptunePlanetSymbol
ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ
Όλο το μήνα σε Ορθή πορεία στους Ιχθύες.
Αυτό το Μήνα κινείται μεταξύ 7ης και 8ης μοίρας του ζωδίου.
Ο Ποσειδώνας θα βρισκεται στους Ιχθύες μεχρι τις 26 Ιανουαρίου 2026
ΔΕΙΤΕ ΑΡΘΡΟ «ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΠΕΡΙΟΔΟΥ»

ΕΥΝΟΕΙ Τα όνειρα, την χαλάρωση, τις τέχνες.
ΔΕΝ ΕΥΝΟΕΙ Την υγεία ,τις αυταπάτες, τις καταχρήσεις.

ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΧΘΥΕΣ: Με δύσκολα μαθήματα Παρθένους, Τοξότες και Δίδυμους, ειδικά όσους από εσάς έχετε γεννηθεί κατά το πρώτο δεκαήμερο του ζωδίου σας, ενώ πιο θετικά επηρεάζει Ιχθύες, Σκορπιούς, Καρκίνους, αλλά και Ταύρους και Αιγόκερους.

PlutoPlanetSymbol
ΠΛΟΥΤΩΝΑΣ
Όλο το μήνα σε ορθη πορεια στο ζωδιο του Αιγόκερω
Θα βρισκεται μεταξυ 14ης και 15ης Μοίρας του ζωδίου
Ο Πλούτωνας θα παραμείνει στο ζώδιο του Αιγόκερω μέχρι τις 24 Μαρτίου 2023
ΔΕΙΤΕ ΑΡΘΡΟ «ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΠΕΡΙΟΔΟΥ»

ΕΥΝΟΕΙ Αλλαγές μέσα από γνώση , ταξίδια, σπουδές, την προσωπική ελευθερία.
ΔΕΝ ΕΥΝΟΕΙ Νομικές  εκκρεμότητες, δάνεια, εκκρεμότητες σε σπουδές, επικοινωνίες.

ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΙΓΟΚΕΡΩ: Με δύσκολα μαθήματα Αιγόκερους, Ζυγούς, Κριούς και Καρκίνους, ενώ πιο θετικά επηρεάζει Παρθένους, Ταύρους αλλά και Σκορπιούς και Ιχθύες (ο Πλούτωνας στον Αιγόκερω είναι σε δυσμενή θέση).


ΛΙΛΙΘ – ΜΑΥΡΗ ΣΕΛΗΝΗ
Όλο το μήνα σε ορθή πορεία στην Παρθένο
Θα κινείται από την 10η ωσ και την 13η μοίρα του ζωδίου
ΔΕΙΤΕ ΑΡΘΡΟ «ΜΑΥΡΗ ΣΕΛΗΝΗ - ΛΙΛΙΘ»

ΕΥΝΟΕΙ Τους παθιασμένους έρωτες, τον σκοτεινό μαγνητισμό.
ΔΕΝ ΕΥΝΟΕΙ Τις κρυφές σχέσεις, τις οικονομικές ατασθαλίες.

ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΘΕΝΟ: Με δύσκολα μαθήματα Διδύμους, Τοξότες και Ιχθύες, ενώ πιο ήπια επηρεάζει Ταύρους, Παρθένους και Αιγόκερους.


ΧΕΙΡΩΝΑΣ
Όλο το μήνα σε ορθη πορεία στο ζώδιο των Ιχθύων
Όλο το μήνα κινείται από τη 16η ως και τη 18η μοίρα του ζωδίου
Δείτε Άρθρο «Όψεις Χείρωνα»

ΕΥΝΟΕΙ  Την καριέρα, επαγγελματικές διεκδικήσεις, την θεραπεία μέσω δουλειάς, την επίλυση οικογενειακών σχέσεων αλλά και με τους ανώτερους μας.
ΔΕΝ ΕΥΝΟΕΙ Εξαρτήσεις, τεμπελιά, ανευθυνότητα.

ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΧΘΥΕΣ: Με δύσκολα μαθήματα Παρθένους, Τοξότες και Δίδυμους, ενώ πιο θετικά επηρεάζει Ιχθύες, Σκορπιούς, Καρκίνους, αλλά και Ταύρους και Αιγόκερους.


ΔΕΣΜΟΙ ΤΗΣ ΣΕΛΗΝΗΣ
Οι Δεσμοί της Σελήνης τον Μάρτιο βρισκονται στον άξονα Κριού – Ζυγού
Κινούνται από την 9η μοίρα μέχρι και την 11η μοίρα των ζωδίων του άξονα αυτού
ΔΕΙΤΕ ΑΡΘΡΟ «ΟΙ ΔΕΣΜΟΙ ΤΗΣ ΣΕΛΗΝΗΣ»

ΕΥΝΟΟΥΝ Την καρμική εξέλιξη, τα μαθήματα, τον σκοπό της ζωής του ανθρώπου από τον Νότιο προς τον Βόρειο Δεσμό.
ΔΕΝ ΕΥΝΟΟΥΝ Οτιδήποτε είναι ασυνείδητο.
ΕΠΗΡΕΑΖΟΥΝ: Με δύσκολα μαθήματα Καρκίνους, Αιγόκερους, Κριούς και Ζυγούς, ενώ πιο θετικά επηρεάζουν Διδύμους, Υδροχόους, Λέοντες και Τοξότες.
 

 
ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΣ ΚΑΙ ΝΕΑ ΣΕΛΗΝΗ ΤΟΥ ΜΗΝΑ

Πανσέληνος: 5 Μαρτίου 2015 στις 20:10 στη 14η Μοίρα της παρθενου  
ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΘΕΝΟ: Με δύσκολα μαθήματα Διδύμους, Τοξότες και Ιχθύες, ενώ πιο θετικά επηρεάζει Ταύρους, Παρθένους και Αιγόκερους.

Νέα Σελήνη και Ηλίακη ΕΚΛΕΙΨΗ: 20 Μαρτίου στις 5:35 στην 29η μοίρα των Ιχθύων
ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΧΘΥΕΣ: Με δύσκολα μαθήματα Διδύμους, Παρθένους και Τοξότες, ενώ πιο ήπια και θετικά επηρεάζει Καρκίνους, Σκορπιούς και Ιχθύες.

 

 

 

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ

ΕΩΣ

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ

ΖΩΔΙΟ

Κυριακή, 1 Μαρτίου 2015

ΕΩΣ

Κυριακή, 1 Μαρτίου 2015

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Δευτέρα, 2 Μαρτίου 2015

ΕΩΣ

Τετάρτη, 4 Μαρτίου 2015

ΛΕΟΝΤΑΣ

Πέμπτη, 5 Μαρτίου 2015

ΕΩΣ

Σάββατο, 7 Μαρτίου 2015

ΠΑΡΘΕΝΟΣ (Πανσέληνος)

Κυριακή, 8 Μαρτίου 2015

ΕΩΣ

Δευτέρα, 9 Μαρτίου 2015

ΖΥΓΟΣ

Τρίτη, 10 Μαρτίου 2015

ΕΩΣ

Τετάρτη, 11 Μαρτίου 2015

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Πέμπτη, 12 Μαρτίου 2015

ΕΩΣ

Σάββατο, 14 Μαρτίου 2015

ΤΟΞΟΤΗΣ

Κυριακή, 15 Μαρτίου 2015

ΕΩΣ

Δευτέρα, 16 Μαρτίου 2015

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Τρίτη, 17 Μαρτίου 2015

ΕΩΣ

Τετάρτη, 18 Μαρτίου 2015

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Πέμπτη, 19 Μαρτίου 2015

ΕΩΣ

Παρασκευή, 20 Μαρτίου 2015

ΙΧΘΥΕΣ (Ηλιακή Έκλειψη και Νέα Σελήνη)

Σάββατο, 21 Μαρτίου 2015

ΕΩΣ

Κυριακή, 22 Μαρτίου 2015

ΚΡΙΟΣ

Δευτέρα, 23 Μαρτίου 2015

ΕΩΣ

Τρίτη, 24 Μαρτίου 2015

ΤΑΥΡΟΣ

Τετάρτη, 25 Μαρτίου 2015

ΕΩΣ

Πέμπτη, 26 Μαρτίου 2015

ΔΙΔΥΜΟΙ

Παρασκευή, 27 Μαρτίου 2015

ΕΩΣ

Κυριακή, 29 Μαρτίου 2015

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Δευτέρα, 30 Μαρτίου 2015

ΕΩΣ

Τρίτη, 31 Μαρτίου 2015

ΛΕΟΝΤΑΣ