Από τον

Πέτρο Κατσαμάκη,

Αστρολόγο – Ερευνητή

 

 

Με έντονα καρμικά ξεκαθαρίσματα κινείται αδίστακτος ο Ιούλιος. Η επιστροφή του Άρη στο Σκορπιό σε ευθύδρομη πορεία φέρνει στο προσκήνιο - λόγω της φύσης του Ζωδίου - βαθιά ξεκαθαρίσματα πάνω σε καρμικά ζητήματα που εκκρεμούσαν εδώ και καιρό. Το μενού έχει από όλα. Τα κυρίαρχα όμως καρμικά θέματα που διαπραγματεύεται κινούνται γύρω από απώλειες, παρασκήνιο, οικονομικά και κληρονομικά ζητήματα με ψυχολογικές προεκτάσεις, αλλά και παιχνίδια δύναμης με απώτερο σκοπό το ποιός έχει το πάνω χέρι. Η δράση κινείται βαθιά και υπόγεια με τον Άρη στο Σκορπιό να ιντριγκάρει σχεδόν επιβιωτικά αισθήματα και συναισθήματα όπως είναι ο τρόμος και η οργή, αλλά και έντονη σεξουαλική διάθεση εμπλεγμένη με φόβο και παιχνίδια σαδομαζοχιστικής τρέλας, κυρίως για όσους έχουν Πλανήτες και Σημεία στο σταθερό Σταυρό και κυρίως το τρίτο δεκαήμερο (Υδροχόοι, Ταύροι, Λέοντες και Σκορπιοί). Ενώ παράλληλα η Νέα Σελήνη στον Καρκίνο και η Πανσέληνος στον Αιγόκερω σε έντονες Όψεις με τον Ουρανό και τον Πλούτωνα δημιουργούν και εντείνουν το παρασκήνιο και τις αποκαλύψεις που παράγουν εκρήξεις.

Εσύ χρειάζεται να θυμάσαι πως τα πράγματα δεν είναι τόσο επιφανειακά όσο δείχνουν και δεν θα ξεπεραστούν με επιφανειακές και εύκολες αντιδράσεις. Χρειάζεται να δεις πιο βαθιά, πιο μέσα, πίσω από την εικόνα του τρόμου σου τι κρύβεται. Τι είναι αυτό που σε τινάζει κάθε τρεις και πέντε στον αέρα, τι είναι αυτό που σε τρομάζει τόσο πολύ και γίνεσαι ένας άλλος. Τι είναι αυτό που σε κάνεις και χάνεις τη μπάλα και αντιδράς τόσο λάθος, που μετά το μετανιώνεις και το πληρώνεις ακριβά. Διότι αν δεν εντοπίσεις και δεν ξεριζώσεις αυτό που σε κάνει να παγώνεις και να ξοδεύεσαι άσκοπα, δεν θα έχεις και ποτέ τη διαχείριση της αυτοκυριαρχίας σου και της δύναμής σου. Και θα είσαι καρμικά υποχείριο των παιδικών σου τρόμων αλλά και αυτών που επιδέξια ξέρουν να τους χειρίζονται. Το να ανοίξεις πόλεμο με τις εξωτερικές συνθήκες χωρίς να έχεις εντοπίσει αυτό που μέσα σου σε διαλύει μάλλον θα αποτύχει για άλλη μια φορά. Διότι είναι σαν να πηγαίνεις στη μάχη έχοντας για συμμάχους ένα στρατό από προδότες. Η εσωτερική προδοσία είναι αυτό που χρειάζεται να αντιμετωπίσεις καρμικά. Αυτό το κομμάτι σου που προδίδει και κατακρεουργεί τη δύναμη σου. Ο εύκολος δρόμος της επιβολής, της σύγκρουσης, των χειρισμών κυριαρχίας θα αντιμετωπίσουν το αποτέλεσμα όμως η αιτία θα παραμένει μέσα σου. Ο φόβος και ο τρόμος θα κυριαρχούν μέσα σου και πάνω σου και η μόνιμη αγωνία θα σε εξοντώνει και θα σε αλλοιώνει σε κάθε επίπεδο και σε κάθε τομέα της ζωής σου. Αυτό είναι καρμικά που έχεις να διαχειριστείς κατά βάση τον Ιούλιο. Να βρεις την πηγή του τρόμου μέσα σου που σε τινάζει στον αέρα, σε διαλύει νευρολογικά, σε οδηγεί σε πανικούς, φθείρει την ψυχή και το σώμα σου, σε οδηγεί σε ακρότητες και σπασμωδικές κινήσεις και σε κάνει θύμα αυτών που σε χειρίζονται.  Αυτό το μήνα θα χρειαστεί δηλαδή καρμικά να στραφείς βαθιά μέσα σου ανακτώντας την πραγματική δύναμη και «θεραπεύοντας» καρμικούς φόβους που σε αποδυναμώνουν δραματικά. Για να ανατρέψεις αυτό που σε πιέζει εξωτερικά είναι σημαντικό να κατανοήσεις πως πρέπει πρώτα να ανατρέψεις αυτό που σε καθηλώνει εσωτερικά. Τον προδότη και τον τρομοκράτη μέσα σου που συμμαχεί με τον προδότη και τον τρομοκράτη απ’ έξω σου. Να θωρακιστείς και να απενεργοποιήσεις αυτούς τους αυτοκαταστροφικούς μηχανισμούς, ώστε να λήξεις οριστικά αυτόν τον σαδομαζοχιστικό φαύλο κύκλο θύτη – θύματος και να ανακτήσεις την πλήρη δύναμη σου. Η Όψη της Νέας Σελήνης και της Πανσελήνου με τον Ουρανό και τον Πλούτωνα άλλωστε σου ξεκαθαρίζουν πως αν δεν εξοντώσεις τους Λεστρειγώνες και τους Κύκλωπες μέσα σου θα τους κουβαλάς και θα τους στήνεις παντού εμπρός σου.

 

Με τον Κυβερνήτη σου τον Άρη σε ευθύδρομη πλέον πορεία στον Σκορπιό και την Νέα Σελήνη και την Πανσέληνο σε δύσκολη Όψη με το Ζώδιο σου αλλά και τον Ουρανό και τον Πλούτωνα, ο Ιούλιος δείχνει να είναι μήνας ισχυρών ανατροπών. Τώρα εσύ θα φαντάζεσαι ότι πρέπει να ντυθείς στολή παραλλαγής, να ζωστείς στ’ άρματα και όποιον πάρει ο χάρος. Το σύμπαν όμως αυτό που σου προτείνει είναι να δώσεις τη μάχη μέσα σου και μάλιστα βαθιά μέσα σου, εκεί που λέει υποσυνείδητοι τρόμοι και πανικοί. Να μην ασχοληθείς καθόλου με εξωτερικά παιχνίδια κυριαρχίας του τύπου θα σου δείξω εγώ ποιος κάνει κουμάντο εδώ και να αποφασίσεις επιτέλους να κάνεις εσύ κουμάντο στον εαυτό σου. Να ανακτήσεις δηλαδή τον αυτοέλεγχο σου και να πάψεις να ξαμολιέσαι παρορμητικά σαν πεντάχρονο προς ότι υπάρχει και κινείται ενάντια στις απαιτήσεις σου. Αυτή η τάση κυριαρχίας και η απαίτηση να κάνουν οι άλλοι αυτό που δεν σε ταράζει θα καταλαγιάσει μόνο όταν αντιμετωπίσεις κατάματα αυτό που σε ταράζει αφήνοντας τους άλλους στην ησυχία τους. Κόψε τα εσύ φταις που εγώ ταράζομαι, που εγώ εκνευρίζομαι, που εγώ γίνομαι έξαλλος και ψάξε μέσα σου να βρεις την αιτία. Άλλωστε οι άλλοι είναι πάρα πολλοί και δεν φτάνει μια ζωή να τους αλλάξεις.

Με τον Άρη ευθύδρομο πλέον στον απέναντι σου Ζώδιο του Σκορπιού θα χρειαστεί αυτό το μήνα να κοιτάξεις πιο πέρα απ’ αυτό που αντιλαμβάνεται η εξωτερική σου όραση. Βαθιά και έντονα καρμικά ζητήματα που περιστρέφονται γύρω από απώλειες, φόβους, σκληρά και έντονα συναισθήματα χρειάζεται να αντιμετωπιστούν στην αιτία και όχι στο αποτέλεσμα. Αποφάσισε να αφήσεις για λίγο στην μπάντα το «έχω» και ασχολήσου επισταμένα με το «είμαι». Άλλωστε όπως θα έχεις προσέξει το έχω δεν καταλάγιασε τελικά τους βαθιούς υπαρξιακούς σου φόβους, αντιθέτως του ενέτεινε. Πολύ έντονα καρμικά ζητήματα θα εμφανιστούν σε θέματα σχέσεων, αλλά και σε οικονομικά ζητήματα με στόχο αποκωδικοποιήσεις και να δεις καθαρά μπροστά σου αυτά που θάβεις μέσα σου και ενώ νομίζεις ότι ξεμπέρδεψες μαζί τους διαρκώς σε αποσυντονίζουν. Απέφυγε σκληρά παιχνίδια κυριαρχίας με τον Ήλιο τον Ερμή και την Αφροδίτη στον Λέοντα να ιντριγκάρουν σαδομαζοχιστικά παιχνίδια του ποιος θα επιβληθεί σε ποιον. Σεβάσου την Αφροδιτική σου φύση και απαλλάξου από σκληρές επιλογές και συμπεριφορές διαλέγοντας μαλακά και ήρεμα «τοπία» ξεκινώντας από μέσα προς τα έξω. Η εύνοια του Δία άλλωστε σε Όψη με τον Πλούτωνα αλλά και η Πανσέληνος στον Αιγόκερω σου δίνουν αμέριστα την τύχη και τις ευκαιρίες. Αυτή τη φορά όμως χρειάζεται να αλλάξεις ριζικά. Από μέσα προς τα έξω, από την αιτία προς το αποτέλεσμα.

Με την Όψη Δία – Κρόνου – Ποσειδώνα, το Σύμπαν σου δηλώνει πως ήρθε η στιγμή να ισορροπήσεις τη βιολογική σου ηλικία με τη συναισθηματική σου ηλικία. Διότι αυτό που αισθάνεσαι ένα τσαχπίνικο παιδάκι ενώ έχεις καβαλήσει τα -άντα και τα -ήντα σου λέει ο επιστήμονας δεν απέχει και πολύ από την τρέλα. Το να συνδέσεις λοιπόν την εσωτερική με την εξωτερική πραγματικότητα συνειδητοποιώντας ότι μεγάλωσες και αλλάζει τελείως πλέον το manual του πως υπάρχεις και λειτουργείς είναι το κυρίαρχο καρμικό ζήτημα που έχεις να διαχειριστείς αυτή την περίοδο. Ο Ιούλιος σου ζητάει να πας πιο βαθιά από το σκέφτομαι, φαντάζομαι και σεναριογραφώ. Να πας στο αισθάνομαι, στο νιώθω, στο συνειδητοποιώ. Η Όψη της Πανσελήνου, της Νέας Σελήνης και του Ερμή με τον Ουρανό και τον Πλούτωνα άλλωστε σου ζητάνε να αφήσεις τις «δημόσιες σχέσεις» με τον εαυτό σου και να στραφείς προς τα μέσα σου. Αυτό που σε ταλαιπωρεί άλλωστε όπως θα έχεις διαπιστώσει είναι το μυαλό σου το οποίο όμως δεν σταματάει να φαντάζεται και να σε παραπλανά αδιάκοπα. Ο Κρόνος απέναντί σου στον Τοξότη σου ζητά να βάλεις όρια σε αυτό το ανεξέλεγκτο μυαλό και να κινηθείς συνειδητά προς την πνευματική σου ανάπτυξη. Από την αμφιθυμία και τα διλήμματα δηλαδή στη μία θέση σε αυτή που πραγματικά σε εκφράζει. Ο Ιούλιος σου δίνει άλλωστε πολλές ευκαιρίες να βάλεις τα πράγματα στη θέση τους αρκεί να αποφύγεις υπερβολές.

 

 

Τα φώτα τον Ιούλιο πέφτουν στον άξονά σου. Κάτι η νέα Σελήνη στο Ζώδιο σου, κάτι η Πανσέληνος απέναντί σου, κάτι που κονταροχτυπιούνται με τον Ουρανό και τον Πλούτωνα δε σε βλέπω να κάνεις διακοπές αυτό το μήνα. Άλλωστε ο Άρης πλέον ευθύδρομος από τον φιλικό σου Σκορπιό σου ζητάει να τακτοποιήσεις και τον μέσα και τον έξω κόσμο και μάλιστα με τη διάθεση των οριστικών ξεκαθαρισμάτων. Το κυρίαρχο καρμικό μάθημα για εσένα είναι το να απελευθερωθείς από την τάση σου να σχετίζεσαι «συμβιωτικά» με ότι βρεις μπροστά σου. Που θα πει ότι χρειάζεται να συνειδητοποιήσεις ότι για να σχετιστείς δεν χρειάζεται να συγχωνευτείς με τον άλλον. Δεν χρειάζεται να κολλήσει ο ένας πάνω στον άλλον και να γίνετε μια μάζα, να νιώθετε το ίδιο, να θέλετε το ίδιο, να σκέφτεστε το ίδιο και κυρίως να «παθαίνετε» το ίδιο, ωσάν η εγκυμονούσα με το έμβρυο. Αυτή την αναγκαιότητα καρμικά το να ξεχωρίσεις τα συναισθήματά σου από τα συναισθήματα των άλλων, τον εαυτό σου από των άλλων και τις ανάγκες σου από τις ανάγκες των άλλων σου φέρνει κατάμουτρα ο μήνας των γενεθλίων σου. Μπορείς να προβείς σε ήρεμους, τρυφερούς, μαλακούς αποχαιρετισμούς και αποχωρισμούς παίρνοντας ενήλικα και διακριτικά απόσταση χωρίς να πάψεις να αγαπάς. Ή μπορείς να αρχίσεις να τρώγεσαι πάλι με τα ρούχα σου προσπαθώντας να αλλάξεις τους άλλους στο τι νιώθουν και το τι θέλουν που δεν θα στο συμβούλευα. Και επειδή αυτά είναι και δύσκολα πράγματα μάλλον ήρθε η στιγμή να ζητήσεις βοήθεια στο να μάθεις πως είναι η ενήλικη σχέτιση.

Με τον Άρη να περνά σε ευθύδρομη πορεία στο Σκορπιό και να κονταροχτυπιέται με τον Ήλιο, τον Ερμή και την Αφροδίτη στο Ζώδιο σου ο Ιούλιος κρύβει πολλά σημαντικά καρμικά μαθήματα για εσένα. Όλα δε περιστρέφονται γύρω από το κεφάλαιο «δύναμη». Η κατάσταση ως έχει δίνει δύο εναλλακτικές. Η μία να αρχίσεις να βρυχάσαι και να κατασπαράζεις ότι δεν ικανοποιεί τις απαιτήσεις σου και αμφισβητεί την κυριαρχία σου. Και η άλλη να κοιτάξεις μέσα σου ψάχνοντας να βρεις τι είναι αυτό που σε τρομάζει τόσο πολύ και χρειάζεται να κυριαρχείς στους άλλους. Το να αντιμετωπίσεις τους βαθιούς σου φόβους και να απαλλαγείς από τα εσωτερικά σου σαμποτάζ είναι αυτό που θα σου δώσει πραγματική δύναμη. Το να στραφείς να επιβάλεις τη δύναμη σου στους άλλους θα σου στερήσει δύναμη. Είναι η στιγμή καρμικά να αντιμετωπίσεις την αιτία και όχι το αποτέλεσμα. Να απογυμνώσεις αυτούς τους τρόμους που κουβαλάς από πολύ παλιά και να συνειδητοποιήσεις πως απαιτώντας από τους άλλους να κάνουν αυτό που θες, θα είσαι πάντα έρμαιο των αποφάσεων τους. Η Αφροδίτη στο Ζώδιο σου, σου προτείνει να «μαλακώσεις» και να δεχθείς πως σαν άνθρωπος και εσύ έχεις τρωτά και αδύναμα σημεία. Η παραδοχή αυτή θα σε οδηγήσει σε καλές συνεργασίες και ουσιαστικές σχέσεις σε κάθε τομέα. Αλλά και στο τέλος μιας μεγάλης περιόδου αγωνίας και φόβου σε κάθε τομέα στο να μην καταλάβουν οι άλλοι ότι δεν επαρκείς παντού. Προχώρα γλυκά, μαλακά και ανθρώπινα.

Με την Όψη Δία, Κρόνου, Ποσειδώνα θα χρειαστεί αυτή την περίοδο να επαναπροσδιορίσεις τι είναι εφικτό και τι είναι ανέφικτο, τι φαντασία και τι πραγματικότητα, προς τα πού κινείσαι και τι θα αφήσεις πίσω σου. Αυτή η περίοδος για εσένα μοιάζει λίγο σαν τέλος εποχής μιας και ένας κύκλος τελειώνει οριστικά και ένας καινούργιος ξεκινάει. Το μεγάλο σου δράμα; Που δεν μπορείς να ελέγξεις το άγνωστο. Το αύριο, το παρακάτω. Άρα η δυσκολία σου να εμπιστευτείς τη ζωή να σε πάει παραπέρα. Το να μάθεις να «αφήνεσαι» είναι για εσένα ίσως το πιο δύσκολο καρμικό μάθημα. Και για να μάθεις να αφήνεσαι σε αυτό που δεν γνωρίζεις η μοναδική πυξίδα είναι οι αισθήσεις και τα συναισθήματά σου. Άλλωστε τι άλλο είναι το παρακάτω πέρα από καινούργιες αισθήσεις; Η θετική Όψη του Πλούτωνα με τον Δία στο Ζώδιο σου άλλωστε σε προτρέπει να μάθεις να ακούς εκτός από το μυαλό σου που λέει ότι του κατέβει και το υπόλοιπο κομμάτι της ύπαρξής σου. Άλλωστε αν ακούσεις το μυαλό σου θα φτιάξεις άλλον έναν φαύλο κύκλο σε αυτό ακριβώς από το οποίο θέλεις να φύγεις. Οι προοπτικές που ανοίγονται μπροστά σου αυτή την περίοδο είναι πολλές όμως το ποιες είναι σε θέση να σε οδηγήσουν στην εκπλήρωση του εαυτού σου και την ευτυχία είναι αυτό που χρειάζεται να διακρίνεις και να επιλέξεις. Εσύ χρειάζεται να θυμάσαι πως ότι είναι άγνωστο δεν είναι και απαραιτήτως απειλητικό.

 

 

Μια βαθύτερη διάθεση ευαισθησίας αναδύεται μέσα σου αυτή την περίοδο λίγο πριν ο Δίας περάσει στο Ζώδιο σου. Αυτός ο μήνας με την νέα Σελήνη και την Πανσέληνο σε δύσκολη Όψη με τον Ουρανό και τον Πλούτωνα αλλά και το Ζώδιο σου και ο Άρης ευθύδρομος στον γειτονικό σου Σκορπιό σε ωθούν σε σημαντικά καρμικά βήματα. Το να δεις βαθιά μέσα σου τι είναι αυτό που σε τρομάζει και σε αποσταθεροποιεί είναι το κυρίαρχο καρμικό θέμα αυτής της περιόδου. Όπως και το να ξεκαθαρίσεις τι τέλειωσε οριστικά για εσένα και να το αφήσεις πίσω σου. Οι αποχαιρετισμοί ολόκληρων περιόδων της ζωής σου μαζί με όλα τα συμπαραμαρτούντα που φέρουν φόβους, τρόμους  σκληρές και αγωνιώδης αισθήσεις είναι αυτό που χρειάζεται να αποχαιρετίσεις ώστε να οδηγηθείς σε μια νέα κατάσταση πιο κοντά στις ανάγκες σου και στην αγάπη προς τον εαυτό σου με την είσοδο του Δία στο Ζώδιο σου. Η παρουσία της Αφροδίτης, του Ηλίου και του Ερμή στο φιλικό σου Λέοντα σου αποκαλύπτουν μια καινούργια αντίληψη του πώς να υπάρχεις σεβόμενος την Αφροδιτική φύση σου, την αρμονία, την ομορφιά και την αγάπη που εμπεριέχει το Ζώδιο σου. Αξιοποίησε τις όποιες ανατροπές στο περιβάλλον σου για να ξεκαθαρίσεις μέσα σου και απέφυγε σκληρές και ακραίες καταστάσεις που δεν θα σε πάνε παραπέρα.

 

Με τον Άρη ευθύδρομο στο Ζώδιο σου ότι εκκρεμότητα έμεινε ατακτοποίητη το προηγούμενο διάστημα βγαίνει στο προσκήνιο αυτό το μήνα καλώντας σε σε μια τελείως διαφορετική διαχείριση από αυτή που κάνεις ως συνήθως. Το παιχνίδι του τρόμου και της τρομοκρατίας είναι αυτό που θα χρειαστεί καρμικά να εστιάσεις με τον Άρη πλέον ευθύδρομο στο Ζώδιο σου και τον Ουρανό και τον Πλούτωνα σε δύσκολη όψη με τη Νέα Σελήνη και την Πανσέληνο. Το κλειδί είναι να αντιμετωπίσεις με γενναιότητα αυτά που σε τρομάζουν μέσα σου και σε οδηγούν σε ακραίες συμπεριφορές έξω σου. Αυτό που συμπαντικά σου ζητιέται είναι να αντιμετωπίσεις την αιτία και όχι να διαρρέεις σε παιχνίδια επιβολής και δύναμης με στόχο να αλλάξεις τους γύρω σου. Το κλειδί σε αυτή την αλλαγή είναι να αναθεωρήσεις σε βάθος τις απαιτήσεις σου από τους άλλους αλλά και να θέσεις όρια στις απαιτήσεις των άλλων από εσένα. Διαχειρίσου με πραγματική δύναμη και συναισθηματική νηφαλιότητα ότι πλέον χρειάζεται να τελειώσει οριστικά βάζοντας τέλος σε σαδομαζοχιστικούς φαύλους κύκλους που σε πηγαίνουν σε σκοτεινές και τρομακτικές περιοχές του ψυχισμού σου. Καταστάσεις παρασκηνιακές γύρω από οικονομικά ζητήματα, κληρονομιές αλλά και σχέσεις σου ζητούν να εμπιστευτείς το ένστικτο σου και να αποφύγεις περισσότερο παρά να εκτεθείς.

 Το να βάλεις σε τάξη χαοτικές καταστάσεις, σενάρια, σκέψεις και φαντασίες σου είναι το κυρίαρχο καρμικό ζήτημα αυτό το μήνα με την Όψη Κρόνου – Δία – Ποσειδώνα να σου ζητούν να ξεδιαλύνεις τι είναι πραγματικό και τι όχι. Η παρουσία του Άρη στο γειτονικό σου Ζώδιο του Σκορπιού σε ευθύδρομη πορεία σου ζητάει να ξεδιαλύνεις και να αντιμετωπίσεις βαθιούς φόβους που σε πετάνε εκτός πραγματικότητας, εκτός της ηλικίας σου, των δυνατοτήτων σου και σε κάνουν έρμαιο σε χειρισμούς, πλάνες, απάτες και αυταπάτες. Η θετική Όψη του Ήλιου, του Ερμή και της Αφροδίτης από το φιλικό σου Λέοντα άλλωστε φέρνουν στο δρόμο σου πρόσωπα αλλά και ευκαιρίες που σε στηρίζουν στο να ανακτήσεις τη δύναμή σου. Απέφυγε σκληρά παιχνίδια στον τομέα των σχέσεων και διαχειρίσου προσεκτικά κληρονομικά ζητήματα, συμβόλαια, ταξίδια αλλά και θέματα σπουδών. Αυτό το μήνα δώσε χώρο στο καινούργιο να εισέλθει στη ζωή σου βάζοντας στην άκρη πεποιθήσεις, ανασφάλειες και φόβους που σε κρατάνε προσκολλημένο στο παλιό και επώδυνο.

 

Τα φώτα αυτό το μήνα πέφτουν κάθετα επάνω σου με τη Πανσέληνο στο Ζώδιο σου και τη νέα Σελήνη απέναντί σου σε έντονη Όψη με τον Ουρανό και τον Πλούτωνα να σηματοδοτούν τι άλλο από ανατροπές. Οικογενειακά ζητήματα, θέματα με ακίνητα και κληρονομιές πυροδοτούν σημαντικά ξεκαθαρίσματα στον τομέα των σχέσεων. Και απ’ ότι φαίνεται τα ξεκαθαρίσματα αυτά οδηγούν σε οριστικούς αποχαιρετισμούς, απώλειες αλλά και μια νέα προοπτική ζωής για εσένα. Επίσης αυτό το μήνα με την Όψη Κρόνου – Δία – Ποσειδώνα καλό είναι να εστιάσεις στη φροντίδα της ψυχικής και σωματικής σου ισορροπίας τόσο της δικής σου όσο και αγαπημένων σου προσώπων. Όπως επίσης και θα σε απασχολήσουν πολύ συχνά και καρμικές καταστάσεις με κυρίαρχο θέμα τη διαχείριση της δύναμης σου αλλά και την αντιμετώπιση βαθιών σχεδόν παιδικών φόβων και τρόμων που σε οδηγούν σε ακραίες επιλογές και καταστάσεις. Το να κοιτάξεις μέσα σου και να θεραπεύσεις σενάρια τρομοκρατίας που σε αποδιοργανώνουν στο τώρα δείχνει να είναι αναγκαίο αυτή την περίοδο σε σχέση με τα ανοίγματα που επιθυμείς και φοβάσαι να πραγματοποιήσεις. Απέφυγε παιχνίδια επιβολής της δύναμης με κεντρική ιδέα ποιος κάνει κουμάντο και εστίασε στο να αποφύγεις συγκρούσεις που μόνο θα σε διαρρεύσουν. Συνειδητοποίησε πως μειώνοντας τους άλλους δεν γίνεσαι δυνατότερος.

Η δύσκολη Όψη του Άρη σε ευθύδρομη πορεία πλέον από τον Σκορπιό κινητοποιεί όλο αυτό το μήνα βαθιούς σχεδόν υπαρξιακούς φόβους που από τη μία σε καθηλώνουν και από την άλλη σε στρέφουν σχεδόν ανεξέλεγκτα σε ακραίες συμπεριφορές που μετανιώνεις. Το να αντιμετωπίσεις κατάματα αυτά τα σενάρια τρομοκρατίας που παράγονται μέσα σου είναι καρμικά το ζητούμενο αυτής της περιόδου ώστε να αναδυθούν και να απεγκλωβιστούν όλες αυτές οι δυνάμεις που θα σε στηρίξουν στα καινούργια αναγκαία ανοίγματα της ζωής σου. Ένας κύκλος ζωής έχει τελειώσει παντελώς και ο φόβος για την καινούργια άγνωστη κατάσταση σε κρατάει καθηλωμένο εδώ και καιρό σε καταστάσεις που δεν αντέχεις. Απέφυγε αυτήν την περίοδο να ξοδευτείς σε συγκρούσεις και σαδομαζοχιστικά παιχνίδια αλλά και σε παιχνίδια επιβολής και δύναμης και εστίασε στο πως θα απαλλαγείς από αυτούς τους φαύλους κύκλους που σε βάζει σχεδόν ασυνείδητα το εγώ σου. Ανοίξου και ζήτα βοήθεια με τον Ήλιο τον Ερμή και την Αφροδίτη απέναντί σου από αυτούς που μπορούν να σε στηρίξουν αλλά και από αυτούς που μπορούν να σου δείξουν το παρακάτω. Ο μήνας φέρνει στο προσκήνιο έντονο ερωτισμό αλλά και άλλους συμπαίκτες διαθέσιμους να παίξετε το ερωτικό παιχνίδι. Διαχειρίσου προσεκτικά κληρονομιές και θέματα που αφορούν κεφάλαια διότι καραδοκεί παρασκήνιο και παγίδες που παριστάνουν τις ευκαιρίες.

Ο Ιούλιος ανοίγει προοπτικές αλλά θέτει και σημαντικές απαιτήσεις. Η Όψη Κρόνου – Δία – Ποσειδώνα σου ζητά να επαναπροσδιοριστείς σε σχέση με το τώρα και την πραγματικότητα ως έχει. Όπως επίσης σου ζητά να κλείσεις κύκλους υπερβολών και ασάφειας που σε αποσυντονίζουν βάζοντας όρια στα παιχνίδια που παίζει το μυαλό σου με διλήμματα και γρίφους. Ο στόχος σου αυτή την περίοδο είναι να πάρεις αποστάσεις από το περιβάλλον και να εμπιστευτείς περισσότερο αυτό που νιώθεις και αισθάνεσαι παρά αυτό που σκέφτεσαι. Η θετική Όψη της Πανσελήνου σε στηρίζει προς αυτήν την κατεύθυνση αλλά και σου ζητάει βαθιά και σημαντικά ξεκαθαρίσματα. Απέφυγε να καταναλώσεις τον εαυτό σου πέρα των ορίων των αντοχών σου με τον Δία απέναντί σου να σε κάνει συχνά να χάνεις το μέτρο των ορίων σου. Βάλε όρια στις επιθυμίες σου και σεβάσου τις ανάγκες σου. Η θετική Όψη του Άρη σου ζητά άλλωστε να αναμετρηθείς με φόβους και σενάρια τρόμου που σε αποδυναμώνουν και σε καταναλώνουν μέσω ενός αδιάκοπου στρες. Είναι σημαντικό να συνειδητοποιήσεις ότι αυτήν την περίοδο καρμικά το παιχνίδι παίζεται βαθιά και ο στόχος είναι να απελευθερώσεις τον εαυτό σου με την Όψη Δία – Πλούτωνα από εγκλωβισμούς σχεδόν πρώιμα παιδικούς και να διαφοροποιήσεις τον εαυτό σου από το υπόλοιπο περιβάλλον σου χωρίς σκληρές και ακραίες συμπεριφορές. Φρόντισε την ψυχική και σωματική σου ισορροπία.

  

 

 

SunPlanetSymbol
ΗΛΙΟΣ
Από 1 ως 22 Ιουλίου στον Καρκίνο
Από 23 Ιουλίου και μέχρι τέλος του μήνα στον Λέοντα

ΕΥΝΟΕΙ Συναισθηματικά θέματα, τον έρωτα, τις σχέσεις, τη διασκέδαση, τα φλερτ, το γάμο, την αισθητική, την ομορφιά τη διακόσμηση, την υγειά, τα ξεκαθαρίσματα σε βάθος, το σεξ, τα οικονομικά
ΔΕΝ ΕΥΝΟΕΙ   Τις συναισθηματικές υπερβολές, τις σπατάλες τις συγκρούσεις , την έλλειψη ισορροπίας

ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ: Με δύσκολα μαθήματα Κριούς, Ζυγούς και Αιγόκερους, ενώ πιο θετικά επηρεάζει Καρκίνους, Σκορπιούς και Ιχθύες
ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΕΟΝΤΑ: Με δύσκολα μαθήματα Ταύρους, Σκορπιούς και Υδροχόους, ενώ πιο θετικά επηρεάζει Κριούς, Λέοντες και Τοξότες

 

MercuryPlanetSymbol
ΕΡΜΗΣ
Από 1 μέχρι και τις 14 Ιουλίου στον Καρκίνο
Από τις 15 Ιουλίου και μέχρι τελος του μηνα στον Λέοντα
ΔΕΙΤΕ ΑΡΘΡΟ «ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΠΕΡΙΟΔΟΥ»

ΕΥΝΟΕΙ  Συζητήσεις, καινούργιες γνωριμίες και φλερτ. Συναισθηματικές και επαγγελματικές σχέσεις. Ζητήματα υγείας, επαγγελματικά ταξίδια, επανασυνδέσεις σχέσεων με ωριμότητα και λογική
ΔΕΝ ΕΥΝΟΕΙ Εντάσεις και διαφωνίες με συναδέλφους αλλά και συναισθηματικές και επαγγελματικές αντιδικίες

ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ: Με δύσκολα μαθήματα Κριούς, Ζυγούς και Αιγόκερους, ενώ πιο θετικά επηρεάζει Καρκίνους, Σκορπιούς και Ιχθύες
ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΕΟΝΤΑ: Με δύσκολα μαθήματα Ταύρους, Σκορπιούς και Υδροχόους, ενώ πιο θετικά επηρεάζει Κριούς, Λέοντες και ΤοξότεςVenusPlanetSymbol
ΑΦΡΟΔΙΤΗ
Από την 1 μέχρι και τις 12 Ιουνίου στον Καρκίνο
Από τις 13 και μέχρι τελοσ του μηνα στον Λέοντα
ΔΕΙΤΕ ΑΡΘΡΟ «ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΠΕΡΙΟΔΟΥ»

ΕΥΝΟΕΙ Την συναισθηματική επικοινωνία και την διασκέδαση, την επανατοποθέτηση ορίων, τις συναισθηματικές συζητήσεις, το φλερτ,  τις σχέσεις με μέλλον, τα ουσιαστικά ξεκαθαρίσματα, τις προσωπικές συζητήσεις, την οικονομική οργάνωση
ΔΕΝ ΕΥΝΟΕΙ Την ανοργανωσιά, τις συγκρούσεις, την έλλειψη  μέτρου, την απολυτότητα

ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ: Με δύσκολα μαθήματα Κριούς, Ζυγούς και Αιγόκερους, ενώ πιο θετικά επηρεάζει Καρκίνους, Σκορπιούς και Ιχθύες
ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΕΟΝΤΑ: Με δύσκολα μαθήματα Ταύρους, Σκορπιούς και Υδροχόους, ενώ πιο θετικά επηρεάζει Κριούς, Λέοντες και Τοξότες

MarsPlanetSymbol
ΑΡΗΣ
Όλο τον μήνα στον Σκορπιό σε ορθή πορεία
ΔΕΙΤΕ ΑΡΘΡΟ «ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΠΕΡΙΟΔΟΥ»

ΕΥΝΟΕΙ Συναισθηματικές  και ερωτικές  διεκδικήσεις, την διασκέδαση, τα φλερτ, την δράση, συναισθηματικά ξεκαθαρίσματα
ΔΕΝ ΕΥΝΟΕΙ  Εντάσεις και διαφωνίες με φίλους καθώς και συναισθηματικές, ερωτικές και επαγγελματικές ρήξεις.  Προσοχή σε υστερίες

ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΚΟΡΠΙΟ: Με δύσκολα μαθήματα Ταύρους, Λέοντες και Υδροχόους, ενώ πιο θετικά επηρεάζει Καρκίνους, Ιχθύες και Σκορπιούς

JupiterPlanetSymbol
ΔΙΑΣ
Όλο το μήνα σε Ορθή πορεία στην Παρθένο
Αυτό το μήνα κινείται από την 17η μοίρα του ζωδίου μεχρι και την 21η
Στο ζώδιο της Παρθένου θα παραμείνει μέχρι τις 9 Σεπτεμβρίου 2016
ΔΕΙΤΕ ΑΡΘΡΟ «ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΠΕΡΙΟΔΟΥ»

ΕΥΝΟΕΙ  Το γάμο, τον τομέα των σχέσεων και των συνεργασιών. Το να περνάμε καλά.  Επίσης, ζητήματα ομορφιάς, αισθητικής, διακόσμησης, δίκες και συμβόλαια
ΔΕΝ ΕΥΝΟΕΙ  Υπερβολές, επιπόλαιες κινήσεις, αντιδικίες με ανώτερους, την ανισορροπία, την έλλειψη  μέτρου

ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΘΕΝΟ: Με δύσκολα μαθήματα Διδύμους, Τοξότες και Ιχθύες, ενώ πιο θετικά επηρεάζει Ταύρους, Παρθένους και Αιγόκερους

 

SaturnPlanetSymbol
ΚΡΟΝΟΣ
Όλο το μηνα σε αναδρομη πορεία στον Τοξότη
Αυτό το μήνα κινείται από την 11η μέχρι και την 9η μοίρα του ζωδίου
Θα παραμείνει αναδρομοσ μέχρι και τις 13 Αυγούστου 2016, όπου θα φτάσει στην 9η μοίρα του ζωδίου
Ο Κρόνος θα παραμείνει στον Τοξότη μέχρι τις 21 Δεκεμβρίου 2017
ΔΕΙΤΕ ΑΡΘΡΟ «ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΠΕΡΙΟΔΟΥ»

ΕΥΝΟΕΙ  Τη δουλειά, την πειθαρχεία, την οργάνωση, την ανάληψη των προσωπικών και κοινωνικών ευθυνών, το μέτρο, την ισοτιμία και τις ισότιμες συνεργασίες και σχέσεις.
ΔΕΝ ΕΥΝΟΕΙ Τις εύκολες λύσεις, την τεμπελιά, την ανευθυνότητα, την ασυνέπεια, την φυγοπονία, το «βόλεμα», τις υπερβολές, την εξάρτηση.

ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΟΞΟΤΗ: Με δύσκολα μαθήματα Διδύμους, Παρθένους και Ιχθύες, ενώ πιο ήπια και θετικά επηρεάζει Κριούς, Λέοντες και Τοξότες


UranusPlanetSymbol
ΟΥΡΑΝΟΣ
Από την 1 μέχρι και τις 29 Ιουλίου Ορθή πορεία στον Κριό
από τισ 30 και μέχρι τελοσ του μήνα σε ανάδρομη πορεία
Αυτό το μηνα κινείται στην 24η μοίρα του Ζωδίου
Επηρεάζει περισσότερο την αρχη του 3ου δεκαημερου του ζωδίου
Ο Ουρανός θα περάσει στον Ταύρο στις 16 Μαΐου 2018
ΔΕΙΤΕ ΑΡΘΡΟ «ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΠΕΡΙΟΔΟΥ»

ΕΥΝΟΕΙ Τις αλλαγές σε κάθε τομέα. Τα καινούργια ξεκινήματα.
ΔΕΝ ΕΥΝΟΕΙ Τις εξαρτήσεις, την συντήρηση φθαρμένων σχέσεων, τις πλάνες.

ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΡΙΟ: Με δύσκολα μαθήματα Αιγόκερους, Ζυγούς και Καρκίνους, ενώ πιο θετικά επηρεάζει Κριούς, Λέοντες και Τοξότες, αλλά και Διδύμους και Υδροχόους


NeptunePlanetSymbol
ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ
Όλο τον Μήνα σε Ανάδρομη Πορεια στους Ιχθύες
Θα βρισκεται αναδρομοσ μέχρι και τις 19 Νοεμβρίου 2016
Αυτόν το μήνα Κινείται στην 11η μοίρα του ζωδίου
Επηρεάζει περισσότερο την αρχη του 2ου δεκαημερου και το τέλος του 1ου
Ο Ποσειδώνας θα βρισκεται στους Ιχθύες μεχρι τις 26 Ιανουαρίου 2026
ΔΕΙΤΕ ΑΡΘΡΟ «ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΠΕΡΙΟΔΟΥ»

ΕΥΝΟΕΙ Τα όνειρα, την χαλάρωση, τις τέχνες.
ΔΕΝ ΕΥΝΟΕΙ Την υγεία ,τις αυταπάτες, τις καταχρήσεις.

ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΧΘΥΕΣ: Με δύσκολα μαθήματα Παρθένους, Τοξότες και Δίδυμους, ειδικά όσους από εσάς έχετε γεννηθεί κατά το πρώτο δεκαήμερο του ζωδίου σας, ενώ πιο θετικά επηρεάζει Ιχθύες, Σκορπιούς, Καρκίνους, αλλά και Ταύρους και Αιγόκερους.


PlutoPlanetSymbol
ΠΛΟΥΤΩΝΑΣ
Όλο το μήνα σε ανάδρομη πορεία στον Αιγόκερω
Κινείται στην 16η και 15η μοίρα του ζωδίου
Θα παραμείνει ανάδρομος μέχρι και τις 29 Σεπτεμβρίου 2016, όπου θα φτασει στην 12η μοιρα του ζωδιου
Επηρεάζει από τη θέση αυτή το δευτερο μισό του 2ο δεκαήμερο των Ζωδίων του Παρορμητικού Σταυρού (Κριούς, Καρκίνους, Ζυγούς και Αιγόκερους) 
Ο Πλούτωνας θα παραμείνει στο ζώδιο του Αιγόκερω μέχρι τις 24 Μαρτίου 2023
ΔΕΙΤΕ ΑΡΘΡΟ «ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΠΕΡΙΟΔΟΥ»

ΕΥΝΟΕΙ Αλλαγές μέσα από γνώση , ταξίδια, σπουδές, την προσωπική ελευθερία.
ΔΕΝ ΕΥΝΟΕΙ Νομικές  εκκρεμότητες, δάνεια, εκκρεμότητες σε σπουδές, επικοινωνίες.

ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΙΓΟΚΕΡΩ: Με δύσκολα μαθήματα Αιγόκερους, Ζυγούς, Κριούς και Καρκίνους, ενώ πιο θετικά επηρεάζει Παρθένους, Ταύρους αλλά και Σκορπιούς και Ιχθύες (ο Πλούτωνας στον Αιγόκερω είναι σε δυσμενή θέση).ΛΙΛΙΘ – ΜΑΥΡΗ ΣΕΛΗΝΗ
Όλο το μήνα στον Σκορπιό
Θα παραμείνει στον Σκορπιό μέχρι και τις 17 Φεβρουαρίου 2017
ΔΕΙΤΕ ΑΡΘΡΟ «ΜΑΥΡΗ ΣΕΛΗΝΗ - ΛΙΛΙΘ»

ΕΥΝΟΕΙ Τους παθιασμένους έρωτες, τον σκοτεινό μαγνητισμό.
ΔΕΝ ΕΥΝΟΕΙ Τις κρυφές σχέσεις, τις οικονομικές ατασθαλίες.

ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΚΟΡΠΙΟ: Με δύσκολα μαθήματα Ταύρους, Λέοντες και Υδροχόους, ενώ πιο ήπια επηρεάζει Καρκίνους, Σκορπιούς και ΙχθύεςΧΕΙΡΩΝΑΣ
Όλο τον μήνα σε ανάδρομη πορεια στο ζώδιο των Ιχθύων
Θα παραμείνει στο ζώδιο των Ιχθύων μέχρι και τις 17 Απριλίου 2018
Δείτε Άρθρο «Όψεις Χείρωνα»

ΕΥΝΟΕΙ  Την καριέρα, επαγγελματικές διεκδικήσεις, την θεραπεία μέσω δουλειάς, την επίλυση οικογενειακών σχέσεων αλλά και με τους ανώτερους μας.
ΔΕΝ ΕΥΝΟΕΙ Εξαρτήσεις, τεμπελιά, ανευθυνότητα.

ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΧΘΥΕΣ: Με δύσκολα μαθήματα Παρθένους, Τοξότες και Δίδυμους, ενώ πιο θετικά επηρεάζει Ιχθύες, Σκορπιούς, Καρκίνους, αλλά και Ταύρους και Αιγόκερους.ΔΕΣΜΟΙ ΤΗΣ ΣΕΛΗΝΗΣ
Οι Δεσμοί της Σελήνης τον Ιούλιο βρισκονται στον άξονα Παρθένου – Ιχθύων
Κινούνται από την 13η μέχρι και την 15η μοίρα της Παρθένου και των Ιχθύων
ΔΕΙΤΕ ΑΡΘΡΟ «ΟΙ ΔΕΣΜΟΙ ΤΗΣ ΣΕΛΗΝΗΣ»

ΕΥΝΟΟΥΝ Την καρμική εξέλιξη, τα μαθήματα, τον σκοπό της ζωής του ανθρώπου από τον Νότιο προς τον Βόρειο Δεσμό.
ΔΕΝ ΕΥΝΟΟΥΝ Οτιδήποτε είναι ασυνείδητο.
ΕΠΗΡΕΑΖΟΥΝ (από το άξονα Παρθένου - Ιχθύων): Με δύσκολα μαθήματα Διδύμους, Τοξότες, Παρθένους και Ιχθύες, ενώ πιο θετικά επηρεάζουν Ταύρους, Αιγόκερους, Καρκίνους και Σκορπιούς


ΝΕΑ ΣΕΛΗΝΗ ΚΑΙ ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΣ ΤΟΥ ΜΗΝΑ

Νέα Σελήνη: 4 Ιουλιου 2016 στην 12η μοιρα τΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ
ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ: Με δύσκολα μαθήματα Κριούς, Ζυγούς και Αιγόκερους, ενώ πιο θετικά επηρεάζει Καρκίνους, Σκορπιούς και Ιχθύες

Πανσέληνος: 20 ιουλιου 2016 στην 27η μοίρα τΟΥ ΑΙΓΟΚΕΡΩ
ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΙΓΟΚΕΡΩ: Με δύσκολα μαθήματα Ζυγούς, Κριούς και Καρκίνους, ενώ πιο θετικά επηρεάζει Παρθένους, Ταύρους και Αιγόκερους

 

 

 

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ

ΖΩΔΙΑ

Παρασκευή, 1 Ιουλίου 2016

έως

Παρασκευή, 1 Ιουλίου 2016

ΤΑΥΡΟΣ

Σάββατο, 2 Ιουλίου 2016

έως

Κυριακή, 3 Ιουλίου 2016

ΔΙΔΥΜΟΙ

Δευτέρα, 4 Ιουλίου 2016

έως

Τρίτη, 5 Ιουλίου 2016

ΚΑΡΚΙΝΟΣ (Νέα Σελήνη)

Τετάρτη, 6 Ιουλίου 2016

έως

Πέμπτη, 7 Ιουλίου 2016

ΛΕΩΝ

Παρασκευή, 8 Ιουλίου 2016

έως

Κυριακή, 10 Ιουλίου 2016

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Δευτέρα, 11 Ιουλίου 2016

έως

Τρίτη, 12 Ιουλίου 2016

ΖΥΓΟΣ

Τετάρτη, 13 Ιουλίου 2016

έως

Παρασκευή, 15 Ιουλίου 2016

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Σάββατο, 16 Ιουλίου 2016

έως

Κυριακή, 17 Ιουλίου 2016

ΤΟΞΟΤΗΣ

Δευτέρα, 18 Ιουλίου 2016

έως

Τετάρτη, 20 Ιουλίου 2016

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ (Πανσέληνος)

Πέμπτη, 21 Ιουλίου 2016

έως

Παρασκευή, 22 Ιουλίου 2016

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Σάββατο, 23 Ιουλίου 2016

έως

Κυριακή, 24 Ιουλίου 2016

ΙΧΘΥΕΣ

Δευτέρα, 25 Ιουλίου 2016

έως

Τρίτη, 26 Ιουλίου 2016

ΚΡΙΟΣ

Τετάρτη, 27 Ιουλίου 2016

έως

Πέμπτη, 28 Ιουλίου 2016

ΤΑΥΡΟΣ

Παρασκευή, 29 Ιουλίου 2016

έως

Κυριακή, 31 Ιουλίου 2016

ΔΙΔΥΜΟΙ