Σεπτέμβριος 2023

Ο Σεπτέμβριος σε καλεί να αναζητήσεις την αληθινή σου δύναμη και να αποχαιρετήσεις κακούς μπαμπάδες και κακές μαμάδες, όπως και παιχνίδια επιβολής, εξουσίας, υποτίμησης, κυριαρχίας και τρομοκρατίας. Ήρθε η ώρα της επιστροφής στην καθημερινότητα. Εσύ επιστρέφοντας έχεις να βάλεις σε εφαρμογή όλες αυτές τις σημαντικές συνειδητοποιήσεις που έκανες φέτος το καλοκαίρι. Αν τις έκανες, γιατί αν δεν τις έκανες, η ίδια η πραγματικότητα θα σε αναγκάσει να τις κάνεις. Άλλωστε η εποχή αυτή δεν ευνοεί την Φυγή και την Λήθη, αλλά την Μνήμη. Η ανάγκη αυτή θα είναι επείγουσα το δεύτερο δεκαπενθήμερο, με τη Νέα Σελήνη στην Παρθένο και τον ανάδρομο Ερμή, που έρχονται να θέσουν επί τάπητος την αναγκαιότητα μιας νέας μορφής οργάνωσης που θα ξορκίσει παιδικούς φόβους και φοβίες, και θα δώσει χώρο στην ανάγκη σου να προχωρήσεις, αφήνοντας πίσω ό,τι σε καθηλώνει. Άνοιξε τον δρόμο, ώστε να βρεις τον αληθινό σου εαυτό, συνειδητοποιώντας την ελευθερία σου. Και για να βρεις την ελευθερία σου, χρειάζεται να δεις με καθαρότητα και να «θυμηθείς» πως σε εκπαίδευσαν να κανείς ό,τι θέλουν οι άλλοι από εσένα για να σε «εγκρίνουν». Δόμησε στο τώρα τις συμφωνίες σου και σε αυτό που εσύ μπορείς να δώσεις και κυρίως τι θες να πάρεις. Πλαισίωσε εκ νέου τις συμφωνίες σου σε μια ενήλικη βάση που προάγει συντροφικότητα και αγάπη, και κυρίως διαμόρφωσε σχέσεις που κερδίζουν και οι δύο. Ήρθε η ώρα να ορίσεις ξεκάθαρα ποιος είσαι, τι αντέχεις, τι δεν αντέχεις, τι χρειάζεσαι για να πας παρακάτω, τι ανέχεσαι και βράζεις στο ζουμί σου. Διαμόρφωσε συμφωνίες ξεκάθαρες, ενήλικες και δώσε το δικαίωμα στον εαυτό σου και στον άλλον, αν θέλει, να μείνει κι αν δεν θέλει να φύγει. Συνειδητοποίησε πως αυτός ο χειμώνας που έρχεται θα είναι δύσκολος αν δεν έχεις φροντίσει να καλύπτονται οι ανάγκες σου, έστω κι αν το τίμημα συχνά είναι η μοναχικότητα από το να διαλύεσαι στο στρες του να είσαι αρεστός μην τυχόν οι άλλοι σε απορρίψουν.

Κριός

Και μετά από ένα καλοκαίρι που κούνησε συθέμελα πεποιθήσεις αιώνων, αλλά και μια στάση ζωής που δε σε πάει παρακάτω, ο Σεπτέμβριος ζητάει από εσένα μια νέα μορφή οργάνωσης, χωρίς διαρροές ενέργειας και συναισθημάτων, χωρίς άθλους και υπερπροσπάθεια. Ήρθε η ώρα να αφήσεις πανικούς και φοβίες, αλλά και ρόλους, αναζητώντας αυτό που πραγματικά χρειάζεσαι και όχι κοπιάζοντας να είσαι αυτό που σου είπαν κάποτε να είσαι. Με την βοήθεια της Πανσελήνου στο ζώδιο σου οι αλλαγές αυτές θα είναι πολύ πιο εύκολες από ότι νομίζεις και μάλιστα σε κάθε τομέα, αρκεί να γίνουν από αγάπη προς τον εαυτό σου και όχι για να αποδείξεις κάτι στους άλλους. Ο γνώμονας πάνω στον οποίον χρειάζεται να χτίσεις την στρατηγική σου είναι το «μηδέν άγαν»: ό,τι ζητάει πολλά και παράλογα από εσένα, ήρθε η ώρα να το ξορκίσεις με τον απήγανο και να το αποχαιρετίσεις εγκάρδια για πάντα, ακόμη και αν είναι η τάση σου για πρωτιά και για κυριαρχία. Αναζήτησε πλέον τον αληθινό σου εαυτό, ο οποίος μπορεί να σου παρέχει όχι το να είσαι αρεστός, αλλά το να είσαι αγαπητός και αγαπημένος. Άνοιξε δρόμους συντροφικότητας και υποστήριξης, και αποχαιρέτα οριστικά τα πεδία των άσκοπων μαχών, αναζητώντας τα ήσυχα και ασφαλή πράσινα λιβάδια.

Ταύρος

Και μετά από ένα καλοκαίρι που έφερε στο προσκήνιο ό,τι κουβαλάς στην πλάτη σου από «κακό μπαμπά», ο Σεπτέμβριος σου δίνει την εύνοια με τη Νέα Σελήνη στη φιλική σου Παρθένο να οργανώσεις την ζωή σου αλλιώς, χωρίς παιχνίδια κυριαρχίας, επιβολής, υποτίμησης, χωρίς να γίνεσαι ή να αισθάνεσαι ένα μικρό καταπιεσμένο και απαξιωμένο παιδάκι στα χέρια του εκάστοτε δυνάστη που εσύ στην τελική επιλέγεις στο σήμερα. Ήρθε η ώρα να γυρίσεις τούμπα το παιχνίδι με τον Ουρανό στο ζώδιο σου, απελευθερώνοντας ό,τι σε κρατάει μικρό, καταπιεσμένο και αδύναμο, αναζητώντας μια άλλη οργάνωση ζωής χωρίς θύματα και θύτες. Όπως επίσης ήρθε η ώρα να αντιμετωπίσεις κατάματα και να ξορκίσεις παιδικές φοβίες, πανικούς και τρόμους που σε κρατούν μονίμως σε επιβιωτική αγωνία, υπερκόπωση, διαρροή και αποδυνάμωση. Συνειδητοποίησε τώρα που μεγάλωσες πως αν η ασφάλεια δεν παρέχει ελευθερία και η ελευθερία δεν παρέχει ασφάλεια, βρίσκεσαι ακόμη εγκλωβισμένος στις φυλακές της παιδικής σου ηλικίας, βάζοντας να σε διαφεντεύουν κακοί κηδεμόνες. Όσο κι αν φοβάσαι τις αλλαγές, σε διαβεβαιώ πως το μόνο που έχεις να χάσεις είναι τα κάγκελα της φυλακής σου και τίποτε άλλο.

Δίδυμοι

Χωρίς να θέλω σε καμία περίπτωση να σε αγχώσω ακόμα δεν άδιασες την βαλίτσα των διακοπών, οφείλω να σε ενημερώσω ότι ο Σεπτέμβριος σε περιμένει με άγριες διαθέσεις εκτός κι αν αξιοποίησες τα έντονα μαθήματα αυτού του καλοκαιριού κατά πως πρέπει. Τα πράγματα δείχνουν να θέλουν σοβαρή και ενήλικη αντιμετώπιση μην αφήνοντας κανένα περιθώριο διαφυγής, όπως συνηθίζεις. Όπως καταλαβαίνεις ήλθε η ώρα να μεγαλώσεις, αλλάζοντας εντελώς τη στάση σου αλλά και την οργάνωση της ζωής σου. Ήρθε η ώρα για μια εντελώς νέα οργάνωση ζωής χωρίς διαρροές, παιχνίδια επιβολής και αδιάκοπη εναλλαγή ρόλων που δεν θα αφήνει κανένα περιθώριο στο νου σου να σε ξεγελάει ώστε να νιώθεις στο τέλος ο χαμένος του παιχνιδιού. Για την ακρίβεια ήρθε η ώρα να συνειδητοποιήσεις πως οργανώνεις έτσι τη ζωή σου ώστε στο τέλος να επιβεβαιώνεις το σενάριο που λέει μικρός και ασήμαντος. Κλείσε οριστικά κύκλους και παθολογικές πεποιθήσεις του τύπου «εγώ θα μείνω για πάντα παιδί», αναλαμβάνοντας να απελευθερώσεις τον εαυτό σου από ό,τι δεν σε προχωράει προς την ενδυνάμωσή σου και την ενηλικίωσή σου προς την αυτονομία σου και την αυτοδυναμία σου, κρατώντας σε διαρκώς σε μια αδιάκοπη αγωνία.

Καρκίνος

Μετά από ένα δύσκολο πραγματικά καλοκαίρι με έντονα γεγονότα και μια παρέλαση από θύματα και θύτες, ο Σεπτέμβριος σου ζητάει μια τελείως άλλη οργάνωση ζωής όπου η ευαισθησία σου δεν θα είναι και η δικαιολογία σου, ώστε να είσαι το θύμα και ο χαμένος του παιχνιδιού. Μια οργάνωση χωρίς συγκεχυμένα συναισθήματα και συναισθηματικοποιήσεις αλλά δομημένη στην πραγματικότητα με χάρακα και διαβήτη. Μια οργάνωση που δεν θα προϋποθέτει να θυσιάζεσαι αδιαλήπτως για να είσαι αρεστός στους άλλους και στο τέλος να εισπράττεις την απόρριψη. Άφησε πίσω σου το καημένο παιδάκι που ήσουν κάποτε, πατώντας γερά στην δύναμή σου στο τώρα, ελευθερώνοντας τον εαυτό σου από ό,τι σε κρατάει μικρό και αδύναμο και ελευθερώνοντας όποιον έρχεται να σου προτείνει μια τέτοια είδους μορφή σχέσης. Εσύ χρειάζεται να καταλάβεις τη διαφορά ανάμεσα στο «ευαίσθητος» και στο «ευάλωτος», στο «καλός» και στο «θύμα», στην αγάπη και την εξάρτιση. Οργάνωσε λοιπόν τη ζωή σου μακριά και πέρα από ό,τι σε αποδυναμώνει επιτρέποντας στα γεγονότα να σε οδηγήσουν σε μια νέα περιπέτεια ζωής με βάσεις αυτογνωσίας.

Λέων

Το φθινόπωρο Σου ζητά να ελευθερωθείς από παιχνίδια ρόλων αλλά και παιχνίδια υποβολής, κυριαρχίας, υποτίμησης, αναζητώντας την αρσενικότητα της δύναμής σου και αποχαιρετώντας οριστικά ό,τι είναι για εσένα «κακός μπαμπάς». Όπως επίσης και να ελευθερωθείς από ό,τι σημαίνει «χειριστικό παιδί» που παριστάνει τον «κακό μπαμπά» απαιτώντας οι άλλοι να υποτάσσονται στους παραλογισμούς του. Αυτό που καρμικά χρειάζεται να αναζητήσεις αυτή την περίοδο είναι την αληθινή σου δύναμη, την καρδιά του λιονταριού και την καθαρή αρσενικότητά του. Την τόλμη να αφήσεις πίσω σου αυλές, κόλακες και αλαζονικές συμπεριφορές συνειδητοποιώντας πως η πραγματική δύναμη δεν πηγάζει απ’ τα παλαμάκια των άλλων, αλλά από την ηθική της ύπαρξής σου. Πάψε να στήνεις «παραστάσεις» ώστε να είσαι αρεστός στους άλλους δείχνοντας αυθεντικά ποιος είσαι. Ξεκόλλα από την υπερπροσπάθεια να αρέσεις και την αγωνία της απόρριψης, αναζητώντας επιτέλους να αγαπηθείς έτσι όπως είσαι, για ό,τι είσαι και για ό,τι μπορείς. Συνειδητοποίησε πως μόνο ο δυνατός μπορεί να δεχθεί να χάσει ώστε να μην αλλοιωθεί. Ελευθέρωσε τον εαυτό σου από το να αρέσεις ντε και καλά σε όλους, στο να αγαπηθείς και να αγαπήσεις αυθεντικά χωρίς υπερβολές. Άλλωστε η αγάπη, ο σεβασμός, η εκτίμηση και η εμπιστοσύνη δεν επιβάλλονται. Εμπνέονται.

Παρθένος

Και με το που γύρισες από τις διακοπές σου, τα γεγονότα έρχονται να σε υποδεχθούν. Αυτόν το μήνα τα φώτα πέφτουν Αστρολογικά στον Άξονά σου, βάζοντας θέματα τάξης, οργάνωσης και χάους. Για την ακρίβεια μετά από τις ισχυρές ανατροπές του καλοκαιριού και το ξεπέρασμα των ορίων και των αντοχών σου κατά μήκος και κατά πλάτος, ήρθε η ώρα να αφήσεις κατά μέρος την τάση σου να παριστάνεις το «κορίτσι λάστιχο» και να δημιουργήσεις μια νέα μορφή οργάνωσης με σεβασμό στη σωματική και ψυχική σου ισορροπία, ώστε να μην βρεθείς στη δυσάρεστη θέση να τις δεις να κλυδωνίζονται και να αποδιοργανώνονται. Ήρθε η ώρα να αλλάξεις τον τρόπο των επιλογών και των συμφωνιών σου ενθυμούμενος πως είσαι άνθρωπος με ανάγκες, όρια και αντοχές και όχι πολύ-μηχάνημα με εικοσαετή εγγύηση, όπως σου βροντοφωνάζει ο Κρόνος απέναντι σου. Είναι η ώρα να αποχαιρετήσεις το ρόλο του σωτήρα αλλά και την υπερπροσπάθεια να είσαι αρεστός σε όλους τρέμοντας διαρκώς την απόρριψη. Ήρθε η ώρα να αγαπήσεις τον εαυτό σου για αυτό που είναι, για αυτό που αντέχει, για αυτό που μπορεί, κάνοντας την συμφωνία σου όχι μόνο στο τι θα δώσεις αλλά και στο τι θα πάρεις. Όχι στα λόγια, αλλά στις πράξεις, ανοίγοντας το δρόμο να λάβεις κι εσύ επιτέλους υποστήριξη, συντροφικότητα και αγάπη.

Ζυγός

Μετά από ένα καλοκαίρι έντονων συνειδητοποιήσεων, έφτασε η ώρα μπαίνοντας το φθινόπωρο η θεωρία να γίνει πράξη, φέρνοντας στο προσκήνιο έντονες αλλαγές «θέσης» απέναντι σε πρόσωπα και γεγονότα. Κυρίως όμως η αλλαγή θέσης αφορά το πώς αντιλαμβάνεσαι και συμπεριφέρεσαι εσύ στον εαυτό σου. Ήρθε η ώρα να συνειδητοποιήσεις πως μία ζωή καταξοδεύεσαι και υπερπροσπαθείς να «αρέσεις», ανεχόμενος τις απαιτήσεις των άλλων. Κυρίως λόγω του τεράστιου τρόμου που σε διαπαιδαγώγησαν και δομήθηκες όταν ήσουν μικρός, ώστε να είσαι αρεστός και να μην απορριφθείς και απαξιωθείς. Και έτσι κάθε φορά που προσπαθείς να είσαι ο εαυτός σου παθαίνεις αυτό που φοβάσαι. Απορρίπτεσαι. Η περίοδος αυτή σου ζητάει να αναρωτηθείς αν θέλεις να συνεχίσεις αυτό το παιχνίδι εξοντωτικής εναλλαγής ρόλων ή επιτέλους να αγαπηθείς όπως πραγματικά είσαι, χωρίς απειλές και υπερπροσπάθειες. Το τίμημα εκτός από τους παιδικούς φόβους και τις απειλές που έχεις να απελευθερώσεις είναι ίσως και ένας ολόκληρος κύκλος επιλογών που χτίστηκε πάνω σε αυτή την λογική. Κατάλαβε πως αξίζεις όσο και αν δεν το ξέρεις να αγαπηθείς, να λάβεις στήριξη, κατανόηση αρκεί από εδώ και στο εξής οι συμφωνίες σου να είναι όχι μόνο στο τι θα «δώσεις» αλλά και στο τι θέλεις να λάβεις.

Σκορπιός

Ο Σεπτέμβριος σου ζητά μια εντελώς διαφορετική οργάνωση ζωής, χωρίς «κακούς μπαμπάδες» και «κακές μαμάδες», χωρίς να τα «σκιάζει όλα η φοβέρα και να τα πλακώνει η σκλαβιά». Η περίοδος με τον Ουρανό και τον Δία απέναντι σου φέρνει μια νέα φάση ανάπτυξης και εξέλιξης. Θα σε βοηθήσει να συνειδητοποιήσεις πως ο βαθύς δικός σου υπαρξιακός φόβος είναι η απώλεια της ελευθερίας σου και κυρίως να μην σου επιβάλλουν οι άλλοι και μην από τον τρόμο σου τους επιτρέψεις να σου επιβληθούν. Και έτσι αρχίζει αυτός ο φαύλος κύκλος, η πανάρχαια μάχη με μότο το να σου επιβληθώ για να μην μου επιβληθείς. Κατάλαβε πως τώρα που μεγάλωσες κανένας δεν μπορεί να σου επιβληθεί αν εσύ αυτό δεν το επιτρέψεις. Ήρθε η ώρα να αποχαιρετίσεις αυτή την τεράστια διαρροή ενέργειας που σε κρατάει κολλημένο σε παιχνίδια επιβολής, κυριαρχίας, υποτίμησης, εξουσίας. Άλλωστε ως Σκορπιός γνωρίζεις πως η ελευθερία είναι υπαρξιακή και όχι κοινωνική υπόθεση και ελεύθερος είναι αυτός που δέχεται να «χάσει» από την κατοχή του ό,τι τον κάνει ανελεύθερο. Κανένας δεν θα σε ελευθερώσει παρά μόνο εσύ ο ίδιος τον εαυτό σου.

Τοξότης

Μετά από ένα έντονο καλοκαίρι, ελπίζω να πήρες τα μαθήματά σου και να μην «την έκανες» για άλλη μια φορά προς άλλες πραγματικότητες, αφήνοντας τη ζωή σου στην εδώ πραγματικότητα στο έλεος των γεγονότων. Διότι επιστρέφοντας στην καθημερινότητά σου θα έλθεις αντιμέτωπος με μια οργάνωση ζωής που έχει φτάσει στο μη περαιτέρω. Ο Σεπτέμβριος σου ζητάει επιτακτικά και ξεκάθαρα να επαναπροσδιορίσεις πλήρως τη «στάση» σου απέναντι σε αδιέξοδες καταστάσεις που δομήθηκαν εδώ και χρόνια κυρίως λόγω της δικής σου «απουσίας» από τον εαυτό σου, τα συναισθήματά σου, αλλά και από την ευθύνη για την πορεία της ζωής σου. Αυτή η περίοδιος ευνοεί τη «Μνημη» και καθολου η «Ληθη» Ο Σεπτέμβριος σου ζητάει γενναίες αλλαγές που εστιάζουν κυρίως στη φροντίδα προς τη σωματική και ψυχική σου υγεία, αλλά και στο να πάψεις να παίζεις διαρκώς ρόλους ώστε να είσαι αρεστός, αναζητώντας σαν παιδάκι την έγκριση των εκάστοτε «γονιών». Φύγε πέρα από το «αρέσω» επιδιώκοντας να αγαπηθείς κι ας μην είσαι αρεστός. Να αγαπήσεις επιτέλους τον εαυτό σου, να σεβαστείς τα όρια, τις αντοχές και τα αισθήματά σου, αποχαιρετώντας οριστικά τη στολή του «κλόουν», δημιουργώντας ειλικρινείς σχέσεις συντροφικότητας και αγάπης.

Αιγόκερως

Ο Σεπτέμβριος σου ζητά μια οργάνωση ζωής χωρίς «κακούς» και αδιάφορους «μπαμπάδες και μαμάδες», χωρίς παιχνίδια ρόλων, κυριαρχίας, υποτίμησης, απαξίωσης, χωρίς θύματα και θύτες. Το σημαντικό είναι πως αν μέσα σου έχεις πάρει το μάθημά σου και έχεις αναθεωρήσει μοντέλα συμπεριφοράς και λάθος επιλογές, αυτό θα γίνει εύκολα και με σημαντική στήριξη και βοήθεια από το περιβάλλον σου. Οι όποιες δυσκολίες αυτή την περίοδο σχετίζονται αποκλειστικά και μόνο με τη δική σου αντίσταση να αλλάξεις «θέση», να αφήσεις πίσω σου τραύματα παιδικά και να «θεραπεύσεις» στο τώρα όλα αυτά που σε αποδυνάμωναν, σε καθήλωναν και σε πονούν. Ήρθε η ώρα να αποχαιρετίσεις την τεράστια υπερπροσπάθειά σου να «αρέσεις» και να εστιάσεις στο να αγαπηθείς χωρίς εξετάσεις, απολογίες, χωρίς να ανέχεσαι αυτά που δεν μπορείς να ανεχθείς. Ήρθε η ώρα να ελευθερώσεις τον εαυτό σου απ’ ό,τι σε καθηλώνει και να απελευθερώσεις ό,τι δεν σε εξελίσσει προς την αγάπη, την χαρά, την συντροφικότητα και την αυθεντικότητά σου.

Υδροχόος

Ο Σεπτέμβριος σε υποδέχεται με ανοιχτά θέματα μετά από ένα καλοκαίρι εξαιρετικά έντονο, και σε φέρνει αντιμέτωπο με ζητήματα με «κακούς μπαμπάδες» και «κακές μαμάδες», καθηλωμένα «παιδάκια», αλλά και αλαζονικά «παιδάκια» που παριστάνουν τους «κακούς μπαμπάδες» και τις «κακές μαμάδες» και απαιτούν να κυριαρχούν, να επιβάλλονται, να εξουσιάζουν και να τρομοκρατούν για να γίνεται το δικό τους. Ο Σεπτέμβριος σου ζητά να λήξεις αυτά τα νταλαβέρια, λέγοντας φτου ξελευθερία σε αυτό που σε κρατά δέσμιο και δεν είναι τίποτε άλλο από τον «τρόμο» και τον φόβο της απαξίωσης και της απόρριψης στον οποίο από παιδάκι δομήθηκες, δίνοντας διαρκώς εξετάσεις και υπερπροσπαθώντας να «αρέσεις» κάνοντας αυτό που οι άλλοι θέλουν ώστε να μην εγκαταλειφθείς και απορριφθείς. Ή αντιδρώντας σαν έφηβος επαναστάτης και στο τέλος πάλι να υποτάσσεσαι νικημένος στην βούληση των άλλων. Το να συνειδητοποιήσεις αυτόν τον βαθύ φόβο και να απελευθερωθείς τώρα που μεγάλωσες από αυτόν, είναι το κυρίαρχο μάθημα αυτής της περιόδου για εσένα. Ο Σεπτέμβριος σου ζητά μια εντελώς διαφορετική μορφή οργάνωσης, ελευθερώνοντας ό,τι σε κρατά καθηλωμένο και επιλέγοντας μια νέα μορφή πραγματικότητας που προάγει ασφάλεια και σε εξελίσσει στην αληθινή σου ζωή και στην αλήθεια σου, έξω από παιχνίδια και ρόλους, αναζητώντας να αγαπηθείς έτσι όπως είσαι, για ό,τι είσαι και για ό,τι μπορείς.

Ιχθύες

Και πριν ακόμη προλάβεις να αδειάσεις τις βαλίτσες σου, ο Σεπτέμβριος σε υποδέχεται και σου ζητά να δεις που πλανάσαι και που δεν είσαι ειλικρινής με τον εαυτό σου. Τα φώτα όπως κατάλαβες κι αν δεν κατάλαβες στο λέω εγώ ευθαρσώς αυτό το μήνα είναι εντελώς στραμμένα επάνω σου με στόχο μια νέα οργάνωση ζωής χωρίς «φυγές» και αποφυγές, χωρίς ρόλους, χωρίς να «ξεγελάς» τον εαυτό σου, ώστε να ανέχεται παιδικούς συμβιβασμούς, αφήνοντας τον «ενήλικα» που είσαι, πλήρως ακάλυπτο. Η περιοδος αυτή ευνοει την «Μνημη» και όχι την «Ληθη» καταπώς το συνηθίζεις. Μοντέλα σχέτισης αλλά και επιλογές στην προσωπική σου ζωή που δεν δίνουν χώρο στις αληθινές σου ανάγκες, είναι η ώρα να αναθεωρηθούν αντιμετωπίζοντας «φόβους» που καταχωνιάζεις και αποφασίζουν αυτοί αντί για εσένα. Είναι η στιγμή να ελευθερώσεις ό,τι δεν σου εμπνέει ζωή, ελευθερία και δύναμη, ό,τι δεν σε πηγαίνει παρακάτω, ό,τι δεν είναι αυθεντικό. Θυμίσου πως η αλήθεια της ζωής ρέει μαζί με το πάθος της ζωής και όχι μέσα από «σκηνοθεσίες» και σενάρια, όπου καταπιέζεις αυτό που αισθάνεσαι και βράζεις στο ζουμί σου υπό την απειλή της μοναξιάς και της απόρριψης. Αυτή η περίοδος σου ζητά να οργανώσεις την ζωή σου έτσι ώστε να πάλλεται από την αυθεντική ενέργεια της ζωής, τον αληθινό έρωτα και να κάνεις επιλογές στην καθημερινότητά σου που σε ανυψώνουν προς την εξέλιξή σου, προς τη χαρά και το πάθος, απελευθερώνοντας τον εαυτό σου από τα «φτιαχτά» και τα «ψεύτικα».