Μαύρη Σελήνη ή Λίλιθ.

Μαύρη Σελήνη ή Λίλιθ

Η Μαύρη Σελήνη ή Λίλιθ είναι η σκοτεινή πλευρά της Σελήνης, δηλαδή η πλευρά που δεν βλέπουμε. Η Σελήνη δορυφόρος της Γης, γυρίζει γύρω από αυτήν σε εκλειπτική τροχιά που έχει δυο εστίες, η μια καταλαμβάνεται από την Γη ενώ η δεύτερη που είναι εικονική εστία είναι η Μαύρη Σελήνη η Λιλιθ. Σε αντίθεση με τη φωτεινότητα και τη καθαρότητα της Σελήνης, που συμβολίζει της φωτεινές ψυχικές ποιότητες η Λιλιθ αντιπροσωπεύει το σκοτάδι το μυστηριώδες το ανίκητο πάθος και την έντονη σεξουαλική έλξη στη ζωή μας και ιδιαίτερα στον ερωτικό τομέα.

Πέτρος Κατσαμάκης

Η Ενσάρκωση της Λίλιθ είναι η «Μοιραίες γυναίκες» με την Αιώνια θηλυκότητα

Η Μαρλεν Ντίντριχ η Γκρετα Γκαρμπο η Μεριλιν Μονρόε η Ρίτα Χειγουορθ είναι ένα ελάχιστο δείγμα γυναικών με πολύ έντονα τονισμένη στα ωροσκοπία την Μαύρη Σελήνη.

Το παραλήρημα και έντονος θαυμασμός των ανδρών προς αυτές είχε άμεση σχέση με αυτό που εξέπεμπε η Μαύρη τους Σελήνη!! Η λιλιθ «καλά» τοποθετημένη σε ένα ωροσκόπιο κάνει το άτομο (είτε άντρας είναι είτε γυναίκα) ισχυρά μαγνητικό προς τους άλλους, τόσο που δύσκολα κάποιος μπορεί να αντισταθεί στην γοητεία του!!

Οι φράσεις «μόλις τοντην βλέπω παραλύω», «δεν έχω νιώσει ποτέ τέτοιο πάθος», «Με έλκει σαν μαγνήτης», σίγουρα αφορούν τη Μαύρη Σελήνη! Αντίθετα θέλει αν είναι «δυσαρμονικά τοποθετημένη» θέλει πολλή προσοχή διότι σίγουρα θα προκαλέσει μεγάλα δείνα στην ζωή του ατόμου.

ΤΟ ΩΡΟΣΚΟΠΙΟ ΤΗΣ ΜΑΙΡΙΛΥΝ ΜΟΝΡΟΕ

Marilyn Monroe

 • Natal Chart
 • 1 Jun 1926
 • 9:30 AM + 8:00
 • Los Angeles
 • 34NO3 08 118W14 34
 • Geocentric
 • Tropical
 • Placidius
 • True Node

Συμβολίζεται με την ημισέληνο η οποία στο κάτω μέρος της έχει ένα σταυρό.

Η αιτία ύπαρξης της αποτελεί μυστήριο και χάνεται στο χρόνο. Οι αναφορές στην ύπαρξή της απαντώνται στη μυθολογία πολλών λαών, όλοι όμως συμφωνούν πως πρόκειται για μια δύναμη του κακού, γένους θηλυκού, αντίθετη της καλοσύνης του Θεού. Σύμφωνα με τους πρώιμους θρύλους, κυρίως των Σύριων, η Λίλιθ ήταν θηλυκή δαίμονας που πλάνευε τους άνδρες και σκότωνε παιδιά.. Την αποκαλούσαν δε η Φόνισσα, η Φτερωτή, η Πόρνη. Σύμφωνα με άλλες θεωρίες και μύθους των Ιουδαίων, ήταν η πρώτη σύντροφος του Αδάμ, και αντιπροσωπεύει το ανυπότακτο ζωώδες ένστικτο.

Οι άνδρες τη θεωρούν πλανεύτρα και τη κρυφή πλευρά του εαυτού τους. ενώ οι γυναίκες τη σκοτεινή πλευρά του εαυτού τους .Η λιλιθ έχει ξεχωριστή θέση στα ωροσκοπία και στις συναστριες των ομοφυλοφίλων (Δείτε Αστρολογία και ομοφυλοφιλία).

Για τη γυναίκα η Λίλιθ αρνείται να υποταχθεί στην αρσενική δύναμη και απολαμβάνει τον έρωτα χωρίς δεσμεύσεις και φραγμούς. Σύμφωνα με τους περισσότερους θρύλους η Λίλιθ δεν είναι τίποτε άλλο παρά η πορνεία στο κόσμο!

Η Μαύρη Σελήνη ή Λίλιθ είναι πάντα μοιραία και δυσοίωνη και κακόβουλη στις προθέσεις της και στις επιδράσεις της. Κυβερνά το πειρασμό, την αποπλάνηση, την ερωτική παρόρμηση, το σκοτάδι ,το μυστηριώδες, το ανίκητο πάθος , την έντονη σεξουαλική έλξη και της κρυφές και παράνομες σχέσεις και μπορεί να πληγώσει και να ανατρέψει την ζωή όλων στο πέρασμα της. Είναι πολύ σημαντικό λοιπόν να γνωρίζει κανείς σε ποίο Οίκο έχει τη Λίλιθ του και τι όψεις κάνει στο προσωπικό του ωροσκόπιο, αλλά και του ερωτικού του συντρόφου ώστε να μπορεί να ελέγχει τις επιρροές της και να την εκμεταλλεύεται θετικά .

Μάυρη Σελήνη ή Λίλιθ Στα 12 Ζώδια

Η Μαύρη Σελήνη στο ζώδιο του Κριού προσφέρει έντονα έως εκρηκτικά στοιχεία γοητείας! Πολύ ερωτική, έλκει τους άλλους σαν μαγνήτης. Τα άτομα με τη Λίλιθ στο Κριό διακρίνονται από ερωτισμό, πάθος και έντονη σεξουαλικότητα.. Όσοι πέσουν θύματά της εξαρτώνται από εκείνη, ενώ όταν βαρεθεί φεύγει χωρίς καμία εξήγηση! Σε περιπτώσεις που η Μαύρη Σελήνη στο Κριό κάνει όψεις με το Κρόνο, χαλιναγωγείται κάπως, αν όμως κάνει δύσκολες όψεις με τον Άρη ή το Πλούτωνα , τότε γίνεται πραγματικά επικίνδυνη!

Η Μαύρη Σελήνη στο Ταύρο ζητά και παρέχει απόλαυση! Έχει τη τάση να είναι κτητική προσφέροντας στον άλλο ό,τι θελήσει έως ότου γίνει απαραίτητη. Μπορεί να φθάσει στα άκρα και δεν έχει ηθικούς φραγμούς στη προσπάθεια της να εγκλωβίσει στα δίχτυα της κάποιον!

Αν αφορά γυναίκα, τότε ο συνδυασμός είναι πραγματικά επικίνδυνος! Στις περιπτώσεις των ανδρών, καλό θα είναι να αποφεύγουν τις γυναίκες Λίλιθ, αν και έλκονται απίστευτα από αυτές, γιατί τα αποτελέσματα μπορεί να είναι καταστροφικά ! Ιδιαίτερα στις περιπτώσεις ανδρών που η Μαύρη Σελήνη τους κάνει όψη με τη Αφροδίτη ή τη Σελήνη τους.

Η Μαύρη Σελήνη στους Διδύμους δημιουργεί έντονα πάθη. Αφορά κυρίως σχέσεις που εκφράζονται μέσα από αλληλογραφία, τηλέφωνα , ταξίδια, μηνύματα και με το εξωτερικό. Μπορεί να επιφέρει ισχυρές ανατροπές στη ζωή του ατόμου καθώς επίσης να το φέρει σε επαφή με ένα βαθιά σαρκικό και πολύ ερωτικό του κομμάτι, που πολλές φορές εξαιτίας της λογικής του προσπαθεί να το απωθήσει.

Προσοχή λοιπόν σε παρακολουθήσεις τηλεφώνων, ή επικίνδυνων επαφών που μπορεί να σας εκθέσουν αν γίνουν γνωστές!

Όποιος έχει τη Μαύρη του Σελήνη στους Διδύμους, συνήθως ζει στερημένος από τη σεξουαλικότητά του και κυρίως με αναστολές έως ότου βρει κάποιον άλλο με ισχυρή Μαύρη Σελήνη ώστε να εκφραστεί μέσω αυτής.

Στο ζώδιο του Καρκίνου η Λίλθ έχει όλο το χώρο να εκφράσει τον αισθησιασμό και το πάθος της! Της προσφέρεται εξαιρετικός χώρος για να λειτουργήσει καθώς η υπερευαισθησία του Καρκίνου την κάνει ευαίσθητη και μητρική, μειώνοντας τα αρνητικά της χαρακτηριστικά ενώ παράλληλα διατηρεί το πάθος και τη σεξουαλικότητά της!

Τα άτομα με Μαύρη Σελήνη στον Καρκίνο εκπέμπουν ισχυρό μαγνητισμό και έλκουν τους άλλους υποσχόμενοι πολλά και κυρίως μια αξέχαστη σχέση!

Αν κάνει δύσκολη όψη με τη Σελήνη και τον Άρη, μπορεί να φέρει προδοσία μέσα στη σχέση.

Τα άτομα με Μαύρη Σελήνη στο Λέοντα αισθάνονται πολλές φορές ότι είναι μοιραία για τους άλλους και επιδιώκουν τα μεγάλα πάθη! Θέλουν να σφάζονται στη ποδιά τους και φυσικά να αφήνουν τη σφραγίδα τους στο πέρασμα τους από την ζωήτων άλλων!

Εκφράζονται πολύ έντονα ερωτικά και θέλουν με κάθε τρόπο να υπερισχύουν στη σχέση τους. Ο τρόπος που κινούνται θα μπορούσε κάλλιστα να παρομοιαστεί με εκείνη του βασιλιά προς τους υπηκόους του, με αποτέλεσμα πολλές φορές να χαίρουν αρνητικής ή θετικής διασημότητας. Η Λίλιθ στο ζώδιο του Λέοντα σε αρνητική όψη με Ήλιο, Ποσειδώνα και Πλούτωνα φέρνει ανατρεπτικούς έρωτες, ικανούς να αλλάξουν τη ζωή των ατόμων.

Η Λίλιθ στο ζώδιο της Παρθένου προκαλεί υπερβολικό φόβο πως θα χαθεί ο έλεγχος εξαιτίας του πάθους και της σεξουαλικής έκφρασης. Τα άτομα αυτά προσπαθούν διαρκώς να χαλιναγωγήσουν και πολλές φορές να καταπιέσουν ακόμη και το ένστικτό τους, στη προσπάθεια τους να ελέγχουν τα πάντα με γνώμονα τη λογική.

Αποτέλεσμα αυτής της διαδικασίας είναι να είναι αρκετά ψυχρός έως και ανέκφραστος ερωτικά εκείνος που έχει τη Μαύρη Σελήνη του στη Παρθένο. Συνήθως περιμένει κάποιον με ισχυρή δυναμική έκφρασης να τον ξεμπλοκάρει και αργότερα μπορεί να του ζητήσει και την ευθύνη για το ξεμπλοκάρισμα του!

Αν η Μαύρη Σελήνη κάνει έντονη όψη με Ουρανό και Πλούτωνα τότε επιφέρει μοιραίες σχέσεις, κυρίως μέσα από τον εργασιακό χώρο.

Η Μαύρη Σελήνη στο Ζυγό δημιουργεί σοβαρές εντάσεις και πολλές φορές ρήξεις μέσα στις σχέσεις, στο γάμο, ακόμη και στις συνεργασίες. Η κακή επιλογή συντρόφων έχει ως αποτέλεσμα τη δημιουργία έντονων σχέσεων που τελειώνουν επώδυνα. Συνήθως τα άτομα που έχουν τη Λίλιθ τους στο Ζυγό έλκουν άτομα που προσκολλούνται πάνω τους και τους ταλαιπωρούν αρκετά εξαιτίας της υποχωρητικότητας που τα διακατέχει.

Πολλές φορές φθάνουν στο σημείο να γίνονται θύματα των άλλων εξαιτίας της έντονης ανάγκης τους για συντροφικότητα, τρυφερότητα και αγάπη.

Παρόλα αυτά, εάν η Μαύρη Σελήνη στο Ζυγό κάνει έντονη όψη με Ουρανό Άρη και Πλούτωνα, είναι πολύ πιθανό να έχουμε να κάνουμε με ένα Δον Ζουάν που παίζει με όλους χωρίς ιδιαίτερους φραγμούς και αναστολές!

Η Λίλιθ στο Σκορπιό είναι σαν να είναι στο σπίτι της! Μπορεί να εκφραστεί και να δημιουργήσει τις σκοτεινές συμμαχίες της, με σκοπό να εκφράσει τα έντονα ένστικτά της.

Το έντονο πάθος, ο βαθύς ερωτισμός αλλά και η δυνατή σεξουαλικότητα που εκπέμπει, είναι τα ακαταμάχητα όπλα της που μετατρέπουν τους άλλους σε υποχείριά της! Ο αισθησιασμός σε συνδυασμό με τη λαγνεία που εκπέμπει τη μεταμορφώνουν σε «μαύρη αράχνη» που έλκει τα θύματα της και όταν τα βαρεθεί τα τρωει!

Μόνο στη περίπτωση που κάνει όψη με το Κρόνο, λειτουργεί πιο συγκρατημένα και ίσως πιο «υπόγεια»!

Η Μαύρη Σελήνη στο Τοξότη προσφέρει φλογερό ταμπεραμέντο που εκφράζεται περισσότερο όταν εκείνος που την έχει νιώθει απόσταση από τους οικείους του, όπως στο εξωτερικό και σε ταξίδια.

Τα άτομα με Λίλιθ στο Τοξότη ζουν έντονους και παθιασμένους έρωτες σε τέτοια μέρη, αν και συχνά αλλάζουν άρδην τη ζωή τους. πάντως ο Τοξότης αποτελεί μια καλή θέση γιατί της δίνει τη δυνατότητα να βγάλει στην επιφάνεια τη πληθωρικότητα που τη διακατέχει.

Σε δύσκολη όψη με Πλούτωνα και Ποσειδώνα, όσοι έχουν Μαύρη Σελήνη στο Τοξότη, μπορεί να χαθούν μέσα στα πάθη τους αδιαφορώντας για το αν καταστρέφουν τη ζωή τους ή τη ζωή των άλλων. Μπορεί να κάνουν πολλές παράλληλες σχέσεις εξαπατώντας τους πάντες!

Το ζώδιο του Αιγόκερω αποτελεί το πλέον ακατάλληλο χώρο για να εκφράσει η Λίλιθ τον ερωτισμό και το πάθος της! Το άτομο ζορίζεται να εκφράσει τα συναισθήματα του με αποτέλεσμα να τα καταπιέζει και όταν ξεσπούν, με αφορμή κυρίως μια έντονη σχέση, να καταστρέφουν τα πάντα και να διχάζουν το άτομο ή να το φέρνουν σε σύγκρουση με τον εαυτό του.

Πολλές φορές η Μαύρη Σελήνη στον Αιγόκερω δημιουργεί σκάνδαλα με μεγάλη δημοσιότητα ή κρυφές σχέσεις που ταλαιπωρούν, καθώς και ροπή σε αλκοολ.και ναρκωτικά. Αυτά μπορεί να συμβούν κυρίως στις περιπτώσεις που η Λίλιθ κάνει βίαιες όψεις με Πλούτωνα Άρη και Ουρανό.

Η Λίλιθ στον Υδροχόο κινείται στα άκρα! Είτε το άτομο απαξιεί εντελώς για τα πάθη του, θεωρώντας τα κατώτερα ένστικτα τα οποία και καταπιέζει, ή κάνει σημαία του την ελευθερία έκφρασης των ενστίκτων και προσπαθεί να τα ικανοποιήσει χωρίς να έχει φραγμούς!

Η Μαύρη Σελήνη στον ζώδιο του Υδροχόου μπορεί να οδηγήσει πολλές φιλίες σε μεγάλα ερωτικά πάθη και να φέρει ανατροπές που συζητούνται πολύ από το περίγυρο των εμπλεκομένων.

Σε περιπτώσεις δύσκολης όψης με Ουρανό ή Πλούτωνα, η προδιάθεση για μπερδέματα επιτείνεται. Αντίθετα μια όψη με Κρόνο συμμαζεύει αρκετά αυτή τη ροπή για μπερδέματα.

Μια Μαύρη Σελήνη στους Ιχθύες κάνει τα άτομα ρομαντικές ψυχές που θέλουν να εξευγενίσουν τα πάθη τους και τα πάθη των άλλων, ή τα οδηγεί στο αντίθετο άκρο! Μπορεί να κινούνται χωρίς όρια και φραγμούς προκειμένου να ικανοποιήσουν τα πάθη τους!

Δίνει ιδιαίτερη γοητεία, αλλά με μια Μαύρη Σελήνη στα Ψάρια πότε δεν ξέρεις τι σου ξημερώνει! Πάντως και στη μια και στην άλλη περίπτωση, το πάθος και ο ερωτισμός είναι ανεξάντλητα!

Αν κάνει όψη με Πλούτωνα ή Άρη Ουρανό, τα άτομα αυτά εκφράζονται τόσο ανεξέλεγκτα με αποτέλεσμα να μην προλαβαίνει κανείς να μετρήσει τους ερωτικούς τους συντρόφους αλλά και το πόνο που μπορεί να προξενήσουν σε αυτούς!

Μαύρη Σελήνη ή Λίλιθ σε Συναστρία

ΣΤΕΛΛΑ

 • Inner Wheel
 • 18 Jan 1967
 • 9:52 AM EET – 2:00
 • Αθήνα
 • 37Ν58 023Ε46
 • Geocentric
 • Tropical
 • Placidius
 • True Node

ΜΑΡΚΟΣ

 • Outer Wheel
 • 25 Sep 1969
 • 4:10:19 PM EET – 2:00
 • Αθήνα
 • 37Ν58 023Ε46
 • Geocentric
 • Tropical
 • Placidius
 • True Node
Συμπέρασμα
Μια Συναστρία με πολύ έντονη παρουσία της Μαύρης Σελήνης, θα προκαλέσει έντονα πάθη!

Η Μαύρη Σελήνη σε μια συναστρία δύο ατόμων δείχνει, όπως και ο Πλούτωνας, την ανεξέλεγκτη έλξη και το απόλυτο πάθος μεταξύ των δύο προσώπων. Ο Πλούτωνας αντιπροσωπεύει το βαθύ υπαρξιακό μάθημα που εξελίσσει το άτομο και αναγεννά και τους δύο. Από την άλλη η Μαύρη Σελήνη, ανάλογα με το ζώδιο που βρίσκεται και τις όψεις που κάνει, δείχνει το βαθύ ανεξέλεγκτο πάθος που παραλύει το άτομο που του εκπέμπεται καθιστώντας το ανήμπορο να αντιδράσει. Σε όλα τα ωροσκόπια των μεγάλων ερώτων που έμειναν στην ιστορία, η Λίλιθ είχε ξεχωριστή θέση!

Παρόλα αυτά θέλει τρομερή προσοχή γιατί μπορεί να παραλύσει και να τυφλώσει με αποτέλεσμα να οδηγήσει σε παρεκτροπές. Οι φράσεις «μόλις τοντην βλέπω παραλύω», «δεν έχω νιώσει ποτέ τέτοιο πάθος», «Με έλκει σαν μαγνήτης», σίγουρα αφορούν τη Μαύρη Σελήνη!

Η Λίλιθ σε όψη τετράγωνου, συνοδού η αντίθεσης με Άρη, Δεσμούς της Σελήνης Είναι πολύ σημαντικό λοιπόν να γνωρίζει κανείς σε ποίο Οίκο έχει τη Λίλιθ του και τι όψεις κάνει στο προσωπικό του ωροσκόπιο, αλλά και του ερωτικού του συντρόφου ώστε να μπορεί να ελέγχει τις επιρροές της και να την εκμεταλλεύεται θετικά.

,και Πλούτωνα, -αν Βέβαια και η υπόλοιπη συναστρια συνηγορεί-μπορεί και να οδηγήσει σε εγκλήματα πάθους! Για αυτό και είναι πολύ σημαντικό λοιπόν να γνωρίζει κανείς σε ποίο Οίκο έχει τη Λίλιθ του και τι όψεις κάνει στο προσωπικό του ωροσκόπιο, αλλά και του ερωτικού του συντρόφου ώστε να μπορεί να ελέγχει τις επιρροές της και να την εκμεταλλεύεται θετικά.

Λέξεις Κλειδιά για τη Μαύρη Σελήνη

 • Ανίκητη Έλξη
 • Παράνομος Έρωτας
 • Μοιραίο Πάθος
 • Σεξουαλική Έλξη
 • Μεγάλο Πάθος
 • Κρυφή Σχέση
 • Δυσοίωνη
 • Υποχθόνια
 • Καταστρεπτική
 • Μαγνητική
 • Γοητεία που Παραλύει
 • Έντονος Ερωτισμόs
 • Διαφθορά
 • Εγκλήματα Πάθους
 • Μοιραία Γυναίκα
 • Σεξουαλικό Πάθος
 • Ανατρεπτική
 • Διαβολική
 • Πορνεία
 • Αβυσσαλέα
 • Σκοτεινή
 • Σκοτεινή Μάγισσα
 • Γυναίκα Αράχνη
 • Μυστηριώδης
 • Παγίδα
 • Παρασκηνιακό
 • Μαύρη Μαγεία
 • Ενστικτώδης
 • Κυριαρχική
 • Παιδοκτόνος
 • Δυσαρμονική
 • Σύμβολο του Σεξ
 • Μοιραία Σχέση
 • Υποταγή
 • Φόνος
 • Καταστρεπτική Έλξη
 • Ερωτική Κυριαρχία
 • Κρυφός Εχθρός
 • Μαινάδα
 • Παιδοκτόνος
 • Οργισμένη Γυναίκα
 • Σκιά