Ιανουάριος

Με τη διάθεση να ειπωθούν τα πράγματα όπως είναι και να ξεκαθαριστούν ομιχλώδεις και ασαφείς καταστάσεις μπαίνει φουριόζος ο πρώτος μήνας του 2022. Η Νέα Σελήνη και η Πανσέληνος του μήνα ενεργοποιούν οικογενειακά ζητήματα που χρειάζεται να ειδωθούν με έναν άλλο τρόπο που να παρέχει περισσότερη αυτονομία και ελευθερία στα μέλη του οικογενειακού συστήματος. Την ίδια στιγμή βρίσκονται ο Ερμής και η Αφροδίτη σε ανάδρομη πορεία στον Αιγόκερω, αλλά και ο Δίας βρίσκεται στα Ψάρια οριστικά πια. Δύο είναι τα κύρια αιτήματα του Ιανουαρίου. Το πρώτο είναι το ξεκαθάρισμα μισοτελειωμένων σχέσεων -οικογενειακών και επαγγελματικών- και ο οριστικός αποχαιρετισμός τους, η αναδόμηση τους σε μια τελείως καινούρια βάση. Το δεύτερο είναι μια καλύτερη μορφή τάξης και οργάνωσης, τόσο στον επαγγελματικό όσο και στον οικονομικό και κοινωνικό τομέα. Ζητήματα που έχετε προσεγγίσει στο παρελθόν και, εξαιτίας των δυσκολιών που περιέχουν, τα έχετε παρατήσει αδιευθέτητα ή άλυτα, είναι απαραίτητο τώρα να διευθετηθούν οριστικά. Το εμπόδιο για να γίνει αυτό συχνά θα παρατηρήσετε πως είναι οι ελλιπείς δεξιότητες ή η άγνοια του τρόπου επίλυσής τους. Είναι σημαντικό να ζητήσετε βοήθεια από πρόσωπα που μπορούν να σας στηρίξουν και να σας βοηθήσουν αφενός να δημιουργήσετε τις δεξιότητες που χρειάζονται αλλά και αφετέρου να σας υποδείξουν τρόπους που αγνοείται. Και τρίτο και πολύ βασικό σημείο τον Ιανουάριο είναι να ζητήστε βοήθεια, ώστε να μπορέσετε να από-διαστρεβλώσετε και να αποσαφηνίσετε το μπέρδεμα που υπάρχει μέσα σας σε σχέση με αυτά τα γεγονότα.

Κριός

Η αρχή του χρόνου σας καλεί να αλλάξετε σε βάθος καταστάσεις και δεδομένα τόσο στον επαγγελματικό όσο και στον οικονομικό και προσωπικό τομέα, θέτοντας ξεκάθαρα την αναγκαιότητα βαθιών συναισθηματικών ξεκαθαρισμάτων τόσο στον οικογενειακό όσο και στον προσωπικό τομέα. Ο Ιανουάριος είναι εξαιρετικά επιφορτισμένος με εκκρεμότητες για εσάς που λόγω της παρορμητικής σας φύσης αφήσατε ουσιαστικά αδιευθέτητες στο παρελθόν. Σημαντικές καρμικές σχέσεις που σας φορτίζουν έντονα συναισθηματικά έστω και μέσω απόστασης είναι σημαντικό να αντιμετωπιστούν με τη διάθεση να επιληφθούν οριστικά. Σε αυτή τη λογική ο Ιανουάριος περιέχει για εσάς σημαντικούς αποχαιρετισμούς αλλά και την αναδόμηση σχέσεων, που ενδεχομένως θεωρούσατε τελειωμένες. Να θυμάστε πως αυτή τη περίοδο είναι σημαντικό πρώτα να σκέφτεστε και μετά να πράττετε διότι αν πρώτα πράττετε και μετά σκέφτεστε θα δημιουργήσετε για άλλη μια φορά σημαντικά καρμικά αδιέξοδα.

Ταύρος

Αν και ο Δίας βρίσκεται σε ευνοϊκή θέση για το ζώδιο σας, με τον Ουρανό να σας παιδεύει, αλλά και την Αφροδίτη και τον Ερμή να βρίσκονται ανάδρομοι, ο Ιανουάριος σας επιφυλάσσει εκπλήξεις. Η καλύτερη αντιμετώπιση που μπορείτε να έχετε αυτή την περίοδο σε σχέση με τους στόχους σας είναι η αναδιοργάνωσή τους και η δημιουργία μιας ισχυρής στρατηγικής με στόχο την επιτυχία τους και καθόλου τη δράση – αυτό αφορά κυρίως επαγγελματικούς και οικονομικούς στόχους. Η εύνοια της τύχης είναι με το μέρος σας, αλλά οι συνθήκες δεν είναι ακόμη ώριμες. Η αρχή του χρόνου σας δείχνει πως υπάρχουν σοβαρά ζητήματα προς διευθέτηση τόσο στον τομέα των σχέσεων όσο και των συνεργασιών που ενδεχομένως αγνοούσατε ή δεν θέλατε να δείτε, με κίνδυνο να εμπλακείτε σε αδιέξοδες καταστάσεις και λάθος επιλογές. Δεχτείτε λοιπόν τις ανατροπές αυτή τη περίοδο με θετική διάθεση γνωρίζοντας εκ των προτέρων ότι έρχονται να σας βοηθήσουν να ξεσκαρτάρετε πρόσωπα, γεγονότα και καταστάσεις και να σας προστατεύσουν από τυχόν λάθος επιλογές.

Δίδυμοι

Ο Ιανουάριος θα είναι για εσάς εξαιρετικά αντιφατικός και η αλληλουχία των γεγονότων θα διακυμανθεί μέσα από ακραία συναισθήματα ικανοποίησης αλλά και αγωνίας. Ο λόγος είναι η ανωριμότητα των πράξεων και των επιλογών σας τόσο στο παρελθόν όσο και στο παρόν. Η φόρτιση δύο εκλείψεων στον άξονα σας είναι ακόμη ισχυρή ενώ η ανάδρομη πορεία του Ερμή έρχεται να σας ξεκαθαρίσει πως όσο δεν ωριμάζετε και δεν αποδέχεστε την ευθύνη της ζωής σας, τόσο τα γεγονότα, οι καταστάσεις και τα πρόσωπα θα συγκρούονται μαζί σας με στόχο να σας το θυμίζουν. Η περίοδος ευνοεί την εσωτερική αναδιοργάνωση και την αναγκαιότητα να βάλετε τάξη στο ταραγμένο από χιλιάδες σκέψεις, αμφιθυμίες, διαστρεβλώσεις και ψευδοδιλλήματα μυαλό σας. Οι εσωτερικές συγκρούσεις οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια σε ανατροπές στην καθημερινότητα σας. Ξεκαθαρίστε σχέσεις και συνεργασίες που έχουν έντονη συναισθηματική φόρτιση κλείνοντας οριστικά αρνητικούς καρμικούς φαύλους κύκλους. Η εύνοια σημαντικών προσώπων θα είναι στο πλευρό σας, αρκεί να τους εμπνεύσετε σοβαρότητα, σταθερότητα ωριμότητα και ασφάλεια.

Καρκίνος

Έντονα φορτισμένος ξεκινάει για εσάς ο πρώτος μήνας του χρόνου με τη Νέα Σελήνη και την Πανσέληνο να γίνονται στον άξονα σας και να εγείρουν ζητήματα που αφορούν τόσο τον οικογενειακό όσο και τον επαγγελματικό τομέα. Αυτό που θα σας απασχολήσει εξαιρετικά έντονα αυτό το μήνα είναι ζητήματα σχέσεων, που περιέχουν έντονη συναισθηματική φόρτιση από το παρελθόν. Η περίοδος αυτή στρέφει όλη σας την προσοχή σε θέματα σχέσεων με ισχυρά καρμική βαρύτητα και σας ζητά να βρείτε το απαραίτητο θάρρος ώστε να αποχαιρετήσετε για πάντα επώδυνες καταστάσεις. Σχέσεις που έχουν κλείσει τον κύκλο τους και ακόμη σας στοιχειώνουν ή σας κρατούν σε συν-εξάρτηση είναι σημαντικό αυτή την περίοδο να κλείσουν, ώστε να γίνει χώρος στη ζωή σας για νέες επιλογές. Η τάση σας να κολλάτε σε πρόσωπα και καταστάσεις και να εγκλωβίζεστε στο παρελθόν είναι το κύριο μάθημα που έχετε να αντιμετωπίσετε, όχι μόνο τον Ιανουάριο αλλά και όλη τη φετινή χρονιά.

Λέων

Ο Ιανουάριος χωρίζεται για εσάς σε δύο κατηγορίες. Η μια αφορά θετικά πρόσωπα και καταστάσεις που στέκονται επιβοηθητικά στο πλευρό σας και σας στηρίζουν στα σχέδια και τους στόχους σας και η άλλη αφορά την αναγκαιότητα να κλείσετε οριστικά κύκλους με αρνητικά πρόσωπα και καταστάσεις που σας απομυζούν. Ο Ιανουάριος με ανάδρομους την Αφροδίτη και τον Ερμή και το πέρασμα του Δία στα Ψάρια σας καλούν να δείτε εκ νέου σημαντικά ξεκαθαρίσματα με στόχο την ελευθερία σας. Η προσοχή σας χρειάζεται να είναι στραμμένη στο να αποφύγετε υπερβολές αλλά και να δραματοποιήσετε καταστάσεις και γεγονότα. Θα σας βοηθήσει πολύ μια αποστασιοποιημένη στάση, που κυριαρχείται από μέτρο και λογική, βάζοντας αποτελεσματικά τα όρια σε κάθε είδους συναισθηματική φόρτιση. Φανείτε εξαιρετικά προσεχτικοί σε ανοίγματα που αφορούν τον οικονομικό τομέα και μη βιαστείτε να προβείτε σε σημαντικές κινήσεις στον επαγγελματικό τομέα. Στηριχτείτε σε ειλικρινείς και αυθεντικές σχέσεις, δηλώστε την αλήθεια σας με αυθεντικότητα και αποφύγετε χειρισμούς.

Παρθένος

Στο ήδη φορτισμένο και επιβαρυμένο κλίμα που δημιούργησαν οι εκλείψεις στο τέλος του 2021, έρχεται τον Ιανουάριο να προστεθεί και η ανάδρομη πορεία του Ερμή και της Αφροδίτης. Σημαντικά ζητήματα που έχουν προκύψει μέσω ανατροπών στο πρόσφατο παρελθόν, αυτή την περίοδο αιτούνται επανα-διευθέτηση με στόχο να οδηγήσετε το χάος που άφησαν πίσω τους σε μια ανώτερη μορφή τάξης. Αυτό αφορά τόσο τον επαγγελματικό τομέα όσο και πρακτικά ζητήματα. Το πέρασμα του Δία απέναντι σας σας δίνει τα μέσα και ένα εξαιρετικά υποστηρικτικό περιβάλλον για να βάλετε σε τάξη τη ζωή σας με στόχο αυτή τη φορά όχι το συμφέρον των άλλων, αλλά την αγάπη προς τον εαυτό σας. Ο πρώτος μήνας του χρόνου σας ζητά να κλείσετε με γενναιότητα έντονα φορτισμένες καταστάσεις του παρελθόντος που αφορούν σχέσεις σε κάθε τομέα, να αποχαιρετήσετε ένα κύκλο ζωής και να ανοίξετε ένα καινούριο κοντά στις ανάγκες σας. Ζητήστε βοήθεια και θα τη λάβετε.

Ζυγός

Ο Ιανουάριος για εσάς κινείται σε άκρα. Από τη μια η Νέα Σελήνη και η Πανσέληνος στον άξονα Καρκίνου-Αιγόκερου και από την άλλη η ανάδρομη πορεία του Ερμή και της Αφροδίτης στον Αιγόκερω σε δύσκολη όψη με το ζώδιο σας ενεργοποιούν δύσκολα ζητήματα που αφορούν σχέσεις και καταστάσεις στον οικογενειακό και επαγγελματικό τομέα. Στην ουσία το ζήτημα που σας τίθεται τον πρώτο μήνα του χρόνου είναι αν θα συνεχίσετε να βουλιάζετε σε σχέσεις και καταστάσεις του παρελθόντος που δεν έχουν τίποτα θετικό επί της ουσίας να σας δώσουν και να τις συντηρείτε από φόβο και εξάρτηση ή θα ρισκάρετε να πάτε παρακάτω και θα συμπορευτείτε με πρόσωπα, γεγονότα και καταστάσεις που σας ενδυναμώνουν, σας αναγεννούν και σας εξελίσσουν. Ο Κρόνος στον Υδροχόο σας δείχνει πως τα παλιά μοντέλα σχέτισης δεν έχουν να σας δώσουν τίποτα άλλο πέρα από φόβο, συρρίκνωση και αγωνία. Θετικές συγκυρίες στον επαγγελματικό και οικονομικό τομέα θα εμφανιστούν από τη στιγμή που θα προσπαθήσετε να δράσετε με θετική διάθεση και αγάπη προς τον εαυτό σας. Σκεφτείτε προσεκτικά κάθε σας κίνηση και δράστε με λογική αποφεύγοντας με κάθε τρόπο κινήσεις που περιέχουν συναισθηματική φόρτιση.

Σκορπιός

Ο Ιανουάριος σας καλεί να συνειδητοποιήσετε ένα τέλος μιας φάσης ζωής και την αναγκαιότητα της δημιουργίας μιας νέας πορείας. Αδιέξοδες σχέσεις και καταστάσεις που υλοποιήθηκαν μέσα από δικές σας στρεβλώσεις και παθολογικές επιλογές είναι η ώρα να πάρουν πλέον τον δρόμο που δεν έχει επιστροφή. Ο Ιανουάριος παράλληλα σας δίνει τη δυνατότητα να βελτιώσετε σχέσεις και συνεργασίες που περνούσαν δύσκολη φάση. Ο Δίας στους φιλικούς σας Ιχθύες σας δίνει την εύνοια του, ώστε να συναντήσετε ευκαιρίες σε κάθε τομέα της ζωής σας, ενώ ο Ουρανός απέναντι σας σας εφιστά την προσοχή υπενθυμίζοντας σας πως οι αλλαγές έρχονται συνήθως μέσα από έντονα γεγονότα που περιέχουν αποκαλύψεις. Οπλιστείτε με δύναμη.

Τοξότης

Ο μήνας ξεκινά ήδη επιφορτισμένος με την ένταση και την αποδιοργάνωση που έφεραν οι τελευταίες Εκλείψεις του 2021 εφιστώντας σας την προσοχή στην ψυχική και συναισθηματική σας ισορροπία. Οι ανάδρομοι Ερμής και Αφροδίτη, αλλά και η είσοδος του κυβερνήτη σας Δία στους Ιχθύες σε δύσκολη όψη με το ζώδιο σας σας στρέφουν να συνειδητοποιήσετε την αναγκαιότητα να παραμερίσετε διλήμματα, συγκρουσιακές σχέσεις και μπερδέματα και να αναζητήσετε την ισορροπία μέσα σας. Ο Ιανουάριος δεν ευνοεί σε καμία περίπτωση παρορμητικές εξωτερικές κινήσεις, κυρίως γιατί οι συνθήκες τόσο μέσα σας όσο και εξωτερικά δεν είναι ώριμες προς αυτή την κατεύθυνση. Σας ζητά να εσωστραφείτε και να ζητήσετε τη βοήθεια από σημαντικά πρόσωπα του περιβάλλοντός σας, ώστε να μπορέσετε να αντιμετωπίσετε ουσιαστικά ανατροπές και καταστάσεις που δεν γνωρίζετε τον τρόπο αντιμετώπισης τους ή δεν είστε σε θέση να βρείτε λύσεις. Αποφύγετε υπερβολές και στραφείτε στην αγάπη προς τον εαυτό σας.

Αιγόκερως

Ο Ιανουάριος ξεκινά με τη Νέα Σελήνη και την Πανσέληνο να γίνονται στον άξονα σας, αλλά και τον Ερμή και την Αφροδίτη στο ζώδιο σας να γυρνούν σε ανάδρομη πορεία. Η εστίασή σας θα στραφεί περισσότερο αυτό το μήνα σε θέματα σχέσεων, οικονομικών και συνεργασιών. Για πολλούς από εσάς η στιγμή για το οριστικό αντίο έχει φτάσει εδώ και καιρό και θα χρειαστεί θάρρος και κουράγιο, ώστε να αποχαιρετήσετε σχέσεις και καταστάσεις του παρελθόντος. Το βασικό σας εμπόδιο είναι η δυσκολία σας να τολμήσετε να ρισκάρετε σε καινούρια ξεκινήματα και η τάση σας να έχετε τον έλεγχο των πάντων. Παρ’ όλα αυτά, ο Ιανουάριος θα σας θυμίσει μέσα από γεγονότα και καταστάσεις πως όσο επιστρέφετε σε νεκρές καταστάσεις τόσο θα πονάτε. Απελευθερωθείτε από το βάρος της «εικόνας» σας και  επιτρέψτε σε νέα πρόσωπα αλλά και παλαιά να σας παρασύρουν σε ένα νέο τρόπο ζωής, πιο κοντά στην αυθεντικότητά σας και τις ανάγκες σας.

Υδροχόος

Με την αναγκαιότητα να κλείσετε οριστικά τα νταραβέρια σας με παθολογικές καταστάσεις, επιλογές, συμπεριφορές και εξαρτητικές σχέσεις σας φέρνει αντιμέτωπους ο Ιανουάριος. Η δυσκολία σας έγκειται στο να βιώσετε τα συναισθήματα που περιέχουν αυτοί οι αποχωρισμοί και να ελευθερώσετε τον εαυτό σας προς μια νέα κατεύθυνση. Φέρτε στο πλευρό σας αγαπημένα πρόσωπα που σας προτείνουν νέους τρόπους και σας ωθούν να κλείσετε αποτελεσματικά σχέσεις και καταστάσεις που σας κρατούν αποδυναμωμένους και «μικρούς». Η αυθεντικότητα και η ειλικρίνεια αλλά και η ισότιμη στάση απέναντι στις σχέσεις σας είναι το κλειδί της επιτυχίας. Αποφύγετε υπερβολές στον οικονομικό τομέα ενώ στον επαγγελματικό διερευνήστε με απόλυτο ρεαλισμό κάθε σας επιλογή.

Ιχθύες

Ο Ιανουάριος έρχεται με τη διάθεση να σας βοηθήσει να επουλώσετε τις «πληγές» που άνοιξαν οι δύσκολες όψεις των εκλείψεων στο τέλος του 2021. Αφήστε πίσω σας τελειωμένες καταστάσεις και γεγονότα και κλείστε οριστικά ένα κύκλο εξαρτητικών και μειωτικών για εσάς επιλογών. Η παρουσία σημαντικών προσώπων σας ενδυναμώνει και σας στηρίζει προς αυτή τη κατεύθυνση, και σας ωθεί προς την ανεξαρτησία και την ελευθερία σας. Δείξτε προσοχή σε παρορμητικές κινήσεις, που γίνονται κάτω από πίεση και φόρτιση, τις οποίες δεν είστε ακόμη σε θέση ούτε εσωτερικά ούτε πρακτικά να στηρίξετε. Αξιοποιήστε αυτή την περίοδο για περισυλλογή, επανα-διοργάνωση αλλά και να βάλετε σε τάξη σκέψεις και συναισθήματα, ώστε να οργανώσετε μια αδιάβλητη στρατηγική σε σχέση με τους στόχους σας που δεν θα περιέχει κενά.