Από τον

Πέτρο Κατσαμάκη,

Αστρολόγο – Ερευνητή

 

 Απαλλαγμένο από τον Ερμή Ανάδρομο και την ασάφεια που επιφέρει σε βρίσκει ο Φεβρουάριος, o οποίος με την Όψη Ερμή – Πλούτωνα – Ουρανού και τη Νέα Σελήνη στον Υδροχόο εισέρχεται αποφασισμένος να αποκαλύψει σημεία και τέρατα. Σημαντικά λοιπόν ξεκαθαρίσματα αποκαλύπτουν παρασκήνιο, αλλά και φωτίζουν τα γεγονότα, δίνοντας λογικές εξηγήσεις σε παράλογες καταστάσεις, οι οποίες αρκετές φορές σε σοκάρουν. Θα λέγαμε ότι έτσι και αλλιώς το πρώτο δεκαήμερο θα είναι μια τέτοια περίοδος, μιας και μετά ακολουθεί η Αφροδίτη πάλι σε Όψεις με τον Πλούτωνα και τον Ουρανό να ξεμπροστιάζει και να αποκαλύπτει. Εσύ έχεις να προσέξεις ανατροπές και συγκρούσεις που αφορούν σχέσεις με πρόσωπα εξουσίας, αλλά και μεγαλύτερα άτομα από εσένα, όπως επίσης και ανατροπές μέσα στην οικογένεια ή την εργασία. Το κλίμα όλο το πρώτο δεκαπενθήμερο του μήνα δείχνει να κινείται με ένταση, η οποία πολλές φορές θα φτάνει σε άκρα. Οριστικές ρήξεις, βαθιές ανατροπές και καταστάσεις που τελειώνουν, σου ζητούν να λάβεις τα μέτρα σου και να πάρεις θέση, μιας και ο Άρης στον Σκορπιό φτάνει τα πράγματα σε μεγαλύτερο βάθος από το συνηθισμένο (κοινώς σπρώχνει το μαχαίρι στο κόκαλο). Αυτό το μήνα προσπάθησε να προστατευτείς από σενάρια καταστροφής και κινδυνολογίας και να διαχειριστείς το φόβο σου ή το φόβο και την τρομάρα που σου προκαλούν αυτοί που θέλουν να σε χειρίζονται. Ο Φλεβάρης θα θέσει επί τάπητος υπαρξιακά αδιέξοδα που φαίνεται πως συνδέονται με οικονομικά και ερωτικά ζητήματα. Άλλωστε, μην ξεχνάς πως βρίσκεσαι ένα μήνα πριν από τις Εκλείψεις του Μαρτίου, οι οποίες φυσικά δεν περιμένουν τον Μάρτιο για να δράσουν, αλλά είναι ήδη ενεργές και κάνουν την περιρρέουσα ατμόσφαιρα συχνά εκρηκτική.

Καλύτερες προϋποθέσεις φαίνεται πως δημιουργεί το δεύτερο δεκαπενθήμερο του μήνα, κυρίως σε θέματα σχέσεων, όπου εκεί μπορούν τα πράγματα να ειπωθούν ναι μεν ξεκάθαρα, αλλά χωρίς συγκρούσεις και αλαλαγμούς. Η Πανσέληνος στο Ζώδιο της Παρθένου σε Όψη με τον Ποσειδώνα σου ζητά να φανείς ιδιαίτερα προσεκτικός σε ό,τι αφορά στην ψυχική και σωματική σου ισορροπία, και να δώσεις χρόνο στον εαυτό σου για ανάπαυση. Να σταματήσεις δηλαδή να διαρρέεις σε σενάρια, φαντασίες, αγωνίες και συγκρούσεις, που δεν οδηγούν πουθενά, να πάρεις την απαραίτητη απόσταση και να σεβαστείς τα όρια των αντοχών σου. Ο Φλεβάρης θέτει κατά βάση υπαρξιακά ζητήματα ελευθερίας και ανελευθερίας, του πόσο εσύ ορίζεις την ζωή σου και πόσο την ορίζουν οι άλλοι, του κατά πόσο δέχεσαι ή δεν δέχεσαι να αντιμετωπίζεσαι σαν ελεύθερος άνθρωπος, το πόσο συγκατατίθεσαι να είσαι σκλάβος και έρμαιο των αποφάσεων τρίτων. Όπως επίσης και την ανάγκη να ανα-πλαισιώσεις τον σκοπό της ζωής σου, μιας και συχνά θα σου τεθεί το ερώτημα τι νόημα έχει, αξίζει να ζεις έτσι, γιατί ήρθες σε αυτόν τον κόσμο, γιατί υπάρχεις; Αλλά και συχνά θα δεις να τίθενται θέματα που αφορούν στο κατά πόσον αγαπάς και αγαπιέσαι και στο κατά πόσο ξέρεις να αγαπάς αλλά και κατά πόσον καλύπτεσαι από αγάπη, φροντίδα, ζεστασιά και ουσιαστικό ενδιαφέρον. Καταλήγοντας στο τι αξίζει τελικά να ξοδέψεις ή να αφιερώσεις τη ζωή σου. Όπως καταλαβαίνεις λοιπόν, ο Φλεβάρης είναι ένας μήνας βαθιών καρμικών αναζητήσεων, μιας και η εξωτερική πραγματικότητα δεν προσφέρει λύσεις, αλλά αδιέξοδα.

 

 

Οικογενειακά ζητήματα, θέματα καριέρας αλλά και την ανάγκη να τελειώνεις με ό,τι δεν εξελίσσεται πια, σου θέτει ο Φεβρουάριος, ένα μήνα πριν την Έκλειψη Σελήνης στο απέναντι σου Ζώδιο του Ζυγού. Η ανάγκη σου να δημιουργήσεις, να δράσεις, να ερωτευτείς, να κινηθείς προς την εξέλιξη σου, συχνά βρίσκει εμπόδια και τοίχους από την εξωτερική πραγματικότητα, στην οποία είσαι μαθημένος πρωτίστως να εστιάζεις. Η περίοδος αυτή – όπως χρειάζεται να καταλάβεις - μιλάει για εσωτερική εξέλιξη. Δηλαδή για εσωτερική αλλαγή θέσης απέναντι στα εξωτερικά γεγονότα. Όσο προσπαθείς να επαναφέρεις τις «παλιές καλές μέρες» και δεν δέχεσαι πως η πραγματικότητα έτσι όπως την ήξερες έχει αλλάξει οριστικά, τόσο θα ξοδεύεσαι και θα ματαιοπονείς. Αυτό που καρμικά χρειάζεται να συνειδητοποιήσεις αυτή την περίοδο είναι πως διαρρέοντας την ενέργειά σου στο ανέφικτο, το μόνο που κερδίζεις είναι αδιάκοπες απογοητεύσεις. Άσε πίσω σου λοιπόν ό,τι θέλει να μείνει πίσω και προχώρα στο παρακάτω τη ζωή σου, έστω και εντελώς μόνος σου, συνειδητοποιώντας πως η πορεία προς την αυτοπραγμάτωση σου είναι έτσι κι αλλιώς εντελώς μοναχική. Αυτή η συνειδητοποίηση θα σου δώσει τη δυνατότητα να δεις διαφορετικά και κυρίως πιο μαλακά τους άλλους, να πάρεις ανθρώπινα και ζεστά συναισθήματα και να ξεμπλοκάρεις οικονομικά και επαγγελματικά ζητήματα.

 

 

 Ο Άρης απέναντι σου όλο το Φεβρουάριο, σου δίνει δύο προοπτικές: η μία να μαστιγώνεις, να βαράς και να βασανίζεις τον εαυτό σου, επικρίνοντάς τον και προσάπτοντας του κατηγορίες και ενοχές για ό,τι ίπταται, έρπεται και κινείται, και η άλλη προοπτική είναι να κοιτάξεις μέσα σου με την αγάπη και την διάθεση να σε φροντίσεις, να σε απενοχοποιήσεις, να σε ενδυναμώσεις, και εν τέλει να σε αποδεχθείς σαν άνθρωπο με τα προτερήματα και τα ελαττώματα σου. Να σε αγαπήσεις και για ό,τι δεν καταφέρνεις βρε αδελφέ, συνειδητοποιώντας καρμικά πως, μόνο εάν συμμαχήσεις με τον εαυτό σου και πάψεις να το γρονθοκοπείς, θα πετύχεις όλα αυτά που αυτή τη στιγμή φαίνονται απραγματοποίητα. Ένας πρώτος κύκλος προσπάθειας σε οδήγησε σε επιτυχίες και αδιέξοδα. Αυτό σημαίνει ότι χρειάζεται να αναθεωρήσεις τον τρόπο με τον οποίο δρας και όχι να ακυρώσεις τον εαυτό σου. Να ακυρώσεις τρόπους και να βρεις καλύτερους, πιο αποτελεσματικούς, κρατώντας επαφή με τη συνειδητοποίηση του πόσα πολλά έχεις πετύχει. Οι «τρόποι» είναι που χρειάζεται να αλλάξουν, ώστε με την εύνοια που υπάρχει γύρω σου αυτή την περίοδο, να αξιοποιήσεις και να δεχθείς τα δώρα του Δία σε κάθε τομέα. Τράβα σπαθί λοιπόν, και κόψε τους Γόρδιους δεσμούς και όχι τα πόδια σου.

 

 

Το ότι έχεις περάσει και καλύτερα στη ζωή σου, δεν χρειάζεται να το συζητήσουμε. Το γιατί όμως όλα κινούνται τόσο δύσκολα, νομίζω πως χρειάζεται να το αναρωτηθούμε. Αν ρωτάς εμένα, ένα έχω να σου πω. Όσο αντιστέκεσαι στην ενηλικίωση, τόσο θα πονάς και θα στενάζεις. Ο Κρόνος απέναντι σου άλλωστε και μια πλειάδα Πλανητών, σου ξεκαθαρίζουν πως η φυγή προς άλλες ηλικίες και πραγματικότητες μόνο αφόρητη κούραση και ματαιώσεις θα σε φιλέψουν. Ο Φεβρουάριος παρόλα αυτά, σου δίνει σημαντικές προοπτικές - με τη Νέα Σελήνη στο φιλικό σου Υδροχόο, αλλά και τον Ερμή και την Αφροδίτη - να δεις και να επικοινωνήσεις την αλήθεια ως έχει, εξυγιαίνοντας παιδικά κουσούρια και σενάρια παντοδυναμίας, που ενώ φαντασιώνεσαι τον καλύτερο, σε αντιμετωπίζουν σαν να είσαι ο χειρότερος. Εσύ πάλι πάρε σοβαρά τον εαυτό σου και τις ανάγκες σου, και μην πάρεις καθόλου σοβαρά το μυαλό σου, τα σενάρια και τις φαντασίες του. Απόταξε πεποιθήσεις, χειρισμούς και βάλε όρια σε αυτά που σκέφτεσαι και σε αρρωσταίνουν. Αν δεν μπορείς μόνος σου, ζήτα βοήθεια καθαρά και ξάστερα, και θα τη λάβεις. Κινήσου με ευθύτητα, καθαρές εξηγήσεις, πες τι θέλεις εσύ και πάψε να κρίνεις τι κάνουν οι άλλοι, και σύντομα θα διαπιστώσεις πως τα πράγματα δεν είναι τόσο τραγικά όσο φαντάζεσαι, αλλά πως τα περισσότερα εμπόδια τα φτιάχνεις με τα χεράκια σου και τα γιγαντώνεις με το μυαλό σου. Ο Φεβρουάριος σου δίνει προοπτικές θετικές σε κάθε τομέα.

 

 

Με την Αφροδίτη και τον Ερμή απέναντί σου σε όψη με τον Ουρανό και τον Πλούτωνα, ο Φεβρουάριος μπαίνει με τη διάθεση αποκαλύψεων και ανατροπών, αλλά και οριστικών ρήξεων και ξεκαθαρισμάτων σε ό,τι δεν προχωράει παρακάτω. Άλλωστε ο Άρης από το φιλικό σου Ζώδιο του Σκορπιού έρχεται να σε ενδυναμώσει να δεχθείς μια σημαντική για εσένα καρμική συνειδητοποίηση: πως για να εξελιχθείς, χρειάζεται να αφήσεις πίσω σου ό,τι δεν εξελίσσεται. Εσύ που πάλι έχεις κολλήσει στην παιδική φαντασίωση, πως μπορείς να τους πάρεις όλους μαζί σου στην κιβωτό της ευτυχίας, αναρωτιέσαι γιατί οι άλλοι δεν καταλαβαίνουν ότι θέλεις το καλό τους και δεν ακολουθούν. Ένα μήνα πριν τις Εκλείψεις, όλο το Σύμπαν σου βροντοφωνάζει πάψε να διαρρέεις την ενέργεια σου με στόχο να αλλάξεις τους άλλους, και κοίτα να αλλάξεις εσύ. Να αλλάξεις και να δεχθείς πως ο καθένας έχει το δικαίωμα να αποφασίζει, που θέλει να είναι και πως κανείς δεν έχει οριστεί αρμόδιος διαχειριστής της μοίρας του άλλου. Αποχαιρέτα λοιπόν και προχώρα παρακάτω, εκεί που θες να πας, εκεί που θες να είσαι. Αν εστιάσεις σε σένα και στις ανάγκες σου, ο Φεβρουάριος σου δίνει σημαντικές προοπτικές για σπουδαίες νίκες και επιτυχίες σε κάθε τομέα, που θα σου παρέχουν την ασφάλεια που τόσο πολύ χρειάζεσαι και τη ζητάς διαρκώς από τους άλλους.

 

 

Με τη Νέα Σελήνη απέναντί σου μπαίνει δυναμικά ο Φεβρουάριος ζητώντας σου καινούργια ξεκινήματα, που περιέχουν ισχυρές αποκαλύψεις και ανατροπές. Ο Φεβρουάριος σου εφιστά την προσοχή - με τον Άρη να σε στοχεύει από τον Σκορπιό - σε παρασκηνιακές κινήσεις και συγκρούσεις με πρόσωπα εξουσίας. Εσύ προσπάθησε να είσαι καθαρός, όπως το φως, να απέχεις από ό,τι σκοτεινό και δόλιο, και να δεχθείς πως δεν είσαι ο superman ή ο μάγος του Οζ, που όλα τα ανέφικτα τα κάνει εφικτά. Ξεχώρισε τις απραγματοποίητες παιδικές σου προσδοκίες από το τι είναι πραγματοποιήσιμο και τι όχι. Η Αφροδίτη άλλωστε και ο Ερμής απέναντί σου, σου δίνουν σημαντικές δυνατότητες να ισορροπήσεις τις σχέσεις σου και να προωθήσεις τους στόχους σου, αν και εσύ αφήσεις πίσω σου την παιδική σου αλαζονεία, και δεχθείς τον εαυτό σου σαν άνθρωπο. Αυτό το σαν άνθρωπος είναι που θα σε βγάλει από πιέσεις και αδιέξοδα που σε έχει βάλει η πεποίθηση σου, ότι πρέπει να είσαι superman. Αρκεί αυτό το μήνα, να καταδεχθείς να πεις με παρρησία και θάρρος ότι ως εδώ αντέχω. Αυτό το ανθρώπινο όριο θα σε απεμπλέξει από περιπέτειες, που μόνο θα σε εκθέσουν. Εστίασε λοιπόν στις αντοχές σου και σεβάσου τες.

 

 

 Με τον Ερμή ευθύδρομο πλέον και την εύνοια της Αφροδίτης σε Όψη με τον Ουρανό και τον Πλούτωνα, ο Φεβρουάριος ξεκινά και καταλήγει για εσένα με πάστρα, σιγύρισμα, γενική καθαριότητα και σημαντικά ξεκαθαρίσματα. Με την Πανσέληνο στο Ζώδιο σου, ο Φεβρουάριος είναι μήνας σημαντικών διευθετήσεων και τακτοποιήσεων που όμως, έναν μήνα πριν την Έκλειψη στον Άξονά σου, είναι απαραίτητες και αναγκαίες. Εσύ κοίταξε να φροντίσεις εκτός των υποχρεώσεων που έχεις, και τον εαυτό σου, ενθυμούμενος συχνά – πυκνά πως είσαι «άνθρωπος» με όρια και αντοχές. Όρια και αντοχές στον παραλογισμό, στην κούραση, στην ασυνέπεια των άλλων και κυρίως στην δική σου ασυνέπεια προς τις ανάγκες σου. Βάλε λοιπόν ένα όριο στον υπερβάλλοντα ζήλο, και φρόντισε να αποφύγεις την ψυχοσωματική σου κατάρρευση, κάνοντας αυτό που μπορείς και όχι αυτό που θα ήθελες να μπορείς. Άλλωστε αυτή η περίοδος - με το Δία Ανάδρομο στο Ζώδιο σου - περισσότερο ευνοεί τον επαναπροσδιορισμό των στόχων σου, παρά την υλοποίησή τους. Ακόμη το τοπίο είναι ομιχλώδες και ασαφές, ώστε να πάρεις οριστικές αποφάσεις μιας κιόλας στο επόμενο τρίμηνο θα αλλάξουν προς μια νέα κατεύθυνση που ακόμα δεν διαφαίνεται καθαρά. Βάλε όριο στο μυαλό σου, απέφυγε με κάθε κόστος να φαντάζεσαι σενάρια που σε αποπροσανατολίζουν και κινήσου μέρα-μέρα σε αυτό που σου δείχνει η πραγματικότητα. Αναπαύσου, ώστε να μπορείς αργότερα, που οι συνθήκες το επιτρέπουν, να δώσεις το μέγιστο των δυνατοτήτων σου.

 

Ο Φεβρουάριος ξεκινά ανατρεπτικά - με τον Ερμή και την Αφροδίτη σε Όψη με τον Ουρανό και τον Πλούτωνα - να φέρνουν στο φως ανατροπές και αποκαλύψεις που όμως αν τις αξιοποιήσεις κατάλληλα, σε βοηθούν να αφήσεις πίσω σου καταστάσεις που δεν εξελίσσονται. Ένα μήνα πριν την Έκλειψη Σελήνης στο Ζώδιο σου, πάλι βρίσκεσαι να αναμετράσαι με κύκλους που κλείνουν, που αυτή τη φορά με τον Άρη στο γειτονικό σου Ζώδιο του Σκορπιού, η αναμέτρηση αυτή είναι σε ένα βαθύτερο πιο υπαρξιακό και πιο ουσιαστικό επίπεδο. Στην εξωτερική πραγματικότητα φαίνεται να αφορά σχέσεις οικογενειακές, προσωπικές και θέματα κοινωνικά. Σε βαθύτερο επίπεδο όμως έχει να κάνει με ένα κύκλο ζωής, που δεν σε εκφράζει πια και αυτό μοιραία επιφέρει απώλειες και αποχωρισμούς. Απώλειες όχι απαραιτήτως καταστροφικές, μιας και πολλές από αυτές θα σου παρέχουν ανακούφιση. Από το δεύτερο δεκαήμερο και μετά, η Νέα Σελήνη στο φιλικό σου Υδροχόο, όπως και ο Ερμής και η Αφροδίτη εκεί, σου δίνουν την ευκαιρία να προβείς σε νέα ξεκινήματα τα οποία δείχνουν να είναι εξαιρετικά ευνοϊκά για εσένα, τόσο σε θέματα σχέσεων όσο σε ξεκαθαρίσματα που θα σε βοηθήσουν να έχεις μια πιο ασφαλή και ουσιαστική θέαση της πραγματικότητας. Ο ερωτικός τομέας φαίνεται να κινείται πολύ έντονα, αλλά και οι θετικές στιγμές με φίλους και συνεργάτες ανοίγουν προοπτικές που σου δίνουν χαρά, ασφάλεια, υποστήριξη και αγάπη.

 

 

Ο Φεβρουάριος κινείται με έντονη δράση - με τον Άρη στο Ζώδιο σου να πυροδοτεί βαθύτερες και υπόγειες καταστάσεις. Εσύ πάλι απέφυγε να σε στήσει στον τοίχο, πυροβολώντας σε με σενάρια τρομοκρατίας, ενοχές και αυτοκαταστροφικές σκέψεις που θα σε αποδιοργανώσουν παντελώς και τελείως. Αντιθέτως, στάσου με τη γενναιότητα και τη δύναμη που το Ζώδιο σου εμπεριέχει, και κοίταξε κατάματα φόβους και φοβίες που σε καθηλώνουν και σε παγώνουν. Απέφυγε αυτή την περίοδο να «κρύψεις» και να «κρυφτείς», και βγάλε στο «φως» ό,τι σε τρομάζει, με τη Νέα Σελήνη να σε ωθεί σε αποκαλύψεις από τον Υδροχόο. Απέφυγε με κάθε τρόπο παρασκηνιακά παιχνίδια, παγίδες, σκοτεινούς χειρισμούς, παιχνίδια επιβολής και δύναμης. Δώσε όλο σου το δυναμικό στο να «φωτίσεις» αυτό που σε τρομάζει. Το πιο πιθανό είναι να διαπιστώσεις πως πραγματικά δεν απειλείσαι, όταν δεν σε απειλείς. Αυτή την περίοδο, ο εαυτός σου σε χρειάζεται ολόκληρο και ακέραιο, και εσύ χρειάζεσαι την στήριξη ανθρώπων που μπορούν να σε βοηθήσουν και να σε ενθαρρύνουν προς σε αυτή την κατεύθυνση. Η τάση σου να κλειστείς και να απομονωθείς λες και έχεις λέπρα, είναι καρμικά αυτό που χρειάζεται να ανατρέψεις αυτή την περίοδο. Όπως επίσης και το να πάψεις να πιστεύεις πως πρέπει να κουβαλάς ένοχα μυστικά. Δες με αγάπη τον εαυτό σου σαν άνθρωπο, που εκτός από φως περιέχει και σκοτάδι, και συμφιλιώσου με το σκοτάδι μέσα σου, ώστε να μην έλκεις το σκοτάδι γύρω σου.

 

 

 Με τον Κυβερνήτη σου τον Δία σε Ανάδρομη φαινομενικά πορεία έως και τον Μάιο, θα χρειαστεί να ξαναδείς απ’ την αρχή τι είναι αυτό που στις εκτιμήσεις, την στρατηγική και την συμπεριφορά σου σε οδήγησε σε ρήξεις και απώλειες, και να το διορθώσεις. Θα χρειαστεί να συνειδητοποιήσεις πως όσο ορίζεις «τον εαυτό σου» μέσα απ’ τα μάτια αυτού του αλλοπρόσαλλου παιδιού, το παράλογο και η απογοήτευση θα είναι η οδυνηρή συντροφιά σου. Ένα μήνα πριν τις Εκλείψεις άλλωστε, η εξυγίανση σε κάθε τομέα της ζωής σου χρειάζεται να είναι το βασικό και κυρίαρχο μέλημά σου, αλλά και το να γίνεις ξεκάθαρος κυρίως προς τον εαυτό σου, βάζοντας στην μπάντα σενάρια και χειρισμούς. Η περίοδος αυτή, σου προσφέρει σημαντικές αποκαλύψεις και ανατροπές με στόχο να δεις καθαρά που εσύ κάνεις το «στραβοπάτημα». Όπως επίσης πως ο στρουθοκαμηλισμός και η φυγή δεν προάγουν το παραπέρα, αλλά το παραπίσω. Η Νέα Σελήνη, η Αφροδίτη και ο Ερμής από το φιλικό σου Υδροχόο αλλά και ο Άρης στο γειτονικό σου Σκορπιό και ο Κρόνος στο Ζώδιο σου, σου δίνουν όλες τις προοπτικές να ξεκαθαρίσεις χαώσεις και να βάλεις όρια σε παρανοϊκά σενάρια, αλλά και σε πεποιθήσεις που σε οδηγούν σε αποδυνάμωση, μοναξιά και αυτοκαταστροφικότητα. Το περιβάλλον σου θα σταθεί θετικά, αρκεί και εσύ να κινηθείς αντίστοιχα. Μέτρα προσεκτικά τις κινήσεις σου και κινήσου με θετικότητα και καθαρότητα.

 

 

Ο Φεβρουάριος ξεκινά με τον Ερμή ευθύδρομο πλέον στο Ζώδιο σου και την Αφροδίτη σε Όψη με τον Ουρανό και τον Πλούτωνα, να σου ζητούν να δράσεις αποκαλυπτικά, παίρνοντας απόσταση από «ένοχα» μυστικά και παρασκηνιακές αποκαλύψεις τόσο μέσα σου όσο και γύρω σου. Στις αρχές του μήνα άλλωστε, θα χρειαστεί να κλείσεις κύκλους που αφορούν θέματα καριέρας, ακίνητα αλλά και το οικογενειακό σου περιβάλλον. Καινούργιες ανάγκες σε οδηγούν σε καινούργιους τρόπους και μοιραία σε μια νέα τάξη πραγμάτων, που αλλάζει θετικά την καθημερινότητα σου, αρκεί να διαχειριστείς αυτές τις αλλαγές με θετικότητα. Άλλωστε, μετά το πρώτο δεκαήμερο του μήνα, μία σημαντική συγκυρία Πλανητών στον γειτονικό σου Υδροχόο, σε προχωρά σε νέες περιπέτειες, δείχνοντας σου ξεκάθαρα τι θες να κρατήσεις και τι να αφήσεις σε κάθε τομέα της ζωής σου. Όπως επίσης η περίοδος σε προχωρά, δίνοντας σου το περιθώριο να ηρεμήσεις και να αποσυμπιεστείς μετά από μια περίοδο πίεσης, μιας και οι επόμενοι στόχοι σου δεν θα υλοποιηθούν νωρίτερα από την άνοιξη, με τον Δία σε ορθή πορεία. Δες φίλους, μίλα γι’ αυτά που σε απασχολούν, δώσε χώρο να απολαύσεις στον ερωτικό και συντροφικό τομέα, και χαλάρωσε, ώστε να σου αποκαλυφθούν οι πραγματικές σου ανάγκες. Δώσε και πάρε αγάπη κάνοντας χώρο και δίνοντας χρόνο σε αυτόν. Η Πανσέληνος στο φιλικό σου Ζώδιο της Παρθένου στο τέλος του μήνα άλλωστε σου δίνει την προοπτική να ξεκουραστείς και να φροντίσεις εσένα και τις ανάγκες σου.

 

 

Με τη Νέα Σελήνη στο Ζώδιο σου, αποκαλύψεις και ανατροπές σε ωθούν να δεις πως είναι ανάγκη να προβείς σε καινούργια ξεκινήματα και συμφωνίες, αλλά και να αναπλαισιώσεις τις σχέσεις σου, ξεκαθαρίζοντας και αποκαλύπτοντας κρυφά και ένοχα μυστικά, που σε βάζουν στην απομόνωση. Με τον Άρη στο Ζώδιο του Σκορπιού, ο Φεβρουάριος σου ζητάει να αναμετρηθείς με γενναιότητα με βαθιούς υπαρξιακούς σου φόβους και όχι να κρυφτείς από αυτούς. Απέφυγε το να στραφείς απέναντι στον εαυτό σου, κατηγορώντας τον για ό,τι δεν μπορεί, και πυροβολώντας τον με ενοχές και τρομοκρατικά σενάρια. Βγες από την απομόνωση και, με την εύνοια της Αφροδίτης στο Ζώδιο σου, ανοίξου σε φίλους και αγαπημένους ανθρώπους, δίνοντας το δικαίωμα στον εαυτό σου να λάβει υποστήριξη και αγάπη σαν «άνθρωπος» που περιέχει και το καλό και το κακό. Αυτό είναι και το κυρίαρχο καρμικό σου μάθημα αυτή την περίοδο, να σε δεις δηλαδή σαν άνθρωπο, να σε φροντίσεις σαν άνθρωπο, να σε σεβαστείς σαν άνθρωπο και να δεις και τους γύρω σου σαν ανθρώπους και όχι σαν Θεούς και Δαίμονες. Ο Άρης άλλωστε από το Σκορπιό, σου ζητάει να αναμετρηθείς με βαθιά σου υπαρξιακά ζητήματα και να συνειδητοποιήσεις πως αυτήν την αναμέτρηση δεν μπορείς σε καμία περίπτωση να τη φέρεις σε πέρας μόνος σου. Ο Φεβρουάριος σου δίνει σημαντικές προοπτικές να συνειδητοποιήσεις πως δεν είσαι μόνος σου, αν εσύ δεν θέλεις να είσαι μόνος σου.


 

Με τον Άρη στο φιλικό σου Ζώδιο του Σκορπιού, αυτός ο μήνας σου δίνει την ώθηση να ξεπεράσεις και να αντιπαλέψεις φοβίες, ενοχές και σενάρια τρόμου και αγωνίας που σε καθηλώνουν. Θα χρειαστεί να δώσεις μάχες και να επαναπροσδιορίσεις συχνά την στρατηγική σου σε κάθε τομέα, αποφεύγοντας να στραφείς εναντίον σου, αλλά και να ανοίξεις μέτωπα συγκρούσεων που μόνο θα σε ξοδέψουν. Ένα μήνα πριν τις Εκλείψεις και με το Δία Ανάδρομο απέναντί σου, θα χρειαστεί να επαναπροσδιορίσεις στόχους και στρατηγικές, διορθώνοντας τρόπους που δεν λειτούργησαν όπως θα ήθελες. Η περίοδος αυτή άλλωστε δεν ευνοεί, με τον Δία ανάδρομο, την υλοποίηση των στόχων σου, αλλά τον επαναπροσδιορισμό τους, κυρίως στον επαγγελματικό τομέα και σε θέματα καθημερινότητας. Το Φεβρουάριο θα χρειαστεί να μιλήσεις ξεκάθαρα και να επαναπροσδιορίσεις φιλίες, αλλά και το πώς εσύ θεωρείς πως θες να στέκεσαι μέσα σε αυτές. Η Πανσέληνος στο τέλος του μήνα απέναντί σου, σου ανοίγει προοπτικές αυτοσεβασμού, και σου δίνει τρόπους να φροντίσεις τη σωματική και ψυχική σου ισορροπία, αλλά και να βάλεις τα όρια σου σε ό,τι σε διαρρέει και σε αποδυναμώνει. Ο οικονομικός και ερωτικός τομέας αυτό το μήνα μπορούν να εξελιχθούν θετικά και ανατροφοδοτικά, δίνοντας σου ασφάλεια και ηρεμία.

 

  

 SunPlanetSymbol
ΗΛΙΟΣ
Από 1 ως 19 Φεβρουαρίου στον Υδροχόο
Από 20 Φεβρουαρίου και μέχρι τέλος του μήνα στους Ιχθύες

ΕΥΝΟΕΙ Συναισθηματικά θέματα, τον έρωτα, τις σχέσεις, τη διασκέδαση, τα φλερτ, το γάμο, την αισθητική, την ομορφιά τη διακόσμηση, την υγειά, τα ξεκαθαρίσματα σε βάθος, το σεξ, τα οικονομικά.
ΔΕΝ ΕΥΝΟΕΙ   Τις συναισθηματικές υπερβολές, τις σπατάλες τις συγκρούσεις , την έλλειψη ισορροπίας.

ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΔΡΟΧΟΟ: Με δύσκολα μαθήματα Ταύρους, Λέοντες και Σκορπιούς, ενώ πιο θετικά επηρεάζει Διδύμους, Ζυγούς και Υδροχόους.
ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΧΘΥΕΣ: Με δύσκολα μαθήματα Διδύμους, Παρθένους και Τοξότες, ενώ πιο θετικά επηρεάζει Καρκίνους, Σκορπιούς και Ιχθύες.

 

 MercuryPlanetSymbol
ΕΡΜΗΣ
Από 1 μέχρι και τις 13 Φεβρουαρίου στον Αιγόκερω
Από 14 μέχρι και το τελοσ του μηνα στον Υδροχόο
ΔΕΙΤΕ ΑΡΘΡΟ «ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΠΕΡΙΟΔΟΥ»

ΕΥΝΟΕΙ  Συζητήσεις, καινούργιες γνωριμίες και φλερτ. Συναισθηματικές και επαγγελματικές σχέσεις. Ζητήματα υγείας, επαγγελματικά ταξίδια, επανασυνδέσεις σχέσεων με ωριμότητα και λογική.
ΔΕΝ ΕΥΝΟΕΙ Εντάσεις και διαφωνίες με συναδέλφους αλλά και συναισθηματικές και επαγγελματικές αντιδικίες.

ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΙΓΟΚΕΡΩ: Με δύσκολα μαθήματα Ζυγούς, Κριούς και Καρκίνους, ενώ πιο θετικά επηρεάζει Παρθένους, Ταύρους αλλά και Αιγόκερους.
ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΔΡΟΧΟΟ: Με δύσκολα μαθήματα Ταύρους, Λέοντες και Σκορπιούς, ενώ πιο θετικά επηρεάζει Διδύμους, Ζυγούς και Υδροχόους.VenusPlanetSymbol
ΑΦΡΟΔΙΤΗ
Από την 1 Φεβρουαρίου μέχρι και τις 17 στον Αιγόκερω
Από τις 18 Φεβρουαρίου μέχρι και το τέλος του μήνα στον Υδροχόο
ΔΕΙΤΕ ΑΡΘΡΟ «ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΠΕΡΙΟΔΟΥ»

ΕΥΝΟΕΙ Την συναισθηματική επικοινωνία και την διασκέδαση, την επανατοποθέτηση ορίων, τις συναισθηματικές συζητήσεις, το φλερτ,  τις σχέσεις με μέλλον, τα ουσιαστικά ξεκαθαρίσματα, τις προσωπικές συζητήσεις, την οικονομική οργάνωση
ΔΕΝ ΕΥΝΟΕΙ Την ανοργανωσιά, τις συγκρούσεις, την έλλειψη  μέτρου, την απολυτότητα

ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΙΓΟΚΕΡΩ: Με δύσκολα μαθήματα Ζυγούς, Κριούς και Καρκίνους, ενώ πιο θετικά επηρεάζει Παρθένους, Ταύρους αλλά και Αιγόκερους.
ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΔΡΟΧΟΟ: Με δύσκολα μαθήματα Ταύρους, Λέοντες και Σκορπιούς, ενώ πιο θετικά επηρεάζει Διδύμους, Ζυγούς και Υδροχόους

 

MarsPlanetSymbol
ΑΡΗΣ
Όλο το μήνα σε ορθή πορεία στον Σκορπιό
ΔΕΙΤΕ ΑΡΘΡΟ «ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΠΕΡΙΟΔΟΥ»

ΕΥΝΟΕΙ Συναισθηματικές  και ερωτικές  διεκδικήσεις, την διασκέδαση, τα φλερτ, την δράση, συναισθηματικά ξεκαθαρίσματα
ΔΕΝ ΕΥΝΟΕΙ  Εντάσεις και διαφωνίες με φίλους καθώς και συναισθηματικές, ερωτικές και επαγγελματικές ρήξεις.  Προσοχή σε υστερίες

ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΚΟΡΠΙΟ: Με δύσκολα μαθήματα Ταύρους, Λέοντες και Υδροχόους, ενώ πιο θετικά επηρεάζει Καρκίνους, Ιχθύες και Σκορπιούς.

 

JupiterPlanetSymbol
ΔΙΑΣ
Όλο το μήνα σε ανάδρομη πορεία στην Παρθένο
Αυτό το μήνα κινείται από την 22η μέχρι και την 19η μοίρα του ζωδίου
Στο ζώδιο της Παρθένου θα παραμείνει μέχρι τις 9 Σεπτεμβρίου 2016
Κατά την παραμονή του στην Παρθένο θα γυρισει σε αναδρομη πορεια από το τις 8 Ιανουαρίου 2016 στην 23η μοιρα του ζωδίου μέχρι και τις 10 Μαΐου 2016 στην 13η μοιρα της Παρθένου
ΔΕΙΤΕ ΑΡΘΡΟ «ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΠΕΡΙΟΔΟΥ»

ΕΥΝΟΕΙ  Το γάμο, τον τομέα των σχέσεων και των συνεργασιών. Το να περνάμε καλά.  Επίσης, ζητήματα ομορφιάς, αισθητικής, διακόσμησης, δίκες και συμβόλαια
ΔΕΝ ΕΥΝΟΕΙ  Υπερβολές, επιπόλαιες κινήσεις, αντιδικίες με ανώτερους, την ανισορροπία, την έλλειψη  μέτρου

ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΘΕΝΟ: Με δύσκολα μαθήματα Διδύμους, Τοξότες και Ιχθύες, ενώ πιο θετικά επηρεάζει Ταύρους, Παρθένους και Αιγόκερους

 

SaturnPlanetSymbol
ΚΡΟΝΟΣ
Όλο το μήνα σε ορθή πορεία στον Τοξότη.
Αυτό το μήνα κινείται από την 14η μέχρι και την 15η μοίρα του ζωδίου
Ο Κρόνος θα παραμείνει στον Τοξότη μέχρι τις 21 Δεκεμβρίου 2017
ΔΕΙΤΕ ΑΡΘΡΟ «ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΠΕΡΙΟΔΟΥ»

ΕΥΝΟΕΙ  Τη δουλειά, την πειθαρχεία, την οργάνωση, την ανάληψη των προσωπικών και κοινωνικών ευθυνών, το μέτρο, την ισοτιμία και τις ισότιμες συνεργασίες και σχέσεις.
ΔΕΝ ΕΥΝΟΕΙ Τις εύκολες λύσεις, την τεμπελιά, την ανευθυνότητα, την ασυνέπεια, την φυγοπονία, το «βόλεμα», τις υπερβολές, την εξάρτηση.

            ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΟΞΟΤΗ: Με δύσκολα μαθήματα Διδύμους, Παρθένους και Ιχθύες, ενώ πιο ήπια και θετικά επηρεάζει Κριούς, Λέοντες και Τοξότες


UranusPlanetSymbol
ΟΥΡΑΝΟΣ
Όλο το μήνα σε Ορθή πορεία στον Κριό
Αυτό το μηνα κινείται στην 17Η και 18η μοίρα του Ζωδίου
Επηρεάζει περισσότερο το τέλος του 2ου δεκαημερου
Ο Ουρανός θα περάσει στον Ταύρο στις 16 Μαΐου 2018
ΔΕΙΤΕ ΑΡΘΡΟ «ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΠΕΡΙΟΔΟΥ»

ΕΥΝΟΕΙ Τις αλλαγές σε κάθε τομέα. Τα καινούργια ξεκινήματα.
ΔΕΝ ΕΥΝΟΕΙ Τις εξαρτήσεις, την συντήρηση φθαρμένων σχέσεων, τις πλάνες.

ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΡΙΟ: Με δύσκολα μαθήματα Αιγόκερους, Ζυγούς και Καρκίνους, ενώ πιο θετικά επηρεάζει Κριούς, Λέοντες και Τοξότες, αλλά και Διδύμους και Υδροχόους.


NeptunePlanetSymbol
ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ
Όλο το Μήνα σε Ορθή πορεία στους Ιχθύες
Κινείται στην 8η και 9η μοίρα του ζωδίου
Επηρεάζει περισσότερο το τέλος του 1ου δεκαημέρου του ζωδίου
Ο Ποσειδώνας θα βρισκεται στους Ιχθύες μεχρι τις 26 Ιανουαρίου 2026
ΔΕΙΤΕ ΑΡΘΡΟ «ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΠΕΡΙΟΔΟΥ»

ΕΥΝΟΕΙ Τα όνειρα, την χαλάρωση, τις τέχνες.
ΔΕΝ ΕΥΝΟΕΙ Την υγεία ,τις αυταπάτες, τις καταχρήσεις.

ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΧΘΥΕΣ: Με δύσκολα μαθήματα Παρθένους, Τοξότες και Δίδυμους, ειδικά όσους από εσάς έχετε γεννηθεί κατά το πρώτο δεκαήμερο του ζωδίου σας, ενώ πιο θετικά επηρεάζει Ιχθύες, Σκορπιούς, Καρκίνους, αλλά και Ταύρους και Αιγόκερους.


PlutoPlanetSymbol
ΠΛΟΥΤΩΝΑΣ
Όλο το μήνα σε ορθή πορεία στον Αιγόκερω
Κινείται στην 16η μοίρα του ζωδίου
Επηρεάζει από τη θέση αυτή το δευτερο μισό του 2ο δεκαήμερο των Ζωδίων του Παρορμητικού Σταυρού (Κριούς, Καρκίνους, Ζυγούς και Αιγόκερους) 
Ο Πλούτωνας θα παραμείνει στο ζώδιο του Αιγόκερω μέχρι τις 24 Μαρτίου 2023
ΔΕΙΤΕ ΑΡΘΡΟ «ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΠΕΡΙΟΔΟΥ»

ΕΥΝΟΕΙ Αλλαγές μέσα από γνώση , ταξίδια, σπουδές, την προσωπική ελευθερία.
ΔΕΝ ΕΥΝΟΕΙ Νομικές  εκκρεμότητες, δάνεια, εκκρεμότητες σε σπουδές, επικοινωνίες.

ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΙΓΟΚΕΡΩ: Με δύσκολα μαθήματα Αιγόκερους, Ζυγούς, Κριούς και Καρκίνους, ενώ πιο θετικά επηρεάζει Παρθένους, Ταύρους αλλά και Σκορπιούς και Ιχθύες (ο Πλούτωνας στον Αιγόκερω είναι σε δυσμενή θέση).ΛΙΛΙΘ – ΜΑΥΡΗ ΣΕΛΗΝΗ
Όλο το μήνα σε ορθή πορεία στο Ζυγό
Κινείται από την 17η μέχρι και την 20η μοίρα του ζωδίου
Θα παραμείνει στο Ζυγό μέχρι και τις 21 Μαΐου 2016
ΔΕΙΤΕ ΑΡΘΡΟ «ΜΑΥΡΗ ΣΕΛΗΝΗ - ΛΙΛΙΘ»

ΕΥΝΟΕΙ Τους παθιασμένους έρωτες, τον σκοτεινό μαγνητισμό.
ΔΕΝ ΕΥΝΟΕΙ Τις κρυφές σχέσεις, τις οικονομικές ατασθαλίες.

ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΖΥΓΟ: Με δύσκολα μαθήματα Κριούς, Καρκίνους και Αιγόκερους, ενώ πιο ήπια επηρεάζει Διδύμους, Ζυγούς και ΥδροχόουςΧΕΙΡΩΝΑΣ
Όλο το μήνα σε ορθη πορεία στο ζώδιο των Ιχθύων
Κινείται από την 18η μεχρι και την 20η μοίρα του ζωδίου
Θα παραμείνει στο ζώδιο των Ιχθύων μέχρι και τις 17 Απριλίου 2018
Δείτε Άρθρο «Όψεις Χείρωνα»

ΕΥΝΟΕΙ  Την καριέρα, επαγγελματικές διεκδικήσεις, την θεραπεία μέσω δουλειάς, την επίλυση οικογενειακών σχέσεων αλλά και με τους ανώτερους μας.
ΔΕΝ ΕΥΝΟΕΙ Εξαρτήσεις, τεμπελιά, ανευθυνότητα.

ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΧΘΥΕΣ: Με δύσκολα μαθήματα Παρθένους, Τοξότες και Δίδυμους, ενώ πιο θετικά επηρεάζει Ιχθύες, Σκορπιούς, Καρκίνους, αλλά και Ταύρους και Αιγόκερους.ΔΕΣΜΟΙ ΤΗΣ ΣΕΛΗΝΗΣ
Οι Δεσμοί της Σελήνης τον Φεβρουάριο βρισκονται στον άξονα Παρθένου – Ιχθύων
Κινούνται από την 23η μέχρι και την 21η μοίρα της Παρθένου και των Ιχθών
ΔΕΙΤΕ ΑΡΘΡΟ «ΟΙ ΔΕΣΜΟΙ ΤΗΣ ΣΕΛΗΝΗΣ»

ΕΥΝΟΟΥΝ Την καρμική εξέλιξη, τα μαθήματα, τον σκοπό της ζωής του ανθρώπου από τον Νότιο προς τον Βόρειο Δεσμό.
ΔΕΝ ΕΥΝΟΟΥΝ Οτιδήποτε είναι ασυνείδητο.
ΕΠΗΡΕΑΖΟΥΝ (από το άξονα Παρθένου - Ιχθύων): Με δύσκολα μαθήματα Διδύμους, Τοξότες, Παρθένους και Ιχθύες, ενώ πιο θετικά επηρεάζουν Ταύρους, Αιγόκερους, Καρκίνους και Σκορπιούς
 

 
ΝΕΑ ΣΕΛΗΝΗ ΚΑΙ ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΣ ΤΟΥ ΜΗΝΑ

Νέα Σελήνη: 8 Φεβρουαρίου 2016, στις 16:40 και στην 19η μοίρα τΟΥ ΥΔΡΟΧΟΟΥ
ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΔΡΟΧΟΟ: Με δύσκολα μαθήματα Ταύρους, Λέοντες και Σκορπιούς του τέλους του 2ου δεκαημέρου και τις αρχές του 3ου δεκαημέρου, ενώ πιο θετικά επηρεάζει Διδύμους, Ζυγούς και Υδροχόους των ίδιων δεκαημέρων

Πανσέληνος: 22 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2016, στις 20:30 και στην 3η μοίρα της ΠΑΡΘΕΝΟΥ
ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΘΕΝΟ: Με δύσκολα μαθήματα Διδύμους, Τοξότες και Ιχθύες του 1ου δεκαημέρου, ενώ πιο θετικά επηρεάζει Ταύρους, Παρθένους και Αιγόκερους του 1ου δεκαημέρου

 

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ

ΖΩΔΙΑ

Δευτέρα, 1 Φεβρουαρίου 2016

έως

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου 2016

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Τετάρτη, 3 Φεβρουαρίου 2016

έως

Παρασκευή, 5 Φεβρουαρίου 2016

ΤΟΞΟΤΗΣ

Σάββατο, 6 Φεβρουαρίου 2016

έως

Κυριακή, 7 Φεβρουαρίου 2016

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Δευτέρα, 8 Φεβρουαρίου 2016

έως

Τρίτη, 9 Φεβρουαρίου 2016

ΥΔΡΟΧΟΟΣ (Νέα Σελήνη)

Τετάρτη, 10 Φεβρουαρίου 2016

έως

Πέμπτη, 11 Φεβρουαρίου 2016

ΙΧΘΥΕΣ

Παρασκευή, 12 Φεβρουαρίου 2016

έως

Σάββατο, 13 Φεβρουαρίου 2016

ΚΡΙΟΣ

Κυριακή, 14 Φεβρουαρίου 2016

έως

Δευτέρα, 15 Φεβρουαρίου 2016

ΤΑΥΡΟΣ

Τρίτη, 16 Φεβρουαρίου 2016

έως

Τετάρτη, 17 Φεβρουαρίου 2016

ΔΙΔΥΜΟΙ

Πέμπτη, 18 Φεβρουαρίου 2016

έως

Σάββατο, 20 Φεβρουαρίου 2016

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Κυριακή, 21 Φεβρουαρίου 2016

έως

Δευτέρα, 22 Φεβρουαρίου 2016

ΛΕΩΝ

Τρίτη, 23 Φεβρουαρίου 2016

έως

Τετάρτη, 24 Φεβρουαρίου 2016

ΠΑΡΘΕΝΟΣ (Πανσέληνος)

Πέμπτη, 25 Φεβρουαρίου 2016

έως

Σάββατο, 27 Φεβρουαρίου 2016

ΖΥΓΟΣ

Κυριακή, 28 Φεβρουαρίου 2016

έως

Δευτέρα, 29 Φεβρουαρίου 2016

ΣΚΟΡΠΙΟΣ