Η Αφροδίτη είναι ο κατεξοχήν πλανήτης του έρωτα, του πλούτου, της αφθονίας και της αγάπης. Δείχνει τον τρόπο που ο καθένας από εμάς είναι σε θέση να δίνει και να παίρνει. Ισορροπημένα η μη, αρμονικά ή δυσαρμονικά. Σημειοδοτεί την ικανότητά μας να απολαμβάνουμε, να συνεργαζόμαστε, να ανταλλάσσουμε κομμάτια του εαυτού μας με ένα άλλο άτομο, αλλά και την συναισθηματική μας ικανότητα, τόσο στην εσωτερίκευση όσο και στην εξωτερίκευση συναισθημάτων. Δείχνει τις δυνατότητες που έχουμε να «υπάρχουμε» μέσα στη σχέση μας και να την απολαμβάνουμε, τους τρόπους που γοητευόμαστε αλλά και γοητεύουμε τους άλλους και τον ερωτισμό μας γενικότερα.

Οι άνθρωποι που έχουν μια «καλά τοποθετημένη Αφροδίτη» στο προσωπικό τους ωροσκόπιο έλκουν εύκολα τους γύρω τους, ασκούν γοητεία στους άλλους, ξέρουν να «παίρνουν» και να απολαμβάνουν τη ζωή και τον έρωτα. Είναι άτομα με καλλιτεχνικές τάσεις, αυξημένη την αίσθηση της αισθητικής, ιδιαίτερα εκφραστικοί. Οικονομικά και γενικότερα όσον αφορά τα υλικά αγαθά, είναι σε θέση να τα έλκουν με ευκολία. Θεωρούνται «τυχεροί». Αυτό όμως που χαρακτηρίζεται ως τύχη σε σ’ αυτά τα άτομα δεν είναι τίποτε άλλο παρά η δυνατότητα που τους προσφέρει η Αφροδίτη ( δηλαδή οι θετικές βιωματικές και καρμικές τους εμπειρίες) να εκπέμπουν και να έλκουν αρμονία, ισορροπία, αγάπη, πλούτο, επαγγελματική επιτυχία και, φυσικά, δυνατές και γεμάτες έρωτα σχέσεις.

Η Αφροδίτη βρίσκεται σε κατοικία στον Ταύρο και τον Ζυγό, σε πτώση στην Παρθένο και τον Κριό και σε έξαρση στους Ιχθύες. Μια «δύσκολα» τοποθετημένη Αφροδίτη σε ένα προσωπικό ωροσκόπιο, κάνει τον άνθρωπο ιδιαίτερα κλειστό και ανασφαλή συναισθηματικά. Συνήθως, έχει μεγαλώσει σε ένα περιβάλλον που δεν του έμαθαν να «παίρνει» από τους άλλους. Είναι στερημένος από χαρά και αγάπη και είναι φοβικός, με αποτέλεσμα να επιλέγει σχετικά προβληματικές σχέσεις. Υλικά, η ανικανότητά του να απολαμβάνει, η εσωστρέφειά του και η χαμηλή του αυτοεκτίμηση, τον οδηγούν σε μη κερδοφόρες επιλογές σε όλα τα επίπεδα. Τα άτομα με δυσαρμονική Αφροδίτη, συνήθως είχαν δύσκολη παιδική ηλικία, κατά βάση στερητική. Δεν είχαν πάρει την αγάπη και την ασφάλεια που χρειαζόταν.

Έχουν βιώσει επίκριση και δυσαρμονικές σχέσεις γονιών που ήταν απόμακροι σε σχέση με τα παιδιά τους. Πολύ συχνά έχουν μεγαλώσει σε ένα περιβάλλον χωρίς αισθητική και απολαύσεις. Η ανταλλαγή συναισθημάτων, ήταν ή ανύπαρκτη ή μονόπλευρη και έτσι έμαθαν να δίνουν χωρίς να ξέρουν τον τρόπο να παίρνουν ή το αντίστροφο. Δεν τους έμαθαν να αγαπούν και να σέβονται τον εαυτό τους, να θέτουν όρια στην αρνητική συμπεριφορά των γύρω τους, να αισθάνονται σημαντικοί και να το δείχνουν. Έτσι, σε κάθε δράση τους λαμβάνουν από το περιβάλλον τους αποδοκιμασία. Αποτέλεσμα αυτών τους των βιωμάτων είναι να αναπαράγουν το ίδιο μοντέλο – μη ξέροντας κάποιο άλλο- και ως ενήλικες στις σχέσεις τους, αλλά και σε σχέση με τον εαυτό τους. Η ύπαρξη μιας δυσαρμονικής Αφροδίτης δε σημαίνει απαραίτητα ότι τα άτομα αυτά δεν έχουν τη δυνατότητα αλλαγής και βελτίωσης της ζωής τους.

Το μόνο που χρειάζεται είναι να συνειδητοποιήσουν τα αδύνατα σημεία τους και να τα «δουλέψουν», ώστε να αλλάξουν τη ροή των πραγμάτων. Να μάθουν να αγαπούν και να σέβονται τον εαυτό τους, να τον φροντίζουν, να δρουν έτσι ώστε να έλκουν συναισθηματική και υλική επάρκεια. Άλλωστε, δεν είναι δυνατόν να αγαπήσουμε κάποιον άλλον αν πρώτα δεν είμαστε ικανοί να αγαπήσουμε τον εαυτό μας. Μέσα από τη μελέτη του συνόλου του προσωπικού ωροσκοπίου, μπορούν ν επισημανθούν τα σημεία που χρειάζονται βελτίωση, αλλά και τα στοιχεία και οι τρόποι που εννοούν το συγκεκριμένο άτομο ώστε να αξιοποιήσει κατάλληλα τα ταλέντα του και να υπερκαλύψει τις αδυναμίες του.

Η Αφροδίτη σε μία Ερωτική Συναστρία

Η Αφροδίτη ως πλανήτης του πλούτου, του έρωτα και της αγάπης, είναι ο βασικός πλανήτης που χρησιμοποιείται σε μια ερωτική συναστρία. Αποκαλύπτει το βαθμό που ταιριάζουν δύο άνθρωποι, το βαθμό συμπάθειας, ερωτικής τους έλξης και αγάπης, το τρόπο να περνούν καλά μέσα στη σχέση τους αλλά και το βαθμό της συναισθηματικής, κοινωνικής, υλικής προσφοράς του ενός στον άλλον. Η Αφροδίτη ως πλανήτης του έρωτα και της αγάπης, είναι ο βασικός πλανήτης που χρησιμοποιείται σε μια ερωτική συναστρία. Αποκαλύπτει το βαθμό που ταιριάζουν δύο άνθρωποι, το βαθμό συμπάθειας, ερωτικής τους έλξης και αγάπης, το τρόπο να περνούν καλά μέσα στη σχέση τους αλλά και το βαθμό της συναισθηματικής, κοινωνικής, υλικής προσφοράς του ενός στον άλλον.

Η Αφροδίτη του ενός ατόμου σε σχέση της με τους υπόλοιπους πλανήτες του άλλου, δείχνει το βαθμό της ερωτικής έλξης ή απώθησης μεταξύ τους. Φανερώνει το αν μπορούν να συνυπάρχουν σε μια ερωτική σχέση, αν έχουν κοινούς τρόπους απόλαυσης, τα αισθήματα που υπάρχουν από κάθε πλευρά, την σταθερότητα, την αφοσίωση και το πόσο δεμένοι είναι μεταξύ τους.

Η Αφροδίτη και Συνάντηση Αδελφών Ψυχών

Σε μια επαγγελματική συναστρία, η θέση της Αφροδίτης μπορεί να αποκαλύψει το βαθμό συνεργασίας των ενδιαφερομένων, αλλά και το ποσοστό επιτυχίας και κερδοφορίας που μπορούν να έχουν ως προς την επίτευξη των επαγγελματικών και οικονομικών τους στόχων.

Η Αφροδίτη σε μια συναστρία γονέα και παιδιού, μπορεί να πει πολλά για την ικανότητα ανταλλαγής αλλά και τους τρόπους βελτίωσης της σχέσης τους. Αυτό είναι πολύ σημαντικό, μιας και οι σχέσεις με τους γονείς μας είναι θεμελιώδεις. Σε όψη με Κρόνο, Δεσμούς Σελήνης αλλά και άλλους πλανήτες, φανερώνει πολλά για τη καρμικότητα μιας σχέσης, τα μαθήματα που έχουν να ανταλλαχθούν, τη διάρκεια και την ποιότητά της. Σε όψεις με τους Δεσμούς της Σελήνης ή με τον Κρόνο, δείχνει συχνά την συνάντηση δυο αδελφών ψυχών.

Η Αφροδίτη Ανάδρομη

Η ανάδρομη Αφροδίτη σ’ ένα γενέθλιο ωροσκόπιο, μοιάζει με την Αφροδίτη σε «κακή» ζωδιακή θέση, ή την Αφροδίτη που δέχεται αρνητικές όψεις. Προαναγγέλλει σοβαρά καρμικά θέματα και οφειλές στον τομέα των σχέσεων, στην υλική και συναισθηματική πορεία του ατόμου. Το αποτέλεσμα σε κάθε δράση του ατόμου, είναι μια μπερδεμένη, ανισόρροπη, μη αρμονική, πονεμένη και στερημένη συναισθηματικά και υλικά ζωή. Ενεργεί αντιφατικά προς τα αγαπημένα του πρόσωπα και προσπαθεί να κάνει απεγνωσμένα μια ερωτική σχέση, έλκοντας διαρκώς δυσαρμονικά και δυσλειτουργικά άτομα. Υπάρχει έντονη αντιπαράθεση του ατόμου με τα συναισθήματά του, όσον αφορά τον τρόπο που θα ζήσει την αγάπη του με τον σύντροφό του.

Οι δυσκολίες στις σχέσεις των ατόμων με ανάδρομη Αφροδίτη, οφείλονται στην έλλειψη εσωτερικής επαφής, αρμονίας και ασφάλειας. Τις περισσότερες φορές, ένα ισχυρό τραύμα σε πρώιμη ηλικία έχει καθηλώσει και διχάσει το άτομο. Έτσι, ενώ από την μια υποφέρει από συναισθηματική μοναξιά και αποζητά έντονα την συντροφικότητα, από την άλλη το ίδιο σαμποτάρει τις σχέσεις του υπόγεια, είτε επιλέγοντας λάθος άτομα, είτε έχοντας λάθος συμπεριφορά προς αυτά. Η ανάδρομη Αφροδίτη δείχνει έντονο κάρμα στο συναισθηματικό τομέα και σε ζητήματα χαράς, απόλαυσης και χρημάτων. Το άτομο έχει παρανοήσει αρκετά την έννοια της αγάπης, γι’ αυτό και έχει υποφέρει πολύ με συνέπεια τις περισσότερες φορές να είναι συναισθηματικά κλειστό.

Η ανάδρομη Αφροδίτη (όπως και ο Άρης) σ΄ ένα γενέθλιο ωροσκόπιο, δίνει πολλές φορές τάση για ομοφυλοφιλικές σχέσεις. Και στα δύο φύλα πάντως, τα άτομα ανταγωνίζονται αυτούς που τους αγαπούν, διότι πιστεύουν ότι οι άλλοι μένουν δίπλα τους από σκοπιμότητα. Η υποψία αυτή τους κάνει πολύ συχνά να βασανίζουν τον εαυτό τους και τους γύρω τους. Ευτυχώς, η Αφροδίτη δεν μένει ανάδρομη στο γενέθλιο ωροσκόπιο μια ολόκληρη ζωή. Έτσι, τη χρονιά που ευθυδρομεί στο προοδευτικό ωροσκόπιο, το άτομο έχει την δυνατότητα να ξεφύγει από τη συναισθηματική του φυλακή και να καλυτερεύσει την αισθηματική του ζωή. Τέλος, να γνωρίζετε ότι όταν η Αφροδίτη γίνεται ανάδρομη στο κοσμικό ωροσκόπιο, χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή από όλους μας και κυρίως από τα άτομα που την έχουν ανάδρομη στο γενέθλιο τους ωροσκόπιο..

Η Αφροδίτη στα 12 Ζώδια

Παρορμητική και με έντονη φόρα, εμφανίζεται η Αφροδίτη στον Κριό, η οποία όμως θεωρείται σε πτώση. Μπορεί να γίνει αρκετά εγωίστρια και επιθετική, ιδιαίτερα στον τομέα της επικοινωνίας. Πολλές φορές δυσκολεύεται να συζητήσει ψύχραιμα και να δώσει χώρο στον άλλο να εκφραστεί με διαφορετικό τρόπο από τον δικό της.

Η Αφροδίτη στο ζώδιο του Άρη γνωρίζει την αγάπη μέσα από την ένταση, τη βία και την επίκριση. Είναι πολύ πιθανό το άτομο να μεγάλωσε σε ένα περιβάλλον όπου για να ακουστούν οι επιθυμίες του έπρεπε να προηγηθεί «μάχη» και ίσως αυτός να είναι ο λόγος που μετατρέπει τις προσωπικές του σχέσεις σε πεδίο μαχών. Πρόκειται για μια Αφροδίτη που δεν αναπτύχθηκε σε ένα περιβάλλον ήρεμο, ασφαλές και αρμονικό. Αντίθετα, αναπτύχθηκε μέσα από δυσαρμονίες, εντάσεις, πίεση και ανευθυνότητα, με αποτέλεσμα να δυσκολεύεται να έλκει και να παράγει αρμονικές σχέσεις.

Οι άνθρωποι με Αφροδίτη στον Κριό πρέπει να αναθεωρήσουν πλήρως την άποψή τους για την έννοια της αγάπης, αφαιρώντας από αυτή κάθε στοιχείο βίας και έντασης, όπως ακριβώς η απέναντι Αφροδίτη στο Ζυγό που είναι και το σημείο που θα πρέπει να «φτάσει» η Αφροδίτη του Κριού.