Χειμώνας 2022: Τι θα μας Συμβεί;

Πέτρος Κατσαμάκης

Το άρθρο αυτό αναφέρεται στα καρμικά ζητήματα που το κάθε ζώδιο έχει να ανταπεξέλθει στην πορεία της εξέλιξής του. Τα μαθήματα που έχει να δώσει και να πάρει ώστε να απεγκλωβιστεί από αρνητικές καρμικές καταστάσεις, περνώντας και κατακτώντας πεδία ελευθερίας που δεν υπόκεινται στην ανελευθερία της επιβολής του κάρματος. Το άρθρο αυτό απευθύνεται στην «ελεύθερη βούληση» και την «ύπαρξη» του καθενός, προσδιορίζοντας τα καρμικά μαθήματα, αλλά τις αιτίες και τα αποτελέσματα αυτών των μαθημάτων. Περισσότερες πληροφορίες σε σχέση με το Κάρμα θα μπορέσετε να διαβάσετε στο άρθρο Καρμική Αστρολογία.

Ο φετινός χειμώνας ξεκινάει με τη Πανσέληνο στους Δίδυμους και τον Άρη σε φαινομενικά ανάδρομη πορεία να κάνουν εξαιρετικά έντονες όψεις με τον Ποσειδώνα από το ζώδιο των Ιχθύων, δημιουργώντας αλλά και φέρνοντας στην επιφάνεια χαοτικές περιπλεγμένες και ασαφείς καταστάσεις και θέτοντας ως αναγκαιότητά σου το να μη χάσεις επαφή με την πραγματικότητα καθώς η τρέλα, η παράνοια, τα ψέματα, οι εξαπατήσεις και ο παραλογισμός κάνουν πάρτυ ολούθε γύρω σου. Σε καμία περίπτωση μη βιαστείς να αντιδράσεις παρορμητικά, κυρίως την περίοδο των γιορτών που ο Ερμής θα βρίσκεται σε φαινομενικά Ανάδρομη πορεία, όπως και ο Άρης – περιμένοντας να ξεκαθαρίσουν πρώτα τα πράγματα προς το τρίτο δεκαήμερο του Γενάρη. Για να ξεκαθαρίσουν όμως τα πράγματα χρειάζεται να ξεκαθαρίσεις πρωτίστως εσύ μέσα σου πέρα από το τι κάνουν ή λένε οι άλλοι, τι «θέση» θέλεις να κρατήσεις και κατά πόσο είσαι διατεθειμένος να συμμετέχεις σε αυτό το μπάχαλο που είναι αποφασισμένο να ανακυκλώνεται διαρκώς. Συνειδητοποίησε πως η φυγή από την πραγματικότητα και η διαφυγή προς τη λήθη δεν θα σου δώσουν καμία ουσιαστική λύση. Αυτό που σου ζητιέται είναι η απόλυτη «παρουσία» σου με «μνήμη» και συνειδητότητα, παύοντας να ανακυκλώνεις τους ίδιους φαύλους κύκλους. Όσο σπρώχνεις τα εκάστοτε ζητήματα κάτω από το χαλάκι, προσπαθώντας να μην τα βλέπεις ή να τα ξεχάσεις, αυτά θα ξανάρχονται μπροστά σου γιγαντωμένα. Αν θες να τα στείλεις οριστικά στο παρελθόν, σου λέει η όψη του Κρόνου με τον Ουρανό, χρειάζεται να τα αντιμετωπίσεις και να αναπτυχθείς τόσο ώστε να τα «νικήσεις», κυριαρχώντας εσύ πλέον κι όχι αυτά. Ωριμότητα, ενηλικίωση, γείωση, απόλυτη επαφή με την πραγματικότητα όπως είναι κι όχι όπως θα ήθελες να είναι, πέρα από φαντασίες, σενάρια και προσδοκίες που δεν είναι εδώ στη γη εφαρμόσιμες, είναι τα μέσα και ο τρόπος που σου προτείνεται ως διαχείριση.

Η Νέα Σελήνη τον Γενάρη στον Υδροχόο και ο Ουρανός από τον Ταύρο άλλωστε θα προάξουν ισχυρές κοινωνικές αλλαγές, ανατροπές και ανακατατάξεις. Τα Χριστούγεννα με την παρουσία του Δια στον Κριό και έντονη τη δράση σημαντικών Πλανητών αλλά και των δεσμών της Σελήνης που ορίζουν το επίκεντρο των καρμικών μαθημάτων στον Παρορμητικό Σταυρό και πριν ο Κρόνος αποχαιρετίσει το ζώδιο του Υδροχόου, σημαντικές αλλαγές που αφορούν κοινωνικά ζητήματα και θέματα εξουσιών θα βγουν δημιουργώντας ανατροπές στο προσκήνιο. Άλλωστε πάντα η έντονη παρουσία των δεσμών και σημαντικών πλανητών στον Σταθερό Σταυρό, σήμαινε την ώρα των μεγάλων αλλαγών. Αυτός ο χειμώνας θα σημάνει το οριστικό τέλος, το «θάνατο» μιας ολόκληρης περιόδου στρεβλώσεων με οδυνηρά αποτελέσματα. Ένα τέλος που αυτή τη φορά θα εγείρει χρόνια καταπιεσμένη οργή σε ό,τι εναντιώνεται στη ζωή, φέρνοντας και πάλι στο προσκήνιο τα ζητήματα που έθεσαν οι προηγούμενες Εκλείψεις. Θέματα που σχετίζονται με πατριαρχικές τακτικές και παιχνίδια επιβολής, απαξίωσης, υποτίμησης, βίας, κυριαρχίας μέσω τρομοκρατίας, αλλά και εγκατάλειψης, αδιαφορίας, προδοσίας, αποπλάνησης σου κάνουν σαφές – πριν την είσοδο του Πλούτωνα στον Υδροχόο – τη συνειδητοποίηση πως αν δεν ελευθερώσεις εσύ ο ίδιος αυτό το παιδί από την καθήλωση, τον τρόμο και τα τραύματά του, δεν θα το κάνει κανένας άλλος για εσένα και κυρίως δεν θα το κάνουν αυτοί που χρόνια παρακαλάς να «αλλάξουν».

Εδώ υπάρχει μια καρμική ευθύνη: να στραφείς μέσα σου βαθιά και να ελευθερώσεις αυτό το παιδί από τα φαντάσματα και τις αλυσίδες της παιδικής του ηλικίας με αγάπη, φροντίδα, αλήθεια και ενσυναίσθηση. Χρειάζεται να το οδηγήσεις στην ελευθερία του ενήλικα και να το απαλλάξεις οριστικά από τυραννικές εξουσίες κάθε είδους και σε κάθε επίπεδο. Αρκεί να θυμάσαι πως αυτές οι εξουσίες ουδέποτε είχαν ή θα έχουν την πρόθεση να σε ελευθερώσουν, γιατί καρμικά το αγαθό της ελευθερίας δεν ήταν και δεν θα είναι ποτέ μια παροχή των άλλων προς τα εσένα, αλλά η πρώτη καρμική ευθύνη προς τον εαυτό σου και σίγουρα η πιο σημαντική. Γεννιέσαι μικρός και εξαρτημένος, απόλυτα κυριαρχημένος και στο έλεος των άλλων και η ευθύνη σου καρμικά είναι να γίνεις αυτόνομος, ελεύθερος και ολόκληρος και κατ’ επέκταση ευτυχής. Ελεύθερος υπαρξιακά και πνευματικά, ώστε να επιλέγεις εσύ και όχι να επιλέγουν οι άλλοι για εσένα. Αυτά τα θέματα θέτουν η Νέα Σελήνη στον Υδροχόο ενεργοποιώντας τη δυναμική όλων των προηγούμενων εκλείψεων, αλλά και ο Δίας στον Κριό και η Αφροδίτη στους Ιχθύες, που μιλούν για αυτ-αγάπη και σύνδεση με το εσωτερικό παιδί που δεν πρέπει να το αφήσεις να παραιτηθεί από τη χαρά και την Αγάπη. Διαμόρφωσε τον χώρο για τις αλλαγές που φέρνει η είσοδος του Πλούτωνα στο Υδροχόο, ανοίγωντας την ροή και επίσημα στην εποχή του Υδροχόου, δυναμώνοντας την αγάπη, την ελευθερία και το φως μέσα σου.