Από τον

Πέτρο Κατσαμάκη,

Αστρολόγο – Ερευνητή

 

Με τον Άρη σε φαινομενικά ανάδρομη πορεία στο ζώδιο του Ζυγού, και την Πανσέληνο και έκλειψη Σελήνης επίσης στο ζώδιο του Ζυγού σε σύνοδο με τον Άρη ανάδρομο στα μέσα του μήνα, και δύσκολη όψη με τον Ερμή αλλά και με την Νέα Σελήνη στο ζώδιο του Ταύρου σε θετική όψη με τον Πλούτωνα στο τέλος του μήνα, κινείται έντονα φορτισμένος ο Απρίλιος. Ο προβολέας πέφτει αυτό το μήνα σε καρμικά θέματα σχέσεων και συνεργασιών, αλλά και ζητήματα που αφορούν την οικονομική και συναισθηματική μας ασφάλεια, αλλά και τις σωματικές αντοχές όλων μας. Η σύνοδος του Άρη σε φαινομενικά ανάδρομη πορεία σε σύνοδο με την έκλειψη Σελήνης στο ζώδιο του Ζυγού αδιαμφισβήτητα θα διακινήσει έντονα καρμικά ζητήματα που αφορούν μισοτελειωμένες σχέσεις, σχέσεις που βρίσκονται σε διαδικασία ξεκαθαρίσματος, αλλά και την αναγκαιότητα να αποχαιρετήσουμε πρόσωπα, καταστάσεις και γεγονότα, που δεν μας εξελίσσουν πλέον. Η έντονη κινητικότητα στο ζώδιο του Ζυγού διαμορφώνει σημαντικές προκλήσεις, ώστε να εξελιχθούμε στον τρόπο που σχετιζόμαστε, δημιουργώντας έντονα την ανάγκη για αυθεντική έκφραση, αλλά και μία σημαντική στρατηγική που στηρίζετε καθ’ ολοκλήρου στην εμπειρία μας, με σκοπό ένα πραγματικά καλύτερο τρόπο σχέτισης με τους γύρω μας. Δεν αποκλείεται η εν λόγω έκλειψη να διακινήσει έντονες κοινωνικές ταραχές και συγκρούσεις, τόσο σε προσωπικό όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο. Αυτό που θα χρειαστεί να διαχειριστούμε όλοι μας προσεκτικά τον Απρίλιο, είναι η έντονη συναισθηματική φόρτιση που παράγεται, από αφόρητη πίεση και έλλειψη ζωτικού χώρου. (δείτε άρθρο Εκλείψεις Περιόδου)

Πεποιθήσεις χρόνων που διαμόρφωσαν ψεύτικες συμπεριφορές και καλούς τρόπους που στην πραγματικότητα δεν εννοούνται, χρειάζεται αυτήν την περίοδο να ανατραπούν με στόχο να δείξουμε τον εαυτό μας όπως είναι πίσω από την βιτρίνα. Η υπερβολική ανεκτικότητα, η καταπίεση των αναγκών, οι ανάγκες μας που μένουν πολύ καιρό ακάλυπτες, οι επιθυμίες μας που δεν βρίσκουν χώρο να υπάρξουν, φαίνεται πως αυτή την περίοδο θα επαναστατήσουν, ζητώντας το «μερτικό» τους, ρίχνοντας τις «μάσκες» και αποκαλύπτοντας τον πραγματικό άνθρωπο που κρύβεται πίσω από αυτές. Η περίοδος αυτή δεν ευνοεί καθόλου τη μονιμοποίηση σχέσεων, αλλά και την μονιμοποίηση συνεργασιών και συνεταιρισμών. Κυρίως γιατί ακόμη τα θέλω της κάθε πλευράς διερευνούνται, αλλά και γιατί καιροφυλακτούν λάθος επιλογές, χωρίς να υπάρχει καθαρότητα και διαύγεια, ώστε να παρθούν αποφάσεις γόνιμες.

Η περίοδος αυτή ευνοεί την κατάστρωση μιας απροσπέλαστης στρατηγικής και σε καμία περίπτωση την εφαρμογή της. Η έκλειψη Ηλίου στο ζώδιο του Ταύρου σε θετική όψη με τον Πλούτωνα κινεί σημαντικές ανακατατάξεις σε ζητήματα που αφορούν την υλική και συναισθηματική ασφάλεια, όχι απαραίτητα μόνο μέσα από δύσκολα γεγονότα, αλλά και μέσα από θετικές εξελίξεις. Η έκλειψη αυτή ενδέχεται και να σημειοδοτεί μια θετική αλλαγή πορείας στον οικονομικό και συναισθηματικό τομέα, αλλά και την απαλλαγή από σημαντικά βάρη και υποχρεώσεις. Σίγουρα η δεύτερη έκλειψη του Απριλίου θα μας στρέψει αναγκαστικά να ασχοληθούμε με το σώμα μας, αλλά και τα συναισθήματά μας, φέρνοντας πολύ καθαρά την εστίαση στις ανάγκες μας και στρέφοντάς μας στο να διαφοροποιήσουμε τις ανάγκες μας από τις επιθυμίες μας. Διότι άλλο είναι το «έχω να φάω γιατί θα πεθάνω» και άλλο το «επιθυμώ να φάω το τάδε φαγητό, στο τάδε εστιατόριο». Το κυνήγι των επιθυμιών μας τα προηγούμενα χρόνια μας αφεστίασε τελείως από τις πραγματικές μας ανάγκες, στις οποίες στηρίζεται η επιβίωσή μας. Με αυτές πρέπει να ξανασυνδεθούμε, ώστε να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε το έντονο στρες και τον «τεράστιο» φόβο που παράγει ανεξέλεγκτο το μυαλό. Ο άνθρωπος χωρίς  τις επιθυμίες του επιβιώνει άριστα, αλλά χωρίς να καλύπτει τις βασικές του ανάγκες για οξυγόνο, ασφάλεια, τροφή, χάδι, αγάπη, κατάλυμα και αξιοπρέπεια, καταρρέει.

Την περίοδο του Πάσχα δώστε ιδιαίτερη προσοχή με την έκλειψη Ηλίου σε σύνοδο με τον Άρη και σε δύσκολη όψη με τον Ερμή αλλά και τη συμμετοχή του Ουρανού και του Πλούτωνα σε θέματα οδήγησης και μετακινήσεων μιας και οι εκλείψεις στον άξονα Κριού - Ζυγού εντείνουν τα ατυχήματα αλλά και τις ακραίες και οριστικές συγκρούσεις σε θέματα σχέσεων κάθε είδους. Μπορείτε να εκφράσετε αυτό που νιώθετε απλά, χωρίς να πολεμήσετε για αυτό εκφράζοντας την άποψή σας, όπως επίσης μπορείτε να διαφωνήσετε με τον οποιονδήποτε χωρίς εκρήξεις. Άλλωστε, οι άνθρωποι μπορούμε να συνυπάρχουμε ακόμα και να αγαπιόμαστε διατηρώντας πολύ διαφορετικές απόψεις και στάσεις ζωής, όπως ακριβώς μας λέει η παρουσία της Αφροδίτης στο ζώδιο των Ιχθύων σε θετική όψη με τον Δία και τον Κρόνο.

 

 

Έντονα φορτισμένος θα είναι για εσάς ο Απρίλιος με τον Άρη σε φαινομενική ανάδρομη πορεία απέναντί σας σε σύνοδο με την έκλειψη Σελήνης στο ζώδιο του Ζυγού. Αυτό που έχετε να συνειδητοποιήσετε αυτήν την περίοδο είναι πως η δύναμη από μόνη της δεν αρκεί, και μάλιστα αρκετές φορές μπορεί να λειτουργήσει εξαιρετικά καταστροφικά για εσάς τους ίδιους. (δείτε άρθρο Εκλείψεις Περιόδου) Είστε το ζώδιο που εκφράζει την «δύναμη», αλλά σας λείπουν δύο πολύ βασικά συστατικά ώστε η δύναμή σας να είναι αποδοτική και να σας οδηγεί σε επιτυχίες και όχι σε καταστροφές: η αγάπη για τον εαυτό σας και για τους άλλους, και η στρατηγική. Κανένας πόλεμος και κανένας σημαντικός στρατηγός δεν έμεινε στην ιστορία για την τάση του να εκφράζει παρορμητικά την δύναμή του και «όποιον πάρει ο χάρος». Αντιθέτως πολλοί στρατηγοί έμειναν στην ιστορία για το πόσο ικανή ήταν η στρατηγική τους στο να πετύχουν τον στόχο τους, ακόμα και αν υπολείπονταν σε δυνάμεις. Η παρορμητική έκφραση της οργής, του μίσους και του θυμού να θυμάστε πως είναι χαρακτηριστικό του παιδιού και δεν δείχνει αυθεντικότητα σε καμία περίπτωση, διότι ανάμεσα στην οργή και στην έκφρασή της, δεν μεσολαβούν πουθενά τα φίλτρα του «εαυτού». Γι’ αυτό πολύ συχνά σπέρνετε θύελλες και θερίζετε μαχαίρια. Αυτό είναι το πιο σημαντικό καρμικό μάθημα που έχετε να λάβετε αυτήν την περίοδο, αντιμετωπίζοντας με μια τελείως άλλη διάθεση και στρατηγική σχέσεις και συνεργασίες που κρύβουν για εσάς σημαντικά καρμικά μαθήματα. Είναι απαραίτητο να επαν-εκπαιδεύσετε τον εαυτό σας και να συνειδητοποιήσετε τις διαστάσεις της πραγματικότητας σε κάθε τομέα και να κινηθείτε ανάλογα. Αποφύγετε υπερβολές σε κάθε τομέα και δώστε μεγάλη προσοχή σε θέματα οδήγησης και καταχρήσεις, αποφεύγοντας ατυχήματα και άσκοπες συγκρούσεις.

Αν και ο Απρίλιος είναι φορτισμένος με δύο έντονες εκλείψεις εκ των οποίων η μία πραγματοποιείται στο τέλος του μήνα στο ζώδιό σας, δεν είναι απαραίτητο πως αυτήν την περίοδο θα αντιμετωπίσετε μόνο αρνητικά γεγονότα. Αντίθετα μπορείτε να υλοποιήσετε και εξαιρετικά θετικές εξελίξεις σε χρόνια ζητήματα, που είχαν να κάνουν με την υλική και συναισθηματική σας ασφάλεια. Ο Απρίλιος μπορεί να είναι για εσάς το σταδιακό τέλος μιας πιεστικής περιόδου, αρκεί να διαχειριστείτε ανάλογα τις προκλήσεις που καρμικά θα σας παρουσιαστούν αυτήν την περίοδο. Το μυστικό είναι η ρεαλιστική προσέγγιση των γεγονότων, το θάρρος να αφήσετε πίσω σας πεποιθήσεις που σας «κλείνουν» και σας αφήνουν έξω από τη ροή των γεγονότων, να επιλύσετε οριστικά πένθη, αλλά και να κλείσετε οριστικά καταστάσεις και στάδια ζωής που σας κρατούν προσκολλημένους και εξαρτημένους σε ένα φαύλο κύκλο ανασφάλειας και φόβου. Να στηριχτείτε στα πόδια σας, να εστιάσετε στις δικές σας ανάγκες, να πάψετε να διαρρέετε ακατάπαυστα προς τρίτους και να κοιτάξετε επί της ουσίας το συμφέρον σας. (δείτε άρθρο Εκλείψεις Περιόδου) Η θετική όψη της Αφροδίτης από τους Ιχθύες και του Δία, σας ζητούν να γίνετε μία καλή «μαμά» για τον εαυτό σας, που αγαπάει χωρίς όρους και φροντίζει διαρκώς να είναι καλυμμένες οι ανάγκες σας. Καινούρια ξεκινήματα τόσο στον προσωπικό όσο και στον επαγγελματικό και οικονομικό τομέα είναι σε θέση να σας βγάλουν από μία μεγάλη περίοδο αδιεξόδων, αρκεί να είστε «ανοιχτοί» στις προκλήσεις και έτοιμοι να δοκιμάσετε καινούρια πράγματα, αλλά και να αφήσετε πίσω σας οικογενειακά αλλά και συντροφικά βάρη, που σας κρατούν στάσιμους.

Θέματα σχέσεων που βρίσκονται εδώ και καιρό σε εκκρεμότητα, είτε μέσα σας είτε στο περιβάλλον σας, και περιέχουν έντονες καρμικές ποιότητες, θα χρειαστεί να αντιμετωπίσετε αυτήν την περίοδο, με την έκλειψη Σελήνης και τον Άρη ανάδρομο από το φιλικό σας ζώδιο του Ζυγού, να σας ωθούν προς αυτή την κατεύθυνση. Σημαντικές αλλαγές στον τρόπο με τον οποίον σχετίζεστε, σας ωθούν από ένα συγκεχυμένο και μπερδεμένο «παιδί» να εξελιχθείτε προς τη δομή ενός συγκροτημένου και σαφή ενήλικα που γνωρίζει πως δεν μπορεί να τα έχει όλα δικά του, και είναι σε θέση να κάνει καθαρές συμφωνίες και να τις τηρήσει με συνέπεια. Η τάση σας να επιλέγετε μπερδεμένες καταστάσεις, αλλά και σχέσεις που δεν είστε σε θέση να διαχειριστείτε είναι αυτό που χρειάζεται να αλλάξετε αυτήν την περίοδο ώστε να μπορέσετε να εμπιστευθείτε και πάλι τον εαυτό και τις επιλογές του. (δείτε άρθρο Εκλείψεις Περιόδου) Ένα πολύ σημαντικό καρμικό βήμα που έχετε να κάνετε, για να το πετύχετε αυτό, είναι το να θέσετε όρια στο τραγικά υπερκινητικό μυαλό σας, περιορίζοντας διλήμματα, σενάρια, φαντασίες και σκέψεις τρόμου, που δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα και σας θολώνουν απολύτως το τοπίο των επιλογών σας. Θα έχετε την τύχη αυτή την περίοδο να έχετε στο πλάι σας την υποστήριξη σημαντικών προσώπων, που είναι σε θέση να σας βοηθήσουν να ξεμπλέξετε το μπέρδεμα τόσο μέσα σας, όσο και γύρω σας και να σας ωθήσουν να κατανοήσετε πως τίποτα δεν μπορεί να επιτευχθεί με διάρκεια χωρίς μια ικανή στρατηγική. Την περίοδο των γιορτών, αποφύγετε με την Αφροδίτη και τον Ποσειδώνα σε δύσκολη όψη με το ζώδιό σας χαοτικές καταστάσεις, αλλά και υπερβολές, τόσο στον οικονομικό όσο και τον συναισθηματικό και ερωτικό τομέα, έχοντας κατά νου πως η περίοδος δεν ευνοεί θετικές επιλογές, όπως και το ό,τι γυαλίζει δεν είναι χρυσός. Διασκεδάστε, αποφεύγοντας να πείτε ή να πιστέψετε μεγάλα λόγια.

 

Ο Απρίλιος με τον Άρη σε φαινομενικά ανάδρομη πορεία σε σύνοδο με την έκλειψη Σελήνης σε δύσκολη όψη με το ζώδιό σας, σας φέρνει αντιμέτωπους αυτή την περίοδο με καρμικά θέματα σχέσεων που ενδεχομένως εκκρεμούν εδώ και καιρό στη ζωή σας, τόσο στον προσωπικό και οικογενειακό τομέα όσο και σε συνεργασίες, αλλά και κοινωνικές επαφές. Για εσάς είναι μια περίοδος έντονων ξεκαθαρισμάτων, αλλά και μια περίοδος αποχαιρετισμού ολόκληρων φάσεων ζωής, καθώς και σχέσεων, καταστάσεων και επιλογών που σας καθηλώνουν μία σε βαθιά θλίψη και ακινησία και μία σε εκρήξεις οργής, μίσους και έπειτα ενοχών. (δείτε άρθρο Εκλείψεις Περιόδου) Αυτή την περίοδο θα χρειαστεί να αναμετρηθείτε με την τάση σας να δημιουργείτε σχέσεις εξάρτησης, τόσο ως προς το να κρέμεστε εσείς πάνω στις αποφάσεις των άλλων, όσο και να αφήνετε τους άλλους να κρέμονται πάνω σε σας. Αυτό είναι το κυρίαρχο καρμικό θέμα το οποίο χρειάζεται να αντιμετωπίσετε σε βάθος αυτήν την περίοδο στη ζωή σας, ζητώντας υπεύθυνα στήριξη εκεί που αισθάνεστε ότι δεν επαρκείτε. Η παρουσία της Αφροδίτης στο φιλικό σας ζώδιο των Ιχθύων, του Δία στο ζώδιό σας και του Κρόνου στο φιλικό σας ζώδιο του Σκορπιού σας δίνει παράλληλα με τις δυσκολίες και πολλές θετικές προοπτικές, ώστε να απελευθερώσετε τον εαυτό σας, αλλά και τους γύρω σας από τα δεσμά της εξάρτησης και να προχωρήσετε προς την αυτοδυναμία. Επίσης, σας δίνει και πολλές ευκαιρίες στον ερωτικό τομέα που όμως με τον Άρη σε φαινομενικά ανάδρομη πορεία, τίποτα δεν εγγυάται την προέλευση και την εξέλιξή τους. Κάποιοι δρόμοι αυτήν την περίοδο κλείνουν οριστικά για εσάς και κάποιοι καινούριοι ανοίγουν και μάλιστα, κάποιοι από αυτούς, μπορούν να σας οδηγήσουν στην ευτυχία σας, αρκεί να είστε σε θέση να επιλέξετε σωστά.

 

Αντιμέτωπους με θέματα σχέσεων και συνεργασιών θα σας φέρει ο Απρίλιος αλλά και με οικογενειακά ζητήματα. Η έκλειψη Ηλίου στον Ταύρο και η παρουσία του Κρόνου σε ανάδρομη φαινομενικά πορεία στον Σκορπιό θα σας φέρει αντιμέτωπους με ζητήματα που αφορούν την υλική και συναισθηματική σας ασφάλεια, ενώ η έντονη φόρτιση στο ζώδιο του Ζυγού με τον Άρη σε φαινομενικά ανάδρομη πορεία και την έκλειψη Σελήνης εκεί, θα σας φέρει σοβαρά αντιμέτωπους με την αναγκαιότητα να κλείσετε οριστικά κύκλους που αφορούν καρμικές σχέσεις αλλά και τον τρόπο με τον οποίο σχετίζεστε τόσο με τον εαυτό σας και τις ανάγκες του όσο και με τους γύρω σας. Το σημαντικό καρμικό μάθημα για εσάς είναι το πέρασμα από ανισότιμες σχέσεις, σε σχέσεις ισοτιμίας και σεβασμού. (δείτε άρθρο Εκλείψεις Περιόδου) Η τάση σας να είστε τη μία ένας κυριαρχικός γονέας που θέλει να επιβάλλεται και να γίνεται το δικό του, και την άλλη ένα υποταγμένο παιδί που επιζητά επιβολή και καθοδήγηση είναι αυτό που χτίζει μοναξιά και άπειρο στρες. Την περίοδο των γιορτών αποφύγετε υπερβολές στον οικονομικό και συναισθηματικό τομέα, και δώστε ιδιαίτερη προσοχή σε ατυχήματα που αφορούν μετακινήσεις και συμπεριφορές οδήγησης. Επίσης, συναντηθείτε με πρόσωπα που υπάρχουν σημαντικές εκκρεμότητες καρμικές ανάμεσά σας, και επικοινωνήστε με αυθεντικότητα, καθαρότητα και ανοιχτή καρδιά, ισορροπώντας καταστάσεις που σας πιέζουν και ενδεχομένως σας γεμίζουν ενοχές. Αυτό το μήνα θα χρειαστεί να κάνετε σημαντικούς χειρισμούς στον οικονομικό τομέα, αλλά και να αποφύγετε, με τον Άρη σε φαινομενικά ανάδρομη πορεία, τις οριστικές αποφάσεις. Όπως επίσης, αποφύγετε και τις επισημοποιήσεις σχέσεων, μεταθέτοντάς τες στα μέσα του καλοκαιριού, όπου όλα ευνοούνται με την παρουσία του Δία στο ζώδιό σας.

Ο Απρίλιος για εσάς θα έχει από όλα. Και έντονα φορτισμένες καταστάσεις με δύο εκλείψεις και τον Άρη σε φαινομενικά ανάδρομη πορεία, αλλά και στιγμές χαράς και σημαντικές ευκαιρίες με την Αφροδίτη απέναντί σας αλλά και την έκλειψη Ηλίου στο φιλικό σας ζώδιο του Ταύρου σε θετική όψη με το ζώδιό σας. Το σημαντικό που χρειάζεται να προσέξετε αυτό το μήνα είναι η έντονη ασάφεια και η αποστασιοποίησή σας από μπερδεμένες και χαοτικές καταστάσεις, κυρίως όσον αφορά στον τομέα των σχέσεων αλλά και στα οικονομικά σας. (δείτε άρθρο Εκλείψεις Περιόδου) Η παρουσία του Άρη σε φαινομενικά ανάδρομη πορεία στο γειτονικό σας ζώδιο του Ζυγού σε σύνοδο με την έκλειψη Σελήνης, θα φέρει στο προσκήνιο σχέσεις που περιέχουν έντονα καρμικά μαθήματα με στόχο μια καλύτερη αντιμετώπιση με ωριμότητα και αυθεντικότητα. Δώστε ιδιαίτερη προσοχή, ώστε να αποφύγετε εκρήξεις θυμού και ξεσπάσματα βίας, αποφεύγοντας να ασκήσετε κριτική, αλλά και να λειτουργήσετε προκλητικά στις σχέσεις σας. Αυτό που θα σας βοηθήσει πραγματικά αυτήν την περίοδο είναι να έχετε την καρδιά σας ανοιχτή και να είστε σε επαφή με τον εαυτό σας και τις ανάγκες σας. Παρότι η περίοδος αυτή είναι έντονα φορτισμένη, θα υπάρξουν για εσάς σημαντικές ευκαιρίες τόσο στον επαγγελματικό όσο και στον οικονομικό τομέα, ώστε να ενισχυθεί η συναισθηματική και υλική σας ασφάλεια και με τη στήριξη σημαντικών προσώπων. Αυτόν τον μήνα είναι πολύ πιθανό να εμφανιστούν πολλές προκλήσεις στον ερωτικό τομέα, αλλά με δύο εκλείψεις και τον Άρη σε φαινομενικά ανάδρομη πορεία. τίποτα δεν εγγυάται την μακροημέρευσή τους. Διασκεδάστε τόσο την περίοδο των γιορτών όσο και καθ’ όλη τη διάρκεια του μήνα, συντονιστείτε με το ανοιξιάτικο κλίμα, ερωτευθείτε αλλά αποφύγετε τις οριστικές και μόνιμες αποφάσεις.

Αυτός ο μήνας σας καθιστά πρωταγωνιστές των εξελίξεων, με τον Άρη σε φαινομενικά ανάδρομη πορεία στο ζώδιό σας, την παρουσία της Πανσελήνου και παράλληλα έκλειψης Σελήνης επίσης στο ζώδιό σας, αλλά και την παρουσία του Ερμή, του Ουρανού και του Ήλιου απέναντί σας στο ζώδιο του Κριού. Αυτή την περίοδο σημαντικά καρμικά ζητήματα εμφανίζονται στο προσκήνιο, που κινούνται γύρω από αυτό που βασικά συμβολίζει το ζώδιό σας, τις σχέσεις και τους τρόπους σχέτισης. (δείτε άρθρο Εκλείψεις Περιόδου) Ένας κύκλος ζωής κλείνει οριστικά για εσάς και θα χρειαστεί να αποχαιρετήσετε καταστάσεις, πρόσωπα και γεγονότα με στόχο να πάτε παραπέρα τον εαυτό σας, να ξεκολλήσετε από συναισθηματικούς βάλτους και να ανοιχτείτε σε μια νέα πορεία εξέλιξης προς το άγνωστο. Η έντονη συναισθηματική φόρτιση που εμπεριέχουν αυτοί οι αποχωρισμοί, οι οποίοι γίνονται όχι γιατί ενδεχομένως πάψατε να αγαπάτε αυτά που πρέπει να εγκαταλείψετε, αλλά επειδή δεν σας εξελίσσουν άλλο πια, θα σας φέρει συχνά αντιμέτωπους με έντονη θλίψη, που καλό είναι να μην μετατρέψετε σε εκρήξεις οργής και συγκρουσιακές καταστάσεις, με στόχο να συνεχίσετε να μένετε προσκολλημένοι στο παρελθόν. Εμπιστευθείτε το σημαντικό προσόν σας που είναι η χάραξη μιας αδιάβλητης στρατηγικής, φιλτράρετε τον παρορμητισμό σας και θυμηθείτε πως μέχρι και το τέλος Μαΐου δεν πρέπει να παρθούν σημαντικές αποφάσεις σε κανέναν τομέα, αλλά και να υπογραφούν συμβόλαια ή να κινηθούν νομικές διαδικασίες. Την περίοδο των γιορτών αποφύγετε περιβάλλοντα με έντονη φόρτιση, αξιοποιήστε την εύνοια της όψης του Δία με την Αφροδίτη και βρεθείτε κοντά σε αγαπημένα σας πρόσωπα, και ταξιδέψτε σε μέρη που σας ηρεμούν, σας δίνουν χαρά, σας βοηθούν να πάρετε απόσταση από την εδώ πραγματικότητά σας και να σχεδιάσετε με περισσότερη διαύγεια τη στρατηγική σας. Θα χρειαστεί να είστε εξαιρετικά προσεκτικοί σε θέματα οδήγησης, μετακινήσεων και να αποφύγετε τη χρήση του αυτοκινήτου σας κάτω από έντονη συναισθηματική φόρτιση. Τέλος, η περίοδος αυτή διακινεί πολύ έντονα για εσάς τον ερωτικό τομέα, όπου θα υπάρξει μεγάλη προσφορά, αλλά με τον Άρη ανάδρομο στο ζώδιό σας και δύο εκλείψεις, η ιδιότητα των σχέσεων που εμφανίζονται είναι μάλλον αμφίβολη. Παρόλα αυτά διασκεδάστε και δώστε χώρο στην ανάγκη σας για ερωτικές περιπέτειες αποφεύγοντας υπερβολές και παρορμητικές κινήσεις.

Σε πολλές ταχύτητες κινείται για εσάς ο Απρίλιος με εξαιρετικά ευνοϊκές όψεις αλλά και δύο εκλείψεις να σας στοχεύουν. Η μία στο γειτονικό σας ζώδιο του Ζυγού σε σύνοδο με τον Άρη ανάδρομο να διακινεί έντονα θέματα σχέσεων και συνεργασιών, και η άλλη στο απέναντί σας ζώδιο του Ταύρου να σας φέρνει αντιμέτωπους με θέματα που αφορούν την συναισθηματική και υλική σας ασφάλεια αλλά και την ευθύνη σας για την ουσιαστική κάλυψη των αναγκών σας. Είστε σε μια φάση ζωής που ένας κύκλος κλείνει οριστικά για εσάς και ένας καινούριος ανοίγει, ζητώντας από σας να αφήσετε πίσω σας ό,τι δεν μπορεί να εξελιχθεί πλέον μαζί σας, κλείνοντας σχέσεις αλλά και αλλάζοντας επιλογές σε κάθε τομέα της δράσης σας. (δείτε άρθρο Εκλείψεις Περιόδου) Εστιάστε στο ένστικτό σας και αντιμετωπίστε με την βοήθεια σημαντικών προσώπων που βρίσκονται στο πλευρό σας φόβους, που σας επιτίθενται με στόχο να σας κρατήσουν προσκολλημένους σε καρμικούς φαύλους κύκλους του παρελθόντος. Ευκαιρίες θα παρουσιαστούν πολλές, ώστε να αξιοποιήσετε νέες προοπτικές, αλλά πρέπει να θυμάστε, πως αυτή η περίοδος δεν ευνοεί καθόλου για εσάς - μέχρι το τέλος Μαΐου - οριστικές αποφάσεις. Αποφύγετε να σκορπιστείτε σε παιχνίδια κυριαρχίας, ελέγχου και επιβολής, απελευθερώστε με ανοιχτή καρδιά σχέσεις, πρόσωπα και καταστάσεις που σας πιέζουν και απελευθερωθείτε παράλληλα και εσείς οριστικά από αυτά, κάνοντας χώρο για καινούριες επιλογές, κοντά στις ανάγκες σας στο ξεκίνημα του καλοκαιριού. Την περίοδο των γιορτών, στραφείτε κοντά σε αγαπημένα σας πρόσωπα, δώστε και πάρετε αγάπη, και ζητήστε στήριξη και βοήθεια αφαιρώντας το προσωπείο αυτού που ελέγχει τα πάντα και οφείλει να τα βγάζει πάντα πέρα μόνος του. Η εύνοια της Αφροδίτης σας ανοίγει προοπτικές στον οικονομικό τομέα, αλλά και στον ερωτικό, νιώθοντας και πάλι ζωντανοί, συντονισμένοι με το κλίμα της άνοιξης και της Ανάστασης.

Αυτό τον μήνα θα χρειαστεί αρκετές φορές να κάνετε τη διάκριση ανάμεσα στη φαντασία και την πραγματικότητα, βάζοντας όρια στα παιχνίδια που σας παίζει το μυαλό σας, ερμηνεύοντας την πραγματικότητα μέσα από φαντασίες, σενάρια αλλά και άπειρα ψευτοδιλήμματα. Με την έκλειψη Σελήνης στο ζώδιο του Ζυγού, σε σύνοδο με τον Άρη ανάδρομο και την ευνοϊκή όψη του Ήλιου, του Ερμή και του Ουρανού από το φιλικό σας ζώδιο του Κριού, θα χρειαστεί να προβείτε σε σημαντικά ξεκαθαρίσματα στον τομέα των σχέσεων και των συνεργασιών, κλείνοντας οριστικά σχέσεις και συνεργασίες, που δεν είναι σε θέση να εξελιχθούν ή εσείς δεν αντέχετε πλέον το βάρος με το οποίο σας φορτίζουν. (δείτε άρθρο Εκλείψεις Περιόδου) Αυτό το μήνα σημαντικά πρόσωπα με θετική διάθεση προς εσάς σας στηρίζουν στις επιλογές σας και σας βοηθούν να ξεκαθαρίσετε κυρίως μέσα σας τι είναι αυτό που ουσιαστικά επιθυμείτε. Ο Απρίλιος και ο Μάιος είναι μήνες που σας στρέφουν προς την κατεύθυνση των ξεκαθαρισμάτων και καθόλου προς την εξωτερική δράση. Άρα αποφύγετε οριστικές αποφάσεις, μεταθέτοντάς τες προς τα μέσα του καλοκαιριού, όπου οι συνθήκες θα είναι ώριμες για την υλοποίησή τους, οι κίνδυνοι περιορισμένοι και η εύνοια της τύχης με τον Δία στο φιλικό σας ζώδιο του Λέοντα ισχυρή. Την περίοδο των γιορτών, αποφύγετε υπερβολές με την Αφροδίτη σε δύσκολη όψη με το ζώδιό σας, τόσο στον οικονομικό όσο και στον ερωτικό τομέα, αλλά και το να εμπλακείτε σε μπερδεμένες καταστάσεις και περιβάλλοντα που θα σας φορτίσουν πολύ έντονα ψυχολογικά. Διασκεδάστε κοντά σε αγαπημένα σας πρόσωπα και δώστε μεγάλη προσοχή σε θέματα που αφορούν την οδήγηση, αποφεύγοντας καταχρήσεις.

 

Σε δύο ταχύτητες κινείται αυτός ο μήνας για εσάς, με δύο σημαντικές εκλείψεις να επηρεάζουν έντονα το ζώδιό σας. Με την έκλειψη Σελήνης στο ζώδιο του Ζυγού σε σύνοδο με τον Άρη σε φαινομενικά ανάδρομη πορεία, σημαντικά «κλεισίματα» σχέσεων έρχονται ή συνεχίζουν να εξελίσσονται για εσάς στο προσκήνιο, φέρνοντάς σας αντιμέτωπους με την αναγκαιότητα να αφήσετε πίσω σας συνήθειες χρόνων, πεποιθήσεις αλλά και σχέσεις που σας συντρόφευσαν για ένα μεγάλο κομμάτι της ζωής σας και να ανοιχτείτε στο άγνωστο με στόχο την εξέλιξή σας. Η συναισθηματική φόρτιση θα είναι πολύ έντονη για εσάς αυτήν την περίοδο και θα χρειαστεί να βάλετε «φίλτρα» αρκετά συχνά στον παρορμητισμό σας, ώστε να αποφύγετε να εκφράσετε ή να προκαλέσετε εκρήξεις οργής, που στην ουσία θα σας κρατήσουν και πάλι προσκολλημένους σε φαύλους κύκλους του παρελθόντος. (δείτε άρθρο Εκλείψεις Περιόδου) Η έκλειψη Ηλίου και η Νέα Σελήνη σε σύνοδο με τον Ερμή στο φιλικό σας ζώδιο του Ταύρου σε θετική όψη με τον Πλούτωνα από την άλλη, και η όψη της Αφροδίτης με το Δία απέναντί σας, σας δίνουν σημαντικές ευκαιρίες, για να προωθήσετε τη συναισθηματική και υλική σας ασφάλεια, ανοίγοντας προοπτικές τόσο στον επαγγελματικό όσο και τον οικονομικό σας τομέα, αλλά και φέρνοντας κοντά σας πρόσωπα που σας στηρίζουν και στα οποία μπορείτε να «ακουμπήσετε». Παρόλα αυτά, μέχρι το τέλος Μαΐου, με τον Άρη σε φαινομενικά ανάδρομη πορεία, αποφύγετε με κάθε τρόπο να προβείτε σε οριστικές αποφάσεις, να υπογράψετε συμβόλαια, αλλά και να επισημοποιήσετε σχέσεις και συνεργασίες. Την περίοδο των γιορτών αποφύγετε να βρεθείτε σε περιβάλλοντα με έντονη συναισθηματική φόρτιση, οργανώστε την επαφή σας με αγαπημένα σας πρόσωπα και δώστε χρόνο και χώρο στον εαυτό σας να ξεκουραστεί και να ανατροφοδοτηθεί, λαμβάνοντας σοβαρά υπόψη σας το αίτημα της έκλειψης Ηλίου, που είναι η φροντίδα και η ευθύνη απέναντι στις σωματικές σας ανάγκες, που για διάφορους λόγους έχετε επιμελώς παραμελήσει.

 

Ο Απρίλιος, με την έκλειψη Σελήνης στο φιλικό σας ζώδιο του Ζυγού σε σύνοδο με τον Άρη σε φαινομενικά ανάδρομη πορεία, σας δίνει σημαντικές ευκαιρίες να διορθώσετε σημαντικά καρμικά λάθη που αφορούν σε σχέσεις και συνεργασίες, αλλά και να εξελιχθείτε και να ωριμάσετε εσείς οι ίδιοι, αναλαμβάνοντας την ευθύνη να σταθείτε με αυθεντικότητα απέναντι σε αυτές. Είναι απαραίτητο αυτήν την περίοδο να συνειδητοποιήσετε πως ένας κύκλος ζωής κλείνει για εσάς οριστικά και χρειάζεται από την εφηβεία να μεταβείτε με σταθερά βήματα στην ενηλικίωση. Θα χρειαστεί να αναθεωρήσετε πεποιθήσεις χρόνων, και να συνειδητοποιήσετε πως τα παιχνίδια ελέγχου, επιβολής και η φυγή απέναντι σε κάθε πρόκληση προς σενάρια και φαντασίες δεν σας έδωσαν ουσιαστικά καμία προοπτική εξέλιξης, αλλά σας εγκλώβισαν πιο βαθιά σε φαύλους κύκλους και σας καθήλωσαν. (δείτε άρθρο Εκλείψεις Περιόδου) Η έκλειψη Ηλίου από την άλλη, στο ζώδιο του Ταύρου σε θετική όψη με τον Πλούτωνα και δύσκολη όψη προς το ζώδιό σας, έρχεται να σας ωθήσει να αναλάβετε επί της ουσίας την ευθύνη της υλικής και συναισθηματικής σας ασφάλειας, αλλά και των αναγκών σας, που με αρκετούς εγκεφαλικούς τρόπους και τεχνάσματα αναβάλλετε τεχνηέντως επί σωρεία ετών. Θα χρειαστεί αυτήν την περίοδο να ασχοληθείτε πολύ σοβαρά με τις σωματικές σας ανάγκες, συνειδητοποιώντας καταρχήν πως έχετε ένα σώμα με ανάγκες. Σε αυτήν σας την προσπάθεια θα έχετε στο πλάι σας θετικά πρόσωπα, που εφόσον αποφασίστε να ζητήσετε την στήριξή τους, θα λάβετε βοήθεια. Αυτή την περίοδο αρκετή κινητικότητα θα έχει ο ερωτικός τομέας για εσάς, αλλά μέχρι το τέλος Μαΐου, με τον Άρη στο Ζυγό σε φαινομενικά ανάδρομη πορεία, τίποτα δεν εγγυάται την ποιότητα των εν λόγω σχέσεων. Ευκαιρίες παρόλα αυτά να χαρείτε αλλά και να εξελιχθείτε μέσα από γνωριμίες κάθε είδους θα υπάρξουν πολλές. Μη βιαστείτε να πάρετε οριστικές αποφάσεις σε θέματα σχέσεων, συνεργασιών νομικές διαδικασίες αλλά και συμβόλαια, μεταθέτοντάς τα για τα μέσα του καλοκαιριού, όπου η εύνοια του Δία στο απέναντί σας ζώδιο του Λέοντα τα καθιστά όλα εφικτά.

Αν και ο Απρίλιος είναι ένας εξαιρετικά έντονος μήνας με δύο εκλείψεις και τον Άρη σε φαινομενικά ανάδρομη πορεία στο ζώδιο του Ζυγού, θα υπάρξουν για εσάς αρκετά θετικές στιγμές, με την εύνοια της Αφροδίτης στο ζώδιό σας σε θετική όψη με τον Δία. Παρόλα αυτά δεν θα μπορέσετε να ξεφύγετε από το γενικό κλίμα ανακατατάξεων, που αφορά σε ξεκαθαρίσματα και οριστικά κλεισίματα σε σχέσεις και συνεργασίες με καρμική προέλευση. Αντιθέτως, θα χρειαστεί να εξυγιάνετε περιπλεγμένες καταστάσεις, που εμπεριέχουν έντονη συναισθηματική φόρτιση, αποφεύγοντας να προβείτε σε εκρήξεις θυμού, που θα σας προσκολλήσουν ακόμα περισσότερο σε ενοχές και αυτές με τη σειρά τους σε φαύλους κύκλους του παρελθόντος. (δείτε άρθρο Εκλείψεις Περιόδου) Θα χρειαστεί μεγάλη αποστασιοποίηση, ώστε να διαφοροποιήσετε τον εαυτό σας από καταστάσεις και γεγονότα, αλλά και επιλογές που χρειάζεται να αφήσετε πίσω σας, όχι γιατί δεν τις αγαπάτε πια, αλλά γιατί δεν αντέχετε ή δεν έχουν να σας προσφέρουν τίποτα άλλο, ώστε να εξελιχθείτε. Αυτόν τον μήνα, με την έκλειψη Ηλίου στον Ταύρο και τη Νέα Σελήνη, θα χρειαστεί να ανα-πλαισιώσετε και να επαναπροσδιορίσετε θέματα που αφορούν την υλική και συναισθηματική σας ασφάλεια, αλλά και τη φροντίδα του σώματός σας, βάζοντας όρια στο πόσο αντέχετε να πιέζεστε. Έντονη κινητικότητα θα υπάρξει στο συναισθηματικό και ερωτικό τομέα, αλλά οι γνωριμίες που θα εμφανιστούν αυτήν την περίοδο, παρότι ευχάριστες, δεν θα εμπεριέχουν προοπτικές εξέλιξης. Την περίοδο των γιορτών, αποφύγετε φορτισμένα περιβάλλοντα και οργανώστε επαφές με αγαπημένα σας πρόσωπα. Ταξιδέψτε και διασκεδάστε αποφεύγοντας καταχρήσεις και δίνοντας μεγάλη προσοχή σε θέματα οδήγησης.

 

 

 

SunPlanetSymbol

ΗΛΙΟΣ
Από 1 ως 21 Απριλίου στον Κριό
Από 22 ως τέλος του μήνα στον Ταύρο
Τον Απρίλιο τελούνται δύο (2) εκλείψεις στον άξονα Κριού – Ζυγού και Ταύρου – Σκορπιού

(δείτε άρθρο Εκλείψεις Περιόδου)

ΕΥΝΟΕΙ Συναισθηματικά θέματα, τον έρωτα, τις σχέσεις, τη διασκέδαση, τα φλερτ, το γάμο, την αισθητική, την ομορφιά τη διακόσμηση, την υγειά ,τα ξεκαθαρίσματα σε βάθος, το σεξ, τα οικονομικά.
ΔΕΝ ΕΥΝΟΕΙ   Τις συναισθηματικές υπερβολές, τις σπατάλες τις συγκρούσεις , την έλλειψη ισορροπίας.

ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΡΙΟ: Με δύσκολα μαθήματα Καρκίνους, Ζυγούς και Αιγόκερους, ενώ πιο ήπια επηρεάζει Κριούς, Λέοντες και Τοξότες.
ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΥΡΟ:
Με δύσκολα μαθήματα Λέοντες, Σκορπιούς και Υδροχόους, ενώ πιο ήπια επηρεάζει Ταύρους, Παρθένους και Αιγόκερους.

MercuryPlanetSymbol

ΕΡΜΗΣ
Από 1 ως 7 Απριλίου στους Ιχθύες

Από 8 ως 24 Απριλίου στον Κριό

Από 24 ως τέλος του Μήνα στον Ταύρο

ΕΥΝΟΕΙ  Συζητήσεις, καινούργιες γνωριμίες και φλερτ. Συναισθηματικές και επαγγελματικές σχέσεις. Ζητήματα υγείας, επαγγελματικά ταξίδια, επανασυνδέσεις σχέσεων με ωριμότητα και λογική.
ΔΕΝ ΕΥΝΟΕΙ Εντάσεις και διαφωνίες με συναδέλφους αλλά και συναισθηματικές και επαγγελματικές αντιδικίες.

ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΧΘΥΕΣ: Με δύσκολα μαθήματα Διδύμους, Παρθένους και Τοξότες, ενώ πιο ήπια επηρεάζει Καρκίνους, Σκορπιούς και Ιχθύες.
ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΡΙΟ:
Με δύσκολα μαθήματα Καρκίνους, Ζυγούς και Αιγόκερους, ενώ πιο ήπια επηρεάζει Κριούς, Λέοντες και Τοξότες.
ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΥΡΟ:
Με δύσκολα μαθήματα Λέοντες, Σκορπιούς και Υδροχόους, ενώ πιο ήπια επηρεάζει Ταύρους, Παρθένους και Αιγόκερους.

VenusPlanetSymbol
ΑΦΡΟΔΙΤΗ
Από 1 Απριλίου ως 5 του Μήνα στο Υδροχόο
Από 6 ως τέλος Απριλίου στους Ιχθύεσ
ΔΕΙΤΕ ΑΡΘΡΟ «ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΠΕΡΙΟΔΟΥ»

ΕΥΝΟΕΙ Την συναισθηματική επικοινωνία και την διασκέδαση, την επανατοποθέτηση ορίων, τις συναισθηματικές συζητήσεις, το φλερτ,  τις σχέσεις με μέλλον, τα ουσιαστικά ξεκαθαρίσματα, τις προσωπικές συζητήσεις, την οικονομική οργάνωση.
ΔΕΝ ΕΥΝΟΕΙ Την ανοργανωσιά, τις συγκρούσεις, την έλλειψη  μέτρου, την απολυτότητα.

ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΔΡΟΧΟΟ: Με δύσκολα μαθήματα Ταύρους, Λέοντες και Σκορπιούς, ενώ πιο ήπια επηρεάζει Διδύμους, Ζυγούς και Υδροχόους.
ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΧΘΥΕΣ:
Με δύσκολα μαθήματα Διδύμους, Παρθένους και Τοξότες, ενώ πιο ήπια επηρεάζει Καρκίνους, Σκορπιούς και Ιχθύες.

MarsPlanetSymbol
ΑΡΗΣ

Όλο το Μήνα σε ανάδρομη Πορεία στο Ζυγό
Η αναδρομή του αυτό το μήνα είναι από την 21η Μοίρα ως την 11η του Ζωδίου
Ο Άρης θα είναι αναδρομος μεχρι τις 20 Μαΐου και θα φτάσει ως την 9η μοιρα του ζωδίου
Ο Άρης θα μείνει στο Ζυγό μέχρι τις 26 Ιουλίου 2014
ΔΕΙΤΕ ΑΡΘΡΟ «ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΠΕΡΙΟΔΟΥ»

ΕΥΝΟΕΙ Συναισθηματικές  και ερωτικές  διεκδικήσεις, την διασκέδαση, τα φλερτ, την δράση, συναισθηματικά ξεκαθαρίσματα.
ΔΕΝ ΕΥΝΟΕΙ  Εντάσεις και διαφωνίες με φίλους καθώς και συναισθηματικές, ερωτικές και επαγγελματικές ρήξεις.  Προσοχή σε υστερίες.

ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΖΥΓΟ: Με δύσκολα μαθήματα Κριούς, Καρκίνους και Αιγόκερους, ενώ πιο ήπια επηρεάζει Διδύμους, Υδροχόους και Ζυγούς.

 

JupiterPlanetSymbol

ΔΙΑΣ
Όλο το μήνα σε Ορθή πορεία στον Καρκίνο 
Θα βρίσκεται μεταξύ της 11ης και της 14ης Μοίρας του ζωδίου
ΔΕΙΤΕ ΑΡΘΡΟ «ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΠΕΡΙΟΔΟΥ»

ΕΥΝΟΕΙ  Το γάμο, τον τομέα των σχέσεων και των συνεργασιών. Το να περνάμε καλά.  Επίσης, ζητήματα ομορφιάς, αισθητικής, διακόσμησης, δίκες και συμβόλαια.
ΔΕΝ ΕΥΝΟΕΙ  Υπερβολές, επιπόλαιες κινήσεις, αντιδικίες με ανώτερους, την ανισορροπία, την έλλειψη  μέτρου.

ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ: Με δύσκολα μαθήματα Κριούς, Ζυγούς και Αιγόκερους, ενώ πιο ήπια επηρεάζει Καρκίνους, Ιχθύες και Σκορπιούς

 

SaturnPlanetSymbol

ΚΡΟΝΟΣ
Όλο τον Απρίλιο σε ανάδρομη πορεία στο Σκορπιό
Ο Κρόνος αναδρομεί από την 22η ως και την 20η Μοίρα του ζωδίου
Ο Κρόνος θα είναι ανάδρομοσ μέχρι τις 21 Ιουλιου και θα φτάσει μεχρι την 16η μοίρα του ζωδίου
ΔΕΙΤΕ ΑΡΘΡΟ «ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΠΕΡΙΟΔΟΥ»

ΕΥΝΟΕΙ  Τη δουλειά, την πειθαρχεία, την οργάνωση, την ανάληψη των προσωπικών και κοινωνικών ευθυνών, το μέτρο, την ισοτιμία και τις ισότιμες συνεργασίες και σχέσεις.
ΔΕΝ ΕΥΝΟΕΙ Τις εύκολες λύσεις, την τεμπελιά, την ανευθυνότητα, την ασυνέπεια, την φυγοπονία, το «βόλεμα», τις υπερβολές, την εξάρτηση.

ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΚΟΡΠΙΟ: Με δύσκολα μαθήματα Λέοντες, Υδροχόους αλλά και Σκορπιούς και Ταύρους, ενώ πιο ήπια και θετικά επηρεάζει Ιχθύες και Καρκίνους αλλά και Αιγόκερους και Παρθένους

 

UranusPlanetSymbol

ΟΥΡΑΝΟΣ
Όλο το Απρίλιο σε ορθη πορεια στον Κριο
Θα βρίσκεται από την 12η ως και την 14η μοίρα του ζωδίου
ΔΕΙΤΕ ΑΡΘΡΟ «ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΠΕΡΙΟΔΟΥ»

ΕΥΝΟΕΙ Τις αλλαγές σε κάθε τομέα. Τα καινούργια ξεκινήματα.
ΔΕΝ ΕΥΝΟΕΙ Τις εξαρτήσεις, την συντήρηση φθαρμένων σχέσεων, τις πλάνες.

ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΡΙΟ: Με δύσκολα μαθήματα Αιγόκερους, Ζυγούς και Καρκίνους, ενώ πιο θετικά επηρεάζει Κριούς, Λέοντες και Τοξότες, αλλά και Διδύμους και Υδροχόους.

 

NeptunePlanetSymbol

ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ
Όλο τον Απρίλιο σε Ορθή Πορεία στους Ιχθύεσ
Θα βρισκεται από στην 6η ωσ και την 7η μοίρα του ζωδίου
ΔΕΙΤΕ ΑΡΘΡΟ «ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΠΕΡΙΟΔΟΥ»

ΕΥΝΟΕΙ Τα όνειρα, την χαλάρωση, τις τέχνες.
ΔΕΝ ΕΥΝΟΕΙ Την υγεία ,τις αυταπάτες, τις καταχρήσεις.

ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΧΘΥΕΣ: Με δύσκολα μαθήματα Παρθένους, Τοξότες και Δίδυμους, ειδικά όσους από εσάς έχετε γεννηθεί κατά το πρώτο δεκαήμερο του ζωδίου σας, ενώ πιο θετικά επηρεάζει Ιχθύες, Σκορπιούς, Καρκίνους, αλλά και Ταύρους και Αιγόκερους

 

PlutoPlanetSymbol

ΠΛΟΥΤΩΝΑΣ
Από την 1 ως και τις 15 Απριλίου σε ορθή πορεία στον Αιγόκερω
Από τις 16 και μέχρι το τέλος του μήνα σε ανάδρομη Πορεία στη 13η μοίρα του ζωδίου
Ο Πλούτωνας θα παραμένει ανάδρομος Μέχρι και τις 23 Σεπτεμβρίου 2014

Η αναδρομή του ξεκινάει από την 13η μοίρα και φτάνει μέχρι και την 11η του Ζωδίου

ΔΕΙΤΕ ΑΡΘΡΟ «ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΠΕΡΙΟΔΟΥ»

ΕΥΝΟΕΙ Αλλαγές μέσα από γνώση , ταξίδια, σπουδές, την προσωπική ελευθερία.
ΔΕΝ ΕΥΝΟΕΙ Νομικές  εκκρεμότητες, δάνεια, εκκρεμότητες σε σπουδές, επικοινωνίες.

ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΙΓΟΚΕΡΩ: Με δύσκολα μαθήματα Αιγόκερους, Ζυγούς, Κριούς και Καρκίνους, ενώ πιο θετικά επηρεάζει Παρθένους, Ταύρους αλλά και Σκορπιούς και Ιχθύες (ο Πλούτωνας στον Αιγόκερω είναι σε δυσμενή θέση).

 

ΛΙΛΙΘ – ΜΑΥΡΗ ΣΕΛΗΝΗ

Όλο το μήνα στο Λέοντα
Τον Απρίλιο θ
α βρίσκεται από την 3η ως και την 6η Μοίρα του ζωδίου
ΔΕΙΤΕ ΑΡΘΡΟ «ΜΑΥΡΗ ΣΕΛΗΝΗ - ΛΙΛΙΘ»

ΕΥΝΟΕΙ Τους παθιασμένους έρωτες, τον σκοτεινό μαγνητισμό.
ΔΕΝ ΕΥΝΟΕΙ Τις κρυφές σχέσεις, τις οικονομικές ατασθαλίες.

ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΛΕΟΝΤΑ: Με δύσκολα μαθήματα Ταύρους, Σκορπιούς και Υδροχόους, ενώ πιο ήπια επηρεάζει Κριούς, Λέοντες και Τοξότες.

ΧΕΙΡΩΝΑΣ
Όλο το μήνα σε Ορθή πορεία από τη 15η ως και την 16η μοίρα του ζωδίου των Ιχθύων
Δείτε Άρθρο «Όψεις Χείρωνα»

ΕΥΝΟΕΙ  Την καριέρα, επαγγελματικές διεκδικήσεις, την θεραπεία μέσω δουλειάς, την επίλυση οικογενειακών σχέσεων αλλά και με τους ανώτερους μας.
ΔΕΝ ΕΥΝΟΕΙ Εξαρτήσεις, τεμπελιά, ανευθυνότητα.

ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΧΘΥΕΣ: Με δύσκολα μαθήματα Παρθένους, Τοξότες και Δίδυμους, ενώ πιο θετικά επηρεάζει Ιχθύες, Σκορπιούς, Καρκίνους, αλλά και Ταύρους και Αιγόκερους

 


ΔΕΣΜΟΙ ΤΗΣ ΣΕΛΗΝΗΣ
Οι Δεσμοί της Σελήνησ τον Απρίλιο βρισκονται στον άξονα Κριού – Ζυγού
Κινούνται μεταξύ της 28ης και της 27ης μοίρας των ζωδίων του άξονα αυτού
ΔΕΙΤΕ ΑΡΘΡΟ «ΟΙ ΔΕΣΜΟΙ ΤΗΣ ΣΕΛΗΝΗΣ»

ΕΥΝΟΟΥΝ Την καρμική εξέλιξη, τα μαθήματα, τον σκοπό της ζωής του ανθρώπου από τον Νότιο προς τον Βόρειο Δεσμό.
ΔΕΝ ΕΥΝΟΟΥΝ Οτιδήποτε είναι ασυνείδητο.

ΕΠΗΡΕΑΖΟΥΝ: Με δύσκολα μαθήματα Καρκίνους, Αιγόκερους, Κριούς και Ζυγούς, ενώ πιο θετικά επηρεάζουν Διδύμους, Υδροχόους, Λέοντες και Τοξότες.

 

 

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ

ΕΩΣ

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ

ΖΩΔΙΟ

Τρίτη, 1 Απριλίου 2014

ΕΩΣ

Τρίτη, 1 Απριλίου 2014

ΚΡΙΟΣ

Τετάρτη, 2 Απριλίου 2014

ΕΩΣ

Πέμπτη, 3 Απριλίου 2014

ΤΑΥΡΟΣ

Παρασκευή, 4 Απριλίου 2014

ΕΩΣ

Σάββατο, 5 Απριλίου 2014

ΔΙΔΥΜΟΙ

Κυριακή, 6 Απριλίου 2014

ΕΩΣ

Τρίτη, 8 Απριλίου 2014

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Τετάρτη, 9 Απριλίου 2014

ΕΩΣ

Πέμπτη, 10 Απριλίου 2014

ΛΕΟΝΤΑΣ

Παρασκευή, 11 Απριλίου 2014

ΕΩΣ

Κυριακή, 13 Απριλίου 2014

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Δευτέρα, 14 Απριλίου 2014

ΕΩΣ

Τρίτη, 15 Απριλίου 2014

ΖΥΓΟΣ

Τετάρτη, 16 Απριλίου 2014

ΕΩΣ

Πέμπτη, 17 Απριλίου 2014

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Παρασκευή, 18 Απριλίου 2014

ΕΩΣ

Κυριακή, 20 Απριλίου 2014

ΤΟΞΟΤΗΣ

Δευτέρα, 21 Απριλίου 2014

ΕΩΣ

Τρίτη, 22 Απριλίου 2014

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Τετάρτη, 23 Απριλίου 2014

ΕΩΣ

Πέμπτη, 24 Απριλίου 2014

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Παρασκευή, 25 Απριλίου 2014

ΕΩΣ

Σάββατο, 26 Απριλίου 2014

ΙΧΘΥΕΣ

Κυριακή, 27 Απριλίου 2014

ΕΩΣ

Δευτέρα, 28 Απριλίου 2014

ΚΡΙΟΣ

Τρίτη, 29 Απριλίου 2014

ΕΩΣ

Τετάρτη, 30 Απριλίου 2014

ΤΑΥΡΟΣ