Οκτώβριος 2021

Η προσοχή όλων μας τον Οκτώβριο στρέφεται τόσο σε ζητήματα προσωπικών, οικογενειακών και συντροφικών σχέσεων, όσο και στον επαγγελματικό τομέα και σε συνεργασίες. Αυτόν τον μήνα θα χρειαστεί να επεξεργαστούμε όλα τα παραπάνω θέματα, εντοπίζοντας ό,τι πια είναι νεκρό γύρω από αυτά και διαφοροποιώντας την θέση μας, συχνά εκμεταλλευόμενοι την ενέργεια του θυμού για να το πετύχουμε, αλλά και αυξημένη αισθαντικότητα και σοφία. Είναι μια ευκαιρία να αποστασιοποιηθούμε τόσο από πλάνες και μπερδεμένες καταστάσεις σχετικά με το μείζον για όλους μας θέμα της αγάπης, όσο και από ανώριμες συμπεριφορές και υπερφίαλες υποσχέσεις που όμως δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Οι ανατροπές γύρω από αυτά τα θέματα θα είναι μέσα στο πρόγραμμα, ενώ οι αποκαλύψεις με τις οποίες θα έρθουμε σε επαφή θα είναι αν μη τι άλλο συγκλονιστικές.

Η επίγνωση πως ό,τι δεν εξελίσσεται καλό είναι να τελειώνει γιατί αλλιώς ευτελίζεται και πεθαίνει, θα βοηθήσει σε σχέσεις που έκλεισαν τον κύκλο τους και χρειάζεται πλέον να τις αποχαιρετήσουμε. Αντίθετα, η αντιμετώπιση σχέσεων που αξίζει να μείνουν στην ζωή μας, θα χρειαστεί ωριμότητα και τη διάθεση ανάληψης της ευθύνης της κάθε πλευράς. Όσοι αφουγκραστούμε τα σημεία των καιρών και περάσουμε από τα παραπάνω στάδια, θα είμαστε σε θέση στο τέλος Οκτωβρίου να πετύχουμε μια πιο σταθερή και «ζωντανή» πορεία στον επαγγελματικό μας χώρο, αλλά και να αντιμετωπίσουμε με επιτυχία πρακτικά θέματα που θα κλονίσουν την συναισθηματική και υλική μας ασφάλεια μέσα στους επόμενους μήνες με τις Εκλείψεις προ των πυλών.

Κριός

Με τη διάθεση να αποκαλύψει σημαντικές αλήθειες και να ανατρέψει στρεβλώσεις και «πεθαμένες» καταστάσεις αφήνοντας πίσω σας επιλογές που πια δεν σας εκφράζουν και ανώφελα βάρη κινείται ο Οκτώβριος για εσάς. Ειδικά στο ξεκίνημα του μήνα οι προβληματισμοί σας σχετικά με την πορεία της ζωής σας σε κάθε τομέα θα ενταθούν, ζητώντας απαντήσεις. Από την άλλη, το παραπάνω κλίμα είναι κοντά στην ιδιοσυγκρασία σας και η αεικίνητη φύση σας θα έχει την δυνατότητα να ελαφρώσει και να κινηθεί προς νέες περιπέτειες. Η παρουσία του κυβερνήτη σας Άρη στον Ζυγό σας δίνει τις διεξόδους που χρειάζεστε, επεκτείνοντας παράλληλα τη δυναμική σημαντικών αλλαγών στον προσωπικό τομέα, αλλά και σε θέματα σχέσεων. Φροντίστε την ισορροπία σας με τον Ερμή ανάδρομο στον Ζυγό το πρώτο μισό του μήνα, αποφεύγοντας κάθε είδους υπερβολές και δρώντας με βάση ό,τι αποδεδειγμένα σας ωφελεί, έστω κι αν πολλές φορές δεν σας είναι ευχάριστο.

Ταύρος

Αντιφατικός ο Οκτώβριος για εσάς. Από την μια σας προκαλεί συναισθηματική «υπερφόρτωση», ενώ από την άλλη θέματα που αφορούν στο εξωτερικό και ταξίδια από και προς αυτό, συμβόλαια, οικονομικά ζητήματα και θέματα σπουδών, θα χρειαστούν προσεκτική διαχείριση από την μεριά σας. Ένα μήνα πριν τις Εκλείψεις η περίοδος σας φέρνει αντιμέτωπους τόσο με οικονομικές όσο και με συναισθηματικές και υπαρξιακές σας ανασφάλειες και αγωνίες, δίνοντας σας την αίσθηση ότι βρίσκεστε σε αδιέξοδο. Έχετε κατά νου ότι τα πράγματα, αν και δύσκολα, δεν είναι ακριβώς έτσι, με τον Ερμή ανάδρομο στον Ζυγό το πρώτο μισό του μήνα. Υπάρχουν λύσεις, και τα προβλήματα λειτουργούν ως μοχλός πίεσης που μας ωθούν προς αυτές. Φροντίστε την σωματική και ψυχική σας υγεία και ισορροπία, και συναναστραφείτε με ανθρώπους που νοιάζονται για εσάς και σας δημιουργούν ασφάλεια, για να αποφορτιστείτε, να δείτε τα πράγματα πιο ψύχραιμα και να μπορέσετε να αντεπεξέλθετε επαρκώς.

Δίδυμοι

Το μέτρο και η ψυχραιμία θα σας φανούν πολύτιμοι σύμμαχοι τόσο στον συνεργατικό τομέα όσο και σε θέματα που αφορούν συντροφικές σας σχέσεις, με τον Ερμή ανάδρομο στον Ζυγό το πρώτο μισό του μήνα. Επαναξιολογήστε συναισθηματικά ζητήματα που υπάρχουν στους παραπάνω τομείς, εστιάζοντας σε ξεκαθαρίσματα όσον αφορά ενοχές και υπέρμετρες προσδοκίες από τους ανθρώπους που αγαπάτε και σας αγαπούν. Τυχόν θέματα υγείας, και συναισθηματικά βάρη που κουβαλάτε, θα έχουν επίσης μια καλή ευκαιρία να βελτιωθούν. Όσον αφορά εντάσεις και θυμούς που προκύπτουν με φίλους και αγαπημένα πρόσωπα, προσπαθήστε να δείτε και τις δυο πλευρές τους και να αποδεχτείτε και τις δικές σας ευθύνες για να μην περάσετε σε μονόπλευρη κριτική. Μη βιαστείτε να πάρετε αποφάσεις για την πορεία των φιλικών και ερωτικών σας σχέσεων.

Καρκίνος

Ο Οκτώβριος είναι έντονος για εσάς, τόσο σε ψυχικό και συναισθηματικό όσο και σε επίπεδο εξωτερικών γεγονότων, μιας και μιλά για αλλαγή «στρατηγικής» στη διαχείριση των συναισθημάτων σας αλλά και του τρόπου που τα επικοινωνείτε με τους γύρω σας. Παλαιότερες συναισθηματικές καταστάσεις που είχαν παγώσει μέσα σας ενεργοποιούνται ξανά, φέρνοντας στην επιφάνεια πόνο, θυμό, οργή, θλίψη και λύπη, δίνοντάς σας δυο επιλογές: Ή θα τις απωθήσετε και θα τις κρύψετε κάτω από κάθε είδους καταχρήσεις, συμπεριλαμβανομένων και των σεξουαλικών καταχρήσεων, χειρισμούς και επικοινωνιακά παιχνίδια με τους γύρω σας, ή θα αποδεχτείτε και θα βιώσετε τα συναισθήματα αυτά, προκειμένου να βρουν τον δρόμο τους, να «καούν», να εκφραστούν αυθεντικά και να σας απελευθερώσουν μέσα σας τον απαραίτητο εκείνο χώρο που χρειάζεται για να προχωρήσετε έπειτα σε πιο δημιουργικές για εσάς εξωτερικές αλλαγές. Οι εντάσεις και οι ρήξεις σε σχέσεις και συνεργασίες είναι πολύ πιθανές, και έρχονται να σας δείξουν πως οργανώνετε την αποδυνάμωση σας μέσα από ρόλους που πλέον είναι αναχρονιστικοί, καθώς αντιστοιχούν σε παλαιότερες εποχές της ζωής σας και όχι στο παρόν. Σημαντική προτεραιότητα χρειάζεται να δώσετε στην αυτονομία σας στον οικονομικό τομέα.

Λέων

Ο Οκτώβριος σας «ξυπνά τα αίματα», εκτοξεύοντας ψηλά τα επίπεδα της ενέργειάς σας, δίνοντάς σας την δυναμική να ασχοληθείτε με υποθέσεις σε κάθε τομέα (επαγγελματικούς στόχους, οικογενειακές, συντροφικές και συνεργατικές σχέσεις) που εδώ και καιρό βρίσκονται σε αδιέξοδο, και ή θα αλλάξουν, ή θα τελειώσουν. Έχετε υπόψη σας ότι οι λύσεις που θα σας ικανοποιήσουν είναι εντελώς νέες για την συνείδηση σας. Βρίσκονται σε μια περιοχή εμπειρίας και γνώσης την οποία δεν ξέρετε, δεν έχετε περπατήσει, και αυτό ακριβώς σας ζητά ο Οκτώβριος στο σύνολό του: Να ανοιχτείτε στο άγνωστο για να ανακαλύψετε το καινούριο. Ποιος όμως θα σας οδηγήσει προς τα κει; Ποιος θα σας δείξει την κατεύθυνση του ταξιδιού; «Ο εαυτός σας», έρχεται να απαντήσει ο Κρόνος από απέναντι. Κάντε λοιπόν ησυχία, τεντώστε τα αυτιά σας και αφουγκραστείτε. Τι λαχταρά; Ποιος είναι; Συμφωνούν οι πράξεις του με τα όνειρά του και τις προσδοκίες του; Είναι αυτός που είχε ονειρευτεί, ή έχει γίνει κάποιος άλλος; Τι τον καταπιέζει; Τι τον γεμίζει; Τι τον ευχαριστεί; Που αισθάνεται ελεύθερος και που σκλαβωμένος; Οι Εκλείψεις που ξεκινούν τον άλλο μήνα σας φέρνουν προ των ευθυνών σας σε κάθε τομέα πιέζοντάς σας, και παράλληλα εντείνοντας τα ερωτήματα που αναφέραμε. Αρχίστε να προσεγγίζετε τις απαντήσεις που ζητάτε.

Παρθένος

Εστιάστε και βάλτε σε τάξη υποθέσεις τόσο του επαγγελματικού και οικονομικού σας τομέα, όσο και σε εκκρεμείς συναισθηματικές και ερωτικές σας σχέσεις. Ο Οκτώβριος σας φέρνει σε επαφή με το πόσο συχνά δυσκολεύεστε να αφεθείτε, να απολαύσετε και να «πάρετε» σε όλα τα επίπεδα, δημιουργώντας σας λύπη. Για να επιτευχθεί αυτό, καλό είναι να χαλαρώσετε τον έλεγχο, να μοιράσετε αρμοδιότητες ρισκάροντας να μη γίνουν τα πάντα τέλεια, και να δώσετε περισσότερο χώρο στα συναισθήματά σας, αντιμετωπίζοντας τα πράγματα περισσότερο εγκάρδια και λιγότερο εγκεφαλικά. Επίσης, να παραδεχτείτε ότι όταν παίρνετε έχετε ενοχές, και να τις αντιμετωπίσετε εστιάζοντας πέρα από τις υποχρεώσεις σας και στα δικαιώματά σας. Στο «δικαιούμαι…». Αποβάλετε έτσι ανυπόστατες ενοχές που συντηρείτε, ισχυροποιώντας την δεκτικότητα σας, κι αν πιστεύετε ότι έχετε κάνει λάθη και νοιώθετε τύψεις για αυτά, ρωτήστε τι μπορείτε να κάνετε για να επανορθώσετε. Δείξτε προσοχή σε εντάσεις και τριβές στις οικογενειακές και ερωτικές σας σχέσεις με τον Ερμή ανάδρομο στον Ζυγό το πρώτο μισό του μήνα. Κινηθείτε με μέτρο και ταυτόχρονα μην επιτρέψετε στην τάση σας για σταθερότητα και υπέρμετρο έλεγχο των καταστάσεων να γίνει τροχοπέδη που σας ακινητοποιεί.

Ζυγός

Έντονος μήνας για εσάς ο Οκτώβριος. Δώστε ιδιαίτερη προσοχή σε θέματα οικογενειακά και σπιτιού, επαγγελματικά και πρακτικά ζητήματα και συνεργασίες αλλά και σχέσεις που βιώνετε ή στο παρελθόν βιώσατε ως συντροφικές. Οι βεβιασμένες κινήσεις και η απολυτότητα είναι καλό να αποφευχθούν. Με τον Ερμή ανάδρομο στο ζώδιο σας το πρώτο μισό του μήνα, αποδεχτείτε τις ανατροπές που συμβαίνουν στην ζωή σας και δείτε πίσω από τα γεγονότα τι έχουν να σας πουν. Είναι πολύ πιθανόν να γκρεμίζονται καταστάσεις που δεν σας εκφράζουν πια, και θα ήταν κρίμα να αντισταθείτε σε αλλαγές που είναι πιο κοντά στη ζωή και σας κάνουν να αισθάνεστε ζωντανοί και ενθουσιώδεις. Την ίδια στιγμή έρχονται κοντά σας αγαπημένα πρόσωπα με τα οποία είχατε συνδεθεί στενά κατά το παρελθόν, δίνοντάς σας την ευκαιρία να επαναξιολογήσετε αυτές τις σχέσεις που μέσα σας εκκρεμούν ακόμη καταλαμβάνοντας χώρο. Κρατήστε τα θετικά τους σημεία και διαφοροποιήστε την θέση σας από τα κακώς κείμενα που συνέβησαν στο παρελθόν, βλέποντας πρώτα απ’ όλα που εσείς θα θέλατε να είχατε λειτουργήσει διαφορετικά. Άλλωστε, ο εαυτός σας είναι ο μόνος τον οποίο μπορείτε να αλλάξετε, καθώς οι άνθρωποι του περιβάλλοντος μας απλά ανταποκρίνονται στις δικές μας συνειδητές ή ασυνείδητες αποφάσεις.

Σκορπιός

Σταδιακές αλλά καταλυτικές οι εξελίξεις για εσάς τον Οκτώβριο. Έναν μήνα πριν την πρώτη Έκλειψη στον άξονα σας, η περίοδος εντείνει τις ανατροπές που βιώνετε τον τελευταίο καιρό σε κάθε τομέα. Παράλληλα, ο φόβος μπροστά στο αβέβαιο μέλλον, το κατά πόσο και που είστε ελεύθεροι και που ανελεύθεροι και σκλάβοι, πρακτικές και υπαρξιακές αγωνίες και ανασφάλειες, πένθη που δεν έχετε αντιμετωπίσει και καταλαμβάνουν μέσα σας χώρο και κάθε είδους απώλειες, ενεργοποιούνται τώρα ακόμη περισσότερο, και μέσα σας και στην ζωή σας. Όλα δύσκολα θέματα, αλλά και άμεσα σχετικά με το τι σας συμβαίνει την τελευταία περίοδο. Το θετικό είναι ότι αν ασχοληθείτε με αυτά τα θέματα, πρώτον θα είστε σε θέση να δώσετε διεξόδους και λύσεις στα πρακτικά προβλήματα που αντιμετωπίζετε, και δεύτερον θα έχετε επενδύσει στο καλύτερο χρηματιστήριο του κόσμου: στον εαυτό σας. Το ταξίδι της αυτογνωσίας λοιπόν ξεκινά ή εντείνεται και για εσάς είτε το θέλετε είτε όχι και, αν και δύσκολο, αξίζει τον κόπο, γιατί είναι εξαιρετικά ανταποδοτικό.

Τοξότης

Ο Οκτώβριος αυξάνει τον δυναμισμό σας και φέρνει στην ζωή σας θετικές ανατροπές που σας κινητοποιούν να δράσετε προς όφελός σας, αυξάνοντας την προσωπική σας δύναμη και τις συναισθηματικές σας αντοχές. Ζητήματα οικογενειακά, σπουδών, εξωτερικού και συμβολαίων, κινούνται με θετικό τρόπο. Καλό θα είναι να τα διαχειριστείτε κρατώντας απόσταση από υπερβολές και υπέρμετρο ενθουσιασμό και παρορμητικότητα. Επίσης, μην τα αντιμετωπίσετε κοντόφθαλμα, αλλά δείτε τα μέσα στο πλαίσιο των γενικότερων επανεξετάσεων και αλλαγών που σας συμβαίνουν αυτή την περίοδο, τσεκάροντας διαρκώς αν τα πράγματα είναι όπως σας τα παρουσιάζουν αλλά και ότι κινούνται προς την κατεύθυνση που επιθυμείτε και που μακροπρόθεσμα σας ωφελεί. Όσον αφορά πρόσωπα από το παρελθόν που επανέρχονται στην ζωή σας σε φιλικό και ερωτικό επίπεδο, δείτε το ως μια ευκαιρία για να εντοπίσετε τι θέλετε να αλλάξετε στον τρόπο που σχετίζεστε.

Αιγόκερως

Δύσκολος αλλά συνάμα δημιουργικός για εσάς ο Οκτώβριος, μιας και σας φορτίζει έντονα μέσα από ανατροπές και σημαντικές συνειδητοποιήσεις, τόσο στον επαγγελματικό όσο και στον προσωπικό τομέα. Η ένταση των συνειδητοποιήσεων αυτών, που καθορίζουν την πορεία σας και την κατεύθυνση προς την οποία κινείται η ζωή σας, αυξάνεται αυτόν τον μήνα, καθώς αφορούν σε βασικές σας επιλογές και καταστάσεις που διατηρείτε χρόνια τώρα ενώ δεν σας καλύπτουν και δεν ανταποκρίνονται στις ανάγκες και τις επιθυμίες σας. Συντροφικές και συνεργατικές σχέσεις σας που τα τελευταία δυόμισι χρόνια άλλαξαν μορφή, ζητήματα καριέρας που ματαιώθηκαν και δομικές αλλαγές στο οικογενειακό σας περιβάλλον, τώρα αιτούνται επαναδόμηση και ισχυρό φιλτράρισμα, για να ανταποκρίνονται στον καινούργιο σας εαυτό. Όλο και περισσότερο θα είστε σε θέση να δείτε πως σχέσεις εξάρτησης και «υιοθεσίας» που πιθανόν συντηρούσατε σε συντροφικό, οικογενειακό αλλά και συνεργατικό επίπεδο, παρόλο που είναι αυτό που ξέρετε να κάνετε εύκολα και νοιώθετε άνετα με αυτές, δεν σας καλύπτουν πια, καθώς ο ρόλος του γονιού, πέρα από τα φυσικά παιδιά, σε μια σχέση μεταξύ ενηλίκων, δεν είναι δυνατόν να σας προσφέρουν αυτά που έχετε ανάγκη. Η φύση σας και το είναι σας, οι βασικές αλλά και ταυτόχρονα ιδιαίτερες ανθρώπινες ανάγκες σας, επιζητούν πλέον την αυτονομία, όχι μόνο την δική σας αλλά και των άλλων. Την ισοτιμία στις κάθε είδους σχέσεις και συνεργασίες σας. Ανοιχτείτε και τολμήστε.   

Υδροχόος

Ο Οκτώβριος είναι ένας έντονος μήνας για εσάς, με σημαντικές αναθεωρήσεις και ξεκαθαρίσματα τόσο στον τομέα των συντροφικών και οικογενειακών σας σχέσεων όσο και σε συνεργατικό και επαγγελματικό επίπεδο. Η περίοδος σας δείχνει πως είναι η στιγμή να μεταβείτε σε επιλογές νέες, διαφορετικές από αυτές που κάνατε μέχρι τώρα, οι οποίες να είναι πιο κοντά στις τωρινές σας ανάγκες. Τολμήστε να κινηθείτε με δυναμισμό αλλά χωρίς αψυχολόγητες και παρορμητικές συμπεριφορές. Ζητήστε βοήθεια όπου δεν επαρκείτε, αξιοποιώντας σημαντικούς συμμάχους, και αποφεύγοντας λεκτικές εντάσεις και αψιμαχίες που στερούνται λογικής, και στηρίζονται περισσότερο στην συναισθηματική φόρτιση και στον φόβο παρά σε εκτιμήσεις που στηρίζονται στην πραγματικότητα. Ο φόβος του αγνώστου μέλλοντος, η μοναξιά, η πορεία και ο σκοπός της ζωής σας και τα σημεία στα οποία αισθάνεστε σκλαβωμένοι και παγιδευμένοι, είναι θέματα που θα σας απασχολήσουν έντονα. Είναι μια ευκαιρία για να δημιουργήσετε τις θετικές εκείνες προϋποθέσεις που χρειάζονται για να αντεπεξέλθετε σε επαγγελματικά, οικονομικά αλλά και συναισθηματικά και οικογενειακά θέματα που θα αρχίσουν να βγαίνουν στο προσκήνιο με τις Εκλείψεις προ των πυλών.

Ιχθύες

Ο μήνας ξεκινά με ανακατατάξεις που περιέχουν πιέσεις στον επαγγελματικό σας τομέα και τα εισοδήματά σας, γεγονός που σας προκαλεί ανασφάλεια. Αυτό που περιορίζει την εξέλιξή σας είναι η έλλειψη ψυχικής οργάνωσης που οδηγεί στην τάση σας να «κρατάτε» αρνητικές συμπεριφορές και επιλογές που σας απομυζούν, τόσο ψυχικά όσο και ενεργειακά, και σας κουράζουν χωρίς πραγματικά να σας ωφελούν. Στο παραπάνω πλαίσιο, αποφύγετε να συναρτάτε την επίτευξη των στόχων σας με πρόσωπα και καταστάσεις που στο παρελθόν σας έχουν δείξει ότι δεν είναι σε θέση να ανταπεξέλθουν σε σοβαρές συναισθηματικές και πρακτικές ευθύνες. Παράλληλα, δώστε έμφαση στο τι πραγματικά νοιώθετε κάθε στιγμή και όχι στο τι φαντάζεστε ότι νοιώθετε ή στο τι νοιώθουν οι άλλοι. Τα συναισθήματα σας, σε συνδυασμό με την λογική, είναι ένας πολύ καλός δρόμος για να αναπτύξετε τον εαυτό σας.