Από το προσωπικό μας ωροσκόπιο και την συναστρία μας με άλλα άτομα, μπορούμε να δούμε με κάθε λεπτομέρεια την καρμική πορεία που έχουμε να διανύσουμε. Εκεί φαίνονται οι σημαντικές καρμικές συναντήσεις, ο τρόπος και ο χρόνος που υλοποιούνται καθώς και ποιο είναι το σημείο που πρέπει να φτάσουμε σε αυτή την ζωή, ποια είναι δηλαδή η αποστολή μας. Επίσης, μας δείχνει που υπάρχουν καρμικές καθηλώσεις και πως ακριβώς μπορούμε να βγούμε από αυτές.

Ο Νότιος Δεσμός South Node.  δείχνει το σημείο καταγωγής μας σε αυτή την ενσάρκωση. Συμβολίζει το από που ερχόμαστε, τι φέρουμε μαζί μας, τη γνώση και την εμπειρία αλλά και τα καρμικά ζητήματα που έχουμε συγκεντρώσει από τις προηγούμενες ζωές. Μας δείχνει τι πρέπει να «σπάσουμε», για να πάμε προς τις ποιότητες του Βόρειου Δεσμού, προς την εξέλιξή μας.

Ο Βόρειος Δεσμός North Node.  αφορά την πορεία μας, τον στόχο που πρέπει να κατακτήσουμε και σε ποιον ακριβώς χρόνο, ώστε να αποφύγουμε καρμικές καθηλώσεις και δύσκολα μαθήματα.

Εκτός από τους Δεσμούς της Σελήνης, ή «το κάρμα μας» όπως είναι ευρύτερα γνωστοί οι δεσμοί, που είναι και ο κεντρικός άξονας του κάρματος, καρμικές καταστάσεις δεικνύουν ο Δίας, ο Κρόνος, ο Ουρανός, ο Ποσειδώνας, ο Πλούτωνας, αλλά και η συνολική σύνθεση του προσωπικού μας ωροσκοπίου. Κάθε παράμετρος του ωροσκοπίου μας παίζει εξαιρετικά σημαντικό λόγο στην καρμική αστρολογία για να εντοπιστεί με ακρίβεια η καρμική σύνθεση του δικού μας μαθήματος. (Δείτε link «Καρμική Αστρολογία»)

Παράδειγμα Καρμικής Συναστρίας

ΣΤΕΛΛΑ

 • Inner Wheel
 • 2 Jul 1969
 • 09: 52 AM EET – 2:00
 • Αθήνα
 • 37Ν58 023Ε46
 • Geocentric
 • Tropical
 • Placidius
 • True Node

ΜΑΡΙΟΣ

 • Outer Wheel
 • 26 April 1966
 • 09: 51 AM EET – 2:00
 • Αθήνα
 • 37Ν58 023Ε46
 • Geocentric
 • Tropical
 • Placidius
 • True Node

Όπως αναφέρθηκε και πιο πάνω, από τους βασικούς παράγοντες μελέτης στην Καρμική Αστρολογία είναι οι Δεσμοί της Σελήνης, που στην Ινδική Αστρολογία ονομάζονται και «κεφαλή και ουρά του Δράκοντα». Λειτουργούν αθόρυβα αλλά απόλυτα μέσα στον αστρολογικό χάρτη, προσδιορίζοντας τη φύση των γεγονότων που μας συνέβησαν στο παρελθόν, μας συμβαίνουν και θα μας συμβούν, κάτι που δεν φαίνεται από κανένα από τα άλλα στοιχεία του ωροσκοπίου.

Ο Δεσμός είναι ένα σημείο τομής, ένα σημείο συνάντησης. Αστρολογικά, οι δεσμοί είναι σημεία συνάντησης επιπέδων πλανητικών τροχιών. Οι Δεσμοί της Σελήνης αναφέρονται στον κεντρικό σκοπό της ενσάρκωσης και στο μάθημα ζωής που πρέπει να πάρει ο καθένας από εμάς, ώστε να λύσουμε τα καρμικά ζητήματά μας.

Μέσα από τη μελέτη τους, ένας πεπειραμένος αστρολόγος μπορεί να προσδιορίσει με ακρίβεια την πορεία της ζωής ενός ανθρώπου στην παρούσα ενσάρκωσή του και το ρόλο της στην εξέλιξή του ως Ψυχή και Πνεύμα.

Οι Δεσμοί της Σελήνης στα 12 Ζώδια

Νότιος στον ΖυγόΒόρειος στον Κριό.

Οι Δεσμοί του Ειρηνικού Πολεμιστή. Η Ανάληψη της Δύναμης από τις εξαρτητικές σχέσεις, η μεταβίβασή της στους άλλους και η απόδοσή της στον εαυτό. Η ένωση της Πνευματικής Αγάπης με την Αρχέγονη Δύναμη. Ο συγκεκριμένος δεσμός σχεδόν πάντα δείχνει καρμική σχέση με τον πατέρα και την εξουσία. Το άτομο πρέπει να μάθει να κατανοεί τον άλλο και να αποδέχεται την πορεία του χωρίς αντιπαράθεση. Ο πόλεμος, η παράδοση , η αλαζονεία, η καθήλωση στις αποφάσεις των άλλων, καλό είναι να γίνουν παρελθόν για τον άνθρωπο με αυτούς τους Δεσμούς. Καλείται να μάθει να σχετίζεται χωρίς να χάνει την αυτονομία του.

Η αποδοχή της ευθύνης της κάλυψης των αναγκών του και η μη μεταβίβαση τους σε έναν ισχυρό σύντροφο ή σχέσεις κάθε είδους, είναι ο δρόμος του. Η ανάπτυξη της ατομικότητας και η απεμπλοκή από τα ζητήματα που φέρει ο γονεϊκός γάμος, η απόσταση από τριγωνικές σχέσεις και η λειτουργία του διπόλου είναι το σημαντικό μάθημα. Η γνώση των ορίων και η διαφοροποίηση από τα όρια των άλλων. Είναι σημαντικό να μάθει να μην ταυτίζει τις αντιδράσεις τον άλλων με τον εαυτό του, είτε από ενοχές είτε πιστεύοντας αλαζονικά ότι για τους άλλους είναι το «κέντρο» του σύμπαντος.

Νότιος στον Κριό – Βόρειος στον Ζυγό.

Είναι οι δεσμοί της συντροφικότητας και της αντιπαράθεσης. Με τον Βόρειο στον Κριό, το μάθημα είναι το πέρασμα από την απόλυτη αυτονομία στις σχέσεις, στο μοίρασμα. Από αρχηγός αγέλης, στην συντροφικότητα. Από τον πόλεμο και την βία, στην αρμονική συμβίωση. Από την αναρχία και την αυτοδικία, στην απόδοση δικαίου και στο αίσθημα «δικαίου». Η ικανότητα να γνωρίζω τι δικαιούμαι και τη δικαιούται ο άλλος. Από την μοναρχία στην δημοκρατία, από την επιβίωση του κυνηγού στο οργανωμένο κοινωνικό σύστημα.

Το κλειδί σε αυτούς του δεσμούς, είναι το θέμα των ορίων. Να μάθω να βάζω τα όριά μου και να δέχομαι τα όρια του άλλου. Να σχετίζομαι χωρίς να χάνω τον εαυτό μου. Είναι το στάδιο όπου το σωματικό και ψυχικό πεδίο ενώνονται μέσα από την πνευματικότητα στον «Ιερό Γάμο». Η ένωση της Αρσενικής Αρχετυπικής Ουσίας με τον Εξελιγμένο Πνευματικό Εαυτό της. Δύναμη και Αγάπη. Αυταγάπη που οδηγεί σε Ένωση με τους άλλους.

Νότιος στον Σκορπιό – Βόρειος στον Ταύρο.

Μια από τις πιο δύσκολες τοποθετήσεις δεσμών. Είναι άλλωστε και οι Καρμικοί Δεσμοί του πλανήτη Γη. Από τον πόλεμο, τις ανατροπές, τον θάνατο, την βία, την κυριαρχία και τον σκοταδισμό, στην υλική και συναισθηματική ασφάλεια. Από «πολεμιστής», «Γεωργός». Η διαδικασία προς την ευμάρεια περνά από τον καθαρισμό ισχυρών, πλουτώνιων καθαρισμών από παθολογικά κομμάτια της ύπαρξης.

Έλλειψη εμπιστοσύνης, φόβος για την ζωή, ενοχές, σκοτεινές ενέργειες, απώλειες, εγκλωβισμός, καθήλωση. Πόνος και αυτοκαταστροφή, που προέρχονται από τον Νότιο στο Σκορπιό, είναι το εμπόδιο για την πορεία προς τα «εύφορα λιβάδια « του Ταύρου. Η τιμωρία του σώματος, η έλλειψη απόλαυσης, η σεξουαλική καταστολή και τιμωρία, η φτώχεια, η συναισθηματική στέρηση, η ψυχική αποδιοργάνωση μέσω του φόβου είναι καρμικοί δεσμοί που πρέπει να σπάσουν. Στην ίδια πορεία άλλωστε βρίσκεται και η Γη σαν πλανήτης. Οι τοξικές καταστροφές, η απομύζηση των πόρων και η οικονομική κρίση είναι η απόρροια των συγκεκριμένων δεσμών. Το σημαντικό με αυτούς τους Δεσμούς είναι πως η εξυγίανση του Βόρειου βρίσκεται στον Νότιο, για αυτό και περιέχει ισχυρές παλινδρομήσεις.

Νότιος στον Ταύρο – Βόρειος στον Σκορπιό.

Στην περίπτωση αυτή λέγεται πως έχουμε να κάνουμε με ενσαρκώσεις που κατάγονται από την «παλαιά γη». Έρχονται από την κατανόηση των βασικών αναγκών και ενστίκτων (ορμέφυτα), για να εντρυφήσουν στην βαθιά μεταλλακτική γνώση του συλλογικού ασυνειδήτου και την κατανόηση της χρησιμότητας των απωλειών. Όπως τα λιβάδια έμαθαν πως τα φύλα πέφτουν κάθε χρόνο ή τα φυτά ξεραίνονται το φθινόπωρο και αυτό δίνει τροφή και χώρο σε νέα ζωή, θα μάθουν να κατανοούν το ίδιο για την δική τους πορεία, για κομμάτια του ίδιου του εαυτού τους.

Το πέρασμα από την ασφάλεια της ύλης στην ασφάλεια της ύπαρξης, είναι ο δρόμος τους. Θα μάθουν να μην προσκολλώνται σε «κτήσεις» και θα αποδεχθούν τον συμπαντικό νόμο του Δημιουργού, του Συντηρητή και του Καταστροφέα. Η μύηση στην αποδοχή του θανάτου σαν φυσική διαδικασία, είναι το κλειδί. Η ανάγκη τους για έλεγχο και κτήση, η προσκόλληση στην ύλη και ο φόβος των εξελικτικών αλλαγών, είναι το βασικό εμπόδιο για την μετάλλαξη του «χωρικού» σε «Σαμάνο».

Νότιος στον Τοξότη – Βόρειος στον Διδύμους.

Είναι οι ταχυδρόμοι του καρμικού κύκλου. Εδώ οι Δεσμοί βρίσκονται σε θέση αδυναμίας. Έρχονται φέρνοντας μια ισχυρή γνώση, με στόχο να την διασπείρουν «πόρτα- πόρτα». Η χωριστότητα της ύπαρξης, λόγω της διπλής φύσης του ζωδίου, είναι το εμπόδιο για να το πετύχουν αυτό. Ο κίνδυνος της θέσης αυτής είναι ότι διχάζονται και, αντί να είναι σε επαφή με την πνευματική τους κατάσταση ταυτίζονται με την νοητική τους προσωπικότητα.

Οι συγκεκριμένοι δεσμοί αφορούν την επικοινωνία, τα μέσα επικοινωνίας και τον τύπο. Η αποκοπή από την πνευματικότητα μπορεί να οδηγήσει σε έλλειψη διάκρισης και στόχων. Ο άνθρωπος προβάλλει στους άλλους δικά του ζητήματα διαίρεσης και κρίνει με ισχυρό θυμό. Η λύση είναι να φτιάξει κώδικα αξιών. Είναι οι Δεσμοί με ισχυρή επικινδυνότητα ψυχικής αποκοπής, απώλεια μνήμης και ψυχικές διαταραχές.

Νότιος των Διδύμων – Βόρειος στον Τοξότη.

Εδώ οι δεσμοί της Σελήνης βρίσκονται σε θέση. Είναι ο δρόμος από την χωριστότητα και την διαίρεση της ύπαρξης στην γνώση και την σύνδεση με τον ανώτερο εαυτό. Είναι δάσκαλοι με ισχυρή αποστολή στην διαμόρφωση του «κρίσιμου πλήθους». Το κάρμα τους είναι συλλογικό και η αποστολή τους είναι η μεταφορά αιτημάτων θεραπείας από το σωματικό – κοινωνικό πεδίο στο πνευματικό, αλλά και η υπεράσπιση του αιτούντος στο Ανώτερο Δικαστήριο. Συχνό φαινόμενο στην ζωή αυτών των ατόμων είναι ο συνωστισμός ανθρώπων που έρχονται να τους πουν τον πόνο τους, δηλαδή να τους «δώσουν το αίτημά τους».

Εξαιτίας του Νότιου Δεσμού στους Διδύμους, αποφεύγουν πολλές φορές την ευθύνη της ύπαρξης και τότε η διαίρεση και η αποδόμηση τους οδηγούν ως την ακύρωση της ενσάρκωσης. Πρέπει να διαχωρίσουν την θέση τους από την «ερμιακή» ανευθυνότητα και το κλειδί για να το πετύχουν αυτό είναι η ενσωμάτωσή τους με τον συμπαντικό χωρόχρονο. Να κατακτήσουν την πνευματική ουδετερότητα του δασκάλου. Ανήκουν στην κατηγόρια των βοηθών, όπως και ο βόρειος στους Ιχθύες.

Νότιος στον Αιγόκερω – Βόρειος στον Καρκίνο.

Εδώ το άτομο καλείται να μάθει να ανήκει συναισθηματικά σε ένα πλαίσιο, για παράδειγμα στην οικογένεια, χωρίς να καθηλώνεται ή να απορροφάται από αυτό. Η αποστασιοποίησή του από το συναίσθημα και το ψυχικό του πεδίο και το έντονο βίωμα μοναχικότητας που φέρει ο Νότιος Δεσμός, είναι το εμπόδιο για την γείωση του Βόρειου Δεσμού.

Ο φέρων τους παραπάνω δεσμούς, καλείται να διευρύνει την ψυχική του χωρητικότητα και να μάθει να αναλαμβάνει συναισθηματικές ευθύνες, με απώτερο στόχο την ανάληψη ευθυνών στο ψυχικό πεδίο. Η μητρότητα, είτε πρόκειται για άντρα είτε για γυναίκα, είναι μέρος του κάρματος, όπως και η σχέση με την μητέρα, την οικογένεια και η θεραπεία της σχέσης μαζί της. Η υψηλή δόνηση αυτού του κάρματος είναι το Αρχέτυπο της «Συμπαντικής Μητέρας».

Νότιος στον Καρκίνο – Βόρειος στον Αιγόκερω.

Σύμφωνα με αυτή την τοποθέτηση Δεσμών, η παρασιτική σχέση με την μητέρα και την οικογένεια είναι το εμπόδιο εξέλιξης του ατόμου. Τραυματικές εμπειρίες στην πρώιμη παιδική και προγεννητική περίοδο της ζωής, δημιουργούν ισχυρές καθηλώσεις. Οι εξαρτήσεις και οι τοξικές σχέσεις αποδυνάμωσης, αναπαράγουν βρεφικές καθηλωτικές καταστάσεις. Είναι δύσκολοι Δεσμοί, κυρίως λόγω της χάωσης και της αποδόμησης που φέρει το άτομο, αλλά και λόγω της άρνησης της ευθύνης και ενηλικίωσης.

Ο Βόρειος Δεσμός στον Αιγόκερω είναι ισχυρός δείκτης συλλογικού κάρματος. Αφορά την ικανότητα Διοίκησης με Αγάπη. Όποιοι έχουν αυτούς τους Δεσμούς, οφείλουν να διαμορφώσουν ισχυρή αποστασιοποίηση από το χαμηλοδονητικό τοξικό μέρος του συναισθηματικού πεδίου. Είναι «δομικά οχήματα» και λειτουργούν κυρίως στον κοινωνικό πεδίο. Είναι δάσκαλοι που δονούνται σε «κρόνια» πειθαρχία, τάξη και απόσταση από ό,τι περιττό.

Αποκτούν κοινωνική θέση, ορισμένες φορές εξαιρετικά ισχυρή και δύσκολα μπορούν να ελιχθούν σε σχέσεις προσωπικού κάρματος, εκτός αν έχουν μείνει προσκολλημένοι στον Νότιο Δεσμό στον Καρκίνο. Είναι το Αρχέτυπο του Πατέρα – Γη. Είναι ο Δεσμός με την πιο ισχυρή ανάγκη διαφοροποίησης από την οικογένεια και προσωπικής και συλλογικής εξέλιξης στην «μεγάλη οικογένεια», την κοινωνία. Είναι ο Δεσμός της ενηλικίωσης, της προσφοράς, της συλλογικής πατρότητας.

Νότιος στον Υδροχόο – Βόρειος στον Λέοντα.

Ο Βόρειος Δεσμός στον Λέοντα, αφορά την πορεία προς την πατρότητα. Την κατανόηση, την γνώση και την ανάληψη της ευθύνης ενός πιο αδύναμου συστήματος. Αυτό επιτυγχάνεται είτε κυριολεκτικά, με την απόκτηση και ευθύνη ενός παιδιού, είτε μέσα από συμβολικές διαδικασίες. Οι Δεσμοί αυτοί αφορούν εκπαίδευση και διδασκαλία, με στόχο την ενδυνάμωση και «ενηλικίωση». Είναι η ευθύνη να φωτίσεις την πορεία μιας άλλης ύπαρξης χωρίς να εμπλέξεις αλαζονεία, εγωισμό και προσδοκία σε αυτό, αλλά να προωθείς με αποστασιοποίηση την δική του πορεία. Το κέρδος είναι η θεραπεία του δικού μας εσωτερικού αδόμητου κομματιού και η ανάληψη της πραγματικής δύναμης στο κοινωνικό και ψυχικό πεδίο.

Νότιος στον Λέοντα – Βόρειος στον Υδροχόο.

Ο Βόρειος Δεσμός στον Υδροχόο είναι υψηλών δονήσεων και αφορά την σύνδεση με την πνευματικότητα. Όχι την νοητική ευφυΐα, αλλά την πνευματική κατάσταση που συνδέεται με τις έννοιες που κινούν το σύμπαν. Αυτοί οι άνθρωποι δεν εμπλέκονται εύκολα σε προσωπικό κάρμα, γι’ αυτό και σαν ιδιοσυγκρασίες περιέχουν εξαιρετική αποστασιοποίηση από συναισθηματικές καταστάσεις, μιας και η μεγάλη πορεία των διευθετήσεων που έχουν να πραγματοποιήσουν αφορούν το συλλογικό κάρμα. Ειναι οι άνθρωποι που λειτουργούν σαν κανάλια πνευματικότητας. Δάσκαλοι, ψυχοθεραπευτές, ερευνητές, αστρολόγοι. Είναι δύσκολος καρμικός άξονας και αν η πορεία της εξέλιξης διαστραφεί, παρουσιάζουν έντονες νοητικές διαταραχές αλλά και ασθένειες.

Νότιος στους Ιχθύες – Βόρειος στον Παρθένο.

Ο συγκεκριμένος συνδυασμός των δεσμών είναι η πιο δύσκολη θέση, μιας και είναι το σημείο πτώσης των Δεσμών της Σελήνης. Ο συγκεκριμένος συνδυασμός δεσμών έχει να κάνει με άτομα που οφείλουν στον εαυτό τους και στην ύπαρξή τους να φύγουν από την χάωση και να ισορροπήσουν μέσα σε μια πειθαρχημένη πραγματικότητα. Εξαιτίας του Νότιου Δεσμού στους Ιχθύες, τα άτομα αυτά στο παρελθόν δεν είχαν αναπτύξει πρακτικές δεξιότητες, κυρίως για να αποφύγουν την ευθύνη που αυτό προϋπέθετε.

Η αποσυντονιστική ευαισθησία τους και ο υπερβολικός συναισθηματισμός τους είχε κάνει να υποφέρουν, να χαώνονται και να καθηλώνονται. Με αυτό τον τρόπο είχαν αποδυναμωθεί και είχαν χάσει την επαφή με το ψυχικό τους κομμάτι. Το μάθημα είναι να συνδέσουν το ψυχικό – συναισθηματικό τους πεδίο με το σωματικό -κοινωνικό. Είναι οι Δεσμοί με επιρρέπεια σε τοξικά, αλκοόλ, πλάνες και αυτοεξαπατήσεις, που χρησιμοποιεί την μεταφυσική σαν φυγή από την πραγματικότητα.

Ο Βόρειος Δεσμός στη Παρθένο μας δείχνει ότι αυτοί που τον φέρουν έρχονται να οργανώσουν το χάος που υπάρχει μέσα τους, να νικήσουν την έμφυτη απώθηση για την πραγματικότητα και να ανακτήσουν, μέσα από πρακτικές δεξιότητες, την εμπιστοσύνη στον εαυτό τους. Να βρουν πρακτικό μέσο για να διοχετεύσουν την ψυχική προσφορά.

Είναι οι Δεσμοί με την μεγαλύτερη επιρρέπεια σε ασθένειες, στη μοναξιά, τον φόβο, μιας και η ψυχή ασθενεί, αποκομμένη από το σώμα και το πνεύμα. Είναι οι Δεσμοί με την μεγαλύτερη επικινδυνότητα ακύρωσης της ενσάρκωσης. Αν καταφέρουν να συνδέσουν το ψυχικό πεδίο που φέρουν με το σωματικό και να το καθάρουν από ασθένειες και ενοχές, γίνονται εξαιρετικοί θεραπευτές, καλλιτέχνες και δάσκαλο

Νότιος στην Παρθένο – Βόρειος στους Ιχθύες.

Θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ένας από τους πιο ισχυρά καρμικούς δεσμούς, αν όχι ο πιο ισχυρός Ο Βόρειος Δεσμός της Σελήνης στους Ιχθύες, είναι άλλωστε το ζώδιο έξαρσης των Δεσμών της Σελήνης.

Ο Νότιος Δεσμός στη Παρθένο έχει κληροδοτήσει στο συγκεκριμένο άτομο μια σειρά εμπειριών που με καρτερικότητα έμαθε την προσφορά και την υπηρεσία των δεξιοτήτων του προς τους άλλους, χωρίς την προσδοκία της επιστροφής των υπηρεσιών αυτών. Έμαθε την αποστασιοποίηση και την ουδετερότητα. Αποδέχτηκε την μοναχικότητα της ύπαρξης. Αντιμετώπισε την τάση του να είναι επικριτικός με τους άλλους, στην προσπάθειά του να επιτύχει την κάθαρση και την τάξη. Παραχώρησε την δύναμή του στο κοινό όφελος. Έμαθε την διάκριση ανάμεσα στο σωστό και το εύκολο. Απομυθοποίησε την σχέση καλού -κακού και οργάνωσε μέσα του το χάος, θεραπεύοντας την αλαζονεία, τις ενοχές και την σχέση του με τον χωρόχρονο. Έμαθε την αγάπη με όρους. Έμαθε την θεραπεία με τον λόγο, με τα χέρια και άλλους υλικούς τρόπους. Θεράπευσε το σώμα του και το νοητικό του πεδίο και είναι έτοιμος για την ένωση με το ψυχικό και πνευματικό πεδίο.

Μέσα από το Βόρειο Δεσμό στους Ιχθύες, οφείλει να προχωρήσει στο μονοπάτι της φώτισης. Να συνδέσει το υλικό με το ψυχικό και το πνευματικό πεδίο. Να ολοκληρωθεί μέσα στην ιερότητα της «Θείας του» υπόστασης. Να διδαχθεί τη πίστη. Να αποδεχτεί την διαδικασία της ανάπτυξης στο γήινο πεδίο, να μεταλλάξει την σκοτεινή πλευρά της ύπαρξής του αλλά και των γύρω του σε φως. Να βρεθεί όχι σε συναίσθημα αγάπης, αλλά σε κατάσταση αγάπης. Να είναι η Αγάπη. Να ενσωματώσει μέσα του τους συμπαντικούς νόμους, τις έννοιες, το συμπαντικό σχέδιο. Να γίνει Οντότητα. Να γίνει κανάλι θεραπείας και φώτισης χωρίς εξωτερικούς τρόπους.

Η δυσκολία των συγκεκριμένων Δεσμών επιφυλάσσει ισχυρές παλινδρομήσεις, μιας και οι αλλαγές είναι δομικές για την ύπαρξη. Συνήθως, όσοι εξελίσσονται σε αυτούς του Δεσμούς θεραπεύουν με τον ψυχισμό τους. Απλά, χωρίς εξωτερικά μέσα, υπάρχουν και αναδύουν θεραπεία. Πολλές φορές με αυτούς τους Δεσμούς ενσαρκώνονται Οντότητες που ονομάζονται «βοηθοί» και έρχονται με πανίσχυρες διορατικές και ψυχικές δυνατότητες, χωρίς κάρμα, για στηρίξουν άλλες ψυχές με βαρύ κάρμα ή κοσμικά γεγονότα όπως πολέμους, επιδημίες, ενεργειακές αλλαγές, ή να συντονίσουν το λεγόμενο «Κρίσιμο Πλήθος». Ειναι σαφέστατη ένδειξη για συλλογικό κάρμα.