Μάρτιος 2024

Με την Νέα Σελήνη στους Ιχθύες ξεκινά ο Μάρτιος, επηρεάζοντας έντονα Διδύμους, Παρθένους, Τοξότες και Ιχθύες του τρίτου δεκαημέρου. Το βασικό της αίτημα είναι η οργάνωση του χάους που έχει δημιουργηθεί λόγω της άρνησης του καθένα μας να αναλάβει την ευθύνη που του αναλογεί. Τολμήστε γενναίες εκκαθαρίσεις και αλλαγές με στόχο την αλήθεια. Ανατροπές και αποκαλύψεις τόσο σε προσωπικό όσο και πολιτικό και παγκόσμιο επίπεδο, εφιστούν την προσοχή όλων μας σε κάθε τομέα. Η Πανσέληνος στον Ζυγό και η πρώτη Έκλειψη για το 2024 σε όψεις με τον Πλούτωνα και τον Ποσειδώνα προκαλούν ήδη αρκετή ένταση σε όλους μας κυρίως λόγω της δημιουργίας καταστάσεων που περιέχουν αμφιθυμικά συναισθήματα. Βαθιές αλλαγές που είναι απαραίτητες σε σχέσεις και συνεργασίες, βρίσκουν σαν εμπόδιο ισχυρούς φόβους με αποτέλεσμα την καθήλωση ή τις άσκοπες συγκρούσεις. Θα τεθούν θέματα που θα μας υποχρεώσουν σε βαθιές καταδύσεις στο παρελθόν, μιας και εκεί είναι η ρίζα του κακού. Αποφύγετε παρορμητικές κινήσεις που θα επιφορτίσουν αρνητικά τον οικογενειακό, επαγγελματικό και προσωπικό τομέα. Βρείτε μέσα σας το όριο ανάμεσα στα «θέλω» των άλλων και τα δικά σας, εξισορροπώντας με ωριμότητα δυσλειτουργικές σχέσεις πίεσης και εξάρτησης. Ας δούμε τι θα συμβεί στον καθένα από εμάς ξεχωριστά.

Κριός

Με την Νέα Σελήνη στους γειτονικούς σας σημαντικοί κύκλοι που σας κάνουν να διαρρέετε εδώ και καιρό είναι η στιγμή να κλείσουν σε κάθε τομέα. Σταθείτε πάνω από αναστολές, συναισθηματισμούς, εντάσεις, ψευτοδιλήμματα  ανταγωνισμούς και φαντασιώσεις. Αποφύγετε να προχωρήσετε σε σημαντικές κινήσεις παρασυρόμενοι από παρορμητική διάθεση στον οικογενειακό αλλά και τον συναισθηματικό τομέα. Χειριστείτε με ωριμότητα και ρεαλισμό σημαντικά θέματα εκκρεμοτήτων, αναλαμβάνοντας επί τις ουσίας τις ευθύνες που σας αναλογούν. Συναισθηματικές σχέσεις και συνεργασίες, τόσο παλαιές όσο και καινούργιες θα χρειαστούν ισορροπημένη αξιολόγηση.

Ταύρος

Αποφύγετε χαώσεις αλλά και μπερδεμένες καταστάσεις σε κάθε τομέα κυρίως εσείς του τρίτου δεκαημέρου. Χειριστείτε με απόλυτη προσοχή οικονομικά και συναισθηματικά ζητήματα ξεκαθαρίζοντας την θέση σας και βάζοντας όρια σε πρόσωπα και καταστάσεις που σας αποσυντονίζουν. Αξιοποιήστε ευκαιρίες που παρουσιάζονται στον επαγγελματικό τομέα παραμερίζοντας εμπόδια και υπονομευτικές κινήσεις. Κινηθείτε με απόλυτη προσοχή αλλά και συνειδητότητα σε κάθε τομέα. Εκκρεμότητες στον οικογενειακό και πρακτικό τομέα χρειάζονται επαναξιολόγηση και μια εκ νέου στρατηγική για να μπουν οριστικά στην πορεία επίλυσής τους. Αποστασιοποιηθείτε από την έντονη συναισθηματικοποίηση των όποιων καταστάσεων προκύπτουν.

Δίδυμοι

Η χάωση σε κάθε τομέα, οι παγίδες, οι πλάνες αλλά και οι ανατροπές και οι αποκαλύψεις που περιέχουν ισχυρά σοκ, είναι αυτό που πρέπει να προσέξετε αυτή την περίοδο. Οικονομικά και συναισθηματικά ρίσκα, νομικά θέματα αλλά και εκκρεμότητες του παρελθόντος, θα χρειαστούν κινήσεις ακριβείας και διορατικότητα. Η περίοδος σας βοηθά προς αυτή την κατεύθυνση μέχρι τα μέσα του μήνα. Η Έκλειψη στο ζώδιο του Ζυγού σας εφιστά την προσοχή σε ζητήματα που, μέσα από ανατροπές, σας ζητούν βαθιές αλλαγές ώστε να αφήσετε πίσω καταστάσεις του παρελθόντος. Χειριστείτε ρεαλιστικά κάθε σας κίνηση και βρείτε υγιείς ψυχολογικές διεξόδους από την πίεση που νιώθετε. Αφήστε χώρο για εσάς και τα αγαπημένα σας πρόσωπα και δημιουργήστε χρόνο για περισσότερη συναισθηματική ανταλλαγή. Όσο κι αν αυτή η διαδικασία σας δυσκολεύει, την έχουν και την έχετε ανάγκη.

Καρκίνος

Σημαντικές καταστάσεις σε κάθε τομέα αιτούνται από εσάς οριστικές και γενναίες εκκαθαρίσεις. Είναι σημαντικό να συνειδητοποιήσετε πως είναι η στιγμή να συγκατατεθείτε αλλά και να επιδιώξετε να κλείσουν οι φαύλοι κύκλοι χάωσης που σας απομυζούν εδώ και καιρό. Αξιοποιήστε την εύνοια του Δία και του Κρόνου, ώστε να το κάνετε με ωριμότητα, ισχύ και στρατηγική, ανοίγοντας μελλοντικούς αναγεννητικούς δρόμους. Αποφύγετε προς το τρίτο δεκαήμερο του Μαρτίου, στείρες αντιπαραθέσεις και κρίσεις θυμού και αλαζονείας που περισσότερο θα περιπλέξουν παρά θα διευκολύνουν τα πράγματα. Η επερχόμενη Έκλειψη εύκολα μπορεί να οδηγήσει οικογενειακά, προσωπικά και επαγγελματικά θέματα σε ακραίες καταστάσεις. Η Αφροδίτη σας προικίζει με μέτρο, σας χαρίζει ευχάριστες στιγμές αλλά και ενδιαφέρουσες γνωριμίες.

Λέων

Σημαντικές καταστάσεις σε κάθε τομέα αιτούνται από εσάς οριστικές και γενναίες εκκαθαρίσεις. Είναι σημαντικό να συνειδητοποιήσετε πως είναι η στιγμή να συγκατατεθείτε αλλά και να επιδιώξετε να κλείσουν οι φαύλοι κύκλοι χάωσης που σας απομυζούν εδώ και καιρό. Αξιοποιήστε την εύνοια του Δία και του Κρόνου, ώστε να το κάνετε με ωριμότητα, ισχύ και στρατηγική, ανοίγοντας μελλοντικούς αναγεννητικούς δρόμους. Αποφύγετε προς το τρίτο δεκαήμερο του Μαρτίου, στείρες αντιπαραθέσεις και κρίσεις θυμού και αλαζονείας που περισσότερο θα περιπλέξουν παρά θα διευκολύνουν τα πράγματα. Η επερχόμενη Έκλειψη εύκολα μπορεί να οδηγήσει οικογενειακά, προσωπικά και επαγγελματικά θέματα σε ακραίες καταστάσεις. Η Αφροδίτη σας προικίζει με μέτρο, σας χαρίζει ευχάριστες στιγμές αλλά και ενδιαφέρουσες γνωριμίες.

Παρθένος

Με την Νέα Σελήνη απέναντι σας ένας κύκλος μπερδεμένων καταστάσεων που σας προκάλεσε σημαντική φθορά είναι επιτακτική ανάγκη να κλείσει και ένας άλλος να ανοιχθεί, με στόχο την αναγέννησή σας σε κάθε τομέα. Αποφύγετε συναισθηματικές και οικονομικές παγίδες, υπονομεύσεις και χαώσεις, δράστε με αποφασιστικότητα και, με γνώμονα την αλήθεια, εξυγιάντε κάθε τι που νοσεί στην ζωή σας. Δώστε προσοχή προς το τέλος του μήνα  με την Έκλειψη στο γειτονικό σας ζώδιο του Ζυγού σε κάθε σας κίνηση, τόσο στον επαγγελματικό όσο και στον οικονομικό τομέα και μην εμπλακείτε σε καμία περίπτωση σε παρασκηνιακές καταστάσεις. Σημαντικές αλλαγές πορείας σε κάθε τομέα δείχνουν απειλητικές και επώδυνες, αλλά είναι απαραίτητες. Η θετική επιρροή της Αφροδίτης σας βοηθά να δώσετε λύσεις, κατανοώντας πως άλλο είναι ο θυμός και άλλο η πραγματική δύναμη.

Ζυγός

Κινηθείτε εξαιρετικά προσεκτικά τον Μάρτιο, με τα γεγονότα να σας χαώνουν και να ανατρέπουν καταστάσεις σε κάθε τομέα. Αποφύγετε πλάνες και εξαπατήσεις και μην εμπιστευθείτε τίποτα θολό και μπερδεμένο. Δώστε προσοχή στον οικονομικό και προσωπικό τομέα αλλά και σε θέματα υγείας. Παρ’ όλα αυτά, δοκιμάστε να κρατήσετε ισορροπίες και να έλξετε σημαντικές ευκαιρίες σε κάθε τομέα. Αλλαγές σε θέματα σχέσεων, τόσο προσωπικά όσο και  οικογενειακά, επαγγελματικά και οικονομικά σας θέτει επιτακτικά στο τρίτο δεκαήμερο του μήνα η Έκλειψη στο ζώδιο σας. Η λύση σημαντικών ζητημάτων που σας έχουν κοστίσει τόσο σε ενέργεια όσο και σε ηρεμία, βγαίνουν στο προσκήνιο με στόχο να επιλυθούν οριστικά. Αποφύγετε υπονομευτικούς ανθρώπους και καταστάσεις και βάλτε όρια σε δικά σας σαμποτάζ, με συνειδητότητα και αγάπη προς τον εαυτό σας.

Σκορπιός

Σημαντικές αποφάσεις που καλείστε να πάρετε εδώ και καιρό συντηρώντας καταστάσεις που σας φθείρουν ανεπανόρθωτα, είναι σημαντικό να καταλάβετε πως δεν παίρνουν πλέον άλλη αναβολή. Δράστε αποφασιστικά και σε καμία περίπτωση παρορμητικά, αξιοποιώντας την εύνοια της Νέας Σελήνης, και ανοίξτε νέους, θετικούς, δρόμους σε κάθε τομέα αφήνοντας πίσω σας επώδυνες καταστάσεις. Η Έκλειψη στον Ζυγό φορτίζει την ατμόσφαιρα. Είναι η κατάλληλη στιγμή για γενναίες, δομικές αλλαγές. Δώστε ιδιαίτερη προσοχή σε παρασκηνιακές κινήσεις, οικονομικές εκκρεμότητες, συμφωνίες αλλά και σε θέματα σπουδών. Χειριστείτε προσεκτικά συζητήσεις στον οικογενειακό, προσωπικό, επαγγελματικό και οικονομικό τομέα. Αξιοποιήστε την εύνοια της Αφροδίτης στον συναισθηματικό τομέα.

Τοξότης

Η Νέα Σελήνη από τους Ιχθύες στο ξεκίνημα του μήνα, σας εφιστά την προσοχή σε σημαντικές αποφάσεις και γεγονότα που κινούνται χαοτικά και ανατρεπτικά. Το κλείσιμο κύκλων που περιέχουν επώδυνα εγκλωβιστικά γεγονότα σε κάθε τομέα, πρέπει να είναι το κύριο μέλημά σας. Η στρατηγική που θα ακολουθήσετε και η παραδοχή της αλήθειας, είναι τα κλειδιά ώστε να μην παλινδρομήσετε σε παγίδες και λάθη που θα σας κοστίσουν. Η Έκλειψη φέρνει στο προσκήνιο υποθέσεις που σας πιέζουν εδώ και καιρό χωρίς να έχουν βρει λύση, κυρίως γιατί ο τρόπος που διαχειρίζεστε πρόσωπα θέματα και καταστάσεις δεν είναι ο κατάλληλος. Με την Αφροδίτη σε δύσκολη όψη με το ζώδιό σας αποφύγετε τις υπερβολές, τα οικονομικά και συναισθηματικά ρίσκα και τις χαώσεις και μην παραμελήσετε σε καμία περίπτωση θέματα ψυχολογικής αλλά και σωματικής ισορροπίας, αποφεύγοντας τις καταχρήσεις κάθε είδους.

Αιγόκερως

Δώστε θετική σημασία στις ανατροπές που παρουσιάζονται και δείτε το βαθύτερο, συνολικό νόημα πίσω από τις εξελίξεις σε κάθε τομέα, αποφεύγοντας εξωτερικές εντάσεις και ξεσπάσματα θυμού. Η Νέα Σελήνη στους Ιχθύες και η Έκλειψη στον Ζυγό σας εφιστούν την προσοχή σε παιχνίδια δύναμης, ανατροπές στον οικογενειακό, κοινωνικό και επαγγελματικό τομέα, θέματα υγείας αλλά και αρνητικό παρασκήνιο που δρουν υπόγεια εναντίον σας, τόσο ψυχολογικά όσο και πρακτικά. Η περίοδος δημιουργεί εκρηκτικά γεγονότα στον οικογενειακό, επαγγελματικό και προσωπικό τομέα. Αυτή την περίοδο καλείστε να λύσετε θέματα τόσο προς το περιβάλλον όσο και προς τον εαυτό σας που το πιθανότερο είναι να έρχονται από το μακρινό παρελθόν. Δώστε προσοχή σε υπονομευτικές κινήσεις και εστιάστε στην αλήθεια των πραγμάτων και στην αποκατάσταση παλιών εκκρεμοτήτων.

Υδροχόος

Δώστε προσοχή σε σημαντικές καταστάσεις στον επαγγελματικό και προσωπικό τομέα που παραπαίουν μεταξύ χάωσης και υπονόμευσης, με την Νέα Σελήνη στο γειτονικό σας ζώδιο των Ιχθύων. Αποφύγετε άσκοπες εκρήξεις που απλώς θα εντείνουν το πρόβλημα και κινηθείτε υπεύθυνα, με γνώμονα τον ρεαλισμό και την αλήθεια. Αποφύγετε παρακινδυνευμένες κινήσεις στον οικονομικό τομέα και δώστε προσοχή σε θέματα υγείας. Στο συναισθηματικό πεδίο, είναι η στιγμή εκτεθούν αλήθειες από κάθε πλευρά. Η Έκλειψη στο φιλικό σας ζώδιο του Ζυγού στο τέλος του μήνα θα σας φέρει αντιμέτωπους με θέματα σχέσεων σε κάθε τομέα που έχετε αφήσει να εκκρεμούν. Αποφύγετε παρασκηνιακές τριβές και παγίδες σε όλους τους τομείς και διαφοροποιηθείτε τόσο συνειδησιακά όσο και πρακτικά από σκοτεινές και επώδυνες καταστάσεις του παρελθόντος χωρίς άσκοπες αντιπαραθέσεις και τριβές. Δώστε ενέργεια στον προσωπικό και οικογενειακό τομέα αλλά και στην ψυχική και σωματική σας υγεία.

Ιχθύες

Η ώρα της ευθύνης και της αλήθειας έφτασε και από το πόσο ώριμοι και έτοιμοι είστε να την αναλάβετε θα εξαρτηθεί και η μελλοντική σας πορεία. Ξεδιαλύνετε καταστάσεις που σας επιβάλλουν χάος και πανικό  και υποθηκεύουν την ζωή σας στον φόβο. Η Νέα Σελήνη στο ζώδιό σας δημιουργεί έντονη πίεση σε θέματα στα οποία πρέπει επιτέλους να πάρετε οριστικές αποφάσεις, διευθετώντας καταστάσεις που σας χαώνουν και σας καθηλώνουν. Η ψυχική, πνευματική και σωματική φθορά που σας προκαλούν και τα διλήμματα που αυτές θέτουν, λειτουργούν απόλυτα ανασταλτικά. Η περίοδος αυτή σας ζητά ισχυρές αποφάσεις που θα λειτουργήσουν αναγεννητικά και ενδυναμωτικά προς τον εαυτό σας. Αποφύγετε τις παρασκηνιακές κινήσεις αλλά και τις μπερδεμένες συναισθηματικές καταστάσεις, στις οποίες είστε επιρρεπείς. Χειριστείτε ψύχραιμα με την εύνοια της Αφροδίτης τα όσα προκύπτουν, ανοίγοντας νέους δρόμους σε όλους τους τομείς. Αντισταθείτε με κάθε τρόπο σε παλινδρομήσεις που σας κάνουν να χάνετε χρόνο χωρίς ουσιαστικά να αλλάζει κάτι, τόσο στον συναισθηματικό όσο και στον οικογενειακό τομέα. Πάψτε να περιμένετε τι θα αποφασίσουν οι άλλοι για εσάς και κινηθείτε δυναμικά και αυτόβουλα.