Από τον

Πέτρο Κατσαμάκη,

Αστρολόγο – Ερευνητή

 

 

Ο Απρίλιος σε υποδέχεται στο ξεκίνημα του με την Έκλειψη Σελήνης στο ζώδιο του Ζυγού, κάνοντας όψη τετραγώνου και φορτίζοντας εκρηκτικά την ατμόσφαιρα με τον Ουρανό, τον Πλούτωνα και τον Ερμή. Τι άλλο μπορεί να ενεργοποιήσει μία Έκλειψη στο ζώδιο του Ζυγού; Μα φυσικά θέματα σχέσεων κάθε είδους. Η συμμετοχή του Ουρανού μιλάει για την αναγκαιότητα της αλλαγής των τρόπων που σχετιζόμαστε, ενώ η συμμετοχή του Πλούτωνα μιλάει για το οριστικό τέλος και το κλείσιμο «σχέσεων», που έχουν κλείσει οριστικά τον κύκλο τους και κρατιούνται διασωληνωμένες με τεχνητή υποστήριξη στη ζωή μας. Αυτή η Έκλειψη στον Άξονα Κριού - Ζυγού είναι η τελευταία Έκλειψη που κάνει δυναμική Όψη με τον Ουρανό και τον Πλούτωνα, και μιλάει για το «οριστικό τέλος» σε σχέσεις, συνεργασίες αλλά και κοινωνικά θέματα, που παλινδρομούν μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας εδώ και καιρό. Αυτό που χρειάζεται καρμικά να διαχειριστείς εσύ είναι το πώς θα αποχαιρετίσεις και το πώς θα «κλείσεις» χωρίς αιματοκυλίσματα, φαμφάρες, μακελειά αλλά και χωρίς να παγώσεις μέσα σου μένοντας σιωπηλός, το πένθος που εμπεριέχουν οι εν λόγω αποχωρισμοί. Η δυναμική αυτής της Έκλειψης μιλάει ξεκάθαρα καρμικά και για την αναγκαιότητα να «κλείσεις» και να «αποχαιρετίσεις» ολόκληρα στάδια της ζωής σου αλλά και ό,τι αυτά εμπεριέχουν μέσα τους. Είναι η στιγμή να αποχαιρετίσεις οριστικά την παιδική σου ηλικία και τον πόνο και τις στρεβλωμένες επιλογές που περιείχε, όπως επίσης θα χρειαστεί να κάνεις το ίδιο και με την εφηβεία σου, διευθετώντας και κλείνοντας οριστικά, με επιλογές και συμπεριφορές που σε κρατάνε κολλημένο εκεί, μην επιτρέποντάς σου να ενηλικιωθείς και να σχετιστείς καθαρά και ισότιμα χωρίς «παιχνίδια» και παιδικές αρρώστιες. Η συμμετοχή του Δία στο Ζώδιο του Λέοντα σε φαινομενικά Ανάδρομη πορεία μιλάει άλλωστε ξεκάθαρα για την ανάγκη να αποκτήσεις τη «Δύναμή» σου αφήνοντας πίσω σου εξαρτήσεις και τραύματα που σε κρατάνε ανίσχυρο και τρομαγμένο.

Η Έκλειψη αυτή δε θα επηρεάσει σε προσωπικό επίπεδο μόνο αλλά και σε παγκόσμια κοινωνικό επίπεδο προτάσσοντας τα παραπάνω ζητήματα και σε επίπεδο σχέσεων κοινωνικού συνόλου, δημιουργώντας ισχυρές συγκρούσεις και αντιπαραθέσεις με πρόσωπα εξουσίας, αλλά και με «μοντέλα» καταπίεσης που αναπαράγουν παιχνίδια επιβολής, δύναμης και κατάχρησης εξουσίας, εκφοβισμού, τρομοκρατίας και βίας κάθε είδους. Ένας κύκλος λοιπόν οριστικά κλείνει και από σένα θα εξαρτηθεί καρμικά αν αυτό θα σε ισοπεδώσει αντιστεκόμενος για τους λάθος εξαρτητικούς λόγους ή θα σε εξελίξει, δεχόμενος την αναγκαιότητα που η εξέλιξη έχει σαν τίμημα, να αφήνεις δηλαδή πίσω σου κάτι παλιό και δυσλειτουργικό, για να έρθει στη ζωή σου κάτι καινούργιο, που υπόσχεται την εξέλιξή σου. Το καρμικό μάθημα που ανοίγεται μπροστά σου και πάλι είναι η κατάκτηση αυτής της δεξιότητας, όχι μόνο το να ξεκινάς σχέσεις με καλές προθέσεις αλλά και το να κατέχεις την τέχνη να τις «κλείνεις» επίσης με καλές προθέσεις, αναγνωρίζοντάς τους όλα τα καλά που σου προσέφεραν στην εξέλιξή σου, αλλά και αναγνωρίζοντας πως δεν έχουν πια την δυναμική οι σχέσεις αυτές να εξελίξουν περαιτέρω τα μέλη τους. Εδώ είναι καρμικά και η στιγμή που χρειάζεται να συνειδητοποιήσεις πως τίποτα που δεν εξελίσσεται διαρκώς, δεν κρατάει για πάντα, γιατί η ίδια η ζωή είναι μια διαρκής εξέλιξη. Με αυτή την επίγνωση σημαντικοί αποχωρισμοί κινητοποιούνται στο εστιακό σημείο της εν λόγω Έκλειψης στο ζώδιο του Καρκίνου, δημιουργώντας την αναγκαιότητα να κλείσεις οριστικά νταλαβέρια με την παιδική σου ηλικία και την εφηβεία σου, αποχαιρετώντας γονεϊκές και οικογενειακές σχέσεις, αλλά και μοντέλα ανισότιμης σχέτισης και εξάρτησης, ανοίγοντας τα φτερά σου στην προσωπική σου πορεία και διαδρομή προς την ενηλικίωση.

Οι σχέσεις με την οικογένεια αλλά και οι αλυσίδες που σε κρατάνε καθηλωμένο εκεί, είναι αυτό που καρμικά θα χρειαστεί να αντιμετωπίσεις σεβόμενος τις ρίζες σου, που σε συνδέουν με την αγάπη για το γένος σου, αλλά κόβοντας οριστικά τις αλυσίδες της εξάρτησης μαζί τους. Αυτός ο αποχαιρετισμός προϋποθέτει γενναία μεγέθη αγάπης και σεβασμού γι’ αυτούς που σε γέννησαν και σε φρόντισαν, όπως ήξεραν και μπορούσαν. Γιατί κάθε πουλί κάποια στιγμή πρέπει να αφήσει τη φωλιά των γονιών του, για να πάει να φτιάξει δική του φωλιά, αλλά και να δώσει στον εαυτό του την ευκαιρία να γνωρίσει εμπειρίες και νέους τρόπους εξέλιξης αλλά και να θεραπεύσει τα τραύματα της διαπαιδαγώγησής του, ώστε να ωριμάσει και να νιώσει ασφαλής να υπάρχει και μόνο του. Είναι η στιγμή να συνειδητοποιήσεις πως οι γονείς σου, σου έμαθαν ό,τι ήξεραν με καλή πρόθεση, ασχέτως αν πολλά από αυτά που σου έμαθαν είναι λάθος και εσύ θα χρειαστεί να αναθεωρήσεις εκ βάθρων, όπως τρόπους και μοντέλα σχέτισης που σε καθηλώνουν. Κάθε φορά που θα εξελίσσεις τον εαυτό σου με λειτουργικούς τρόπους σχέτισης, θα παύεις να χάνεις ενέργεια στο να «δικάζεις» τους γονείς σου για τα λάθη τους και να τους χρεώνεις ενώ μεγάλωσες την ευθύνη της ζωής σου ή να την χρεώνεις ή και να την χρεώνεσαι κατ’ επέκταση στις συντροφικές σου σχέσεις.

Η Νέα Σελήνη στο τέλος του μήνα στο Ζώδιο του Κριού σε ανοιχτή Όψη και αυτή με τον Ουρανό και τον Πλούτωνα μιλάει για νέα ξεκινήματα εκ του μηδενός, που σχετίζονται με τις ανάγκες σου στο εδώ και στο τώρα. Αξιοποίησε τις ανατροπές που εμφανίζονται στο δρόμο σου όλη αυτή την περίοδο, αποχαιρετώντας με ζεστή και ανοιχτή καρδιά όλα αυτά που σε έφτασαν μέχρι το σήμερα, βάζοντας εκ νέου τους όρους σου στο πως θες να υπάρχεις και να σχετίζεσαι, με την επίγνωση πως για την αγάπη δεν πολεμάμε, ούτε θυσιαζόμαστε, αλλά ούτε εγκαταλείπουμε την εξέλιξή μας για τις ανάγκες κάποιου άλλου. Αντίθετα πατάς γερά στην αυτονομία σου με την επίγνωση ότι είσαι πλέον ενήλικος και ελεύθερος άνθρωπος και το μόνο που έχεις να διαχειριστείς πλέον είναι η αυτοδιάθεση και η ελευθερία σου, με τη διάκριση του άλλο σε «αγαπάω» και άλλο σε «αντέχω», συνειδητοποιώντας πως κάποιες φορές καλύτερος τρόπος να αγαπάς κάποιον είναι η απόσταση αφού δεν «αντέχεις» και δεν οφείλεις να αντέχεις, αλλά και ούτε να σε αντέχουν. Γι’ αυτό ακριβώς μιλάει Αστρολογικά όλη αυτή η περίοδος: για σχέσεις  ισοτιμίας, αγάπης, φροντίδας, εξέλιξης και αλληλοσεβασμού, όπου κανείς δεν χρειάζεται να «αντέχει» κανέναν, αλλά να συνυπάρχει με τις σωστές επιλογές σχέσεων, αφήνοντας τις λάθος επιλογές πίσω του.

 

Με την Έκλειψη της Σελήνης στο απέναντί σου Ζώδιο του Ζυγού σε Όψη καραμπόλας με τον Ουρανό και τον Ερμή στο Ζώδιό σου, αλλά και τον Πλούτωνα στον Αιγόκερω, σε υποδέχεται ο μήνας των γενεθλίων σου φέρνοντάς σε και πάλι αντιμέτωπο με οριστικούς αποχαιρετισμούς. Μόνο που αυτή τη φορά τα πράγματα είναι οριστικά και σοβαρά, και θα χρειαστεί πλέον να αποφασίσεις ξεκάθαρα, αν θα μείνεις ή θα φύγεις. Η Έκλειψη αυτή είναι η τελευταία στον Άξονά σου που συμμετέχουν ο Ουρανός και ο Πλούτωνας. Γεγονός που θα πει με απλά λόγια ότι τα ψέματα τέλειωσαν και οι αποφάσεις παραμονής ή αποχώρησης σου από σχέσεις και συνεργασίες κάθε είδους θα χρειαστεί να παρθούν σοβαρά και χωρίς παλινδρομήσεις. Το μυστικό καρμικά για σένα είναι να διαχωρίσεις με τοίχους από ατσάλι τις παρορμήσεις σου από τις ανάγκες σου, συνειδητοποιώντας πως άλλο έχεις ανάγκη και άλλο παρορμητικά επιλέγεις ή κάνεις. Η τάση σου να «σώζεις» και να προσπαθείς διαρκώς να αλλάξεις τους γύρω σου μπαίνοντας βαθειά σε φαύλους κύκλους βίας, συγκρούσεων, επικρίσεων και ξεκατινιάσματος δεν είναι η ανάγκη σου, σου λέει ο Κυβερνήτης σου ο Άρης στον Ταύρο. Είναι απλώς μια παιδική παρόρμηση. Αντίθετα η ανάγκη σου είναι επιλογές σχέσεων που νιώθεις κοντά τους ασφαλής και ήρεμος, χωρίς να χρειάζεται να κάνεις τίποτα ώστε να αγαπάς και να αγαπιέσαι. Αυτό το «τίποτα» επάνω στην αγάπη είναι που καρμικά έχεις να μάθεις όλη αυτή την περίοδο.

Φουριόζος και με διάθεση ισχυρών ανακατατάξεων σε υποδέχεται ο Απρίλιος με την Έκλειψη Σελήνης και τη Νέα Σελήνη να σου θέτουν ξεκάθαρα την ερώτηση: πόσο ασφαλής αισθάνεσαι δίπλα σε αυτούς που επιλέγεις; Η περίοδος αυτή καρμικά, με τον Άρη και την Αφροδίτη στο Ζώδιό σου αλλά και τον Ερμή μετά τα μέσα του μήνα, σου ζητά να ξεκαθαρίσεις από το κοντινό σου περιβάλλον σχέσεις που περιέχουν βία, παιχνίδια επιβολής αλλά και στοιχεία παραλογισμού και τρέλας, αφήνοντας κοντά σου μόνο ό,τι σου δημιουργεί ηρεμία και ασφάλεια. Η ανάγκη σου να δημιουργήσεις σε κάθε τομέα και να εξελιχθείς, δεν μπορεί να προκόψει όσο διαρρέεις σε κοντινές σχέσεις που σου δημιουργούν βαθειά ανασφάλεια. Ο Απρίλιος είναι ο μήνας που θα χρειαστεί να πεις το οριστικό αντίο σε ό,τι σε καθηλώνει και σε τρομάζει, έστω και αν αυτό είναι οι πεποιθήσεις σου και οι επιλογές σου. Και με αυτή τη διάθεση χρειάζεται να αποχαιρετίσεις ό,τι επέλεξες να «κρατάς» κοντά σου, ανακυκλώνοντας διαρκώς τις αγωνίες και τους φόβους σου. Είναι η στιγμή να χαιρετίσεις με σεβασμό ό,τι σε έφερε μέχρι εδώ τσάτρα πάτρα, κάνοντας εκ νέου επιλογές σε κάθε τομέα σχέτισης της ζωής σου, που ενισχύει την ασφάλεια και την ενδυνάμωσή σου, και κατ’ επέκταση τη δημιουργικότητα και τη ζεστασιά στην καρδιά σου, όπως θα σου έλεγε και ο Δίας Ανάδρομος στον Λέοντα.

Με τη διάθεση να συνειδητοποιήσεις τι σου έχει συμβεί και να ξεκαθαρίσεις σχέσεις, συνεργασίες αλλά και ένα ορυμαγδό από μπερδεμένες καταστάσεις τόσο μέσα σου όσο και γύρω σου, σε υποδέχεται ο Απρίλιος. Η Έκλειψη Σελήνης στο φιλικό σου Ζυγό, ο Άρης και η Αφροδίτη στο γειτονικό σου Ταύρο, αλλά και ο Κρόνος απέναντί σου, σου φωνάζουν προσγειώσου φίλε μου στην πραγματικότητα, βάζοντας σε τάξη τη ζωή σου. Σημαντικές αναθεωρήσεις που χρειάζεται να κάνεις στο πως ξεκινάς και τελειώνεις τη σχέση σου, είναι καρμικά αυτό που πρέπει να θέσεις σαν προτεραιότητα αυτή την περίοδο, μιας και η ευκολία με την οποία ξεκινάς μια σχέση είναι και η ευκολία με την οποία τρέπεσαι σε φυγή, χωρίς εξηγήσεις, όταν τα πράγματα δεν πάνε όπως σου αρέσει. Το αποτέλεσμα; Να έχεις γεμίσει τη ζωή σου με μισοτελειωμένες σχέσεις, που κυκλοφορούν γύρω σου και μέσα σου σαν φαντάσματα και ξωτικά. Την αναγκαιότητα λοιπόν να μάθεις να «κλείνεις» τις σχέσεις τις οποίες ανοίγεις σου φέρνει μπροστά σου η Έκλειψη της Σελήνης σε Όψη με τον Κυβερνήτη σου τον Ερμή, αλλά και τον Ουρανό και τον Πλούτωνα σιγοτραγουδώντας σου … είναι κακό στην άμμο να χτίζεις παλάτια … ο Κρόνος θα στα κάνει συντρίμμια κομμάτια.

Δεν μπορείς να τα έχεις όλα σε αυτή τη ζωή, σου βροντοφωνάζει εν εξάλλω η Έκλειψη της Σελήνης στο ξεκίνημα του Απριλίου. Εσύ πάλι που θέλεις και τη μανούλα ικανοποιημένη και τη σύζυγο ευτυχισμένη και την ερωμένη άμα λάχει παραδίπλα τρισευτυχισμένη, δεν καταλαβαίνεις γιατί σου ζητούν να επιλέξεις. Διότι τώρα που μεγάλωσες, πρέπει επιτέλους να μάθεις πως για να αποκτήσεις κάτι καινούργιο, μοιραία πρέπει να αφήσεις κάτι παλιό. Αυτό το συναισθηματικό κουτί από στοιβαγμένες σαρδέλες έρχεται η τελευταία Έκλειψη, που κάνει Όψη με τον Ουρανό και τον Πλούτωνα, να θέσει οριστικά με ανατροπές και οριστικές αλλαγές. Εσύ πάλι, χρειάζεται να συνειδητοποιήσεις πως, όσο ακούς την ανασφάλειά σου και δεν παίρνεις την ευθύνη να αποχαιρετήσεις σχέσεις και να πατήσεις και με τα δύο πόδια στις τωρινές σχέσεις σου, κινδυνεύεις να μείνεις μόνος σαν τον κούκο. Όχι αυτόν που φέρνει την άνοιξη. Τον άλλον που φέρνει τη μοναξιά. Ήρθε η στιγμή να επιλέξεις σαν μεγάλο παιδάκι με ποιους θα πας και ποιους θα αφήσεις, συνειδητοποιώντας μέσα σου πως πολλές φορές είναι ανάγκη να αφήσουμε πίσω σχέσεις και επιλογές, όχι γιατί δεν τις αγαπάμε, αλλά γιατί στο τώρα δεν έχουν καμία δυνατότητα να μας εξελίξουν άλλο. Αυτό το οδυνηρό τέλος των πραγμάτων καλείσαι να εμπεδώσεις όλη αυτή την περίοδο.

Ο Απρίλιος έρχεται με κόκκινα αυγά, μια ισχυρή Έκλειψη Σελήνης και μια πλειάδα πλανητών στο Ζώδιο του Ταύρου να σου ξεκαθαρίσει πως η ασφάλεια που τόσο πολύ αναζητάς και παράλληλα την υπόσχεσαι ως παροχή σε όλους γύρω σου, είναι αυτό που λέμε «εσωτερική υπόθεση». Ή την εμπεριέχεις σαν ύπαρξη ή πάπαλα. Αν την έχεις βρει μέσα σου, μοιραία θα τη βρεις και έξω σου, σου λένε η Αφροδίτη, ο Άρης και ο Ερμής στον Ταύρο σε ζόρικη Όψη με το Δία στο Ζώδιό σου. Αν την ψάχνεις πάλι απ’ έξω σου, σαν το Βασιλάκη Καϊλα πουλώντας ταυτοχρόνως τσατσάρες, το πιο πιθανό είναι να σε τρώει διαρκώς η ανασφάλεια χωρίς κανένα θετικό αποτέλεσμα. Αυτό που προσπαθεί να σου μάθει με όλη την καλή διάθεση ο Κρόνος σε Όψη με το Δία αυτή την περίοδο, είναι το πώς είναι αδύνατο να βρεις έξω σου κάτι που δεν γνωρίζεις μέσα σου, αλλά και να το βρεις, το πιο πιθανό είναι να μην είσαι σε θέση να το αναγνωρίσεις και να το κοιτάς καχύποπτα συνοφρυωμένος. Για να έλξεις μια πραγματικότητα, χρειάζεται καρμικά σου ξαναλέει ο Κρόνος, να την εμπεριέχεις. Που θα πει: σταμάτα να ξοδεύεις την ενέργειά σου σε υπερπαραγωγές και δράματα. Σώπασε για ένα διάστημα και αφουγκράσου τις ανάγκες σου, ψάχνοντας να νιώσεις μέσα σου ασφαλής, απομακρύνοντας από τη ζωή σου και από τις πεποιθήσεις σου σενάρια και τρόπους σχέτισης που κατ’ ουσίαν σε γεμίζουν με αγωνία και ανασφάλεια.

Μία γκάζι, μία φρένο, μία φούρνο και μία κατάψυξη εμπεριέχει για σένα ο Απρίλιος. Μία ισχυρή Έκλειψη Σελήνης στο γειτονικό σου ζώδιο του Ζυγού έρχεται από τη μία να σου θέσει το οριστικό τέλος σχέσεων, συνεργασιών και χρόνιων παθολογικών καταστάσεων, που σε απορυθμίζουν πλήρως και, ταυτοχρόνως να σου θέσουν, μαζί με τον Κρόνο, όρια και όρους σε κάθε τομέα. Ενώ μια πλειάδα πλανητών στο φιλικό σου Ταύρο σου ξεκαθαρίζουν πως η ασφάλεια που επιζητάς διακαώς να νιώσεις δεν δημιουργείται με σενάρια και φαντασίες, αλλά με σταθερά και ουσιαστικά αισθήματα και ξεκάθαρες σχέσεις και συμφωνίες. Στην ουσία ενώ φαίνεται καρμικά να στριμώχνεσαι στην πραγματικότητα, τίποτα σημαντικό δεν θα χάσεις εκτός από καταστάσεις που σε βάζουν σε αγωνία και ανασφάλεια. Αυτό το απαραίτητο συμμάζεμα έρχεται να θέσει καρμικά αυτή η περίοδος, δίνοντας σου παράλληλα θετικές προϋποθέσεις και ουσιαστικές  ευκαιρίες να αφήσεις πίσω σου παιδικές επιλογές που σε απομυζούν, και να δημιουργήσεις ενήλικες επιλογές που σε δυναμώνουν. Το τίμημα είναι το οριστικό αντίο σε ό,τι σε χαώνει, σε μπερδεύει και σε αποδυναμώνει, με την επίγνωση πως ό,τι γυαλίζει, δεν είναι χρυσός και ό,τι είναι ευχάριστο δεν είναι και απαραιτήτως καλό.

 

Τα φώτα των εξελίξεων είναι και πάλι στο Ζώδιο σου Πασχαλιάτικα, με την τελευταία Έκλειψη Σελήνης στο Ζώδιό σου να κάνει εκρηκτική Όψη με τον Πλούτωνα και τον Ουρανό, ορίζοντας έτσι το τέλος των πραγμάτων σε σχέσεις και καταστάσεις που είναι απαραίτητο καρμικά να αφήσεις πίσω σου. Ένας κύκλος ζωής, ίσως και δύο, κλείνουν οριστικά και από εσένα εξαρτάται το αν αυτό θα συμβεί επώδυνα ή με τη συγκίνηση που έχει ο αποχαιρετισμός σημαντικών σχέσεων, που δεν γίνεται όμως να σε ακολουθήσουν άλλο στη ζωή σου. Για να είμαι ακριβής: δεν είναι μόνο οι σχέσεις που έχεις να αποχαιρετίσεις αυτή την περίοδο, αλλά κυρίως οι δυσλειτουργικοί τρόποι με τους οποίους σχετίζεσαι και εγκλωβίζεσαι σε ένα φαύλο κύκλο πίεσης, αγωνίας, προδοσίας και εγκατάλειψης. Ισχυρές αναθεωρήσεις επάνω στο τι σημαίνει τελικά αγάπη, σεβασμός και ισοτιμία έρχονται να σου δείξουν πως όσο και αν έχεις σαν παιδί τις καλύτερες προθέσεις, δεν αρκούν, αν δεν υπάρχουν και οι απαραίτητες προϋποθέσεις, ώστε να ευοδώσουν οι επιλογές και οι σχέσεις σου. Μια πλειάδα πλανητών στο φιλικό σου Ταύρο και η θετική Όψη του Κρόνου και του Δία σε ωθούν να ωριμάσεις, θυμίζοντας σου διαρκώς την παροιμία που λέει πως «σαπουνίζοντας γουρούνι, χάνεις χρόνο και σαπούνι». Και σου ζητούν να αλλάξεις εντελώς πορεία, αλλάζοντας τους όρους και τις προϋποθέσεις και κυρίως την παρορμητική διάθεση με την οποία δίνεσαι και δίνεις σχεδόν χωρίς όρους και όρια.

Σε μια γενναία γενική καθαριότητα σου ζητά να προβείς όλη αυτή η περίοδος, πετώντας ό,τι παλιό και φθαρμένο καταλαμβάνει άσκοπα χώρο στη ζωή σου, δημιουργώντας τις προϋποθέσεις για καινούργιες θετικές επιλογές με μια Πλειάδα Πλανητών να σε ευνοεί απέναντί σου. Σχέσεις και επιλογές που δεν στέκονται γερά στα πόδια τους, και τις κρατάς στη ζωή με τεχνητή υποστήριξη και «φακελάκια», είναι απαραίτητο να φροντίσεις να πάψουν πλέον να σε απομυζούν, τόσο συναισθηματικά όσο και ενεργειακά. Είναι η ώρα να συνειδητοποιήσεις πως όσο ποντάρεις σε νεκραναστάσεις και θαύματα, τόσο στην καθημερινότητα σου η αγωνία, ο τρόμος και το στρες θα είναι οι καλύτεροι σου φίλοι. Όλο το Πλανητικό στερέωμα σου βροντοφωνάζει πως, όσο επιλέγεις πρόσωπα και καταστάσεις που βρίσκονται μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας, τραγουδώντας το «να ζήσω ή να πεθάνω», τόσο η αγωνία στη ζωή σου θα κορυφώνεται σε τεράστια ύψη. Και όσο μέσα σου δεν αποφασίζεις να αφήσεις αυτοκαταστροφικές επιλογές, επίσης το ίδιο. Ο Δίας στο Λέοντα ευθυδρομεί και σου τονίζει πως η ασφάλεια θα έρθει μέσα από επιλογές που περιέχουν ισχυρά συμβόλαια με τη ζωή και όχι με το θάνατο. Αυτό είναι και το καρμικό μάθημα που έχεις να διεκπεραιώσεις όλη αυτή την περίοδο. Να αφήσεις πίσω σου ό,τι μυρίζει θάνατο και να ανοιχτείς σε ό,τι είναι ζωή, χαρά, δημιουργία, έρωτας και φως.

Αυτή η περίοδος έρχεται να σου ξεκαθαρίσει πως υπάρχουν στη ζωή δύο πηγές ασφάλειας: αυτή που έρχεται από τους γύρω σου και το περιβάλλον, και αυτή που πηγάζει και εκπορεύεται από μέσα σου. Εσύ πάλι που έχεις επενδύσει στην πρώτη πηγή ασφάλειας χρειάζεται καρμικά να καταλάβεις πως τώρα που μεγάλωσες, κανένας δεν σου χρωστάει προστασία, φροντίδα και ασφάλεια, αλλά εσύ την οφείλεις στον εαυτό σου. Ισχυρά καρμικά Αστρολογικά γεγονότα αυτή την περίοδο φαίνεται σε πρώτη ανάγνωση να σου στερούν δεκανίκια και πατερίτσες, αλλά στην ουσία σου τα αφαιρούν με στόχο να μάθεις να πατάς στα πόδια σου και να στηρίζεσαι στον εαυτό σου. Να αναμετρηθείς με την πραγματικότητα ως έχει, και όχι με την πραγματικότητα έτσι όπως θα ήθελες να είναι ή με σενάρια και φαντασίες αλλά και υποσχέσεις που θα ήθελες να ισχύουν στην πραγματικότητα. Μία ισχυρή Έκλειψη Σελήνης, ο Κρόνος στο Ζώδιό σου, μια Πλειάδα Πλανητών στον Ταύρο και ο Δίας θετικός, ευθύδρομος και χαμογελαστός προς εσένα σου δίνουν σημαντικές προϋποθέσεις μέσα από ανατροπές και οριστικούς αποχαιρετισμούς σχέσεων, αλλά και πεποιθήσεων να κλείσεις οριστικά έναν εφηβικό και παιδικό τρόπο σχέτισης και να τοποθετηθείς εκ νέου με ουσιαστική ωριμότητα σε ενήλικες επιλογές.

 Αντιμέτωπο με το φόβο μπροστά στην ελευθερία σου σε φέρνει αυτή την περίοδο μια ισχυρή έκλειψη Σελήνης Πασχαλιάτικα, που είναι και η τελευταία Έκλειψη στον Άξονα Κριού – Ζυγού που κάνει τόσο ισχυρή Όψη με τον Ουρανό αλλά και τον Πλούτωνα στο Ζώδιο σου. Σχέσεις αλλά και επιλογές που κλείνουν οριστικά πλέον τον κύκλο τους, σε ελευθερώνουν από βάρη και ευθύνες άλλων, και σε φέρνουν αντιμέτωπο με τόση πολλή ελευθερία, που δύσκολα μπορείς να αντέξεις, για αρχή σαν Αιγόκερως και έπειτα σαν άνθρωπος. Αυτό που καρμικά θα σε ταλαιπωρήσει, δημιουργώντας ισχυρές εσωτερικές συγκρούσεις, είναι που συχνά πυκνά θα πιάνεις τον εαυτό σου να αναπολεί το κελί της φυλακής και των βασανιστηρίων σου με νοσταλγία και λαγνεία, κοιτάζοντας τα απέραντα πράσινα λιβάδια που ανοίγονται μπροστά σου με φόβο και καχυποψία - σεβόμενος το φόβο σου, γιατί η ελευθερία έχει άλλους όρους και κανόνες που καρμικά χρειάζεται να μάθεις. Εσύ πάλι είναι πολύ σημαντικό να πεις «φτου κακά» σε ό,τι θυμίζει μανούλα, μαστίγιο με εφτά ουρές, εξοντωτικούς περιορισμούς, φυλακές και καταδίκες, και ας μην ξέρεις ακόμα σε πρώτο πλάνο τι σημαίνει να έχεις και να διαχειρίζεσαι την ελευθερία σου. Να εμπιστευτείς την ορμή της ζωής που σου ζητάει να ζήσεις, να ερωτευτείς, να γνωρίσεις κόσμους πέρα από ό,τι σου είναι οικείο, να αλλάξεις και με τις ενοχές σου παραμάσχαλα, γιατί όχι, και να ευτυχίσεις. Φτου ξελευτερία λοιπόν.

Με οριστικά «κλεισίματα» σχέσεων και κυρίως με την αναθεώρηση των τρόπων με τους οποίους επιμένεις σώνει και καλά να σχετίζεσαι, ενώ δεν οδηγούν πουθενά, θα σε φέρει αντιμέτωπο όλη αυτή η περίοδος, με την Έκλειψη Σελήνης στο φιλικό σου Ζυγό, να συγκρούεται για τελευταία φορά στα ίσια και παλικαρίσια με τον Κυβερνήτη σου τον Ουρανό. Εσύ πάλι έχεις να αναλάβεις χαρωπά την ευθύνη να καθαρίσεις τους «κόπρους του Αυγεία», απομακρύνοντας από τη ζωή σου νεκρά, φθαρμένα, χωρίς ζωή μοντελάκια που φυλάς από τα παιδικάτα σου ως κόρη οφθαλμού και σου έχουν κάνει το σαλόνι κάτι μεταξύ τρίτου νεκροταφείου και χωματερής. Η Έκλειψη αυτή απευθύνεται σε ευσυνείδητες νοικοκυρές, που ξέρουν από πάστρα και καθαριότητα και όχι σε κακο-νοικοκυρές, που τα παραχώνουν όλα κάτω από το χαλί. Μια πλειάδα πλανητών στον Ταύρο άλλωστε σε ζόρικη Όψη με το ζώδιο σου, σου τονίζει πως όσο κλάψαμε τον μακαρίτη τον κλάψαμε και είναι η ώρα πλέον να ξανοίξεις τα μαύρα με κάτι πιο εμπριμέ και, με την εύνοια του Δία απέναντί σου, να ξανοιχτείς στη ζωή και τη δημιουργία, αφήνοντας πίσω σου ό,τι παραπαίει ανάμεσα στην φθορά και στην αφθαρσία.

 Και ενώ είσαι ακόμη ζαβλακωμένος από την Έκλειψη Ηλίου στο Ζώδιο σου, σιγοτραγουδώντας το «βαδίζω και παραμιλώ» και ψάχνοντας τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα, τι πραγματικότητα και τι φαντασία, έρχεται ο Απρίλιος να σου δηλώσει έκτακτα μέτρα. Μια Πλειάδα Πλανητών στον Ταύρο, τελευταία ισχυρή Έκλειψη σε Όψη με τον Ουρανό και τον Πλούτωνα, και η Όψη του Κρόνου, σου θέτουν ως προϋπόθεση ισορροπίας σημαντικές εκκαθαρίσεις σε σχέσεις και τρόπους σχέτισης, που είναι και το χειρότερό σου. Διότι εσύ πάλι θέλεις όλοι να είναι καλοί και αγαπημένοι, και όλα γύρω σου όπως τα ήξερες από παιδί, χωρίς να χρειαστεί να αφήσεις τίποτα πίσω σου. Αλλά έλα που μεγάλωσες και χρειάζεται πλέον να μάθεις να είσαι ασφαλής και μόνος σου, και να αφήνεις πίσω σου ό,τι δε σε εξελίσσει πλέον, αναζητώντας αυτό που είναι σε θέση να σε πάει παρακάτω. Η περίοδος αυτή εκκαθαρίσεων έχει σαν γενικό τίτλο ξεκαθαρίσματα επάνω στο τι τελικά είναι αγάπη, τι μπορώ πραγματικά να εμπιστευτώ και από τι ουσιαστικά κινδυνεύω και χρειάζεται να μάθω να προστατεύομαι. Όπως επίσης και τη συνειδητοποίηση ότι η πραγματική εμπιστοσύνη δεν έρχεται από τους άλλους προς εμάς, αλλά από εμάς προς τον εαυτό μας διαμορφώνοντας ξεκάθαρα και διαυγή κριτήρια επιλογών με όρους και όρια, σου λέει με τσαχπινιά ο Κρόνος.

 

 

 

 SunPlanetSymbol
ΗΛΙΟΣ
Από 1 ως 20 Απριλίου στον Κριό
Από 21 Απριλίου μέχρι τέλος του μήνα στον Ταύρο

ΕΥΝΟΕΙ Συναισθηματικά θέματα, τον έρωτα, τις σχέσεις, τη διασκέδαση, τα φλερτ, το γάμο, την αισθητική, την ομορφιά τη διακόσμηση, την υγειά, τα ξεκαθαρίσματα σε βάθος, το σεξ, τα οικονομικά.
ΔΕΝ ΕΥΝΟΕΙ   Τις συναισθηματικές υπερβολές, τις σπατάλες τις συγκρούσεις , την έλλειψη ισορροπίας.

ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΡΙΟ: Με δύσκολα μαθήματα Αιγόκερους, Ζυγούς και Καρκίνους, ενώ πιο θετικά επηρεάζει Κριούς, Λέοντες και Τοξότες, αλλά και Διδύμους και Υδροχόους.
ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΥΡΟ:
Με δύσκολα μαθήματα Λέοντες, Σκορπιούς και Υδροχόους, ενώ πιο θετικά επηρεάζει Παρθένους, Αιγόκερους, και Ταύρους, αλλά και Ιχθύες και Καρκίνους.

 

 MercuryPlanetSymbol
ΕΡΜΗΣ
Την 1 ως 14 Απριλίου σε ορθή πορεια στον Κριό
Από 15 Απριλίου μεχρι τέλος του μήνα σε Ορθή πορεία στον Ταύρο.
ΔΕΙΤΕ ΑΡΘΡΟ «ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΠΕΡΙΟΔΟΥ»

ΕΥΝΟΕΙ  Συζητήσεις, καινούργιες γνωριμίες και φλερτ. Συναισθηματικές και επαγγελματικές σχέσεις. Ζητήματα υγείας, επαγγελματικά ταξίδια, επανασυνδέσεις σχέσεων με ωριμότητα και λογική.
ΔΕΝ ΕΥΝΟΕΙ Εντάσεις και διαφωνίες με συναδέλφους αλλά και συναισθηματικές και επαγγελματικές αντιδικίες.

ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΡΙΟ: Με δύσκολα μαθήματα Αιγόκερους, Ζυγούς και Καρκίνους, ενώ πιο θετικά επηρεάζει Κριούς, Λέοντες και Τοξότες, αλλά και Διδύμους και Υδροχόους.
ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΥΡΟ:
Με δύσκολα μαθήματα Λέοντες, Σκορπιούς και Υδροχόους, ενώ πιο θετικά επηρεάζει Παρθένους, Αιγόκερους, και Ταύρους, αλλά και Ιχθύες και Καρκίνους.


VenusPlanetSymbol
ΑΦΡΟΔΙΤΗ
Από 1 ως 11 Απριλίου στον Ταύρο
Από 12 Μαρτίου μέχρι ΤΕΛΟΣ του μηνα στους Διδύμους
ΔΕΙΤΕ ΑΡΘΡΟ «ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΠΕΡΙΟΔΟΥ»

ΕΥΝΟΕΙ Την συναισθηματική επικοινωνία και την διασκέδαση, την επανατοποθέτηση ορίων, τις συναισθηματικές συζητήσεις, το φλερτ,  τις σχέσεις με μέλλον, τα ουσιαστικά ξεκαθαρίσματα, τις προσωπικές συζητήσεις, την οικονομική οργάνωση.
ΔΕΝ ΕΥΝΟΕΙ Την ανοργανωσιά, τις συγκρούσεις, την έλλειψη  μέτρου, την απολυτότητα.

ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΥΡΟ: Με δύσκολα μαθήματα Λέοντες, Σκορπιούς και Υδροχόους, ενώ πιο θετικά επηρεάζει Ταύρους, Παρθένους και Αιγόκερους, αλλά και Ιχθύες και Καρκίνους.
ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΙΔΥΜΟΥΣ:
Με δύσκολα μαθήματα Παρθένους, Τοξότες και Ιχθύες, ενώ πιο θετικά επηρεάζει Ζυγούς, Υδροχόους και Διδύμους, αλλά και Ταύρους και Λέοντες.

MarsPlanetSymbol
ΑΡΗΣ
Όλο το μήνα σε Ορθή Πορεία στον Ταύρο
ΔΕΙΤΕ ΑΡΘΡΟ «ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΠΕΡΙΟΔΟΥ»

ΕΥΝΟΕΙ Συναισθηματικές  και ερωτικές  διεκδικήσεις, την διασκέδαση, τα φλερτ, την δράση, συναισθηματικά ξεκαθαρίσματα.
ΔΕΝ ΕΥΝΟΕΙ  Εντάσεις και διαφωνίες με φίλους καθώς και συναισθηματικές, ερωτικές και επαγγελματικές ρήξεις.  Προσοχή σε υστερίες.

ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΥΡΟ: Με δύσκολα μαθήματα Λέοντες, Σκορπιούς και Υδροχόους, ενώ πιο θετικά επηρεάζει Ταύρους, Παρθένους και Αιγόκερους, αλλά και Ιχθύες και Καρκίνους

JupiterPlanetSymbol
ΔΙΑΣ
Από 1 ως 9 Απριλίου σε ανάδρομη πορεία στη 12η μοίρα του Λέοντα
Από τις 10 Απριλίου μέχρι και το τέλος του μήνα σε ορθή πορεία στη 12η και 13η Μοίρα του Λέοντα.
Στο ζώδιο του Λέοντα θα παραμείνει μέχρι τις 10 Αυγούστου 2015
Κατά την παραμονή του στο λεοντα θα γυρισει σε αναδρομη πορεια από το τις 8 δεκεμβριου 2014 στην 22η μοιρα του ζωδίου μέχρι και τις 9 Απριλίου 2015 στην 12η μοιρα.
ΔΕΙΤΕ ΑΡΘΡΟ «ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΠΕΡΙΟΔΟΥ»

ΕΥΝΟΕΙ  Το γάμο, τον τομέα των σχέσεων και των συνεργασιών. Το να περνάμε καλά.  Επίσης, ζητήματα ομορφιάς, αισθητικής, διακόσμησης, δίκες και συμβόλαια.
ΔΕΝ ΕΥΝΟΕΙ  Υπερβολές, επιπόλαιες κινήσεις, αντιδικίες με ανώτερους, την ανισορροπία, την έλλειψη  μέτρου.

ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΛΕΟΝΤΑ: Με δύσκολα μαθήματα Ταύρους, Σκορπιούς και Υδροχόους, ενώ πιο ήπια επηρεάζει Κριούς, Λέοντες και Τοξότες.
 

SaturnPlanetSymbol
ΚΡΟΝΟΣ
Όλο το μήνα σε ανάδρομη πορεία στον Τοξότη
Κινείται στην 4η και 3η Μοίρα του ζωδίου
Θα παραμείνει Ανάδρομος μεχρι τις 2 Αυγούστου 2015 και θα φτάσει μέχρι την 28η μοίρα του Σκορπιού
Ο Κρόνος θα παραμείνει στον Τοξότη μέχρι τις 21 Δεκεμβρίου 2017
ΔΕΙΤΕ ΑΡΘΡΟ «ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΠΕΡΙΟΔΟΥ»

ΕΥΝΟΕΙ  Τη δουλειά, την πειθαρχεία, την οργάνωση, την ανάληψη των προσωπικών και κοινωνικών ευθυνών, το μέτρο, την ισοτιμία και τις ισότιμες συνεργασίες και σχέσεις.
ΔΕΝ ΕΥΝΟΕΙ Τις εύκολες λύσεις, την τεμπελιά, την ανευθυνότητα, την ασυνέπεια, την φυγοπονία, το «βόλεμα», τις υπερβολές, την εξάρτηση.

            ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΟΞΟΤΗ: Με δύσκολα μαθήματα Διδύμους, Παρθένους και Ιχθύες, ενώ πιο ήπια και θετικά επηρεάζει Κριούς, Λέοντες και Τοξότες.

UranusPlanetSymbol
ΟΥΡΑΝΟΣ
Όλο το μήνα σε Ορθή πορεία στον Κριό
Αυτό το μηνα κινείται από την 16Η μέχρι και τη 17η μοίρα του Ζωδίου
Ο Ουρανός θα περάσει στον Ταύρο στις 16 Μαΐου 2018
ΔΕΙΤΕ ΑΡΘΡΟ «ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΠΕΡΙΟΔΟΥ»

ΕΥΝΟΕΙ Τις αλλαγές σε κάθε τομέα. Τα καινούργια ξεκινήματα.
ΔΕΝ ΕΥΝΟΕΙ Τις εξαρτήσεις, την συντήρηση φθαρμένων σχέσεων, τις πλάνες.

ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΡΙΟ: Με δύσκολα μαθήματα Αιγόκερους, Ζυγούς και Καρκίνους, ενώ πιο θετικά επηρεάζει Κριούς, Λέοντες και Τοξότες, αλλά και Διδύμους και Υδροχόους.

NeptunePlanetSymbol
ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ
Όλο το μήνα σε Ορθή πορεία στους Ιχθύες.
Αυτό το Μήνα κινείται μεταξύ 8ης και 9ης μοίρας του ζωδίου.
Ο Ποσειδώνας θα βρισκεται στους Ιχθύες μεχρι τις 26 Ιανουαρίου 2026
ΔΕΙΤΕ ΑΡΘΡΟ «ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΠΕΡΙΟΔΟΥ»

ΕΥΝΟΕΙ Τα όνειρα, την χαλάρωση, τις τέχνες.
ΔΕΝ ΕΥΝΟΕΙ Την υγεία ,τις αυταπάτες, τις καταχρήσεις.

ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΧΘΥΕΣ: Με δύσκολα μαθήματα Παρθένους, Τοξότες και Δίδυμους, ειδικά όσους από εσάς έχετε γεννηθεί κατά το πρώτο δεκαήμερο του ζωδίου σας, ενώ πιο θετικά επηρεάζει Ιχθύες, Σκορπιούς, Καρκίνους, αλλά και Ταύρους και Αιγόκερους.

PlutoPlanetSymbol
ΠΛΟΥΤΩΝΑΣ
Από την 1 μέχρι τις 16 Απριλίου σε Ορθή πορεία στη 15η Μοίρα του Αιγόκερω
Από τις 17 Απριλίου μέχρι και το τέλος του μήνα σε ανάδρομη πορεία στη 15η μοίρα του ζωδίου
Ο Πλούτωνας θα παραμείνει στο ζώδιο του Αιγόκερω μέχρι τις 24 Μαρτίου 2023
ΔΕΙΤΕ ΑΡΘΡΟ «ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΠΕΡΙΟΔΟΥ»

ΕΥΝΟΕΙ Αλλαγές μέσα από γνώση , ταξίδια, σπουδές, την προσωπική ελευθερία.
ΔΕΝ ΕΥΝΟΕΙ Νομικές  εκκρεμότητες, δάνεια, εκκρεμότητες σε σπουδές, επικοινωνίες.

ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΙΓΟΚΕΡΩ: Με δύσκολα μαθήματα Αιγόκερους, Ζυγούς, Κριούς και Καρκίνους, ενώ πιο θετικά επηρεάζει Παρθένους, Ταύρους αλλά και Σκορπιούς και Ιχθύες (ο Πλούτωνας στον Αιγόκερω είναι σε δυσμενή θέση).


ΛΙΛΙΘ – ΜΑΥΡΗ ΣΕΛΗΝΗ
Όλο το μήνα σε ορθή πορεία στην Παρθένο
Θα κινείται από την 13η ωσ και την 17η μοίρα του ζωδίου
ΔΕΙΤΕ ΑΡΘΡΟ «ΜΑΥΡΗ ΣΕΛΗΝΗ - ΛΙΛΙΘ»

ΕΥΝΟΕΙ Τους παθιασμένους έρωτες, τον σκοτεινό μαγνητισμό.
ΔΕΝ ΕΥΝΟΕΙ Τις κρυφές σχέσεις, τις οικονομικές ατασθαλίες.

ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΘΕΝΟ: Με δύσκολα μαθήματα Διδύμους, Τοξότες και Ιχθύες, ενώ πιο ήπια επηρεάζει Ταύρους, Παρθένους και Αιγόκερους.


ΧΕΙΡΩΝΑΣ
Όλο το μήνα σε ορθη πορεία στο ζώδιο των Ιχθύων
Όλο το μήνα κινείται από τη 18η ως και τη 20η μοίρα του ζωδίου
Δείτε Άρθρο «Όψεις Χείρωνα»

ΕΥΝΟΕΙ  Την καριέρα, επαγγελματικές διεκδικήσεις, την θεραπεία μέσω δουλειάς, την επίλυση οικογενειακών σχέσεων αλλά και με τους ανώτερους μας.
ΔΕΝ ΕΥΝΟΕΙ Εξαρτήσεις, τεμπελιά, ανευθυνότητα.

ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΧΘΥΕΣ: Με δύσκολα μαθήματα Παρθένους, Τοξότες και Δίδυμους, ενώ πιο θετικά επηρεάζει Ιχθύες, Σκορπιούς, Καρκίνους, αλλά και Ταύρους και Αιγόκερους.


ΔΕΣΜΟΙ ΤΗΣ ΣΕΛΗΝΗΣ
Οι Δεσμοί της Σελήνης τον Απρίλιο βρισκονται στον άξονα Κριού – Ζυγού
Κινούνται από την 8η μοίρα μέχρι και την 10η μοίρα των ζωδίων του άξονα αυτού
ΔΕΙΤΕ ΑΡΘΡΟ «ΟΙ ΔΕΣΜΟΙ ΤΗΣ ΣΕΛΗΝΗΣ»

ΕΥΝΟΟΥΝ Την καρμική εξέλιξη, τα μαθήματα, τον σκοπό της ζωής του ανθρώπου από τον Νότιο προς τον Βόρειο Δεσμό.
ΔΕΝ ΕΥΝΟΟΥΝ Οτιδήποτε είναι ασυνείδητο.
ΕΠΗΡΕΑΖΟΥΝ: Με δύσκολα μαθήματα Καρκίνους, Αιγόκερους, Κριούς και Ζυγούς, ενώ πιο θετικά επηρεάζουν Διδύμους, Υδροχόους, Λέοντες και Τοξότες.
 

 
ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΣ ΚΑΙ ΝΕΑ ΣΕΛΗΝΗ ΤΟΥ ΜΗΝΑ

Σεληνιακη έκλειψη και Πανσέληνος: 4 Απριλίου 2015 στις 08:05 και την 14η μοίρα του Ζυγού  
ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΖΥΓΟ: Με δύσκολα μαθήματα Κριούς, Καρκίνους, και Αιγόκερους, ενώ πιο θετικά επηρεάζει Διδύμους, Υδροχόους και Ζυγούς.

Νέα Σελήνη: 18 Απριλίου στις 21:55 στην 28η μοίρα του Κριού
ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΡΙΟ: Με δύσκολα μαθήματα Αιγόκερους, Ζυγούς και Καρκίνους, ενώ πιο θετικά επηρεάζει Κριούς, Λέοντες και Τοξότες, αλλά και Διδύμους και Υδροχόους.

 

 

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ

ΕΩΣ

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ

ΖΩΔΙΟ

Τετάρτη, 1 Απριλίου 2015

ΕΩΣ

Παρασκευή, 3 Απριλίου 2015

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Σάββατο, 4 Απριλίου 2015

ΕΩΣ

Κυριακή, 5 Απριλίου 2015

ΖΥΓΟΣ (Σεληνιακή Έκλειψη και Πανσέληνος)

Δευτέρα, 6 Απριλίου 2015

ΕΩΣ

Τετάρτη, 8 Απριλίου 2015

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Πέμπτη, 9 Απριλίου 2015

ΕΩΣ

Παρασκευή, 10 Απριλίου 2015

ΤΟΞΟΤΗΣ

Σάββατο, 11 Απριλίου 2015

ΕΩΣ

Κυριακή, 12 Απριλίου 2015

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Δευτέρα, 13 Απριλίου 2015

ΕΩΣ

Τρίτη, 14 Απριλίου 2015

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Τετάρτη, 15 Απριλίου 2015

ΕΩΣ

Πέμπτη, 16 Απριλίου 2015

ΙΧΘΥΕΣ

Παρασκευή, 17 Απριλίου 2015

ΕΩΣ

Σάββατο, 18 Απριλίου 2015

ΚΡΙΟΣ (Νέα Σελήνη)

Κυριακή, 19 Απριλίου 2015

ΕΩΣ

Δευτέρα, 20 Απριλίου 2015

ΤΑΥΡΟΣ

Τρίτη, 21 Απριλίου 2015

ΕΩΣ

Πέμπτη, 23 Απριλίου 2015

ΔΙΔΥΜΟΙ

Παρασκευή, 24 Απριλίου 2015

ΕΩΣ

Σάββατο, 25 Απριλίου 2015

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Κυριακή, 26 Απριλίου 2015

ΕΩΣ

Τρίτη, 28 Απριλίου 2015

ΛΕΟΝΤΑΣ

Τετάρτη, 29 Απριλίου 2015

ΕΩΣ

Πέμπτη, 30 Απριλίου 2015

ΠΑΡΘΕΝΟΣ